#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2010 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κυβέρνηση βαρβαρότηταςΗ νύχτα των φερέφωνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή, ίσως και οι επόμενες, μέχρι την ψήφιση ενός ακόμη ντροπιαστικού για την Ελλάδα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, νόμου.

Πολλοί αναλυτάδες και πολιτικάντηδες θα βγουν να μιλήσουν για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Μάλιστα πολλοί θα πουν ότι θα κάνει καλό στην ελληνική οικονομία αφού θα… βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Άλλοι θα χαρακτηρίσουν μέχρι και επαναστάτρια την ...Κατσέλη που όρθωσε το ανάστημά της στην τρόικα.

Τέλος άλλοι θα επιχειρήσουν να πουν ότι το μη χείρον βέλτιστο. Γλιτώσαμε τα χειρότερα θα πουν, επομένως ας είμαστε κι ευχαριστημένοι.

Η ουσία, όμως, της υπόθεσης είναι ότι στο υπουργικό συμβούλιο απλά σφραγίστηκε το deal με την διαπλεκόμενη και κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία για γενναίο ψαλίδι στους μισθούς. Ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσει ίσως ακόμη πιο σκληρά απ’ ότι το Δημόσιο τις αμαρτίες άλλων.

Διότι το νομοσχέδιο γυρίζει απλά το χρόνο 40 χρόνια πίσω. Μισθοί πείνας σε ένα ακριβό κράτος. Αυτό θα ισχύσει από εδώ και στο εξής. Και φυσικά, το χειρότερο, ανθρωποφαγία. Ο καθένας θα προσπαθήσει να υπερισχύσει του άλλου. Ο νόμος της ζούγκλας σε όλο του το μεγαλείο. Από μια κυβέρνηση ο επικεφαλής της οποίας μας καλούσε να διαλέξουμε ανάμεσα στον "σοσιαλισμό και την ... βαρβατότητα" !!!.

Από τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος, τα φερέφωνα θα προσπαθήσουν να προτάξουν εκείνον που λέει ότι η επιχειρησιακή σύμβαση θα γίνεται μόνο εφόσον συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο ή το σωματείο του. Αστεία πράγματα, αφού όταν κάποιος θα σου βάζει το πιστόλι στον κρόταφο εσύ θα έχεις την ευχέρεια να του πεις «κύριε δολοφόνε μη με σκοτώνετε». Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα ισχύσουν και έπονται και οι ατομικές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.Επίσης, εντελώς λανθασμένα κάποιοι επιχειρούν να προτάξουν τα 740 ευρώ, το κατώτατο μισθό που δεν μπορεί να πάει πιο κάτω. Μα είναι δυνατόν; Εκεί είναι το πρόβλημα;

Δηλαδή αν κάποιος εργαζόμενος έχει σήμερα μισθό 1.600 ευρώ και του κόψει ο εργοδότης με τσαμπουκά τα 400 ευρώ, αυτό δεν θα είναι μεγάλο πλήγμα;

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατώτατος μισθός ενός εργαζόμενου με δεκαετή εργασιακό βίο και έγγαμος είναι μόλις… 1.000 ευρώ. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να ζει με τόσα χρήματα, όταν μέχρι σήμερα έπαιρνε πολύ περισσότερα;

Στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου εκτρώματος πρέπει να επισημανθούν:

Η Τρόικα επέβαλε και δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις επεκτείνονται ακόμη και σε εταιρείες με κάτω από 50 άτομα
Θα προβλέπεται μείωση μισθών που μπορεί να ξεπερνά το 25%
Οι απολύσεις στην ουσία ελευθερώνονται και οι απολυμένοι θα παίρνουν αποζημίωση με βάση τον μειωμένο όχι τον προηγούμενο μισθό. Καταραμένος και καμένος σε κάθε περίπτωση δηλαδή ο εργαζόμενος.
Κάποτε για να απολύσεις εργαζόμενο με σύμβαση αορίστου χρόνο έπρεπε να τον προειδοποιήσεις σε διάστημα 12 έως 24 μήνες. Τώρα μειώνεται μόλις σε ένα μήνα!
Επεκτείνεται η διαθεσιμότητα εργαζόμενων σε μια επιχείρηση από 18 μήνες στο διπλάσιο ενώ ακόμη και για τις προβληματικές εταιρείες ο χρόνος αυξάνεται σε 9 από 6 μήνες.
Κάποιος εργοδότης μπορεί να κρατά για ένα χρόνο δοκιμαστικά έναν εργαζόμενο και να τον απολύει χωρίς αποζημίωση.

