#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μίνι Μνημόνιο με διατάξεις σοκΞαφνικό θάνατο σε φορείς, κλάδους, κατηγορίες και ειδικότητες του δημόσιου τομέα με μια υπουργική απόφαση και επακόλουθα σε καθεστώς διαθεσιμότητας χιλιάδες εργαζόμενοι, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Ενα πολυνομοσχέδιο που πρέπει να ψηφιστεί ως τις 19 Ιουλίου προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση.

Το μίνι Μνημόνιο περιέχει επίσης ορισμένες διατάξεις σοκ όπως την οριστική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων με το σύνολο του προσωπικού να είναι πλέον διαθέσιμοι.

Ερωτηματικό και με τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το άρθρο 108 ουσιαστικά απελευθερώνονται οι αποζημιώσεις. Δηλαδή δεν θα υπάρχει το ανώτατο όριο που προβλέπεται για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Επομένως, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, κάποιοι θα μπορέσουν να πάρουν πολλές χιλιάδες ευρώ. Προφανώς πρόκειται για «δωράκι» στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται: «Με το άρθρο 108 ορίζεται ότι για το προσωπικό της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της, των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν από τη δημοσίευση της διάταξης του άρθρου 3 της υπ’αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών (Β’ 1414) δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του α.ν. 173/1967, με την οποία καθοριζόταν ανώτατο όριο για τον καθορισμό των αποζημιώσεων αυτών».

Επίσης, με διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης θα γίνουν δίκες – εξπρές των προσωρινών διαταγών και ασφαλιστικών μέτρων που καταθέτουν οι συμβασιούχοι. Ετσι όλες οι υποθέσεις θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του έτους ώστε να απολυθούν όσοι δεν δικαιωθούν.

Ενα μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, δημιουργεί η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου των 108 άρθρων κι όχι σε ένα και μοναδικό. Διότι με την ισχνή πλειοψηφία που έχει η δικομματική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να μην ψηφιστούν κάποια από τα άρθρα. Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; Θα αλλάξουν τα άρθρα; Θα πέσει η κυβέρνηση; Εκτός, φυσικά κι αν υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία που θα προβλέπει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου επί του συνόλου.

Μεταξύ των σκληρών μέτρων που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι:

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα “κατάργησης και θέσεων ή κλάδων ή και ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπά ΝΠΔΔ με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου Υπουργού”.
Προβλέπεται, από την έναρξη ισχύος του νόμου, η κατάργηση των θέσεων της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και η υπαγωγή του προσωπικού σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το ίδιο θα συμβεί και για τους υπηρετούντες στη δημοτική αστυνομία, από 23 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αρμοδιότητες που ασκούσαν μεταφέρονται στην ΕΛΑΣ, χωρίς όμως να θίγονται τα έσοδα των δήμων.
Σε κατάργηση οδηγείται και η ειδικότητα οδηγών και τεχνικού προσωπικού της Διεύθυνσης Κρατικών αυτοκινήτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το σύνολο του προσωπικού να μπαίνει σε διαθεσιμότητα.
Το νομοσχέδιο επί της ουσίας βάζει τις βάσεις προκειμένου να οδηγηθούν 12500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων οι 4200 έως το τέλος του μήνα. Από αυτούς οι 2200 είναι σχολικοί φύλακες, οι 2000 καθηγητές επαγγελματικών λυκείων και σχολών τεχνικών ειδικοτήτων και 50 πλεονάζοντες υπάλληλοι το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μηνιαία παρακράτηση. Επανέρχεται η έκπτωση 1,5% κατά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις. Ωστόσο και από τη νέα – διορθωμένη διάταξη απουσιάζει η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ κατά τη μηνιαία παρακράτηση. Αν δεν τροποποιηθεί η διάταξη, η παράλειψη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιες αποδοχές έως 21.000 ευρώ να έχουν μεγαλύτερες μηνιαίες κρατήσεις φόρου που μπορεί να φθάσουν μέχρι και τα 150 ευρώ! Πάντως ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει πως δεν τίθεται θέμα να μην ισχύσει η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ κατά την παρακράτηση φόρου και αν χρειαστεί θα υπάρξει νομοθετική διευκρίνηση.
Προστατευόμενα μέλη: Ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου θεωρούνται και τα άγαμα τέκνα εφόσον είναι :

- ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή,

- είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) ή υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους.

