#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2011 07:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαϊκό και πατριωτικό κίνημα με καλούς τρόπους δεν γίνεταιΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έγινε από το ποτάμι της λαϊκής βάσης, που σάρωσε σόγια, μαφιόζικες κολλεγιές και νταραβέρια δεκαετιών. Ενώ δε στην αρχή η διαδικασία έμοιαζε με στημένο πολιτικό στοίχημα της διαπλοκής, τελικά στις 29/11, την 11η Σεπτεμβρίου του «μητσοτακισμού», οι απλοί άνθρωποι άφησαν σύξυλους καναλάρχες, μπετατζήδες και λοιπούς συγγενείς.

Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας, με μακρά πορεία στα χρόνια της Μεταπολιτευτικής Παράγκας, έχει απ’ όλα. Καλούς, κακούς, γόνους, αυτοδημιούργητους, ικανούς, μέτριους, ανίκανους. Κυρίως όμως έχει λαϊκή πατριωτική βάση και αρχηγό που μετέχει του Ελληνικού Τρόπου.

Σ’ αυτό το Έθνος, οι τελευταίοι αληθινοί αριστοκράτες μας έπεσαν στο πλάι του βασιλέως στην πύλη του Ρωμανού. Όσοι σήμερα περιφέρονται κομψευόμενοι με καγιέν, όλα αυτά τα καθεστωτικά κοχίμπα με τις αγορασμένες φιλάνθρωπες συζύγους, πίσω τους έχουν τσομπάνους, γεωργούς, πολλούς παπάδες, άντε και κανένα δάσκαλο. Μπορεί τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα να τα κονόμησαν, όπως τα κονόμησαν, αλλά πίσω τους, το μόνο γαλάζιο που υπάρχει, είναι το λουλάκι, με το οποίο η γιαγιά τους έκανε μπουγάδα στο καζάνι. Κόκκινο και μόνο κόκκινο είναι το αίμα. Κι ο Λαός το έχυσε άφθονο.

Η επί τριάντα χρόνια καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας ήταν το πρώτο καίριο χτύπημα στην ισχύ του Έθνους, στις βάσεις της Ελευθερίας του. Η γενοκτονία της ελληνικής γεωργίας, βιομηχανίας και βιοτεχνίας, με την «άνθηση» των παρασιτικών δραστηριοτήτων, με δανεικά που έπαιρνε ο Λαός και τα κατασπάραζαν λίγοι, διέστρεψε και την «κουλτούρα εργασίας» των Ελλήνων, χάλασε την ψυχή μας. Η εργασία που από μόνη της ήταν αξία για τον Έλληνα αντικαταστάθηκε από την άκοπη επιτηδειότητα. Ο δουλευταράς, ο προκομένος αντικαταστάθηκε ως πρότυπο από το επιτυχημένο λαμόγιο.

Παράλληλα οι Ελληνικές Ιδέες υποχωρούσαν ατάκτως. Στην Παιδεία, τα ΜΜΕ, την Τέχνη, έκανε έφοδο η λερή φάλαγγα της καθεστωτικής «προόδου». Μισέλληνες, χολερικοί, που μισούν την ίδια τη γη που πατάνε, άλλοι βετεράνοι του σταλινισμού και των παραφυάδων του κι άλλοι μέλη της ανωνύμου εταιρείας «΄Ήρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.» κοπρίζουν τους ανθελληνικούς νεωτερισμούς τους στα παιδιά μας και στο Λαό.

Στο Κυπριακό, στην εν γένει αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού στο Αιγαίο και την Θράκη, στο Μακεδονικό, στο Κουρδικό, στους βομβαρδισμούς της Σερβίας, παντού, και τώρα στην οικονομική κρίση, στην παιδεία, η ίδια χορηγημένη, καλολαδωμένη και μισελληνική παρέα, βρέθηκε απέναντι πάντοτε στο Λαό, την Πατρίδα και τα συμφέροντα της. Στελεχώνουν τους κάθε είδους μηχανισμούς της παρακμής, δημοσιογραφικούς, πολιτικούς, επιχειρηματικούς. Αντζέντηδες όπλων, σκουπιδιών, ξένων συμφερόντων και ντόπιων νταβαντζήδων.

Μαζεύουν υπογραφές, γράφουν, μιλούν, στέλνουν τις εκπομπές τους για προέγκριση σε πρεσβείες, συκοφαντούν πρόσωπα, αποκρύπτουν γεγονότα, παίρνουν «πολιτικές πρωτοβουλίες» στο όνομα της σωτηρίας της Πατρίδος. Συνήθης στόχος η διάσωση των μηχανισμών της παρακμής και της υποτέλειας. Όλοι τους είναι ανοιχτοί από πολλές μπάντες, τα ρούχα τους κρέμονται στις καρέκλες, γιατί η ντουλάπα τους είναι τίγκα στους σκελετούς.

Η κρίση σήμερα ξεβρακώνει όλο αυτό το μεταπολιτευτικό σύστημα, τραβάει το κουρέλι της βερεσέ ευμάρειας και φαίνονται όλες οι κακοφορμισμένες πληγές μας στους θεσμούς, στην οικονομία, την παιδεία, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, τα ΜΜΕ.

Τα αλλεπάλληλα πολιτικά και οικονομικά Βατερλώ της "κυβέρνησης" έχουν σαν άμεση συνέπεια την εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερων ομάδων πολιτών. Σε λίγο όλη η βάση, όλων των κομμάτων θα είναι λαϊκή, σχεδόν προλετάριοι, γιατί ως τώρα έχουμε δει μόνο την ουρά του θηρίου της φτώχειας. Επιστήμονες και χειρώνακτες θα ζουν σχεδόν το ίδιο, με τα απολύτως απαραίτητα ή και στερούμενοι πολλά από αυτά. Γι’ αυτό λέω ότι η Κεντροδεξιά ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει. Δεν το επιτάσσουν μόνο η ηθική, το δίκαιο και η Ιστορία. Το λένε και οι αριθμοί. Σε λίγο, όπως λέει κι ο φίλος μου ο Γιώργος, αν αφεθούν κι άλλο τα πράγματα έτσι, οι απλοί άνθρωποι θα επιτίθενται σε όποιον φοράει γραβάτα.

Η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας σε υγιείς βάσεις είναι ο μόνος δρόμος. Κι αυτές οι υγιείς βάσεις προϋποθέτουν ένα ελληνικό λαϊκό και πατριωτικό κίνημα που θα κινητοποιήσει στην βάση όλες τις υγιείς και ρωμαλέες δυνάμεις της Πατρίδας υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Ελληνικό κίνημα με Έλληνα ηγέτη.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κατάλυση θεσμών και συμβόλων αλλά ούτε και με καλούς τρόπους. Πάντα «η δύναμη βρίσκεται στις γροθιές κι όχι στα καλοσυνάτα πρόσωπα».

Σίγουρα η ΝΔ, ως κόμμα με αστικές καταβολές, κόμμα νοικοκυραίων, όπως είναι πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν θα αποστεί της ευπρέπειας. Άλλωστε όταν λέω ότι η διαφορά μας από τους απέναντι, είναι ότι εμείς πιστεύουμε πραγματικά στους θεσμούς και τους υπερασπιζόμαστε, το εννοώ. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αλλά ο σκοπός υπάρχει και πρέπει να τον κατακτήσουμε. Αυτό όμως, από την άλλη, δεν θα γίνει με το σεις και με το σας. Και η ευπρέπεια δεν μπορεί να σημαίνει και ανοχή στην προδοσία. Γιατί, αδέρφια, πείτε ότι θέλετε, εκ του αποτελέσματος προδοσία είναι, ένα οικονομικό και κοινωνικό «1922». Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε απλώς δυσαρμονία Λαού και κυβέρνησης. Ήδη γεννιέται τυφλό μίσος.

Η δε αριστερά πάσης φύσεως ενοχλείται σφόδρα από την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας της στον χώρο των ιδεών. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν της ανήκει, ούτε η αγροτική, βιομηχανική και βιοτεχνική ανάπτυξη της χώρας. Στους δε νεοφιλελεύθερους δεν ανήκει απολύτως τίποτα, μόνο η κοινωνική ανθρωποφαγία, ο δοσιλογισμός, η περιφρόνηση που τους ανταποδίδει ο Λαός, που συνήθως ταΐζει αυτό τον εσμό άκαπνων ηλιθίων, που έχουν ένσημα μόνο στην …ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

Όπως πολύ σωστά είχαμε προβλέψει, οι πλέον αγανακτισμένοι των αγανακτισμένων είναι αυτοί που πίστεψαν στο «λεφτά υπάρχουν». Η αποτυχία της κυβέρνησης κι οι συνέπειες της κρίσης καταργούν τις διαχωριστικές γραμμές. Εν δυνάμει αυτό το λαϊκό πατριωτικό κίνημα θα συγκεντρώσει κάτω από τις σημαίες του από την λαϊκή δεξιά και μεγάλες μάζες του ΠΑΣΟΚ, ως την πατριωτική αριστερά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύω πως αναζητά αξιοπρεπή τρόπο διαφυγής. Γιατί πλέον στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν αυτό που καταλάβαμε όλοι με την κλιμάκωση των λαϊκών αντιδράσεων στην παρέλαση: δεν θα μπορέσουν ούτε προεκλογική εκστρατεία να κάνουν.

Σε ποια πλατεία θα πάνε να μιλήσουν; Σε ποιες γειτονιές θα περπατήσουν; Σε ποιο καφενείο θα μπουν; Υπουργοί και βουλευτές σκέφτονται με δέος την προεκλογική περίοδο.

Νοικοκυραίοι τους βρίζουν και τους προπηλακίζουν, οι ίδιοι οι συγχωριανοί, οι γείτονες κι οι γνωστοί τους. Αυτοί που έχουν κάποιο θάρρος μαζί τους, συμμαθητές, συνάδελφοι στη δουλειά και συντοπίτες είναι οι πλέον αμείλικτοι. Στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τους γρονθοκοπούν. Σεβάσμιοι γέροντες τους πετάνε φλυντζάνια με καφέ και ποτήρια με νερό.

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Οι τυχοδιώκτες των μαϊμού Δεκεμβριανών δεν μπορούν ν’ ανακαλύψουν την Πατρίδα. Έχουν αντισώματα μηδενισμού. Πιστεύουν στο μπάχαλο αλλά αποτελούν μικρή μειοψηφία. Θα προσπαθήσουν να χωθούν, να καπελώσουν αλλά μάταια, εφόσον υπάρχει στιβαρή πατριωτική ηγεσία.

Οι πολλοί, οι άνθρωποι που αντιδρούν, εξεγείρονται και σηκώνουν πια και χέρι, είναι απ’ όλα. Δεξιοί κι αριστεροί, νοικοκυραίοι, δημόσιοι κι ιδιωτικοί. Αντιδρούν ενστικτωδώς, ακόμη όμως κι όταν κάνουν λάθος από οργή, δεν είναι μειοψηφία.

Το χρέος της παράταξης μας δεν είναι να καταστείλει την λαϊκή οργή αλλά να την εκφράσει, να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας. Το εθνικό συμφέρον σίγουρα επιτάσσει να δείχνουμε τις κόκκινες γραμμές που επιτάσσουν οι θεσμοί, η Ιστορία και η αξιοπρέπειας μας. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, δεν διαλύουμε τα πάντα για το μικρομματικό συμφέρον μας. Όμως πρώτιστο μέλημα μας είναι η προστασία των πολλών και αδύναμων. Πρέπει λοιπόν συντεταγμένα και θεσμικά να τιμωρήσουμε όσους οδήγησαν την Πατρίδα εδώ που την οδήγησαν.

Την κοινωνική έκρηξη την φέρνει η ατιμωρησία. Το λέγαμε εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Η παράταξη λοιπόν που φέρει το καθήκον υπεράσπισης του Λαού και της Πατρίδας, η παράταξη που δεν παίζει με τους θεσμούς, ούτε επιδιώκει τυχοδιωκτικά την οχλοκρατική αποσύνθεση, οφείλει να διερευνήσει και να τιμωρήσει αμείλικτα τους υπεύθυνους. Δεν μπορούν απλά να πάνε σπίτι τους με τα χέρια στις τσέπες.

Πρώτα όμως πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν και να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Κάθε μέρα παραμονής στην εξουσία αυτής της αδίστακτης ιδεοληπτικής κλίκας βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 31/10/2011 07:43:45

  +100000000 αδελφέ μου.Από το "Da Capo" δεν μπορούμε να περιμένουμε εθνέγερση ούτε από το "Dolce"...

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 31/10/2011 10:41:28

   Αγαπητέ Φαήλε
   Χρειάστηκαν, όμως, τρείς μέρες, 6-7 αναρτήσεις με συνεχώς διορθούμενες (προς το σωστό) θέσεις και η σημερινή σου "επιστράτευση", για να συντονισθούμε με την κοινωνία. Όχι λάθη.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Α 31/10/2011 11:18:29

    Νίκο, καλημέρα.
    Δεν προέβαλα καμμία διαφορετική, διορθούμενη ή μη θέση. Ήμουν κατά της αταώσης της στρατωτικής παρέλασης. Το συγκλονιστικό βίντεο με τη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων απαντάει καλύτερα από κάθε δικό μου επιχείρημα.
    Αυτό δεν έχει όμως καμμία σχέση, δεν αναιρεί την σταθερή μου θέση απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στο ότι πρέπει το βήμα μας να είναι συντονισμένο ή και ένα μήκος μπροστά από του Λαού, χωρίς ψέματα, χωρίς να ανεχόμαστε ή να κολακεύουμε λάθη.

    • Πεταλάς Σάββας avatar
     Πεταλάς Σάββας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 11:41:42

     Οι λαϊκές αντιδράσεις που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου έρχονται να ακυρώσουν τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης του Μνημονίου για το «ψαλίδισμα» του εισοδήματος των Ελλήνων, της εθνικής μας αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας.
     Η λαϊκή δυσαρέσκεια όπως εκδηλώθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους, με εξαίρεση τις όποιες καθοδηγούμενες ακρότητες οι οποίες είναι μεμονωμένες και καταδικαστέες, δεν στόχευε στην αμαύρωση της επετείου αλλά στην αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί στην οικονομική και εθνική υποτέλεια.
     Η προσβολή του διαχρονικού μηνύματος του «ΟΧΙ» δεν συντελέστηκε στους δρόμους, όπως εντέχνως προσπαθεί να καλλιεργηθεί, αλλά στις αίθουσες των Βρυξελλών όπου η Κυβέρνηση Παπανδρέου υποθήκευσε το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.
     Λαμβάνω λοιπόν το θάρος να σε παρακαλέσω να μεταφέρεις στον Πρόεδρο ότι παραδοσιακοί πατριώτες δεξιοί ψηφοφόροι κυριολεκτικά απογοητέυτηκαν και εξοργόιστηκαν από τις δηλώσεις του Προέδρου..... Δεν ζητάμε όπως σωστά λες να πάψουμε να είμαστε αστικό κόμμα αλλά σε τέτοιες συνθήκες ο λαός αναζητά δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.... Με καθοσπρέπισμούς και με ορισμένους κοινοβουλευτικούς κρυφούς εραστές του μνημονίου άσχετα αν δεν το ψήφισαν δεν πάμε μπροστά..... Δώστε ελπίδα στο λαό και αν αυτό σημαίνει σύγκρουση με τη νεοφιλελευθερη 5η φάλαγγα εντός της Ν.Δ. ας την κάνουμε.....

     • aurora3363 avatar
      aurora3363 @ Πεταλάς Σάββας 31/10/2011 14:42:45

      Εύγε κ. Πεταλά!!!!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πεταλάς Σάββας 31/10/2011 15:36:15

      Φίλε Σάββα, γερνικά θα σου πω ότι ΟΛΗ η Νέα Δημοκρατία, αι όχι μόνο, διαβάζει Antinews. Οπότε συμφωνούν ή διαφωνούν την άποψη σου θα την δούν όλοι.

     • Underdog avatar
      Underdog @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 20:23:14

      Ο πατριώτης πρέπει να υπερασπίζεται τη χώρα του απέναντι στην κυβέρνησή του.

 2. δημητρης μαυρομματαιος avatar
  δημητρης μαυρομματαιος 31/10/2011 07:49:39

  Καλημερα,ΕΓΡΑΨΕΣ παλι!!!

 3. panagos avatar
  panagos 31/10/2011 07:52:42

  Θαυμάσια ανάλυση!!!!
  ΕΥΓΕ !!!

 4. Mara avatar
  Mara 31/10/2011 07:59:59

  Έφθασε η ώρα του μεγάλου αγώνα!!!

  Έγραφε χθές ο Μαρκ Μαζάουερ στους New York Times:
  "Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον".

  "Σε τούτα δω τα χώματα κακιά σκουριά δεν πιάνει" (τουλάχιστον όχι για πολύ...)
  Θα αγωνιστούμε, θα πολεμήσουμε, θα ματώσουμε θα ξύσουμε έστω και με τα νύχια μας αλλά η σκουριά θα βγεί!

  Καλημέρα σε όλους!!!

  • street fighter ΔΑΠΙΤΗΣ avatar
   street fighter ΔΑΠΙΤΗΣ @ Mara 31/10/2011 11:29:03

   συγγνωμη αλλα το βλεπω σχεδον παντου αυτο σημερα...δεν εγραψε χθες ο ανθρωπος...τον ιουνιο τα εγραψε...http://www.nytimes.com/2011/06/30/opinion/30mazower.html?_r=1

 5. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 31/10/2011 08:09:50

  Γνήσιος Επαναστατικός και Πατριωτικός Λόγος.
  Αλλά δες αυτό, γραμμένο από τον Κο Χάρη Παυλίδη υπεύθυνο Τύπου του Αντ/δρου της Ν.Δ, στήν ιστοσελίδα του επίσης δεξιού χεριού του Δ.Αβραμόπουλου.