Και μέσα σε όλα αυτά έχεις την κυβέρνηση να σου λέει ότι πέτυχε καλή διαπραγμάτευση κι ότι, όπως είπε η κ. Κατσέλη «η εφαρμογή των συμβάσεων και οι διαστάσεις που αυτή θα πάρει, θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τη μαχητικότητα των ίδιων των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση και την ωριμότητα των εργοδοτών». Αυτό που λέγαμε για ζούγκλα δηλαδή.

Το μεγάλο μαχαίρι των ΔΕΚΟΣε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, κι εκεί πέφτει μεγάλο μαχαίρι αφού θεσπίζεται ανώτατο πλαφόν 4.000 ευρώ τον μήνα (μικτά) υπολογιζόμενα σε δωδεκάμηνη βάση. Εξαιρούνται Πρόεδροι, Διοικητές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι (για τους οποίους ισχύει το πλαφόν που είχε οριστεί με τον νόμο 3833/2010). Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου το 10% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ συνολικά.
Επίσης. Προβλέπεται μείωση αποδοχών κατά 10% σε αποδοχές που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ τον μήνα (μικτά). Απαλλάσσονται τα επιδόματα οικογενειακής κατάστασης και ανθυγιεινής εργασίας. Η ρύθμιση αυτή αφορά προοδευτικά (ξεκινώντας από οριακές μειώσεις στις αποδοχές και φτάνοντας στη μέγιστη μείωση του 10%) σε περίπου 89% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ. Μόνο 11% των υπαλλήλων ΔΕΚΟ έχουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κάτω από 1800 ευρώ.
Το θέμα είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ζούμε σε ένα άλλο τοπίο όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργοδότες, συνδικαλιστές δε θα υπάρχουν (ούτε οι καλοί), και οι εργαζόμενοι θα είναι έρμαιο στα χέρια των επιχειρηματιών.

Και θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην απόλυση και τη μείωση μισθών με το έτσι θέλω. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει ένας που θα επιλέξει το πρώτο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pankalos avatar
  Pankalos 10/12/2010 10:05:58

  Σχωράτε με, αλλά στον ιδιωτικό τομέα όλα αυτά γίνονται εδώ και ένα χρόνο... "Παραιτήσεις", "Συμβάσεις μαθητείας", μπλοκάκια, μαύρα, σας λένε τίποτα; Ενδεχομένως να χρειάζονταν το νόμο απλά για να τα επισημοποιήσουν. Το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει στο δημόσιο και ΔΕΚΟ. Εκεί να τους δω τι θα κάνουν του χρόνου, όταν θα ανεβαίνουν τα πλήθη των απολυμένων ΔΥ προς Εκάλη και Πολιτεία με τις τσουγκράνες και τους πυρσούς...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/12/2010 10:08:31

  Θα τα λύσει όλα ο Ρέππας.

 3. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 10/12/2010 10:09:52

  ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ...ΣΟΣΙΑΛΙΑΣΜΟΣ = ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΠΕΤΑΙ Η ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΛΥΣΗ : ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ Ε Σ Χ Α Τ Η Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α!

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/12/2010 10:15:01

  Αυτή τη στιγμή μιλάει ο σοσιαλιστής Χάρης Καστανίδης στο ράδιο Θεσσαλονίκη και τι λέει;
  Το ρεζουμέ: Ότι ζούσαμε ως λαός πέραν των δυνατοτήτων μας, ήρθε η τρόικα για να μας σώσει από το χάος, αδιαφορώντας όμως για τις κοινωνικές συνέπειες, και ευτυχώς που βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ και βάζει πλάτη υπέρ του λαού, μετριάζοντας τις συνέπειες της διάσωσής μας. Δώστε του, λέει, πίστωση χρόνου!

