#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2010 12:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κοινοβούλιο ή consulting company;Του Ρεπόρτερ

Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει δικαίωμα να απορρίπτει. Μόνο να επικυρώνει και να το χρησιμοποιούν εκείνοι, οι οποίοι λαμβάνουν τις δύσκολες και με μοιραίο πολιτικό κόστος αποφάσεις.

Η Βάσω Παπανδρέου υποστήριξε ότι η συζήτηση για το μνημόνιο δεν πραγματοποιείται επί της ουσίας δεδομένης της ψήφισής του, η οποία προηγήθηκε. Σε συζήτηση που είχε υποστήριξε ότι «η Βουλή λειτουργεί με νόμους και όχι με πολιτικές δεσμεύσεις».

Η γενικότερη εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί αν όχι να υποβαθμίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τότε σίγουρα να το παρακάμψει. Κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση της λειτουργίας της ελληνικής Βουλής».

Στα σκληρά μέτρα … για τη σωτηρία της πατρίδας, δηλαδή στο μνημόνιο της υποτέλειας αντέδρασαν τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι κ. Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαράς. Η κατάληξη και των τριών ήταν η διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Τις προηγούμενες ημέρες υπερπροβλήθηκαν οι αντιδράσεις που διαπιστώνονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αντιλαϊκό και σκληρό εργασιακό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο (με σκληρότερους, όπως λέγεται όρους από εκείνους που προτείνει η τρόικα). Η συνέχεια δόθηκε με διαρροές, των οποίων ο εγκέφαλος είναι ο Χάρης Παμπούκης:  «Δεν κυβερνάω με 153 βουλευτές» φέρεται να σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το νομοσχέδιο περνά ή πέφτουμε» φέρονται να εκβιάζουν άλλοι. Πόσοι αλήθεια θα καταψηφίσουν στην βουλή; Το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου παίρνει παράταση, αφού όλα θα συζητηθούν στην βουλή, δηλαδή σε ένα αναμενόμενο κοινοβουλευτικό φιάσκο. Και αν κάποιοι βουλευτές της συμπολίτευσης καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, τότε ποιος τους εγγυάται ότι θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ; Επίσης ποιος εγγυάται σε όσους σκέφτονται να αντιταχθούν στην σκληρή απέναντι στα λαϊκά και στα μεσαία στρώματα πολιτική της κυβέρνησης ότι δεν θα αντιμετωπιστούν από τα ΜΜΕ ως «αντάρτες» ή ως «υπαίτιοι» για την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ότι δεν θα στιγματιστούν απέναντι στο κομματικό ακροατήριο και ότι η πολιτική τους καριέρα θα τελειώσει άδοξα. Οι νέες διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι «αν πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις». Αυτή είναι η πίεση που ασκείται στην κοινωνία, ώστε να δράσει «υπεύθυνα», δηλαδή να δεχτεί χωρίς αντίρρηση την υπονόμευση του μέλλοντός της.

Τα «θεσμικά» ΜΜΕ δίνουν τον τόνο και αναλαμβάνουν να διαδραματίσουν τον ρόλο της ασπίδας για την κυβερνητική πολιτική. Γράφει το «Βήμα» δια χειρός της διοίκησής του στην πρώτη σελίδα την 23η Ιουνίου του 2010 «… η ευθύνη των βουλευτών όχι μόνο της συμπολίτευσης, αλλά και της αντιπολίτευσης είναι μεγάλη και ιστορική. Το δίλλημα ανάμεσα στα μέτρα και στην πτώχευση δεν μπορεί παρά να έχει την προφανή απάντηση».

Το Μέγαρο Μαξίμου «δίνει γραμμή» μέσω των ΜΜΕ, επιχειρώντας να μετατρέψει το ελληνικό κοινοβούλιο σε διευρυμένη συμβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης.  Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αιφνίδια τροπολογία του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με την οποία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση περί της εκπροσώπησης από τον ίδιο του ελληνικού δημοσίου και της υπογραφής κάθε μνημονίου συνεργασίας. Με βάση την τροπολογία δεν απαιτείται η κύρωση από την βουλή παρά μόνο η «συζήτηση και ενημέρωση». Αυτός είναι ο νέος ρόλος της βουλής τυπικά και άτυπα: Συμβουλευτικός!

«Συμβουλευτικό» ρόλο είχε όμως το κοινοβούλιο επί χούντας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 23/06/2010 12:31:18

  Άριστο!

