#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2011 07:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέτωπο με τις χώρες του Νότου τώρα!Σε μια πρωτοφανή δήλωση διπλωματικού ρεαλισμού (διαβάζεται εναλλακτικά και ΄΄φτύσιμο’’), ο κ. Σόιμπλε, ο πολύς Γερμανός υπουργός οικονομικών, ισχυρίστηκε ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας μπορεί να πάει μόνο προς τα πάνω (θεωρώντας ότι βρίσκεται στο κατώτατο επίπεδο).

Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να συμφωνήσω με τον κ. Σόιμπλε, αν και η ελληνική μου παιδεία θα με ανάγκαζε σε προσεκτικότερες διατυπώσεις, στη βάση του αλληλοσεβασμού μεταξύ εταίρων.  Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έδρεψε δάφνες αξιοπιστίας, από την εποχή της αναθεώρησης του ελλείμματος, μέχρι την παρωδία του δημοψηφίσματος και οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται εξαπατημένοι.

Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα ως πολίτη της ευρωπαϊκής ένωσης είναι όχι τόσο η πληγωμένη αξιοπιστία της οικονομικά αδύναμης Ελλάδας, αλλά η τρωθείσα αξιοπιστία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας των ισχυρών κρατών, που τελευταία επιθυμούν ένα ρόλο πιο κοντά στην Αθηναϊκή ηγεμονία του χρυσού αιώνα, μακριά από τα οριζόμενα εκ των ιδρυτικών συνθηκών της Ε.Ε..  Και δεν βλέπω στον ορίζοντα κανέναν Παρθενώνα.  Μόνο τους τριάκοντα να επελαύνουν.

Ακούγοντας ακόμα μια διάψευση για το προφανές, δηλαδή την επικείμενη διάλυση της ευρωζώνης, θυμήθηκα όλες τις προηγούμενες κατηγορηματικές διαψεύσεις.  Πρώτα ήταν ότι το ΔΝΤ δεν θα μπει ποτέ στην ευρωζώνη, μετά ότι δεν θα επιτραπεί καμία αναδιάρθρωση χρέους, τέλος ότι σε κάθε επόμενη σύνοδο έρχεται και μια τελική λύση η οποία θα διαλύσει τις υστερόβουλες αγορές.

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί – δεινόσαυροι στις Βρυξέλλες και στα Παρίσια, έχουν μείνει στην εποχή του Κλάουζεβιτς και του Μακιαβέλι.  Εντάξει, κατανοούμε ότι κάποια πράγματα δεν είναι εύκολο να λέγονται, για να μην σπείρουμε τον πανικό στον κόσμο, αλλά και αυτή η στυλιζαρισμένη αταραξία μάλλον αγχώνει, παρά ηρεμεί την κοινή γνώμη.  Γιατί πόση αξία άραγε έχουν οι ευρωπαϊκές διαψεύσεις έπειτα από τόσα στραπάτσα της αξιοπιστίας τους;

Τώρα τελευταία τους έχει πιάσει ο πόνος για την Ιταλία.  Η πρώτη αλήθεια είναι ότι, αν και πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει λίαν εγκαίρως τα Ιταλικά σκατά, οι ταγοί μας πιάστηκαν για ακόμη μια φορά σε έναν μακάριο ύπνο και η Ιταλική κρίση χρέους τους βρήκε με τις πυτζάμες.  Και πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος της θα τους (μας) βρει με κατεβασμένα σώβρακα.  Η δεύτερη (φαρμακερή) αλήθεια είναι ότι αν ανακοινωθεί η Ιταλική κρίση στο πραγματικό της μέγεθος, οι αντιδράσεις μπορεί να είναι ασύμμετρες και το game over να εμφανιστεί νωρίτερα του προβλεπομένου (12 έως 24 μήνες).

12 έως 24 μήνες είναι ο εκτιμώμενος και ο ανώτερος χρόνος μέσα στον οποίο η Ευρώπη θα μπορεί να αναβάλει την επίσημη χρεοκοπία της Ιταλίας, χρόνο μέσα στον οποίο θα πρέπει να έχει αποφασίσει πώς θα μετασχηματίσει τον πυρήνα της και τι θα πράξει με την αμαρτωλή περιφέρεια. Γιατί μια Ιταλική στάση πληρωμών θα σημάνει και τη διάλυση της ζώνης του ευρώ σχεδόν αυτόματα. Αρκεί να το γράψουν οι ιστοσελίδες και οι χαρτογιακάδες θα εγκαταλείπουν τα κτίρια των Βρυξελλών με τις κούτες παραμάσχαλα.

Σε όσα ακούτε για EFSF, ευρωομόλογα και πράσινα άλογα, μη δίνετε καμία απολύτως βάση.  Είναι ευσεβείς πόθοι ενός καθεστώτος που καταρρέει, υπό το βάρος συγκλονιστικών εξελίξεων, αδυνατώντας να προβλέψει ή να διορθώσει τα ίδια του τα λάθη ακόμα και την ύστατη ώρα.

Και εμείς τι κάνουμε;

1.Εκλογές, εκλογές, εκλογές, ώστε μια νομιμοποιημένη κυβέρνηση που έχει πει την αλήθεια στους πολίτες, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της χώρας στις διεργασίες μετεξέλιξης

2. Σκληρή διαπραγμάτευση με σαφείς κόκκινες γραμμές ως προς την εκχώρηση οποιασδήποτε μορφής εθνικής κυριαρχίας ή ασυλίας και νέα δανειακή σύμβαση αποκλειστικά με ελληνικό δίκαιο και σε εθνικό νόμισμα, εφόσον κριθεί ότι η δανειακή σύμβαση μας δίνει τον απαιτούμενο χρόνο έως τη μετεξέλιξη, αλλιώς μπορούμε και με έντοκα γραμμάτια συν στάση πληρωμών τοκοχρεολυσίων.

3. Άμεση έναρξη συζητήσεων/διαπραγματεύσεων με τις όμορες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ώστε να προβλεφθεί εμπράκτως η σχεδιαζόμενη γερμανική αποχώρηση και να υπάρχουν έτοιμες οι δομές ενός κοινού νομίσματος, ή η λειτουργία του ευρώ του νότου με ορθότερους κανόνες.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/12/2011 07:28:53

  Αν πιστέψεις το zerohedge (αλλά υπάρχουν και αλλού τέτοια ψιλά γράμματα), ο λόγος της χθεσινής παρέμβασης ήταν η σωτηρία της ...ΕΚΤ, που το Stratfor εδώ και καιρό επισημαίνει σαν undercapitalized και που ναι μεν με τα Ελληνικά, αλλα δεν θα άντεχε Ιταλικά ή άλλα ομόλογα.