  Ο Σοσιαλισμός στη Πράξη δηλαδή, έ Χάρη;

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Strange Attractor 10/12/2010 12:56:36

   Δυστυχώς ό Χάρης νομίζει ότι βρίσκεται στήν αίθουσα δικαστηρίου ,όπως πολυυυυυύ παλιαααά συνηθιζε, και θεωρεί ότι μπορεί να "τουμπάρει" τούς δικαστές,πρός ώφελος τού πελάτη του
   Ηταν καλός στό παραμύθι ό Χάρης.
   Αλλά όπως και τότε έτσι και τώρα,την πραγματικότητα τών αποφάσεων τήν υφίσταται ό "πελάτης" του......

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ παγωτατζής 10/12/2010 14:41:52

    Από 27 χρονώ είναι βουλευτής. Πότε σπούδασε, πότε πήγε φαντάρος, και άρα πότε πρόλαβε να δικηγορίσει;
    Μάλλον κάνεις λάθος. Επαγγελματίας πολιτικάντης είναι.

 5. A.M. avatar
  A.M. 10/12/2010 10:15:03

  Σοσιαλισμός = φασισμός με δημοκρατικό προσωπείο.
  Τελεία και παύλα! ._

 6. Theo avatar
  Theo 10/12/2010 10:15:25

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

  1)ΚΙΝΗΤΑ
  2)ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
  3)ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ...ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΡΔΟΣ..

  ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ..ΔΗΛ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΗΔΕΝ..ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ?? ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ....

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Theo 10/12/2010 18:35:35

   Γιατί στο διάολο δεν φθάνουν τα ελληνικά προϊόντα στα ξένα ράφια, παρά μόνο σε πολύ"ειδικές" περιπτώσεις;

   • παραέλληνας avatar
    παραέλληνας @ ΑΡΚΑΣ 10/12/2010 20:07:06

    επειδή πραγματικά δεν μπορείτε να καταλάβετε, και επειδή πραγματικά βασανίζεστε, να σας εξηγήσω. στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης, και του κατά κάποιο τρόπο σχηματισμού ενός κράτους, ας το πούμε, κάθε περιοχή ανάλαβε ένα ρόλο. έτσι η ελλάδα έγινε το διακοπάδικο, το φαγοποτάδικο, το γλεντάδικο, το μπουρδέλο ρε αδερφέ, που έρχονται οι αγγλογαλλογερμανοί να ξεδώσουν. και όπως στη σαντορίνη, ή στη μύκονο, το ελληνικό κράτος ποτέ δεν πρόβλεψε την εγκατάσταση βιομηχανίας, στην ελλάδα το ευρωπαϊκό κράτος δεν ενδιαφέρθηκε για οποιαδήποτε μορφή παραγωγής. και τέλος να τονίσω για να μη γίνομαι μονοκόμματος, ελλάδα ίσον τα καράβια της. δεν θα το παραδεχτήτε, όμως τώρα που το μάθατε, σιγά-σιγά θα ησυχάσετε.

    • παραέλληνας avatar
     παραέλληνας @ παραέλληνας 10/12/2010 20:09:23

     εκείνο το ήττα στο τέλος παραβλέψτε το, γιατί κι εμένα μου βγήκε το μάτι.

 7. zonitis avatar
  zonitis 10/12/2010 10:17:06

  Καλημερα σας.
  Και παρ ολα αυτα υπαρχουν ακομη ανθρωποι που υποστηριζουν το ΠΑΣΟΚ και ισχυριζοντε οτι ολα γινονται καλως και για το καλο μας. Δεν ξερω τι να πω. Με μια, μικρη ακομα οφειλω να πω, δοση κακεντρεχιας, καλα να παθουμε. Ηθελες τα και παθες τα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ zonitis 10/12/2010 11:01:48

   Ζονίτη, είναι πολλά τα βρώμικα χρήματα, οι αρπαχτές, τα οφίτσια, και τα βολέματα. Το 50% των οπαδών του είναι αδαείς έως αγνοί "ιδεολόγοι" που μασάνε από ρητορική και μπλα μπλα, και το άλλο 50% είναι σκληροπυρηνικοί επιτήδειοι απατεώνες που δηλώνουν πασόκ και που πιάσανε τη πράσινη κουτάλα και δεν την αφήνουν. Αν είχαμε χούντα θα ήταν χουντικοί. Όπου υπάρχει γρηγοράδα δηλαδή.

