#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση "εκτάκτων εξουσιών" Παπαδήμου;Δυσανεξία στις δημοκρατικές διαδικασίες δείχνει η (μη εκλεγμένη) κυβέρνηση Παπαδήμου. Μέσα σε μία ημέρα η κυβέρνηση Παπαδήμου ανακοίνωσε  ότι:

- Τα νέα μέτρα δεν θα έρθουν ως νόμος, αλλά ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Και θα είναι 16 μέτρα (θυμάται κανείς τον Βενιζέλο που έλεγε ότι το 2012 δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα;).

- Καταργείται η «δεύτερη ανάγνωση» των νομοσχεδίων στη Βουλή.

Και από τις δύο προτάσεις Βενιζέλου αποδυναμώνονται δημοκρατικές θεσμικές διαδικασίες που αντανακλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι θα δεχθούν πλήγματα στο κύρος τους. Αυτή η κυβέρνηση δεν νομοθετεί. Εκδίδει διατάγματα υποχρεώνοντας τον Κάρολο Παπούλια, τον Φίλιππο Πετσάλνικο σε σιωπηλή συνενοχή.

16 μέτρα «με την μία»

Στην συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι τα μέτρα για το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο δεν θα κατατεθούν στη Βουλή ως νομοσχέδιο (ούτε καν με τη μορφή του κατεπείγοντος), αλλά ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο Σύνταγμα ορίζεται (άρθρο 44 παρ. 1) ότι «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Άραγε η «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» είναι τα 80 δις της δόσης ή το ότι ο Βενιζέλος θέλει να αποφύγει την κριτική;

Ένα ερώτημα είναι αν ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί να μπει στο στενό αντιδημοκρατικό κουστούμι που του ράβει ο Βενιζέλος; Με την πρωτοβουλία Παπαδήμου – Βενιζέλου πλήττεται το κύρος του θεσμού και το πρόσωπο.

Η διαφορά είναι ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποβάλλεται στη Bουλή για κύρωση και χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Για παράδειγμα η αύξηση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες από 30 δις ευρώ σε 60 δις ευρώ πέρασε από τη Βουλή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέσα σε τρεις ώρες. Αντίθετα το νομοσχέδιο δέχεται αλλαγές, γίνονται προτάσεις και συζήτηση. Βέβαια η κυβέρνηση, αν βιάζεται μπορεί να φέρει το νομοσχέδιο ως κατεπείγον, αλλά θα είναι η πολλοστή φορά που θα το κάνει και έχει ήδη εξαντλήσει τα όρια των βουλευτών.

Η ουσία είναι πώς οι διαδικασίες που προτείνει ο Βενιζέλος και αποδέχεται ο Παπαδήμος (σε μία συνεδρίαση που αποφασίζουν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ενώ η ΝΔ απουσιάζει…) είναι χτύπημα σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών. Υπενθυμίζεται ότι ο Βενιζέλος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σε non paper που μοίρασε, χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ως «ελάχιστες δευτερεύουσες ενέργειες»! Πρόκειται για δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο 5ο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Βενιζέλος τον περασμένο Ιούλιο και για άλλες που ανελήφθησαν από τον ίδιο στις συζητήσεις που έγιναν με την Τρόικα κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2011.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα περιλαμβάνει:

- αλλαγές στο μισθολόγιο - βαθμολόγιο.

- νομοθέτηση μηνιαίας παρακράτησης.

- αλλαγές στις συντάξεις αναπηρίας.

- επέκταση εργασιακής εφεδρείας.

- πρόγραμμα συγχωνεύσεων στις ΔΕΚΟ.

- μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

- άνοιγμα 350 επαγγελμάτων βάση της οδηγίας Bolkenstein.

- πλήρης απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων.

- πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών (ταξί, φορτηγά Δ.Χ.).

- αύξηση εισφορών ΟΓΑ.

- ένταξη της ΗΔΥΚΑ στο ΙΚΑ.

- νέα νομοθεσία για την τουριστική κατοικίας και τις χρήσεις γης.

- απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

- εφαρμογή μόνιμου εσωτερικού οικονομικού ελέγχου σε κάθε υπουργείο.

- νέο σύστημα δημόσιων συμβάσεων.

