#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2012 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λέτε ο Σαμαράς να μην ήθελε να γίνει πρωθυπουργός με 50%;

[caption id="attachment_149362" align="alignnone" width="600" caption="Από την πρόσφατη επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο"][/caption]

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Οι Έλληνες ψοφάμε για συνωμοσιολογικές θεωρίες, σιωνιστές, πράκτορες κλπ. Κι άμα ζοριστούμε, μπροστά σε κάθε συμφορά εύκολο το ανάθεμα κι αυτόν που χθες αποθεώναμε, τον φορτώνουμε καχυποψία ή και κατάρες.

Βέβαια, αδέρφια, οι συνωμοσίες κατά του Έθνους προϋποθέτουν σχέδιο. Εμείς όμως πως φτάσαμε ως εδώ; Όλοι ξεχνάνε ότι η κρίση ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με το σκάσιμο της φούσκας των δανείων στην Αμερική. Οι κερδοσκόποι παίζανε «αεροπλανάκι» και κοντέψανε να σπρώξουνε τον γίγαντα στο Γκραν Κάνυον. Η κρίση μετά μεταδόθηκε στην Ευρώπη και χτύπησε πρώτα εμάς, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία κι ύστερα την Ιταλία.

Η κρίση λοιπόν ξεκίνησε χαοτικά και συνεχίστηκε χαοτικά. Το ΠΑΣΟΚ –μπαρόκ του ψηλού παιδιού από τη Μινεσότα έκανε εκστρατεία συκοφάντησης της χώρας και προσπάθησε να τα φορτώσει στον Κώστα Καραμανλή. Απ’ όσο θυμάμαι δεν έπεσαν Έλληνες αλεξιπτωτιστές στην Ουάσιγκτον, το 505 Τάγμα Πεζοναυτών δεν κατέκτησε την Ιβηρική ξεκινώντας με ηρωϊκή απόβαση στην Ίμπιζα, ούτε το 4ο Σώμα Στρατού σάρωσε το Δουβλίνο και το Κορκ. Τους φρατέλους τους τσακίσαμε το 1940 αλλά από το πότε δεν έχει ανοίξει μύτη, το πολύ πολύ να «χτυπήσαμε» καμμία ραγκάτζα στα Ιόνια. Τις οικονομίες των ΗΠΑ και των συναδέλφων μας Ιβήρων, Κελτών και φρατέλων δεν τις διαχειρίστηκε ο Αλογοσκούφης ή ο Παπαθανασίου. Πίσω λοιπόν από την κρίση, κρύβεται η παταγώδης αποτυχία της περιβόητης «αυτορύθμισης» των αγορών, η απληστία χρηματοπιστωτικών οργανισμών και μεσαζόντων.

Αν έχουμε ως κράτος, πολιτικό σύστημα και κοινωνία ευθύνη, είναι για το μέγεθος των συνεπειών στη χώρα μας. Ευθύνες τριάντα ετών καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας, ξεσκισμένης «πολιτικής ορθότητας», διαφθοράς, διαπλοκής, διόγκωσης ενός κράτους δεινόσαυρου και φοβικού συνδρόμου απέναντι σε κάθε εχθρό, κάθε μεταρρύθμιση και κυρίως αποδόμησης του εθνικού φρονήματος και των κοινωνικών προτύπων. Δεν επιτρέψαμε μόνο σε μια παρασιτική ολιγαρχία να φάει μέχρι φόδρα ΜΟΠ, επιδοτήσεις και δάνεια, στήσαμε κιόλας στην αγορά ως πρότυπο και λατρευτικό σύμβολο το Λαμόγιο με το βρώμικο μάτι. Κι αυτός ο άθλος ήταν κυρίως επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ, που εξακόντισε στα ύψη το χρέος, έκανε κοινωνική πολιτική και ρουσφετολογία με τα δανεικά, διέλυσε το κράτος και επέτρεψε στην διαπλοκή να γίνει η αφανής πραγματική εξουσία. Παράλληλα βέβαια ξεφτίλισε τις έννοιες των ιδεών και την Φιλοτιμία την αντικατέστησε, ως πέτσινη αρετή, η κουτοπόνηρη επιτηδειότητα.

Χαοτικά λοιπόν φτάσαμε ως εδώ, λόγω μιας παγκόσμιας κρίσης, υφιστάμεθα όμως μεγαλύτερες συνέπειες από τους άλλους γιατί την χώρα την κατέστρεψαν με την ανοχή μας οι ταγοί της, κατά κανόνα πράσινοι, χάσαμε δυο χρόνια με τους ιδεοληπτικούς του κωπηλάτη και χαοτικά συνεχίζεται το έργο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε με ειλικρίνεια ότι αντί για την άμεση καταστροφή επέλεξε την αμφίβολη σωτηρία. Ήξερε πως αν έλεγε ΟΧΙ, το βράδυ μετά την ψηφοφορία στη Βουλή θα είχε δημοφιλία και πρόθεση ψήφου, που θα ξεπερνούσε το 50 %. Αν γίνονταν εκλογές άμεσα θα έπαιρνε ποσοστά του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974. Πιστεύει λοιπόν κανείς σοβαρός, πως ενώ ήξερε πως θα σάρωνε επικοινωνιακά και στην πρόθεση ψήφου, θεωρούσε ανύπαρκτο τον κίνδυνο χρεωκοπίας αλλά παρ΄ όλα αυτά είπε ναι; Είναι προφανές πως εκτίμησε τον κίνδυνο ως υπαρκτό, τώρα τον Φεβρουάριο του 2012, με τα σημερινά δεδομένα κι όχι της Άνοιξης του 2010. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, πρέπει τουλάχιστον να του αναγνωρίσει το κίνητρο. Τα ίδια έλεγε και το ΠΑΣΟΚ το 2009-2010, λένε κάποιοι. Σωστό αλλά η διαφορά είναι πως ενώ τότε ήταν ψέματα, είχαμε άλλες επιλογές, οι ανίκανοι και κακόβουλοι, που κυβέρνησαν τα δυο προηγούμενα χρόνια, έκαναν ότι μπορούσαν ώστε τα ψέματα τους να γίνουν αλήθεια! Αφού λοιπόν ο Αντώνης θεώρησε σήμερα υπαρκτό τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης, προτίμησε, με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, να κερδίσει χρόνο, δηλώνοντας όμως ευθέως το αμφίβολο της σωτηρίας. Δεν τελειώσαμε και μας το λέει. Όμως έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε και ν’ ακούμε τα μισά.

Τα σενάρια κι οι αναλύσεις εκ του προχείρου πάμπολλες. Να κάνουμε, λένε μερικοί, ότι και η Αργεντινή, η Ισλανδία, ο Ισημερινός κλπ. Χώρες εκτός ευρώ. Η Αργεντινή όμως δεν λένε ότι πέρασε πρώτα από την κατάρρευση, ταραχές, λεηλασία, αβάστακτη φτώχεια. Και βέβαια η Αργεντινή έχει αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που μπορεί να ταΐσει όλη την υφήλιο, παράγει αυτοκίνητα, όπλα, αεροπλάνα. Εμείς μετά από τον βαλκανικό χλιδάτο σοσιαλισμό μας είμαστε η χώρα του εισαγόμενου φραπόγαλου, πουλάμε οι μισοί πίτσες και σουβλάκια, με εισαγόμενα υλικά, στους άλλους μισούς, είμαστε η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη χωρίς ναυπηγεία πια, κι έχουμε αναλογικά περισσότερες Καγιέν κι από τη Γερμανία αλλά χοιρινό φέρνουμε από την Ολλανδία και κρεμμύδια από την Τουρκία και μόνο κάτι γενναίοι φτιάχουν καλά ποδήλατα στην Πάτρα, αν θυμάμαι καλά.

Κι αυτοί που το βράδυ της ψηφοφορίας της δανειακής, στην υποψία ενός ΟΧΙ, επέδραμαν στις ΑΤΜ, δεν νομίζω ότι το έκαναν για ν’ αγοράσουν ασπίδες, κορινθιακά κράνη και δόρατα για να πέσουν μαχόμενοι στις Θερμοπύλες. Δώσαμε δείγμα του τι θα γινόταν την άλλη μέρα στις τράπεζες αν συγκρουόμασταν με τους Αλαμανούς και τους Φράγκους κι αυτοί εξαπέλυαν τις χάρτινες ή αληθινές απειλές τους.

Χαοτικά λοιπόν συνεχίζεται αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Αυτοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους κι εμείς να κερδίσουμε χρόνο, να σώσουμε το τομάρι μας και την αξιοπρέπεια μας. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. ΑΟΖ, νέες συμμαχίες, μερικά μεγάλα έργα – φάροι στις υποδομές μας που θα φέρουν και πολλά μικρότερα, χωρίς εκβιασμούς από ανταγωνιστές και κατενάτσιο από κατευθυνόμενους «οικολόγους», δημιουργία σοβαρού κράτους. Στον χρόνο που κερδίζουμε μπορούν ν’ αλλάξουν πολλά, ν’ αναγκαστούν οι γερμαναράδες και οι λοιποί να κόψουν χρήμα, να εκδώσουν ευρωομόλογο. Πρέπει να είμαστε εκεί. Πού αλλού; Στον παράδεισο της Συρίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης; «Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε τα α…. του», λέει ο λαός. Ας σταθούμε τότε στα πόδια μας κι υπάρχουν τρόποι ν’ απαλλαγείς από τα δεσμά. Γιατί μάγκας ζητιάνος δεν υπάρχει. Ας γίνουμε λοιπόν αληθινοί μάγκες και τότε θα πάρουμε το αίμα μας πίσω…

(Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SM avatar
  SM 26/02/2012 15:11:26

  "Ήξερε πως αν έλεγε ΟΧΙ, το βράδυ μετά την ψηφοφορία στη Βουλή θα είχε δημοφιλία και πρόθεση ψήφου, που θα ξεπερνούσε το 50 %. Αν γίνονταν εκλογές άμεσα θα έπαιρνε ποσοστά του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974". Αυτό λέμε και μεις οι ανόητοι που δεν καταλαβαίνουμε από ντρίμπλες, δεν ήταν δεν είναι και δε θα υπάρξει ποτέ ισάξιος του Κωνσταντίνου Καραμανλή (είτε δημοσιευτεί το σχόλιο είτε όχι...)

  • factorx avatar
   factorx @ SM 26/02/2012 15:20:24

   Δημοσιεύουμε όλα τα σχόλια των αναξιοπαθούντων μπλόγκερς που αναζητούν απεγνωσμένα ακροατήριο

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ factorx 26/02/2012 15:21:16

    Απίθανο!!!

   • SM avatar
    SM @ factorx 26/02/2012 15:50:26

    Ευχαριστώ πάντως (για τη δημοσίευση-αναγνωρίζω ότι δεν είσαι υποχρεωμένος...)

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ SM 26/02/2012 15:22:28

   Αν το SM είναι από το "σαδομαζοχισμός" κόψτε τα κόλπα που έχουν να κάνουν με ασφυξία, σταματάει να οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος (είτε δημοσιευτεί το σχόλιο είτε όχι…)

  • Wolf avatar
   Wolf @ SM 26/02/2012 15:34:11

   Ληγμένα παίρνεις ρε μεγάλε SM???

 2. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 15:16:11

  Αν αυτό είναι το μόνο που κράτησες από το άρθρο, τότε πάω πάσο.

  • abcd avatar
   abcd @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 18:55:41

   Εγώ πάντως σαν εντύπωση συμπέρανα και κρατάω : "Όταν ο Φαήλος συμφώνησε με το ΚΚΕ !!" Αυτό θα έβαζα εγώ σαν τίτλο ,λάθος η όχι αυτό εξέλαβα ,υποκειμενικά πάντα . :)

  • Διηνεκης avatar
   Διηνεκης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 21:12:20

   Για σου φαηλο με τα εγκληματα που εκανε ο τζεφρυ goldmans sacks κ.λ.π να μην τα ριχνουμε ολα στους γερμανους φταινε και αυτοι ,αλλωστε μην ξεχναμε οι γερμαννιδουλες μας αγαπανε αν και τωρα τελευταια μου το παιζουν δυσκολες μου λενε οτι τις μισουμε αλλα εγω τις λεω εμεις οι ελληνες ειμαστε πιστοι στο ξανθο

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Διηνεκης 26/02/2012 23:19:16

    Και στο καστανό και στο μελαχροινό και στο κόκκινο. Ο έρως είναι διεθνιστής κι υπερκομματικός, σύντροφε.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 23:32:01

     Είσαι κιμπάρης!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Strange Attractor 26/02/2012 23:39:43

      Εσύ πάλι μη χάσεις. Φαήλε να προσέχεις τις κακές συναναστροφές με τέτοιους τύπους.Ούτε φιλίες δε σέβονται!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δαναός 27/02/2012 10:44:23

      Γιατί; Τί ματσαράγκα έκανε ο Παράξενος Ελκυστής;

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 10:49:45

      Φαήλε μη τον συνερίζεσαι σε θέματα έρωτα.
      Είναι παντρεμένος από 18 χρονών!
      Σχεδόν 50 έτη δηλαδή.
      Καταλαβαίνεις.....

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Strange Attractor 27/02/2012 11:41:49

      50 έτη; Έχει παραγραφεί ήδη δυο φορές το αδίκημα!

 3. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 26/02/2012 15:23:21

  οταν για 2 και βαλε χρονια κανεις αντιμνημονιακο αγωνα
  τοτε θα πρεπει να εισαι ετοιμος την καταλληλη στιγμη να πεις το μεγαλο ΟΧΙ

  εαν δεν εισαι τοτε ο λαος θα σου πει να πας σπιτι σου

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/02/2012 15:23:50

  Ακριβώς φίλτατε Φαήλο, ειδικά αυτό με την Αργεντινή το είχα επισημάνει πρόσφατα κι εγώ, αλλά ακόμα και στην κρίση μας πιάνει η... ξενομανία.

 5. κοριος avatar
  κοριος 26/02/2012 15:25:20

  Λέτε ο Σαμαράς να μην ήθελε να γίνει πρωθυπουργός με 50%;
  ==
  Ρε αρχηγε,και σορυ δηλαδη

  Πιστευεις οτι ο Σαμαρας ειχε ποτε 50%??

  Ρε πεζοναυτη,αλεξιπτωτιστη και αλλα τετοια.. πιστευεις κατι τετοιο?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ κοριος 26/02/2012 15:27:38

   Το βράδυ της Κυριακής της ψηφοφορίας, αν είχε πει όχι, χωρίς να σταθμίζει κινδύνους και τα σημερινά δεδομένα, η πρόθεση ψήφου προσωρινά θα είχε εξακοντιστεί στα ύψη.

 6. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 26/02/2012 15:27:28

  "Γιατί μάγκας ζητιάνος δεν υπάρχει."
  Συμφωνώ, όπως ούτε εθνικά υπερήφανος "μπαταχτσής" Φαήλο!!
  Για όλους όσους μιλάνε για αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της χώρας.....

 7. Dark Angel avatar
  Dark Angel 26/02/2012 15:29:26

  Χαιρετώ,κ.Κρανιδιώτη.
  Τα δύο χρόνια που κυβερνούσε χαοτικά, αυτό το πράγμα, τι έκανε η ΝΔ;
  Δηλώσεις στα κανάλια οι κύριοι Βρούτσης , Μυταράκης και Μιχελάκης...
  Αφού κυβερνούσε χαοτικά το ΓΑΠ, γιατί τα μισά και παραπάνω νομοσχέδια που έφερε στην Βουλή, ψηφίστηκαν ΚΑΙ από την ΝΔ;
  Αφού όλη η κυβέρνησή του ήταν χαοτική, ήταν ηλίθια, ήταν επικίνδυνη και μας πήγαινε στον γκρεμό, υπάρχει η περίπτωση τα μισά να ήταν καλά;
  Μην μου πείτε ότι ψήφιζε μόνο εκείνα στα οποία συμφωνούσε, γιατί αυτό είναι ακόμα χειρότερο.Ψήφιζε έχοντας υπόψην ότι πηγαίναμε ντουγρού στο κενό, χαοτικά και συμφωνούσε με "μερικά";
  Τελικά η έκτη δόση δόθηκε;
  Το Νοέμβριο της ντροπής, ΔΕΝ είχαμε ομόλογα να πληρώσουμε σε ξένους.
  Τώρα που έγινε "αναπόφευκτο", έχουμε...και λήγουν...

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Dark Angel 26/02/2012 15:44:48

   Υπήρχαν πράγματα που ήταν θέσεις του Σαμαρά,όπως πχ οι αποκρατικοποιήσεις.Τι θα έπρεπε να κάνει ο Σαμαράς,να μην ψηφίσει αποκρατικοποιήσεις ,περικοπές δαπανών και διαρθρωτικά μέτρα;;;;

   Ο Σαμαράς δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ να λέει ναι σε όλα χωρίς καμία διαπραγμάτευση,αλλά δεν είναι ούτε αριστερά να λέει όχι σε όλα κάνοντας στείρα αντιπολίτευση.Aκολουθεί τον δρόμο της υπευθυνότητας.

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 26/02/2012 15:50:33

    Kαι τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα...
    Η χώρα βρίσκεται χιλιοστά πριν το κενό...

    Ποια αποκρατικοποίηση έγινε;
    Ποιο διαρθρωτικό μέτρο που πέτυχε;
    Για την περικοπή δαπανών από την περικοπή μισθών και συντάξεων μιλάτε;

    Σε δρόμο προς το Χάος, δεν χωράνε ημίμετρα...
    Ή σταματάς ή πέφτεις...

    • Ανδρομέδα avatar
     Ανδρομέδα @ Dark Angel 26/02/2012 16:19:02

     Ο Σαμαράς φταίει που δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις; Φταίει ο Σαμαράς για όσα δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ; Φταίει ο Σαμαράς που η χώρα είναι χιλιοστά πριν το κενό; Ωραία λογική έχετε ρε παιδιά.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Dark Angel 26/02/2012 17:17:57

     Δηλαδή να τους έδινε και άλλοθι πως έκανε σαμποτάζ σε μέτρα που μπορεί να είχαν βοηθήσει για να είναι συνυπεύθυνος ενώ δεν κυβέρνησε; Ευτυχώς δε φέρεται τόσο επιπόλαια... Για όσους δεν καταλαβαίνουν την ουσία των λέξεων πάντως, υπευθυνότητα σημαίνει προσωπικό κόστος και θυσίες σχεδόν πάντα. Μέχρι σήμερα δεν είδα τον ΓΑΠ και τον Μπένυ να έχουν θυσιάσει οικειοθελώς κάτι υπέρ της χώρας. Ούτε ο Καρατζαφέρης, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας και η Παπαρήγα εννοείται...

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Γεώργιος Τ. 26/02/2012 18:35:40

      '' Υπευθυνότητα σημαίνει προσωπικό κόστος και θυσίες σχεδόν πάντα". Θα έλεγα : πάντα. Και πρέπει να έχεις αρχές και περίσσευμα ψυχής για ν'αντέξεις.

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 27/02/2012 00:23:29

    Ναι αλλά ψήφισε και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που δεν θα ψήφιζε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Dark Angel 26/02/2012 15:45:26

   Η ΝΔ έκανε ότι θεσμικά μπορούσε να κάνει εκεί που ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Μη νομίζετε ότι δε βράζουμε μέσα μας για τους ντεμέκ δεξιούς που "τιμωρήσανε" τον Καραμανλή το '09 ή αφήσανε στο απυρόβλητο τον ΓΑΠ στις δημοτικές. Σε λίγο θα αρχίσουμε να κατηγορούμε το Σαμαρά που δεν ανακάλυψε ακόμα το μποζόνιο του Χιγκς ή τον τρόπο επίτευξης της ψυχρής σύντηξης.

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ TopGunZ 26/02/2012 15:58:45

    Δεν κατηγόρησα.
    Αναρωτήθηκα.
    Ακόμα αναρωτιέμαι.
    Δεν νομίζω ότι έγιναν αρκετά, για να αποφύγουμε τις ανοησίες του ΓΑΠ και του άχρηστου επιτελείου του, πριν το "αναπόφευκτο".
    Αναρωτιέμα γιατί.

    • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
     Δ.Φ. (ανιδεος) @ Dark Angel 26/02/2012 17:01:17

     Μηπως επειδη ηταν πρωθυπουργος;
     Μηπως επειδη το κομμα του, λογο της τιμωριας του Καραμανλη ειχε 10+% διαφορα απο τον δευτερο;
     Μηπως επειδη εχουμε μαθει να ρηχνουμε τα λαθη μας σε αλλους;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ TopGunZ 26/02/2012 21:58:52

    Επειδή και εγώ συμπεριλαμβάνομαι στους δεξιούς (ντεμέκ κατά τη γνώμη σου) που "τιμώρησαν" τον Καραμανλή το 2009, πρέπει να πω ότι, αν και καθεαυτό δεξιός (φαίνεται από τα κατά καιρούς σχόλιά μου εδώ), δεν μπορούσα να ανεχτώ άλλη κοροϊδία. Με πιο απλά λόγια, δεν ήθελα να υποκύψω στον εκβιασμό και να ψηφίσω έναν ανίκανο και άβουλο άνθρωπο που είχε παραδώσει την πρωθυπουργία στον Σουφλιά και άφησε να καεί η Αθήνα το 2008, για να μην θίξει αυτούς που ακόμα κλαίνε για τη Βάρκιζα, και την άφησε να γεμίσει με όλη την αφροασιατική ισλαμική πλέμπα. Ο Καραμανλής δεν είχε κάνει ποτέ του τον κόπο να δει από κοντά την Αθήνα, πλην του Κολωνακίου. Το ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπερψηφίσω έναν ανίκανο άνθρωπο.
    Ο δεξιός υπερτερεί σε αυτό έναντι του Πασόκου, δηλαδή στο ότι διατηρεί μία ανεξαρτησία γνώμης, δεν πάσχει από κομματολατρεία και προσωπολατρεία. Μπορεί αυτό να στοιχίζει στη Δεξιά, με την έννοια ότι οι δεξιοί είναι προσκολλημένοι περισσότερο στην ιδέα της Δεξιάς, στον συντηρητικό φιλελευθερισμό, παρά σε ένα κόμμα. Είναι δείγμα όμως αυτό υγιούς σκέψης. Οι Πασόκοι είναι λοβοτομημένοι, ιδεολογία τους είναι το ΠΑΣΟΚ, όσο και αν μεταλλάσσεται αυτό.
    Από την άποψη αυτή, ας προσέξει και ο Σαμαράς διότι κανενός δεξιού η ψήφος δεν είναι δεδομένη. Σε ό,τι με αφορά, θα ψηφίσω ΝΔ στις επόμενες εκλογές, διατηρώντας όμως την ανεξαρτησία της σκέψης και της βούλησης. Να γνωρίζει όμως η ηγεσία της ΝΔ ότι πολλοί σκεπτόμενοι δεξιοί θα δώσουν αυτή τη φορά ΜΟΝΟ ΜΙΑ ευκαιρία στη ΝΔ ως κυβέρνηση. Δεύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει, οι απαιτήσεις πλέον είναι πολλές και τα περιθώρια ανοχής ελάχιστα.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ΒΙΣ 27/02/2012 00:15:04

     Σας ευχαριστώ που είστε ένας από αυτούς που ευθύνονται για τη χρεωκοπία της οικογένειάς μου και την οικονομική μου καταστροφή σε σημείο να μην ξέρω αν ποτέ θα ορθοποδήσεω ώστε να κάνω δική μου οικογένεια. Τουλάχιστον δεν "ανεχτήκατε άλλη κοροιδία".

     • pinokio avatar
      pinokio @ TopGunZ 27/02/2012 08:39:45

      Και εγω συμφωνω μαζι σου, ειμαι βεβαιος οτι με Αλογοσκουφη υπουργο οικονομικων θα μεγαλουργουσαμε.

     • juliet avatar
      juliet @ TopGunZ 27/02/2012 09:05:31

      BIS
      Δεν νομίζω ότι το κατηγορώ ένος παιδιού μπορεί να κάνει περήφανο έναν που υπερασπίζεται το δικαίωμα να ψηφίσει ελεύθερα , χωρίς να σκεφτεί τα επακόλουθα και να μετατοπίζει τις ευθύνες του.Στο χέρι μας ήτανε να αλλάξουμε πολλά αλλά δεν το κάναμε.Οι φωνές διαμαρτυρίας άρχισαν όταν έγιναν κλίκες και άρχισαν τα τσουγκρίσματα των ποτηριών εις υγεία των κορόιδων.
      Η ευκαιρία ήτανε μία το 2004.Τιμωρία και επανίδρυση του κράτους .Εξω Σουφλιάς ,Σιούφας ,Χατζηγάκης και όλα τα παλιά άχρηστα υλικά .Νέοι και αμέσως εφαρμογή του πόθεν έσχες .Και σε τελική ανάλυση αρχηγός θα πρέπει να γίνεται όποιος έχει προυπηρεσία ο ίδιος και όχι το σόΐ του.Αλλοστε ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που πειθαρχεί και δεν είναι εύκολο θέλει ψυχή .Καλή Σαρακοστή!

    • regeneration avatar
     regeneration @ ΒΙΣ 27/02/2012 09:31:58

     "ΜΟΝΟ ΜΙΑ ευκαιρία"!
     Μπρρρρρ ανατριχίλα!
     Άκου αγαπητέ ΒΙΣ, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να γίνουμε οικολόγοι. Σώσε τη χελώνα καρέτα-καρέτα καλύτερα, παρά τη Δεξιά.

     Αλλά, δε θα είμαστε πάντα εμείς οι @@@@ της υπόθεσης, να προσπαθούμε να κρατήσουμε, με νύχια και με δόντια το μαγαζί ανοιχτό, ώστε όποτε βολεύει εσένα να έρχεσαι κι από δω. Να κάτσεις, να στρώσεις κώλο και σύ και τόσοι άλλοι και να δουλέψετε στο μαγαζί ώστε να αλλάξει από μέσα. Να το αλλάξουμε προς το καλύτερο όλοι.

     Μήπως αυτός θα έπρεπε να είναι ο τρόπος σκέψης και δράσης του Δεξιού; Γιατί ο ΠαΣοΚος και στα αποκαΐδια κάθεται ή αν τα βρει τόσο σκούρα, στήνει μια Off Shore , ξεπλένεται -σου θυμίζει κάτι αυτό στις μέρες μας;- και ξαναστήνει την Α.Ε., αρκεί να είναι στην αγορά και να πουλάει την πραμάτεια του... κι από πελάτες άλλο τίποτα απ' ότι διαπιστώνω.

     Επικαλείσαι την περίοδο Καραμανλή. Βλέπεις ο Έλληνας δεν έχει τη.... γενναιότητα και να παραδεχθεί οτι όταν τότε που το στομάχι ήταν αρκετά γεμάτο, έκανε υψηλή πολιτική στα καφενεία και κάθε τρεις και λίγο είχαμε κλειστό το Σύνταγμα από πορείες. Τώρα που του πήρανε και τα σώβρακα, κάθεται σα χάνος στον καναπέ του. ΜΟΥΓΚΑ. Και όχι μόνο αυτό, φτάνει στο σημείο να κατηγορεί και πάλι τη Δεξιά για την κατάντια του. Τόσο άθλιος είναι.

     Αθάνατο ΠαΣοΚ, μας έκανες να νομίζουμε οτι είμαστε Δεξιοί με ανεξάρτητη γνώμη!

     • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
      Ελληνική Φιλοσοφία @ regeneration 27/02/2012 14:58:14

      +10000000

     • E C avatar
      E C @ regeneration 03/03/2012 23:45:48

      Επικροτώ και εγώ.

    • airman avatar
     airman @ ΒΙΣ 27/02/2012 12:01:13

     Υπό κανονικές συνθήκες το πρώτο λάθος συγχωρείται, στο δεύτερο ''απολύεσαι''. Δυστυχώς τώρα δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. 'Οντως η πρώτη ευκαιρία το 2004 χάθηκε. Γι' αυτό πρέπει το βαρύ έργο να το επωμισθούν άνθρωποι οι οποίοι πέρα από ικανότητα να διαθέτουν ήθος, τιμή, αρχές και υπερηφάνεια.
     Μέρα που είναι σήμερα, ας βάλει ο ένας τη λαγάνα, ο άλλος τον ταραμά, ο τρίτος τις ελιές και πάει λέγοντας. Μια αναδρομή σε συνήθειες παλαιότερων εποχών είναι διδιακτική και η προσομοίωση πλέον χρήσιμη!
     Καλή Σαρακοστή, με την ευχή να κρατήσουμε αναμένο το φως που θα οδηγήσει την Ανάσταση!

     • juliet avatar
      juliet @ airman 27/02/2012 14:16:51

      airman,
      θα το κρατήσουμε να είσαι σίγουρος ακόμη και αν δαγκώσουμε τα χείλη και αν πονέσουμε και αν στερηθούμε .Ακόμη και αν είμαστε λίγοι ,θα ελπίζουμε ,θα δίνουμε ,θα πολεμάμε.Αλλοστε τι απόγονοι των 300 είμαστε;Οι λίγοι πάντα φυλάνε Θερμοπύλες ...οι πολλοί περιμένουν ,έτσι τους μάθανε να φροντίζουν για τον εαυτό τους .Η Ανάσταση πάντα έρχεται.Ο ήλιος θα φέρει την αλήθεια , την λύτρωση μετά από τη σκοτεινή παγωμένη ανελέητη νύχτα αρκεί να μείνουμε άγρυπνοι.

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ Dark Angel 26/02/2012 15:46:08

   Από τότε και από πιο πριν γράφαμε "πριν φτάσει ο Μάρτης, όσο είναι νωρίς". . . .

   • Dark Angel avatar
    Dark Angel @ ΜΠ 26/02/2012 16:05:42

    Παρακολουθούσα, αλλά δεν έγραφα τότε.
    Δεν θυμάμαι καν πότε ξεκίνησα, θυμάμαι όμως ότι η γενική εντύπωση ήταν αρνητική.

 8. Orestios avatar
  Orestios 26/02/2012 15:34:52

  Φαήλε, δεν περίμενα από εσένα να αναπαράγεις την Παπανδρεϊκή προπαγάνδα με τέτοιο ζήλο

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Orestios 26/02/2012 15:54:00

   +

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Orestios 26/02/2012 16:25:39

   Ποιά "παπανδεϊκή προπαγάνδα" αναπαράγω ακριβώς; Μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την επιλογή του Σαμαρά, εξηγώ το κίνητρο του, ποιο ρίσκο δεν ήθελε να πάρει για το Λαό, όχι για τον εαυτό του, ενώ γνώριζε ότι θα είχε άμεσα δημοσκοπικά οφέλη.
   Εγώ προσωπικά, το έχω γράψει πολλές φορές, θα το έπαιρνα το ρίσκο για τον εαυτό μου, αν ο κίνδυνος αποδεικινυόταν πραγματικός κι η επιδρομή γινόταν την άλλη μέρα στα ταμεία των τραπεζών, όπου μπορεί να είχαμε κατάρρευση από "ατύχημα", θα ήμουν διατεθειμένος να ζήσω με ελάχιστα και θα στήριζα τον ηγέτη και την κοινωνική συνοχή. Οι πολλοί όμως, οι "επιδρομείς" των ΑΤΜ;
   Και μάλιστα αν ο κίνδυνος αποδεικνυόταν μη χάρτινος, δεν θα ήταν κυβέρνηση ο ίδιος για να τον αντιμετωπίσει (οι εκλογές κι αν αποχωρήσει σήμερα απ΄πο την κυβέρνηση και προκηρυχθούν θέλουν 3 με 4 εβδομάδες) αλλά ο κούριερ της Τρόϊκας.
   Το σίγουρο είναι σήμερα οι συνθήκες δεν είναι αυτές των αρχών του 2010, όταν μπορούσαμε να βγούμε ακόμη στις αγορές και να δανειστούμε με αξιοπρεπές επιτόκιο, δεν είχε αφανιστεί το λιανικό εμπόριο, οι βιοτεχνίες, το ηθικό του κόσμου δεν ήταν στον Καιάδα κι η χώρα δεν είχε διεθνές κύρος απόβλητου.
   Αυτά τα έκανε ο ΓΑΠ κι η ιδεοληπτική παρέα του. Κι αν ξέρεις να μετράς από το 1 ως το 300, ξέρεις ότι ο Αντώνης ΔΕΝ μπορούσε να τον ρίξει. Αυτό που μπόρεσε, πιέζοντας και δυνάμει της τυχοδιωκτικής και γκαφατζίδικης πρωτοβουλίας του για δημοψήφισμα, ήταν να τον στριμώξει και συμφωνηθεί να φύγει και να πάμε σε εκλογές μετά την 6η δόση, το PSI και την δανειακή. Αυτό και γίνεται.
   Το ζήτημα λοιπόν που υπάρχει είναι ότι αν και τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν είχαμε πηγή αξιοπρεπούς δανεισμού, τα ελλείμματα για την λειτουργία του κράτους θα έπρεπε να καλυφθούν μονομιάς και μάλιστα με εγχείρηση με αλυσοπρίονο. Θα ανατιναζόταν η κοινωνία στον αέρα με αυτά που θα έπρεπε να γίνουν σε λίγες μέρες αν βρισκόμασταν εκτός, χωρίς δανεισμό. Στόχους ετών θα έπρεπε να τους πιάσουμε αύριο! Και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος της αποτυχίας, να έχουμε αλυσιδωτές μικρότερες εκρήξεις που θα προκαλέσουν κατάρρευθση, αν δεν γίνουν άμεσα σειρά θετικών δράσεων προς ΑΟΖ, έργα, ανάπτυξη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 16:45:21

    α) Αφού σε φοβίζουν τόσο πολύ τα ΑΤΜ μήπως να τα καταργήσουμε?
    β) Η προπαγάνδα που αναπαράγεις με ευλάβια αφορά την γενικευμένη απαξίωση της ελληνικής παραγωγικής βάσης. Τί διαφορά έχει από την προπαγάνδα των τροϊκανών?
    γ) Τί είδους ανάπτυξη θα υπάρχει όταν η χώρα δεν θα έχει πετρέλαιο (ήδη ξεκίνησε το εμπάργκο από το Ιράν), εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων μιας ομάδας ευρωγραφειοκρατών, που η ΝΔ δεν φαίνεται να αρνείται?
    δ) Η πολιτική της δημιουργικής καταστροφής, σαν συνέπεια της δανειακής, είναι δεσμευτική για την ΝΔ από τη στιγμή που είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ?
    ε) Μια Εθνικά κυρίαρχη Χώρα μπορεί να έχει ΑΟΖ εφ' όσον το θέλει. Μία χώρα που έχει απωλέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας μπορεί? Κι αν μπορεί τότε ποιός παίρνει την απόφαση? Το γιούρογκρουπ? Η κομμισιόν? Ο πρόεδρος της ΕΕ?

    Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν διαβάζοντας το κείμενο σου

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 17:23:18

    Oρέστιε, το ζουμί από όσα καταλαβαίνω παρακολουθώντας τον Φαήλο, είναι ότι ο Σαμαράς δεν σέρνει από πίσω του μόνο ένα ψοφάλογο που λέγεται ΝΔ. Σέρνει κι έναν μεταλλαγμένο και αλλοιωμένο λαό, με καταρρακωμένο ηθικό από συνεχείς απειλές κι εκβιασμους όλον αυτόν τον καιρό. Πρέπει να τον θωρακίσει κατάλληλα , να του δώσει ελπίδα. Ειδάλλως θα τον ρίξει σε μια καταδικασμένη μάχη που οι κάμερες των ΑΤΜ επιβεβαιώνουν ότι δεν φαίνεται καθόλου πρόθυμος να πάει...
    Αν πάλι Φαήλο σ ερμηνεύω λάθος...

    • Orestios avatar
     Orestios @ vardarskian 26/02/2012 17:55:13

     Ένα βασικό λάθος που έκαναν όλοι οι αριστεροί ήταν πως υποτιμούσαν τους απλούς ανθρώπους.
     Σημασία δεν έχει τί σκέφτομαι αγώ ή ο Φαήλος ή οποιοσδήποτε. Σημασία έχει πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτε που να ανάψει μια σπίθα ελπίδας στα μυαλά των απλών ανθρώπων.
     Μπορεί να αναλωθούμε σε ατελείωτους διαλόγους εδώ ή και αλλού, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι συνέπειες του μονόδρομου είναι πλέον τόσο καταστροφικές που συμπαρασύρουν κάθε καλή θέληση. Και όπως γνωρίζουμε από την ιστορία, δεν αρκούν μόνο οι καλές θελήσεις.

    • airman avatar
     airman @ vardarskian 26/02/2012 18:19:31

     Η μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μας όντως απαιτεί αναπτερωμένο ηθικό, ψυχικές δυνάμεις και σθένος. Πέρα από αυτό, και παράλληλα απαραίτητη προϋπόθεση για να δωθεί με αξιώσεις αυτή η μάχη, κρίσιμος και καταλυτικός παράγοντας είναι η ''εμπροσθοφυλακή'' να εμπνεύσει και να ενθουσιάσει. Όχι με ''θούριους'' αλλά με συγκεκριμένα, απλά και κατανοητά επιχειρήματα. Με ρεαλιστικούς στόχους που μπορεί να χρειάζονται χρόνο για να επιτευχθούν αλλά να είναι εφικτοί. Σήμερα όποιος επενδύει στα όνειρα ''πλανάται πλάνη οικτρά''.
     Ο λαός χρειάζεται όραμα. Κάποιον που θα καταφέρει να τον πείσει ότι πραγματικά θέλει και μπορεί, προβάλλοντας άξιους και ικανούς ''παραστάτες'' και όχι απλά προβεβλημένους και αναγνωρίσιμους, ώστε να του δώσει προοπτική και να τον συσπειρώσει.
     Οι έλληνες ως λαός (στη μεγάλη πλειοψηφία του) δεν είναι φυγόπονοι αλλά λόγω ιδιοσυγκρασίας, περηφάνειας και θυμικού δεν ανέχονται να τους εμπαίζουν. Μπορεί να είναι ''καλοπερασάκιδες'' και ως ένα βαθμό ευκολόπιστοι, αλλά διαθέτουν την απαιτούμενη αντίληψη της πραγματικότητας ώστε να εκτιμούν πράγματα και καταστάσεις.
     Η στάση τους και η συμπεριφορά τους άλλωστε το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι έχουν αντιληφθεί πλέον τι διακυβεύεται!
     Δε μένει παρά να τους εμφυσίσει κάποιος τη πίστη ότι αξίζει να δώσουν τη μάχη. Να τους ξυπνήσει τη λεβεντιά! Γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχονται ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους αξίζει, δεν τους τιμά και είναι θυμωμένοι (ίσως εξαγριωμένοι) με όσους τους καταλογίζουν πλήρως την ευθύνη!
     Αυτό που θέλουν πλέον είναι να τους δωθεί η επιλογή να εκφρασθούν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί και καταλογίζοντας το μερίδιο της ευθύνης σε όσους δεν τους προστάτεψαν (ή τους πρόδωσαν) μέχρι σήμερα.
     Αυτόν τον κάποιο πρέπει να τον ξεχωρίσουμε και να τον επιλέξουμε. Μακάρι να είχαμε πληθώρα επιλογών, αλλά .....