  • maestros avatar
   maestros @ Αγανάκτηση 23/06/2010 13:50:28

   Ο Στέλιος Καζαντζίδης το 1998, τρία χρόνια πριν πεθάνει, έστειλε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό...

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/06/1998.html

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ maestros 23/06/2010 16:00:41

    Ο Καζαντζίδης είναι σαν το καλό κρασί όσο πιο πολύ μεγαλώνεις τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο του σαν καλλιτέχνη. Ανεπανάληπτος.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/06/2010 12:36:05

  Ο πατέρας, ΑΓΠ, έχτισε πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος την δήθεν βλάβη του από την Αποστασία.
  Ο γιός, κακέκτυπο, επιδιώκει να υψώσει σκιάχτρο νέας αποστασίας για να μαντρώσει τα, ούτως ή άλλως ανδράποδα, στις δικτατορικές, αντεθνικές επιλογές του.
  Με όχημα την πρωθυπουργοκρατία που ίδρυσε, πάλι, ο μοιραίος πατέρας του.

 3. Factorx avatar
  Factorx 23/06/2010 12:41:01

  «Λιγότεροι από 10 βουλευτές συζητούσαν χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση δομημένων ομολόγων. Η μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ την ώρα που η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη αποτέλεσε την αφορμή όπως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου να επιλέξει θέσεις μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες στο εντευκτήριο ή και εκτός Βουλής και όχι στα έδρανα όπου θα συμμετείχαν στη συζήτηση για μία υπόθεση η οποία χαρακτηρίζεται σκανδαλώδης με σοβαρότατο οικονομικό κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία».
  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει:

 4. hifi avatar
  hifi 23/06/2010 12:43:54

  Η Ελληνική Βουλή δεν είναι πολύ καλός Σύμβουλος: πολλοί από τους βουλευτο-συμβούλους δε διαβάζουν κ'αν τα προς ψήφιση, θα διαβάσουν τα προς συζήτηση;
  Κάνει και καλό καιρό, καλύτερα να παν για ψάρεμα.

  Μάλιστα, αν οι πολιτικοί μας πήγαιναν για ψάρεμα, έστω με ελεγχόμενες μίζες, θα μας στοιχιζαν λιγότερο.

 5. hifi avatar
  hifi 23/06/2010 12:45:17

  Άσε που οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει το διάβασμα.

 6. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/06/2010 12:49:56

  Δεν γραφει μονο το ΒΗΜΑ για δίλλημα ανάμεσα στα μέτρα και στην πτώχευση που δεν μπορεί παρά να έχει την προφανή απάντηση.
  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το θετει ποι ξεκαθαρα! Ζητα υπευθυνη κυβερνηση και αντιπολιτευση. Αν ειναι δυνατον να τις αλλαξουμε επι τοπου!!

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_20/06/2010_405316

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 23/06/2010 13:14:22

   Δείτε και αυτό τον ορισμό των δημοκρατικών διαδικασιών.
   Αφού ψήφισες κύριε πολίτα, τράβα να κάνεις καμιά άλλη δουλειά. Υπάρχουν άλλοι τώρα που τρέχουν για τα "συμφέροντά" σου.
   Απολάυστε τον τιτάνα της οικονομικής και πολιτικής επιστήμης Μπάμπη Παπαδημητρίου.
   Για γερά νεύρα

   h**p://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_23/06/2010_1291996

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/06/2010 13:16:58

    AAA!!! σιγουρα...ογκολιθος που προασπιζει του εργαζομενους

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/06/2010 15:00:57

    Δεν παιζεται ο ανθρωπος...εχω τη εντυπωση οτι θα μπορουσε να ειναι επικαφελης σε ενα νταμαρι και με το μαστιγιο να δινει τον ρυθμο εργασιας στους αλυσοδεμενους σκλαβους του 21ου αιωνα..ωωω ναι!!! τι μεγαλειο για τον κυριο μεγαλοσχημο αναλυτη. Και το βραδυ να κανει περισπουδαστεσ αναλυσεις στον ΣΚΑΙ πως ετρεχαν τα δακρυα , το αιμα και ο ιδρωτας της πλεμπας.

   • Άνθρωπος τις avatar
    Άνθρωπος τις @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/06/2010 17:19:21

    Όλοι οι Παπαδημητρίου αυτού του κόσμου είναι βασικά ίδιοι, απλώς μερικοί είναι πιο ίδιοι από τους άλλους.