 8. trans avatar
  trans 10/12/2010 10:21:37

  Και είναι μόνο η αρχή

  • trans avatar
   trans @ trans 10/12/2010 10:23:31

   http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/617583/Article.aspx

 9. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 10/12/2010 10:23:11

  ας κλεισουν απο τωρα ελικοπτερα γιατι αλλιως δεν θα φυγουν απο την χωρα!ο ιδιωτικος υπαλληλος δουλευει και δουλευει πανω απο 8 ωρες δεν ειναι τα κοματοσκυλα που εχουν βαλει στο δημοσιο. υπαρχει κοσμος με καρτες,δανεια με παιδια. που ενα χρονο τωρα την ψιλοπαλευει κοβωντας και τρωγοντας απο τα ετοιμα (οσα ειχε ο καθενας).

  Τον μαϊο ιστορικα βαραμε πτοχευση σαν εθνος ε ετοιμαστητε για επανασταση. επανασταση οχι απο τα μπαχαλακια τους επανασταση απο τον απλο κοσμο. εαν ειμαστε το πειραματοζωο τους για τις μελοντικες αλλαγες θα εντυπωσιασθουν απο τις απαντησεις που θα παρουν..

  αντε και το ειχαμε μαραζι σαν γεννια οτι δεν καναμε καποιον κοινωνικο αγωνα.

  • Theo avatar
   Theo @ LEWNIDAS 10/12/2010 10:36:41

   ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ-ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ..ΠΧ ΓΑΛΛΙΑ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...

   ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΤΡΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΔΝΤ

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/12/2010 10:30:07

  Όλη η Γερμανική οικονομική, πολιτική, ενεργειακή, βιομηχανική στρατηγική είναι για να δυναμώσει η χώρα ΤΟΥΣ και να κρατηθεί η απασχόλησή ΤΟΥΣ.

  Όλη η Ελληνική αντίστοιχη στρατηγική είναι για να εξυπηρετηθούν αντικρουόμενα ντόπια μικροσυμφέροντα που δεν είναι τίποτα άλλα παρα πλασιέ ξέnων συμφερόντων, μέσω πολiτικής επιρροής, με αποτέλεσμα, Ο,ΤΙ κάνουμε να είναι υπέρ της ανάπτυξης, απασχόλησης και ευημερίας των ΞΕΝΩΝ προμηθευτών. Ο,τι γίνεται με τα αυτοκίνητα και τα τέλη κυκλοφορίας γίνεται σε ΚΑΘΕ υπουργείο. Πότε θα πούμε "φτάνει πιά";

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ archaeopteryx 10/12/2010 15:19:40

   Αρχαίε, όλη η εικόνα για την Ελληνική πραγματικότητα σε 5 αράδες. Να είσαι καλά.

 11. Ηλίας avatar
  Ηλίας 10/12/2010 10:30:34

  Από τη γενιά των 700€ πήγαμε στη χώρα των 700€.

 12. straydog avatar
  straydog 10/12/2010 10:35:56

  Εφ`όσον οι χαμηλοί μισθοί είναι απαραίτητη προυπόθεση για την βελτίωση
  της ανταγωνιστικότητας,ας μας εξηγήσουν οι οικονομικοί (αν)εγκέφαλοι
  τύπου Παπακωνσταντίνου και Αλογοσκούφη,πως οι πρώτες παγκοσμίως χώρες
  σε αυτό τον τομέα είναι η Ελβετία και η Σουηδία,που μόνο για τους χαμηλούς
  μισθούς δεν είναι γνωστές.

 13. KRIOS avatar
  KRIOS 10/12/2010 10:39:47

  Ο κόσμος ακόμη δεν έχει καταλάβει τι έρχεται…
  Και το πιο θλιβερό είναι ότι το ξέσπασμα του κόσμου θα είναι άναρχο…
  Όλοι εναντίων όλων….

  Τελικά ο Σοσιαλισμός του ΓΑΠ = Βαρβαρότητα

  Καλώς ήρθατε στην Κόλαση:

  http://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg

 14. Enzo avatar
  Enzo 10/12/2010 10:46:09

  οσο ο Σαμαρας και η ΝΔ δεν κανουν κατι σαν αντιπολιτευση ωστε να ξεσηκωσουν τον κοσμο τιποτα δεν προκειται να αλλαξει.
  αυτο βλεπει και ο λαος και λεει μετα οτι ολοι ιδιοι ειναι.

