#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2011 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΛΑ.Ο.Σ.: "Ρήξη και ανατροπή", ή "Μούγγα και υποταγή";του Ιωάννη Πετρίδη

Πριν από λίγους μήνες, φάνηκε να προωθείται προς σταδιακή υλοποίηση ο μεγάλος καημός του Γιώργου Καρατζαφέρη: Να γίνει ''μέρος του συστήματος'' ο ίδιος και το κόμμα του.

 

Αδίστακτος ο Καρατζαφέρης , στο ξεκίνημα του κόμματός του, θέλοντας και μη, στηρίχθηκε σε ένα ετερογενές, ακραίο κοινό. Βασιλόφρονες, ΕΠΕΝίτες, θρησκόληπτοι και άλλα ''περήφανα γηρατειά'' ενώθηκαν και σχημάτισαν την μαγιά του κόμματος. Άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα στον Καρατζαφέρη εκείνη την περίοδο (2000-2003), χαρακτηρίζουν την τότε ''αυλή'' του αρχηγού κυριολεκτικά για δέσιμο.

 

Η άνοδος των ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ., ουδέποτε θα επισυνέβαινε αν η ΝΔ δεν έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Καρατζαφέρης δεν μπήκε στη βουλή το 2007 λόγω των αδιαμφισβήτητων πολιτικών του ικανοτήτων - ικανοτήτων που σε ότι αφορά την ίντριγκα, την πολιτική αστάθεια, τις ιδεολογικές κυβιστήσεις, απογειώνονται κατά τα άλλα στο φου. Ήταν η ΝΔ που έστειλε τον ΛΑ.Ο.Σ. στη βουλή, την εποχή που αυτή ιδεολογικά είχε καταντήσει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως χαρακτηριστικά έλεγε γνωστός (πιο γνωστός δεν γίνεται!) βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. τότε, ο Καραμανλής δυο πράγματα είχε να κάνει για να αφήσει τον Καρατζαφέρη εκτός βουλής:

 

-Να στείλει σπίτι του τον ''ευχαριστούμε τους μετανάστες που επιλέγουν την Ελλάδα για τόπο εγκατάστασης'', το alter ego ως προς τη λαθρομετανάστευση του Μπίστη και του Κουναλάκη, τον πολύ Παυλόπουλο, και

 

-Να στείλει σπίτι της όλο τον ''συνωστισμό της Σμύρνης'' (Μαριέττα και τα παρελκόμενα τύπου Ρεπούση).

 

Η ΝΔ, σε πλήρη κρίση ιδεολογίας και ταυτότητας, άφηνε τον Καρατζαφέρη να αλωνίζει.

 

Όσο όμως ανέβαινε το κόμμα, τόσο ανέβαινε και η ανασφάλεια του αρχηγού. Ο οποίος επέλεγε να περιστοιχίζεται από αυλοκόλακες που όφειλαν να έχουν ένα και μοναδικό προσόν: Να είναι πιο ''λίγοι'', ιδίως μορφωτικά, από τον μονάρχη. Διότι ο αρχηγός διατηρούσε (και διατηρεί) απίστευτο κόμπλεξ απέναντι στους ''μορφωμένους'', τους ελάχιστους τελοσπάντων στο κόμμα του που διαθέτουν πολιτική αισθητική.

 

Την απέχθειά του στους ''academic'' o Καρατζαφέρης την έβγαλε στο maximum απέναντι στον Βορίδη. Με τελευταία κρούσματα την προεδρική ''υπενθύμιση'' για το ποιος ήταν κάποτε ο Βορίδης (''ναι, είχε ακροδεξιό παρελθόν'') και τον παραμερισμό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν ο Καρατζαφέρης κατέβασε ως περιφερειάρχες και προέβαλε τον υπόλοιπο ''αφρό'', όχι όμως τον ''επικίνδυνο Μάκη'', τον οποίο ''κράτησε εκτός για να τον προφυλάξει'' (!!!).

 

Την  φοβία του προς τον Βορίδη, ο Καρατζαφέρης είχε εκδηλώσει και στις εθνικές εκλογές του 2009, όταν ο μηχανισμός του κόμματος (δηλαδή ...αυτός!) πολέμησε με λύσσα κάθε βοριδικό (Χαρίτος στον Πειραιά, Κουρριανίδης στη Θεσσαλονίκη κτλ). Αντίθετα, ο πρόεδρος έπαιξε μπάλα με τον ... Ανατολάκη και άλλους πολιτικούς ογκόλιθους, τους οποίους φυσικά εξέλεξε.

 

Όπως εμπιστευτικά διέρρεε τότε άλλος βουλευτής του (από τους πολύ προβεβλημένους κι αυτός), ''...αν ο πρόεδρος μπορούσε να εκλέξει αποκλειστικά Ανατολάκηδες (βλέπε: ό,τι πεις εσύ πρόεδρε!), θα το έκανε''. Γιατί δηλαδή το κόμμα να εκλέξει μόνο μπακ; Που είναι τα χαφ; Γιατί να εκπροσωπείται στη βουλή μόνο η ''θύρα 7''; Η ''13΄'' και η Τούμπα που είναι;

 

Εκεί όμως που έγινε χαμός (μήπως θυμούνται ''κάτι'' ο Άδωνις, ο Θανάσης κλπ;) ήταν στην πρωτοποριακή έμπνευση του Καρατζαφέρη για πολιτική ανάδειξη του Ψινάκη. Το αυτί του καπετάν-Γιώργη όμως δεν ίδρωνε. Με το παραμικρό φρόντιζε να θυμίζει ποιος είναι το αφεντικό. Προσφιλής του τακτική, η μειωτική συμπεριφορά προς συγκεκριμένους βουλευτές του (αυτούς που είχαν ....άποψη!) ενώπιον τρίτων. Συμπεριφορά που ενίοτε έφτανε στα όρια του εξευτελισμού (θυμάται ''τίποτα'' τηλεαστέρας βουλευτής;).

 

Η στιγμή που ο αρχηγός θεώρησε πως πρέπει να  ''μπει στο σύστημα'', η στιγμή που το κόμμα εισήλθε στον αστερισμό της κωλοτούμπας, σηματοδοτήθηκε από την επιλογή της Νίκης Τζαβέλλα, κατ' εξοχήν εκπροσώπου της καθεστηκυίας, επιχειρηματικής κυρίως, τάξης. Ο Καρατζαφέρης την θεώρησε ως τον άνθρωπο που θα του άνοιγε τις πόρτες της ''νομιμοποίησης'' από τις πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ. Η πορεία του ΛΑ.Ο.Σ. έκτοτε, σηματοδοτήθηκε από συνεχή σήματα SOS προς τις ελίτ αυτές: ''Δεν είμαι ακραίος, ορίστε, είμαι καλό και (γιατί όχι;) υπάκουο παιδί!''

 

Αυτή η πορεία τον κατέληξε υπερασπιστή του αντεθνικού μνημονίου, τον έφερε όμως σε ρήξη με τον σκληρό πυρήνα του κόμματος, αυτούς που αφελώς, αφελέστατα, πίστευαν ακόμη στο καρατζαφέρειο ''ρήξη και ανατροπή''. Μόνο που το σύνθημα, είχε μεταλλαχθεί σε ''μούγγα και  υποταγή''!

