#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2010 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΜαντζικέρτΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μετά το Μαντζικέρτ και την αιχμαλωσία του Ρωμανού Διογένη από τους λεηλάτες κατσαπλιάδες του Αλπ Αρσλάν άρχισε η κατρακύλα της Αυτοκρατορίας. Ο Σπύρος Βρυώνης στο μνημειώδες έργο του «Η παρακμή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού και η διαδικασία εξισλαμισμού στη Μικρά Ασία» περιγράφει την αποσύνθεση του Ελληνισμού, που ακολούθησε, στην ανατολική όχθη της Ελληνικής Λίμνης και την ενδοχώρα της.

Η μακρά σύγκρουση γραφειοκρατίας και στρατιωτικών και κυρίως η προδοσία των Δυνατών, της αριστοκρατίας, που για να διατηρήσει τα προνόμια και τις γαιοκτησίες της και να επικρατήσει στην πολιτική εξουσία, αδίστακτα πρόδωσε τον Αυτοκράτορα της, την πίστη της, το Λαό της, έφτασε ως την εγκατάλειψη στο πεδίο της μάχης του πρόμαχου Ηγέτη από τους Άρχοντες και στην λιποταξία ολόκληρων μονάδων.

Οι χρονικογράφοι αναφέρουν από κει και πέρα κι ένα νέο είδος πληθυσμού, τους μιξοβάρβαρους. Ήσαν το προϊόν του δοσιλογισμού της αριστοκρατίας και των παρατρεχάμενων. Ελληνόφωνοι που υπηρετούσαν τους Σελτζούκους, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ακόμη κι Ελληνική Υπηρεσία, με περίεργα ονόματα, μισά τουρκικά, μισά ελληνικά, άλλοι ακόμη τύποις χριστιανοί, άλλοι μουσουλμάνοι, ανέλαβαν κάθε είδους ρόλο στον μηχανισμό της υποταγής και της τουρκικής επέκτασης. Από αριστοκράτες διοικητές που παρέδιδαν αμαχητί κάστρα για να πάρουν αλλού γαιοκτησίες ως υποτελείς του Σουλτάνου, ως μικροκαθάρματα που για την επιβίωση τους και την εξασφάλιση προνομίων έναντι των ραγιάδων, γίνονταν πρόθυμοι «ταγματασφαλίτες», διερμηνείς, έστω και ιπποκόμοι του κατακτητή.

Η αποδομητική δράση των Δυνατών, των «νταβαντζήδων» της εποχής,  πριν μαχαιρώσουν πισώπλατα τον Αυτοκράτορα τους, κάνουν σουνέτι και φορέσουν σαρίκι, πρώτα διέλυσε την ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας, την τάξη των μικρών και μεσαίων αγροτών, απ’ όπου στρατολογούνταν οι ισχυροί Στρατοί των Θεμάτων. Ευτέλισαν το φρόνημα και την νομιμοφροσύνη των μικρών ανθρώπων, διέσπασαν την κοινωνική και ηθική συνοχή της Ελληνικής Ανατολής.

Όπου προσκύνησε η αριστοκρατία, ακολούθησαν κι οι απονευρωμένες μάζες των χωρικών και των επαγγελματιών.

Υπήρχε λοιπόν και τότε μια τάξη από γραφειοκράτες και «αριστοκράτες», που είχε συμφέροντα ξεχωριστά κι αντίθετα από το Λαό και την Πατρίδα. Του στρατιωτικού Μαντζικέρτ προηγήθηκαν τα Μαντζικέρτ στην οικονομία, στον κοινωνικό ιστό, στο φρόνημα. Της προδοσίας στο πεδίο της μάχης προηγήθηκε η εσωτερική κατάρρευση της κοινωνίας.

Σήμερα έχουμε σε εξέλιξη πολλά Μαντζικέρτ. Στην Παιδεία και στην Οικονομία πρωτίστως. Υπάρχουν σε εξέλιξη και πολλά άλλα μικρότερα αλλά αιματηρά Μαντζικέρτ. Της πρέζας, της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας. Υπάρχει το μέτωπο του εκβαρβαρισμού του αστικού τοπίου, της γενοκτονίας της ελληνικής αισθητικής στους δημόσιους χώρους, στην μουσική, στα ΜΜΕ.

Οι μιξοβάρβαροι κυκλοφορούν πια ανάμεσα μας. Ελληνόφωνοι κι ελληνότατοι την καταγωγή. Δούλοι όμως των βαρβαρικών πεποιθήσεων τους. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν υπηρετεί σε κάποια Ελληνική Υπηρεσία του νέου «σουλτάνου». Είναι απλώς σπασμένες προσωπικότητες, κήρυκες μιας ψευτοπροοδευτικής υποταγής σε ιδεολογήματα που βάλλουν ευθέως τον κοινωνικό ιστό, το φρόνημα, την επιβίωση μας.

Ποιά θα έπρεπε να είναι η απάντηση;

Μια και μόνη. Η πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων. Προβλέπουν την εθνική, ηθική και θρησκευτική ανάπτυξη των ελληνοπαίδων ως καθήκον της κρατικής Παιδείας. Ορίζουν τα ίσα καθήκοντα όλων προς την Πατρίδα και την ίση μεταχείριση τους από το Νόμο, την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, προνοούν αυστηρές προϋποθέσεις για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, διασφαλίζουν δικαιώματα κι επιβάλλουν υποχρεώσεις. Για όλους.

Με  ρωτούσε δηκτικά φίλος σε σχόλιο του προχθές: «πόσο πατριώτες είναι ο δείνα και ο τάδε», παραθέτοντας μου ονόματα σύγχρονων Δυνατών. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν και πόσο είναι. Δεν τους ξέρω και δεν θα τους μάθω.

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να φοβούνται τον Νόμο. Αυτό που θέλω, που θέλουμε όλοι, είναι ευνομία.

Ισχυρό Κράτος, άγρυπνο Φύλακα της νομιμότητας και του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος.

Οι άνθρωποι αν τους αφήσεις ανεξέλεγκτους, είτε είναι μεγαλοπαράγοντες της οικονομίας, είτε αριστεροί συνδικαλιστές, ρέπουν στην ασυδοσία, στην απληστία. Το ισχυρό κράτος ρυθμιστής είναι αυτό που θα βάλει σε τάξη τις σχέσεις, θα περιορίσει τους καταστροφικούς εγωϊσμούς, την ασύδοτη ιδιοτέλεια, την κοινωνική ανθρωποφαγία και πρωτίστως θα καταστείλει και προλάβει την ανομία και την ατιμωρησία.

Η διαφορά μας από την άλλη πολιτική όχθη και τους σύγχρονους μιξοβάρβαρους είναι η πίστη μας στην κοινωνική, διαταξική ενότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σαν αποστολή να εφεύρει ξανά το Κράτος αλλά να το κάνει να λειτουργήσει πάνω στους θεσμικούς του άξονες και να το οδηγήσει πέρα από τον  ορίζοντα, δίνοντας πάλι στο Λαό φρόνημα, και κυρίως «να υπερασπιστεί τον Νόμο, όπως τα τείχη της πόλης» (Ηράκλειτος).

Ο καθένας στο ρόλο του. Ο αστυνομικός να πιάνει τον κλέφτη αλλά και τον Δυνατό απατεώνα.

Η Παιδεία να βγάζει Έλληνες κι όχι ανδράποδα.

Ο Στρατός να φυλάει άγρυπνα τα σύνορα και να εμπνέει φόβο στους επιβουλείς.

Τα ΜΜΕ να ενημερώνουν κι όχι να παραπλανούν.

Οι επενδυτές να προστατεύονται από τους εκβιασμούς και την Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας.

Οι Δυνατοί κι οι αδύνατοι να φοβούνται ίσα τον Νόμο.

Στην προσπάθεια του αυτή θα επιλέγει πρόσωπα, τους στρατηγούς και τους στρατιώτες του. Από αυτούς που έχει. Σε κάθε επιλογή κάποιοι θα γκρινιάζουν. Οι νομιμόφρονες πρώην υποστηρικτές του θηλυκού κλώνου του Γιώργου, γιατί έβαλε κάποιον του «σαμαρικού» «Ιερού Λόχου», οι «σαμαρικοί» γιατί έβαλε «καραμανλικό» και πάει λέγοντας. Ο καθένας θεωρεί ότι κατέχει δυο πήχες κομματικού εδάφους, το ‘χει σημαδέψει στις γωνίες και το φυλάει.  Αγνοούν όλοι, ότι δεν μας ανήκει ούτε η φτυαριά χώμα που θα φάμε μια μέρα άπαντες στα μούτρα.

Αυτά έχουν ελάχιστη σημασία.

Μέσα στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει μόνο μία ατζέντα: η ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά και των ιδεών του. Των ιδεών του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Των ιδεών των Ελλήνων. Πατρίδα και Δημοκρατία. Ένα ήταν, ένα είναι, ένα θα είναι.

Πρέπει με όπλα αυτές τις Ιδέες να γυρίσουμε τον Τροχό της Ιστορίας. Να νικήσουμε τους ασύδοτους Άρχοντες και τους μιξοβάρβαρους. Να νικήσουμε στα Μαντζικέρτ της Κοινωνίας, της Οικονομίας, του Πολιτισμού. Αυτή τη φορά θα αναμετρηθούμε στα πεδία της Ιστορίας πρώτα με τον κακό εαυτό μας. Και πρέπει να νικήσουμε. Γιατί το αληθινό Μαντζικέρτ πάντα παραμονεύει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/07/2010 22:46:56

  To Μαντζικέρτ δεν ήταν τίποτα άλλο από το αποκορύφωμα της ψευδαίσθησης:

  - Από το 1057 ως το 1081 άλλαξαν πέντε αυτοκράτορες.
  -οι μικροακτήμονες, η ραχοκοκαλιά και η πηγή άντλησης στρατιωτών, είχε εξαφανιστεί, καθώς είχαν μετατραπεί σε δουλοπάροικους
  -η πάλη για το θρόνο ανάμεσα στις διάφορες μερίδες με φεουδαρχικούς πολέμους (εμφύλιους) ήταν το σύνηθες
  -το εμπόριο είχε περάσει σε ξένους
  -η παιδεία είχε λυγίσει υπό την θρησκευτική πίστη
  -ο στρατός δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα συνονθύλευμα μισθοφόρων, σε ότι αυτό επιφέρει σε σκοπό ιδανικά συνοχή

  Η αξία της επιβίωσης για τα χαμηλότερα στρώματα, η εξαφάνιση των μεσαίων και η ανέλιξη με τη συσσώρευση πλούτου ως αυτοσκοπός των ανωτέρων διέλυσε τη κοινωνική συνοχή.

  Μια απλή επανάληψη λοιπόν, σήμερα, απλά δεν ξέρω αν οι βάρβαροι είναι πλέον εντός των τειχών και όχι ένας εξωτερικός εχθρός...

 2. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 20/07/2010 22:58:42

  Κι αν ξεφύγουμε από το Μαντζικέρτ, να προσέχουμε το Μυριοκέφαλο αλλά και τους σταυροφόρους.

 3. anonymous avatar
  anonymous 20/07/2010 23:09:17

  Η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν αυτό που λέει η λέξη. Αυτοκρατορία. Πολλοί λαοί ζούσαν υπό την εξουσία ενός αυτοκράτορα και είχαν την ίδια θρησκεία. Για γλώσσα δεν το νομίζω.

  Πάρα πολλοί αυτοκράτορες δεν ήταν Έλληνες. Ήταν από Αλβανοί μέχρι Αρμένιοι. Απ όλα είχε ο μπαξές εκτός από Βούλγαρους.

