#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2010 21:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κρανιδιώτης κατά λούληδωνΤο «Δίκτυο 21» κι οι πραματευτές της ήττας*

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Προ ολίγων ημερών ο κ. Γιάννης Λούλης με δηλώσεις του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά επιτέθηκε στην Ν.Δ., τον Πρόεδρο της, κ. Σαμαρά και στο «Δίκτυο 21», υπερασπιζόμενος παράλληλα τις θεωρίες του περί «μεσαίου χώρου».
«Το κόμμα σήμερα είναι πιο δεξιό και λαϊκίστικο παρά ποτέ», επεσήμανε (Κανάλι 1), εξηγώντας ότι «στη θέση του ''οδηγού'' της Ν.Δ. βρίσκονται στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης, ενός εθνικιστικού λαϊκού κόμματος, και το Δίκτυο 21, που είναι ακραία εθνικιστική οργάνωση».

Είναι φανερό λοιπόν ότι τα εξαπτέρυγα της Κυβέρνησης του Μνημονίου έχουν και τα «παπαδάκια» τους, που τα κρατούν. Ο κ. Λούλης εκτός από πραματευτής της θεωρίας της ήττας, της σαπουνόφουσκας του ανύπαρκτου «μεσαίου χώρου», εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν για να υπερασπιστεί τον δύσοσμο πεπιεσμένο αέρα που «πούλαγε» στην παράταξη και κυρίως για να κουνήσει την ισχνή γροθιά του στον Αντώνη Σαμαρά από τα βάθη της σκοπιμότητας.

Απέναντι στον μαϊμού «μεσαίο χώρο» με τον οποίο βιοπορίστηκαν διάφοροι για μερικά χρόνια, υπάρχει βέβαια το Αληθινό Κέντρο, το Κέντρο της Ιστορίας, κάστρο του αληθινού Πατριωτισμού και της Δημοκρατίας.

Θα συνιστούσα στον κ. Λούλη να σταθεί σεμνά μπροστά στον συμμαχητή του Κίτσου Μαλτέζου και γραμματέα του Μαύρου Καβαλάρη, τον Σάκη Πεπονή, ή τον Παναγιώτη Κρητικό για να του αφηγηθούν την Ιστορία του Αληθινού Κέντρου, από το οποίο δεν θα τολμούσε ούτε απ’ έξω να περάσει και να δει την διαφορά του από το παραμύθι που αφηγείται στους φίλους του στο Κολωνάκι ή που το πασάρει στους πελάτες του και που οδήγησε την παράταξη στην αποϊδεολογικοποίηση και στην ήττα. Να διαβάσει έστω λίγο Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γέρο ή το μνημειώδες έργο του Σέφη Αναστασάκου «Ο Πλαστήρας και η εποχή του», για να θυμηθεί αυτά που παριστάνει ότι δεν ξέρει, για να μάθει ότι η αληθινή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο, μετά το λυμένο πολιτειακό, ελάχιστες διαφορές έχουν αλλά και καμμία σχέση με τα εφευρήματα δημοσκόπων και δημοκόπων. Ακόμη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αν ρωτήσει κατ’ ιδίαν, πιστεύω ότι ο χαλκέντερος πρώην υπαρχηγός του Γέρου, θα κλείσει πόρτες και παράθυρα, θα τον χτυπήσει φιλικά στον ώμο και θα του πει: «Γιαννάκη, μεταξύ μας τώρα, αυτό που πουλάς, δεν υπάρχει».   Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αφού το «πούλαγε» και τ’ «αγοράσανε», δεν φταίει αυτός. Είναι όμως πρόκληση να κουνάει το δαχτυλάκι του. Αν η Ήττα του Οκτωβρίου ήταν μετοχική εταιρεία, τότε ο Λούλης και οι συν αυτώ έχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Ο κ. Λούλης βέβαια, είναι αυτός που πριν ακόμη ο Κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. κερδίσουν κατά κράτος την μάχη της εξουσίας το 2004 αποκαλούσε την Ν.Δ. «φθαρμένο προϊόν». Οποία οξυδέρκεια…

Βέβαια στην προσπάθεια του να βρει λίγη σκιά στον θερινό καύσωνα κάτω από τον ίσκιο των εξαπτέρυγων της Κυβέρνησης  του Μνημονίου, που τρώει συντάξεις κι ανθρώπους, εκτρέπεται. Δεν επιτίθεται μόνο στην παράταξη και τον για πρώτη φορά εκλεγμένο από το Λαό ηγέτη της, τον Αντώνη Σαμαρά αλλά επιτίθεται και κατά του «Δικτύου 21» με την παλιά ρετσέτα περί «ακραίου εθνικισμού». Δεν του περνάει φαίνεται από το μυαλό ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν τα πραγματικά κείμενα, την διακήρυξη και τις αρχές του «Δικτύου 21» (www.diktyo21.gr), υπόδειγμα πατριωτικού και δημοκρατικού λόγου, και θα δουν ποιες είναι οι ιδέες και ποια τα πρόσωπα, ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι πολίτες και θα καταλάβουν πολύ καλά τι ακριβώς κάνει ο κ. Λούλης, ποια η σχέση του με την αξιοπιστία και την ευθύτητα και πόσο «πονάει» την παράταξη.

Λοιπόν, θα σας πω τι είναι το «Δίκτυο 21» και γιατί ο κ. Λούλης και οι μοναχικές φίλες του δεν μας αγαπάνε. Είναι ένα σωματείο, ένας όμιλος πατριωτικού - δημοκρατικού προβληματισμού. Στις τάξεις μας δεν υπάρχουν ανεπάγγελτοι, αστράτευτοι, ταβλαδόροι του Κολωνακίου. Δεν έχει καμμία περιουσία και δεν πήρε ποτέ χορηγίες από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως οι ποικιλώνυμες αμαρτωλές ΜΚΟ. Τα ελάχιστα έξοδα του, ήτοι η ιστοσελίδα του, και οι καφέδες των πάντα ανοικτών συνεδριάσεων του Δ.Σ., καλύπτονται ρεφενέ από τα μέλη. Κύριο μέλημα μας η αποενοχοποίηση του Πατριωτισμού, η προβολή των θέσεων που υπερασπίζουν τα Εθνικά Συμφέροντα και την συλλογική ασφάλεια του Ελληνισμού απ’ άκρου εις άκρον και η αυτονόητη ταύτιση του Πατριωτισμού με την Δημοκρατία. Χώρος δράσης μας κυρίως ο χώρος του μέλλοντος, το διαδίκτυο.

Το «Δίκτυο 21» με τα κείμενα και τις πρωτοβουλίες των μελών και φίλων του στήριξε τον Κώστα Καραμανλή και την Ν.Δ. σε όλες τις μεγάλες πολιτικές του, όταν ο κ. Λούλης την αποκαλούσε «φθαρμένο προϊόν» και επανειλημμένα στηλιτεύσαμε την θεωρία της ήττας, τις τρίχες του «μεσαίου χώρου». Πριν από τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, όταν άλλοι και άλλες  απεργάζονταν την ήττα του Κώστα Καραμανλή ή την περίμεναν με αδημονία, εμείς ενυπόγραφα και με σειρά κειμένων μας υποστηρίξαμε την αδήριτη εθνική ανάγκη υπερψήφισης της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή, χωρίς αν, προϋποθέσεις και μεμψιμοιρίες. Όταν άλλοι χαιρέκακα  ετοιμάζανε, μάταια, τις βαλίτσες τους για την προεδρία του κόμματος, εμείς στηρίζαμε τον αρχηγό της και την παράταξη ενυπόγραφα κι έμπρακτα, όχι μόνο με την ψήφο μας αλλά και με μαχητικά κείμενα. Μπορείτε να υποθέσετε τι ψήφισαν όσοι εύχονταν την ήττα.

Το 1999, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, το «Δίκτυο 21» στα πλαίσια μιας συκοφαντικής εκστρατείας παραπλάνησης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε μια πρωτοφανή οργανωμένη επίθεση, διότι ο γράφων διετέλεσε συνήγορος υπεράσπισης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν και είπε δημόσια τι συνέβη στο άγος του Ναϊρόμπι που κλυδώνισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Μια σειρά άρθρων στην εφημερίδα «Εξουσία» εναντίον του σωματείου μας γράφτηκαν από τον κ. Μανώλη Βασιλάκη, συγγραφέα βιβλίου κατά του Μιλτιάδη Έβερτ («Άπαντα Έβερτ»), πριν τις εκλογές του 1996, ενώ η Ν.Δ. έδινε εκλογική μάχη αλλά αργότερα και κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου («Η Μάστιγα του Θεού»), ο οποίος μας επετέθη και από το κρατικό ραδιόφωνο.
Σημειωτέον ότι ο κ. Βασιλάκης, εκτός από παλαιός συνεργάτης γνωστού ιδρύματος και άλλα πολλά, με την 6894/Ζ/1034/13.3.2001 κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Τύπου είχε αποσπαστεί στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Υπουργού Τύπου κ. Ρέππα, μετά τις εναντίον μας επιθέσεις και τις πρώτες αστικές καταδίκες. Πολυτάλαντος και περιζήτητος.

Καταδικάσθηκε στη συνέχεια αμετάκλητα από τα αστικά Δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση σε αγωγές που του άσκησα για λογαριασμό του σωματείου μας, του  νυν Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, εμού και άλλων, μας έδωσε δε την ακόλουθη δήλωση, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και το διαδίκτυο και την οποία χρησιμοποίησα και ενώπιον του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, στην οποία μεταξύ άλλων λέει:
«Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως " παρακρατικός", " φωνασκούντες κακούργοι των media", ¨νευροπαθείς ψευδοπατριώτες' κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.
Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς " πληροφορίες ", τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.
Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.
Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο " Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης"' καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.
Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς " πληροφορίες " με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι " φίλοι " μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001
Μανώλης Βασιλάκης».


