#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2011 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοράκια στην δημόσια περιουσία


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Θυμάστε, την εποχή του Γέλτσιν; Τότε που σκάσανε μύτη κάτι απίθανοι τύποι, ένας από αυτούς είχε πάγκο σε λαϊκή αγορά,  κι αρπάζανε διυλιστήρια, ορυχεία, τις σάρκες της Σοβιετίας; Με τις πλάτες του μπεκροκανάτα, που τρέκλιζε σε αεροδρόμια και παγκόσμιες διασκέψεις, μια νέα τάξη κλεπτοκρατών καταλήστευσε τον δημόσιο πλούτο. Ενώ ο ρωσικός λαός ψωμολυσσούσε, πρώτες ύλες, βιομηχανίες, εμπορικοί κολοσσοί, βρέθηκαν με απίθανες μεθοδεύσεις στα χέρια ασήμαντων μικροστελεχών της γραφειοκρατίας ή λούμπεν ψιλοαπατεώνων, που είχαν όμως τις κατάλληλες προσβάσεις στην νέα εξουσία του Κρεμλίνου. Γύρω τους δημιούργησαν και τα αντίστοιχα ΜΜΕ, ώστε να παίζουν παιχνίδι και να γανώνουν τον εγκέφαλο των δύσμοιρων και σαστισμένων Ρώσων. Ο πιο φτωχός λαός στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου.

Έτσι διάφοροι τύποι, που μέχρι πριν λίγο μύριζε το χνώτο τους από την πείνα, βρέθηκαν στην χλιδή κι έφτασαν ν’ αγοράζουν στην Εσπερία ομάδες ποδοσφαίρου από τους μπατιρημένους λόρδους με τον προγναθισμό. Σε λίγο θα δείτε και κανέναν Σερ Αμπραμ Κατσικοκλέφτοβιτς. Η συμμορία αυτή γιγαντώθηκε και για καιρό στην Ρωσία είχε χαθεί η μπάλα της πολιτικής. Την παίζανε «αμερικάνικο» μεταξύ τους, αν θυμάστε τι είναι οι παλιοκαραβάνες σαν εμένα στις αλάνες του Κορυδαλλού, κι η εξουσία από το Κρεμλίνο είχε περάσει στα σαλόνια της γύφτικης κλεπτοκρατίας.

Ύστερα βέβαια ήρθε ο καγκεμπίτης με το παγωμένο βλέμμα και το σταυρουδάκι στο λαιμό κι άρχισε με ατσάλινο χέρι να σβερκώνει ορισμένα από τα καλόπαιδα. Με το τοκάρεφ πάνω στο τραπέζι και το κνούτο στο χέρι, με επιδρομές εισαγγελέων, αστυνομίας κι εφορίας στα γραφεία, τα κανάλια και τις φυλλάδες τους, όσους δεν υποτάχθηκαν, τους οδήγησε στην φυλακή ή στην φυγοδικία στην εξορία.

Σήμερα στην Πατρίδα μας έχουμε ήδη μια λούμπεν «επιχειρηματική» τάξη. Κρατικοδίαιτοι, πολυπράγμονες, έχουν στρώσει βωδίσιο σβέρκο από τα τσιμπούσια επί του κρατικού προϋπολογισμού. Τον ελεύθερο ανταγωνισμό δεν τον ξέρουν, δεν τους ξέρει. Περιττό να επαναλάβω το πως έχουν περιπλέξει τους μηρούς τους με προμήθειες, έργα και τα παθητικά ΜΜΕ, που δημιούργησαν για να ποδηγετούν τον Λαό και να εκβιάζουν και «σωφρονίζουν» την πολιτική ηγεσία. Σήμερα αγωνιούν κι αυτοί. Οι μπαταρισμένοι όμιλοι τους έχουν από παντού απώλειες. «Πέτσινοι» κολοσσοί, δεν χτίστηκαν μέσα από το ελεύθερο επιχειρείν και τον υγιή ανταγωνισμό αλλά μιλημένα, νταβαντζιλίδικα και με την απληστία αυτών που σέρνανε το γκουβέρνο από την μύτη. Όπως έλεγε ο Κ. Καραμανλής ο Α΄, «κάποτε γύρω από κάθε πολιτικό υπήρχε ένας κύκλος επιχειρηματιών, σήμερα γύρω από κάθε επιχειρηματία υπάρχει ένας κύκλος πολιτικών».

Μετρητό λοιπόν δεν έχουν, έργα δεν γίνονται, οι προμήθειες πετσοκομμένες. Η κρατική πίττα δεν είναι πια ούτε τόση δα τυρόπιττα. Τα τμήματα Προπαγάνδας και Εκβιασμών, που υποδύονται τα ΜΜΕ, ήταν συνήθως παθητικά ή φόδρα πανί, αλλά ως βραχίονες της συνολικής μπίζνας κι αν είχαν παθητικό, όταν το σύνολο του νταραβεριού άφηνε κέρδος, δεν είχε σημασία. Πήρανε π.χ. συμβάσεις 5 δις, τους κόστισε κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδα 700 εκατομμυριάκια. Καλή σερμαγιά. Ήταν απλώς «έξοδα παραστάσεως». Τώρα όμως η συνολική δουλειά έκατσε στη λάσπη. Μπικικίνια γιοκ. Η διαφημιστική πίτα, κύριο έσοδο των ιδιωτικών ΜΜΕ, λόγω κρίσης έχει πέσει πάνω από 40% και με συνεχώς καθοδικό δείκτη. Ένα κανάλι ήδη φούνταρε κι ετοιμάζεται και δεύτερο, πιο μεγάλο. Μεγάλος όμιλος ετοιμάζεται να κλείσει το καθημερινό του φύλλο και να κρατήσει μόνο το κυριακάτικο, ενώ άλλη πάλαι ποτέ μεγάλη εφημερίδα πάει σέρνοντας από μήνα σε μήνα.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες προτιμούν το διαδίκτυο, γιατί γλιτώνουν κόστος, έχουν ταχύτητα κι αμεσότητα στην ενημέρωση, έχουν δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας και παρέμβασης, χωρίς να κρέμονται από τους αχαμνούς δίδυμους αδένες του κάθε συγκροτηματάρχη. Κυκλοφορούν και στην μπλογκόσφαιρα εκβιαστές, λαμόγια και μισθοφόροι αλλά με δυο λεπτά ανάγνωση τους πήρες χαμπάρι. Τέρμα το ολιγοπώλιο. Όποιος γράφει καλά κι ειλικρινά παίρνει τον κόσμο, όποιος όχι, πάει για τσάγαλα.

Γιατί νομίζετε οι μπετατζήδες και τα τσανάκια τους, οι πριμαντόνες της διαπλοκής και του Μνημονίου, δεν φτιάχνουν πολιτικά – ενημερωτικά ιστολόγια, που να έχουν αληθινή ελεύθερη επικοινωνία με σας; Παίδες, βλέπω ήδη το μάτι σας που γυαλίζει πονηρά. Πού να βγουν και τί να πουν; Τα κείμενα τους είναι για καρπαζιές κι έξω από την προστασία του κοντρόλ θα τους έτρωγε ζωντανούς η αμείλικτη κριτική σας. Θυμηθείτε το: ποτέ δεν θα βγουν εδώ στα ίσα. Γιατί εδώ δεν μπορούν να σας πουν ανερυθρίαστα την προπαγάνδα που πλασάρουν διατεταγμένα και να μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα. Θα θέλουν οκτώ φίλτρα προστασίας και moderation  του moderation.  Θα πέφτει ο σέρβερ από τις ηλεκτρονικές σφαλιάρες. Στο χαζοκούτι ο κάθε φίτσουλας μπορεί να κάνει τον μορφονιό ή τον ξερόλα, εδώ όμως θα τρώει φάπες από το Αλλενάκι, τον S.A., τον Αρχαιοπτέρυγα και τον Προφήτη και στην γωνία θα τον αφαλοκόβει ο Επώνυμος με τον Μικρό Οδυσσέα.

Έτσι λοιπόν, τα καθεστωτικά κοχίμπα μαζεύονται στα τέννις κλαμπ και στα επιφανή κωλάδικα που συχνάζει ο «καλός κόσμος» και  ξύνουνε την γκλάβα τους για το τι μέλλει γενέσθαι. Έργα, προμήθειες, ευρωπαϊκά κονδύλια γιοκ, το μνημονιακό δάνειο είναι ίσα για να πληρώνει φως, νερό, τηλέφωνο και τα κερατιάτικά του βερεσέ βαλκανικού σοσιαλισμού ο Παπακωνσταντίνου, το παιδί με τη σάκα και τους μαρκαδόρους.  Οπότε τι μένει; Μα φυσικά αυτό που επιτάσσει το μνημόνιο. Ιδιωτικοποιήσεις! Το κράτος έχει στα κουμάντα του από ενέργεια και λιμάνια, μέχρι ορυχεία, οικοπεδάρες σαν το Ελληνικό, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αεροδρόμια, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΔΕΚΟ να φαν κι οι κότες, πολύ πράμα. Υπάρχει και σαβούρα αλλά υπάρχουν και φιλέτα. Ακόμη όμως και την σαβούρα, άμα την πάρεις κοψοχρονιά και σου έχει λύσει το γκουβέρνο με τον φόβο και τον πανικό ψιλοζητήματα, όπως εργασιακά δικαιώματα κλπ, τότε κι από κει κάτι θα βγάλεις. Παίρνεις το κουφάρι, βρε αδερφέ, και το πουλάς για σκυλοτροφή.

Τα καλά παιδιά λοιπόν σκέφτηκαν ότι το καλύτερο κόλπο, το μόνο κόλπο, θα είναι να ελέγξουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μόνο εκεί έχει φράγκα τώρα. Θα είχε και στο ελεύθερο επιχειρείν αλλά  που να τρέχουν τώρα. Δεν ξέρουν απ’ αυτά. Θέλουν να λειτουργήσουν σαν τα «κοράκια» στους πλειστηριασμούς. Όλοι στο κόλπο, πλην του δύσμοιρου καθ’ ού η εκτέλεση, που είναι εν προκειμένω εσύ, μνημονιακέ δανειολήπτη Λαέ μου. Τι κάνουν τα «κοράκια» στον πλειστηριασμό; Λαδώνουν τους πάντες με κάτι ψιλά ώστε να κρατηθεί η τιμή πολύ χαμηλά κι ένας απ’ αυτούς να χτυπήσει χαμηλά, πολύ χαμηλότερα από την πραγματική αξία του, το ακίνητο του οφειλέτη. Έτσι, εκεί που περίμενε ο δύσμοιρος να ξοφλήσει και να του μείνει και κάτι, χάνει τα πάντα και χρωστάει ακόμη. Βέβαια για να γίνει καλά η φτιάξη, πρέπει να  είναι στο κόλπο και οι υπάλληλοι του πλειστηριασμού.