  Εθνική συνείδηση δεν υπήρχε. Ο καθένας κοίταζε τη δουλίτσα του.

  Σήμερα:
  1) Είστε σίγουροι ότι υπάρχει εθνική συνείδηση;
  2) Είστε σίγουροι ότι ο Έλληνας δε θέλει να ξεπουληθεί και ότι δεν κοιτάζει τη δουλίτσα του;

  Εδώ πουλάνε τη μάνα του για 5 Ευρώ. Εξαγοράσιμοι για πενταροδεκάρες είναι όλοι. Τι να κάνει κι ο έρμος ο Σαμαρας;

  • what avatar
   what @ anonymous 21/07/2010 00:37:15

   Ναι, σήμερα υπάρχει εθνική συνείδηση, αλλά έχει ποινικοποιηθεί.

   • Μαρινα avatar
    Μαρινα @ what 22/07/2010 12:57:58

    Αυτη ειναι απαντηση!!!!

  • ΜΕΡΜΙΓΚΑΣ avatar
   ΜΕΡΜΙΓΚΑΣ @ anonymous 21/07/2010 11:33:04

   Εδώ πουλάνε ηττοπάθεια για 5 Ε

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΜΕΡΜΙΓΚΑΣ 21/07/2010 11:38:37

    και με δώρο cd.

 4. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 20/07/2010 23:42:37

  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σαν αποστολή να εφεύρει ξανά το Κράτος, αλλά να το κάνει να λειτουργήσει πάνω στους θεσμικούς του άξονες» (Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης).
  Ὁμολογῶ, δεξιός δέν εἶμαι. Ἐκτιμῶ, ὡστόσο, ἄν ὄχι τά ἀποτελέσματα (τά θλιβερά, σίγουρα ὄχι), τουλάχιστον τίς ἀρχικές προθέσεις τῆς ὅποιας δεξιᾶς ἰντελιγκέντσιας καί πολιτικῆς γύρω ἀπό τήν «ἐπανίδρυση» καί λειτουργία τοῦ Κράτους, τό ὁποῖο τά τελευταία σαράντα πέντε χρόνια ἔχει παραδοθεῖ σέ ἡμεδαπούς κατακτητές, προσφάτως δέ καί σέ ἀλλοδαπούς. Οἱ φίλοι μας, λοιπόν, οἱ δεξιοί, προτοῦ ἀποδειχθοῦν γιά ἄλλη μιά φορᾶ …ἀδέξιοι, ὀφείλουν νά ἀναρωτηθοῦν. Πρῶτον, ἄν ὑπάρχει Ἑλληνικό Κράτος. Καί δεύτερον, ἄν ναί, ποιοί εἶναι οἱ θεσμικοί του ἄξονες.
  Αἰῶνες μετά τό Μάτζικερτ, ὅταν (1825) ὁ Λόρδος Κάνιγκ διεῖδε ὅτι σ’ αὐτόν τόν τόπο γεννιέται κάτι νέο, ἔσπευσε καί ἔστερξε αὐτό νά γεννηθεῖ. Ὡστόσο, ἡ «σωτήριος» (σέ εἰσαγωγικά ἤ ὄχι) Ναυμαχία τοῦ Ναυαρίνου, ὑποθήκευσε ἐπί δυό σχεδόν αἰῶνες τήν ἰσχύ τοῦ νέου Κράτους σέ βαθμό προτεκτοράτου, παρά τόν ἐδαφικό διπλασιασμό του καί τήν ἀποτελεσματική ἄσκηση μιᾶς ἀπό τίς κύριες ἰδιότητες κάθε κράτους (πόλεμοι). Σχεδόν διακόσια χρόνια ὕστερα, ἕνα νέο Ναυαρίνο («Μνημόνιο») διαδέχεται τό ἱστορικό ἐκεῖνο. Ὁ χρονικός ὁρίζοντάς του ἄγνωστος. Οἱ θεσμικοί ἄξονες τοῦ Κράτους, κυρίως δέ τό λεγόμενο κοινοβουλευτικό σύστημα, ἔχουν πλέον ἀποδειχθεῖ ἀνεπαρκεῖς, ἄν ὄχι ἐπικίνδυνοι (ὅσοι σπεύσουν νά ὑπονοήσουν δικτατορίες καί τά λοιπά, ἄς μάθουν ὅτι δημοκρατία καί Βουλή δέν εἶναι μόνο ἡ «ἀρχή τῆς δεδηλωμένης»…).
  Τί νά κάνουμε; Ἐκεῖνο πού δέν κάνατε («επανίδρυση τοῦ κράτους»)! Νά ἐφεύρουμε ξανά (ἄν ποτέ ὑπῆρξε) τό Κράτος… Εἰδάλλως, νά τό συντάξουμε (ἐξ οὗ καί Σύνταγμα) ἀπό τήν ἀρχή. Μέ νέους θεσμικούς ἄξονες (ἡ δημοκρατία ἔχει διεξόδους). Ἄν, φίλοι δεξιοί, ἐξ-ἀκολουθήσετε τήν πεπατημένη, ἡ διακοσιοστή ἐπέτειος τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας εἶναι ἀμφίβολο ἄν θά τιμηθεῖ ἀπό κάποια νεοελληνική κρατική ὀντότητα.

 5. Paranoia avatar
  Paranoia 21/07/2010 00:05:39

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη, είσαι νέος, μορφωμένος, πατριώτης και άπιαστος στο λόγο. Λογικά σε οποιοδήποτε κόμμα αναπτυγμένης χώρας θα έπρεπε να είσαι υψηλά ιστάμενος. Και όμως απέτυχες να πείσεις την κομματική σαβούρα του κόμματος σου να σε ψηφίσει. Απέτυχες γιατί ακριβώς είναι σαβούρα και συ δεν είσαι.

  Αυτό είναι το πρόβλημα όλων των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα σήμερα. Όλη η σαβούρα της χώρας από νεαρά ηλικία κομματίζεται με μόνο στόχο όχι το εθνικό καλό αλλά το προσωπικό συμφέρον. Όλοι τους περιμένουν διαμέσου της "υπηρεσίας" τους στο κόμμα να πάρουν και τις αντίστοιχες "καλές" θέσεις. Η λέξη αξιοκρατία, εργασία, μόρφωση είναι απλές λέξεις χωρίς ουσία. Αποτέλεσμα το χάλι του ελληνικού κράτους σήμερα.

  Όπου και να γυρίσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κάποιο κομματόσκυλο-αφισσοκολλητής του ενός ή του άλλου κόμματος θα έχει φράξει το δρόμο του άξιου που κοπίασε, δούλεψε, πήρε πτυχία και μεταπτυχιακά με το σπαθί του, έμαθε ξένες γλώσσες, απέκτησε εμπειρία εργασίας και ζωής.

  Δεν πάει άλλο αυτή η Ελλαδα Φαήλο. Αυτό πες στον Σαμαρά. Το θέμα είναι πως ο Σαμαράς θα το πει αυτό στην "βάση" του χωρίς ταυτόχρονα και να τη χάσει...

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Paranoia 21/07/2010 07:44:31

   ...και για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να το πει αυτό στην κομματική του βάση ο Σαμαράς. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι συνομιλητές μου είναι πεπεισμένοι ότι και ο Σαμαράς είναι μέρος του συστήματος και η φυσική του συνέχεια. Αν αφήσουμε στην άκρη τα (παχιά) λόγια, τι έχει γίνει μέχρι στιγμής;

   - Ψήφισμα κατά του μνημονίου εκ του ασφαλούς. Αν πήγαινε στους 180 βουλευτές (πράγμα που δεν το επεδίωξε η ΝΔ ενεργά) τί γραμμή θα έπεφτε;
   - Συνέχιση του ίδιου σάπιου σκηνικού στην ΟΝΝΕΔ, απ'όπου θα έπρεπε να ξεκινήσει η όποια ανανέωση του κόμματος. Αντί ξηλώματος και κτισίματος από την αρχή είδατε όλοι τι έγινε.
   - Χλιαρότατο συνέδριο χωρίς ΑΠΟΠΟΜΠΗ αυτών που επι 5 χρόνια δεν έκαναν τη δουλειά τους και βρήκαν την ευκαιρία να φάνε κάτι παραπάνω (χωρίς να φτάνουν σε επιδεξιότητα τους πασόκους....). Δεν μιλάω για τον ΚΚ αλλά για όλα τα κομματόσκυλα από ΥΦΥΠ και κάτω.
   - Παρουσίαση ενός γενικόλογου και ασαφούς πλάνου εξόδου από την κρίση και καμμία προσπάθεια να περάσει το μήνυμα στη βάση, ούτε με ένα ραδιοφωνικό σποτάκι
   - Ανακύκλωση φθαρμένων στελεχών με αποκορύφωμα την υποψηφιότητα Νικήτα στην Αθήνα που πάγωσε εντελώς τον κόσμο
   - Επιδοκιμασία και αντιδράσεις Ραν-Ταν-Πλαν για την Πειραιώς-ΑΤΕ-ΤΤ

   Μετά από αυτά, εμείς τα λόγια τι να τα κάνουμε;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Paranoia 21/07/2010 10:19:15

   Paranoia

   εγώ είμαι δεξιός από προπάππου. Όσο θυμάμαι δηλ. Νεοταξίτης δεν είμαι. Όταν όμως διάβασα την ομιλία του Κρανιδιώτη στα κομματικά όργανα τρόμαξα. Αν είχα τη δυνατότητα να ψηφίσω δε θα τον ψήφιζα.

   Μετά μου έκανε εντύπωση ότι έκανε μόνο 33 σχόλια από διάφορους αγνώστους που έλεγαν ότι εμπνεύστηκαν. Εγώ δεν εμπνεύστηκα, απλά τρόμαξα και μάλλον τρόμαξαν και πολλοί άλλοι και δε σχολίασαν.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anonymous 21/07/2010 11:19:40

    Άμα σκιάζεσαι τόσο εύκολα, βρες κάποιον να σου κρατάει το χέρι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 21/07/2010 12:57:55

    Το χεράκι δε χρειάζεται να μου το πιάσουν, να δούμε όμως αν με αυτή την τακτική η ΝΔ θα πάει μπροστά.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anonymous 21/07/2010 14:41:03

    Anonymous,περιμένω με ενδιαφέρον να μου πεις συγκεκριμένα τί σε ''τρόμαξε'' στην ομιλία μου και γιατί. Έχεις την αμέριστη προσοχή μου.

   • ataktos avatar
    ataktos @ anonymous 21/07/2010 14:48:22

    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης- δυστυχώς....λυπάμαι..

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ anonymous 21/07/2010 15:15:47

    Σκέψου και να ήσουνα νεοταξίτης, ανώνυμε.

    Είσαι αυτός που συνήθως υποστηρίζει τον Ψυχραιμία όταν τα βρίσκει δύσκολα;

    Γιατί δεν παίρνεις ένα ψευδώνυμο βρε αδερφέ, θέλεις να μας το παίξεις ανώνυμη συνείδηση του και καλά φιλειρηνικού πόπολου και λοιπά;

    Άστο και σας πήραμε χαμπάρι.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ Paranoia 21/07/2010 10:56:37

   anonymous εαν θες την προσωπική μου άποψη σίγουρα η συγκεκριμένη ομιλία ήταν καλή αλλά όχι η ενδεδειγμένη από τη στιγμή που μιλάς στο συγκεκριμένο κοινό.

