#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/03/2013 12:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαύρος» καπνός από το Μαξίμου - Φεύγει η τρόικα χωρίς συμφωνία(Ανανεωμένο) Αν θυμόμαστε καλά, είναι η δεύτερη φορά που φεύγει η τρόικα από την Αθήνα χωρίς να έχει πάρει αυτό που θέλει. Η πρώτη ήταν όταν ο Βενιζέλος το έπαιξε τίγρης και στη συνέχεια έγινε γάτα πεκινουά και παρακαλούσε τον Τόμσεν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η δεύτερη φορά είναι η χθεσινή μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου και στο ντέρμπι που έγινε μάλλον θα βάζαμε ισοπαλία. Ούτε η τρόικα πήρε αυτά που ήθελε, ούτε η κυβέρνηση πέτυχε να τους πείσει ότι είναι καλύτερα να πάνε μόνοι στο… Δαφνί με τα όσα παράλογα συνεχίζουν να ζητούν.

Εν πάση περιπτώσει η τρόικα φεύγει από την Αθήνα και θα επιστρέψει σε καμιά δύο εβδομάδες προκειμένου να λυθούν αυτά τα «τεχνικά» προβλήματα που διαπίστωσε ο κ. Στουρνάρας. Ασφαλώς ο υπουργός, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της διπλωματίας δεν ήθελε να πει ότι οι διαφορές είναι ακόμη χαοτικές, ούτε ήθελε να εκθέσει όσους συναδέλφους του και μη υποστήριζαν στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία έκλεισε, ότι εκείνοι έπεισαν την τρόικα κι ότι νίκησαν οι ελληνικές θέσεις. Για λόγους προσωπικού συμφέροντος φυσικά τα έκαναν όλα αυτά, εξ’ ου και η οργή του πρωθυπουργού για τις διαρροές των προηγούμενων ημερών περί συμφωνίας η οποία δεν υπήρξε ποτέ.

Μπορεί πράγματι να υπάρχουν κάποια σημεία που συμφωνούν, όμως είναι περισσότερα αυτά που χωρίζουν την τρόικα από την κυβέρνηση, παρά αυτά που τους ενώνουν.

Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Κι εδώ έχει πρόβλημα ο Αντ. Μανιτάκης και οι συνεργάτες του που τα προηγούμενα 24ωρα διέρρεαν σε μεγάλες εφημερίδες και κανάλια ότι η τρόικα δέχθηκε να ισχύσει από το 2014 το πρόγραμμα.

Κατά δεύτερο δεν υπάρχει συμφωνία για τις δόσεις πληρωμής των οφειλών. Πιθανότατα είναι κοντά σε μια ρύθμιση που θα είναι πάγια και θα βοηθά κάπως, αλλά εδώ υπάρχουν τα τεχνικά προβλήματα που είπε ο Στουρνάρας. Στο θέμα των ληξιπρόθεσμων στα Ταμεία έχει πρόβλημα ο κ. Βρούτσης ο οποίος διέρρεε ότι υπάρχει συμφωνία για διπλό σύστημα με «πάγια ρύθμιση» και «δεύτερη ευκαιρία».

Στο τρίτο θέμα με τα «κόκκινα δάνεια» αυτό που υπάρχει είναι η συμφωνία ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, αλλά δεν ξέρουν πως. Μάλλον είναι τεχνικό το πρόβλημα εδώ και θα λυθεί, όμως μην περιμένετε θεαματικά αποτελέσματα και θα πιάσει λίγους δανειολήπτες.

Τώρα στο καυτό θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα. Η τρόικα ζητά να μπει για ένα ακόμη χρόνο στη ΔΕΗ ώστε να εισπραχθούν σίγουρα τα 3 δις. Τότε όμως εκτίθεται η κυβέρνηση που είχε πει ότι θα αντικατασταθεί με τον Ενιαίο Φόρο ενώ υπάρχει κίνδυνος αντισυνταγματικότητας καθώς την Τετάρτη ο Άρειος Πάγος εξέδωσε εισήγηση που ναι μεν κρίνει νόμιμο το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αλλά θέτει θέμα ως προς το χρόνο ισχύς του. Συμφωνεί δηλαδή το δικαστήριο με το χαράτσι αλλά μόνο γιατί ισχύει για το 2011 και 2012, αν πάει παραπάνω υπάρχει θέμα.

Έτσι, λοιπόν, στην ουσία το ναυάγιο προέκυψε κυρίως λόγω του φόρου στα ακίνητα με την τρικομματική κυβέρνηση να είναι διχασμένη ή μάλλον κανείς να μη θέλει να αναλάβει την απόφαση για παράταση της ισχύος του χαρατσιού.

Αν θέλουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος, τότε μπορούμε να δώσουμε μια «κίτρινη» κάρτα στο υπουργείο Οικονομικών, και κυρίως στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που αδυνατεί να φτιάξει ένα σύστημα το οποίο θα είναι δικαιότερο και θα διευρύνει τη φορολογική βάση. Επί τόσους μήνες μας πιπίλιζαν το μυαλό για τον νέο φόρο που θα είναι δίκαιος αλλά αυτοί δεν ήταν έτοιμοι να το υλοποιήσουν. Γκάφα, λοιπόν, και καλά κάνει η τρόικα και το επισημαίνει.