Για να δούμε τους Συμβούλους που ορίστηκαν, κυρίως οι ελληνικές τράπεζες. Τι εμπειρία έχουν από τέτοιου μεγέθους και φύσεως δουλειές; Ποιός από αυτούς, πού και πότε έχει ξανακάνει τέτοιους διαγωνισμούς; Με ποιους νταραβερίζονται; Κι ακούστε κάτι πράγματα: ένας μνημονιακός διευθυντής ΜΜΕ και χρόνια κολλήγας εντιμότατης αλλοδαπής Μαντάμ, πήρε, λένε, Υπουργό για να τον ψιλοαπειλήσει, ώστε να αποκλειστεί Σύμβουλος, ο ΜΟΝΟΣ που είχε εμπειρία από τέτοιες δουλειές. Μα γίνονται τέτοια πράγματα;

Και για να δούμε ποιοι μουστερήδες θα σκάσουν μύτη ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές εκ των εγχωρίων ή ως συνεταίροι μουσαφιραίων εκ της αλλοδαπής.

Εδώ είμαστε…

Και πως το ‘πα ότι το ‘κανε ο Βλαδίμηρος; Πιστόλι, κνούτο, εισαγγελέας, αστυνομία κι εφορία;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/05/2011 13:29:16

  Διαβάζοντας απόσπασμα από τα κείμενα του Ξενοφώντα σε βιβλίο της πρώτης λυκείου είδα τα εξής. Το 405 π.χ. αφού οι Αθηναίοι νικήθηκαν από τους Σπαρτιάτες στον 28ετή Πελοποννησιακό πόλεμο κι αφού αποκλεισμένοι από στεριά και θάλασσα λιμοκτονούσαν έστειλαν τον Θηραμένη γνωστό πολιτικό και στρατηγό για να διαπραγματευτούν τους όρους ειρήνης. Πριν από αυτόν είχαν στείλει κι άλλους αλλά αρνούνταν οι Αθηναίοι να γκρεμίσουν ένα μέρος των τειχών που τους διαμήνυσαν οι Σπαρτιάτες.

  Ο Θηραμένης έμπειρος πολιτικός είπε στους Αθηναίους ότι πηγαίνει να πείσει τους Σπαρτιάτες για ευνοϊκότερους όρους. Πριν πάει στην Σπάρτη πέρασε από τη Θήβα κάθισε καμιά βδομάδα κι έλεγε ότι βρίσκεται στη Σπάρτη και διαπραγματεύεται με τους Σπαρτιάτες και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εν τω μεταξύ οι Αθηναίοι λιμοκτονούσαν κι όσο περνούσαν οι μέρες η κατάσταση γινόταν χειρότερη πράγμα που το ήξερε ο Θηραμένης κι υπολόγιζε πως μετά ό,τι και να πρότειναν οι Σπαρτιάτες οι Αθηναίοι που είχαν εξαθλιωθεί θα το δέχονταν αδιαμαρτύρητα. Ετσι όταν έφθασε ο Θηραμένης πίσω στην Αθήνα και τους είπε ότι οι Σπαρτιάτες θέλουν να γκρεμίσουμε τα Μακρά Τείχη και τα τείχη του Πειραιά το δέχτηκαν αμέσως και άρχισαν το έργο.

  Αν όπου βλέπεις Θηραμένη βάλεις τον Γιώργο τον πρωθυπουργό κι όπου Σπαρτιάτες βάλεις του τροικάνους κι όπου Μακρά τείχη βάλεις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αποκρατικοποιήσεις, επιβολή φόρων κ.α καταλαβαίνεις πως οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική.

  Τα συμπεράσματα δικά σας.


  Από την Αρσινόη ....γιατί η ζωή είναι απλή όταν κοιτάς πίσω από την κουρτίνα.

  Δώστε στην Γαλλία νερό και φρεγάτες και θα σκάσει η Λαγκάρντ
  Δώστε χώμα και αεροδρόμια και θα σκάσει η Μέρκελ

  ΔΕΗ ΟΠΑΠ κλπ είναι το ορντέβρ και το γλυκό
  Οι Δ Υπάλληλοι ο αιώνιος κακός λύκος

  Πότε θα φάει ο ...βοσκός το ξύλο δεν ξέρω

  Δυστυχώς δεν είμαστε ...Ισπανοί απλά γραικύλοι του καναπέος....

  Την άλλη εβδομάδα θα ...ξανασωθούμε...

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Ιθαγενής 21/05/2011 13:36:47

   Εξαιρετικο !

   ΠΠ

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Ο Ιθαγενής 21/05/2011 16:06:16

   Ο Θηραμένης λίγο καιρό αργότερα παραπέμφθηκε σε δίκη από τον πιο ακραίο ομοϊδεάτη του Κριτία, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε.

   • Κωνσταντίνος avatar
    Κωνσταντίνος @ Professor Moriarty 23/05/2011 20:52:48

    Ο Θηραμένης την περίοδο που είχε προηγηθεί του θανάτου του είχε αλλάξει συμπεριφόρα και αντιδρούσε πια στα εγκλήματα των Τριάκοντα. Λόγω αυτής της κρίσης ειλικρίνιας, ο Κριτίας έδωσε εντολή να του συλλάβουν με τρόπο μάλιστα βλάσφημο μιας και ο Θηραμένης είχε γαντζωθεί ως ικέτης σε έναν βωμό. Είχε μάλιστα το θάρρος να αστειεύεται κατα τη διάρκεια της εκτέλεσης του, καθώς έπινε το δηλήτήριο. Σίγουρα αυτό δεν ξεγράφει το εγκληματικό παρελθόν του Θηραμένη αλλά μην βγάλουμε και τον Κρίτια ήρωα. Έλεος!

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ Ο Ιθαγενής 21/05/2011 18:06:21

   Respect και υποκλίνομαι!!!!!!!

  • Judge Dredd avatar
   Judge Dredd @ Ο Ιθαγενής 21/05/2011 18:46:05

   Εσύ δηλαδή Ιθαγενή δεν συμφωνείς με τις ΜΑΖΙΚΕΣ απολύσεις ΚΗΦΗΝΩΝ; Το ότι το λέει η Τρόϊκα τι σημασία έχει; Δεν πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως; Δηλαδή αν λέγανε "1+1=2" εσύ θα έλεγες "Όχι, κάνει 3!";

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Judge Dredd 21/05/2011 19:44:43

    Για τους κηφήνες υπάρχουν πειθαρχικά. Να ενεργοποιηθούν και να απολυθούν πάραυτα. Και αν οι συνάδελφοί τους δεν θέλουν να τους απολύσουν, να βάλουμε και συμμετοχή πολιτών στα πειθαρχικά, με κλήρωση.

    • tpe avatar
     tpe @ Επώνυμος 22/05/2011 11:33:55

     +100000000

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Επώνυμος 22/05/2011 18:28:20

     ++ Το είπαμε για το ζάππειο ΙΙ.
     Κάποια στιγμή ίσως...

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Judge Dredd 21/05/2011 21:33:48

    ...και ποιος θα κρίνει τους κηφήνες; Ποιοι είναι;
    Οι συνδικαλιστές;
    Γιατί αυτοί είναι στα υπηρεσιακά στο Δημόσιο...

    Πρώτα λοιπόν θέτεις κανόνες
    Μετά εξετάζεις την τήρησή τους
    Ανταμείβεις ή τιμωρείς....

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 21/05/2011 21:58:45

     ...η απάντηση πήγαινε στον Δικαστή...

     ΥΓ

     η μόνη λύση είναι η αξιολόγηση με την θέσπιση κανόνων και λειτουργιών.
     Αν λοιπόν τα παιδάκια που νομοθετούν δεν θέλουν ας επιλέξουν ένα σύστημα με κλήρωση μιας άλλης χώρας και ας το εφαρμόσουν.
     Αλλά δεν θέλουν αξιολόγηση.
     Για να είναι Πρόεδρος και Διευθυντής οι εκάστοτε κολλητοί και να εξυπηρετούνται οι εκάστοτε σκοπιμότητες...
     πχ
     Μόνο στην Ελλάδα λοιπόν οι άνθρωποι που πήραν τρένα φαρδύτερα από τις ράγες είναι έξω.
     Διαφορετικά από τον Υπουργό μέχρι την επιτροπή παραλαβής είναι οι κλέφτες ή βλάκες.
     ή φυλακή ή απόλυση

     Αλλά ...φταίνε οι κηφήνες

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 13:34:09

  Καλημερα Φαηλε,
  ΓΙΑΤΙ δεν εβαλαν ποινικές ρήτρες 100 δις για inside trading / παράνομες πρακτικές/ CDS’s κλπ σε ολους τους συμβουλους αποκρατικοποιησεων?
  Μια παραγραφος ηταν !! Ειναι... δυσκολο να το σκεφτουν? τους το λεμε εμεις αν το ειχαν ξεχασει...

  Το ανεκδοτο ειναι οτι ναι μεν σου λενε ΠΟΥΛΑ, αλλα ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ και πως θα γλιτωσεις τι…. δηλαδη…
  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΑ… και τα δυο… πληρωνουν τους Δανειστες. Το ΚΡΑΤΑ αμεσα απο τα ταμεια του Κρατους, συν Φοροι, Συν Ασφ Εισφορες συν συν…
  στο ΠΟΥΛΑ
  1. μειωνουμε το χρεος κατα τι… αυτο λενε !! χαχαχααααα
  2. τι χανουμε, δε λεει κανεις.
  3. τι χανουν οι ιδιοι που το προτεινουν δεν λεει κανεις!!!
  4. ΓΙΑΤΙ προτεινουν κατι οπου χανουν Δανειστης Δανειζομενος? οεο

  - ποιος μου λεει οτι τα κερδη δε θα φευγουν ΕΞΩ σε εναν ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ του Επενδυτη?

  Παμε παρακατω????
  ΓΙΑΤΙ δεν γινεται μια Επισημη ερωτηση στα Κοινοβουλια των Δανειστων να μας/τους απαντησουν εκει.. “Κυριοι, παραχωρησατε τις απαιτησεις σε σχεση με το Δανειο των 110δις, σε τριτο κρατος ή Χρηματοπιστωτικο Οργανισμο?
  Αντασφαλισατε? Αγορασατε CDS’s ???”
  Αλλη μια στις Κεντρικες τους Τραπεζες.
  Τελος μια τριτη στην Bank for International Settlements !!!