   Το ουσιώδες ζήτημα είναι ότι ψηφίστηκαν διάφοροι κομματικοί ρεμπεσκέδες ο Κρανιδιώτης δεν ψηφίστηκε και ο Λαζαρίδης εκλέχθηκε μετά βίας. Αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας των οργανωμένων του κόμματος. Δεν θα διαφωνίσω εαν μου πεις οτι στο πασοκ είναι χειρότεροι. Οι νεοδημοκράτες τουλάχιστον ψήφιασαν "αλλαγή" μέσω σαμαρά ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον εύκολο δρόμο της ντόρας όπως έκαναν οι πασόκοι με τον ΓΑΠ. Αλλά σε τελική ανάλυση ποιος το χέζει το πασοκ. Κέντρο εξυπηρέτησης συμφερόντων ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να βάλει οσονούπω λουκέτο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Paranoia 21/07/2010 11:06:16

    Για την ομιλία θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Εμένα που δεν ήμουν παρών και τη διάβασα εδώ μου άφησε μια πολύ πικρή γεύση. Και από τον αριθμό των σχολίων συμπεραίνω όχι μόνο σε εμένα.

    Θεωρώ ότι ούτε ο Λαζαρίδης έχει θέση στη ΝΔ διότι είναι αριστερός. Είχαμε πολλούς τέτοιους και τα είδαμε τα καζάντια μας. Να μην αναφέρω ονόματα.

   • Paranoia avatar
    Paranoia @ Paranoia 21/07/2010 13:54:40

    Αν συγκρίνεις τον Λαζαρίδη με αυτούς που υπονοείς μάλλον δεν τον ξέρεις καθόλου.

 6. ident avatar
  ident 21/07/2010 00:26:31

  "Μέσα στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει μόνο μία ατζέντα: η ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά και των ιδεών του. Των ιδεών του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Των ιδεών των Ελλήνων".

  Από δω το πας, από κει το φέρνεις, τον χιτλερίσκο που κρύβεις μέσα σου τον βγάζεις. Και αφού δεν έχεις τα κότσια να το παίξεις εσύ Φύρερ γίνεσαι ο κολαούζος του επίδοξου Φύρερ της Νέας Δημοκρατίας.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ident 21/07/2010 00:28:02

   Χρήστης του φόρουμ, ε;

   • ident avatar
    ident @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 21/07/2010 00:37:48

    Εβέτ

  • what avatar
   what @ ident 21/07/2010 00:43:50

   Βέβαια, είναι γνωστό πως όσοι μιλούν για έθνη είναι χιτλερικοί.

   Αυτή τη λύσσα δεν μπορώ να την καταλάβω. (Και ειδικά από πρώην κολαούζους της μεγάλης σοβιετικής μητέρας.)

   • ident avatar
    ident @ what 21/07/2010 01:19:51

    Χιτλερισμός είναι να ταυτίζεις την ατζέντα σου με το έθνος. Μπορείς να θεωρήσεις ότι η δική σου ατζέντα υπηρετεί καλύτερα στη σημερινή συγκυρία τα εθνικά συμφέροντα, αυτό μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης, δεν μπορεί όμως να τίθεται δογματικά ως δεδομένο. Όταν απαιτείς σε ένα δημοκρατικό κόμμα να υπάρχει ως μοναδικό θέμα η ατζέντα του αρχηγού, τότε οδηγείσαι σε άλλες ατραπούς που ασφαλώς θυμίζουν τη "μεγάλη σοβιετική μητέρα" και τους κολαούζους της. Ο κύριος Κρανιδιώτης θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στη Σοβιετία. Η ιδιοσυγκρασία του, το πάθος του, η δυσανεξία προς ό,τι και όποιον δεν του μοιάζει είναι εξαιρετικά προσόντα, πολύτιμα για όσους απεργάζονται ολοκληρωτισμούς. Δεν νομίζω πάντως ότι βοηθά ιδιαίτερα τον αρχηγό του με τον τρόπο που προπαγανδίζει την ανάγκη ενός Αρχηγού. Χρειάζεται ενδεχομένως και τέτοιους ο Σαμαράς ως πολιορκητικούς κριούς για ειδικές αποστολές και δεν είναι ανόητος να μην τον εκμεταλλευτεί όσο μπορεί. Το προβληματικό όταν προσφεύγεις σε τέτοιες υπηρεσίες είναι το "μίγμα". Πότε και πόσο αμολάς το "μαντρόσκυλο" και πώς το μαζεύεις.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ident 21/07/2010 10:01:41

     Ident,
     Μας αποκάλυψες. Ντρέπομαι αλλά τώρα που η προοδευτική οξυδέρκεια σου ξεμπρόστιασε την "χιτλερική" ατζέντα μας, θα σου εξομολογηθώ και τις λεπτομέρειες του σατανικού σχεδίου. Ναι, θα παλινορθώσουμε τον ναζισμό, προσαρμόζοντας τον στα ελληνικά δεδομένα. Π.χ. τα SS μας θα είναι ντυμένα στα άσπρα. Μερικοί συνάδελφοι, λυσσασμένοι ναζί κι αυτοί, παρατήρησαν ότι θα μοιάζουν με παγωτατζήδες αλλά με τις κλασσικές μαύρες στολές (που είχε σχεδιάσει ο Hugo Boss , παρακαλώ) με τα ΄σκληρά κλειστά κολλάρα, τις μπότες ιππασίας και τις δερμάτινες καμπαρντίνες θα βγάζαμε την μπέμπελη και θα είχαμε τρομακτικές απώλειες από θερμοπληξία. Οπότε σ΄τα άσπρα και με πεδιλάκι.
     Η φυλετική μας θεωρία θα είναι προς το καστανομελάχροινο.
     Εσάς όλους, τους σκληροπυρηνικούς του καπουτσίνο, που ανδρωθήκατε επαναστατικά στο "Φίλιον" στην αρχή θα σας μαντρώσουμε στο γκέτο Πατριάρχου Ιωακείμ, Λυκαβηττός, Εξάρχεια, και θα φοράτε υποχρεωτικά ροζ περιβραχιόνιο με μια κότα λειράτη επάνω.
     Μετά η Δημοτική Αστυνομία του Νικήτα θα κάνει μπλόκο και με ράους, σνελ κλπ θα σας μαντρώσουμε και θα σας μεταφέρουμε στο λάγκερ, που ήδη χτίζουμε στα ορεινά της Μυκόνου.
     Εκεί θα γίνονται φοβερά πράγματα. Τα μεγάφωνα θα παίζουν όλη μέρα στη διαπασών την συνέντευξη του επίτιμου στα γερμανικά, αυτήν που έπαιζε ο Τράγκας στο ραδιόφωνο, θα σερβίρουμε μπαγιάτικο φουά γκρα και χλιαρή σαμπάνια, από την αριστερή όχθη του Σηκουάνα. Κι όσους πεθαίνουν, σε βαθύ γήρας, για να αξιοποιήσουμε το βαθύ κόκκινο της τσεγκεβάρικης ψυχής σας, αντί για σαπούνι, θα σας κάνουμε μανόν για τα νύχια. Θα το μοιράζουμε στις νιγηριανές πουτάνες της Σωκράτους και της Λεωφόρου Αθηνών, ως φόρο τιμής στον διεθνισμό σας.

     • man8os avatar
      man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2010 10:16:01

      χαχα!! Εγραψες!!

   • Κώστας Κ. avatar
    Κώστας Κ. @ what 21/07/2010 05:09:13

    Είναι φοβερό το πως διαστρεβλώνονται οι λέξεις και οι έννοιες.
    Ο ορισμός του "εθνικοσοσιαλισμού" δεν προυποθέτει δικτατορία,
    (άν και είναι διευκόλυνση).

    Το τελευταίο εθνικοσοσιαλιστικό κράτος ήταν το ...Ισραήλ!
    Κιμπούτζ και "κράτος των Εβραίων", όπου καμμία άλλη εθνότητα δεν έχει κανένα δικαίωμα. Το τελευταίο κράτος χωρίς κατεγραμμένα σύνορα και σύνταγμα.

    Κατα τα άλλα είναι η μοναδική 'δημοκρατία' στην ΜΑ.
    Η ευελιξία τους είναι προς μίμιση.

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ what 21/07/2010 10:28:29

    Θεός ο Φαήλος. Έτσι μη τους αφήνεις σε χλωρό κλαρί τους μπουρδολόγους διεθνιστές. 40 χρόνια ανθελληνικές διεθνιστικές μπούρδες, φθάνει πια!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ what 21/07/2010 21:08:27

    Όχι δεν ξέρω ποιός με ''επικρίνει''. Βγάλε την κουκούλα να δούμε. Κι αυτά, την ψευτοπροοδευτική φλωροσύνη και τους ιμιτασιόν ενοχικούς 'δεξιούς' τους απεχθάνομαι και μεγάλος. Μισώ οτιδήποτε δήθεν, αντιλαικό, ανθελληνικό και κοσμοπολίτικο του 'κώλου'. Αγαπώ το αληθικό Κέντρο της Ιστορίας, αυτό που είχε Ηγερία του την Π. Δέλτα, που εκσυγχρόνισε και μεγάλωσε την Ελλάδα. Το Κέντρο που έβλεπε κι εμψύχωνε από την Αμμούδα τον αγωνιζόμενο Στρατό. Αλλά ξέχασα εσύ από τους άλλους 'δεξιούς', της ενοχής, που καλοβλέπανε το Σημίτη.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ what 21/07/2010 21:26:53

    Μάλλον βέβαια σε αδίκησα στην κατάταταξη στο πολιτικό φάσμα. Προφανώς είσαι άλλος ένας διαδικτυακός κουκουλοφόρος της ανακυκλωμένης καθεστωτικής αριστεράς.

   • ident avatar
    ident @ what 21/07/2010 21:51:33

    Κύριε Κρανιδιώτη, εμένα δεν με αδικείτε. Τον εαυτό σας αδικείτε καθώς με τόση ευκολία μέσα σε 18 λεπτά παρουσιάζετε δύο πορτραίτα μου, το ένα ως ενοχικού δεξιού και το άλλο ως ανακυκλωμένου καθεστωτικού αριστερού. Σας το είπα, ξεκολλήστε, έχετε μάθει να λειτουργείτε με ρετσέτες και σας φαίνεται. Σε πρώτη ανάγνωση ο φλογερός σας λόγος κεντρίζει το ενδιαφέρον. Απαιτείται όμως κάτι πολύ στερεότερο για να θεμελιώστε σημερινό εθνικό λόγο. Σας χρειάζεται ουσιαστική ανάλυση της σημερινής κοινωνικής συνθήκης για να μπορέσετε να σταθείτε στο ύψος των προκλήσεων της εποχής. Ανεκδοτολογικού χαρακτήρα παρατηρήσεις για Φίλιον, φραπουτσίνους και τα συμπαρομαρτούντα, όταν επαναλαμβάνονται διαρκώς, το μόνο που δείχνουν είναι ανεπεξέργαστη σκέψη. Και στο Φίλιον οι αντίστοιχοί σας τέτοια ρηχή σκέψη έχουν, με λεκτικά πυροτεχνήματα περνούν τη μέρα τους. Τους μοιάζετε πολύ και δεν το ξέρετε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ what 21/07/2010 23:14:35

    Ident, μιξοβάρβαρε κουκουλοφόρε μου, όχι, δεν μοιάζω καθόλου σε σένα και τους ομοίους σου. Ή το ένα ή το άλλο είσαι, ίδιο πράγμα. Φορείς της παρακμής. Αυτή που διαβάζουν βλέπουν αν η ανάλυση μου είναι επαρκής ή ρηχή σαν τις 'χιτλερικές' μπούρδες που ψελλίζεις. Για σας τους νέους μιξοβάρβαρους υπάρχετε μόνον εσείς κι ο Αδόλφος. Ότι δεν είναι σαν τα μούτρα σας είναι φασιστικό και λοιπά. Ούτε την άποψη σου,έστω αυτή τη σκυφτή, δεν τολμάς να πεις με τ'όνομα σου,κακομοίρη.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ ident 21/07/2010 00:47:35

   ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ... ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 21/07/2010 07:03:39

    Όπως τα λες Γιάννη, πασχίζουν, αλλά δεν καταφέρνουν τίποτε.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ident 21/07/2010 04:34:02

   χιτλερικοί φιλαράκο, είναι αυτοί που κατάντησαν τον τόπο και τον λαό όπως είναι τώρα.
   χιτλερικοί είναι αυτοί που καίνε ανθρώπους η τους εκτελούν λές και το κάνουν με κλειστά μάτια, τόσο συντονισμένα!
   και εν τέλει γκεμπελικοί είναι αυτές οι ξεφωνημένες κάθε βράδυ στις 8 που βγαίνουν απο το χαζοκούτι και προσπαθούν να μου κάνουν ακόμα λίγη πλύση εγκεφάλου.