 

Το 2008, ο Καρατζαφέρης, απίστευτα διορατικός (να λέμε και τα συν του) ρωτήθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη του ποιόν φοβάται περισσότερο στην πολιτική του πορεία: Τον Αβραμόπουλο ή την Μπακογιάννη; ''Τον Σαμαρά!'', είχε απαντήσει τότε.

 

Πράγματι, έτσι είναι. Τι να φοβηθεί δηλαδή ο Καρατζαφέρης από τη Ντόρα; Τον Σαμαρά έτρεμε και τρέμει, που του άρπαξε από το χέρι την σημαία ''εθνικά θέματα'' και μίλησε (επιτέλους) πρόεδρος της ΝΔ για κόκκινες και γαλάζιες γραμμές.

 

Η ΝΔ ανακαλύπτει τον ξεχασμένο της πατριωτισμό, που αντιπαραβάλλει απέναντι στην εθνοκαπηλεία. Η ΝΔ αρχίζει να γίνεται η κοινωνικά και εθνικά μόνη ρεαλιστική λύση. Για αυτό ο Καρατζαφέρης, μετά τα φλερτ με Ντόρα και Γιωργάκη (βλέπε: θέλω να γίνω υπουργός σε σχήμα συγκυβέρνησης), αρχίζοντας να βλέπει τα στελέχη του άλλα να δυσφορούν και άλλα να στρίβουν, άρχισε τα αλληθωρίσματα προς τον Σαμαρά για σύμπλευση.

 

Οι τοπικές του ΛΑ.Ο.Σ. είναι υπολειτουργούντα ΚΑ.ΠΗ., τα όργανα του κόμματος υπάρχουν για το θεαθήναι. Αυτά βλέπει ο κόσμος που πίστεψε κάποτε στον Καρατζαφέρη και φεύγει τρέχοντας. Αυτά βλέπουν πρωτοκλασάτα στελέχη του (ακόμα και πρώην ΓΓ του κόμματος) και ζητούν συνέδριο προς αποκατάσταση των αξιών και ιδεών του κόμματος.

 

Είναι καταπληκτική ώρες ώρες η λαϊκή θυμοσοφία, και εξηγεί εξ ίσου καταπληκτικά πως αδειάζει από επιβάτες το σκάφος ΛΑ.Ο.Σ. (οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν πολλά...). Όπως αυτό που διηγούνταν προχθές ένας από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., άνθρωπος που αντιπροσωπεύει απόλυτα τον συντηρητικό, χριστιανό, νοικοκυραίο τέως ψηφοφόρο του Καρατζαφέρη:

 

''Το ρήξη και ανατροπή, έγινε μούγγα και υποταγή. Η υποστήριξη στο μνημόνιο, θα είναι το μνημόσυνο του ΛΑ.Ο.Σ. Αλλάξαμε, μεταλλαχθήκαμε, σαπίσαμε....

 

Κοντολογής: Από την ώρα που στο τιμόνι της ΝΔ υπάρχει Σαμαράς, κανένα λόγο δεν έχει ο Έλληνας του μνημόνιου, του μεροκάματου (αν υπάρχει...), της ανέχειας, να παραμένει κάπου όπου οι περισσότεροι δουλεύουν για πάρτη τους και ρίχνουν νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ καθαρίζει και μέρα με τη μέρα γίνεται διαυγέστερος ο λόγος της. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι, που ξεκίνησαν από (τηλε)πλασιέ ''ρήξης'', κατάντησαν σήμερα υποστυλώματα της απόλυτης, της πιο ελεεινής σήψης....

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΡΙΚΑΛΑ CITY avatar
  ΤΡΙΚΑΛΑ CITY 02/03/2011 21:28:00

  Mόνο ο Βορίδης μετράει από το τηλε κόμμα. Ο μόνος σοβαρός. Οι άλλοι είναι τσίρκο medrano! Ας έρθει ο Μάκαρος στη ΝΔ , να μείνουν τα νούμερα στο ΛΑΟΣ. Θα ξεχειλίζει απο σοβαρότητα τότε κόμμα και αρχηγός...

  • man8os avatar
   man8os @ ΤΡΙΚΑΛΑ CITY 02/03/2011 21:48:52

   +++++

 2. skeptomenos avatar
  skeptomenos 02/03/2011 21:30:26

  Ο Καρατζαφέρης για την δεξιά, είναι ότι ήταν η Δαμανάκη για την αριστερά.
  Λόγια, λόγια, λόγια.
  Ουσία 0.
  Εγγύηση στην αποτυχία.

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 02/03/2011 21:59:29

  ...Μάκαρος ο οποίος όχι μόνο ψήφισε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά είπε κιόλας: "«Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, λέγοντας το εξής: οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και η μητέρα μου και ο πατέρας μου. Γυρνώντας στο σπίτι θα με ρωτήσουν: «Τι ψήφισες; Ψήφισες να μειωθεί η σύνταξή μας; Τα 800 και τα 650 ευρώ μας; Αυτό ψηφίζεις;». Έχω μια απάντηση που δινόταν ιστορικά: Μητρός τε και πατρός τε απάντων τιμιώτερον και αγιώτερον εστίν η πατρίς. Ευχαριστώ πολύ»".

  Το κατάλαβες ή να κάνω και κακά;!

 4. KARDITSA CITY avatar
  KARDITSA CITY 02/03/2011 21:59:34

  Για να εξηγούμαστε: Στον ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχουν δυό τρεις βουλευτές και 10 - 12 στελέχη με πολιτική κουλτούρα, επίπεδο και εμπειρία. Αυτούς πρέπει να πάει και κυρίως να ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ο Σαμαράς, αφήνοντας στον Καρατζαφέρη τη β' διαλογή...
  Τόσο απλά!

 5. ΚΜ avatar
  ΚΜ 02/03/2011 22:16:01

  Ο Βορίδης έχει κι αυτός αμαρτίες. Άν ειλικρινώς έχει μετανοήσει γι'αυτές καλά θα κάνει να το δείξει έμπρακτα ξεκόβοντας από μόνος του από το πατριδοκάπηλο Λάος (που άλλωστε είναι τελειωμένο, ύστερα από όλες αυτές τις κωλοτούμπες). Σε δεύτερη φάση, βλέπουμε άν μπορεί να γίνει δεκτός αλλού και υπό ποιές προϋποθέσεις.

  Κατά τα άλλα, ευελπιστώ ότι το Καρατζαφερικό μόρφωμα θα μείνει αυτή την φορά εκτός βουλής, και έτσι θα ξεμπερδέψει ο τόπος από αυτό μια ώρα αρχύτερα. Η ΝΔ οφείλει να εργαστεί στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση.

 6. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/03/2011 22:35:55

  Σκληρό, σαφές, εύστοχο.