Αφιερώνουμε την εν λόγω δήλωση στους καινούργιους επίδοξους υβριστές μας και αφήνουμε τα συμπεράσματα για το ποιους εννοεί ως «αρχιτέκτονες της εκστρατείας λάσπης» ο κ. Βασιλάκης στους ελεύθερα σκεπτόμενους αναγνώστες.
Για τα ψεύδη  που διακινήθηκαν περί  «εθνικιστικής οργάνωσης»,  «παρακράτους», «ακροδεξιάς» κλπ υποχρεώθηκαν και δημοσίευσαν ή μετέδωσαν επανορθώσεις οι εφημερίδες που ενεπλάκησαν και η ΕΡΑ της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταβλήθηκαν δεκάδες εκατομμυρίων δραχμών σε αποζημιώσεις.
Ο Λαός μας γνωρίζει αυτό που δεν γνωρίζουν οι πλασιέ του «μεσαίου χώρου», ότι η προάσπιση της Ελευθερίας των Ελλήνων, της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας,  δεν είναι σύνθημα «εθνικιστών», είναι συνταγματική επιταγή και καθήκον, παλλαϊκό αίτημα και η αληθινή Κεντροδεξιά της Ιστορίας πάντα τα υπερασπίσθηκε, σε αντίθεση με τους πάσης φύσεως δοσίλογους κι ολοκληρωτικούς και τους «λαγούς» τους. Γιατί ολοκληρωτικοί στη Δημοκρατία είναι κι αυτοί που διακινούν ψεύδη και ύβρεις για να ακυρώσουν τις απόψεις της πλειοψηφίας και καθυβρίζουν το πατριωτικό φρόνημα.
Καταλαβαίνω τον πόνο πολλών από την κινηματική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά παρά την λυσσαλέα προσπάθεια κολλητών, συγκροτηματαρχών και χορηγών. Θα τους περάσει. Μια μέρα πάντως να πιάσουν θέση στην Βασιλίσσης Σοφίας για να τον δουν να περπατάει με την άρτι ορκισθείσα κυβέρνηση του από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή.

Θα προσθέσουμε και κάτι σημαντικό. Δυο κατηγορίες ανθρώπων ρητά και δια ροπάλου απαγορεύεται από το καταστατικό μας να γίνουν μέλη του «Δικτύου 21»: όσοι αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή οι πάσης φύσεως ολοκληρωτικοί κι όσοι έχουν ανθελληνική δράση ή προπαγανδίζουν ανθελληνικές θέσεις. Ορισμένοι από τους επικριτές μας ανήκουν και στις δυο κατηγορίες.

Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. Γιατί ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά, φυσική ιστορική συνέχεια του Αληθινού Κέντρου, αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, από τη μια άκρη της παράταξης μας, ως την καρδιά του ΠΑΣΟΚ και μέρους της Αριστεράς, ενώ ο ανύπαρκτος και νεφελώδης «μεσαίος χώρος» δεν αφορά, παρά όσους βιοπορίσθηκαν με αυτόν ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το γκρίζο φαντασιακό νεφέλωμα, ως προπέτασμα καπνού για την άμεση συνέργεια με την Κυβέρνηση του Μνημονίου, για την υποταγή στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων του. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Η θέση μας είναι με τον Λαό και την φυσική Ηγεσία του.

* Δημοσιεύεται στον σημερινό «Ελεύθερο Τύπο»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Greco avatar
  Greco 30/08/2010 21:22:48

  +1000

 2. LG avatar
  LG 30/08/2010 21:38:17

  Φαήλο έβαλες στη θέση τους
  τους συκοφάντες λούληδες

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ LG 31/08/2010 00:39:15

   Με τον μεγάλο τραγουδιστή τι θα γίνει?

 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 30/08/2010 21:49:59

  Μπράβο Φαήλο, πολύ ωραία η τοποθέτησή σου και εύστοχη.
  Η απενοχοποίηση του πατριωτισμού στην χώρα που γέννησε τον πατριωτισμό και την έννοια του έθνους είναι το πρώτιστο καθήκον μας.

 4. GSV avatar
  GSV 30/08/2010 21:51:24

  θα ηταν καλη ιδεα να συνταχθει ενα ελληνικο λεξικο με λεξεις που ολοι τις χρησιμοποιουμε αλλα κανεις μας δεν γνωριζει τι σημαινουν.

  Για παραδειγμα: "Ανηκω στο μεσαιο χωρο"

  Ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει. Η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι μεσω των μαθηματικων. Αφου ονομαζεται μεσαιος χωρος σημαινει οτι ανηκει ακριβως στη μεση. Γνωριζουμε οτι η μεση τιμη δυο τιμων ισουται με το αθροισμα τους διαιρεμενο με τον αριθμο των τιμων.

  μεση τιμη = (τιμη 1 + τιμη 2)/2

  Επομενως ο μεσαιος χωρος ειναι

  μεσαιος χωρος = (Λιγο αριστερος + Λιγο δεξιος)/2

  Ομως δεν πρεπει να ξεχναμε και την τυπικη αποκλιση των τιμων μας (Λιγο αριστερος, Λιγο δεξιος) που δειχνει το μεγεθος της μεταβλητοτητας απο τη μεση τιμη (μεσαιος χωρος).

  τυπ. αποκλιση = SQRT((Λιγο δεξιος-Μεσαιος χωρος)^2+(Λιγο αριστερος-Μεσαιος χωρος)^2))

  Επομενως καποιος που ανηκει στο μεσαιο χωρο ειναι λιγο δεξιος και λιγο αριστερος συν πλην μια τυπικη αποκλιση που εχει απο αυτη του τη θεση.

  Με λιγα λογια καποιες φορες μπορει να ειναι πιο πολυ αριστερος απο δεξιος και καποιες αλλες πιο δεξιος απο οτι αριστερος.

  Eφοσον ομως η τυπικη αποκλιση δεν ειναι ποτε μηδεν διοτι η Αριστερα ειναι παντα διαφορετικη της Δεξιας τοτε κανεις δεν μπορει να ανηκει ακριβως στο μεσαιο χωρο.

  Αρα υπαρχει η δεν υπαρχει μεσαιος χωρος?

  • Anonymos avatar
   Anonymos @ GSV 30/08/2010 22:13:32

   Δεν ξέρω τι εννοεί ο Λούλης όταν λέει "μεσαίος χώρος", στην ελληνική πολιτική ορολογία πάντως περιγράφει την καλά τεκμηριωμένη "μεσαία τάξη". Πολιτικά έχει εκφρασθεί από τον Αβέρωφ, τον Εβερτ, τον Καραμανλή, από τους Παπαντρέες, ακόμα και από τον συν. Μονο το κκε δικαιούται να λέει ότι δεν τους εκπρωσωπεί γιατί τους θεωρεί φύσει αντιδραστικούς.

   • Asterix avatar
    Asterix @ Anonymos 30/08/2010 22:48:18

    Αυτό είναι σωστό και λάθος ταυτόχρονα. Η μεσαία τάξη εταιροπροσδιορίζεται ως μη-εργατική και ως μη-καπιταλιστική. Γνωστό μεθοδολογικό σφάλμα είναι η ένταξη του αγροτικού πληθυσμού στην μεσαία τάξη των ιδιοκτητών γης και ταυτόχρονα εργατών γης. Αυτά είναι προπολεμικά αδιέξοδα που περιθωριοποίησαν τους αριστερούς.

    Σε κάθε περίπτωση θεωρώ την έννοια υπαρκτή αλλά ασαφή.

    Ασαφή, όχι γιατί είναι "δύσκολη" αλλά γιατί κανείς δεν καταπιάστηκε με τα πολιτικά και τα οικονομικά χαρακτηριστικά της. Οι μόνοι που - λόγω επαγγέλματος - ασχολήθηκαν είναι οι αναλυτές κοινής γνώμης, όπως ο Λούλης και οι λοιποί. Αλλά και αυτοί τσαλαβουτάνε μέσα στην άγνοιά τους. Την μπερδεύουνε με τις πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες δεσπόζει η απουσία σαφούς πολιτικής γνώμης και ταξικής προοπτικής. Τα αδιέξοδα που λέγαμε πιο πάνω.

    Υπαρκτή, γιατί περιγράφει μικτά οικογενειακά εισοδήματα και λιγοστή ιδιοκτησία γης με μικρή ή ανύπαρκτη γαιοπρόσοδο.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Anonymos 31/08/2010 08:15:12

    Μεσαίος χώρος είναι ο χώρος μεταξύ Αριστεράς-συνασπισμού, μεταξύ Πασοκ-συνασπισμού, μεταξύ ΝΔ-Πασοκ, μεταξύ ΝΔ-Λαος, μεταξύ Οικολόγων-κόμματος κυνηγών κλπ.κλπ. δηλ. μεταξύ μιας μπούρδας κι ενός σούργελου....
    Αυτός όμως (ο Λούλης)δεν φταίει κ.Κρανιδιώτη. Φταίει ο Καραμανλής που τον επέλεξε και ακολουθούσε τυφλά και άκριτα τις υποδείξεις του. Ο Καραμανλής που δεν είχε κάνει καμμιά , μα απολύτως καμμιά επιλογή, από τον χώρο της παράταξης για να πλαισιώσει το γραφείο του: Τον Ρουσόπουλο (ΣΥΝ), τον Αντώναρο ,με πολύ καλές προσβάσεις στο καθεστώς Σημίτη, τον Α.Σάνδη, πρέσβυ ο οποίος εξεδίωξε όλους τους δεξιούς από την πρεσβεία στην οποία υπηρετησε τη δεκαετία του '90 , το πλέον αχάριστο και αδιάφορο άτομο, πρώην υπάλληλο του Υπουργείου Τύπου , Γ.Ανδριανό.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ GSV 31/08/2010 03:53:10

   "Για παραδειγμα: “Ανηκω στο μεσαιο χωρο”

   Ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει. "

   Μεσαίος = άχρωμος, άγευστος
   άχρωμος, άγευστος = απαθής
   απαθής = παγκοσμιοποιημένος.