- κατάργηση της εισφοράς 0,4% υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Δεύτερη ανάγνωση»: Νέο χτύπημα στον Φ. Πετσάλνικο:

 

Η «δεύτερη ανάγνωση» των νομοσχεδίων στο κοινοβούλιο ήταν μία αλλαγή που πέρασε ο Φ. Πετσάλνικος. Άρα η κατάργησή της με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής (ούτε καν του Υπουργικού Συμβουλίου…), και όχι με πρωτοβουλία της Βουλής, είναι νέο πλήγμα στο κύρος και το πρόσωπό του. Θα το δεχτεί και αυτό;

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης κάθε νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου γινόταν η επεξεργασία και οι αλλαγές από τον υπουργό ή τους βουλευτές, μέσα σε πέντε  μέρες, ακολουθούσε μία συνεδρίαση της επιτροπής όπου παρουσιαζόταν το νομοσχέδιο στην τελική του μορφή πριν πάει στην ολομέλεια. Αυτή η διαδικασία ήταν η «δεύτερη ανάγνωση».

Η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον Πρόεδρο της Βουλής να καταργηθεί η «δεύτερη ανάγνωση», για να επιταχυνθούν οι νομοθετικές διαδικασίες «ενόψει του βαρύτατου προγράμματος που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα απαιτούμενα νομοσχέδια». Προφανώς ο διάλογος αποτελεί βαρίδι για την κυβέρνηση Παπαδήμου…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 02/12/2011 08:01:47


  Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ισχύουν για τρεις μήνες. Στο χέρι των βουλευτών είναι να τις καταψηφίσουν, όταν έρθουν στη Βουλή. Όμως, σιγά να μην τις καταψηφίσουν. Ο ευγενικός κύριος με το μειλίχιο ύφος που μας κυβερνά εκτελεί μεθοδικά το συμβόλαιο θανάτου της ελληνικής κοινωνίας...

  Άραγε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα την συνυπογράψουν και οι υπουργοί της ΝΔ; Ένα "Όχι" ρε παιδιά, έτσι για να έχουμε να θυμόμαστε! Εκτός αν κι αυτά είναι "για τη σωτηρία της χώρας".

 2. tak avatar
  tak 02/12/2011 08:25:50

  ΕΝΑ ΟΧΙ

  Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης
  Μουσική: Νίκος Ξυδάκης
  Πρώτη εκτέλεση: Ελευθερία Αρβανιτάκη

  Ένα όχι θα με πείραζε δε λέω
  μα δεν θα μ’ έκανε νύχτες να κλαίω,
  ένα όχι θα με πείραζε λιγάκι
  μα δεν θα μ’ έκανε να κλαίω σαν παιδάκι.

  Το όχι που ’φτιαξες με το κεφάλι σου
  μαλλιά, χείλια, μέτωπο και μάτια,
  το όχι αυτό, το όχι αυτό
  μ’ έκανε χίλια κομμάτια.

  Ένα όχι θα με πείραζε δε λέω
  μα δεν θα μ’ έκανε νύχτες να κλαίω,
  ένα όχι θα με πείραζε δε λέω
  μα δεν θα μ’ έκανε τραγούδια να σου λέω.

 3. Γιάννης avatar
  Γιάννης 02/12/2011 08:35:12

  Μόλις άκουσα τον Χριστοδουλάκη, Υπ. Οικ. επί Σημίτη να λέει ότι αντί για ύφεση είχαμε 0% ανάπτυξη την περίοδο 2009-2012 θα έιχαν μείνει στον προϋπολογισμό περίπου 60 δις.

  Να βρίζει τον Παπακωνσταντίνου ότι διέλυσε τις εφορίες και δεν έψαχνε κανένας το πόσα χρήματα μάζευε κάθε εφορία ανά νομό. Να λέει ότι μέχρι και τις αρχές του 2010 η Ελλάδα σωζώταν.

  Πάνω κάτω να λέει ότι ακριβώς λέει ο Σαμαράς εδώ και δυο χρόνια.

  Κι ο Παπακωνσταντίνου είναι ακόμα υπουργός και ο ΓΑΠ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

  • Δικηγόρος avatar
   Δικηγόρος @ Γιάννης 02/12/2011 14:24:46

   Θεωρητικά καλά τα λέει ο Χριστοδουλάκης. Όμως από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει διαφορά και το ξέρει ο Χριστοδουλάκης πολύ καλά αυτό από τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ. Βέβαια όταν οι υπουργοί χάνουν την καρέκλα ξεχνούν πολλές φορές και τα όσα αντιμετώπισαν οι ίδιοι.