  Την ιδέα Νότιου Μπλοκ (και Ιρλανδικού) την είχε γράψει η φουκαριάρια η Irish Times... Για να δούμε για ποιον θα παίξουν Παπαδήμος και Μοντι...

  Κοινώς, έχει αρχίσει να γράφεται, και τα χθεσινά είναι η πρώτη (μάλλον δέυτερη) αντίδραση. Οι Σύμμαχοι, αντί να έρθουν από τον Νότο, ήρθαν από την ...Νορμανδία χαχαχαάα.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ archaeopteryx 01/12/2011 10:53:49

   Εμβόλιμη παρέμβαση:

   Η απόφαση των κεντρικών τραπεζών για χορήγηση δολαριακής ρευστότητας σε δελεαστικό επιτόκιο φανερώνει κάποια πράγματα:

   1. Η κατάσταση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχει φτάσει το απροχώρητο και επίκειται άμεση κατάρρευση ηχηρού ονόματος ακόμα και πριν τη σύνοδο του Δεκεμβρίου και την επόμενη ''τελική'' λύση. Η χορήγηση δολαρίων θα επιβραδύνει (ίσως) αυτή τη δυσμενή για την ευεωζώνη εξέλιξη
   2. Η λήψη δανείων σε δολάρια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες τη συγκεκριμένη στιγμή είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία παίρνουν ανάσα (προσωρινά) αλλά από την άλλη κινδυνεύουν άμεσα με καταστροφή, γιατί αν η Γερμανία αποχωρήσει τελικά από το ευρώ, το ευρώ θα κατρακυλούσε στο 1/1, σε μία εβδομάδα, αν όχι σε μία νύχτα.
   3. Το πρόβλημα των τραπεζών δεν είναι τόσο το πού θα βρούν ρευστότητα, αλλά οι εμπράγματες εξασφαλίσεις που πρέπει να εκχωρήσουν.

   • Y. avatar
    Y. @ kakofonix 01/12/2011 11:17:08

    1. ..η ντέξια πριν 20 μέρες η αρχή
    2. Πριν κάπου ένα μήνα, η ΕΚΤ παρενέβη στη συναλλαγματική αγορά (..για πρώτη φορά σε τέτοια μεγέθη), και έδωσε δολαριακή ρευστότητα στις ευρωπαϊκές τράπεζες

  • captain avatar
   captain @ archaeopteryx 01/12/2011 21:49:49

   Συγνώμη αλλά αν περιμένετε οι σημερινοί ηγέτες του νότου να πάρουν οποιαδήποτε ιστορική – θαρραλέα πολιτική απόφαση….

 2. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ avatar
  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ 01/12/2011 08:40:06

  Τα λες πολύ καλά! Τα ακούει όμως κανένας εκεί πάνω? Μήπως πρώτα απ' όλα πρέπει να βρούμε εναν τρόπο να τους κάνουμε να ακούσουν?????

 3. GIANNHS9 avatar
  GIANNHS9 01/12/2011 09:45:35

  Όλα, Πολύ Καλά ! Θα μου επιτρέψεις όμως μία επισήμανση.
  Εκείνη την φράση «…με σαφείς κόκκινες γραμμές…» τι την ήθελες. Το διαρκές πιπίλισμα των δύο τελευταίων λέξεων από όλους τους Συστημικούς και Άτλαντες των δικαίων μας, θεωρώ ότι τις έχει καταστήσει απεχθείς στον καθένα. Ας αντικατασταθούν, τουλάχιστον στον λόγο που εκπορεύεται από άτομα που διαφοροποιούνται από τους προαναφερόμενους, ώστε να μπορούμε να διαβάζουμε και κάτι χωρίς ενόχληση. Δεν έμειναν και πολλές επιλογές.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ GIANNHS9 01/12/2011 10:55:26

   Έχετε απόλυτο δίκιο, ψάχνω ήδη τον αντικαταστάτη της επάρατης φράσης. Ας τελειώνουμε με τον ξύλινο λόγο.

 4. alexis avatar
  alexis 01/12/2011 09:54:13

  Ναι λεβέντες!!!!!Πάμε για Μαρόκο, Τυνησία. Άντε και καμιά Λ υβή.....

 5. SABI avatar
  SABI 01/12/2011 09:55:10

  archaeopteryx ,
  Oσο κι αν δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ , Την ιδέα Νότιου Μπλοκ (και Ιρλανδικού) την είχε γράψει η φουκαριάρια η αφεντιά μου απ' την αρχ΄ή της κρίσης . Αλλα΄θα μου πείς σιγά μη σε διαβάσουνε ...Πρότεινα λοιπόν:

  1. Απ΄ευθείας ερώτηση στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ για να διαπιστωθεί η διάθεσή του για συμμετοχή στο ΝΕΟ ΕΑΜ.
  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ,ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΤΕΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
  3. Χρησιμοποίηση του κειμένου της ΚΟΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ με τις κατάλληλες προσαρμογές, ως καταστατικού χάρτη για την δημιουργία της "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " με ταυτόχρονο άνογμα του κειμένου αυτού μέσω ιντερνετ πρός υπογραφή απο κάθε ενδιαφερόμενο παγκοσμίως.
  4. Προώθηση της οργάνωσης της "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς , με δημιουργία ΠΥΡΗΝΩΝ ΔΡΑΣΗΣ σε κάθε κράτος-μέλος.
  5. ΄Αμεση και συγχρονισμένη ανάληψη δράσης από τους παραπάνω πυρήνες με στόχο την πραγματοποίηση της "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ " ως μοναδικου τρόπου άμυνας και σωτηρίας απο την επίθεση που δεχόμαστε απο την "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" και δημιουργίας μιας νέας Ευρώπης που θα είναι αυτάρκης βασισμένη σε μια νέα φιλοσοφία ζωής που θα βασίζεται στην αειφόρο ανάπτυξη και όχι στην λυσαλέα επιδίωξη του χρηματικού κέρδους πάση θυσία.
  6. Ξεκαθάρισμα προς κάθε κατεύθυνση οτι αυτή θα είναι η πραγματική Ευρωπαική Ενωση σε ενα ΕΝΙΑΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ . Σ' αυτη την Ενωση έχουν πραγματικά θέση 'ολα τα Ευρωπαικά κράτη απο τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια . Ακόμη και η Γερμανία με τους δορυφόρους της αν κατανοήσει οτι μόνη της δεν μπορεί...