 5. Παναγιώτης Λιάκος avatar
  Παναγιώτης Λιάκος 30/08/2010 21:51:48

  Συμφωνώ 100%. Αν οι αγοραστές «μεσαίου χώρου» είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν αυτό το άρθρο πριν από την υπερκατανάλωση αυτής της παρτίδας του δύσοσμου πεπιεσμένου αέρα, όπως λέει κι ο Φαήλος, η Ελλάδα θα είχε γλιτώσει από πολλές περιττές και δαπανηρότατες περιπέτειες. Παρεμπιπτόντως, αν ο Μήτρογλου ήταν εξίσου εύστοχος με τον Φαήλο θα το είχαμε καθαρίσει εύκολα το ματσάκι με τον Γηραιό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Παναγιώτης Λιάκος 31/08/2010 12:05:37

   Πελάτης του Λούλη η ΝΔ, πελάτες μας κι εσείς.

 6. apis22 avatar
  apis22 30/08/2010 21:59:47

  Σωστές κουβέντες. Εύγε.

 7. spiros avatar
  spiros 30/08/2010 22:08:48

  Μεσαία τιμή υπάρχει . Μεσαίος χώρος δεν υπάρχει . Φαήλο μαζί σου.

 8. BlueSky avatar
  BlueSky 30/08/2010 22:26:17

  ''Μια μέρα πάντως να πιάσουν θέση στην Βασιλίσσης Σοφίας για να τον δουν να περπατάει με την άρτι ορκισθείσα κυβέρνηση του από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή''. Εξαιρετικό Φαήλο. Οι πρώτοι που θα πιάσουν θέση, θα είναι οι πάσης φύσης λούληδες, γιατί η υποκρισία στην Ελλάδα, περισσεύει......

  ''Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. Γιατί ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά, φυσική ιστορική συνέχεια του Αληθινού Κέντρου, αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού''. Ο Αντώνης μπορεί και θεωρώ, ότι είναι ο μόνος που μπορεί να διαλύσει το κομματικό μόρφωμα που λέγεται πασόκ, το οποίο κλεψίκτητα σφετερίστηκε τις ελπίδες των ελλήνων και μας έφτασε στο ναδίρ......

 9. Paranoia avatar
  Paranoia 30/08/2010 22:30:27

  Ο μεσαίος χώρος είναι ένα πράγμα όπως στην αγγλία.

  Στην Αγγλία λοιπόν δεν υπάρχει σαφής ορισμός του αν είσαι ομοφυλόφιλος ή όχι. Λες π.χ έχω πάει με 15 γυναίκες και 6 άντρες, άρα είσαι straight. Λές έχω πάει με 13 γυναίκες και 20 άντρες, άρα είσαι αδερφή. Έχεις πάει με 10 γυναίκες και 10 άντρες είσαι bi.

  Έτσι σήμερα και στην πολιτική, έχεις 10 απόψεις αριστερές και 3 δεξιές είσαι αριστερός, έχεις 5 απόψεις αριστερές και 10 δεξιές είσαι δεξιός. Έχεις 10 απόψεις αριστερές και 10 δεξιές άρα ανήκεις στον μεσαίο χώρο. Μαγκιά.

  Ποια είναι όμως η μαγκιά έτσι. Όποτε σε βολεύει ασπάζεσαι άλλη μια δεξιά άποψη και αυτομάτως αποκτάς 10 αριστερες και 11 δεξιές απόψεις οπότε βαφτίζεσαι δεξιός. Αν σε βολεύει αλλιώς κάνεις το ανάποδο μια παραπάνω αριστερή άποψη και τσουκ να'σου γίνεσαι αγωνιστής αριστερός.

  Αυτό είναι το καλο σήμερα του μεσαίου χώρου, οτι στρετσάρεται εύκολα εκεί που τον θέλεις.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Paranoia 30/08/2010 22:39:15

   Γι αυτό τον έχουν πει ζελέ.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ αλλενάκι 31/08/2010 08:17:09

    Ζελέ έλεγαν τον Βενιζέλο από το υπουργείο που πέρασε.... "Ο ζελές"...

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Paranoia 31/08/2010 03:54:31

   έτσι.

 10. Μ Μ avatar
  Μ Μ 30/08/2010 22:33:34

  άψογος Φαήλο
  Βάλε στη θέση τους τους Λούληδες που χαντάκωσαν την παράταξη και μας κάνανε να μην πάμε να ψηφίσουμε στις τελευταιες εκλογές. Αυτός ο μεσσαίος χώρος και τα πράσινα άλογα άφησαν 1.000.000 νεοδημοκράτες στο σπίτι τους. Αντώνη ξεβρώμισε τελείως το κόμα από τα κατάλοιπα του.......... μεσσαίου-δρακουλιστικου χώρου.

 11. Asterix avatar
  Asterix 30/08/2010 22:33:49

  ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά, φυσική ιστορική συνέχεια του Αληθινού Κέντρου, αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού...
  Αυτά τα έχει πει πουθενά ο Σαμαράς;
  Ρωτάω καθότι το ρημάδι το αλτσχάϊμερ δεν βοηθάει.

 12. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 30/08/2010 22:52:22

  Ευγε κυριε Κρανιδιωτη. Τα γραπτα σας εχουν τη φρεσκαδα και την ευστοχια που μας λειπει.

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/08/2010 22:58:46

  Το κεντρο οριζεται ως το μεσον των δυο ακρων και ο μεσαιος χωρος ως ο ενδιαμεσος δυο αντιθετων αποψεων.
  Το "πραγματικο κεντρο" που λει ο Φαηλος πραγματι ηταν πολλες φορες πιο αδιαλλακτο στα εθνικα θεματα (εθνικιστικο θα λεγαμε σημερα) και απο τη δεξια.
  Αλλωστε ο Βενιζελος ηταν ο ο σχεδιαστης της μεγαλης ιδεας
  Οι εποχες ομως αλλαζουν.Απο το 1996 το ΠΑΣΟΚ ειναι σαφως λιγοτερο εθνικιστικο ή πατριωτικο (οπως θελετε το λετε) απο τη ΝΔ και αυτο κραταει σχεδον μια 15ετια και μαλλον δεν θα αλλαξει πια καθως υπαρχει και ιδεολογικη θεμελιωση του διεθνισμου στο ΠΑΣΟΚ.
  Επομενως η τοπολογια Λουλη ΣΗΜΕΡΑ ειναι σωστη π.χ. πριν 20 χρονια το βιβλιο Ρεπουση θα δεχοταν κεραυνους απο το μικρασιατικο λομπυ του ΔΟΛ (παλιος Καψης,Καραπαναγιωτης,ακομη πιο παλια Ψαθας) ενω τωρα το υποστηριξε.Αρα η επαμφοτεριζουσα σταση της ΝΔ επ αυτου ηταν "μεσαιος χωρος" για σημερα ενω δεν θα ηταν χθες.
  Το στοιχημα Σαμαρα ειναι να εκμεταλλευθει στο σημειο αυτο τον πατριωτισμο απο κεκτημενη ταχυτητα των κεντρωων αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε α) οτι ειναι δυσπιστοι απεναντι σε οτιδηποτε δεξιο και β) οτι η προπαγανδα ετων εχει αρχισει να εχει αποτελεσματα και να δημιουργει αντιστοιχες αντιληψεις.Το μελλον θα δειξει ποιος εχει δικιο.

  • neotera avatar
   neotera @ ψυχραιμια 30/08/2010 23:06:25

   Ποιός διεθνισμός ? Εχει χαθεί η σημασία των λέξεων ποιά. Ο παλιός καλός ενδοτισμός, η επαρχιώτικη ξενομανία, το κόμπλεξ, λόγω λούμπεν καταγωγής των στελεχών...

 14. antiochos avatar
  antiochos 30/08/2010 23:15:37

  Πιστευει κανεις οτι ο ερπετοειδης αυτος τυπος καταδυναστευσε τη ΝΔ απο τη θεση κλειδι που κατειχε,λογω της "επιστημοσυνης" του,της αναλυτικης ικανοτητος του η της ιδεολογικης συγκροτησης του;
  Αυτοι που το επεβαλλαν και τον ανεδειξαν σε γκουρου-Παναγια σωσε μας-της πολιτικης επιστημης,μηπως παραμενουν στο απυροβλητο;

 15. Tassos avatar
  Tassos 30/08/2010 23:37:28

  Ο Καραμανλής που μας τον κουβάλησε για να ψωμίζεται δεν έχει ευθύνη? Εγώ λέω ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Tassos 30/08/2010 23:39:54

   Ναι αλλα κερδισε δυο εκλογες και αν δεν ερχοταν η παγκοσμια οικονομικη κριση μπορει να κερδιζε και τριτη.

 16. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 30/08/2010 23:48:00

  Ο "μεσαίος χώρος" ως χωροταξικός προσδιορισμός, πάντως, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει με ακρίβειΑ συγκεκριμένο σημείου του αρσενικού σωματότυπου στο οποίο καταγράφονται οι πολιτικές αμπελοφιλοσοφικές αναλύσεις του κάθε καραφ-ΛΟΥΛΗ!

 17. Asterix avatar
  Asterix 30/08/2010 23:52:23

  Έλα ντε.

 18. Orestios avatar
  Orestios 30/08/2010 23:54:50

  +1000 Φαήλε

 19. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 30/08/2010 23:57:33

  Προς ASTERIX.
  Όταν ο Κρανιδιώτης γράφει : ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά, φυσική ιστορική συνέχεια του Αληθινού Κέντρου, αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού… πιστεύω ότι εννοεί ότι το Αληθινό κέντρο, ο Σαμαράς το προσελκύει με τον πατριωτικό του λόγο. Το λέγει σε αντιδιαστολή, νομίζω,με το μόρφωμα του μεσαίου χώρου που δεν εμπνέει τους αληθινούς κεντρώους και ασφαλώς κάνει να βγάζουν σπυράκια οι αληθινοί δεξιοί. η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να πραγματοποιήσει την αμφίπλευρη διεύρυνση. Απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνέλεθει ο κόσμος με τόσο παραμύθα που έχει φάει...

