#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μήνυμα Σαμαρά στα «ρετάλια» της πολιτικής: Εγώ δεν κάνω εκλογές, αν θέλετε ανατρέψτε μεΕπειδή τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι οι «επαναστάτες» που ξαφνικά ενέσκηψαν στο πολιτικό σύστημα, κυρίως μεταξύ των δύο κομμάτων, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από το υπουργικό συμβούλιο. Διότι μπορεί να το παρερμηνεύσουν και να αρχίσουν να πυροβολούν και τον πρωθυπουργό, όπως τον Στουρνάρα που… δήθεν τους είπε κουρασμένους και τους προσέβαλε.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρέπει να ξεχάσουν τις εκλογές το φθινόπωρο. Τουλάχιστον αυτός δεν προτίθεται να τις προκαλέσει. Επίσης, είπε ότι πρέπει να γίνει πολύ σκληρή δουλειά απ’ όλους και τίποτε να μην αφεθεί για τον Σεπτέμβριο όπου ξεκινά η δύσκολη διαπραγμάτευση.  «Η συζήτηση αυτή είναι αποπροσανατολιστική και παραπλανητική», είπε στους υπουργούς. Επισήμανε επίσης ότι η αντιπολίτευση θα θέτει συνεχώς και επίμονα θέμα εκλογών «για να μας αποπροσανατολίσει» όπως είπε. «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός έβαλε και χρονικά όρια για την ολοκλήρωση των βασικών στόχων της κυβέρνησης. «Μέχρι τις ευρωεκλογές πρέπει να έχουμε εκπληρώσει το σύνολο των μνημονιακών μας υποχρεώσεων»  ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Έτσι, λοιπόν, για τους αναμένοντες με πολύ αγωνία ότι θα γίνουν εκλογές, ο πρωθυπουργός τους το έκοψε μαχαίρι, τουλάχιστον αυτός δεν θα τις προκαλέσει. Κι εδώ έχει σημασία η τοποθέτησή του αφού ρίχνει το μπαλάκι στα διάφορα κέντρα και σε ορισμένους βουλευτές που έβαλαν την τραγιάσκα του Τσε και κάνουν επανάσταση εκ τους ασφαλούς. Αν θέλουν ας ρίξουν την κυβέρνηση τα.. κουρέλια της πολιτικής που τραγουδάνε ακόμη, ή για να ακριβολογούμε, ορισμένα πολιτικά και επιχειρηματικά ρετάλια που παίζουν με το μέλλον της χώρας.

Αν οι κ. Κακλαμάνης, Κουκουλόπουλος, Τζάκρη, Κυριαζίδης ή άλλοι «γίγαντες» της πολιτικής θέλουν να συνεχίσουν τον ανταρτοπόλεμο, ας το κάνουν τουλάχιστον καλά. Ας αποφασίσουν να ρίξουν τις ασπίδες την ώρα της μάχης ώστε ο εχθρός να περάσει σαν σίφουνας. Αν θέλουν να συνεχιστεί η προσπάθεια, ας σωπάσουν ή τουλάχιστον ας καταθέσουν και καμιά σοβαρή πρόταση.

Ο κ. Κακλαμάνης ας σταματήσει τη μεμψιμοιρία, ας κάνει την αυτοκριτική του κι ας καταθέσει έστω μια σοβαρή πρόταση για το πώς μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα. Ο κ. Κουκουλόπουλος, άξιο τέκνο της αμαρτωλής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ας πάψει να το παίζει Μαυρογυαλούρος. Οι δε κ. Τζάκρη και Κυριαζίδης, ας κερδίσουν τα 15 λεπτά διασημότητάς τους με σοβαρές προτάσεις κι όχι με κραυγές και δηλώσεις χωρίς νόημα.

Όλοι αυτοί οι διαφωνούντες εκ του ασφαλούς δίνουν το καλύτερο πλεονέκτημα στον Τσίπρα και την παρέα του. Αν θέλουν να γίνουν… Συριζαίοι, ας μην μακρηγορούν. Να το κάνουν τώρα ώστε να ξέρει και ο Σαμαράς ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί του. Πάντως, ο ίδιος δε θα προκαλέσει πολιτική κρίση, κυβερνητικές αλλαγές ή εκλογές επειδή το θέλουν ορισμένα «ρετάλια» της πολιτικής, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. best12 avatar
  best12 02/08/2013 07:50:11

  retalia...kapote prepei na ksebleksoume apo auta ta retalia omws...