  Βλέπε & εδώ: syn.gr | Κοινή Έκκληση για τη Σωτηρία των Λαών της Ευρώπης

  • JOHN avatar
   JOHN @ SABI 01/12/2011 10:25:03

   Ακριβως,οχι μονο μετωπο αλλα και συμπραξη και συνεργασια σε ολους τους τομεις.Ετσι θα καταλαβουν οι Ουνοι οτι βγαζουν και αλλες μανταρινιες μανταρινια.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ SABI 01/12/2011 10:34:33

   Η νέα φιλοσοφία ζωής που κολλάει; Το να πεις ότι η Ευρώπη έχει ένα νόμισμα και η Γερμανία άλλο, ή όποιο συνδυασμό γουστάρεις, είναι θεμιτή άποψη. Τα νομίσματα και οι ισοτιμίες είναι δείκτες εμπορικών συναλλαγών, και αυτές οι συναλλαγές δείκτες συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ικανότητας αξιοποίησης αυτών. Τα κράτη συνεργάζονται όταν υπάρχει κοινό συμφέρον ή όταν καταλάβει το ένα το άλλο.

   Τώρα εάν φαντάζεσαι αειφορείες σαν κίνητρο για διακρατικές συνεργασίες, να σου θυμίσω ότι κάποτε το αυτομαστίγωμα ήταν θεραπεία για την βουβωνική πανώλη.

   Οι λαοί της Ευρώπης, από τότε που κατέρρευσε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σκυλοτρώγονται μεταξύ τους.

 6. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 01/12/2011 10:21:34

  Κανένα μέτωπο για το πως θέλουμε εμείς οι ίδιοι να είναι η πατρίδα μας θα κάνουμε?Με ποιό ακριβώς κράτος ,ποιές πολιτικές θα κάνουμε χωριό με τους άλλους νότιους?Με το αναπτυξιακό μοντέλο των προηγούμενων κυβερνήσεων?

 7. Y. avatar
  Y. 01/12/2011 10:36:21

  24/10/2011
  “….πρωταγωνιστικές πρωτοβουλίες και ενέργειες από τη Κυβέρνηση της ΝΔ για κοινές πολιτικές με τους νότιους συνεταίρους μας στην ΕΕ (Ε, Γ, Ι, Ι, Π, Μ), που δέχονται και οι ίδιοι το ήδη και μελλοντικά, συνολικό καπέλωμα από το Γερμανικό μπλοκ
  ..και γιατί όχι προοπτικά, Γιούρογκρουπ Νότου…”

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 01/12/2011 10:54:15

  Δείτε αυτή την είδηση από τον Economist για τη νόθευση των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου!

  http://www.economist.com/blogs/newsbook/2011/11/greek-statistics

  Greek politicians are contesting Mr Georgiou's numbers, and some would surely be happy to see his head on a plate. But given Elstat's European support, the case seems unlikely to make it past the preliminary hearings.

  Ώστε τον Γεωργίου θα τον υποστηρίξει η Ευρώπη και θα γλιτώσει τα ισόβια (με τα οποία απειλείται)! Τι σημαίνει "Ευρωπαϊκή υποστήριξη"; Ότι θα αναγκάσει η Ευρώπη την Ελλάδα να κάνει τα στραβά μάτια στη νόθευση των στατιστικών της στοιχείων;

  • Y. avatar
   Y. @ Διογένης 01/12/2011 11:24:55

   “Ευρωπαϊκή υποστήριξη” σημαίνει ότι, εμείς αποφασίζουμε, εσείς αποδέχεστε και ακολουθείτε
   (..στην εξελικτική της μορφή, όχι της αρχικής ιδέας του Μονέ)

 9. Nick63 avatar
  Nick63 01/12/2011 11:07:48

  Δείτε παρακάτω μία ενδιαφέρουσα, κατά τη γνώμη μου, προσέγγιση για την
  διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος.
  Η ένστασή μου έγκειται στις πολύ σοβαρές συνέπειες που θα είχε μία τέτοια
  απόφαση από μέρους μας.

  "ΘεμαΠολιτικηΟικονομιαΕπιχειρησειςΔιεθνηΣοφοκλεουςΕπικοινωνιαΚαριερα..Βρίσκεστε εδώ: Το Πρωτο Θεμα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η λύση στην κρίση χρέους: 1 ΔΡΧ = 1000 ευρώ Skip to content. ...Η λύση στην κρίση χρέους: 1 ΔΡΧ = 1000 ευρώ .
  Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 02:06 .H “ελληνική κρίση” έχει πολλές κρυφές πτυχές τις οποίες εντέχνως όσοι, λιγοστοί, πολιτικοί αξιωματούχοι γνωρίζουν έχουν κρατήσει στη σκιά, εμποδίζοντας τη Βουλή και τον ελληνικό λαό να τις πληροφορηθεί. Κάποιες από αυτές αφορούν στη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα και τους ιδιώτες δανειστές της.


  Στο πρώτο τμήμα της τρέχουσας σειράς άρθρων αποκάλυψης των μεγαλύτερων μυστικών της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκα στο δίκαιο που διέπει τα ελληνικά ομόλογα, ένα θέμα το οποίο είχα αναδείξει με το άρθρο “Το κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας για το χρέος της” από τον Ιούλιο του 2010 (βρίσκεται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση, Περίεργες Συμπτώσεις” εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάζοντας μία σειρά σχετικών με το θέμα εκθέσεων κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών.


  Οι αποκαλύψεις στο συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσαν αίσθηση αλλά δεν ήταν παρά δεκαπέντε μήνες αργότερα που το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, όταν σε μία σειρά άρθρων και δημοσιεύσεων στο XrimaNews.gr παρουσιάστηκαν στοιχεία που υποδείκνυαν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει στη μετατροπή του δικαίου που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το ελληνικό στο αγγλικό, ως αντάλλαγμα για την εξασφάλιση του PSI+ που περιλαμβάνει κούρεμα τμήματος του ελληνικού χρέους κατά 50%.

