#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καπετάνιος στο πειρατικό που λέγεται "Ελλάς" ή συγκυβερνήτης στη σκούνα του παρελθόντος;

 (Ο Σαμαράς ως εθνικός ηγέτης και όχι ως κομματικός αρχηγός)Θα τα πω όπως τα αισθάνομαι. Δεν πιστεύω στις επαναδιαπραγματεύσεις Μνημονίων από θέση προβάτου προς σφαγή. Θεωρώ τους τακτικούς επισκέπτες της χώρας από την Εσπερία, οικονομικούς τρομοκράτες. Δεν ανέχομαι να με χειρουργούν με βρόμικο νυστέρι χωρίς αναισθησία. Και σε αυτό ακολουθώ το αμερικανικό δόγμα. Δεν συναλλάσσομαι με τρομοκράτες.

Τα μνημόνια και οι όροι τους είναι αδιέξοδα. Οι οικονομικές παραδοχές τους και η μεθοδολογία τους είναι ξεπερασμένες από τις περιστάσεις. Δεν μπορεί η χώρα να ελπίζει ότι θα σωθεί εφαρμόζοντας τις βαρείες ή πιο ελαφρές εκδοχές ενός σχεδίου που είναι φτιαγμένο να αποτύχει. Ούτε ότι με συγκυριακή και ευκαιριακή μικροδιαχείριση των πραγμάτων μέσω ετερόκλητων λυκοσυμμαχιών με πολιτικούς αντιπάλους θα επιτευχθεί επιδιόρθωση των καταστάσεων.

Αλλά το κυριότερο, δεν μπορεί αυτή η χώρα να ορθοποδήσει αν δεν αισθανθεί ελπίδα και αισιοδοξία, αν δεν τονωθεί το φιλότιμο και η λεβεντιά μας. Αν δεν φύγει το μαύρο σύννεφο απαισιοδοξίας από τα πρόσωπά μας.

Και αυτό είναι καθήκον πρωτίστως του Πρωθυπουργού.

Ο οποίος αμέσως μόλις του επιτρέψει η υγεία του, πρέπει ο ίδιος να δώσει το ρυθμό. Πως;

Καταρχήν να κόψει τον αέρα ορισμένων συνομιλητών μας από την Δύση, που νομίζουν ότι απευθύνονται σε υποτακτικούς. Χωρίς πολλές διπλωματικές ευγένειες, να απαντήσει στην προσβολές με άμεσο και ευθύ τρόπο. Όταν η κάθε κυρία Λαγκάρντ, ο κάθε κύριος Τόμσεν, ο κύριος Ρεν, ή όποιος άλλος κύριος ή κυρία προσβάλλει τους Έλληνες και την Ελλάδα, να βγει αυτός πρώτος και να κατακεραυνώσει τους υβριστές. Να σηκωθεί και να πει στον κύριο Σόϊμπλε «και ποιος είσαι εσύ που μιλάς έτσι για τους Έλληνες; Ποιος σου έχει δώσει αυτό το δικαίωμα;». Δεν μας δανείζουν δωρεάν. Με τόκο μας δανείζουν και μάλιστα πικρό. 110 δις ευρώ θα δώσουμε για τόκους στους διασώστες μας μέχρι το 2020.

Θα μας εκβιάσουν λέει με το παραμυθάκι ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ; Να σηκώσει το γάντι ο Πρωθυπουργός και να τους πει κατάμουτρα ότι το Ευρώ δεν είναι ο Θεός για τους Έλληνες. Οι Έλληνες έζησαν και πριν το ευρώ και θα ζήσουν και μετά από αυτό. Αν δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα στο Ευρώ, μπορεί και η Ελλάδα κάλλιστα να πράξει προς το συμφέρον της ότι νομίζει καλύτερο. Ο εφιάλτης τους δεν είναι αν θα πάμε στη δραχμή. Αλλά περισσότερο αν ξεστομίσουμε τις λέξεις «ΑΟΖ», υδρογονάνθρακες»,...«δολάριο».

Να ζητήσει επισήμως να συγκληθεί με πρωτοβουλία της Ελλάδος, Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό θέμα. Τώρα, που ακόμη και ο ΟΟΣΑ, αλλά και άλλοι ξακουστοί οικονομικοί αναλυτές και γκουρού της οικονομίας διαπιστώνουν ολοένα και πιο φωναχτά ότι τα Προγράμματα της Τρόϊκα είναι αποτυχημένα, λανθασμένα. Να πάει εκεί και με νούμερα και αποδείξεις να δώσει να καταλάβουν όλοι ότι δεν πάει άλλο η οικονομική αφαίμαξη και το κοινωνικό ντόμινο καταστροφής στη χώρα. Να απαιτήσει αλλαγές. Όχι να τις ζητήσει. Να τις απαιτήσει. Και όχι μια και δύο. Όλες, όσες νιώθει και γνωρίζει ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία. Όλο του το προεκλογικό πρόγραμμα και μαζί και όλο το πρόγραμμα και των άλλων πολιτικών δυνάμεων στα δεξιά του, που πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Αυτό το περιβόητο Εθνικό Σχέδιο, που από εδώ, το Antinews, πολλοί έχουμε αναφερθεί. Να απαιτήσει να γίνουν όλα αποδεκτά. Και κυρίως να μην πουλήσει κανένα ασημικό, επειδή έτσι λένε οι υπάλληλοι της Διεθνούς Δανειστικής. Καμία υποδομή. Ιδίως ρεύμα, νερό, δίκτυα διανομής, κρατικά μονοπώλια.

Και αν του πουν ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι;

Τότε πρέπει να σκεφτεί ως Εθνικός Ηγέτης και όχι ως αρχηγός κόμματος.

Να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Απελευθερωμένος από τον φόβο για το αύριο του ίδιου και της χώρας. Αν κάποιοι σημερινοί υπουργοί του και στελέχη της κυβέρνησής του δεν μπορούν, να εγκαταλείψουν. Να διαλέξει να βάλει στην κυβέρνηση καταδρόμια, κομμάντα με γόνατα, που δεν τους κρατά καμία Siemens και καμιά μυστική υπηρεσία. Και στη συζήτηση πριν την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης:- Να αναστείλει κάθε συζήτηση με την Τρόικα μέχρι νεωτέρας.

- Να ανακοινώσει εντός ωρών, την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ σε όλο το εύρος της.

- Να θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε κόκκινο συναγερμό, για να μην αφήσει σε κανέναν στη γειτονιά να νομίζει ότι εδώ κατοικούν πρόβατα που φοβούνται τον ίσκιο τους.

- Να ανακοινώσει την διερεύνηση του Εγκλήματος της προσφυγής της χώρας στα Μνημόνια και ότι οι ένοχοι θα πάνε φυλακή.

- Να ξεκαθαρίσει στους μπετατζήδες και τους παλαιοεφοπλιστές καναλάρχες ότι αν θέλουν άδεια εκπομπής και αναμετάδοσης, θα πρέπει να καταβάλλουν τίμημα. Και αν δεν το καταβάλλουν, να δεσμευτεί ότι θα τους κλείσει.

- Να διακηρύξει ότι οι λαθρομετανάστες έχουν διορία 6 μηνών να εγκαταλείψουν τη χώρα με όποιο μέσο μπορούν και για όποιο προορισμό επιθυμούν. Η Ελλάς δεν θα τους εμποδίσει. Μετά το εξάμηνο, θα αρχίσει κυνηγητό, με τους κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας πλήρως απελευθερωμένους.

- Να δηλώσει ότι θα καταργήσει άμεσα το νόμο Ραγκούση. Και μιας και η νέα Βουλή είναι αναθεωρητική, να δεσμευτεί με χρονοδιάγραμμα, ότι, μεταξύ άλλων, θα καταργήσει το άρθρο περί ευθύνης Υπουργών και θα άρει οριστικά και ρητά τη μονιμότητα στο δημόσιο και για τους νεοεισερχόμενους και για τους υφιστάμενους. Ας πει στη Βουλή «Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί επειδή το λέει η Τρόϊκα. Αλλά θα είμαι εγώ που θα υπογράψω τα διατάγματα για να απολυθείτε όλοι, αν δεν σοβαρευτείτε».

- Να φέρει άμεσα νέο φορολογικό νόμο, δίκαιο με τους συνεπείς και σκληρό με τους φοροφυγάδες καθώς και νέο επενδυτικό νόμο, που θα προστατεύει την υγιή επιχειρηματικότητα και την επενδυτική δραστηριότητα.

- Να απευθυνθεί στους Έλληνες, στην Ελλάδα και στον κόσμο και να ζητήσει συστράτευση και εθνική ομοψυχία.

Μας λένε ότι είμαστε σε πόλεμο. Μα στον πόλεμο αυτό δεν έχουμε ρίξει ούτε μια ντουφεκιά, έστω και μεταφορικά. Αφού μας πολεμούν, ας καλέσει ο Πρωθυπουργός τους Έλληνες στα όπλα. Η κραυγή μας είναι αρκετή για να παγώσει το αίμα και το ειρωνικό χαμόγελο του Αλταφάζ και των αφεντικών του.

Και σε ότι αφορά το εξωτερικό; Να ξεκινήσει άμεσα επαφές με τις Η.Π.Α. τη Ρωσία και την Κίνα. Για τα οικονομικά, τα νομισματικά, τα ενεργειακά, τα αναπτυξιακά, τα γεωπολιτικά, τα εξοπλιστικά, για όλα τα θέματα. Η γειτονιά μας είναι ξανά στο παγκόσμιο προσκήνιο και οι διπλωματικές μας ευχέρειες πιο πολλές παρά ποτέ, παρά την προσωρινή δεινή οικονομική μας κατάσταση

Να καταλάβουν οι Βρυξέλλες και το παγκόσμιο σύστημα ότι από την ημέρα εκείνη τελείωσε η εποχή που όλοι έβλεπαν τους Έλληνες από την καλή, τους κοίμιζαν και τους εκμεταλλεύονταν. Από την μέρα εκείνη, όλος ο πλανήτης θα καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να μας δουν και από την ανάποδη.

Ποιος θα τον ρίξει; Ποιος από τους Βενιζελοκουβέληδες θα τολμήσει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση;

Και αν το κάνουν; Αν ακούσουν τον κομματικό τους μηχανισμό και τις ιδεοληψίες τους;

Ποια Χρυσή Αυγή τότε και ποιοι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα του αρνηθούν ψήφο εμπιστοσύνης; Ποιοι πολιτικοί από αυτούς τους χώρους θα σκεφτούν μικροπολιτικά και μικροκομματικά καταψηφίζοντας ένα Πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση, όταν έχει βγει στο πανελλήνιο και δεσμευτεί κατ' αυτό τον τρόπο; Αν αρνηθούν θα εξαφανιστούν και θα πάρουν το ανάθεμα της Ιστορίας. Αν έχουν άντερα, θα συστοιχηθούν και θα δώσουν μάχη. Όχι οπισθοφυλακών, αλλά χαρακωμάτων, με υπουργούς και στελέχη στην κοινή προσπάθεια.