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/08/2013 08:18:50

  Eκτος απο το ριξιμο της κυβερνησης υπαρχει και η καταψηφιση νομοσχεδιων.
  Τι θα γινει τοτε;Ισχυει το δογμα Μπαλτακου εκλογες αμεσως ή οχι.

 3. Λ_Μ avatar
  Λ_Μ 02/08/2013 09:22:34

  Ποιός δε φοβάται να κρατήσει τον ...μουτζούρη;
  Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν!

 4. Αμφιβολία avatar
  Αμφιβολία 02/08/2013 09:37:30

  Εγώ πάλι, πιστεύω οτι απλά δε γίνεται να το προαναγγείλεις αγαπητέ.
  Κατανοητό.

 5. Δρυς avatar
  Δρυς 02/08/2013 09:47:15

  Δεν υποτίθεται πως τον Ιούνιο (καλά πέρασε αυτός), τώρα μετά τις γερμανικές εκλογές, "θα απογειωνόμασταν";

  • cresswell avatar
   cresswell @ Δρυς 02/08/2013 15:26:26

   Nαι. Δεν έχεις προσδεθει ακόμή;

  • nikos nikidis avatar
   nikos nikidis @ Δρυς 02/08/2013 22:25:59

   ωχού, καημένε, τι θυμάσαι και συ....

  • Greg avatar
   Greg @ Δρυς 02/08/2013 23:53:45

   Εγώ πάντως καλού κακού κρατιέμαι καλά στη καρέκλα. Δεν ξέρεις τι γίνεται

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 02/08/2013 10:06:22

  Tόλμησε, όταν μία νέα ημέρα αρχίζει, εσύ να είσαι ευγνώμων που είσαι ζωντανός.
  Τόλμησε, όταν υπάρχει σκοτάδι, εσύ να είσαι ο πρώτος που θα λάμψει στο Φως.
  Τόλμησε, όταν υπάρχει αδικία, εσύ να είσαι ο πρώτος που την καταδικάζει.
  Τόλμησε, όταν κάτι σου φαίνεται δύσκολο, εσύ να το κάνεις έτσι κι αλλιώς.
  Τόλμησε, όταν η ζωή σε χτυπάει κάτω από τη μέση, εσύ ν’ αντιστέκεσαι.
  Τόλμησε, όταν δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ελπίδα, εσύ να ελπίζεις.
  Τόλμησε, όταν αισθάνεσαι καταπονημένος, εσύ να συνεχίζεις.
  Τόλμησε, όταν είναι δεινοί οι καιροί, εσύ να είσαι ανθεκτικός.
  Τόλμησε, όταν η αγάπη σ’ έχει ματώσει, εσύ να μπορείς να ξαναγαπήσεις.
  Τόλμησε, όταν κάποιος σ’ έχει πληγώσει, εσύ να του επουλώσεις τη πληγή του.
  Τόλμησε, όταν κάποιος έχει χαθεί, εσύ να τον βοηθήσεις να βρει το δρόμο του.
  Τόλμησε, όταν ένας φίλος πέφτει, εσύ να είσαι ο πρώτος που δίνει χέρι σωτηρίας.
  Τόλμησε, όταν διασταυρώνεσαι με κάποιον στο δρόμο, εσύ να χαμογελάς.
  Τόλμησε τη μεγαλοσύνη, επειδή κι αυτός που βοηθάς, θα αισθανθεί μεγάλος.
  Τόλμησε, στο τέλος της ημέρας, να αισθανθείς πως έκανες ό,τι καλύτερο δυνατό.

  Κάθε ημέρα, είναι μία ολόκληρη ζωή! Να τη ζεις στο μέγιστο. Μην απολογηθείς ποτέ και σε κανένα για τον Ενθουσιασμό σου, τα Ονειρά σου, τους Στόχους σου.
  Μη θάβεις την Ημέρα σου!

  Ανά πάσα στιγμή, Τόλμησε Να Είσαι!

  ~Steve Maraboli, PhD: Αμερικανός Κοινωνιολόγος, μ’ εξειδίκευση στην Επιστήμη της Συμπεριφοράς, της Ψυχολογίας Κινήτρων, στη Δυναμική της Ηγεσίας (Leadership Dynamics) και στη Νοοτροπία Κορυφαίων Αποδόσεων (Peak Performance Mindset). Δημοφιλής ομιλητής και συγγραφέας, επιστημονικός σύμβουλος και δημιουργός του καινοτόμου προγράμματος Psycho-Neuro-Actualization™ ή, όπως ο ίδιος το αποκαλεί, «The Science of Getting Out of Your Own Way» το οποίο έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες.

  • tk avatar
   tk @ η Dimi 02/08/2013 15:35:15

   .."Τόλμησε, όταν η αγάπη σ’ έχει ματώσει, εσύ να μπορείς να ξαναγαπήσεις"..

