#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2009 00:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μας καταντήσανε μπαλαρίνες»

«Μας καταντήσανε μπαλαρίνες». Αυτή η φράση είχε πει ο στρατηγός Μακρυγιάννης επιτιθέμενος στους δυτικοευρωπαίους όταν αυτοί έπαιζαν παιχνίδια στις πλάτες των εξεγερμένων Ελλήνων στην Επανάσταση του ’21. Πόσο πολύ επίκαιρη είναι η φράση αυτή για τη σύγχρονη Ελλάδα, η οποία περνά μια άλλου είδους υποδούλωση, οικονομική. Οι Δυτικοευρωπαίου πιέζουν σθεναρά τη χώρα να πάρει σκληρά μέτρα εκμεταλλευόμενοι φυσικά και την αδυναμία του ελληνικού κράτους και των πολιτικών να αντεπεξέλθουν στις επιταγές των καιρών. Όλα τα κρίσιμα στοιχήματα που έχει βάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα έχει χάσει, όχι εξαιτίας των πολιτών αλλά εξαιτίας των άθλιων ηγεσιών που έχει. Ακόμη και η είσοδος στην ΟΝΕ που τόσο πολυδιαφημίζεται από τους εκσυγχρονιστές, έγινε με ψεύτικα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτονται πλέον με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Οι ξένοι μας φέρονται σαν μπαλαρίνες, χορεύουμε στο ρυθμό τους και απειλούμαστε με χρεοκοπία που θα φέρει τη χώρα δεκαετίες πίσω.Ο Ιανουάριος θα είναι ίσως ο πιο κρίσιμος μήνας της χρονιάς καθώς η Ελλάδα θα καταθέσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που περιγράφει πώς και πότε θα γίνει η μείωση των ελλειμμάτων. Επίσης, αμέσως μετά τις γιορτές θα έλθουν απανωτά κλιμάκια της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να μας περάσουν από κόσκινο. Πλέον η οικονομία βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση αφού κανείς δεν μας εμπιστεύεται και κυρίως κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούμε να αλλάξουμε. Όλοι πιστεύουν ότι θα βουλιάξουμε, έτσι για να θυμηθούμε και το σύνθημα του πρωθυπουργού. Και πάνω στις πλάτες των πολιτών παίζουν και τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία μας.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε αλλά είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει, προς το χειρότερο για τον κόσμο. Το ερώτημα είναι ένα:

Θα συνεχίσει η κυβέρνηση να κινείται... χαλαρά, να βερμπαλίζει χωρίς νόημα και να σπαράσσεται από έριδες τρεις μήνες μόλις μετά τη μεγάλη της νίκη;

Ή θα αποφασίσει να πάρει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και η οποία είναι μία και μόνο: Όποιοι φταίνε για το χάλι και όποιοι έχουν να πληρώσουν για να βγούμε από την κρίση. Έτσι, για να πάψουμε 180 χρόνια μετά να ανακαλύπτουμε πόσο προφητικά μιλούσε ο Μακρυγιάννης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 00:20:27

  αχ αυτή η εμπιστοσύνη... Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο? Εμπιστευόμαστε ποιόν?

 2. kanis avatar
  kanis 28/12/2009 00:34:46

  Οποιοι φταίνε για το χάλι,
  θα πληρώσουν,
  για να βγούμε από την κρίση;
  ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!

 3. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 28/12/2009 00:47:59

  Τα πράγματα είναι απλά. Να κοιτάξουμε ποιοι πλούτισαν τα τελευταία 15 χρόνια που υφαινόταν η σημερινή κρίση και αυτοί να πληρώσουν. Όλοι αυτοί που πήραν μίζες, που αναμίχθηκαν με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το να φορολογήσεις μεσαία εισοδήματα είναι μια τρύπα στο νερό.

 4. απλώστρα avatar
  απλώστρα 28/12/2009 02:14:03

  Το έχω ξαναποστάρει αλλά νομίζω οτι αξίζει να διαβαστεί πάλι.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ | Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

  Από το 1824 η Ιστορία μας είναι ιστορία... δανείων!
  Από τον Καποδίστρια και τον Οθωνα ως τον Τρικούπη τού «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και τον Μαρκεζίνη, η πορεία του ελληνικού κράτους χαρακτηρίζεται από την εξέλιξη του δημοσίου χρέους.