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ vardarskian 26/02/2012 19:52:59

     vardarskian!
     ΑΚΡΙΒΩΣ!

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 11:20:23

    Ακριβώς! Έτσι είναι.
    Πρέπει να σοβαρευτούμε, διότι αν μη τι άλλο, αγωνιστήκαμε για να μην περάσει το "Μνημόνιο 1", αλλά βλέπετε πώς πήγαν τα πράγματα, και τώρα είμαστε όντως στο χείλος του γκρεμού, και πρέπει τώρα να σοβαρευτούμε.
    Εχουμε δηλαδή, όντως, μια δεδομένη κατάσταση, στην οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε, και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για το καλό της Πατρίδας.

    Και μιλώντας για δήθεν ομοιότητες με την "Παπανδρεική προπαγάνδα" , να συνεισφέρω κι εγώ ένα αυθεντικό κείμενο με επιχειρήματα, το βρήκα στο συρτάρι του αξιότιμου κυρίου Καψή Μανώλη ( μάλλον το χρειάζεται για να παίρνει ιδέες για το καθημερινό του κήρυγμα, αλλά εν πάσει περιπτώσει το χαρτί αυτό λέει την αλήθεια, και οφέιλουμε να υπακούσουμε στους νόμους της λογικής... Για την Πατρίδα μας, για το Μέλλον των παιδιών μας, για να μπορέσουμε να μπούμε σε άλλο δρόμο, ανάπτυξης και ευημερίας, να ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

    Ανατριχιαστικό κείμενο ομολογώ, αλλά χρησιμότατο.
    Σας το παραδίδω:
    http://radicio.com/KEIMENA.png

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Ανδρέας 27/02/2012 16:54:06

     Ώστε εσύ βρίσκεις χρησιμότατο το κείμενο των Γερμανοτσολιάδων του 41; Που και η Ιστορία απέδειξε τελείως λανθασμένο, αφού, τελικά η "πλάνη της Βρεττανικής κατισχύσεως" απεδείχθη "πλάνη των προσκυνημένων";
     Το ότι, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, δεν αλλάζει. Αλλά το ότι, πρέπει να συνταχθούμε με το μνημόνιο και ΟΛΕΣ τις συνταγές του είναι και προσβολή στην νοημοσύνη μας.
     Εσύ κιότεψες νωρίς....

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ ΠΗΛΕΑΣ 27/02/2012 19:43:46

      Σαρκασμός Πηλέα, σαρκαστικός ο παραλληλισμός, μπας και ξυπνήσουμε, αν δείς τις ΑΛΛΕΣ απαντήσεις μου εδώ, σ αυτή τη σελίδα, σ αυτό το άρθρο, θα καταλάβεις...

   • E C avatar
    E C @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/03/2012 23:48:29

    Μα η κατάρρευση θα έρθει, αγαπητέ, το θέμα είναι τί θα κληθούμε να δώσουμε. Θα με ενδιέφερε η νομική σας άποψη.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/02/2012 15:35:49

  ........

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 26/02/2012 15:55:13

   Κάποιος αλήτης χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο του "Αλλενάκι". Το ξανάκανε όπως και με το δικό μου ψυεδώνυμιο. Μην απαντάτε στον καραγκιόζη

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ factorx 26/02/2012 19:54:09

    Εγω σε ποιο “Αλλενάκι” τα'χωνα?

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ αλλενάκι 26/02/2012 16:03:51

   Το ότι την επόμενη μέρα,εαν δεν είχε ψηφιστεί η δανειακή ,θα γινόταν μπάχαλο στις τράπεζες,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Σκοπός της μεταβατικής ήταν η δανειακή σύμβαση,το κούρεμα και εκλογές.Αν ο Σαμαράς έλεγε όχι σε αυτά τότε ποιός ο λόγος που συστάθηκε η μεταβατική;;;

   Το σωστό θα ήταν να μην είχαν έρθει τα μέτρα μαζί με την δανειακή για να μπορεί ο Σαμαράς μετά σαν κυβερνήτης της χώρας να διαπραγματευτεί χωρίς να του βάζουν εμπόδια.Τα μέτρα τελικά ήρθαν μαζί με την δανειακή σύμβαση και ο Σαμαράς πέτυχε σημαντικά πράγματα με την διαπραγμάτευση.Αν ήταν πρωθυπουργός θα μπορούσε να βάλει και τα αναπτυξιακά μέτρα.Ωστόσο βλέπουμε να επιμένει σε τροποποιήσεις ώστε να φέρει το πρόγραμμα πιο κοντά στους δικούς του στόχους.

   Για να το πετύχει αυτό θα έπρεπε πρώτα να θωρακίσει την θέση μας στην Ευρώπη,ειδικά την στιγμή που το κλίμα στρεφεται κατά της Γερμανίας.

   Να μήν ξεχνάμε οτι κάποιοι εκβίαζαν ένα 'ΟΧΙ' από τον Σαμαρά ώστε να του χρεώσουν μία χρεοκοπία και κατ'επέκταση να κατηγορήσουν την Ελλάδα ότι αυτή ευθύνεται για μία πιθανή έξοδο απο την Ευρωζώνη.Αυτό λοιπόν,δεν το πέτυχαν χάρη στον Σαμαρά.

   Εάν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα τότε θα πρέπει να δώσουμε στον Σαμαρά την απαραίτητη αυτοδυναμία ,για να λυθούν τα χέρια του και να προχωρήσει ανεμπόδιστος.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 26/02/2012 20:18:47

    Η ουσία είναι ότι οι ξένοι δεν περίμεναν το οχι Σαμαρά. Ηταν πολύ νουνεχής απόφαση να τους εκπλήξει με το ναι , εφόσον τους κατέρριψε κάθε επιχείρημα για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη με όλα τα συμπαρομαρτούντα .

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/02/2012 15:42:00

  Όπως και το είπε: όχι στους καιροσκόπους που θέλανε για την προσωπική τους πολιτική ματαιοδοξία να βυθίσουν έναν λαό ακόμα πιο βαθιά μέσα στη λάσπη.

 11. akenaton avatar
  akenaton 26/02/2012 15:44:55

  Είμαι από αυτούς που πίστευαν οτι θα έπρεπε να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου του 2011. Νομίζω πως ο χρόνος απέδειξε οτι αυτό θα μπορούσε να γίνει χωρίς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα. Αυτό είναι ένα λάθος τακτικής που θα μπορούσε να χρεώσει κανείς στον Αντώνη Σαμαρά με την προϋπόθεση πως δε υπάρχουν "σκοτεινές γωνίες" που αυτός έβλεπε κι εμείς οι "απ' έξω" όχι. Από εκεί και πέρα όμως, συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Και μια υπενθύμηση γιατί μνήμη έχουμε όλοι: Ο Αντώνης Σαμαράς ποτέ δεν το έπαιξε "αντιμνημονιακός" τύπου Κουβέλη, Τσίπρα, κλπ. Πάντα έλεγε οτι διαφωνεί με το μίγμα πολιτικής που περιελάμβανε το μνημόνιο Ι και την ίδια θέση διατηρεί και για το μνημόνιο ΙΙ, άλλο αν η ψήφισή του είχε πια καταστεί μονόδρομος (ενώ ο χρόνος που κύλισε απέδειξε οτι η ψήφιση του μνημονίου Ι κάθε άλλο παρά μονόδρομος ήταν). Η αγορά χρόνου για τη χώρα όμως προηγείται της αλλαγής του μίγματος της πολιτικής πως να το κάνουμε;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 27/02/2012 10:48:30

   Δεν μπορούσε να τους υποχρεώσει σε εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου. Το λένε οι αριθμοί.

 12. TopGunZ avatar
  TopGunZ 26/02/2012 15:51:51

  Δεν πειράζει αλλενάκι, τιμωρήστε τον και τον Σαμαρά οι σούπερντουπερυπερπατριώτες, όπως τιμωρήσατε τον Καραμανλή και είδαμε τα χαίρια μας. Από τη μια μας λέτε αντέχουμε τις θυσίες, από την άλλη γιατί έπεσαν οι μισθοί, μετά από τη μια ζητάτε "κινηματικό" χαρακτήρα, ενώ μετά μας βρίζετε ως αλωμένους από τον κομμουνισμό, αποφασίστε επιτέλους...

  • Φιδίσιος avatar
   Φιδίσιος @ TopGunZ 26/02/2012 19:15:48

   +100000

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ TopGunZ 26/02/2012 23:39:49

   +10000000

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Δικερως 27/02/2012 12:14:20

    πρόσεξε μη χάσεις εσύ με τα δύο κέρατα

    στο κανονικό απευθυνόσουν, μην ανησυχείς... δεν πήγαιναν άστοχες οι βολές...

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ TopGunZ 27/02/2012 16:24:42

   Δηλαδή εσύ φίλε πιστεύεις οτι ο Κώστας τα έκανε όλα καλά αλλά φταίνε οι χαχόλοι που ψήφισαν έναν άλλο χαχόλο.Δηλαδή για να καταλάβω ο Κώστας χτύπησε τους 5 νταβαντζήδες,επανίδρυσε το κράτος,σταμάτησε τη διαφθορά και αφησε το κράτος με γεμάτα ταμεία.

 13. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 26/02/2012 15:51:59

  Ναι, λέω οτι ο Σαμαράς ΔΕΝ ήθελε σ αυτή τη χρονική στιγμή να εκλεγεί πρωθυπουργός με τέτοια τρανταχτή αυτοδυναμία.

  Εμετρήθη, εζυγίσθη, και εβρέθη ελλειποβαρής, όταν στην άλλη μεριά της ζυγαριάς εναποτέθηκε το ερώτημα "Αυτο το υπάρχον χρέος, μπορεί να αποπληρωθεί? Και αν ναι, ΠΩΣ, με ποιό τρόπο ξεπληρώνεται?"

  (Λέω κι άλλα, αλλά αυτά ανήκουν στην περι ου ο λόγος κατακριτέα με βδελυγμία σφαίρα της "συνομοσιολογίας")

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Ανδρέας 26/02/2012 16:18:03

   Σημαντικό είναι το κούρεμα για να αποπληρωθεί καθώς και η δανειακή.Εκτός όμως απο αυτά πρέπει να ενδυναμώσεις την οικονομία σου.Να ακολουθήσεις πολιτική ανάκαμψης.Εάν είσαι παραγωγικός μπορείς να σημειώσεις ανάπτυξη.Απαραίτητη ειναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και προσέλκυση επενδύσεων.Βλέπουμε τον Σαμαρά να γυρνάει όλο τον κόσμο για να προσελκύσει επενδύσεις ,να κανει τις κατάλληλες συμμαχίες και να διασφαλίσει τα ενεργειακά μας συμφέροντα.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 26/02/2012 16:53:05

    Εχεις λάθη στο συλλογισμό αυτό, κατά τη γνώμη μου, και εξηγώ, σημείο προς σημείο.

    1.
    Σημαντικό είναι το κούρεμα για να αποπληρωθεί.
    - Ποιός το λέει αυτό? Ποιός μιλάει για αποπληρωμή? Το κούρεμα, θα οδηγήσει σε χρέος 120% (καλώς εχόντων των πραγμάτων) δηλαδή όσο ήταν και στην αρχή, δηλαδή, στασιμότητα χρέους. Σε ποιό ύψος? Στο ύψος που μπορούμε οριακά να πληρώνουμε τόκους για πάντα
    Ποιός το λέει αυτό? Μα, αυτοί που μας προτείνανε το κούρεμα! Διάβασε τις μελέτες βιωσιμότητας της τρόικας του ΔΝΤ . 120% του ΑΕΠ ματά από τόσα χρόνια, και τόσες θυσίες. Κανείς δε μας έκανε μέχρι τώρα μια πρόβλεψη , μια μελέτη για αποπληρωμή, κανείς δε μας είπε οτι θα κάνετε αυτά και σε 26 ή 126 χρόνια θα χετε ξεπληρώσει, και θα στε πάλι ελεύθεροι από αυτό το δράμα.

    2.
    καθώς και η δανειακή
    Η δανειακή δεν μειώνει το χρέος, το κούρεμα μειώνει την ονομαστική αξία του χρέους ΣΗΜΕΡΑ (ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε τους τόκους για πολλά χρόνια, όπως προανέφερα στο 1 )
    η δανειακή αυτό που κάνει, το ΜΟΝΟ που κάνει, είναι να μετατρέψει τα γνωστά ανώνυμα "χαρτιά" των αγορών που εκδόθηκαν σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία για ομολογα, και δεν προσφέρουν ΚΑΜΙΑ διασφάλιση στον κάτοχο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα μετατρέπει σε διακρατικά δάνεια διασφαλισμένα πλήρως. Μην μπερδέυεις τη δανειακή με τους όρους του παραρτήματός της.

    3.
    Εκτός όμως απο αυτά πρέπει να ενδυναμώσεις την οικονομία σου
    "Αυτά" όπως τα λές, όλα αυτά που περιέχονται στις 700 σελίδες του παραρτήματος της δανειακής ( "Μνημόνιο") κάνουν ακριβώς το αντίθετο, είναι στον αντίθετο δρόμο, οδηγούν σε κουρελιασμένη οικονομία, ετοιμοθάνατη οικονομία, για την ακρίβεια μπλοκάρουν και κάθε κίνηση ενδυνάμωσης. Ποιός το λέει αυτο? Μα ο Σαμαράς ( και άλλοι) , σε παρακαλώ να διαβάσεις ΟΛΕΣ τις ομιλίες Σαμαρά ( πριν τη συγκυβέρνηση βέβαια)

    4.
    Να ακολουθήσεις πολιτική ανάκαμψης
    Δεν έχει γίνει κατανοητό απ όλους, οτι το παράρτημα της δανειακής ( "Μνημόνιο" ) ΟΡΙΖΕΙ ΣΑΦΩΣ την οικονομική πολιτική που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ακολουθήσουμε!
    Ενα θα πώ, για να καταλαβαινόμαστε, ακόμα κι ο Σαμαράς, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να προβάλλει σε όλους τους τόνους πρόσφατα τη λέξη "Επαναδιαπραγμάτευση" ( τη θυμάστε αυτή τη λέξη? Ηταν "Ευαγγέλιο", τώρα αφαιρέθηκε. Σου προτείνω να δείς τους όρους του νέου "Μνημονίου" στο αυθεντικό Αγλικό κείμενο, για να καταλάβεις ( παρά τη νομική γλώσσα που όντως δημιουργεί δυσκολίες ) οτι δεν έχουμε πια "Οικονομική Πολιτική" δική μας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το κείμενο, το πλήρως δεσμευτικό κείμενο.

    5.
    Βλέπουμε τον Σαμαρά να γυρνάει όλο τον κόσμο για να προσελκύσει επενδύσεις
    Και τον Παμπούκη έβλεπα. Ξέρω να σου πώ κι ακριβώς πόσα εκατομμύρια ευρώ κόστισαν οι αεροπορικές του εξορμήσεις. Αυτο, πια, δε μου λέει τίποτα. Δεν είδα κανένα αποτέλεσμα με τον Παμπούκη, δεν είδα κανένα αποτέλεσμα με το Σαμαρά. ΟΤΑΝ θα δώ αποτέλεσμα, θα το κρίνω με βάση τη λογική των στοιχείων. Από τώρα όμως δηλώνω πως αν το αποτέλεσμα θα είναι πχ ένα ξενοδοχείο σοτ ελληνικό, όπου θα προσληφθούνε καθαρίστριες και καμαριέρες και σερβιτόροι Ελληνες, κατά προτίμηση κάτω των 25, και με καθαρό μισφό 420 ευρώ, η κριτική μου θα είναι ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ. Από τώρα το λέω.

    6.
    να κανει τις κατάλληλες συμμαχίες και να διασφαλίσει τα ενεργειακά μας συμφέροντα
    'Ομοια με 5. Εύχομαι, μέσα στην όποια καταστροφή, μεγαλύτερη ή μικρότερη, να μπορέσει ο Σαμαράς ( αν είναι Πρωθυπουργός ) να ανατάξει τη ΖΗΜΙΑ που έχει προκαλέσει σε χρόνο ρεκόρ ο Γ. Παπανδρέου.

    • EVANGELOS avatar
     EVANGELOS @ Ανδρέας 26/02/2012 19:03:17

     διαβάστε το παραπάνω ... μην κολλάτε στο εύκολο "'οποιος διαφωνεί είναι με τη Ντόρα" ... δεν επαναλαμβάνω κι εγώ τα ίδια , νομίζω πλέον το 90% έχουμε πειστέι ότι το μνημόνιο 2 ΔΕΝ λύνει κανένα πρόβλημα

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Ανδρέας 26/02/2012 20:16:41

     Για το χρεος εχεις δικιο.120% μετα απο δεκα
     χρονια.
     Η Ελλαδα ομως δεν ειχε(το 2009)προβλημα χρεους, ειχε προβλημα υπερβολικου ελλειματος (Α.Σ.).
     Φαντασου, με ετησιο ελλειμα 10%,ποσο θα πηγαινε το χρεος σου μετα απο δεκα χρονια (+100%).
     Η δανειακη με τους εφαρμοστικους (ρεαλιστικη η'
     οχι)εχει σαν στοχο το ελλειμα,αρα και το μελλοντικο χρεος.
     Η δανειακη "αντικαθιστα"τις αγορες,απ'οπου μας
     εβγαλε με το στανιο ο ΓΑΠ.Το πρωτογενες ελλειμα
     εκτος τοκων και τοκοχρεωλυσιων εκυμαινετο
     περι το 6.5% ητοι περιπου 14 δις.Μονος,και εκτος αγορων,πως θα το καλυπτες χωρις τρομακτικες
     εσωτερικες ανακατανομες?
     Ολες οι συζητησεις για επαναδιαπραγματευση
     θα εχουν αντικειμενο ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΕΙ
     ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
     Ειναι το λιγοτερο ατυχες να συγκρινεις τον Σαμαρα με τον Παμπουκη.Η διαφορα ειναι συντριπτικη.
     Εκτος εαν εισαι προκατειλλημενος.

     • Leonidas avatar
      Leonidas @ Δικερως 26/02/2012 21:23:11

      Δικερως,
      σωστά λές:
      " Η δανειακη με τους εφαρμοστικους (ρεαλιστικη η’
      οχι)εχει σαν στοχο το ελλειμμα,αρα και το μελλοντικο χρεος.''
      Να μειώσουμε το έλλειμμα , λοιπόν..
      Τώρα, με ποιά μέσα γίνεται αυτό?

      ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, χωρίς κανένα μέτρο για την βελτίωση της ανάπτυξης - άρα και του φορολογήσιμου εισοδήματος.

      Απλά, γίνεται με την ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ του ΟΛΟΕΝΑ ΣΥΡΡΙΚΝΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ των Ελλήνων πολιτών.
      Ετσι γίνεται , όταν μια οικονομία βασίζεται κατά 70% στην κατανάλωση ( το ίδιο είναι και στις ΗΠΑ).
      Θα μου πείς, εμείς εισάγουμε τα περισσότερα.
      Αρα , η ΣΥΝΤΑΓΗ περιλαμβάνει, ''κόψ'τους τα λεφτά για να μην αγοράζουν τίποτα'' , αντί να παίρνεις μέτρα για το πως , έστω και σε βάθος χρόνου, να αυξήσεις την ντόπια παραγωγή.

      Τι θαυμάσια , και πανεύκολη, συνταγή μείωσης του ελλείμματος! ( ειδικά όταν οι παραγγελίες των στρατιωτικών εξοπλισμών και παραγγελιών στη Γερμανία ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ, ούτε βέβαια και οι αποζημιώσεις των βουλευτών...αλλά και των άπειρων συμβούλων των απαρίθμητων υπουργών..)

      Το συμπέρασμα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση , και οι υποστηρικτές της μαζί με την Τρόϊκα, αποφάσισαν ότι μόνο μέσω της ''δημιουργικής καταστροφής'' ( όπως λέει παραπάνω ο Ανδρέας), θα ξαναφτιάξουν κάποτε την Ελλάδα.
      Στα μέτρα τους, εννοείται.
      Μέ τελείως άλλους όρους, άλλα δεδομένα, άλλες συνήθειες.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Leonidas 26/02/2012 22:42:50

      Eχεις δικιο οταν λες:"χωρίς κανένα μέτρο για την βελτίωση της ανάπτυξης".Μην ξεχνας ποιος φωναζε για την αναπτυξη,και ποιοι τον κοροϊδευαν.Ο μονος
      δρομος,βεβαια,για την αναπτυξη, περνα μεσα απο τις διαρθρωτικες αλλαγες.Αυτο αναλυθηκε δεοντως απο τον Σαμαρα.
      Ας συμφωνησουμε ολοι πως η οικονομικη μεγεθυνση ΔΕΝ ειναι
      αναπτυξη.Ας αποδεχθουμε επισης
      το γεγονος,πως η αυξηση της καταναλωσης αποδιδει ,μονον,σε περιβαλλον φυσιολογικης φοροδοτησης.
      Η "δημιουργικη καταστροφη"δεν χρειαστηκε να εφαρμοστει απο την Τροϊκα,το Ελληνικο Μοντελο αυτοκαταστραφηκε(ΓΑΠ βοηθουντος).
      Αν μελετησεις το προγραμμα του
      Α.Σ. ειμαι σιγουρος πως θα βρεις
      λογους να τον εμπιστευθεις.

     • Agriemenos avatar
      Agriemenos @ Δικερως 26/02/2012 22:22:47

      120% του ΑΕΠ το 2020? και εγώ τώρα μπορώ να γελάσω δυνατά! ΧΑ ΧΑ! εδώ η τρόικα δεν μπόρεσε να εκτιμήσει σωστά το έλλειμμα, το χρέος και την ύφεση (πτώση του ΑΕΠ) το 2010 για το 2011 (και ορισμένοι φαντασμένοι μιλούσαν για "φως στην άκρη του τούνελ", το 2011 θα βγούμε στις αγορές κλπ μπούρδες). Θα μπορέσουν να εκτιμήσουν σωστά τι θα γίνει μετά από 8-9 χρόνια? το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?
      Επειδή η μπουρδολογία έχει χτυπήσει tilts όλες αυτές τις ημέρες και ούτε PSI-λος στον κόρφο μας λέω τα εξής:
      1)χρέος 123% του ΑΕΠ το 2020: κάποιος κουτόφραγγος στις Βρυξέλλες σάλιωσε το δάκτυλό του, έβγαλε το χέρι του έξω από το παράθυρο, υπολόγισε τον αέρα που φυσά από ποιά κατεύθυνση έρχεται και σε συνδυασμό με κάποιο απόκρυφο, μυστικό και μαγικό απιθανονούμερο υπολόγισε αυθαίρετα το ΑΕΠ του 2020 για να του βγούνε τα νούμερα!
      2) το 2009-2010 με υψηλότερους μισθούς, μηδενική ή ελάχιστα μικρή ύφεση και το 120% του ΑΕΠ χρέος ήταν μη-βιώσιμο. Το 2020 με γενικευμένη απαισιοδοξία, τις δουλειές και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, λέτε να είναι βιώσιμο? άλλο ένα καλό ανέκδοτο
      3) ήδη για το 2012 υπολογίζονται γύρω στα 12,5 με 13 δισ ευρώ πληρωμή τόκων (υπολογίστε το ως ποσοστό του ΑΕΠ που δεν ξέρουμε που θα κάτσει), τη στιγμή που το έλλειμμα μέχρι πρότινως ήταν δυσθεώρητο. Και το κούρεμα ΔΕΝ μας σώνει (παρακάτω γιατί)
      4) ανακοίνωσε (με πολλούς αστερίσκους) το ΥΠΟΙΚ το χρέος για το 2011 (δεν έχουν μπεί ακόμη τα χρέη νοσοκομείων, οτα κλπ). Είναι 365 δισ ευρώ. Υπολογίζω ότι θα φτάσουν τα 375 με συντηριτικούς υπολογισμούς. Δηλαδή με το κούρεμα σωθήκαμε? ΟΧΙ! για αυτό αρχίσαν και λένε ότι "ίσως χρειαστεί και νέο κούρεμα" κλπ κλπ. Ο ΑΣ δεν έδωσε καμία ευκαιρία για μια αμφίβολη σωτηρία. Άθελά του, θέλω να πιστεύω, έδωσε και άλλο χρόνο στα διεθνή λαμόγια (γκολντμαν σακς, διεθνείς οίκους, τράπεζες του εξωτερικού κλπ) να εξασφαλίσουν χρόνο και χώρο ώστε να προστατευτούν καλύτερα κι όταν δεν θα έχουν καμία επίπτωση από ελληνική χρεωκοπία να μας πουν "άντε γειά"

    • Ανδρέας avatar
     Ανδρέας @ Ανδρέας 26/02/2012 21:31:19

     Ευάγγελε, δεν είμαι με τη Ντόρα. Δεν δέχομαι αυτές τις λύσεις που υπογράψαμε, τις απορρίπτω ως ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ αν εφαρμοστούν και δεν γίνει δυνατό να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Η Ντόρα δέχτηκε αυτές τις λύσεις σαν μονόδρομο, από την αρχή.

     Δικερε, αν θέλουμε να μην είμαστε πραγματικά προκατειλλημένοι, θα παραδεχτούμε οτι η Ελλάδα το 2009 είχε πρόβλημα και με το έλλειμα, και με το χρέος. Οπως είχε από χρόνια πριν. Το χρέος έπαψε να είναι υπό έλεγχο, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ που θα ΑΠΕΔΙΔΑΝ στο κράτος, αλλά έγιναν "κωλόσπιτα", και αργότερα, με τον εκσυγχρονισμό, μετοχές Στάρμπακς Κίνας.
     Ιδιαίτερα προβλήματα ελλείματος είχε το 2009 όλη η Ευρώπη. Αλλοι μάλιστα ήταν οι πρωταθλητές ( μια αλήθεια που η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα απέκρυψε με μια λαικίστικη φράση " Ο Καραμανλής φταίει" Η σαθρότητα αυτού του συστήματος που λέγεται "Παγκοσμιοποιημένες Αγορές" έφταιγαν κυρίως, τον Καραμανλή κακολογίζω μόνο διότι δεν πήρε μέτρα μείωσης του ελλείματος ΠΡΙΝ τις εκλογές. Ας τον "έριχναν", θα χε προσφέρει καλό στην πατρίδα κι ας μην το καταλαβαίναμε τότε.

     Δεν είμαι προκατειλλημένος, έχω την προσωπική μου άποψη, που όπως καταλαβαίνετε ( από την αρχική δημοσίευση εδώ ) ΞΕΚΙΝΑΕΙ με την ερώτηση "Αποπληρώνεται ΑΥΤΟ το χρέος, απο ΕΜΑΣ, και αν ναι, πώς, με ποιό τρόπο"
     Υπάρχει η περίπτωση να πεί κανείς οτι δεν αποπληρώνεται (το λένε πολύ μιας και οικονομικά αποδικνύεται, αλλά εννοούνε με "συμβατικούς" τρόπους )
     Εγώ όμως λέω οτι ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.
     Και μάλιστα αποπληρώνεται ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ μέσα σε λίγους μήνες. Οχι μαζεύοντας σταγόνα σταγόνα το αίμα αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων που δε φταίνε, αλλά φυλακίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες τις χίλιες οικογένειες που φταίνε, μέχρι να παραδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο τα παράνομα αποκτηθέντα, καθώς και τα κέρδη που αποκτήθηκαν επί 30 χρόνια από την επένδυση αυτών των παράνομα αποκτηθέντων περιουσιών.
     Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που από το 1981 και μετά, με μοναδική ιδιότητα αυτή του ΠΡΑΣΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥ αφισσοκολλητή και παρατρεχάμενου, έκαναν περιουσίες αμύθητες.
     Γνωρίζω άνθρωπο που διετέλεσε υπεύθυνος προμηθειών σε ένα νοσοκομείο της Αθήνας για ένα εξάμηνο επί Σημίτη, και απέκτισε οικόπεδο στη Γλυφάδα, έχτι σε σπίτι 5 εκατομμυρίων στο οικόμεδο αυτό, και στο γκαράζ του ξεκουράζονται 3 "super-cars".
     Γνωρίζω άνθρωπο που από το 81 και μετά έπαιρνε κάθε ...εξάμηνο επιδοτήσεις αλλαγής καλλιέργειας, σε χωράφια που δεν είχε, χωρίς να φυτέψει ποτέ ένα σπόρο. Ούτε ένα. Ποτέ! Εφοριακός ήταν ο κύριος, για την ακρίβεια, ο έφορος.

     Εν πάσει περιπτώσει, για να μη σας κουράζω κι όλας με τις εξτρεμιστικές μου απόψεις, εύχομαι καλή επιτυχία, αλλά δεν το βλέπω. Τον Ιούνιο, εδώ θα μαστε...

 14. Dark Angel avatar
  Dark Angel 26/02/2012 15:55:42

  Οι νοικοκυρούλες με τις κατσαρόλες, ταϊζουν τους ανέργους,τους άστεγους και τους αναξιοπαθούντες και κρατάνε σπίτια, με τιτάνιες προσπάθειες, για να μην διαλυθούν.
  Λίγο περισσότερος σεβασμός στις κυρίες αυτές δεν βλάπτει.
  Noμίζω είναι ατυχής ο χρακτηρισμός.

 15. Silence t. avatar
  Silence t. 26/02/2012 16:03:51

  Όταν φτάνουμε στο σημείο να απαξιώνουμε μόνοι μας την χώρα μας τι να πεις .

  Γιατί ναι Φαήλο η Ελλάδα εισάγει το χοιρινό , τα λεμόνια , τα αγγούρια ακόμη και τον φραπέ !

  Αυτή όμως η παθογένεια αφενός δεν οφείλεται στον απλό λαό και αφετέρου μπορεί να διορθωθεί .

  Στο παράδειγμα σύγκρισης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αργεντινή , θα έλεγα ότι ένα απο τα πολλά που μας συνδέουν με την συμπαθέστατη χώρα , είναι και ο υψηλός βαθμός αυτάρκειας μας σε βασικά προϊόντα , τα οποία και μας καθιστούν (κατ' εμέ) απολύτως βιώσιμους και αυτοσυντήρητους σε οποιαδήποτε εμπλοκή και ψευτοαπειλή (που είναι και της μόδας τελευταία) .

  Η Ελλάδα λοιπόν δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο της Αργεντινής (εκτός αν μιλάς αποκλειστικά για black angus βοοειδή) , έχει κορυφαίο παγκοσμίως βαμβάκι μαζί με το Αιγυπτιακό , έχει κορυφαίο παγκοσμίως τσιμέντο χάρη στην ποιότητα της άμμου , έχει by far καλύτερο τουρισμό , είναι παγκόσμια δύναμη στην ναυτιλία (ακόμα και χωρίς ναυπηγεία ) , το μισό μαγνήσιο που παράγεται σε όλη την Δ. Ευρώπη παράγεται στην Ελλάδα , παράγει επίσης αλουμίνιο και Βωξίτη , είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με κοιτάσματα νικελίου , η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ελαιόλαδου , ομοίως στην παραγωγή κρόκου (Κοζάνης) κλπ , κλπ .

  Για τα μπάζα δηλαδή δεν μας λες !

  Αυτά , απομονώνοντας από όλο το άρθρο σου το κομμάτι που είχε να κάνει με την σύγκριση μας με την Αργεντινή .

  • akenaton avatar
   akenaton @ Silence t. 26/02/2012 16:20:56

   "Και βέβαια η Αργεντινή έχει αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που μπορεί να ταΐσει όλη την υφήλιο, παράγει αυτοκίνητα, όπλα, αεροπλάνα". Τα είπε όλα το άρθρο. Ουδεμία σύγκριση! Αρκετά από αυτά που λέτε είναι αλήθειες, άλλα είναι υπερβολές, άλλα έχουν προϋποθέσεις. Πάντως η σύγκριση δε βγαίνει όπως και να τη δείτε. Μην ξεχνάτε οτι η Αργεντινή υπήρξε κατά το παρελθόν χώρα υποδοχής Ελλήνων (και όχι μόνο) μεταναστών που αναζητούσαν οικονομική τύχη σε μια χώρα με πλουσιώτατες πλουτοπαραγωγικές πηγές, μεγάλη έκταση και μικρό αναλογικά πληθυσμό. Λάβετε επίσης υπόψη σας πως οι παράμετροι της κρίσης ήταν διαφορετικές στις άλλες χώρες από αυτές της χώρας μας. Συνεπώς, τα διαφορετικά πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα κάθε χώρας συνεπάγονται και διαφορετικές λύσεις.

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ akenaton 26/02/2012 18:29:00

    Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος στο ''άλλα είναι υπερβολές'' .

    • akenaton avatar
     akenaton @ Silence t. 26/02/2012 22:17:06

     1. "δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Γεωργοκτηνοτροφικό κλάδο της Αργεντινής" (θα αστειεύεστε βεβαίως, εξάγουν κρέας, στάρι, γαλακτοκομικά, εμείς τα εισάγουμε δυστυχώς)
     2. "έχει κορυφαίο παγκοσμίως βαμβάκι μαζί με το Αιγυπτιακό" (δε μας φτάνει, είναι πολύ ακριβό, έχει κι άλλες χώρες με καλύτερο και φθηνότερο)
     3. "έχει by far καλύτερο τουρισμό" (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει, είναι το καλύτερο να γράφατε, τότε δεν θα ήταν υπερβολή).

     • akenaton avatar
      akenaton @ akenaton 26/02/2012 23:17:44

      Προς επίρρωσην:

      http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=16641

      http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE
      http://www.newinka.gr/consumer.php?id=152&version=gr

      http://esdo.teilar.gr/files/proceedings/2010/POSTER/29_final.pdf

      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Silence t. 26/02/2012 16:44:08

   Εν απαξίωσα τον Λαό. Κατέγραψα τα αποτελέσματα του απαξιωμένου από τις πράξεις του παρακμιακού συστήματος εξουσίας και διαχείρισης.
   Καταστράφηκε ή δεν καταστράφηκε η παραγωγική βάση της χώρας;
   Ποια αυτάρκεια, όταν εισάγομε σχεδόν τα πάντα, όταν εγκαταλείπουμε τη γη μας, όταν φτιάχνουμε όλο και λιγότερα προϊόντα, όταν διαλύθηκε η βιοτεχνία μας, η βιομηχανία μας;
   Αυτά πρέπει να ξαναχτίσουμε.
   Με τι θα αποκαταστήσουμε σε βάθος χρόνου τα λαϊκά εισοδήματα και την ποιότητα ζωής μας; Με δανεικά; Όποιος το ισχυρίζεται είναι απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου.
   Θεωρητικά έχουμε δυνατότητες, τεράστιες, στην πράξη όμως είμαστε εδώ, καθημαγμένοι. Ας μιλήσουμε πρακτικά λοιπόν. Ελληνικό, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι, "΄Ήλιος", ΑΟΖ, συμφωνίες με Κύπρο, Ισραήλ, Ρωσία, μπορούν να κινήσουν την μηχανή, να δούμε δουλειές, επενδύσεις, αληθινό χρήμα. Ο Ερντογάν έδιωξε το ΔΝΤ πρόωρα. Πως και πότε; Όταν έπιασε ρυθμούς σημαντικής ανάπτυξης. Εμείς θέλουμε και έλλειμμα να έχουμε και παρακμιακό κράτος και το εισόδημα μας απείραχτο και να μας σέβονται και αληθινές μεταρρυθμίσεις να μην κάνουμε και το σκυλολόί της διαπλοκής απείραχτο. Ή θα δημιουργήσουμε ανταγωνιστική και πολυποίκιληξ παραγωγική βάση κι αληθινό πλούτο ή θα πάμε για φούντο. Απλώς α΄γοράσαμε χρόνο για αμφίβολο αποτέλεσμα. Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, χζωρίς πολυδιάσπαση και με ισχυρή αυτοδύναμη κυβερνητική εντολή, τότε θα μας λυθούν όλες οι απορίες και θα δούμε αν η πτώχευση θα είναι μια ανώδυνη τυπική διαδικασία ή θα γίνουν όλα γης μαδιάμ και τότε θα δούμε και τους γενναίους, τους ψύχραιμους α;λλά και τους γ΄θπες του χάους κι επενδυτές στην κοινωνική καταστροφή με επίδοξους σωτήρες ποιους; Μπουλούκους με τζελ στο μαλλί; Τον Τσίπρα, την Αλέκα; Τα επτά κομμάτια του ΠΑΣΟΚ, που 'χουν ήδη φάκελο για άμεση αυτουργία στο έγκλημα;

   • pinokio avatar
    pinokio @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 17:50:23

    Εγω κραταω οτι η προσωπικη σου γνωμη ηταν το ΟΧΙ και απλα δικαιολογεις γιατι ο Σαμαρας ψηφισε ΝΑΙ.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 18:12:33

    Ας πούμε ότι είναι σωστές οι απόψεις σου Φαήλο. Μόνο απαισιοδοξία σπέρνεις. Απαξιώνεις τον Τσίπρα, απαξιώνεις την Παπαρήγα, απαξιώνεις όλους τους αριστερούς και αν έχω καταλάβει και καλά δεν έχεις και την καλύτερη γνώμη για το κόμμα της ΝΔ. Και παρόλα αυτά η μοναδική λύση που προτείνεις είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά! Και πως νομίζεις ότι θα έρθει η λύση που προτείνεις; Και εάν δεν βγεί η ΝΔ αυτοδύναμη και δεν γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς τότε αυτό θα σημάνει ότι καταστράφηκε η πατρίδα μας και ο λαός μας;

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Χρήστος Δημάρης 27/02/2012 00:21:57

     Κε Δημάρη, η αριστερά στην Ελλάδα απαξίωσε τον εαυτό της. Όμως προσέξτε, η αριστερά, ως πολιτικός φορέας, όχι οι αριστεροί. Δεν είναι τυχαίο πως με όσους μορφωμένους και σοβαρούς αριστερούς μιλάω, βρίσκονται σε απόγνωση μην μπορώντας να βρουν ένα σοβαρό πολιτικό σχηματισμό να ενταχθούν. Και εννοείται πως η ΝΔ χρήζει άμεσης ανακαίνισης, αλλά δεν κάνεις πλήρη κατεδάφιση και επαναστήλωση σε φουλ-σαιζόν που λένε και οι τουριστικάριοι. Τέλος, η σωστή τοποθέτηση είναι πως η Ελλάδα οδεύει ταχύτατα προς την καταστροφή και ο Σαμαράς δείχνει να προσφέρει μία κάποια ελπίδα. Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά που θέλω να επισημάνω.