 7. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 02/03/2011 22:37:03

  Το ΛΑΟΣ δεν είναι δεξιά, όπως και το ΚΚΕ δεν είναι αριστερά.
  Το ΛΑΟΣ εμποδίζει το σύστημα να ξεφύγει από το Μαρξισμό και το ΚΚΕ ασχολείται με τα δικαιώματα όλων ανθρώπων, εκτός των Ελλήνων

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 02/03/2011 22:43:04

   των ανθρώπων

 8. loretta avatar
  loretta 02/03/2011 22:41:21

  εγω θελω να μαθω απο που χρηματοδοτητε το ΛΑΟΣ..!!

 9. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 02/03/2011 22:43:19

  Γιά να μην ξεχνάμε, ο σοβαρός Βορίδης είναι αυτός που όχι μόνο ψήφισε, αλλά και επιχειρηματολόγησε υπέρ του μνημονίου στη Βουλή.

 10. Y. avatar
  Y. 02/03/2011 22:56:35

  Φοβάμαι ότι υπερτιμάται (και υπερτιμάτε) τη ψηφοδυνητική βαρύτητα του Λάος για τίς επόμενες εκλογές.
  Αμελητέα ποσότης!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Y. 02/03/2011 23:02:07

   Κρίμα σε αυτούς που θα χαραμίσουν την ψήφο τους εκεί. Με δεδομένο ότι αυτή την φορά δεν θα μπει στην βουλή, θα είναι σαν να ρίχνουν μισή ψήφο στο ΠΑΣΟΚ.

 11. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/03/2011 22:59:25

  Η μεγάλη Κεντροδεξιά.
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, δικηγόρος.

  Ενότητα λοιπόν της μεγάλης Κεντροδεξιάς. Ενότητα μπροστά στο καθήκον και τους κινδύνους για την Πατρίδα. Αυτό απαιτούν οι καιροί. Ενότητα στη βάση, απ’ άκρου εις άκρον. Από την Λαϊκή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας, ως το ανέστιο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, τους προδομένους του Μνημονίου, και την πατριωτική Αριστερά. Κάτω από μια σημαία, έναν Αρχηγό. Όσοι χτίζουν την σκέψη τους και βασίζουν τις πολιτικές πράξεις τους στο αγκωνάρι του Πατριωτισμού, στον Ελληνικό Τρόπο, όσοι πιστεύουν στην αυθεντική Δημοκρατία, την ευνομία, την αξιοκρατία, το Εθνικό Κράτος. Όσοι πιστεύουν στην εθνική και λαϊκή ενότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, που διασφαλίζει την κοινωνική κινητικότητα, όσοι θέλουν ελεύθερη οικονομία, μικρό αλλά αποτελεσματικό και σοβαρό Κράτος, που να παρεμβαίνει ως ρυθμιστής των στρεβλώσεων. Όσοι θέλουν Κράτος κέρβερο της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, υπέρμαχο του Ελληνισμού, όπου γης, όλοι αυτοί, εμείς, το πλατύ λαϊκό πατριωτικό ρεύμα της νίκης, έχουμε θέση στο πλευρό ενός και μόνο Αρχηγού, σ’ ένα κόμμα, κάτω από μια και μόνο Σημαία.
  Αυτό θα γίνει, όχι όμως με τους όρους της θνήσκουσας πολιτικής φεουδαρχίας.
  Οι κοτζαμπάσηδες που ονειρεύονται συμφωνίες κορυφής και μοίρασμα λαφύρων, όσοι πιστεύουν ότι με άλλη μια κωλοτούμπα επί της καθεστωτικής δοκού θα γίνουν «συνέταιροι» έχουν μείνει πίσω. Οι καιροί της ανάγκης τους προσπέρασαν. Όσοι προσδοκούν να μοιράσουν τα ιμάτια της Πατρίδας παίζοντας μικροπολιτικό μπαρμπούτι κάτω από το σταυρό, ζουν στην Ιουράσιο περίοδο, μαζί με τους πολιτικούς δεινόσαυρους της «χρυσής» εποχής των δανεικών, που τώρα τα γυρίζουμε πίσω.
  Η κρίση, ο αγώνας που θα δώσει ο λαός μας για επιβίωση κι εθνική επανεκκίνηση της οικονομίας, της κοινωνίας στο σύνολο της, απαιτούν μια άλλου είδους ενότητα. Όχι συνομοσπονδία συμφερόντων και κομματικών γραφειοκρατιών. Όχι συμφωνίες κορυφής «επαγγελματιών» της πολιτικής. Ενότητα της βάσης, πάνω σε κοινές ιδέες, ένταξη σε πυκνές αδιάσπαστες γραμμές, φάλαγγες του μέλλοντος από ελεύθερους Έλληνες. Εθελοντές του Πατριωτισμού και της Δημοκρατίας, της εργατικότητας και της δημιουργίας. Με φρόνημα και τιμή. Με ελπίδα. Μ’ έναν Αρχηγό που έχει ήδη σαφή μακρόπνοη εντολή, χωρίς ομαδοποιήσεις, αιρέσεις, προθεσμίες και προσωπικές αντζέντες επίδοξων βαρόνων. Με τα χέρια του ελεύθερα να σαρώσουν τα σκύβαλα, να γκρεμίσουν τους σαθρούς τοίχους της παρακμής και να χτίσουν τα στέρεα τείχη της ανάπτυξης και της ευνομίας.
  Κανείς δεν χρειάζεται πια κόμμα διαμαρτυρίας. Τα προσωπικά φέουδα ή η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ της κάθε πληγωμένης «πορφυρογέννητης» δεν αφορούν τους Έλληνες. Όποιοι θέλουν να ψηφίσουν το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, το κάνουν απευθείας, δεν χρειάζονται μικροηγέτες - μεσάζοντες, που θα καρπώνονται την πολιτική «προμήθεια», βοηθητικούς που με υπερπατριωτικό ή τάχα «ρεαλιστικό» επίχρισμα, μετά γονατίζουν για να πατάει ο κ. Παπανδρέου και ν’ ανεβεί στο σβέρκο του λαού, μαζί με τους μουσαφιραίους της τρόϊκας.
  Στο πολιτικό φάσμα, εκατέρωθεν της Νέας Δημοκρατίας, δεξιά της ή αριστερά της, υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι, απλοί πολίτες, στελέχη, βουλευτές, προσωπικότητες κάθε λογής, που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, που δεν ανήκουν στον θίασο ποικιλιών η ασώματος κεφαλή, η γυναίκα με τα γένια, το καλό Μνημόνιο και άλλα μιράκολα της μεταπολιτευτικής παράγκας. Τι με χωρίζει από την πλειοψηφία της βάσης του ΛΑΟΣ και ποιον σοβαρό λόγο έχουν να μην στηρίξουν οι απλοί ψηφοφόροι του τον Αντώνη Σαμαρά; Απολύτως κανέναν. Υπερκαλύφθηκαν πολιτικά.
  Κι απ’ την άλλη, αλήθεια, τί με χωρίζει από τον Σάκη Πεπονή, τον συμμαχητή του Κίτσου Μαλτέζου στην Αντίσταση κατά των Γερμανών, τον Γραμματέα της νεολαίας του Μαύρου Καβαλάρη κι από τους σπάνιους ευπατρίδες των παλαιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ; Τί με χωρίζει από τον πατριώτη πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής, τον Παναγιώτη Κρητικό, τον μαχητή του αληθινού Κέντρου, που, πριν γίνει μαχόμενος δικηγόρος και μπει στην Βουλή, είχε ήδη 1000 οικοδομικά ένσημα; Τι με χωρίζει από τον ακέραιο Έλληνα Αξιωματικό, τον Ναύαρχο (ε.α.) Χρήστο Λυμπέρη; Πόσοι άλλοι…Δεν λέω πως θα ‘ρθουν. Όμως, ως ο έσχατος των 800.000 που πλημμύρισαν τις κάλπες στις 29/11/2009, σκέφτομαι φωναχτά κι η ταπεινή προσωπική μου γνώμη είναι, πως με ανθρώπους σαν αυτούς κι άλλους πολλούς, δεν με χωρίζει τίποτα. Και τα «παπαγαλάκια» ας μην ψάξουν ίντριγκες και μυστικές διαβουλεύσεις. Δεν υπάρχουν. Μάχιμος είμαι κι όχι της στρατολογίας. Απλώς, λέω πως Έλληνες σαν αυτούς, θέτουν πρότυπο. Έχουν αρετή.
  Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο και τον λαό, προβεβλημένοι του δημοσίου βίου ή αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.
  Η αληθινή αριστοκρατία του τόπου δεν είναι οι παρηκμασμένοι γόνοι της πολιτικής φεουδαρχίας ή οι «λαϊκοί» λαθρεπιβάτες της, που κατά βάθος περιφρονούν τον λαό. Δεν είναι οι εκατό τραπεζίτες και τα σόγια τους, οι πεντακόσιοι μεσίτες - μπετατζήδες, οι επίγονοι των μαυραγοριτών, οι γκροτέσκοι τηλεοπτικοί αστέρες και τ’ αφεντικά τους. Οι τύποι με τα πούρα και το βρώμικο μάτι δεν εκπροσωπούν τίποτα. Εισαγωγαί – Εξαγωγαί Πεπιεσμένου Αέρος Α.Ε.
  Η αληθινή αριστοκρατία του τόπου είναι οι μαχητές της γνώσης, της επιστημονικής έρευνας, του μεροκάματου. Όσοι ξενυχτούν πάνω από τα βιβλία τους, αγωνίζονται στο μαγαζί, το γραφείο, το χωράφι τους, στην τέχνη ή την επιστήμη τους, όσοι αγρυπνούν φυλώντας τα σύνορα, την γη, τον αέρα, την θάλασσα μας, όσοι αληθινά προσέφεραν στην Πατρίδα, χωρίς να πλουτίσουν από το Δημόσιο Ταμείο. Πίσω από τον υπολογιστή ή το αλέτρι, στην πολιτική κονίστρα, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο εμπόριο ή την επιστημονική έρευνα, στα ποντοπόρα πλοία της ναυτιλίας μας, στα Τζουμέρκα ή στο Σικάγο, στην Μυτιλήνη ή την Μελβούρνη, οι πραγματικοί άριστοι είναι γύρω μας, δίπλα μας ή κάπου μακριά μας αλλά πάντως είναι πολλοί κι είναι δικοί μας. Σάρκα από τη σάρκα του λαού μας, ψυχή απ’ την ψυχή του.
  Αυτοί θα ενωθούν, οι λίγοι κι οι πολλοί, το πλήθος κι οι κορυφαίοι, φέρνοντας ο καθένας την ελεύθερη βούληση του, το όπλο της ψήφου και της συμμετοχής του. Την ελπίδα και την περηφάνεια του. Χωρίς κατ’ ιδίαν προσύμφωνα, υποσχετικές και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Μ’ έναν Αρχηγό. Όλων μας. Πληρεξούσιο μας απέναντι στο άγριο μέλλον. Θα το δαμάσουμε. Θα συνάψουμε όλοι μαζί του το πολιτικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας και θα αγωνιστούμε για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την Ελευθερία μας. Ελευθερία εθνική και κοινωνική, ελευθερία από τις δουλείες του Μνημονίου, την ύφεση και την υπανάπτυξη. Γιατί όπως είπε πριν από καιρό: «Δεν υπάρχει ελεύθερος άνθρωπος χωρίς ελεύθερη Πατρίδα». Αν αυτό δεν αρκεί για να μας ενώσει στη βάση, τότε τίποτα δεν μπορεί.