  Η ιστορία του δανεισμού αρχίζει το 1824. Ο επαναστατικός αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους βρισκόταν σε κρίσιμη φάση. Αμεση ήταν η ανάγκη στρατιωτικού εξοπλισμού και κυρίως η ενίσχυση του στόλου. Η διαίρεση και η αντιπαράθεση μεταξύ κοτζαμπάσηδων και καραβοκυραίων από τη μια μεριά και οπλαρχηγών από την άλλη είχαν φθάσει και πάλι στα πρόθυρα του εμφυλίου τη χώρα. Οι πρώτοι, με επικεφαλής τους Μαυροκορδάτο και Κουντουριώτη, αγγλόφιλοι· ρωσόφιλοι οι δεύτεροι, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

  Οταν ο Κουντουριώτης ανέλαβε πρόεδρος του Εκτελεστικού Σώματος προσέφυγε στην Αγγλία και ζήτησε δάνειο. Οι Αγγλοι φάνηκαν πρόθυμοι να ανταποκριθούν. Οχι βέβαια για να ενισχύσουν τον αγώνα κατά των Τούρκων, αφού ήταν δεμένοι με το δόγμα της ακεραιότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το δάνειο ήταν μέσο εφαρμογής της γνωστής αγγλικής πολιτικής «Διαίρει και βασίλευε»!

  Ούτως ή άλλως οι Αγγλοι θα ήταν κερδισμένοι. Είχαν εξασφαλίσει το δάνειο «επί της γης και των φθαρτών κτημάτων του έθνους». Εάν η Επανάσταση δεν έφθανε στην ολοκλήρωσή της, δεν θα είχαν πρόβλημα με τους Τούρκους και θα ήλεγχαν το ισχυρότερο τμήμα της τότε ελληνικής ηγεσίας. Εάν η Επανάσταση ολοκληρωνόταν, θα ήσαν οι «μεγάλοι ευεργέτες» και ταυτοχρόνως θα εξουδετέρωναν την ενοχλητική και ισχυρά ρωσική επιρροή.

  Θα συναφθούν δύο δάνεια, το 1824 και το 1825. Πολιτικοί οι στόχοι της αγγλικής κυβέρνησης, ληστρικοί οι όροι των τραπεζιτών, που σχημάτισαν την περίφημη «τετραρχία». Το πρώτο δάνειο είχε ονομαστικό ποσό 800.000 στερλινών, αλλά μόνο 308.000 στερλίνες και πολεμοφόδια αξίας 11.900 στερλινών θα εδίδοντο στην Ελλάδα!

  Το δεύτερο δάνειο είχε ονομαστική αξία 2.000.000 στερλινών και συμφωνήθηκε σε πραγματική αξία στο 55%, δηλαδή στις 1.100.000 στερλίνες. Από αυτό το ποσό θα κρατηθούν διάφορα ποσά για τόκους, έξοδα, μεσιτικά και προηγούμενα δάνεια, συνολικά 529.000 στερλινών!

  Εχει και συνέχεια. Από τα υπόλοιπα θα σταλούν στην Αμερική 156.000
  στερλίνες για να κατασκευαστούν δύο ατμοφρεγάτες και 123.000 θα παραμείνουν στην Αγγλία για την κατασκευή έξι ατμοκινήτων πλοίων. Ποσό 37.000 θα δοθεί για μισθοδοσία στον άγγλο ναύαρχο Κόχραν, ο οποίος ανελάμβανε την ηγεσία του υπό κατασκευή ελληνικού στόλου! Τελικά, από τα 2.000.000 στερλίνες θα φθάσουν στην Ελλάδα 190.000, οι οποίες θα σπαταληθούν στις εμφύλιες αναμετρήσεις την εποχή που ο Ιμπραήμ έφθανε ανενόχλητος στην Πελοπόννησο.

  Η συνέχεια στο "Βήμα"
  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=249380&dt=06/01/2009

 5. mara avatar
  mara 28/12/2009 07:18:32

  Δεν μας φθάνουν όλα αυτά, θέλουν να μας φορέσουν καπέλο και χιλιάδες μετανάστες. Άς κάνουν τέτοια να μας φθάσουν στα άκρα και θα καλοπεράσουνε...

 6. Μέτριος avatar
  Μέτριος 28/12/2009 07:37:59

  "Όλα τα κρίσιμα στοιχήματα που έχει βάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα έχει χάσει, όχι εξαιτίας των πολιτών αλλά εξαιτίας των άθλιων ηγεσιών που έχει."

  Ειδυλλιακή εικόνα: οι καλοί πολίτες και οι κακές ηγεσίες! Μα ποιός εξέλεξε αυτές τις ηγεσίες; Ποιοί πανηγυρίζουν όταν βγαίνει το ένα ή το άλλο κόμμα; Ας αφήσουμε στην άκρη το παραμύθι του αγνού και άδολου λαού! Κανείς δεν είναι ανεύθυνος.