  Στην έκκληση μου για βοήθεια στην ενημέρωση της Βουλής για το τί θα σήμαινε μία τέτοια παραχώρηση προς τους δανειστές για την Ελλάδα, ανταποκρίθηκε, πρώτος, ο ανεξάρτητος βουλευτής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον οποίο διέγραψε ο κύριος Παπανδρέου όταν αρνήθηκε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο), ο οποίος και κατέθεσε στη Βουλή στις 07 Νοεμβρίου την πρώτη σχετική επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση). Ακολούθησαν δύο ακόμη σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, η μία εξ αυτών στον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, από τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Τσίπρα ενώ στη συνέχεια στο θέμα αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ι.Μουρμούρας.

  Στο τρέχον άρθρο, θα αναδειχθεί μία νέα διάσταση του θέματος η οποία έχει να κάνει με τη δυνατότητα της Ελλάδας, αν εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της και επιστρέψει στη δραχμή, να πληρώσει, τουλάχιστον, τα 206 δις ευρώ κρατικού χρέους που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών με 206 εκ. δραχμές ή ακόμη και τα 330 δις ευρώ ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο με 330 εκ δραχμές.

  Ας δούμε πώς μπορεί νομικά να γίνει αυτό με τη βοήθεια διεθνών εκθέσεων και ενός ειδικού δικηγόρου από τη Βρετανία, συνεταίρου διεθνούς εταιρίας στην Ελβετία και δικηγόρου τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Παρίσι, ο οποίος έχει εκπονήσει μελέτες για την ευρωζώνη και το δίκαιο των ομολόγων των κρατών μελών της για περισσότερο από δέκα χρόνια, ενώ πρόσφατα ασχολείται εκτενώς με την περίπτωση της Ελλάδας.

  Όταν η Ελλάδα εκδίδει ένα ομόλογο σε ευρώ διεπόμενο από το ελληνικό δίκαιο, το ομόλογο εκδίδεται στο νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δηλαδή, εφόσον το νόμιμο νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ, όσον αφορά στο ελληνικό δίκαιο αυτό θα είναι και το νόμισμα του ομολόγου (και το ομόλογο αυτό θα είναι πληρωτέο στην Αθήνα).

  Αν, ωστόσο, η Ελλάδα για κάποιο λόγο αποχωρούσε από την ευρωζώνη και ξεκινούσε την έκδοση της δραχμής, τότε θα υποχρεούνταν να καθορίσει μέσω του Κοινοβουλίου, με νόμο, την ισοτιμία της νέας δραχμής με το ευρώ και αμέσως μετά για τα ελληνικά δικαστήρια το νόμισμα στο οποίο θα ήταν πληρωτέα τα ομόλογα κάτω από το ελληνικό δίκαιο θα ήταν η νέα αυτή δραχμή και όχι πλέον το ευρώ, αφού η νέα δραχμή θα ήταν το νόμιμο νόμισμα της χώρας. Η ισοτιμία που θα όριζε η ελληνική Βουλή θα ίσχυε τόσο για την αποπληρωμή των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, τα οποία είναι σήμερα ύψους 330 δις ευρώ, όσο και σε κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα που θα συμπεριλάμβανε τη χρήση της δραχμής, εντός και εκτός Ελλάδας.

  Έτσι, η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα με βάση το νόμο, να υιοθετήσει, αν το επιθυμεί, μία υποχρεωτική για όλους, πολίτες, δανειστές, Τρόικα, κλπ ισοτιμία, για παράδειγμα, 1 ΔΡΧ=1000 ΕΥΡΩ, κάνοντας δηλαδή ανατίμηση και όχι υποτίμηση του νομίσματος της. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να πληρώσει το σύνολο του χρέους που διέπεται από το ελληνικό δίκαιο σε νέες δραχμές, δηλαδή να καταβάλει 330 εκ δραχμές για να αποπληρώσει χρέος ύψους 330 δις ευρώ. Έτσι, θα έμεναν μόνο τα 35 δις ευρώ σε ομόλογα που διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, τα οποία και θα αποτελούσαν χρέος λιγότερο από το 15% του ελληνικού ΑΕΠ.

  Αυτό ακριβώς έπραξε η Γαλλία χωρίς νομικό πρόβλημα το 1960 με τη δημιουργία του νέου φράγκου με ισοτιμία 1 νέο φράγκο = 100 παλιά φράγκα. Το ίδιο έκαναν και η Γερμανία και η Αυστρία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο στόχος είναι να μειωθεί ένα χρέος το οποίο έχει γίνει επαχθές ώστε να μπορέσει η ζωή να συνεχιστεί και να προστατευτεί και όχι να απειληθεί ή να τελειώσει.

  “Τα νέα νομίσματα έχουν εκδοθεί χωρίς μεγάλες νομικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας” αναφέρει ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος στους Financial Times , προσθέτοντας ότι αν οι ομολογιούχοι ελληνικών ομολόγων που ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο (το 90% του χρέους, δηλαδή 330 δις ευρώ, υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία παρά το Μνημόνιο καθώς αυτό δεν έχει περάσει απ' τη Βουλή – Με τους πιο επιφυλακτικούς υπολογισμούς και αν δε συμπεριλάβουμε τα ομόλογα της Τρόικας και της ΕΚΤ, τουλάχιστον 206 δις ευρώ ομολόγων ρυθμίζονται από το ελληνικό δίκαιο) προσπαθήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι η ισοτιμία είναι άδικη, τα ελληνικά δικαστήρια δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουν το δίκαιο της Ελλάδας και να απορρίψουν το αίτημα των ομολογιούχων δικαιώνοντας τη χώρα.

  Μα και αν ακόμη οι ομολογιούχοι επιχειρήσουν να καταθέσουν αγωγή εναντίον της Ελλάδας σε διεθνή δικαστήρια “πέρα από το θέμα της δικαιοδοσίας (το οποίο μάλλον δε θα ξεπεράσουν) θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ καλά τεκμηριωμένες νομολογίες για τα ομόλογα της Σερβίας και της Βραζιλίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο” αναφέρει στους Financial Times ο ειδικός δικηγόρος.

  Αφού η Ελλάδα πληρώσει τους δανειστές της και αποτάξει τα δεσμά του χρέους της, θα μπορούσε να επιτρέψει την ελεύθερη διακύμανση της δραχμής έναντι των υπολοίπων νομισμάτων κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση της, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

  Δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι τα παραπάνω αποτελούν μία πρόχειρη προσέγγιση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος. Υπάρχουν μελέτες κορυφαίων πανεπιστημίων και νομικών εταιριών που επιβεβαιώνουν την ισχύ όσον αναφέρονται εδώ και οι οποίες είναι στη διάθεση όποιου βουλευτή ή δημοσιογράφου θέλει να βοηθήσει στην ανάδειξη του θέματος. Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς να κάνει το λάθος να θεωρήσει πως όλα τα παραπάνω είναι εύκολα στην υλοποίηση τους και δε θα είχαν πολύ σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα.