  Δε θελω να το ανοιξω αλλο το θεμα, αλλα αν το ανοιξω θα γινει πολεμος !!! Φανατσου οι Δανειστες να εχουν πονταρει στη χρεοκοπια σου !! κ εσυ να λουζεσαι τον καθε χαρτογιακα να σε βαζει στην πρεσσα να ξεπουλησεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ !!!….
  Κανεις πολεμο ή δεν κανεις? Τους μαμεις η δεν τους μαμεις?

  Τελος ΘΕΛΩ να μου Σχολιασεις το γεγονος οτι
  ο μεμετης-φιλος Ντερβις… ειναι ατυπος Οικονομικος συμβουλος του ΓΑΠ εδω και πολυ καιρο !!! και ειναι και φιλος του απ το 2001 !!! ( FT )

  Καλη λευτερια.-

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 13:48:21

   Τελος,
   ο Ιεροφαντης ειπε οτι οι προτασεις Ζαππειου ΙΙ εφυγαν απο Αντωνη σε ΕΕ.
   Μακαρι.
   Θελω ο ΑΝτωνης να μας κανει μια χαρη..
   Να στειλει τα ιδια, με μια συντομη συνοδευτικη επιστολη ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, και το ΔΣ του ΔΝΤ.
   Δεν φτανει τπτ στα κοινοβουλια ! Θελω οι Δανειστες Λαοι να γνωριζουν!!! και να ελλεγξουν τοις κυβερνησεις τους για τις αποφασεις που παιρνουν, αλλα και για τις εναλλακτικες προτασεις εξοδου απο την κριση.
   Δε φανταζομαι να διαφωνει καποιος!!
   Οταν σου λενε ( τι θα πω πισω στη χωρα μου, πουλα, χωσε, κοψε, πεθανε )
   πες κ εσυ.... εκει που αυτοι λενε... " εχω και αυτη τη λυση"...

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 15:04:42

   NYT 19/5/2011
   "Most intriguingly, perhaps, Mr. Dervis is a close friend of George Papandreou, the prime minister of Greece, whom he has been informally advising over the last two years.

   The two men became acquainted in 2001 when Mr. Dervis was in charge of the Turkish economy and Mr. Papandreou was foreign minister for his government. Since then, Mr. Dervis has provided counsel in a variety of ways.

   He has been an active participant in Mr. Papandreou’s annual summer ideas conference held on different Greek islands each year. He has huddled with him at the Brookings Institution in Washington. And he has, insiders say, shared many late-night phone calls with the Greek prime minister.

   And Mr. Dervis has many professional admirers. ".... ( Το ΓΑΠ πρωτο στη λιστα )

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 17:01:56

   Απο New York Times, 19/9/2011

   Most intriguingly, perhaps, Mr. Dervis is a close friend of George Papandreou, the prime minister of Greece, whom he has been informally advising over the last two years.

   The two men became acquainted in 2001 when Mr. Dervis was in charge of the Turkish economy and Mr. Papandreou was foreign minister for his government. Since then, Mr. Dervis has provided counsel in a variety of ways.

   He has been an active participant in Mr. Papandreou’s annual summer ideas conference held on different Greek islands each year. He has huddled with him at the Brookings Institution in Washington. And he has, insiders say, shared many late-night phone calls with the Greek prime minister.

   And Mr. Dervis has many professional admirers. ( το ΓΑΠ πρωτο και καλυτερο! )

   ΠΠ

 3. Απορία avatar
  Απορία 21/05/2011 13:51:22

  "Και πως το ‘πα ότι το ‘κανε ο Βλαδίμηρος; Πιστόλι, κνούτο, εισαγγελέας, αστυνομία κι εφορία;"

  Μια ένσταση. Ο έλλην "Πούτιν", της αλληγορίας, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κνούτο διότι πολύ πιθανόν γαρ οι μουστερήδες-μουσαφιραίοι να αρέσκονται εις τους "κνουτισμούς"...

 4. blue nile avatar
  blue nile 21/05/2011 13:55:22

  Είναι πολύ μεγάλη μπίζνα η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας τόσο μεγάλη που όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγωνίζονται απενωσμένα να απομακρύνουν το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
  Θα συβεχίσουμε να πληρώνουμε την αποφράδα ώρα που χαρουμενούλης ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Αν τελεσφορήσουν οι επισιώξεις τους η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 21/05/2011 13:58:54

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΩΡΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ.Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ???.

 6. Kατερίνα avatar
  Kατερίνα 21/05/2011 14:36:33

  Επιτέλους μια σοβαρή πολιτικο-οικονομική ανάλυση.
  Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
  Συγχαρητήρια.

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/05/2011 14:47:34

  Φαήλο, πολύ ωραία όλα αυτά, όμως εγώ έχω θέμα με τις εξαγγελίες του Αντώνη. Σε επίπεδο εξαγγελιών, δεν λέει κάτι πολύ διαφορετικό ο Αντώνης.

  Βέβαια, αν διαβάσεις between the lines, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που λέει ο Αντώνης είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που λέει η σημερινή κυβέρνηση. Όμως αυτό μπορούμε να το κάνουμε λίγοι. Οι πολλοί ακούνε ότι και ο Αντώνης μίλησε για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας και λοιπά. Πρέπει να το ψάξει κανείς πολύ και να γνωρίζει από πριν την ακεραιότητα και τον πατριωτισμό του προέδρου της ΝΔ για να πειστεί ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

  Μιλάω τουλάχιστον για τον εαυτό μου, η προσέγγιση αυτή είναι δική μου και, αν και δεν αποτελώ τμήμα του μέσου δείγματος στο συγκεκριμένο ζήτημα (ακριβώς επειδή προσπαθώ να διαβάσω between the lines), όμως νομίζω ότι υπάρχει μέσα σε αυτά ένα πολύ βασικό ζήτημα και αυτό είναι το κατά πόσο ανταποκρίνεται πολιτικά, ξαναλέω, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Αντώνης στην ανάγκη του μέσου Έλληνα να αισθανθεί ασφάλεια ότι η χώρα του δεν θα ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί.

  Και αφήνω κατά μέρος όσους δεν πείθονται εύκολα ότι ο Αντώνης είναι διαφορετικός από τους άλλους και θα χειριστεί την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου έντιμα και σωστά, χωρίς κινδύνους για τη χώρα και την υπόστασή της.

  Αυτή η προσέγγιση, παρεμποδίζει τη ΝΔ να κερδίσει το λαό. Αντιλαμβάνομαι ότι αποτελεί τμήμα τακτικής του Προέδρου (όπως έχουν γράψει αρκετοί εδώ μέσα), όμως του στερεί τη δυνατότητα να βρει ευρεία λαϊκή υποστήριξη, τέτοια, που να τον κάνει να μην έχει ανάγκη κανέναν.

  Ο ίδιος βέβαια έχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες που δεν έχουμε εμείς οι απέξω. Όμως λέω την οπτική ενός απέξω, για να την έχει υπόψη του (αν μας διαβάζει) και να την έχεις κι εσύ υπόψη σου.

 8. Κώστας avatar
  Κώστας 21/05/2011 15:21:53

  Φαήλέ, καλησπέρα.
  Θα ήθελα την γνώμη σου πάνω στην κριτική που κάνει σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς στο Ζάππειο ΙΙ, στην Αξία. Το ρωτάω γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη κριτική που διάβασα, καθότι οι γνωστοί ψιττακοί του αποτυχημένου Μνημονίου( Βήμα, Καθημερινή) είναι βυθισμένοι στην αναξιοπιστία και την ιδιοτέλεια, οι δε κυβερνητικοί όταν ψέλλιασν κάτι αποδείχθηκε για πολλοστή φορά η κακή σχέση που έχουν με την στοιχειώδη αριθμητική και κατέληξαν να τραυλίζουν πως μερικά μέτρα του Ζ.ΙΙ θα τα υιοθετήσουν. Ρεζίλι δηλαδή...Λέει λοιπόν ο Ν. Κοτζιάς:
  -τα μη φορολογούμενα μερίσματα θα καταλήξουν σε λογαριασμούς και όχι στην ανάπτυξη.
  -υπογραμμίζει πως για να πετύχει η μείωση των συντελεστών θα πρέπει να αποκατασταθεί η στοιχειώδης λειτουργία του μηχανισμού συλλογής φόρων(πράγμα εξαιρετικά δυσχερές)
  -σημειώνει την μη αναφορά του Ζ.ΙΙ στο θέμα του πληθωρισμού και στο μνημονιακό κατόρθωμα να ανεβαίνουν οι τιμές εν μέσω κρίσης
  -τονίζει την μη αναφορά μέτρων ενάντια στα καρτέλ.

  Έβαλα μόνο τα σημεία της κριτικής Κοτζιά που με βρίσκουν σύμφωνο(γιατί υπάρχουν και άλλα που θεωρώ πως είναι υπερβολικός στην κριτική του) και πάντα υπό το πρίσμα και την παραδοχή πως το Ζ.ΙΙ ήταν ότι πιο ολοκληρωμένο και υπεύθυνο κατέθεσε ποτέ κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. Επειδή τον εκτιμάμε ως πρόσωπο, επιστήμονα και πολιτικό ον, επειδή είναι από τους πλέον έντιμους ιδεολογικούς αντιπάλους της Κεντροδεξιάς, θα ήθελα τη γνώμη σου.
  υγ: ρίχνει και ένα χεράκι ξύλο στην ΔΟΛια φυλλάδα σήμερα ο Κοτζιάς, άλλο πράγμα. Να μην το χορταίνεις..."Άτυχους" χαρακτηρίζει τους αναγνώστες της πατσαβούρας αυτής.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας 21/05/2011 18:54:01

   Αν μου επιτρέπεις να σου πω εγώ τη γνώμη μου (και χρόνια σου πολλά κιόλας για την ονομαστική σου γιορτή σήμερα) για αυτά που λέει ο Κοτζιάς και μας αναφέρεις εδώ (υπάρχει διαδικτυακά το άρθρο του;) είναι η εξής:

   - τα μη φορολογούμενα μερίσματα πολύ καλά θα κάνουν να πάνε σε λογαριασμούς. Χρειαζόμαστε (καινούργια) πρωτογενή συσσώρευση κεφαλαίου. Κάποια θα πάνε στο εξωτερικό, κάποια όμως θα μείνουν εδώ. Το κράτος πρέπει να επιτρέψει στον κόσμο να ξανακάνει κομπόδεμα (μεγαλύτερο και μικρότερο), αντί να κοιτάζει πώς θα τους πάρει τα λεφτά που με κόπο και δουλειά μαζεύουν.