    Θα το γράφω μέχρι να πάρω σύνταξη (καλό, ε;) :

    Παπαδημητρίου = σοβαροφανής ξεδιάντροπος μισθοφόρος του Αλαφούζου

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 23/06/2010 13:05:13

  Η νέα διοικητική δομή -στην οποία δόθηκε το όνομα «Πρόγραμμα Καλλικράτης» έφερε ριζικές αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Πέρα από το γεγονός ότι το νέο νομοσχέδιο εξυπηρέτησε «σκοπιμότητες κομματικής κοπτοραπτικής» θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές στην λειτουργία του κράτους με βασικό χαρακτηριστικό την ενσωμάτωση των περιφερειακών και των τοπικών αρχών στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, πλέον δεν θα είναι μόνο γνωμοδοτικού ή εκτελεστικού χαρακτήρα όργανα.

  Σε αυτή την κατεύθυνση οι περισσότερες αποφάσεις νομοθετικού χαρακτήρα θα λαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
  Οι εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών θα ενισχύσουν τη θέση τους απο τη στιγμή που θα έχουν ημιαυτόνομο χαρακτήρα με αποτέλεσμα στο μέλλον η Ευρώπη να φτάσει σε σημείο να θεωρείται ως σύνολο και όχι ως 27 συνεργαζόμενα κράτη.

  έτσι κάποια στιγμή θα φτάσουμε όχι μόνο το ελληνικό κοινοβούλιο να μην έχει το δικαίωμα να απορρίπτει, αλλά και να μην έχει ρόλο, δλδη θα πάμε από την Ευρώπη των κρατών στην Ευρώπη των περιφερειών.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2010 13:15:07

  ΠΑΣΟΚ
  Πουλαμε
  Αερα
  Σε
  Ολοκληρο
  Κοινοβουλιο

  και ειναι και επιδοτουμενο ΑΠΕ.

  ΠΠ

 9. nov11 avatar
  nov11 23/06/2010 13:16:54

  H 'απειλή'για προσφυγή στις κάλπες δεν είναι παρά η ασφυκτική λαβίδα των βουλευτών της πλειοψηφίας προς χειραγώγιση για να περάσουν τα μέτρα.
  Δεν αφήνουν τόσο εύκολα την εξουσία....είναι γλυκιά και θα το σκεφθούν πολύ πριν ψηφίσουν.Εκεί ποντάρουν!!!
  Οι επιτροπές χωρίς άμεσο αποτέλεσμα (δήμευση-φυλακή)αλλά με κομματικούς συμψηφισμούς άρχισαν να κουράζουν και θυμίζουν τα σήριαλ του Φώσκολου.....
  Εξάλλου αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους το έργο ,το τέλος και για πιο λόγο γυρίζεται...

 10. Τάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Τάσος,Θεσσαλονίκη 23/06/2010 13:17:09

  Συμφωνώ με την Καθημερινή. Στην χώρα μας η εκάστοτε αντιπολίτευση φορά το μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας,ουσιαστικά του λαϊκισμού. Η πολιτική και οι πολιτικοί του τόπου δυστυχώς αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται ανεπαρκής.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/06/2010 13:39:59

  Όταν η Τζέιν πρωτογνώρισε τον Ταρζάν,
  ένιωσε μια έλξη και εκεί που τoν ρωτούσε για τη ζωή του, τον ρώτησε και πως έκανε σεξ.
  «Ταρζάν δεν ξέρει σεξ», της απάντησε..
  Η Τζέιν του εξήγησε τι ακριβώς είναι το σεξ.
  Ο Ταρζάν της είπε, «Ααα, Ταρζάν χρησιμοποιεί τρύπα στο δέντρο.»
  Φρικαρισμένη, του λέει, 'Ταρζάν το κάνεις λάθος, αλλά θα σου δείξω πως γίνεται.»... See more
  Βγάζει τα ρούχα της και ξαπλώνει στο έδαφος. «Εδώ!», του λέει. «Πρέπει να το βάλεις εδώ μέσα!»
  Ο Ταρζάν βγάζει το ταρζανοσλίπ, πλησιάζει με μια απίστευτη στύση, και της δίνει μια δυνατή κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια.
  Η Τζέιν κυλιέται σφαδάζοντας για λίγα δεύτερα που φάνηκαν ατελείωτα.
  Τελικά συνέρχεται κάπως και στριγκλίζοντας τον ρωτάει,
  «ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ;!!!!»
  «Ταρζάν τσεκάρει πρώτα για μέλισσες!»