Προκαταβολή φόρου ΟΕ-ΕΕ: Επανέρχεται στο 55% από 80% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο η προκαταβολή φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.
Αποζημιώσεις: Επανέρχεται στο 20% από 25% που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ.
Προσαύξηση περιουσίας: Το εισόδημα που προέρχεται από προσαύξηση περιουσίας που δεν έχει δηλωθεί φορολογείται με συντελεστή 33%.
Συμβολαιογράφοι: Οι συμβολαιογράφοι θα παρακρατούν φόρο 15% επί της υπεραξίας από τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης: Με βάση τα εισοδήματα που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υπολογιστεί ο φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, στις πισίνες και τα αεροσκάφη. Ο φόρος πολυτελείας θα βεβαιωθεί με ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα που θα ξεκινήσει να αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο φόρος πολυτελείας θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται ως εξής:
Με συντελεστή 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για τα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά. Για τα ΙΧ επιβατικά από 2.500 κυβικά εκατοστά και άνω ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης. Εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα με παλαιότητα άνω των 10 ετών.
Με συντελεστή 10% επί της αντικειμενικής δαπάνης στις πισίνες εξωτερικές και εσωτερικές.
Με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης στα αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.
Αναφορικά με τους συμβασιούχους και τις προσωρινές διαταγές προβλέπεται η ταχύτατη εκδίκαση όλων των υποθέσεων πριν από την 1-1-13 (ακόμα και αν έχουν προσδιοριστεί οι σχετικές δίκες για αργότερα) και σε περίπτωση που η δίκη δεν γίνει (π.χ εξαιτίας του συμβασιούχου) θα παύει αυτόματα η προστασία της προσωρινής δικαστικής διαταγής, με συνέπεια την άμεση απομάκρυνσή του.

* Η συζήτηση των προσωρινών διαταγών θα γίνεται μέσα σε δύο ημέρες από την κατάθεση της αίτησης και εφόσον γίνει δεκτή, τα ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να συζητηθούν μέσα σε 30 ημέρες. Αν αναβληθεί η υπόθεση για οποιοδήποτε λόγο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει η προσωρινή διαταγή. Ο δικαστής, μετά τη συζήτηση μπορεί να παρατείνει την προσωρινή διαταγή, αλλά αν ματαιωθεί η συζήτηση, δεν επιτρέπεται νέα προσωρινή διαταγή.

* Αν παραταθεί η προσωρινή διαταγή, η απόφαση πρέπει να εκδίδεται μέσα σε 20 ημέρες.

* Αν το ασφαλιστικό μέτρο υπέρ του εργαζόμενου διαταχθεί πριν να κατατεθεί η κύρια αγωγή, αυτή πρέπει να υποβληθεί μέσα σε 30 ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης (η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται σε ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν προσημείωση υποθήκης, νομή, κατοχή).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 10/07/2013 07:36:12

  Υπάρχουν κάτι διατάξεις που είναι μνημεία συνταγματικής νομιμότητας!
  Τι να πει κανείς;

  • ΕΥΓΕ avatar
   ΕΥΓΕ @ GO 10/07/2013 22:42:51

   Τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που μιλούσαν για απολύσεις με αξιοκρατικά κριτήρια?Φευγουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι περισσότεροι μπήκαν με ΑΣΕΠ αλλά παραμένουν οι κομματικοί κλητήρες των υπουργείων.
   Πάλι θα τρώτε στη μάπα τους άχρηστους Δ.Υ μόνο που τώρα ανόητοι που ουρλιάζατε, δε θα υπάρχουν χρήσιμοι να σας εξυπηρετήσουν γιατί απολύθηκαν με αξιοκρατία.Καθίστε στην ουρά να περιμένετε πότε θα τελειώσει τα νύχια της η κυρία κούλα η Πασοκατζου.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/07/2013 08:10:31

  Εκείνο το θέμα με το τεκμήριο στα οχήματα με βάση τον κυβισμό πότε θα αλλάξει βρε παιδιά; Αφού υπάρχει τρόπος με την εργοστασιακή αξία κατά το έτος κυκλοφορίας και με μείωση ανά έτος χρήσης. Γιατί διατηρούν ένα γελοίο και τρομερά άδικο τρόπο υπολογισμού;

  • Γιάννης Ιωάννου avatar
   Γιάννης Ιωάννου @ Γεώργιος Τ. 10/07/2013 11:01:26

   Για να μας τα παίρνουν.!!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Ιωάννου 10/07/2013 17:40:09

    Μα να φτιάξουν την κλίμακα έτσι που να παίρνουν τα ίδια χρήματα σε σύνολο. Απλά να μην πληρώνει το ίδιο αυτός που αγόρασε 1600cc με E25000 και αυτός που αγόρασε άλλο με E15000. Απίστευτα άδικα. Και στα πολλά κυβικά ακόμη τραγικότερες οι διαφορές. Υπάρχουν οχήματα 2000cc από Ε25000-Ε50000...