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 28/12/2009 08:17:18

  Μιά απορία της κόρης μου (9 ετών) : - Όποιοι έφταιξαν και όποιοι "έχουν" βρίσκονται στο ίδιο τσουβάλι ; Και γιατί ;

  Και μία του μπαμπά της (53 ετών) : -Αν όποιοι έφταιξαν - δέν έφταιξαν πληρώσουν επιτέλους, θα βγούμε απ'την κρίση ;

 8. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 28/12/2009 09:30:43

  <> ΑΚΡΙΒΩΣ !!! ΕΥΓΕ !!!

 9. donaE avatar
  donaE 28/12/2009 09:38:58

  Δεν ειναι μακρια η εποχη του Μακρυγιαννη

 10. poisonous avatar
  poisonous 28/12/2009 09:59:21

  Εκπλήσσομαι που την συγκεκριμένη εποχή ο Αρχιστράτηγος γνώριζε τι εστι μπαλαρίνα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ poisonous 28/12/2009 10:19:16

   ᾿Υστερα μας γιομώσετε και φατρίες ο Ντώκινς μας θέλει Άγγλους, ο Ρουγάν Γάλλους, ο Κατακάζης Ρούσσους και δεν αφήσετε κανέναν Έλληνα πήρε ο καθείς σας το μερίδιόν του και μας καταντήσετε μπαλαρίνες σας και μας λέτε ανάξιους της λευτεριάς μας, ότι δεν την αιστανόμαστε...

   http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/tributes/makriyannis/makriyannis_memoirs_selections.htm

 11. nikiplos avatar
  nikiplos 28/12/2009 10:11:40

  Προς @απλώστρα κυρίως αλλά και προς όλους αν επιτρέπετε κάποια σχόλια...

  Και άλλες χώρες έχουν συνάψει δάνεια... υπέρογκα και μάλιστα χώρες που δεν τις βάνει ο νους μας, όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία ή η Ισπανία. Το πρόβλημα είναι όταν τα δάνεια ή οι επιχορηγήσεις δεν μπαίνουν για το κοινό καλό αλλά για να προσπορίσει μια μεγάλη κάστα που διοικεί από το παρασκήνιο όποιος και να είναι πάνω... Απόδειξη, η τελευταία κυβέρνηση του ΚΑΚ που ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αναντιστοιχίας προγραμματικών δηλώσεων και έργων και τελικά αναξιοπιστίας. Κοντά της στα προσεχή χρόνια κινδυνεύει να εκπέσει και η νέα, αφού η πολιτική δεν αφορά πρόσωπα, αλλά θεσμικές αλλαγές και θάρρετα που δεν υπάρχουν από τους υποτελείς στα μεγάλα συμφέροντα πολιτικούς μας.

  Και άλλες χώρες λοιπόν συνήψαν δάνεια τα τελευταία 20 χρόνια. Με αυτά και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις η Πορτογαλλία έφτιαξε σύχρονα τραίνα για τις εμπορικές μεταφορές, και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Η Ισπανία προχώρησε μέσα στα 20 τελευταία χρόνια 50 χρόνια την επιστημονική της έρευνα (ιδίως την Ιατρική) και σήμερα μεσούσης της κρίσης κατατρώγει τις Αγγλικές συντάξεις καθώς περιθάλπτει Βρετανούς πολίτες που η χώρα τους αδυνατεί, καίτοι το βρετανικό σύστημα υγείας είναι ίσως από τα καλύτερα στον κόσμο. Όλες αυτές οι χώρες έχουν και κάστες και σκάνδαλα και διαπλοκή και διαφθορά...

  Η διαφορά τους όμως με εμάς, είναι ότι η κάστα τους που προσπορίζεται και κερδίζει διαφέρει σε δυό σημαντικά πράγματα με την αντίστοιχη δική μας: α) (το πιο σημαντικό όλων) Αγαπάει τα γράμματα
  β) Δεν ζει παρασιτικά

  Να προσθέσω ότι δεν είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες άμοιροι ευθυνών, που περιμένουμε στωΐκά έναν Αη Γιώργη (σήμερα) ή έναν Άγιο Αντώνιο (αντιμεθαύριο) να μας "σώσει".