Ωστόσο, αυτό το θέμα είναι η προμετωπίδα για σειρά αιτημάτων που πρέπει να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής ο Αντ. Σαμαράς. Με αφορμή το λάθος του πολλαπλασιαστή πρέπει η ελληνική πλευρά να μιλήσει για χαλάρωση του προγράμματος αρχής γενομένης του χαρατσιού στα ακίνητα. Όχι με τζάμπα μαγκιές και κραυγές όπως θα ήθελαν κάποιοι που κρύβονται πίσω από την κυβέρνηση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, το μπαλάκι περνά πλέον στο τερέν του πρωθυπουργού. Και μπορεί να μην είναι μεγάλο το διακύβευμα (η δόση δηλαδή) αλλά θα είναι ένα στοίχημα για το πώς θα πορευτεί η χώρα από εδώ και στο εξής. Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν ο καπνός πάνω από το Μαξίμου την Τετάρτη θα πνίξει εμάς και την κυβέρνηση.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο... η ανακοίνωση της τρόικας

Όπως όλοι περιμέναμε, η ανακοίνωση του κ. Πολ Τόμσεν για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ήταν πολύ προσεκτική. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, αλλά με το γάντι. Ναι μεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, σημειώνουν οι τροικανοί αλλά υπάρχουν και πολλές εκκρεμότητες. Θα κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και θα επανέλθουν για να κλείσει η συμφωνία.

Για όσους μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, η ανακοίνωση δείχνει ότι ουσιαστικά έχει κλείσει η συμφωνία για τη δόση του Μαρτίου και με κάποια καθυστέρηση θα δοθούν τα 2,8 δισ. ευρώ. Αυτό που όμως δείχνει να ανοίγει εμφαντικά είναι η επόμενη διαπραγμάτευση και η επόμενη δόση που είναι 6 δισ. ευρώ. Φαίνεται ότι η τρόικα στρώνει το χαλί για πολύ σκληρή στάση που θα κρατήσει, κυρίως στο θέμα των απολύσεων. Ίσως, να παιχτεί ένα θρίλερ στις αρχές του καλοκαιριού σχετικά με τα οργανογράμματα του Δημοσίου, ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι να μετακινηθούν. Και γι' αυτό δεν συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση ο Αντ. Μανιτάκης, έστω και αν η κ. Σπυράκη από το Mega επέμενε και τελικά διαψεύστηκε με επίσημη ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της τρόικας αναφέρει χαρακτηριστικά:

''Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πραγματοποίησε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά ορισμένα ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Καθώς είναι αναγκαία πρόσθετη τεχνική εργασία για να διευθετηθούν αυτά τα θέματα, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να επιτρέψει την ολοκλήρωση της εν λόγω εργασίας. Η αποστολή σχεδιάζει να επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Απριλίου για να συνεχίσει την εργασία".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 13/03/2013 22:02:26

  Καλά ρε Σαμαρά, το Σκουρλέτη δεν τον σκέφτηκες; Τώρα τί θα λέει; Ότι διαπραγματεύεσαι; Όταν καταλάβουν ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας τελείωσε θα πρέπει να βρούν νέα πιπίλα. Λες να ξαναθυμηθούν την οικολογία;

  • καλοπαιδο avatar
   καλοπαιδο @ Δεξιόχειρας 13/03/2013 23:27:18

   Και ο Βενιζελος διαπραγματευοταν, και εφευγε η τροικα απο το γραφειο του, και μετα σαν καλα μαθητουδια πηγαινανε οι βολευτες , και ψηφιζανε τα διπλα μετρα απο οτι λεγανε......

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ καλοπαιδο 14/03/2013 00:18:15

    Αν έχεις την ίδια εκτίμηση στις ικανότητες του Σαμαρά και του Βενιζέλου δε χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση...

    • Μακεδόνας avatar
     Μακεδόνας @ Γεώργιος Τ. 14/03/2013 12:43:54

     Όταν ένας πρωθυπουργός καταδέχεται και συνομιλεί με υπαλλήλους και δεν καταφέρνει να τους «πείσει» πόση περαιτέρω συζήτηση χρειάζεται;;;;;;;;;;;;;;

 2. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 13/03/2013 22:08:06

  "Ουσιαστικά δίνεται μια μικρή παράταση ολίγων ημερών ώστε μετά τη Σύνοδο Κορυφής να κατατεθούν πιο γόνιμες προτάσεις και αφού πρώτα ο Αντώνης Σαμαράς θέσει στους Ευρωπαίους ηγέτες το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία."

  Λες και δεν το ξέρουν...

 3. Chris 1979 avatar
  Chris 1979 13/03/2013 22:09:03

  Καλά κάνει η τροίκα και είναι άκαμπτη με τις απολύσεις.Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξουν μαζικές απολύσεις ....Μόνο έτσι θα μπορούσε να καταργηθεί το χαράτσι.
  Αλλίως θα αλλάξει μόνο η ονομασία του....(Εννιαίο τέλος ακινήτων κλπ)
  Απολύσεις για να καταρρεύσει επιτέλους το κομματικό κράτος...
  Βέβαια θα μειωθεί η κατανάλωση από τους Δ.Υ. ....Έλεος....

  • dim avatar
   dim @ Chris 1979 13/03/2013 22:58:16

   Έτσι νόμιζα και εγώ στην αρχή, λέγοντας ότι πάνε να μονιμοποιήσουν το χαράτσι από τη πίσω πόρτα, αλλά με τα παραδείγματα που έχουν βγει όλο αυτό το διάστημα για το τι θα πληρώνουμε με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δεν είναι καθόλου έτσι για τη μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων...