 4. δημης avatar
  δημης 02/12/2011 08:41:00

  "Ένα ερώτημα είναι αν ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί να μπει στο στενό αντιδημοκρατικό κουστούμι που του ράβει ο Βενιζέλος; Με την πρωτοβουλία Παπαδήμου – Βενιζέλου πλήττεται το κύρος του θεσμού και το πρόσωπο."
  Αντί απάντησης ...ανέκδοτο....
  Ρωτουν τισ Ευρωπαίες ,για να δούν τις αντιδράσεις τους "Άν, ευρισκόμενες σε ένα πλοίο που ναυαγόύσε, σωζόσαστε εσείς ο καπετάνιος και το πλήρωμα (όλοι ανδρες) σε ένα νησί τί θα κάνατε;"
  Αυτές απαντούν..
  Αγγλίδα: Θα έπαιρνα κατά μέρος τον καπετάνιο και θα του έλεγα πως είναι καθήκον του να υπερασπίσει και να επιβάλλει ευγένεια ,απέναντι σε μιά γυναικα , στον εαυτό του και στο πλήρωμα...
  Ισπανίδα:Θα πέθαινα από τον φόβο μου....
  Γαλλίδα : εγώ δεν κατάλαβα πού υπάρχει το πρόβλημα...
  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ..ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ (ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ...ΠΡΟΒΛΗΜΑ;;;;;

 5. Kst avatar
  Kst 02/12/2011 09:30:45

  Εαν θελουν και εχουν το σθενος ας ριξουν και τον Παπαδημο.. Αν συνεχιζουν να τον στηριξουν στο αντιδημοκρατικο του εργο θα το βρουν μπροστα τους οποτε κι αν ερθει η μερα των εκλογων..

  Και μην ξεχνουν πως η Ρωσια περιμενει στην πορτα για να επενδυσει στην χωρα και αυτοι εξακολουθουν να ικετευουν...
  Ας παιξουν σωστα το πολιτικο παιχνιδι και ας μην παιζουν αλλο με την υπομονη μας...

 6. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 02/12/2011 09:57:29

  οι πραξεις νομοθετικου περιεχομενου συμφερουν και την νου δου δε το καταλαβατε? αν πηγαιναν στη βουλη προς ψηφιση τα αποτελεσματα θα ηταν τραγικα και για τα δυο μεγαλα κομματα. και η νου δου ειναι στο κολπο μη γελιεστε. οσο για τη ρωσια που λεει ο φιλος παραπανω πρεπει να εχεις μαγαλα καρυδια για να το κανεις αυτο. ο καραμανλης που προσπαθησε τωρα ειναι αραχτος στη ραφηνα και δε μπορει και να μιλησει.
  αυτον τον πολιτικο ψαχνουμε ολοι που θα βγει και θα πει δε σας πληρωνουμε δεν αναγνωριζουμε το χρεος, δανειζομαστε απο ρωσια κινα η αλλου και αντε γεια.
  ξερετε οτι στην νεα δανειακη συμβαση που θα ψηφισει και η νου δου απαγορευεται να δανειστει η ελλαδα απο αλλου? απο τις χωρες που ανεφερα παραπανω. αυτο το λεει και το μνημονιο φυσικα. ξερετε οτι με την νεα δανειακη συμβαση υπαγομαστε στο αγγλικο δικαιο το οποιο φυσικα σημαινει και ξεπουλημα και παραδοση εθνικης κυριαρχιας? καταλανενετε τωρα γιατι οι περηφανοι δεξιοι ειναι στα καγγελα αυτο τον καιρο.

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 02/12/2011 09:57:40

  Για το καινούργιο νέο θα σχολιάσει κανένας ειδήμων τίποτα; Προσελήφθη ΝΈΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΈΛΟΣ ΜΑΪΟΎ . Δηλαδή όπως μας λένε από την Ν.Δ. θα έχουμε εκλογές την 19η Φεβρουαρίου και ο σύμβουλος θα πληρώνετε μέχρι τέλος Μαΐου;

 8. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 02/12/2011 10:15:19

  Λιγο φως, βρε παιδια απο καπου! Λιγο καθαρο αερα! Ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Kst avatar
  Kst 02/12/2011 10:19:07

  Ακριβως.. Τον Καραμανλη τον φαγανε κι ουτε να κυκλοφορησει δεν μπορει.. Ο κωλοτουμπας που υπεραμυνοταν τους Ρωσους και την εθνικη μας υπερηφανεια τωρα εχει βολευτει και δεν λεει κουβεντα... Μα δεν υπαρχει κανενας να υπερασπιστει αυτην την πατριδα??? Πρεπει να ειμαστε μια ζωη επαιτες και να περιμενουμε το εξωθεν χρημα??