 20. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 31/08/2010 00:08:53

  Ο μεσαίος χώρος είναι ένα ιδεολόγημα, το οποίο καταρρέει σε συνθήκες κοινωνικής αναδιάταξης και επαναπροσδιορισμού των αναφορών, όπως η σημερινή.
  Η Ευρώπη ολόκληρη εισέρχεται σε μία νέα περίοδο, όπου θα εκτιμώνται οι ξεκάθαρες κουβέντες, η συνεπής στάση, η καθαρή πολιτική παρουσία, οι εθνικές θέσεις στα μεγάλα θέματα, στην οικονομία, στις διεθνείς συμμαχίες, στο μεταναστευτικό, στην εθνική ταυτότητα.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο Ηγέτης που θα διαμορφώσει το Εθνικό Δόγμα.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 31/08/2010 00:17:03

   Ακριβώς ,απλώς αυτό ενοχλεί πάρα πολλούς!!!!!!!

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 31/08/2010 00:27:12

    Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. Θα απαντούμε παντού και πάντα επωνύμως και τεκμηριωμένα. Ο αγώνας αν σε ορισμένους φαίνεται παράταιρος, είναι επειδή δεν αγωνίστηκαν ποτέ για την Παράταξη και την Εθνική Ιδεολογία.
    "Νιώθω ότι χτυπάμε το κεφάλι μας στα σίδερα με αυτόν τον αγώνα" γράφει ο Νίτσε κάπου.
    "Θα σπάσουν πολλά κεφάλια, όμως μια μέρα θα σπάσουν και τα σίδερα"

 21. Μisha avatar
  Μisha 31/08/2010 00:30:00

  Για τους λίγο παλιότερους.Είμαι σίγουρος πως ο Φαήλος θα το θυμάται

  h**p://www.youtube.com/watch?v=PoybnqWTaO4

 22. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 31/08/2010 00:41:06

  ΔΕν υπάρχει μεσαίος χώρος θυμίζω την ρήση του Θοδωράκη, κάποτε υπήρχαν δύο κόμματα στην Ελλάδα μέχρι που ήρθε ένας γύφτος και έβαλε ένα τσαντήρι στην μέση

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ανώνυμος 31/08/2010 13:02:30

   Επικροτώ. Ξεκάθαρα πράγματα, όχι νεφελώματα.

  • Άργος avatar
   Άργος @ ανώνυμος 31/08/2010 13:14:05

   ανώνυμε 00:41 και αλλενάκι, δεν θα διαφωνήσω, βέβαια. Δεν υπάρχει μεσαίος χώρος!

   Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι λοιπόν καθαρά αριστερό κόμμα και κυβερνητική πρακτική, να εξάγω το συμπέρασμα ότι τα δύο μεγαλύτερ ακόμματα δαγκωνίζονται για την επικράτηση και στις εθνικές και στις περιφερειακές ως μία και αυτή διαχειριστική εξουσία;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Άργος 31/08/2010 13:20:55

    Άργος: ο λεγόμενος μεσαίος χώρος είναι ακριβώς αυτό το μετακινούμενο [το ζελέ που λέγαμε] και τόσο κρίσιμο ποσοστό που δίνει τη νίκη ψηφίζοντας εναλλάξ τα δύο κόμματα για να "διαχειριστούν".
    Βάσει αυτού του ορισμού, τότε ΝΑΙ, τα δύο κόμματα ψηφίζονται για να διαχειριστούν και αυτό κάνουν.

    Εγώ πάντως συνεννοούμαι καλύτερα με φίλους της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς και του ΚΚΕ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Άργος 31/08/2010 13:26:20

    Το Πασοκ είναι δύσκολα εντοπίσιμο.
    Νομίζω αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημά του, γι αυτό επικράτησε επί της αριστεράς παίρνοντας αριστερές ιδέες και μεταλλάσσοντάς τις σε νεωτερικές και γι αυτό επικράτησε επί της νδ στη διαχείριση της "ελεύθερης αγοράς".

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Άργος 31/08/2010 13:31:47

    Το ΠΑΣΟΚ ελισσεται κατα εσωτερικες γραμμες.Ετσι λεγεται ο τροπος αμυνας και επιθεσης οταν καποιος κανει διμετωπο αγωνα.
    Αναλογα με τη συγκυρια χρησιμοποιει αριστερες ή δεξιες θεσεις και συνθηματα και απορροφα αντιστοιχους ψηφους.

   • Άργος avatar
    Άργος @ Άργος 01/09/2010 09:12:20

    ψυχραιμία: ευχαριστώ, πολύ διορατικό!

    αλλενάκι: ίσως γι΄ αυτό μπορώ να σε παρακολουθώ με προσοχή και στο ιστολόγιό σου *s* - Να τονίσω την αποστροφή σου "όχι ότι οι άλλοι είναι αγγελούδια". Την γνώμη σου, λοιπόν, κι όσων φίλων τύχει να διαβάσουν τούτο:

    Σε αυτούς τους άλλους, να βάλω κι εκείνους που στηρίζουν τον έναν τούτο χώρο τελικά, με ρητορική κενή πράξης; Δηλαδή, χωρίς ριζοσπαστική πολιτική πρόταση και καθηγεσία (στρουχτούρα/καθοδήγηση); Μήπως είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν είδα ουσιαστική πολιτική πρόταση και ανάλογη πρακτική θέση στην καθημερινότητα που βίωσα το 2010 τουλάχιστον, ώστε να το παρακάνω στην αφέλειά μου μέσα; Ή και στον φόβο μου για το αύριο;

 23. Asterix avatar
  Asterix 31/08/2010 00:54:24

  @Γιάννη Χριστόπουλο
  Καλά είναι όλα αυτά, αλλά δεν τα έχω ακούσει ούτε τα έχω διαβάσει από τον Σαμαρά. Και επειδή εγώ τον Σαμαρά ξέρω, αυτόν ψήφισα και αυτόν στηρίζω, αυτό που με ενδιαφέρει τι λέει ο ίδιος για την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ. Καταλαβαίνετε; Παραείναι σοβαρά αυτά τα θέματα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Asterix 31/08/2010 14:07:01

   Να ξαναδιαβάσεις τις ομιλίες του και το περιεχόμενο που δίνει στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό.

  • s54elas avatar
   s54elas @ Asterix 31/08/2010 14:34:20

   ο Σαμαρας δεν ειπε .. ο Φαηλος ειπε .. Φαηλος αντι για Σαμαρα;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ s54elas 01/09/2010 01:25:35

    Έχει υπογραφή το άρθρο, παίδες. Όπως πάντα. Τον Σαμαρά αυθεντικά τον εκφράζει μόνο ο ίδιος ο Σαμαράς. Όλοι οι άλλοι, όσο και να τον αγαπάμε, όσο κοντά ή μακριά του κι αν είμαστε, λέμε τις δικές μας γνώμες, ερμηνείες και κρίσεις κι όποιος ξέρει και καταλαβαίνει, μπορεί να καταλάβει που και τι ταυτίζεται ή όχι με τις θέσεις και τις ενέργειες του Αντώνη.

 24. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 31/08/2010 01:13:30

  Γεια σου Φαήλε! Εξαιρετικά χρήσιμη η υπενθύμιση που τους τράβηξες! Θέλουν το σφυροκόπημά τους πια, αυτοί που επικαλούνται τη Δημοκρατία χωρίς να αναφέρονται στην έννοια της Πατρίδας. Έχουν εντέχνως απαλείψει και την έννοια της Ελευθερίας και την αντικαθιστούν, δηλώνοντας «πολίτες του κόσμου», με άλλα τινά φληναφήματα, για να καλύψουν την πολύ ευλύγιστη μέση τους. Αυτοί κι αν έχουν εξαρτήσεις! Σιδηροδέσμιοι των δεσμεύσεών τους είναι.
  Να ξέρεις πως τώρα, που νοιώθουμε την Ελλάδα μας τραυματισμένη και με κίνδυνο άμεσου ακρωτηριασμού, ο κόσμος θα αφυπνιστεί και θα πάψει να ταυτίζει τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία! Και θα μάθει να ξεχωρίζει τον Λεωνίδα από τον Εφιάλτη ακόμα και η νέα γενιά, σε πείσμα των κυριών Δραγώνα και Ρεπούση.
  Αν δεν υπήρχαν κάτι τέτοιες, μαζί με κάποιους λούληδες και κάποιες ψηλές λουλούκες, ίσως ακόμα να τα είχαμε μπερδεμένα και να μη χρειαζόταν να θυμώσουμε τόσο πολύ, ώστε να ξυπνήσουμε από τα άγρια χαράματα την Κυριακή στις 29/11 και να μην θέλουμε να μαζευτούμε σπίτι μας, αν δεν το ρίχναμε δαγκωτό στην «Ελευθερία» μας!
  Έχει εν τέλει ο καιρός γυρίσματα, φίλε μου!

 25. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 31/08/2010 01:32:45

  Προς Asterix
  Σε παραπέμπω στην ομιλία της Παρασκευής 25ης ΙΟΥΝΊΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ της Ν.Δ.
  νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρος. Απλώς ο Φαήλος προσδιορίζοντας τα ιδεολογικά χαρακτηρηστικά του κέντρου αιτιολογεί γιατί ο Λούλης αποπροσανατολίζει με ανύπαρκτες ιδελογικές μπούρδες και αποδεικνύει ότι σε πραγματικό χώρο και χρόνο ο Σαμαράς θα επιτύχει την πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία των πεμπτοφαλαγγιτών της Ν.Δ.