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Enzo 10/12/2010 10:56:37

   Έτσι μπράβο. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αντιδρα δυναμικά η νδ. Πραγματικά η αδράνεια όσον αφορά δυναμικές κινητοποιήσεις παει το μυαλό σε άλλα πράγματα...

   • Enzo avatar
    Enzo @ Ηλίας 10/12/2010 11:00:11

    ελα ντε.
    η κυριλε πολιτικη πλεον δεν περνα.
    ο κοσμος θελει αντιδραση και δραση . ολοι περιμενουν

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Enzo 10/12/2010 11:10:47

     Ο Σαμαράς είναι άνθρωπος. Περιτριγυρίζεται από ανθρώπους. Μην υποτιμάμε τι πιπίλισμα και μπούρου μπούρου γίνεται από αυτούς, που συνομιλούν μαζί του ή με τους ανθρώπους του.

     Εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι έχουμε δίκιο σε αυτά που λέμε, αλλά, οι μπουρουμπουρίζοντες, το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι μουζίκους στους δρόμους. Ακόμα κι αν ξέρουν ότι μπορεί να είναι και αναπόφευκτο.

     • σιδεράκιας avatar
      σιδεράκιας @ archaeopteryx 10/12/2010 15:16:20

      Αυτό τώρα είναι δικαιολογία για το Σαμαρά;!
      Η είναι αρχηγός ή δεν είναι!
      Η έχει τα άντερα να γίνει μπροστάρης ή δεν τα έχει. Τόσο λιβάνισμα έχει δεχτεί για την αξία του, την οποία προσωπικά ακόμη δεν αμφισβητώ. Είναι όμως ώρα να σταματήσει να ακούει ανόητους βολεμένους. Αν το αργήσει πολύ, θα τον πάρει η μπάλλα κι αυτόν κι όλους τους 300 μαζί.

   • Pikis avatar
    Pikis @ Ηλίας 10/12/2010 13:41:52

    Τι να απαντήσει η ΝΔ; Αφού και αυτή συνέβαλε τα μέγιστα για τη χρεοκοπία. Ξέχασες τις βλακείες που έκαναν; Τα παλικάρια των κομμάτων (όλων) είναι από το ίδιο τζάκι. Βολεμένα καλόπαιδα που πέραν του Κολωνακίου και του Ψυχικού δεν γνωρίζουν τι υπάρχει. Δώσε τυχαία σε έναν από αυτούς 800 ευρώ να βγάλει τον μήνα. Ούτε 2 ημέρες δεν θα βγάλει. Άδικα περιμένετε εθνικούς σωτήρες...

    • Μisha avatar
     Μisha @ Pikis 10/12/2010 14:18:00

     Ένας, ανεκδιηγητος κατά τα άλλα, ελληνικής καταγωγής, γερμανός νεοφιλελεύθερος βουλευτής είχε πει πριν μερικούς μηνες πως όλες οι χώρες κλέβουν , οι μόνοι που πήγαν να καταγγείλουν τον εαυτό τους στις Βρυξέλλες ήταν οι έλληνες πολιτικοί: Αλογοσκούφης και Παπακωνσταντίνου.

     Ειδικά ο τελευταίος είναι ισοδύναμος του Ιωαννίδη , όσον αφορά το βάρος του εγκλήματος που διαπράττει.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Enzo 10/12/2010 11:17:58

   Αστικό κόμμα και μάλιστα δεξιό δεν πρόκειται να κατεβάσει κόσμο στον δρόμο.
   Αν κάποιοι πιστεύετε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή θα έρθει μέσω της λαικής πιέσης στα πεζοδρόμια, λάθος κόμμα υποστηρίζετε.
   H ΝΔ του Σαμαρά ασκεί politically correct κοινοβουλευτική αντιπολίτευση περιμένοντας τις εκλογές ώστε να διεκδικήσει το κυβερνητικό χρίσμα.
   Δεν αποδίδω κανενός είδους μομφή, ούτε κάνω αρνητική κριτική με αυτό το σχόλιο μου , απλώς περιγράφω αυτό που βλέπω να γίνεται και θεωρώ ότι θα συνεχίσει το ίδιο και μελλοντικά.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Κάποιος 10/12/2010 11:32:22

    Εγώ πιστεύω ότι η αλλαγή θα έρθει μέσω της λαικής πίεσης στα πεζοδρόμια και, ναι, έχεις δίκιο. Λάθος κόμμα φαίνεται ότι υποστηρίζω. Τι να κάνω όμως που είμαι Δεξιός και δεν υπάρχει Δεξιό κόμμα στην Ελλάδα;
    Άσε με λοιπόν να φωνάσκω - ο γραφικός - ανάμεσα σε σας του μεσαίου χώρου και της αστικής τάξης...