  • Α.Μ avatar
   Α.Μ @ Γεώργιος Τ. 10/07/2013 12:03:56

   Που να ψάχνεις τώρα την εργοστασιακή αξία! Περνάει η μηχανή και σαρώνει μία κι έξω. Ωραία και κυρίως, γρήγορα.

  • Nic avatar
   Nic @ Γεώργιος Τ. 11/07/2013 08:59:10

   Μόλις μαζέψουν ένα δυό δισ

 3. giorgos avatar
  giorgos 10/07/2013 08:17:30

  Γιατι τοσο ΜΙΣΟΣ εναντιων του λαου.εμεις δεν κλεψαμε κανενα ταμειο,δεν πηραμε μιζες απο τα εξοπλιστικα,δεν ειμαστε στα ραντεβου του Χριστοφορακου,δεν πηραμε δημοσια εργα,δεν υπηρξαμε ταμιες κανενος κομματος,και ομος πρεπει να πληρωνουμε για να σωθειτε εσεις που κανατε ολα αυτα.ο προεδρος της κυβερνησις το εχει διαβασει αυτο το νομοσχεδιο η το διαβασαν αλλοι για αυτον.οδηγεις την χωρα προεδρε σε δυσκολα μονοπατια και το αναθεμα του λαου ειναι βαρυ.δεν ειναι αυτος ο δρομος που μας ελεγες.πηρες λαθος σταυροδρομι.προεδρε με αυτα τα μετρα και την φορολογια οδηγεις την χωρα σε μια Ελληνικη ανοιξι.και τοτε ουτε ο θεος μπορει να κανει τιποτα.ξυπνα προεδρε.

  • daresome avatar
   daresome @ giorgos 10/07/2013 13:06:34

   "Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους, πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου" Ν. Αναγνωστάκης

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2013 08:43:17

  Τό ἀφορολόγητο ὄριο τῶν 5000 εὐρώ ἔχει καταργηθεῖ ἤ ὄχι;

  • Γιάννης Ιωάννου avatar
   Γιάννης Ιωάννου @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2013 11:02:23

   Έχει αντικατασταθεί με τα 2100 ευρώ, το οποίο ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ στο νέο φορολογικό.

   • GO avatar
    GO @ Γιάννης Ιωάννου 10/07/2013 13:05:32

    Δεν απουσιάζει. Είναι στο άρθρο 16 του Σχεδίου Νόμου.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γιάννης Ιωάννου 10/07/2013 13:16:58

    Εὐχαριστῶ!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Ιωάννου 10/07/2013 17:41:21

    2100 έκπτωση φόρου που ισοδυναμεί με αφορολόγητο γύρω στα 9000Ε νομίζω.

  • GO avatar
   GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2013 12:32:40

   Για τους έχοντες εισόδημα, μέχρι €21.000, αφαιρούνται €2.100 από τον φόρο.
   Για κάθε €1.000 επιπλέον στο εισόδημα, το ποσό έκπτωσης από τον φόρο μειώνεται κατά €100.
   Παράδειγμα 1:
   Έστω ετήσιο εισόδημα: €20.000
   Φόρος κλίμακας 22%: €4.400
   Μείον έκπτωση φόρου €2.100: 4.400 - 2.100 = €2.300 (τελικός φόρος)
   Παράδειγμα 2:
   Έστω ετήσιο εισόδημα: €24.000
   Φόρος κλίμακας 22%: €5.280
   Μείον έκπτωση φόρου €2.100 - (3Χ100): 5.280 - 1.800 = €3.480 (τελικός φόρος)
   Αν διαιρέσεις τον τελικό φόρο δια 12, θα βρεις τη μηνιαία παρακράτηση φόρου.
   Υ.Γ: Στα παραπάνω παραδείγματα δεν έχουν υπολογιστεί τυχόν υπάρχουσες περαιτέρω μειώσεις φόρου (προστατευόμενα μέλη κλπ).

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ GO 10/07/2013 14:14:51

    Εὐχαριστῶ γιά τά παραδείγματα.
    Ἐπιπλέον,στά προστατευόμενα μέλη γιά τά παιδιά τῶν πολυτέκνων γιά παράδειγμα,θά ὑπάρχει ἐπιπλέον ἔκπτωση φόρου;
    Ἐπίσης,ὅταν λέμε ἐτήσιο εἰσόδημα,ἀτομικό ἤ οἰκογενειακό;

    • GO avatar
     GO @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/07/2013 15:36:01

     Ατομικό. Τα λοιπά δεν τα ξέρω γιατί δεν με απασχολούν. Μελέτη, μελέτη!

     • GO avatar
      GO @ GO 11/07/2013 07:08:19

      Α!, Α!, Κυθήριε,
      ξέχασα να σου πω ότι, τελευταία στιγμή, κατατέθηκε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, επιπλέον φορολογική επιβάρυνση θα έχει όποιος είναι Ολυμπιακός.