  (Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 2/2/2011)

 12. Orestios avatar
  Orestios 02/03/2011 23:14:50

  Επιφυλάσσομαι για την βεβαιότητά σου.
  Ψήφισε το μνημόνιο προβάλλοντας ένα αστείο επιχείρημα, που αποδείχθηκε τουλάχιστον αφελές.

 13. ierofantis avatar
  ierofantis 02/03/2011 23:19:28

  Άρχισες τον ... Κανονισμό Βολής, μου φαίνεται...

  Έτσι...

  Πρώτα παίρνουμε θέσεις γύρω από τον ΑΝΣΚ, ισοπεδώνοντας τα μικροερείσματά του...

  Μετά, βαράμε με ότι έχουμε, την οχυρή θέση του...

 14. zagor avatar
  zagor 02/03/2011 23:26:14

  Παιδιά μην τον υποτιμάτε τον Καρατζ., μπορεί ο ίδιος να είναι ο μεγαλύτερος κολωτούμπας και σαν πολιτικός μια φούσκα που απλώς χειρίζεται τον λόγο και αμολάει εμφυολογήματα- μπούρδες, αλλά δύο τρεις βουλευτές του κάνουν καλή δουλειά στη βουλή, όποιος παρακολουθεί ξέρει πολύ καλά τι λέω, στέκονται καλά στην τηλεόραση και τον κρατάνε μέχρι τώρα ζωντανό. Αν προσθέσεις και τα κανάλια που τον παίζουν συνεχώς π.χ στο ΑΛΤΕΡ π.χ έχει πιάσει μόνιμο στασίδη θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός Βουλής. Εκτός αν η ΝΔ αποφασίσει επιτέλους να κάνει αντιπολίτευση και ν'αφήσει τις μεσοβέζικες θέσεις όπως όχι στο μνημόνιο αλλά από την άλλη ψηφίζουμε σχεδόν όλα τα νομοσχέδια που εκπορεύονται από την δανειακή σύμβαση, πράγμα που επικαλούνται διαρκώς οι βουλευτές του ΛΑΟΣ.

 15. zagor avatar
  zagor 02/03/2011 23:32:11

  Φαήλο να μην ξεχάσω σήμερα ένας βουλευτής του ΛΑΟΣ με τον οποίο συναντήθηκα τυχαία και τον οποίο γνωρίζω, ήταν πυρ και μανία μαζί σου γιατί σε θεωρεί ως τον κύριο υπεύθυνο που η ΝΔ απέρριψε σήμερα επίσημα και μέσα στη Βουλή με τον Κεφαλογιάννη, την υποτιθέμενη επίθεση φιλίας και συνεργασίας του Καρατζ.

 16. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 02/03/2011 23:34:56

  Πες τα ρε Σταύρο!