   Θα υπάρξει πολύ μεγάλη διεύρυνση της βάσης, και έτσι πάρα πολλοί που δε πλήρωναν τίποτα τώρα θα πληρώνουν 100 ή 200 ευρώ ετησίως, και όσοι μέσω του χαρατσιού πλήρωναν 500 και 600 ευρώ τώρα θα πληρώνουν 80 ή 100 ευρώ... Οπότε είναι ένα πολύ καλό μέτρο, και αν μάλιστα δεσμευτούν ότι μετά τη κρίση, θα αυξήσουν κι άλλο το αφορολόγητο, ώστε να μην εισπράττουν 2,2 δις ετησίως, αλλά πχ 1,5 δις ετησίως θα γίνει ευρέως αποδεκτό από τη κοινωνία...

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ dim 13/03/2013 23:40:13

    Τόσο εὐρέως ἀποδεκτό,πού θά τρέχουμε νά τό πληρώνουμε προκαταβολικά...

    • dim avatar
     dim @ Κυθήριος Τ. 14/03/2013 01:15:51

     Αν ισχύουν τα παραδείγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το τι πλήρωνε κάποιος με το χαράτσι, και πόσο θα πληρώνει τώρα, ναι, πιστεύω ότι θα γίνει ευρέως αποδεκτό,,,

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ dim 14/03/2013 00:19:05

    Έτσι μπράβο. Ο νέος φόρος είναι απόλυτα δίκαιος αν εφαρμοστεί με βάση την πραγματική αξία των ακινήτων.

   • George avatar
    George @ dim 14/03/2013 09:47:12

    Η επιστήμη των μαθηματικών σηκώνει ψηλά τα πόδια και υποκλείνεται

    Για να βγεί αυτό θα πρέπει απλά αυτοί που δεν πληρώνουν τίποτα να είναι 5πλάσιοι αυτών που πληρώνουν (0 -> 100-200, 500-600 -> 80, 100).

    Βλέπετε να υπάρχει τέτοια περίπτωση?

    Η προπαγάνδα έχει απογειωθεί εντελώς ...

    • dim avatar
     dim @ George 14/03/2013 14:30:09

     Αναφέρομαι στα παραδείγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας... Αν αυτά ισχύουν, τότε ναι, αυτός που πλήρωνε 500 ευρώ χαράτσι, τώρα θα πληρώνει 100 ευρώ, έτσι λένε τα παραδείγματα... Τώρα αν αυτά δεν ισχύουν τι να πω...

  • μετανάστης 7 avatar
   μετανάστης 7 @ Chris 1979 14/03/2013 11:37:53

   Φίλε μου,πρέπει να στεναχωρήθηκες πολύ με το πατατράκ του Μάνου,του Τζήμερου και της Ντόρας στις εκλογές.Ευτυχώς το Σαμαρά τον βγάλαμε για να εκφράσει τη λαϊκή δεξιά και στο μέτρο του εφικτού προσπαθεί να τα καταφέρει.αν κάνει αττό που λες,σημαίνει ότι δεν εκφράζει την ιδεολογία για την οποία τόσο αγώνα κάναμε να τον εκλέξουμε αρχικά αρχηγό και κατόπιν πρωθυπουργό .

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ @ Chris 1979 14/03/2013 12:59:25

   1.Είστε βαθειά νυχτωμένοι αν νομίζετε ότι τα χρήματα που θα προκύψουν από τις απολύσεις των Δ.Υ (αν προκύψουν) θα ελαφρύνουν τους φόρους και τα χαράτσια.Αυτά θα πληρώθούν από όλους μέχρι το τελευταίο ευρώ και τα όποια χρήματα από τις απολύσεις των Δ.Υ απλώς θα γεμίσουν τα ταμεία των τοκογλύφων δανειστών.
   2.Όπως και να το κάνουμε το καλύτερο δυναμικό αυτής της χώρας βρίσκεται στον Δημόσιο τομέα, στα Δημόσια Νοσοκομεία στα Δημόσια εκπαιδευτικα ιδρύματα και αλλού.Το παραμύθι με τις κομματικές προσλήψεις κάποτε πρέπει να τελειώσει. Το κομματικό κράτος υπάρχει σε ορισμένους μόνο τομείς του Δημοσίου.Υπάρχουν κατηγορίες Δ.Υ που για να εισέλθουν στο Δημόσιο ιδίως τα τελευταία χρόνια αξιολογήθηκαν με αυστηρές διαδικασίες που όμοιες τους δεν υπαρχουν σε καμία χώρα της Ερώπης και ούτε κατά διάνοια φυσικά στον ενάρετο Ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας.
   3.Τέλος αν ο κάθε ενάρετος ιδιώτης (και δεν αναφέρομαι στους ιδιωτικούς υπαλλήλους) πλήρωνε όχι ολόκληρο αλλά το 30% του φόρου που του αναλογούσε στα 30 τελευταία χρόνια σίγουρα δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση τώρα.