   Διότι τα μερίσματα είναι αποτέλεσμα ΚΟΠΟΥ, ΡΙΣΚΟΥ, ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, ΞΕΝΥΧΤΙΩΝ, ΜΕΡΑΚΙΟΥ, είναι, γενικώς, αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ό,τιδηποτε άλλο η οικονομία μας: επιχειρηματικότητα. Φτάνει πια με τη δαιμονοποίησή της. Αν πούμε στους επιχειρηματίες "επενδύστε, ρισκάρετε, αλλά μετά αυτά που θα βγάλετε θα σας τα πάρουμε εμείς", ποιος θα επενδύσει και γιατί;;;

   - Δεν έχει σχέση η αποκατάσταση της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Αυτή πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς και η μη ύπαρξή της τώρα είναι καταστροφική έτσι κι αλλιώς. Όμως η μείωση των συντελεστών θα μειώσει την αυτόβουλη τάση για φοροδιαφυγή. Αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Εκεί πάει η μείωση των συντελεστών και όχι στην εξαναγκασμένη τήρηση των φορολογικών νόμων (όπου και χρειάζεσαι φοροεισπρακτικό μηχανισμό).

   - Αν μειώσεις φορολογικούς συντελεστές, ο πληθωρισμός μειώνεται έτσι κι αλλιώς. Αλλά και να μην μειωθεί, αυτή τη στιγμή έχεις κι ένα σοβαρό πλεονέκτημα με τον πληθωρισμό: αυξάνεις ονομαστικά το ΑΕΠ και βελτιώνεις τα νούμερά σου ως προς το έλλειμμα και το χρέος.

   - Μη αναφορά μέτρων ενάντια στα καρτέλ. Τι μέτρα να παρθούν; Δεν χρειάζονται μέτρα, παρά εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων. Αυτό είναι από αυτά που δεν λέγονται, αλλά γίνονται. Δεν έχει σημασία να το πει, σημασία έχει να το κάνει. Όμως, σε επίπεδο εξαγγελιών, έχει δίκιο εδώ ο Κοτζιάς.

   Καλά θα ήταν, αν ήθελες, να μας έβαζες και αυτά που δεν συμφωνείς, διότι δεν βρίσκω διαδικτυακά το άρθρο της Αξίας.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 22/05/2011 23:38:02

    Επώνυμε, συμφωνώ απόλυτα.
    Ο Νϊκος Κοτζιάς είναι ένας αξιόλογος στοχαστής και αναλυτής, αλλά να μην ξεχνούμε ότι είναι της αντίπερα όχθης και, ας μου επιτραπεί να το πω, διακατέχεται από τις γνωστές αριστερές αγκυλώσεις. Τον εκτιμώ, αλλά έτερον εκάτερον.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Κώστας 21/05/2011 19:45:55

   Χρονια Πολλα.-

   ΠΠ

 9. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 21/05/2011 15:23:38

  Για να υπαρξει μια μικρη ιδεα του τι θελουν να επιτυχουν και πως θα γινει το διαγουμισμα της δημόσιας περιουσίας μια ματια στο διαγωνισμο για την ΕΠΑ Αττικης δειχνει ξεκαθαρα τις διαθεσεις τους...(Οι προσφορες ηταν τετοιες που ακομα και οι μανδαρινοι που τις χειριζονταν τις ακυρωσαν και ηταν παρακαλω απο νεους παικτες στο ενεργειακο ταμπλο που εσχατως δημοσιευσαν εξαιρετα οικονομικα αποτελεσματα).
  Οσον αφορα τις εξαγγελιες του Σαμαρα για τη ΔΕΗ απεχουν παρασαγγας απο το big sellout του GAP και των συν αυτω...
  Αυτο που επιτασει το ευρωπαικο δικαιο και που πολυ επιτυχημενα εκανε ηδη η Γερμανια...

 10. Kατερίνα avatar
  Kατερίνα 21/05/2011 15:25:50

  Επειδή η επιχειρηματική τάξη είναι ακριβως έτσι, για να λειτουργεί με επιτυχία έχει δημιουργήσει ένα δημόσιο στα μέτρα της δηλ. ένα δημόσιο που ουσιαστικά είναι ανενεργό.Δεν μπορούν να συλλεχθούν φόροι, τα σχολεία βγάζουν αγράμματους, η αστυνομία δεν μπορεί να πιάσει τον κλέφτη, ο στρατός τροφοδοτεί με την ύπαρξή του μόνο την οικονομία των τοπικων κοινωνιώνκ.τ.λ.
  Και έτσι αυτοί "επιχειρουν όπως τους βολεύει" μασάνε με πλήρη ασυδοσία εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

  Μας παραμύθιασαν κι όλας για το πόσο καλά περνάμε εδώ στο νότο σε σχέση με τους καημένους βορειοευρωπαίους που δεν έχουν ήλιο. Που ομως έχουν πόλεις, παιδεία, υγεία και εφορία.
  Προφανώς βολεύει να είμαστε απαίδευτοι, αμόρφωτοι χωρίς εθνική συνείδηση και φοβισμένοι.

  Και τέτοιοι είμαστε.
  Το Αιγαίο πηγή ναυτοσύνης κάποτε, τώρα αποδεχόμαστε ότι "ανήκει στα ψάρια του" και στα rooms to let. Τα βουνά μας στα οποία κάποτε ανθούσε η κτηνοτροφία και ο Κατσαντώνης τώρα διεκδικούνται από κυνηγούς και οικολόγους. Η μάχη πάντα λήγει ισόπαλη.
  Και τώρα τι; Που θα στηριχτεί η επιχειρηματικότητα;
  Τα τρένα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, πέρασαν.
  Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η στοχοποίηση του δημουσίου μόνο τυχαία δεν είναι. Οταν μειώνονται οι μισθοί και γίνονται απολύσεις στο δημόσιο θα βρουν ευκαιρία να τσακίσουν τους εργαζόμενους στο ιδιωτικό τομέα.
  Και τότε με μια κοινωνία βουτηγμένη στο φόβο και την φτώχεια, θα μασήσουν ότι έχει απομείνει από Ελλάδα.

  • drider avatar
   drider @ Kατερίνα 21/05/2011 16:07:48

   Έτσι ακριβώς είναι Κατερίνα. Αλλά δυστυχώς σαν κοινωνία αρνούμαστε πεισματικά να κοιταχθούμε στον καθρέπτη και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

   Ίσως να μας αρέσει:
   1. Να έχουμε μια ασύδωτη επιχειρηματική τάξη και ένα διαλυμένο δημόσιο.
   2. Να είμαστε απαίδευτοι, αμόρφωτοι χωρίς εθνική συνείδηση και φοβισμένοι.

   Μήπως τελικά το σημείο 2 οδηγεί αναπόφευκτα στο 1;
   Μήπως τελικά δεν είναι καθόλου πολιτικό το θέμα, αλλά θέμα κουλτούρας, εκπαίδευσης, πολιτισμού;
   Μήπως η εκπαίδευση μας δεν φτιάχνει ανεξάρτητους και δυναμικούς ανθρώπους;
   Μήπως η παιδεία μας δεν μας δίνει τα εφόδια για να ξεπερνούμε τα φοβικά μας σύνδρομα;

   Τί άλλο πρέπει να γίνει για να αποφασίσουμε ότι ήρθε ή ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ορίσουμε επιτέλους τη μοίρα μας;

 11. t avatar
  t 21/05/2011 16:58:03

  The oligarchs, By D. Hofmann
  Yeltsinian oligarchs are: Boris Berezovsky, a risk-taking powerbroker; Vladimir Gusinsky, an ambitious media magnate; Mikhail Khodorkovsky, a fiercely determined oil baron; Alexander Smolensky, an earthy banker; Anatoly Chubais, the steely economic reformer; and the powerful Mayor of Moscow, Yuri Luzhkov.
  In the 1980s, these men were stuck in the dead-end Soviet system of shortages and bread lines. They lived in cramped apartments and longed for such simple possessions as a pair of jeans or a used car.
  Every one of them learned to manipulate the old system while at the same time making an incredible leap to the new world of capitalism. The book chronicles how they went on to grab for themselves the most lucrative state-owned factories, mines and oil fields of Russia.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/05/2011 17:00:39

  Έξοχο κείμενο.
  Συμπέρασμα: Το πολύ Πασόκ ζαλίζει.
  (Πάω να βρω αψέντι να στανιάρω...)

 13. sirmar avatar
  sirmar 21/05/2011 17:20:56

  Αγαπητέ φαηλο ωραία τα γράφεις αλλά το θέμα είναι η ψυχολογία ενός ολοκλήρου ελληνικού λαού. Όταν βλέπεις και γκρεμίζεται το χρηματιστήριο έχασε ο κόσμος δις και κανένα λαμογιο δεν πήγε μέσα και να κατασχέσει περιούσιες του κάθε νταουν ταουν αλτερ κτλ
  Το ψάρι βρόμα από το κεφάλι και μιλώ δια τους 300 και τους πρίν που έχουν βολέψει από τα παιδια τους και το σώοι μέχρι δευτέρου βαθμού και φωνάζουν ότι δεν αμείβονται
  Το ίδιο και οι συνδικαλιστές μπάχαλο όταν ο δάσκαλος δουλεύει 16 ώρες ο δικαστικός μια φορά το μήνα και πολλά αλλά. Πώς να πάμε μπροστά.
  Οι δημόσια περιουσία που έχει απομένει είναι σαν τη λαϊκή αγορά στην αρχή η ντομάτα πωλείτε 1,5 ε και στο τέλος 0.30 ε αυτό πάθαμε πούλησε την εμπορική 22,5 ε και τώρα έχει 1.25 ε.
  Είναι πολλά τα λεφτά εστί λένε τα λαμόγια .
  Νομίζεις δεν τα γνωρίζουν Μια ζωή τα μεταξωτά βρακία μας κουμαντάρουν .
  Δεν βλέπεις όλοι οι καθηγητάδες τώρα που δεν οικονομάνε φωνάζουν .
  Και αυτοί που έχουν πάρει τα Ολυμπιακά ακίνητα κανένας δεν πληρώνει
  Τι νομίζεις θα πληρώσουν δια την ακίνητη περιουσία του δημοσίου Μπιλ παρά θα την πάρουν.
  Τα λεφτά θα βρεθούν εάν ξέρουμε ποιοι βγάλανε τα 50 δις στο εξωτερικό και γίνουν κατασχέσεις και φυλακή αυτοί που έκλεβαν τόσα χρόνια.
  Για στον Μάγκα τον Καμίνι που έκανε το σταθμό της Αθηνάς από 16 εκ το πήγε 3 εκ και έβγαλε όλα τα λαμογια που τα έπαιρναν και απειλούν με μήνυσης τα γνωρίζετε
  Έτσι πρέπει να γίνει όλα στη φορά και οποίον πάρει ο χάρος
  Ο Αντώνης να μην το ξεχάσει αυτό. Δείτε πόσο θα ανέβη το ποσοστό και μέχρι αυτοδυναμία θα κάνει

 14. EYA avatar
  EYA 21/05/2011 17:25:28

  ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ANTINEWS ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ...ΜΠΡΑΒΟ

 15. tzager avatar
  tzager 21/05/2011 18:06:18

  Επιβάλεται να υπάρξει η εξής καθαρή παραδοχή από ΟΛΟΥΣ: Αυτά που έπρεπε να είχαν κάνει οι κυβερνώντες και γενικά το πολιτικό σύστημα δεν τα έκαναν και τώρα καλούνται βιαίως, άγαρμπα και επώδυνα να γίνουν ταχέως.