Δεν είναι θέμα εδρών στη Βουλή. Είναι κοινωνική και εθνική απαίτηση. Αυτά τα λέμε όλοι μεταξύ μας και τα κουβεντιάζουμε. Αυτός είναι ο μύχιος πόθος μας για να δούμε την πατρίδα μας να κοιτά περήφανη πάλι με αισιοδοξία το μέλλον της. Να χαμογελάσουμε, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι ναι, για άλλη μια φορά, θα βαδίσουμε το δρόμο της φωτιάς. Αλλά θα τον βαδίσουμε ως Έλληνες. Με το κεφάλι ψηλά και το απόκοσμο χαμόγελο της φυλής στα χείλη μας. Αυτό το χαμόγελο, που δεν καταλαβαίνουν οι Γότθοι του Βορρά και ούτε πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ.

Σας ρωτώ. Ποιος μετά από αυτά δεν θα πληρώσει φόρο, έστω και αν ξέρει ότι θα του λείψουν ή θα δυσκολευτεί; Ποιος μετά από αυτά θα κάνει απεργία; Ποιος μετά από αυτά δεν θα δουλέψει και υπερωρία αν χρειαστεί; Ποιος μετά από αυτά δεν θα σφίξει στα δόντια το μαχαίρι και δεν θα σαλτάρει μέσα στο πειρατικό που λέγεται Ελλάς;

Το σκαρί μας είναι γερό και ξακουστό. Πλέει στους ωκεανούς χιλιετίες τώρα και έχει αντιμετωπίσει φουρτούνες και καταιγίδες φοβερότερες από την σημερινή. Υπηρετείται από ναύτες αγέρωχους και ατρόμητους, τρελούς, τους έχουν πει στους αιώνες. Αυτούς που δεν γνωρίζουν από φόβο.

Πλοίαρχο θέλει το ρημάδι.

Πλοίαρχο.

Ιεροφάντης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Trelos avatar
  Trelos 06/07/2012 08:20:47

  "...Θα μας εκβιάσουν λέει με το παραμυθάκι ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ; Να σηκώσει το γάντι ο Πρωθυπουργός και να τους πει κατάμουτρα ότι το Ευρώ δεν είναι ο Θεός για τους Έλληνες. Οι Έλληνες έζησαν και πριν το ευρώ και θα ζήσουν και μετά από αυτό..."

  Μα καλά, εσείς δεν κράζατε τον Τσίπρα όταν έλεγε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ;;;;

  • regeneration avatar
   regeneration @ Trelos 06/07/2012 12:24:31

   Από όλο το άρθρο αυτό το συμπέρασμα έβγαλες;;;;;

   • Αείμνηστος avatar
    Αείμνηστος @ regeneration 07/07/2012 09:30:17

    Δεξιός είμαι, Σαμαρά δεν ψήφισα, θέλω και ελπίζω να πετύχει γιατί με ενδιαφέρει το μέλλον των ελλήνων , και το δικό μου.
    Μ ε χαρά βλέπω μετά τις εκλογές , τους αρθρογράφους στο αντιnews να ασκούν καλόπιστη κριτική και να επιμένουν στην τήρηση των δεσμεύσεων Σαμαρά, που ήταν και ο κύριος λόγος που κέρδισε τις εκλογές.Παράλληλα επιτέλους ακούγεται και η κουβέντα οτι το ευρώ δεν είναι το ιερό δισκοπότηρο( το αντίθετο μάλλον), και δεν αξίζει για τίποτα να αυτοκτονούν καθημερινά άνθρωποι.
    προσέξτε, δεν αυτοκτονούν επειδή έφτασαν στον πάτο, αυτοκτονούν επειδή δεν ξέρουν που είναι ο πάτος και δεν βλέπουν ακτίνα φωτός.Αν όλοι μας βλέπαμε οτι αύριο θα έχουμε μισό τοις χιλίοις βελτίωση στη ζωή μας , θα βάζαμε τα δυνατά μας .Αλλά ας μου πεί ένας , μισθωτός όχι εισοδηματίας βολεμένος, οτι δεν του γυρίζουν τα μυαλά όταν βλέπει την τρόικα να συμπεριφέρεται σαν τον κοτζαμπάση ?Και επίσης δεν πειράζει αν το άρθρο έχει σημάδια ΣΥΡΙΖΑ μέσα, σημάδια ΠΑΣΟΚ δε θα πρέπει να έχει.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Trelos 06/07/2012 18:47:10

   Να σου πώ αγαπητέ Ιεροφάντη ποιός μετά απο αυτά δεν θα πληρώσει φόρους;
   Δεν θα πληρώσει κανένας. Ποιός θα κάνει απεργία; Όλοι. Γιατί θα μείνουν απλήρωτοι. Ποιός δεν θα σαλτάρει στο πειρατικό; Θα σαλτάρουν.
   Οχι στο πειρατικό. Στο Μεταναστευτικό. Όσο για τους αγέρωχους ναύτες
   αυτοί θα πετάξουν απο το πειρατικό τον καπετάνιο που τους οδηγεί στα βράχια. Και μετα θα ψάχνουν για σωσίβια.

  • Economist avatar
   Economist @ Trelos 06/07/2012 23:39:13

   Οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί - για τους δικούς τους λόγος ο καθένας - ήταν έτοιμοι να ανοίξουν σαμπάνιες μόλις έβγαινε ο Τσίπρας. Τι καλύτερο από το να βάλεις ένα λύκο να φυλάει το κοπάδι! Τώρα που δεν βγήκε είναι αναγκασμένοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα φανούν τα σχέδιά τους.

 2. Φελίζα avatar
  Φελίζα 06/07/2012 08:24:27

  Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμε .....

  • tak avatar
   tak @ Φελίζα 06/07/2012 08:53:51

   Μπράβο καπετάνισσα Φελίζα!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Φελίζα 06/07/2012 10:49:33

   www.youtube.com/watch?v=9_FHZGa1wjY

 3. tak avatar
  tak 06/07/2012 08:24:54

  Μπράβο Ιεροφάντη... Τα είπες καλά... Αυτός ο Τρελαντώνης είναι καλός καπετάνιος και καλά θα το πάει το σκαρί... Αν είχε και κάποιους σαν το ... Δαναό ύπαρχους, θα πήγαινε ... πετώντας... Πέρα από το ότι ο Δάσκαλος θα πέταγε με κλωτσιές στη θάλασσα όλους τους αχρείους και άχρηστους "μούτσους"... Σου βάζω ΔΕΚΑ με τόνο και ας το διαβάσουν -το κείμενό σου- άνθρωποι, τους οποίους ενδιαφέρει περισσότερο από μένα.
  Φυσικά εγώ δεν πρόκειται να σου πω ποτέ πως πρέπει να το διαβάσει ο καπετάν Αντώνης...

 4. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 06/07/2012 08:45:16

  Ελπίζω ο πρόεδρος να διαβάσει το άρθρο ........υπάρχει και αυτό το "Option" και δεν ακούγεται καθόλου άσχημο!!!!!!!!
  Πάνω απο όλα η αξιοπρέπεια τον Ελλήνων.....

 5. Δημητρης ο Ροδιος avatar
  Δημητρης ο Ροδιος 06/07/2012 08:45:28

  ++++++100000++++
  Τυπωσα το αρθρο και υποσχομαι πως θα το δωσω σε ολους τους γνωστους μου και φιλους. Οι μισοι και παραπανω απο αυτους, οπως και εγω, θα στειλουν μυνημα στον προθυπουργο για να δηλωσουν πως συμφωνουν με το αρθρο του Ιεροφαντη
  Επλιζω πως και ολοι που θα το διαβασον θα πραξουν το ιδιο.
  Ενα Email στον προ

 6. Αννίτα avatar
  Αννίτα 06/07/2012 08:50:27

  ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ, ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΝΕΨΑΝΕ ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
  ΚΑΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
  ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ.

 7. stathis08 avatar
  stathis08 06/07/2012 08:58:12

  Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και όχι αυτά που ΘΑ γίνουν.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ stathis08 06/07/2012 10:29:24

   Κι εγώ αυτό λέω, αλλά συμφώνησα να περιμένω. Ας περιμένουμε λίγο ακόμη. Δώσαμε χρόνο σε τόσους απατεώνες πολιτικούς. Ας δώσουμε λίγο και στον Σαμαρά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην την πατήσουμε και αποδειχτεί ότι πετάξαμε την τελευταία ευκαιρία.

 8. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 06/07/2012 09:01:12

  ++++100000000000000000000++++++++++μέσα κ´ εγω

 9. πολιτης avatar
  πολιτης 06/07/2012 09:05:56

  προσυπογραφω.

 10. Κώστας avatar
  Κώστας 06/07/2012 09:06:30

  Κάποιος "Τρελός" θα το τομήσει και θα τον γράψει η Ιστορία με χρυσά γράμματα ελπίζω να είναι ο ΣΑΜΑΡΑΣ..

 11. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 06/07/2012 09:06:43

  Το αρθρο σας ειναι πολυ σωστο, με μια μικρη παρατηρηση: Ζητατε απο τον Αντωνη Σαμαρα να συμπεριφερθει σαν τον Αλεξη Τσιπρα ! (περιμενω ειρωνικα σχολια εξοργισμενων εθελοτυφλουντων).

 12. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 06/07/2012 09:17:57

  απο τα καλυτερα αρθρα που διαβασα τους τελευταιους μηνες!


  απλα εκπληκτικο

 13. Θάνος Κηφισιά avatar
  Θάνος Κηφισιά 06/07/2012 09:19:21

  Αυτό το κείμενο θα μπορούσε κάλλιστα να συνιστά το προεκλογικό μανιφέστο της Χρυσής Αυγής.
  Από ότι γνωρίζω η Νέα Δημοκρατία είναι μια κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη και όχι ένα σκληρό ακροδεξιό κόμμα ανεφάρμοστης λαϊκίστικης ρητορείας.

  • man8os avatar
   man8os @ Θάνος Κηφισιά 06/07/2012 09:49:17

   Oποιος δεν ξερει το συμφερον του δεν μπορει ουτε να το υπερασπιστει ουτε να προτεινει λυσεις.
   Αυτο συμβαινει με εσενα...

   • man8os avatar
    man8os @ man8os 06/07/2012 09:50:40

    στο παιδι απο την Κηφισια παει

    Οσο για το αρθρο ειναι εξαιρετικο

  • ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС avatar
   ΤИΤΟΡΜΟC ЭTOЛOС @ Θάνος Κηφισιά 06/07/2012 16:02:23

   @ Θάνος

   " ...και όχι ένα ΣΚΛΗΡΟ ... κόμμα..."