  Έτσι, αυτό που, πρωταρχικώς, πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η Ελλάδα έχει στα χέρια της μία σειρά πλεονεκτημάτων και επιλογών εξαιτίας του γεγονότος πως το δίκαιο του 90% των κρατικών ομολόγων είναι το ελληνικό και όσο δεν παραχωρεί αυτό το νομικό της πλεονέκτημα και δεν αποδέχεται τη μετατροπή του δικαίου στο αγγλικό δε μπορεί κανείς, ούτε η Τρόικα ούτε οι δανειστές της να την εκβιάσουν ουσιαστικά, γιατί είναι η ίδια που είναι 100% νομικά καλυμμένη και οι υπόλοιποι που είναι απολύτως ακάλυπτοι.

  Η νομική διάσταση της ελληνικής κρίσης φανερώνει πως οι Έλληνες αξιωματούχοι απέκρυψαν την αλήθεια από τη Βουλή και τον ελληνικό λαό και ποτέ δεν τους γνωστοποίησαν τα πραγματικά νομικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και το γεγονός πως στην πραγματικότητα δε μπορεί κανείς να την εκβιάσει για τίποτα, παρά μόνο να επιχειρήσει να συνεργαστεί μαζί της. Και όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, ό,τι ισχύει για την Ελλάδα ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία κλπ δημιουργώντας ένα σκηνικό τρόμου τόσο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που έχουν δανείσει περί τα 9 τρις στις χώρες της Ευρωζώνης όσο και για τις αμερικανικές τράπεζες που έχουν ασφαλίσει αυτό το χρέος.

  Αν, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρήσει το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στους τραπεζίτες για να πετύχει τη συμφωνία του PSI+ ή αν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιτρέψει τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό, θα έχει στερήσει από την Ελλάδα το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό της χαρτί και το μοναδικό νομικό πλεονέκτημα το οποίο θα μπορούσε να τη σώσει στην περίπτωση που δει τους εταίρους της να την εγκαταλείπουν.

  (Με πληροφορίες από τους Financial Times - Ο ειδικός στο θέμα δικηγόρος είναι ο: By Gilles Thieffry, Solicitor (England and Wales), Member of the New York bar, Avocat au Barreau de Paris, and Partner at GTLaw, Geneva)
  Πάνος Παναγιώτου

  Επικεφαλής χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής

  XrimaNews.gr, GSTA Ltd, WTAEC Ltd

 10. Δαφνούλα avatar
  Δαφνούλα 01/12/2011 11:22:08

  Συμφωνώ και επαυξάνω πολύ ωραίο άρθρο το θέμα είναι ακούν τέτοιες φωνές εκεί στη Συγγρού????Γιατί αν περιμένουν ότι ο Παπαδήμος και Σ.Ι.Α έχουν σκοπό να κάνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου είναι βαθιά εώς πολύ βαθιά νυχτωμένοι!!!!!

 11. SABI avatar
  SABI 01/12/2011 11:37:16

  Πιστεύω οτι η κατάρρευση του Νεοφιλελευθερισμού που βλέπουμε να πέφτει και να μας πλακώνει κυρίως εμάς στη Νότια Ευρώπη που μας έχει βάλει όλους μαζί στην κατηγορία PIIGS μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε για να επιβιώσουμε πρώτα και άν τα καταφέρουμε, μετά βλέπουμε... Τα κράτη συνεργάζονται όταν υπάρχει κοινό συμφέρον ή όταν καταλάβει το ένα το άλλο, ή όταν δέχονται κοινή επίθεση από πανίσχυρο εχθρό...Μην ανησυχείς, αν και δεν θα μας χάλαγε, ΔΕΝ φαντάζομαι αειφορείες σαν κίνητρο για διακρατικές συνεργασίες.
  Οι λαοί της Ευρώπης, από τότε που κατέρρευσε το Γ' Ράιχ, έπαψαν να σκυλοτρώγονται μεταξύ τους και δημιούργησαν την ΕΕ. Η 5η φάλαγγα των Αγγλοσαξόνων έμεινε απ' έξω πλαγιοκοπώντας ασταμάτητα την Ενωση αφού δεν μπορούσε να την κτυπήσει στα ίσια. Με την επικράτηση του Θατσερικού Νεοφιλελευθερισμού το 1989, κατάφερε να εισχωρήσει στην Ενωση των λαών
  και να την μετατρέψει σε Νεοφιλελεύθερη Νομισματική Ενωση με το απατηλό επιχείρημα ότι αυτό θα αναγκάσει τους λαούς (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΙ ) να δεχτούν και την Ομοσπονδιακή Ενωση, ξέροντας οτι έτσι θα μπορέσουν να τη διαλύσουν. Αυτο είναι το μόνιμο λαθος που κάνουν οι ισχυροί. Αγνοούν οτι η υπέρμετρη επίδειξη της ισχύος τους, ενώνει και επαναστατικοποιεί τους αντιπάλους τους . Αυτό έπαθε και ο Χίτλερ. Αυτό θα πάθει και η Αυτοκρατορία του χρήματος τώρα. Το ανθρώπινο είδος δεν θα χαθει για τα μπικικίνια...

 12. Greg avatar
  Greg 01/12/2011 11:48:37

  Άμεση πολιτική ένωση Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Διαμόρφωση μιάς κοινής πλατφόρμας με δυνατότητες διεύρυνσης στα Βαλκάνια.

  Έκδοση κοινού νομίσματος, συμφωνία κοινής εξωτερικής και αμυντικής (στα πλαίσια του ΝΑΤΟ) πολιτικής.

  Ποιός μπορεί όμως να τα υλοποιήσει αυτά, ποιός;;;;;;

 13. undercover gpr avatar
  undercover gpr 01/12/2011 11:51:44

  Έχετε δει από κάποιο Ευρωζωνικό κράτος (εκτός Γερμανίας) καμμία πρόσταση/πρωτοβουλία/έκθεση κτλ κτλ ως προς την μελλοντική πορεία της Ευρωζώνης?

  Πουθενά , λέω γω , και με βάζει σε σκέψεις.