  "Λέτε όλοι ανοησίες! Άκου προσβολή στη Δημοκρατία και στην εθνική επέτειο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Απύθμενη βλακεία και έλλειψη ιστορικής γνώσης. Δηλαδή, αυτοί που επικαλούνται αυτές τις ανοησίες τι λένε; Απλά ότι, ο κόσμος πρέπει να διαμαρτύρεται κάνοντας… γιόγκα ή βλέποντας τα δελτία ειδήσεων.
  Ένα παράδειγμα ώστε να γίνει αντιληπτό γιατί όλα αυτά που λέγονται είναι επιεικώς σαχλαμάρες. Υποτιθέσθω ότι έχουμε δικτατορία και κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου, ο κόσμος εξεγείρεται και προβαίνει σε πράξεις αδιανόητες για την ημέρα της εθνικής γιορτής. Αυτό αποτελεί αντιδημοκρατική συμπεριφορά και προσβάλλει το νόημα της εθνικής εορτής"?

  ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ(sic) ΜΕ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ

  Tί έγινε? Ψαρεύουμε στα θολά νερά? Δεν περνάνε πια τα περί "Εθνικής Συνενόησης"?

  Σύμφωνα με το σκεπτικό όλων αυτών των… ευαίσθητων πατριωτών, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την φραστική επίθεση κατά του προέδρου-απαρέδεκτη σε κάθε περίπτωση- ο Αλέκος Παναγούλης δεν θα ήταν αντιστασιακός, αλλά δολοφόνος του κοινού ποινικού δικαίου.

  • Statesmen avatar
   Statesmen @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/10/2011 12:57:00

   Ο κ. Χάρης Παυλίδης είναι διευθυντής του www.statesmen.gr και όχι υπεύθυνος Τύπου του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ούτε και υπάρχουν “δεξιά” και “αριστερά” χέρια κοντά στον κ. Αβραμόπουλο.

   Οι δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν, εκφράζουν την προσωπική τους άποψη, ακόμη και αν πρόκειται για στελέχη του www.statesmen.gr. Μόνο τα κείμενα που φέρουν την υπογραφή Statesmen εκφράζουν τη θέση του ηλεκτρονικού εντύπου.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Statesmen 31/10/2011 14:35:29

    O Xάρης Παυλίδης ήταν στο γραφείο Τύπου του Δ. Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Υγείας.
    Ο Αρ. Καλογερόπουλος, διευθυντής του site ήταν Γ.Γ του υπουργείου υγείας επί Αβραμόπουλου.
    ΑΥΤΑ!!!

   • Κακαβούλης avatar
    Κακαβούλης @ Statesmen 31/10/2011 16:27:10

    |"Ούτε και υπάρχουν “δεξιά” και “αριστερά” χέρια κοντά στον κ. Αβραμόπουλο".

    Για να κάνετε την παραπάνω δήλωση άρα αποδέχεσθε ότι το
    site σας εκφράζει τον Αβραμόπουλο.

    Και δε μου λέτε πως κρίνετε ότι ο Δ/ντης του εκφράζοντας την προσωπική του γνώμη θεωρεί ότι η θέση του Σαμαρά ειναι "ανοησίες" και "απύθμενη βλακεία"?
    Θα μας τρελάνετε!!!
    Ο Αβραμόπουλος των στρογγυλάδων και του ανώδυνου λόγου μας το παίζει επαναστάτης.
    Αλλάξαν μάτια μου οι καιροί ή ο σώζων εαυτόν σωθείτω.

 6. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 31/10/2011 08:13:59

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ
  Ο ...Δαίμων έρριξε το παρακάτω δικό μου σχόλιο ανάμεσα στο post του Δημοσιογράφου

  ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ(sic) ΜΕ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ

  Tί έγινε? Ψαρεύουμε στα θολά νερά? Δεν περνάνε πια τα περί “Εθνικής Συνενόησης”?

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 31/10/2011 08:27:40

  Φαηλο καλημερα και παλι γραφεις στην καρδια του Ελληνα!''.....τελικά στις 29/11, την 11η Σεπτεμβρίου του «μητσοτακισμού», οι απλοί άνθρωποι άφησαν σύξυλους καναλάρχες, μπετατζήδες και λοιπούς συγγενείς''.Αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι περιμενουν το εναυσμα για την μεγαλη πορεια ''.. να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο''.Ποιο ειναι αυτο το νομιμο μεσο ?Οι πορειες θελουν ηγετες και οργανωση για να γινουν .Ποτε ξεκιναμε ?Η επετειος της 29/11 πλησιαζει το λαδι στο καντηλι λιγοστευει η φλογα τρεμοσβηνει.Τερμα πια το ''..το κι εκαρτερει ..''

 8. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 31/10/2011 08:31:21

  Στους δε νεοφιλελεύθερους δεν ανήκει απολύτως τίποτα, μόνο η κοινωνική ανθρωποφαγία, ο δοσιλογισμός, η περιφρόνηση που τους ανταποδίδει ο Λαός, που συνήθως ταΐζει αυτό τον εσμό άκαπνων ηλιθίων, που έχουν ένσημα μόνο στην …ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.
  ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ.
  ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΑ.

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/10/2011 08:32:19

  Φαήλε, καλημέρα. Το καλύτερο ξεκίνημα για την εβδομάδα και το μήνα (από αύριο). Ο αυθορμητισμός των ιδεών και η λιτή γραφή συνεπαιρνουν τον κόσμο.

 10. antonis1 avatar
  antonis1 31/10/2011 08:34:58

  Λίγο αργά για δάκρυα υπέρ των θεσμών αγαπητέ Φαήλε...
  Οταν πρωτοστατούσες στα περί γουδιού,προδοτών και εκτελέσεων τι περίμενες μετά να κάνουν οι λιγότερο νουνεχείς απο εσένα?
  Και αν οι περί τον αρχηγό μιλούν για επανάσταση για εφ όπλου λόγχη κλπ τι περίμενες μετά να κάνουν οι υπόλοιποι?
  Και πως θα σταματήσει μετά ,αφού ήδη έχει νομιμοποιηθεί σχεδόν, η παρόμοια διαμαρτυρία του κάθε δικαίως ή αδίκως πικραμένου με τον αντώνη πρωθυπουργό?
  Κάπου χάσαμε το μέτρο.
  Και το επόμενο βήμα ποιό θα είναι ? Να πλακωνομαστε μέσα στις εκκλησίες?
  Οταν δεν μπορούμε να βάλουμε όρια και αυτοπεριορισμούς στις πράξεις μας, τότε θεοποιούμε το μπάχαλο.
  Ακόμη και στις πιό σκληρές πολεμικές αντιπαραθέσεις, υπήρχαν κάποια όρια, κάποιοι προσπαθούσαν να περισώσουν τα ελάχιστα ψήγματα του σεβασμού συμβόλων και θεσμών.
  Εμείς καταφέραμε να διαλύσουμε τα πάντα απο κομματικά αντανακλαστικά , και να αναγορεύσουμε την τακτική του τσίπρα και του σύριζα σε εθνικό θεσμό.
  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας ως λαός, και εσείς οι νεόκοποι ηγέτες της νδ άξιοι της τύχης σας μεθαύριο.
  Γιατί αυτός ο θεσμός που κυριαρχεί πιά στην κοινωνία μας, και με την δική σας δυστυχώς συνεισφορά, ίσως όχι σκόπιμα , είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.
  Μια κοινωνία χωρίς αρχές και όρια, όπου όλοι είναι αντί ,κάθε διαφορετική σκέψη και άποψη προδοτική και όλοι οι άλλοι προδότες άξιοι εκτέλεσης.
  Δυστυχώς,τώρα πιά είναι αργά να συμμαζέψουμε τον όχλο..
  Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες
  Την έχεις την επανάσταση που ήθελες...Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους να "καθαρίσει" και τον προδότη παπούλια, μια και δεν βολεύει ,σήμερα, ότι ο πρόεδρος δεν αποφασίζει στην χώρα μας αλλά η κυβέρνηση.
  Τόσο καιρό αυτό δεν φωνάζουν όλοι οι νεόκοποι επαναστάστες σου εδώ μέσα?
  Απλά οι συριζαίοι το έκαναν πράξη...
  Ο δε αντιπρόεδρος της βουλής κουράκης μόνο καλά λόγια είχε να πεί για τις αντιδράσεις των επαναστατών...Αντε και στα δίκά του όμως δεν άκουσε, μια και αυτός θεσμικό ρόλο έχει...
  Δεν έχουν καταλάβει ακόμη κανείς τους, "επαναστάτες" κυρίως και "καθεστωτικοί" λοτι δεν παίζεις με τα σπίρτα στα άχυρα..
  Μετά θα κλαίνε οδυρόμενοι για τιος επερχόμενες εξελίξεις.

  • Διηνεκης avatar
   Διηνεκης @ antonis1 31/10/2011 10:49:25

   antonis1 θα διαφωνισω μαζι σου νομιζω αλλα εγραφε εκτος και αν δεν καταλαβες το νοημα των αρθρον του φαηλου

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antonis1 31/10/2011 11:21:30

   Antonis1, Dora2 ή ό,τι είσαι.
   Ξαναδιάβασε ολόκληρα, όμως, τα κείμενα μου, μπας και καταλάβεις.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antonis1 31/10/2011 11:39:52

   Να ξαναδιαβάσεις το παρόν κείμενο μου και τα προηγούμενα, μπας και καταλάβεις.
   Η οργή είναι υπαρκτή και δικαιολογημένη, δεν την προκαλεί ο ... Σαμαράς.
   Αυτό που λέω και προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις είναι πως ο Λαός χρειάζεται αστικοδημοκρατική διέξοδο και τιμωρία των υπευθύνων, όχι οχλοκρατία, μπάχαλο κι αναρχία. Αυτήν την διέξοδο μόνο ο Αντώνης3 μπορεί να την δώσει αλλιώς διάλεξε πλευρά στο οδόφραγμα.
   Σε πειράζει το Γουδί; Αδερφέ, δεν θα τα χαλάσουμε στο μέρος. Έχουμε Κορυδαλλό, Ναύπλιο, Κασσαβέτεια, Αλικαρνασσό κλπ.

   • Adesmeutos Deksios avatar
    Adesmeutos Deksios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 11:58:51

    Κύριε Κρανιδιώτη. Μην μας κοροϊδεύεις. Η σημειολογία της λέξης Γουδή είναι πολύ συγκεκριμένη. Η φράση οι προδότες στο Γουδή δεν είναι ίδια με το οι προδότες στο Ναύπλιο.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Adesmeutos Deksios 31/10/2011 13:40:33

     "Αδέσμευτε δεξιέ", ο "Αυριανιστής" από κάτω κατάλαβε τι εννοώ και μνημονεύει άλλες δυο φυλακές.
     Αν βέβαια αποδειχθεί ότι εσκεμμένα μας οδήγησαν σε αυτό το 1922, τότε η φυλακή δεν φθάνει μην ανησυχείς έχει και σε άλλα μέρη τοίχους και δέντρα.
     Αν είσαι και αδέσμευτος και δεξιός πως θα μπορούσα να σε κοροϊδέψω;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 13:06:25

    Και Κέρκυρα έχουμε. Και Επταπύργιο έχουμε. Αυτό το τελευταίο βέβαια, έχει γίνει, λέει, "διατηρητέο μνημείο", αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια... αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους.

    • occultist avatar
     occultist @ Αυριανιστής 31/10/2011 22:33:03

     Γιατί φίλε Αυριανιστής να σιτίζονται τζάμπα και να τα πληρώνει ο λαός;;;; Αρκετά δεν έφαγαν;;;Τα δένδρα στην πλατεία Συντάγματος μια χαρά είναι. Θα έχουν θέα και προς την Βουλή που ξεφτήλισαν, και τα ΕΝΤΟΣ της Βουλής λαμόγια θα γνωρίζουν τι τους περιμένει.

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 20:19:41

    !!!!!!!

   • Απροσάρμοστος avatar
    Απροσάρμοστος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/11/2011 00:26:53

    Αγαπητέ Φάηλε ξέχασες και το Γεντί Κουλέ που αν πρόκειται για τον Γιωργάκη το ξανανοίγουμε ευχαρίστως εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ antonis1 31/10/2011 13:15:23

   "η διαμαρτυρία του κάθε δικαίως ή αδίκως πικραμένου"

   Προφανως προκειται για δυο ομοια προσωπα για σενα - ο "πικραμενος δικαιως" ανήκει για σενα στο ιδιο τσουβαλι με τον "πικραμενο αδικως".

   Λαμβανω την τιμη να σε ενημερωσω οτι δεν ειναι το ιδιο. Υπαρχουν και μεγαλες και σημαντικες διαφορες. Αλλο αυτος που παταει την σκανδαλη σημαδευοντας τον απεναντι του, και κατι εντελως αλλο "ο απεναντι", που δεν προλαβε να κρυφτει ωστε να αποφυγει την σφαιρα και ειναι τωρα και αδικως και αιωνια νεκρος. Αλλο να σε τρωνε οι τυψεις που αδικησες, αλλο να σε τρωνε οι συνεπειες της αδικιας. Εντελως διαφορετικα πραγματα.

   Δεν ειναι το ιδιο αυτοι που οδηγησαν την χωρα στον ολεθρο και αυτοι που δεν εχουν καμμια αλλη διεξοδο απο την αντισταση με οποιοδηποτε τροπο.

   Πόσο μαλλον οταν αποδεικνυεται οτι οι πρωτοι, οι νυν κυβερνωντες μας, επραξαν με προδοτικο δολ0. Το Γουδι ειναι, δυστυχως, η επιεικης εξελιξη.

   Θα σου πω και κατι αλλο: Τα πραγματα, οι περιστασεις, οι ανθρωποι, οι εννοιες, ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ειναι ολα ιδια μεταξυ τους. Υπαρχουν πολλες και σημαντικες διαφορες. Γενικοτερα.

   Δεν φταιει ο κοσμος που εξοργιζεται. Φταιει αυτος ο ανοητος πολιτικος συρφετος, που τον μεταχειριζεται σαν να ηταν βρωμερο και τρισαθλιο σκουπιδι.

   ΟΧΙ, δεν τα φαγαμε μαζι! Και βεβαια ΔΕΝ θα τα πληρωσουμε μονοι!

   Αν προτιμας την ωρα που εχουν ξεκινησει να σου κοβουν τον λαιμο να παρακαλας να προσεξουν μην τυχον χαλασουν το μαχαιρι τους, ειναι δικαιωμα σου. Αυτο ομως δεν εχει να κάνει με την πραγματικοτητα.

   Στους περισσοτερους δεν αρεσει κατι τετοιο καθολου. Ολοι απευχομαστε ενα καινουριο Γουδι - προφανως εκτος απο τους αμεσα ενδιαφερομενους, την σιχαμενη ΠΑΣΟΚόκαστα, που κανει ο,τι μπορει για να οδηγηθει εκει!

   Μακαρι να ηξερες γερμανικα (ξερεις ισως;) για να αισθανθεις κατι που το περιγραφει ο Lessing με τον πιο κατανοητο τροπο: "Ist der Teufel ärger als du, der schwache Menschen zu Verbrechen reizet, und sie, dieser Verbrechen wegen, die sein Werk sind, hernach selbst anklagt?"

   (ελευθερη μεταφραση: Είναι ο διάβολος χειρότερος από εσένα, που προκαλεί τους αδύναμους ανθρώπους να διαπράττουν εγκλήματα, και μετά, λόγω αυτών των εγκλημάτων, τα οποία είναι δικής του κατασκευής, τους κατηγορεί;)

   ΔΕΝ καταστρεφουμε εμεις τους θεσμους. ΑΥΤΟΙ τους καταστρεφουν.

   Δεν γινεται να σε σκοτωνουν και εσυ να λες "σφαξε με να αγιασω" - πως το λενε. ΔΕΝ παιρνουν απο λογια. Δυστυχως, δεν παιρνουν απο λογια.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ antonis1 31/10/2011 19:59:54

   antonis1
   Είδες πως φθείρουν τους θεσμούς κάτι κακά παιδιά. Εμποδίζουν την Κυβέρνηση να συμπληρώσει κανονικά την τετραετία της. Και μάλιστα την ώρα που "ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη".

 11. Πτερέλαος avatar
  Πτερέλαος 31/10/2011 08:37:15

  Μάλιστα. Μόνο που ο Σαμαράς ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβει ότι ΠΡΕΠΕΙ να ηγηθεί της λαϊκής οργής και να την κατευθύνει εκεί που ΠΡΕΠΕΙ. Μέχρι τώρα δεν το κάνει και αφήνει χώρο στα κάθε λογής ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-Αναρχοφασιστικά στοιχεία να, κυριολεκτικά, αμαυρώνουν τις λαϊκές εκδηλώσεις που τιμούν διαρκώς την όποια εθνική επέτειο. Διασαφηνίζω, οι λαϊκές εκδηλώσεις από την ημέρα που κάηκε η Marfin μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα, που πέθανε ο διαδηλωτής, είναι αυτές που τιμούν την όποια εθνική επέτειο κι όχι οι παράτες των κυβερνητικούληδων (του μεγάλου δανειστή Παπούλια συμπεριλαμβανομένου).
  Αυτή η λαϊκή οργή πρέπει να έχει μπροστάρη και καθοδηγητή το Σαμαρά, αν θέλουμε ως χώρα να αποφύγουμε τα χειρότερα.......