   • ana-gnwsths? avatar
    ana-gnwsths? @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2012 13:00:49

    O EΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΔΝΤ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!!!!! ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ! 1ον Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Δ Ε Ν ΤΟ ΕΧΕΙ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Ε Ι (ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ κτλ.) ΜΕ ΑΛΛΟ !!! ΚΑΙ 2ον ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ) ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
    ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ε?
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο Ρ Α Μ Α..............

   • paraliaslaz avatar
    paraliaslaz @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2012 16:28:21

    O EΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΔΝΤ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ!!!!! ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ! 1ον Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Δ Ε Ν ΤΟ ΕΧΕΙ Σ Υ Ν Δ Ε Σ Ε Ι (ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ κτλ.) ΜΕ ΑΛΛΟ !!! ΚΑΙ 2ον ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ) ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ
    ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ε?
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο Ρ Α Μ Α..............

  • Βαγγέλης Κ. avatar
   Βαγγέλης Κ. @ Silence t. 26/02/2012 18:39:14

   Επιπλέον, παρά τη περιορισμένη από το ευρώ ανταγωνιστικότητά τους, οι εξαγωγές μας (σε ποσοστό του ΑΕΠ) είναι στα ήδη στα επίπεδα της Αργεντινής _μετά_ την αποσύνδεση του πέσο από το δολάριο. Είναι ήδη διπλάσιες, σε αναλογικό όγκο, από τις εξαγωγές της Αργεντινής πριν την υποτίμηση του νομίσματός της, με διαφορετικά λόγια. Επίσημα στοιχεία http://data.worldbank.org/indicator/NE.EXP.GNFS.ZS

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Silence t. 28/02/2012 00:02:59

   Μιάς και το έθιξες: "είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. με κοιτάσματα νικελίου..." αλλά, βγάλαμε στο σφυρί την ΛΑΡΚΟ, που τα διαφαντεύει, μαζί με τα κοιτάσματα, γιατί την έχουν διαλύσει οι πολιτικές διαπλοκές, δίνονται εξωφρενικοί μισθοί σε αδιανόητα πολλούς και, στο τέλος, την δουλειά την κάνουν οι, επίσης διαπλεκόμενοι, υπεργολάβοι (...όπου το outsourcing χρησιμοποιείται για να μην κουράζονται οι "μέσα" και να τρώνε και οι "έξω".
   Κατά την οικονομολογία, περίπτωση πτωχεύσεως μονοπωλιακής εταιρείας δεν υφίσταται, αφού μόνη της καθορίζει τις αμοιβές της. Έ, λοιπόν, στην Ελλάδα πετύχαμε το αδιανόητο επανηλλειμμένως: Θυμίζω: Πειραϊκή-Πατραϊκή, ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, Τσιμέντα και τώρα, ΛΑΡΚΟ. Παντού, πριν την πτώχευση παρατηρήθηκε η επέμβαση του μακριού χεριού της πολιτικής.

 16. ΣΤΑΥΡΟΣ Κ avatar
  ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 26/02/2012 16:10:14

  Κύριε Φαήλο σωστά τα λέτε και τα γράφετε αλλά εχω την γνώμη οτι ο Σαμαράς πρέπει να βγεί και να μιλήσει στον κόσμο όπως συνήθιζε,να το κάνει όταν εξελέγη Πρόεδρος της Ν.Δ.Μίλησε με κωδικούς οταν εξήγησε γιατι ψήφισε το μνημόνιο2,και ο κόσμος έχω την εντύπωση οτι δεν το κατάλαβε.Ζω τα τελευταία 4χρόνια στον Καναδά,εφυγα απο την Ελλάδα το 2008. Και τι δεν ακούω απο τους ξένους για την Ελλάδα μας εδω που ζω και δραστηριοποιούμαι. Ολοι απορούν γιατι ο κόσμος είναι ενάντια με τα μνημόνια που υπογράφουν οι Ελληνες πολιτικοί. Εσείς το αναφέρετε στις τελευταίες γραμμές του κειμένου σας. Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία το πιο εύκολο για αυτούς ειναι να τυπώσει Ευρώ,αλλά δεν το κάνει γιατι δεν μας εμπιστεύονται πλέον και δίκιο έχουν. Πρέπει πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, ακόμα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα και όσο το καθυστερούμε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναγκαστούμε να βγούμε απο μόνοι μας εκτός Ευρώ και πιθανόν και Ευρώπης.Ο Ελληνας είναι τόσο πολύ κακομαθημένος που δεν θα αντέξει την Βαλκανιοποίησή του και η κατάρευση μπορεί να έρθει γρήγορα

 17. Χρίστος Στασινόπουλος avatar
  Χρίστος Στασινόπουλος 26/02/2012 16:45:43

  Αγαπητέ Φαήλο
  Νομίζω ότι τα ψέμματα για όλους έχουν πια τελειώσει. ΔΕν αναρωτιέσαι γιατί αυτή η ερμαφρόδιτη κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν να μην δημοσιευτούν και συλληφθούν 14.000 φοροφυγάδες με μαύρα χρήματα; ΔΕν σου κάνει εντύπωση η τεράστια ανοχή σε ένα ξεφτίλα Πάγκαλο που δεν ενδιαφέρεται για την Ελληνική επικράτεια; Πως στηρίζει ο κ.Σαμαράς τέτοιους ανθρώπους; Είδες το επεισόδιο στη Βουλή με τον κ .Δένδια-Βενιζέλο; Τέρμα λοιπόν οι μασκαράδες. Εκλογές Χθές.

 18. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ avatar
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ 26/02/2012 16:46:01

  Στην Ισλανδία οι αντίστοιχοι Μνημονιακοί απειλούσαν το έθνος με πείνα και εξαθλίωση, αλλά μετά την εκδίωξή τους η χώρα των Δυτικών Βίκινγκ εξερευνητών ορθοπόδησε και πρόσφατα αύξησε την πιστοληπτική της ικανότητα στο πλαίσιο μιας σταθερής και ευημερούσας οικονομίας.
  Έλεγαν λοιπόν στους 320.000 Ισλανδούς ότι θα παγώσουν όλες οι εισαγωγές και ότι στο παγωμένο νησί του αρκτικού κύκλου θα ζούνε τρεφόμενοι μόνο με ψάρια από τα αλιευτικά σκάφη της χώρας.
  Μάλιστα, απείλησαν και με διακοπή της εισαγωγής πετρελαίου από το οποίο εξαρτάται ενεργειακά η αλιεία της νησιωτικής χώρας.
  Τους απειλούσαν ότι θα σταματήσει η εισαγωγή αυτοκινήτων και ειδών ένδυσης και ότι για 20 συναπτά έτη θα έχουν τα ίδια παλαιά οχήματα άνευ ανταλλακτικών.
  Εν συνεχεία, κάποιοι νεοφιλελεύθεροι μνημονιακοί της Ισλανδίας απείλησαν με χάος και τρομοκράτησαν το μικρό έθνος με την προοπτική ένοπλης επέμβασης του ΝΑΤΟ, μιας και η χώρα τους δεν διαθέτει δικές της ένοπλες δυνάμεις.
  Τους είπαν ότι σε μελλοντικές εκρήξεις των ενεργών τους ηφαιστείων οι Ευρωπαϊοι και οι Αμερικάνοι θα αδιαφορήσουν, αφού η χώρα τους θα είναι απομονωμένη.
  Τους είπαν με θράσος ότι οι Ισλανδικές Τράπεζες είναι η ίδια η Ισλανδία και ότι τα χρέη των τραπεζών είναι χρέη ενός ολόκληρου έθνους.
  Τελικά οι Ισλανδοί σαν άλλοι Έλληνες του 40' είπαν το μεγάλο ΟΧΙ!
  Οι Ισλανδοί είπαν ΟΧΙ, γιατί σταμάτησαν να φοβούνται.
  Ο άνθρωπος είναι στη φύση του επιρρεπής στο συναίσθημα του φόβου.
  Αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι εκάστοτε τρομοκράτες της κοινής γνώμης.
  Ένας Έλληνας και δη ένας Ορθόδοξος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ειδικά όταν τον καλούν να πληρώσει αμαρτίες άλλων και να υποδουλωθεί στη βούληση της αδικίας υπηρετώντας το παράλογο.
  Εν έτει 2012, οι Έλληνες με την πολυχιλιετή ιστορία και την ηρωική τους κληρονομιά καλούνται να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι καταστροφής που οι Ισλανδοί με 65 περίπου χρόνια ανεξαρτησίας απέρριψαν.
  Από πρωτοπόροι της ανθρωπότητας καταντήσαμε ουραγοί και φοβισμένοι.
  Ιστορικά, ο Έλληνας ήταν ραγιάς όσο έσκυβε το κεφάλι στον Οθωμανό αφέντη .
  Ο Έλληνας έγινε ελεύθερος όταν πήρε τα όπλα και επαναστάτησε.
  Η επανάσταση είναι επίπονη και ενέχει πολλές θυσίες, αλλά πάντα είναι ο μόνος δρόμος για να επέρθει η ελευθερία και η εθνική ανάταση!
  Διαφορετικά μένεις για πάντα σκλαβωμένος και ταπεινωμένος.
  Ο νέος Ελληνισμός ξύπνησε δια παντός στο άκουσμα του Θούριου του Ρήγα Βελεστινλή.
  Είναι καιρός πια να ανατρέξουμε στο γνωστό ηρωικό άσμα και να
  εμπνευστούμε από το ορμητικό και πατριωτικό του πνεύμα.
  Αυτοί είναι οι στίχοι που πρέπει να αποτελέσουν το εφαλτήριο της συλλογικής μας προσπάθειας:

  "Και τότε με τα χέρια, ψηλά στον ουρανόν
  ας πούμ' απ' την καρδιά μας, ετούτα στον Θεόν.

  Ω βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε Σε,
  στην γνώμην των τυράννων, να μην έλθω ποτέ.
  Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ,
  εις τα ταξίματά τους, για να παραδοθώ."


  Μετά τιμής, ασκούμενος δικηγόρος-στέλεχος της ΟΝΝΕΔ με μηνιαία αμοιβή 400 ευρώ!

  • juliet avatar
   juliet @ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ 26/02/2012 18:37:57

   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ
   τα γραφόμενά σου , βέλη στην μικροψυχία μας .Είσαι νέος και εμείς οι μεγαλύτεροι προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τους φόβους μας και την απώλεια της ορμής ,της γενναιότητας με δισταγμούς και υπεκφυγές.
   Τα λόγια του Ρήγα σ΄εμπνέουν και άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως εμάς μας εμπνέουν τα λόγια τα μεγάλα και όταν έλθει η ώρα του καθήκοντος ....αναπολούμε περασμένα μεγαλεία.Σε λίγες μέρες φεύγει η κόρη μου εκτός ...εσύ θέλεις ελευθερία ,αξιοπρέπεια ,όλα τα παιδιά δουλειά ,αύριο και εμείς οι υπεύθυνοι σκύβουμε το κεφάλι Ξέρω ότι αυτοί που φταίνε, χαμηλώνουν τα μάτια και περιμένουν την τιμωρία.
   Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Ισλανδούς και στους Ελληνες .Είναι πολλά τα χρόνια που γαλουχηθήκαμε από πολιτικά σκουπίδια .Η ισοπέδωση για την επίδειξη ήτανε σκοπός του νεοέλληνα για να τον δει ο γείτονας και να ''σκάσει ''.
   Αγόρι μου, ο κόσμος είναι όποια και η καρδιά μας.Θα ήθελα να μπορούσα να σου πω ότι είναι εφιάλτης και πέρασε ,ότι το φως του ήλιου σκόρπισε τους εφιάλτες της νύχτας και ότι θα σας χαρίσουμε έναν κόσμο τουλάχιστο δίκαιο .Δεν μπορώ ....εκείνο που πιστεύω είναι ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι δικός μας και όχι δικός σας .Εμείς οι υπεύθυνοι και εσείς οι αθώοι .Αλλά πάντα οι αθώοι πληρώνουν .
   ................................................''Ναι ,θα ζήσουμε και θα θεριέψουμε και θα δοξαστούμε πάλι.Είμαστε άντρες εμείς,μωρ΄είμαστε Ελληνες!.....''
   Και ορθός τώρα έριξε τα μάτια φλογερά στις σκοτεινές στεριές ,σαν προφήτης του Ισραήλ,υμνώντας τη Γη της Επαγγελίας ,ο υποναύκληρος.Και δεν ήταν ,όχι!ο ναύτης ο ταπεινός.Ηταν ο Ελληνισμός ολόκληρος ,με την ακλόνητη πίστη στις παραδόσεις και τους θρύλους του.
   Καρκαβίτσα -Λόγια της πλώρης

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ 27/02/2012 02:44:08

   Ναι σε ό,τι λες αλλά με μιά επισήμανση. Οι Ισλανδοί είχαν εθνικό νόμισμα, δεν είχαν να επιστρέψουν από το ευρώ στο εθνικό τους νόμισμα. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά.

   • juliet avatar
    juliet @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/02/2012 10:15:02

    Kaλημέρα έχεις δίκιο ,δεν πέρασε ένας Σημίτης και ένας Παπαδήμος να πανηγυρίζουν για την ψεύτικη ευμερία μας και τα πιόνια να χοροπηδούν από ανοησία.

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ 27/02/2012 22:41:35

   Να σε χαίρεται η μάνα σου ρε λεβέντη ΘΡΑΚΑ κι έυχομαι εσύ και άλλοι με το πνεύμα σου, να κάνετε ΘΡΑΚΑ το παρόν πολιτικό σύστημα.

  • Geros avatar
   Geros @ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ 28/02/2012 00:00:56

   Με την σύγκριση των εντελώς ανόμοιων περιπτώσεων Ελλάδας - Ισλανδίας που κάνει ο Αθανάσιος δεν θα ασχοληθώ, εμένα άλλο μου χτύπησε , η τελευταία φράση "ασκούμενος δικηγόρος ... με μηνιαία αμοιβή 400 ευρώ!"
   Αν αγαπητέ Αθανάσιε τα 400 δεν σου φτάνουν (που φυσικά δεν σου φτάνουν δηλαδή) θα μπορούσες να βρείς δουλειές με περισσότερα , οι εργαζόμενοι σε συγκομιδές περνούν περισσότερα . Ανέφερα μονο για εκεί που εγώ ξέρω ότι υπάρχει δουλειά για έναν νέο έξυπνο , μορφωμένο και εργατικό , προφανώς υπάρχουν και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που δίνουν περισσότερα από τα 400 που παίρνεις.
   Εσύ λοιπόν παραμένεις στην δουλειά του ασκούμενου για κάποιον από τους παρακάτω λόγους :
   Προσδοκάς σε πολύ μεγαλύτερες αμοιβές στο μέλλον , θεωρείς ότι χειρωνακτικές δουλειές αν και αποδίδουν περισσότερα μειώνουν την θέση σου στον κοινωνικό σου περίγυρο , αγαπάς την δικηγορία και είσαι διατεθειμένος να υποστείς χαμηλές αμοιβές για να μπορείς να την ασκήσεις.
   Ότι από αυτά και να ισχύει δεν καταλαβαίνω γιατί μας κοτσάρισες στο τέλος τον μισθό σου με θαυμαστικό κιόλας , απόφαση σου δεν είναι? Δεν είχες πάρει χαμπάρι ότι μπαίνεις σε κορεσμένο επάγγελμα?
   Ξέρεις ποσα από αυτά που στην Ελλάδα έχουν υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου στην ευρώπη δεν έχουν? Αυτή είναι μια χάρη που έχει γίνει στο επάγγελμα σου για να μπορούν να ζουν με τα λεφτά μας περισσότεροι δικηγόροι από όσους χρειαζόμαστε. Αν και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό για να έχουν ικανοποιητικές αμοιβές όλοι οι δικηγόροι τι να κάνουμε?
   Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα εγκλήματα για να πάρεις κανένα ευρώ παραπάνω εσύ Αθανάσιε.

  • anideos avatar
   anideos @ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΡΑΚΑΣ 28/02/2012 03:58:06

   Η συγκριση με Ισλανδια ειναι εκτος τοπου και χρονου.
   Σε ποιον ειπαν ΟΧΙ οι Ισλανδοι εκτος απο τους Ολλανδους και τους Αγγλους που χασαν τα λεφτα τους στις Ισλανδικες τραπεζες;
   Δεν τους βοηθησε το ΔΝΤ;
   Δεν παρακαλαγαν αμεσως μετα την κριση να μπουν στην ΕΕ;
   Ζουνε σημερα καλητερα απο πριν την κριση;

 19. Τάκης avatar
  Τάκης 26/02/2012 16:49:34

  Το ερώτημα τι ήθελε και τι δεν ήθελε ο Σαμαράς είναι ψευτοερώτημα. Ξεκινά από τη λάθος παραδοχή ότι αυτοί υπηρετούν τον λαό και ψάχνουν για τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Αμ δε, υπηρετούν διαχρονικά και συνειδητά το κεφάλαιο και πράτουν σύμφωνα με τις επιταγές του. Απόδειξη; Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Σώζουν από τα χρέη τους τραπεζίτες Έλληνες και ξένους και στάλνουν το κόστος στον λαό που βέβαια οδγούν στην πτώχευση. Και επειδή όλα αυτά είναι πλέον γνωστά περιστέλλουν τη δμοκρατία, ακυρώνουν το σύνταγμα και ο καθένας από αυτούς χρειάζεται διμοιρίες με ματ για να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Εσχάτως και ο κ Σαμαράς.

 20. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 26/02/2012 16:50:48

  Αγαπητέ Φαήλο γράφεις στην αρχή:"Οι Έλληνες ψοφάμε για συνωμοσιολογικές θεωρίες, σιωνιστές, πράκτορες κλπ."

  Αν καταλαβαίνω σωστά επιμένεις να κλείνεις τα μάτια σου και να οδηγείς και άλλους στην περιφρόνηση της αλήθειας. Το ότι τις φωτιές τις βάζουν ξένοι πράκτορες, το ότι οι οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ δρουν ανεξέλεγκτα ανά τον πλανήτη, το ότι η χώρα του Τσάβες χωρίς κανένα οικονομικό πρόβλημα έχει τα υψηλότερα ίσως spreads μετά την Έλλάδα μας, το ότι ο Πούτιν καταγγέλλει επώνυμα και επίσημα την Χίλαρι και τις ΗΠΑ για υποκίνηση του λαού εναντίον του, το ότι οι Ταλιμπάν ήταν αρχικά σύμμαχοι εναντίον της ΕΣΣΔ, μετά εχθροί που (δεν) έριξαν τους δίδυμους πύργους και τώρα σύμμαχοι για την ανατροπή καθεστώτων-εχθρών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το ότι μια ζωή όποιος απειλεί το καλό Ισραήλ (που δε δέχεται έλεγχο των πυρηνικών που παρανόμως κατέχει) γίνεται πλύση εγκεφάλου στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως έχει χημικά όπλα και προσπαθεί να δημιουργήσει πυρηνικά για να μπορέσει να επέμβει το καλό ΝΑΤΟ και πόσα άλλα, δε σου φτάνουν να δεις πως πάμε ολοταχώς για την σιωνιστική παγκόσμια (αρχικά οικονομική) κυβέρνηση που αναφέρει όπου βρεθεί και σταθεί ο ΓΑΠ τα τελευταία χρόνια; Το λένε μόνοι τους τα τελευταία χρόνια.

  Πως αμφισβητούμε τόσο άνετα τα προφανή και ποιος ο στόχος της επίμονης αμφισβήτησης από εσένα Φαήλο; Ή θα είμαστε κοντά στο Θεό ή θα πάθουμε μεγάλη ζημιά σαν Ελλάδα. Ευτυχώς που υπάρχουν καθαροί χριστιανοί στη χώρα και θα μας φυλάξει η Παναγία από αυτά που έρχονται σύντομα.

  • Δραγουμης avatar
   Δραγουμης @ Γεώργιος Τ. 26/02/2012 19:27:39

   Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο συμφωνω!

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ Γεώργιος Τ. 26/02/2012 19:38:00

   !!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Γεώργιος Τ. 26/02/2012 22:54:56

   !!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γεώργιος Τ. 27/02/2012 11:12:29

   Γεώργιε,
   Έχω γράψει για τις πυρκαγιές, την διαχείριση από κέντρα των μαϊμού "Δεκεμβριανών" και το πως υπονομεύθηκε ο Καραμανλής, πολύ πριν από σένα.
   Αναφέρομαι στο πως ξεκίνησε και εξαπλώθηκε η κρίση, απόδειξη ότι ο άναρχος, "αυτορρυθμιζόμενος" καπιταλισμός, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος χωρίς κανόνες και κρατικό παρεμβατισμό. Χαοτικά λοιπόν ξεκίνησε η κρίση με την φούσκα των δανείων στις ΗΠΑ κι όχι γιατί κάποια αόρατη παγκόσμια εξουσία είχε από την αρχή στόχο την Ελλάσδα. Πάνω στην κρίση έρχονται και "καβαλάνε" εν πορεία διάφορες ομάδες συμφερόντων, κερδοσκόποι, πολιτι΄κά κέντρα, που στήνουν τις μικρές ή μεγάλες "συνωμοσίες" ή συνωμοσίες τους. Η συνωμοσία όμως προϋποθέτει εκτός από συνωμότη, σχέδιο και μυστικότητα. Εδώ πλέον ΦΑΝΕΡΑ θέλουν να μας ξεσκίσουν, ποια μυστικότητα; Εκμεταλλεύοντασι όμως την συγκυρία. Οι γερμανοί παίρνουν από τον κόσμο, νομίζουν ότι θα πάρουν, ρεβάνς, όχι με τα όπλα αλλά με την οικονομική τους δύναμη. Διαπράττουν για τρίτη φορά στην Ιστορία ύβρη.
   Αυτό που λέω είναι απάντηση προς τους αυθεντικά οργισμένους κι απογοητευμένους, τους οποίους σέβομαι αλλά και προς κάποιους ηλιθίους και φερέφωνα επίδοξων ανεπάγγελτων σωτήρων, που διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίες για την αλλαγή της στάσης Σαμαρά, ύβρεις και συκοφαντίες, ότι όλοι το ίδιο είναι, ότι ο Αντώνης βάσει σχεδίου "ξεπουλάει" την Ελλάδα και το διανθίζουν με π@π@ριές, μασονίες, πιέσεις, εβραίους, νεφελίμ, εξωγήινους και λοιπές μπούρδες. Επαναλαμβάνω: σέβομαι όποιον διαφωνεί ειλικρινά και δεν έχει στόκο στ' αυτιά και τα μάτια, απ[λώς εξηγώ το κίνητρο του Σαμαρά. Η "συνωμοσία" που υπάρχει πίσω από το ναι που είπε, έχει δυο συνωμότες: την συνείδηση και την λογική του. Θεώρησε σήμερα, 2/2012, τον κίνδυνο χρεωκοπίας αληθινό και χαοτικές τις ενδεχόμενες συνέπειες για το Λαό και έτσι πήρε την απόφαση του.
   Κι ο Κ. Καραμανλής ψήφισε όχι στο πρώτο μνημόνιο και τώρα είπε ναι, θεωρώντας τον κίνδυνο αληθινό και το έλεγε στους βουλευτές, προτρέποντας τους να στηρίξουν Σαμαρά. "Προδότης" κι αυτός;
   Να σοβαρευτούμε λοιπόν.
   Αγαπητέ Γεώργιε, οι περισσότεροι εχθροί μας δεν κρύβουν τα σχέδια τους. Η δράση των υπηρεσιών και των πρακτόρων τους είναι κεκαλυμμένη συχνά, όμως όι επιδιώξεις τους ολοφάνερες. Τούρκοι, σκοπιανοί φωνάζουν τα σχέδια τους, οι γερμαναράδες βγάζει μάτι τι θέλουν και το "κακό σιωνιστικό Ισραήλ", είναι σήμερα σύμμαχος μας, διότι ταυτίζονται πλέον τα συμφέροντα του μαζί μας, έχοντας κατατάξει τα μεμέτια ως εχθρούς.
   Ο πρώτος συνωμότης εχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός. Αν εμείς έχουμε σχέδιο, ηγεσία και τόλμη, τότε όλες οι συνωμοσίες σπάνε τα μούτρα τους.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 11:25:15

    Πολυ σωστα ολα αυτα.Μονο που οταν γραφονται αρθρα που αποδιδουν τις βομβες στο μετρο οχι στους Δεκεμβριστες αλλα καπου αλλου (που δηλαδη - στην αστυνομια;) ενισχυουν τη συνωμοσιολογια.

 21. o deksios avatar
  o deksios 26/02/2012 16:53:28

  ο Σαμαρας δεν υπολογισε καλα τη φθορα της συμμετοχης του στη συγκυβερνηση.. αυτη η φθορα, μαζι με την παραταση των εκλογων και τη νεα δανειακη, καλα υπολογισμενη απ' τους πασοκους, τον εφερε μπροστα σε μια αλλη φθορα..
  την απογοητευση που νιωσουν πολλοι δεξιοι και δεν θελουν να πανε να ψηφισουν, και να δουνε μετα τις εκλογες μια συγκυβερνηση με το πασοκ, που ξερουν πολυ καλα οτι σημαινει οτι οι πρασινοφρουροι θα κοβουν και θα ραβουν στις θεσεις κλειδια..
  αντιστροφα, η ολη ιδεα προκαλει τρομερο ενθουσιασμο και συσπειρωση στο πασοκ, που ξαναβγαινουν στα καφενεια.. ολες οι τοπικες του πασοκ δημιουργουν κλιμα "πατε να ψηφιστε, μπορουμε να παραμεινουμε συγκυβερνηση (=κυβερνηση) και μετα τις εκλογες"...
  αλλωστε τωρα ο κοσμος δεν πολυκυνηγαει το πασοκ...ειναι πιθανον μετα την εκλογη βενιζελου στο πασοκ, τα ΜΜΕ να καλουν τους χαζους νεοδημοκρατες για να απολογηθουν για τα δεινα που εφεραν τα μνημονια στον τοπο!!!!!!!!!!!!!

 22. samarikos avatar
  samarikos 26/02/2012 17:18:19

  Φαήλο σε εκτιμώ για τις ιδέες σου αλλά σε παρακαλώ κάνε μια εκτίμηση για τη φράση-οι επιπτώσεις της επόμενης μέρας αν λέγαμε όχι.Δεν υπήρχε μηχανισμός να σε πετάξει εκτός ευρωζώνης(τώτα μπήκες σε αυτή τη λογική με το ναι που είπες και μπορουν από Ιούλιο να σε στείλουν εκτός).Τρομοκρατούσαν το κόσμο με το οτι δεν θα έχουμε τρόφιμα -καύσιμα κλπ,γιατί να μην έχουμε ,αν εμείς λέγαμε όχι το ευρώ δε θα υπήρχε?Οι εταρίες πάλι ευρώ θα είχαν στις συνναλλάγες τους,όσο για τα τρόφιμα,εισάγει το κράτος τρόφιμα?μια εταιρία το κάνει.Η λύση ήταν το όχι και μεταφορά του προβλήματος στους άλλους,τότε να δεις λύσεις που θα βρίσκανε.Τώρα είναι αργά σε μπλόκαραν σε αγοράζουν και θα σε πετάξουν έξω σύντομα με τη δικήμας υπογραφή.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ samarikos 26/02/2012 17:31:30

   Βρε πατριώτη, αν ήταν τόσο γελοία εύκολο να ξεφύγεις από τη μέγγενη των πιστωτών σου, δε θα σε πίεζαν τόσο χυδαία. Σε είχαν στο χέρι και ο ΑΣ το ήξερε καλά. Εκτός αν τον λες προδότη σαν το ΓΑΠ. Μένει να αποδειχθεί τι είναι στους επόμενους 2-3 μήνες. Το ότι δε τον θελουν για πρωθυπουργό οι Γερμανοί και για αυτό του ζήτησαν δις ενυπόγραφες δεσμεύσεις (και δις πήραν τα 3 του...) δείχνει πως δεν κουμαντάρεται εύκολα πάντως και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ.

   • Leonidas avatar
    Leonidas @ Γεώργιος Τ. 26/02/2012 21:46:59

    Αυτό που θέλουν οι Γερμανοί, είναι ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ τα μέτρα, οι δανειακή ( που δεσμεύει τη χώρα χειροπόδαρα , με όρους που ευνοούν μόνο την ύφεση, με αδυναμία δανεισμού στο μέλλον λόγω χρεωκοπίας μας-αλλιώς γνωστό ως PSI) κτλ.κτλ.

    Και αυτό ως τώρα το πετυχαίνουν μιά χαρά!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ samarikos 26/02/2012 20:26:27

   Ναι, δεν υπάρχει θεσμικός τρόπος να σε βγάλουν από το ευρώ, πετρέλαιο, τρόφιμα και λοιπά καταναλωτικά αγαθά για το λα;ό τα εισάγουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες.
   Κάθε όμως σύγχρονη οικονομία χρειάζεται στοιχειωδώς υγιές και λειτουργικό σύστημα για να λειτουργήσει. Έτσι παίρνουν πιστώσεις οι ιδιωτικές εταιρείες και λειτουργούν, κάνουν εισαγωγές κλπ.
   Ξεκαθαρίζω ότι πιθανολογούμε, μιλάμε για σενάριο:
   Ο Αντώνης την Κυριακή έλεγε ΟΧΙ και απέσυρε την υποστήριξη του από την κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπορούσε πλέον να σταθεί μόνο με το αλληλογρονθοκοπούμενο ΠΑΣΟΚ του 8 με 12%, οπότε θα πηγαίναμε σε εκλογές σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες με τοι PSI και την δασνειακή στον αέρα,κενό γράμμα. Παράλληλα θα ζητούσε από την Ευρώπη ένα πρόγραμμα βοήθειας με ήπια προσαρμογή της κοινωνίας στις μεταρρυθμίσεις, ευνοϊκότερη αποπληρωμή, κονδύλια στην ανάπτυξη. Θα έπρεπε δε να διατυπώσει την απειλή πως πτώχευση θα σήμαινε μονομερή διαγραφή του χρέους και ανατίναξη της ευρωζώνης.
   Εκδοχή πρώτη: η Ευρώπη θα ερχόταν τρέχοντας κι άμεσα να μας προσκυνήσει και θα δεχόταν τους όρους Σαμαρά. Χλωμό το βλέπω. Πάντως ο Σαμαράς θα έπαιρνε τουλάχιστον 50%. Το πιθανότερο θα ήταν να προηγηθεί μια σύντομη περίοδος ψυχολογικού πολέμου για να μας κάμψουν.
   Δεύτερη εκδοχή: Οι Τροϊκανοί θα εξαπέλυαν για κάποιο διάστημα κλιμακούμενες απειλές, θα δήλωναν προφανώς ότι τέρμα η δανειοδότηση κι ότι πρέπει να φύγουμε. Οι Έλληνες ψύχραιμοι και με πίστρη στην ηγεσία τους, τηρούν την τάξη, δεν ορμούν στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ και διαδηλώνουν μαζικά και ειρηνικά στηρίζοντας τον Αντώνη και δηλώνουν με κάθε τρόπο την βούληση τους για κάθε θυσία. Ο Σαμαράς επιμένει στην σκληρή θέση και οι Φράγκοι κάμπτονται και προσκυνάνε στο παρά ένα. Ο Σαμαράς παίρνει σαρωτικό ποσοστό με τα 2/3 της Βουλής δικά του.
   Εκδοχή τρίτη. Ο Σαμαράς λέει όχι. Οι ευρωπαίοι δηλώνουν διακοπή της χρηματοδότησης και μας καλούν να φύγουμε από την ευρωζώνη. Δεν μπορούν να μας διώξουν θεσμικά αλλά μας λένε με κάθε τρόπο raus μας απειλούν με απομόνωση κλπ. Ο Σαμαράς τους "γράφει", επιμένει κι εν μέσω προεκλογικού, δηλώνει ότι αν μας αφήσουν να καταρρεύσουμε δεν θα τους πληρώσουμε μία. Αυτοί όμως που την Κυριακή το βράδυ σήκωναν ότι μπορούσαν με τις κάρτες, τις επόμενες μέρες, ακούγοντας και τους τσαμπουκάδες των εταίρων μας, ορμάνε στους γκισέδες να σηκώσουν και τα ρέστα. Ακούνε κι ότι με την κατάρρευση της συμφωνίας πάπαλα τα 30 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών κι ο πανικός διασπείρεται περισσότερο. Παράλληλα το ίδιο γίνεται στα σούπερ μάρκετ. Οι τράπεζες κλατάρουν, επιτρέπουν ανάληψη ενός μικρού ποσού το μήνα ανά λογαριασμό κι αρχίζουν τα επεισόδια από αυτούς που φοβούνται ότι χάνουν τα λεφτά τους. Το τραπεζικό σύστημα καταρρέει, όπότε έχουν πρόβλημα κι οι εισαγωγές, διότι οι εταιρείες δεν στέλνουν ένα φορτηγατζή με μια βαλίτσα λεφτά να φέρει τα προϊόντα παγκουί, που λέγανε οι μάγκες. Έτσι για κάποιο διάστημα τουλάχιστον θα υπάρξουν ελλείψεις που θα εντείνουν τον πανικό. Οι Ευρωπαίοι λοιπόν, στην εκδοχή αυτή, επιθυμώντας να μας τιμωρήσουν και θεωρώντας πως έχουν θωρακιστεί αρκετά από ενδεχόμενη χρεωκοπία μας, συνεχίζουν την σκληρή στάση. Έτσι πριν τις εκλογές βαράμε κανόνι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία. Σίγουρα πάντως δεν θα ήταν μια κυριλέ διαδικασία Πρωτοδικείου. Ας πούμε ότι παρ' όλα αυτά, αυτοί που δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους και στέκονται στις ουρές για κάποιο διάστημα στέκονται στην ουρά για βασικά αγαθά, επιβραβεύουν τον Αντώνη και τον στέλνουν σε λίγο, μετά από όλο αυτό το χαμό, αυτοδύναμο στην κυβέρνηση.
   Την επόμενη μέρα ο Αντώνης έχει ένα βασικό πρόβλημα. Η χώρα παρά την παύση πληρωμών, χωρίς να πληρώνει ούτε σεντ στους δανειστές, έχοντας διαγράψει μονομερώς το χρέος, εξακολουθεί να έχει πρωτογενές έλλειμμα. Τα ΄'εσοδα δεν φθάνουν για τις κρατικές δαπάνες. Εκεί έχει δυο επιλογές: α) μέσα σε λίγες μέρες κάνει ιλλιγγιώδεις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες όλων των υπουργείων. Εν ολίγοις εγχείρηση με αλυσοπρίονο. Αντί για περικοπές 15 και 20%, θα πρέπει να κάνει περικοπές πχ 50%, μαζικές απολύσεις κλπ. Αυτό σημαίνει πως υγεία, παιδεία, όλα, θα μπουν σε κώμα κι οι άνθρωποι θα δεχθούν να ζήσουν σε πλήρη εξαθλίωση, άμεση εξαθλίωση. β) Επειδή το προηγούμενο είναι αδιανόητο, δεν μπορείς να πιάσεις στόχους δεκαετιών σε μια εβδομάδα, θα πρέπει να κερδίσει χρόνο για να βρει λύση. Παρασκευή λοιπόν μεσημέρι ανακοινώνει ότι δεσμεύει αναλογικά 10 με 20% των καταθέσεων και δίνει στους καταθέτες έντοκα ομόλογα του δημοσίου, λέει "μαζί θα σωθούμε ή θα χαθούμε" και βγαίνει στην γύρα΄, έχοντας εξασφαλίσει τις δαπάνες του κράτους για λίγους μήνες, χωρίς να πετσοκόψει, με τον προαναφερθέντα τρόπο, τις ζωές των ανθρώπων και την λειτουργικότητα του κράτους. Πάει Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, παντού ζητώντας δάνειο, ξεκινώντας παράλληγλα ταχύρρυθμες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό. Ποιος δανείζει μια χώρα που μ,όλις έριξε κανόνι; Αν μας δανείσουν, με αξιοπρεπείς όρους, προχωράμε πειθαρχημένοι στην εξυγίανση της οικονομίας και των θεσμών, μηχανισμών και ο Σαμαράς γίνεται εφάμιλλος του Καποδίστρια, του Κολοκοτρώνη, του Ελ. Βενιζέλου κλπ.
   Αν δεν μας δανείσουν, τότε βγαίνουμε μόνοι μας από το ευρώ για να κόψουμε χρήμα, κάνουμε τις περικοπές κι απολύσεις με το αλυσοπρίον που λέγαμε και ξεκινάμε υποτίμηση, πληθωρισμό κλπ, παλεύοντας να γίνουμε ξανά υγιείς, ανταγωνιστικοί κλπ για ένα άγνωστο ορίζοντα, με την προϋπόθεση πωςε θα αντιμετωπίσουμε χωρίς να διαλυθούμε την τεράστια κοινωνική έκρηξη και τις δυνάμεις του χάους και του μηδενισμού που καραδοκούν.
   Τι θα κάνει όμως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στα σενάρια της κακής έκβασης; Θα στηρίξει τον ηγέτη ή θα θέλει να τον λυντσάρει ως άφρονα ρομαντικό που τους πήρε στο λαιμό του; Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει τις πρώτες μέρες, όταν θα ορμούσαν στις τράπεζες ή όταν θα αποτύγχανε να βρει τρίτες πηγές δανεισμού, για να μην υποχρεωθεί να εφαρμόσει λύσεις ακρωτηριασμού.
   Σκεφτείτε τις εκδοχές και βγάλτε συμπεράσματα, επαναλαμβάνω με τα δεδομένα τα τωρινά και όχι των αρχών του 2010.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 20:36:08

    Κανεις απο αυτους στους οποιους απευθυνεσαι,δεν ενδιαφερεται για την αναλυση σου.Το μονο που θελουν απο τον Σαμαρα,ειναι να υπονοησει ακομα ενα "ΛΕΦΤΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ".Να αρνηθει την κοινη λογικη,που διακρινει
    τις ενεργειες του.Να αρνηθει την πραγματικοτητα.Να
    χαϊδεψει τα αυτια τους.Να αρνηθει το μελλον.Να θαψει το παρελθον.Να γινει πνευματικο και πολιτικο υποχειριο τους.Ελπιζω,και πιστευω,πως δεν θα το κανει.
    Κι'οταν θα'ρθει η ωρα,θα τον τιμωρησουν με την ψηφο τους.Γιατι ειναι,ευτυχως,προβλεψιμοι.