   Φίλε, αν έχεις πρόβλημα με τα... σκληρά, σταμάτα να τα παίρνεις!

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/07/2012 09:29:18

  Προσυπογράφω Ιεροφάντη. Δεν πιστεύω στ' αυτιά μου όταν ακούω να μιλάν έτσι για την Πατρίδα μου, και εξ' αιτίας μιας διεφθαρμένης αλήτ που ακόμα μας κουνά το δάκτυλο, οι ευρωπέη.

 15. abc avatar
  abc 06/07/2012 09:41:49

  Ιεροφάντη μήπως μπέρδεψες τα κείμενα και αντί για το δικό σου ανάρτησες κάποιο γράμμα του Τσίπρα στον Σαμαρά? Αυτά που λές είναι ΟΛΟ το πρόγραμμα του Τσίπρα και αν το δεχτεί ο Σαμαράς θα έχουμε όντως Εθνική Κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που και κατα την δική μου άποψη θα ήταν το ιδανικό αυτή τη στιγμή για τη χώρα. Αν ο Σαμαράς δεχτεί την άποψή σου, ο Τσίπρας θα είναι υποχρεωμένος να στηρίξει τουλάχιστον άν δεν συνεργαστεί με την κυβέρνηση. Αν δεν το κάνει, θα ξαναπάει στο 4%. Θα τολμήσει ο Σαμαράς? Δεν το πιστεύω.
  Η νέα επστολή που υπέγραψε, αυτή τη φορά χωρίς πιστόλι στον κρόταφο, και που έκανε το καταστροφικό μνημόνιο "ιδιοκτησία της Ελλάδος" όπως η σύριγγα του ναρκομανούς, δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και το φώς στο βάθος του τούνελ που βλέπει ο κ. Στουρνάρας του βαθέως Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, είναι το τραίνο που έρχεται ολοταχώς κατα πάνω μας.

 16. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/07/2012 09:43:52

  Factorx, αν και μερικες φορες εχω διαφωνησει με τις αναρτησεις σου, αυτη τη φορα η αναλυση του Ιεροφαντη ειναι σημαντικοτατη! Δεν ικανοποιει μονο τα συναισθηματα του ταλαιπωρημενου και αγανακτησμενου πολιτη, αλλα συμφωνει και με την αποψη του σωφρονα και γνωστικου μελετητη του θεματος. Συμφωνω με την επιθετικη γραμμη εναντιον της Τροικας, εφοσον αδυνατουν ή δεν θελουν να κατανοησουν οτι η υλοποιηση του Μνημονιου ειναι αδιεξοδη και οδηγει σε καταστροφη. Και εδω ειναι η ειδοποιος διαφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμει εκ των προτερων το σπασιμο καθε διαπραγματευσης , διευκολυνοντας ετσι την Τροικα και δινοντας της αλλοθι για μια εξοδο της χωρας μας απο το Ευρω, χωρις εντονες αντιδρασεις απο την παγκοσμια Κοινοτητα. Πραγμα φυσικα πολυ δυσκολο, αν προυπαρχει η θεληση της Ελλαδος να προσπαθησει , στα ορια του εφικτου ομως, να πραγματοποιησει τις αναγκαιες μεταρρυθμισεις.
  Αν εξακολουθουν να ειναι καθετα αδιαλλακτοι, τοτε θα εχουμε καθε δικαιωμα απεναντι στους εαυτους μας, να επιλεξουμε μονοι μας τους ορους της καταστροφης μας, με ορους ,τροπο και χρονο που θα βολευει εμας και οχι τους δυναστες μας!!

  • abc avatar
   abc @ ΝΤΙΝΟΣ 06/07/2012 10:03:10

   Φίλε Ντίνο νάσαι βέβαιος οτι αν ο Σαμαράς υιοθετήσει αυτό το κείμενο του Ιεροφάντη, δεν θα υπάρξει ειδοποιος διαφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Μην νομίζεις οτι ο Τσίπρας είναι τόσο βλάκας που να ζητήσει πρώτα το σπάσιμο κάθε διαπραγμάτευσης και μετά την διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης κλπ. Αν πρόσεξες ο Τσίπρας ΤΟ ΠΡΩΤΟ θέμα που βάζει σε σχέση με την ΕΕ είναι το ζήτημα της ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ που λόγω ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, έχει βάναυσα παραβιαστεί με καταπάτηση της ουσίας 'ολων των συνθηκών της ΕΕ . Δεν μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμο μέλος ΠΑΡΑΝΟΜΑ! και το ξέρουν, αλλα το κάνουν κατ' εξακολούθηση επειδή μέχρι σήμερα δεν συνάντησαν αντίσταση...Πολύ σωστά το θέτει επι τέλους ο Ιεροφάντης. Αν δεν το κάνει ο Σαμαράς, θα το κάνει ο Τσίπρας. Και μη φοβάστε, δεν θα σπάσουν τ' αυγά της Μέρκελ. Ηδη έχουν γίνει ομελέττα...
   Το να χρωστάς σε κάποιον δεν σημαίνει οτι μπορεί να σου βάζει χέρι, όπως κάνουν οι "εταίροι" μας, ακόμη και οι υπάλληλοι της Τρόικας...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ abc 06/07/2012 11:17:53

    Ο Τσιπρας ουδεποτε θα συμφωνουσε με το κειμενο για το μεταναστευτικο και επιθετικη εξωτερικη πολιτικη εναντι της Τουρκιας (ΑΟΖ κλπ).
    Το κειμενο ειναι καμμενικο.Συγκρουση με ολο τον κοσμο και οποιον παρει ο χαρος.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ψυχραιμια 06/07/2012 15:08:52

     Επιστροφή των καμμένων στον "φυσικό" τους χώρο; Ή ανακατάληψη του εκλογικά εγκαταλλειμμένου "οχυρού";

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 06/07/2012 15:09:38

      Σπασμωδικές κινήσεις, σε κάθε περίπτωση.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ Ο Θείος 06/07/2012 15:55:42

      Θείε νομίζω ότι τα πράγματα είναι πλέον πιο απλά: Μάλλον φτάσαμε στο "Ελευθερία ή Θάνατος". Οπότε και οι κινήσεις αλλά και η ρητορική είναι συγκεκριμένες. Αν και θεωρώ τον Σαμαρά σοβαρό, δυνατό και υπεύθυνο, δεν παύει να έχει απέναντι του την διεθνή σαπίλα, τους Κωσκοτάδες, τους Μάκαρους, τους μαφιόζους της διεθνούς σκηνής. Δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις με διάλογο, διότι αυτοί βλέπουν άνθρωπο σοβαρό και τον περνούν για εντελώς ηλίθιο. Όταν τους λες και ορκίζεσαι και φέρνεις στοιχεία και αποδεικνύεις ότι "Οι πολίτες πεθαίνουν σαν τις μύγες στους δρόμους" και σου απαντούν "Δεν με νοιάζει, δεν είναι πρόβλημα μου, έχεις υπογράψει, εφάρμοσε όλα τα μέτρα, κόψε τον λαιμό σου", τότε ΔΕΝ σου αφήνουν εναλλακτικές άλλες, από το να ανατινάξεις ολόκληρο το σαθρό οικοδόμημα και να τους πάρεις μαζί σου.

      Ανοίξτε τα μάτια και δείτε: Μας πολεμούν! Δεν πρόκειται πλέον για τις μαϊμού συντάξεις και για τις λαμογιές με τις αγροτικές επιδοτήσεις, που όλα μαζί αν τα βάλεις δεν φτάνουν ούτε το 1/10 του χρέους, πρόκειται για καθαρή οικονομική γενοκτονία, προκειμένου να βρεθούν σε πλεονακτική θέση και να αρπάξουν δίχως τίμημα τον "θησαυρό".

      Μας τραβούν από όλες τις μεριές, όπως στον μεσαίωνα τραβούσαν με άλογα σε αντίθετες κατευθύνσεις τους από πόδια και χέρια δεμένους "εγκληματίες". Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν στάλα ηθικής!

      Ας ελπίσουμε να μην χαθεί η Ελλάδα από τον χάρτη..! :(

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Πεπόνης 06/07/2012 16:49:09

      Έλληνες κυρίως κατέστρεψαν την Ελλάδα ως Κοινόν και Δημόσιον.
      Και συνεχίζουν να την καταστρέφουν.
      Δεν έχω καμμιά αυταπάτη. Δες την χλιδή και τον συσσωρευμένο πλούτο που υπάρχει γύρω. Δεν τα απέκτησαν με τον ιδρώτα τους.
      Τελεία και παύλα.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ Ο Θείος 06/07/2012 16:57:03

      Η συντεταγμένη πολιτεία τι κάνει; Αλήτες πάντα/παντού υπήρχαν! Οι σοβαροί τι θα κάνουν; Μας αρκεί να πούμε ότι φταίνε οι απατεώνες, ας παει και το παλιάμπελο; Να γίνουμε λοιπόν ευρωπαϊκή Σιγκαπούρη, όπου Ελλάδα θα είναι μόνο η Αττική με τα υπόλοιπα μοιρασμένα εδώ κι εκεί; Μα τι διάολο αγαπητέ θείε, φτάσαμε να μιλάμε ήδη σε παρελθοντικό χρόνο με "κατέστρεψαν"; Δεν θα δώσουμε μάχη; Μας αρκεί ένα "εγώ δεν έκλεψα, τελεία και παύλα", νίπτουμε τα χείρας μας και καθαρίζουμε;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ψυχραιμια 06/07/2012 15:16:41

     Πάω στοίχημα ότι σε λίγο θα (επαν)εμφανιστούν ο Ορέστιος και ο Αρχαιοπτέρυξ.
     Βλέπω και ανανέωση των παρουσιάσεων του κ. Λαπαβίτσα και του κ. Χάνς Βέρνερ Ζίν.

     • noldor avatar
      noldor @ Ο Θείος 06/07/2012 15:35:44

      Θείο, ο Άκερμαν δε σου κάνει;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ noldor 06/07/2012 16:15:29

      Ο Άκερμαν είναι μετριοπαθής, σοσιαλδημοκράτης. Τα στρογγυλεύει, δεν κάνει για αντίπαλος ενός φεντεραλιστή.
      Ο Ζίν είναι σκληρός ευρωσκεπτικιστής, Βαυαρός Hinterwalder. Κάτι σαν Γερμανός Καζάκης ή Λαφαζάνης.
      Το Α της πολιτικής είναι η επιλογή αντιπάλου. Το Ω, η συντριβή του αντιπάλου.

     • man8os avatar
      man8os @ Ο Θείος 06/07/2012 16:41:22

      Καπου εκει εξω ειναι, ο ενας περιμενει τους Ρωσσους ο αλλος τους Αμερικανους να σαρωσουν το Βερολινο...