 5. ημαρτον avatar
  ημαρτον 10/07/2013 08:48:16

  Όχι δεν θέλω άλλο success story...

  • Rainbow avatar
   Rainbow @ ημαρτον 10/07/2013 10:59:34

   Επεται και συνέχεια φίλε μου,δυστυχώς για ολους μας..........

 6. partyman avatar
  partyman 10/07/2013 08:56:58

  ΕΡΤ = ναυάγιο, η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο
  Δημ. αστυνομία = πάνω που είχε αρχίσει να στρώνει το πράγμα..
  Σχολ. φύλακες: τι φταίνε και αυτοί..
  Συνταξιούχοι = τα εύκολα θύματα, τους λιανίσανε κυριολεκτικά

  και μια ερώτηση: ΠΟΙΟΣ / ΠΟΙΟΙ έλεγαν και διερύγνυαν τα ιμάτια τους "δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα, αυτά ήταν τα τελευταία" ή "δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις" κ.α. ?

  ο εξευτελισμός της νοημοσύνη (σας) συνεχίζεται, η πατρίδα ξεπουλιέται, η εξαθλίωση του λαού παίρνει νέες διαστάσεις..

 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10/07/2013 09:50:51

  Α-ΝΑ-ΠΤΥ-ΞΗ
  με κεφαλαια

 8. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 10/07/2013 10:07:37

  Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, απλά στραβά αρμενίζουμε! Τί θα πει πως υπάρχει ερωτηματικό με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ; Απελευθερώνονται οι αποζημιώσεις ειδικά, για τους ρουσφετολογικά προσλαμβανόμενους στην αμαρτωλή ΕΡΤ; Δηλαδή, επί παραδείγματι ο εκπαιδευτικός που είναι Π.Ε. κλάδου και συνταξιοδοτήθηκε αφού υπηρέτησε ευδόκιμα στο πανθομολογούμενο πιο σοβαρό λειτούργημα και ανέχθηκε να εξευτελίζεται το εφάπαξ του, πώς θα πρέπει να νοιώθει σήμερα; Μα αυτό δεν είναι ούτε Δικαιοσύνη ούτε Ισονομία, ούτε ασφαλώς Αξιοκρατία! Είναι η ντροπή αυτοπροσώπως! Και αφού μάλιστα από την κινητικότητα εξαιρούνται και όσοι έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν τώρα σε γραφεία πολιτικών, το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου ως ένας ακόμα ύμνος στην ευνοιοκρατία, γιατί αφορά στον ξαφνικό θάνατο των πολλών για να ζήσουν οι λίγοι εκλεκτοί, που ο λαός τους λέει χρόνια τώρα «τα δικά τους παιδιά»! Κρίμα στα όνειρα και στις προσδοκίες αυτού του λαού, αφού η κοινή λογική έχει προφανώς απολεσθεί, δυστυχώς από εκείνους που θα έπρεπε να την υπερασπιστούν. Ένα δυνατό σοκ, ομολογουμένως απρόσμενο!

 9. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 10/07/2013 10:42:03

  ΙΟΒΕ εκτιμά ότι η ύφεση για το 2013 ίσως φτάσει το 5%, όταν η πρόβλεψη ήταν για 4,2%.
  H ανεργία θα εκτιναχτεί στο 27,8% έναντι πρόβλεψης 27,3%.
  Χάνουν τη δουλειά τους 30 χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, κάθε μήνα .

  ΤΙ σημαίνει ολο αυτό ?
  Τ Ε Λ Ο Σ

 10. Δ.Σ. avatar
  Δ.Σ. 10/07/2013 12:07:00

  Με μια υπουργική απόφαση αποφασίζουν και διατάζουν κι όπως λέει και ένα τραγούδι:"δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία, ειναι μόνο μία μπ@στ@ρδοκρ@τία". Και αν νομίζετε ότι υπάρχει ακόμη η "δημοκρατία" σας σε αυτό το δήθεν ανεξάρτητο κράτος παρακαλώ να δημοσιευθεί. Και για τον κάθε κακοπροαίρετο, δεν είμαι Δ.Υ. ούτε από αυτούς που θίγονται από το σχετικό νομοσχέδιο. ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

 11. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/07/2013 12:20:26

  Φάκτορα, μας κοροϊδεύουν ασύστολα. Και υποτιμούν την νοημοσύνη μας, ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται με σχέδιο, ΤΙΠΟΤΑ
  ΟΛΑ στο πόδι...
  Πλήρης απογοήτευση...
  Εάν οι ξαφνικές απολύσεις -λόγω απειλων μη καταβολής της επάρατης δόσεως στα πρεζόνια του συστήματος- είναι μεταρρύθμιση, εγώ είμαι ο Ιησούς Χριστός.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Νίκος Αργεάδης 10/07/2013 13:05:21

   Και αν τους το πεις θα σου απαντήσουν :

   "Υπομονή,
   θα πρέπει να μας ψηφίσετε στις εκλογές για να τα αλλάξουμε την επόμενη τετραετία (αν βγούμε αυτοδύναμοι φυσικά)."