  Ετσι και θα ξεπουλήσουν και θα απολύσουν!!! Τέλος τα ψέματα!!!
  Και αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα και προτείνουν βελούδινες πολιτικές εξόδου από την χρεοκοπημένη πια πραγματικότητα θα προσγειωθούν απότομα οσονούπω...

 16. dimos avatar
  dimos 21/05/2011 18:10:45

  ok όπως τα λές είναι Φαίλο. Μπορείς να μας πεις επίσης ποια είναι η πρόταση σου για την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας ? Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να πουλήσουμε για να προχωρήσουμε 1 βήμα πιο πέρα. Εκτός αν γίνουμε Β. Κορέα...

 17. δημης avatar
  δημης 21/05/2011 19:12:53

  "Σήμερα στην Πατρίδα μας έχουμε ήδη μια λούμπεν «επιχειρηματική» τάξη. Κρατικοδίαιτοι, πολυπράγμονες, έχουν στρώσει βωδίσιο σβέρκο από τα τσιμπούσια επί του κρατικού προϋπολογισμού.".....
  KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ......
  -ΕΙΝΑΙ ΑΤΤΟΙ ΠΟΥ ,,,ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ...ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ....
  -ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ...
  -ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ..ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΙΣΙΒΕΡΙΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΩ "ΕΠΙΣΗΜΑ " ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.....
  ΤΟ ΑΡΘΡΟ Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!!
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΗΡΑΜΕΝΗ.....
  ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ......ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ " ΣΑΝ ΔΟΤΟΣ" ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ..

 18. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 21/05/2011 19:14:37

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΕΙΟ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ
  ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η
  ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ CREDIT AGRICOLE ΣΤΑ 25 (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ) ΕΥΡΩ
  ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ..... 1,25.
  ΦΑΗΛΟ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ
  ΤΩΝ "ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ" ΤΟΥ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ "ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ", ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

 19. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 21/05/2011 19:22:12

  Δεν θα πρωτοτυπήσω βέβαια λέγοντας ότι το κομμάτι είναι εξαιρετικό. Απλά θεωρώ ότι με πολύ λιγότερα από αυτά που έκανε ο Βλαδίμηρος μαζεύεται η κατάσταση. Με το βαμβάκι...

 20. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 21/05/2011 19:25:11

  Αγαπητοί φίλοι

  Θα ήθελα να σας θυμίσω κάποια προφητικά λόγια που είχαν δημοσιευτεί στο «Ποντίκι» στις 29/4/2010, μερικές μέρες πριν ανακοινωθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό της «υποδούλωσης». Τίτλος του άρθρου:

  "Απαλλοτριώστε τους Ελληνες".

  «Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι το κυρίως ζητούμενο με το «πακέτο στήριξης» και την εγκατάσταση του ΔΝΤ στη χώρα υπό την εποπτεία της Ε.Ε., δεν είναι απλώς οι επιπλέον «θυσίες» που θα κληθούν να καταβάλουν τα λαϊκά στρώματα. Το επίδικο ζήτημα είναι η εθνική κυριαρχία της χώρας. Με την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ε. Ε. ο Έλληνας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει μόνο τη δουλειά του, τη σύνταξη του, τα δικαιώματα του, κινδυνεύει να χάσει και την ίδια τη χώρα του. Κινδυνεύει να γίνει μετανάστης, και μάλιστα λαθραίος, στην ίδια του τη χώρα.»
  ………………………………………….

  «Μία παλιά ξεχασμένη ιστορία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την Ελλάδα.
  Είναι εκείνη της Newfoundland και της πιο δραματικής αναδιάρθρωσης χρέους των τελευταίων 100 ετών. Η Newfoundland έγινε ουσιαστικά ανεξάρτητη το 1855 ως αυτοδιοικούμενη αποικία της βρετανικής αυτοκρατορίας, αποκτώντας το καθεστώς της κτήσης το 1907. Δανείστηκε πολύ κατά τη διάρκεια του 1914-18 για να χρηματοδοτήσει τον ρόλο της στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και εξακολούθησε να παρουσιάζει δημοσιονομικά ελλείμματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920. Το 1933, οι τράπεζες του Καναδά απείλησαν ότι θα διακόψουν τον δανεισμό προς τη Newfoundland. Η Newfoundland στράφηκε προς το Λονδίνο για βοήθεια και η κυβέρνηση απέστειλε μια βασιλική επιτροπή για να μελετήσει το πρόβλημα. Μετά τρεις μήνες διερεύνησης και συλλογής εκτεταμένων μαρτυριών, πρότεινε μια ριζοσπαστική λύση. Ήθελε το Κοινοβούλιο της Newfoundland να ψηφίσει την κατάλυση του και να περάσει όλες τις εξουσίες σε έξι δημόσιους λειτουργούς, τρεις από την πρωτεύουσα Σεντ Τζον και τρεις από το Λονδίνο. Αντιμετωπίζοντας την ταπεινωτική προοπτική μιας πτώχευσης, το Κοινοβούλιο της Newfoundland συμφώνησε και κατέλυσε τη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Μερικοί Εργατικοί βουλευτές στο Λονδίνο υποστήριξαν ότι η πτώχευση ήταν προτιμότερη , αλλά η δημοκρατία στις αρχές της δεκαετίας του 1930 είχε βγει εκτός μόδας και έτσι όλοι αποδέχτηκαν την επαναφορά του καθεστώτος της αποικιοκρατίας. Η Newfoundland παρέμεινε κάτω από τον έλεγχο της επιτροπής έως ότου ψήφισε να μετατραπεί η 10η επαρχία του Καναδά στα 1949.»
  ……………………………………………

  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα με το να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να διαλύσει τη Βουλή και να παραδώσει τις εξουσίες της κυβέρνησης σε μια επιτροπή από έξι γραφειοκράτες, τρεις από Αθήνα και τρεις από Βρυξέλλες. Η επιτροπή θα εγγυάτο το χρέος της Ελλάδας και θα διοικούσε τη χώρα μέχρις ότου αποκτήσει ξανά φερεγγυότητα.»
  ………………………………..

  «Το ίδιο ερώτημα έθετε και η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (25.4): Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει χρήματα κάλεσε την Ε. Ε. σε βοήθεια. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα καταφύγει στην εκποίηση περιουσίας. Ωστόσο το κρίσιμο ερώτημα είναι: Υπάρχει αγορά για άσπρα αρχαία μνημεία;».
  Η εφημερίδα συνεχίζει υποδεικνύοντας τρόπους εξεύρεσης πόρων για να πληρωθούν οι δανειστές της Ελλάδας:
  Ένας δικτάτορας θα ανακαλύψει στην Ελλάδα ότι εξακολουθεί να διαθέτει τεράστιες ευκαιρίες για να παραγάγει έσοδα και να εξυπηρετήσει τους τόκους. Η Αθήνα θα μπορούσε να πουλήσει κρατικές επιχειρήσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι να βγαίνουν στη σύνταξη όλο και πιο αργά ώστε να περικοπούν δραστικά οι δαπάνες για συντάξεις και να επαγγελματικοποιήσει την είσπραξη των φόρων. Όλα αυτά θα έφερναν έσοδα. Ως τελευταίο καταφύγιο, η κυβέρνηση διαθέτει ακόμη και τη θεωρητική δυνατότητα να απαλλοτριώσει τους 10 εκατομμύρια Έλληνες».
  ………………………………………..

  «Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τρέχει να προλάβει τέτοιου είδους παραινέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 21.4 ανακοίνωσε την παράδοση της «τύχης» εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και σε αυτό των δαπανών, σε πέντε πολυεθνικές: Arthur Andersen, Deloitte & Touche, Ernst and Young, KPMG, Price Waterhouse Coopers.

  Με αυτόν τον τρόπο άρχισε να εγκαθίσταται ο αναγκαίος μηχανισμός της επιτήρησης και της κηδεμονίας.
  Και όχι μόνο. Υπό το νέο καθεστώς εξασφαλίζεται η πλήρης φορολογική ασυλία των πολυεθνικών και μονοπωλιακών επιχειρήσεων, ενώ τον απλό φορολογούμενο, εργαζόμενο και μικροεπιχειρηματία, τον περιμένουν πολύ δύσκολες ημέρες ασφυκτικής και ασύδοτης φοροεπιδρομής.
  Οι εταιρείες αυτές θα λειτουργήσουν όπως οι εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών, που έφεραν τους οφειλέτες σε απόγνωση.
  Με ανάλογες κινήσεις, που αφορούν την εκποίηση λιμανιών, αεροδρομίων, σιδηροδρόμων, δημόσιας ακίνητης και κινητής περιουσίας κ.ο.κ. -, η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη δημιουργία επενδυτικών σχημάτων του εξωτερικού που περιμένουν στην ουρά για το πλιάτσικο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
  Πρόκειται κυρίως για σκιώδη επιχειρηματικότητα, την οποία η κυβέρνηση «ανακάλυψε» ξαφνικά στα «καταγώγια» της διεθνούς αγοράς, δηλαδή στις διάφορες χώρες ευκαιρίας, όπως είναι τα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν κ.ο.κ., που χρησιμεύουν κυρίως για να ξεπλένουν μαύρο χρήμα: πολιτικό, επιχειρηματικό ή άλλο.
  Με αυτόν τον τρόπο η εκποίηση της χώρας μετατρέπεται σ' ένα ιδανικό πλυντήριο μαύρου χρήματος και αδιαφανών επενδύσεων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.»
  …………………………………………………
  Τι όμως φοβίζει πραγματικά τις αγορές; μας το εξηγεί ένας από τους σχολιαστές των "Financial Times" (24.3):
  «Όμως αναρωτιέμαι κατά πόσο η Ελλάδα πρόκειται να πέσει πολύ σύντομα σε φουρτουνιασμένα νερά και κοφτερούς βράχους. Βρισκόμουν στη Λετονία το προηγούμενο καλοκαίρι - μια χώρα που έχει ήδη υποχρεωθεί να υποκύψει σε πρόγραμμα ΔΝΤ-Ε.Ε., σε αντάλλαγμα έκτακτης χρηματοδότησης. Οι συνέπειες ήταν εξαιρετικά σοβαρές. Είναι σαν να παρακολουθείς μια ολόκληρη χώρα να περνά μέσα από το οικονομικό ισοδύναμο μιας χημειοθεραπείας. Οι Λετονοί έπρεπε να αντέξουν μια διψήφια περικοπή μισθών και συντάξεων, η οποία βάθυνε μια ήδη άσχημη ύφεση.
  Εξεπλάγην και εντυπωσιάστηκα από τη στωικότητα με την οποία οι Λετονοί πήραν το σκληρό φάρμακο. Όμως πολύ φοβάμαι ότι οι' Ελληνες δεν θα είναι τόσο καταδεκτικοί- και σύντομα θα έχουμε προβλήματα στους δρόμους. Ο Παπανδρέου έχει ήδη προειδοποιήσει όλους εκείνους που ίσως θελήσουν να διώξουν το ΔΝΤ με μια βροχή από πέτρες».
  ……………………………………………………………………………….