 17. ERASMUS avatar
  ERASMUS 06/07/2012 10:04:01

  Θεωρητικά δεν μπορώ παρά να συμφωνίσω απόλυτα με τον αρθρογράφο
  Αλλά εχώ 2 μικρές παρατηρήσεις
  1. Αυτά που αναφέρονται ειναι τμήματα των προεκλογικών προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  2.Προεκλογικά κάποια από αυτά, είχαν χαραχτηριστεί απο τα πλεον επίσημα χείλια σαν οι κινήσεις που θα εβγαζαν άμεσα την χώρα από την Ευρωπαική Ενωση και είχαν απορριφθεί κάθετα.
  Οπότε καλά τα θεωρητικά μοντέλα , αλλά ακόμα καλύτερο να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα

 18. roadrunner avatar
  roadrunner 06/07/2012 10:10:43

  Ρώτησες Ιεροφάντη: "Ποιος μετά από αυτά δεν θα πληρώσει φόρο, έστω και αν ξέρει ότι θα του λείψουν ή θα δυσκολευτεί;"
  Απαντώ: OI ΝΕΚΡΟΙ.
  Και όσοι σύντομα θα τους συναντήσουν, δηλαδή, οι χιλιάδες που αυτοκτόνησαν λόγω οικονομικής εξαθλίωσης, και οι χιλιάδες που πρόκειται να αυτοκτονήσουν/λιμοκτονήσουν. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση ΠΡΟΧΘΕΣ.

  Ρώτησες Ιεροφάντη: "Ποιος μετά από αυτά θα κάνει απεργία; Ποιος μετά από αυτά δεν θα δουλέψει και υπερωρία αν χρειαστεί; "
  Απαντώ: ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ. Δηλαδή, όσοι είναι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία και δεν γνωρίζει άλλο τρόπο για να διεκδικήσει την επιβίωσή του. Όσοι παίρνουν 450 έως 650 ευρώ μηναίως, και τους κυνηγούν εφορία-ΔΕΗ-τράπεζες απαιτώντας να πληρώσουν τα διπλάσια του μισθού τους σε μηνιαία βάση.

  Ρώτησες: "Ποιος μετά από αυτά δεν θα σφίξει στα δόντια το μαχαίρι και δεν θα σαλτάρει μέσα στο πειρατικό που λέγεται Ελλάς;"
  Απαντώ: "ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ" και συνεπώς στρέφουν το μαχαίρι στον εαυτό τους. Και είναι εκατομμύρια αυτοί, από τους οποίους κατ'ουσίαν στερήσανε την ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εδώ και χρόνια πια.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσεις την εθνική ομοψυχία, είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.
  Με ενόχλησε αφόρητα στο άρθρο ότι υπαινίσσεσαι ότι τώρα ξεκινάμε τις θυσίες, σαν να μην έγινε τίποτε από το 2009, σαν να αγνοείς τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες που έλαβαν χώρα στο ενδιάμεσο.

  Το άρθρο σου, αν το διάβαζα πριν 2,5 χρόνια θα με είχε ενθουσιάσει, σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, πριν "σφαγιαστούν οριζοντίως" εκατομμύρια Ελλήνων της μεσαίας τάξης, την ίδια ώρα που "οι έχοντες και κατέχοντες την έκαναν και πάλι με ελαφρά",
  την ίδια ώρα που η ατιμωρησία θεριεύει και αγριεύει.
  (αλήθεια όταν αναφέρεσαι σε σώματα ασφαλείας, για ποια ακριβώς ομιλείς ; για εκείνα που "εξαφάνισαν" τον Μαζιώτη του ΕΛΑ, όπως ακούσαμε εχθές, και που τους πήρε 2 εβδομάδες για να το αντιληφθούν και να το δημοσιοποιήσουν ;).

  Αγαπητέ, τώρα που φτάσαμε στην πηγή, θα πιούμε νερό, δηλαδή αξιώνουμε:
  -- δίκαιο φορολογικό σύστημα για ΟΛΟΥΣ,
  -- να πληρώσουν τα «ρετιρέ» του δημοσίου παντού, ΚΑΙ στα σώματα ασφαλείας,
  -- πάταξη φοροδιαφυγής
  -- να καταργηθούν τα προνόμια (ο ΑΣ καλά ξεκίνησε με τα προνόμια βουλευτών), να τα δούμε και παρακάτω (πχ δεν μπορεί να παραθερίζουν στρατιωτικοί με δωδεκαμελή οικογένεια δημοσία δαπάνη και να προκαλούν τις τοπικές κοινωνίες).

  Χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ομοψυχία και το καράβι πάει ίσα στα βράχια.
  Στο κάτω-κάτω της γραφής, το 30% που ψήφισε τον Αντώνη Σαμαρά τον ψήφισε ακριβώς για αυτό το λόγο, για να κρατήσει το τιμόνι με σύνεση και σχέδιο. Ψευτοτσαμπουκάδες είχαμε και ο λαός τους απέρριψε.

  Για να συνοψίζω λοιπόν,
  Όταν αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, όταν βάλουν «ΟΛΟΙ» το χέρι στην τσέπη, όταν τιμωρηθούν οι λήσταρχοι του κράτους, τότε θα έχει κερδηθεί και η ομοψυχία, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να σπάσει η χώρα τα οικονομικά δεσμά της, και στη συνέχεια να γίνουν τα όσα γράφεις.

 19. Δαναός avatar
  Δαναός 06/07/2012 10:15:23

  Καλημέρα Ιεροφάντη. Ό,τι και να πω λίγο θα είναι. Χαίρομαι ειλικρινά!!!

 20. thanos avatar
  thanos 06/07/2012 10:20:01

  Πολύ ωραία αυτά που περιγράφεις για να συμβούν αληθινά!

 21. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 06/07/2012 10:25:22

  Δεν μπορώ να γράψω κάτι αντίθετο με αυτή την ανάρτηση! Δεν γίνεται. Η ίδια η ανάρτηση μου το απαγορεύει, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο, συμφωνώ σε όλα και τα προσυπογράφω και δεν αφήνω ούτε μια τελεία απέξω! Αν κάνει αυτά θα τον ψηφίζει το 70% μέχρι δευτέρας παρουσίας, ακόμη κι αποτύχουν όλα στην πορεία, ακόμη και αν αφήσει το κόμμα και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος βουλευτής στις επόμενες εκλογές! Όλοι ανεξαιρέτως θα βοηθήσουν, ακόμη και τα λαμόγια.

  Ήδη με την ανάγνωση όλων αυτών αρχίσα να αισθάνομαι πάλι σαν άνθρωπος!

  • γ.γ avatar
   γ.γ @ Πεπόνης 06/07/2012 19:02:19

   Αν τα κάνει όλα αυτά θα τον ψηφίσει το 70% Μετά όμως θα τον κυνηγαέι
   το 100% .

 22. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 06/07/2012 10:26:51

  Εκτύπωσα το άρθρο και το αναδημοσιεύω όπου μπορώ! Θα το διαβάζω κάθε μέρα!

 23. popolaros avatar
  popolaros 06/07/2012 10:27:24

  Ιεροφάντη, το άρθρο σου θα το προσυπέγραφε το 90% των Ελλήνων αλλά δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ είχε ποτέ σκοπό να ακολουθήσει Εθνική πολιτική.

  Θα συνεχίσει την 'εκκαθάριση' της Ελλάδας όσο πάει και μετά θα μας χαιρετίσει.
  Όταν βάζεις Νο 2 στη κυβέρνηση ακραίο μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο σημιτικό πασόκο, στέλνεις ξεκάθαρο μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει.

  Η κατάργηση του νόμου Ραγκούση ήδη πάει στο συρτάρι.
  Η 'σκληρή' επαναδιαπραγμάτευση και η αλλαγή του μίγματος, δεν....
  Η μόνη εξεταστική για το πως φτάσαμε ως εδώ, δεν....

  • noldor avatar
   noldor @ popolaros 06/07/2012 12:16:02

   Η επαναφορά του νόμου για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών έρχεται...

 24. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 06/07/2012 10:36:23

  Ειναι πολυ καλο για να ειναι αληθινο δυστυχως ,κυριως γιατι μεγαλη μεριδα των ελληνων δεν εχει τα στοιχεια αυτα που απαιτουνται για να συστοιχηθει με τα παραπανω.

  • alex avatar
   alex @ ΝΙΚΟΣ Π 06/07/2012 10:56:59

   Γιατί προσπάθησε κανείς?

 25. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 06/07/2012 10:44:58

  Ιεροφάντη

  Λάθος φωτό διάλεξες αφού η πειρατεία είχε εξαφανιστεί τό 1865 (ώς βασικός στόχος τών εμπόρων-οργανωτών τής "ελληνικής επανάστασης" τού 21) καί ήδη επικρατούσε τότε τό 'εμπόριο χωρίς σύνορα", τό σύστημα πού σήμερα καταρέει καί συγχρόνως μάς καταπίνει.
  Οταν ακόμα καί ο Economist μιλάει ανοιχτά πλέον γιά banksters γίνεται φανερό ότι οι μάσκες τών μέχρι τώρα αφεντικών έπεσαν....

 26. tiramola avatar
  tiramola 06/07/2012 10:48:43

  Μία κίνηση προκειμένου να μπορέσεις να επαναδιαπραγματευτείς.
  1000 ευρώ η ανώτερη σύνταξη και σε όποιον αρέσει.
  Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες είναι υπεραρκετά!
  Μετά έλα τρόκια να τα πούμε...

 27. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/07/2012 10:50:30

  Το μυστικό της αποτελεσματικής διπλωματίας και πολιτικής είναι να πράττεις όπως λέει ο Ιεροφάντης αλλά να μην τα λές έτσι στους "εταίρους" σου (καθ'΄ότι δεν πρέπει να γνωρίζουν οι αντίπαλοι τις πραγματικές προθέσεις και τους στόχους σου) και όχι το αντίθετο, που είναι ο τρόπος του Τσίπρα, ο λαϊκιστικός τρόπος που ναι μεν ικανοποιεί το αγοραίο αίσθημα προσωρινά αποκαλύπτει δε την στρατηγική της χώρας με αποτέλεσμα να μπορούν οι "εταίροι" να την εξουδετερώνουν. Ο Α. Σαμαράς ξέρει τι θα κάνει. Πάντως, Ιεροφάντη, προσυπογράφω το άρθρο και το πνεύμα του. Το πως θα εφαρμοστεί είναι άλλο ζήτημα.

 28. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 10:55:46

  Καλημέρα!

  'Θα μας εκβιάσουν λέει με το παραμυθάκι ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ; Να σηκώσει το γάντι ο Πρωθυπουργός και να τους πει κατάμουτρα ότι το Ευρώ δεν είναι ο Θεός για τους Έλληνες. Οι Έλληνες έζησαν και πριν το ευρώ και θα ζήσουν και μετά από αυτό. Αν δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα στο Ευρώ, μπορεί και η Ελλάδα κάλλιστα να πράξει προς το συμφέρον της ότι νομίζει καλύτερο. Ο εφιάλτης τους δεν είναι αν θα πάμε στη δραχμή. Αλλά περισσότερο αν ξεστομίσουμε τις λέξεις «ΑΟΖ», υδρογονάνθρακες»,…«δολάριο».'


