#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2011 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου από τα θύματα των χθεσινών επιθέσεωνΟι  ολοένα αυξανόμενες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυθαιρεσίες και παράνομες πράξεις των κρατικών οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, υπό τις εντολές ή την ανοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη ομαδικής προσφυγής των Ελλήνων πολιτών στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί το τελευταίο πλέον καταφύγιο προστασίας, που έχει απομείνει στον τόπο τούτο.

Τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στην πλατεία Συντάγματος, με τις απρόκλητες, φασιστικές και υποκινούμενες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων κατά απλών  αμέριμνων και ήσυχων πολιτών, επιβάλλουν πια την ενεργοποίηση όλων μας και ειδικότερα όλων όσοι τραυματίστηκαν, κακοποιήθηκαν ή προσεβλήθη η προσωπικότητά τους καθ’οιονδήποτε τρόπο από τους υποτιθέμενους «θεματαφύλακες της δημόσιας τάξης»- τραμπούκους του Υπ ΠΡΟ ΠΟ να στραφούν κατά του Ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αποζημιώσεις για τις σωματικές και υλικές βλάβες που έχουν υποστεί.

Είναι γνωστό ό,τι με βάση την Ελληνική Νομοθεσία το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση, εφόσον στοιχειοθετηθεί ότι τα κρατικά όργανα, με πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την διάρκεια ενάσκησης της δημόσιας εξουσίας, παραβίασαν τις διατάξεις του νόμου, οι οποίες παράλληλα με την προστασία του γενικού συμφέροντος, αποβλέπουν και στη προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κάθε πολίτη.

Οι ξυλοδαρμοί και οι εν γένει σωματικές βλάβες, στις οποίες επιδίδονται τα ΜΑΤ και τα λοιπά αστυνομικά όργανα κατά αμέριμνων και φιλήσυχων πολιτών στο Σύνταγμα, κάθε άλλο παρά παραπέμπουν στην προστασία θεμελιωδών, συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών, όπως η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

Διότι οι υποτιθέμενοι «θεματαφύλακες της δημόσιας τάξης» όχι μόνο δεν προστατεύουν τη δημόσια τάξη, αλλά τελούν σε διατεταγμένη αποστολή κατάλυσης  της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, υλοποιώντας την ενορχηστρωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης του Παπανδρέου  να καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατίας  και του Συντάγματος στη χώρα αυτή. Εάν αυτό δεν αποτελεί συνταγματική εκτροπή, αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί στη χώρα αυτή, για να τεθεί επιτέλους ένας φραγμός στις άνομες πράξεις της κυβέρνησης και των κρατικών της οργάνων!

Έτσι είναι γνωστό ότι μια από τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο του κράτους και στα λοιπά δημόσια νομικά πρόσωπα είναι η υποχρέωση αποζημίωσης του ζημιούμενου ιδιώτη με βάση τη διάταξη του άρθρου  105 ΕισΝΑΚ που καθιερώνει το θεσμό της  αστικής ευθύνης του δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από τις παράνομες πράξεις, παραλείψεις ή υλικές ενέργειες των οργάνων τους κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας και η οποία δίδει τη δυνατότητα στο δικαστήριο  να επιδικάσει εύλογη, κατά την κρίση του, χρηματική ικανοποίηση υπέρ του προσώπου, που υπέστη βλάβη του σώματος ή της υγείας του, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 932 του Αστικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι αποστολή  της Αστυνομίας είναι  μεταξύ άλλων και  η  εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας,  της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, και η  παροχή έννομης προστασίας στους πολίτες (άρθρο 8 Νόμου 2800/2000), ενώ ο αστυνομικός κατά την αστυνομική του δράση, οφείλει μεταξύ άλλων να  σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου και για  την τήρηση και εφαρμογή του νόμου χρησιμοποιεί κατ’ αρχήν μη βίαια μέσα. Η προσφυγή στη βία επιτρέπεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία και στο μέτρο που προβλέπεται και απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου-Χρησιμοποιεί τα πυροβόλα όπλα μόνο στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο και αναφέρει αμέσως το συμβάν… (άρθρο 2 ΠΔ 254/2004.