    • tasos1 avatar
     tasos1 @ Δικερως 27/02/2012 11:51:01

     Βρήκαν άνθρωπο να τάξει! Ο Αντώνης μπορεί να πολεμήσει δίπλα σου και να πεθάνει για σένα, αλλά ψέμματα δε θα σου πει... Ούτε τα λεγόμενα ... κατά συνθήκη,,,

   • TIMAIOS avatar
    TIMAIOS @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 22:14:01

    Στα παραπανω προσθεσε και τον εξωγενη κινδυνο καθοτι οι "γειτονες" με υπομονη κροκοδειλου περιμενουν και οταν βρουν ευκαιρια χτυπουν

 23. Μάκης Π. avatar
  Μάκης Π. 26/02/2012 17:31:09

  Μα και βέβαια οι ξένοι θέλουν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους.
  Αφού λοιπόν το θέλουν τόσο πολύ τότε, γιατί δεν ζητάνε υπογραφές και από τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων ;
  Τώρα μπήκε κι ο Καμμένος στο παιγνίδι.....
  Το πολιτικό τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό.
  Άντε λοιπόν, ας ζητήσουν υπογραφές από όλους τους αρχηγούς !
  Ξέρετε κάτι κύριοι ; Δεν θα τις ζητήσουν , διότι γνωρίζουν ότι, δεν πρόκειται να τις πάρουν.
  Δεν τους αρέσει η ήττα κύριοι. Με τίποτε , διότι αυτά ακούγονται σε όλη την υφήλιο.
  Άλλαξαν τα δεδομένα είπε αίφνης ο κ. Σαμαράς.
  Θα έπρεπε όμως να τα παρακολουθείτε καλύτερα τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ κύριοι τέτοιες κρίσιμες ώρες και ημέρες και όχι να αιφνιδιάζετε κατ' αυτόν τον τρόπο, όλους εκείνους που σας άκουγαν, σας στήριζαν και ήλπιζαν!

  Έρχεστε μετά από 2 χρόνια θυσιών και πόνου, εσείς οι υποστηρικτές μου που λέγατε σταθερά "ΌΧΙ", να πείτε αίφνης "ΝΑΙ σε όλα" και μάλιστα με πίεση, με διαγραφές, μ' αντάρες και βροντές.
  Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχουν τα περιθώρια για να σας συγχωρήσω.

  Τα δεδομένα έχουν πράγματι αλλάξει πολύ κύριε Κρανιδιώτη, μετά από 2 έτη πρωτοφανούς και διαρκούς εξαθλίωσης του Έλληνα.
  Είναι προφανές ότι, ουδείς παραδέχεται πλέον τους πολιτικούς ελιγμούς και τις υψηλές θεωρίες και στρατηγικές, αφού ο ίδιος καταφανώς εκβιάζεται και ποδοπατείται συνεχώς και αδιαλείπτως.
  Ο βιασμένος Έλληνας δεν θα ανεχθεί ποτέ για ηγέτη του κάποιον, του οποίου η δύναμη αρκεί ίσα-ίσα για να κρατάει το φανάρι στους βιαστές του.

  Αυτή είναι η ζωή μας τα τελευταία 2 χρόνια κύριε :

  Είπε η τρόικα και είπε η Μέρκελ και είπε ο Σόιμπλε και είπε ο Όλι Ρεν και είπαν οι Γερμανοί και είπε κι η μικρή Ολλανδέζα…..
  (Δεν έβαλα τη Φιλανδή , γιατί αυτή θα τα λέει σε κάποιον άλλον αυτές τις ημέρες...... Βοήθειά του.....)

  Και ήρθε η Τρόικα , κι έφυγε η Τρόικα αλλά έστειλε email και…..ξανάρθε η τρόικα και ξανάφυγε αλλά ….θα ξανάρθει και πριν ξανάρθει μας έστειλε τελεσίγραφο, μας έστειλε σήματα καπνού, μας πήρε και τηλέφωνο ……… μας πήρε και ....κάπου άλλου και ήταν όλα υπέροχα !

  Κι ερχόμενοι στο σήμερα :
  Ανασάναμε λένε στις ειδήσεις....
  Σήμερα, γελάμε όλοι ευτυχισμένοι……
  Ανασάναμε....έφυγε ένα βάρος από πάνω μας .... 107 δις Ευρώ !!

  Ανασαίνω κι εγώ , ξανανασαίνω και ξανανασαίνω μήπως και μυρίσω λίγα ευρώ από τα πολλά , αλλά τίποτε.
  Αέρας κοπανιστός , αέρας βρωμερός , ψεύτικα χρέη απεχθή σαν τα ψεύτικα διλήμματα.
  Και μέτρα κι άλλα μέτρα κι άλλα μέτρα κι άλλα μέτρα κι άλλα κι άλλα....

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Μάκης Π. 26/02/2012 20:26:42

   Λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν.

   • Μάκης Π. avatar
    Μάκης Π. @ Δικερως 27/02/2012 10:21:11

    Φυσικά και δεν υπάρχουν φίλε μου , αφού υπάρχουν και δρουν ανενόχλητα και ατιμώρητα διεθνείς κερδοσκόποι , μούφες επιστήμονες των οικονομικών, παράνομοι τοκογλύφοι, οικονομικοί δολοφόνοι, αχόρταγες τράπεζες, καρτέλ, ύποπτες πολυεθνικές εταιρείες, ύποπτοι οίκοι αξιολόγησης,κεφαλαιούχοι με "μαύρες" καταθέσεις στο εξωτερικό, πουλημένα ΜΜΕ και ανάξιοι ή αδύναμοι ή ακατάλληλοι ή επικίνδυνοι πολιτικοί.
    Επειδή υπάρχουν αυτοί οι καρχαρίες εκεί έξω, δεν επιτρέπεται να ζει αξιοπρεπώς ο μικρομεσαίος.
    Σήμερα "σκοτώνονται" όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί εγκέφαλοι της Ευρώπης εκπονώντας μέτρα επί μέτρων για την αφαίρεση της μπουκιάς άρτου από τη μάζα ενώ, ουδείς τολμά να αγγίξει τα παράνομα αρπακτικά που διαχειρίζονται και καταναλώνουν γιγάντιες ποσότητες από ..... τα λεφτά που δεν υπάρχουν , όπως είπες.
    Ας ευτελισθούν λοιπόν οι ανθρώπινες αξίες, κάθε έννοια Δικαίου, τα ιδανικά μας, η φυλή μας, ο πολιτισμός μας και η ιστορία μας ....... επειδή λεφτά δεν υπάρχουν.

    • φριξος avatar
     φριξος @ Μάκης Π. 28/02/2012 15:44:16

     Εσύ τα λες αλλά ποιος σε ακούει!!! Θα πεθάνουν οι Έλληνες αλλά η οικονομία θα ανακάμψει...

 24. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 26/02/2012 17:41:49

  ΚΥΡΙΕ ΦΑΗΛΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΣΧΕΤΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ??
  «Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».

 25. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 26/02/2012 18:18:00

  Δείχνει η Αργεντινή τόν δρόμο στήν Ελλάδα;
  Πολλοί είναι οι ένθερμοι υποστηρικτές τής άτακτης χρεοκοπίας καί τής εισαγωγής τής νέας Δραχμής ώς εθνικού νομίσματος.
  Αλήθεια πώς είναι σήμερα η κατάσταση σέ αυτή τήν τεράστια σέ έκταση χώρα μέ τίς τεράστιες εκτάσεις, τήν πλούσια σέ πρώτες ύλες καί καούτσος καί μέ ένα πληθυσμό 40 εκατ. κατοίκων;
  Τίς τελευταίες εκλογές η πρόεδρος Κίρχνερ τίς κέρδισε μέ τό 54% τών ψήφων καί μέ σύνθημα παρόμοιο τού ΓΑΠ. Λεφτά υπάρχουν. Βίοι παράλληλοι;
  Στούς αναγνώστες παραθέτω τό παρακάτω αφιέρωμα τής: Die Presse.com σέ ελεύθερη απόδοση γιά πληρέστερη πληροφόρηση καί ασφαλέστερη εξαγωγή συμπερασμάτων.

  Σέ κάθε περίπτωση, τίς μεγάλες αποκρές, αποκρεύουν τό τυρί καί τής μπάμπως τό μ....ί. Καί τήν καθαρά Δευτέρα παίρνουν τά μ....ά αέρα. Καλές αποκριές σέ όλους.

  ARGENTINA:
  Μπουένος Άιρες. «Αγαπητοί πελάτες, πρέπει να κλείσουμε αυτό το κατάστημα, γιατί η έλλειψη εισαγόμενων προϊόντων καθιστά τήν επιχειρηματική δραστηριότητα αδύνατη». Από το 1935 η οικογένεια Espíndola πουλούσε ποδήλατα στα βόρεια του Μπουένος Άιρες καί από το τέλος Ιανουαρίου κρέμεται αυτή η ανακοίνωση έξω από την κλειδωμένη πόρτα του καταστήματος, στήν κομψή εμπορική οδό Avenida Libertador.
  Ζάντες, σέλες, κράνη βρίσκονται μεταξύ των περίπου 600 προϊόντων, τών οποίων η "αυτόματη έκδοση άδειας εισαγωγής" έχει αφαιρεθεί από τα μέσα του περασμένου έτους, που σε απλή γλώσσα σημαίνει, ότι δεν μπορούν πλέον να εισαχθούν. Η κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ υποστηρἰζει ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν να κατασκευασθούν από την εγχώρια βιομηχανία.

  Επειδή η βιομηχανία της Αργεντινής δεν μπορεί να αντιδράσει τόσο άμεσα, όλο καί περισσότερα προϊόντα γίνονται ελλειμματικά στήν χώρα τών 40 εκατομμυρίων κατοίκων. Σίδερα γιά σιδέρωμα, γάντια latex, ψυγεία λείπουν. Οι αγρότες δεν μπορούν να βρούν τα λάστιχα για τα τρακτέρ τους, τα οινοποιεία δεν έχουν βαρέλια, οδοντίατροι ψάχνουν ματαίως για ενεργά φαρμακευτικά συστατικά γιά τίς θεραπείες οδόντων και ζυμαρικά Italiana δεν επιτρέπονται νά εισαχθούν πλέον στη χώρα, στην οποία κάθε δεύτερη οικογένεια έχει ιταλική καταγωγή.

  Αρκετά υπουργεία και φορολογικές αρχές είναι υπεύθυνες για αυτές τις ενέργειες, οι οποίες σύμφωνα μέ την Υπουργό Βιομηχανίας Deborah Giorgi, θά προστατέψουν τήν εθνική οικονομία καί τίς θέσεις εργασίας από τήν πέρα τού Ατλαντικού κρίση. Στην πραγματικότητα όμως, αυτές οι ενέργειες επικεντρώνονται, ακόμα μιά φορά στήν αντιμετώπιση τού δύσκολου δημοσιονομικού προβλήματος.

  Η Αργεντινή πρέπει αναγκαστικά νά περισώσει το εμπορικό της πλεόνασμα: Τό 2011, σύμφωνα μέ κυβερνητικές ανακοινώσεις, τό πλεόνασμα περιορίσθηκε στά έντεκα δισεκατομμύρια δολάρια. Οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν ωστόσο, ότι το προηγούμενο έτος υπήρξε θετικό ισοζύγιο. Ωστόσο το εμπορικό ισοζύγιο πρέπει νά φαίνεται θετικό, επειδή η χώρα δέν παίρνει πίστωση από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, μετά την πτώχευση του κράτους την Πρωτοχρονιά του 2002, την βάναυση περικοπή τού χρέους το 2005 και τήν συνεχή εμπλοκή τών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές τής χώρας.

  Οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών είχαν επιτρέψει στήν κυβέρνηση Κίρχνερ από το 2003 νά αυξήσει τήν εσωτερική κατανάλωση. Έτσι, οι κρατικές επιχορηγήσεις για την παραγωγή ενέργειας αυξήθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια από τρία στά 75 δισ. δολάρια. Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι επιδοτήσεις είχαν πιάσει οροφή, η Κριστίνα Κίρσνερ κέρδισε τήν επανεκλογή της με 54 τοις εκατό των ψήφων. Τώρα έφθασε καί γιά τήν Αργεντινή η ώρα τού λογαριασμού: Στο μέλλον θα πρέπει να πληρώσουν οι αργεντινοί τρεις έως τέσσερις φορές πιό ακριβά την ηλεκτρική ενέργεια, τό φυσικό αέριο και τό νερό. Το μετρό αυξήθηκε σχεδόν 127 τοις εκατό, τα λεωφορεία και τα τρένα να ακολουθούν αρχές Μαρτίου. Οι περικοπές των επιδοτήσεων θα πλήξουν την εθνική κατανάλωση και αυτό σέ καιρούς μειωμένων τιμών τών πρώτων υλών. Επειδή τον Ιανουάριο δέν έβρεξε καί η παραγωγή τών κύριων εξαγώγιμωμ προϊόντων καλαμποκιού και σόγιας αναμένεται καχεκτική, η κυβέρνηση αποφάσισε να ελέγξει τις εισαγωγές πιο αυστηρά. Από τις αρχές Φεβρουαρίου, όλοι οι εισαγωγείς θα πρέπει τώρα να υποβάλουν στίς φορολογικές αρχές "υπεύθυνες δηλώσεις προϊόντων εισαγωγής". Ο τρόμος τών εισαγωγέων είναι ο υπουργός Εσωτερικού Εμπορίου Guillermo Moreno, ο οποίος απαιτεί από όλους τους εισαγωγείς λεπτομερείς καταστάσεις, υπογραμένες όλες από τον Διευθυντή κάθε εισαγωγικής εταιρείας.

  Αυτό πού ο διευθυντής της φορολογικής αρχής με κάθε σοβαρότητα ως «απλοποίηση» των διατυπώσεων διατυμπάνισε, αποτελεί ένα "σημαντικό εμπόδιο για τίς εισαγωγές", όπως έγραψε ο αυστριακός Επίτροπος Εμπορίου Josef Hofer στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, όταν το μέτρο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί καί από τήν απόρριψη τού 15 έως 20 τοις εκατό όλων των υποβληθέντων αιτήσεων εισαγωγής στίς αρχές τού μήνα, συνήθως με τυπικά κριτήρια, όπως φορολογικές οφειλές του εισαγωγέα. Σέ κάθε περίπτωση τα εμπόδια στις εισαγωγές δέν περιορίζονται μόνο στα είδη πολυτελείας, όπως το ζαμπόν Πάρμας ή κούκλες Barbie. Η βιομηχανία επίσης πρέπει να ανησυχεί για τόν περιορισμό τών μέσων παραγωγής της.

  Σε μια τύπου «πολεμική οικονομία» θα πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, απειλεί ο Υφυπουργός Moreno τους επιχειρηματίες, όπως αναφέρουν τά μέσα ενημέρωσης. Γιατί το δεύτερο εξάμηνο του έτους παραδοσιακά δεν εισέρχονται τόσα δολαρια στην πάμπα, όπως κατά τούς ισχυρούς εξαγωγικούς μήνες από Μάρτιο έως Μάιο.

  Ο τύπος τής «πολεμική οικονομία» ρίχνει ήδη τη σκιά του. Το εργοστάσιο μοτοσικλετών της Honda στη Σάντα Φε αναφέρει μείωση παραγωγής, λόγω εξαρτημάτων που λείπουν, η Procter & Gamble αυτή την εβδομάδα θα παράξει 40 τοις εκατό λιγότερες πάνες, επειδή υπάρχει έλλειψη πολτού και η ποδοσφαιρική ομάδα Ρίβερ Πλέιτ χρειάζεται ένα νέο χορηγό γιά τά μπλουζάκια τών ποδοσφαιριστών της. Η Tramontina, ο μεγαλύτερος παραγωγός της Νότιας Αμερικής μαχαιριών και κουζινικών σκευών, αποφάσισε, μετά τό κρατικό φρένο στίς εισαγωγές, νά αποσυρθεί τον Απρίλιο από τήν δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της ηπείρου.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Ιαπετός 26/02/2012 20:23:24

   Σοβαρο το σχολιο σου.Επισης,αρκουντως ενημερωτικο.
   Νομιζεις πως θα μπουν στον κοπο να το διαβασουν?
   Χλωμο εως βαθυ κιτρινο.

 26. tak avatar
  tak 26/02/2012 18:45:38

  Όλοι όσοι καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Σαμαρά και του προσάπτουν την ιδιότητα του μνημονιακού, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ούτε φίλος των Μερκοζί υπήρξε ούτε συναγελάζεται μαζί τους ούτε συμφέροντα κανενός υπηρετεί.
  Ο ίδιος έχει στη σκέψη του τη χώρα του και τίποτα άλλο και ο μοναδικός σκοπός και στόχος του είναι να προσφέρει ότι μπορεί, μέχρι αυταπαρνήσεως στην Ελλάδα.
  Γράφουν πολλοί στο διαδίκτυο πως εμείς που στηρίζομε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και καίμε λιβανωτό στο όνομά του, κακό του κάνουμε…
  Θα συμφωνούσα, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τέτοιος άνθρωπος.
  Μας διαβάζει, μας ακούει αλλά και μας έχει «γραμμένους» ως … υμνωδούς, επειδή, ως ξεροκέφαλος που είναι, ο ίδιος αποφασίζει –ευτυχώς σωστά όμως- πότε και πώς θα κινηθεί, αιφνιδιάζοντας ακόμα και τους πολύ κοντινούς του.
  Ο λόγος του Αντώνη Σαμαρά είναι συμβόλαιο, έστω κι αν αυτό το συμβόλαιο τον βλάπτει, όπως έγινε με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όμως ούτε οι Έλληνες -και δε μιλάμε μόνο για τους εκτός χώρου της παράταξής του- (και φαντάζομαι επειδή ο Σαμαράς δεν «χαϊδεύει» αυτιά και δε χτυπάει πλάτες) του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία.
  Αγνόησαν την άποψη του Ελύτη για τον Σαμαρά, αγνόησαν την άποψη του Ανδρέα Λεντάκη, εξακολουθούν να αγνοούν και την άποψη του Μίκη Θεοδωράκη,
  Μα όλα όλοι τόσο καλά τα ξέρουν και έχουν τόσο καλό ... λόγο επί παντός επιστητού;
  Κατηγορούν πολλοί στο διαδίκτυο τον Αντώνη Σαμαρά πως δεν έπρεπε να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ ούτε να δεχθεί τους όρους του.
  Επί του θέματος του Μνημονίου ΙΙ, ας κρατήσει ο καθένας τις απόψεις του, άλλωστε δεν είναι του παρόντος σχολίου αντικείμενο…
  Όμως πώς περιμένεις από έναν αρχηγό να πάρει τα … όπλα κατά των Μερκοζί και της Τρόικας, όταν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης του έδιναν από 18 μέχρι 20 άντε και 22%, δηλαδή ούτε τη στήριξη του δικού του ακόμα χώρου… Μετά λόγου γνώσεως, οι Έλληνες αδικούν τον εαυτό τους! Έχουν το δάσος και ψάχνουν το δέντρο.
  Αν οι μετρήσεις κατέγραφαν δυναμικότητα του Σαμαρά την κρίσιμη ώρα πάνω ή κοντά στο όριο της πλειοψηφίας, διαφορετικές θα ήταν οι αντιδράσεις του κ. Σαμαρά!
  Δεν μπορεί για παράδειγμα ο ελληνικός λαός να τον στέλνει με εντολή μόνο 18% να αντιταχθεί, να παλέψει ή και να πείσει το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα για τις απόψεις του, που αποδείχθηκαν σωστές!
  Αν είχε πάει με το 50% στις αποσκευές του, αλλιώς θα τον μετράγανε και αλλιώς θα τον ζυγίζανε.

  • juliet avatar
   juliet @ tak 26/02/2012 19:01:28

   Δεν κατάλαβες κάτι ...πάντα ψάχνουν για αυτόν που θα βγάλει το φίδι από τη τρύπα μόνος του και αυτοί θεατές ανάλογα από το αποτέλεσμα θα πράξουν..... να πάνε ή με το φίδι ή αφού ο δρόμος θα είναι ελεύθερος γυρίσουν την πλάτη και φύγουν.....για άλλες περιπέτειες .Ελληνες ....

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ juliet 26/02/2012 20:21:00

    Φιδια...

    • Νικήτας avatar
     Νικήτας @ Δικερως 27/02/2012 01:29:00

     Φίδια κολοβά. Φθονερά όντα όντως. 'Αφου έβγαλαν τον ΓΑΠ και τόσους άλλους πρίν...τώρα μου το παίζουν αντιφρονούντες῏αφυπνισμένοι.


     Τι να πει κανείς.

  • ANGRYMAN avatar
   ANGRYMAN @ tak 28/02/2012 16:28:56

   Τότε γιατί κοπήκαμε που τον έλανε ντα ντα το Εΰωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή ουσιαστικά η Μέρκελ;

   • tak avatar
    tak @ ANGRYMAN 29/02/2012 08:21:29

    Ποιος ... Θανάσης; Μπορεί να τον γάβγισαν σαν σκυλιά, αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να τον δαγκώσει και προϊόντος του χρόνου, ο Σαμαράς απέδειξε τι δίκαιο των θέσεών του... Γνωστά αυτά.

 27. xbab avatar
  xbab 26/02/2012 19:21:10

  "Λέτε ο Σαμαράς να μην ήθελε να γίνει πρωθυπουργός με 50%;"
  Αγαπητέ Φαήλο τι αγώνας γίνεται προκειμένου κόμμα και Σαμαράς αποκτήσουν αυτοδυναμία;
  Φαίνεται από μας, τη βάση, να μη γίνεται τίποτα.
  Δεν αναφέρομαι στον ίδιο τον κ.Σαμαρά, αλλά εκτιμώ πως δεν υφίσταται κομματικός μηχανισμός να στηρίξει πρόεδρο και πρόγραμμα(:).
  Υπάρχουν στελέχη αξιόπιστα που θα τα εμπιστευθεί η κοινωνία; Που είναι;
  Υπάρχει ανανέωση του κόμματος; που είναι;
  Με την προσχώρηση δύο στελεχών(αξιόλογων για μένα) δεν λύνεται το πρόβλημα.
  Υπάρχει επικοινωνιακός μηχανισμός που θα αποκρούσει τον Γκεμπελισμό και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ; ΟΧΙ
  Επομένως;

 28. Μάνος avatar
  Μάνος 26/02/2012 19:26:08

  .Μπορεί, Φαήλο, όπως λες, ο Αντώνης Σαμαράς να επέλεξε «αντί για την άμεση καταστροφή την αμφίβολη σωτηρία», αλλά ο κόσμος της ΝΔ που τον πίστεψε και τον ψήφισε για ηγέτη της Παράταξης, δεν πείστηκε καθόλου, ότι το ΟΧΙ του θα είχε σαν συνέπεια την καταστροφή. Αντίθετα, τα σενάρια καταστροφής, που και αυτός έφτασε στο σημείο, όπως ο ΓΑΠ παλαιότερα, να απευθύνει προς τον Ελληνικό λαό, οι περισσότεροι τα εξέλαβαν σαν ακραία κινδυνολογία, που δεν είχε βάση, τουλάχιστο στο βαθμό που λεγόταν. Γιατί, αν ήταν υπαρκτά αυτά τα σενάρια, τότε δεν έπρεπε, πριν τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου, να ζητάει εκλογές, αλλά έπρεπε να πει στο λαό ποια είναι η κατάσταση και να γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και όχι Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπαδήμο, για να χειριστεί τη δύσκολη κατάσταση της χώρας . Αυτό θα έκανε ένας ηγέτης, που πάνω από το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον βάζει το συμφέρον της Πατρίδας του. Και μη μου πεις, ότι τα σενάρια καταστροφής δεν υπήρχαν στις 8 Νοεμβρίου και εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά από τρεις μήνες, γιατί τότε την ευθύνη θα την είχε ακέραιη η Κυβέρνηση Παπαδήμου, η οποία δεν θα σχηματιζόταν, χωρίς τη δική μας συναίνεση . Θα αποδεικνυόταν από τα πράγματα, δηλαδή, ότι η επιλογή μας να στηρίξουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια ολέθρια και λάθος επιλογή, η οποία οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ επίσης, φίλε Φαήλο, ότι τα σενάρια καταστροφής υπήρχαν στις 8 Νοεμβρίου και ο Αντώνης ο Σαμαράς άφησε τη χώρα να κυβερνάται ουσιασικά με την ίδια καταστροφική Κυβέρνηση, με πρώτο βιολί τον άσχετο περί τα οικονομικά και όργανο της διαπλοκής Βενιζέλο, και να μην ζητήσει να γίνει μια Εθνική πανστρατειά, με τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης πραγματικά Εθνικής Σωτηρίας, όπως έγινε στην Ιταλία, για να περισώσει ό,τι ήταν δυνατό. Και επειδή δεν θεωρώ τόσο ανεύθυνο τον Αντώνη τον Σαμαρά, πιστεύω ότι τα σενάρια καταστροφής είναι τουλάχιστον υπερβολικά και εφευρέθηκαν, για να δικαιολογήσουν την πλήρη υποταγή μας στις επιταγές της διαπλοκής, της οποίας το μακρύ χέρι βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις, δεν γνωρίζω με ποια ανταλλάγματα. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, όλοι όσοι ήταν κοντά στον Αντώνη τον Σαμαρά έβλεπαν, μέρα με τη μέρα, από τη στιγμή που έγινε φανερό στους πάντες, ότι ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, πως η διαπλοκή έψαχνε τρόπους να αλώσει το κάστρο και δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, τα κατάφερε. Έτσι, στην Παράταξη και στο πλευρό του Αντώνη του Σαμαρά το πάνω χέρι δεν το έχουν πλέον οι αγνοί αγωνιστές της Παράταξης και άφθαρτοι πατριώτες, αλλά οι Ψυχάρηδες, οι Μιχελάκηδες, ως άλλοι Ρουσσόπουλοι, και οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι συνδαιτημόνες της διαπλοκής, οι οποίοι κατέχουν και πάλι περίοπτη θέση στα παράθυρα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Μέχρι και ο Γιακουμάτος «έσκασε μύτη». Αυτή, λοιπόν, φίλε Φαήλο, δεν είναι η Ν.Δ. του Αντώνη που ξέραμε, αλλά η Ν.Δ., με τη μάσκα της διαπλοκής. Κι αυτό το λέω με πόνο ψυχής, γιατί ήμουν απ’ αυτούς που πίστεψαν τον Αντώνη τον Σαμαρά και στο όραμα του για Νέα Μεταπολίτευση, για μια Ελλάδα, που δεν θα έκαναν κουμάντο, όπως σ’ όλη την Μεταπολίτευση, οι «νταβατζήδες»…

 29. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/02/2012 19:41:58

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΗΛΟ.
  ΑΠΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ,ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80 ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΜΤ , ΑΛΛΑ "ΦΩΝΗ
  ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ".

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/02/2012 20:19:14

   Συμφωνω.
   Μονο που εκεινοι που τοτε εκωφευαν,τωρα αλλαλαζουν ως μωρες παρθενες.

 30. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 26/02/2012 19:46:23

  Ok. Εγώ του το αναγνωρίζω το...κίνητρο. Όμως πιστεύω ακράδαντα, ότι όταν έχω απέναντί μου ένα άτομο ικανό και προικισμένο, καθαρό, δυνατό και περήφανο, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να έχω από αυτό διαφορετικές και ανώτερες προσδοκίες από εκείνες που οι μετριότητες μπορούν να μου ικανοποιήσουν...
  Με άλλα λόγια, όταν ανακατεύεσαι με την πολιτική στην Ελλάδα σήμερα, έχεις ΜΟΝΟΝ δύο επιλογές πλέον. Ή θα υπερβείς τη μετριότητα και θα γίνεις ΗΡΩΑΣ και ΗΓΕΤΗΣ, ή θα ακολουθήσεις τον δοκιμασμένο,σίγουρο δρόμο των ανίκανων, των συμβατικών και θα ταυτιστείς με τους ελάχιστους, τους δειλούς και ψυχικά ανάπηρους.... Δυστυχώς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ...ενδιάμεσης οδού, λόγω των ακροτήτων της τραγικής μας πραγματικότητας. Τώρα στο ερώτημα ποιοί θα στεκόντουσαν στο πλαϊ σου ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ εάν τολμούσες, ας δοκίμαζες και τότε θα διαπίστωνες πως είμαστε πάρα πολλοί, περισσότεροι από όσοι φαντάζεσαι....
  Όμως ακόμα, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ......
  Κι αφού δεν θα πεινάσεις ποτέ , ούτε εσύ ούτε η οικογένειά σου, αφού δεν εξαρτάσαι από κανέναν εργολάβο, λαμόγιο, μπακαλομαναβοκαναλάρχη, τι σε κρατάει και δεν πολεμάς τι σε εμποδίζει;;;;
  Συμβιβασμένους, ισορροπιστές, βαρετούς πολιτικάντηδες της πλάκας, έχουμε εν αφθονία.... Προς τι να αυτοκαταστρέφονται και οι ταλαντούχοι;;;
  Η στείρα ΄΄λογική΄΄ είναι απλά ένας κάκιστος σύμβουλος, που δεν μπορεί ποτέ να ανοίξει τους δρόμους προς το αύριο.....

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ :
  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ - ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
  http://www.youtube.com/watch?v=eJxpAWJeOb8

  • pinokio avatar
   pinokio @ BLACKQUEEN 27/02/2012 09:08:30

   !!!

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ pinokio 27/02/2012 11:25:18

    (!!!!!) ;;;; Τι ακριβώς εννοείτε αγαπητέ πινόκιο;;; Σας δυσκόλεψε κάτι;;; Δεν το αποκωδικοποιήσατε;;

    Για σάς ειδικά τότε, ας το απλοποιήσουμε :

    Aργοπεθαίνει όποιος.... (Pablo Neruda)

    http://www.youtube.com/watch?v=Q5EdJ7s7SFM&feature=related

 31. nestrom avatar
  nestrom 26/02/2012 20:21:55

  Δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα.
  Εκλογές τώρα. Ό,τι έχει αποφασιστεί και ψηφιστεί στη Βουλή δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση.

  Ο Σαμαράς και ο κάθε ενας που διεκδικεί την αυτοδυναμία πρέπει να θέσουν διλλήματα και προτάσεις:
  -Να μείνουμε ή όχι στο ευρώ?(θεωρείται δεδομένο οτι η πλειοψηφία θέλει την παραμονή, ας ελεγχθεί εκλογικά λοιπόν)
  -Να αποπληρώσουμε ή όχι το χρέος με ό,τι συνέπεια έχει αυτό? (περιγραφή της προαγματικότητας και όχι τρομοκρατία)
  -Θα διωχθούν ποινικά όσοι μας οδήγησαν στο ΔΝΤ με τεχνητή αύξηση του ελλείματος?

  Να τεθούν τα ερωτήματα και να ψηφίσει ο λαός.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ nestrom 26/02/2012 20:38:22

   Εσυ εμεινες στο δημοψηφισμα του Τζεφρεϋ.
   Αυτα που ψαχνεις,εχουν χιλιοειπωθει απο τον Σαμαρα.Εδω και καιρο.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ nestrom 26/02/2012 21:16:15

   Πολύ ωραία! Κι αν η πλειοψηφία θέλει να μείνουμε στο ευρώ και να μην πληρώσουμε το χρέος (μια χαρά "λύση" μου φαίνεται) το λύσαμε το πρόβλημα μας; Μόνοι μας είμαστε σε αυτόν τον πλανήτη;
   Με το τρίτο ερώτημα δεν ασχολούμαι γιατί τέτοια πράγματα δεν είναι θέματα λαϊκής βούλησης αλλά θέματα νομοθεσίας.

   • nestrom avatar
    nestrom @ firiki2010 26/02/2012 22:07:56

    Ό,τι παλαβό για σένα ή για μένα αποφασίσει η πλειοψηφία, αυτό πρέπει να εφαρμοστεί.
    Κανείς δεν πρέπει να μιλά για λογαριασμό της πλειοψηφίας αν δεν υπάρχει πρόσφατη καταγραφή της.

    Όσο για το τρίτο, που δεν σχολιάζεις, η νομοθεσία ως έργο των εκλεγμένων βουλευτών είναι κατ'επέκταση προιόν της λαϊκής βούλησης.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ nestrom 26/02/2012 22:41:12

     1 Οσο περίεργο και αν σου φαίνεται η πλειοψηφία δεν μπορεί να αποφασίζε ..οτιδήποτε. Πολύ περισσότερο "παλαβομάρες" πχ δεν δικαιούται να αποφασίσει πως όσοι έχουν υψος πάνω από 1.95 θα πληρώνουν διπλάσιους φόρους
     2 Η πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει ανεφάρμοστα πράγματα πχ γιατί εμπλέκουν και τρίτους. Η πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει να μείνουμε στο ευρώ, να μας χαρίσουν το χρέος και να πάρουμε καινούργια δάνεια. Και που το αποφάσισε... τι έγινε;
     3 Αν υπάρχουν ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις η διαδικασία θα προχωρήσει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποια απόφαση της πλειοψηφίας. Προφανώς η νομοθεσία είναι προϊόν της λαϊκής βούλησης, αλλά το αν θα διωχθεί κάποιος ή όχι δεν το αποφασίζει η πλειοψηφία.

     • nestrom avatar
      nestrom @ firiki2010 26/02/2012 23:04:52

      1. Οι πολλοί αποφασίζουν. Δεν υπάρχει ποιότητα ψήφου, μόνο ποσότητα. Μπορεί να μη σου αρέσει (ούτε εμένα) αλλά έτσι είναι. Η αμόρφωτη γριούλα έχει ψήφο με ίδιο βάρος με τη δική σου. Αν οι πολλοί αποφασίσουν να φύγουμε από το ευρώ, εσύ όμως πιστεύεις ότι είναι παλαβό δεν θα εισακουστείς.
      2.Η πλειοψηφία εγκρίνει προθέσεις όχι αποτελέσματα. Π.χ. μπορεί να αποφασίσει να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, δεν μπορεί όμως να αποφασίσει την κατάληψή της. Είναι απλό να το καταλάβεις.
      3.Όπως πιθανώς να γνωρίζεις οι βουλευτές είναι σε ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας και η δικαστική εξουσία δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς την προηγούμενη έκδοση θετικής γνωμοδότησης από αντίστοιχη επιτροπή της βουλής. Αυτό μπορεί να αλλάξει συνταγματικά, αλλά προηγουμένως πρέπει να αποτελεί μέρος του προγράμματος του κόμματος που θα έρθει να το εφαρμόσει.