   Αλλά... μάζεψε η ώρα και θα χουμε πλάκες σε λίγο.

 7. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 21/07/2010 00:26:54

  Εξαίρετο το άρθρο του κ. Κρανιδιώτη, όπως πάντοτε άλλωστε, μία καθαρή φωνή εν μέσω της αυτοακρωτηριαστικής στάσης των σημερινών ψευδοδιανοουμένων, οι οποίοι σιωπούν.
  Ένας από τους λόγους, για τους οποίους κατέστη δυνατή η κατάκτηση του ζχωτικού κορμού του Βυζαντίου, της Μικράς Ασίας, ήταν εκτός από το όργιο βίας και λεηλασιών, το οποίο εξαπέλυσαν οι Σελτζούκοι από τον 11ο αιώνα και μετά και η εφεκτική σταση τμημάτων του πληθυσμού, τα οποία ένιωθαν εγκαταλελειμμένα από το εθνικό κέντρο. Ο ίδιος κίνδυνος, της αποξένωσης τμημάτων του λαού από την έννοια του εθνικού συμφέροντος, υπάρχει και σήμερα λόγω της κυριαρχίας των αποδομιστών στην παιδεία και της μειούμενης ισχύος του ελληνικού κράτους. Χρειαζόμαστε την επεξεργασία ενός Εθνικού Δόγματος, χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη, ο οποίος θα θέσει κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα, θα τερματίσει τον αφελληνισμό της παιδείας, έναν Ηγέτη, ο οποίος θα προτάξει το πολιτικό έναντι της οικονομίας, θα εμφυσήσει μία Νέα Ιδεολογία, η οποία θα αντικαταστήσει την καχεκτική ιδεολογία της Μεταπολίτευσης.
  Ο Ηγέτης αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

 8. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 21/07/2010 00:48:09

  ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΗΛΟ !!!

 9. Orestios avatar
  Orestios 21/07/2010 00:50:01

  Και τη θέση του Μιχαήλ Ζ' την κατέχει επάξια ποιός?

 10. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 21/07/2010 01:03:46

  η "ελληνική" παιδεία "βγάζει" χαζούς ανθρώπους από την εποχή του πλάτωνα.

  δεν υπάρχει αφελληνισμός της παιδείας. ποτέ δεν υπήρξε ελληνική παιδεία.τουλάχιστον από την εποχή του ισοκράτη ("έλληνες καλούνται όσοι μετέχουν της ημετέρας παιδείας κλπ") και εντεύθεν. υπάρχει ένα σχέδιο, που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη, χαζοποίησης των μαζών, για να κυβερνώνται πιο εύκολα. οι ελιτάδες θέλουν χαζούς υπηκόους. όπως στο μεσαίωνα. αν ο Σαμαράς ξαναγυρίσει την παιδεία σε επίπεδα προ πασοκ, θα ξανάρθει η ημέρα που θα ξαναδημιουργηθεί ένα νέο πασοκ (δεν ξέρω τί θα είναι της μόδας τότε, ίσως ο "κοινωνισμός").


  και δεν ξέρετε αν το έχετε δει,αλλά έχει γέλιο. οι κλανιές του πάγκαλου σε εκπομπή. (ο πάγκαλος μετείχε της προπασοκικής παιδείας)

  http://www.youtube.com/watch?v=mCLOmyz_l9w&feature=player_embedded


  αν είναι να ξαναγυρίσουμε στα χρόνια που έβγαιναν πάγκαλοι από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν κάνουμε τίποτα.

  ο Σαμαράς να διαβάσει Αριστοτέλη και Ηράκλειτο και όταν τους διαβάσει να τους ξαναδιαβάσει.

  • Κώστας Κ. avatar
   Κώστας Κ. @ αναρχοδεξιός 21/07/2010 02:55:25

   Απο τον Ισοκράτη μέχρι την ύστερη Ρωμαική Αυτοκρατορία και τον Μεσαίωνα, οπότε άρχισε στην Δύση για τα καλά η αποβλάκωση, μεσολαβούν αρκετοί αιώνες.

   Ο Πάγκαλος δεν μετείχε της προπασοκικής παιδείας, απλώς ήταν αρκούντως μπούφος για να "φάει" μαρξιστική προπαγάνδα και ιδεολογία. Φυσικό ήταν να ανθίσει επι ΠΑΣΟΚ.

   Πάντως συμμερίζομαι την απαισιοδοξία σου, αναρχοδεξιέ:
   Η στιγμή που κατάλαβα πως έχουμε χάσει τον πόλεμο ήταν όταν άκουσα τον κ. καθηγητή Νεοκλή Σαρρή να μιλάει με θαυμασμό για το βιβλίο "Έρως και πολιτισμός" του Μαρκούζε.

   Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά την πουτ*ίσαμε.
   Αν δεν μας προστατεύουν οι πνευματικοί μας ταγοί, είμαστε για ανακύκλωση.

 11. lagolpi avatar
  lagolpi 21/07/2010 03:08:43

  Αιχμαλωσία Ρωμανού Δ'
  Όταν παρουσιάστηκε ο αιχμάλωτος Ρωμανός Δ' μπροστά στον Αλπ Αρσλάν, ο δεύτερος δεν πίστευε ότι αυτός ο γεμάτος αίματα και σακατεμένος άνδρας, ήταν πράγματι ο παντοδύναμος Ρωμαίος Αυτοκράτορας. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων του αυτοκράτορα, ένας διάλογος έγινε ο οποίος έμεινε στην ιστορία:

  Αλπ Αρσλάν: "Τι θα έκανες, αν ήμουν εγώ δικός σου αιχμάλωτος;"
  Ρωμανός: "Θα σε σκότωνα, ή μάλλον θα σε εξέθετα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης."
  Αλπ Αρσλάν: "Η τιμωρία μου είναι πολύ χειρότερη... Σε αφήνω ελεύθερο...
  πηγη :el.wikipedia.org

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ lagolpi 21/07/2010 06:41:01

   Δίκιο είχε. Όταν γύρισε πίσω τον εκθρονίσανε και τον τυφλώσανε.

 12. Μιχάλης Σ. Βάρδας avatar
  Μιχάλης Σ. Βάρδας 21/07/2010 08:52:32

  To ιστορικό τμήμα του κειμένου του κ. Φ.Κρανιδιώτη βρίσκεται πολύ
  κοντά στην πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται από τους ιστοριογράφους
  της Εποχής. Ο αυτοκρατορικός Στρατός βρέθηκε στο Μάντζικερτ, κοντά στην
  λίμνη Βαν (υπάρχει και σήμερα στην σημερινή Αρμενία), περίπου 2.000 χλμ
  μακριά από την Κωνσταντινούπολη,επροδόθη από τμήματα αλλογενών μισθοφόρων
  οι οποίοι προσχώρησαν στον εχθρό, λίγο πριν την μεγάλη Μάχη και ηττήθηκε
  από τους Τούρκους (το 1071). Το πλήγμα κατά της Αυτοκρατορίας ήταν πολύ
  βαρύ. Ποτέ πιά έκτοτε, δεν μπορέσαμε να "σηκώσουμε κεφάλι" στην Μικρά Ασία.
  Και σαν να μην έφθανε αυτό, το ίδιο έτος εχάσαμε και όλες τις κτήσεις μας
  στην Ιταλική χερσόννησο (Μπάρι κλπ) οριστικά επίσης !
  Η καταστροφή ολοκληρώθηκε 105 χρόνια μετά , το 1176, στο Μυριοκέφαλο της
  νοτιοκεντρικής Μ. Ασίας, επί βασιλείας Μανουήλ Κομνηνού. Τα αυτοκρατορικά
  στρατεύματα υπέστησαν ολοκληρωτική ήττα. Έχουν διασωθεί περιγραφές της
  μάχης που αν τις διαβάσετε δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας ! Στο Συνέδριο
  της Βενετίας που συγκάλεσε ο Πάππας της Ρώμης ένα χρόνο αργότερα , το 1177,
  έθεσε την οριστική ταφόπλακα στις ιστορικές , θρησκευτικές και εθνικές
  φιλοδοξίες του Μεσαιωνικής Ελλάδος. Ο Πάππας της Ρώμης κατάφερε να
  συνασπίσει όλα τα Κράτη της τότε γνωστής Δύσεως κατά του Ελληνισμού..!

  Το πολιτικό σκέλος της ανάλυσης του κ. Φ. Κρανιδιώτη δεν με ευρίσκει
  σύμφωνο. Δεν είναι θέμα τήρησης του Συντάγματος, η αναγέννηση της Ελλάδος.
  Αλλά και να ήταν έτσι, το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι : Με ποιούς
  Έλληνες, με ποιά πολιτικά στελέχη θα εξασφαλισθεί η τήρηση του Συντάγματος;
  Μήπως με αυτά που εταύτισαν την Ηθική με την Νομιμότητα ; ΄Η μήπως με
  εκείνα που με πολλή προθυμία και χωρίς ντροπή αντήλλασσαν μοναστηριακή
  περιουσία με ολυμπιακά ακίνητα ;

  Το πρόβλημα είναι πολύ πιό σύνθετο από ότι , σήμερα, επιχειρείται να
  παρουσιασθεί. Ο Ελληνισμός διέρχεται βαθειά κρίση αξιών μέσα σε περίοδο
  ιστορικής παρακμής που είναι αποτέλεσμα ιστορικής κόπωσης , σε συνδυασμό
  με τον παραλυτικό εκσυγχρονισμό και τις ψευδεπίγραφες μεταρρυθμίσεις της
  δεκαετίας 1999-2008 , που έχουν αποδομήσει τον συνεκτικό ιστό της Ελληνικής
  Κοινωνίας και τείνουν να καταργήσουν - αλλοίμονο - και την εθνική, ιστορική
  συλλογική μας Ταυτότητα !

  Ένας μεγάλος Αμερκανός Πρόεδρος, όταν ανελάμβανε τα καθήκοντά του κατά την
  διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ανεφώνησε την περίφημη φράση :
  PRAY FOR ME ! (Προσεύχεσθε δι΄εμέ !). Την απευθύνω (λιγάκι τροποποιη
  μένη) προς όλους τους Νεοδημοκράτες : PRAY FOR HIM !