  @mara, ως προς αυτό που θίγεις, να σου θυμίσω μάλλον ποιός πρωτοέμπασε εδώ τους μετανάστες? Μπορούσε να κάνει αλλιώς? Και πως περιμένεις να μας πάρουν στα σοβαρά χωρίς Μεταναστευτική Πολιτική? Δεν θα έπρεπε αυτή να υπάρχει από τη δεκαετία του 1990, τότε που εισήλθαν σωρηδόν και ανεξέλεγκτα μετανάστες από την πρώην ανατολική ευρώπη? Δεν είναι σκάνδαλο, που σήμερα 2010 σχεδόν 15 χρόνια μετά, δεν υπάρχει ούτε Μεταναστευτική Πολιτική, ούτε διάλλογος? Μα είναι πολύ απλό: "Κρύψαμε" την μαύρη εργασία των μεταναστών και την παρουσιάσαμε ως δική μας και σαν αναπτυξιακό έργο... για να μπούμε στην ΟΝΕ και φυσικά να ζήσουμε μέχρι σήμερα με τα δάνεια, χωρίς υποδομές... Σήμερα δλδ έχουμε ένα τετελεσμένο που με απλή κοινοτική προσφυγή, οι γεννημένοι εδώ μετανάστες θα δικαιωθούν ότι και να ψηφίσουμε, αφού εισήλθαν οι γονείς τους σε περίοδο που δεν υπήρχε Μεταναστευτική Πολιτική (σε αντίθεση με τις Γερμανία - Αυστρία και Ιταλία που έχουν από το 1960).

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2009 10:17:10

  "Όλα τα κρίσιμα στοιχήματα που έχει βάλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα έχει χάσει, όχι εξαιτίας των πολιτών αλλά εξαιτίας των άθλιων ηγεσιών που έχει".

  Right on the money, που λεμε στην "επισημη" του νεοταξικου ιερατειου που ειναι και διοικηση, τρομαρα τους. Επιτρεψτε μου ομως να προσθεσω οτι αυτο θα συνεβαινε μαθηματικα διοτι (α) τα βλεπουν ως "στοιχημα", κλασικη κοινοτυπια της νεοελληνικης αλητ και (β) τα τυχερα "στοιχηματα" ειναι φταιγμενα για να χανονται, τελεια και παυλα. Οπερ σημαινει οτι οι δουλειες του ποδαριου και τα στοιχηματα θα πληρωνονται για πολλα-πολλα χρονια απο το λαο. Οι ιδιοι ειναι "εξασφαλισμενοι", αλλωστε πως θα δικαιολογουσαν τον νεοταξικο τους οιστρο στα ξενα αφεντικα τους.

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 28/12/2009 10:20:09

  "η Ελλάδα θα καταθέσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που περιγράφει πώς και πότε θα γίνει η μείωση των ελλειμμάτων. Επίσης, αμέσως μετά τις γιορτές θα έλθουν απανωτά κλιμάκια της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να μας περάσουν από κόσκινο".

  Ή αλοιως "πως χασαμε την εθνικη μας ανεξαρτησια" και τι τιμημα θα πληρωσουμε ΕΘΝΙΚΟ.
  Πισω στα 1974 και 1981 με ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ (ΕΘΝΙΚΗ Κες Διαμαντοπουλου μου και Δραγωνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 14. koronia96 avatar
  koronia96 28/12/2009 11:21:51

  Από το 1824 χρωστάμε τα κέρατα μας και περιμένεις τους μετανάστες για να φτάσεις στα άκρα.
  Αυτοί θα καλοπεράσουν όπως καλοπερνάνε και τώρα.

 15. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 28/12/2009 12:01:40

  Στη μαύρη εργασία των μεταναστών βάζεις μέσα και τους χιλιάδες που "καθαρίζουν" τζάμια αυτοκινήτων (με το ζόρι) και αυτούς που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια πουλώντας λαθραία εμπορεύματα, τις Νιγηριανές που εκδίδονται, τους πρεζέμπορους Σομαλούς και δεν ξέρω και γω τι άλλο; Για να ξέρουμε τι λέμε.
  Με καμία προσφυγή στην ΕΕ δεν θα δικαιωθούν οι λαθρομετανάστες, αυτά είναι ανοησίες.
  Το ότι δεν έχουμε μεταναστευτική πολιτική είναι σωστό. Αλλά σε τί άλλο έχουμε συγκροτημένη πολιτική;
  Δες το χωροταξικό, π.χ. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση με τα 4 στρέμματα και με χίλιες δυο εξαιρέσεις σε μικρότερα οικόπεδα (πρόσοψη σε κοινοτικό δρόμο κλπ).