  • Lampros avatar
   Lampros @ Πτερέλαος 31/10/2011 12:38:32

   +100000
   Δεν πρέπει να αγνοεται απο τν ΝΔ η οργή του λαού. Ο λαός ειναι οργισμένος, και δικαίως στρέφεται εναντίον των θεσμών. Τιποτε δεν ειανι στο απυρόβλητο, γιατί τιποτε δεν του εχουν αφήσει ανέγγιχτο.

 12. man8os avatar
  man8os 31/10/2011 08:46:47

  Συμφωνω με οσα γραφετε και ειδικα τονιζω οτι πρεπει να χρησιμοποιηθει καθε νομιμο μεσο για να φυγει αυτη η κλικα.
  Αλλα αφου φυγει μετα να δικαστει, οχι να παει σπιτι της, στο εξωτερικο η οπου αλλου παει...

 13. popolaros avatar
  popolaros 31/10/2011 08:51:31

  ----
  Πρώτα όμως πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν και να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Κάθε μέρα παραμονής στην εξουσία αυτής της αδίστακτης ιδεοληπτικής κλίκας βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα.
  ---

  Ο επίλογος του Φαήλου θα πρέπει(έπρεπε) να είναι ο ανώτατος σχεδιασμός της ΝΔ.
  Είναι όμως έτσι ;
  Όσο η επίσημη ΝΔ θεωρεί ότι η 'αδίστακτη ιδεοληπτική κλίκα' κάνει κάποια Κακά που τα καταψηφίζει αλλά και κάποια Καλά που τα στηρίζει και τα ψηφίζει, ο μέσος Έλληνας μπερδεύεται.
  ...και το μπέρδεμα του θα φαίνεται στα ποσοστά.

 14. ΜΑΡΙΝΑ avatar
  ΜΑΡΙΝΑ 31/10/2011 08:55:20

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!

 15. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 31/10/2011 09:14:07

  Οι Ελληνες μεγαλουργησαν ιστορικά λεγοντας ΟΧΙ όταν όλοι οι άλλοι έλεγαν ΝΑΙ. Ο Ελληνας ηγέτης του πατριωτκού κινήματος πρέπει να δείξει στον λαό ότι μπορεί να πει ΟΧΙ καθαρα και ντομπρα. Σε τετοιο ηγετη θα εμπιστευτει το μελλον των παιδιών του ο Ελληνας. Ο Σαμαρας πρεπει να ακουσει τον λαό και όχι ...... ,πρεπει να βγει μπροστα και να εκφρασει την Ελληνικη Ψυχη!!!

 16. Γρύλλος avatar
  Γρύλλος 31/10/2011 09:26:49

  Σόιμπλε: "Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"...

 17. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 31/10/2011 09:35:28

  Πόσα από τα ανώτερα και μεσαία στελέχη της ΝΔ μετέχουν των απόψεων του κ. Κρανιδιώτη; Δεν αντιπροσωπεύουν πολλά -από τα όσα ευλόγως καταμαρτυρούνται στους πράσινους- πλείστα όσα κεντροδεξιά στελέχη;
  Μήπως βρίσκονται στον αντίποδα αυτών στη μεγάλη τους πλειοψηφία;
  Υπήρξε ευθύς και άμεσος διαχωρισμός από τους φιλοτροϊκανούς φορείς (ΙΟΒΕ, ΣΕΒ, ΤτΕ, ΔΟΛ κλπ.) εκ μέρους της ΝΔ;
  Συνεπώς, με ποιούς μπορούν να υλοποιηθούν τα ανωτέρω λεγόμενα;

 18. ifer avatar
  ifer 31/10/2011 09:41:34

  Εξαιρετικό άρθρο, ως συνήθως.

  Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι έμμεσα δέχεσαι ότι η δήλωση Σαμαρά, μετά τα επεισόδια στις παρελάσεις, ήταν ατυχέστατη. Έδινε την εντύπωση ότι ήταν μέρος του πανικόβλητου πολιτικού συστήματος που προσπαθεί να διασωθεί. Και οπωσδήποτε ήταν μακριά από τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που κάθε άλλο παρά θεώρησε τα επεισόδια ως προσβολή προς τους εθνικούς θεσμούς.

  Όπως ήκιστα πειστικά ήταν και τα επιχειρήματα δικαιολόγησης της δήλωσης σε αναρτήσεις αυτού εδώ του ιστολογίου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ifer 31/10/2011 11:24:12

   Κάνεις λάθος. Κι εγώ διαφώνησα με την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης και το εξήγησα δυσαρεστώντας πολλούς.

   • johny avatar
    johny @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 12:44:47

    Εψαξε η ΝΔ να μάθει ποιός τελικά διέταξε την ματαίωση της παρέλασης και με τι κίνητρο το έκανε, πριν ο Σαμαράς να βγει και να πάρει θέση; Εκεί νομίζω χάσατε το παιχνίδι και πέσατε και στη μπλόφα

 19. antiMME avatar
  antiMME 31/10/2011 09:42:58

  Συμφωνώ με το άρθρο αλλά υπήρξαν και κάποια φάουλ και ο κόσμος αξιολογεί:
  1. Εκτελεστική Γραμματεία
  2. Λυμπερόπουλος
  3. Μη σαφής θέση για ανέργους-έφεδρους-απολυμένους
  4. Light στάση στη Βουλή (αλήθεια η μομφή πότε είναι αναγκαία στο πολίτευμα...ειδικά όταν αντιδρά το 80% του κόσμου)
  5. Αποδοκιμασία των διαμαρτυριών του λαού (και όχι "εκτρόπων" όπως κάποιοι τα παρουσιάζουν) στις 28/10.
  6. Μη σαφής θέση για την επόμενη μέρα
  Όλα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά ακόμα και για τη βάση του κόμματος. Και βέβαια σε ένα δημοκρατικό λαϊκό κόμμα δεν ταιριάζουν αλαζονικές θέσεις του στυλ: "Άμα δεν θέλουν να μην μας ψηφίσουν" γιατί αυτό φοβάμαι θα συμβεί στο τέλος!

 20. brankaleon avatar
  brankaleon 31/10/2011 09:59:15

  Την δολιότητα και την προδοσία δεν την πολεμάς ούτε με λουκουμόσκονη ούτε με κονφετί.
  Τον Μαγκούφη άνθρωπός του ΑΠΟ ΠΙΣΩ, τον χτύπησε.
  Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς Εξοστρακισμό.
  Κι' όταν διαπιστώνεται ότι υπάρχει και δολιότητα, τότε γίνεται και πιο σκληρός.
  Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχει ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/10/2011 10:04:22

  Φαήλο γείτονα καλημέρα. Ξέρεις τι θα συμβεί όταν ο Αντώνης Σαμαράς γίνει, να δώσει ο Θεός, πρωθυπουργός;
  Ολη η εθνομηδενιστική αριστεράντζα της τζάμπα "Επανάστασης" (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΤΑΡΣΥΑ), μαζί με τους αναρχομπαχαλάκηδες, με το παραμικρό θα τα κάνουν λαμπόγυαλα. Εδώ θέλω να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ...
  Αν αποφασίσει να πατάξει τις εστίες του αναρχοαριστερισμού (βλέπε Εξάρχεια, άσυλα κλπ) και να δώσει στους Συριζοανταρσύες μία λωρίδα (μόνο μία!) σε κεντρικό δρόμο να εκτωνόνονται αυτοϊκανοποιητικά οι οπαδοί του, θα έχει κερδίσει την παρτίδα.
  Αν ακολουθήσει πολιτική κατευνασμού, θα έχει χάσει.
  Δεύτερος Παυλόπουλος δεν πρέπει να υπάρξει. Δεύτερος Παυλόπουλος θα σημάνει διόγκωση της Χρυσής Αυγής.
  Τα ίδια ισχύουν και για το μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 31/10/2011 13:13:43

   Νομίζω ότι ο λαός έχει την ευθυκρισία να κατανοήσει ότι άλλο οι αναρχομπαχαλάκηδες και η πάταξή τους, και άλλο η γνήσια, πηγαία εκδήλωση της οργής του λαού απέναντι στους βιαστές της ζωής του.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΒΙΣ 31/10/2011 13:48:57

   Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η αριστερά στην Ελλάδα χρηματοδοτείται από ξένα κέντρα. Σε όλη την Ευρώπη η αριστερά δεν υφίσταται. Εχτές το βράδυ έψαξα από περιέργεια να δω τι γίνεται στην Ισπανία διότι κι εκεί υπήρχε εμφύλιος. Η αριστερά εκεί έχει ένα ποσοστό 3,5% και δυο έδρες. Δε μπορεί να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα και για να μπορέσει να τη συγκροτήσει συνεργάζεται με έναν Καταλανό εθνικιστή αριστερό βουλευτή.

   Πως διάβολο έχει εξαφανιστεί σε όλη τη Ευρώπη και επιβιώνει στην Ελλάδα; Κάποιος τους χρηματοδοτεί και τους στηρίζει.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ anonymous 31/10/2011 14:50:54

    anonymous

    To 1989 όταν η Ευρώπη σάρωνε τους υμνητές του Στάλιν και του Χότζα, αυτούς που παρουσίαζαν σε κάθε συζήτηση τον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού,
    όταν οι εκπρόσωποι του σταλινισμού έψαχναν τρύπα να κρυφτούν που τελικά δε βρήκαν και έπεσαν στην αφάνεια και τη χλεύη,εδώ στην Ελλάδα ό Μητσοτάκης εφαρμόζοντας τα "καλά και συμφέροντα" έκανε συγκυβέρνηση μαζί τους, διασώζοντάς τους.
    Επακόλουθο ήταν να ατονίσει ο διάλογος και η φυσική αντιπαράθεση με την Αριστερά που την έβγαλε καθαρή.

    • anonymous avatar
     anonymous @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/10/2011 16:18:42

     1) Το ότι η κοινωνία μας ενδέχεται να έχει δομές Λατινικής Αμερικής πως το βλέπεις;
     2) Οι δομές Λατινικής Αμερικής είναι ασύμβατες με τις δομές κράτους πρώην ανατολικού μπλοκ που, κατά τη γνώμη πολλών σχολιαστών σε αυτή τη σελίδα, έχουμε ή όχι;

     Ερωτήσεις καλόπιστες κάνω και θα ήθελα τις απόψεις σας.

 22. mind trap avatar
  mind trap 31/10/2011 10:23:26

  Μετά τα γεγονότα της 28/10/2011 τα δεδομένα άλλαξαν. Όσοι το κατάλαβαν έχουν καλώς. Όσοι πάλι όχι, τότε οι εξελίξεις τους έχουν προσπεράσει και καταδικάζονται να είναι ουραγοί της κοινωνίας. Όπως π.χ. η Ν.Δ.
  Η Ν.Δ. περιμένει ντε και καλά να γίνει κυβέρνηση. Μα το μυστικό είναι ότι δε θέλει να γίνει για να βγάλει αυτό το τόπο από το βούρκο, αλλά για να μοιραστεί η πολιτική ευθύνη της χώρας μας στα μάτια των πολιτών και το ΔΝΤ να κερδίσει λίγα χρόνια ήρεμης παράτασης ακόμα.
  Γιατί ο πάτος του πηγαδιού δεν φαίνεται ακόμα και πρέπει να δοθεί "ελπίδα" προκειμένου η Τρόικα να αποζυμίσει όσο μπορεί.
  Δε μπορούμε να μαζέψουμε χρήματα - σου λένε οι Τροϊκανοί - θα το γυρίσουμε σε Ν.Δ. Ψυχολογικά θα σημάνει στον απλό πολίτη, ότι και οι άλλοι (ΝΔ) την ίδια στάση τήρησαν με το ΔΝΤ, οπότε δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά μόνο η αποδοχή της.
  Η 28/10/2011 έδειξε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας όχι μόνο γυμνό, αλλά απεκάλυψε το κυβερνητικό προσωπείο του ανώτατου αυτού επίπλου.
  Επιπλέον η Ν.Δ. αποκόπηκε από τη μάζα και μάλλον θα ακολουθεί την καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά της από εδώ και πέρα. Τα περί αγανακτισμένων πασοκτζήδων είναι μία συστημική λεπτομέρεια που το να την λαμβάνει κάποιος υπόψιν και να λειτουργεί κομματικά συσπειρωτικά σαν απάντηση, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
  Εκτιμώ ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν εκλογές, όποτε αυτές αποφασιστούν.
  Εν κατακλείδι, το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και η ΝΔ ακολουθεί οικειοθελώς.
  Έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια φθοράς του Σαμαρά.

 23. Απορία avatar
  Απορία 31/10/2011 10:23:38

  "Πρώτα όμως πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν και να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Κάθε μέρα παραμονής στην εξουσία αυτής της αδίστακτης ιδεοληπτικής κλίκας βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα."

  Στο δια ταύτα λοιπόν.
  Αυτοί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να σηκωθούν να φύγουν μόνοι τους σε καμμία περίπτωση. Θα ροκανίσουν όσο πιο πολύ χρόνο μπορούν.

  Άρα είναι καθήκον της παράταξης "που φέρει το καθήκον υπεράσπισης του Λαού και της Πατρίδας, η παράταξη που δεν παίζει με τους θεσμούς, ούτε επιδιώκει τυχοδιωκτικά την οχλοκρατική αποσύνθεση" να πάει δημοκρατικά στον πρόεδρο της δημοκρατίας, που ενεργεί φανερά πλέον ως να μην συμβαίνει τίποτα, δηλαδή ωσαν να πρόκειται για μέλος της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ και να απαιτήσει εκλογές.

  Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αποχωρήσει από την βουλή και να βγάλει τον κόσμο στον δρόμο, αφού ως λαϊκό και πατριωτικό κίνημα οφείλει να δείχνει εκεί που πρέπει τους τρόπους που πρέπει. Και αυτοί οι τρόποι δεν μπορούν να είναι πάντοτε καλοί, ιδίως όταν απέναντί σου έχεις άτομα κακοήθη που μέρα με τη μέρα διαλύουν όλο και πιο πολύ την πατρίδα.

  Η ΝΔ πρέπει να δράσει. Και να δράσει σύντομα. Σε λίγο θα παρασυρθεί και αυτή από την δίκαιη ορμή του κόσμου.

  Η λογική λέει ότι εαν δεν κάνει κάποια κίνηση στην πράξη σύντομα, από το νέο έτος τα ποσοστά της θα συρρικνώνονται συνεχώς και τότε ο κίνδυνος των φασιστοειδών και των ακροαριστερών θα αρχίσει να υλοποιήται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Η ΝΔ έχει καθήκον να προστατέψει την πατρίδα από την ακρότητα και είναι η μόνη δύναμη που ακόμα προλαβαίνει να κάνει κάτι τέτοιο.

 24. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 31/10/2011 10:36:25

  Φαήλο με λόγια δεν χορταίνουν οι πεινασμένοι, ακόμα και με τα ωραία και δυνατά σου λόγια της ψυχής. Περιμένουμε από την άνοιξη του 2010 να ανθίσει επιτέλους η άνοιξη της πολιτικής στην Ελλάδα που είναι μαύρη και θεοσκότεινη σαν την ψυχή της πλειοψηφίας των βολευτών. Ο πολιτικός χρόνος του Σαμαρά έχει σχεδόν τελειώσει : τελευταία του ευκαιρία η στάση του στη νέα επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης με τα νέα μέτρα και τη νέα σωτηρία με την ανοχή της νέας δημοκρατίας από 153 ανθρωπάρια που προσπαθούν να κρατηθούν ό,σο γίνεται περισσότερο για να μαζέψουν τα ευρά που θα στερηθούν αφού ξέρουν ότι βολευτές δεν θα ξαναβγούν.

 25. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/10/2011 10:42:44

  ".....Το χρέος της παράταξης μας δεν είναι να καταστείλει την λαϊκή οργή αλλά να την εκφράσει, να την μετατρέψει σε δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας..."
  Το χρέος της παράταξης είναι να εξηγήσει ότι η κατάλυση θεσμών και συμβόλων και η οργή που οδηγεί στο μπάχαλο δεν εξυπηρετεί ούτε την χώρα ούτε την ίδια την παράταξη και τις ιδέες που πρεσβεύει. Γιατί αν η παράταξη ¨διδάξει" στον κόσμο ότι "οι καλοί τρόποι" πρέπει να παραμερίσουν προκειμένου να εκφρασθεί η λαϊκή οργή δυο πράγματα θα συμβούν.
  1 Θα νομιμοποιηθούν στα ματια του κόσμου (περιλαμβανομένων και κάποιων νοικοκύρηδων) εκείνες οι δυνάμεις που από καιρό έχουν παραμερίσει "τους καλούς τρόπους" και προσπαθούν να περάσουν το δικό τους - δήθεν εκφράζοντας την λαϊκή οργή- διαπράττοντας καραμπινάτες παρανομίες.
  2 Εκείνοι οι νοικοκύρηδες που επιμένουν στην τήρηση των "καλών τρόπων" όχι από καθωσπρεπισμό, αλλά επιδή θεωρούν πως οι "κακοί τρόποι" είναι, ιδίως μακροπρόθεσμα, αναποτελεσματικοί θα αρχίσουν να "ψάχνονται".
  Για να μετατραπεί η υπαρκτή λαική οργή σε " δύναμη αναδημιουργίας της Πατρίδας" πρέπει να εξηγηθεί πειστικά στον κόσμο ότι ο δρόμος που προτείνει η ΝΔ δεν σημαίνει κάποιου είδους αυτόματη επιστροφή στο 2009. Σημαίνει θυσίες και προσπάθεια (περισσότερες απ΄ ό,τι πριν ένα χρόνο γιατί η κατάσταση της χώρας λόγω της ανερμάτιστης κυβέρνησης - εχει επιδεινωθεί) που όμως επειδή θα υπάρχει διαφορετική πολιτική κατεύθυνση θα έχουν αποτέλεσμα.