   • hgemwn avatar
    hgemwn @ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 15/03/2013 22:11:06

    Ο ενάρετος ιδιώτης δεν πρόκειται να πληρώσει το φόρο σε ένα κράτος με διαφθορά Ουγκάντας. Μάλλον εσείς αρέσκεστε σε παραμύθια.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Chris 1979 14/03/2013 13:25:39

   "Καλά κάνει η τροίκα και είναι άκαμπτη με τις απολύσεις.Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξουν μαζικές απολύσεις" Εσύ πρέπει να είσαι από "αυτούς που πλέρωναν" τους ΔΥ χρόνια τώρα!!!!! Σταμάτα τις σπατάλες γιατί θα "πτωχεύσεις"! Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιες απόψεις για να χαμογελάμε και λίγο ή αλλιώς "η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες" .

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Chris 1979 14/03/2013 13:27:18

   “Καλά κάνει η τροίκα και είναι άκαμπτη με τις απολύσεις.Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξουν μαζικές απολύσεις” Εσύ πρέπει να είσαι από “αυτούς που πλέρωναν” τους ΔΥ χρόνια τώρα!!!!! Σταμάτα τις σπατάλες γιατί θα “πτωχεύσεις”! Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιες απόψεις για να χαμογελάμε και λίγο ή αλλιώς “η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες” .

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/03/2013 22:13:19

  Χυλόπιτα λέγεται αυτό που έφαγε η τριανδρία (;) σήμερα...

 5. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 13/03/2013 22:19:46

  Το ερώτημα είναι, ''εκβιάζουμε'' τη ...φιλήσυχη θείτσα τώρα που χρειάζεται ησυχία για τις εκλογές της, ούτως ώστε υπό την πίεση και των εξελίξεων στην Ιταλία να κερδίσουμε κάποια αυτονόητα που αν τα παραχωρήσουμε, θα έχουμε εντελώς ξεφτιλιστεί; Τόσο απλοϊκά και μίζερα, δυστυχώς.......

 6. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 13/03/2013 22:30:40

  Χαχαχχαχαχαχα!!! Όταν όμως ακούω για τις κόκκινες γραμμές του μπάρμπα Φώτη και την αμετακίνητη υπεράσπιση των ανέργων από τον αδηφάγο, μόνο ασφάλεια δεν αισθάνομαι.....

 7. Karenin avatar
  Karenin 13/03/2013 22:56:26

  Oι κόκινες γραμμές τυλιγμένες στις φλόγες τους κατατρόμαξαν φαίνεται.... Συν τον απερίγραπτο Βενιζέλο με τις 700.000 θέσεις εργασίας να περιφέρεται και κανείς να μην του δίνει σημασία.

 8. dim avatar
  dim 13/03/2013 23:13:04

  Λοιπόν, είμαι από την ημέρα παραίτησης του ΚΚ και της έναρξης των εσωκομματικών εκλογών του 2009 θερμός υποστηρικτής του ΑΣ...

  Αυτή τη στιγμή ήρθε η ώρα να αποδείξει εμπράκτως και πέρα από κάθε αμφιβολία γιατί όλοι εμείς που τον στηρίζουμε, πράττουμε καλώς όλα αυτά τα χρόνια...

  Η κοινωνία βρίσκεται σε σημείο οριακό... Είμαστε όμως για πρώτη φορα ως χώρα σε θέση να διαπραγματευτούμε επί ίσοις όροις διότι α) έχουμε πια πρωτογενή πλεονάσματα, και β) πήραμε τη δόση μαμούθ που διασφάλισε τη παραμονή μας στο ευρώ...

  Τώρα στη διαπραγμάτευση θα πρέπει να «πάρουμε» όλα όσα κρίνονται απαραίτητα για να πάρει ανάσα η κοινωνία, και να «δώσουμε» μόνο αυτά που προβλέπονται από τη συμφωνία μας...

  Αυτά που προβλέπεται να δώσουμε στη παρούσα φάση είναι τα εξής απλά, και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι πραγματικά να τα εφαρμόσουμε: α) κινητικότητα, απομακρυνση επίορκων κλπ, β) αποκρατικοποιήσεις, γ) μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, ειδικά στο φορολογικό και στη γραφειοκρατία... Και στο κάτω – κάτω, δεν είναι για το κακό μας, μόνοι μας έπρεπε να τα έχουμε κάνει αυτά εδώ και χρόνια...

  Αυτά που πρέπει να πάρουμε είναι επίσης πολύ απλά, και όχι μόνο δεν κοστίζουν τίποτα αλλά μπορεί να φέρουν και περισσότερα έσοδα στα ταμεία: α) 48 δόσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων, β) ρύθμιση δανείων, γ) εφαρμογή Ενιαίου Φόρου Ακινήτων αντί χαρατσίου, γ) μείωση στο ΦΠΑ εστίασης στο 13% και του φόρου θέρμανσης, και δ) ενεργοποίηση της ρήτρας ύφεσης που προβλέπει ότι αν υπάρξει τρύπα που θα οφείλειται όμως στη μεγαλύτερη από τη προβλεπόμενη ύφεση, δεν θα παρθούν νέα μέτρα αλλά το κενό θα καλυφθεί από τους δανειστές...

  Αν τα «πάρει» όλα τα παραπάνω ο ΑΣ, θα τον βλέπει με τα κυάλια ο Σύριζα στις επόμενες δημοσκοπήσεις, αν δεν πάρει όμως τίποτα από αυτά, ο κόσμος μέσα στην απελπισία του θα στραφεί στα άκρα, και θα δούμε Σύριζα πρώτο κόμμα, ΧΑ δεύτερο, και τη ΝΔ σε μονοψήφια νούμερα...