  Δεν νομίζω να πρόκειται για παραμυθάκι,αποδείχτηκε ότι θέλουν κάποιοι να μας οδηγήσουν και να μας εξαναγκάσουν να φύγουμε απο το ευρώ.Οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές απέδειξαν ότι άντεξαν στις πιέσεις 2,5 ετών που μας ωθούσαν εκτός ευρώ.Μετά από όλες τις προσβολές που δεχτήκαμε σαν χώρα,μετά από αφόρητες πιέσεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ έβαλαν πάνω απο όλα την ΕΛΛΑΔΑ και ψήφισαν την παραμονή στο ευρώ.Αυτό είναι το Ελληνικό κουράγιο,αυτοί είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ και η Ελληνική πατριωτική σκέψη.Η επιμονή,η θέληση και το πείσμα των Ελλήνων για να σώσουν την χώρα τους ,τους καθιστά για άλλη μια φορά παράδειγμα υπομονής,δύναμης και δείξαμε δεν τα παρατάμε.Σταθήκαμε αντάξιοι της Ιστορίας μας και ότι είμαστε ακομή στο ευρώ αυτό αποτελεί κεκτημένο.

  Ακόμη και για να μπορείς να ανακάμψεις και να κάνεις την ανακύρηξη της ΑΟΖ ώστε να εκμεταλλευτείς τον πλούτο της χώρας σου πρέπει να είσαι μέσα στο ευρώ.

  Για να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ ο Αρχηγός μας υπέστει κομματικό ,πολιτικό και προσωπικό κόστος . Κάποιοι οδήγησαν έτσι τα πράγματα ώστε ο κόσμος να μην του λύσει τα χέρια.Όταν δεν του λύνουν τα χέρια και τον βάζουν σε διαδικασία να προσπαθεί συνεχώς να κρατάει ισσοροπίες τότε θα πρέπει να δεχτούμε ότι θα κάνει και κάποιους συμβιβασμούς.

  Το επιθυμητό είναι να γίνουν όλα όπως τα έλεγε προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς αλλά το εφικτό δεν πιστεύω να είναι αυτό.Θα πρέπει να κάνει ότι είναι το καλύτερο για τους Έλληνες και την Ελλάδα στο πλαίσιο του εφικτού.

  Η μάχη για την σωτηρία της Πατρίδας μας θα είναι σκληρή και δύσκολη αλλά θα είμαστε δίπλα στον Αρχηγό μας για να πετύχει η Ελλάδα.

  • Jack Sparrow avatar
   Jack Sparrow @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 11:47:31

   !!!!!!!!!!.....Κυπρογένεια, δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 23:48:04

   Υπάρχει όμως ένα πολύ σημαντικό κέρδος που παραβλέπεις: με πολύ βαρύ τίμημα (κόπου) για τον ίδιο, ο Αντώνης Σαμαράς διαμορφώνει σιγά-σιγά μιαν εθνική ομοψυχία, αρχίζοντας από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τους οπαδούς τους. Αυτό προσωπικά το θεωρώ πολύ σπουδαιότερο από την απόλυτη επικράτηση των προεκλογικών ιδεών.

  • dim avatar
   dim @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/07/2012 02:33:43

   Πολύ σωστος!

 29. xp avatar
  xp 06/07/2012 11:04:24

  Συμφωνώ απολύτως με τον Ιεροφάντη αλλά και τον abc. Πρέπει ο Ηγέτης να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Αλλιώς χαθήκαμε....Ο Ηγέτης δεν είναι ηγέτης επειδή έχει την α ή την β ιδεολογία ,αλλά επειδή ξεπερνά το συναίσθημα του φόβου και της ενδεχόμενης απόδοσης ευθυνών και πάει τον τόπο μπροστά. Ο μόνος εχθρός του ο βάλτος και η κινούμενη άμμος . Ας διαβάσουμε ιστορία και ας το κάνουμε όπως οι παππούδες μας , σε ποιό ευνοικό πλαίσιο.

 30. Orfeas avatar
  Orfeas 06/07/2012 11:10:04

  Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω σε ένα τόσο εμπνευσμένο άρθρο.Συγχαρητήρια,αν και πλέον ακούγεται κλισέ.Ωστόσο,θα μου επιτρέψεις κύριε Ιεροφάντη κάποιες καλόπιστος παρατηρήσεις.
  Αρχικά,είμαι σίγουρος πως διέκρινες και εσύ κάποιες λαϊκίστικες κορώνες που αποτελούν το αλατοπίπερο για τους Έλληνες αναγνώστες με τη πληγωμένη εθνική αξιοπρέπεια.Όμως αυτή η λαϊκίστικη διάθεση από μόνη της διόλου δεν έχει βοηθήσει την πατρίδα μας,αντιθέτως συνέδραμε στην πορεία της αλλότριας λαίλαπας.
  Επίσης, αναφέρετε σε αρκετά σημεία την ανάγκη απαγκίστρωσης του Αντώνη Σαμαρά από την κομματική οργάνωση και τις "ιδεοληψίες" της. Κατ' αρχή να συμφωνήσουμε πως όταν κάποιος είναι χαρισματικός ηγέτης έχει την ικανότητα να οριοθετεί και να τοποθετεί δόκιμες κόκκινες γραμμές.Και πιστεύω πως ο Αντώνης είναι...Που θα ήταν όμως αν δεν έβαζε πλάτη η βάση της οποίας έκφραση αποτελεί η κομματική οργάνωση,τόσο στις 29 Νοεμβρίου όσο και στις δυο εθνικές εκλογικές διαδικασίες;Και όταν λέω κομματική οργάνωση,δεν αναφέρομαι στους ινστρούκτορες της Συγγρού,αλλά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα που πίστεψαν σε κάτι και πάλεψαν γι αυτό κόντρα σε όλους και σε όλα...Είναι ο κύριος Θανάσης στην Ορεστιάδα,ο ο κύριος Μανώλης στη Σητεία,η κυρία Μαρία στα Γρεβεννά,ο κύριος Κώστας στον Προμαχώνα,η κυρία Τασούλα στη Λήμνο,ο Ιεροφάντης,ο Δαναός,ο Τιγράνης,όλοι εμείς οι ανώνυμοι που δεν θα περάσουμε ποτέ από το ταμείο!Εμείς όλοι έχουμε ιδεοληψίες επικίνδυνες για τον Πρόεδρο;Η πανοπλία του έναντι στη δυναστεία των βαρόνων και του παλαιοκομματισμού;Το κόμμα,όχι ως οργανωτική δομή αλλά ως κινηματική παρουσία της θυμόσοφης βάσης αποτελεί υγεία και θεματοφύλακας των αρχών και αξιών της πατρίδας μας.
  Για να επανέλθουμε στην ουσία του θέματος οραματίζομαι έναν Σαμαρά εθνικό ηγέτη γιατί έχει όλα τα ... καρύδια.Ενα Σαμαρά νέο Εθνάρχη.Έχει την μοναδική ευκαιρία και τη κοινωνική νομιμοποίηση.Και τα λόγια του Ιεροφάντη απηχούν τη βούληση του λαουτζίκου που γνωρίζει το μεγαλείο του και αναζητά τρόπους να το δείξει!

 31. Κβάντα avatar
  Κβάντα 06/07/2012 11:16:52

  Κύριε Ιεροφάντη, πολύ καλό το κείμενό σας. Είναι όλα αυτά που θα κάναμε ΕΜΕΙΣ!
  Απλά θυμίζω ότι η κυβέρνηση σχηματίστηκε με στόχο την παραμονή της χώρας στο ΕΥΡΩ.
  Δύο σημεία ακόμη πριν κλείσω το σχόλιό μου.
  1. Με λογικές, «πάνω τους και τους φάγαμε» δεν κάνεις πολιτική, κάνεις κλεφτοπόλεμο.
  2. «Να σηκώσει το γάντι ο Πρωθυπουργός και να τους πει κατάμουτρα ότι το Ευρώ δεν είναι ο Θεός για τους Έλληνες». Κάποιος νέος πολιτικός, μελαχρινός, πριν από τις εκλογές είπε: «…το ΕΥΡΩ δεν αποτελεί φετίχ». Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή άδικο. Θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Απλά θυμίζω ότι όλοι εδώ μέσα και η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, διαφώνησε μαζί του. Αυτός, μεταξύ άλλων, είναι και ο σοβαρότερος λόγος για τον οποίο δεν τον ψηφίσαμε.
  Καλημέρα.

 32. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/07/2012 11:19:29

  Η Νεα Δημοκρατια σχηματισε κυβερνηση συνασπισμου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.Υπαρχει λογος γιαυτο.
  Εαν ηθελε θα μπορουσε να σχηματισει κυβερνηση με τη ΧΑ και τους Καμμενικους.

 33. k. avatar
  k. 06/07/2012 11:20:22

  Ο Σαμαράς έχει δείξει σαφώς πως ούτε στον αιώνα των αιώνων δεν θα λειτουργούσε έτσι. απλά δεν το έχει, τί να κάνουμε ρε παιδιά, ας πάψουμε να ανατροφοδοτούμε τις ψευδαισθήσεις μας. Μετά από τόσες διαψεύσεις, κάποιοι επιμένουν να περιμένουν τον ουρανό με τα άστρα από το συγκεκριμένο πρόσωπο. άτιμη ελπίδα, το πιο ισχυρό ναρκωτικό.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ k. 06/07/2012 11:38:29

   Το προβλημα τους ειναι οτι ο Σαμαρας παντοτε απο την εποχη της Πολ.Αν εβλεπε την επιτυχια της Ελλαδος μεσα απο τις παραδοσιακες συμμαχιες της και ιδιως την ΕΕ ενω αυτοι ειναι αντιδυτικοι και ανιευρωπαιοι.
   Η θεση τους ειναι με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυση Αυγη.
   Η ΝΔ ειναι κομμα ευρωπαικου προσανατολισμου.

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ k. 06/07/2012 11:38:33

   Ο Σαμαράς απέδειξε ότι πάντα βάζει πάνω απο όλα το Εθνικό συμφέρον. Το θέμα είναι ότι ορισμένοι προτίμησαν να μην του λύσουν τα χέρια και κατ'επέκταση η κυβέρνηση της Ελλάδας να βρίσκεται σε κατάσταση τήρησης ισσοροπιών.Αυτά συμβαίνουν όταν ορισμένοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμφέρει την χώρα.Πάντως οι τελευταίοι που έχουν το θράσσος να ζητάνε και τα ρέστα είναι όσοι τον έμπλεξαν σε συγκυβερνήσεις.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 11:54:45

    Οι "ορισμένοι" που αναφέρεις είναι 8.120.660 Έλληνες που ψήφισαν άλλα κόμματα κι αποκόμματα ή που δεν ψήφισαν καθόλου. 4,5 φορές περισσότεροι από όσους τον ψήφισαν.