 26. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 31/10/2011 10:45:09

  Κυριε Κρανιδιωτη συγχαρητηρια και ευχαριστω για το αρθρο σας.Θα πρεπει ομως να σας πω πως η δηλωση του Σαμαρα για τα γεγονοτα της 28ης Οκτωβριου ηταν απογοητευτικη για μενα και για αλλους φιλους που το συζητησαμε.Καμμια στηριξη στον αγανακτισμενο κοσμο.Να τους πειτε εκει στην ΝΔ να καταλαβαινουν καλυτερα το τι γινεται γυρω τους, τι συμβαινει ανα πασα στιγμη ωστε να αξιολογουν τα γεγονοτα σωστα και να κανουν τις αναλογες δηλωσεις.Ειναι κριμα γιατι κοσμος που ξεροσταλιασε για να τον ψηφισει με κατι τετοια προβληματιζεται.Καθαρες θεσεις, εντος πραγματικοτητας και οχι αλλᨨμια στο καρφι και μια στο πεταλ﨨

 27. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 31/10/2011 10:57:11

  Και μόνο ο τίτλος του άρθρου τα λέει όλα!

 28. Quid avatar
  Quid 31/10/2011 10:58:13

  Σας οφείλω μια ανταπάντηση ήδη από απάντησή σας σε άλλο σχόλιό μου. Υπερασπίζεστε τους θεσμούς και καλά κάνετε, με βάση τη συλλογιστική σας. Το πρόβλημα της χώρας, όμως, είναι διαφορετικό. Ο θεσμός πρέπει να έχει υποχρεωτικά κάποια στοιχειώδη λαϊκή νομιμοποίηση. Αναφέρθηκε παραπάνω, ως χαρακτηριστική, η περίπτωση του Αλέκου Παναγούλη. Ας πάμε όμως πίσω στην ελληνική αρχαιότητα, στους τυραννοκτόνους Αρμόδιο και Αριστογείτονα. Ο φόνος του Ιππάρχου, αδελφού του Ιππία, ήταν βέβαια φόνος, με βάση τους νόμους της εποχής. Όταν όμως το καθεστώς του Ιππία εξεδιώχθη από την αρχαία Αθήνα, τότε οι δύο τυραννοκτόνοι ανακηρύχθηκαν ήρωες και έγιναν δέκτες ιδιαίτερων τιμών. Η κατάληξη του Ιππία ήταν ότι κατέφυγε στον Δαρείο της Περσίας και οδήγησε τα περσικά στρατεύματα στον Μαραθώνα, όπου υπέστησαν συντριπτική ήττα από τους Αθηναίους και αυτός ανακαλύφθηκε νεκρός ανάμεσα στους χιλιάδες Πέρσες νεκρούς. Μιλούμε σήμερα για Εφιάλτες, αλλά η περίπτωση του Ιππία είναι ακόμη πιο χαρακτηριστική.

  Τι είναι λοιπόν νόμιμο και τι είναι θεσμός; Η αφετηρία της θεσμικής νομιμότητας είναι πολιτειολογικό θέμα και προϋποθέτει, σε κάθε περίπτωση, μια ελάχιστη, μια στοιχειώδη λαϊκή αποδοχή. Η λαϊκή αποδοχή απέναντι στους θεσμούς του ελληνικού κράτους, είτε νόμοι είναι αυτοί, είτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και η έννοια της νομιμότητας σχετικοποιείται και κατρακυλάε γοργά σε α-θεσμικές καταστάσεις.

  Π.χ., είναι παράνομο να μην πληρώνω τους φόρους μου, αλλά είναι νόμιμο να μου κόβουν το ρεύμα (και να μου καταστρέφουν τη ζωή, την επιχείρησή μου κλπ.) εάν δεν πληρώσω το γνωστό χαράτσι. Είναι νόμιμο να σου καθυστερεί το κράτος την επιστροφή ΦΠΑ, αλλά αν δεν πληρώσεις εσύ το ΦΠΑ είναι νόμιμο να σε κλείνει στη φυλακή. Με τέτοιες κυβερνητικές νομοθετικές επιλογές το νόμιμο και το θεσμικό σχετικοποιούνται ραγδαία στη συνείδηση των πολιτών και όσο οι εκπρόσωποι των θεσμών δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη φθορά της δικαιολογητικής - πολιτειολογικής βάσης της θεσμικής νομιμότητας, τόσο περισσότερο η φθορά αυτή θα εντείνεται και θα επιδεινώνεται.

  Η στάση σας υπερασπίζεται τυπολατρικά, θα μπορούσε να πει κανείς, τη θεσμική νομιμότητα, παραγνωρίζοντας ότι αυτή κάπου εδράζεται. Και εδράζεται σε μια ελάχιστη λαϊκή αποδοχή. Δεν είναι δυνατόν απλώς να εξορκίσουμε την κατάρρευση αυτής της λαϊκής αποδοχής. Δεν είναι δυνατόν απλώς να κηρύττουμε πίστη στους θεσμούς, όπως βλέπω να κάνετε εσείς. Η φθορά της λαϊκής νομιμοποίησης των θεσμών είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας και δεν υπάρχει τρόπος να το αναστρέψουμε, παρά μόνον εάν οι θεσμοί λάβουν ξανά έναν χαρακτήρα στοιχειωδώς αποδεκτό από τους πολλούς. Όσο η προϋπόθεση αυτή δεν πληρούται, όσο δηλαδή δεν γίνονται πρόωρες εκλογές και ανάληψη της εξουσίας από γνήσια αντιμνημονιακές δυνάμεις, που θα μπορέσουν να δώσουν διέξοδο στο πρόβλημα της χώρας, τόσο η φθορά της νομιμοποίησης των θεσμών θα γενικεύεται, χωρίς να τη σώζουν οι εξορκισμοί και όρκοι πίστης σε αυτούς. Μάλλον θα την επιταχύνουν, διότι θα παραγνωρίζουν προκλητικά το πρόβλημα.

  • factorx avatar
   factorx @ Quid 31/10/2011 11:08:03

   Σου απαντώ κι εγώ επειδή χρησιμοποιείς το "εσείς" και απευθύνεσαι και στην σελίδα. Οι θεσμοί είναι επιβεβλημένοι από το Σύνταγμα, άρα είναι στην δεδομένη στιγμή προιόν της λαικής βούλησης, άλλο τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν. Συνεπώς όσοι σκόπιμα καλλιεργούν σύγχυση με τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν παίζουν ύποπτα παιχνίδια εν γνώσει τους ή όχι.
   Απόδειξη: τι θα γινόταν την Παρασκευή αν δεν έκαναν οι γνωστοί την προβοκάτσια με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Όλοι θα μιλούσαν σήμερα για παλλαϊκό ξεσηκωμό. Αντιθέτως οι ανόητοι που επιτέθηκαν στον πρόεδρο της δημοκρατίας έδωσαν την αφορμή στο σύστημα να αντεπιτεθεί.

   Κι αν αυτά δεν σε πείθουν σκέψου γιατί ο τσίπρας πάει να απολογηθεί σήμερα στον Παπούλια

   • Quid avatar
    Quid @ factorx 31/10/2011 11:18:07

    Με το "εσείς" έκανα χρήση πληθυντικού ευγενείας προς τον κο. firiki2010 και δεν απευθυνόμουν στη σελίδα.

    Όσο και αν είναι σωστό αυτό που λέτε, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η στάση του προσώπου του κου. Παπούλια και ειδικά οι δηλώσεις του μετά το εις βάρος του επεισόδιο την 28η Οκτωβρίου, οδηγούν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ραγδαία φθορά.

    Ως πρόσφατο ιστορικό προηγούμενο μπορεί να δει κανείς τη πρόσωπα των βασιλέων της χώρας, τα οποία με τις δικές τους, προσωπικές εσφαλμένες πολιτικές επιλογές, έφθειραν τελικά το θεσμό του κληρονομικού μονάρχη. Μπορεί να έφταιγαν τα "πρόσωπα", όμως στο τέλος εφθάρη ο θεσμός. Αντίθετα, σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπου έγιναν ορθότερες επιλογές από τα πρόσωπα των βασιλέων, ο θεσμός της κληρονομικής μοναρχίας προστατεύθηκε.

    Και εάν ως αντίβαρο στην κληρονομική μοναρχία υπήρχε παλαιότερα ορατή η διέξοδος της εγκαθίδρυσης προεδρευομένης δημοκρατίας, σήμερα που δεν υφίσταται ορατή διέξοδος στην υπαρκτή φθορά των θεσμών, το πρόβλημα που ανακύπτει είναι πολύ σοβαρότερο.

    Δεν ωφελεί να κρυβόμαστε. Το πρόβλημα υπάρχει.

    • nostos avatar
     nostos @ Quid 31/10/2011 12:40:20

     Symfwnw apolytws me olo to skeptiko tou Quad.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Quid 31/10/2011 16:51:36

   Aγαπητέ Quid
   "Ο θεσμός πρέπει να έχει υποχρεωτικά κάποια στοιχειώδη λαϊκή νομιμοποίηση." Είμαι απολύτως σύμφωνος , μπορώ μάλιστα από την πιο πάνω φράσης σας να αφαιρέσω το "στοιχειώδη". Πλην όμως το πότε υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση δεν είναι κάτι που μπορούμε να το καθορίσουμε εγώ, εσείς, οι δημοσκοπήσεις ή οι διαδηλώσεις. Το καθορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Οσο ο κ Παπανδρέου που εμείς (ατυχώς) εκλέξαμε διαθέτει 150+ βουλευτές δικαιούται να κυβερνά, όσο κακής εμμονικής και κυριως αναποτελεσματικής κυβέρνησης και αν ηγείται. Δεν είμαι τυπολάτρης (ούτε εξουσιλάγνος όπως μου είπαν σε άλλο blog όπου σχολίασα για το ίδιο θέμα). Απλώς πιστεύω ότι οι διαδικασίες, οι τύποι πρέπει να γίνονται σεβαστοί γιατί αν υιοθετήσουμε κάποιες πέραν των θεσμοθετημένων δια του Συντάγματος διαδικασιών η Δημοκρατία .... πάει περίπατο.
   Ποιος δικαιούται πέραν του Συντάγματος να καθορίσει πως εκφράζεται η λαϊκή βούληση: Εσείς; Εγώ; Ο κ Τσίπρας; Η κ Παπαρήγα ; Διότι είναι προφανές ότι αλλιώς καταλαβαίνουμε ο καθένας τι θέλει ο λαός ή πολύ περισσότερο τι χρειάζεται η χώρα. Εξ άλλου ο λαός δεν αποτελεί μια οντότητα που έχει ενιαία βούληση. Η λαϊκή βούληση αποτελείται από αλληλογρονθοκοπούμενες απόψεις. Θυμηθείτε τις χαοτικές διαφορές της "πάνω πλατείας" από την "κάτω" στις πρόσφατες εκδηλώσεις των "αγανακτισμένων" Ρίξτε μια ματιά στις δημοσκοπήσεις (της όποιας αξιοπιστίας) ακόμα και για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές. Κι εκεί μισοι-μισοί είναι (δημοσκοπικά επαναλαμβάνω). Θυμηθείτε επίσης το ξύλο που έπεσε προσφατα μεταξύ οπως και να το κάνουμε συγγενών ιδεολογικά που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην " σωστή" επαναστατικότητα. Το ποιος δικαιούται να κυβερνά προκύπτει μόνο μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Αν δεν είναι καλοί να τους αλλάξουμε, μέχρι να τους αλλάξουμε ισχύουν.
   Οπως πολύ σωστά παρατηρείτε είμαστε σε μια κατάσταση απονομιμοποίησης- στα μάτια πολλών πολιτών- των θεσμών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι μεταξύ αυτών (κάποιοι πάνε μέχρι και το 1981) ο τρόπος που πρόσφατα αντιπολιτεύθηκε το ΠΑΣΟΚ , αλλά και ο τρόπος που πολιτεύθηκε ως κυβέρνηση και μάλιστα ως κυβέρνηση που ούτε για μια στιγμή δεν κατάφερε(;) δεν θέλησε(;) συντεταγμένα και πειστικά να υπερασπισθεί την πολιτική του και τους θεσμούς. Τήν ίδια αδυναμία υπεράσπισης του εαυτού του και των θεσμών επέδειξε σε μεγάλο βαθμό και το πολιτικό σύστημα και λόγω του προτέρου "μη εντίμου βίου" του, και λόγω λειψής κατανόησης του τι συνέβαινε στην κοινωνία΄και λόγω της ανεπάρκειας προσώπων.
   Θεωρείτε ότι οι εκλογές και η ανάληψη της εξουσίας από "γνήσια αντιμνημονιακές δυνάμεις" θα σταματήσουν μεταξύ άλλων αυτή την φθορά. Μάλιστα! Και ποιες είναι "ΓΝΗΣΙΑ αντιμνημονιακές δυνάμεις"; Ποιος ορίζει την γνησιότητα τους; Κι αν αναδειχθούν στην εξουσία " ΓΝΗΣΙΟΤΕΡΑ αντιμνημονιακές δυνάμεις" ή "δυνάμεις μνημονιακές" ή "δυνάμεις λίγο έτσι και λίγο γκιουβέτσι" τι θα γίνει; Θα συνεχίσουμε να "πυροβολούμε" τους θεσμούς (και δεν εννοώ προφανώς μόνο τον ΠτΔ), θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε μπάχαλο μέχρι να περάσει "το δικό μας";;;
   Η υπεράσπιση απ΄ όλους μας των θεσμών και των νόμων είναι στην ουσία υπεράσπιση της Δημοκρατίας, η οποία είναι προϋπόθεση και για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας (Ρε που μας κατάντησε το ΠΑΣΟΚ να μιλάμε 37 χρόνια μετά την πτώση της δικττορίας να μιλάμε για υπεράσπιση της Δημοκρατίας!)

 29. letta avatar
  letta 31/10/2011 11:00:02

  ΦΑΗΛΟ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΨΩ, ΑΛΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ(ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ)ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ; ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΝΔ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΠΛΗΡΩΣ. ΜΟΝΟ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΜΕ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΛΗΡΩΣ. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ. ΕΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!

  • αριστερος avatar
   αριστερος @ letta 31/10/2011 13:39:48

   σωστα

 30. parsifal avatar
  parsifal 31/10/2011 11:10:21

  Ωραία ολα αυτά. Μεθαύριο, οταν κόψουν το ρεύμα σε μια οικογένια ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ να πληρώσει το χαράτσι ΔΕΗ τι θα γίνει ? Ποιός θα αντιδράσει και με ποιό τρόπο ?
  Με "καλούς τρόπους" και ευχολόγια, με δηλώσεις περί αλληλεγγύης στα πτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και "ψηφίστε μας να φτιάξουν τα πράγματα" ? Πώς θα βγάλουν τον χειμώνα οι ανθρωποι αυτοί ?

  • Lampros avatar
   Lampros @ parsifal 31/10/2011 13:21:36

   Γεια σου ρε parsifal. Απλές κουβέντες.

 31. basilio avatar
  basilio 31/10/2011 11:11:35

  Bαρέθηκα τον "πολιτικό πολιτισμό" του Αντώνη που όλο και περισότερο με αδυναμια-απροθυμια μοιάζει. Τωρα θέλω η παράταξη να βάμει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, να κατεβάσει 1.000.000 κόσμο στο Σύνταγμα. Βαρέθηκα να περιμένω. Λιγο ακόμη και θα ψηφίσω (να μα την Παναγία) Τσίπρα.!!!!!

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ basilio 31/10/2011 11:51:55

   ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ! ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟ MAINSTREAM ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΒΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Lewnidas 31/10/2011 13:34:49

    Μην τσιμπάτε, μην είστε αφελείς σαν κάτι συντηρητικούς που στήριξαν το ΕΑΜ στις αρχές...
    Ο Τσίπρας είναι αριστεριστής, διεθνιστής και ανθέλληνας στην ιδεολογία του. Έκανε καριέρα μέσα από τις παράνομες καταλήψεις δημοσίων σχολείων. Οποιος δεξιός σκέφτεται να ψηφίσει Τσίπρα, βρίσκεται σε απόλυτη πνευματική σύγχυση.

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ ΒΙΣ 31/10/2011 15:11:12

     Πέστα ΒΙΣ ! Πολύ εύκολο και άκοπο να λες ότι θέλεις, όταν πίσω σου έχεις μονοψήφιο ποσοστό. Απλά αυτά συμβαίνουν γιατί ό κόσμος που υποφέρει ,έχει ανάγκη ν'ακούσει ένα λόγο διαφορετικό και οξύ και αυτό εκμεταλλεύεται ο Τσίπρας. Να μην ξεχνάμε όμως τα έργα και ημέρες του κάθε αρχηγού........

    • Aίθρα avatar
     Aίθρα @ ΒΙΣ 31/10/2011 16:03:27

     Συμφωνώ, ΒΙΣ. Δε συμβιβάζονται και τα δύο.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Lewnidas 31/10/2011 13:36:40

    Όσο για την αντίσταση του Τσίπρα στους ξένους, μου φαίνεται ότι αφορά μόνο τους...ξανθούς ξένους. Οταν πρόκειται για σκουρόχρωμους, εκεί αλλάζει το θέμα. Η μισή Αθήνα έχει καταληφθεί από Αφροασιάτες, ζει υπό κατοχή εδώ και χρόνια και ο Τσίπρας τη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.
    Δοσίλογος είναι και αυτός. Οι άλλοι είναι δοσίλογοι στους Γερμανούς, αυτός στους ισλαμιστές.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ΒΙΣ 31/10/2011 13:55:50

     Ο Τσίπρας στη συνέντευξή του σε μπλόγκερς δεν είχε ούτε μία ερώτηση για μεταναστευτικό.
     Μάλλον θα υπήρξε προσυμφωνία, διότι η συνέντευξη κάλυψε τα πάντα, πλην αυτού του θέματος.