 16. nikiplos avatar
  nikiplos 28/12/2009 12:53:16

  Αγαπητέ Μάρκο Τ , το ότι η Ελλάδα δεν χωράει τους μετανάστες που αυτή τη στιγμή έχει είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Επίσης ακόμη χειρότερο για την ίδια, οι περισσότεροι "νόμιμοι" εργάζονται μαύρα. Που? Μα στους εργολάβους, καθαρίζοντας σπίτια κλπ. Αρκετοί απο αυτούς με εξαίρεση τους Αλβανούς κυρίως, εξάγουν σε εμβάσματα τον πλούτο της μαύρης εργασίας τους. Η χώρα μας φυσικά δανείζεται από ξένες τράπεζες αυτόν τον πλούτο.
  Σε αντίθεση με τη Γαλλία όπου ζω, στην Ελλάδα αν κάποιος μετανάστης πάει σε νοσοκομείο τα κάνει όλα τσάμπα χωρίς να πληρώσει φράγκο! Εδώ (αντίθετα με την Ελλάδα) τον στέλνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως του ερυθρού σταυρού, ή της εκκλησίας, όμως στα νοσοκομεία τους που πληρώνουν οι νόμιμοι φορολογούμενοι, δεν τους μπάζουν.

  Η Μεταναστευτική πολιτική, θα καταμετρήσει, θα σταχυολογήσει ποιούς θέλει (είναι δικαίωμά μας) και οι υπόλοιποι ας πάνε στην ΕΕ να τους περιθάλψει, και όχι με τα δικά μας χρήματα που δεν περισσεύουν. Αυτό όμως αυτοστιγμή, θα σημαίνει και να πληρώσουμε το τίμημα. Του στυλ ("πάρε έναν αλβανό εκεί με 20 € να σου κάνει τη δουλειά") να τελειώνουν... Δεν είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο το θέλουμε στην Ελλάδα. Από τη μια μας βολεύουν δλδ, αυτό θέλω να πω.

  Για αυτούς που καθαρίζουν "τζάμια αυτοκινήτων (με το ζόρι) και αυτούς που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια πουλώντας λαθραία εμπορεύματα" απορώ πως δεν έχεις πάρει είδηση ότι αυτοί κάνουν αυτή τη δουλειά πληρώνοντας νταβατζηλίκι σε κάποιους. Θυμάμαι είχε γραφεί και στα "ψιλά" στις εφημερίδες ότι το "πόστο" πληρώνει 50€ ημερησίως. Αν πας εσύ για παράδειγμα να στήσεις πετσετούλα, κατανοείς ότι θα σε μπουζουριάσουν το πολύ σε 5 λεπτάκια... Επίσης θα έχεις δει το πούλμαν που αράζει στο Μεταξουργείο και "αδειάζει" ορδές σακάτηδων κλπ για να ανηφορίσουν στην Ερμού και να ζητιανέψουν. Νομίζεις ότι καποιοι δεν "τα παίρνουν" για να κάνουν τα στραβά μάτια?

 17. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 28/12/2009 13:39:47

  Αναρωτιέμαι καμμιά φορά,άν ή επανάστασις τού 1821,έχει τελειώσει,ή μήπως πρέπει νά τήν συνεχίσουμε δεδομένου τού γεγονότος ότι μάς έχουν ξεμείνει κάτι κοτσαμπάσηδες καί φαναριώτες πού μας πίνουν τό αίμα,καί επίπλέον μέ τό λαθρομεταναστευτικό(γιά νά κυριολεκτούμε) διαπράττουν Εθνοκτονία;
  Δέν έχουν καταλάβει ότι τό λαθρομεταναστευτικό θά είναι ή σταγόνα πού θά κάνη τό ποτήρι νά ξεχυλίση(τό γνωρίζω διότι συναναστρέφομαι πολύ κόσμο)καί θά γίνη τών μνηστήρων τής Πηνελόπης;Τώρα γιά τούς Δυτικούς;Οποιος γνωρίζει έστω καί λίγη ιστορία γνωρίζει καί τόν ρόλο τους καί τήν αγάπη τους πρός τούς(τό) Οθωμανούς(-κόν).

 18. poisonous avatar
  poisonous 28/12/2009 15:15:52

  Δεν αμφέβαλλα, εκπλήσσομαι για τον αγνό πατριώτη και αγωνιστή, που μαθημένος στις κακουχίες, σκληραγωγημένος ήταν εν γνώσει πολυτελειών της εποχής εκείνης...

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/12/2009 15:23:36

  Δεν χώνευε τους Γάλλους (άκου πράγματα βρε παιδί μου, και που να έβλεπε την Veolia και την Suez...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.