    • Enzo avatar
     Enzo @ Ηλίας 10/12/2010 11:34:37

     βαλε και μενα μεσα.

 15. Rotarmist avatar
  Rotarmist 10/12/2010 10:46:29

  Δεν ξεχναμε οτι οταν μας εβαλε ο Κ.Κ ο Α'. στην ΕΟΚ μας υποσχεοηκε οτι σε λιγο θα τρωμε με χρυσα κουταλια (Καποιοι κολητοι του βεβαια φαγανε με χρυσα φτυαρια) και οτι θα προστατευομαστε απο εξωτερικους εχθρους. Ο δε Λογιστακος που μας εχωσε κατοπιν εντολων των συμπατριωτων του Γερμανων στην Ε.Ε με πλαστα στοιχεια, μας υποσχοτανε το ισχυρο κρατος στην Ευρωπη.
  Παρτε τωρα μια ωραια πτωχευση σαν πρωτο πιατο χωρις χρυσα κουταλομαχαιροπηρουνα και ακολουθει το κυριως πιατο διαλυσης της εθνικης
  υποστασης.
  ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ...........
  Η μονη λυση: Εξοδος αρχικα απο το ΕΥΡΩ και αναδιαρθρωση του χρεους μεχρι και Διαγραφη του απο εμας ως προκυψαν απο απατες και πολιτικες εξαρτησης της χωρας απο τα ξενα οικονομικα και βιομηχανικα κεντρα.
  Αν υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ ας το κανουν.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

  • Μisha avatar
   Μisha @ Rotarmist 10/12/2010 11:09:41

   Έτσι ακριβώς!

   Προφητικός Τζιμάκος

   Αχ Ευρώπη, αχ Ευρώπη
   εσύ μας μάρανες, εσύ μας μάρανες
   Μας τη φέραν οι βάρβαροι
   Μας θαμπώσαν με δώρα
   Με χαντρούλες πολύχρωμες
   και κουτιά κόκα-κόλα

   Μας τη φέραν οι βάρβαροι
   μας φλομώσαν στο ψέμα
   μας τρελάναν στα πέναλτι
   και δεν έχουμε τέρμα

   Δεν μπορώ δεν μπορώ δεν μπορώ να τη βρω
   με κομπιούτερ και με κουμπάκια
   New Wave, Jazz, Rοck, Sex, Drugs, Rοck 'n' Rοll
   με τζατζίκι και με σουβλάκια

   Αχ Ευρώπη, Αχ Ευρώπη
   εσύ μας μάρανες, εσύ μας μάρανες
   Γερμανίδες τουρίστριες
   που διψάνε για σπέρμα
   Γιαπωνέζοι βρικόλακες
   με καλώδια στο αίμα
   Ξεχυθήκαν στο Σύνταγμα
   από Δούρειο Ίππο
   με καπνούς και με λέιζερ
   και μας πιάσαν στον ύπνο

   Θανάση μαλάκα, Βαγγέλη μαλάκα
   Μήτσο μαλάκα, Τάκη μαλάκα
   Νικόλα μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα
   Μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα
   Τζιμάκο μαλάκα, Τζιμάκο μαλάκα

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Μisha 10/12/2010 18:12:04

    Τον ειδα το περασμένο σάββατο στην παρασταση του. Μόλις τραγουδησε το συγκεκριμενο κομμάτι σκέφθηκα ακριβως το ίδιο Προφητικός Τζιμάκος.