 13. Misha avatar
  Misha 21/07/2010 10:21:48

  Φαήλο, συγγνώμη δηλαδής αλλά μού φαίνεται ότι τρέφεις υπερβολικές προσδοκίες.
  Ζητάς να λειτουργήσει το Σύνταγμα.
  Είσαι νομικός , γνωρίζεις κάλλιον εμού ότι το Σύνταγμα τελεί εν ανοστολή μετά το Μνημόνιο αλλά και προ αυτού θεωρείται υποδεέστερο των ευρωπαϊκών φιρμανιών. (σκαστό παράδειγμα η αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων).
  Ζητάς ένα ισχυρό κράτος.
  Ποιο ισχυρό κράτος αδερφέ; Με προγραμμα νεοφιλελεύθερης ιδιωτικοποίησης παντού, επιβαλλόμενο από τη χούντα ΔΝΤ-ΕΕ-ΓΑΠ;
  Χωρίς να ελέγχεις τις τηλεπικοινωνίες του κράτους σου, με ξεπουλημένους υδάτινους και ενεργειακούς πόρους, με τις τράπεζες στα χέρια του κάθε κομματικού Σάλλα, με το στρατό έρμαιο στις διαθέσεις της Μέρκελ και του αμερικάνικου κατεστημένου (αν δε μας δωσουν ανταλλακτικά τελειώσαμε σε μερικές εβδομάδες χωρις να πιάσουμε τα σενάρια ηλεκτρονικού ελέγχου των αεροσκαφων μας);
  Η πατρίδα , Φαήλο, και το πατριωτικό συναίσθημα θεωρείται από τους επιβήτορες μας, θιασώτες της ευρωαπϊκής ενοποιησης, κάτι σαν τσουκνίδα, ένα ενοχλητικό αγριόχορτο που ξεφυτρώνει στον αγρό όπου καλλιεργούν την μεταλλαγμένη πραμάτια τους.
  Τους Τούρκους τους κάλεσαν στο Βυζάντιο οι ίδιοι οι πρόγονοι μας για να συνεισφέρουν στην άμυνα.Και τον Ρωμανό τον πούλησαν στο Ματζικέρτ οι δικοί του για να τον ρίξουν από τον θρόνο.
  Οι συνειρμοί για τις ομοιότητες με Μάαστριχτ, Λισαβώνες , ΔΝΤ -ΓΑΠ επιβάλλονται.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/07/2010 10:27:08

  Από τη συνέντευξη [αλήθεια πόσες μετράει 10 μήνες τώρα, καμιά χιλιάδα;] στο ξένο περιοδικό Φορεϊν Πόλισυ...

  "Πρέπει να ακολουθήσουμε μια πορεία εμβάθυνσης της ολοκλήρωσής μας [εννοεί την ευρωπαϊκή και κατ επέκταση την παγκόσμια ολοκλήρωση...]. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω, σε πιο εθνικιστικές, πιο εγωκεντρικές πολιτικές, σε μεγαλύτερη ανασφάλεια, εύκολη απόδοση στερεοτύπων και αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων ανάμεσά μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

  Ο εχθρός είναι πάντα το εθνικό που βαφτίζεται "εθνικιστικό" για τρομοκράτηση.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 21/07/2010 10:47:58

   Aτον να λεει.Δεν ειναι στο χερι του να κανει τιποτα καθως οι αλλες χωρες δεν εχουν καμμια διαθεση να παραδωσουν την εθνικη τους ανεξαρτησια.Ζηταει μια παγκοσμια διακυβερνηση μαζι με το Σορος και μερικους αλλους "οραματιστες" που δεν την θελει κανεις.
   Με τη πτωση Ομπαμα ολα αυτα θα περασουν στα αζητητα.
   Το μονο προβλημα ειναι τι καταστροφες θα προκαλεσει μεχρι τοτε.Παντως η οικονομικη καταστροφη εχει και ως αποτελεσμα να γινεται λιγοτερο ελκυστικη η χωρα στους μεταναστες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 21/07/2010 11:49:14

    τα ραδίκια ανάποδα θα έχει δει η χώρα μέχρι τότε...

 15. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 21/07/2010 10:53:51

  Από συστάσεως του Ελλαδικού κράτους, η κυβερνώσα Δεξιά, αρνήθηκε συστηματικά να δημιουργήση αξιόπιστη Δημόσια Διοίκηση. Ο λόγος, προφανής, ο οποίος ισχύει μέχρι και σήμερα. Γιά να μπορούν να λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, ομού μετά των μιξοβαρβάρων τους.
  Αυτό, είχε και ένα άλλο μειονέκτημα, πολύ πιό σοβαρό.
  Αντιστάσεως μη ούσης σε ένα τέτοιο κράτος, η "αριστερή διανόηση", καρόρθωσε μέσα σε μία εικοσαετία, να κυριεύση, όχι μόνον την δημόσια διοίκηση αλλά και τους κρατικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς.
  Κάπως έτσι, φτάσαμε σε τριάντα χρόνια, εδώ που φτάσαμε.

  Πώς λοιπόν, μία Δεξιά, θα απαρνηθή το DNA της, θα μεταλλαγή σε Κεντροδεξιά και θα ανοθρώση τους μηχανισμούς που θα μας βγάλουν από τον βάλτο;

 16. cornelsen avatar
  cornelsen 21/07/2010 11:43:37

  κ. Κρανιδιώτη

  Το Βυζάντιο δεν ήταν "Ελληνικό". Η δε έκφραση "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" ήταν πολύ μεταγενέστερη. Οι ίδιοι οι πολίτες του δε αυτοαποκαλούνταν Ρωμαίοι πολίτες. Επιπλέον, να θυμηθώ την καταστροφή τού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (να σημειώσω δε ότι δεν είμαι αρχαιολάγνος) από την ρασσοφόρα και την κοσμική εξουσία; Να θυμηθώ ότι ο πληθυσμός τού Βυζαντίου ήταν όλων των φυλών τής Βαλκανικής και τής Ασίας; Να θυμηθώ ότι το ίδιο συνέβαινε και με τούς αυτοκράτορες;

  Αλλά ας πάμε σ' αυτό που μάς καίει σήμερα περισσότερο. Γράφεις: "Σήμερα έχουμε σε εξέλιξη πολλά Μαντζικέρτ. Στην Παιδεία και στην Οικονομία πρωτίστως. Υπάρχουν σε εξέλιξη και πολλά άλλα μικρότερα αλλά αιματηρά Μαντζικέρτ. Της πρέζας, της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας. Υπάρχει το μέτωπο του εκβαρβαρισμού του αστικού τοπίου, της γενοκτονίας της ελληνικής αισθητικής στους δημόσιους χώρους, στην μουσική, στα ΜΜΕ."
  Ποιός δημιούργησε αυτήν την κατάσταση; Ο καθηγητής που μαχόταν να μην καταργηθεί η επετηρίδα; Ο απεργός που περιφρουρούσε την απεργία του; Ο μαθητής που καταλάμβανε το σχολείο του για να μην περάσουν οι άθλιοι αντι-εκπαιδευτικοί νόμοι;
  Ποιός διέλυσε και σε όφελος ποιών "Ζήμενς" την δημόσια περιουσία για να την παραδώσει έναντι πινακίου φακής στις... ίδιες "Ζήμενς";
  Ποιός φόρτωνε με χρέη τον δημόσιο κορβανά αφήνοντας χωρίς καμμιά φορολογία το κεφάλαιο; Και χρεώνοντας γι' αυτό και τα τρισέγγονά μας;
  Αυτοί -το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό- που θαύμαζαν την ευρωπαϊκή προοπτική και ταυτόχρονα πλούτιζαν με όλους τούς τρόπους.
  Ποιός μπορεί να δώσει μιά λύση; Όλοι εμείς που πουλάμε τα χέρια μας και το μυαλό μας για να επιβιώσουμε. Κι όσο πιό γρήγορα το καταλάβουμε τόσο λιγότερο θα μάς στοιχίσει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ cornelsen 21/07/2010 12:04:16

   «εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί»

   Νομίζω πως το είπε η Άννα Βίσση, προχτές; Δεν ξέρω, θα μας το θυμίσει ο Φαήλος.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Σ. 21/07/2010 13:06:26

    Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Γιάννης Σ. 21/07/2010 13:26:47

    Είσαι σίγουρος πως δεν ήταν η Άννα Βίσση; Ή, έστω, η Άννα Καρένινα;

  • Misha avatar
   Misha @ cornelsen 21/07/2010 12:21:15

   Ρώμη σημαίνει Δύναμη.Ρωμαλέος κλπ
   Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και προ και μετά Χριστόν, είχε σαφή ελληνότροπο χαρακτήρα.Η «καταστροφή» του ελληνικού πολιτισμού «αποδεικνύεται» από την Ακρόπολη , το Θησείο, και τις κωμωδίες του Αριστοφάνη .Αν οι χριστιανοί ήθελαν να καταστρέψουν την αρχαία παράδοση δεν θα υπήρχε ούτε ιχνος από τα προαναφερθέντα.

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ Misha 22/07/2010 09:05:57

    H ονομασία της πόλης Ρώμης -RΟΜΑ- στα λατινικά δεν είναι; Τισχέση έχει η λέξη ρώμη; Έλληνες ήταν δηλαδή και οι λατίνοι; Όπως και οι Μάγιας μήπως; Μήπως είσαι ο Λιακόπουλος; Ή ο καθηγητής Λεντίνης; Περιορίσου στα παπαδίστικα, για τα άλλα δεν σε κόβω ικανή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ cornelsen 21/07/2010 13:03:34

   Cornelsen,
   Εν τάχει θα σου πω τα εξής:
   Η αυτοκρατορία είχε εξελληνισθεί σε τεράστιο βαθμό. Πέραν της ύπαρξης μεγάλων ελληνικών πληθυσμών παντού, η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα του κράτους (Στρατός, γραφειοκρατία κλπ) από την εποχή του Ηρακλείου, ήτοι από τα μέσα του 7ου αιώνα μ.Χ. Στην Εκκλησία τα ελληνικά ήταν καθιερωμένα ήδη από πολύ πιο πριν.
   Ο εκάστοτε Βασιλεύς (αυτός ήταν ο όρος), είτε Ελληνικής, είτε Αρμενικής ή άλλης καταγωγής, σε αυτή τη γλώσσα διοικούσε το κράτος του. Με την πάροδο του χρόνου η ελληνική γλώσσα κι ο πολιτισμός ζύμωνε στην ελληνική συνείδηση και τους μη Έλληνες υπηκόους.
   Τα περί καταστροφής του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού από την Οροφοδοξία είναι ανιστόρητες υπεραπλουστεύσεις (όχι δικές σου, μην με παρεξηγείς). Ναι, σε πολλές περιπτώσεις φανατικοί έκαναν καταστροφές μνημείων κλπ αλλά κατά βάση ο Αρχαίος Κόσμος έφτασε σε ηθικά, φιλοσοφικά αδιέξοδα. Η Αρχαία Θρησκεία δεν μπορούσε να απαντήσει πια στις ανάγκες των ανθρώπων. Παρήκμασε.
   Ένας άλλος μύθος είναι ότι οι Άραβες διέσωσαν το μεγαλύτερο μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Ψεύδος. Το συντριπτικό ποσοστό το διέσωσαν οι "κακοί" χριστιανοί καλόγεροι. Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πήρε την σκυτάσλη του Ελληνισμού και την έφερε στην σύγχρονη εποχή.
   Στις λοιπές παρατηρήσεις σου διαφωνούμε ελάχιστα. Π.χ. δεν είμαι πολύ σίγουρος για το τι υπερασπίζονταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. ΈΧουμε την ασυδοσία των σύγχρονων Αρχόντων και των Δυνατών, την παρηκμασμμένη κομματική γραφειοκραία, τους αφασιακούς συνδικάλες κλπ.
   Την επετηρίδα την θεωρώ λάθος. Η Παιδεία δεν είναι Στρατός. Ο ευπατρίδης Σάκης Πεπονής, ο συναγωνιστής του Κίτσου Μαλτέζου, προσέφερε υπηρεσία στην Πατρίδα με τον Νόμο του, αφού πλέον τα παιδιά μπορούν να διορίζονται με την αξία τους και πριν ασπρίσουν τα γένια τους.
   Η λεηλασία της χώρας σαν νοοτροπία και δράστες έχει βαθύ πράσινο χρώμα με αρκετές πινελιές μπλε και με συνεργούς την ανακυκλωμένη "προοδευτικάντζα".
   Χρειαζόμαστε κράτος ευνομίας, ανθρωποκεντρικό, που να επιβάλλει κανόνες σε ΟΛΟΥΣ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2010 13:05:05

    Συγγνώμη για τα λάθη στην πληκτρολόγηση.