  «Πριν από αρκετά χρόνια, τη δεκαετία του '80, όταν οι λαοί και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής αγωνίζονταν για να ξεφύγουν από το χρέος, ο 'Αλαν Γκαρσία Πέρεζ, τότε πρόεδρος του Περού, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 1985, έλεγε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραματική επιλογή:» το χρέος ή η δημοκρατία». Με τη δήλωση αυτή ο Πέρεζ ανακοίνωνε ότι χώρα του προκειμένου να διασώσει τη δημοκρατία και την κυριαρχία της θα προχωρούσε σε μονομερή παύση πληρωμών, δηλαδή σε άρνηση πληρωμής του χρέους.»

  Του Δημήτρη Καζάκη - Οικονομολόγου-αναλυτή από το "Ποντίκι"

  Όπως βλέπετε κάποιοι έγραψαν για αυτά που ζούμε σήμερα με μεγάλη ακρίβεια

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αρματιστής 21/05/2011 19:50:08

   ωραιοι "προλογοι" πληρωμενοι !..χαχαχααα
   για ελατε να μας τα προτεινετε δια ζωσης... ;)

   Αρματιστη... το εχει βγαλει απ το σερβις το αρμα? Οπλισμενο, λαδωμενο, επανδρωμενο?

   ΠΠ

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 21:44:48

    Όλα είναι αποσπάσματα από το άρθρο. Γράφτηκε πριν ανακοινωθεί το μνημόνιο. Που βρίσκεις λάθος σε αυτά που πρόβλεψε; Σε τι σε χαλάει; Μήπως επειδή τα γράφει ένας αριστερός; Τι ήθελες να τα γράψει η Ξαφά;

    Όσο για τα άρματα... δεν έχουν βλήματα ελέω Μειμαράκη κ΄ Βασιλάκου.

 21. χρηστος avatar
  χρηστος 21/05/2011 19:33:12

  Φαήλο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, θα ξεπουλήσουν και τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο τώρα που έπιασε πάτο, αλλά γιατί η NΔ δε συνεργάζεται με τον Καμένο να δει τα στοιχεία έχει και να κινηθεί εναντίον όλων αυτών των πουλημένων αλλά έτρεξε αμέσως να τον "αδειάσει"; αναρωτηθήκατε τη θα συμβεί όταν πχ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ περάσουν στον ιδιωτικό φορέα;αλήθεια γιατί δε μιλά κανείς πχ για την παύση χρηματοδότησης των ΜΚΟ (που ακόμα ο Δελαβέκουρας να μας πει πόσες είναι και πόσα παίρνουν αλλά μούγκα......το έπνιξαν και αυτό), μείωση βουλευτών (στους 100 και πολλοί είναι), για τη χρηματοδότηση των τραπεζιτών με 100 δις για να καλύψουν τις επισφάλειες που δημιούργησαν; (δηλαδή μας ξεπουλάνε να σωθούν οι τραπεζίτες....), για τους αλήτες που ενεπλάκησαν στις προμήθειες και πληρώθηκαν διπλές και τρίδιπλες που τα έκαναν κότερα και σπίτια και πολλά αλλά που θέλω μέρες για να γράφω.... αλλά καλούμε τους ιθαγενείς να πληρώσουν να σωθεί το φαύλο πολιτικό και οκονομικό κατεστημένο....και για όσους λένε οτι οι Ελληνες δεν αντιδρούν.....ας οργανώσει καποιος μια συγκέντρωση χωρίς σημαίες κομμάτων και καπελώματα και τοτε θα δειτε ολη την Ελλάδα στους δρόμους....απλά ο Ελληνας συχάθηκε τα κόμματα ολα γιατί τον εμπαίζουν.....δεστε στην Ισπανία.... κανένα χρώμα και κόμμα...τέλος ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ......ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΗΧΕΛΑΚΗ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ......ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...

 22. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 20:18:02

  Ξεχασαμε τοσο γρηγορα την συνεντευξη Ντομινκ ???
  Ο τυπος ειπε οτι το ΓΑΠ ειχε συμφωνησει μηνες πριν την εισοδο στο ΔΝΤ !!!
  και το εκρυβε ΥΠΟΓΕΙΩΣ απο τον Ελληνικο λαο για δικους του πολιτικους λογους !!

  Μην ξεχναμε... κ αν ξεχνουν μερικοι μερικοι.. εδω ειμαι εγω να θυμιζω.

  ΠΠ

  • kiki avatar
   kiki @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 20:58:04

   Π-Π
   Εσχατη Προδοσια.

 23. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 21/05/2011 20:43:42

  δε ξεχνάμε.....οπως επίσης δε ξεχνάμε και τη σύμπραξη όλων των κομμάτων στο ξεπούλημα στο ΔΝΤ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ανωνυμος 22/05/2011 02:03:21

   Όχι όλων.

 24. Ρεαλιστής avatar
  Ρεαλιστής 21/05/2011 20:44:48

  Κύριε Κρανιδιώτη είστε εξαίρετος. Επισημαίνετε τα σωστά και τρωτά όμως σημεία. Μήπως μόνο εδώ γίνονται αυτά?
  Πιστεύω όμως ότι δεν είναι η εμπειρία των συμβούλων θέμα που πρέπει κανείς να σταθεί αλλά τα συμφέροντα που πρεσβεύουν. Όπως και να χει όμως το πράγμα η ουσία είναι ότι κάποιοι χορηγοί μας οδήγησαν στην απαξίωση και ότι και αν πουλήσουμε τώρα δεν θα μαζέψουν τα λεφτά για να εξοφλούν τα δάνεια, γιατί περί αυτού πρόκειται.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρεαλιστής 22/05/2011 02:02:46

   Ανέφερα τους συμβούλους ως ένδειξη που πάει το πράγμα. Αν ξαναδιαβάσεις θα δεις ότι περιγράφω αναλυτικότητα τα συμφέρεονται που παίζουν το παιχνίδι.

 25. kiki avatar
  kiki 21/05/2011 21:06:47

  Φαηλο,
  οταν παει ο Σαμαρας να δει το αρχιλαμογιο τον Μπαροζο, τον αποτυχημενο "προθυμο" που μας τον φυτευσαν στην ΕΕ, ενας απο τους λογους που γινομαστε ευρωσκεπικιστες, σε παρακαλω να του πει , οτι την υπογραφη που εβαλε , χωρις την εγκριση του ευρωκοινοβουλιου για εισαγωγη κλωνοποιημενων κρεατων στην Ενωση, ο θλιβερος υπαλληλακος μας, εκτος απο την εισαγωγη μεταλλαγμενων, θα το πληρωσει.
  Οπως και ολοι αυτοι οι αποβλητοι απο τις χωρες τους που τους φορτωνεται η ενωση και τους πληρωνουμε εμεις.

 26. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 21/05/2011 21:13:58

  ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ. ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ.

 27. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 21/05/2011 21:31:38

  Προς το παρόν, εγώ δεν βλέπω κανένα καγκεμπίτη με παγωμένο βλέμμα για να σώσει την Ελλάδα. Αν θέλετε δεν βλέπω και τους πολίτες να έχουν καταλάβει που μας πάνε. Και δεν νομίζω ότι κάνω λάθος. Οι Ισπανοί που ακόμη δεν έχουν καμιά τρόικα, ξεσηκώθηκαν. Αντίθετα εμείς οι Έλληνες που οδηγούμαστε σαν πρόβατα στη σφαγή, περιμένουμε παθητικά το μοιραίο.

  Και ξέρετε γιατί; Κατά τη γνώμη μου βεβαίως… Υπάρχει μια κρίσιμη μάζα που λέγεται αστική «εντιμότητα», βολεμένη και κρατικοδίαιτη εν πολλοίς, που αδιαφορεί, επειδή η κρίση δεν την αγγίζει πολύ βαριά ακόμη. Αυτή η τάξη, είναι το μαξιλάρι που απορροφά τους κραδασμούς. Ο ΓΑΠ θα ξεπουλήσει όλα τα ασημικά και τίποτε δεν θα σταθεί εμπόδιο.

  Υπάρχουν ασφαλώς και άλλοι λόγοι που η κυβέρνηση θα πουλήσει την Ελλάδα χωρίς καμιά απολύτως αντίδραση:
  * Η ανεπάρκεια των ηγεσιών (πολιτικών, πνευματικών, συνδικαλιστικών) που ενώ στέκονται απέναντι στο μνημόνιο, αδυνατούν να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να τεθούν επικεφαλής.
  * Η υπεροχή του ατομικού έναντι του κοινού συμφέροντος που διαπερνά την Ελληνική κοινωνία
  * Η έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης
  * Η επιθετικότητα και η βιαιότητα που είναι διάχυτη στην κοινωνία
  * Η μεγάλη διαφθορά
  * Η έλλειψη πατριωτισμού κλπ

  Τώρα πότε θα ξεσηκωθεί η αστική εντιμότητα και θα κατέβει στους δρόμους;
  Όταν η κυβέρνηση θα ορίσει ανώτατο όριο αναλήψεων τα 200 ευρώ εβδομαδιαίως και θα απαγορέψει την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων. Ίσως όμως και τότε να μη σηκωθεί από το καναπέ…. Βλέπετε δόθηκε αρκετός χρόνος για να κάνουν φτερά οι καταθέσεις.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αρματιστής 21/05/2011 22:17:00

   Ρωτας και απαντας πολυ ορθα !!!! σε ολα !! ειδικα στο τελευταιο με τις αναληψεις !!
   εκει θα πονεσουν και οι μη Δ. Υπαλληλοι που θα εχουν απολυθει.. απο το βολεμα...