  Ε, ρε ΚΑΨΑ με τον Βορίδη που έχετε εδώ. Ο πρώην ΕΠΕΝ με ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ, αντίστοιχος των μπαχαλάκηδων κουκουλοφόρων και όψιμος ΥΠΕΡ-μνημονιακός!! Μα τί κάψα κι αυτή με δαύτον;;;; Τόσα στελέχη έχετε στην ΝΔ, κι αν δεν έχετε, πάρτε από την βάση σας που έχει πολύ κόσμο και ποιοτικό

 17. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 02/03/2011 23:39:09

  Ω συγνώμη ΝΔ και Πολαν είναι είδη συγχωνευμένα....είχα μείνει 2 χρόνια πίσω

 18. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 02/03/2011 23:41:24

  Αγαπητε Ιωάννη Πετρίδη να σου θυμίσω και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα "κομπλεξ" του Προέδρου, που αποδεικνύει αυτά που λές!

  Την Δικηγόρο και Βουλευτή Δήμητρα Αράπογλου!

  Ετυχε να την γνωρίσω γιατί δούλευα delivery κοντά στα γραφεία της, η κοπέλα έδωσε τα πάντα μέσα από την βουλή και παρά το ήταν κωφή, ήταν από τις πιο δραστήριες και σαν βουλευτής αλλά και σαν στέλεχος του κόμματος.

  Αλλά τι έκανε ο Πρόεδρας για την "ευχαριστήσει" για το έργο της; ΕΒΑΛΕ τον ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ στο ίδιο ψηφοδέλτιο! Το επίπεδο τον δύο ανθρώπων νομίζω ότι μετριέται μόνο σε έτη φωτός. Κι λίγο μετά την οδήγησε στην έξοδο από την Πολιτική...

  Το επίπεδο των ψηφοφόρων, που προτίμησαν τον Ανατολάκη είναι άλλη Ιστορία... Προτίμησαν σαν κοπάδι τον αναγνωρίσιμο από την αναγνωρισμένη!

  Φευ!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ netakias.wordpress.com 03/03/2011 00:11:51

   Είναι το ίδιο επίπεδο ψηφοφόρων που προτίμησε στην Α' Θεσσαλονίκης να εκλέξει την Ράπτη και να αφήσει εκτός βουλής τον Βενιαμιν Καρακωστάνογλου Καθηγητή του Μακεδονίας και διανοούμενου διαμετρήματός.

   Αυτά όπως βλέπεις συμβαίνουν σε όλα τα κόμματα.

  • ΔΗΜΗΤΡΑ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΑ @ netakias.wordpress.com 20/03/2011 22:16:33

   Σ ευχαριστώ και θα σε θυμάμαι!

 19. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 02/03/2011 23:59:11

  ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ : Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΝΟ ΞΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 2|3 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

 20. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ avatar
  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ 03/03/2011 00:05:09

  Ρε παιδιά τι εμμονή είναι αυτή πλέον με τον Καρατζαφέρη!

  Δέν είδα αντίστοιχο ζήλο για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς Παπαρήγα, Τσίπρα και Κουβέλη. Ο Καρατζαφέρης είναι τουλάχιστον ομογάλακτος παλίος βουλευτής της ΝΔ, ακόμη και με κοινό αβερωφικό περελθόν με την σημερινή ηγεσία.

  Διακρίνω μιά προσπάθεια να κοπούν οποιεσδήποτε γέφυρες μεταξυ ΝΔ ΛΑΟΣ να ανατραπεί πιθανή συνεργασία σίγουρα κάνετε καλό στον Σαμαρά ?
  Ο Σαμαράς οφείλει να λειτουργήσει ως ηγέτης της παράταξης, να ενώσει, μην τον καταντήσετε αρχηγό φατρίας και το ΛΑΟΣ κομματι της παραταξης αποτελεί και αν ακόμη είναι νωπή μια συνεργασία με την Δημ. Συμμαχία με τον ΛΑΟΣ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

 21. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 03/03/2011 00:16:36

  Ποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ που παρακρατούσε αμοιβές των αποσπασμένων στο γραφείο του δημοσίων υπαλλήλων, δήθεν ''για το κόμμα''! Ενώ άλλος (γνωστός, πιό γνωστός δεν γίνεται!!!) ζητούσε από επιστήμονα για να τον διορίσει επιστημονικό σύμβουλο στο γραφείο του, κομμάτι της αμοιβής που ο άνθρωπος δικαιούνταν. Πως λέμε, ''για την φουκαριάρα την μάνα μου...''

 22. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 03/03/2011 00:16:54

  Κι επειδή, όλα έχουν τη σημασία τους, αλήθεια τι θα έκανε ο Καρατζαφέρης αν η Νατάσα η Καραμανλή ή η Άντα Παπανδρέου παρουσίαζαν τηλεοπτικό εξάμβλωμα τύπου ''η στιγμή της αλήθειας'' (κάνετε έρωτα πάνω στο πλυντήριο; συνευρίσκεστε με τον πρώην σας πάνω στο χιόνι; με πόσους πήγατε προχθές το βράδυ;); Πολύ απλά θα τις είχε ξεσκίσει δημαγωγικά: η γυναίκα του καίσαρος και άλλα τέτοια, που ισχύουν για τους άλλους αλλά όχι στο μαγαζί του!

 23. ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ avatar
  ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ 03/03/2011 00:22:56

  Σωστός αυτόνομε! Αυτό είναι κατάντημα! Φανταστείτε την επόμενη (λέμε τώρα....) κοινοβουλευτική ομάδα του Καρατζαπαίρνει: Μανωλίδου(συν ο ....καψούρης), Ανατολάκης, Ψινάκης, καμμιά Έφη Σαρρή, και λοιποί κολοσσοί της πολιτικής σκέψης. Προσοχή, δεν είναι πλάκα: Και τον ΚΑΤ ΜΑΝ να πρότειναν στον αρχηγό, θα τον κατέβαζε. Για την φουκαριάρα την ψήφο μου....

 24. KARDITSA CITY avatar
  KARDITSA CITY 03/03/2011 00:25:31

  Επειδή ο αρχηγός μαζεύει τα πάντα, προτείνω για υποψήφιο βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ., πλάι στον Ανατολάκη, τον Μανωλίδη, την Ουρανία και τον ...Κολοκοτρώνη τον ''ααααχχχ ρε Κούλα!!!''.....Μιλάμε για ψήφους!!!

 25. loretta avatar
  loretta 03/03/2011 00:26:00

  ...μαλλον δεν εμεινες πισω αγαπητε....ξεμεινες!!

 26. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/03/2011 00:32:14

  Φίλε Πετρίδη, αν προλειαίνεις το έδαφος για εισδοχή του Βορίδη στη ΝΔ καλά το πας.

  Μόνο που

  1. Λόγω μεγέθους προσωπικών φιλοδοξιών σύντομα, πιστεύω, θα προκαλέσει προβλήματα στο Σαμαρά.

  2. Έχει πειστική, ίσως και επιβλητική, κοινοβουλευτική & τηλεοπτική "σκηνική" παρουσία, αλλά ενίοτε "δικολαβίζει" με τρόπο που προκαλεί αμφιβολίες αν γενικά είναι ειλικρινής, αν εννοεί αυτά που λέει.

  3. Σε δύο σοβαρές περιπτώσεις δείχθηκε λίγος.