  Ή έχουν ρίξει όλοι λευκή πετσέτα και παίζουν κατενάτσιο.Ή απλά όλοι είναι άχρηστοι χωρίς ιδέες/προτάσεις και περιμένουν όλοι τη διαμόρφωση του πλαισίου από τους Γερμανούς για να μπουν σφήνα με μικρές αλλαγές (όπου τους συμφέρει).

  Ευρω-Πολιτικο-Κατάντια

 14. Απορία avatar
  Απορία 01/12/2011 11:56:21

  Πιστεύετε ότι οι "χώρες του νότου" θα θέλουν την Ελλάδα στο κοινό "μέτωπο";
  Αμ' δε...

  Η Ελλάδα θέλει τουλάχιστον μια γενιά για να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον της, παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο έγκλημα του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κυρίως το οικονομικό, ήταν αυτό.
  Ξεφτίλησαν την χώρα σε όλη την υφήλιο, επίτηδες.
  Έκαναν το Έλληνας συνώνυμο με το κλέφτης, το τεμπέλης, το μπαταξής. Γι'αυτό θέλουν "κρέμασμα", τα 170 και βάλε δίς που μας φέσωσαν είναι το λιγότερο.

  Χωρίς καμμία πλάκα, ούτε σε κεντροαφρικάνικη ένωση δεν θα γινόταν δεκτή η Ελλάδα σήμερα.

 15. SABI avatar
  SABI 01/12/2011 12:36:30

  Αγαπητέ Απορία,
  Μεταξύ μας δεν νομίζω οτι, αν λάβεις υπ' όψη τη διαφορά μεγέθους των χωρών μας (μην ξεχνάς οτι η Ιταλία είναι στο G8!!!), η ξεφτίλα και το φαλίρισμα της Ιταλίας απ' τον Μπερλουσκόνι (μην ξεχνάμε επίσης και τη μαφία) είναι πολύ μεγαλύτερη απο τη δική μας απ τον George. Aλλωστε τον κατάλαβαν και οι ξένοι (ότι πρόκειται για αυθεντικό Αμερικανάκι) και τον πέταξαν έξω με τις κλωτσιές...Το γιατί οι Αμερικάνοι κάνουν ακόμα κουμάντο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα, είναι μεγάλη ιστορία και την ξέρουν οι ξένοι οι οποίοι υποχρεούνται να την ξέρουν.
  "Τα υπόλοιπα", είναι οτι ο Ελληνας αγαπά την πατρίδα του και μ' όλο το δίκιο του μισεί το κράτος του που είναι ξένο μαζί με τους πολιτικούς του...

 16. Απορία avatar
  Απορία 01/12/2011 12:50:08

  Κάνε ένα ταξίδι οπουδήποτε στο εξωτερικό και πες ότι είσαι έλληνας...

  • foros avatar
   foros @ Απορία 01/12/2011 14:54:11

   Νότια Αφρική: 1ο θέμα Ζιμπάμπουε 2ο Ελλάδα στις Εξωτερικές Ειδήσεις.
   Πες ότι είσαι έλληνας φοιτητής και ζήτα να νοικιάσεις σπίτι στο εξωτερικό, Αγγλία - Γερμανία.
   Έχουμε γίνει συνώνυμο του Αλβανού τουρίστα!!!!

 17. SABI avatar
  SABI 01/12/2011 14:54:34

  Αγαπητέ Απορία,
  Kάνω πολλά ταξίδια στο εξωτερικό,
  Και πραγματικά εκεί νοιώθω και θα νοιώθω πάντα περήφανος όταν τους λέω οτι είμαι Ελληνας . Μέχρι στιγμής δεν βρήκα κανέναν ΣΟΒΑΡΟ ξένο που να μου πεί οτι δεν έχω δίκιο. Χαρακτηριστικές πχ. είναι οι δηλώσεις του μεγαλύτερου σύγχρονου Γάλλου σκηνοθέτη-πολιτικού και φιλοσόφου Jean-Luc Goddard και ενός από τους μεγαλύτερους ηγέτες της Γερμανίας Helmut Schmitt.(υπάρχουν στο ιντερνετ).
  Στο εσωτερικό έχω πρόβλημα, κι αυτό μόνο όταν αντιμετωπίζω το κράτος του Προτεκτοράτου με τους υπαλλήλους του που με μεταχειρίζονται σαν παρακατιανό μετανάστη, ζητώντας μου κάθε φορά να αποδείξω οτι είμαι Ανθρωπος και όχι ελέφαντας ή οτιδήποτε άλλο. Στό εξωτερικό ποτέ. Οταν μάλιστα λέω Ελληνας (συμπληρώνω πάντα, εγγονός του Αρχιμήδη και δισέγγονος του Οδυσσέα) βλέπω μια δόση ζήλιας στα μάτια τους . Τον περασμένο μήνα στην Ολλανδία πέρα απ' αυτή τη ζήλεια διέκρινα και μια διάθεση συμπόνοιας γι' αυτά που τραβάμε στο θέμα της οικονομίας εξ αιτίας των "αρχόντων μας". Κι όταν ένας Γάλλος φίλος θέλησε να μου επαναλάβει αυτά που λέει το Γαλλικό mega channel περί εθνικού σπορ της φοροδιαφυγής του εξήγησα οτι στα 100 δις που φοροδιαφεύγουν, τα 95 ανήκουν στους πολιτικούς και τους Νταβατζήδες τύπου mme Betancour ή mr, Bouygues (φίλοι του Σαρκοζί) που έχουμε και εμείς στην Ελλάδα και μάλιστα είναι συχνά συνεργάτες των ανωτέρω, το δε υπόλοιπο 5 δις είναι "φοροάμυνα" κατά των κλεπτών του κράτους, για να πληρωθεί η παιδεία (φροντιστήρια) η υγεία, η ασφάλεια και η ανεργία στα οποία το ελληνικό κράτος-προτεκτοράτο δεν δίνει ούτε τα μισά απ' ότι η Γαλλία. Οταν μου αντέτεινε μα εσείς τους ψηφίζετε, του εξήγησα οτι εμείς τους καταψηφίζουμε αλλα τους 50 αντικυβερνητικούς βουλευτές που εμείς εκλέξαμε οι κλέφτες τους παίρνουν με τον εκλογικό νόμο που ψήφισαν και τους κάνουν κυβερνητικούς. Τότε μου ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν φαντάστηκε οτι στην Ευρώπη υπάρχει τέτοιο εκλογικό σύστημα! Αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα παρουσιάζουν οι καναλάρχες δεν θα κινδύνευε σήμερα το Ευρώ η Ευρωζώνη και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα απο μερικούς αλητήριους που όλη μαζί η οικονομία του δεν είναι ούτε το 2% τή Ευρωπαικής και το 0,0002% της παγκόσμιας...