   ΠΠ

  • kiki avatar
   kiki @ Αρματιστής 22/05/2011 08:48:33

   Αν πρεπει να γινουμε Αργεντινη για να το καταλαβουν, οι αξιωτιμοι συμπατριτες μας, που μας πανε, τοτε το εχουμε χασει το παιχνιδι , ας το παρουμε αποφαση οτι θα πεθανουμε, εξαθλιωμενοι, χωρις υγεια, παιδεια, δημοκρατια.
   Αν καθομαστε μονο μπροστα στα πληκτρα και λεμε λεξεις, το χασαμε το παιχνιδι.
   Θελει δραση και αντιδραση, αρνηση, δεν τους θελουμε , να βγουμε στους δρομους, και να το διαδηλωσουμε.
   Αν ειναι να γινουμε Αργεντινη, , για να ξυπνησουμε , ας βολευτουμε στον καναπε και να περιμενουμε τον θανατο ηρεμα, γιατι αυτο ειναι θανατος, και μαλιστα εξαθλιωμενος, χωρις ιχνος αξιοπρεπειας.
   Θελουμε ετσι και καλα οι πιο μεγαλοι, θελουμε να καταδικασουμε και τα παιδια μας, και τα παιδια των παιδιων τους.
   Ας διωξουμε τους τοκογλυφους, ας διωξουμε και τα λαμογια τα ενεργουμενα των εντολοδοχων τους, οχι διωξιμο, ειδικο δικαστηριο, φυλακιση και εκποιηση της μαυρης κονομας.
   Επι Εσχατη Προδοσια, τιποτα αλλο.
   Αλλα αν ειναι να γινουμε Αργεντινη, που θα γινουμε , αφηστε μην διαμαρτυρεστε, λαος χωρις κοτσια , γραικυλοι, και νενεκοι.

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 22:13:27

  Σε μιλησα σε σενα βρε Αρματιστη !! στα λαμογια που εστρωσαν το δρομο τπυ ΓΑΠ !!!...
  Οσο στα αρματα, το γνωριζω και το εχω δηλωσει απ το 2008 εδω !
  Ασφαιρα τα πηραμε ! καιε γινε και χαμος με την προμηθεια ( Ρωσσοι, Ισραηλινοι.... )...

  ΠΠ

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/05/2011 22:42:54

   Αν κατάλαβα λάθος συγνώμη.

   Ξέρεις τι με ενοχλεί ΠΠ; Ότι όλοι γράφουμε ότι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και καταστροφή, ότι η δανειακή σύμβαση είναι κείμενο προδοτικό, ότι όλα αυτά που γίνονται είναι θανατικό, ότι η κυριαρχία παραδόθηκε, ότι το κράτος πρέπει να έχει τον έλεγχο σε κρίσμους τομείς, ότι δεν μπορεί να ξεπουληθεί το δημόσιο στα κοράκια που παραμονεύουν, αλλά δεν φθάνουμε ποτέ στο δέον γεννέσθαι;

   Επιτέλους τι πρέπει να γίνει;

 29. mind trap avatar
  mind trap 21/05/2011 22:54:38

  Θα μπορούσε ο Αντώνης τη Δευτέρα το πρωί κιόλας να έχει ένα +10% επιπλέον.
  Αν βγεί και δευσμευτεί ότι σαν κυβέρνηση δε θα κάνει δεκτή όποια πώληση Δημόσιας περιουσίας προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ.

 30. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 21/05/2011 23:59:53

  Βρε παιδιά , ποιά είναι η 'δρακουλοκόρη' που σύμφωνα με το βιβλίο της γραμματέως του Χριστοφοράκου μπαινόβγαινε στο γραφείο του 'παλιού συμμαθητή' της? Πάει πουθενά το μυαλό σας? Βρε φάκτωρ, κάντο θέμα σε παρακαλώ.
  http://paspartoy.blogspot.com/2011/05/blog-post_1102.html

 31. enas avatar
  enas 22/05/2011 00:01:44

  Το Δ.Ν.Τ χρηματοδοτείται με λεφτα κυρίως των Αμερικανών και τοκογλυφεί εις βάρος ολόκληρων κρατών. Εάν ήθελαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν θα το έκαναν με μηχανισμό Ευρωζώνης εντός Ευρώπης. Το παιχνίδι είναι στημένο και κάποιοι ονειρεύονται με το ευρώ. Θέλουν να τα ξεπουλήσουμε όλα και βιάζονται. Πολλοί Γερμανοί θέλουν για δικούς τους λόγους να γυρίσουν στο μάρκο , γι' αυτό και δεν τους πείραξε που χώρα της ευρωζώνης ελέγχεται από το Δ.Ν.Τ. Το Δ.Ν.Τ κάνει τη βρώμικη δουλειά για να ξεπουλήσει η Ελλάδα. Όσο για τους 'έξυπνους' Έλληνες κάνουν τα ίδια που έκαναν όταν είχαμε Χούντα και μας έσφαζαν στην Κύπρο. Ούτε τον Δουκάκη δεν στήριξαν , αλλά ψήφισαν τον 'φιλέλληνα' κολλητό του Μητσοτάκη, τον Μπους. Μας συμφέρει να διαλυθεί το ευρώ και να στραφούνε όλοι σε εθνικές οικονομίες. Προτιμώ να βγάζω 500 ευρώ δουλεύοντας με δραχμές παρά 1500 ζητιανεύοντας σε ευρώ. Οικονομική ανεξαρτησία , όχι ζητανιά. Κάποιοι θέλουνε να ζητιανεύουμε μονίμως δανεικά ευρώ. Όσο για τη δραχμή , όταν με το καλό ξαναέρθει μη τολμήσουν κάποιοι να κόβουν αβέρτα χρήμα για να διορίζουν κομματικούς στρατούς βουλιάζοντας τις ΔΕΚΟ. Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι η δραχμή καθαυτή ως εργαλείο ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής. Αυτοί που θέλουνε μια Ελλάδα ζητιάνα να πάνε αλλού. Οι ίδιοι που χρέωναν τις ΔΕΚΟ για να τις εμφανίσουν έπειτα ως προβληματικές και να τις ξεπουλήσουν. Εθνικά κράτη και Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Κεφαλαιοκράτες και Τοκογλύφοι. Εργοστάσια και Τράπεζες. Εθνικά Νομίσματα και Παγκοσμιοποιημένα Νομίσματα. Πραγματική Οικονομία και Πλαστά Χρέη. Παραγωγή και Κερδοσκοπία. Κεφάλαιο και Φούσκες.

 32. aggelosview avatar
  aggelosview 22/05/2011 00:45:43

  Ο Σαμαράς έχει κάνει έξυπνες επιλογές στους ανθρώπους του. Ο μόνος που μιλούσε για ισοσκελισμό των δημοσκοπικών στοιχείων εντός 16 μηνών ήταν ο Λαζαρίδης, αλλά τότε όλοι τον πέρασαν για γραφικό. Σήμερα επιβεβαιώνεται! Ο Φαήλος μας πέταξε το τυράκι. Πούτιν. Όλοι τσιμπίσαμε. Γουστάρουμε να δούμε τα λαμόγια στη φάκα σαν τα ποντίκια. Μαζί του κι ακόμη παραπέρα! Μακάρι στο πρόσωπο του Σαμαρά να εμφανιστεί ο Έλληνας πολιτικός που θα σπάσει το απόστημα και θα κυβερνήσει στιβαρά. Μία απορία έχω όμως: τι θα κάνουν με όλους τους ντορικούς που έμειναν πίσω; Πώς θα κυβερνήσουν όταν θα υπάρχει αντπολίτευση εσωτερικά; Ξεχάσαμε γρήγορα το Γιακουμάτο, το Γιαννόπουλο, το Ντινόπουλο ακομη και τον Μανώλη. Πώς θα κυνηγήσουν τα λαμόγια αν κάθε βράδυ πιάνουν στασίδι στα δελτία τους; Γιατί θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις, η δίψα όμως για εξουσία τους ενώνει. Στη ΝΔ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο Σαμαράς πρέπει να απαλλάξει το κόμμα από κατάλοιπα του παρελθόντος. Πρέπει μαζί του να έχει στρατευμένους κι όχι καιροσκόπους.

 33. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2011 02:00:57

  Τους άλλους που λες δεν τους ξέρω προσωπικά. για να εκφέρω σίγουρη άποψη. Ο Γιάννης Μανώλης όμως είναι άλλη περίπτωση, έχουμε μιλήσει μαζί σε εκδήλωση στην Αργολίδα και τον γνώρισα. Μου άρεσε.Έχω την αίσθηση ότι είναι αυθεντική λαϊκή πατριωτική δεξιά, με κοινωνική συνείδηση. Τον αδικείς.

 34. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2011 02:22:05

  Αγαπητέ Δήμο,
  Η άποψη μου είναι καθαρή. Γιατί να πουλήσουμε πράγματα κερδοφόρα και που σε λίγα χρόνια αποδίδουν ως κέρδος το τίμημα που θα εισπράξουμε από την πώληση τους, πχ ΟΠΑΠ. Είναι σαν να σφάζεις την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.
  Πιστεύω επίσης α) στο ισχυρό κράτος, β) ότι το κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας.
  Γι' αυτό ας πούμε, ας παράγουν ενέργεια ιδιώτες, αλλά το δίκτυο κι η εποπτεία θα ανήκει πάντα στο κράτος. Όπως κρατική πρέπει να είναι πάντα η Υγεία και η Παιδεία. Όποιος θέλει ιδιωτικές κλινικές με παχιές μοκέτες, μεγαλόβυζες νοσοκόμες και να του χρεώνουν και το κωλόχαρτο ή κυριλέ κολλέγια για τα τέκνα του, με γεια του με χαρά του. Ο Λαός όμως θα έχει αξιοπρεπή περίθαλψη σε δημόσια νοσοκομεία και ελληνική παιδεία σε δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια. Όποιος θέλει, με αυστηρές προδιαγραφές και σε συνεργασία με διακεκριμένα Ευρωπαϊκά κι Αμερικανικά Πανεπιστήμια, ας φτιάξει ιδιωτικό Πανεπιστήμιο (γιατί να τα ακουμπάμε σε Ιταλούς και Άγγλους;), υπό την εποπτεία του Κράτους για την έγκριση ελληνοκεντρικών προγραμμάτων σπουδών αλλά θα υπάρχουν υψηλής ποιότητας Δημόσια Πανεπιστήμια χωρίς άσυλα και μαλακίες, για τα παιδιά των Ελλήνων πολιτών που αριστεύουν και θέλουν να μπουν σε αυτά.
  Από την άλλη υπάρχουν οι πιο απίθανες εταιρείες που ανήκουν στο κράτος, από ορυχεία, έως φάμπρικες. Εδώ πουλάς με διεθνείς διαγωνισμούς με έμπειρους Συμβούλους, δεν ξεπουλάς σε εγχώρια λαμόγια με στημένες διαδικασίες.
  Ισχυρό Κράτος δεν σημαίνει μεγάλο Δημόσιο. Ισχυρό Κράτος σημαίνει σοβαρό κράτος, με ευνομία, ισονομία, εθνική στρατηγική, Εθνική Κρατική Ιδεολογία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και Υπηρεσίες Πληροφοριών, με ορθολογική διαχείριση πόρων, που διασφαλίζει την κοινωνική κινητικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και τσακίζει τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια. Προστατεύει το ελεύθερο επιχειρείν κι όχι τους ημετέρους. Κράτος ιδεών, αρχών και δικαιοσύνης και όχι κράτος κολλητών. Κράτος Ελληνικλό, ανθρωποκεντρικό, με ισχύ, αποφασιστικότητα, πατριωτική ηγεσία και στόχους.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2011 18:32:54

   Έλληνας κοινωνικά φιλελεύθερος!