  • mara avatar
   mara @ dim 14/03/2013 00:07:23

   Ο πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ο πολιτικός τις επόμενες γεννιές.

   • dim avatar
    dim @ mara 14/03/2013 01:21:28

    Αυτή τη φορά είμαστε σε τόσο κρίσιμο σημείο, που το μέλλον των επόμενων γενεών θα κριθεί από την έκβαση των επόμενων εκλογών... Αν τα πράγματα στραβώσουν, ή ο ΑΣ δε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ΚΑΙ οι εκλογές θα χαθούν, ΚΑΙ το μέλλον των επόμενων γενεών θα πέσει στα χέρια ακραίων δυνάμεων που επενδύουν στον εθνικό διχασμό... Αν όμως ο ΑΣ “πάρει” αυτά που πρέπει ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΑ, θα μπορέσει και ο κόσμος να πάρει ανάσες, και η μεγάλη λαϊκή, φιλελεύθερη, δημοκρατική, πατριωτική, κεντροδεξιά παράταξη να οδηγήσει την Ελλάδα μας εκεί που της αξίζει...

    • Φοιτητης avatar
     Φοιτητης @ dim 14/03/2013 13:12:24

     Ακριβως. Στην Ελλαδα που μας αξιζει η βουλευτικη αποζημιωση ειναι 100% αφορολογητη (οχι μονο το 65%). Αν ειχε ιχνος αξιοπρεπειας η κυβερνηση δεν θα εφερνε ποτε ενα τετοιο νομοσχεδιο στην βουλη...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dim 14/03/2013 00:20:57

   Σωστός! Τώρα έχει περιθώρια και δεν είναι με πλάτη στον τοίχο. Άρα θα κάνει κάποια πράγματα που δε τα περιμένουν όσοι τον υποτιμούν. Όσοι κάτι ξέορυμε από την ιδιοσυγκρασία του όμως απλά θα επιβεβαιωθούμε...

 9. nikos p. avatar
  nikos p. 13/03/2013 23:23:41

  ειναι πλεον φανερο..οτι δεν θελουν να διωξουν τους ΔΥ..για τον ιδιο λογο επεσαν και οι μισθοι στον ιδιωτικο,και το χαρατσι και ολοι αυτοι οι φοροι για να παρουν οι κυριοι εφαπαξ συνταξη και τεραστιους μισθους.27 ετων μου χρωστανε 6000 και δεν υπαρχει κρατος να με προστατεψει.ασχετα που μου ηρθε φορος 2200.μονο να παιρνουν ξερουν.ελπιζω να αλλαξει κατι αν και δεν το βλεπω

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ nikos p. 13/03/2013 23:44:05

   Κανεις λάθος! Υπάρχει κράτος και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μόνο που είναι όλοι τους αφοσιωμένοι στη διατήρηση, με κάθε κόστος, όλων των θέσεων εργασίας στο δημόσιο. Λοιπόν, σκάσε και ξαναπλήρωνε, γιατί ο στρατός κατοχής, όπως τους ονομάτιζε ο Γ.Μαρίνος, έχει ανάγκες.

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ nikos p. 14/03/2013 13:19:57

   Οντως, τους ΔΥ δεν θελουν να τους διωξουν γιατι θα τους παρουν μαζι τους στις επομενες εκλογες. Αλλα ο μισθος ως ΙΥ δεν μειωθηκε για να πληρωνονται οι ΔΥ. Κατ' αρχας, τα περνας απο κοσκινο λογικης; Οι ΔΥ πληρωνονται απο φορους. Με χαμηλοτερο μισθο στον ΙΥ, εχουμε χαμηλοτερα εσοδα απο φορων, αρα δυσκολια στο να πληρωθει ο ΔΥ. Οι μισθοι στον ΙΤ επεσαν γιατι το νομισμα που χρησιμοποιουμε ειναι πολυ ακριβο. Δεν ειμαστε η 1η χωρα που το παθαινει αυτο. Και η Αργεντινη τοτε και η Ιαπωνια μεχρι προσφατα το ιδιο προβλημα ειχε. Αλλα οι σοβαρες χωρες υποτιμουν το νομισμα. Επειδη το ευρω το ελεγχει αποκλειστικα η Γερμανια και εμεις ειμαστε 70% ευρωλιγουρια με το "παση θυσια στο ευρω" το μοτο μας, μας προτειναν το μοναδικο πραγμα που μπορουσε να γινει. Να πεσουν οι μισθοι με την υποσχεση οτι θα πεσουν σχεδον στα 3/4 του ποσοστου μειωσης μισθων και οι τιμες. Ασφαλως, τα 3 αυτα χρονια οι μισθοι κατερρευσαν (οχι απλα μειωθηκαν), αλλα οι τιμες αυξηθηκαν κατα 10%, κανοντας μας ακομη πιο ακριβους μεσα στο ηδη πανακριβο ευρω. Οι θυσιες εχουν παει ηδη χαμενες.

   Αν και συμφωνω στην απολυση πρωτα των επιορκων ΔΥ και μετα των ρουσφετιων και υπερστελεχομενων στους τομεις του Δημοσιου, οι ΔΥ δεν αποτελουν τον εχθρο, οπως νομιζεις.

 10. νεφέλη avatar
  νεφέλη 13/03/2013 23:37:28

  Με ανάδρομο Ερμή, καμμία συμφωνία, δεν μπορεί να σταθεί.
  Από Κυριακή και μετά ... κλείνονται συμφωνίες έγκυρες!