  Ας εκμεταλλευτει καποιος τις απειρες δυνατοτητες που εχει η χωρα να γινουμε σε εναν βαθμο αυτοδυναμοι τουλαχιστον.

  • avanti avatar
   avanti @ Kst 02/12/2011 11:18:04

   Είναι πολλά τα λεφτά 'Αρη ........ Το έγραψες και μόνος σου, η χώρα έχει άπειρες δυνατότητες, ε λοιπόν όχι δεν θα τις αφήσουν να τις εκμεταλλευτούμε εμείς! Δεν βλέπεις ποιοί είναι στα πράγματα συνεχώς? όλοι ίδιοι, πιστά αντίγραφα ο ένας με τον άλλο, όποιος πάει να διαφοροποιηθεί τον τρώει η μαρμάγκα, η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται 2 αιώνες τώρα.

 10. Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας avatar
  Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας 02/12/2011 10:37:57

  Οι Καψής, Παγουλάτος, Χαρδούβαλης, έχουν ψήφο εμπιστοσύνης;

  • Kst avatar
   Kst @ Ευθύμιος Περίσσιος - Χαλάνδρας 02/12/2011 10:42:19

   Τα θεωρουν λεπτομερειες.. Εδω δεν εχουν νομιμοποιηση για αλλα και αλλα...

 11. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 02/12/2011 10:40:33

  Με ποιά λαϊκή νομιμοποίηση η κυβέρνηση του μη εκλεγμένου πρωθυπουργού θα πάρει αυτά τα μέτρα;
  Ποιά η διαφορά της σημερινής μη εκλεγμένης κυβέρνησης με την μη εκλεγμένη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπαδόπουλου;;;

 12. Θ avatar
  Θ 02/12/2011 10:45:03

  Tο ΠαΣοΚ καταρρέει δημοσκοπiκά, αλλά, η ΠαΣΚΕ κρατάει, αν αποσυνδεθούν/συγκρουστούν;

 13. σίγουρος avatar
  σίγουρος 02/12/2011 10:55:53

  Γούστο έχουν ρε παιδιά τα ρητορικά ερωτήματα του αρθρογράφου για το αν θα δεχτούν Παπούλιας και Πετσάλνικος μείωση του κύρους τους; Α! ρε φουκαριάρα δημοκρατία!!! Κατήντησες να 'στηρίζεσαι' στους Παπούλιες και τους Πετσάλνικους.

 14. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 02/12/2011 11:06:01

  Μυρσινη μου ποσο δικιο εχεις ,λιγο φως!!
  Το θεωρεις κατι το ευκολο?
  ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΤΕΤΟΙΑΣ ΥΦΗΣ.
  Που εμαθε να του χαιδευουν τα αφτια,ακουω ολους εδω ,μεσα να λενε οτι τους κατεβει στην κεφαλη ,καθε πικραμενος και ενας μικρος πρωθυπουργος,το μονο που τους αναγνωριζω ειναι η καλη τους προθεση και η αθωα ματια της πολιτικης. Α λλα πρεπει καποιοι να κατανοησουν τι ειναι πολιτικη και πολιτικος τελικα.Ειναι η βιτρινα που εκθετονται , και οι πολιτες πρεπει να ψωνισουν ,εχουν ολοι γουστο ,αισθητικη ,και γνωση πολιτικου καταναλωτη? Ρωτω εγω ο αφελης!
  Και μια σημειωση για τους περισσοτερους σχολιαστες ,αγαπητοι μου δεν μπορειτε να γινετε ολοι Φαηλοι,Λαζαριδηδες,Καλεντερηδηδες,αυτοι εχουν κανταρια γνωσης και δρασης στο ονομα της πατριωτικης συνειδησης .Σε πολλα φυσικα με βρισκουν διαφωνουντα μαζι τους αλλα γενικα τους διαβαζω και τους δεχομαι γιατι εχουν συγκροτημενο λογο.ΦΥΣΙΚΑ Ως ΣΧΟΛΙΑΣΤΕς ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς ,ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΥς ΚΡΙΝΟΥΜΕ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥς.ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥς ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑΚΑΝΟΥΝ,ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΙΕς ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟς ΛΑΟς.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙς ΙΔΕΕς ΣΑς ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑς ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΛΑΘΟς ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕς ΠΡΟΔΟΤΡΙΕς ΚΑΚΟΥς ΚΑΙ ΚΑΛΟΥς ΕΛΛΗΝΕς,
  Η διχονοια μας εχει καταστρεψει , εχει ρημαξει αυτο τον τοπο Και ολοι εσεις οι εξυπνοι , με τα οχι, τις εκλογες εδω και τωρα και αλλες σαχλαμαρες σοβαρευτειτε, ο Σαμαρας υποψηφιος κυβερνητης ειναι ,και οχι ταβλαδορος σε συνοικιακο καφενε, ελεος πια!