   Aγαπητέ φίλε με το όμορφο σχόλιο, η Αγάπη ποτέ δεν μάτωσε κανέναν.

 7. Hawk avatar
  Hawk 02/08/2013 10:46:29

  Σωστά τα περί μη εκλογών, όμως μήπως κάποια στιγμή στον λόγο του Σαμαρά πρέπει να μπει και η λέξη " επαναδιαπραγμάτευση" και όχι μόνο διαπραγμάτευση με την τρόϊκα και τα μνημόνια? Μήπως ρωτάω, γιατί αυτή η απομάκρυνση μέσα σε ένα χρόνο, ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, τουλάχιστον στους τομείς που αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα για την χώρα και γι αυτό το λόγο ψηφίστηκε από πολλούς.

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ Hawk 02/08/2013 11:52:28

   Γιατί δεν διαπραγματευτήκαμε; Αυτό που σήμερα ζείτε, αποτελεί ευτυχές αποτέλεσμα σκληρής και ανυποχώρητης διαπραγμάτευσης. Νομίζετε οτι θα υπήρχατε σήμερα αν δεν το είχαμε κατακτήσει; Μην είστε τόσο αχάριστοι πια!

   • Hawk avatar
    Hawk @ Μ.Β 02/08/2013 13:15:44

    Ουπσς, με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25% και ανεργία 30% πραγματικά είμαστε πολύ αχάριστοι.
    Sorry αλλά δεν θα πάρω, όσοι έχουν την ικανότητα και δυνατότητα να κρύβουν στο κεφάλι τους στην άμμο ας το κάνουν. Εφαρμόζουμε μνημόνια που είναι γραμμένα στον κώλο της μαϊμούς και πρέπει κάποτε να το παραδεχτούμε.

    • Μ.Β avatar
     Μ.Β @ Hawk 02/08/2013 18:47:45

     Δε θα πάαααρεεεετεεεεε;; Γιατί καλέ; Πάρτε κάτι σας παρακαλώ! Μία περικοπή μισθού, μία αυταπάτη σύνταξης, έναν αντικατοπτρισμό ζωής! Μην είστε καταστροφολόγα, μηδενίστρια, λαϊκίστρια και αγνώμων! Μάθετε να βλέπετε οράματα μες στο πυκνό σκοτάδι και να τρέφεστε μόνο με αέρα κοπανιστό. Αυτά προβλέπει το μνημόνιο ΙΙΙ. Συμμορφωθείτε.

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 02/08/2013 10:58:28

  Η πολιτική παρουσία των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εξαντλείται στην μηχανική ψήφιση μέτρων σχετικών με την εφαρμογή των μνημονίων. Οι διαδικασίες εντός των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν ατονίσει .Η επαφή με την κοινωνία είναι προβληματική , η τηλεοπτική τους παρουσία σε συνδυασμό με τον πολιτικό λόγο που εκφέρουν φτωχή.Οι όποιες αντιδράσεις τους εξαντλούνται δε στην λογική είπα, ξείπα και όλα έχουν καλώς.

  Ο Εκβιασμός μέσω της υπενθύμισης της λίστας στην κατάρτιση των συνδυασμών δεν φαίνεται να πτοεί και πολλούς καθώς διαπιστώνουν πως με μια προκλητική στάση δύναται να διασφαλίσουν το ηθικό πλεονέκτημα , κομβικής σημασίας για την αναγνωρισιμότητα τους και την υστεροφημία τους .

  Η Τεχνητή διαμόρφωση της σύμπνοιας των κοινοβουλευτικών ομάδων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί καθώς άπαντες γνωρίζουν πώς η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι βολικότατο άλλοθι καθώς καθιστά απαγορευτική την όποια διαγραφή.Καθιστά όμως προβληματική και την αξιοπιστία σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

  Συμβάλλει δε τα μέγιστα σε συνδυασμό με την βιομηχανία παραγωγής Προεδρικών διαταγμάτων και την υποβάθμιση της βουλής στην Απαξίωση του πολιτικού συστήματος και στην ενίσχυση του Νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής

  Αυτά ας τα έχουν υπόψην όσοι με κάθε τρόπο ανέκοψαν την προσπάθεια της μετεξέλιξης της Ν.Δ. και πανηγυρίζουν για τον αυθεντικό καραμανλικό της χαρακτήρα. Ας τα έχουν υπόψην τους και οσοι μεταφέρουν τα μυνήματα του Πρωθυπουργού στον Ελληνικό λαό χωρίς να μεταφέρουν κα ιτις αντιδράσεις υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων

  • geo avatar
   geo @ Δρόλαπας 02/08/2013 13:20:55

   "Η πολιτική παρουσία των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εξαντλείται στην μηχανική ψήφιση μέτρων σχετικών με την εφαρμογή των μνημονίων. "

   Δυστηχως,η κυβερνηση με τον τροπο που αντιμετωπιζει το κοινοβουλιο δειχνει να θελει αυτο ακριβως!!!