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νίκος Αργεάδης 10/07/2013 13:21:38

   Ὅταν αὐτά πού ἔπρεπε νά γίνουν σέ τρία χρόνια πρέπει νά γίνουν σέ λίγες ἐβδομάδες,τί τό διαφορετικό περίμενες Νίκο μου;...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2013 10:45:34

    Μα, αγαπητέ Κυθήριε, τα Ζάππεια δεν μετρούν σε τίποτα; Δεν υπάρχει στρατηγική και οι τακτικές της; Πως βλέπουν το κράτος σε 5-10 χρόνια; Σε τί διαφέρει από αυτά που έκανε ο ΓΚΑΠ και το ΠΑΣΟΚ; Ε'ιναι δυνατόν να συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές;
    Ο ιδιωτικός τομέας έιναι πρακτικά νεκρός.
    Δίχως δημόσιες επενδύσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    Τι γίνεται με το ΕΣΠΑ;

  • AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Νίκος Αργεάδης 10/07/2013 13:45:25

   Jesus Christ help us, we are now really in trouble….

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 10/07/2013 18:41:56

    Βρε Κυθηριε στο πολύ νομοσχέδιο μπορείς να μου βρεις ΕΝΑ μόνο ΕΝΑ αναπτυξιακό μετρό;
    Νομοθετουμε τρία χρόνια μετά .......για τις δόσεις;
    τέλος ακόμα και η ανοχή εχει όρια ••••••

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ο Ιθαγενής 10/07/2013 21:46:41

     Πώς! Ὑπάρχει ἕνα Ἰθαγενή μου,δέν θά μπεῖ φόρος πολυτελείας στούς σκαφάτους,θά πληρώνουν μόνο πλόες...
     Ἀπό τῶρα τρέχουν νά κλείσουν μαρίνες...

     • Aφροδίτη avatar
      Aφροδίτη @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/07/2013 09:38:45

      Υπάρχει κι άλλο αναπτυξιακό μέτρο, αγαπητέ Κυθήριε! Με την απελευθέρωση των αποζημιώσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, πολλοί θα πάρουν μέχρι και 130000 ευρώ, οπότε αυτοί θα μπορούν να αγοράσουν μέχρι και σπίτια! Να λοιπόν μια "ευκαιρία" να ξαναλειτουργήσει ο κατασκευαστικός τομέας! Και όταν θα επαναπροσληφθούν οι ίδιοι, στο νέο φορέα και με τί μισθούς άραγε, σκέψου πόσο «δίκαιο» και «αναπτυξιακό» θα αποδειχθεί.

   • Ιχνιλάτης avatar
    Ιχνιλάτης @ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 10/07/2013 20:14:41

    Από το Δόξα τω Θεώ, στο βόηθα Παναγία μου! Δεν πάει όμως έτσι παιδιά, δεν πάει πουθενά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νίκος Αργεάδης 10/07/2013 17:47:03

   Όταν η υπουργάρα του Κουβέλη 1 χρόνο τώρα έλεγε σε όλους -μέσα και έξω- πως έχει πλάνο και ξαφνικά τελευταία στιγμή δεν ξέρει τι του γίνεται, για να μην ξεφτιλιστεί η χώρα, παίρνει ο Σαμαράς την πολιτική ευθύνη πάνω του και κόβει μαχαίρι την ΕΡΤ. Να μη το έκανε; Βρες μου καλύτερη λύση. Αυτό είνια μια μικρή ένδειξη της σοβαρότητας εκοκοινοβουλευτικών υπουργών του "σοβαρού" Κουβέλη. Και θα σταυρώσω το Σαμαρά επειδή δε του δώσαμε αυτοδυναμία να μην εξαρτάται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης από υπουργούς που παίζουν προσωπικά ή μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη του τόπου; Είσαι άδικος απόλυτα στο συγκεκριμένο θέμα. Τόλμησε να μπεις στη θέση του Σαμαρά για 1 λεπτό και θα καταλάβεις και στην ΕΡΤ τι έγινε και στα υπόλοιπα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Γεώργιος Τ. 11/07/2013 10:47:19

    Δεν υπήρχε έλεγχος του υπουργού;
    Στόχοι που έπρεπε να κατακτώνται μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Νίκος Αργεάδης 11/07/2013 11:09:04