Η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία της ασφάλειας των πολιτών σαφώς και δεν επιτυγχάνεται με βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμούς σε αθώους πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά ή που διέρχονται αμέριμνοι από τους χώρους των διαδηλώσεων.

Κατά συνέπεια είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε και να στραφούμε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου αξιώνοντας αποζημιώσεις για τις έκτροπα που προκάλεσαν οι υποτιθέμενοι «λειτουργοί και προστάτες» της δημόσιας τάξης.

Νομικός συνεργάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 30/06/2011 19:23:21

  Παραθέτω δηλώσεις των γιατρών στο πρόχειρο ιατρείο που στήθηκε στο μετρό συντάγματος, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι "Ούτε στον πόλεμο δεν γίνονται αυτά".
  h**p://vimeo.com/25781283

  Για να δει ο νομικός συνεργάτης, αν παραβιάζετε και το διεθνές δίκαιο...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ drider 30/06/2011 20:00:00

   Μάθατε και διεθνές δίκαιο; Δεν ισχύει πια το " νόμος είναι το δίκιο του (πακιστανού) εργάτη";
   Εξελίξεις βλέπω...
   Σε λίγο θα μάθετε και το σαπούνι και το σαμπουάν....

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ ΒΙΣ 01/07/2011 00:36:40

    Το σκοινί και το σαπούνι όμως το ξέρουμε ήδη...
    Σου κάνει?

  • Eva avatar
   Eva @ drider 01/07/2011 22:19:30

   «Επισημαίνουμε εις τους αξιωματικούς του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, και του Δικαστικού Σώματος.
   Ότι η τήρησις του Ορκου του Στρατιωτικού, του αστυνομικού και του Δικαστικού, υπερβαίνει κάθε διαταγή «όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του»
   ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΡΘΡΟΝ 120.4

 2. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 30/06/2011 19:28:39

  Απλά πράματα, όλα τα έξοδα κρατήστε τα από τους μισθούς των αστυνομικών. Θα τους κοπεί κάθε διάθεση για μαγκιές μόλις τα σκάσουνε.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 30/06/2011 19:58:46

  h++p://www.eglimatikotita.gr/2011/06/blog-post_8587.html
  Τον Αποστόλη και τους άλλους της ΕΘΕΛ που δέχθηκαν επίθεση από τους αναρχοαριστεριστές ποιος θα τους αποζημιώσει;
  Ο ΑΝΤΑΡ-CIA μήπως, με τα πετροδολλάριά του; Αλλάχου ακμπάρ!

  • cas avatar
   cas @ ΒΙΣ 30/06/2011 21:29:50

   Από πότε η ΕΘΕΛ κυκλοφορεί με γυμνή απ΄τη μέση και πάνω με λοστούς, και αρθρογραφεί στο "απολλώνειο φως"

   • προβοκατορας avatar
    προβοκατορας @ cas 02/07/2011 02:07:08

    απο τοτε που η ΕΣΥΕΑ ταμπουρωνεται πισω απο κιτρινοφυλλαδες τυπου φασιστοτυπια. ελεος πια! μονο αν ανηκεις στον αριστερο χωρο εχεις δικαιωμα να διαδηλωνεις?

    • dugrasilva avatar
     dugrasilva @ προβοκατορας 08/07/2011 18:52:07

     Κατσε ρε φιλος. Απαντα σε εμενα που δεν ειμαι και τιποτα στην τελικη.

     Δηλαδη να πηγαινα εγω στα ματ με μασκα και ενα λοσταρι και πλησιαζα θα με βαζανε μεσα στην Βουλη? Ακομα και ματωμενος να ημουν το πολυ πολυ να μου ριχναν κανα δυο ακομα ή να με συλλαμβανανε. Τι μας λες τωρα?

 4. player avatar
  player 30/06/2011 20:35:05

  Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ
  ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ
  ΑΓΩΓΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.......
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.

 5. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 30/06/2011 20:35:35

  Σύνταξέ την παλικάρι μου και δε θα προλαβαίνεις να μετράς υπογραφές.
  Και κάνε το τώρα που είναι νωρίς, γιατί η βία κλιμακώνονεται σε ένα ατελείωτο σπιράλ συνταγματικής εκτροπής.
  Να δούμε και αν διακρίνονται οι εξουσίες στη χώρα πειραματόζωο, τον καιρό του ΜΠΑΤΣΟΚ.