 35. Apollonios avatar
  Apollonios 22/05/2011 02:26:47

  Να βγείτε στους δρόμους επιτέλους εκεί στην Αθήνα και να τα κάνετε όλα λίμπα, αυτό μόνο μπορεί να αλλάξει άρδην τη σημερινή κατάσταση...

 36. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2011 02:27:29

  Αγαπητέ Κώστα, δεν το είδσα. Θα το δω και θα σου πω την γνώμη μου. Εκτιμώ απεριόριστα την άποψη και την πνευματική ακεραιότητα του Κοτζιά. Και να σου πω κάτι; Δεν θεωρώ ότι είναι αντίπαλος της Κεντροδεξιάς. Θα 'λεγα στον Μούργο, να πει στον κοινό μας φίλο ότι θα ήταν εξαίρετος Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης του.

 37. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/05/2011 02:30:34

  Ιθαγενή, σε χαιρετώ σε στάση προσοχής! Εξαιρετικό κι εύστοχο το ιστορικό σου παράδειγμα. Να γιατί η πραγματική Πολιτική Επιστήμη είθναι η Ιστορία. Η κανονική, όχι τα "Μίκυ Μάους" του Σκάϊ, των Τατσοπουλοβερέμηδων.

 38. mojo62 avatar
  mojo62 22/05/2011 02:52:36

  Ο Γιάννης Μανώλης ανακοίνωσε πως διεκδικεί και ο ίδιος τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το τελικό ποσό που θα προκύψει υπέρ του από τα αναδρομικά θα το καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ από τον οποίο πληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας.
  Κιμπάρης και λεβεντάνθρωπος.Ρομπέν των δασών σε white collar version.

 39. Κώστας avatar
  Κώστας 22/05/2011 07:26:37

  Δεν βρίσκω το άρθρο στο Διαδύκτυο, φίλε Επώνυμε. Εγώ το βρήκα στην Αξία του Σαββάτου , η οποία είναι και η μόνη εφημερίδα την οποία αγοράζω.
  Για τα μερίσματα: ο σκόπος της μη φορολόγησης τους είναι η επανεπένδυση. Αν καταλήξουν κομπόδεμα, υπάρχει θέμα. Και είναι, όπως και να το κάνουμε, ένα μέτρο που ωφελεί πρωτίστως τα μεγάλα εισοδήματα.
  Για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού θεωρώ πως έχει δίκιο. Με την κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες( διαφθορά κλπ) οιοδήποτε σωστό στη θεωρία μέτρο κινδυνεύει να απαξιωθεί.
  Επίσης-και ξέχασα να το βάλω-ασκεί κριτική στην μη αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα. Και σε αυτό συμφωνώ.
  Σημεία της κριτικής Κοτζιά που διαφωνώ:
  1. Προσάπτει μη αναφορά του Αντώνη σε Τουρισμό και Ναυτιλία. Εχει άδικο. Δεν είναι έτσι. Υπήρξαν αναφορές και το Ζ.ΙΙ ήταν κατά βάση εξαγγελία μέτρων οικονομικής-δημοσιονομικής πολιτικής και όχι συνολικό κυβερνητικό πρόγραμαα
  2. Δεν κάνει καμία αναφορά στην πρόταση για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15%. Αυτή είναι η πλέον επαναστατική πρόταση Σαμαρά. Αυτή πονάει την ΕΕ( που λύσσαξε) διότι θα κάνει την χώρα θερμοκήπιο επενδύσεων.
  3. Χαρακτηρίζει το Ζ.ΙΙ μονόπλευρο(προς όφελος δηλαδή των ισχυρών) όταν ο Σαμαράς μιλάει για επαναφορά των συντάξεων και εναντιώνεται στις-οικονομικά ασύμφορες-απαιτήσεις.

  (Π.Π, Επώνυμε, ευχαριστώ για τις ευχές)

 40. sirmar avatar
  sirmar 22/05/2011 10:30:18

  Να συμφωνήσει ο σαμαράς κούρεμα στο δημόσιο τομέα 30εως40% και να αρχίσουν από το σπίτι της βουλής και τον πριν όλοι οι κηφήνες που παίρνουν δυο και τρεις σύνταξης μία Όλοι οι σύμβουλοι που είναι συνταξιούχοι στο σπίτι .
  Διότι δεν είναι κανένας φτωχός όλοι ήταν εισαγγελείς στρατιωτικοί αστυνομικοί και το σώοι τους έχουν πιάσει τα πόστα.

 41. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/05/2011 12:43:03

  Χρόνια πολλά σε όσους/όσες γιορτάζουν!

  Φαήλε καλημέρα!
  Είμαστε στη φάση της πλήρους αυτονόμησης των καθεστωτικών μμ-εξαπάτησης που ασκούν απροκάλυπτα δικτατορία, μόνα τους, χωρίς αντίπαλο και ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ!
  Το φρανκενστάιν ξέφυγε και έχει στραφεί όχι μόνο κατά ολόκληρης της κοινωνίας, αλλά και κατά των δημιουργών/πατρόνων του (υποτελών εταιρειών/υποτελών πολιτικών).
  Έκανε ο προέδρος του σεβ (χωρίς βιομηχανία) πέρσι στο συνέδριο των διαφημιστικών εταιρειών μια αποκαλυπτική δήλωση υποτέλειας, που πέρασε στα ψιλά και πασπαλίστηκε με χρυσόσκονη για να την καταπιούν οι αφελείς "η τηλεόραση επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο και αποτελεί πυλώνα του σύγχρονου πολιτισμού" (αυτό ήταν το νόημα...)

  Στις καθεστωτικές τηλεοπτικές και μιντιακές αυτές έχιδνες λοιπόν πρέπει να κοπούν τα κεφάλια.
  Είναι ο υπ. αρ. 1 εχθρός του Ελληνικού λαού.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 22/05/2011 17:03:55

   Θα έλεγα ότι είσαι και μετριοπαθής. Ο εν λόγω που αναφέρεις έχει πολύ στυλ, με τον αυθάδη προγναθισμό του παριστάνει την Μαρία Αντουανέτα του Μνημονίου. Θυμάαι πως τελείωσε η μανδάμ, ε;

 42. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/05/2011 20:19:59

  Φαήλο, όμοιως ομοίω αεί πελάζει.
  Γι' αυτό συμπέσαμε όλοι μας, εδώ.
  Οι απόψεις που εκφράζεις σε αυτήν ειδικά την ανάρτηση, ενώνουν όλους όσοι έχουν προσανατολισμό μια πατρίδα με πρώτα απ' όλα εθνική κυριαρχία και προτεραιότητα το λαϊκό συμφέρον.

  Πιστεύω επίσης ότι ο Νίκος (Κοτζιάς) θα γινόταν ένας πολύ καλός ΥΠΕΞ.
  Έχω όμως μια διαχρονική αμφιβολία, από το 93, για έναν άνθρωπο που πίστεψε στον ΓΑΠ.
  Μα, καλά, δεν τον έβλεπε; Δεν κατάλαβε το "ποιόν" του;
  Έπρεπε να αναλάβει εξουσία και να καταστρέψει τα πάντα, πρώτα;
  Γράφουμε εδώ, από χρόνια, ότι καλύτερα ο Λεβέντης ή ο Βεργής παρά ο ΓΑΠ.

 43. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 23/05/2011 01:02:51

  kαλησπέρα Φαήλε
  Ο Αντώνης το ξεκαθάρισε: «Απαιτείται ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ όλων των όρων του Μνημονίου» και οι προτάσεις του «ΖΑΠΠΕΙΟΥ-2» πρέπει να εφαρμοσθούν συνολικά ως πακέτο, ενώ είναι αυτονόητη η συμπαράταξη στη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους
  Αυτή τη λέξη ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ φοβούνται και τρέμουν. Τρέμουν γιατί ξέρουν πως στο Μνημόνιο θα γίνει λεπτομερέστατος έλεγχος κάθε γραμμής, υποπαραγράφου και εδαφίου και ό,τι δεσμεύει τις μελλοντικές γενιές θα απορριφθεί, φοβούνται πως θα αναθεωρηθεί η αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση και θα ακυρωθεί το «deal».Και τότε, τι γίνεται τότε; Γι΄ αυτό εδώ και 2 – 3 μέρες τώρα, το σύστημα «βαράει όλα τα αμόνια» ,απαιτώντας από συναίνεση έως συγκυβέρνηση, αλλιώς θα γίνουν εκλογές.
  Το δίλημμα είναι παλαιό (ο Αλαφούζος το έβαλε πρώτος), αλλά τώρα τίθεται πιο επιτακτικά και μάλιστα έχει την συνηγορία των εταίρων, όπως έδειξαν οι απαράδεκτες πιέσεις του Όλι Ρεν.
  Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του Παπανδρέου. Η σιωπή του στις δηλώσεις Ρεν ήταν εύγλωττη. Δείχνει ότι δεν είναι πια κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι. Ο Γιώργος άφησε τον Ευρωπαίο επίτροπο μήπως και πείσει τον «ανυπάκουο» Αντώνη, επειδή εκείνος δεν μπορεί. Και τελικά ούτε ο Όλι μπορεί.
  Άρα, συναίνεση δεν υπάρχει, οπότε δεν γίνεται συγκυβέρνηση. Άρα, εκλογές; Είναι όμως το πραγματικό δίλημμα «συναίνεση ή εκλογές»; Αυτό που ενδιαφέρει την οικονομική ολιγαρχία είναι η κυβέρνηση ή οι πολιτικές της; Προφανώς το δεύτερο, και κυρίως το περιεχόμενό του. Το διακύβευμα δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά πως θα μοιραστεί ο δημόσιος πλούτος, και ποιος θα πάρει και τι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.