   Νίκο,

   Στην πολιτική, όπως και στην ιδιωτική μας ζωή, υπάρχει το φαινόμενο της αιχμαλωσίας.
   Ας το κατλάβουμε. Το κουβάρι είναι τόσο μπερδεμένο που δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Γόρδιος δεσμός.
   Μόνη ελπίδα η εθνική συναίνεση.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Μανιάτης 11/07/2013 12:55:58

    Φοβάμαι πως αυτή λέιπει, αγαπητέ Μανιάτη, και πως πολυδιασπαζόμαστε πιο πολύ.
    Δεν μπορεί να φτιάχνουν τέτοια νομοσχέδια με απίθανες διατάξεις πχ για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού; τι έιδους βλακεία είναι αυτή;
    Και να τις περνάνε με νομοθετικά διατάγματα!!!
    Επειδή μας απειλούν πως θα κόψουν την δόση;

 12. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 10/07/2013 12:31:44

  +1.000!

  To ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ είναι ότι όλα γίνονται κυριολεκτικά ΣΤΟ ΠΟΔΙ! Όπως χαρακτηριστικά είπε χθες στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εφοριακών ΚΑΝΕΝΑΣ εμπειρογνώμονας δεν ρωτήθηκε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο...Οι στρατιές των ειδικών (τρομάρα τους!)συμβούλων που πληρώνουμε "χρυσά" τι κάνουν?...Τώρα που είπα συμβούλους θυμήθηκα και αυτούς τους απίθανους μαθητευόμενους μάγους του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ που πληρώνονται για να παράγουν ...καθυστερήσεις και λάθη..ΈΛΕΟΣ κ. Πρωθυπουργέ!

 13. mitsos avatar
  mitsos 10/07/2013 13:11:42

  Είπαμε να κάνουμε υπομονή για να δούμε φως στο τούνελ.
  Δυστυχώς πλέον η ελπίδα έχει πεθάνει.
  Οι εκλογές έρχονται αναπόφευκτα και στο τιμόνι θα κάτσουν ο Αλέξης με τον κυρ-Φώτη (γάτα στο να μυρίζεται την αλλαγή του ανέμου), πιθανόν και με την κατά περίπτωση στήριξη ΚΚΕ-Καμμένου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ mitsos 10/07/2013 17:49:20

   Δε θα ζήσουμε τέτοιον εφιάλτη. Να είσαι σίγουρος. Και όχι επειδή θα κάνουν κάτι δραστικό κάποιοι να το ανατρέψουν. Ίσα-ίσα που από την άλλη άκρη του ατλαντικού αυτό παλεύουν από τότε που ο Σαμαράς έριξε το πουλέν τους στη διάλυση της ΟΝΕ, ΓΑΠ. Ευτυχώς όμως που Άλλος κανονίζει τα της Ελλάδας και υπάρχουμε ακόμη στην ιστορία του πλανήτη...

   • . avatar
    . @ Γεώργιος Τ. 11/07/2013 03:12:53

    Αμήν.

 14. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 10/07/2013 14:00:57

  Σχέδια, πρόγραμμα, αναφορά και μέριμνα για την απορρόφηση των συνεχώς πολλαπλασιαζόμενων ανέργων (εξ Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα) ΔΕΝ ακούσαμε, ούτε από τους ...εταίρους που έχουν τρελό καημό με τις ...μεταρρυθμίσεις μας που επείγουν, ούτε από τους σοφούς επαναστάστες συγκυβερνώντες που ανέλαβαν να τις πραγματοποιήσουν.
  Όταν γκρεμίζεις, πριν γκρεμίσεις, οφείλεις να κτίσεις.
  Διαφορετικά, παίρνεις τον εύκολο δρόμο, που οδηγεί πάντα σχεδόν,σε αδιέξοδα...

  • helios avatar
   helios @ ΑπυθιΑ 10/07/2013 22:15:24

   ουτε σχεδια υπαρχουν ουτε προγραμμα ουτε τιποτα
   το εγχωριο εργατικο δυναμικο εχει μεινει τελειως απροστατευτο
   οπου και να πας μονο αλλοδαπους βλεπεις να δουλευουν

 15. patriotis avatar
  patriotis 10/07/2013 19:38:53

  Αποδεικνύεται δυστυχώς οτι με εξαίρεση μερικά άτομα στη νέα δημοκρατία οτι είναι προδότες

 16. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 10/07/2013 23:07:12

  Ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς μίλησα για τα πτυχία και τα προσόντα τους για τους σχολικούς φύλακες έχω διαφορετική άποψη:
  Με ποια προσόντα μπήκαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ;
  Μόνο με την μοριοδότηση της προϋπηρεσίας του! Δηλαδή έγιναν συμβασιούχοι με μέσον! και ήρθε ο Παυλόπουλος και τους έκανε μόνιμους. Το μόνο προσόν που είχαν ήταν ότι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ! Είμαι με τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα και όχι με αυτούς!