 26. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 31/08/2010 06:36:21

  Αγαπητοί φίλοι,

  Ο Σαμαράς είναι αρχηγός κόμματος (του κόμματος μας, υποθέτω). Ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και πρέπει να είναι (όπως είναι) πολύ προσεκτικός και στο απυρόβλητο των πολιτικών του αντιπάλων. Ο λόγος του φίλου (ελπίζω να μου επιτρέπει να τον αποκαλώ φίλο) Φαήλου Κρανιδιώτη είναι φωτιά και λάβρα, και μπράβο του! Άλλος όμως ο ρόλος του Αντώνη και άλλος του Φαήλου (αυτό σαν σχόλιο πάνω σε άλλα σχετικά σχόλια που αναρτηθήκαν). Χρειάζονται όμως και άλλοι πολλοί να συμμετέχουν και να δουλεύουν συστηματικά, υπεύθυνα, και με υψηλό επαγγελματισμό για να δούμε καλλίτερες ημέρες. Χρειάζονται ενεργοί πολίτες με όλων των ειδών τα ταλέντα (οι θεωρητικοί, οι πραγματιστές, οι τεχνοκράτες, οι επικοινωνιολογοι, κ.α.) για να οργανωθεί ένα κόμμα με προοπτική να έλθει μια ημέρα στην εξουσία. Υπ’ αυτήν την έννοια δεν περισσεύει κανένας, ακόμη και αυτοί που αντιπαλεύονται, όταν χρειασθεί, τις ομάδες κρούσης του ΠΑΣΟΚ στα καφενεία, και τα αναρχοφασιστοηδή που διαλύουν κάθε τόσο το κέντρο της Αθηνάς και τα Πανεπιστήμια.. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ ότι η άνοδος στην εξουσία οποιουδήποτε κόμματος είναι αυτοσκοπός. Υπέρτατο αγαθό είναι η καλλίτερη διακυβέρνηση και πάροδος της πατρίδας μας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, την μονή ελπίδα για καλλίτερη διακυβέρνηση και πρόοδο της πατρίδας μας αυτές τις ημέρες προσφέρει μόνο η ΝΔ με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Όσοι λοιπόν συμφωνείτε, ας συστρατευθούμε όλοι , και ας βάλει ο καθένας το λιθαράκι του, και ας μην αναλωνόμαστε σε ατέλειωτες πολιτικές αναλύσεις, ονειρευόμενοι το ιδανικό πολιτικό σύστημα που θα μας οδηγήσει στην γη της επαγγελίας. Ο λόγος μας πρέπει να βγαίνει και ποιο πέρα από αυτόν τον φιλόξενο χώρο όπου όλοι σχεδόν συμφωνούμε σε όλα.

  • Νταγιάν avatar
   Νταγιάν @ Αγροφυλακας 01/09/2010 13:49:27

   Πολύ γλύψιμο ρε παιδάκι μου κόψε κάτι.
   Πάς για καμιά θέση και εσύ;

 27. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 31/08/2010 07:44:32

  "και πάροδος της πατρίδας μας" (διορθωση: και πρόοδος της πατρίδας μας)

 28. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 31/08/2010 08:31:04

  Φαήλο, τιμή σε σένα και όλους εμάς που νιώθουμε το αίμα μας να ρέει ζεστό για την Ελλάδα μας. Ο Αντώνης Σαμαράς αντιπροσωπεύει το δημοκρατικό πατριωτισμό που περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Ο κ. Λούλης είναι ένας επαγγελματίας πωλητής πραμάτειας σ' αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον της πατρίδος μας για ΙΔΙΟ οφελος. Κάνει για τους πιο πάνω αναφερόμενους τιτάνιο αγώνα επιβίωσης. Δυστυχώς γι'αυτόν, αλλά ευτυχώς για όλους εμάς, χωρίς ελπίδα.

 29. Lewnidas avatar
  Lewnidas 31/08/2010 09:01:14

  εας πει στον λουλη οτι οσοι ειμαστερ σημερα κατω απο 35 δεν εχουμε συνδρομα απο την χουντα. οτι εχουμε βαρεθει να θεωρουν οτι πατριωτικο σαν την μεγιστη πολιτικη αμαρτια. ας του εξηγησει καποιος οτι τελειωσε

 30. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 31/08/2010 10:12:35

  Στην πραγματικότητα, "μεσαίος χώρος" όπως τον εμφανίζει ο Λούλης και ο εξίσου απο-ιδεολογικοποιημένος Κώστας Καραμανλής, δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι πολίτες μετριοπαθών πολιτικών αντιλήψεων, που είτε προέρχονται από τον κεντροδεξιό, είτε απο τον κεντροαριστερό χώρο, που μπορεί να ψηφίσουν ένα κεντροαριστερό ή ένα κεντροδεξιό κόμμα αντίστοιχα, αν δουν ότι το κόμμα αυτό εγγυάται μία πιο χρηστή διακυβέρνηση ή απλά αν έχουν μπουχτίσει με το κυβερνών κόμμα το οποίο και ψήφισαν στο παρελθόν. Δεν είδα πουθενά η ΝΔ του Σαμαρά να υπερτονίσει τον δεξιό χαρακτήρα του κόμματος ή να χρησιμοποιήσει λεξιλόγιο που παραπέμπει σε αμιγώς δεξιές ιδεολογικές καταβολές και μάλιστα πολύ περασμένων δεκαετιών. Αλλά δεν μπορεί και να κρύψει το ότι είναι κόμμα της Κεντροδεξιάς και καλά κάνει.

  • Asterix avatar
   Asterix @ Ψυλλιασμένος 31/08/2010 12:46:56

   Εννοείται ότι έχεις δίκιο. Ευελπιστούμε ότι Σαμαράς δεν ήρθε στα πράγματα για να περιθωριοποιηθεί υιοθετώντας θνησιγενείς αοριστολογίες παρμένες απ' τα βάθη των αιώνων, όπως απ' το Ρήγα Φεραίο που κι αυτός τα πήρε απ' τη Γαλλική επανάσταση.

   Αν η ΝΔ επιθυμεί για δεύτερη φορά την πολιτική της αυτοκτονία, με γειά της και και χαρά της. Αλλά ας μην περιμένει από τις μετριοπαθείς πληθυσμιακές ομάδες ότι θα περιπλανηθούμε μαζί της στο άγνωστο με βάρκα την γενικής ισχύος ιδιότητα του πατριωτισμού. Είναι χάσιμο χρόνου που δεν διαθέτουμε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Asterix 01/09/2010 01:22:00

    Η Φραμπάλα τι κάνει, μικρέ ανυπότακτε γαλάτη;
    Εσύ κατάλαβες ότι αυτό που λέω είναι πως η ιδεολογία της ΝΔ είναι γενικώς κι αορίστως ο πατριωτισμός;

   • Asterix avatar
    Asterix @ Asterix 02/09/2010 17:11:11

    Αυτό που κατάλαβα είναι ότι, σαφώς ναι, αοριστολογείς γιατί είναι ανοικτό το πεδίο να πει ο καθένας ότι του αρέσει.

    Δεν φταις εσύ. Μπορεί να συμφωνούμε και σε μερικά. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Το θέμα είναι η παράταξη που κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και περιμένει να δει που θα πάνε τα πράγματα. Εσύ καλά κάνεις. Έχεις την δική σου ατζέντα, τους δικούς σου φίλους και κάνεις τη δική σου ιδεολογική δουλειά. Και άμα συμπίπτει με τις θέσεις της ΝΔ, λες "εκφράζω τον αρχηγό". Αν όχι, τότε "εγώ λέω τη γνώμη μου - τι δηλαδή; δεν επιτρέπεται να λέω τη γνώμη μου;" (οι γνωστοί ελιγμοί)

    Αλλά η ΝΔ είναι η παράταξη νίκης, που θέλει (και οφείλει) να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να μας βγάλει απ' το πηγάδι. Δεν δικαιούται να κωλυσιεργεί. Δεν επιτρέπεται να περιπίπτει σε πολιτική αμηχανία νομιμοποιώντας έτσι τον καθένα να λέει τον καημό του.

    Αλλά δε βαριέσαι... Κυριακή κοντή γιορτή.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Asterix 02/09/2010 18:37:50

    Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που να γίνονται τόσο συγκεκριμένοι και δη με την υπογραφή τους, όπως κάνω εγώ.
    Μπορείς ίσως να μου πεις οτιδήποτε αλλά σίγουρα όχι ότι "αοριστολογώ", εκτός εάν προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.
    Φυσικά και είναι παράταξη νίκης, κόμμα εξουσίας και ο Αντώνης έχει καταθέσει πολύ συγκλεκριμένη πρόταση εξόδου της Πατρίδας από την κρίση.
    Ποια είναι η κωλυσιεργία, αγαπητέ; Εσύ σε ποιούς ανήκεις; Σε αυτούς που τη μια μου λένε "γιατί δεν κόβει κεφάλια" ή σε αυτούς που μου λένε "πρέπει να ενώσει το κόμμα"; Ενίοτε οι ίδιοι άνθρωποι λένε και το ένα και το άλλο. Το δε΄΄υτερο είναι μόνιμη προϋ΄πόθεση, το πρώτο κάποιες φορές αναγκαιότητα αλλά σίγουρα δεν μπορούν τα όποια πειθαρχικά μέτρα να διαλύσουν το κόμμα και να χαρίσουν έτοιμη κοινοβουλευτική ομάδα στην κόρη του πατέρα της.
    Είσαι ο πρώτος που ισχυρίζεται ότι κάνω "ελιγμούς", ως τώρα μερικοί θορυβούνται ότι ο λόγος μου είναι πολύ τραχύς και στο δόξα πατρί.
    ΚΙ άκου, η δική μου "αντζέντα" είναι να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης και να 'ρθουν η ιδέες μας στην εξουσία και ναι προσπαθώ να κάνω ιδεολογική δουλειά. Οι φίλοι μου είναι φίλοι μου αλλά δεν εργάζομαι πολιτικά χάριν φιλίας για ΄κανένα. Έχω φίλους και στην άλλη όχθη, αναρχικούς, αριστερούς, ακροδεξιούς, παναθηναϊκούς.
    Βιοπορίζομαι όλη μέρα και στον λίγο ελεύθερο χρόνο μου κάθομαι και γράφω γι΄αυτά που πιστεύω στηρίζοντας τον Αντώνη. Αναγνώρισε μου λοιπόν τουλάχιστον την καλή πρόθεση.
    ΔΕν έχεις δίκιο ότι η παράταξη (εννοείς και τον Σαμαρά φυσικά) κωλυσιεργεί και κοιτάει να δει που πάνε τα πράγματα. Όλοι του λένε δεξιά, αριστερά, πίσω, μπρος, πιο γρήγορα, γιατί αυτόν, γιατί την άλλη. Όλοι δίνουν οδηγίες προς ναυτιλομένους, τζάμπα και χωρίς ευθύνη. Αδερφέ, πρώτον σίγουρα όσα ξέρει ο ίδιος δεν τα ξέρεει ο κόσμος όλος. Κι είναι εκείνος που έχει την ευθύνη. Κι επειδή το κόμμα, όπως όλη η κοινωνία, δεν είναι γεμάτο ανιδιοτελείς μετριόφρονες ανθρώπους που θα παραδέχονταν ότι κάποιος είναι καλύτερος από αυτούς ή που θα παραμέριζαν την φιλοδοξία τους για το γενικό καλό, όποια επιλογή και να κάνει κάποιους θα τους δυσαρεστεί.
    Πάντως προσπαθεί κι αλλάζει και πρόσωπα και πράγματα. Κι έχει βέβαια να αντιπαλέψει και το αρχαιότερο πρόβλημα από καταβολής κομμάτων: τον αυτισμό μέρους της κομματικής γραφειοκρατίας, την εσωστρρέφεια της. Καταλαμβάνει κάποιος το 1 τερτραγωνικό μέτρο της καρέκλας τους και αν τον κουνήσεις μάχεται λες και απειλείται η ζωή του.
    Η αποϊδεολογικοποίηση της παράταξης είναι από τα δεινά που επεσώρευσαν στην παράταξη οι μπούρδες του "μεσαίου χώρου". Οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με πολιτικές ιδέες, καταρχήν.
    Αυτό που λέω είναι ότι το πολιτικό φάσμα στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένη πολιτική Ιστορία, δεν είναι ο πολτός που ισχυρίζονται οι δημοσκόποι και δημοκόποι. Υπάρχουν πάντα στη μέση η αναποφάσιστοι που μετακινούνται αλλά αυτό δεν είναι καμμιά φοβερή ανακάλυψη, πάντα υπήρχε.
    Υπάρχουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, η πλειοψηφία, με συγκεκριμένη πολιτική καταγωγή, μνήμες, ανακλαστικά. Η νομιμόφρων Δεξιά (όχι δηλαδή οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, που είναι έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι)και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας έχουν ελάχιστες διαφορές μετά την λύση του Πολιτειακού.: ελεύθερη οικονομία, κοινοβουλευτική δημοκρατία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, ασφάλεια στα σύνορα, στα σπίτια, στους δημόσιους χώρους, ευρωπαϊκός - δυτικός προσανατολισμός, αποτροπή του τουρκικού επεκτατισμού7, ελληνοκεντρική παιδεία, είναι αυτά που ενώνουν το 70-80% των Ελλήνων, ίσως και παραπάνω. Άλλοι είνασι στην Ν.Δ., άλλοι εγκλωβισμένοι, για λόγους οικογενειακούς, πελατειακούς κλπ στο ΠΑΣΟΚ κι ένα μικρό κομμάτι υπάρχει στην Αριστερά. Αυτό είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Αντώνης με τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, ο οποίος έχει πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο και είναι διακριτός από τον διεθνιστικό κι ανθρωποφαγικό νεοφιλελευθερισμό του ΓΑΠ και των κολαούζων του. Στις ομιλίες του ο Αντώνης τα 'χει πει καθαρά. Η υπεράσπιση του Εθνικού Κράτους, που είναι ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, είναι μια ουσιαστική διαφορά. Και ναι, η αυτονόητη αναφορά στον πατριωτισμό και η υπεράσπιση του είναι κι αυτή σημαντική.

 31. Nancy avatar
  Nancy 31/08/2010 12:06:35

  Φαήλο, σου εύχομαι να είναι πάντα νικηφόρες οι μάχες που δίνεις απέναντι σε βασιλάκειους συκοφάντες σου. Εύγε και απο εμένα για τους αγώνες που δίνεις και μέσα απο αυτούς να δικαιώνεσαι. Καλή δύναμη φίλε.

 32. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 31/08/2010 13:31:14

  ΦΑΗΛΟ ο αγώνας σου για την απενοχοποίηση της λέξης πατριωτισμός πρέπει να είναι τιτάνιος ,πιστεύω να έχεις αντιληφθεί πόσα μα πόσα άτομα στην κοινωνία αποφεύγουν να πουν αυτή την λέξη γιατί φοβούνται μην τους πούν εθνικιστές και δεν λέμε για απάτρις ,αλλλά για άτομα που μεγάλωσαν από οικογένειες του μεσαίου και δεξιού χώρου .
  Σοκαρίστικα όταν χθές 30-8-10 ΄΄ακουσα και είδα την ΚΑΝΕΛΛΗ στην εκπομπή του Αυτιά να φοβάτε να πεί την λέξη Πατριώτης γιατί κάποιοι την παρεξηγούν και χρησιμοποίησε την λέξη συντοπίτης .

 33. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/08/2010 13:36:24

  Έτσι, και το κάνει πολύ καλά νομίζω, διότι έχει περίσσειο θράσος να αμφισβητεί ευθέως τη νοημοσύνη και τη μνήμη όσων απευθύνεται.

  Όχι ότι οι άλλοι είναι αγγελούδια φυσικά.
  Αλλά το Πασοκ είναι μάστορας.

 34. TopGunZ avatar
  TopGunZ 31/08/2010 13:49:36

  Αγαπητέ κε Κρανιδιώτη κρατηθείτε γερά στις επάλξεις. Εμείς από όλα τα μετερίζια προσπαθούμε να δώσουμε το μικρό μας αγώνα σε τοπικό, φιλικό, οικογενειακό επίπεδο, να ξαναγυρίσει η ελπίδα. Θέλουμε όμως καπεταναίους σαν και του λόγου σας και στρατηγούς σαν τον Αντώνη. Μην παρεξηγηθώ ως αυλοκόλακας, πάντα στην παράταξη τις μάχες τις έδινα χωρίς ονοματοτάμπελο και βαθμό, μόνη ανταμοιβή να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ TopGunZ 31/08/2010 14:44:03

   Γράφτηκα στο Δίκτυο21. Με αγάπη στον Λούλη. Ένας νεόκοπος ακροδεξιός πιο δεξιός και πιο λαϊκιστής από ποτέ και με τη βούλα.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Bodinus1576 31/08/2010 19:33:32

    Ε...συγνώμη...σε τι ακριβώς από τα λεγόμενα μου απαντάτε φίλτατε?

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 31/08/2010 22:58:14

    ΄Οτι όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα.
    παρέα παρέα, καφενείο καφενείο κοκ, για να πάουμε την πατρία πίσω. Τί σας παραξένεψε;

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 31/08/2010 22:58:38

    την πατρίδα πίσω

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Bodinus1576 01/09/2010 11:51:44

    ΟΚ, δεν το είχα συνειδητοποιήσει, για κάποιο λόγο νόμιζα ότι αντιπαρατίθεστε σε κάτι που είπα.

    Συμφωνούμε οπότε. Σιγά σιγά, ένας ένας. Κανένας δεν περισσεύει.

 35. eco avatar
  eco 31/08/2010 14:48:33

  Ωρα για εξοδο στην περιφερεια. Ο κόσμος περιμένει το μηνυμα της Ελπίδας. Πρέπει να γίνει πιο κατανοητό. Οχι αλλη εσωστρέφεια. Είναι βαλτοί.

 36. crisis avatar
  crisis 31/08/2010 15:03:54

  ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΚΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΧΩΜΑΤΑ-ΚΩΜΑΤΑ-ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑΚΤΙΚΑ ANTINEWS ΑΙΣΧΟΧ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  • johnathan avatar
   johnathan @ crisis 31/08/2010 15:43:18

   Για να μην παρεξηγηθώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά δεν πιστεύω σ΄αυτήν την εκκλησία:

   h**p://www.youtube.com/watch?v=zc-8yLXf6fc
   h**p://www.youtube.com/watch?v=oP04Uxttp6E

   αλλά ούτε και στον μουγγό Ιερώνυμο......

   • johnathan avatar
    johnathan @ johnathan 31/08/2010 15:56:29

    Δείται και αυτό:

    h**p://www.youtube.com/watch?v=9M_VuxsVp9c&feature=related

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ johnathan 01/09/2010 11:02:07

    Ἐπειδὴ πέφτει πολλὴ ἐγκεφαλοζελεδίαση, ἂς ξεκαθαρίσουμε ὅτι "χριστιανὸς ὀρθόδοξος" δὲν εἶναι κάποιος ποὺ ἀποδέχεται κάποιες δογματικὲς-ἰδεολογικὲς ἀρχὲς ἀλλὰ ὁ βαπτισμένος ποὺ μετέχει τῆς εὐχαριστίας σὲ συγκεκριμένο σῶμα ἐνορίας-ἐπισκοπῆς-ἀρχιεπισκοπῆς κλπ. ἀναγνωρίζοντας ὅλα τὰ μέλη τοῦ σώματος (π.χ. ἀρχιεπίσκοπο-πατριάρχη). Τοὐλάχιστον, τὰ τελευταῖα 2.000 χρόνια. Τώρα, γιὰ τὴν new age ὀρθοδοξία τοῦ "ἀνώτατου ὄντος" δὲν ξέρω, δὲν τό'χω περάσει τὸ μάθημα...

   • Misha avatar
    Misha @ johnathan 01/09/2010 11:07:50

    Ομότροπε Καυσκοκαλυβίτα, έχει και συντομογραφία ο «θεός» τους : Μ.Α.Τ.Σ. ονομάζεται .