   • Y. avatar
    Y. @ firiki2010 26/02/2012 23:19:12

    ...και πολιτικής βούλησης

 32. orfeas avatar
  orfeas 26/02/2012 20:27:13

  Αγαπητοί συμπάσχοντες,
  Θα ήθελα να παραθέσω μια σειρά ερωτημάτων αντικειμενικών και απαντήσεων προσωπικών,αλλά καλώ όλους να απαντήσουν όπως αυτοί ορίζουν:
  1. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μνημονιακός ή αντί μνημονιακός;
  Είναι λάθος ερώτηση γιατί η μεν πρώτη σύμβαση είχε άλλα χαρακτηριστικά,ποιοτικά,πολιτικά και ομολογουμένως δεν ήταν μονοδρομιακή επιλογή.Η δεύτερη σύμβαση προέκυψε όταν στην οθόνη της οικονομίας έγραψε TIME OUT και έπρεπε να περισώσουμε ότι καταφέρουμε παίρνοντας μια ανάσα.Ωστόσο,ο Αντώνης ήταν αυτός που είπε το μεγάλο ΟΧΙ όταν έπρεπε και αυτό ήταν το 2010 και έπεσαν όλοι επάνω του να τον κατασπαράξουν.Η μαγκιά ήταν τότε...το 2010.Και έτσι ανέδειξε ο Πρόεδρος ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό για έναν ηγέτη...το πολιτικό ένστικτο!Κόντρα σε όλους και σε όλα,αλλά μέρα με τη μέρα όλοι συμφωνούσαν με την λογική του ΟΧΙ.Άρα,ο Σαμαράς είναι ο εκφραστής του αντιμνημονίου.
  2.Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πατριώτης ή όχι;
  Η απάντηση προφανής και καταγεγραμμένη πλέον ιστορικά.Ναι και όταν χρειάστηκε σε βάρος του προσωπικού του οφέλους.Έτσι λοιπόν ο Σαμαράς δεν έγινε (προς το παρόν) ο πρωθυπουργός του 50%!
  3.Ο Αντώνης Σαμαράς αν ψήφιζε κατά της νέας σύμβασης θα ήταν ο πρωθυπουργός του 50%;
  Κατηγορηματικά ναι,αλλά θα έχανε την ευκαιρία να γίνει ο νέος Εθνάρχης! Γιατί γνωρίζετε πολλούς που θα είχαν την ρεαλιστική δυνατότητα να κυβερνήσουν την επομένη με τέτοια δημοφιλία,οπότε και ακλόνητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα έλεγαν όχι;
  4. Η ζημιά έγινε με πρώτο μνημόνιο ή το δεύτερο;
  Σαφώς με το πρώτο όταν υπήρχε σωρεία επιλογών αλλά η αριστερίζουσα νεοφιλελεύθερη και δουλική πράσινη λαίλαπα παρέα με τα δεκανίκια της υπερασπίστηκαν τον μονόδρομο του ΔΝΤ.Το δεύτερο ήρθε να επιβεβαιώσει παμηγυρικά την άποψη του Σαμαρά περί λάθους μείγματος οικονομικής πολιτικής και κυβερνητικής ανυπαρξίας.
  5. Αν δεν υπογραφόταν η νέα σύμβαση θα πτωχεύαμε;
  Εδώ οι απόψεις διίστανται...Ωστόσο,όταν είσαι ασθενής με μια βαριά αρρώστεια και καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ μιας αγωγής που πιθανόν να σε σώσει αλλά σίγουρα θα σου δώσει χρόνο ζωής ώστε να αναζητήσεις και άλλες εναλλακτικές περιπτώσεις ίασης ή μιας αμφίβολης επέμβασης που μπορεί να τερματίσει την ζωή σου τι θα διάλεγες; Εδώ αγαπητοί μου διαλέγω να εμπιστευτώ τον αρχηγό μου και την κρίση του...
  6.Έπρεπε η ΝΔ να συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση,οπότε και να πάρει το ρίσκο της συν-φθοράς και της ανάγκης στήριξης της νέας σύμβασης;
  H άποψη μου είναι πως η συμμετοχή μας ήταν καταστροφική!Δέχομαι το κέρδος της αποχώρησης του μυστακοφόρου νεογνού και της ανάγκης σωτηρίας της πατρίδας,αλλά θα ήταν περισσότερα τα οφέλη εάν πιέζαμε για εκλογές στις αρχές του Δεκέμβρη.Και η αυτοδυναμία θα ήταν πιο ρεαλιστική περίπτωση και η πολιτική νομιμοποίηση θα ήταν ισχυρότερη και η προπαγάνδα της "Αριστεράς" δεν θα είχε ασπαστές!Χωρίς φυσικά να γνωρίζω το διεθνές πλαίσιο πιέσεων και εκβιασμών,ρεαλιστικών ή μη.
  7. Ο Φαήλος θα ήταν αρεστός στο λαϊκό ακροατήριο αν αρθρογραφούσε υπέρ του δημοφιλούς ΟΧΙ;
  Κατηγορηματικά ναι! Αλλά διάλεξε να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Και αυτό είναι αποδεδειγμένο,ξέχωρα αν κάποιος συμφωνεί μαζί του ή όχι. Και μην μου πει κανείς ότι είναι από εκείνους τους υποτακτικούς λεκέδες που αναγάγουν τις αρχηγικές κολακείες σε επιστημονικές αρετές γιατί αυτό είναι διπλά αποδεδειγμένο αν και ενίοτε ενοχλητικό.Οπότε, γειασάν του μάγκα...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ orfeas 26/02/2012 20:52:34

   Μπράβο, πολύ καλό σχόλιο και γραφή ,επίσης!!!!!!

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ orfeas 26/02/2012 21:26:49

   Αυτή είναι Ορφεα η λογική σκέψη που τείνει να εκλείψει .ΟΙ περισσότεροι ΝΔημοκρατες αποφασίζουν με βαση το θυμικό γι αυτό και βλέπεις εκεί που αποθεώνουν εκεί και βρίζουν.
   Πραγματικά είναι τραγικό αυτό Περα απο κακο στην Νδ κανουν κακο και στην πατρίδα.

  • Μάκης Π. avatar
   Μάκης Π. @ orfeas 26/02/2012 22:50:42

   Κύριε Ορφέα ,
   τυγχάνω ιδιοκτήτης ενός κοπρίτη και εάν τον εγκαταλείψω έρχεται ο νόμος και με τσακίζει . Και καλά θα μου κάνει.
   Αν ο σκύλος μου αφοδεύσει σε ακατάλληλο σημείο και το καταγγείλει αυτό ο γείτονάς μου, ο νόμος θα με τιμωρήσει.......
   Διότι πρέπει να είμαστε πολιτισμένοι......με τους σκύλους !
   Την ίδια στιγμή βέβαια κυκλοφοράνε Έλληνες πεινασμένοι, ρακένδυτοι, παγωμένοι και άστεγοι, επειδή προφανώς ΔΕΝ είμαστε πολιτισμένοι με τους ανθρώπους!
   Την ίδια στιγμή επιβάλλονται ατέλειωτα οικονομικά μέτρα εναντίον σύννομων ανθρώπων, μέχρι να τους φθάσουμε στο σημείο να νοιώσουν εγκαταλελειμμένοι σκύλοι !
   Ίσως τότε να πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη......
   Και καθόμαστε και κοιτάμε μωρέ ;
   Τι συζητάμε για λογική σκέψη και για .... εκλείψεις ηλίου και σελήνης ;
   Τι ψάχνουμε να βρούμε πέρα από τα τόσο γήινα χάλια μας;
   Έχουμε 2012 κύριε Ορφέα και λοιποί κύριοι.
   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ επειδή δεν μας βγαίνουν τα νούμερα στα computer.
   Αυτό το τόσο μα τόσο πολύ απλό μπορούμε να το καταλάβουμε ;
   Ουδόλλως με ενδιαφέρει αν το καταλαβαίνει η τρόικα ή κάποιοι άλλοι ..... πολιτισμένοι.
   Είναι δύσκολο να το στηρίξουμε ;
   Είναι δύσκολο να το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ να ακούσει η υφήλιος και να αφήσουμε στην άκρη τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, τις υψηλές οικονομικές θεωρίες, τις δημοσκοπήσεις, το excel, το power point, την τρόικα και τους .....εξωγήινους ;

   Παρακαλώ πολύ να με συγχωρέσετε για το έντονο ύφος μου αλλά, δεν μπορώ να βλέπω να διαπραγματεύονται ουσιώδεις ανθρώπινες αξίες, ούτε τώρα, ούτε πριν από 2 χρόνια, ούτε ποτέ.

 33. jone fileas avatar
  jone fileas 26/02/2012 20:47:47

  Ο χρόνος που ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του ''ναι'' μετράει ανάποδα απ΄ό,τι υπολογίζουν.Το κακό όταν το αναβάλλεις θα έρθει αργότερα δριμύτερο και πιο οδυνηρό.Και μάλιστα τότε η χρεωκοπία θα μας βρει με τις αλυσίδες των εγγυήσεων,του αγγλικού δικαίου και των άλλων αποικιοκρατικών όρων του μνημονίου 2 το οποίο αμφισβητείται από όλους τους σοβαρούς επιστήμονες και αναλυτές.
  Οι κινδυνολογίες ανέκαθεν αποτελούσαν τη συγκάλυψη της δειλίας και την παράκαμψη της λογικής.Αυτό που θα δικαιολογούσε τη στάση του Σαμαρά είναι ότι δεν κουβεντιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία όλες οι εναλλακτικές λύσεις ακόμη και της δραχμής με επιστημονικό ορθολογισμό και ψυχραιμία,ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο λαός για οποιαδήποτε λύση.
  Το ζήτημα είναι αν αυτά που θα χάσομε με αυτή τη σύμβαση ,που είναι ομολογουμένως πολλά από όλες τις απόψεις[οικονομικά ,πολιτικά,κοινωνικά, εθνικά] ξεπερνούν όσα θα χάναμε με ένα όχι.
  Προσωπικά πιστεύω ότι αν ο Σαμαράς επέλεγε το όχι με άμεση προσφυγή στις κάλπες θα μπορούσε με μια ελληνική κυβέρνηση πλατιάς ενότητας να περιορίσει μια προσωρινή χαοτική κατάσταση με μέτρα σκληρά γιαυτούς που ακόμη γελάνε με το λαό
  1] καταστάσεις απο την τράπεζα της Ελλάδας οσων έστειλαν μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό για διαστάυρωση με τις φορολογικές δηλώσεις και άμεση σύλληψη της φοροδιαφυγής που έχουν διαπράξει.
  2] Άμεση κατάργηση όλων των νόμων που προστατεύουν τους χρεοφειλέτες και φοροφυγάδες.Κατάσχεση καταθέσεων και περιουσιών των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου.
  3] Άμεση εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών που ανοίγουν την αγορά όχι μόνο από τα συντεχνιακά κλειστά επαγγέλματα αλλά και από τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια.
  4] περιορισμός της δημόσιας σπατάλης χωρίς καθυστέρηση με συγχωνεύσεις,καταργήσεις οργανισμών και μετατάξεις.
  5]περικοπές αποδοχών στα υψηλά κλιμάκια
  6]δέσμευση των 170 δισ καταθέσεων με εγγύηση ότι τα χρήματα τους δεν θα αλλάξουν νόμισμα σε καμία περίπτωση και χρησιμοποίηση μέρους τους για εσωτερικό δανεισμό.
  Αυτά και πολλά άλλα στην ίδια κατεύθυνση μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν την εναλλακτική πατριωτική λύση .
  Με αυτά τα μέτρα δεν θα είχαμε ανάγκη να φορτωθούμε με καινούρια δάνεια που υποθηκεύουν την ανεξαρτησία της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας.
  Με αυτά τα μέτρα θα αποκτούσαμε αξιοπιστία στους εταίρους μας στην Ευρώπη και στις διεθνείς αγορές.
  Γιατί τόσο οι εταίροι μας στην Ευρώπη όσο και οι αγορές μας προτιμούν όρθιους

  • factorx avatar
   factorx @ jone fileas 26/02/2012 21:15:01

   Προσδιόρισε την "ελληνική κυβέρνηση πλατιάς ενότητας" για να ξέρουμε γιατί μιλάμε

  • Y. avatar
   Y. @ jone fileas 26/02/2012 22:06:10

   Στην αγορά, σύνηθης είναι η συνθήκη όπυ κάποια εταιρία που αντιμετωπίζει προβλήματα, έρχεται σε συζήτηση με το πιστωτή της, και του λέει...κοίτα, έχω δυσκολίες, κόψε ένα 20-30-40 ή χ%, γιατί ειδάλλως, κλέινω. Δεν έχω σκοπό να σου τα φάω, αν ήταν αυτό, δε θα συζητούσα μαζύ σου, και θα την είχα κάνει. Κόψε λοιπόν κάτι, για να παραμείνω στην αγορά, και να συνεχίσουμε πάλι την μέχρι τώρα συνεργασία
   Συμπέρασμα. 1. Δεν έχουμε σκοπό να τους τα φάμε (..ειδάλλως θα αυτοχαρακτηριζόμασταν, μπατάκια). 2. Παίρνουμε ανάσες, για να παραμείνουμε στην αγορά, κια να προσπαθήσουμε να πάρουμε πάλι τη θέση που θέλουμε και μας αξίζει

   • juliet avatar
    juliet @ Y. 26/02/2012 22:10:23

    Υ
    είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί υπάρχουν πράγματι αυτοί που αγωνίζονται αλλά υπάρχουν και οι άλλοι που ξεφεύγουν με το πρόσχημα της όλης κατάστασης.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ jone fileas 26/02/2012 23:16:50

   Συμφωνώ με όλα τα μέτρα που λες, όμως:
   1. Οι εκλογές θέλουν 3 με 4 εβδομάδες από την προκήρυξη τους για να γίνουν. Τι θα γινόταν στο μεταξύ με την αντίδραση όχλου που είχαμε ήδη στην υποψία του όχι;
   2. Τα μέτρα που λες δεν επαρκούν. Θα έπρεπε γρήγορα, στον χρόνο που θα εξασφάλιζε για λίγους μήνες ο αναγκαστικός δανεισμός, να βρούμε εναλλακτική πηγή δανεισμού. Κι όλα αυτά θα προϋπέθεταν πειθαρχία, κοινωνική συνοχή, πίστη στην ηγεσία.

 34. Mάνια avatar
  Mάνια 26/02/2012 21:21:28

  κ.Kρανιδιώτη,
  πριν ξεκινήσω θελω να σας πω οτι ψηφισα ολες τις φορες Καραμανλή χωρίς να είμαι Νεοδημοκρατισα και γενικα΄χωρίς ν΄ανηκω σε καμια ιδεολογια-αλλωστε ηταν και η πρώτη φορά που ηλικιακα΄μπορούσα να ψηφισω.
  Οταν οι Νεοδημοκρατες του γυρναγαν την πλάτη και βρισκονταν στην παραλία εγω πηγαινα το 2009 να τον ψηφίσω, γιατι ποτε δεν παρασυρθηκα απο την σκανδαλολογία, γιατι μπορουσα να συγχωρεσω τα οποια λάθη του, γιατι ηξερα τι σημαινε Πασοκ και Γαπ στην εξουσια-καταστροφή.
  Δεν ημουν ποτε Σαμαρική αλλά και ουτε και αντι.Μου εκανε εντυπωση
  βεβαια οι ορκοι αγάπης και αφοσιωσης πολλων οταν εξελέγην προεδρος της ΝΔ.
  Τωρα βλέπω πως πολλοι που μεχρι χτες τον εκθείαζαν με την ιδια ευκολία του γυρνανε την πλάτη, τον βρίζουν και πολλα αλλα.Ολοι λειτουργουν με το θυμικό γι αυτό αυτός ο τοπος δεν παει μπροστά
  Αντιθέτως εγω που δεν τον εκθειαζα ποτε οταν ηταν στα πανω του, εδω και καποιους μηνες που βρίσκεται απο πολλους στο πυρ το εξώτερον ,και παρόλο που κατα βαση είμαι αντιμνημονιακή ,εχω αρχίσει να τον βλέπω μ΄αλλο μάτι
  και να κρατάω μια ουδετερη γενικά και κριτική προς το παρον σταση.
  Το ταξίδι του στην Ρωσια, την Κύπρο ηταν απο τα θετικά.ΟΠως επίσης και η ομιλια του στην εκθση Θεσσαλονικης.
  Δεν το θεωρω προδότη και η απόφαση του να στηρίξει το μνημονιο οπως και ο ΚΑραμανλης σημαίνει οτι τα πράγματα ηταν πολύ δύσκολα.
  Βεβαια ειχα γραψει οτι μπορουσε να διαλέξει την εξοδο κινδυνου(Ρωσία, Κίνα και διαφορα αλλα) αλλά μου ειχατε απαντησει οτι δεν ηταν τοσο απλά τα πράγματα.
  Η δημιουργία τοσων πολλων μικρών κομμάτων δεν είναι καλή. ΟΙ Ελληνες που τοσα χρόνια βρίσκονταν στα κομματικά μαντριά, βρήκαν την ωρα να κάνουν την επανάσταση τους, τωρα που ο τόπος χρειάζεται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτη για πολλους και διαφορους λόγους πρεπει να είναι η ΝΔ

  Στη συνέχεια Ενω γράφετε γενικά σωστά και αληθη πραγματα στο κείμενο σας ,κάνετε λάθος εκκίνηση.
  ΑΚομα και αν "ψοφάμε" οι Ελληνες για συνωμοσιολογικά οπως λετε, αυτό δεν σημαίνει οτι αυτά δεν ισχύουν.
  Πανω σ΄αυτό σας απάντησε ο Γιωργος Τ. πιο πάνω.
  ΕΓω θα προσθέσω οτι η Ελλάδα για λόγους ιστορικούς,ιδεολογικους και οικονομικους αποτελεί εναν απο τους νο1 στόχους του Σιωνισμού.
  Η κρίση που περνάμε τωρα δεν εχει να κάνει με την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε πριν λιγα χρόνια απ΄την Αμερική, οπως γράψατε
  Ο Καραμανλής διαχειριστηκε καλά αυτην την κρίση.
  ΑΥτό που περναμε είναι μια κανονικη επίθεση εναντίον της ΕΛλάδος,την οποια βοηθουσε ΓΑΠ με τις ιδεοληψιες του οπως λετε, και απο προβλημα χρέους περασαμε σε πρόβλημα δανεισμου. Υφιστάμεθα εναν πολεμο οικονομικό, που σκοπο εχει την πληρη υποταγη της χώρας στους παγκόσμιους νταβαντζηδες-ΣΙωνιστες και Αγγλοσάξωνες-, την εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών,την εθνοκάθαρση .
  Ενας απ΄τους λόγους που λυσσαξαν μ ετον Καραμανλή ηταν και το ΟΧΙ στο Αναν.Ο Καραμανής τους χαλασε τα σχεδια για την υφαρπαγη του ορυκτού πλουτου της Κύπρου.Τωρα πλεόν μιλάμε για μια αλλη Κύπρο.
  ΠΑρεα με την Αραβική Ανοιξη, την ετσι και αλλιως υποταγμένη Ευρωπη,
  την διαλύση διαφορων αλλων κρατών τρεχουν ολοταχως για την ολ0κληρωση του σχεδιου τους -την παγκοσμια κυριαρχία του πλανήτη.
  (παρένθεση- Τα σχεδια τους ομως "κινδυνευουν" να μην πραγματοποιηθούν,διοτι τους βγηκε ενα αγκάθι-Ο Ορθοδοξος ΠΟυτιν που την Κυριακη 4 ΜΑρτιου της ορθοδοξίας επανεκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας_)

  Τα πραγματα λοιπον δεν είναι τοσο απλά.
  Αν και αντιμνημονική οπως ξαναεγραψα συγκλονιστηκα οταν ακουσα οτι καποιες πωλήσεις σπιτιων σε Ξενους-δεν λεω εθνικοτητα-καθυστερουσαν γιατι περιμέναν να χρεοκωπησουμε να τα πάρουν οσο οσο, και αρχισα να το ξανασκέφτομαι.
  Μ ' αυτά και μ΄εκείνα μας φτασανε να πρέπει ν΄αποφασίσουμε -και οφείλω να πω και ο ιδιος ο Σαμαράς-μεταξυ της Σκύλας και της Χαρυβδης.

  ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟς ΜΑς ΠΛΟΥΤΟς.?
  Επισης συμβουλη για να μην τεθει θεμα χρεοκωπιας αργότερα , θα πρεπει απο τωρα να εξασφαλιστουν διέξοδοι κινδυνου, μεχρι ν΄αρχίσει η ανάπτυξη
  ΚΑι οταν με το καλο παρουμε καποια ανασα, να ερευνηθεί πλήρως πως δημιουργηθηκε αυτό το χρέος.
  Τελος στα πλαισια της καλοπροαίρετης κριτικής μουθα ηθελα ν άπαντησω σε μια δηλωση του κ.Σαμαρα προς το
  AJC(American Jewish committe)σε σχεση με το θεμα που προέκυψε και καλά με τους Βοριδη και Γεωργιαδη,Η δήλωση είναι η εξης

  «Είναι βαθιά μέσα στο ιδεολογικό DNA της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας, να εναντιώνεται κατηγορηματικά στο ρατσισμό σε όλες τις μορφές του, να αντιτίθεται στον αντισημιτισμό και να αντιτίθεται σθεναρά όλες τις αρνήσεις του Ολοκαυτώματος," έγραψε ο Σαμαράς στο AJC. "Στην πραγματικότητα, αυτές είναι περισσότερο από βασικές αξίες στο κόμμα. Αυτές είναι βαθιά ριζωμένες πολιτιστικές κληρονομιές, κοινές στον ελληνικό λαό στο σύνολό του, από γενιά σε γενιά.
  «Σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα, που αισθάνονται υπερηφάνεια για τη διάσωση Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας. Το ξέρω καλά, αφού η οικογένειά μου είναι μια από αυτές. Και αυτή η παράδοση της υπερηφάνειας είναι κοινή σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλων των πολιτικών πεποιθήσεων. "

  Λοιπον κ.Σαμαρα πρέπει να γνωρίζετε κ.Σαμαρά οτι το γνησιο ελληνικό DNA είναι επισης σφοδρα αντι Σιωνιστικό
  μιας και ο Ελληνισμός εκπροσωπεί
  την αρετή,την ανδρεία, το υγιές,το φυσικό, το ωραίο, τον καλό και αγαθό,..
  ενω ο Σιωνισμός την κακία,την υπουλία,το ανθυγιεινό, το αφύσικο, το ασχημο ...
  Και ρατσιστές οφειλουμε να είμαστε, οχι με την εννοια που δίνουν οι περισσότεροι Εβραίοι ως περιούσιοι ,αν και αντικειμενικά θα μπορούσαμε,
  αλλά ως προς το οτι οφείλουμε και θέλουμε να διαφυλάξουμε την φυλή μας και την ράτσα μας.
  Τα υπόλοιπα περι αντιρατσισμού και αντισημιτισμου είναι ΣΙωνιστικές εφευρέσεις για να διαλύσουν τα έθνη και τις φυλές,

  Οσο για το εβραικό ολοκαύτωμα δεν το αρνούμαστε, αλλά και αν θέλει καποιος να τ΄αρνηθεί δικαίωμα του.Η σθεναρη αντίσταση ή η ποινικοποιήση της αρνησης του ολοκαυτώματος στην Γαλλία ή στην Γερμανία είναι φασιστικές μεθοδοι.
  Επίσης ζητήστε αντιστοιχως απο αυτούς ν΄αναγνωρίσουν τα ελληνικά ολοκαυτώματα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Mάνια 27/02/2012 03:01:34

   Δεν έχει υποθηκευθεί ο ορυκτός πλούτος. Ακόμα και να πτωχεύσουμε και να κηρύξουμε στάση πληρωμών δεν μπορεί να εκτελεστεί τίποτα εις βάρος της δημόσιας περιουσίας και τέτοια είναι ο ελληνικός ορυκτός πλούτος. Εκτός κι αν από ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ δια νόμου κεφαλαιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο αυτό δηλαδή αν τον μεταβιβάσουμε στο ειδικό Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων και τον εκποιήσουμε από μόνοι μας.

   • Μάνια avatar
    Μάνια @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/02/2012 03:23:30

    Ευχαριστώ Μανώλη

 35. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 26/02/2012 21:39:01

  Όσοι υποστηρίζουν ακόμα το ΟΧΙ χρειάζονται ένα εξάμηνο σοβιετ για υπό την Παπαρήγα για να συνέλθουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Dexi Extrem 27/02/2012 00:36:26

   Μας φτάνει ο κεντρικός σχεδιασμός της ΕΕ.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Dexi Extrem 27/02/2012 10:04:25

   dexi extrem
   όταν βλέπεις πολύ κοσμο , αγνό να δυσκολεύεται να χωνέψει μια επιλογή του αρχηγού του, και το κάνει αποκλειστικά από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τέτοια προκλητικά τσιτάτα μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν...
   φιλικά...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ vardarskian 27/02/2012 10:57:38

    Αν ο κόσμος μετά τον διετή βιασμό του από το σύστημα ΠΑΣΟΚ παραμένει... αγνός, τότε δυστυχώς κακό του κεφαλιού του. Ας ξυπνήσει επιτέλους ο μέσος ΝΔίτης και ας μην τρώει αμάσητη την προπαγάνδα των ίδιων που υποτίθεται βρίζει (ΜΜΕ και λοιπά παπαγαλάκια).

 36. χωρις μασκα avatar
  χωρις μασκα 26/02/2012 21:39:29

  Είμαι απ'αυτούς που έχουν θιγεί ίσως περισσότερο από πολλούς άλλους από τα μέτρα,συνταξιούχος με πολλά χρόνια εργασίας,επιστήμονας.Πριν την ψηφοφο-ρία έστειλα σε πολλούς μέσα στην Ν.Δ. e-mails με τις απόψεις μου που αντιπρο-σωπεύουν όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς άλλους στον κοινωνικό μου περί-γυρο.
  Όμως θα πρέπει σ'αυτή τη φάση να συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο του Φ.Κ.
  Στό νού μου έρχονται πολύ έντονα οι συμπεριφορές των Νεοδημοκρατών στις Ευρωεκλογές του 2009,μάλιστα ανθρώπων που είχαν ωφεληθεί, σε αντίθεση με μένα .Προτίμησαν να πάνε τριήμερες διακοπές αντί να ψηφίσουν.Αιώνια παρα-πονούμενοι για το ένα και για τ'άλλο.Αυτοί μας οδήγησαν σ'αυτά τα χάλια.Από
  εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα.Μια περίπου από τα ίδια θαρρώ πως έχουμε και σή-μερα.Πράγματι εμπιστεύομαι τον Α. Σαμαρά ότι κάτι έβλεπε παραπάνω από εμάς για ν'αποφασίσει αυτό τον δρόμο.Σίγουρα δεν είναι τρελλός και σί-
  γουρα δεν είναι προδότης όπως προδότης δεν ήταν ούτε ο Καραμανλής που έβα-λαν και σ'αυτόν χίλιες μύριες τρικλοποδιές.
  Σκεφτείτε μόνο σε τι χάλια θα ήταν η Ν.Δ.αν αρχηγός είχε εκλεγεί η κα Ντόρα
  κατ'εξοχή φίλη των δανειστών,από την αρχή .Σκεφτείτε τον πόλεμο που κάνουν
  τα διάφορα φιλομνημονιακά κανάλια στον Σαμαρά .Τι να πρωτοθυμηθεί κα-νείς.Τον ΣΚΑΙ ,το ΜΕΓΑ ,την Τρέμη,τον Τσίμα,τον Καψή,τον κο Μπάμπη Παπαδημητρίου,τον Πρωτοσάλτε.Λυσσαλέοι απέναντι στον Σαμαρά.Μόνο αυ-
  τό δεν σας λέει ότι τον φοβούνται αυτοί και τα αφεντικά τους.
  Σε ποιόν προτείνετε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας. Στην ΔΗΜΑΡ μήπως;
  Δείτε με ποιούς έχει στελεχωθεί .Όλα τα υπολλείματα του φιλοσημιτικού ΠΑΣΟΚ{θαρρούν πως τους ξεχάσαμε}Μπίστης,Παν-Παν,Ρεπούση,κ.λ.π.Καλός
  ο Φώτης, μα θαρρώ πως έτσι τα λέει τη μιά κι αλλοιώς την άλλη.Πάρτε το χα-
  μπάρι κι αφήστε τις μεμψιμοιρίες.Μέχρι και το κόμμα Καμμένου είναι μιά τρι-
  κλοποδιά για τον Α.Σαμαρά.Εντελώς ύποπτο.Όψιμη επαναστατικότητα ,χωρίς
  καμμιά ουσιαστική πρόταση .Θα την κατανοούσα, αν ήταν άλλες εποχές.
  Δείτε και την προβολή του νέου κόμματος.Δείτε την διακήρυξη του νέου κόμμα-τος, μου θύμησε το "εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο" της κας Δαμανάκη τό-σο επαναστατικό μανιφέστο χωρίς συνέχεια και συνέπεια.Για να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί πραγματικά η πατρίδα βρίσκεται σε επικίνδυνο μονοπάτι.

 37. Y. avatar
  Y. 26/02/2012 21:55:38

  “Κι αυτός ο άθλος ήταν κυρίως επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ”
  Όχι “κυρίως”, “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ”
  Εξηγούμαι. Για τις ευθύνες της ΝΔ για το μεν ’89-’93, ευθύνεται αποκλειστικά ο Μητσοτάκουλας που τον θεωρώ κεκρυμμενο ευσχήμως πασόκο, για το δε ’04-‘’09, πάλι το μπατσόκ που κατόρθωσε να πασοκοποιήσει τη ΝΔ

  • juliet avatar
   juliet @ Y. 26/02/2012 22:02:32

   Η μία και μοναδική φορά που δεν ψήφισα Ν.Δ ,έριξα λευκό επί Μητσό ,τι μου θύμησες....θεώρησα προσβλητικό να ψηφίσω έναν που τον κατηγορούσανε για φιλογερμανικό επί κατοχής και μετά να τον κάνουν αρχηγό του κόμματος.

 38. orfeas avatar
  orfeas 26/02/2012 21:57:52

  Η ανάγκη επιτάσει απο-αστικοποίηση της παράταξης μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ιδεολογικά σε όλο το κοινωνικό φάσμα! Πρέπει να αποτελέσουμε το καταφύγιο όλων των κοινωνικών τάξεων και κυρίως της ευρύτερης μεσαίας τάξης.Και να βοηθήσουμε άμεσα στην επούλωση των πληγών από τις ενδοκοινωνικές τριβές ώστε να κυριαρχήσει εκ νέου μια περήφανη εθνική συνείδηση.

  • Y. avatar
   Y. @ orfeas 26/02/2012 22:09:57

   Έτσι ήταν πάντα ο κοινωνικός χώρος που κάλυπτε η ΝΔ πολιτικά

 39. jone fileas avatar
  jone fileas 26/02/2012 22:01:19

  μιλάμε για κυβέρνηση ελληνική που έχει συνείδηση πού βρίσκεται η χώρα ,που ανταποκρίνεται στο λαικό αίσθημα το οποίο απεχθάνεται τη μεταπολιτευτική λειτουργία των κομμάτων που αξιοποιεί δυνάμεις του ελληνισμού με επιστημονικό και τεχνοκρατικό κύρος στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό.
  Σίγουρα σαυτό το πολιτικό σκηνικό τον πρώτο λόγο έχει η ΝΔ και ο Σαμαράς αλλά όχι με όρους παρελθόντος αλλά με όρους που ξεπερνούν τα παλιά δεξιά και αριστερά στερεότυπα.

 40. Γιώργος Φ. avatar
  Γιώργος Φ. 26/02/2012 22:28:33

  Επειδή σε πολλές απαντήσεις Φαήλο αναφέρεις, ότι είναι καλύτερο να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τώρα 15% - 20% αγοραζοντας χρόνο με την πεποίθηση και ελπίδα πως ίσως οι Γερμανοί επιτρέψουν την έκδοση ευρωομολόγου, μου θυμίζεις την παροιμία με την αλεπού και τον γαίδαρο που στο τέλος ψόφησε η αλεπού περιμένοντας να φάει αυτά που θα 'πέφταν από τον γάιδορο.
  Επιπλέον στις μειώσεις μισθών και συντάξεων που αναφέρεις πάλι πέφτεις έξω ή δεν είσαι σωστά πληροφορημένος, καθώς οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 30% με 40% και αν λάβεις υπόψη τις αυξήσεις των υπηρεσιών και τη μείωση του αφορολόγητου υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν και το 40%. Αν όλοι αυτοί που υπόκεινται κάθε 3μηνο σε νέες μειώσεις και περικοπές καθώς και το 1.100.000 των ανέργων συμπολιτών μας που δεν έχει κανένα εισόδημα, που σιτίζεται και ντύνεται από τις ενοριες της εκκλησίας ή από τους κάδους των σκουπιδιών και που στεγάζεται στα παγκάκια και στις στοές, εάν αυτοί που παγώνουν στα σπίτια τους επειδή δεν έχουν θέρμανση, οι μαθητές των σχολείων που όσοι μπορούν δίνουν κάθε μήνα 5 ευρώ από το υστέρημά τους για να βάλουν πετρέλαιο στα σχολεία, περιμένετε να κάνουν κι' άλλη υπομονή, να υποστούν και άλλη εξαθλίωση, μιζέρια και εξευτελισμό,
  πλανόμαστε πλάνην οικτράν, αν περιμένεις να καταλάβουν τις δικαιολογίες που εσύ και όλοι μας επικαλούμαστε.
  Βγείτε όλοι εσείς τα υψηλόβαθμα στελέχη και κάντε μια περιοδεία όχι στις μεγάλες πόλεις γιατί εκεί πιστεύω πως το γιαούρτι θα είναι ευτυχία, αλλά στην ελληνική περιφέρεια και μιλήστε με τον κόσμο και πείτε τους όλα αυτά που γράφετε στο διαδίκτυο μέσα από τη θαλπωρή και την σιγουριά των γραφείων σας και να δούμε τότε ποιοί έχουν δίκαιο και φωνάζουν και ανησυχούν για το μέλλον της παράταξης. Μια καλή ευκαιρία για απευθείας επαφή με το λαό είναι τα καφενεία στις συνοικίες ή στην ελληνική ύπαιθρο ή οι επικείμενες εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. Πολύ φοβάμαι ότι η αντιδράσεις του λαού θα είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο. Αφήστε επιτέλους τα γραφεία, πάτε στα πεζοδρόμια, μιλήστε με την κοιωνία, ακούστε τις αγωνίες τους, τα προβλήματά τους, σπάστε το γυάλινο πύργο που κρύβεστε, αποκομένοι από το λαό και δείτε την πραγματικότητα πριν εκπλαγείτε. Η κοινωνία ξεπέρασε τα όρια της sos.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιώργος Φ. 26/02/2012 23:01:03

   Αγαπητέ Γιώργο, έχεις παρανοήσει μερικά πράγματα. Δεν είμαι "υψηλόβαθμο στέλεχος". Ούτε καν χαμηλόβαθμο. ΔΕν μετέχω σε κανένα όργανο.
   Δεν χρειάζεται να βγω από το κτίριο της Συγγρού, γιατί απλούστατα δεν είμαι εκεί.
   Είμαι εκεί που προφανώς είσαι κι εσύ: στην πραγματική κοινωνία. Προέρχομαι από τον χώρο της εργασίας κι ανήκω σε αυτόν. Είμαι ελεύθερος μαχόμενος δικηγόρος, ούτε συνεργάτες, ούτε γραμματέα καν δεν έχω. Μόνη μου περιουσία ένα ημιτελές διαμέρισμα στον Κορυδαλλό, πάνω από τους γονείς μου και τον αδερφό μου, εκεί που μεγάλωσα.
   Δεν είχα κι ούτε έχω αντιμισθίες ή πολύ περισσότερο αργομισθίες από ιδιώτες, συγκροτήματα, ΔΕΚΟ, κόμματα. Δεν έχω οff shore, μετοχές, άλλο εισόδημα πλην της μαχόμενης δικηγορίας. Ο πατέρας μου συνταξιούχος του ΟΛΠ, η μάνα μου χωρίς σύνταξη, εξαρτώμενοι από μένα και τον αδερφό μου μετά τις 15-20 κάθε μήνα (τόσο φτάνει η σύνταξη).
   Επομένως το πρόβλημα που ζούμε δεν το βλέπω αφ' υψηλού. Η πλειοψηφία των πελατών μου είναι απλοί άνθρωποι. Αν εξαθλιωθούν αυτοί, θα τους ακολουθήσω γιατί δεν θα έχουν να με πληρώσουν. Με νοιάζει λοιπόν, για τους γονείς μου, τους φίλους μου, τους πελάτες μου, τον Λαό μας.
   ΔΕν είπα ποτέ και μην διαστρβλώνεις ότι καλά κάνανε και κόψανε μισθούς και συντάξεις. Λέω ότι αν πτωχεύσουμε, χωρίς δυνατότητα με δανεισμό να καλύψουμε το έλλειμμα, ώσπου να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας που θέλει ΧΡΟΝΙΑ, θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε περικοπές σοκ, διπλάσιες και τριπλάσιες από αυτές. Τί δεν καταλαβαίνεις;
   Τις μαγκιές λοιπόν για γιαούρτια και λοιπά να τις φυλάξεις για τους όψιμους επαναστάτες, με τα λεφτά του μπαμπά τους, ή για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και νεοφιλελεύθερους αυτουργούς του εγκλήματος που ζούμε.
   Απλά εξηγώ αυτό που προσποιείστε μερικοί ότι δεν καταλαβαίνετε: το κίνητρο του Σαμαρά. Αν έκανε λάθος θα το δείξει η Ιστορία αλλά προσπαθεί το καλύτερο.
   Κι επαναλαμβάνω εγώ θα γούσταρα το ΟΧΙ και θα δεχόμουν να φάω νερό και παξιμάδι για χρόνια αν χρειαζόταν και θα φύλαγα διπλοσκοπιά στα σύνορα ή στην γειτονιά μου. Εσύ; Αυτοί που ορμήξανε για τα λεφτουδάκια τους;

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 26/02/2012 23:24:35

    "Λέω ότι αν πτωχεύσουμε, χωρίς δυνατότητα με δανεισμό να καλύψουμε το έλλειμμα, ώσπου να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας που θέλει ΧΡΟΝΙΑ, θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε περικοπές σοκ, διπλάσιες και τριπλάσιες από αυτές".
    Φέτος θα ήταν η χρονιά του "πρωτογενούς πλεονάσματος" όπως έλεγε και ξανάλεγε ο Βενιζέλος για να πείσει κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού. Βέβαια τελικά πάλι θα υπάρχει ένα μικρό πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 0.5-1% του ΑΕΠ όπως παραδέχτηκε πρόσφατα. Αυτά λοιπόν τα 1-2 δις είναι που λείπουν αν "πτωχεύσουμε" πραγματικά και δεν πληρώσουμε τοκοχρεωλύσια. Ψίχουλα μπροστά στις περικοπές που ήδη έχουν γίνει. Το κόλπο με την πτώχευση/χρεωκοπία είναι ότι την επικαλούνται οι υπερασπιστές του μνημονίου και της υποδούλωσης της χώρας υπονοώντας ότι και θα πτωχεύσουμε, και θα συνεχίσουμε κανονικά να πληρώνουμε τόκους και χρεωλύσια, και ότι περισσεύει θα πάει για μισθούς και κοινωνικές δαπάνες. Έτσι φυσικά δεν πρόκειται να ορθοποδήσεις ούτε στον αιώνα τον άπαντα όπως θα συνέβαινε και με τις εκατοντάδες χώρες στην ιστορία που έχουν χρεωκοπήσει αν υποχρεώνονταν να πληρώσουν τα χρέη τους.