  3.1 Στην ψήφιση του μνημονίου δεν αρκέστηκε στο να αφήσει να αιτιολογηθεί το τεράστιο σφάλμα του με το να επικαλεστεί υπακοή σε κομματική γραμμή, θέλησε να "βγει κι από πάνω", με κάτι πομφόλυγες περί των συνταξιούχων γονέων του που αν ψήφιζε «όχι» θα τους κόβονταν η σύνταξη, κερδίζοντας το χειροκρότημα της Ντόρας Μπακογιάννη.
  Εδώ ακριβώς εκδηλώθηκε το παραπάνω στοιχείο (2).

  Η πραγματικότητα είναι ότι τα λεφτά των πρώτων δόσεων του Μνημονίου πήγαν για να πληρωθούν τα τοκοχρεωλύσια των δανειστών. Και το Μνημόνιο καταγγέλλεται σαν αναποτελεσματικό από τους ίδιους κύκλους που μάς το επέβαλαν.
  Εντασσόμενος τυχόν στη ΝΔ, τι θα μάς πει ότι ίσχυε;
  Αυτός είχε δίκιο; Τότε τι θέλει στη ΝΔ;
  Είχε δίκιο η ΝΔ; Τότε τι μ..κιες έλεγε στους γονείς του;

  3.2 Όταν βγήκαν οι φωτογραφίες με τα τσεκούρια δεν είπε «μάγκες, ήμουν 20 χρονών, ήμουν ακροδεξιός, πίστευα ότι πρέπει να ανοίγουμε τα κεφάλια των αντιπάλων μας κομμουνιστών, αυτό έκανα. Τώρα είμαι ~50 και, είτε πιστεύω τα ίδια και τα ίδια θα έκανα σήμερα είτε πιστεύω σε μια πιο ήπια άσκηση της πολιτικής αντιπαράθεσης», ό,τι τέλος πάντων πιστεύει σήμερα.

  Αντί γι’ αυτό έκανε τον ανίδεο, τον ψόφιο κοριό, τον «έλα μωρέ, δεν είχε γίνει τίποτα». Τον είδα στην τηλεόραση, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

  Φαήλο, πρόσεχε.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ Προφήτης 03/03/2011 01:44:10

   Το 3.2 που αναφέρεις είναι τελικά αυτό που δείχνει την ανεπάρκειά του.

   Αντί να βγει ευθαρσώς, να ξηγηθεί για τη φωτογραφία και να τελειώνει με την ιστορία κάθεται να τον προσβάλει και να τον καπελώνει ο Καρατζαφέρης.

   Με το που τον είχε κρεμμάσει στις εκλογές για την περιφερεια έπρεπε να μην φοβηθεί και να σηκωθεί να φύγει από το ΛΑΟΣ.

   Τώρα πλέον κάηκε και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

 27. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 03/03/2011 00:35:00

  Ωραία τα λέει ο κ Πετρίδης ακόμα καλύτερα ο Φ Κρανιδιώτης όμως όσο αφορά τους academic τους μορφωμένους τους παραμορφωμένους τους Αμερικανοσπούδαστους αυτοί δεν μας κυβερνάν τόσα χρόνια? αυτοί δεν κατήντησαν την χώρα σε αυτά τα χάλια? Δεν λέω να μας κυβερνήσουν οι αγράμματοι, άπειροι, ακίνδυνοι Μάκηδες αλλά και τα χαϊρια των περισπούδαστων τα λουστήκαμε. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε καληνύχτα σας!

 28. ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ avatar
  ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ 03/03/2011 00:37:56

  Να μην υποτιμούμε πως μέσα στον σωρό, ο Καρατζαφέρης διαθέτει ελάχιστα μεν, πλην αξιόλογα στελέχη. Αυτά έπρεπε ήδη να είναι στη ΝΔ και να παράγουν πολιτική. Κύριοι τομεάρχες, κύριε γραμματέα, ακούει κανείς;;;

 29. sirmar avatar
  sirmar 03/03/2011 00:47:36

  Φάηλο άσε τα γλυκά λόγια δια την κεντροδεξία και άσε τον καρατζαφερη με τα σούργιλα και σαν το βορίδη η ΝΔ εχει πολλά παληκάρια.
  Διότι εαν άπο τώρα αρχήζουμε και υποστηρίζουμε τους γύφτους καήκαμε

 30. KAT MAN avatar
  KAT MAN 03/03/2011 00:48:51

  Το ξαναδιαψεύδω: καμμία σχέση με Καρατζαφέρη, δεν θα είμαι υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ.!!!!

 31. KAT MAN avatar
  KAT MAN 03/03/2011 00:52:00

  Παιδιά ξέρω πως με θεωρείτε χαζούλιακα, αλλά εντάξει...όχι και με τον ΛΑΟΣ υποψήφιος....

 32. ΡΗΞΗ ΚΑΙ;;; avatar
  ΡΗΞΗ ΚΑΙ;;; 03/03/2011 00:54:42

  Στόχοιτης ΝΔ πρέπει να είναι:
  1. Άμεση ένταξη στο δυναμικό της των πεντέξι δυνατών (και νέων ηλικιακά) μυαλών του ΛΑ.Ο.Σ.
  2. Άμεση απόρροια του προηγούμενου, στις εκλογές ο ΛΑΟΣ 2.99% και εκτός. Τόσο απλά....

 33. ΡΗΞΗ ΚΑΙ;;; avatar
  ΡΗΞΗ ΚΑΙ;;; 03/03/2011 01:16:46

  Επιπροσθέτως: Ήμουν 5 χρόνια στον ΛΑ.Ο.Σ. (σε νομαρχιακή, Πελοπόννησο) και αυτά που γράφει ο Πετρίδης δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα τρελλά και τρελλούς συνάντησα. Μιλάμε για δάπεδο, όχι για επίπεδο. Έφυγα τρέχοντας...Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση του αρθρογράφου: Ο Καραμανλής, οι επιλογές του και η αφασία του έστειλαν το ΛΑΟΣ στη βουλή. Ξέρετε πόσους δεξιούς συνάντησα που μου λέγανε ''δεν ψηφίζω ΝΔ μόνο και μόνο για το βιβλίο ιστορίας της μαντάμ Μαριέττας;''

 34. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/03/2011 01:42:57

  O ΛΑΟΣ πραγματι πυροδοτηθηκε απο τις κινησεις Καραμανλη,ισως και εσκεμμενα.
  Κερδισε αρχικα προβολη με τις νομαρχιακες του 2002 οπου κατεβασε τον Τζαννετακο με αποτελεσμα ο Καρατζαφερης να παρει το 14%.
  Στις ευρωεκλογες του 2004 επιασε πανω απο 4% και μπηκε στη Βουλη το 2007 με το βιβλιο ιστοριας και φουσκωσε λογω του μεταναστευτικου.
  Ωστοσο η απορροφηση του ειναι δυσκολη γιατι εχει δημιουργησει το δικο του κοινο.Στο μεταναστευτικο στην προσφατη κριση της Νομικης πρωταγωνιστησε ενω η ΝΔ αδρανησε.
  Ο Καρατζαφερης και οι βουλευτες του κινουνται στη Βουλη σε αντιθεση με τη ΝΔ.ΔΕν πιστευω οτι ειναι ευκολη η απορροφηση του ετσι.