 17. ZARKO avatar
  ZARKO 21/07/2010 13:08:53

  Απαντώντας σε μερικά ερωτήματα που θέτεις σου λέω τα εξής: την σημερινή κατάσταση την δημιούργησαν και α) ο καθηγητής που παράλληλα με το εύκολο μεροκάματο του σχολείου παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα έναντι μαύρης πλουσιοπάροχης αμοιβής β) ο απεργός που έκλεινε τους δρόμους και τα λιμάνι με την παρέα του για να λέει στα παιδιά του ότι έδωσε ''αγώνες'' γ) ο μαθητής που για να χάσει μάθημα έκλεινε το σχολείο διαμαρτυρόμενος για τα αντι-εκπαιδευτικά νομοσχέδια με ατράνταχτα αιτήματα του τύπου '' η τυρόπιτα στο κυλικείο να μην είναι στρόγγυλη γιατί δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε''.
  Οι ιδεολόγοι του ΚΚΕ (γιατί είναι φως φανάρι ότι εκεί ανήκεις) αν θέλουν να εφαρμόσουν τα πιστεύω τους ας πάρουν τα όπλα και να ξεκινήσουν αντάρτικο. Αν δεν το χετε καταλάβει ο λόγος εκτός από παρωχημένος και αποκρουστικός δεν μπορεί να πείσει τον απλό εργαζόμενο.
  Εσύ δλδ για να χουμε και καλό ρώτημα, είσαι ευχαριστημένος με την πορεία του ΚΚΕ; είτε η απάντηση είναι ''ναι'' είτε ''όχι'' είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τα επιχειρήματα σου.

  • ZARKO avatar
   ZARKO @ ZARKO 21/07/2010 13:10:04

   * Αν δεν το χετε καταλάβει ο λόγος σας....

  • cornelsen avatar
   cornelsen @ ZARKO 22/07/2010 07:53:38

   Ξέρεις, την κατεύθυνση που θα πορευτεί μία κοινωνία την δίνει η κυρίαρχη τάξη. Και η κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα ήταν -και είναι- η αστική. Δική της επιλογή ήταν η πρόσδεση στο άρμα τής ΕΟΚ, η ένταξη στην ΟΝΕ και στο ευρώ. Δική της επιλογή ήταν το μοντέλο "ανάπτυξης" που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της. Δική της επιλογή η διάβρωση τής ελληνικής κοινωνίας, η λαθρομετανάστευση (για να βρίσκει φτηνό εργατικό δυναμικό), η αρπαγή τού δημόσιου πλούτου. Αναλυτικότερα μπορείς να βρεις τις απόψεις μου στα:
   http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=23294&blid=95
   http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=24923&blid=95

   Επιπλέον, στο ίδιο blog, μπορείς να βρεις τι κρύβεται (ορθότερα, τι πιστεύω πως κρύβεται) πίσω από την καπιταλιστική κρίση που ταλανίζει όλον τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα (να υπενθυμίσω ότι όλη η Ανατ. Ευρώπη βρίσκεται στο ΔΝΤ). Φίλε μου, μακάρι το πρόβλημα να είχε δημιουργηθεί από τον καθηγητή που μετά το σχολείο πηγαίνει και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα!

   Δεν είμαι ιδεολόγος τού ΚΚΕ και γι' αυτό δεν θα μιλήσω εξ ονόματός του. Όμως η βία -είτε μάς αρέσει είτε όχι- είναι η μαμή τής Ιστορίας. Θυμήσου τι έλεγε κι ο Ηράκλειτος επ' αυτού. Αν ρίξεις μιά ματιά στην ανθρώπινη Ιστορία, από τις μεγάλες επαναστάσεις και τούς πολέμους, έως τούς καθημερινούς αγώνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τής Γής οι εικόνες των αποκλεισμένων από απεργούς δρόμων είναι κοινός τόπος. Η εποχή που μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο ψίχουλο με συμβιβασμούς έχει παρέλθει. Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως ο αγώνας είναι η μοναδική διέξοδος. Αν η χώρα χρεωκοπήσει μόνο οι εργαζόμενοι έχουν τις δυνάμεις για να την βάλουν και πάλι σε κίνηση.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ZARKO 22/07/2010 08:57:38

   Cornelsen,
   Όταν τελειώσω από τη δουλειά θα μπω να δω τις απόψεις σου στα λινκ που παρτέθεσες.
   Δεν σε ξέρω αλλά θα πω ότι ναι, με σένα, με το τρόπο που θέτεις τα θέματα μπορούμε να συζητήσουμε.
   Φιλικά

  • ZARKO avatar
   ZARKO @ ZARKO 22/07/2010 09:45:16

   Φίλε cornelsen
   Το παράδειγμα του καθηγητή με τα ιδιαίτερα ήταν συμβολικό (όπως και τα άλλα 2) για να καταδείξω ότι και οι εργαζόμενοι (αν και θέλω να χρησιμοποιώ περισσότερο τον όρο ''πολίτης'' και όχι ''εργαζόμενος'') έχουν μερίδιο ευθύνης στη σημερίνη μας κατάντια. Μπορεί η άρχουσα τάξη να δίνει την κατεύθυνση που θα κινηθεί η κοινωνία, αλλά η κοινωνία μπορεί και οφείλει να δώσει την κατεύθυνση που θα κινηθεί η άρχουσα τάξη.
   Όταν ο πολίτης-εργαζόμενος δεν έχει αξίες και παιδεία, επόμενο είναι να ποδηγετείται από πολιτικάντηδες-εντολοδόχους ξένων (καπιταλιστικών, μαζί σου) συμφερόντων.
   Για τον ρόλο της βίας δεν διαφωνούμε. Ασφαλώς και είναι μοχλός της ιστορίας. Για τον ρόλο των κυβερνήσεων (πασόκ και νδ) στην καταστροφή της χώρας επίσης συμφωνούμε.
   Για κείνο που έχω αμφιβολίες είναι η μαζική αντίδραση. Οι πορείες και οι απεργίες έχουν νόημα όταν είναι ενιαίες και όχι σκορποχώρια (βλ. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΕΛΑ, ΦΥΓΕ, ΓΥΡΝΑ κτλ). Λειτουργούν αποτελεσματικά ως εκδήλωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και ίσως ως μέσο πίεσης, αλλά κατα τη γνώμη μου δεν μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις. Θεωρώ, λοιπόν, ότι το σύνολο έχει δύναμη και αξία όταν είναι ένωση συνειδητοποιημένων μονάδων. Ως εκ τούτου επιβάλεται ο ''αγώνας'' των εργαζομένων-πολιτών να καλυφθεί και από έναν ιδεολογικό μανδύα (κατά προτίμηση έναν που να προασπίζεται δημοκρατικά, εθνικά και ασφαλώς τα εργασιακά δίκαια). Χωρίς ιδεολογική καθοδήγηση ο αγώνας αυτός θα χάσει τον προσανατολισμό μετά από λίγο καιρό. Τώρα το ποιος θα αναλάβει αυτήν την καθοδήγηση είναι μεγάλο ζήτημα.

 18. makis avatar
  makis 21/07/2010 13:20:54

  Παραλειψαμε να αναφερουμε οτι οι Σελτζουκοι γινονταν πλειστακις δεκτοι σαν ελευθερωτες απο τους δυναστες ομοθρησκους των Μοναστηριων και των Αριστοκρατων που τους επιναν το αιμα.
  Ο Αρλπ Αρσλαν φανηκε πολυ πιο τιμιος και μπεσαλης απεναντι στον ηττημενο εχθρο του στον οποιο εδειξε σεβασμο και του προτεινε ασφαλεια και ασυλο αν ηθελε να μην επιστρεψει στην Πολη.
  Οι Σελτζουκοι βρισκοταν τοτε σε ακμη και η ηθικη τους ηταν πολυ ανωτερη απο την παρηκμασμενη και διεφθαρμενη ραδιουργα Αυλη του Βυζαντιου...

 19. Online Masters Degree avatar
  Online Masters Degree 21/07/2010 14:12:47

  Cornelsen,Εν τάχει θα σου πω τα εξής:Η αυτοκρατορία είχε εξελληνισθεί σε τεράστιο βαθμό. Πέραν της ύπαρξης μεγάλων ελληνικών πληθυσμών παντού, η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα του κράτους (Στρατός, γραφειοκρατία κλπ) από την εποχή του Ηρακλείου, ήτοι από τα μέσα του 7ου αιώνα μ.Χ. Στην Εκκλησία τα ελληνικά ήταν καθιερωμένα ήδη από πολύ πιο πριν.Ο εκάστοτε Βασιλεύς (αυτός ήταν ο όρος), είτε Ελληνικής, είτε Αρμενικής ή άλλης καταγωγής, σε αυτή τη γλώσσα διοικούσε το κράτος του. Με την πάροδο του χρόνου η ελληνική γλώσσα κι ο πολιτισμός ζύμωνε στην ελληνική συνείδηση και τους μη Έλληνες υπηκόους.Τα περί καταστροφής του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού από την Οροφοδοξία είναι ανιστόρητες υπεραπλουστεύσεις (όχι δικές σου, μην με παρεξηγείς). Ναι, σε πολλές περιπτώσεις φανατικοί έκαναν καταστροφές μνημείων κλπ αλλά κατά βάση ο Αρχαίος Κόσμος έφτασε σε ηθικά, φιλοσοφικά αδιέξοδα. Η Αρχαία Θρησκεία δεν μπορούσε να απαντήσει πια στις ανάγκες των ανθρώπων. Παρήκμασε.Ένας άλλος μύθος είναι ότι οι Άραβες διέσωσαν το μεγαλύτερο μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Ψεύδος. Το συντριπτικό ποσοστό το διέσωσαν οι “κακοί” χριστιανοί καλόγεροι. Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πήρε την σκυτάσλη του Ελληνισμού και την έφερε στην σύγχρονη εποχή.Στις λοιπές παρατηρήσεις σου διαφωνούμε ελάχιστα. Π.χ. δεν είμαι πολύ σίγουρος για το τι υπερασπίζονταν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. ΈΧουμε την ασυδοσία των σύγχρονων Αρχόντων και των Δυνατών, την παρηκμασμμένη κομματική γραφειοκραία, τους αφασιακούς συνδικάλες κλπ.Την επετηρίδα την θεωρώ λάθος. Η Παιδεία δεν είναι Στρατός. Ο ευπατρίδης Σάκης Πεπονής, ο συναγωνιστής του Κίτσου Μαλτέζου, προσέφερε υπηρεσία στην Πατρίδα με τον Νόμο του, αφού πλέον τα παιδιά μπορούν να διορίζονται με την αξία τους και πριν ασπρίσουν τα γένια τους.Η λεηλασία της χώρας σαν νοοτροπία και δράστες έχει βαθύ πράσινο χρώμα με αρκετές πινελιές μπλε και με συνεργούς την ανακυκλωμένη “προοδευτικάντζα”.Χρειαζόμαστε κράτος ευνομίας, ανθρωποκεντρικό, που να επιβάλλει κανόνες σε ΟΛΟΥΣ.
  +1