   • tak avatar
    tak @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 12:09:40

    Και επειδή έχεις δίκιο σε όλα όσα γράφεις, θέλω να προσθέσω πως ο Αντώνης Σαμαράς, παρά το ότι δεν μεγάλωσε όπως εσύ και οι περισσότεροι από μας, έγινε συνειδητά ένας από μας και έμεινε σε μας. Πάντα ήταν και τον θέλαμε πρώτο, αλλά ουδέποτε παρέκαμψε κανέναν, πλην όμως η κοινή απόφαση, έπρεπε να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους...
    Αυτό, που το έκανε ο ίδιος βίωμα και το εφάρμοσε στην πράξη ο ίδιος, συνεχίζει να ισχύει συνεχώς και αδιαλείπτως.
    Ο Σαμαράς δεν έχει προσωπικά συμφέροντα και η εξουσία, όπως και το έχει αποδείξει, δεν είναι αυτοσκοπός γι αυτόν. Όσο για το "ΟΧΙ", που δεν είπε, μπορεί να εξακολουθεί να είναι "Τρελαντώνης" και θα το αποδείξει οσονούπω, όμως ούτε επικίνδυνος είναι για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού ούτε ... Παπανδρέου (όπως έχει πει και ο ίδιος και εμένα με βολεύει να αποφύγω άλλους χαρακτηρισμούς).

   • φριξος avatar
    φριξος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2012 16:03:19

    Αγαπητέ Φαήλο,

    για τα ΠΟΛΛΑ λεφτουδάκια τους έχουν ήδη ορμήξει οι περισσότεροι...για 100 και 1000 ευρώ κανείς δεν έτρεξε ή θα τρέξει στη τράπεζα γιατί ούτως ή άλλως τα θεωρεί χαμένα...και κάτι ακόμα...με την οικονομική εξαθλίωση μεγάλου εάν όχι του μεγαλύτερου κομματιού των Ελλήνων, αναρωτιέμαι πως θα πληρώνονται σε λίγο καιρό τα χαράτσια... Έχω σκύψει το κεφάλι και δουλεύω και δουλεύω αλλά δεν βγαίνω και δεν μπορώ να κοιμηθώ γιατί σκέφτομαι πως θα πληρώσω αύριο τα χαράτσια, το ενοίκιο ή το πετρέλαιο... αλλά ο Παντελής ανακοινώνει και άλλα μέτρα για τον Ιούνιο... μήπως εννοεί της κάσας?

 41. Ιωσήφ Κανακάρης avatar
  Ιωσήφ Κανακάρης 26/02/2012 22:36:14

  Ανάμεσα σε μικρές αλλά ανώδυνες αλήθειες διαπιστώσεις (άλλωστε, αυτό σημαίνουν οι διαπιστώσεις: παίρνεις μια αληθινή συνθήκη που την διαπιστώνει ο καθένας, και με αυτή προσπαθείς να δώσεις αξία σε αυτά που θέλεις να περάσεις), μας πετάει και το ψεματάκι (ψεματάρα δηλαδή αλλά η παράθεση διαπιστώσεων-αληθειών το έχει αμβλύνει αρκετά ώστε να μην μπει κάποιος στην διαδικασία να εντοπίσει το ψέμα):
  Όλα αυτά, ΠΡΙΝ το μνημόνιο. Τώρα πλέον ούτε συμμαχίες μπορείς να κάνεις, ούτε μονομερώς να αποφασίζεις που θα κατευθύνεις τα κονδύλια. Θα τ' αποφασίζουν οι ξένοι έτσι ώστε να διασφαλίζουν την πληρωμή των τόκων.
  Πάπαλα πλέον η εθνική αυτοτέλεια. Ο λαγός (Πάγκαλος) εξάλλου, έχει αμολυθεί πάλι στα μέσα, ώστε να το αποδεχτούμε.
  Καληνύχτα.

 42. aggelosview avatar
  aggelosview 26/02/2012 22:41:29

  Φαήλο, 4 πραγματάκια πρέπει να βγει και να υποσχεθεί και το πήρε το 50%:
  Μείωση βουλευτών σε 200
  Κατάργηση βουλευτικών συντάξεων
  Αποσύνδεση βουλευτής-υπουργός
  Κόψιμο όλων των άσχετων που κάθε υπουργός κουβαλά μαζί του όπου πηγαίνει.
  Αλλά να τα εφαρμόσει..... Αν μπορεί......

 43. Athinaios avatar
  Athinaios 26/02/2012 22:41:35

  Από τη στιγμή, που τα όργανα του κόμματος, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό και οι σχετικές διακηρύξεις της ηγεσίας, διαβουλεύτηκαν και αποφάσισαν την αλλαγή της στάσης της ΝΔ, τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ευτυχώς, οι εποχές, που αποφάσιζε μόνη της η πεφωτισμένη ηγεσία, έχουν παρέλθει οριστικά.

 44. τάσος avatar
  τάσος 26/02/2012 23:20:19

  το πασόκ είναι'δώ με οχτώ τοις εκατό.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ τάσος 27/02/2012 12:13:25

   Συνονόματε, μη χαλαρώνεις! Το ΠαΣοΚ είναι το τελευταίο μοντέλο της ... Λερναίας Ύδρας! Ένα GAP τρομάζεις να του κόψεις, διακόσιοι δώδεκα εμφανίζονται! Είναι ταϊσμένοι, χορτασμένοι και ανεύθυνοι, άρα...

 45. Βόρειος avatar
  Βόρειος 26/02/2012 23:44:41

  Αγαπητέ Φαήλο,
  εγώ έχω ήδη φάει παξιμάδι με νερό και ζάχαρη και δεν θέλω να ξαναφάω. Δεν είπα πως έχεις αντιμισθίες ή αργομισθίες ή ότι είσαι έμμισθος υπάλληλος του κόμματος ή ότι διαστρεβλώνεις κάτι σχετικό με τις συντάξεις ή ότι είπες πως καλά κάνανε και κόψανε μισθούς και συντάξεις (εξάλλου στο κείμενο μου φαίνεται). Απλά αναφέρθηκα σε πραγματικά περιστατικά για τις μειώσεις. Και για του λόγου το αληθές αναφέρω τα παρακάτω:
  Είμαι απόστρατος αξ/κός, στις 24/10/11 πήρα 1712 ευρώ, στις 24/11/11 πήρα 1463, στις 24/12/11 πήρα 1371, στις 24/01/12 πήρα 1340 και στις 24/02/12 πήρα 1318 δηλαδή μείωση 400 περίπου ευρώ και έπεται συνέχεια. Εχω τρια αγόρια εκ των οποίων ο ένας φοιτητής σε άλλη πόλη, ο άλλος 3η Λυκείου και ο άλλος Δημοτικό. Τώρα αν εσύ μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις αυτές έλα να το συζητήσουμε.
  Οσο για το τζάμπα μάγκες, αν πιστεύεις πως όλοι που κάνουμε σκληρή αλλά δημιουργική κριτική, αναδεικνύουμε τα προβλημάτα, την αγωνία, την πίκρα, την οργή και την μιζέρια των συνανθρώπων μας και ανησυχούμε πραγματικά για το μέλλον της παράξης, προσπαθώντας μέσα από τις παρεμβάσεις μας, όπως και εσύ, να αποτρέψουμε την κατηφόρα της παράταξης, χαρακτηρίζομαστε έτσι λυπάμαι ειλικρινά.
  Εάν όμως νομίζεις, ότι αυτά που αναφέρω στο παραπάνω κείμενό μου είναι υπερβολικά ή ότι είμαι λαικιστής σε προσκαλώ για μια επίσκεψη στην Περία (σημειωτέον ότι στις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά) για να δεις τις αντιδράσεις του κόσμου και να καταλάβεις το μέγεθος απογοήτευσης καθώς και τη στροφή των νεοδημοκρατών σε άλλα μικρότερα κόμματα. Θα τρομάξεις κυριολεκτικά από τις απώλειες.
  Τέλος ειλικρινά εύχομαι να κάνουμε λάθος όλοι εμείς που χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου και να δικαιωθούν οι υπόλοιποι.

 46. Γιώργος Φ. avatar
  Γιώργος Φ. 26/02/2012 23:46:39

  Αγαπητέ Φαήλο,
  εγώ έχω ήδη φάει παξιμάδι με νερό και ζάχαρη και δεν θέλω να ξαναφάω. Δεν είπα πως έχεις αντιμισθίες ή αργομισθίες ή ότι είσαι έμμισθος υπάλληλος του κόμματος ή ότι διαστρεβλώνεις κάτι σχετικό με τις συντάξεις ή ότι είπες πως καλά κάνανε και κόψανε μισθούς και συντάξεις (εξάλλου στο κείμενο μου φαίνεται). Απλά αναφέρθηκα σε πραγματικά περιστατικά για τις μειώσεις. Και για του λόγου το αληθές αναφέρω τα παρακάτω:
  Είμαι απόστρατος αξ/κός, στις 24/10/11 πήρα 1712 ευρώ, στις 24/11/11 πήρα 1463, στις 24/12/11 πήρα 1371, στις 24/01/12 πήρα 1340 και στις 24/02/12 πήρα 1318 δηλαδή μείωση 400 περίπου ευρώ και έπεται συνέχεια. Εχω τρια αγόρια εκ των οποίων ο ένας φοιτητής σε άλλη πόλη, ο άλλος 3η Λυκείου και ο άλλος Δημοτικό. Τώρα αν εσύ μπορείς να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις αυτές έλα να το συζητήσουμε.
  Οσο για το τζάμπα μάγκες, αν πιστεύεις πως όλοι που κάνουμε σκληρή αλλά δημιουργική κριτική, αναδεικνύουμε τα προβλημάτα, την αγωνία, την πίκρα, την οργή και την μιζέρια των συνανθρώπων μας και ανησυχούμε πραγματικά για το μέλλον της παράξης, προσπαθώντας μέσα από τις παρεμβάσεις μας, όπως και εσύ, να αποτρέψουμε την κατηφόρα της παράταξης, χαρακτηρίζομαστε έτσι λυπάμαι ειλικρινά.
  Εάν όμως νομίζεις, ότι αυτά που αναφέρω στο παραπάνω κείμενό μου είναι υπερβολικά ή ότι είμαι λαικιστής σε προσκαλώ για μια επίσκεψη στην Περία (σημειωτέον ότι στις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά) για να δεις τις αντιδράσεις του κόσμου και να καταλάβεις το μέγεθος απογοήτευσης καθώς και τη στροφή των νεοδημοκρατών σε άλλα μικρότερα κόμματα. Θα τρομάξεις κυριολεκτικά από τις απώλειες.
  Τέλος ειλικρινά εύχομαι να κάνουμε λάθος όλοι εμείς που χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου και να δικαιωθούν οι υπόλοιποι.

  • vagkalf avatar
   vagkalf @ Γιώργος Φ. 26/02/2012 23:51:31

   ρε συνταξιουχε αξιωματικε.....εκανες καναν πολεμο???....αντε απο δω?//....η μηπως παρετηθηκες απο ευθιξια οταν μας κατεβασαν τα βρακια οι τουρκοι στα ιμια??/...τα λεφτουδακια σου.......μην τα χασεις....

   • αρχοντας avatar
    αρχοντας @ vagkalf 27/02/2012 01:33:43

    Ti φταίει Τροικανέ ο απόστρατος? Να πατήσει μόνος του τη σκανδάλη? Που ζεις γιαπάκο ? Αν του έδινε εντολές ο Σημίτης και δεν τις εκτελούσε να του πείς οτι θες. Πονηρούληδες ολοι εδω μέσα....

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vagkalf 27/02/2012 11:23:28

    vagalf,
    Θα σου ζητήσω εγώ να μαζέψεις το προσβλητικό σχόλιο σου, για κάποιον που δεν ξέρεις. Δεν μιλάει για τα "λεφτουδάκια" του. Μιλάει για το πρόβλημα επιβίωσης του μέσου Έλληνα.

    • vagkalf avatar
     vagkalf @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 11:32:15

     δεν σηκωθηκαν αγαπητε φαηλο να κανουν κομμα με πατριωτικους στοχους....με συνταξιοδοτικους στοχους.....και συγγνωμη για το οντως επιθετικο υφος μου...αλλα θα πρεπει να καταλαβουν οτι τους πληρωνουμε σαν δημοσιους υπαλληλους εφοσον δεν γινει πολεμος...και οταν εγινε...τους ειδαμε πως κοτεψαν....δεν ζητησαν τοτε απο ευθιξια μειωση μισθου.....

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vagkalf 27/02/2012 11:48:38

      Άστο. Ξέρεις πολύ καλά ότι "ξέφυγες".
      Κι όταν γίνει πόλεμος ως δημόσιοι υπαλλήλοι πληρώνονται.
      Αν πληρων΄'οντουσαν οι υπερωρίες των στελεχών στο Στρατό, δεν θα έφθανε όλος ο προϋπολογισμός.
      Σου θυμίζω μερικά ονόματα για να καταλάβεις πόσο ξέφυγες: Σιαλμάς, Ηλιάκης, Γιαλοψός, Καραθανάσης, Βλαχάκος κλπ.
      Μεγάλη ύβρις, αδερφέ. Μην το ξανακάνεις.

     • airman avatar
      airman @ vagkalf 27/02/2012 12:15:24

      Απορώ με κάποιους που έχουν την άποψη ότι όσοι επέλεξαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα, δικαιούνται μισθό μόνο όταν θα πολεμήσουν. Υπ' αυτή την έννοια εγώ εύχομαι να είναι για πάντα ''άνεργοι''.
      Είναι εγκληματικό να γίνονται συγκρήσεις με έναν κομμάτι αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά τι τα θες.Φαίνεται ότι ο Πάγκαλος, που τους χαρακτήρισε αντιπαραγωγικούς, πέτυχε ως ένα βαθμό το στόχο του.

    • airman avatar
     airman @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 12:36:00

     Προφανώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να προσγειωθούν αν δεν πάρουν την ''ουρά'' του τούρκου και κλαίνε όταν προσγειωθούν επειδή δεν το κατάφεραν (ή δεν τους άφησαν). Ότι δεν κοιμούνται τα βράδια επειδή γνωρίζουν πως από αυτούς εξαρτάται σε ένα βαθμό η αξιοπρέπεια της χώρας, αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την αποστολή τους. Ότι ματώνουν τα χείλι από το δάγκωμα προσπαθώντας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, όταν καλούνται να εφαρμόσουν τρελές ιδέες και αναγκάζονται να προσαρμόσουν σχέδια και τακτικές σε αυτές, επειδή έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους που κάποιοι άλλοι έχουν καταντήσει κουρελόχαρτα.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ vagkalf 27/02/2012 11:55:26

    vagkalf, τα μόνα βρακιά που κατεβάσαν οι Τούρκοι εκείνη την περίοδο, ήταν τα δικά σου, επειδή έχεις Τούρκο γκόμενο.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vagkalf 27/02/2012 12:29:07

    vagkalf,
    Αγνοείς βασικά πράγματα για την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα στελέχη δεν είναι κάποιοι που παίζουν τάβλι και περιμένουν αν, ο μοι γένοιτο, γίνει πόλεμος κάθε σαράντα χρόνια.
    Και στην ειρήνη οι ΕΔ έχουν μια βασική αποστολή: την εκπαίδευση και την αποοτροπή. Τώρα που εμείς οι δυο γράφουμε με τις παντόφλες μπροστά στο πληκτρολόγιο, κάποιοι κάνουν αναχαιτίσεις, κάποιοι περιπολούν στο Αιγαίο με 8 μποφώρ, μεταφέρουν αρρώστους κι ετοιμόγεννες. Κάποιοι είναι στην προκάλυψη στο Έβρο, στα νησιά και στην Κύπρο. Κάποιοι συντηρούν, επισκευάζουν αεροπλάνα, πλοία, τεθωρακισμένα, πυροβόλα, πολυβόλα, πυραύλους, οργανώνουν κι εκτελούν ασκήσεις. Συχνά και στην ειρήνη σκοτώνονται σε ατυχήματα, τροχαία, πτώσεις αερροπλάνων και ελικοπτέρων, εκρήξεις. Έχουν να αντιμετωπίσουν μεταθέσεις κάθε δυο χρόνια, ατελείωτες απλήρωτες ώρες εκτός έδρας κι υπερωριών, τις παρεμβάσεις των πολιτικών, την ρουσφετολογία, τις μειώσεις της θητείας με μικροκομματικά κριτήρια που διαλύουν την πειθαρχία και υπονομεύουν το αξιόμαχο, αναξιοκρατικές προαγωγές κι αποστρατείες, την αντιστρατιωτική αριστεράντζα που καραδοκεί με κραυγές και ρουφιανιλίκι και μια παιδεία που παράγει μηδενιστές, που μετά πάνε να υπηρετήσουν.
    Οι ΕΔ και στην ειρήνη είναι από τους βασικούς ωπαράγοντες ισχύος κι αποτροπής, μαζί με την διπλωματία, την οικονομία, τις συμμαχίες, που μπορεί να βάζει η ηγεσία στο τραπέζι ότα μιλάει με΄φίλους κι εχθρούς.
    Αυτοί που έκαναν το κόμμα αποστράτων μέγα λάθος, είναι μια μικρή μειοψηφία σε σχέση με το σύνολο των αποστράτων κι εν ενεργεία στελεχών. Λάθος αλλά δικαίωμα τους.
    Τα δε στελέχη είναι σχεδόν πάντα λαϊκής καταγωγής, σάρκα από τη σάρκα του Λαού.΄
    Όσο δε πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για την Πατρίδα, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η επαγρύπνηση μας και ο σεβασμός μας προς τις ΕΔ και τα στελέχη τους, προς το οπλισμένο χέρι του Έθνους.
    Ηρέμησε λοιπόν, σκέψου και ξέρεις ότι έκανες λάθος.

 47. Γιώργος Φ. avatar
  Γιώργος Φ. 27/02/2012 00:03:15

  Αντε απο δω να πεις το γιο σου Οταν ομως οι Τούρκοι θα φτάσουν εξω απ' ατην πόρτα σου κάποιοι συν/χοι σαν εμένα θα υπερασπιστούν αυτά που εσύ χλευάζεις τρωκτικό

  • vagkalf avatar
   vagkalf @ Γιώργος Φ. 27/02/2012 00:15:03

   ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ???

 48. vagkalf avatar
  vagkalf 27/02/2012 00:14:06

  ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΡΕ ΑΝΔΡΕΙΞΚΕΛΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΛΑΓΝΕ....ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ....ΠΕΣ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗς ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΛΕ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΩ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΡΕς ΠΡΟΙΚΑ....ΠΡΩΗΝ ΓΑΜΠΡΕ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ..ΚΑΠΟΤΕ....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vagkalf 27/02/2012 11:25:54

   Λυπάμαι για λογαριασμό σου. Έλληνας δεν μπορεί να μιλάει έτσι για τους Αξιωματικούς του Στρατού του Έθνους. Πήγαινε να τους δεις σπαρμένους σε κοιμητήρια από την Βόρεια Ήπειρο ως την Μακεδονίτισσα.
   Γεώργιε, μην σπαταλάς οξυγόνο σε απάντηση σε ανοησίες.

 49. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/02/2012 00:14:34

  Ο Σαμαράς εξακολουθεί να αποτελεί ουσιαστικά τον μοναδικό αξιόπιστο πολιτικό παίκτη στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό και συσπειρώνει γύρω του ένα ευρύτατο φάσμα ανθρώπων, από αυτούς που πείθονται πλήρως από τη στάση του (παρέχοντάς του δηλαδή δομική στήριξη) έως αυτούς που τον στηρίζουν με τη λογική του μη χείρον, συγκριτικά με το ηφαιστειακό τοπίο που επικρατεί στην πολιτική σκηνή (εξορθολογίζοντας δηλαδή την αμφισβήτησή τους και μετατρέποντάς της σε ανεκτή γι΄αυτούς πολιτική πρόταση).

  Όπως και να ΄χει το πράγμα πάντως η Σαρακοστή που έρχεται φαντάζει κατά κάποιον, σχεδόν μυστηριακό, τρόπο επίκαιρη, ζωτική. Το προπαρασκευαστικά ελεγειακό, ταπεινό, συγχωρητικό και εν γένει νηπτικό πνεύμα της ίσως δύναται να βιωθεί πιο γνήσια και πιο αληθινά από ποτέ. Είχε πραγματικά πολλά χρόνια η πατρίδα μας να ποθήσει τόσο σφοδρά την Ανάσταση, το ερωτικό μήνυμα της Ελευθερίας.

  Καλή Σαρακοστή σε όλους λοιπόν και, όπως θα έλεγε τέτοιες μέρες κι η Ελλάδα που δεν αλώθηκε από το αυτοκτόνο κρίμα του παπανδρεϊσμού, σχωρεμένα…

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Τιγράνης 27/02/2012 00:18:26

   Άντε βρε χάθηκες σήμερα!

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Δαναός 27/02/2012 00:23:04

    Μην κοιτάς που δεν μιλώ, σε βλέπω που φόρεσες φόρμες και ετοιμάζεσαι να κατέβεις στην πολιτική...

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Τιγράνης 27/02/2012 00:26:46

     Πολιτική είναι κι ο έρωτας, που λέει πιο πάνω κι ο Φαήλος!

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Δαναός 27/02/2012 00:29:22

      Δεξιοτέχνης διπλωμάτης, χέλι πραγματικό!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Τιγράνης 27/02/2012 00:33:09

      Λες να ζητήσω να αποσπαστώ στο διπλωματικό σώμα;

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Δαναός 27/02/2012 00:39:14

      Καλό το Δ/Σ αλλά είναι για τους πιτσιρικάδες, με ελάχιστα Ferrero Rocher στο ενεργητικό τους. Εσύ να ζητήσεις απ΄ευθείας απόσπαση στο γραφείο του Αβραμόπουλου, όπου με προσθήκη Δαναού θα γίνει παντοδύναμο.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Τιγράνης 27/02/2012 01:24:28

      Καλά κι εσύ το πίστεψες ότι είμαι μεγάλος; Οι μεγάλοι ήπιαν το τίλιο τους και πήγαν για νάνι. Τους βλέπεις πουθενά;

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Τιγράνης 27/02/2012 01:36:53

      Δαναέ, δεν ήπιες ακόμα τη βαλεριάνα σου;

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Τιγράνης 27/02/2012 01:42:47

      χαχα! Άστους αυτούς, αυτή την στιγμή βρίσκονται ήδη στο 5ο στάδιο του ύπνου REM...

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Τιγράνης 27/02/2012 00:41:54

   ...η Σαρακοστή που έρχεται φαντάζει κατά κάποιον, σχεδόν μυστηριακό, τρόπο επίκαιρη, ζωτική. Το προπαρασκευαστικά ελεγειακό, ταπεινό, συγχωρητικό και εν γένει νηπτικό πνεύμα της ίσως δύναται να βιωθεί πιο γνήσια και πιο αληθινά από ποτέ. Είχε πραγματικά πολλά χρόνια η πατρίδα μας να ποθήσει τόσο σφοδρά την Ανάσταση, το ερωτικό μήνυμα της Ελευθερίας.
   Υποκλίνομαι!

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Δαναός 27/02/2012 10:11:18

    Δαναέ,
    πολιτικός με γιανναρικές επιρροές...
    ενδιαφέρον...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Τιγράνης 27/02/2012 00:47:26

   Συγχωρεμένα και καλή Σαρακοστή Τιγράνη.

  • Y. avatar
   Y. @ Τιγράνης 27/02/2012 01:01:27

   Ειδικά δε αν συμπεριλαμβάνει σπιτική ταραμοσαλάτα, και χταποδάκι στιφάδο με κοφτό μακαρονάκι
   Υποκλίνομαι κι εγώ

 50. Γιώργος Φ. avatar
  Γιώργος Φ. 27/02/2012 00:15:57

  Είσαι και πολύ κομπλεξικός

  • vagkalf avatar
   vagkalf @ Γιώργος Φ. 27/02/2012 00:22:21

   ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕς..........ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΟΛΑΓΝΕ???

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ vagkalf 27/02/2012 12:19:45

    Αυτό φίλε δεν είναι συζήτηση... Επί τέλους, λίγο ανοχή και σεβασμό μεταξύ μας, αν θέλουμε να συνυπάρχουμε στη συζήτηση. Διαφορετικά ο Φάκτορας να κάνει αυτό που πρέπει και εμείς να μη διαμαρτυρόμαστε για τα "κοψίματα". Τέτοια σχόλια ούτε χρήσιμα είναι ούτε οδηγούν πουθενά... Εν τέλει, όλοι ξέρουμε να βρίζουμε...

 51. orfeas avatar
  orfeas 27/02/2012 00:36:41

  O Tιγράνης τα είπε όλα!Όλη η ουσία της περιόδου σε δυο αράδες...Στο κομμάτι της Σαρακοστής ομολογώ πως ζωγράφισες...

 52. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/02/2012 00:44:00

  Το τηλεγραφικό, με τις πολλές τελείες, σύστημα γραφής σας είναι κι αυτό σύμπτωμα της προφανούς νοητικής σας πάθησης?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ TopGunZ 27/02/2012 12:18:34

   ο "κινηματικός" χαρακτήρας και η προστασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας δεν αλληλοαποκλείονται ΤοπΓκανΖ, χάθηκε π.χ. μια κινητοποίηση για τον κεφαλικό φόρο επί της ιδιοκτησίας;

   δεν σε "έβρισα" ως κομμουνιστή, για κομμουνιστικές ανεδαφικότητες έγραψα, δεν είναι βρισιά αυτό

   ούτε έγραψα για μισθούς γενικά και αόριστα, έγραψα συγκεκριμένα για τους έσχατους των εσχάτων μισθούς των μορφωμένων νέων παιδιών, ένα από τα οποία είσαι και συ, και για τις συντάξεις των 300 ευρώ των γερόντων

   πως θα ζήσει ο άνθρωπος αυτός όταν μόνο το χαράτσι της δεη ειναι 300 ευρώ; και τι είδους φάρμακα θα αγοράσει αν δεν έχει πεθάνει προηγούμενως από την πείνα

 53. vagkalf avatar
  vagkalf 27/02/2012 00:50:05

  συμφωνω με δυο τελευταιες σειρες τιγρανη.....το υπολοιπο πολυ λυρικο.....κοψτο.....

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ vagkalf 27/02/2012 01:01:46

   Και ποιος είσαι εσύ που θα υποδείξεις στους άλλους τι θα γράφουν; Ο αλάνθαστος πάπας;

   • vagkalf avatar
    vagkalf @ Δαναός 27/02/2012 10:43:22

    ναι....σαν υποδειξη φανηκε οντως.......παντως απο λυρισμο χορτασαμε

 54. ano-kato avatar
  ano-kato 27/02/2012 01:19:36

  Εν κατακλείδι πρέπει να ψηφίσουμε Σαμαρά διότι αυτό είναι το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας.Η τον ψηφίζουμε η καταστρεφόμαστε.Βέβαια δεν είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ όλος αυτός ο ορυμαγδός από χαράτσια,περικοπές,φόρους που έπεσε πάνω μας.Δεν είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας μακρυά από κεί που μένουμε γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα.Που παραδώσαμε τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα μας γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας.Που γυρίσαμε όλοι πίσω στο 1950 και ψάχνουμε με ποιό τρόπο θα ζεστάνουμε το σπίτι μας γιατί του χρόνου το πετρέλαιο θα έχει παραπάνω από 1,5 ευρώ.Που θα πληρώνουμε 50% συμμετοχή στα "μούφα" φάρμακα που θα μας πασάρουν με προέλευση τίς Ινδίες.Που οι τιμές σε όλα τα είδη εξακολουθούν να ανεβαίνουν ακόμη και στα πιο βασικά τρόφιμα.Που τα παιδιά μας είναι άνεργα και σε λίγο θα τα αποχεραιτήσουμε για την ξενητιά.Που κυκολοφορείς έξω από το σπίτι και πιάνεται η ψυχή σου από τα κλειστά μαγαζιά η τα ανοιχτά και άδεια από κόσμο με τους μαγαζάτορες μέσα απελπισμένους. Που στον τόπο μας πια κάνουν κουμάντο επίτροποι και που χωρίς την έγκριση τους δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις ούτε στα σχολειά για να μορφοθούν τα παιδιά μας.Που γέμισε ο κόσμος άστεγους και συσσίτια.Που κάθε μέρα διαβάζουμε για κάποια αυτοκτονία από οικονομική απελπισία.Και το κυριότερο από όλα ΚΑΝΕΙΣ δεν μας λέει από αυτούς που ανέλαβαν να μας σώσουν με το έτσι θέλω που θα τελειώσει αυτή η σωτηρία.Ακόμη και ο ίδιος ο Σαμαράς που πρέπει οπωσδήποτε να ψηφίσουμε,τώρα τελευταία μας λέει κάτι για αμφίβολη σωτηρία που είναι προτιμότερη από μια άμεση χρεωκοπία.

 55. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 27/02/2012 01:25:45

  Κ. Κρανιδιώτη,

  Γιατί πρέπει ἡ ΝΔ καί ὁ ἈΣ νά ἀπολογοῦντε γιά τά διαχρονικά ἐγκλήματα τοῦ πασοκ καί τοῦ ΓΑΠ (παλιά μου τέχνη);;; Ὅσοι δέν ἔχουν ἐμπιστοσύνη στήν ΝΔ καί τόν ἀρχηγό της, ὑπάρχουν καί τά ἀποκόμματα!

 56. cobalt avatar
  cobalt 27/02/2012 01:34:02

  Πολύ ωραίο το άρθρο σας Φαήλο, αλλά έχω μια απορία που δεν μου την απαντάει και η οποία εκφράζεται με την φοβερή ερώτηση: ε, και;

  Ο Σαμαράς έτσι όπως πήγαινε, σκόνταψε, έπεσε και όπως ήταν πεσμένος του φόρτωσαν το σαμάρι με όσες ευθύνες δεν έχει πάρει πολιτικός από το 1945.
  Συντηρεί την έννομη τάξη (του το αναγνωρίζω και το λέω από την αρχή), συντηρεί την Ελλάδα στο γιούργιο και την ΕΕ, αλλά για να τα κάνει αυτά: Συντηρεί ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, γλύτωσε ένα βλαμμένο από το να φάει τα μούτρα του, ανέχεται ένα μπούρδα, μαζεύει τα ασυμμάζευτα ενός πολιτικάντη και μετέχει μιας ντροπιαστικής κυβέρνησης, στην οποία θήτευσαν το ποιό απίθανο τσούρμο από καταβολής Ελληνικού κράτους - απο τον Άδωνι στον Loveρδο. Η οποία χαίρει ευρυτάτης μειοψηφίας -σε αντίθεση με τα λεγόμενα του Δρ. Άιντοντ Νο.
  Το μαχαίρι,δηλαδή, είναι δίκοπο όπως το αντιλαμβάνομαι.
  Όμως το θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά είναι εθνικό και πνευματικό πρωτίστως και σ' αυτά οι μεσοβέζικες λύσεις δεν δικαιώνονται

  ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν.
  Ματθ. 5,36

  και η ισορροπία που κρατάει ο Σαμαράς -ναι είναι ηρωική, ναι είναι δείγμα υψηλής (χμμ..) πολιτικής και σκακιστικής δεινότητας, αλλά την κοιτώ με μισό μάτι, ακριβώς διότι είναι μεσοβέζικη. Προσπαθεί να κρατήσει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

  Η εναλλακτική την οποία παρουσιάζετε με τα άδεια ράφια, την έλλειψη βενζίνης, τις χαρτόκουτες και τις απλωμένες κουβέρτες στις πλατείες, την βροχή και το χαλάζι, την έκλειψη ηλίου και τα κουνούπια, ναι τρομάζουν τους πάντες που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και δεν πατριδοκαπιλεύουν με άτσαλες κορώνες. Αλλά η εναλλακτική τρομάζει εξίσου κι ας μην το παραδέχεται κανείς:
  Η αιώνια επιστροφή. Να συντηρήσουμε τον κατσικοκλέφτη και τον απατεώνα διότι -κάπως, κάποτε- δεθήκαν άρρηκτα με το κράτος και τώρα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε που ξεκινάει το ένα και τελειώνει ο άλλος.

  Όμως δεν γίνεται να βγεις από αυτή την κρίση όπως μπήκες και δεν βγαίνεις από αυτή την κρίση ακολουθώντας αυτούς που χάσανε το δρόμο.
  Ο Σαμαράς δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να μας οδηγήσει στη γή της επαγγελίας, στην Ελλάδα όπως την θέλουμε και, είμαι σίγουρος, την θέλει κι εκείνος, διότι μάλλον είναι καταδικασμένος να τριγυρίζει στην έρημο.

  Του δόθηκαν οι ευκαιρίες και να μην σκοντάψει και να μην συμμετάσχει στην αμαρτία της κυβέρνησης που έχουμε σήμερα, αλλά σκεπτόμενος πολιτικά αθέτησε υποσχέσεις και συμβιβάστηκε -και όχι τακτικές υποχωρήσεις και ντρίμπλες, που διαβάζω κατά καιρούς.
  Είναι εμφανές πως πλέον στην Ευρώπη συμφωνούν μαζί του -με αυτά που έλεγε πριν δηλαδή. Δηλαδή είχε δίκιο. Τότε. Αλλά δεν το υποστήριξε την ώρα που έπρεπε και για όση ώρα έπρεπε. Προτίμησε την ισορροπία του Παπαδήμου και του ΝΑΙ, διότι μαζί με την οικονομία (επίσης, χμμμ... Στην Κύπρο θυμάμαι θα έκαναν Αττίλα 3 οι Τούρκοι αν έλεγε όχι ο Παπ. στο Ανάν) θα γκρεμιζόταν και το σύστημα που εξέθρεψε τους προβληματικούς συμπολίτες μας, εξ' αιτίας των οποίων είμαστε εδώ τώρα.

  Τις προάλλες γράψατε και δημοσιεύθηκε το πολύ ωραίο κείμενο Καλές οι Θερμοπύλες αλλά ακόμη καλύτερες οι Πλαταιές cite="http://www.antinews.gr/2012/02/12/147512/">.
  Για να φτάσουμε όμως στις Πλαταιές, από τις Θερμοπύλες δεν γύρισε κανένας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ cobalt 27/02/2012 11:29:14

   Πλην όμως οι Έλληνες δεν έστειλαν όλο το στρατό και την ηγεσία τους να πεθάνουν στις Θερμοπύλες.... Κάτι ήξεραν.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 27/02/2012 21:24:25

    χαχαχα..
    όταν σε πρωτογνώρισα εδώ μέσα
    πίστευα ότι δεν σου ταιριάζει η πολιτική.
    Αλλά είσαι σε πολύ καλά βήματα!

 57. Joao avatar
  Joao 27/02/2012 02:02:21

  Από τη μια με το όχι θα εκτοξευόταν το ποσοστό της ΝΔ δημοκοπικά και από την άλλη όλος αυτός ο κόσμος που θα απογείωνε τη νδ δεν θεωρείτε ικανός να γνωρίζει τη σημαίνει ένα όχι και να το υπερασπιζεται..Και η νδ με τη στάση της τον προστατεύει από το λάθος..

  • pinokio avatar
   pinokio @ Joao 27/02/2012 09:40:05

   Ασε με να κανω λαθος.
   http://www.youtube.com/watch?v=pZz6lHLEJbs

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ pinokio 27/02/2012 10:59:56

    Αν αναλαμβάνεις μετά και την ευθύνη... Αλλά γιατί κάτι μου λέει ότι πάλι ο Σαμαράς θα ήταν ο "κακός".

 58. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 27/02/2012 02:19:46

  Σςςςςςςςς, ano-kato,
  δεν βλέπεις που κοιμούνται στη κομματική τους νιρβάνα και αλληλοσυγχαίρονται; Mε το πόπολο και τη πλέμπα θα ασχολούνται τώρα;
  Ποια βάση και ποιες οργανώσεις ; 'Ο, τι πει ο αρχηγός, brainwash και αυθυποβολή.
  Και το χειρότερο που δείχνει το πραγματικό τους είναι : προσπαθούν να κάνουν το λαό να νιώσει ένοχος που δεν τους συμμερίζεται, που άλλα περίμενε και άλλα βρήκε. Δύο χρόνια προδοσίας από τον ΓΑΠ και τον θίασό του κατέστρεψαν αυτή τη χώρα και προκάλεσαν χιλιάδες αυτοκτονίες και φυγή στο εξωτερικό. Δύο χρόνια νερόβραστης και βερμπαλιστικής αντιπολίτευσης. Πόσες φορές ζητάγαμε εκλογές από εδώ μέσα πριν φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο ; Δεν μπορείς να τις επιβάλλεις - λένε - τις εκλογές. Αν πραγματικά το ήθελε ο ΑΣ θα τις είχε επιβάλλει πολύ πιο πριν. Ακόμα και τώρα που συγκυβερνάει με το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει ως όρο τις εκλογές στις 19.02.12. Ως που η κοροϊδία και η ασυνέπεια λόγων και πράξεων ;

 59. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 27/02/2012 10:14:13

  "Αυτοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους κι εμείς να κερδίσουμε χρόνο, να σώσουμε το τομάρι μας και την αξιοπρέπεια μας. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. ΑΟΖ, νέες συμμαχίες, μερικά μεγάλα έργα – φάροι στις υποδομές μας που θα φέρουν και πολλά μικρότερα, χωρίς εκβιασμούς από ανταγωνιστές και κατενάτσιο από κατευθυνόμενους «οικολόγους», δημιουργία σοβαρού κράτους. Στον χρόνο που κερδίζουμε μπορούν ν’ αλλάξουν πολλά, ν’ αναγκαστούν οι γερμαναράδες και οι λοιποί να κόψουν χρήμα, να εκδώσουν ευρωομόλογο. Πρέπει να είμαστε εκεί. "

  Αγαπητέ Φαήλο. Εύγε για το θάρρος της γνώμης σου.