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ crisis 31/08/2010 15:58:45

   Δυναμική αντίδραση αλλά συμφωνώ. Εξαπτέρυγα και Αγία Οικογένεια είναι οι Μητσοτάκηδες; Ας σεβαστούμε του όρους της Εκκλησίας μας. Δικές μας παραδόσεις είναι εξάλλου...

 37. ταμαμ avatar
  ταμαμ 31/08/2010 18:59:50

  κ Κρανιδιωτη,
  ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ,οπως διαχρονικα εκφραστηκε με κεντρο το φασμα που εκτεινετε απο τον δημοκρατικο πατριωτισμο βασιλοχουντικων εως και αριστεροκουλτουδιαριδων,καταδικασε το γενος μας στην απολυτη συρρικνωση του,στον εθνοκεντρισμο του ελληνοφονου κρατιδιου καταδικαζοντας ετσι σε θανατο την οικουμενικοτητα του ελληνισμου.Τον θανατο αυτο ειδε να εκτυλισετε μπροστα στα ματια του ο Μαυρος Καβαλαρης,που πηρε προικιό στον ταφο του και τη μυρωδια του καπνου της φλεγομενης Σμυρνης.
  κ.Φαηλο ειστε αξιος συγχαρητηριων που υπερασπιστηκατε τον Οτσαλαν,ανοιγοντας ετσι δρομο υπερασπισης στην αξιοπρεπεια-που πνιγετε στον εσμο των ιδεων σας-καθε καραβιας φουκαραδων Κουρδων που αναμενει να τυχει της ιδιας υπερασπισης

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ταμαμ 01/09/2010 00:53:19

   Αγαπητέ ταμάμ, ξέρεις τι σημαίνει η λέξη "εσμός";
   Σε πληροφορώ, αν δεν το ξέρεις, ότι πέραν της συναγωνιστικής, έμπρακτης και στο πεζοδρόμιο συμπαράστασης μου στο κουρδικό κίνημα ως φοιτητής, από την πρώτη μέρα άσκησης της δικηγορίας, ήτοι από από 1-1-1992 έως την υπεράσπιση του κ. Οτσαλάν το 1999 (οπότε κατ' ανάγκην κι ελέω Σημίτη - Πάγκαλιυ με μάθατε), ως ΑΜΙΣΘΟΣ νομικός σύμβουλος της αντιπροσωπείας βαλκανικών χωρών του ERNK (ΕΑΜ Κουρδιστάν), έχω υπερασπιστεί εκατοντάδες κούρδους, με κατηγορίες από την απλή παράνομη είσοδο στη χώρα, ως διατάραξη κοινής ειρήνης (κατάληψη του Γερμανικού Προξενείου, νομίζω το 1997), πλαστά διαβατήρια κλπ και φυσικά υπερασπίστηκα πολλούς και μετά το 1999. Οπότε δεν κατανοώ το ύφος σου και σε ποιον απευθύνεις τι.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/09/2010 00:54:14

    ...και πάντα δωρεάν και με τα έξοδα πληρωμένα από την τσέπη μου, φίλτατε.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ ταμαμ 01/09/2010 01:02:16

   Ο ταμάμ προφανώς ανήκει στην μερίδα εκείνη των Ελλήνων που έχουν μία τάση να θεωρούν κακή την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ξεχνώντας ότι χωρίς το κράτος ο Ελληνισμός θα είχε αφανιστεί πλήρως.
   Ακόμη και η ανταλλαγή των πληθυσμών υπήρξε εθνοσωτήρια. Σκεφθείτε να μην είχε γίνει. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας θα είχαν χαθεί στην πλημμυρίδα των μουσουλμάνων, ενώ στη Μακεδονία θα υπήρχε ισλαμική πλειοψηφία, θα ήμασταν στα σύνορα του 1881.
   Είναι εύκολο να κατηγορεί κανείς συνεχώς το κράτος, αλλά αυτό το κράτος μάτωνε το 1922, ενώ -και λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι- πολλοί καλομαθημένοι Σμυρνιοί δεν είχαν καταταγεί στον ΕΣ, σε αντίθεση με τους σκληροτράχηλους Πόντιους που αγωνίστηκαν.
   Να τα λέμε όλα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 01/09/2010 01:19:43

    Γιάννη, βέβαια υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις. Μην αδικείς τους Σμυρνιούς. Όποιος την βρει, ας διαβάσει την εκπληκτική δίτομη αυτοβιογραφία του Κώστα Πολίτη, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ αν θυμάμαι καλά, εκδοθέν προ τουλάχιστον 15 ετών. Σμυρνιός μαραγκός, εθελοντής σε ένα από τα Ευζωνικά Συντάγματα (όχι το 5/42, δεν θυμάμαι σε ποιο), ο οποίος πολέμησε γενναία και με την κατάρρευση έζησε και το δράμα της αιχμαλωσίας.

   • Κώστας Σταματάκης avatar
    Κώστας Σταματάκης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 01/09/2010 23:32:58

    Το τι έγινε στην Μ. Ασία για πολλά χρόνια το ελληνικό κράτος προσπάθησε να τα κουκουλώσει για να ξεχασθούν. Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι έγινε εκεί. Για πολλά χρόνια οι πρόσφυγες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τα τελευταία χρόνια η τρίτη γενιά προσφύγων αναζητά την θέση της στην Ελληνική κοινωνία και την ιστορία των παππούδων μας.

    Ας είναι καλά ο Βασίλης Αγτζίδης που με τις μελέτες του αναδεικνύει την πραγματική ιστορία και τι συνέβη πριν και μετά το ’22 και τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ στην Μικρασιατική εκστρατεία.

    Τώρα για την ιστορία. Ο παππούς μου από την μάνα μου, δεν πρόλαβε να γράψει την αυτοβιογραφία του, γιατί προσπαθούσε να επιβιώσει. Ονομαζόταν Ηλίας Κίτσος ή Κιτσάκος, ήταν από το Σεβδίκιοϊ, ένα περίχωρο της Σμύρνης. Πήγε και κατατάχτηκε εθελοντής στους Ευζώνους του Πλαστήρα. Τον θυμάμαι να μου λέει ιστορίες για τον Μαύρο Καβαλάρη και του σηκωνόταν η τρίχα από την συγκίνηση. Ήταν κεντρώος και βενιζελικός και όταν μιλούσε για τον Πλαστήρα γυάλιζαν τα μάτια του.

    Τον παππού μου από τον πατέρα μου τον κρέμασαν οι Τούρκοι απέναντι από την Σάμο, στο Μάλκατζι γιατί κρατούσαν άμυνα για να προλάβουν να περάσουν τα γυναικόπαιδα απέναντι στη Σάμο.

    Το τι συνέβη πριν και μετά το ’22, είναι μεγάλη ιστορία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις απόψεις μας.

    Τώρα δύο λόγια για το Δίκτυο 21 και το φίλο τον Φαήλο.

    Φαήλο κάνεις πολύ καλή δουλειά και να ξέρεις πολλοί διαβάζουμε τα γραπτά σου και σε θαυμάζουμε. Συνέχισε τον αγώνα σου και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

    Επειδή έχεις διατελέσει και πρόεδρος στο Δ21, αν ψάξεις τα αρχεία θα δεις ότι είμαι από τα πρώτα μέλη της Κεντρικής Ομάδας, αν και τελευταία δεν έχω έλθει στις συνελεύσεις γιατί ήμουν εκτός Αθήνας. Θα ήθελα να καταγράψω μερικές παρατηρήσεις και απόψεις με την ευκαιρία της συζήτησης για το Δ21.
    1. Το Δ21 να μείνει μακριά και πάνω από τα κόμματα. Τα κόμματα μας χωρίζουν, η αγάπη όμως για την πατρίδα μας ενώνει όλους.
    2. Το Δ21 όπως φαίνεται από το site στο Ιντερνετ, παραμένει μια ελιτίστικη ομάδα που δεν είναι ανοικτό στην συζήτηση και στην ανταλλαγή απόψεων. Φιλοξενεί κείμενα του Λαζαρίδη, δικά σου, του Καραχάλιου, του Χολέβα και καμιά φορά του Τσίρκα και αυτό είναι όλο. Δεν είναι όπως τα blogs ανοικτό στην συζήτηση, στην κριτική, στην ανταλλαγή απόψεων. Έχω την άποψη ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέσω του site που υπάρχει στο internet να δοθεί η δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων


    Κώστας Σταματάκης
    kstam@tee.gr

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 02/09/2010 13:06:45

    Αγαπητέ κ. Σταματάκη,
    Είμαι σίγορος ότι είσαι περήφανος για την Ιστορία της οικεγένειας σου. Κι εμένα αμφότεροι οι παππούδες μου, ο Χρυσόστομος Κρανιδιώτης και ο Γαρουφαήλ (Φαήλος) Πελώνης ήταν πολεμιστές της Στρατιάς. Τον πρώτο δυστυχώς δεν τον γνώρισα αλλά με τον συνονόματα περνούσα στο Μαυρομάτι Θηβών όλα τα καλοκαίρια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μου βοηθώντας τον στις αγροτικές δουλειές. Τα πολεμικά λάφυρα που έφερε πίσω είναι τα πλέον πολύτιμα αποκτήματα μου καίτοι ως αντικείμενα έχουν ελάχιστη αξία: μια σπάθη του τουρκικού ιππικού κι ένα χαντζάρι.
    Παραμένω πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου 21, αν και οι τίτλοι σε μας είναι αδιάφοροι. Πρόκειται για την καλύτερη παρέα των πιο σοβαρών ανθρώπων που γνώρισα ποτέ, με βασικά χαρακτηριστικά την ακεραιότητα, την αδιαλλαξία σε ζητήματα αρχών και τιμής, την ανεξαρτησία του πνεύματος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί χώροι σήμερα στην κοινωνία μας όπου να γίνονται συζητήσεις του επιπέδου που έχω δει από τα μέλη και φίλους μας.
    Οποιοσδήποτε στείλει κείμενο, το οποίο έχει κάποιο επίπεδο, ακόμη κι αν διθαφωνούμε, μπορεί να δημοσιευθεί αρκεί να μην έχει ανθελληνικό περιεχόμενο ή προσβλητικές αναφορές. Δεν είμαστε "ελιτιστές".
    Ο λόγος που δεν μετατρέψαμε την ιστοσελίδα σε μπλογκ, ώστε να αναρτώνται και σχόλια επί των άρθρων, είναι απλός. Η λειτουργία ενός μπλογκ με συνεχή ανάρτηση και ροή σχολίων απαιεί τουλάχιστον 2-3 άνθρωποι να ασχολούνται σε μόνιμη βάση, για να αποφευχθεί η ανάρτηση συκοφαντικών και υβριστικών σχολίων. Δεν έχουμε, τουλάχιστον τώρα, αυτή την πολυτέλεια. Μπορεί όποιος θέλει, επαναλαμβάνω να στείλει την άποψη του με άρθρο.
    Φιλικά