  • Αριστειδης ο δικαιος avatar
   Αριστειδης ο δικαιος @ SABI 01/12/2011 15:40:55

   Το τελευταιο σχολιο που αφορα στα καλα λογια του Γκονταρ αγαπητε μου δυστυχως δεν απηχουν το μεσο κοινο της ευρωπης οποτε ειναι ατοπο να λες οτι στην ευρωπη εχουν καλη εντυπωση για εμας.Μετα εχω να παραρτηρησω, και οι φιλελληνες σαν τον Γκονταρ αγαπουν την ελλαδα και τους ευχαριστουμε, αλλα δεν αποφασιζουν για την τυχη μας αυτοι, ασε που σημειο αναφοαρας στην αγαπη τους ειναι η αρχαια ελλαδα και οχι η συγχρονη Και κατι τελευταιο βαρεθηκα ,και ελπιζω μαζι μου ολοι οι πραγματικοι ελληνες να ειμαστε η ουρα της ευρωπης ,οι ζητιανοι της αγαπης τους ,δεν μας τιμα να μας λυπουνται,θα προτιμουσα να μας ζηλευαν με και χωρις αποσιωπητικα για την πρωτοπορια των νεοελληνων σε ολα ,στην δημιουργια,στην φαντασια στον πολιτισμο στην οικονομια στην εκπαιδευση κ λ π...Μονη λυση ειναι η νεα μεγαλη και συγχρονη δεξια παραταξη που θα πατησει πανω στα ηθη και τις παραδοσεις μας για να μας οδηγησει στην νεα ελλαδα μεσα στην νεα ευρωπη.Ο Σαμαρας και οι συν αυτω εχουν μεγαλη και ιστορικη ευθυνη αλλα και ευκαιρια να αναδειξουν τον Σαμαρα σε Ερντογαν της ελλαδας ,και το λεω σημειολογικα ,μην κατηγορηθω και ως φιλοτουρκος που εχω ριζες απο τις χαμενες πατριδες.

 18. tak avatar
  tak 01/12/2011 19:05:36

  Αριστειδης ο δικαιος: "Ο Σαμαρας και οι συν αυτω"... Αγαπητέ Δίκαιε Αριστείδη, ο Σαμαράς δεν έχει "συν αυτω". Και θα δεις, που έχει στεγνώσει κι αυτός την ψυχή του, για να κυβερνήσει... Και ούτε ψύλλος στον κόρφο των ... "συν αυτω", όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου... Θυμήσου τη μέρα και την ώρα που σου τα γράφω...

 19. SABI avatar
  SABI 01/12/2011 19:10:28

  Aγαπητέ Αριστείδη δίκαιε,
  Με τον εαυτό σου και τους σύγχρονους Ελληνες είσαι λίγο άδικος...
  Φυσικά, αν πρόσεξες ανέφερα τον Γκοντάρ και τον Σμιτ με ένα πχ. μπροστά γιατί θα μπορούσα να αναφέρω εκατοντάδες τέτοιους φιλέλληνες που αγαπούν όχι μόνο τους προγόνους μας αλλά κυρίως εμας τους σημερινούς νόμιμους κληρονόμους και απογόνους τους που η Ζακλίν ντε Ρομιγί μας αποκαλούσε τους καλύτερους ανθρώπους της Ευρώπης. Βεβαίως αυτοί δεν απηχουν το μέσο κοινό της Ευρώπης αλλά ευτυχώς το περισσότερο μορφωμένο δηλαδή όχι το στομάχι αλλά το μυαλό της Ευρώπης . Το μέσο κοινό ακόμα και στις πιό προηγμένες χώρες έχει την τάση να γενικεύει και χάριν ευκολίας να βάζει τα πάντα στο ίδιο σακκί. Ετσι εμείς, μέσος Ελλην-που σημειωτέον δεν υπάρχει-πιστεύει οτι οι Αγγλοι είναι π----ηδες γενικώς. Οι Γάλλοι, ο μέσος Γάλλος, πιστεύει οτι οι Ιταλοί είναι "ελαφριοί", φανφαρόνοι, κλέφτες και ψεύτες κ.ο.κ. Μην βαριέσαι αλλα αποδέξου την πραγματικότητα και να λές πάλι καλά...Και οι μαύροι (πολλοί μαύροι) βαρέθηκαν να είναι μαύροι (είδες τι έπαθε ο Μάικλ Τζάκσον για να γίνει άσπρος) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχουν δίκιο.