    Δεν λέω ότι σωστά έπραξαν, λέω τι συνέβη.

    • dim avatar
     dim @ Πεπόνης 07/07/2012 02:38:26

     17% είναι οι "ορισμένοι". Η κεντροδεξιά στα πάνω της παίρνει πάντα το πολύ 47%. Στις 17 Ιούνη ΑΝΕΛ-ΧΑ και ΛΑΟΣ, (και ΔΗΞΑ) πήρανε όλοι μαζί 17%, και η ΝΔ 30%. Αν από αυτό το 17%, οι μισοί είχαν ψηφίσει Σαμαρά, τώρα τα χέρια του θα ήταν λυμένα, και νόμος Ραγκούση κλπ θα ήταν ήδη παρελθόν...

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ dim 07/07/2012 03:13:34

      Αν....

 34. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 06/07/2012 11:28:53

  Εύγε.
  Πλοίαρχο θέλει το ρημάδι, πλοίαρχο!

  Ελπίζω σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων να δω έναν ΤΕΤΟΙΟ πλοίαρχο που περιγράφει το εξαιρετικό άρθρο, κι όχι έναν ...εντολοδόχο "πλοίαρχο" των φοβικών συνδρόμων του "...γιατί κύριε?" και του "εμείς οι Έλληνες, αυτό δε θα το αφήσουμε να συμβεί"

 35. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 06/07/2012 11:32:06

  Συμφωνώ με το νόημα του άρθρου αλλά δεν μπορείς να παραβλέψεις οτι αναδύει μια ιδιαίτερη επαναστατικότητα με το στυλ "να φύγετε να πάτε αλλού".Οι αναλύσεις του Ιεροφάντη συνήθως αποτυπώνουν και την κοινή γνώμη.Αν όμως η κοινή γνώμη αρχίζει και βλέπει ως πειρατικό το πλοίο της χώρας μας και όχι ως Τιτανικό τότε αγαπητέ φίλε δεν χρειάζεται τόσο ο καπετάνιος όσο καλοί πολεμιστές!

 36. θοδωρης χ. avatar
  θοδωρης χ. 06/07/2012 11:38:47

  ψηφισα συριζα,ψηφιζα πασοκ.αν κανει τα μισα απ οσα γραφεις μετακινουμαι στη ΝΔ.πρεπει ομως να παραδεχτεις οτι αυτα που γραφεις δεν απεχουν πολυ απ αυτα που ελεγε ο τσιπρας

  • abc avatar
   abc @ θοδωρης χ. 06/07/2012 20:02:38

   Δεν θα χρειαστεί, γιατί αν ο Σαμαράς κάνει αυτά που λέει ο Ιεροφάντης ο Τσίπρας θα γίνει αντιπρόεδρός του.

 37. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 06/07/2012 11:49:38

  Φίλε Ιεροφάντη,καλημέρα.Εκπληκτικό το κείμενό σου.Πιάνεις το θέμα από πολλές γωνίες και το προσεγγίζεις δυναμικά και επαρκώς.
  Και κάτι ακόμη:Οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.Οι δανειστές θέλουν αφενός να μας ξεφτιλίσουν αφετέρου να μας υποτάξουν οριστικά και αμετάκλητα,εγκλωβίζοντας,στον απαράδεκτο-άκρως επικίνδυνο αστερισμό των απαιτήσεων και ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ τους,τον πρωθυπουργό της χώρας.Επειδή η αρχή είναι το ήμισι του παντός,θεωρώ,κατά τη προσωπική μου γνώμη πάντα,πως η διπλωματική γλώσσα της Ελλάδος πρέπει ν'αποκτήσει άλλα στοιχεία,ΤΩΡΑ (το θίγεις κι εσύ με συγκεκριμένες προτάσεις).Ποια είναι αυτά;Θάρρος,αξιοπρέπεια,υπερηφάνεια και ΚΥΡΙΩΣ να μπαίνει σε όλες τις συζητήσεις η προστασία των Ελλήνων πολιτών (που έχουν διαλυθεί),ΠΑΝΩ απ'όλα.Οι μέρες,που έρχονται,θα καθορίσουν το πλαίσιο των μετέπειτα εξελίξεων.Η διαπραγματευτική ΙΣΧΥΣ της Ελλάδος πρέπει να έχει την εξής ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ προτεραιότητα:Τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας που ΒΑΛΛΕΤΑΙ,ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ και ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΤΑΙ από το τσουνάμι της ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑΣ των μέτρων που έχουν επιβληθεί....

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Komis Montechristo 06/07/2012 23:58:54

   Φοβάμαι ότι συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου σχετικά με τον διεθνή περίγυρο, εξ ου και θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη μέθοδο (και στόχο) σφυρηλάτησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που μοιάζει να έχει βάλει σαν πρώτη του προτεραιότητα ο Α.Σ. Όσο πιό γρήγορα το καταλάβουν αυτό στην αντιπολίτευση, τόσο αμεσώτερα θα φθάσουμε εκεί που θέλουν!

 38. Εύα avatar
  Εύα 06/07/2012 11:57:33

  Σωστότατα Ιεροφάντη..προς το παρόν βλέπω το 12% και το 5% σε πρωταγωνιστικό ρόλο..

 39. Jack Sparrow avatar
  Jack Sparrow 06/07/2012 11:58:57

  Σχετικά με τα παρακάτω, που αναφέρονται στο άρθρο σου αγαπητέ Ιεροφάντη::

  “Ο εφιάλτης τους δεν είναι αν θα πάμε στη δραχμή. Αλλά περισσότερο αν ξεστομίσουμε τις λέξεις «ΑΟΖ», υδρογονάνθρακες»,…«δολάριο».”

  “Και σε ότι αφορά το εξωτερικό; Να ξεκινήσει άμεσα επαφές με τις Η.Π.Α. τη Ρωσία και την Κίνα. Για τα οικονομικά, τα νομισματικά, τα ενεργειακά, τα αναπτυξιακά, τα γεωπολιτικά, τα εξοπλιστικά, για όλα τα θέματα. Η γειτονιά μας είναι ξανά στο παγκόσμιο προσκήνιο και οι διπλωματικές μας ευχέρειες πιο πολλές παρά ποτέ, παρά την προσωρινή δεινή οικονομική μας κατάσταση”

  1. Οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε συμφέρον (κανονικά), ως προς την χάραξη ελληνικής ΑΟΖ, μια που αυτή θα είναι σε συνέχεια της γενικότερης ευρωπαϊκής ΑΟΖ…Τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν φέρει αντιρρήσεις, ως προς αυτό το θέμα, εν αντιθέσει με κάποιους (….) εκ των «ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ» των ΗΠΑ, που στις περιβόητες συναντήσεις από τον Απρίλιο του 2010, μεταξύ Ελλάδας (ΓΑΠ), Τουρκίας (Ερντογάν), Αμερικής ξεχωριστά, η Αμερική απαίτησε το Αιγαίο να αντιμετωπίζεται ως ενιαίος χώρος κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής διοίκησής του. το μοίρασμα των Υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, με ποσοστά 70 % (για τις ΗΠΑ), κι από 15% για Ελλάδα και Τουρκία (σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία)…!!!
  Η ταινία λοιπόν, «Καλωσήρθες Δολάριο» είναι και παρωχημένη, αλλά και «ΚΙΒΔΗΛΗ»….
  2. Ως προς τις επαφές με ΗΠΑ κλπ, σου υπενθυμίζω ότι το βασικό μας πρόβλημα προέρχεται από το ΔΝΤ, στο οποίο συμμετέχουν οι ΗΠΑ με 40% και οι λοιπές χώρες κι αυτές με τεράστιο ποσοστό…Δηλαδή ενώ το ΔΝΤ, μας ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ, ΑΣΧΗΜΟΝΕΙ, και μας ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ, εσύ προτείνεις να πάμε να μιλήσουμε απ ευθείας στους «κυρίους ΜΕΤΟΧΟΥΣ» του, μπας και μας «χαϊδέψουν» με αβρότητα…???...Να αφήσουμε την Ευρώπη κατά μέρος και να «προσκολληθούμε στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του ΔΝΤ…???(!!!!)
  Μα με την Ευρώπη έχουμε τα περισσότερα κοινά, ιδίως με τον Νότο (Ιταλία Γαλλία, Ισπανία κλπ) και την Ιρλανδία (εξαιρώντας την στάση της Μέρκελ, της Φινλανδίας, Ολλανδίας και Μ Βρετανίας)…Η Ευρώπη κατά το μεγαλύτερο ποσοστό (εξαιρουμένων κάποιων φύσει κομπλεξικών προσώπων), ούτε μας πρόσβαλε, αλλά ούτε το «έκαψε» το διαπραγματευτικό χαρτί, μαζί μας, ακόμα και το κυριότερο::: μόλις ήρθε το «αγκούρι» και σ αυτούς, άρχισαν να καταλαβαίνουν, ότι τότε που ο Σαμαράς φώναζε για επαναδιαπραγμάτευση κλπ (και τον έλεγαν Πειρατή) ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ…
  Αντίθετα οι ΗΠΑ (το ΔΝΤ δηλαδή), όπου έχει πατήσει έχει φέρει την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…Δεν λέω ότι και στην Ευρώπη η ατμόσφαιρα είναι «ρόδινη», αλλά δεν είναι τόσο ΕΧΘΡΙΚΗ, όσο στο ΔΝΤ των ΗΠΑ…Αυτό μας έλειπε, να πάμε και στο Δολάριο κιόλας και στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ της Αμερικής…Μήπως να γίνουμε και η 51 η Πολιτεία των ΗΠΑ…????? (άσχερο:: ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ…???)...