 20. triptokarudos avatar
  triptokarudos 21/07/2010 17:35:41

  Αγαπητέ Συνάδελφε Φαήλο
  Πλέον σου είναι απολύτως εύλογον
  γιατί δεν είναι μέχρι τούδε εφικτόν
  να ανελιχθείς στο νυν δεξιό μόρφωμα.
  Έχεις σθένος γραφή και πύρινη ψυχή.
  Να έχεις υπομονή.
  Η Ελλάς δικαιούται μιας ακόμη
  στιγμλης ομορφιάς
  πριν το αναπόφευκτο τέλος της.
  Κατά τα άλλα αν και συμπαθώ τον Ρωμανό Διογένη
  ευελπίδως σου υπενθυμίζω
  ότι μετά από τους Σελτζούκους και τους Φράγκους
  επήλθε η εποχή των Λασκαραίων και μετέπειτα του Πλήθωνος Γεμιστού
  του Ιωάννου Αργυρόπουλου κλπ
  ήτοι αυτών που χιλιάδες χρόνια μετά από την Ρωμαική Κατάκτηση
  προέφεραν την "επάρατή¨λέξη ΕΛΛΗΝ.
  Με σεβασμό και αγάπη
  Β.Φ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ triptokarudos 22/07/2010 09:08:01

   Αγαπητέ συνάδελφε,
   Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
   Αναφέρθηκα στον Ρωμανό Διογένη, γιατί η εποχή του, με το Μαντζικέρτ και όσα οδήγησαν σε αυτό, είναι η απαρχή της αποσύνθεσης του Μεσαιωνικού Ελληνισμού και της υποδούλωσης στους Τούρκους.
   Υπάρχουν προφανείς αντιστοιχίες με την σημερινή εποχή και κάποτε θα πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν μας.
   Όποτε με δεις στο πεδίον της τιμής (Ευελπίδων) κερνάω καφέ στο κυλικείο.

 21. ident avatar
  ident 21/07/2010 18:00:11

  Κύριε Κρανιδιώτη, οι συνεχείς αναφορές σε Φίλιον, καπουτσίνους και Μυκόνους καταδεικνύουν την αδυναμία σας να εντοπίσετε ποιος σας επικρίνει και γιατί. Ξεκολλήστε, υπάρχουν και άλλα πράγματα εκεί έξω εκτός από αυτά που μισήσατε μικρός.

 22. victoria avatar
  victoria 21/07/2010 18:17:24

  Ναι Φαήλο, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: το Βυζάντιο (ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία) ήταν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό.

 23. HRISOS avatar
  HRISOS 21/07/2010 21:24:05

  ΑΠΟΡΗΣΑ ΠΟΥ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΗΛΟΣ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ . ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΣΑΝ LITE ΠΑΣΟΚ ; ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ . ΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ - ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ - ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΖΗΤΑ .ΕΙΜΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ . ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΜΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .
  ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ .

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ HRISOS 21/07/2010 21:54:34

   Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διονύσης Καραχάλιος διασώζουν την τιμή μίας ολόκληρης Παράταξης, όταν νεοδοσίλογοι δημοσιογράφοι επιτίθενται στον Αντώνη Σαμαρά, στις αιώνιες ιδέες της Πατρίδας και της Δημοκρατίας, στο πατριωτικό αίσθημα. Τους απαντούν, τολμούν, γράφουν επωνύμως ανδροπρεπώς, ελληνικώς.
   Έχει έρθει ο καιρός των μεγάλων ξεκάθαρων δηλώσεων.

 24. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/07/2010 09:19:22

  Ένα γενικό σχόλιο για όλες τις ευαίσθητες ψυχές, που φρικιούν στις αναφορές στοιν Ηγέτη και τον ρόλο του.
  Όποιος έχει διαβάσει αληθινή Ιστορία κι όχι τα πονήματα της Ρεπούση, της Δραγώνα, του Λιάκου και των συνοδοιπόρων τους, γνωρίζει πως ότι έχει γίνει στην Ιστορία του ανθρώπου είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, την οποία όμως πάντοτε οδήγησε ένας άνθρωπος.΄Ποτέ δεν μαζεύτηκαν οι λαοί σ' ένα μεγάλο σοβιέτ κι αποφάσισαν κι εκτέλεσαν χύμα και μπουλουκηδόν κάτι σημαντικό. Το πολύ πολύ να λυντσάρανε κανέναν ή να κάψανε κανά κτίριο.
  Πάντοτε ένας, με λίγους πιστούς κι αποφασισμένους συντρόφους ανάβει την θρυαλλίδα που πυροδοτεί τις μεγάλες αλλαγές. Την Ιστορία την κινούν οι Ηγέτες. Τι θα ήταν η Ιστορία της Μακεδονίας χωρίς τον Αλέξανδρο; Τι θα ήταν η Ιστορία της Επανάστασης χωρίς τους αδελφούς Υψηλάντη, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Κανάρη;
  Ποιά θα ήταν η πορεία της χώρας μετά το 1897 χωρίς την δράση του Ελευθερίου Βενιζέλου;
  Οι λαοί θέλουν Ηγέτες και τους ακολουθούν. Τους έχουν ανάγκη, όπως έχουν ανάγκη από Ιδέες, Σύμβολα και Ήρωες. Αυτό δεν είναι ¨χιτλερικό", είναι απλώς φυσικό. Ανθρώπινη κι ιστορική αναγκαιότητα.
  Όπως φυσική κι ανθρώπινη είναι η ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη.
  Άλλωστε η αγαπημένη μου παροιμία είναι ότι "η καμήλα είναι ένα καθαρόαιμο άλογο κούρσας, που το έφτιαξε μια επιτροπή".
  Καλημέρα σε άπαντες.

  • cornelsen avatar
   cornelsen @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/07/2010 10:14:20

   Φυσικά και έχεις (συγγνώμη για τον ενικό, είμαστε και συνομήλικοι, αλλά αν χρειστεί μιλάμε και στον πληθυντικό) απόλυτο δίκιο. Να συμπληρώσω, μόνο, δύο πράγματα:
   1. Οι ηγέτες είναι δημιουργήματα -και δημιουργοί- τής εποχής τους (το ίδιο συμβαίνει και με τούς μεγάλους επιστήμονες) -δες ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος απέτυχε στην πολιτική μετά το 1922.
   2. "Η κρίση τής κοινωνίας μας είναι κρίση ηγεσίας τής εργατικής τάξης", για να συμπληρώσω και εγώ με ένα τσιτάτο. :)

   ΥΓ.: Για κάτι χθεσινό. Δεν διαφωνώ φυσικά με την αξιοκρατία στις προσλήψεις. Αλλά η κατάργηση τής επετηρίδας των εκπαιδευτικών ήταν το πρώτο βήμα για την υποτίμηση των πτυχίων και την δημιουργία ενός στρατού άνεργων και ανασφαλών πτυχιούχων (άλλη μιά επιλογή τού νεοταξικού ΠΑΣΟΚ). Μην ξεχνάμε πως ο διορισμός μέσω επετηρίδας δεν ήταν διαβλητός όπως πολλές προσλήψεις στο Δημόσιο. Θα μπορούσα να πω πολλά επί τού θέματος αλλά θα περιοριστώ σε ένα ρητορικό ερώτημα: ποιόν θα επιλέγατε ως καθηγητή τού παιδιού σας; Έναν 45χρονο εκπαιδευτικό που έχει εργαστεί 20 χρόνια στα Φροντιστήρια ή έναν 25χρονο που πέρασε με άριστα τις εξετάσεις τού ΑΣΕΠ;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ cornelsen 22/07/2010 12:18:17

    Δεν διαφωνώ στο πρώτο, που βέβαια δεν αναιρεί την σημασία των ηγετών.
    Στο δεύτερο θα έλεγα ότι δεν πιστεύω στην "ηγεσία της εργατικής τάξης", όπως δεν θα εμπιστευόμουν την "ηγεσία της αστικής τάξης". Πιστεύω σε ηγεσία που ενώνει την κοινωνία¨, όλη και επιβάλλει σε όλους κανόνες, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολλών και την προστασία των αδύνατων.
    Ομολογώ πως ζήτημα που θέτεις με το ερώτημα στο υστερόγραφο σου δεν το είχα σκεφθεί ποτέ και με προβλημάτισες... Έχεις δίκιο!

  • ident avatar
   ident @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/07/2010 22:14:03

   Μπορείτε να μου αναφέρετε τον ηγέτη της Γαλλικής Επανάστασης; Ή μήπως τον ηγέτη που γκρέμισε τα καθεστώτα στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού; Ποιος ήταν ο ηγέτης του Μάη του '68 ή του αντιπολεμικού κινήματος στις ΗΠΑ;

   Ασφαλώς υπάρχουν στην ιστορία γεγονότα και μεταβολές στα οποία ο ρόλος του ηγέτη ήταν καταλυτικός. Αλλά η γενίκευση δεν ισχύει.

   Ας έρθουμε τώρα στην ελληνική περίπτωση του 2010. Η χώρα έχει περιπέσει σε τέλμα. Ενδεχομένως ένας ηγέτης να αποδειχθεί η αναγκαία (όχι απαραίτητα και ικανή) συνθήκη για την έξοδο από την κρίση. Ας υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο ηγέτης αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος εκλέχθηκε Πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος που μετρά ζωή 35 ετών. Δεν είναι ιδρυτής κόμματος, είναι διαχειριστής του με τη βούληση της πλειοψηφίας των οπαδών του και με επικυρωμένη την πρωτοκαθεδρία σε συνέδριο με συνέδρους που επίσης έχουν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Γιατί η αντζέντα Σαμαρά είναι το μοναδικό πράγμα που οφείλει να απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία; Αν ο Σαμαράς είναι όντως ο εκλεκτός της ιστορίας, αυτή του η ιδιότητα δεν έχει ανάγκη από απαγορεύσεις και περιορισμούς για να επιβεβαιωθεί. Η δύναμη των ιδεών του, ο τρόπος που τις εκφράζει, οι άνθρωποι και οι ομάδες που συστρατεύονται για να τις προωθήσουν και να τις εφαρμόσουν είναι αρκετές. Έχει ανάγκη από κολαούζους, από μαντρόσκυλα που θα αγριοκυτάζουν την αίθουσα μην τυχόν και κάποιος διατυπώσει αντίθετη άποψη ή έστω επιμέρους αντιρρήσεις στη δέσμη ιδεών Σαμαρά;
   Ο κολαζούζος είστε εσείς, κύριε Κρανιδιώτη, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία σας, η δυσανεξία προς ό,τι αντιβαίνει στις ιδέες σας. Εσείς είστε που γράψατε εδώ προ μηνών ότι πρέπει να πεταχθούν έξω από τα Πανεπιστήμια όσοι δεν συμφωνούν με τις δικές σας αντιλήψεις. Μην συγχέετε την ιδέα του ηγέτη με την ιδέα της αποκλειστικότητας του ηγέτη. Το πρώτο είναι ένα φαινόμενο επαναλαμβανόμενο στην ιστορία, το δεύτερο είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό στην ιστορία, το οποίο ονομάζετε ολοκληρωτισμός. Μπορεί αυτός να είναι χιτλερικός, μπορεί σταλινικός, μπορεί τεχνοκρατικός ή επιχειρηματικός, μπορεί να είναι ο ολοκληρωτισμός όσων παίρνουν ένα κουμπούρι και φτιάχνουν την "επανάστασή" τους ή ακόμα κι αυτών που ξημεροβραδιάζουν στο Κολωνάκι και πού τόσο σας απασχολούν.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ident 23/07/2010 10:01:40