     Μίλησε π.χ. για τη διαρροή εγκεφάλων και τι κρίμα που είναι.
     Για την ταυτόχρονη αντικατάσταση του Ελληνικού λαού από χαμηλού επιπέδου ξένους κουβέντα.

     Μιλάμε για φοβερή υποκρισία.

     • factorx avatar
      factorx @ αλλενάκι 31/10/2011 13:58:36

      Και δεν ήταν "συνένεντευξη σε μπλόγκερς",. Συνέντευξη στο Ραδιο 9 ήταν που κάποιοι την παρουσίασαν σαν "συνέντευξη". Οι ίδιοι που στήριζαν τον ΓΑΠ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ factorx 31/10/2011 14:15:36

      α, μάλιστααα...

      το βίντεο με τρέιλερ είχε πολυδιαφημιστεί με διθυραμβικό ύφος

 32. noldor avatar
  noldor 31/10/2011 11:30:49

  Αν δεν αλλάξουν τροπάρι εκεί στην ΝΔ θα τρίβουν τα μάτια τους το βράδυ των εκλογών (όταν και αν γίνουν) από τα exit polls που θα δείχνουν τις διαρροές της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ noldor 31/10/2011 11:46:59

   Έχετε απόλυτο δίκιο και οι δύο...μια απλή αποκήρυξη της ρητορικής υπέρ των μεταναστών να κάνει ο Τσίπρας αρκεί για να κανει τη διαφορά (μπορεί όμως να το κάνει?)..

   • Aίθρα avatar
    Aίθρα @ Φακ Κωστας 31/10/2011 12:12:29

    Μα αφού είναι βασική τους θέση νομίζω και συναρτάται με την ιδεολογία τους. Πώς θα το κάνει; Θα αλλάξει τις θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ για να τον ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες/συντηρητικοί;

   • nostos avatar
    nostos @ Φακ Κωστας 31/10/2011 12:43:28

    Dyo logia mono epipleon tou sxoliou sou. Prwton pisteuw oti otsipras brisketai se lathos xwro gia ton eauto tou. deuteron oti an eixe ligo eyrytero pneuma tha proebale sto mellon ws pragmatikos hgeths. Pistuew oti dystyxws gi auton den tha kanei to parapanw bima. Krima...

   • καθηγητής avatar
    καθηγητής @ Φακ Κωστας 31/10/2011 13:42:35

    Λόγω προσωπικής εμπειρίας (1 χρόνο θητεία σε εσπερινό σχολείο, όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι αλλοδαποί), οι περισσότεροι έχουν ως στόχο τη μετοίκηση στη Δ. Ευρώπη και είναι απλώς παραμένοντες στην Ελλάδα. Έχω αναφερθεί ξανά στο θέμα της εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών από κλίκες-συμμορίες που νοικιάζουν με το κεφάλι χώρους στο ιστορικό κέντρο, που θησαυρίζουν από το παραεμπόριο και την απαξίωση της περιοχής, επενδύοντας στο real estate και προσδοκώντας μελλοντικά υπερκέρδη.
    Με μεγάλη προσοχή άκουσα τις δηλώσεις Σαμαρά στη ΔΕΘ περί της συμφωνίας Δουβλίνο-2, αν και δεν έγινε πλήρως σαφές αν θα επιδιωχθεί κατάργηση ή τροποποίησή της, με στόχο αφενός να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού, αφετέρου να πάψει η μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών, τις οποίες λυμαίνονται κυκλώματα επιτηδείων. Μια τέτοια ξεκάθαρη θέση από τη ΝΔ θα υπερκεράσει τις ψευτοευαισθησίες της αριστεράς, καλύπτοντας τόσο εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που πραγματικά υποφέρει από την υποβάθμιση της γειτονιάς και τη ζωής του και τυφλά στρέφεται σε ρατσιστική συμπεριφορά, όσο και τους πολίτες που δεν καταφεύγουν σε ακραίες εκφράσεις, αλλά δεν εθελοτυφλούν στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης προοδευτικότητας.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Φακ Κωστας 31/10/2011 15:23:16

    Δηλαδή ΦΚ είναι σα να ζητάς από τον Τσίπρα να κάνει κωλοτούμπα!
    Θάχουμε έναν κωλοτούμπα δεξιά και έναν αριστερά.
    Ποιος από τους δύο βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις
    της ΝΔ;
    Έχουμε και λέμε:Από τη μία ο λαγός,
    με τις γνωστές του θέσεις περί λαθρομετανά-
    στευσης,και από την άλλη ο μικρός που έχει «ρεύμα»με τις δικές του θέσεις.
    Χρειάζεται η ΝΔ το λαγό που δεν κάνει κωλοτούμπες στο θέμα των λαθρομεταναστών,
    ή το μικρό που θα μπορούσε να κάνει το αεροπλανικό;

 33. letta avatar
  letta 31/10/2011 11:31:20

  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ. ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑ ΣΤΕ ΤΟ 2020 ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ 2009, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ; ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!!!!!!!!!

 34. Pikis avatar
  Pikis 31/10/2011 11:33:11

  Το άρθρο του Φ.Κ. με βρίσκει σύμφωνο σε αρκετά σημεία όμως δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τους πολίτες σε πατριώτες, νοικοκυραίους κ.α.
  Το πρόβλημα είναι κοινό για όλους μας ανεξάρτητα της ιδεολογικής ταυτότητας.

  Το συμπέρασμα από τα επεισόδια στις παρελάσεις μπορεί να ερμηνευτεί με τον τρόπο που θέλει ο καθένας. Προσωπικά, πιο πολύ με ενοχλεί να βλέπω τα πολιτικά λαμόγια να αθωώνονται στη Βουλή από στημένες επιτροπές παρά να ακούω γιουχαρίσματα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Ένιωσα βαθύτατη αηδία όταν είδα στην τηλεόραση την Διαμαντοπούλου να καμαρώνει στο βάθρο βλέποντας την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα. Δεν ντρέπεται; Αντί να στείλει στη δικαιοσύνη το λαμόγιο του υπουργείου της που έκανε τον στημένο διαγωνισμό για το χαρτί των βιβλίων (και μετά να παραιτηθεί), είχε το θράσος να πάει στην παρέλαση; Για τόσο ζώα μας έχουν; Οι αθηναίοι φοβούνται να περπατήσουν στο κέντρο και οι υπουργοί αναρωτιούνται γιατί τους πετάνε αυγά;

  Οι δηλώσεις του Σαμαρά ήταν πολιτικά ορθές. Δεν μπορεί να δώσει σύνθημα ανεξέλεγκτου ξεσηκωμού. Θα γίνει το έλα να δεις και θα αρπάξει την ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να το παίξει υπεύθυνη κυβέρνηση. Αυτό που με προβληματίζει στη ΝΔ είναι η άρνηση της να πάρει πρωτοβουλίες. Όσο περνάει ο καιρός νομίζω ότι η ΝΔ είναι το πασοκ με άλλο όνομα. Διαπλοκή και λαμογιά. Μόνο ο Σαμαράς έχει πρόσωπο σε αυτό το κόμμα. Δεν ξέρω αν έχει λύσεις που είναι εφικτές. Πάλι άκουσα για την οικοδομή. Δεν καταλαβαίνουν ότι το κεφάλαιο αυτό ΠΕΘΑΝΕ; Ποιος Έλληνας αυτή τη στιγμή έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι; Ποιος έχει τη δυνατότητα να πάρει στεγαστικό δάνειο; Ποια τράπεζα θα του το δώσει; Εδώ δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο μισθός μας τον επόμενο μήνα ή ακόμα χειρότερα, αν θα έχουμε δουλειά τη Δευτέρα.
  Απαιτείται σοβαρότητα και όχι κορώνες πατριωτισμού και νοικοκυροσύνης.
  Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να σέρνεται οδηγώντας στον πάτο τη χώρα αλλά και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα σφυρίζει αδιάφορα.

 35. Aris. A avatar
  Aris. A 31/10/2011 11:37:29

  ΣΕ συνέχεια των παραπάνω το FAX της σχολής Ευελπίδων είναι 210 8970232 ολοι να στείλουμε τα συγχαρητηριά μας για την παρουσία των Ευέλπιδων στην Θεσσαλονίκη.

  Δυστυχώς e mail δεν βρήκα αν το έχει κάποιος ας το γράψει

 36. Ioannis avatar
  Ioannis 31/10/2011 11:44:24

  Agapite k. Kranidioti,

  H k. Βικυ Γουλιωτη me to sxolio ths ekfrazei pollous kai emena proswpika. Edw pou ftasame, den mporoume pleon na akrovatoume metaxi toy koinou kalou kai twn isoropiwn mesa sto koma alla kai me tin "kalh exothen martiria".
  Mas emathan na eimaste "DHTHEN" kai oxi aythentikoi, xasame ta "liga logia kai starata" toy Ellina.
  Zitame apo ton k. Proedo ths ND na mhn akrovatei, na milisei sto LAO me apla logia kai OXI politika.
  Zitame tis alithies OLOKLHRES kai OXI ftiasidomenes.
  O LAOS den gnwrizei tin paragmatikothta, tin ALITHEIA gia to mellon toy.
  APETOYME TIN ALITHEIA,
  APETOYME NA KATORISTEI H AFETIRIA GIA TIN ANADIORGANWSH THS PATRIDAS.
  PANW APO OLA KAI OLOYS APETOYME THN TIMWRIA AYTWN POY ISOPEDWSAN TA PISTEYW MAS, TIS ARXES MAS, TIN AXIOPREPEIA MAS, TIN ZWH MAS.

  eyxaristw poly

  Ioannis .N. Mallas

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ Ioannis 31/10/2011 16:35:23

   Ιοαννh

   Kε πειόσ δαι σιμphονοί μαι τα γραphώμαινά σου.
   Πολί καλά τα λαισ.

 37. Adesmeutos Deksios avatar
  Adesmeutos Deksios 31/10/2011 11:49:19

  η στάση σας δημιουργεί υποθήκες. θα τα πούμε στην κάλπη. Όχι που νομίζετε τους δεξιούς πρόβατα. Ξεροσταλιάσαμε να βγάλουμε τον Σαμαρά και τώρα πούλημα από εσάς που μιλάγατε για Τσολάκογλου, ελικόπτερα κλπ. Αν δεν έχετε αυτοδυναμία δεν θα σας φταίει ο λαός.

  • kprotop avatar
   kprotop @ Adesmeutos Deksios 31/10/2011 11:58:35

   Μα μπορείς πολύ άνετα να ψηφίσεις τον Άδωνι...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Adesmeutos Deksios 31/10/2011 15:20:23

   Το "πούλημα από σας" το απευθύνεις σε μένα; Για πες, για να σου απαντήσω τα δέοντα.

 38. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 31/10/2011 11:51:55

  Αληθεια ποιος θα μπορουσε να διαφωνησει εστω και σε κατι απο το αρθρο,ολα δυστυχως,ειναι ετσι οπως περιγραφονται,και παλι συγχαρητηρια στον Φαηλο.

 39. JOHN avatar
  JOHN 31/10/2011 11:55:57

  Με λογια δεν χορταινουν οι πεινασμενοι σοφη κουβεντα.Ο κοσμος που αποδοκιμασε το προεδρο της δημοκρατιας δεν στραφηκε εναντιον του θεσμου,αλλα εναντιον του ανθρωπου που τον υπηρετει.Οταν ο προεδρος υπογραφει αντισυνταγματικα νομοσχεδια που εχουν ολεθριες επιπτωσεις και στη κοινωνια και στο εθνος εξοφλωντας γραματια στο κομα που τον ανεδειξε στο υπατο αξιωμα της χωρας ο ιδιος εκφυλιζει και κοματικοποιει το θεσμο και οι αντιδρασεις εναντιον του ηταν αναμενομενες.Η κοινωνια εχει γινει ενα καζανι που βραζει και οσο οι πολιτες συνειδητοποιουν οτι δεν τους εμεινε τιποτε να χασουν μπορουν να παρουν ανεξελεγκτες διαστασεις.Και πιστευω οτι το ποτηρι ξεχηλισε με τα τελευταια χαρατσια τους νεους γενικα φορους τις απολυσεις και γενικα τον αποκλεισμο και μαρασμο μεγαλων κοινωνικων ομαδων απο τη βαρβαρη πολιτικη του ΓΑΠ,Βενιζελου.......Σκεφτητε τι θα γινει οταν πηγαινουν συνεργεια να κοβουν το ρευμα σε απορους σε γεροντες,ανεργους και γενικα σε ατομα που αισθανονται αδικιμενοι.Ηδη σε γειτονιες,συνοικιες ακομα και χωρια εχουν δημιουργηθει επιτροπες που θ αντιδρασουν δυναμικα,με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται.Το μισος και η αγανακτηση που δημιουργουν ολα αυτα δεν προμηνυουν τιποτε καλο και καλα θα εκαναν οι ιθυνοντες της καθε αρπαχτης και καθε αδικιας ν αντισταθμισουν τα ωφελη απο τις ζημιες απο τις πολιτικες της υποτελειας και συμφορας που εφαρμοζουν γιατι η οργη του κοσμου ειναι μεγαλη και δεν τιθασευεται ουτε με φοβερες ουτε με ματ ουτε με χημικα.

 40. ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ 31/10/2011 11:56:59

  Καταρχήν συγχαρητήρια στον Φαήλο για τα αληθινά και γεμάτα Ελλάδα άρθρα του. Τα όσα έγιναν την Παρασκευή στις παρελάσεις και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει να μην το αντιμετωπίζουμε επιφανειακά και με αριστερά αντανακλαστικά. Μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η στάση της αστυνομίας που ενώ ήξερε εγκαίρως για όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επέτρεψε να εκδηλωθούν πράξεις βίας χωρίς να επέμβει αποτρεπτικά και μετά δικαιολογήθηκε ότι δεν μπορούσε να επέμβει κατασταλτικά γιατί υπήρχαν γέροι και παιδιά, λες και όταν επεμβαίνει άλλες φορές υπάρχουν μόνο νέοι!!!!!! Επίσης, αν δείτε προσεχτικά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων θα καταλάβετε πως κάτι ζητούσαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις προκάλεσαν τις βιαιοπραγίες (Μπεγλίτης στην Θεσσαλονίκη, Κομνηνός στην Κέρκυρα, κα) σαν να υπήρχε εντολή να το κάνουν. Πιστεύω πως η κυβέρνηση επιθυμούσε αυτές τις αντιδράσεις για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να παρουσιαστεί ως θεματοφύλακας των θεσμών και της νομιμότητας που οι άλλοι πολεμούν. Αν ο Σαμαράς ευθέως κάλυπτε τα όσα έγιναν θα στοχοποιούνταν και θα έριχνε νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά συνθήματα κατά Παπούλια ακούστηκαν από λίγους κοντά στην εξέδρα όπου υπήρξαν συγκεντρωμένοι με μόνη παρουσία απλών αστυνομικών και όχι από τους αγανακτισμένους που τους φρουρούσαν τα ΜΑΤ. Και είναι ύποπτο γιατί στην μια πλευρά πήγαν τα ΜΑΤ ενώ στην άλλη που έβριζαν όλο το πολιτικό σύστημα και μιλούσαν εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας πήγαν απλοί αστυνομικοί. Επίσης ύποπτο είναι πως ο Παπούλιας με παρότρυνση του Μπεγλίτη, ο οποίος έριχνε λάδι στη φωτιά με την στάση του, αποφάσισε να φύγει με το που άκουσε δυο ή τρία συνθήματα λες και ήταν συνεννοημένοι. Με την στάση του αυτή όπως και με τις απαράδεκτες δηλώσεις του τόσο στον χώρο της παρέλασης όσο και με την γραπτή ανακοίνωση δικαιώνει όσους τον κατηγορούν για δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και πλέον οφείλει να παραιτηθεί.

 41. ΑΦΡΟΔΙΤΗ avatar
  ΑΦΡΟΔΙΤΗ 31/10/2011 12:15:13

  Η ώρα κοντοζυγώνει ο Σαμαράς θα κριθεί στις κάλπες. Ομως σε αυτές τις τραγικές και ιστορικές στιγμές που ζει ο τόπος έπρεπε να βγάλει τον κόσμο στον δρόμο, κάθε μέρα . Αντ' αυτού όμως τίποτε.

 42. brankaleon avatar
  brankaleon 31/10/2011 12:17:10

  Όσο παραμένουν, τόσο τα πράγματα γίνονται και πιο δύσκολα.
  Πλησιάζουν οι στιγμές όπου οι λύσεις γίνονται και λιγώτερες και εφικτώτερες.
  Από την άλλη όμως, αρχίζουν και να διαφαίνονται και κίνδυνοι απρόβλεπτων εξελίξεων.
  Τύπου κάποιας Κυπριακής τραγωδίας, ή και Μικρασιατικής καταστροφής.
  Προτού, χρειασθούν "Γουδιά" και "γουδοχέρια", πρέπει ο λαός να προετοιμασθεί.
  Ίσως ακόμη και για λύσεις "πολύ πιο μακρινές" και ρηξικέλευθες.
  Η επιβίωση της Πατρίδας και των Ελλήνων πρέπει να προδιαγραφεί πριν κάποιο Όλεθρο και όχι την επαύριο.
  Φθάνουμε στο τέλος της περιοχής της Ζώνης Διαρροής.
  Το επόμενο που ακολουθεί, είναι το Σημείο Θραύσης.