 9. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 02/08/2013 11:11:34

  Η μη στήριξη ενός νομοσχεδίου(ακόμα και αν ερμηνευθεί ως μη στήριξη Σαμαρά) δεν οδηγεί σε εκλογές, αναγκαστικά...Το σενάριο "εκλογές" προφανώς παίζεται ως "χαρτί" προς το εξωτερικό, αν οι πιέσεις συνεχισθούν αλλά και στο εσωτερικό για κατευνασμό των αντιδράσεων...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αιρετικός 02/08/2013 11:37:45

   Σωστό! Και στο εξωτερικό μετράει πιο πολύ. Εκτός αν για να μας ξεφορτωθούν συνεχίσουν να πιέζουν. Αν και πιο πολύ εσωτερικό παιχνίδι στην τρόικα είναι αυτό που βλέπουμε. οι ΗΠΑ θέλουν κούρεμα και πιέζουν εμμέσως πλην σαφώς τη Γερμανία να το δεχθεί άμεσα. Οι Γερμανοί από την άλλη παίζουν καθυστερήσεις λόγω εκλογών. Άντε να δούμε...

 10. Διογένης avatar
  Διογένης 02/08/2013 11:30:25

  Η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Δεν πρέπει να προκαλέσει αυτή εκλογές. Ο Σαμαράς μίλησε υπερβολικά νωρίς για success story, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι, που βιώνουν την κρίση στο πετσί τους, να γελάσουν και να τον κοροϊδέψουν και δώσει τροφή για επιθεωρήσεις. Το success story έρχεται, πλην συγκλονιστικού απροόπτου (πόλεμος, νέα παγκόσμια κρίση κλπ.) και είναι σχεδόν αναπόφευκτο μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Ο κόσμος κουράστηκε να μιλάε για κρίσει και σιγά σιγά αποκτά φυσιολογικότερη καταναλωτική συμπεριφορά (όσοι έχουν ακόμη κάποια χρήματα τουλάχιστον, που δεν είναι και τόσο λίγοι, αν κοιτάξουμε γύρω μας). Κάποιες ιδιωτικές επενδύσεις αρχίζουν να γίνονται διστακτικά. Η κυκλοφορία του μαύρου μετρητού χρήματος, που τόσο πολύ θέλει να ελέγξει και να πατάξει η τρόικα θέτει τις βάσεις για μια νέα, εξωτραπεζική συσσώρευση κεφαλαίου, που σταδιακά θα δώσει σοβαρές ανάσες στην οικονομία. Πολλοί τα βγάζουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους και αρχίζουν να βλέπουν το μέλλον με περισσότεροι αισιοδοξία.

  Μέχρι όμως να γενικευτούν αυτές οι τάσεις και να γίνουν παγιωμένη πολιτική πεποίθηση πρέπει να κυλίσει ακόμη αρκετό νερό στο αυλάκι. Η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιεί επικοινωνιακά κάθε μεμονωμένο στοιχείο, αλλά ας αφήσει τον κόσμο να την επαινέσει από μόνος του. Δεν μπορεί να το κάνει αυτή πριν το κάνει ο κόσμος και ο κόσμος θα το κάνει όταν δει επιπλέον χρήματα στην τσέπη του. Αυτό ακόμη αργεί. Τουλάχιστον ως γενικό φαινόμενο.

  Όμως μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που είναι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα οδηγήσουν ακριβώς σε αυτό: Οι άνθρωποι αυτοί θα δουν επιπλέον χρήματα στην τσέπη τους. Δεν είναι ούτε η μείωση κατά 20-30 λεπτά του καφέ, που τόσο λαϊκίστικα επιχειρεί το σύστημα ΜΜΕ να απαιτήσεις, ούτε τόσο η πάταξη της φοροδιαφυγής του κλάδου (που αναμφισβήτητα θα βοηθηθεί, καθώς θα αφαιρεθεί και το κίνητρο και η ηθική νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής). Είναι κυρίως ότι οι άνθρωποι αυτοί θα δημιουργήσουν έναν θύλακα καταναλωτών και επενδυτών που θα δώσει από την πλευρά του ανάσες στην οικονομία. Θα αγοράσει παπούτσια για την κόρη του, θα πληρώσει χαράτσια στην εφορία, θα αποπληρώσει δόσεις δανείου στην τράπεζα, θα αυξήσει ελαφρώς τις καταθέσεις στην τράπεζα, θα πάρει καινούργια καφετιέρα για το μαγαζί του. Κατανάλωση, επενδύσεις, φόροι, σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Αυτά όλα είναι που φέρνει η εξομάλυνση των οικονομικών συνθηκών που συνεπάγεται η μείωση του ΦΠΑ στον συγκεκριμένο κλάδο.

  Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και άλλά και άλλα.

  Τολμώ να κάνω και την δική μου πρόταση: Ένα από τα πρώτα μέτρα του ΓΑΠ (πολύ πριν το Μνημόνιο) ήταν η δραματική μείωση του περιθωρίου κέρδους της πώλησης καπνικών προϊόντων. Αυτό έκλεισε ένα σωρό περίπτερα, που ήταν πνεύμονες της μικρομεσαίας οικονομίας, χωρίς να δώσει ώθηση στα έσοδα του κράτους. Ίσως είναι ώρα να αποκατασταθεί αυτό το μέτρο. Θα ξαναανοίξουν περίπτερα, θα δουλέψουν εκεί άνεργοι νέοι. Θα είναι μεγάλη υπόθεση. Και δεν θα κοστίσει και τόσο πολλά φορολογικά. Ας μελετήσουν οι αρμόδιοι το κόστος-ωφέλεια και εν ανάγκη ας περάσουν την διαφορά στην τιμή των τσιγάρων (που έτσι κι αλλιώς είναι υψηλή, δεν χάλασε ο κόσμος για 10-20 λεπτά ακόμη).

  Η κυβέρνηση άντεξε σε δυσκολότερες συνθήκες, τώρα με την εμπειρία ενός έτους πίσω και με νέες ομάδες πολιτών να την στηρίζουν (περιλαμβάνω τον εαυτό μου σε αυτούς) και με τον Τσίπρα να έχει ρίξει την μάσκα του απατεώνα που έκρυβε, είναι βέβαιο ότι έχει πολιτικό δυναμικό να αξιοποιήσει. Αρκεί να πάει καλά την οικονομία να ξεπεράσει τους άπειρους σκοπέλους και υφάλους που έχει μπροστά της σε αυτό το θέμα. Εμφανείς και αφανείς σαμποτέρ, που επιχειρούν να συντηρήσουν εν ζωή την κρίση του ευρώ.

  • Last_Chance avatar
   Last_Chance @ Διογένης 02/08/2013 20:18:17

   Δυστυχώς φίλε μου και εσύ ακόμη ψηφίζεις….

 11. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 02/08/2013 11:34:25

  Δημοσιεύθηκε: 10:17 - 02/08/13
  Ν. Κακλαμάνης: Αυτό δεν περνάει από τη βουλή
  Real.gr
  Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8...
  Σχολιάστε 0 & δείτε τα σχόλια
  0 0 +10 0
  Ν. Κακλαμάνης: Αυτό δεν περνάει από τη βουλή
  Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον realfm 97,8 προστέθηκε στη λίστα των συναδέλφων του, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που λένε «όχι» στην πιθανότητα άρσης του μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

  «Αυτό δεν περνάει από τη βουλή. Σας λέω από σήμερα, να το έχετε υπόψη σας, ότι εμείς και τι εννοώ εμείς, οι βουλευτές από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, πολύ πριν λήξει η 31η Δεκεμβρίου του 2013 που είναι η ημερομηνία που ισχύει μέχρι τώρα, θα αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία ανανέωσης αυτού του καθεστώτος που ισχύει, δηλαδή της προστασίας της πρώτης κατοικίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Φασολαδα 02/08/2013 19:06:30

   Εκείνος δεν ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων , ο ποίος εκλεγμένος πια, διόρισε όλους όσους μοίραζαν προεκλογικά του φυλλάδια;

   • nikos nikidis avatar
    nikos nikidis @ Φελίζα 02/08/2013 22:36:38

    ακριβώς αυτός. όμως συγχρόνως είναι και ο νυν βουλευτής που ψήφισες

 12. Ρηνα avatar
  Ρηνα 02/08/2013 11:48:12

  Ο καθε επομενος πρωθυπουργος -ακομα και ο Σαμαρας- θα ειναι περισσοτερο αποδυναμωμενος σε καθε εκλογικη αναμετρηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΑ αναβαθμισμενους και τον κοσμο τρελαμενο απο τη φτωχεια. Γιατι λοιπον να θελει εκλογες; Κανεις δεν βγαζει μονος του τα ματια του. Το τραβαει μεχρις οπου παει και αν τον ριξουν θα εχει και τη δικαιολογια.... Παντως καμια φορα η ζωη παιζει πολυ περιεργα παιχνιδια.