    Μαρά, Ροβεσπιέρος, Δαντών κλπ, σου λένε κάτι;
    Η πτώση του "υπαρκτού" ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής κατάρρευσης, πλήρους απονομιμοποίησης στις συνειδήσεις των πολιτών του καθεστώτος κι όχι "κίνημα" ή "επανάσταση".
    Ο Μάης του '68 και το "αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ", ούτε αυτά ήταν "επαναστάσεις". Θυμίζω τι είπε ο Μάο για το '68: "Τα κωλόπαιδα των αστών παίζουν επανάσταση". Παρ' όλα αυτά είχαν τις εμβληματικές φιγούρες τους με κατά κανόνα κωμική έως θλιβερή εξέλιξη. Βλ. τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, τον "κόκκινο" Νατανιέλ, που έγινε νεοταξίτης του κερατά.
    Ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη από ένα τεράστιο εκλογικό σώμα με συγκεκριμένη ατζέντα, την δική του ατζέντα, που έγινε κτήμα των εκατοντάδων χιλιάδων που τον ψήφισαν. Η ατζέντα αυτή είναι η εντολή που του έδωσε ο Λαός. Καμμία απαγόρευση, απλώς όποιος θέλει να παίξει την οπισθοφυλακή της καταρρέουσας παράγκας, να ξέρει ότι οι καιροί άλλαξαν κάι θα βρει απέναντι του τον Λαό.
    Δεν είναι "αποκλειστικός ηγέτης" αλλά τώρα και για πολύ καιρό, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει αυτός είναι ο Ηγέτης κι όχι ίσως η Μαντάμ ντε Σταέλ, όπως ίσως περίμενες. Το κούριερ που περιμένατε να πάει το κόμμα αμπαλαρισμένο στο χορηγημένο γερμανικό σαλονάκι σας ΔΕΝ ΗΡΘΕ, διαδικτυακέ δειλέ κουκουλοφόρε μου
    Δεν ξέρω που είδες μαντρόσκυλα και κολαούζους να "αγριοκοιτάζουν την αίθουσα". Πάντως αποκλείεται σε διαδικασίες της Ν.Δ. και ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά. Μάλλον μπέρδεψες δικές σου μνήμες από άλλα κόμματα κι εποχές.
    Μήπως είσαι ηλικιωμένος, από αυτούς που κόβανε αυτιά με τα δόντια και σουγιάδες στην Τασκένδη;
    Μήπως είσαι από αυτούς που φωνάζανε στον Σάκη Καράγιωργα "κάτσε κάτω κουλοχέρη";
    Ναι, όσοι είναι ανθέλληνες αποδομητές, προπαγανδιστές των Τσάμηδων ταγματαλητών, των παλαιοναζί του Γκρουέφσκυ και των ισλαμοφασιστών, υβριστές της ταυτότητας των Ελλήνων, βεβηλώνουν την Ιστορία, τα Σύμβολα, τους Ήρωες του Λαού μας πρέπει να φύγουν κλωτσηδόν από τα Πανεπιστήμια και δεν μπορούν να σχεδιάζουν την Παιδεία με πτυχία από τον Αμάραντο και ΙΕΚ.
    Γιατί τόσος πόνος; Είσαι από αυτούς; Μπορείτε να πιστεύετε όποια "γιαχωβίτικη" μανιχαϊστική μαλακία θέλετε. Αυτό που δεν έχετε δικαίωμα είναι να απαιτείτε ο Ελληνικός Λαός να σας πληρώνει μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αμφισβητείτε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να υπηρετείτε ξένα συμφέροντα και επιδιώξεις. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί να τον πληρώνουν οι Έλληνες για να αφελληνίζει τα παιδιά τους.
    Φτιάξτε το ιδιωτικό "ΙΕΚ Ιβάν Μιχαήλοφ - Εμβέρ Χότζα - Κεμάλ Αττατούρκ" και διδάξτε τους γόνους σας ότι σας καπνίσει. Με τον παρά σας και την κυρά σας. Όχι όμως στα Πανεπιστήμια που το Σύνταγμα λέει ότι πρέπει, όπως όλη η Παιδεία, να υπηρετούν την Εθνική και Θρησκευτική ανάπτυξη των ελληνοπαίδων, όχι στα Πανεπιστήμια που έχτισαν οι Εθνικοί Ευεργέτες, όχι στο Πανεπιστήμιο που μίλησε ο Γέρος του Μωριά. Διάβασε την ομιλία του, μικρό μου καθεστωτικό πεκινόυά. Κάτι θα σου μείνει.
    Είσαστε ελεύθεροι να γράψετε και εκδώσετε όποια ανιστόρητη ανθελληνική μπούρδα θέλετε, αν βρείτε εκδότη που θέλει να επενδύσει το χρήμα του στις ιδεοληψίες σας. Μην απαιτείτε να σας τα εκδίδει ο ΟΕΔΒ ή τα Πανεπιστήμια με έξοδα του Κράτους και να τα μοιράζει στην νεολαία.
    Έχω πλέον 18 χρόνια μαχόμενης Δικηγορίας και μισθό μου 'χει πληρώσει μόνο ο Ελληνικός Στρατός. 65.000 δραχμές συν το επίδομα Αλεξιπτωτιστή για 23 μήνες. Καμμία εταιρεία ή ΔΕΚΟ, Υπουργείο κλπ δεν μου πλήρωσε ποτέ αντιμισθία. Κανένας καθεστωτικός "νταβατζής" δεν με έχει στα "μαύρα" ή τα "άσπρα" του. Οπότε, μιξοβάρβαρε κουκουλοφόρε μου, εγώ ζούσα και ζω από το ελεύθερο επάγγελμα μου, όχι πλούσια αλλά αξιοπρεπέστατα. Υπηρετώ τις ιδέες μου και τον Αρχηγό μου, που επέλεξα ελεύθερα γιατί συμπίπτουν οι ιδέες μας. Εσύ ποιός είσαι; Από που τρως ψωμί; Μήπως είσαι εσύ κολαούζος, παράσιτο κάποιου ιδιώτη ή δημόσιου ξενιστή;
    Γιατί δεν βγάζεις την κουκούλα σου να δούμε ποιός είσαι, να μας τα πεις επωνύμως.

   • ident avatar
    ident @ ident 24/07/2010 19:47:28

    Κύριε Κρανιδιώτη, παντού βλέπετε μεταλλαγμένους κουμμουνιστές, μίσθαρνους κονδυλοφόρους, παρασιτούντες του δημοσίου κορβανά, ενοχικούς δεξιούς και άλλα απαίσια ζούδια. Ξέρετε, η ζωή εκεί έξω είναι λίγο πιο πολύπλοκη και ενδιαφέρουσα από όσο την έχετε φανταστεί.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ident 25/07/2010 21:10:26

    Μικρό μου καθεστωτικό πεκινουά, όλα τα βλέπω. Υπάρχουν κι αυτά που λες, υπάρχουν κι οι παρενδυτικοί φασίστες που υποδύονται τους προοδευτικούς και το "μεσαίο χώρο", αυτόν που εφηύρε προς βιοπορισμόν ο λαλακολούλης, υπάρχουν αυτοί κι αυτές που τοπυς πληρώνουν τα τιμολόγια οι συμμαθητές. Εγώ γράφω για όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες και τις καθεστωτικές πουτάνες, απευθυνόμενος στους πολλλούς και καλούς Έλληνες, που δεν έχουν καμμία σχέση με όλους αυτούς/ές.
    ΚΙ επειδή η ζωή, η αληθινή ζωή, στην αληθινή κοινωνία είναι η μόνη που με ενδιαφέρει, κάποια στιγμή πρέπει να την απολυμάνουμε απ' όλα αυτά τα παρασιτικά ζούδεια και τους δελούς υβριστές και συκοφάντες που τρίζουν τα στραβά δοντάκια τους στο σκοτάδι, με την λαδωμένη ουρά τους κρυμμένη στα σκέλια. Γκέγκε, νομίζω...

 25. κοψοχερης avatar
  κοψοχερης 22/07/2010 21:46:07

  Αγαπητε κε Κρανιδιώτη, δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις και το ήθος του Σαμαρά, αλλά δεν θα ψηφίσω ποτέ ένα κόμμα με αποδεδειγμένα άσχρηστους όπως οι Κακλαμάνης , Αβραμόπουκος, Πναγιωτόπουλος και ο λοιπός υπουργικός εσμός υης Καραμανλοπεριόδου σε προβεβλημένες θέσεις. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν θα ψηφίσω Ντόρα βέβαια ούτε και ΠΑΣΟΚ , Καλυτερα Λεβέντη

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ κοψοχερης 23/07/2010 18:59:51

   E κάτσε να σε κυβερνάει Ο ΓΑΠ ο αδελφός του και η θεία από το Σικάγο. Αμαν πια γκρίνια γκρίνια ακόμα δεν τον είδαμε Θανάση τον εβγάλαμε. Πες μου ένα ικανό που πιστεύεις ότι υπάρχει, από όποιο κόμμα θέλεις.
   Στο κάτω κάτω η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα προβληματικό από την σύσταση του με τις μαλακίες περί Εθνάρχου και το κακό συναπάντημα. Δεν υπάρχουν και δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ στην Ελλάδα ιδιαιτέρως άξιοοι πολιτικοί γιατί κι ο λαός το ίδιο χαμουροκλεψιάρης είναι,(ακομα και τα 15λη στα σχολεία κομπίνες κάνουνε στις πενταήμερες και τρώνε τα λεφτά) ότι φάμε κι ότι αρπάξει η έδρα μας. Ας κάνουμε λοιπόν την αυτοκριτική μας κι αν αυτό γίνει συνειδητά και από πολλούς τότε θα είναι όλα κάπως καλύτερα...

   • κοψοχερης avatar
    κοψοχερης @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 23/07/2010 20:36:09

    Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ικανοί, αν υπήρχαν δεν θα είμασταν σε αυτό το χάλι. Οσο για τα περί λαού ανάξιου "κατά το μαστρογιάννη και τα κοπέλια του". Κάνω αυτοκριτική γιατί κάποτε τους ψήφισα, όχι πιά.

 26. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/07/2010 00:07:07

  Ο Σαμαράς είναι η τελευταία μου ελπίδα ελπίζω να μην διαψευστώ...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 24/07/2010 20:05:59

   Αμ έλα που θα διαψευστείς! Θα πάμε σε νέο κόμμα της συντηρητικής παράταξης. Η πορεία είναι νομοτελειακή και θα γίνει ότι έγινε:
   α) Με το Μπερλουσκόνι
   β) Τον Ερντογάν.

   Όποιον γουστάρεις παίρνεις.

   • ident avatar
    ident @ anonymous 25/07/2010 14:45:06

    Πού τον κρύβετε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.