 35. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 03/03/2011 02:28:53

  Ο Καρατζαφέρης έχει συνδέσει την πολιτική του τύχη με το μνημόνιο.Γνωρίζει οτι τελείωσε πολιτικά,στις επόμενες εκλογές θα είσπράξει το μέρισμα που του αναλογεί! Εκτός βουλής μαζί με την Ντόρα,η οποία θα κινηθεί στα επίπεδα του πατέρα της στις εκλογές του 1977.

 36. Αννα avatar
  Αννα 03/03/2011 02:39:29

  Μπράβο σας.
  Ασχοληθείτε με τον Καρατζαφέρη.
  Σε λίγο που θα είναι η Χρυσή Αυγή στη βουλή να σας δω τι θα κάνετε.
  5,3 είναι αυτό.

 37. Γιάννης Πήλιουρας avatar
  Γιάννης Πήλιουρας 03/03/2011 06:00:13

  Το θέμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ποιος πρόδωσε, ποιος είναι ποιο πατριώτης ή λιγότερο πατριώτης, αν ο ΛΑ.Ο.Σ. αξίζει ή όχι κλπ.

  Καταλαβαίνω την εμμονή ορισμένων σε ιδεολογήματα του χθες. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που κάποιοι περιχαράκωσαν, κατεύθυναν προς λάθος ρώτα και πολλές φορές πλήγωσαν.

  Ο Αντ. Σαμαράς έχει το χρέος να οδηγήσει την παράταξη αυτή ξανά στην επιφάνεια, μετά την παταγώδη αποτυχία του χθες. Σε αυτό χρειάζονται όλοι, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η παράταξη και πίστη στον Αρχηγό.

  Μην ξεχνάμε ότι κι ο Αντ. Σαμαράς, μέχρι χθες, ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για την πλειοψηφία των σημερινών φανατικών οπαδών του. Ο αποστάτης που ξαφνικά έγινε ΜΕΣΣΙΑΣ. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, σταματώντας περαιτέρω χαρακτηρισμούς για συναγωνιστές μας που δεν το αξίζουν.

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε μια συγκεκριμένη ατζέντα (μεταναστευτικό, εθνικά θέματα, παιδεία κλπ.) που βοήθησε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση πέρα από την πολιτική επιλογή του προέδρου του για την στήριξη του Μνημονίου. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να προχωρήσουμε παραπέρα.

  Τα υπόλοιπα υποκρύπτουν προσωπικές αντιπάθειες και φόβους για ενδεχόμενα που ίσως χαλάσουν τη σούπα!

 38. ΡΗΞΗ ΚΑΙ;;; avatar
  ΡΗΞΗ ΚΑΙ;;; 03/03/2011 07:42:24

  Να το ξαναπώ; Απόσπαση από τον ΛΑΟΣ των λίγων ικανών στελεχών του (γνωρίζω πως έχουν απηυδήσει με τον φύρερ) και ένταξή τους στην ΝΔ. Και στην επομενη κάλπη ο Καρατζαφέρης κατω από το 3. Και εκτός.

 39. ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ avatar
  ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ 03/03/2011 08:23:06

  Συμφωνώ. O Σαμαράς να φέρει και να αξιοποιήσει νέα παιδιά. Εδώ ο Γιωργάκης ανέδειξε τον ....Δρούτσα!!!!!

 40. ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ avatar
  ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ 03/03/2011 09:00:56

  Η ΝΔ δεν χρειάζεται τον Καρατζαφέρη....Τον απλό ψηφοφόρο του ΛΑΟΣ θα τον κερδίσει ξανά. Αρκεί να μην ξαναχρησιμοποιήσει Μαριέττες, Πάκηδες, Λούληδες και Τατούληδες κοκ. Τον κεντρώο πάλι (πχ πατριωτικό ΠΑΣΟΚ) με καθαρό πατριωτικό λόγο θα τον κερδίσει κι αυτόν. Ποιός κεντρώος χώσος;;;; Εδώ στα γκάλοπ 80 και 85% θέλουν άμεσα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, απελάσεις! Λίγο νιονιό θέλει.

 41. ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! avatar
  ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! 03/03/2011 11:59:58

  Ποτέ ξανά ΛΑΟΣ. Συρφετός τηλε-εμπόρων, τυχοσιωκτλων, χαμαιλεόντων! Εδώ στην Χαλκίδα ο Καρατζαφέρης στήριξε το ζευγος Παπανδρέου που έχει παραλάσει στο παρελθόν από παντού. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του μάλιστα Νίκος Παπανδρέου, δήλωνε προεκλογικά το 2007 περήφανα (και ξεδιάντροπα) στην ''ευβοικη γνωμη'':
  ''ΣΥΖΗΤΑΩ (για το με ποιό κόμμα θα κατέβει) ΜΕ ΟΛΟΥΣ (!!!). Ας προσέχει το ΠΑΣΟΚ γιατί και μένα με λένε....Παπανδρέου''(!!!!). Για τέτοιους ιδεολόγους μιλάμε πως μαζεύει ο πρόεδρος....

 42. ANNITA avatar
  ANNITA 03/03/2011 12:06:07

  Ο Καρατζαφέρης έχει τελειώσει σαν πολιτικός από την στιγμή που τάχθηκε υπερ του μνημονίου. ΄Ομως και παλιότερα δεν είχε δείξει απ όσο θυμάμαι δείγματα αξιόπιστου πολιτικού. ΄Οπου φυσάει ο άνεμος πάει και φυσικά και το προσωπικό του συμφέρον για μοίρασμα εξουσίας μκαι λαφ΄'υρων. Αγαπά τον καναπέ απ το να μάχεται υπερ του ελληνικού λαού και των συμφερόντων του. Θα έκανε ποτέ το άνοιγμα, το πλησίασμα στην ελληνική κοινωνία που έκανε ο Σαμαράς;

  AΣΧΕΤΟ:> ΦΑΚΤΟΡΑ,ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΕΤΡΙΔΗΣ;

 43. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 03/03/2011 12:40:32

  Το είδαμε και αυτό.... η ΝΔ κάνει καταλήψεις, αρνείται διάλογο για την οικονομία και βγάζει κορώνες επειδή δεν την παίζουν ...τα μ.μ.ε. (βλέπε Κ.Κ.Ε). Αυτή η νεοσυντηρητική στροφή που επιχειρεί ο κ.Σαμαράς προφανώς παρασυρμένος απο την έλλειψη στρατηγικής σε αυτή την κρίση θα τον οδηγήσει στην πολιτική χρεωκοπία. Τα συντηρητικά αντανακλαστικά, στα οποία προσβλέπουν ορισμένοι να ενεργοποιηθούν μέσα στην κοινωνία είναι στάση ανεύθυνη και επικίνδυνη... Η ελληνική κοινωνία μέσα απο αυτή την κρίση ωριμάζει, κάνει την αυτοκριτική της και αναπροσδιορίζει τη στάση της απέναντι σε πολιτικές και στρατηγικές κομμάτων. Αυτό λοιπόν που στην ουσία κάνει σήμερα η Ν.Δ είναι το εξής: Μέσα απο την ανεύθυνη στάση της, την έλλειψη πολιτικού οράματος και την νεοσυντηρητική οπισθοδρόμηση απο την περίοδο Καραμανλή στην περίοδο Σαμαρά (συνυπολογίστε την έλλειψη ικανών στελεχών), οδηγεί την κοινωνία σε μία πιό κριτική στάση απέναντι στην αντιπολίτευση δείχνοντας έτσι ανοχή στο πολύ μα πάρα πολύ επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φιλελεύθερος 03/03/2011 15:35:55

   Καταλήψεις; Πού, πότε; Κι εγώ που ήμανε;
   Και σε ενόχλησε που έθιξε ο ΜΙχελάκης τα προπαγανδιστικά μέσα των νταβατζήδων; Εμ βέβαια, τόσα ένσημα είχαν κολλήσει εκεί μέσα τα νεοφιλεύθερα σόγια.