  Ο δικος μας ο Ταρζαν τσεκαρε για μελισσες ???

  ΠΠ

 12. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/06/2010 13:44:29

  Η "δημοκρατία" μας τηρεί απλώς τα προσχήματα. Θα μπορούσαμε χωρίς υπερβολή να την πούμε Προσχηματική Δημοκρατία. Ομως θα είναι λάθος γιατί δεν πρόκειται για δημοκρατία. Ολιγαρχία είναι.

  Η δε Βουλή, με τον τρόπο που λειτουργούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, σαφώς και δεν έχει καμμία σχεση ούτε με δημοκρατία ούτε με Βουλή όπως την ξέρουμε από τις αρχαίες δημοκρατίες. Που έχουν και την πατέντα στο κάτω-κάτω.

  Η Βουλή είναι μία Σύγκλητος. Και καλά θα κάνουμε να την ονομάσουμε και έτσι: Σύγκλητος. Οπως ακριβώς στα αυτοκρατορικά χρόνια. Τότε δηλαδή που, όπως και τώρα, δεν είχε παρά μία και μόνον δυνατότητα: Να ΚΥΡΩΝΕΙ τις αποφάσεις του αυτοκράτορα.

  Σύγκλητος λοιπόν για να ξέρουμε τι μας γίνεται.
  Βουλή όχι.

  Το λεξικό μου λέει ότι η λέξη βουλή (δωρ. βωλά, αιολ. βόλλα) προέρχεται από το ρήμα βούλομαι, και σημαίνει την βούληση και την θέληση.

  Και η Βουλή στην κοινοβουλευτική δημοκρατία (ο θεός να τους το ξεπληρώσει), το μόνο που βούλεται και που θέλει είναι να μην κακοκαρδίσει τα ολιγαρχικά της αφεντικά.

  Θραξ Αναρμόδιος

 13. pizza avatar
  pizza 23/06/2010 14:18:33

  Που εισαι ρε Αντωνη σημερα να πης τιποτε για το λιμανι σημερα, να φανης ανωτερος απο τους αλλους αρχηγους? Το Π.Α.Μ.Ε κυβερνα αυτη τη χωρα και τη βουλη?

 14. neotera avatar
  neotera 23/06/2010 16:47:34

  Προς ώρας δεν κυβερνά κανείς. Οταν κυβερνήσει κάποιος, ακόμα και το ΠΑΜΕ, τότε θα ανοίξουν τα λιμάνια κι ότι πρέπει άλλο οπωσδήποτε να ανοίξει... Ακόμη και η καλή μας διάθεση, η αλληλεγγύη και η σιγουριά για το μέλλον.

 15. bgtrottel avatar
  bgtrottel 23/06/2010 21:29:33

  Φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη Δημοσιογράφοι " Ρεπόρτερ" που καταγράφουν την πραγματικότητα ή έστω τις αντιδράσεις, όπως τις αντιλαμβάνονται και όχι μόνον αυτοί, αλλά και ο απλός πολίτης. Και, συγχαρητήρια για την προβολή αυτών των απόψεων που εκφράζουν πολυ κόσμο.
  Κάποιες όμως διευκρινήσεις πρέπει να καταγραφονται για να καταλαβαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι, οι αδαείς.
  Απο πότε τα "παιδιά" της Ε.Ε, οι διατελέσαντες επίτροποι,υπάλληλοι της Ε.Ε και των τραπεζών, και όλοι οι στρατολογηθέντες απο τις Ε.Ε.Ε, έχουν την δημοκρατική νομιμοποίηση να προβάλουν απόψεις, με το πρόσχημα της διάσωσης της χώρας απο την δήθεν καταστροφή,υπερακοντίζοντες ακόμη και αυτές τις προτάσεις της τροϊκας, αν όχι απαιτήσεις;
  Όλοι αυτοί που έχουν την δημοκρατική νομιμοποίηση (Βουλευτές) να εκφράζουν τουλάχιστον αυτούς που τους ψήφισαν, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα ανεχθούν σε μία ανεξάρτητη χώρα την επιβολή νομοθετικών πράξεων απο μη μέλη της Βουλής και ξένες δυνάμεις; Να έρθουμε και εμείς τότε, οι απλοί πολίτες,να νομοθετήσουμε όπως μας βολεύει. Θα έχουμε τουλάχιστον την βασική προϋπόθεση, ότι είμαστε Έλληνες.

 16. SARACTOR avatar
  SARACTOR 24/06/2010 16:19:46

  Έγραψες Ρεπόρτερ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.