 40. 1kris avatar
  1kris 06/07/2012 12:05:42

  ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΚΑΝΕΙ ΕΥΘΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ΄-ΚΥΡΙΕ ΟΜΠΑΜΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ-ΠΑΡΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΟΛΟΥΣ.ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ ΕΥΡΩ ΤΕΛΟΣ.ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΥ.....Ο.ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ

 41. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 06/07/2012 12:11:59

  είπαμε ο γόρδιος δεσμός κόβεται δε λύνεται, αλλά οι συγκρούσεις πολλές, μακάρι να γίνουν,
  όσο για την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώ, εδώ μιλάμε για μια εθνική πατριωτική πολιτική, με υποστηρικτές των Τουρκικών ενώσεων και των λαθρομεταναστών δε γίνεται

 42. Λιογκος avatar
  Λιογκος 06/07/2012 12:16:18

  Πραγματικά ποιος θα έλεγε ΟΧΙ σε έναν τέτοιο Σαμαρά? Χθες έβλεπα σε επανάληψη τον Εξάντα για την Ισλανδία. Ένιωσα ρίγος όταν εξιστορούσε ο Πρόεδρος τους πως είπε όχι και ζήτησε δημοψήφισμα... ένιωσα ρίγος όταν εξηγούσαν γιατί πήγαν κόντρα στους νόμους των αγορών και των τοκογλύφων...θα μου πείτε τα μεγέθη μη συγκρίσιμα και θα συμφωνήσω... άλλο Ισλανδία άλλο Ελλάδα όμως γενικότερα. Γιατί όχι και εδώ γαμώτο? Γιατί όχι και ο Σαμαράς? Φανταστείτε την καθολική υποστήριξη που θα είχε από τον Ελληνικό λαό...με σημαίες στους δρόμους θα βγαίναμε... περήφανοι για την επιλογή μας. Πλάτη όλοι θα έβαζαν και το κεφάλι κάτω για δουλειά... έτσι είναι ο Έλληνας έχει φιλότιμο... όταν του το καταστρατηγείς μουλαρώνει... ρίχνει μια και τα κάνει όλα λίμπα, εάν όμως του "τριγγάρεις" το φιλότιμο τότε κάνει θαύματα... άντε ρε Αντώνη διέψευσε μας... οδήγησε μας!

  • GusP avatar
   GusP @ Λιογκος 06/07/2012 16:24:15

   θέλετε και τα λέτε ή σας ξεφεύγουν ρε παιδιά;; Η νοοτροπία του μέσου Έλληνα είναι σαν αυτή των υπαλλήλων της Βουλής που έχουν το θράσος να ζητούν ακόμα και τώρα επίδομα για να κάνουν τη δουλειά τους. Η όψιμη επαναστατικότητα των νεοΕλλήνων περιορίζεται στη μη κατάργηση των κακώς κειμένων στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Ισχύει αυτό στην Ισλανδία;;; Στην Ελλάδα τώρα αισθάνονται όλοι αδικημένοι και δυνητικά επαναστάτες. Αδικημένος αισθάνεται και ο υπάλληλος της Βουλής, αδικημένος αισθάνεται και ο ελεύθερος επαγγελματίας που τώρα δεν έχει δουλειά αλλά τα προηγούμενα χρόνια φοροδιέφευγε, αδικημένος και ο φαρμακοποιός που δεχόταν εικονικές συνταγές σε συνεργασία με τον αδικημένο γιατρό και μοιράζονταν τα λεφτά των Ταμείων κ.ο.κ. Υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα τέτοια διάβρωση αξιών από τα "κάτω";;; Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν κατά πλειοψηφικά και όχι για το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Εδώ ,αν διαβάσατε, κλέβαμε ακόμα και στα τέλη κυκλοφορίας τα έσοδα του κράτους και μη μου πείτε ότι το Ελληνικό Κράτος είναι εχθρικό απέναντι στους πολίτες διότι το Κράτος απαρτίζεται από ΕΜΑΣ

 43. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 06/07/2012 12:20:43

  Εγώ πιστεύω οτι όταν η Ιστορία σε επιλέξει και όταν ο λαός πιστέψει οτι μπορείς, χρέος σου είναι να υπερβείς εαυτόν και να μεταλλαχθείς (όσο και αν υπάρχουν για πολλούς οι ενδείξεις πως δεν διέθετες ''εκ γεννετής'' το απαραίτητο λογισμικό του αντιστεκόμενου μέχρις εσχάτων μαχητή), στον ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ. Γι αυτό συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, πιστεύω οτι θα επιλεγεί το αυτονόητο κι έχω και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία από το μέλλον, που αποδεικνύει των λόγων μου το αληθές :-)) : http://www.flickr.com/photos/77166286@N02/7513479340/in/photostream

 44. GreekInLux avatar
  GreekInLux 06/07/2012 12:29:10

  Μην είστε όσο σίγουρος ότι όλοι όσοι σήμερα επικαλούνται τη χαμένη αξιοπρέπεια είτε για να πολιτευτούν είτε για να αιτιάσουν τις πολιτικές τους επιλογές θα ήταν έτοιμοι να στοιχηθούν πίσω από τον ηγέτη που θα υιοθετούσε μια τέτοια γραμμή πολιτικής που εν πολύς αγγίζει τα όρια της καθολικής ρήξης με το διεθνές σκηνικό, μόλις θα διέκριναν τις όποιες αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας στάσης. Επίσης μην είστε τόσο σίγουρος ότι διεθνής δυνάμεις μεγάλου μεγέθους, όπως οι ΗΠΑ, θα δέχονταν να συνομιλήσουν σοβαρά επί φλεγόντων θεμάτων με κάποια χώρα που θα ακολουθούσε τόσο ριζοσπαστικές πολιτικές που θα είχαν και ως πιθανή συνέπεια την απομόνωση της από την άμεσα διεθνή γειτονιά της. Το θετικό, φαντάζομαι, στην πολιτική όπως και σε ένα σωρό άλλους τομείς κρίνεται εκ του αποτελέσματος έστω κι αν αυτό δεν είναι άμεσο αλλά λίγο πιο μακρινό. Προτιμότερο δεν είναι αυτό που ικανοποιεί πρόσκαιρα και άμεσα το εθνικό μας αίσθημα, αλλά αυτό που έστω και μεσοπρόθεσμα μας εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, σε σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ GreekInLux 06/07/2012 17:30:59

   Αγαπητέ GreekInLux, δεν νομίζω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το "θιγμένο εθνικό μας αίσθημα" - μιλάμε πλέον για την στεγνή επιβίωση. Ούτε καν την αξιοπρεπή επιβίωση. Φτάσαμε στο τελευταίο ή το προτελευταίο σκαλοπάτι.

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Πεπόνης 06/07/2012 19:24:37

    Δείγματα γραφής δόθηκαν κύριε Πεπόνη μου από την παρούσα κυβέρνηση και τον νέο Πρωθυπουργό; δεν νομίζω πως δόθηκαν ακόμα...δόθηκαν ευκαιρίες σε τόσους και τόσους τσαρλατάνους πολιτικούς στην χώρα αυτή κι εμείς πετροβολάμε μια προσπάθεια πριν καν αρχίσει! Δεν μιλάω για τεράστιες περιόδους χάριτος, ούτε για ανοχές διαρκείας από πλευράς του κόσμου. Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε ν' απαξιώνουμε το οτιδήποτε πριν καν μας δοθούν απτά παραδείγματα των προθέσεών του! Πόσο νομίζετε διαφέρει η τακτική αυτή από εκείνη που υιοθέτησαν ορισμένοι πριν λίγες ημέρες και που είτε προσπαθούσαν να βρουν εμπόδια για να μην γίνει ο ΑΣ πρωθυπουργός αν και εκλεγμένος αρχηγός του πρώτου κόμματος είτε υπαινίσσονταν ότι η περιπέτεια της υγείας του αποτελούσε πρόφαση και που πολλοί από εμάς εδώ τις καταγγέλλαμε;

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ GreekInLux 07/07/2012 00:11:09

     Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Για μένα υπάρχει μόνο μια μεγαλύτερη βλακεία από αυτή που κάνει ένας πολίτης υπερψηφίζοντας έναν απατεώνα πολιτικό: Να καταψηφίσει έναν καλό πολιτικό. Ας δούμε τον Αντώνη Σαμαρά από κοντά λοιπόν.

 45. Θεοδωρος avatar
  Θεοδωρος 06/07/2012 12:32:11

  Η στραβος ειναι ο γιαλος στραβα αρμενιζετε.
  Ολα αυτα Ιεροφαντη γιατι δεν μας τα λεγατε προεκλογικα οτι εχετε σκοπο να τα τιναξετε ολα στον αερα?
  Να ψηφιζαμε ΣΥΡΙΖΑ να ειμασταν κ σιγουροι οτι θα τα κανει με το καλημερα.
  Και ποιος σας ειπε εσας οτι ειμαστε ετοιμοι οι Ελληνες να πεινασουμε,να ιδρωσουμε κ να τα κανουμε ολα μπαχαλο επειδη ειπε κατι η Λαγκαρντ η ο Σοιμπλε.Σιγα που θιχτηκε η υποληψη της Ελλαδος επειδη ειπανε κατι τα οργανα του ΔΝΤ κ της Γερμανιας.
  Φιλε Ιεροφαντη δεν εχεις καταλαβει (ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ) οι δανειστες οτι ειμαστε λαος του χαβαλε.Περσυ 1εκ Ελληνες μολις σφιξανε οι ζεστες πηγανε για μπανια κ αδειασανε τις πλατειες.Αυτο δειχνει οτι μεχρι εκει μπορουνε,δεν ειναι για κατι παραπανω.Φιλε μου στν πλατεια δεν ητανε ουτε ο Κολοκοτρωνης,ουτε ο Καραισκακης ,ουτε ο Μ.Αλεξανδρος που θα ειχανε ηδη αλλαξει την ιστορια αλλα νεοελληνες που μεχρι εκει μπορουν.
  Προσωπικα εγω αλλα και τεραστιο κομματι της χωρας δεν θελουμε καμμια επανασταση για την επανασταση.
  Ξεκινηστε με τα αυτονοητα σαν κυβερνηση οπως συμμαζεψτε το δημοσιο,απολυστε οσους δεν δουλευουνε,κοψτε τις μιζες στα φαρμακα ,παταξτε την φοροδιαφυγη ,μειωστε συντελεστες φορολογησς για να αναπνευσουνε οι επιχειρησεις,φερτε επενδυσεις αυτα δεν χρειαζονται καμμια επανασταση!
  Αν μετα απ'ολα αυτα μας βριζουνε οι ξενοι ως τεμπεληδες κ χαραμοφαηδες τοτε ξανασυζηταμε αλλα φιλε Ιεροφαντη ας κοιταχτουμε λιγο στο καθρεφτη μηπως τελικα εχουνε δικιο!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Θεοδωρος 06/07/2012 12:42:39

   Τόση ...υπομονή και εγκαρτέρησις αγαπητέ, να μαρτυρά την ασφαλή και εν τω απυρόβλητο έως εδώ διαβίωσίν σας τάχα;;;;;;

   Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X -Κ.Καβάφης
   Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Aποικία
   δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία,
   και μ’ όλο που οπωσούν τραβούμ’ εμπρός,
   ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
   να φέρουμε Πολιτικό Aναμορφωτή.