  Αντιλέγω, χάριν δημιουργικού διαλόγου για την πατριωτική διέξοδο, τα εξής:

  Πώς σε υφεσιακή καταβύθιση, ωφελεί το κέρδισμα χρόνου; Πού βρίσκονται κεφάλαια για επενδύσεις; Εκποιούνται ή/και εκχωρούνται περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου; Αφού απαγορεύεται να κάνουμε οικονομικές συμμαχίες με τρίτους, σε ποιές αναφέρεσαι; Πώς αναχαιτίζεται η λαίλαπα των πτωχεύσεων, πώς αποκαθίστανται οι άστεγοι κι οι άνεργοι-απολυμένοι;

 60. orfeas avatar
  orfeas 27/02/2012 10:37:23

  Τόσο οι ano-kato και cobalt όσο και ο Παρατηρητής διατύπωσαν βάσιμες επιφυλάξεις που για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας όλοι μας διατηρούμε ενδόμυχα. Μετά την ολοκληρωτική ισοπέδωση που συνέβη στην πατρίδα μας, πλέον δεν είναι εφικτό να πείσουμε ο ένας τον άλλον για την αλήθεια που πιστεύει ο καθένας μας (αν και η αλήθεια του καθένα είναι ιδιαίτερα εύπλαστη). Αυτό που κάνουμε είναι να ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς, ώστε να επιτευχθεί ένας minimum κοινός τόπος ιδεών που θα οδηγήσει σε μια δυναμική ιδεολογική συνοχή αλλά και σε ένα ισχυρό ρεύμα σκέψης ικανό να αντρέψει τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης. Αλλά αυτό για να συμβεί, μοιραία, θα πρέπει να επιλέξουμε έστω ένα ελάχιστο επίπεδο εμπιστοσύνης απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Και νομίζω ότι παρά τις οπιεσδήποτε επιμέρους αντιρρήσεις που έχει ο καθένας από εμάς, ως γνήσιος μετά Χριστόν προφήτης, αυτό το πρόσωπο είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός από το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που κατέχει εκείνα τα αναγκαία χαρακτηριστικά ώστε να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη εγγύηση διάσωσης της χώρας μας. Αρκεί όμως όπως ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει πρώτα να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στους ίδιους τους εαυτούς μας. Με άλλα λόγια, μοιραία, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επιλογή αμέριστης εμπιστοσύνης και να αποβάλλουμε τον ορθολογιστικό ή μη αρνητισμό μας. Μονάχα έτσι θα έχουμε τύχη!

 61. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 27/02/2012 11:18:41

  Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα λέγονται και προτείνονται απο προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου κυρίως απο μεγάλη προσωπική αγωνία για το πώς θα πορευτούμε στο εξής εμείς οι ίδιοι και οι οικογένειες μας.

  Έχω καταγράψει τις εξής συμπεριφορές:

  Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνολικά και χωρίς καμία καταγεγραμμένη εξαίρεση οδήγησε την χώρα στις πόρτες του ΔΝΤ.

  ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010 που έγινε αυτό έχουμε δηλώσεις:

  1)Μόνο του Αντώνη Σαμαρά με το περίφημο 'ξεκολείστε' να πάρουν μέτρα για την οικονομία καθώς επίσης και κριτική γιατί δεν πήραν λεφτά απο τις αγορές τον Ιανουάριο όταν ακόμη μπορούσαν καθώς επίσης να αποφύγουν τις πόρτες του ΔΝΤ.


  2)Το ίδιο διάστημα δεν έχουμε καμία απολύτως θέση απο την αριστερά,αν πρέπει να λάβουν μέτρα για την οικονομία ή όχι.


  3)Τελικά το μνημόνιο 1 υπογράφεται απο ΓΑΠ-Καρατζαφέρη-Ντόρα με το επιχείρημα οτι σώζεται η χώρα,ο Σαμαράς να λέει όχι με το επιχείρημα οτι η οικονομική συνταγή είναι λάθος και θα βαθύνει την ύφεση και η αριστερά λέει όχι για λόγους κοινωνικών επιπτώσεων.


  ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 έχουμε:

  Η ηγετική ομάδα ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει το μνημόνιο με επιλεκτικό τρόπο κυρίως να μην δυσαρεστήσει την πελατειακή-κομματική του δεξαμενή,οδηγεί την πραγματική οικονομία σε καταστροφή δημιουργώντας ένα εκατ. ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες κατεστραμένες επιχειρήσεις.


  Την ίδια ώρα χωρίς να κάνει κανέναν επανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης παίρνει οριζόντια μέτρα περικοπής μισθών και αύξηση της φορολόγησης που οδηγούν σε πρωτοφανή μείωση της ζήτησης.


  Ο συνδιασμός 'κακής συνταγής' και επιλεκτικής εφαρμογής μέτρων οδηγεί την ομάδα ΠΑΣΟΚ σε όλο και πιο 'ληστρικά μέτρα' χαράτσια,ΔΕΗ κλπ.


  Μπροστά στα φαινόμενα κοινωνικής έκριξης η ηγετική ομάδα ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται για πρώτη φορά (Οκτώβριος 2011) να αποδεχθεί την ανάγκη ύπαρξης μιας άλλης κυβέρνησης (κυβέρνησης Παπαδήμου) για να αποφευχθούν τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

  Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο δίλλημα εξόδου απο το ευρώ και όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών.


  Έτσι η κρίση περνάει τα όρια ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ και μπαίνει στα πεδία ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ της χώρας (μέλος Ευρωζώνης) και της διαφαινόμενης ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


  Στο ίδιο αυτό χρονικό διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει οσα μέτρα του μνημονίου θεωρεί οτι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και συγχρόνως παρουσιάζει (δέσμη μέτρων-πολιτικές) Ζάππειο 1 και 2 για να αμβλυθούν οι καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία (προτείνει ιδιωτικοποιήσεις,αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας δημοσίου,μείωση εργοδοτικών εισφορών κλπ).


  Στο ίδιο χρονικό διάστημα προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οτι υπάρχει ανάγκη ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (πράγμα που έκαναν οι Ιρλανδοί) και συγχρόνως ο ίδιος στο Ευρωπαικό πεδίο τους μιλάει ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που λείπουν απο το μνημόνιο 1.


  Έτσι φτάσαμε στα 'τραγικά γεγονότα' Οκτωβρίου και δέχεται την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ συγκρότηση κυβέρνησης Παπαδήμου ζητώντας και τοποθετώντας δύο υπουργούς μόνο και ευτυχώς στην ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ(Αβραμόπουλος - Δήμας) και θέτει ως όρο την λήξη της θητείας αυτής και διενέργεια ΕΚΛΟΓΩΝ και αυτά σε συμφωνία υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Στο ίδιο χρονικό διάστημα η αριστερά (Κουβέλης ,Τσίπρας , ΚΚΕ ) καταγγέλουν τις επιπτώσεις του μνημονίου κυρίως στο τομέα των εισοδημάτων των πολιτών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων και διατυπώνουν την ΠΑΓΕΙΑ θέση τους για την προστασία της περιουσίας του δημοσίου αρνούμενοι πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων και συγχρόνως ο λόγος τους είναι γενικός και όχι συγκεκριμένος.Ουδέποτε είδαμε μία πρόταση απο την αριστερά τύπου Ζαππείου 1 και 2 με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές.


  Επιπλέον είδαμε μία στερεότυπη και δογματική θέση της αριστεράς να υπερασπίζεται την περιουσία που είναι υπο τον έλεγχο του κράτους(δημόσια περιουσία) και κανένα ή περίπου κανένα ενδιαφέρον για τις χιλιάδες κατεστραμένες επιχειρήσεις των ιδιωτών.(Αλήθεια η ιδιωτική περιουσία και η δυναμική αυτής δεν ανήκει στην χώρα;;;Πού ανήκει κατα την αριστερά;;;)


  ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-2-2012

  Έχει προηγηθεί ένα 10ήμερο που παρατηρούνται τα εξής δύο βασικά γεγονότα:

  1)Ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος να τροφοδοτεί την επικαιρότητα για την ανάγκη λήξης της διαπραγμάτευσης του μνημονίου 2 και


  2)Ο Αντώνης Σαμαράς να επιμένει στην διαπραγμάτευση και να αναγκάζει την Μέρκελ να καλεί τον Γιούνγκερ και να ζητούν έκτακτη σύγκληση του Eurogroup για να πάρει τέλος η διαπραγμάτευση στην χώρα μας (ημέρα Πέμπτη).


  Την Πέμπτη το Eurogroup δεν παίρνει τελική απόφαση και απατεί την ψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης μνημόνιο 2 απο το Ελληνικό κοινοβούλιο και την στήριξη της απο τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.


  ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-2-2012 ΚΑΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;;;;;


  1)Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά διαχωρίζονται σε αυτούς που στηρίζουν το μνημόνιο 2 και μιλούν πάλι για ιστορική συμφωνία διάσωσης και σε αυτούς που λένε ΟΧΙ και ανακαλύπτουν οτι το μνημόνιο 2 έχει ελαττώματα.Στο ερώτημα οτι το ΟΧΙ οδηγεί σε ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ απαντούν οτι η ΕΕ δεν θα την επιλέξει.Και αν την επιλέξει;;;Τότε δεν δίνεται απάντηση.


  2)Ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει το ΝΑΙ με το επιχείρημα οτι το νέο μνημόνιο (έχει κάποια θετικά όπως κούρεμα,μικρότερα επιτόκια,περισσότερος χρόνος αποπληρωμής) ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.


  Συγχρόνως θέτει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.

  Ομάδα βουλευτών της ΝΔ λέει ΟΧΙ στο μνημόνιο 2 κυρίως με το επιχείρημα οτι αφού δεν ψήφισαν το μνημόνιο 1 πώς είναι δυνατόν να υποστηρίξουν στους ψηφοφόρους τους την ανάγκη στήριξης του μνημονίου 2.Για το ενδεχόμενο όμως

  ΤΗΣ ΑΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.


  Η Αριστερά σταθερή στις απόψεις της περί μνημονίου και των επιπτώσεων του λέει ΟΧΙ και το ενδεχόμενο της ΑΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ δεν το συζητάει σαν να μην υπάρχει.


  ΘΕΩΡΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ:

  1)Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ:

  Ο ΓΑΠ δεν υπάρχει πουθενά και ο εκπρόσωπος του Μπεγλίτης δηλώνει δημόσια ότι το σχήμα Παπαδήμου να πάει μέχρι το φθινόπωρο αδιαφορόντας για το τι υπέγραψαν υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον προσωρινό και ειδικό σκοπό αυτής της κυβέρνησης.


  Το δίδυμο Βενιζέλος-Λοβέρδος και επίδοξοι αρχηγοί του Νεου ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο μεν πρώτος ότι προτιμά μετεκλογικές συνεργασίες προοδευτικής κατεύθυνσης (Κουβέλης) ο δε δεύτερος συνεργασία με Αντώνη Σαμαρά.


  Οι Διαμαντοπούλου-Ρέππας ζητάνε η πρώτη να συνεχίσει να κυβερνά ο Παπαδήμος και μετά τις εκλογές και ο δεύτερος να μην γίνουν καθόλου εκλογές μέχρι το φθινόπωρο.


  Οι Κατσέλη-Καστανίδης θα κάνουν νέο κόμμα γιατί ανακάλυψαν πόσο κακό πράγμα είναι το μνημόνιο και να αποκαταστήσουν τα πράγματα.


  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ έχουν ανάγκη ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ αλλά ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ (εξάλλου για το φαινόμενο αυτό είχε πρωτομιλήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την φράση του 'Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ').  2)Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μετά την ψηφοφορία της κρίσιμης Κυριακής κάνει τα εξής:

  Ταξιδεύει στην Κύπρο και επι τρεις ημέρες σχεδιάζει την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) και αναφέρεται στον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ που έγκαιρα αξιοποίησε την Κυπριακή ΑΟΖ .


  Σημειώστε εδώ ότι είχαν προηγηθεί δυο ταξίδια του Σαμαρά σε Ισραήλ και Μόσχα(Πούτιν) συνοδευόμενος απο τον υπουργό εξωτερικών Δήμα με σκοπό την επαναφορά της πολιτικής Καραμανλή περί ενεργειακής συνεργασίας .


  Είδαμε επίσης τον Αβραμόπουλο (υπουργό άμυνας) να επισκέπτεται το Καστελόριζο και να μιλάει για το αξιόμαχο των στρατιωτών μας.


  ΘΕΛΩ ΕΔΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  Ποίες δυνάμεις του Ελλαδικού χώρου στήριξαν το σχέδιο ΑΝΑΝ κόντρα στον Πρόεδρο ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (ΓΑΠ-ΝΤΟΡΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ).


  Ποίοι στήριξαν τον Πρόεδρο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ).

  Και βέβαια δεν ξεχνάμε οτι απο το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ μας ανακοίνωσε ο ΓΑΠ την ένταξη μας στο ΔΝΤ.


  Πιστεύω ,δε βαθειά οτι ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1 ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2 είναι τελείως διαφορετικά όπως επικαλέστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην κρίσιμη ομιλία του την Κυριακή 12-2-2012,αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και θα αρχίσει να διαφαίνεται καθαρά το προσεχές διάστημα.


  Αλλιώς πώς να εξηγήσω;;;

  1)Την επιστροφή του Νίμιτς για τον διακανονισμό του Μακεδονικού

  2)Την έλευση στην χώρα μας όλης της ηγεσίας του ΝΑΤΟ

  3)Το εμπάργκο πετρελαίων απο το Ιραν σε Ευρώπη,το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ και την ρητή θέση των Αμερικανών οτι δεν θα δεχτούν κατι τέτοιο σε συνδιασμό με το γεγονός οτι στην Αμερική έχουν εκλογές τον Νοέμβριο του 2012 και η ρήξη Ομπάμα-Ρεπουμπλικανών μπορεί να καθοριστεί απο την στάση τους απένταντι στο Ιραν.


  ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ.


  Αρα λοιπόν ο ΣΑΜΑΡΑΣ δεν θα μπορούσε να σπρώξει την χώρα σε κατάσταση ΑΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ προτίμησε να πολιτευτεί ως υπεύθυνος ηγέτης και όχι ως στενόμυαλος κομματάρχης εφήμερου κομματικού κέρδους.

  ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.


  Απέδειξε σε όλη του την διαδρομή οτι έχει ισχυρό - ισχυρότατο ΚΩΔΙΚΑ ΑΞΙΩΝ και για μια ακόμη φορά πρόταξε το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ.

  Αλλά όπως λέει ο ίδιος σημασία δεν έχει μόνο τι λέει εκείνος ,σημασία σημαντικότερη έχει τι λέει ο λαος.Οι πολίτες , ο λαός είναι το πρώτο και συγχρόνως μεγάλο αφεντικό.Αυτό το πανάρχαιο Ελληνικό μήνυμα πρέπει να στείλουν οι πολίτες ακόμη μια φορα στην ανθρωπότητα.Δημοκρατία και μόνο Δημοκρατία.

  Αυτή είναι η ΠΥΛΗ και για τον 21ο αιώνα.

 62. m.s avatar
  m.s 27/02/2012 11:56:07

  Σαν πρώην ΕΛΔΥΚάριος συγκινούμαι βλέποντας το Σαμαρά στο στρατόπεδο της Μαλούντας στη Κύπρο να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.
  Δεν θέλω τον Σαμαρά πρωθυπουργό με 50%
  τον θέλω πρωθυπουργό Ελλήνων αποφασισμένων να εργαστούν και να παλέψουν για την πατρίδα σαν να εξαρτάται η σωτηρίας της από τον αγώνα του καθενός μας ξεχωριστά ...

 63. Geros avatar
  Geros 27/02/2012 12:12:01

  Επειδή έχω βαρεθεί να το ακούω ότι δηλαδή την κρίση την φέρανε οι αγορές που είναι άπληστες και δεν μπορούν να αυτορυθμιστούν θα κάνω ένα σχόλιο.
  Δεν πρέπει να καταπίνουμε εμείς οι δεξιοί όποια ανιστόρητη και άσχετη με την πραγματικότητα δήθεν αιτία της κρίσις ξεφουρνίζει η αριστερά . Εμείς είμαστε υπέρ της ελευθερίας των αγορών , για πατριωτικό παρεμβατισμό μπαίνει όποιος θέλει στην επομενη πόρτα δεξιά , σωστά?
  Για την ιστορία λοιπόν , πίσω από την φούσκα των subprime στεγαστικών δανείων θα βρούμε καμιά δεκαριά νόμους του Αμερικανικού κράτους που υποχρέωναν τις τράπεζες να δανείσουν σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια , αναφέρω ενδεικτικά το Community Reinvestment Act , to Equal Credit Opportunity Act και το American Dream Downpayment Act . Στόχος αυτών των νομοθετημάτων ήταν να κάνει το Αμερικανικο κράτος κοινωνική πολιτική με λεφτά των τραπεζών , να αγοράσει κοινωνική ειρήνη δίνοντας την δυνατότητα σε μειονότητες να αποκτήσουν στέγη , ρίχνοντας το ρίσκο τέτοιων δανείων στις τράπεζες. Ακόμα θα δούμε ότι οι τράπεζες που πρωτοστάτησαν στην φούσκα , με οδηγίες από την κυβέρνηση φυσικά , ήταν οι ΚΡΑΤΙΚΕΣ Fannie Mae και Freddie Mac.
  Δεν έκανε η απληστία λοιπόν τις τράπεζες να φορτωθούν με κακά δάνεια (πως στο καλο θα μπορούσε άραγε να γίνει αυτό ? Να πουν "είμαι άπληστος , δώσε δάνεια σε απόρους"?!? Όταν αφήνουμε τους τραπεζίτες να κάνουν ότι θέλουν αυτοί δίνουν δάνεια σε απόρους που δεν θα τα ξεχρεώσουν ποτε? Για τέτοιους τους έχετε?), οι νομοι του κράτους τις ανάγκασαν να το κάνουν. Δεν απέτυχε η αυτορρύθμιση , απέτυχε ο κρατικός παρεμβατισμός.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Geros 27/02/2012 17:24:21

   Το, παρακάτω, σχόλιό σου περί ηλικίας και βλακείας ισχύει, αλλά, φαίνεται, με την ηλικία εξασθενεί η μνήμη. Γιατί, η παραδοσιακή Ελληνική δεξιά ήταν έντονα και δικαιολογημένα παρεμβατική (προπολεμικά και μεταπολεμικά) και, ακριβώς ο Κ.Κ. ο παλαιός, κατηγορείτο ότι δημιούργησε υπερμεγέθη κρατικό τομέα και κρατικές "ανελεύθερες" παρεμβάσεις (π.χ. υπόθεση Εμπορικής Τραπέζης Ανδρεάδη). Και δεν επιτρέπεται, τώρα, που η "μαγική χειρ" απώλεσε, παγκοσμίως, την μαγεία της, να στέλνουμε, στην ουσία, στην "πρώτη πόρτα δεξιά" όποιον ζητάει το αυτονόητο, την ρυθμιστική, δηλαδή, λειτουργία του κράτους.
   Ούτε η εγγύηση του κράτους υπερ των αδυνάμων οικονομικά (οι νοι που επικαλείσαι) ήταν που έρριξε έξω την Λήμαν. Ήταν η απληστία της διοικήσεώς της και η "δημιουργική" λογιστική τους σε συνδυασμό με την έλλειψη ελέγχου για το αξιόπιστο των πωλήσεών της. Δηλαδή η έλλειψη, όχι η περίσσεια κρατικού ελέγχου.

   • Geros avatar
    Geros @ ΠΗΛΕΑΣ 27/02/2012 18:47:54

    Στο ότι η δεξιά ιστορικά στην Ελλάδα ήταν υπέρμαχος του παρεμβατισμού και του κρατισμού συμφωνώ απόλυτα. Για αυτό άλλωστε και είμαστε κομμάτι του προβλήματος και όχι της λύσης.
    Απλά κάτι άκουσα για κοινωνικό φιλελευθερισμό από τον Σαμαρά και υπέθεσα ότι το εννοεί , αν δεν το εννοούσε θα έλεγε κάτι άλλο π.χ. κοινωνικό παρεμβατισμό , μια και παρεμβατικός φιλελευθερισμός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Δυστυχώς μερικοί μετέφρασαν το "κοινωνικός" ως "παρεμβατικός" μια και περιμένουν να μπούν στα πράγματα για να παρεμβαίνουν δήθεν για το κοινό συμφέρον αλλα στην ουσία για τον εαυτό τους.
    Την ανάγκη ενός ρόλου του κράτους δεν την αμφισβητεί κανείς , εκτός μιας μικρής ομάδας φιλελευθερων οικονομολόγων γνωστών ως αναρχοφιλελεύθεροι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι είναι άλλο η ανάγκη ύπαρξης ενός νομικού πλαισίου βάση του οποίου λειτουργεί η αγορά και άλλο η προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς δήθεν υπέρ των ασθενέστερων αλλά στην πράξη πάντα προς όφελος συντεχνιών και προνομιούχων ελίτ.
    Τον λόγο που κατέρρευσε η Lehman Brothers τον υπεραπλουστεύεται αλλά και έτσι να είναι θα ήθελα να απαντήσετε σε δυο ερωτήματα .
    Είναι φιλελεύθερη πολιτική να ανταλλάσσεις με το κράτος χάρες? (Θα απορροφήσω τα τοξικά ομόλογα σου και εσύ θα κάνεις τα στραβά ματια σε όποια λογιστική αλχημεία εγώ κάνω). Είναι φιλελεύθερη πολιτική να ξοδεύεις 700 δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων σε διασώσεις ιδιωτικών εταιρειών?
    Μην κατηγορείτε τον φιλελευθερισμό λοιπόν για αυτά που είναι εντελώς αντίθετα με αυτόν.

    Δεν υπάρχει μαγική χειρ , υπάρχει αόρατη χειρ και αν θέλετε μπορώ να σας αποδείξω την παρουσία της σε εκατοντάδες παραδείγματα στην οικονομία.

 64. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 27/02/2012 12:54:16

  Αγαπητοί φίλοι
  Μόλις γύρισα απογοητευμένος από την προσπάθεια πετάγματος χαρταετού εν μέσω ψιλόβροχου και σχετικής άπνοιας.
  Το μόνο που με παρηγορεί είναι η ύπαρξη ζεστής φασολάδας και άφθονων μαλακίων συνοδευομένων μετά τσίπουρου.
  Συμπέρασμα αφού τίποτα δεν ΄΄σηκώνετε΄΄ πια, μπορούμε ακόμα φτωχικά να πιούμε και να φάμε για ξεχάσουμε τον καημό μας .
  Καλή Σαρακοστή (είθε να είναι μόνο 40 κάτι μέρες) σε όλους,

  Θόδωρος Κ.

 65. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 27/02/2012 13:09:19

  Έτσι όπως τα λες, μοιάζει σαν τα φάντασματα του Λένιν και του Μάρξ να εξανάγκασαν την ψήφιση αυτών των νόμων, και όχι οι πρώην τραπεζίτες της Wall Street, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την υψηλή πολιτική, εντελώς ανιδιοτελώς, εννοείται... Π.χ. ο "φιλάνθρωπος" Henry Paulson.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Paulson

  Αφήστε την καραμέλα με την ευγενική και συμπονετική ελεύθερη αγορά, που αγαπάει τον άνθρωπο και σκίζεται για την ευημερία του, έχει λιώσει οριστικά. Κοιτάξτε επιτέλους την πραγματικότητα κατάματα, γεράσατε!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Πεπόνης 27/02/2012 14:21:47

   Χωριάτική σαλάτα.
   Τι σχέση έχει ο ανθρωπισμός με την ελεύθερη αγορά σε ιδεατό επίπεδο;
   Η ελεύθερη οικονομία είναι καρπός του ιστορικού γίγνεσθαι και μέχρι τώρα το μόνο λειτουργούν σύστημα.
   Επιτρέπει δε την ύπαρξη ανθρωπιστικών ενεργειών, πολιτικών και τη θεσμοποίησή τους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
   Η λειτουργία των κοινωνιών βασίζεται στην ατομική και ομαδική προσπάθεια επίτευξης στόχων και συμφερόντων.
   Η πολιτική και το κράτος ως θεσμός αποβλέπουν και έχουν χρέος να ρυθμίζουν την λειτουργία της κοινωνίας και να προστατεύουν τον άνθρωπο ως μονάδα κι ως σύνολο.
   Το αν κέρδισε σε μια ιστορική στιγμή ο Πόουλσεν και τα συμφέροντα αυτό οφείλεται ότι οι αντίρροπες δυνάμεις έχασαν την πολιτική /ταξική μάχη. Ας ανασυνταχτούν.

   Η πολιτική δεν είναι θρησκευτικό κήρυγμα.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Μανιάτης 27/02/2012 18:49:43

    Αυτά, αγαπητέ, είναι η θεωρία. Στην πράξη, τα παίρνει όλα εκείνος που είναι πιο δυνατός και αδιαφορεί για τους υπόλοιπους. Ακόμη και στην περίπτωση που θα λειτουργούσε ο φιλελευθερισμός όπως στα βιβλία, πάλι θα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα, πόσο μάλλον που έχουμε να κάνουμε με έναν φιλελευθερισμό της κουμπαριάς και των λαμογιών, μικρων, μεγάλων, τεράστιων. Η σαλάτα είναι όλη δική σας, αφού ακόμη και τώρα αρνείστε να παραδεχτείτε ότι η συγκεκριμένη οικονομική θεωρία είναι δυσλειτουργική στα εύκολα και καταστρεπτική στα δύσκολα. Δεν με ενοχλεί. Αποκυρήξτε κι εσείς τον φιλελευθερισμό όταν σας αγγίξει προσωπικά, δεν βιαζόμαστε. Βέβαια, για εσάς όλα αυτά δεν παίζουν κανέναν ρόλο, αφού πιστέυετε ότι "Τι σχέση έχει ο ανθρωπισμός με την ελεύθερη αγορά σε ιδεατό επίπεδο;" - Μάλλον εντελώς φυσικό για εσάς, μιας και ο άνθρωπος σας φαίνεται προφανώς ότι υπάρχει για να βοηθάει την οικονομία, όχι το αντίστροφο. Εγώ μια τέτοια οικονομική θεωρία, που στην κρίσιμη στιγμή και σαν τελική απάντηση αντιτάσσει ένα στέρεο κι αδιάφορο "όποιος πεθάνει, ας πρόσεχε" την έχω για τα σκουπίδια.

 66. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/02/2012 13:18:34

  Αγαπητέ Κύριε Κρανιδιώτη,

  Αν η Παράταξη (η ΝΔ και Α.Σ. ως συγκεκριμένοι εκφραστές της) επιθυμεί και μπορεί να παίξει τον ιστορικό της ρόλο, πρέπει να έχει ως σημείο εκκίνησης:

  "Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν λειτουργούν με ηγέτες, αλλά με θεσμούς, μηχανισμούς και κανόνες."

 67. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 27/02/2012 13:33:45

  Μην σε τρομάζει ο "Θάνατος από πείνα", δεν είναι κάτι κακό, είναι αυτό που σε τελική ανάλυση εννοούν οι φανατικοί (Ταλιμπάν) των "ελεύθερων αγορών" (και καλά...) όταν ευαγγελίζονται την περιβόητη "αυτορρύθμιση".

  Και είναι! Αν εκτελέσουμε τους άνεργους, έχουμε με την μία 0% ανεργία!

  • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
   ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ Πεπόνης 27/02/2012 15:12:43

   Σωστός!!!!!
   Ούτε οι Ανδριανόπουλος - Μάνος-Ντόρα τέτοια πρόταση.
   Πες - πες όμως κάτι μπορεί να γίνει.

 68. Geros avatar
  Geros 27/02/2012 13:59:20

  Αν τον κρατισμό τον εκπροσωπούν πρώην τραπεζίτες δηλαδή φταίει ο φιλελευθερισμός? Αδυνατώ να καταλάβω την λογική σας αγαπητέ , και στην σοβιετία είχαν τραπεζίτες ( δεν διοικούσαν τις τράπεζες οι καθαρίστριες) αυτό τους κάνει φιλελεύθερους μήπως ?
  Όσο για το ... επιχείρημα ότι γέρασα έχω να σας πω ότι ο γέρος ήταν κάποτε νέος , ο βλαξ ήταν πάντα βλαξ.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Geros 27/02/2012 18:17:45

   Αγαπητέ, ο φιλελευθερισμός που επικαλείστε είναι μια χυδαία ουτοπία, ακριβώς όπως τα Σοβιέτ ήταν μια χυδαία ουτοπία. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι, όπως οι σκέψεις κάποιου σε ένα γραφείο, που γράφει οικονομικά συγγράμματα. Στην θεωρία όλα λειτουργουν αλλά στην πράξη βλέπετε τι συμβαίνει. Βέβαια, και το ίδιο έκαναν και οι φανατικοί σοβιετικοί, και όλοι οι φανατικοί ανεξαιρέτως, εσείς και όλοι όσοι υποστηρίζουν παράλογες θεωρίες, που στη πράξη δεν στέκουν, σίγουρα θα ψάξετε και θα βρείτε, ότι για όλα φταίνε οι ανθρωποφάγοι Κόκκινοι. Ακριβώς όπως, άλλοτε, οι ανθρωποφάγοι Κόκκινοι πίστευαν ότι φταίει για όλα το Δυτικό Τέρας. Δικαίωμα σας να συνεχίσετε τον ύπνο του δικαίου, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να συμμετάσχω. Όσο για τον χαρακτηρισμό, συμφωνώ και τον επιστρέφω.

   • Geros avatar
    Geros @ Πεπόνης 27/02/2012 21:20:14

    Την θέση σας ότι ο φιλελευθερισμός είναι χυδαία , παράλογη ουτοπία που στην πράξη δεν στέκει την καταλάβαμε , τα επιχειρήματα σας για να στηρίξετε αυτή την θέση τα περιμένουμε όμως.
    Περιμένω μια εμπεριστατωμένη θέση για το πως μια θεωρία που παρά τις 50 ή περισσότερες προσπάθειες να γίνει πράξη στον ρου της ιστορίας απέτυχε να υλοποιηθεί έστω μια φορά για ένα λεπτό , είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος με μια ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που η κοινωνία ρέπει σε αυτήν από μόνη της κάθε φορά που δεν καταπιέζεται από ιδιοτελείς εξουσίες.
    Μια κοινωνία μπορεί να είναι φιλελεύθερη και να μην ξέρει τι είναι η λέξη , για να είσαι κουμμουνιστής όμως ή μάλλον να προσπαθείς να γίνεις πρέπει να μπλεχτείς σε ένα δαίδαλο θεωρητικών δυσνόητων συγγραμμάτων , πολλές φορες αντικρουόμενων με τον κίνδυνο πάντα να θεωρηθείς ρεβιζιονιστής ή προδότης . Πως κολλάνε αυτά τα δυο??

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ Geros 28/02/2012 00:08:08

     Μπορώ να προσπαθήσω να το εξηγήσω. Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο κρατικός παρεμβατισμός είναι αυτό που χρειάζεται μια οικονομία. Δεν είμαι κρατιστής και πιστεύω, όπως και εσείς φαντάζομαι, στις ελεύθερες δυνάμεις, και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απουσία του κράτους από την οικονομική ζωή. Για μένα το θέμα είναι σχετικά απλό, εσείς πουλάτε πατάτες, εγώ αγοράζω πατάτες, την τιμή την διαμορφώνουμε μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε τρίτους. Και είμαι σχετικά βέβαιος, ότι θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και για τους δύο. Όμως, εγώ κι εσείς, δεν είμαστε, ούτε αντιπροσωπεύουμε, το σύνολο των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι, θα προσπαθήσουν με μεθόδους, που βρίσκονται πολύ μακρύα από τον διάλογο και το κοινό καλό, να καρπωθούν όσα περισσότερα οφέλη μπορούν για τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για τον "απέναντι" της συναλλαγής. Με λίγα λόγια, στο τέλος τα παίρνει όλα αυτός που είναι πιο δυνατός. Δεν αντιλέγω ότι και η φύση στο σύνολο της λειτουργεί έτσι, οι άνθρωποι όμως έχουμε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε, και πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα, ή, έστω, να αποποιηθούμε τον συμβολισμό "άνθρωπος". Αν δεν το κάνουμε, τότε θα γίνουμε άγρια ζώα, και, καλώς ή κακώς, οι μη έχοντες, θα είναι οι πιο άγριοι και επίσης οι περισσότεροι. Η ευαίσθητη ισορροπία θα ραγίσει, αργά ή γρήγορα. Και εξηγώ: Δεν είναι το σύστημα που κάνει την διαφορά, αλλά οι άνθρωποι που το στηρίζουν, και οι άνθρωποι έχουν, διαχρονικά, μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Διακατέχονται από μεγάλες δόσεις απληστίας, άγνοιας, αλαζονείας, εκτός των άλλων. Έτσι, βλέπουμε τα απολυταρχικά καθεστώτα, όπου το κράτος ρυθμίζει όλη την οικονομική ζωή, να έχουν μεν ένα φαινομενικά σχεδόν τέλειο σχέδιο, αλλά αυτό να μην εφαρμόζεται. Μιλάμε για τον κομμουνισμό, όπου θεωρητικά όλα τα προϊόντα πρέπει να συγκεντρώνονται κεντρικά και να ανακατανέμονται δίκαια, αλλά στην πράξη βλέπουμε τον αγρότη που κρύβει την παραγωγή για περισσότερο κέρδος στο μέλλον, τον αξιωματούχο που αποκομίζει παράνομα οφέλη από την θέση του σε βάρος των υπολοίπων, μια κοινωνία όπου θεωρητικά όλοι έχουν ίσα δικαιώματα ... στο τίποτα. Όλα αυτά βασισμένα πάνω σε τόμους επί τόμων θεωρίας, με τελικό αποτέλεσμα μια γενναία τρύπα στο νερό. Οκ, αποφασίζουμε λοιπόν να κοιτάξουμε από την άλλη μεριά, όπου, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολύ λιγότερα θεωρητικά συγγράμματα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η σημαία της ελευθερίας που κυμματίζει ανεμπόδιστη και η ελπίδα ότι κάποια μέρα θα ξεφύγει ο πιατάς από την λάντζα και θα γίνει εστιάτορας. Το δράμα, βέβαια, βρίσκεται ακριβώς εδώ. Δεν ξεφεύγει ποτέ. Ή ξεφεύγει ένας στους χίλιους, στους δέκα χιλιάδες. Το μεγάλο όνειρο αποδεικνύεται ένα μεγάλο παραμύθι της Χαλιμάς, μετά από 50 χρόνια οχτάωρης (στην καλύτερη περίπτωση) μισθωτής σκλαβιάς, κάνοντας κάτι που σε αρρωσταίνει, και όπου τα λεφτά ποτέ δεν φτάνουν. Στην καλύτερη περίπτωση, και μόνο αν ανήκεις στην Δύση, που κάποιοι ονομάζουν Άγρια Δύση, παραμένεις πιατάς επί 50 χρόνια, σκάβωντας επιμελώς τον ... λάκκο σου. Και λες κι ευχαριστώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των δυτικών ζουν, υποτίθεται, αξιοπρεπώς. Αυτή η αξιοπρέπεια μεταφράζεται σε μια δουλειά που θα μπορούσε άνετα να κάνει μια μηχανή, όπου το μυαλό σου και το σώμα σου καταντούν ελεεινά κατάλοιπα του παρελθόντος, αναλωμένα στην κατασκευή κουμπιών, βιδών, i-phone και βουτηγμένα μέχρι το μεδούλι στο αλκοόλ και στις εξαρτήσεις, μήπως έτσι ξεχάσουν την φοβερή και τρομερή "τύχη" που τους βρήκε, και στην ουσία μπορεί μόνο τότε να υφίσταται, όταν παράγεται κέρδος από την χασούρα κάποιου άλλου, ή, συχνότερα, από την χασούρα πολλών για ένα ελάχιστο κέρδος κάποιων και το υπερκέρδος ένος και μοναδικού. Είναι αλήθεια, "η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι μια ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που η κοινωνία ρέπει σε αυτήν από μόνη της κάθε φορά που δεν καταπιέζεται από ιδιοτελείς εξουσίες", αλλά ρέπει σε αυτήν επειδή οι άνθρωποι, όταν αφήνονται να ζήσουν ελεύθεροι, δεν ζουν σύμφωνα με τον Κάλβο, με "αρετή και τόλμη", αλλά με λαμογιά, λαμογιά, κι άλλη λαμογιά. Όταν η λαμογιά χτυπήσει κόκκινο, και τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, που συνήθως δεν αποφεύγεται, τότε συμβαίνουν οι προσπάθειες που λέτε, οι 50 εώς τώρα, προσπάθειες που κραυγάζουν για περισσότερο έλεγχο, στην ουσία για έλεγχο της ανθρώπινης φύσης. Δεν είναι δυνατόν να μην τα γνωρίζετε όλα αυτά. Ο φιλελευθερισμός ΔΕΝ είναι πανάκεια, όσο ο άνθρωπος δεν είναι Θεός, το ίδιο όμως ισχύει για τον κομμουνισμό. Δεν λέτε ότι είναι πανάκεια, σύμφωνοι, αλλά τώρα, σε αυτή την οικονομική κρίση, αποδεικνύεται ότι δεν είναι καν ασπιρίνη. Αν χρειάζεται κάθε 50-60 χρόνια να εξολοθρεύουμε 60.000.000 ανθρώπους για να λειτουργήσει ο φιλελευθερισμός, δλδ να τους παίρνουμε ό,τι έχουν φτιάξει, να καταστρέφουμε τα πάντα, με βόμβες ή όπως αλλιώς γίνεται, ώστε να μηδενίσει το κοντέρ και να ξαναρχίσει η ανάπτυξη, τότε, χαίρω πολύ, αλλά αυτό δεν απέχει και πολύ από το να εκτελούμε τους άνεργους, για να φτάσει η ανεργία στο 0%. Και αυτά που ζούμε σήμερα δεν συβαίνουν στα Σοβιέτ, αλλά σε μια Δύση που καυχάται ότι είναι ελεύθερη και δημοκρατική. Με λιγότερα λόγια: Το "αυτός δεν είναι φιλελευθερισμός, ο φιλελευθερισμός είναι καλός" δεν μου λέει κάτι. Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί (χρησιμοποιούσε) και το Politburo.