 13. PELIAS avatar
  PELIAS 02/08/2013 12:00:00

  Ο Σαμαράς με κάτω από 20% δεν νομίζω ότι μπορεί να λέει πολλά.
  Αν συνεχίσει με βενιζέλο τους εναγκαλισμούς θα γίνει μονοψήφιος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ PELIAS 02/08/2013 14:38:29

   Πες μου κάποιον άλλον αρχηγό κόμματος πέραν του Σαμαρά που δε σκέπτεται μικροκομματικά. Και θα σου πω έχεις δίκιο. Να αφήσει το Βενιζέλο και να συμμαχήσει μαζί του. Αν όμως δεν βρίσκεις κανέναν, τσάμπα επικρίνεις το Σαμαρά. Τέτοιοι είναι οι πολιτικοί στην Ελλάδα μας. Και φταίμε ως λαός. Και πληρώνουμε αναδρομικά και με τόκο την πίστη σε λαϊκιστές που δυστυχώς συνεχίζεται σύμφωνα με τα γκάλοπ που δίνουν 50% των ψηφοφόρων να σκέπτονται προς Σύριζα-ΧΑ-Ανέλ...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γεώργιος Τ. 03/08/2013 00:13:45

    Και γιατί αφού είναι στα γκάλοπ μπροστά δεν έκανε εκλογές όταν σήκωσε μπαϊράκι ο Κουβέλης; Γιατί πέρυσι δεν πήγε σε τρίτες εκλογές; Του άρεσε να συγκυβερνάει με Βενιζέλο νομίζεις; Για να χάνει ψήφους από τη βάση της ΝΔ και να πηγαίνουν σε Καμμένο και ΧΑ; Το ανάποδο έδειξε. Υπευθυνότητα και περιφρόνηση πολιτικού κόστους. Και συνεχίζει για να σώσει την πλειοψηφία αν δε μπορέσει όλους. Είμαστε σε (οικονομικό) πόλεμο βλέπεις και έχει (κοινωνικά) θύματα. Ανέργους, χρεωμένους, επαγγελματίες, τους ήδη πτωχούς προ κρίσης...

 14. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 02/08/2013 13:13:57

  Το ότι όλοι οι πασοκαληταραίοι, από τον λιγούρη που ψήφιζε πασοκ για το επίδομα που δεν εδικαιούτο, ως τα ρετάλια της ηγετικής ομάδας, έπρεπε να ήταν φυλακή ισοβίως θα το εξετάσει ποτέ κανείς;

 15. Tommy avatar
  Tommy 02/08/2013 13:39:41

  Ο νοικοκυραίος Δεξιός ψηφοφόρος - που αποτελούσε όχι μόνο την ραχοκοκκαλιά της ΝΔ αλλά και του Έθνους - σπάει το κεφάλι του να βρει ένα λόγο να ψηφίσει ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. Αυτή την ΝΔ - που με εξαίρεση τον Α.Σαμαρά και την ηγετική του ομάδα - δεν έχει τίποτα το δεξιό και τίποτα από τις ιερές αξίες της δεξιάς δηλ. Π-Θ-Ο. Το μόνο που διακρίνει ο νοικονυραίος δεξιός είναι την πληθωρική φιγούρα του λαομίσητου Βενιζέλου και το νεκραναστημένο Πασόκ (του 5%) στο σβέρκο του, μαζί με όλη τη λέρα της πράσινης συνδικαλοκρατίας...

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ Tommy 02/08/2013 13:56:53

   Η λύση λέγεται XA φίλε μου. Και μην ακούς τις "πρασινάδες" (ετσι λέγαμε τις μ@λ@κιες στο πανεπιστήμιο οι δαπίτες)περί "ναζιστικού μορφώματος". Συνεργάτες των γερμανών ήταν όπως και τώρα οι προοδευτικοί πολίτες (τότε βενιζελικοί), για τον πολύ απλο λόγο οτι οι γερμανοι δεν ηθελαν τον Βασιλιά καθότι αγγλόφιλος. Ξέρεις πολλούς δεξιούς του καιρού εκείνου που θα πρόδιναν το Βασιλιά τους;
   Και αμα ξυπνήσει η ΝΔ και καθαρίσει την κομμουνιστική και πασοκαλητοειδή γλίτσα, πάλι εδώ είμαστε. Στο κατω κατω οι παππούδες μας ήταν του Λαϊκού, οι πατεράδες μας της ΕΡΕ και εμείς της ΝΔ. Στο χώρο είμαστε ασύγκριτα πιο πολύ καιρό από τα κομμουνιστικά και κεντρογενή σκουπίδια. Αλλά όλοι είμαστε της Ελλάδας και της Δεξιάς πρώτα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ IOKLOS ZARAS 03/08/2013 00:18:36