  Η ιστορική εξέλιξη του Εθνους μας 'οπως και των άλλων εθνών δεν είναι ποτέ ευθύγραμμη. Υπάρχουν αιώνες ακμής και παρακμής . Τυχαίνει ο αιώνας μας να είναι για εμάς περίοδος παρακμής σε σχέση με προηγούμενους αιώνες της ιστορίας μας. Ομως θα πρέπει ταυτόχρονα να βλέπουμε και την θέση μας σε σχέση με τους άλλους λαούς και ιδιαίτερα τους γειτονικούς . Πχ. οι Αιγύπτιοι με ιστορία αρχαιότερη από τη δική μας σήμερα δεν υπάρχουν πλήν απο μερικές εκατοντάδες στην περιοχή της άνω Αιγύπτου. Τα αρχαία Αιγυπτιακά (Εθνος=Γλώσσα) δεν υπάρχουν. Οι σημερινοί "Αιγύπτιοι" είναι Άραβες και δεν το κρύβουν (σε αντίθεση με τους Σλάβους νόμιμους συνιδιοκτήτες τμήματος της Μακεδονίας που ντρέπονται να ομολογήσουν οτι είναι Σλάβοι εν αντιθέσει με τους συμπολίτες τους Αλβανούς που δεν ντρέπονται που είναι Αλβανοί). Ολοι οι Βαλκάνιοι, Β. Αφρικανοί και Μεσανατολίτες γείτονές μας (περίπου 350 εκατομμύρια ΑΝΘΡΩΠΟΙ με αρχαία ιστορία όλοι τους, μας ζηλεύουν γι αυτό που είμαστε σήμερα σε όλους τούς τομείς και ακόμα περισσότερο όταν μαθαίνουν ότι είχαμε εμφύλιο και δικτατορία μέχρι πρόσφατα. Οπως είπε ο Αμερικανός αντιπρόσωπος του Ασοσιέιτεντ Πρές όταν συνταξιοδοτήθηκε η Αθήνα είναι η πρώτη πρωτεύουσα στα Βαλκάνια και τη Μ.Ανατολή και η τελευταία στην Ευρώπη...
  Η Ελλάδα είναι αναγκασμένη όσο εξακολουθεί να είναι προτεκτοράτο με ξένες πάντα εξουσίες (Κακά τα ψέμματα ο τελευταίος άρτι παραιτηθείς Πρωθυπουργός μας ήταν Αμερικανός ελληνικής καταγωγής)να επιβιώνει αντάρτικα...
  Ομως ας πούμε και τα καλά της :
  1.ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ.
  2ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
  3.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥς ΑΜΥΘΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ(ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ)
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ (αναλογικα με τον πληθυσμο της) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ. (Καζαντζάκης,Ελύτης,Σεφέρης,Καβάφης,Ρίτσος, Καββαδίας κλπ.)
  5.ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ. (Μίκης Θεοδωράκης,Μάνος Χατζηδάκης,Βαγγέλης Παπαθανασίου,Δημήτρης Μητρόπουλος, Νίκος Σκαλκώτας, Λεωνίδας Καβάκος,Μαρία Κάλλας, Αγνή Μπάλτσα,Νάνα Μούσχουρη κλπ.)
  6. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΩς ΣΗΜΕΡΑ.
  7.ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. (ΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ)
  8.ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΡΩΤΕς ΣΕ ΠΡΟΟΔΟ ΠΑΡΟΙΚΙΕς ΣΤΙς ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
  9.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Β. ΑΦΡΙΚΗ.
  10.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕς.
  11.ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.
  12.ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ.
  13. ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙ ΩΡΕΣ...
  Μπορείτε να συνεχίσετε τη λίστα...
  Οι ξένοι έρχονται για την αγάπη σ' εμάς ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΟΥΣ. Σ' αυτό το θέμα μπορούμε να είμαστε περήφανοι και ανάμεσα στους πρώτους στον κόσμο. Μόνο εμείς δείξαμε τόση αγάπη στους Γιουγκοσλάβους όταν οι άλλοι τους βομβάρδιζαν. Οσον αφορά την πρωτοπορία δεν τα πάμε και άσχημα . Βέβαια συμφωνώ μαζί σου οτι ως Ελληνες δεν θα μείνουμε σ' αυτά όσο ανάξιες κι αν ήταν ως εδώ οι πολιτικές μας ηγεσίες .Ομως έχω την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στο ιστορικό σταυροδρόμι που και αυτό το ζήτημα αρχίζει να διορθώνεται. ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ!! Ο Σαμαράς δεν είναι Σούπερμαν να τα κάνει όλα μόνος του. Και το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι τόσο σοβαρό, που ακόμα κι αν οι άλλοι τίμιοι και καθαροί Ελληνες που βρίσκονται στην Αριστερά και στο ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να βοηθήσουν την πατρίδα (που όλοι οι τίμιοι Ελληνες το θέλουν) ο Σαμαράς άν είναι τόσο άξιος πατριώτης όσο πιστεύεις, θα πρέπει να βρεί τρόπο να τους κάνει να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια αλλοιώς μόνος εναντίον τιμίων και ατίμων εκτός ΝΔ δεν θα κάνει τίποτε και σε μερικούς μήνες θα πέσει. Γι αυτό πρέπει να κάνει ήδη κουμάντο και πρός αυτή την κατεύθυνση.

 20. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 02/12/2011 00:42:49

  αγαπητε φιλα
  Διαβασα με την δεουσα προσοχη το κειμενο σου και εβγαλα το ευμπερασμα οτι αγαπας την ελλαδα και καλα κανεις αλλα μεχρι εδω.Πολλοι ελληνες που αναφερεις βρηκαν την αναγνωριση δυστυχωε εκτος ελλαδας ,οσο για ολα τα αλλα μου θυμιζουν τις ατραξιον του 1970 στην Πλακα που λαβαιναν χωρα στις ταβερνες και τα μπουζουκια με ενα μειγμα λιγο κρασι λιγο θαλασσα και το αγορι μου!Καλο το φολκλορ για χαρες και πανηγυρια αλλα η πολιτικη αγαπητε μου ειναι μια υποθεση πιο πολυπλοκη και πολυ σοβαρη.Ολα οσα περιγραφεις ειναι στην σφαιρα της φαντασιας σου και στις καρδιες των ελληνων μα οχι στο σκληρο σημερινο οικονομικο και οχι μονο τοπιο του συγχρονου κοσμου. Ελεος ,καμμια φορα η υπερ του δεοντος αγαπη μπορει να οδηγησει σε λαθος αποτελεσματα.Εμεις φιλε μου θελουμε να μας σεβονται για αυτο που ειμαστε τωρα οχι για αυτο που ειμασταν καπου καπως καποτε ,το παρελθον ειναι εργαλειο γλυκων και τρυφερων αναμηνσεων τιποτα παραπανω, πιστεψε με, στο σημερα τι κανουμε?

 21. SABI avatar
  SABI 02/12/2011 09:24:50

  Aγαπητέ Αριστειδη δικαιε,
  Χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε τώρα...Εσύ με έκανες να επεκταθώ και σε ευχαριστώ γι' αυτό.
  Αν διαβάσεις το πρώτο μου κείμενο σε αυτό εδώ το μπλόγκ (απάντηση στον archaeopteryx , 01/12/2011 στις 9:55 am) προτείνω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σήμερα και τα αναφέρω αριθμητικά. Επιμένω όμως οτι ο Σαμαράς μόνο σε συμμαχική κυβέρνηση με τους πατριώτες αριστερούς θα μπορέσει να σώσει την πατρίδα . Μόνος του ακόμα και με 155 (στην καλύτερη) βουλευτές δεν θα κυβερνήσει πάνω απο 2-3 μήνες. Σίγουρα θα του φύγουν τουλάχιστο 6 ή θα αναγκαστεί να τους διαγράψει. Αν έχει συμμαχική κυβέρνηση με την Αριστερά θα μπορεί κάλλιστα να εκβιάζει και αυτός τους εκβιαστές του και να τους λέει οτι ουδέποτε η Αριστερά θα δεχτεί το Αγγλικό δίκαιο γιατί οι δεν ξεχνά τί της έκαναν οι Αγγλοι στα Δεκεμβριανά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.