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ταμαμ 01/09/2010 01:13:02

   Eσμός των αμόρφωτων

 38. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 31/08/2010 19:46:56

  Ολα καλα και μαζί σου ρε Φαήλο, αλλά πρέπει πρωτα να κοιτάξετε να βγείτε στον κόσμο και να ακουστει το νέο ιδεολογικό Πρόσωπο της ΝΔ. Να μάθουν όλοι τι είναι σήμερα η ΝΔ. Το ασχολούμαστε με τα ρετάλια και τα βαρύδια δεν κάνουμε δουλειά. Ο κόσμος (δυστυχώς) ζει και τρέφεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ κι από το ελεύθερο διαδίκτυο. Εκεί κερδίζεται η μάχη. Ειναι λυπηρό να μην βλέπω κινήσεις της ΝΔ. Το σχέδιο διάσωσης της 7-7-2010 ήταν καλή αρχή αλλά μετα τι; Ο ΓΑΠ από την Πάρο είχε μεγαλύτερη προβολή. Κατί πρέπει να κάνετε με το PR εκει πέρα.

  Ασε τώρα τους Λούληδες να λένε ό,τι θέλουν. Ποιος τους Ακούει και ποιος τους διαβάζει; Αντε κανένας ΠΑΣΟΚος συνταξιούχος για να παρηγορήται που ψήφισε ΓΑΠ. Το ίδιο ισχύει και για τα συγκροτήματα και τα εξαπτέρυγα. Οσο για τα εξαπτέρυγα, τα βλέπω σε όλα τα κανάλια να παριστάνουν τους "ενωτικούς" της παράταξης αλλά τουλάχιστόν ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ! ! !

  Δικός μας είσαι (ΛΟΚατζής), ξέρεις ότι δεν υπάρχουν χαρακώματα κι αμυνα γι εμάς, ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ! Να πω ότι ο Π.Παναγιωτόπουλος δεν ξέρει τη δουλειά; Δημοσιογράφος και παλιά καραβάνα είναι, τι είναι αυτό το πράγμα να βγένει στη χάση και στη φέξη να κάνει μια δήλωση 1" και μετά τίποτα...

  • ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
   ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 01/09/2010 12:18:45

   Παράδειγμα των όσων λέω, είδα εχθές στο Mega (31/8/2010) στις ειδήσεις, τον Χατζηδάκη.

   Μιλούσαν λοιπόν για την δημοσκόπηση κι ο Χατζηδάκης αντί να μιλήσει για τις προτάσεις της ΝΔ (τον ρώτησαν κιόλας τι προτείνει η ΝΔ!), μιλούσε περί ανέμων και υδάτως, "να, που εμείς χάσαμε, που ο κόσμος έτσι, που ο κόσμος αλλιώς" κι απολογείτο για όλα που έκανε και δεν έκανε η ΝΔ. Καλό στέλεχος, αλλά δεν τραβάει, κουρασμένος!

   Εδώ το ΠΑΣΟΚ τα έχει βάλει με όλους του Ελλήνες και περιμένει να ακούσει τι πρόταση έχει να κάνει η ΝΔ, και στέλνεται τον Χατζηδάκη; Ο άνθρωπος μιλούσε με την ουρά στα σκέλια! Δεν το πιστεύει το πρόγραμμα, βάλτον στον πάγκο. Αν είδες τον αγώνα με την Τουρκία, χάσαμε τζάμπα ένα αγώνα με τους πελάτες γιατί, κανένας δεν το πίστεψε! Εχουμε τους καλύτερους παίκτες και την καλύτερη ομάδα, και στο γήπεδο μπήκαν κι είχαν χάσει στο μυαλό τους από τα αποδυτήρια! Δεν είναι μομφή (ούτε ντροπή) δεν μπορούν όλοι να παιζουν 100% συνεχώς, δι αυτό είναι κι ο πάγκος.

   Τι έχεις να πείς για αυτό βρε Φαήλο;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 01/09/2010 15:19:50

    Δεν είδα τον Χατζηδάκη στην εκπομπή που λες, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι.
    Γενικά πάντως έχω καλή γνώμη. Και εργατικός είναι, επιτυχημένος υπουργός,ευπρεπής στην τότε υποστήριξη του στην Ντόρα και νομιμόφρων στην συνέχεια με καλές παρουσίες εκπροσώπησης της Ν.Δ.
    Είδα πολύ λίγο από τον αγώνα.
    Γενικώς πάντως και λόγω χαρακτήρος μου αρέσει η ΕΠΙΘΕΣΗ και συμφωνώ ότι στην πρώτη γραμμή πρέπει να είναι όση έχουν το φρόνημα και το επιθετικό πνεύμα του ΝΙΚΗΤΗ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 01/09/2010 15:20:23

    ...όσοι...

  • ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
   ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 01/09/2010 14:09:25

   Σας μοιαζει ο Χατζηδάκης εδω http://www.megatv.com/megagegonota/default.asp?catid=17525

   σαν κάποιον που πιστεύει στο ΟΧΙ του μνημονίου. Δειτε το βίντεο από το 41' λεπτό. Με αυτόν θα πάτε να κερδίσετε εκλογές;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 02/09/2010 21:42:10

    Αυγερινέ, συγγνώμη, τώρα το είδα το σχόλιο σου και την παραπομπή. Θα το δω και θα σου πω την γνώμη μου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 17/09/2010 12:59:24

    Φαήλο, ο Χατζηδάκης είναι ένας ευπρέστατος (και γι' αυτό άκρως επικίνδυνος) ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ της Ντόρας και των δυνάμεων του Μνημονίου.

    Ο Σαμαράς πρέπει να προσέχει τα μέγιστα από αυτόν. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τον πιο επικίνδυνο εχθρό του. Την κρίσιμη στιγμή θα τον πουλήσει, αν τον εμπιστευτεί. Εύχομαι να μην συμβεί γιατί αν συμβεί θα με θυμηθείτε.

 39. thanos avatar
  thanos 31/08/2010 20:50:43

  Συγχαρητήρια για την ενέργεια αποκατάστασης της προσωπικότητάς σας από τον κο Βασιλάκη και την υπεράσπιση των ιδεών σας.
  Επίσης, σμφωνώ και με το περιεχόμενό των ιδεών σας

 40. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 31/08/2010 22:40:54

  Φ.Κρανιδιώτη είμαι μαζί σου !!

 41. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 01/09/2010 11:49:24

  TAM TAM άσε τις μπούρδες περι γένους που πλασάρουν κάτι εκκλησιαστικοί μεγαλοπαράγοντες επειδη το έθνος ως όρος δεν τους καλύπτει, γιατί άραγε; ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΜΩΝΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΚΙΑΟΥΡΗΣ.

 42. O Chazos tou Choriou avatar
  O Chazos tou Choriou 01/09/2010 22:59:25

  E V G E !!!

 43. Mentzelos avatar
  Mentzelos 02/09/2010 21:06:16

  Και για το θέμα της Μακεδονίας, αμφότερα τα κόμματα αποδείχτηκαν ανίκανα να καταφέρουν κάτι σοβαρό. Από το κανένα συνθετικό με τον όρο Μακεδονία, πήγαμε στη σύνθετη ονομασία. Δόξα σε Πάγκαλο, Μητσοτάκη, Σημίτη, Γιωργάκη, Μπακογιάννη. Αν ήθελαν μπορούσαν. Και τρόποι υπάρχουν πολλοί...

  2 Σεπ 2010
  Χάνει τη μάχη της πατέντας η FYROM. O Κουσκουβέλης το κατάλαβε νωρίς. Οι άλλοι;

  Στο πολύ ουσιαστικό ζήτημα της κατοχύρωσης της λέξης "Macedonian" διεθνώς αναφέρεται εκτεταμένα σε κεντρικό άρθρο της η Novamakedonija των Σκοπίων.

  Ο δημοσιογράφος επικρίνει την κυβέρνηση, γιατί οι "Έλληνες εργάστηκαν εντατικά, καταθέτουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας , πολλές ευρεσιτεχνίες, ενώ εμείς (ΠΓΔΜ) καμία. Έτσι κατοχύρωσαν οι Έλληνες την ονομασία "Μακεδονικό" για ένα κρασί τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μείς δεν κάναμε τίποτε για να το αποτρέψουμε".

  Το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον, σε γενικές γραμμές, θεωρεί αδιανόητη τη χρήση της λέξης "μακεδονικό" σε ελληνικά προϊόντα... (και μεγάλη αποτυχία των Σκοπιανών πολιτικών που τολμάμε εμείς οι Έλληνες να βαφτίζουμε "μακεδονικό" κάποιο κρασί ή χαλβά ή κασέρι).

  Αν και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα πλέον, άνθρωποι που να μην κατάλαβαν τι ακριβώς θέλουν οι Σκοπιανοί, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο εδώ (ή στην υποτυπώδη μετάφρασή του εδώ).

  και θυμηθείτε τη μεγάλη επιτυχία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του πρώην (από χθες) πρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη, εδώ

  πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2010/09/fyrom-o.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.