 6. SERTIS avatar
  SERTIS 30/06/2011 20:47:44

  2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
  -ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
  -Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ......

 7. christos . avatar
  christos . 30/06/2011 21:02:20

  TSAKISTE TOUS VALTE FILOUS NA SAS TRAVANE VIDEO OSOI EISTE STO SYNTAGMA KAI NA FAINONTAI XEKATHARA OI KOUKOULOFOROI STA PLANA KATHWS KAI OI ASKEPEIS POLITES,ORGANWTHhTE ME SYLLOGOUS DIKHGORWN KAI TSAKISTE TOUS STIS MHNHSEIS TOUS ANEGEFALOUS POU XTYPANE TO IDIO AIMA,MHN TOUS XARHSETAI TIPOTA PARTE TA ONOMATA TWN ASTY/KWN ORGANWN OI OTI ALLO DIAKRITIKO TWN STOLWN TOUS,ORGANWTHhTE KALA KAI TSAKISTE TOUS ME TA DIKA TOUS OPLA!!!!!!!!

 8. Κώστας avatar
  Κώστας 30/06/2011 21:17:05

  Όργιο παραπληροφόρησης από Μega και Antenna...

  "Kουκουλοφόροι, κουκουλοφόροι και ξανά μανά κουκουκουλοφόροι"

  Μίνα Καραμήτρου, Σόμπολος και σια ΔΕΝ είδαν το ξύλο και το σχέδιο εκκένωσης της Πλατείας. Μόνο για κουκουλοφόρους παπαγαλίζουν!

  Καλά μας κάνουν αφού δεν γίνεται ειτηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αισχρή προπαγάνδα έξω απο τα γραφεία του ΔΟΛ, για να μας νοιώσουν...

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ Κώστας 01/07/2011 22:11:32

   Να μαζέψουμε υπογραφές και κατά των δημοσιογράφων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, άμεσως έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων.

 9. ΒΑΣΙΛΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ 30/06/2011 22:09:46

  Το ξέρετε πως από τα επεισόδια της 15ης Ιουνίου τα ΜΑΤ άφησαν ανάπηρο άνθρωπο; Ενα δημοσιογράφο που έχασε πλήρως την ακοή του; Τότε όμως δεν αντέδρασε κανένας... Θα το είχαμε προλάβει το χθεσινό κακό. Σε άλλη περίπτωση Παπουτσής και Οικονόμου θα έπρεπε να παραιτηθούν. Που ακούστηκε σε Δημοκρατία να αφήνουν ανάπηρους ανθρώπους και να μη ζητούν ούτε μια συγνώμη και να κάνουν τις "πάπιες"; Μη μιλήσουμε για τη Δικαιοσύνη...

 10. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 01/07/2011 01:42:49

  Καλά που ξεφύτρωσες εσύ;

  Ο αληταράκος φίλος σου που γράφει στο απολλώνειο φως πήρε και μπρελόκ με τον χίτλερ απο το eshop τους;; Πήρες κι εσύ , ή πήρε το τεύχος με τα Γερμανικά εμβατήρια και το γερμανικό τανκ με φοντο την ακρόπολη;;; Προδότες

 11. Αννίτα avatar
  Αννίτα 01/07/2011 11:44:27

  σε αυτήν την περίπτωση ένας είναι ο τρόπος. Να πονέσει η τσέπη τους.

 12. Γιώργος avatar
  Γιώργος 01/07/2011 14:26:41

  Η Νομική Ομάδα της πλατείας Συντάγματος έχει κάνει έκκληση για όποιον θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια μαζική μήνυση να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους. Κάθε μέρα μετά τις 20.00 θα είναι στην πλατεία. Πληροφορίες θα βρείτε στην Ομάδα Υποδοχής της πλατείας. Πιστεύω ότι αξίζει να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

 13. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 01/07/2011 15:02:00

  Δικαιώθηκε ποτέ κάποιος που κινήθηκε νομικά κατά της αστυνομίας;

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 01/07/2011 19:59:57

  Το δράμα των Ευζώνων στο Σύνταγμα (πηγή: onalert.gr 01.07.2011| 07:48)
  http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6698

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.