 11. kosvag avatar
  kosvag 13/03/2013 23:39:40

  πλάκα μας κάνουν? χρειάζεται ολόκληρος πρωθυπουργός για πείσει την τρόικα οτι:
  1) τι χαράτσι τι ΦΑΠ τι τέλος ακινήτων το ίδιο είναι, φόροι δηλαδή &
  2) είτε διώξει 25.000 ή 125.000 άνεργους μεταμφιεσμένους σε ΔΥ είτε τους μεταμφιέσει σε συνταξιούχους και αναπροσαρμόσει αντίστοιχα τις όλες συντάξεις είναι το ίδιο στα έξοδα ? & δεν αυξάνει η ανεργία μάλιστα.

 12. Ερμής avatar
  Ερμής 13/03/2013 23:51:43

  Εντάξει. οι φυλακισμέμοι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται. τους σχίσαμε τους τροίκανούς!

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/03/2013 23:58:21

  Τα ποσα που προβλεπονται στον προυπολογισμο απο τα ακινητα ειναι 3,2 δις.
  Οποτε προς τι ο αλαλαγμος για την αντικασταση του χαρατσιου απο κατι αλλο οταν το ιδιο ποσο πρεπει να εισπραχθει.Εκτος αν νομιζουν οτι μπορει να τη σκασουν στη τροικα και να μην εισπραξουν τα ιδια αλλα αυτα τα φθηνα κολπα καιρος να τα αφησουν.
  Το κωμικο εδω ειναι οτι πριν δυο μηνες οι εφημεριδες και τα καναλια ειχαν χαλασει τον κοσμο για να ΜΗΝ ΕΛΘΕΙ ο νεος νομος που θα δημευε τα ακινητα και τωρα φωναζουν να ελθει για να καταργηθει το χαρατσι.

 14. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 14/03/2013 00:18:58

  Την τελευταία φορά που είχε "φύγει" η τρόικα,
  επεβλήθη το λεγόμενο "χαράτσι" του Βενιζέλου στα ακίνητα, για να επιστρέψει

  Αν τώρα γίνεται όντως διαπραγμάτευση,
  θα φανεί στην ...επιστροφή!

  • Ronnin avatar
   Ronnin @ Ρύκιος 14/03/2013 12:26:05

   παλι με το χαρατσι θα επιστρεψουν

 15. Προβληματισμένος avatar
  Προβληματισμένος 14/03/2013 00:43:46

  Αγαπητοί μου είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος για τον εξής λόγο.
  Συμφωνώ απόλυτα με τον στόχο να διώξουμε 25.000 ΔΥ όπως συμφωνήσαμε με την τρόικα, αν και εγώ θα έλεγα ότι γύρω στις 150.000 θα ήταν ένας ρεαλιστικός αριθμός.
  Επίσης οι συντάξεις θα έπρεπε να είναι μεταξύ 350-500 ευρώ.
  Λογικό βέβαια ότι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα θα έπρεπε να είναι στο μέσο όρο των μισθών της περιοχής που ανήκουμε (Αλβανία Βουλγαρία Ρουμανία κ.λ.π.) δηλαδή περίπου 300 ευρώ.
  Οπότε και με δεδομένο ότι δεν παράγουμε τίποτα θα είμαστε ένα καλό φτηνό φιλέτο για αγορά απο τους εξ'ανατολών άσπονδους φίλους μας.

  Τελικά αυτό θέλουμε;

  Αν όχι να σταματήσουμε να κοιτάμε πως θα ψωφήσουμε την "κατσίκα του γείτονα" και να κοιτάξουμε λιγο σοβαρά αυτή την έρημη Πατρίδα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Προβληματισμένος 14/03/2013 17:34:08

   Μεγάλη αρρώστια αυτή και δε γιατρεύεται καθόλου εύκολα...

 16. molly avatar
  molly 14/03/2013 02:04:41

  Κάθε φορά τα ίδια και μετά νέα μέτρα!! Ε΄η κοροϊδία φτάνει, ας νακηνώσουν τα μέτρα που έχουν υπογράψει να τελειώνουμε. Έχουν καταντίσει γελοίοι με τα ίδια παραμύθια.

 17. blue nile avatar
  blue nile 14/03/2013 02:04:58

  Από τη στιγμή που έχουμε καταφέρει ένα έστω και πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούν να μας απειλούν όπως παλιότερα ότι με τη μη καταβολή της δόσης δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς συντάξεις και προμηθευτές.
  Οπότε και εμείς δεν πρέπει αν υποχωρήσουμε.
  Το πολύ μεγαλύτερο μέρος αυτής της δόσης θα πάει στις τράπεζες που είναι τόσο χρεωκοπημένες που δεν σώζονται με τίποτα.
  Την καθημερινή τους ρευστότητα την έχει αναλάβει η ΕΚΤ και το ELA, γι αυτό και οι τράπεζες παραμένουν ανοικτές, ενώ ακόμα και αν πάρουν τα 25 δις που έχασαν εφάπαξ από το PSI πάλι θα παραμείνουν χρεωκοπημένες .
  Ο λόγος είναι το 25% των κόκκινων δανείων που έχουν.
  Γι'αυτό και δεν θα προβούν σε κανένα είδος χρηματοπιστωτικής επέκτασης, ακόμα και αν πάρουν τα χρήματα της δόσης, δηλαδή ξεχάστε τα δάνεια.
  Οπότε τι σκιζόμαστε;
  Όσο η πολιτική απόφαση των εταίρων είναι να παραμένουμε στο ευρώ τόσο και θα φροντίζουν για τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες.
  Για το κόσμο που περνάει τραγικές στιγμές ποιος θα νοιαστεί;

 18. απλη λογικη avatar
  απλη λογικη 14/03/2013 04:15:26

  Οκ να σκεφτουμε τις επομενες γενιες.... αλλα και εγω που ειμαι 36 γιατι πρεπει να χαθω?????