 17. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/07/2013 00:41:06

  Ευτυχώς … σωθήκαμε . Αυτό ήταν . Τα τελευταία μέτρα πριν την Ανάπτυξη.
  Θα ξεβρωμίσει το Δημόσιο!
  Θα φύγουν οι Πασόκοι οι σχολικοί φύλακες που ήταν αργόσχολοι.
  Θα φύγουν οι βολεμένοι δημοτικοί αστυνομικοί που ήταν καλοπληρωμένοι
  Θα φύγουν επιτέλους και οι τεμπέληδες καθηγητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για να μπορούν ελεύθερα τα παιδιά μας να πηγαίνουν στα ιδιωτικά ΙΕΚ να τα μαθαίνουν καλύτερα.
  Σωθήκαμε . Επιτέλους έχουμε κυβέρνηση με όραμα , σχέδιο και προοπτική.
  Το έδειξε με την ΕΡΤ , το φορολογικό , την ΔΕΣΦΑ την ΔΕΠΑ , τον ΟΠΑΠ ….κλπ
  Μπράβο …. Τώρα δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την ανάπτυξη, για να φάμε με χρυσά κουτάλια.

 18. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/07/2013 00:48:47

  Αν δούλευες στη ΕΡΤ , και η γυναίκα σου ήταν καθηγήτρια τεχνικής ειδικότητας τώρα θα έλεγες άλλα.
  Η ευκολία της ανθρωποφαγίας μέτρο της αιναισθησίας των καιρών μας.

 19. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 11/07/2013 10:42:37

  Και μια ωριμότερη σκέψη επί του νομοσχεδίου και άκρως ελπιδοφόρα! Το νομοσχέδιο αυτό ξεπερνάει και τις προσδοκίες του ΓΑΠ, που είχε πει πως στόχος του είναι να δουλεύει ένας μόνον από κάθε οικογένεια. Μάλλον δεν θα δουλεύει κανένας, σε πάρα πολλές οικογένειες!
  Παρεμπιπτόντως , επειδή θυμήθηκα τον ΓΑΠ, συγκινήθηκα πολύ που επιλέγει πάντα την Ελλάδα για τις διακοπές του, όπως κάνει ο κάθε συνετός ξένος που εκτιμάει τη χώρα μας. Με μόνη διαφορά, πως οι ξένοι έρχονται σε έναν τόπο, όχι μόνο για τον ήλιο του και τη θάλασσά του αλλά και για την ιστορία του και για τα μνημεία του, ενώ εκείνος από την Ελλάδα πρέπει να αγαπάει μόνον τη θάλασσα και τα ψάρια της! Εκεί προφανώς νοιώθει πιο «οικεία»!

  • GO avatar
   GO @ Aφροδίτη 11/07/2013 10:55:39

   Αφού δεν έχει ακόμα συλληφθεί, καλά μας κάνει.

 20. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 11/07/2013 11:00:14

  Γιατί δεν βλέπουμε το πασιφανές;!
  Χωρίς συναίνεση των κύριων ιστών της κοινωνίας που εκφράζονται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει δυνατότητα για τίποτα.
  Δυστυχώς η χώρα δεν κυβερνιέται από παραγωγικά/ταξικά συμφέροντα. Αυτά θα μπορούσαν να ηγηθούν εκ του συμφέροντος προσπάθειας εκσυγχρονισμού.
  Η χώρα μας κυβερνιέται από μη και αντι παραγωγικά συμφέροντα συντεχνιών που έχουν επιλέξει ως σύνθημα ¨ή εγώ ή θάτος¨.
  Μόνο μια κοινή εθνική ενωτική προσπάθεια δύναται να δρομολογήσει διαδικασίες σταδιακής αναδιοργάνωσης και παραγωγικής ανάπτυξης.

 21. ΑΖ avatar
  ΑΖ 11/07/2013 11:17:54

  Σκοινικο εχθες σε συναντηση ΔΕΚΟ
  Ενας ΑΣΕΠιτης των 1600 ευρω μικτα, εδινε οδηγιες και συμβουλες για εργο 8.000.000 ευρω σε 3 τομεαρχες των 3000 ευρω, τρεις "ειδικους συνεργατες" των 4000 και εναν τμηματαρχη των 2500 ευρω. Ο διευθυντης με αγωνια τους ρωταγε εαν σημειωσαν αυτα που λεγονταν.
  Γιατι, γιατι ο μοναδικος πτυχιουχος ΑΕΙ με μαστερ στο αντικειμενο του ηταν ο ΑΣΕΠιτης. Οι αλλοι ηταν βυσματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΑΖ 11/07/2013 12:57:14

   Χα, χα, χα! αυτή είναι η Ελλάδα των βυσμάτων.

   • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Νίκος Αργεάδης 11/07/2013 14:09:11

    Λαθος....εξαιρούνται οι αποσπασμένοι απο τα βουλευτικα και κομματικα γραφεια οταν χιλιαδες Δ.Υ απολυονται. Αυτη ειναι η Ελλαδα των βυσματων...και δεν προκειται να αλλαξει.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ ΑΖ 11/07/2013 13:02:35

   +1.000!

   Αυτά είναι! Αυτά κ. Πρωθυπουργέ τα ξέρετε?

 22. Νικήτας avatar
  Νικήτας 12/07/2013 10:06:55

  Με τα αέναα μνημόνια ασφαλώς δεν δίδεται καμία λύση στο πρόβλημα.
  Οι μόνοι που εξυπηρετούνται είναι οι ευρωπαικές τράπεζες που έχουν <> στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τώρα παίρνουν πίσω το χρήμα με τοκογλυφικό τόκο .
  Ο ελληνικός λαός αφαιμάσετε διαρκώς και το χρέος βεβαίως ανεβαίνει όπως δείχνουν τα νούμερα.
  Η αφαίμαξη του ελληνικού λαού μαζί με την ταυτόχρονη αύξηση του χρέους εξυπηρετεί τους ευρωπαίους γιατί όσο φτωχότεροι & κακόμοιροι γινόμαστε τόσο λιγότερο νοιαζόμαστε για την τύχη της περιουσίας της χώρας που θα δοθεί για ένα κομμάτι ψωμί σύν την αποδυνάμωση της χώρας απο έμψυχο δυναμικό ποιότητας που μεταναστεύει και τροφοδοτεί άλλα κράτη.
  Βεβαίως ο τόπος χρειάζεται μεταρυθμίσεις και διαρθωτικές αλλαγές αλλά ούτε και αυτό συμβαίνει όπως φαίνετε απο το άθικτο πολιτικο σύστημα που είναι μάλιστα η αιτία της δεινής μας θέσης :
  Η γελοιότητα της προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την λίστα λαγκάρντ όπου το πολιτικό σύστημα αντί να βγάζει ευρώ απο τους φοροφυγάδες απασχολούταν - με δικά μας λεφτά - με τα στικάκια .
  Το αίσχος του πόθεν έσχες που παρόλη την κοσμογονία παραμένει έσχες και μηδέν πόθεν .
  Ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που εξακολουθεί να παράγει ατιμωρησία .

  Είναι βεβαίως θετικό πως πολλοί κυφήνες παίρνουν πόδι αλλά την θετικότητα αυτή την ευνουχίζει ο σκοπός που γίνεται που είναι για τα μάτια της τρόικας.

  Δεν αδικώ τους πολιτικούς .
  Αυτό νομίζουν για καλό αυτό κάνουν.
  Μάθανε πως με προσοχές και δειλία απέναντι σε όποιον έχει φωνή .
  Όπως και οι κομμουνιστές στον εμφύλιο ενεργούσαν για το καλό της πατρίδας όπως νόμιζαν
  Ο παπαδόπουλος πάλι , την χώρα απο το κρεβάτι του ασθενούς ήθελε να βγάλει.
  Ο αντρέας ο μεγάλος ενεργούσε και αυτός απο αισθήματα προσφοράς .

  Η ιστορία όμως δεν γράφεται απο προθέσεις αλλά απο πράξεις .

  Και εδώ δεν έχουμε δουλειά , υγεία , παιδεία , ασφάλεια , τίποτα.

  Για να καταλάβεται το μέγεθος της ασχετοσύνης των πολιτικών και θα έλεγα της ανοησίας τους συνέπεια της αμορφωσιάς και της καλοπερασής τους είναι το εξής : Η χώρα αν αντιμετωπίζει οικονομικο πρόβλημα αδιαμφισβήτητα μεγάλο ,αντιμετωπίζει παράλληλα και πρόβλημα υπογεννητικότητας που είναι δεκαπλάσιο και βάλε. Οι φωστήρες λοιπόν όχι μόνον δεν κάνουν τίποτα γι αυτό αλλά δημιουργούν και αντικίνητρα σε ένα νέο ζευγάρι για παιδιά.
  Το δημογραφικό προβλημα όμως μακροπρόθεσμα θα στερήσει την πατρίδα απο το δικό της δυναμικό που θα την πάνε μπροστά και θα συνεχίσει την ιστορική της διαδρομή , ενώ το οικονομικό και να λυθεί χωρίς λαό είναι μια τρύπα στο νερό.

  Τέτοια μυωπία όμως είναι ασυγχώρητη φαήλο και λοιπές πατριωτικές φωνές στο κόμμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.