 15. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 02/12/2011 12:03:00

  Στα 16 μετρα θηλειες δεν περιλαμβανετε ουτε ενα αναπτυξιακο μετρο.
  Ετσι και γω γινομαι πρωθυπουργος με ακομη καμμια 20αρια εδω μεσα και δεν χρειαζομαστε ουτε αποφοιτους του Γεϊλ ουτε του Χαρβαρνντ.
  Ακομη 4-5 εκατ απεμειναν που τα κουτσοβολευουν απο τα 11,στειλτε τους κι αυτους μεχρι το καλοκαιρι να δουμε μετα απο που θα φυγετε.
  Παπαδημε η περιοδος χαριτος παρηλθε,εσυ θα τακουσεις πιο χοντρα απ οτι ο ΓΑΠ,αν δεν πηρες χαμπαρι την φακα και ειδες μονο το τυρι,οι ευγενειες και τα χαμογελακια δεν φτανουν,εδω δεν ηρθες σαν τελικος αποστεγνωτηρας της οικονομιας,αλλα σαν βοηθητικος μοχλος αναπτυξης,αν θελαμε ολικο καταστροφεα ειχαμε το τριδυμο της συμφορας ΓΑΠ-ΠΑΠ-ΜΠΕΝΥ δεν χρειαζομασταν και τεταρτο,ετσι μονο για πρεφα κανετε.

 16. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 02/12/2011 12:19:00

  και επειδη ειναι υποψηφιος κυβερνητης εμεις εδω τι πρεπει να κανουμε να σωπασουμε?. υπαρχει μια μεγαλη διαφορα μετεξυ των πασοκων και των δεξιων ψηφοφορων. οι πασοκοι οτι και να τους κανουνε δε μιλανε. πινουν νερο στο ονομα του ανδρεα που τους εδωσε ενα κομματι ψωμι και ζουνε. διαφορετικα δε θα μπορουσαν να κανουν τιποτα στη ζωη τους. οι περισσοτεροι δεξιοι και κριση και γνωση εχουν και την εκφραζουν ,γιατι οι περισσοτεροι εξ αυτων δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι ζουν καθε μερα στο αγωνα για το μεροκαματο.
  εαν ο υποψηφιος κυβερνητης αντωνης σαμαρας ερθει στην εξουσια και κανει τα χατηρια των νταβατζηδων για να επιβιωσει , και υπογραφει τα μνημονια ενα κοντα στο αλλο καλυτερα να μην γινει ποτε πρωθυπουργος.