    Λύση η ΧΑ; Χαχαχαχα... Για γέλια και κλάματα καταντήσαμε που βλέπουμε θετικά τέτοιους γελοίους ή επικίνδυνους ή και τα 2. Μόνο που δεν καταδικάζουν τον Χίτλερ ως πρόσωπο οι άθλιοι, μας φθάνει σε όσους έχουμε παπούδες που πολέμησαν τους ναζί και έχασαν σπίτια και συγγενείς από τους δολοφόνους του Αδόλφου.

  • nikias avatar
   nikias @ Tommy 03/08/2013 08:10:26

   10000000 !!!!!

 16. ΣΤΕΛΙΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ 02/08/2013 14:39:30

  ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥς ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥς ΛΕΒΕΝΤΕΣ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙς ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥς-για να μη νομιζει η Τροικα οτι δεχομεθα τα παντα αγογγυστως- και να ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΔΟ....''..ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, στηριζουμε την Ελλαδα'' ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθουμε ουτοπικες αποψεις ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ..........Ο ΝΙΚΗΤΑς και νουν και σοφια εχει...........ας προσεχει.......

 17. Ο.Υ.Κ avatar
  Ο.Υ.Κ 02/08/2013 15:32:15

  Σενάρια αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού από τις τραπεζικές καταθέσεις

  Κάθετη πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω επιδείνωσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

  Ο οποίος δείκτης υποχώρησε ακόμα περισσότερο και είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που υποχωρεί, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες έχει ανέβει.

  Ουσιαστικά απεικονίζεται κατάρρευση της κατανάλωσης και αυτό έχει κρίσμο αντίκτυπο στα φορολογικά έσοδα. Και όταν πέφτουν έξω τα φορολογικά έσοδα έρχονται νέα μέτρα βάσει των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που έχει διαλύσει "ψυχολογικά" την οικονομία και το κυριότερο δεν φαίνεται να κλείνει ποτέ με τις υπάρχουσες συνθήκες.

  Οι τράπεζες μέσα σε ένα κλίμα κατάρρευσης δεν ανοίγουν την στρόφιγγα της χρηματοδότησης, η αγορά δεν έχει ρευστό "ούτε για δείγμα" και μόλις ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν σε ένα μήνα από σήμερα θα αυξηθεί πάλι κάθετα η ανεργία και πάει λέγοντας...

  Πιθανότατα τα παραπάνω θα πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

  Ήδη ακούγονται διάφορά σενάρια περί "αναγκαστικού δανεισμού" από τις τραπεζικές καταθέσεις κάτι σαν "κούρεμα" με αντάλλαγμα ομόλογα του δημοσίου.

  Αυτό ακούγεται έντονα ότι μπορεί να είναι και το αντάλλαγμα για διαγραφή μέρους του εξωτερικού χρέους. Να μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος.

  Προβλέπεται από τη νομοθεσία για εξαιρετικές περιπτώσεις και δεν υπόκειται στον προστατευτικό περιορισμό εγγύησης των καταθέσεων μέχρι των 100.000 ευρώ.

  Πρακτικά το δημόσιο παίρνει όσα του λείπουν από τις τραπεζικές καταθέσεις και σε αντάλλαγμα δίνει ομόλογα. Αυτό καλείται "αναγκαστικος δανεισμός".

  Από εκεί και πέρα οι πολιτικές εξελίξεις μέσω προσφυγής στην κάλπη δεν αποκλείεται, το αντίθετο, θεωρείται σφόδρα πιθανό σενάριο για μετά τις γερμανικές εκλογές. Αν έχει μία πιθανότητα η ΝΔ να κερδίσει έστω οριακά αυτό ισχύει πριν την έλευση του πλέον βαρύ χειμώνα της ελληνικής οικονομίας μετά τον Β'ΠΠ.

  Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο δείκτης υποχώρησε στις 91,7 μονάδες από τις 93,5 τον Ιούνιο, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να επιδεινώνεται στις -70,9 μονάδες από τις -66,5.

  Πτωτικοί ήταν οι επιμέρους δείκτες για τη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, με τις κατασκευές να βελτιώνονται ελαφρώς.