 44. ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! avatar
  ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! 03/03/2011 13:21:01

  Φιλελεύθερε είσαι κάτι μεταξύ Αρούλη-Τατούλη-Λούλη ή μου φαίνεται;;; Συντηρητισμός είναι να μιλάμε για ελευθερία και πατρίδα; Άντε συνωστίσου με καμμιά Μαριέττα να κλάψτε παρέα την εθνοφοβία σας....

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! 03/03/2011 13:29:15

   Καλά φάε ΠΑΣΟΚ στη μάπα τώρα για καμιά 10ριά χρόνια πάλι και έλα να μου τα πείς μετά, που θα ξαναψηφίζουμε για αρχηγό ΝΔ...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Φιλελεύθερος 03/03/2011 20:30:00

    «Φιλελεύθερε», η εξουσία δεν θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός. Ο σκοπός οφείλει να είναι η απελευθέρωση της πατρίδας από την εθνομηδενιστική χούντα. Άμα είναι να γίνει μπλε ΠΑΣΟΚ η ΝΔ τότε τί νόημα έχει να την ψηφίσουμε; Προφανώς εσένα οι προτεραιότητές σου είναι διαφορετικές...

    Άσε που απορρίπτω κατηγορηματικά το ότι η προσχώρηση στο εθνοφοβικό μπλοκ θα είχε απήχηση στους ψηφοφόρους. Θυμίσου πόση ζημιά έκανε η Μαριέττα στο κόμμα της. Και να δεις που και η (παραπλήσιων αντιλήψεων) Μπακογιάννη θα μείνει κι αυτή εκτός βουλής.

 45. ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! avatar
  ΕΔΩ ΧΑΛΚΙΔΑ! 03/03/2011 13:35:37

  Δηλαδή για να μην φάμε το ΠΑΣΟΚ, να ...γίνουμε κι εμείς ΠΑΣΟΚ, έ; Φιλελεύθερε¨, αφού η ΝΔ έγινε ''συντηρητική'' δεν πας στο κόμμα του Μάνου που ταιριάζουν τα χνώτα σας; Εκεί θα βρεις όλα όσα ονειρεύεσαι: γάμους gay, τζαμιά, ''ανοιχτή κοινωνία'', και άλλα ''φιλελεύθερα''..... Άντε ντε, τι περιμένεις;;;

 46. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 03/03/2011 13:56:06

  Εμ τι νομίζεις οτι θα κάνω αυτό θα κάνω και σε 1-2 χρόνια που θα φάνε το Σαμαρά οι Βαρώνοι θα επιστρέψω ώς ήρωας

 47. nai avatar
  nai 03/03/2011 19:15:41

  Ίσως είναι καιρός ο Αντώνης Σαμαράς να υπενθυμίσει σε όλους, ότι εκτός από Πρόεδρος της ΝΔ είναι, πριν και πάνω από όλα, αρχηγός ενός κινήματος πολιτών…

  Η πρόκληση, αλλά και η εντολή της βάσης στον Αντώνη Σαμαρά είναι να τα αλλάξει όλα αυτά.

  Και για να τα αλλάξει, υπάρχει μόνον ένας τρόπος!

  Η βάση να υποδείξει τους υποψήφιους που αυτή νομίζει ότι την εκπροσωπούν καλύτερα...
  ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ "ΘΕΜΑ"...ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΑΝΕΝΤΣΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ..?????

 48. nai avatar
  nai 03/03/2011 19:16:11

  SORRY PASOK....

 49. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 03/03/2011 23:34:32

  Μακριά από τον Καραγκιοζοφέρη και το τηλεπτώμα του.
  Ο πατριδέμπορας υπερασπιστής του μνημονίου και των τραπεζών ,ο αρχικολοτούμπας που μάζευε υπογραφές για το λαθρονομοσχέδιο και τις έκανε σούπα θα φάει τετοιο μάυρο στην Β Αθήνα που θα είναι όλο δικό του.
  Τέλος

 50. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 04/03/2011 01:39:07

  TO Υ.Γ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ Η ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.... Ο ΕΜΠΟΡΑΚΟΣ

 51. ANNITA avatar
  ANNITA 04/03/2011 10:01:14

  Ο κολλητός των τραπεζών και υπερασπιστής με πάθος της χρυσής καρέκλας, μόνο αυτό επιδιώκει και έχει σαν σκοπό ζωής, θα εισπράξει μια ηρωική έξοδο από την βουλή. Μετά από σωρεία πολιτικών λαθών και επιλογών οι δρόμοι του προς την εξουσία θα κλείσουν. Ενας ακόμη σοβαρός λόγος είναι ότι οι παρατρεχάμενοι του μόνο σε εθνικές και κοινωνικές αξίες δεν πιστεύουν και δεν υπερασπίζονται, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους προβολή και ένας χρυσός θρόνος.

 52. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 04/03/2011 18:09:00

  για σούργελα ψάξε στους αρχηγούς - λάτρεις του ΔΝΤ που δηλώνουν ότι "ψηφισαν μόνο το 1ο αρθρο, για να πάρουμε τα λεφτά (sic)"

 53. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 05/03/2011 01:58:25

  πάντως για το Βορίδη στη ΝΔ που λέτε, το ακούω χρόνια και χρόνια....

  • lazaros avatar
   lazaros @ αποκατάσταση 05/03/2011 05:38:01

   αν ο σαμαρας δεν αρθρωσει ενα πραγματικα πατριωτικο ιδεολογικο λογο και ξεκαθαρες θεσεις επι του μνημονιου, θα βλεπουμε την γιαλατζι αριστερα για πολλα χρονια στο προσκηνιο. αλλα για να γινη αυτο πρεπει να διωξει ολους τους αμερικανοσπουδαγμενους ντιντιδες και τα λαμογια που βρισκονται μεσα στον κομματικο μηχανισμο. δυστυχως η ΝΔ απο το 1974 και μετα υπηρξε φοβικη και διαχειριστικη και δεν μπορει να εμπνευση οσο κι αν μακιγιαρεται.
   απλα καπηλευεται ψηφους της δεξιας (απο τοτε που την αποκηρυξε παραπαιει) για να κυλιεται στα θολα νερα του κετρου μορφωματος.

   • ΔΧ avatar
    ΔΧ @ lazaros 05/03/2011 11:50:47

    Πολύ σωστός ο Λάζαρος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.