     • Geros avatar
      Geros @ Πεπόνης 28/02/2012 08:57:39

      Τελικά φιλελεύθερος είσαστε αγαπητέ , μόνο λίγο απαισιόδοξος από την φύση σας.
      Έχετε δίκιο ο φιλελευθερισμός δεν είναι πανάκεια , είναι απλά ο καλύτερος τρόπος που έχουμε βρει για να μπορούμε να συμβιώνουμε μεταξύ μας , τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
      Δεν φταίει ο φιλελευθερισμός για τους δυο παγκόσμιους πολέμους , περισσότερο φταίει για την επιδημία πανούκλας στον μεσαίωνα παρά για τους παγκόσμιους πολέμους.

 69. orfeas avatar
  orfeas 27/02/2012 16:29:40

  Aγαπητέ Μανιάτη,
  Τα συγχαρητήρια μου για την επιχειρηματολόγηση των σκέψεων σου,καθώς και για την φλογερότητα σου. Αυτή η κοινότητα έχει ανάγκη τέτοιου επιπέδου θεωρήσεις. Ωστόσο, στα λεγόμενα σου αναγνωρίζω μια δομική αντίφαση όταν διαβάζω “Οι σύγχρονες κοινωνίες δεν λειτουργούν με ηγέτες, αλλά με θεσμούς, μηχανισμούς και κανόνες”. Δυστυχώς τόσο τους θεσμούς και τους μηχανισμούς όσο και τους κανόνες τους κάνουν τα φυσικά πρόσωπα. Τα πρόσωπα κάνουν την διαφορά σε κάθε κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο αναφοράς. Και οι ηγέτες εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία και την προστασία τους. Επίσης, δεν είμαι σίγουρος ότι στόχος μας θα πρέπει να αποτελέσει η σύγχρονη κοινωνία όπως ορίζεται στην σημερινή της διάσταση. Μήπως θα ήταν ωφελιμότερο να αναζητούσαμε την δημιουργία μιας πρότυπης κοινωνίας ευθυγραμμισμένης με τις δικές μας ανάγκες; Πάντως στο σημείο που έχουμε φτάσει (σημείο μηδέν) είναι μια ρεαλιστική επιλογή.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ orfeas 28/02/2012 09:19:15

   Αγαπητέ Ορφέα,

   Ευχαριστώ. Θεωρώ καθήκον την προσέγγιση των κοινών με αίσθημα υπέρβασης ακόμη και των προσωπικών «γούστων».
   Σαφώς και τα πρόσωπα είναι τα υποκείμενα του κοινωνικού και ιστορικού γίγνεσθαι.
   Όμως, η ύπαρξη και η αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών αποτελεί εγγύηση έναντι της ανθρώπινης φθοράς που η δράση αναπόφευκτα επιφέρει.
   Αποτελεί χαρακτηριστικό κοινωνιών Δικαίου και Δημοκρατίας η υποταγή των ηγετών και των προσώπων στους θεσμούς, τους κανόνες και τις αρχές ως εγγυητές της αξιοπρέπειας των Πολιτών ως ατόμων και ως συνόλου.
   Εκτιμώ ότι η χώρα μας δεν έχει δοκιμάσει τα θετικά μιας έννομης και ορθολογικά οργανωμένης σύγχρονης κοινωνίας. Πάντως το ερώτημά σας το κρατώ προς εξέταση και σκέψη.

 70. Orestios avatar
  Orestios 27/02/2012 19:05:19

  Πολύ καλό σχόλιο Γέρος.
  Δεν χρειαζόμαστε Κράτος αλλά Πολιτεία.
  Το Κράτος είναι έννοια που εμπεριέχει τον παρεμβατισμό και την ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένων ομάδων με το πρόσχημα της αναδιανομής του κεφαλαίου.

 71. χωρις μασκα avatar
  χωρις μασκα 27/02/2012 19:11:23

  Συμφωνώ απόλυτα με την ιστορική αναδρομή των δύο τελευταίων ετών που
  μας θυμίζει η Κυπρογένεια.Ας τα έχουμε όλα αυτά τα γεγονότα στον νου μας
  καθημερινά.Κι ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας όλοι πριν ασκούμε οποιαδή-ποτε κριτική.Ας επιδείξουμε και μια φορά υπευθυνότητα.

 72. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/02/2012 19:18:45

  Λες να υιοθετήσουμε το σοσιαλιστικό μοντέλο;
  Ποιάς εκδοχής; Κούβας, Κίνας, Βουλγαρίας, Σιοβετία;
  Το να κάνουμε θεωρία τα πιστεύω μας είναι αφελές.
  Το να επικρίνουμε τις θεωρίες και τις εφαρμογές τους είναι βέβαια θεμιτό.
  Η κριτική, όμως, χωρίς πρόταση είναι πεσιμισμός, ήττα μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Κλάμα σαν σε κηδεία.

  Πάντως το να προσωποποιείς τις απόψεις των ανθρώπων είναι σταλινισμός. "Εσείς..."
  Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα έκανα και τα κάνουν οι θεοκρατικές θεωρίες και συμπεριφορές.
  "Ο Θεός να μας φυλάει από τους χριστιανούς και τους σοσιαλιστές" Νίτσε.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Μανιάτης 27/02/2012 19:36:19

   Μάλιστα, τώρα εμφανίστηκε και ο ανόητος ο Νίτσε, που, αφού κατέστρεψε όλες τις αξίες, σαν άλλος προγενέστερος Αδόλφος, κατάφερε να τρελλαθεί εντελώς πριν "δημιουργήσει" τις καινούργιες και τον σαχλό Υπεράνθρωπο. Τα εγκλήματα δεν τα κάνουν μόνο φανατικοί σοσιαλιστές και θεοκράτες, άσχετα με όσα λέει ο άσχετος Νίτσε, η βλακώδης προσφορά των Γερμανών στην ανθρωπότητα, αλλά φανατικοί γενικότερα, και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται φυσικά οι φανατικοί φιλελεύθεροι. Και, φυσικά, όλοι οι φανατικοί αρνούνται τις ευθύνες τους και δαιμονοποιούν αποκλειστικά τους "απέναντι". Με τις υγείες τους.

   Θέλετε να προτείνω εγώ λύσεις; Αλλιώς είμαι κλάψας και πεσιμιστής; Σοβαρά τώρα; Οι φανατικοί κάθε χρώματος τα έχουν κάνει μαντάρα και τώρα θέλετε να σας βρω εγώ λύση; Να βρουν λύση αυτοί που με την ανικανότητα και την βλακεία τους δημιούργησαν το πρόβλημα, και μάλιστα σύντομα και με δίκαιο τρόπο, αλλιώς θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, ακριβώς όπως προβλέπει ο φιλελευθερισμός για αυτούς που αποτυγχάνουν. Τα λόγια τελειώνουν.

   Φιλικά.

 73. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/02/2012 19:36:18

  Φαήλο, σε εκτιμώ αλλά πρέπει να κατέβεις από το όχημα, γιατί θα πέσεις στο Γκρεμό με αυτό. Όπως έγραψα και παλαιότερα εδώ, η ΝΔ είναι το όχημα, δε είναι ο δρόμος. Όταν βλέπεις ότι το όχημα παρεκκλίνει από τον δρόμο τότε καλύτερα να κατέβεις, να συνεχίσεις με άλλο όχημα ή και μόνος αλλά πάντοτε στον ίδιο δρόμο. Είναι κρίμα, αλλά πλέον είναι αργά, 2 χρόνια αργά!! Η μόνη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι Ξαφνικός Θάνατος ή αργός και μαρτυρικός. Ο Σαμαράς το ξέρει ότι δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί, τουλάχιστον ελπίζω να το ξέρει, όταν και άμα γίνει πρωθυπουργός θα κάνει ότι ακριβώς του λένε οι ξένοι, δεν μπορεί αλλιώς.

  Η χώρα αυτή δε διορθώνεται με τίποτα, πρέπει να καταρρεύσει για να ξανακτιστεί από την αρχή, η ακρόπολη να γκρεμιστεί για έχουνε οι Έλληνες το κίνητρο να χτίσουμε μια νέα.

  υ.γ. Συγνώμη για τα όποια ορθογραφικά λάθη, είμαι μόνο κατα το 1/4 έλληνας προσπαθώ να μαθω την γλώσσα όσο πιο καλα μπορώ.

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ Δημήτρης 27/02/2012 19:45:51

   Θέλω να σου πω κάτι συμβολικό για τον Παρθενώνα μιας και λες και συ συμβολικά οτι η Ακρόπολη πρέπει να γκρεμιστεί για να ξαναχτιστεί.
   Οι κίονες του Παρθενώνα λίγο πιο πάνω από το μισό του ύψους τους εμφανίζουν ένα διακριτικό φούσκωμα, σα να μην ήταν από μάρμαρο αλλά από πλαστελίνη που φουσκώνει εξαιτίας του μεγάλου φορτίου που φέρει. Αυτό το φούσκωμα όμως είναι η ένδειξη ότι οι κίονες παραλαμβάνουν το βάρος, το αντέχουν. Είναι και αυτό ένα μήνυμα που μας στέλνει το αρχαίο μνημείο. Το ψυχρό μάρμαρο μιλάει και λέει "σηκώνω φορτίο, αλλά αντέχω".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δημήτρης 27/02/2012 20:40:28

   Πολύ πεσσιμιστής είσαι. Ακούμπα γερά στο 1/4 σου και θα τα δεις όλα πιο αισιόδοξα.
   Κανένα κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός. Όλα και όλοι πρέπει να υπηρετούν την Πατρίδα.
   Δεν άλλαξα ιδέες κι ούτε πρόκειται. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον Αντώνη.

 74. orfeas avatar
  orfeas 27/02/2012 21:45:10

  Εδώ μέσα μιλάμε για αισιοδοξία, ελπίδα και εμπιστοσύνη. Θετικά συναισθήματα. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει ως πειστήρια μέθοδο τον φόβο...Ο φόβος σου για το αύριο είναι που σε οδηγεί στον καναπέ και την τηλεόρασή σου, να έχεις "ενημέρωση" από τα δελτία των 8, να σκέφτεσαι πώς θα τη βγάλεις αύριο και να αναζητάς από κάπου να πιαστείς, κάποιον βρε αδελφέ να ακολουθήσεις, να βρεις έναν «ηγέτη». Και εκεί, φίλοι, είναι που παραπλανιέσαι από κατασκευασμένους "faux" ηγέτες και πνευματικούς ταγούς που σήμερα ξαφνικά πουλάνε επαναστατικό πνεύμα... Συγγνώμη αλλά εγώ δεν θα πάρω! Ναι, είμαι θύμα της ανέχειας και της εξαθλίωσης αλλά δεν θα επιτρέψω να παραχωρήσω ούτε ίντσα της πνευματικής μου διαύγειας. Έχω επιλέξει τον ηγέτη και είμαι πρόθυμος να τον ακολουθήσω όσο πιο μακριά γίνεται. Γιατί έχω πειστεί και δεν μασάω πως η «θεομηνία» που μας περιγράφουν ότι έρχεται είναι αναπόδραστη και ούτε υποκύπτω στην αρχέγονη, ακαταμάχητη έλξη μας προς τη μοιρολατρεία. Συνεχίζω να πιστεύω στον Αντώνη Σαμαρά.

 75. Argi avatar
  Argi 28/02/2012 00:46:18

  κ. Κρανιδιώτη, είστε πατριώτης. Όμως... Ο Σαμαράς μας έχει απογοητεύσει. Όταν τον άκουσα να μιλάει στην ΚΟ της ΝΔ και να προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν το μνημόνιο ΙΙ με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο ΓΑΠ τα δύο τελευταία χρόνια, εκεί κάτι... έσπασε. Έσπασε για πολλούς από τους βουλευτές του και πολλούς από όσους τον ψήφισαν για αρχηγό.
  Όταν τρελάθηκε ο ΓΑΠ και ήθελε δημοψήφισμα, ο Σαμαράς έπρεπε να τον πιέσει για εκλογές. Δεν είχαμε ανάγκη τότε καμία 6η δόση, δεν είχαμε ομόλογα που έληγαν. Τότε στις 4 Δεκεμβρίου έπρεπε ο Σαμαράς να διεκδικήσει την αυτοδυναμία και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η διαπραγμάτευση θα ήταν διαφορετική και τα αποτελέσματά της θα ήταν με μεγαλύτερα οφέλη για τον ελληνικό λαό. Αντί αυτού, έχουμε εδώ και μήνες Παπαδήμο, δημοσκοπήσεις με 7-8-9 κομματική βουλή, ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει και συμπαρασύρει και τη ΝΔ που ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που ενέπνεε ελπίδα. Τέλος είδαμε έναν Σαμαρά να ανακοινώνει ο ίδιος τη διάσωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, 13ου 14ου, μείωση κατώτερου μόνο για νεοπροσλαμβανόμενους, για να καταρριφθούν ΟΛΑ λίγες μέρες αργότερα υπό τον μόνιμο εκβιασμό των Βρυξελλών. Δεν ξέρω τι είχε ή τι έχει στο μυαλό του ο αρχηγός της ΝΔ, ωστόσο φέρθηκε με μεγαλύτερη ευγένεια απ΄ όσο αξίζουν ο ΓΑΠ και οι "κηπουροί" του που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάντια. Φτάσατε και εσείς ο ίδιος να ισοπεδώνετε τα πάντα σε αυτή τη χώρα με την αρθρογραφία σας, προκειμένου να δικαιολογήσετε τα πολιτικά λάθη του κ. Σαμαρά. Θεωρείτε ότι πρέπει να καταρρεύσουν όλα στην Ελλάδα για να την χτίσουμε από την αρχή! Ε, όχι! Διότι μαζί με τα στραβά και τα ανάποδα, εγώ βλέπω ανθρώπους τίμιους, οικογενειάρχες, αγωνιστές της ζωής και του μεροκάματου να δακρύζουν και να λυγίζουν. Και βλέπω τα λαμόγια που έχουν κάνει ένα καλό αποθεματικό, να το παίζουν τώρα αθώες περιστέρες και να συνεχίζουν τη ζωή τους τρώγοντας από τα έτοιμα και όλα εκείνα που έκλεψαν τόσα χρόνια και που φτάνουν για να τους βγάλουν λάδι όσο θα κρατήσει η κρίση. Και μετά όταν θα έλθει η ανάκαμψη θα βρουν και πάλι τρόπο να δαγκώσουν. Αφού κ. Κρανιδιώτη έχετε εντοπίσει που είναι το ελληνικό πρόβλημα, και μαζί με εσάς το έχουν εντοπίσει και ο Ράιχενμπαχ και ο Φούχτερ, γιατί δεν εστίασαν όλοι μαζί σε αυτό το πρόβλημα (δημόσιο, γραφειοκρατία, κράτος δεινόσαυρος κλπ.) και αποφάσισαν να διαλύσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Γιατί πλέον διαλύουν ταυτόχρονα δημόσιο και ιδιωτικό τομέα; Σε ποιο εγχειρίδιο, ποιας οικονομικής θεωρίας έχετε διαβάσει ότι για να έλθει η επόμενη καλύτερη μέρα σε μια οικονομία, σε μια κοινωνία είναι να προηγηθεί η διάλυσή της; Γιατί το υποστηρίζετε ΤΩΡΑ αυτό και δεν το υποστηρίζατε επί των αντιμνημονιακών ημερών της ΝΔ;
  Λυπάμαι κ. Κρανιδιώτη, αλλά πλέον δεν μας πείθετε. Ο Σαμαράς συμβιβάστηκε. Ίσως να ήταν σωστή η επιλογή του, όμως σε αυτό τον συμβιβασμό έφθασε και με δικά του λάθη. Πλέον εδώ δεν καλούμαστε να επιλέξουμε εκείνον που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, αλλά εκείνον που θα μας δώσει πίσω την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική περηφάνια μας. Εκείνον που θα έχει αντίλογο στους ευρωπαίους που προσβάλλουν τη χώρα μας στηριζόμενοι σε επιχειρήματα που στηρίζονται σε προπαγανδιστικές μεθόδους που οι ίδιοι προωθούν τα τελευταία χρόνια. Και αυτό που με εξοργίζει είναι ότι πλέον και εσείς υιοθετείτε μέρος της προπαγάνδας που θέλει την Ελλάδα ως τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον κόσμο με προβλήματα στην οποία επιβάλλονται άμεσα να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΥ χαρακτήρα.
  Ελπίζω να έχετε εσείς δίκιο και εγώ λάθος. Για πολλούς όμως ο χρόνος τελειώνει. Μπορεί να τελειώνει για εμένα, για κάποιον γείτονά μου που είναι άνεργος, για εκείνον που θα συναντήσω αύριο στο μετρό και θα έχει εκείνο το βλέμμα του ανθρώπου που του έχουν στερήσει ακόμα και την ελπίδα.
  Προφανώς και γνωρίζετε πολλά περισσότερα από εμένα. Γνωρίζετε τις αγωνίες, τις πιέσεις, τι σκέφτεται ο Σαμαράς και τι προσδοκά. Ελπίζω να υπάρχει κάτι. Αυτό το κάτι θα πρέπει να το μάθουν κάποια στιγμή όλοι οι Έλληνες. Διότι το "εμπιστευθείτε με" πλέον δεν αρκεί.

  • tak avatar
   tak @ Argi 28/02/2012 08:35:35

   Argi είστε βιαστικός! Τι να σας κάνει τώρα ο Σαμαράς; Το “εμπιστευθείτε με” αρκεί και με το παραπάνω, αν γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός... Αυτή την έννοια έχει, προς αυτή την κατεύθυνση το λέει. Γιατί όπως είναι σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να κάνει, πέρα από το καλλίτερο που έκανε... Και μη λέτε για λάθη του Σαμαρά, γιατί ανοίγετε μεγάλο κεφάλαιο... Παρόλα αυτά, αν έχετε τίποτα καλλίτερο, επιλέξτε το, ή επιλέξτε τον κ. Τσίπρα ή και τον κ. Κουβέλη ακόμα, που από λόγια είναι πρώτοι και καλύτεροι... Θα είναι άδικο εκ μέρους σας πάντως για τον κ. Σαμαρά να τον καταδικάσετε και μαζί και τις προοπτικές που θα έχει η χώρα μαζί του, χωρίς να του δώσετε την ευκαιρία και χωρίς να του εναποθέσετε την εμπιστοσύνη σας...

   • Argi avatar
    Argi @ tak 28/02/2012 13:08:13

    Φίλε μου θα σου απαντήσω με ένα... άσμα: "Στείλε σε παρακαλώ, ένα σου σημάδι μόνο...". Δυστυχώς πρέπει να επιχειρηματολογήσει με νέα ρητορική και φυσικά διαφορετικά επιχειρήματα από αυτά των πολιτικών αντιπάλων του... Τα "δεν μπορώ να δω τη χώρα μου χωρίς πετρέλαιο και φάρμακα" δεν είναι επιχειρήματα επιπέδου Σαμαρά. Ας καθίσει να τα βρει (όπως έκανε με τον Ψυχάρη) με Βαρδινογιάννη, Λάτση, Γιαννακόπουλους και θα βρει και καύσιμα και φάρμακα...

    • tak avatar
     tak @ Argi 28/02/2012 13:33:36

     Σημάδια; Άπειρα έχει στείλει, αλλά πρωθυπουργός δεν είναι. Εσείς πρέπει να του στείλετε σημάδια και όχι να αναφέρετε πρόσωπα, με τα οποία δεν έχει σχέση. Οι αφορισμοί γενικώς, δεν βοηθούν πουθενά... Κάτι ξέρω και σας λέω, για αυτό απαντάτε χωρίς επιχειρήματα...

     • Argi avatar
      Argi @ tak 28/02/2012 14:17:55

      Τα επιχειρήματα τα αναφέρω στην αρχική μου ανάρτηση. Εσύ δεν είδα να αναφέρεις κανένα επιχείρημα που να αντιτάσσεται στα δικά μου. Μου πρότεινες να ψηφίσω Τσίπρα και Κουβέλη. Δεν σου απάντησα αρχικά, αλλά θα σου απαντήσω τώρα. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, οπότε μη μου προτείνεις μ@λ@κιες. Κάποιοι έχουν τη δική τους ιστορία, μικρή ή μεγάλη, άλλοι δεν έχουν τίποτα κλπ. Για να αφιερώνω χρόνο και να γράφω στον κ. Κρανιδιώτη σημαίνει ότι πονάμε και ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα. Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, τον προβληματισμό μας για όσα γίνονται στη ΝΔ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη.

  • φριξος avatar
   φριξος @ Argi 28/02/2012 15:13:43

   +1000000000000000000

 76. billK avatar
  billK 28/02/2012 06:41:58

  Γιατί λες ότι οι Έλληνες ψοφάμε για συνωμοσιολογικές θεωρίες; Θέλεις να μας πεις ότι δεν υπάρχουν ομάδες απατεώνων που δρουν πίσω από κλειστές πόρτες; Γιατί αυτό ακριβώς είναι η συνομωσία, η χρησιμοποίηση μεθόδων απάτης από μία ομάδα ανθρώπων είς βάρος κάποιας άλλης ομάδας. Θέλεις να μας πείς ότι δεν υπήρξε κάμια απάτη εις βάρος της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια;

 77. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2012 10:34:18

  Αναφέρομαι σε δυο πράγματα:
  1. Στο ξεκίνημα της κρίσης με τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ και στην μετάδοση της στην Ευρώπη.
  2. Στην στάση του Αντώνη Σαμαρά με βάσει τα σημερινά δεδομένα.
  Πάνω στο πρόβλημα φυσικά κλαι "καβαλάνε" διάφορες ομάδες συμφερόντων για οικονομικά ή πολιτικά οφέλη. Πίσω από το ξεκίνημα της κρίσης όμως βρίσκεται το χάος της δήθεν "αυτορρύθμισης" των αγορών και η ανθρώπινη απληστία και πίσω από την αλλαγή στάσης του Αντώνη, η κατά την κρίση του εκτίμηση του κινδύνου για τη χώρα με βάση τα δεδομένα του σήμερα κι όχι του 2009-2010. Τι δεν καταλαβαίνεις;
  Όι περισσότερες επιδιώξεις των εχθρών μας είναι ολοφάνερες κι από πίσω δεν κρύβονται οι νεφελίμ, οι σιωνιστές, οι Ουζμπέκοι, οι μασώνοι κλπ. Τούρκοι, Γερμανοί, σκοπιανοί, ντόπια διαπλοκή και τα πρακτόρια των προηγουμένων είναι ολοφάνερο τι θέλουν. Τα γράφουν και τα φωνάζουν οι πράξεις τους.

 78. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/02/2012 10:40:32

  Κι ότι ψοφάμε για συνωμοσιολογία, αυτό να λέγεται. Αρκεί κανείς να δει το τι μ@λ@κίες γράφονται, μερικοί τα κονομάνε κιόλας με βιβλία, για τον "προδότη μασώνο εβραϊκής καταγωγής" Ελ. Βενιζέλο, την "εβραϊκή" καταγωγή του Μπενάκη, όλοι μασώνοι κι όλοι πράκτορες. Απίθανη μπουρδολογία, σκουπίδια που διασπείρονται στο διαδίκτυο και σε βιβλία που πουλάνε τηλεπωλητές, μαζί με παπατζιλίκια για την Κούφια ΓΗ, οι Έλληνες από το Σείριο και τρεις τον κλαίγανε. Ειδικά στον πατριωτικό χώρο είναι σαν ενδημική ασθένεια, ανυπόληπτες βλακείες που συκοφαντούν τον ίδιο τον Πατριωτισμό, δίνουν λαβές λοιδορίας από τους μηδενιστές κι αποσπούν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα, τους πραγματικούς εχθρούς και τα αληθινά σχέδια κατά των συμφερόντων της Πατρίδας.

 79. en_EL avatar
  en_EL 28/02/2012 12:51:45

  Αν ελεγε ΟΧΙ ρε μαγκα ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ θα επανεξεταζαν το προγραμμα. Δεν υπαρχει
  περιπτωση η Ε.Ε. να αφησει την ΕΛΛΑΔΑ να παει σε πτωχευση. Μονοι μας θα θα φυγουμε
  αν θελουμε. Το αλλο προβλημα ειναι οτι τα λεφτα στα ταμεια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ
  δεν φτανουν, για αυτο ζητανε ενισχυση του ΤΑΜΕΙΟΥ. Περα απο αυτο ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ
  συνεχεια κανουν λαμογιες και αποφευγουν να κανουν αποκρατικοποιησεις με αλλα λογια
  να απολυσουν τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ της ΔΕΗ, να κλεισουν τους αχρηστους οργανισμους,
  γιατι αυτα τα απλα πραγματα δεν τα κανουν; Το αλλο κακο ειναι ο ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ
  τι κανει εκει μεσα στο υπουργειο; Συμφωνει με τον ΣΑΧΙΝΙΔΗ; πως θελεις να παρεις
  αυτοδυναμια οταν ο ΣΑΜΑΡΑΣ μιλαει ακομα με το ΓΙΩΡΓΑΚΗ και τον ΣΚΛΚΙ τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ;
  Δωσε ΓΙΩΡΓΟ και ΒΕΝΙΖΕΛΟ στο ΛΑΟ και παρε αυτοδυναμια. Τους θελουμε στο συνταγμα
  να περπατησουν μεσα στο κοσμο να δεις μαπα που θα φανε...

  • vagkalf avatar
   vagkalf @ en_EL 28/02/2012 13:22:12

   μια χαρα οι φριτζιδες την ψηφισαν την βοηθεια για την ελλαδα....δεν σας λεει τιποτα αυτο??/

  • anideos avatar
   anideos @ en_EL 28/02/2012 15:03:48

   ''Αν ελεγε ΟΧΙ ρε μαγκα ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ θα επανεξεταζαν το προγραμμα. Δεν υπαρχει
   περιπτωση η Ε.Ε. να αφησει την ΕΛΛΑΔΑ να παει σε πτωχευση. Μονοι μας θα θα φυγουμε''

   Ποσο σιγουρος εισαι για αυτο που λες;
   Οταν ολη η αληθεια ειναι αυτο που γραφεις παρακατω:

   ''Το αλλο προβλημα ειναι οτι τα λεφτα στα ταμεια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ
   δεν φτανουν, για αυτο ζητανε ενισχυση του ΤΑΜΕΙΟΥ''

   Και πως θα μπορουσε η Μερκελ να πεισει τον Γερμανο φορολογουμενο; Λεγοντας πως δεν πειραζει που ηπανε ΟΧΙ οι Ελληνες εμεις θα τους δωσουμε τα λεφτα σου επειδη ειναι μελος της ΕΕ.
   Το ναι ειναι μονοδρομος και θα ειναι για πολλα χρονια ακομη.
   Το ναι μας δεινει τη δυνατοτητα να κανουμε μια νεα αρχη.
   Θελουμε;

 80. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 29/02/2012 09:09:27

  Αφού ο Σαμαράς κατέστησε πρώτο αντίπαλο την αριστερά ξεπερνώντας το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον και με τη βούλα ηγεμόνας της πολιτικής σκηνής. Το ερώτημα δεξιά-αριστερά έχει απαντηθεί από την ελληνική κοινωνία προ πολλού.
  Κρίνοντας από τα αποτελέσματα συμπεραίνω ότι:
  1. Ο Σαμαράς καθάρισε το εσωτερικό πεδίο. Ποιός μπορούσε να φανταστεί πριν δύο χρόνια ότι δεν θα υπήρχε σήμερα η παντοδύναμη έως τότε Ντόρα;
  2. Εξαφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ. Τα σπλάχνα του τελικά κατασπαράχτηκαν. Το άφησε απλά να κυβερνήσει χωρίς δανεικά και φάνηκε η γύμνια του. Εδώ βοήθησε και ο Καραμανλής.
  3. Αρχίζει η αποδόμιση της αριστερής ψευδολογίας. Θα πέσουν μπουνιές και θα καταρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.
  Τελικά, όχι, δεν πιστεύω πως ο Σαμαράς χρειάζεται 50%. Αρκεί, όπως είναι τα πράγματα, 151. Θα τους βάλλει τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι.

 81. franc avatar
  franc 29/02/2012 10:45:58

  Aγαπητέ Φαήλο,
  Επιτέλους προσγειώνεσαι στην αμείλικτη πραγματικότητα...Η Επανάσταση μπορεί να περιμένει για αργότερα. Αφού μας στρίμωξαν και μάλιστα ΚΑΙ με δική μας ευθύνη και όχι μόνο λόγω της χαοτικότητας του συστήματος, θα το υποστούμε. Που ξέρεις μπορεί και να το συνηθίσουμε κιόλας...Εν πάσει περιπτώσει δεν θα είμαστε μόνοι. Θα έχουμε συμμάχους και την Αννα Διαμαντοπούλου τον Λοβέρδο και όλο το Μνημονιακό μπλόκ, γιατί και αυτοί στα ίδια συμπεράσματα κατέληξαν αν και ξεκίνησαν απο διαφορετική αφετηρία. Είναι άλλωστε το μόνο “εφικτό” που μας απομένει, όπως ποτέ δεν έπαψαν να μας τονίζουν Γιούνκερ και Σόιμπλε. Αφου υπογράψαμε, πρέπει να τηρήσουμε την υπογραφή μας . Και η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Αλλωστε άνεργοι πάντα υπηρχαν και θα υπάρχουν. Στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες είναι μάλιστα πιό πολλοί. Τί να κάνουμε? δεν μπορεί να είναι όλοι πλούσιοι…Μπορεί οι εταίροι μας “να μην καταλαβαίνουν” αυτό που λέει ο Σαμαράς, οτι δηλαδή το μνημόνιο σκοτώνει την Ελλάδα, οτι η συνταγή είναι πέρα για πέρα λάθος. Ομως η επιλογή της δραχμής θα ήταν χειρότερη. Επομένως θα το τηρήσουμε, αυτή τη φορά κατα γράμμα, γιατί δεν μας επιτρέπουν πλέον υπεκφυγές και στην πρώτη αποτυχία, πχ. αν τα έσοδα του χαρατσιού τον Μάη υπολείπονται του στόχου, θα πρέπει ο Σαμαράς απο μόνος του πλέον να κόψει κι άλλο τις συντάξεις για να πιάσει το στόχο μέχρι την επόμενη δόση, η οποία θα καθυστερεί μέχρι να πιάσουμε το στόχο. Αν ο λαός αντέξει, έχει καλώς. Αλλοιώς ο Σαμαράς θα πέση και η Αριστερά θα έχει πλέον το λόγο, μαζί με την Αριστερά της Γαλλίας που θα φορολογήσει λέει τους πλούσιους…Ο Ολλάντ τρελλάθηκε μου φαίνεται…

 82. xristina avatar
  xristina 25/03/2012 01:24:34

  Από το "ποιος φταίει"; φτάσαμε να συζητάμε για το Γιουνγκέρ, τον Ολάντ και τ' άλλα παιδιά!!! Το ερώτημα κύριοι είναι σαφές και συγκεκριμένο. Εκτός από τη γνωστή θεωρία - "καραμέλα", περί αγορών κ λοιπών συνεπειών της γενικότερης κρίσης της αγοράς που ήλθε από τις ΗΠΑ και μπλα, μπλα, μπλα", την οποία κατά τα λεγόμενα των πολιτικών πρέπει να δεχθούμε ως θέσφατη, υπάρχει κάποιος άλλος σε τούτη τη χώρα που να φέρει ευθύνη για τα όσα καταστροφικά έχουν συμβεί μέχρι σήμερα; Ή ο μόνος που φταίει για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, είναι έτσι...γενικά κι αόριστα, μια ξενόφερτη χρηματοπιστωτική κρίση; Διαφθορά, αδιαφάνεια, νεποτισμός, ρουσφετολογία, πελατειακές σχέσεις αλλά και ΜΙΖΕΣ, υπεξαίρεση του δημόσιου χρήματος, πλουτισμός εις βάρος του κράτους κ των πολιτών, έλλειψη ελέγχων κ ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, συγκάλυψη οικονομικών σκανδάλων και ατασθαλιών, ο περίφημος νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι ληστρικές διαθέσεις των κυβερνώντων τα τελευταία 30 τόσα χρόνια, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης, η πλήρης ασυδοσία του πολιτικού συστήματος, είναι μόνον ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους η χώρα οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού και οι πολίτες της στην απόγνωση. Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει κι ακούσει κανέναν να μας ζητά συγγνώμη!! Μια συγγνώμη βρε αδελφέ, γιατί τόσα χρόνια έκλεβαν, μάλιστα ΈΚΛΕΒΑΝ τα χρήματα του ελληνικού λαού, τα Κακοδιαχειρίζονταν ανάλογα με το κατά πως τους βόλευε, έπαιρναν μίζες για να κάνουν τα αυτονόητα! Αλλά και βόλευαν γνωστούς, συγγενείς κ φίλους καταργώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας κ δημοκρατίας, ξεζουμίζοντας παράλληλα τις πηγές πλούτου του κράτους σαν τις βδέλλες, καθώς οι απολαβές τους κ τα προνόμια τους δεν έχουν ακόμη κ σήμερα, προηγούμενο! Την ίδια στιγμή, ελάχιστοι είναι οι βουλευτές και των δυο μεγάλων κομμάτων, που δεν αναμείχθηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε σκάνδαλα, αλλά και αυτοί φέρουν ευθύνη. Και μάλιστα σημαντική ευθύνη. Κράτησαν κρυφές, τις παράνομες, τις άνομες συναλλαγές των συναδέλφων τους βουλευτών, δεν κατήγγειλαν ως όφειλαν τις λαμογιές, οπότε στα μάτια του κόσμου κ της δικαιοσύνης, είναι τουλάχιστον Συνεργοί!!! Συνεργοί στο έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος ενός ολόκληρου λαού! Με περισσό θράσος λοιπόν οι διάφοροι επιτήδειοι της πολιτικής, ανεπάγγελτοι οι περισσότεροι και άχρηστοι όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, προσπαθούν μήνες τώρα να μας πείσουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να μας...σώσουν! Αυτό από μόνο του, εμένα προσωπικά μου ακούγεται τουλάχιστον...απειλητικό! Και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Έχετε μία επιχείρηση. στην επιχείρηση αυτή έχετε προσλάβει έναν διευθυντή, τον οποίο χρυσοπληρώνεται για να είναι τη διαχειρίζεται. Και κάποια χρόνια αργότερα και μόνον όταν οι δικαστικοί κλητήρες θέλουν να...ρίξουν την πόρτα του σπιτιού σας, ανακαλύπτεται ότι ο εν λόγω...έμπιστος διευθυντής, σας είχε χιλιοφεσώσει σε όλες τις τράπεζες, είχε βγάλει χίλιες κάρτες στο όνομα σας και 500 δάνεια και τώρα οι δανειστές σας απειλούν ότι θα σας πάρουν και τα...σώβρακα!!! Τι θα κάνατε; 1. θα στέλνατε άρον άρον τον κλεφταρά διευθυντή στον εισαγγελέα, μπας και γλιτώσετε την καταστροφή κ πάρετε πίσω κάνα φράγκο; ή 2. θα τον...συγχωρούσατε και θα του δίνατε το ελεύθερο να σας...σώσει από τη συμφορά που εκείνος σας προκάλεσε; Γιατί σ' αυτή τη χώρα ζούμε το τελευταίο διάστημα την απόλυτη παράνοια. Από τη μία οι κλέφτες και οι λωποδύτες μας λένε να τους αφήσουμε να μας σώσουν!!!! και από την άλλη ο Σαμαράς, ο Μιχελάκης και τ' άλλα παιδιά, το παίζουν αντιπολίτευση!!! Εάν δηλαδή είναι αντιπολίτευση η Ν.Δ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τότε ο Αβραμόπουλος και τα άλλα στελέχη της, σε ποιο κόμμα ανήκουν κ σε ποια κυβέρνηση συμμετέχουν; αυτό ξεκαθαρίστε μας, γιατί θα μας στείλετε όλους στο Δαφνί μέχρι τις εκλογές! Όσον αφορά στις πολιτικές επιλογές της Ν.Δ τώρα, αυτή η μάζωξη Βορίδη - Άδωνη υπό το Σαμαρά, ,μόνο κακό μπορεί να κάνει...Εάν οι Νεοδημοκράτες θέλαμε να έχουμε στην παράταξη μας αυτούς τους δυο ακραίους κυρίους θα ψηφίζαμε παιδιά Καρατζαφέρη από την αρχή και θα τελείωνε το θέμα...Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αλλάζετε το ιδεολογικό προφίλ του κόμματος κατά πως σου γουστάρει; Εάν πάλι η Ν.Δ έχει αποκτήσει ξενοφοβικό υπόβαθρο και την μεταναστευτική πολιτική των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη, γιατί δεν μας το είπατε; Αλλά εδώ δεν μας λέγατε τόσα χρόνια ότι το κράτος καταρρέει...Κάθε χρόνο στη Βουλή των Ελλήνων ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός του κράτους. Γιατί ποτέ δεν βγήκατε να πείτε ξεκάθαρα στους πολίτες ότι η χώρα είναι καταχρεωμένη, ότι το χρέος έχει ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ και ότι όχι λεφτά για την Παιδεία δεν πρόκειται να πάρει κανείς αλλά ούτε για...γλειφιτζούρι; Γιατί δεν μας είπατε ότι δανειζόσαστε χρήματα από τοκογλύφους στο όνομα μας; Γιατί εν ονόματι του ελληνικού λαού δανειζόσασταν! Και φυσικά εν αγνοία του!!! Για να μην σχολιάσω ότι ακόμη και την ύστατη στιγμή, είπατε τη μισή αλήθεια κι αυτή όταν πια τέλειωσαν και τα δανεικά!!! Όσοι δεν μίλησαν όταν έπρεπε. Όσοι γνώριζαν τον προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους, δηλαδή οι Έλληνες βουλευτές, όσοι δεν μίλησαν, όσοι έκρυψαν την αλήθεια, όσοι συγκάλυψαν τη διαφθορά και τη σαπίλα του πιο σαθρού πολιτικού συστήματος στην Ευρώπη, όσοι με τόση ευκολία λήστεψαν και βίασαν τον ελληνικό λαό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πληρώσουν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.