 43. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 31/10/2011 12:20:58

  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΑΜΕ: Όλα τα κόμματα χρησιμοποιούν τον λαό μας για τα δικά τους συμφέροντα. Δεν έχουμε ένα κόμμα που να εκφράζει τα πατριωτικά και λαικά συμφέροντα. Ας γίνει αυτό το κόμμα η ΝΔ. Να εκφράζει όμως με γνήσιο τρόπο τα συμφέροντα μας και να μην μας κοροιδέψει γι άλλη μια φορά. Από οποιαδήποτε θέση και να βρίσκεται. Και από την αντιπολίτευση και από την κυβέρνηση. Περιμένουμε.

 44. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/10/2011 12:23:13

  Νομίζω ότι ο εχθρός είναι ήδη "μέσα", και δεν είναι η αντίδραση, ή μη, των κομμάτων, ή η "κατάλυση θεσμών" . Κατάλυση θεσμού είναι να σε πληρώνουν για να μην παράγεις, και να σε κάνουν ζητιάνο. Ή να σε λαδώνουν για να περνάς Νόμους. Ή να σου φτιάχνουν Ολυμπιακούς με πυροτεχνήματα (με δανεικά) και να χειροκροτάς με ενθουσιασμό. Ή να σου ράβουν κοστούμι πολίτευμα που -- δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς -- δεν λειτουργεί. Ο ρόλος και η αντίδραση, ή μη, των κομμάτων είναι μόνο το δείγμα του πόσο έχουν πια ξεπεραστεί (ή πόσο διακομματική είναι η Άλωση).

  Ο εχθρός δεν είναι η μείωση των αποδοχών ή των συντάξεων. Ο εχθρός είναι αυτός που επιβάλει Κατοχή, αυτός που σου επιβάλει να κάνεις αυτό που εσύ δεν τολμάς, γιατί είσαι δήθεν ανίκανος. Ο εχθρός είναι σαν τον πρόσφατο, πριν 70 χρόνια, μόνο που για την ώρα έχουμε να φάμε, και όσο είμαστε καλά παιδιά θα μας στέλνουν αποφάγια εάν τους στελνουμε λεφτά, σπίτια, παιδιά, σκυλιά. Όσοι δεν φύγουν, να περάσουν από την Ανακύκλωση. Ο εχθρός έχει όνομα, διεύθυνση,γραφείο, συνεργάτες, δομές και δηλωμένο πρόγραμμα. Kαι μην πηγαίνεις σε Ρωμανούς και τέτοιους... Πολύ πιο πρόσφατα. Δίπλα μας είναι.

  Ο εχθρός έχει φροντίσει να έχει πέμπτες φάλαγγες παντού. Στα κόμματα, σε όλα τα κόμματα, στα ΜΜΕ, στις επιχειρήσεις, στις Τράπεζες, στους Δήμαρχους, στις ΜΚΟ, μην σου πω και στην Εκκλησία.

  Αυτός είναι ο εχθρός Φαήλε, και εγώ που δεν ξέρω απο στρατιωτικά σου λέω ότι έχει ξαναπεράσει πρόσφατα, με άλλη στολή, αλλά τα αποτελεσματα δεν θα διαφέρουν και πολύ. Τώρα θα κάνουν και οικονομία στις σφαίρες και δεν θα ρίχνουν το ηθικό των στρατιωτών τους με εκτελέσεις. Τις έχουν εκχωρήσει σε εμάς τους ίδιους.

  Το λέει, βρε άνθρωπε, το λέει, ο ίδιος ο Σόϊμπλε. Και σε 6 μήνες από τώρα θα σου το θυμίσει "μα σου το ' λεγα και εξέλαβα την σιωπή σου σαν αποδοχή". Θα στο πεί. Ή ο ίδιος ή ο επόμενος.

  Αυτά. Ποιός είπες είναι ο εχθρός;

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ archaeopteryx 31/10/2011 15:05:44

   Τα σχόλιά σου είναι τόσο διαφωτιστικά, που σχεδόν ξεχνάει κανείς ότι τα απαισιόδοξα συμπεράσματα, στα οποία συνήθως καταλήγεις, αφορoύν όλους εμάς..
   Είναι σχόλια "ιπτάμενου είδους" που βλέπει την κατάσταση από ψηλά...

 45. andreas avatar
  andreas 31/10/2011 12:24:47

  Γεια σου Φαηλο,μου επιτρεπεις τον ενικο.Αν μερικα απο αυτα που λες στο αρθρο σου το οποιο βρισκω τελειο τα ασπαζεται κι ο αρχηγος θα πρεπει να το δειξει μεσα απο τα ψηφοδελτια που θα καταρτησει.Στην περιπτωση που δεν τα ασπαζεται και κατεβει με ψηφοδελτια με προσωπα που γυρνανε τα καναλια και κλεινουμε τις τηλεορασεις γιατι τους εχουμε συχαθει δεν υπαρχει τυχη.

 46. Lampros avatar
  Lampros 31/10/2011 12:44:05

  Φαήλο, λίγα λόγια.
  Μπορούμε να περιμένουμε μια δίκη για το πως φτάσαμε ώς εδώ?? Απλά πραγματα. Αν ναι, ο λαός θα δεχθεί ότι θυσία του ζητήσεις. Αν όχι, τότε μπορείς να φανταστείς τι εχει να γίνει απέναντι στην ΝΔ χωρίς το πασοκικό στρατό. Μπορώ να γράφω ώρες για την χρησιμότητα (ακόμα και οικονομική) μιας τέτοιας "καθαρσης". Όμως πλέον, τα λόγια εχουν χασει την αξία τους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Lampros 31/10/2011 22:46:56

   O Αντώνης Σαμαράς τους υποσχέθηκε μία και μόνη εξεταστική για το πως μπ΄ξκαμε στο Μνημόνιο και θα τη΄ν έχουν. Κι όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό έχει και φυσική συνέχεια, αν και ποιοί κερδοσκόπησαν κλπ...

 47. Ariadne avatar
  Ariadne 31/10/2011 12:55:27

  Κύριε Κρανιδιώτη καλημέρα, σ' εσάς και όλους τους άλλους που γράφουν ή σχολιάζουν εδώ.!
  Διαβάζω καθημερινά όλες τις αναρτήσεις καθώς και τα σχόλια για να πληροφορούμαι όσο το δυνατόν καλλύτερα. Αποφεύγω να σχολιάζω για να μήν δεσμεύω τον χώρο στο site, όμως τώρα, όπως και άλλες φορές, δέν μπορώ να συγκρατηθώ και να μήν εκφράσω ξανά τον θαυμασμό μου για την "πένα "σας.
  Είναι σημαντικό για εμένα να έχω αυτής της ποιότητας την πληροφόρηση που απλόχερα και από καρδιάς (και μυαλό βέβαια) μου δίνετε. Δέν σας γνωρίζω προσωπικά και προσπαθώ να μήν υπερβάλλω στους χαρακτηρισμούς μου για να μήν εκληφθούν ως κολακεία. Απλά σας λέω. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ καί πάντα να είστε καλά να μας γράφετε,εσείς και όλοι οι άλλοι καλοί συνεργάτες σας.
  Καλή εβδομάδα!

  • andreas avatar
   andreas @ Ariadne 31/10/2011 13:03:59

   Αriadne δεν ηθελες αλλα του την επεσες κανονικα.Πλακα κανω,καλη σου εβδομαδα.

 48. extra muros avatar
  extra muros 31/10/2011 13:02:35

  Ο Σαμαράς, απλώς, δεν έπεσε στην παγίδα.
  Αν υπέκυπτε στον πειρασμό, τότε θα χάνονταν και κάθε ελπίδα να μπορέσει να κυβερνηθεί αυτή η χώρα μέσα από νόμιμους τρόπους. Θα έδινε το έναυσμα, ίσως, ο ίδιος, επίσημα, για ένα νέο εθνικό διχασμό.
  Ελπίζω μόνο αυτό να μη φανεί σαν αδυναμία.

  Χρειαζόμαστε άμεσα εκλογές ώστε να μπορέσει ο κόσμος να εκφράσει αυτό που νιώθει μέσα του και το προς τα πού θέλει και πρέπει να κινηθούν τα πράγματα.
  Και μάλιστα γρήγορα γιατί νομίζω οτι ο κόσμος υιοθετεί όλο και περισσότερο την άποψη οτι θα πρέπει να σταματήσει να δίνει μπουκέτα και να αρχίσει τα "μπουκέτα".  Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσουμε όλοι προσεκτικά τη δήλωση του Σαμαρά, εδώ:
  http://www.antinews.gr/2011/10/28/130272/

  Σε παρένθεση το πώς "μετέφρασα" εγώ τη δήλωσή του.  «Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε.
  (Φταίει η κυβέρνηση με την πολιτική της, δικαιολογημένα έχετε σκάσει με αποτέλεσμα να έχετε φτάσει πέρα από τα όριά σας. Έχετε δίκιο...)

  Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας.
  (…και σίγουρα δεν είστε εσείς ο απλός και τραυματισμένος κόσμος, η αιτία που αμαυρώθηκε η επέτειος. Ποιός τραυμάτισε αλήθεια λοιπόν την εθνική μας γιορτή; Ποιός πλήγωσε στην πραγματικότητα την εθνική μας υπερηφάνεια; ποιός… ποιός… ποιός… Ξέρουμε; Ξέρουμε. Χρειάζεται και να το πούμε; Όχι. Γιατί όχι; γιατί…)

  Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική.
  (…η κατάσταση μπορεί να είναι απελπιστικά δύσκολη αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι παίζουμε με τους θεσμούς ούτε οτι είμαστε τυχοδιώκτες. Μη μπερδεύετε τα εθνικά μας σύμβολα με αυτούς που αυτή τη στιγμή είναι ταγμένοι να τα υπερασπίζονται και το πώς ή αν το κάνουν αυτό. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε…)

  Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».
  (…εθνικό διχασμό! Ας μην τους αφήσουμε λοιπόν να μας διχάσουν!)


  Από την άλλη μεριά μπορεί και να "μετέφρασα" λάθος τη δήλωσή του, δεν ξέρω, εγώ έτσι την κατάλαβα.

  • φωνη avatar
   φωνη @ extra muros 31/10/2011 15:19:22

   Και γω,πάντως, σχεδόν κατά αυτόν τον τρόπο την αντιλήφθηκα. Διέκρινα δηλ το διαχωρισμό ανάμεσα στην πραγματική κοινωνική έκρηξη και στο επιτηδευμένο της υπόθεσης. Η επίθεση ήταν για το δεύτερο, γιαυτούς που λειτουργησαν με σκοπιμότητα ( αμαύρωση επετείου και διχασμός). Δε νομίζω κάποιος από εμάς να ενοχλείται από αυτήν την επίθεση. Λες και εμείς επιθυμούμε ή θα επιδιώκαμε αμαύρωση επετείου και διχασμούς.
   Για την κοινωνική έκρηξη, φυσικά και την αναγνωρίζει (ο ίδιος τα έλεγε τόσο καιρό πριν συμβούν κιόλας) και την αποδίδει στην πολιτική της κυβέρνησης (οπως ολοι μας). Είναι δυνατόν να καταδίκαζε τον κόσμο που μπούχτισε; Οταν ο ίδιος προειδοποιούσε, από την αρχή που μας έχωσε ο άλλος στα μνημόνια, για την κοινωνια, για την εθνική κατάθλιψη και 2 χρόνια μετά έρχονται στα λόγια του όλοι και βλέπουν οτι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο; Ο ίδιος βγαίνει και λεει έχουμε πρόβλημα κοινωνικής συνοχής και θα καταδίκαζε την κοινωνία; Οταν οι ίδιοι έλεγαν απο την αρχή οτι οι αγανακτισμένοι στο σύνταγμα είναι εντάξει και εδιναν έμφαση στο ακομμάτιστο χαρακτήρα τους;

 49. torn avatar
  torn 31/10/2011 13:05:24

  Κε Κρανιδιώτη,
  Προσπαθείς όλο αυτό το τριήμερο να δικαιολογήσεις πράγματα στηριζόμενος στο (ομολογουμένως έχον βάση) επιχείρημα ότι η παρέλαση έπρεπε να γίνει για να τιμηθούν οι πεσόντες ήρωες του έθνους. Ταυτόχρονα όμως είσαι ο μόνος μέσα στη Νέα Δημοκρατία που επωνύμως ουσιαστικά στηρίζεις τις αντιδράσεις ενός κόσμου που φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Σαμαράς που όντως στα μάτια του απλού ψηφοφόρου δεν είναι τόσο καθεστωτικός (εξ' ου και η επανάσταση της 29ης Νοεμβρίου), δυστυχώς έχει ελάχιστους δίπλα του που να είναι τμήμα του λαού και συνεπώς να μπορούν να τον αντιληφθούν. Αποτέλεσμα πλέον ο κόσμος να αντιμετωπίζει τη ΝΔ ως alter ego του ΠΑΣΟΚ
  ΥΓ Ελπίζω να καταλάβατε ότι από το κύμα των μηνυμάτων ότι αυτοί που την ώρα την παρέλασης καλούσαμε τη ΝΔ σε δήλωση στήριξης του κόσμου δεν είμαστε ούτε Συριζαίοι, ούτε μπαχαλάκηδες. Είμαστε αυτοί που αποτελούσαμε τόσα χρόνια τη ραχοκοκκαλιά αυτής της παράταξης, τη μεσαία τάξη που σήμερα σύρεται στη φτώχεια και περιμέναμε από την ΝΔ και ειδικά από τον αρχηγό της να προασπιστεί όχι το παντεσπάνι μας αλλά το ψωμί μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

 50. Ευμένης avatar
  Ευμένης 31/10/2011 13:31:44

  Κατ'αρχή, συμφωνώ γενικά με το άρθρο, έχω όμως και ενστάσεις:
  -Καλό είναι να μην αναφερόμαστε σε νοικοκυραίους και μη (άσχετα αν και εγώ πιστεύω ότι εκεί ανήκω). Όλοι είμαστε Έλληνες και αυτοί που επαναστάτησαν το 1821 για να δημιουργηθεί αυτό το κράτος μόνο νοικοκυραίοι δεν χαρακτηρίστηκαν (...κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης).
  Σχόλια:
  α. Συμφωνώ με τα σχόλια ότι ο καιρός για νηφάλια και μετριοπαθή αντιπολίτευση έχει περάσει. Δεν είναι 2001, είναι 2011 τώρα. Αν δεν υπάρξει δυναμική αντιπολίτευση από τη ΝΔ θα υπάρξει από άλλους. Θα πρέπει άμεσα να μετουσιωθεί η λαική οργή από (αυτο)καταστροφικό μένος σε δημιουργική ορμή (Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις).
  β. Ένα από τα κύρια πρόβλημα των Ελλήνων πολιτικών σήμερα και παλαιόθεν είναι το σύνδρομο Μαρίας Αντουανέττας (δεν εξαιρείται η ΝΔ). Καμία επαφή με την πραγματικότητα. Θα πρέπει να ακούμε και αυτά που λέει ο κόσμος..
  - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμός αλλά είναι και πρόσωπο. Όσοι πέρασαν μετά από τον Καραμανλή ήταν απλά διακοσμητικοί και μείωσαν ακόμη περισσότερο το κύρος του θεσμού- αφού ουσιαστικές εξουσίες δεν έχει πλέον (πέραν του να προίσταται σε εορτές, δεξιώσεις και φαγοπότια με το ανάλογο υπερμεγέθη μισθό λόγω του δύσκολου αυτού έργου). Πιστεύουν πραγματικά οι Έλληνες πολιτικοί ότι οι πολίτες είναι τυφλοί και δεν τα βλέπουν όλα αυτά?? Το ότι η ΝΔ ψήφισε τον Παπούλια αποδείχτηκε λάθος γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και δεν σηκώνουν ανδρείκελα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να το πάρει απόφαση, να κλείσει το θέμα και (στην καλύτερη περίπτωση) να σταματήσει να τον υποστηρίζει. Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος είναι πολύ λίγος (πάντα ήταν και το ήξεραν όλοι).
  - Ένα από τα κύρια αιτήματα των καιρών είναι να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αυτής της κρίσης. Άκουσε κανείς τίποτα? Η ατιμωρησία επαναλαμβάνεται. Η ΝΔ θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τους νόμους περί αν-ευθυνότητας των βουλευτών και -επιτέλους - θα τιμωρήσει τα λαμόγια που μας έφεραν εδώ. Δεν μπορεί στο τις πταίει να απαντάμε ακόμα ουδείς.. (ο Άκης μπορεί να φταίει αλλά δεν είναι -μακράν- ο μόνος).
  - Υπάρχει μια αδράνεια στη ΝΔ που περιμένει την εξουσία -όπως τον παλιό καλό καιρό- να πέσει σαν ώριμο μήλο. Άσε να φθαρεί το ΠΑΣΟΚ και θα γίνουμε εμείς πάλι κυβέρνηση. Το ξαναλέω, οι καιροί άλλαξαν. Θα πρέπει να κινητοποιηθεί ΟΛΟΣ ο μηχανισμός.
  ΥΓ
  Ένας, ή έστω δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Καλά τα λέει το άρθρο αλλά άλλοι λένε άλλα..

 51. Aris avatar
  Aris 31/10/2011 13:35:13

  κ.Κρανιδιώτη, το πρωί τα έγραφα πριν διαβάσω το συγκεκριμένο άρθρο σας...

  Aris είπε:
  31/10/2011 στις 10:29 am

  "Ναι, φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική δεν είναι εκκλησία, ούτε μοναστήρι. Δεν είπα να πέσουμε στο επίπεδο του ΠΑΣΟΚ, αλλά με το σεις και με το σας, δεν γίνεται να πάρεις μαζί σου έναν λαό που υποφέρει"....
  Το πρωί τα έγραφα, απαντώντας στο firiki...