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ Rotarmist 10/12/2010 11:29:03

   Δεν σου φταίει η ΕΟΚ . Φταίει το πως εσύ σαν χώρα διαχειρίστηκες την ευκαιρία. Επιδοτήσεις, ενισχύσεις,"πακέτα" τα έκανες κατανάλωση κι όχι επένδυση. Μόνη λύση:να γίνουμε κανονική χώρα.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ firiki2010.wordpress.com 10/12/2010 11:31:47

    Μόνο η Ελλάδα έχει το πρόβλημα ;

   • Μisha avatar
    Μisha @ firiki2010.wordpress.com 10/12/2010 11:33:15

    Firiki

    όλα όσα μας συμβαίνουν είναι γραμμένα με το ν και με το σ , στις ευρωσυνθηκες, την ΚΑΠ , τη λευκη βίβλο, την Σένγκεν.
    Το τέρας του ευρωφασισμού είναι εδώ.

 16. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 10/12/2010 11:23:53

  Socialisme ou barbarie?

  socialisme et barbarie!

 17. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 10/12/2010 11:54:47

  Κυβερνηση προδοσιας ......απλα....

  • SERT avatar
   SERT @ Αλεξανδρος 10/12/2010 12:33:35

   ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ
   ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΩ......ΣΤΟ ΣΗΜΙΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΩ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΙΜΙΩΝ ΟΤΙ Χ...ΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΓΕΜΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.....ΚΟΙΝΩΣ ΕΝΕΡΓΗΣΕ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΡΕΒΛΑ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΣΗΜΙΤΗ.

   ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΕΙΝΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ....ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.
   ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ.Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΣΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΙΝΟ ΚΤΗΝΟΣ

   • Αλεξανδρος avatar
    Αλεξανδρος @ SERT 10/12/2010 12:57:55

    Sert και λιγα λες......

 18. SERT avatar
  SERT 10/12/2010 12:28:22

  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ
  Η ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ SERT 10/12/2010 13:13:07

   Ψίτ! ψιτ μεγάλε...δεν έρχεται, είναι ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!!!!

 19. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 10/12/2010 12:45:58

  Ο τίτλος τα λέει όλα. Γαυτό επιλέγονται από το ΔΝΤ οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όπου πάει.

 20. Rotarmist avatar
  Rotarmist 10/12/2010 13:27:39

  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
  1)Σε καποιο Μπλογκ ειδα μια φωτο. Σε συγκεντρωση της Ν.Δ καπου στη
  Β.Ελλαδα εμφανιστηκε ο γυιος τπυ Αχιλλεα ο οποιος οπως αναφερετο θα κατεβει και αυτος στην πολιτικη. Ο πατερας του (Ψαρια Φρειδερικης, Fly Dolphing k.a. )και θειος του Κ.Κ εχει, οπως λεγεται, 180 Οφσορ εταιρειες!!!
  2) Ο γυιος της Κρητικιας ευελπις πολιτικος και αυτος προειωνιζεται για διαδοχος του Δροκουλοσυστηματος. Ο παππους του ειναι ενας απο τους πιο πλουσιους πολιτικους της Ελλαδας χωρις να εχει δουλεψει ποτε του.
  3) Ο Νικος αδελφος του Τζεφρυ και υιος της Αμερικανοεβραιας προαλειφεται για διαδοχη κατασταση στο Πασοκισταν.
  Δυσμοιρε Ελληνα, δυστυχισμενη Ελλαδα.
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Rotarmist 10/12/2010 13:38:01

   Πάντως διαχρονικά οι εκπρόσωποι αυτών των τριών οικογενειών επιλέγονται στην προεδρία των κομμάτων τους και εκλέγονται πρωθυπουργοί από τον ελληνικό λαό.

 21. Rotarmist avatar
  Rotarmist 10/12/2010 14:45:12

  Ξερουμε ολοι πως και γιατι. Ετσι δεν ειναι;

 22. Enzo avatar
  Enzo 10/12/2010 14:48:19

  μηπως η σωτηρια της Ελλαδος θα ηταν μια χουντα?

 23. noldor avatar
  noldor 10/12/2010 15:08:37

  Καθόλου άσχετο με το θέμα το παρακάτω link :
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1908729

 24. λαλακης avatar
  λαλακης 10/12/2010 15:19:59

  Μονη λυση γενναια μειωση μισθων στο δημοσιο.

  Το δημοσιο ειναι η αιτια του κακαου.

  Το δημοσιο μετατραπηκε σε αδηφαγο τερας.