  • Ronnin avatar
   Ronnin @ απλη λογικη 14/03/2013 12:18:52

   πού να σου ζητησουν να πολεμησεις κιολας

 19. George avatar
  George 14/03/2013 06:21:24

  Τα ΜΜΕ θα φωνάζουν και πάλι μόλις μπει ο φόρος στα ακίνητα που θα αντικαταστήσει το χαράτσι. Το θέμα δεν είναι εκεί αλλά στο ότι δεν θα εισπραχθεί. Αναγκαστικά θα είναι μεγάλος φόρος στη μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία που όμως δεν εισπράτει πια από τα ακίνητα. Είναι αυτό το 10% του πληθυσμού που λέει ο Στουρνάρας δηλαδή το 40% της εκλογικής δύναμης της ΝΔ! Τώρα γιατί η ΝΔ διαλέγει να συγκρουσθεί με την εκλογική της βάση για να μην διώξει ΔΥ είναι ένα μυστήριο κοντά στο άλλο του Πασόκ που προτίμησε οριζόντιες περικοπές επίσης για να μην διώξει. Με λαμπρά αποτελέσματα...τείνω να πιστέψω ότι και τα δύο κόμματα έχουν αποκοπεί από την κοινωνία και το feedback που παίρνουν είναι μοναχά από αυτούς που έχουν διορίσει.

  • elerosso avatar
   elerosso @ George 14/03/2013 08:23:27

   Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι το 60 % τουλάχιστον των αστυνομικών και πυροσβεστών, 75 % των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, το 80 % των δικαστικών, το 50 % των εκπαιδευτικών, το 90 % των ιερέων, το 70 % των δημοτικών υπαλλήλων που υποστηρίζουν ΝΔ είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί δεν αποτελούν το 75 % της εκλογικής βάσης της σημερινής ΝΔ; Ή μήπως όλοι αυτοί ψηφίζουν ΤΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ;

 20. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 14/03/2013 06:58:03

  Τῶρα πού οἱ περισσότεροι στεγνώνουν,ὁποιοδήποτε εἰσπραχτικό μέτρο θεσμοθετεῖται,ἔστω κι ἄν ἀντικαθιστᾶ κάποιο πιό βαρύ,τό νά λέμε ὅτι θά γίνει ''εὐρέως'' ἀποδεκτό εἶναι παρακινδυνευμένο...

 21. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 14/03/2013 07:56:40

  :-) ''Αν δεσμευτούν οτι ....μετά την κρίση......''
  Βέβαιαααααα ! Σίγουρα θα υπάρχει μετά θάνατον ζωή, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται τόση εκνευριστική καρτερία στην τρεχούμενη......

 22. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 14/03/2013 08:06:53

  AΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
  Ωστόσο, με 30% ανεργία (όλη από τον Ιδ.Τομέα φυσικά), ακόμα κι όσοι θεωρούμε φυσικό να συμμετέχει στον Αρμαγεδδώνα και ο Δ.Τομέας, βρίσκουμε τρομακτικό τη συγκεκριμένη στιγμή να προστεθούν 25.000 άνθρωποι ακόμα στη στρατιά των ανέργων !!
  Και σε φαύλο κύκλο γυρνάμε Και οι πελάτες έχουν πάντα δίκιο! Αυτό λοιπόν δε λύνεται, μονάχα κόβεται.

 23. elerosso avatar
  elerosso 14/03/2013 08:15:36

  Μα το χαράτσι ήταν προσωρινό, το ΕΤΑ θα είναι μόνιμο ...

  • dim avatar
   dim @ elerosso 14/03/2013 23:45:32

   Πάντα υπήρχε κάποιος φόρος (ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, κλπ)... Αν μετά τη κρίση ανεβάσουν και το αφορολόγητο, και αν μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες ώστε να συμβαδίζουν με τις εμπορικές, δε θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το παρελθόν, απλά θα έχει διευρυνθεί η φορολογική βάση...

 24. Τρίπους avatar
  Τρίπους 14/03/2013 10:37:23

  Οπου νά 'ναι θα πέσει και η πρόταση για ισοδύναμα μέτρα, να αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος στα 1000 Ευρώ, έτσι για να μάθουν οι παλιοκλέφτες οι ελεύθεροι επαγγελματίες!