  Περιμένουμε με αγωνία την ομιλία Σαμαρά στη Βουλή!

 52. αριστερος avatar
  αριστερος 31/10/2011 13:38:23

  θα γραψω τη γνωμη ,διοτη σας εκτιμω πολυ και ας μην σας γνωριζω προσωπικα.
  Το γεγονος οτι εδω και ποσα ποστ ,δεν ξερω και γω δεν αναρτονται τα σχολια μου ,με αφηνει αδιαφορο.
  Λοιπον για να τελειωνουμε την ιδια ευθηνη εχουν ολοι ,για την αριστερα να μην το σχολιασουμε γιατι χανει το δικιο της με τον τροπο που κινηται .
  Τι φταιει ο μαγαζατορας ,τετοιες εποχες να πληρωνει βιτρινες και πλιατσικο?
  Τι φταιμε ολοι να πληρωνουμε ζημιες σε πλατειες και λοιπα ?
  Δεν τους νοιαζει τελικα ,το μονο που τους νοιαζει ,ειναι να κανουν σαματα.
  Ανωριμοι και ανετοιμοι αλλη μια φορα .
  Τον κωλοτουμπα στον να λεει τα δικα του με τον περιφερομενο τηλεοπτικο θιασο,ολο μαλακιες λεει ετσι κι αλλιως.
  Ο Σαμαρας ομως?
  Τι περιμενει?
  Να χιονισει ?
  Αν δεν εχει τροπο να αντιμετωπισει την κατασταση ,ας ψαξει να βρει
  Αυτη η κατασταση ειναι πεθαμενη ,δεν μπορει να παει αλλο .
  Ας κατεβασει τον κοσμο στο δρομο ,ειρηνικα παντα και ας κατσουμε ολοι μαζι στο δρομο μεχρι να προκυρηχθουν εκλογες.
  Τι φοβαται μην τσαλακωθει?
  Ημαρτον ΟΛΟΙ ιδιοι ειναι τελικα?

 53. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 31/10/2011 13:51:11

  Κουβέντες σταράτες. Κεμπάρικες, καθαρές. Εύγε Φαήλο. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει αυτό το λόγο Φαήλο. Οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε οι οι διαμεσολαβητές και πολλαπλασιαστές αυτών των ιδεών στην κοινωνία. Ενάντια στο μηδενιστικό, απαξιωτικό και ισοπεδωτικό λόγο των συστημικών της παρακμής και της υποτέλειας.
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 54. Παναγιώτης Καρβέλης avatar
  Παναγιώτης Καρβέλης 31/10/2011 13:57:49

  Καταπληκτικό το άρθρο και ειλικρινείς η τοποθέτηση σας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό , κεντροδεξιό, πατριωτικό κόμμα και πρέπει να ξαναγυρίσει στις ρίζες της. Το ερώτημα είναι ποίοι θα κάνουν την αρχή, ποίοι θα οργανώσουν το κίνημα αυτό;
  Οι φοβισμένοι ,Δαπίτες που μπροστά στη τρομοκρατία της αριστεράς αρνούνται να ορθώσουν ανάστημα μέσα στα Πανεπιστήμια;
  Ή μήπως οι (στη πλειονοτητά τους) χαρτογιακάδες ΟΝΝΕΔιτες που το μόνο που ονειρεύονται είναι να γίνουν ευρωβουλευτές ; (καθόλου τυχαίο παράδειγμα), βουλευτές, γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι βολεύοντας κοινώς το τομάρι τους;
  Οι περισσότεροι σοβαροί και ιδεολόγοι ΟΝΝΕΔιτες, ένας εκ των οποίων και εγώ απέχουν αρνούμενοι μόνο να γεμίζουν τα πουλμάν και να χειροκροτούν στις προεκλόγικές συγκεντρώσεις.
  Η ΝΔ να ξαναγίνει το κόμμα τον νοικοκυραίων, ο Αντώνης Σαμαράς η μόνη μας ελπίδα!

 55. Λ.Κ. avatar
  Λ.Κ. 31/10/2011 14:06:26

  Κόμμα νοικοκυραίων; Που ζούμε; Στη δεκαετία του '50;
  Ποιό είναι το target group σας? Ο άρτι ξεβολεμένος και αποδεδειγμένα κοινωνικώς ασυνείδητος "μεσαίος" χώρος ; Οι "νοικοκυραίοι" σας χρειάζονται εντατικά μαθήματα κοινωνικοποίησης και όχι κενά εθνοπατριωτικά κηρύγματα. Μπορείτε να τους τα δώσετε; Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω....

  • Ένας avatar
   Ένας @ Λ.Κ. 31/10/2011 15:31:05

   Έτσι!

   Τι είναι ένας οικογενοιάρχης άλλωστε αν δεν έχει περάσει καμιά 10ετία σε κάποιο αναρχοαυτόνομο στέκι!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Λ.Κ. 31/10/2011 15:33:38

   Νοικοκυραίοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, από δεξιά έως αριστερά. Δηλαδή αυτοί που ζουν από τη δουλειά τους, δεν είναι φυγόστρατοι, αγαπούν την Πατρίδα τους, φροντίζουν την οικογένεια τους, τις ελιές τους, το έχει τους εν γένει. Γκέγκε;
   Δεν είναι οι μπαχαλάκηδες, τα πρακτόρια, τα παράσιτα του δημοσίου προϋπολογισμού (μπετά, σίδερα, ενημέρωση, όπλα και σκουπίδια), οι νεοφιλελεύθεροι γόνοι, η καθεστωτική διανόηση και λοιποί ταβλαδόροι.

   • "Ανθελληνικώς" Σκεπτόμενος avatar
    "Ανθελληνικώς" Σκεπτόμενος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/10/2011 18:56:15

    Tώρα μάλιστα! Χαιδεύουμε τα αυτιά όλων αυτών που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους as usual. Δημόσιοι υπάλληλοι με επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, χαμηλής παραγωγικότητας και υψηλής επιδότησης αγρότες, ταξιτζήδες με "χρυσές" κρατικές άδειες, φαρμακοποιοί με άδειες κληρονομούμενες και άλλοι τέτοιοι "φιλοπάτριδες".

    Ν.Β Κρίμα, εκθειάζουμε ακόμη τα χάλια μας!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Λ.Κ. 31/10/2011 16:27:24

   Κολλάς στις λέξεις. Ο άνθρωπος της εργασίας, του μόχθου, ο νοικοκύρης δηλαδή είναι το πρότυπο του κοινωνικού ανθρώπου του Ελληνισμού ως κλασσική έννοια. Ο ταβλαδόρος σιτιζόμενος είτε από αργομισθίες του δημοσίου (του δημοσίου πρυτανείου) είτε από την διαπλοκή που συντηρείται από κονδύλια του δημοσίου (τσιράκια των διαφόρων διαπλεκομένων), και ο θεωρητικολογών αριστερίζων του καναπέ είναι το πρότυπο του σύγχρονου γραικυλισμού. Διαλέγεις και παίρνεις.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 31/10/2011 16:28:24

    απευθύνομαι στον/στην Λ.Κ.

 56. Ένας avatar
  Ένας 31/10/2011 14:58:58

  Αν δεν προετοιμάζουν από τώρα σχέδια εκμηδενισμού αυτών των στοιχείων θα βρεθούνε προ εκπλήξεων.
  ΒΙΣ συμφωνώ 100%.

 57. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 31/10/2011 15:00:18

  ΒΙΣ

  Δεν έχεις καταλάβει ότι οι περισσότεροι Ελληνες, ελλείψει ουσιαστικής ιδεολογικής αντιπαράθεσης προς την Αριστερά έχουν χάσει τον κώδικα και περπατούν στα τυφλά?
  Η κοινωνία των εργολάβων στην οποία ζούσαμε δεν είχε κανένα λόγο να αντιπαρατίθεται ιδεολογικά.
  Να την αφήνουν να ξεκοκαλίζει το Δημόσιο πλούτο ήθελε και τίποτα άλλο.
  Έτσι δεν υπάρχει ο κοινός τόπος που θα οδηγήσει σε μια κοινωνία αξιών.
  Δεν αναζητούν μια νέα κοινωνία.
  Την αναπλήρωση των χαμένων ζητάνε και αυτό είναι όλο.
  Με οποιοδήποτε κόστος και οποιδήποτε μέσα.

 58. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 31/10/2011 15:01:26

  Bρίσκω σωστή τη δήλωση Σαμαρά. Επρεπε να είναι ψύχραιμος και υπεύθυνος τέτοιες ώρες αντίθετα με τον Παπούλια που αποδείχθηκε λίγος.
  Συμφωνώ ότι ο κόσμος θα ακολουθήσει αυτόν που θα τολμήσει να βάλει κόσμο στην φυλακή είτε αυτοί είναι πολιτικοί είτε απλά λαμόγια και φοροφυγάδες.

 59. STEFANOS GRAGAS avatar
  STEFANOS GRAGAS 31/10/2011 16:25:36

  κυριε Κρανιδωτη, εκ προοιμιου σας γραφω οτι διαφωνω αρκετα με τις αποψεις σας αλλα παντα τις διαβαζω και τις μελετω...και επειδη πιστευω οτι κι εσεις χαιρεστε να κανετε διαλογο με διαφωνουντες θα σας κανω μονο μια ερωτηση...τι σημαινει να εξαντλησω τα νομιμα μετρα, τι σημαινει να ειμαστε ευπρεπεις..τι σημαινει να ρποστατευσω τους αδυνατους//σε ολα αυτα πρεπει να υπαρχει απαντηση με το νι και με το σιγμα και οχι ευχολογια και εκθεσεις ιδεων...θα κανω αυτο και αυτο...μονον τοτε θα με πεισετε οτι πραγματι θελετε ανατροπη της κυβερνησης ΤΩΡΑ,,,προσωπικα παντως πιστευω οτι ειστε οπαδος της θεωριας του "ωριμου φρουτου"...ομως το τραινο πλεον δεν κανει στασεις πουθενα και χανεται στο βαθος...σας ευχαριστω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ STEFANOS GRAGAS 31/10/2011 23:35:39

   1. Τα νόμιμα μέσα είναι η Βουλή, ερωτήσεις, επερωτήσεις, προημερησίας διατάξεως συζητήσεις, η ώρα του Πρωθυπουργού, συνεντεύξεις, δηλώσεις, μαχητικές μαζικές συγκεντρώσεις, πορείες, καλείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί κλπ.
   2. Ευπρέπεια. Είσαι σκληρός κι αμείλικτος αλλά δεν τους βρίζεις αγοραία, αυτά που κάνουν είναι επαρκή για να τους ξεσκίσεις, δεν αναφέρεσαι στο φύλο, την ηλικία, την σωματική διάπλαση, δεν χρησιμοποιείς αντικοινοβουλευτικές μεθόδους, πχ δεν δέρνεις, ούτε επικροτείς την βία, την προσβολή συμβόλων, ηρώων κλπ. Το Ειδικό Δικαστήριο κιι ο Κορυδαλλός είναι καλύτερα από τα μπινελίκια, τις μαγκιές και τις σφαλιάρες. "Τρίτη - Πέμπτη μακαρόνια, φάτε μάγκες βγάλτε χρόνια".
   3. Προστασία των αδύναμων. Δεν φορολογείς τις συντάξεις των 600 Ευρώ. Λαμβάνεις σκληρά μέτρα για την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση που πλήττουν κυρίως τους φτωχούς, το Κέντρο και τις λαϊκές συνοικίες. Περιστέλεις δραστικά το πάρτυ της κλεψιάς στην Δημόσια Υγεία και Παιδεία (νοσοκομεία και ΑΕΙ είναι άντρα σπατάλης και κακοδιαχείρισης), ακριβώς για να τις διατηρήσεις, αφού υπηρετούν τους πολλούς. Οι λίγοι και φραγκάτοι έχουν Κολλέγιο, Μωραΐτη κλπ, χλιδάτες ιδιωτικές κλινικές. Και άλλα πολλά...

 60. k avatar
  k 31/10/2011 16:28:23

  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ , Η ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ? ΧΑΙΔΕΜΑ? ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.

 61. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/10/2011 16:33:21

  Πολύ ωραίο για μια ακόμη φορά...μου αρέσει προσωπικά ν' ακούω ''καθωσπρέπει μπινελίκια'' προς όλες τις συνομοταξίες που περιγράφεις..μας αποφορτίζουν, όπως επίσης και το χιούμορ...

 62. axis avatar
  axis 31/10/2011 16:48:46

  Σε κάθε περίπτωση βλέπω πως στο Antinews γράφει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών με καθαρή φιλοπατρία που είναι τίμιοι, ηθικοί, καταρτισμένοι, σκληροί πολιτικά και κυρίως μακριά από τζάκια. Αν θέλει να στελεχώσει τη νέα κυβέρνησή του ο Σαμαράς δεν χρειάζεται να ψάξει και πολύ...

 63. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 31/10/2011 17:39:36

  Αγαπητε Φαηλο, ειπες (με εξαισιο τροπο και περισση ακριβεια) ολα οσα ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ (και λεμε μεταξυ μας..) το θεμα ειναι φιλτατε ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ , τοτε επι τελους θα δουμε και εμεις λιγο φως να σπαει επιτελους την απεραντη πασοκικη βαθεια νυχτα που εχει απλωθει πανω στην την Ελλαδα μας - απο εκεινη την καταραμενη ωρα που ανελαβε τον εξουσια... μονο τοτε !

 64. antonis1 avatar
  antonis1 31/10/2011 19:06:39

  Αγαπητέ Φαήλο
  Οπως το είπες στον τίτλο σου , επαναστάσεις δεν γίνονται με χαμόγελα και ωραία λόγια.
  Αν η Νέα Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει ότι ο νόμος είναι το δίκιο του αντώνη και επομένως να προχωρήσουμε σε μια ηθική κατά τα άλλα και λαοπρόβλητη αρχή τους ενός ανδρός (που μπορεί να είναι τελικά χρήσιμη για τον τόπο υπό τις παρούσες συνθήκες πολιτικής ανωριμότητας και κρατικής ανυπαρξίας, αυτό είναι άλλο θέμα προς συζήτηση), να το πεί καθαρά .
  Οποιος θέλει θα ακολουθήσει, μπορεί να είναι περισσότεροι απο τα δημοσκοπικά ευρύματα, αλλά να το πεί.
  Το παιχνίδι της αστικής μας δημοκρατίας έχει κάποιους κανόνες και όρια που πρέπει να τηρούμε όλοι μας αν θέλουμε να συμμετάσχουμε και αν το αποδεχόμαστε τουλάχιστον.
  Ιδίως όσοι προβάλουν τα ιδεώδη του ελληνισμού και θέλουν να αυτοαναγορεύονται περισσότερο των υπολοίπων έλληνες .Ενα απο τα σημεία που διαχώριζε τους Ελληνες απο τους βαρβάρους της Δύσης ήταν η αποδοχή της αντίθετης άποψης και γνώμης και ο σεβασμός στά ιερά.
  Ακόμη και όταν σφάζονταν μεταξύ τους, είχαν την αυτόγνωση να σέβονται τα ιερά τους, να μην αμαυρώνουν τις τελετές , να σταματούν τις μάχες για να γίνουν τα ελευσίνια μυστήρια κλπ.
  Εμείς οι νεοέλληνες χρησιμοποιούμε τους θεσμούς της κοινωνίας και της δημοκρατίας μας ,αλλά κάρτ...
  Οταν μας βολεύουν είναι χρήσιμοι, διαφορετικά...
  Γιαυτό και έχει καταντήσει κουρελόχαρτο η χώρα μας.
  Αυτοί που αγωνίζονταν για την κατάργηση των παρελάσεων αίφνης αναγορεύονται σε υμνητές τους και απαιτούν να γίνονται ερήμην της κρατικής εξουσίας και ενώπιον των συμβόλων του έθνους.Σωστό. Μόνο που οι ίδιοι ανεβαίνουν στο σύμβολο αυτό, ανάβουν φωτιές και το καίνε,και δείχνουν το πόσο μακρυά είμαστε απο αυτό που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε.Ελληνες.
  Οταν τα σπάς και καίς όλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, δεν μπορείς μετά να απαιτείς να παρελάσουμε με δόξα και τιμή μπροστά .Δεν απέκτησε ξαφνικά άλλη αξία και συμβολισμό.Για την αριστερά αυτά και τον Γκλέζο που είπε μερικές αλήθειες ,μερικές όμως .
  Για την δεξιά τώρα.
  Αν θέλεις να είσαι το σοβαρό κόμμα των νοικοκυραίων, άλλο φρούτο αυτό κατάλοιπο της πάλαι ποτέ ηρωικής εποχής των κομουνιστοσυμμοριτών, αν θέλεις να εισαι θεσμικό κόμμα της αστικής τάξης δεν μπορείς να είσαι και με τον τσίπρα επειδή σήμερα τα λέει "ωραία" στον γιωργάκη,και καίει ακόμη πιό ωραία μαγαζιά και πλατείες.
  Και ο γιωργάκης πέραν των άλλων είναι και πρωθυπουργός της χώρας,και αυτόν στοχεύει ο κάθε τσίπρας.
  Στην θέση του ,θα είναι αύριο ο αντώνης, οπότε ο τσίπρας δεν μπορεί παρά να τα λέει και να τα καίει εξ ίσου όμορφα και τότε, εκτός και αν τότε αλλάξουν οι συνθήκες και η άποψη των νεοδεξιοαριστερων που θέλουν να πετύχουν την απόλυτη πολιτική χίμαιρα.
  Δεξιό προφίλ με αριστερό αναρχοαυτόνομο στύλ.
  Επομένως αγαπητέ Φαήλε, όταν βγάζεις το σπαθί, όταν φωνάζεις εφόπλου λόγχη αδέρφια, ήρθε η ώρα να τους κρεμάσουμε στο γουδί, μετά δεν μπορείς να παραπονιέσαι επειδή κάποιοι τα πήραν στα σοβαρά όλα αυτά και τα έκαναν πράξη.
  Κατάλυση της κυβέρνησης απο τον λαό δεν φωνάζεις και εσύ τόσο καιρό? Η κατάλυση θα γίνει φυσικά με άκομψο τρόπο και πέρα απο θεσμικούς κανόνες,μια και αυτοί που το επιχειρούν δεν τους αποδέχονται.
  Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη που λέει και το κκε, και επειδή εκπροσωπεί τους εργάτες ,νόμος υπέρτατος είναι ο νόμςο του κκε.Το ξέρουμε, το δηλώνουν συνεχώς αυτοί, φαντάζουν στην σημερινή κατάντια των υπολοίπων ως ένα σοβαρό κόμμα με σαφείς και σταθερές αρχές.
  Διαφωνείς ή συμφωνείς με αυτούς ,έχουν τις απόψεις και τις αρχές τους.
  Εσείς δηλαδή στην νδ τι προτείνετε?
  Επανάσταση του λαού ,να τους κρεμάσουμε όλους μια και δεν μας αρέσει η πολιτική τους.Ωραία.
  Και αύριο στην πρώτη διαφωνία της κοινωνίας με την κυβέρνηση της νδ ποιά θα είναι η αντίδραση.
  Θα νομιμοποιηθεί ο κάθε ένας που διαφωνεί με εισβάλει στην μητρόπολη την ημέρα των θεοφανείων και να κρεμάσει απο τον πολυέλαιο την κυβέρνηση, μια και υπέρτατος νόμος είναι η θέληση του λαού?
  Λαός είναι όλοι μας....Πως μετράμε το δίκιο του λαού και ποιά ή ελάχιστη μαζική μάζωξη?
  Αρκεί το κκε να μαζέψει τους οπαδούς του και να καταλάβει δικαιοματικά την βουλή?
  Δεν πάμε καλά νομίζω Φαήλε.Τουλάχιστον για την κουτσή και μικρή μας δημοκρατία.
  Μόνοι μας την αποδυναμώνουμε και νομιμοποιούμε τους εξαποδώ να επιβάλλουν για άλλη μια φορά τις δικές τους επιλογές.
  Οσο για όσους ονειρεύονται στρατηγούς και λοιπούς σωτήρες, και εκεί πολλοί προδότες υπάρχουν.Ξέρει καλύτερα ο φαήλος το τι έγινε στην Κύπρο το 74, και πόσοι στρατηγοί,ναύαρχοι ,και αεροποροι αγωνίστηκαν για τα συμφέροντα των αμερικανών.