  Αντίθετα με την Ελλάδα, καλύτερη ήταν η εικόνα για το σύνολο της ευρωζώνης τον Ιούλιο, όπως αναμενόταν, χάρη στις βελτιωμένες προσδοκίες στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της.

  Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ανήλθε στις 92,5 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς.

  Τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 91,3 μονάδες.

 18. Αμήν!! avatar
  Αμήν!! 02/08/2013 15:47:36

  Οι βουλευτές δεν δικαιούνται να είναι ελεύθεροι άνθρωποι και να πράττουν αυτό που ορίζει η λέξη ; "Βουλεύομαι = αποφασίζω"από πότε άλλαξε το Σύνταγμα που αναφέρει πως εκφράζουν την βούληση του λαού που τους εκλέγει ;Η μάλλον δεν θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το κάνουν ;

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Αμήν!! 02/08/2013 19:00:46

   Θα τους προτιμούσα να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για το συμφέρον του λαού που τους εκλέγει , την στιγμή που κόπτονται και για τις καρέκλες των υπουργείων.

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 02/08/2013 17:39:17

  Όταν δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό να πούμε, ας μη ταλαιπωρούμε τις ακέραιες έννοιες (η Αγάπη) και τα γένη των ονομάτων (η Dimi). Φιλικά.

 20. τέστε avatar
  τέστε 02/08/2013 17:57:40

  ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΝΟΥΣ έπρεπε να λέγεσαι.

  • ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
   ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ @ τέστε 02/08/2013 19:44:18

   Όλα εδώ πληρώνονται. Η Ντορούλα πάντως ακονίζει τα μαχαίρια. Ο δε Κωστάκης, δε φαίνεται και πολύ χαρούμενος που ο Στουρνάρας, το Σημιτόπαιδο για να μην ξεχνιόμαστε, μέσα στη Βουλή τον εγκάλεσε εμμέσως για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βγάζοντας λάδι τον γνωστό Γεωργίου

 21. Ελλην πολιτης avatar
  Ελλην πολιτης 02/08/2013 18:18:16

  Aπο το στομα σου και του θεου τ' αυτι !

  • τέστε avatar
   τέστε @ Ελλην πολιτης 02/08/2013 20:28:47

   Κατσιβέλλην πολίτης έπρεπε να λέγεσαι.

 22. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/08/2013 00:10:24

  Εσύ που κάνεις εύκολη κριτική, μπορείς να μας πεις αν ψηφίζεις, πόσες φορές και τι; Να δούμε και τις δικές σου φαεινές επιλογές μπας και πάρουμε το καλό παράδειγμα. Και να μας πεις ποια η λύση στο χάλι που βρίσκεται η Ελλάδα. Όχι λύσεις τύπου "λεφτά υπάρχουν" όμως όπως λέει ο Τσίπρας με άλλες κουβέντες...

 23. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/08/2013 00:15:32

  Είσαι μεγάλος προφήτης! Ξέρεις τι ψηφίσαμε (και τους σταυρούς) χωρίς να μας ξέρεις! Πες μας πότε οι εκλογές και αν θα γίνει ποτέ κούρεμα τουλάχιστον. Αυτές οι προφητείες αξίζουν. Όχι οι εύκολες...

 24. Κρίτων avatar
  Κρίτων 03/08/2013 11:54:16

  Ξεχάσαμε, ξαχάσατε ,αγαπητοί φίλοι,να εκτιμήσουμε τις οικονομικές γνώσεις του .....Που έκανε μεταπτυχιακό στις προσλήψεις και διδακτορικό στα βολέματα. Με αυτά τα προσόντα είναι φυσικό να θέλουμε την γνώμη του για τον χρόνο και τον τόπο αλλαγής του Στουρνάρα.Διότι τι χρειάζεται για να έχεις άποψη στην οικονομία.Να διορίσεις μια ντουζίνα κόσμο.Να είσαι μέλος του συστήματος "εκμεταλευτείτε το κράτος παντί τρόπο". Με αυτά και άλλα κρυφά προσόντα μπορείς να δημιουργείς ντόρο για να σε προσέξουν ! μόνο που η "φίρμα" ξεπεράστηκε! Τα "ρετάλια" ξέβαψαν! Άλλους χρειαζόμαστε τώρα. Να μπορούν να σταθούν απέναντι στον καθένα παραθέτοντας στοιχεία,μελέτες,γνώσεις....Όχι μπαρούφες.
  Υγ. Να μας πει πότε θα τον αλλάξει για να μην χάσουμε την τελετή και τον προσωπικό του θρίαμβο,!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.