 25. George avatar
  George 14/03/2013 11:15:19

  Από όλους αυτούς οι μειώσεις θα αφορούσαν τους εκπαιδευτικούς και όχι όλους φυσικά -(δεν λέω τίποτα για τους κληρικούς για να μην ξεφύγουμε σε άλλα θέματα μια και είναι σχετικά λίγοι). Αυτό είναι το hard core δημόσιο που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρχει. Το βασικό όμως είναι ότι δεν υπάρχει επιλογή στη μείωση του δημοσίου. Είναι αναγκαία συνθήκη για πραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν έχει νόημα να πετάς την μπάλα στην κερκίδα όταν χάνεις. (-25% ΑΕΠ , 6 χρόνια ύφεση), να πιστεύεις στην ανάπτυξη με διπλάσιους φορολογικούς συντελεστές από τους άλλους ή στο ότι θα μαζέψεις φόρους από ακίνητα που δεν αποδίδουν ή να αναρωτιέσαι που πήγαν τα έσοδα από ΦΠΑ όταν απομυζάς την ρευστότητα με χαράτσια. Έχει σημασία να συμφωνήσουμε ότι το δημόσιο υπάρχει προς χάριν του λαού και όχι αντίστροφα

  • elerosso avatar
   elerosso @ George 14/03/2013 12:06:40

   Τι μας τσαμπουνάς; Τρολάρεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι η εκλογική βάση της σημερινής ΝΔ είναι ακριβώς ένα μεγάλο μέρος των ΔΥ και ότι με ακριβώς αυτό το μέρος της βάσης της δεν μπορεί να τα βάλει;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ elerosso 14/03/2013 17:33:24

    Μέγα λάθος! Σπάνιο να ακούσεις ΔΥ να λέει υπέρ ΝΔ. Οι περισσότεροι συριζαίοι έγιναν μιας και άκουσαν για αυξήσεις σε μισθούς και διαγραφές δανείων από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη...

   • George avatar
    George @ elerosso 14/03/2013 21:25:57

    Διαφωνώ με την διαπίστωση ότι οι ΔΥ είναι η τωρινή βάση της ΝΔ. Συμφωνώ όμως ότι αυτό πιστεύει ο κομματικός της μηχανισμός, όπως αντίστοιχα άλλωστε νόμιζε και του πασοκ 12 μήνες πριν. (βλέπε αδρανειακή δύναμη αλλά και αδυναμία προσαρμογής).... σύντομα θα φανεί τι ισχύει

 26. Chris 1979 avatar
  Chris 1979 14/03/2013 11:28:25

  Επιτέλους....Λίγη κοινή λογική...

 27. panos avatar
  panos 14/03/2013 12:56:24

  Το εχουμε παρει χαμπαρι οτι Η ΤΡΟΙΚΑ θελει και ΔΙΚΑΙΩΣ μια γερη γροθια στο νοσηρο πελατειακο συστημα που καταστρεψε τη χωρα? Η γροθια και το μαχαιρι πρεπει ναναι στη καρδια του συστηματος, που ειναι οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ της φαυλοκρατιας και της παρακμης................(υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις).

 28. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/03/2013 14:01:48

  Γιατί να συνεχίσω να πληρώνω χαράτσι στο Υπ. Οικονομικών μίας πόλης-κράτους (Αθήνα) όταν αυτή δεν μου ανταποδίδει σε υπηρεσίες αυτό το φόρο;
  Ας καταλάβουν οι λογιστάδες-θεωρητικοί ακαδημαϊκοί των Αθηνών πως στην παρούσα γεωπολιτική κατάσταση εύκολα θα μπορούσε να πει ο Κρητικός το "άντε γεια Αθήνα...παίρνω τα πετρέλαιά μου και φεύγω...όταν ορθοποδήσεις τότε ξανάρχομαι...". ΑΥΤΑ θα έρθουν αν συνεχίσουν τα χαράτσια...ας καταλάβουν οι θεωρητικοί δημόσιοι υπάλληλοι ακαδημαϊκοί αλλά και τα γαλαζοπράσινα κομματόσκυλα της πόλης-κράτους των Αθηνών, πως η Γεωπολιτική νίκησε την Οικονομία...

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Τί να λέμε; 14/03/2013 14:07:50

   ...και κάτι ακόμη: ας δοθεί το παραπάνω μήνυμα ΚΥΡΙΩΣ στους Ευρωπαίους ηλιθίους, καθώς δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο πως μία πιθανή "ανεξάρτητη" Κρήτη θα συνέχιζε να βρίσκεται εντός της ΕΕ...οπότε αυτά τα πετρέλαια ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε αυτή την περίπτωση, θα εισάγονται στην ΕΕ, ως προϊόν εκτός ΕΕ...αυτά για την κυρία Μέρκελ και των εδώ γαλαζοπράσινων υποστηρικτών της...ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ...

 29. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 14/03/2013 14:58:31

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ.....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΝ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΘΕΤΙΚΟ(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ-ΛΟΓΩ ΕΞΑΓΩΓΩΝ) Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ..........ΒΓΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟ.........ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ.............Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ..........PLAN B.

  • Economist avatar
   Economist @ Σαρακατσανος 14/03/2013 18:48:30

   Γιατί έχει plan A; Μέχρι στιγμής ότι τους λέγανε κάνανε.

 30. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Η ΤΡΟΙΚΑ; avatar
  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Η ΤΡΟΙΚΑ; 14/03/2013 16:17:58

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (και ειδικά η μπαχαλοσυνιστώσα του τσύριζα ΔΗΜΑΡ): Εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην απολυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗΣ, ακόμα και τα λαμόγια! Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασία για εμάς! ΤΡΟΙΚΑ: Μα απο το 2009 έπρεπε να φύγουν απο το σάπιο κράτος 300.000 κηφήνες! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Είπαμε μόνο οι δ.υ μας ενδιαφέρει! Στα άλλα ζητήματα θα κάνουμε υποχωρήσεις!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.