  Ζούμε στην εποχή της παράνοιας,των άκρων...
  Την ξαναζήσαμε την εποχή αυτή...Και μόνοι μας επιλέξαμε τον δρόμο της καταστροφής, άσχετα αν τα ρίξαμε στους ξένους...Δικές μας επιλογές ήταν,και κάποιων ηγετών που ήταν αρεστοί στον λαό.
  Ομως συνήθως οι μεγάλες επιλογές ,και στην χώρα μας, δεν συμβάδιζαν πάντοτε με το λαικό αίτημα,
  Ο καραμανλής ο ά, αν έκανε δημοψήφισμα ή άκουγε τις φωνές στις πλατείες ,εόκ και νάτο το ιδιο συνδικάτο, δεν θα μας οδηγούσε στην ευρώπη.

  Εκτός και αν προσπαθεί ο συνονόματος να αντιγράψει τον ανδρέα ,να μαζέψει την αντίδραση του κόσμου κατά του μνημονίου και να υπογράψει έξω η τρόικα όπως ο ανδρέας τις βάσεις του θανάτου...Τις έδιωξε και αυτός..
  Δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι, για την χώρα γιατί δεν μπορείς να παίξεις αριστερά όντας δεξιός .
  Μην το ξεχνάμε αυτό....Η χίμαιρα ήταν κατασκεύασμα μυθικό και μη υπαρκτό, δεν μπορεί να υπάρξει, πόσο μάλλον να επιτύχει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ antonis1 31/10/2011 22:38:44

   Διάβασε καλύτερα τί λέω καιρό τώρα. Δες το "Συντεταγμένα θα τους διώξουμε, συντεταγμένα θα πληρώσουν":
   http://www.antinews.gr/2011/10/02/125196/
   Διάβασε λίγη Ιστορία, δεν βλάπτει.
   Θα σου θυμίσω επίσης ότι και το Γουδί δεν ήταν προϊόν οχλοκρατίας. Η Επαναστατική Επιτροπή, με ψυχή τον Νικόλαο Πλαστήρα έκανε κίνημα, συνέλαβε τους 6 και ορισμένα άλλα καλοπαιδα, τους δίκασε Έκτακτο Στρατοδικείο, καταδίκασε τους 6 σε θάνατο και τους ντουφέκισε στο Γουδί. Στα έξι μέτρα. Μπαμ και κάτω. Με πλήρη τάξη και πρωτόκολο.Όχι γιούργια στα παλιούρια.
   ΄Στα κείμενα μου, φίλτατε, κάνω διαπιστώσεις, υποθέσεις, προβλέψεις και προτάσεις. Η λαϊκή οργή υφίσταται, δεν την δημιουργεί ο Σαμαράς ή τα κείμενα μου. Με την ματαίωση της παρέλασης διαφώνησα κάθετα, επωνύμως και εγγράφως, δυσαρεστώντας μάλιστα φίλους που είναι στα κάγκελα. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να ανέχεσαι ανίκανους, άχρηστους, πολιτικούς απατεώνες, οι οποίοι μάλιστα τώρα προσπαθούν με εκβιαστικού τύπου δημοψήφισμα να κερδίσουν χρόνο για να μην κάνουν εκλογές και ηττηθούν.
   Υπάρχουν στιγμές που τελειώνει το παραμύθι. Δεν πολεμάς τους καταστροφείς της Πατρίδας με ευχολόγια, καντρίλιες και φιλοφρονήσεις. Υπάρχει τρόπο να τους ξεσκίσεις καρασυντεταγμένα...

 65. Στρυμών avatar
  Στρυμών 31/10/2011 19:18:44

  Περιμένουμε όλοι , χωρίς τυχοδιωκτισμούς , με τεχνοκρατικό ορθολογισμό αλλά και με ψυχή όπως την εξέφρασες μέσα στο κείμενό σου - μανιφέστο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω - αρχηγός και στελέχη να τραβήξουν μπροστά.
  Δεν φτάνει ένας , θέλουμε αλήθειες και παραδειγματική στάση ζωής.

 66. Γάτος avatar
  Γάτος 31/10/2011 19:39:01

  Φαήλο τι σε πείραξε η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γάτος 31/10/2011 22:57:19

   Τίποτα, εννοώ ότι δεν έχουν ένσημα δουλειάς.

 67. ποτεμκιν avatar
  ποτεμκιν 31/10/2011 19:59:04

  Συμφωνω με τον φαηλο Κρανιδιωτη αλλα έχω μια ενστανση στο σημείο που αναφέρεται οτι η παρέλαση δεν εγινε. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε και η παρέλαση των εφέδρων δεν έγινε γιατι ο διοικητης της σχολής Ευελπίδων, ακολουθησε την οδηγία του Γεεθα για αποχώρηση παρα την εντονη διαμαρτυρία του διοικητή του σύνταγματος και των Ευελπιδων.
  Αυτο καταδεικνύει οτι ο στρατός παραμένει πατριωτικός γιατί ακόμα δεν απαρτίζεται απο μισθοφόρους.
  Οσο για τα υπόλοιπα θα προσθέσω οτι δεν μπορεις να κάνεις ομελέτα χωρις να σπάσεις τα αυγά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ποτεμκιν 31/10/2011 22:53:15

   Ποτέμκιν, μην λέμε τα ίδια. Η παρέλαση δεν έγινε. Ο κόσμος κατέλαβε το οδόστρωμα. Η ΣΣΑΣ παρελαύνοντας επέστρεψε στην Σχολή, πέρασαν μόνο οι έφεδροι καταδρομείς κι η Ευελπίδων με βήμα επί τόπου και την Σημαία της μέσα στη θήκη της τραγούδησε το "Μακεδονία ξακουστή", η παρέλαση όμως δεν έγινε. Έχει ένα πρωτόκολο, όπου ο Πρόεδρος εκ μέρους του Λαού κάθετυαι προσοχή στην εξέδρα όταν περνούν οι Σημαίες των τμημάτων και τιμά τις Ένοπλές Δυνάμεις και τους πεσόντες. Τέλος πάντων αυτά δεν έγιναν.
   Ναι, πολλά, πάρα πολλά αυγά πρέπει να σπάσεις.

 68. Justice avatar
  Justice 31/10/2011 20:07:45

  Μας κάνει πλάκα και ο γιωργάκης πλέον.
  Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και εμείς δεν τολμήσαμε να κάνουμε πρόταση μομφής μην τυχόν και πέσει τελικά...

 69. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 31/10/2011 20:07:54

  Παρατήρηση πρώτη:
  Οργανωμένες ομάδες σταματούν τήν επίσημη παρέλαση στήν Θεσσαλονίκη.
  Ο κόσμος (αυτός τουλάχιστον πού πήγε νά τήν παρακολουθήσει) δέν πήγε συνειδητά νά τήν εμποδίσει, ούτε καί νά πλακώσει τόν Παπούλια και τον Μπεγλίτη.
  Η οργανωμένη παρέμβαση δέν αποδοκιμάσθηκε από τόν πολύ κόσμο. Άλλοι χειροκρότησαν, άλλοι δέν κατάλαβαν τί ακριβώς έγινε, άλλοι χαλάσθηκαν από τήν εξέλιξη, άλλοι τό ευχαριστήθηκαν καί άλλοι βουβά επανήλθαν στά σπίτια τους.
  Όλοι συμμετέχοντες καί μή ψάχνουν καί μιά εξήγηση καί επιζητείται αναγωνίως η άποψη φορέων, προσωπικοτήτων κ.λ.π., ώστε νά αιτολογηθεί καί η στάση τού καθενός χωριστά καί αιτιολογικά νά απαντηθεί καί νά δικαιολογηθεί η όποια στάση. Φοβική γιά τό μέλλον, οργισμένη στό παρόν καί πολιτικά αδιέξοδη γιά τούς πολλούς.
  Παρατήρηση δεύτερη:
  Στήν πολιτική σκηνή σήμερα έχουμε δύο κύριες κατευθύνσεις.
  Η μία κατεύθυνση, πού αντιπροσώπευε καί αντιπροσωπεύει ακόμα τόν κύριο όγκο τών πολιτών, οι οποίοι ζούν συντεταγμένα (έχουν οικογένειες, υποχρεώσεις, δρομολογημένη ζωή, συγκεκριμένες αξιακές αρχές, κ.λ.π.). Η κατεύθυνση αυτή εκφράζεται μέχρι στιγμής από τό σύνολο τού πολιτικού κόσμου. Δηλαδή καί τό ΚΚΕ καί το ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τά κόμματα εκπροσωπούν τήν ελληνική κοινωνία όπως είναι δομημένη καἰ υπάρχει μέχρι σήμερα, ισορροπώντας τήν ψυχοκοινωνική δυναμική της, ικανοποιώντας έτσι όλους. Καί αυτούς πού δέν ήθελαν νά αλλάξει τίποτα καί τούς πιό σκεπτόμενους πού ήθελαν νά τά αλλάξουν όλα, μήν αλλάζοντας στήν πραγματικότητα τίποτα. Η ένταξη σέ αριστερούς σχηματισμούς εξυπηρέτησε καί εξυπηρετεί τήν «επαναστατική» ή «προοδευτική» στάση, εξισορροπώντας τό ανθρώπινο αξιωματικό ορμέφυτο. Ήτοι τής αιτιολογικής ανάγκης ισορροπίας τής κοινωνική «λαμόγικης» βίωσης, μέ τήν ανθρώπινη αξιωματική λογική, από τήν φύση της προοδευτική καί καλπάζουσα.
  Αυτή τήν κοινωνική δυναμική εκφράζουν καί οι δημοσκοπήσεις, όπου ο Τσίπρας ή ο Καρατζαφέρης ή καί ο δυνατότερα και καιροσκοπικά πρωτοπόρος φωνασκών, φέρεται νά εκφράζει τό επιφανειακό ζητούμενο τής μάζας. Είναι όπωςτόν ποδοσφαιρικό αγώνα, όπου ο οπαδός τής ομάδας εκτονώνεται στόν «δυναμισμό» τής κερκίδας καί ουρλιάζει νά γ......ούν όλες οι μάνες τού κόσμου, μή εξαιρόντας ούτε τήν δική του. Εκείνη όμως τήν στιγμή. Τότε «ηγούνται» τής μάζας οι διάφοροι «Μπέοι», οι οποίοι καί γι'αυτό υπάρχουν.
  Η άλλη κατεύθυνση είναι τής ανατροπής τής κατεστημένης αντίληψης περί τού τί είναι η «προδευτικότητα» καί η ανάδειξη μιάς ουσιώδους στήν στάση της καί στήν θεωρητική της δόμηση εθνοκεντρικής αντίληψης τής κοινωνικής βίωσης.
  Η εθνοκεντρικότητα βιώθηκε διαφορετικά σέ διάφορες εποχές.
  Ενώ η εθνοκεντρικότητα αποτελεί τό κύριο δομικό στοιχείο ύπαρξης καί δόμησης τού ελληνικού κράτους, έζησε πολλές μεταλλάξεις, χρησιμοποιήθκε κατά τό δοκούν, εξυπηρέτησε ενίοτε αήθη οικονομικοπολιτικά συμφέροντα, κακοποιήθηκε καί γελοιοποιήθηκε. Η ισορροπία διεστραμμένων εννοιών σέ σχέση μέ τήν εθνοκεντρική υπαρξιακή αντίληψη, ώς κοινωνικής επιλογής βίου γιά τόν έλληνα, έφερε καί τήν αντιπαλότητα εννοιών καί πράξεων καί λειτούργησε σέ μιά συγκρουσιακή διάσταση μέ διεστραμμένες καί κακοποιημένες στό νόημα τους αξιακές αρχές.
  Η έλλειψη κοινής γλώσσας βοήθησε τά μάλα σέ διάφορες ομάδες νά σφετεριστούν τήν αναγκαία αυτή έλλογη αντίδραση καί νά τήν κατευθύνουν πρός εξυπηρέτηση ίδιων σκοπών καί στόχων.
  Οι τελευταές αντιδράσεις τού κόσμου δείχνουν ότι οι πολίτες ασυνείδητα απορρίπτουν τήν διχοτομημένη εννοιολογικά εθνική τους υπόσταση καί αναζητούν τήν επαναενοποίηση εννοιών, ώστε νά αποκαταστήσουν τήν κοινωνία, ώς αξιολογική θέσμηση καί ώς τρόπο βίου.
  Θεωρώ ώς πρώτιστη πολιτική πράξη ένα καθαρό καί αποδεσμευμένο από παρελθοντολογικές σκοπιμότητες πολιτικό λόγο, Λόγο εθνοκεντρικό, αξιακά αποκατεστημένο καί σέ πλήρη διάσταση μέ τήν έντεχνα δομημένη φολκλορική διάσταση καί νόηση τής εθνικότητας.
  Ζητούμενο είναι η αποκατάσταση τής διχοτομημένης εθνότητάς μας καί στήν κοινωνική θεώρησή της καί στήν αξιοκρατική της ουσία.
  Άν αυτό τό καταφέρουμε, έχουμε κερδίσει καί τήν ελευθερία μας καί το παρόν θά διαχειρισθούμε σωστά καί τό αύριο θά είναι ανοιχτό, όχι μόνον ώς ελπίδα, αλλά ώς χειροπιαστή προοπτική.

 70. However avatar
  However 31/10/2011 20:11:26

  "Αυτό δεν μπορεί να γίνει με κατάλυση θεσμών και συμβόλων αλλά ούτε και με καλούς τρόπους. Πάντα «η δύναμη βρίσκεται στις γροθιές κι όχι στα καλοσυνάτα πρόσωπά..... Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ."
  Και επειδη η εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις... αν δει κανείς πάλι τον τροπο που χτύπησε ο τύπος του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβει το γιατί.... Με γροθιές. Αλλά τι γροθιές; Από πίσω, στα μουλωχτα και όπου φύγει φύγει. Προφανώς δεν είμαστε ίδιοι.

 71. However avatar
  However 31/10/2011 20:27:50

  Και η απόφαση για δημοψηφισμα τι είναι; Το ίδιο με την μπουνια των Τρικάλων. Μια προσπάθεια διαφυγης "από πίσω, στα μουλωχτα και όπου φύγει φύγει...". Αλλά τον τύπο τον τσακωσαν! Και μετά τον άφησαν. Αλλά πρώτα τον τσακωσαν!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ However 31/10/2011 22:55:26

   Φίλε However είσαι πολύ to the point, που λένε και στα βάθη της Μινεσότα!

 72. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 31/10/2011 21:58:39

  Φιρίκι. Σωστός.

 73. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 31/10/2011 22:06:24

  Αρχαίε. Καλός.

 74. Cassius avatar
  Cassius 31/10/2011 23:24:04

  "The fault, dear Brutus, is not in our stars,
  but in ourselves, that we are underlings."

  William Shakespeare
  Julius Caesar (Act 1, Scene II)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.