  Μειωση των μισθων των ΔΥ να σωθουμε

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ λαλακης 10/12/2010 15:25:12

   Βλέπεις φίλε λαλάκη τι έχουν καταφέρει; ζητάμε μειώσεις συλλήβδην. Ελα μου όμως που η μεγάλη μάζα δεν έχει και τους μεγάλους μισθούς. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορούν να θίξουν τα παχυλά αμοιβόμενα κομματόσκυλα και κάνουν οριζόντιες μειώσεις. Σε κάποιους απλά μειώνει την υπερβολική πολυτέλεια, σε άλλους κόβει το φαγητό. Και πολύ φοβάμαι ότι πραγματικά δίκαιες αποφάσεις δεν είναι κανείς ικανός να πάρει.
   Κανονικά θα έπρεπε θα έπρεπε να ξηλωθούν όλοι από κάποιο βαθμό και πάνω, κοινώς μπουλντόζα και ν'αρχίσουμε από το μηδέν.
   Ποιός όμως θα είναι ο αξιολογητής;;;

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ σιδεράκιας 10/12/2010 15:40:56

    Oι περισσοτεροι ΔΥ σιδερακια απλα δε χρειαζονται.

    Η χωρα εχει πλεον λαθος πλυθησμιακο μοντελο.

    Παθαινουμε οτι και στα κομμουνιστικα κρατη.

    Τα παιδια των ΔΥ θα τρεχουν μεταναστες σε δυτικες
    χωρες για να επιβιωσουν.

    Επιτελους να σπασει το αποστημα του δημοσιου
    για να αναπτυχθει η χωρα.

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ λαλακης 10/12/2010 16:21:00

   λαλάκη μήπως το δημόσιο είναι η αιτία και του καφέ?

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ λαλακης 10/12/2010 17:16:32

   Γιωργάκη μπορείς να σταματήσεις, σε καταλάβαμε.

 25. Aggelos avatar
  Aggelos 10/12/2010 17:41:44

  ο κοσμος θα εξεγερθει χωρις κομματα,,και αυτο θα τρομοκρατησει το συστημα,,οπως οταν φωναζαν εξω απο τη βουλη κλεφτες,,και χεστηκαν ολα τα πολιτικα κομματα και το ΚΚΕ ..
  αυτο ηταν μονο δειγμα..

 26. Τιτίκα avatar
  Τιτίκα 10/12/2010 19:19:48

  Είμαστε σε μια ανεξέλεγκτη πτώση κι απλώς διαπραγματευόμαστε με τον χάρο,για την επικείμενη σύγκρουσή μας,με το έδαφος.

 27. Στατιστικός avatar
  Στατιστικός 10/12/2010 20:38:17

  Για ρίξτε και μια ματιά επίσης στο άρθρο 11 (Θέματα του ΕΛ.Σ.Σ. και της ΕΛ.ΣΤΑΤ.) τούτου του εκτρωματικού νομοσχεδίου «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας». Και δέστε τις θεσμικές Ανατροπές που επιφέρει αυτό το άρθρο προτού ακόμα περάσει ένα οκτάμηνο! στα δεδομένα του Ν.3832/2010 «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ.) Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής».
  Θεσμικές Ανατροπές που επιβάλλουν την απόλυτη μονοκρατορία του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Με αποτέλεσμα την έννομη κατάλυση κάθε έννοιας Ανεξαρτησίας των «Greek Statistics» που υποτίθεται κατοχύρωναν οι διατάξεις του Ν.3832/2010.
  Χρειάζεται μήπως να θυμίσω στους «αντιμνημονιακούς» αμνήμονες ότι τον σημερινό Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.-μέχρι προσφάτως υψηλόβαθμο στέλεχος του Δ.Ν.Τ.-τον επέλεξαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από κοινού σε αγαστή σύμπνοια ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. , ΛΑΟΣ ; ; ;

  Πάντως, εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ξεκινάμε από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 48 ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια σε τούτο το νομοθετικό έκτρωμα.
  .

 28. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 10/12/2010 21:32:00

  To πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο σοσιαλισμός, ο καπιταλισμός και ο κουμουνισμός.Ουτε καν η κυβέρνησή της, ο Παπανδρέου και η τρόικα. Αυτοί ήταν πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι. Από το Σεπτέμβρη και μετά το πρόβλημα της πατρίδας είναι πρωτίστως ο λαός της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.