 17. SABI avatar
  SABI 02/12/2011 14:23:16

  μητσος καρδιτσα,
  Προσυπογράφω αυτά που λές και προσθέτω : Yπαρχει μια μεγαλη διαφορα μεταξυ των πασοκων και των αριστερων ψηφοφορων που έμειναν στην απ' έξω γιατί είχαν συνεργαστεί με την ΝΔ για να απαλλάξουν τον τόπο απο τον καταστροφέα της Ελλάδας Αντρέα. Με αυτούς πρέπει να συνεργαστεί και πάλι η ΝΔ και οΣαμαράς αν θέλει να κάνει κάτι γιά OΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  MHΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ!! Ο Σαμαράς δεν είναι Σούπερμαν να τα κάνει όλα μόνος του. Και το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι τόσο σοβαρό, που ακόμα κι αν οι άλλοι τίμιοι και καθαροί Ελληνες που βρίσκονται στην Αριστερά και στο ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να βοηθήσουν την πατρίδα (που όλοι οι τίμιοι Ελληνες το θέλουν) ο Σαμαράς άν είναι τόσο άξιος πατριώτης όσο πιστεύεις, θα πρέπει να βρεί τρόπο να τους κάνει να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια αλλοιώς μόνος εναντίον τιμίων και ατίμων εκτός και εντός ΝΔ, δεν θα κάνει τίποτε και σε μερικούς μήνες θα πέσει. Γι αυτό πρέπει να κάνει ήδη κουμάντο και πρός αυτή την κατεύθυνση.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ SABI 02/12/2011 16:32:26

   Μα βρε Sabi μου, αυτό προσπαθούμε να τον κάνουμε να δει όλοι εδώ μέσα, με το μόνο μέσον που έχουμε , αυτό εδώ το βήμα. Επειδή έχουμε καταλάβει σε τι φιδοφωλιά έχει πέσει και επειδή ξέρουμε ,ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος . Και μπορεί να μας καταλογίσουν πολλά, παρορμητισμό, ρομαντισμό, ξεροκεφαλιά , άγνοια δεδομένων και πρακτικών , εύκολη απογοήτευση, ανυπομονησία, ίσως και πολλά λόγια.....Ενα όμως δεν μπορούν να μας χρεώσουν: Ιδιοτέλεια και συμφέρον !Από αυτά βρίθει ο χώρος στον οποίον κινείται. Εχει όμως το χρόνο , ή τη διάθεση να δει; Πιστεύει ότι κάτι πέραν του συνηθισμένου, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, ή είναι , νοιώθει ,εγκλωβισμένος;

 18. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 02/12/2011 18:14:19

  Τελικά, τώρα που έκατσε ο κουρνιαχτός και έφυγε η ασφυκτική φόρτιση εκέινων των ημερών ας απαντήσουμε στο ερώτημα:
  "Αν ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς δεν είχε στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση έκτρωμα τι θα είχε γίνει?"
  " Τι χειρότερο θα είχε συμβεί?"
  Η ταπεινή μου απάντηση:
  "Τίποτα το χειρότερο. Θα είμασταν ακόμα κομμάτι της Ευρωζώνης, με μια εναλλακτική πρόταση που ολοτάχώς κερδίζει έδαφος!"

 19. Θέμις avatar
  Θέμις 02/12/2011 18:44:41

  Να επισημάνω μια μικρή παράλειψη. Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο έπρεπε να έχει την εξής λεζάντα: "Εις το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος ορκίζομαι να τηρώ πιστά το Σύνταγμα και τους Νόμους...".
  Όπου να 'ναι θα την πάθω την κατάθλιψη.

  • Μπούφος avatar
   Μπούφος @ Θέμις 02/12/2011 23:39:09

   Αυτό ακριβώς ορκίστηκε και ο Παπατέτοιος και ένα σωρό άλλοι πριν από αυτόν. Ποιος το τήρησε "πιστά" ποτέ; Κατακαημένο Σύνταγμα, στο όνομά σου έχουν διαπραχθεί οι χειρότερες ανομίες από αυτούς που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι οι τηρητές σου!

 20. τέλος ακινήτων avatar
  τέλος ακινήτων 02/12/2011 23:00:15

  Έχω την εντύπωση ότι είναι μιλημένη η υπόθεση.

  Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ) δεν θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με τα συγκεκριμένα μέτρα, ψηφίζοντάς τα. Κι έτσι βολικά κρύβονται πίσω από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Στις ερχόμενες εκλογές θυμηθείτε το και τιμήστε τους δεόντως.

  Το ερώτημα είναι αν θα είναι ακόμη στη βουλή μετά από τρεις μήνες, όταν θα λήγει η προθεσμία για πέρασμα των αποφάσεων της πράξης από τη βουλή;

  Μήπως είναι καιρός να σκεφτόμαστε για αλλαγή συντάγματος και πολιτεύματος;

  Τι γνώμη έχουν οι συναναγνώστες του παρόντος ιστοτόπου για εκλογές με απλή αναλογική και μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θητειών τις δύο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.