Κόμματα και βουλευτές σε απόγνωση
29/03/2014 07:30
του Μικρού Οδυσσέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κόμματα και βουλευτές σε απόγνωση

Αυτό δεν είναι πολιτική σκηνή, αλλά πτέρυγα ήπιων περιστατικών στο Δαφνί, με το νοσηλευτικό προσωπικό σε επίσχεση εργασίας.

Τους ΑνΕλ είναι γνωστό και αυταπόδεικτο ότι τους κυνηγούν πράκτορες (ακτοπλοϊκών εισιτηρίων). Προφανώς τα 92 στελέχη που αποχώρησαν χθες δεν είχαν πληρώσει τα εισιτήριά για τις περιοδείες τους.

Η «Ελιά» έμπλεξε με το ΠΑΣΟΚ, τη λαϊκότητα του και την απαρχαιωμένη σοσιαλιστική ρητορική και έγινε χωριάτικη σαλάτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιπαρατεθεί στην «αστική» λογική ορισμένων κορυφαίων στελεχών του (Σταθάκης, Δραγασάκης) που τινάζουν το οικονομικό του πρόγραμμα για «έξοδο από την κρίση» στον αέρα.

Το ΚΚΕ έχει θέμα ηγεσίας, καθώς πολλά στελέχη επικρίνουν (κυρίως χαμηλόφωνα) τον Γενικό Γραμματέα.

Στη ΝΔ αν τα βρουν με το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία, θα γίνει χαμός για το φραπόγαλο, για το ποσοστό αλατιού στη φέτα και τις επιστροφές απούλητων αντιτύπων λογοτεχνικών βιβλίων, θέματα που ανέκαθεν ενέπνεαν την επαναστατική διάθεση των λαών της Χερσονήσου του Αίμου.

«Το Ποτάμι» ενδεχομένως με συγκεκριμένη επικοινωνιακή στόχευση, τα έβαλε με την άλωση της Τριπολιτσάς, και από «νέο και άγνωστο» έγινε κάτι τετριμμένο, αφόρητα βαρετό και δεδομένο, κάτι σαν κόκκινο Opel Kadett των ΄70ς.

Ένας server δεν φτάνει για να καλύψει όλη τη χωρητικότητα των κειμένων και σχολίων που γράφτηκαν για να αντιπαρατεθούν, για να συμφωνήσουν (με ή χωρίς αστερίσκους) με τα αναμασημένα λόγια του Ν. Δήμου, ο οποίος και συντάραξε το Πανελλήνιο, λέγοντας μας εν πολλοίς ότι οι ήρωες δεν ήταν ακριβώς «άγγελοι».

Τη σφαγή λοιπόν τη διέπραξαν αυτοί που μια γενιά πριν το ’21, είχαν υποστεί τις «χλιαρές» συνέπειες της αποτυχημένης εξέγερσης των «Ορλοφικών»: «Στην Πελοπόννησο όμως οι συνθήκες που επικράτησαν μετά την καταστολή της επανάστασης ήταν φοβερές για τους Έλληνες. Οι Αλβανοί, τους οποίους οι Τούρκοι είχαν εξαπολύσει κατά των Ελλήνων, επί εννέα χρόνια λεηλατούσαν την χερσόνησο, έκαιγαν, έσφαζαν, εξανδραπόδιζαν και πουλούσαν τους κατοίκους. Οι κάτοικοι της Βοστίτσας (Αιγίου) σφάχτηκαν όλοι, οι Σπέτσες ερημώθηκαν. Όταν δεν έβρισκαν πρόχειρη λεία ανάγκαζαν οι Αλβανοί τους Πελοποννησίους να υπογράψουν χρεωστικές ομολογίες και πολλοί είχαν τέτοιες στα χέρια τους για πεντακόσιες ή εξακόσιες χιλιάδες γρόσια. Όσοι Έλληνες μπόρεσαν, κρύφτηκαν στα βουνά ή κατέφυγαν στην Επτάνησο. Ακόμα κ’ οι Μανιάτες ανέβηκαν στα κρησφύγετα του Ταΰγετου και οι οικισμοί τους λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν».

Οι «Ποταμίσιοι» δεν είναι αφελείς να απομονώσουν μία ιστορική στιγμή και να την κρίνουν υπό τα σημερινά δεδομένα.

Απλά στοιχημάτισαν στις αντιδράσεις που θα προκαλούσαν με σκοπό να ετεροπροσδιοριστούν (αφού είναι δύσκολο να αυτοπροσδιοριστούν) και να «πιάσουν το στασίδι» δίπλα στο παλιό «όλον ΠΑΣΟΚ», τις συνταγές του οποίου δοκιμάζουν.

Αυτά βλέπουν στη ΔημΑρ και πέφτουν στην κατάθλιψη του μανιακού τους ερασιτεχνισμού: «που είσαι ΕΡΤ που έλεγες, πως θα γινόμουν άλλος».

Πάντως αυτό δεν είναι πολιτική σκηνή, αλλά πτέρυγα ήπιων περιστατικών στο Δαφνί, με το νοσηλευτικό προσωπικό σε επίσχεση εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 29/03/2014 09:10:44

  Ότι στο ΚΚΕ έχουν θέμα ηγεσίας,είναι είδηση Μ.Ο.! Εδώ την Παπαρήγα την περίμεναν τόσα για να ψηλώσει δυόμιση πόντους και να φύγει και τον Κουτσούμπα τον πήραν χαμπάρι από την πρώτη δεκαετία;...

 2. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 29/03/2014 09:34:06

  "Οι «Ποταμίσιοι» δεν είναι αφελείς να απομονώσουν μία ιστορική στιγμή και να την κρίνουν υπό τα σημερινά δεδομένα. Απλά στοιχημάτισαν στις αντιδράσεις που θα προκαλούσαν με σκοπό να ετεροπροσδιοριστούν (αφού είναι δύσκολο να αυτοπροσδιοριστούν) και να «πιάσουν το στασίδι» δίπλα στο παλιό «όλον ΠΑΣΟΚ», τις συνταγές του οποίου δοκιμάζουν." Ωραίο, Μ.Ο. Που τα σκέφτεσαι, βρε παιδί?!..

  • M.O. avatar
   M.O. @ Θόδωρος 17.06.2014 29/03/2014 12:16:37

   Πάνω στη μηχανή (του γκαζόν). Μη δίνεις σημασία, μια μικρή κρίση ευφυίας είναι, θα μου περάσει

   • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
    Θόδωρος 17.06.2014 @ M.O. 29/03/2014 13:09:31

    Ξέρω τι λες. Με πιάνει και μένα καμιά φορά..

    • M.O. avatar
     M.O. @ Θόδωρος 17.06.2014 29/03/2014 14:27:04

     Θέλει προσοχή. Δες μια συνεδρίαση της Βουλής και θα στανιάρεις

     • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
      Θόδωρος 17.06.2014 @ M.O. 29/03/2014 19:03:35

      http://www.youtube.com/watch?v=C6x4_amfvKM ... και με εντολή Σαμαρά..

 3. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 30/03/2014 04:39:48

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.