   Όμως το πρόσκομμα κ’ η δυσκολία
   είναι που κάμνουνε μια ιστορία
   μεγάλη κάθε πράγμα οι Aναμορφωταί
   αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
   δεν τους χρειάζονταν κανείς.) Για κάθε τι,
   για το παραμικρό ρωτούνε κ’ εξετάζουν,
   κ’ ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
   με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

   Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
   Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
   η κατοχή σας είν’ επισφαλής:
   η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Aποικίες.
   Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
   κι από την άλληνα την συναφή,
   κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
   είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τί να γίνει;
   σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

   Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
   βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
   πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

   Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
   κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
   απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
   να δούμε τι απομένει πια, μετά
   τόση δεινότητα χειρουργική.—

   Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
   Να μη βιαζόμεθα· είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία.
   Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
   Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Aποικία.
   Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
   Και τέλος πάντων, να, τραβούμ’ εμπρός.

   • M.Γ avatar
    M.Γ @ BLACKQUEEN 06/07/2012 16:59:36

    Mπραβο. Σ' ευχαριστουμε που μας θυμισες αυτο το εξαιρετικο ποιημα.

 46. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 06/07/2012 12:35:32

  Oι φοροφυγάδες θα γίνουν συνεπείς φορολογούμενοι.
  Οι εργατοπατέρες θα γίνουν σκληρά εργαζόμενοι.
  Οι εργοδότες θα παρακαλούν τους εργαζόμενους να δεχτούν αύξηση αποδοχών.
  Οι σερβιτόροι των μαγαζιών θα μας δέρνουν,αν ξεχνάμε την απόδειξη.
  Οι εφοπλιστές θα υψώσουν σε όλα τα πλοία την Ελληνική σημαία και θα απαιτήσουν φορολόγηση 45% επί των κερδών.
  Και εγώ θα ελπίζω να μη πέσω από το κρεββάτι και ξυπνήσω.
  Υ.Γ.Τα παραπάνω αφορούν την προτελευταία παράγραφο της ανάρτησης.

 47. Κρης avatar
  Κρης 06/07/2012 12:36:45

  ......- Να φέρει άμεσα νέο φορολογικό νόμο, δίκαιο με τους συνεπείς και σκληρό με τους φοροφυγάδες .......

  ισως καποιοι δεν τι ξερουν ή δεν το θυμουνται ...
  ο Σαμαρας εκανε 3 μηνες υπουργός οικονομικων επι οικουμενικης το καλοκαιρι του '89

  και ηταν σκληρος , δικαιος αλλα σκληρος

  ( στο σεμινάριο που καναμε -κατακαλόκαιρο και μεσα στην ζεστη -
  στο νομοσχεδιο που ειχε "κατεβασει" , πολλοι συνάδελφοι λεγανε ...
  "τον μπιξι τον δειξι " αλλα η άποψη τελικά των περισσοτέρων ήταν
  ότι ήταν "σωστός"

 48. akenaton avatar
  akenaton 06/07/2012 12:45:25

  Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με την ανάλυση του Ιεροφάντη για Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση. Μονάχα που τα περισσότερα από όσα λέει δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στον επιμερισμό των βαρών, ανακούφιση των βαριά πληγέντων και "σύλληψη" και οδήγηση στο "ταμείο" αυτών που διαφεύγουν με ευελιξία κροταλία την ανάληψη των ευθυνών τους. Και είναι πολλοί αυτοί, τόσοι που με το "λίπος" και την αγοραστική τους δύναμη που ελάχιστα μειώθηκε, συντηρούν ένα ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών με έλλειμμα (!) 27 δις ευρώ το 2011 εν μέσω κρίσης και υποτιθέμενης ΓΕΝΙΚΗΣ ανέχειας. Κάποιοι ακόμη τα "παίρνουν" χοντρά και υποψιάζομαι οτι δεν είναι τίμια δουλεμένα κέρδη αλλά κρατικά χρήματα που λείπουν από τον Προϋπολογισμό και οδηγούν ακόμη περισσότερους μικρομεσαίους στο "θάνατο" και θα οδηγήσουν την κοινωνία στα κάγκελα μετά και την ληστρική επιδρομή της Εφορίας.

 49. Φλου avatar
  Φλου 06/07/2012 12:48:41

  Σωστός.
  Αν δεν είχε το κομμάτι για την μετανάστευση,
  θα έλεγες ότι συριζαίος έγραψε το κείμενο...

  Αυτά είναι τα κατ'άλοιπα της αντιμνημονιακής ρητορικής, μέχρι τον Νοέμβρη 2011, και της μη αφομοίωσης από τον λαό της αναγκαιότητας αλλαγής πλεύσης, λόγω κακής επικοινωνιακής εστίασης στους ΑΝΕΛ την 6η Μαΐου και στον αντιαριστερισμό την 17η Ιουνίου. Αυτά τα δυο ήταν γνωστά και εμπεδωμένα στο εκλογικό σώμα. Και η φαιδρότητα των Κατακαημένων και το "τι σημαίνει αριστερά"... Η ξαφνική στροφή στο Μνημόνιο έπρεπε να αναλυθεί και να εξηγηθεί περισσότερο. Εκεί έχασε ο Σαμαράς την επαφή με το κοινό και την πλειοψηφία, κατά τη γνώμη μου, βέβαια.

 50. akenaton avatar
  akenaton 06/07/2012 12:49:41

  Συμφωνώ! Είναι μια αρχή. Με ότι περισσέψει, ρίχνουμε χρήμα στην αγορά για νέες επενδύσεις και φυσικά θέσεις εργασίας. Καλύτερα να έχουν οι νέοι μισθό, παρά να τους τρέφουν οι γονείς με τις παχιές συντάξεις......

 51. Φλου avatar
  Φλου 06/07/2012 12:54:20

  Αν δεν υπήρχε το μεταναστευτικό, θα ήταν δυνατή η σύγκλιση.
  Το "μετανάστες αδέρφια μας" ή "εχθροί μας", είναι αντίστοιχα η ειδοποιός διαφορά "Αριστεράς" -"Δεξιάς", πλέον. Τα οικονομικά, όσο και να ακούγεται παράξενο, είναι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, για τον ελληνικό λαό.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φλου 06/07/2012 17:31:38

   Δηλαδή στα εθνικά θέματα (Θράκη, Κυπριακό, Σκόπια, Τουρκία) υπάρχει σύγκλιση; Στους κουκουλοφόρους; Θα σοβαρευτούμε ποτέ ως λαός; Θα σκεπτόμαστε πριν γράψουμε και μιλήσουμε;

   • abc avatar
    abc @ Γεώργιος Τ. 06/07/2012 19:49:24

    Αγαπητέ Γεώργιε Τ.,
    Στα εθνικά θέματα (Θράκη, Κυπριακό, Σκόπια, Τουρκία) υπάρχει ταύτιση.
    Στους κουκουλοφόρους επίσης. Ο Τσίπρας ανέκαθεν έλεγε οτι είναι γνωστοί στην αστυνομία αλλά δεν τους πιάνει επίτηδες ενώ είναι χρέος της να τους πιάσει και να τους βγάλει τις κουκούλες, για να μην χαλάνε τις διαδηλώσεις και του ΣΘΡΙΖΑ...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ abc 06/07/2012 23:35:44

     Θέλουν τα Σκόπια να λέγονται Μακεδονία και μου λες ότι υπάρχει ταύτιση μαζί τους στα εθνικά; Τα θες και τα λες;

     Όσον αφορά τους κουκουλοφόρους, πας μη συριζαίος γνωρίζει ότι ο Τσίπρας χαϊδεύει και δίνει πολιτική κάλυψη στους κουκουλοφόρους. Ο δε Κουράκης δηλώνει υπερήφανος για τα παιδιά του! Ομοίως και ο Βούτσης. Τί ταύτιση επομένως μπορεί να υπάρχει; Πλάκα μας κάνεις;

     • abc avatar
      abc @ ΚΜ 07/07/2012 09:56:01

      Αγαπητέ ΚΜ,
      Δεν θέλω να γινω συνήγορος του διαβόλου, αλλα με αναγκάζεις.
      Πάς μη Συριζαίος γνώριζε επίσης μέχρι πριν ενάμισυ χρόνο οτι ο ΓΑΠ έφτιαξε την πιό "σύγχρονη" κυβέρνηση της Ελλάδας με το σύστημα opengov που εξασφάλισε οτι λεφτά υπάρχουν και στη συνέχεια πέτυχε τρείς φορές τη διάσωση της Ελλάδας απο την κρίση και τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους στον κόσμο...
      Οταν άρχισαν να πέφτουν τα γιαούρτια όλοι οι Πασόκοι ωρύονταν στα κανάλια οτι τα ρίχνουν αποκλειστικά Συριζαίοι, διότι ΜΟΝΟ TO 4% του λαού είναι αγανακτισμένο με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ . Αν πιστεύεις αυτά, τότε φυσικό είναι να πιστεύεις οτι οι Συριζαίοι είναι κουκουλοφόροι.
      Οταν ο Σύριζα διαμαρτύρεται για τα δακρυγόνα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των πολιτών που αγαναχτούν, τα κανάλια στο παρουσιάζουν ως "κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους κουκουλοφόρους". Τους πιστεύεις?

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ abc 08/07/2012 19:23:04

      Δηλαδή τί μας λες; Ό,τι πας μη συριζαίος ήταν υπέρ του ΓΑΠ; Ειλικρινά, δεν ξέρεις τί σου γίνεται.

  • abc avatar
   abc @ Φλου 06/07/2012 19:44:50

   Aγαπητέ φλού, νομίζω οτι και στο μεταναστευτικό τα ίδια λέει και οΤσίπρας. Να τους δώσουμε χαρτιά να πάνε σε ό,ποια χώρα θέλουν . Απλώς ο Τσίπρας δεν βάζει 6 μήνες προθεσμία. Ομως δεν νομίζω οτι θα τα χαλάσουν αν προτείνει 10 μήνες. Θα τα βρούν πχ. στους 8 μήνες...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ abc 06/07/2012 19:54:07

    Μην προσπαθείς να μπερδέψεις. Με τα ίδια «χαρτιά» που υποτίθεται θα είναι «για να πάνε σε όποια χώρα θέλουν», με δεδομένο ότι καμία χώρα δεν θα τους δεχτεί (το πολύ-πολύ να ρίχνουν μετά πόρτα και σε μας τους ιθαγενείς με ελληνικά διαβατήρια), θα μας κατσικωθούν μετά και με τη βούλα του νόμου! Που είναι αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν οι Τσίπρες.

    Άλλωστε τα «χαρτιά» αυτά (διαβατήρια λέγονται) δίνονται μόνο σε υπηκόους. Άρα, αυτό που δεν μας λέει είναι ότι όχι μόνο θα τους νομιμοποιήσει (όλα αυτά τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες) αλλά θα τους δώσει και υπηκοότητα - για να γίνουμε Κόπτες στην ίδια μας τη χώρα και επισήμως.

    • abc avatar
     abc @ ΚΜ 06/07/2012 22:56:31

     Δηλαδή ο Σαμαράς θα τους αναγκάσει να φύγουν εντός 6 μηνών και να πάνε σε όποια χώρα θέλουν χωρίς χαρτιά?

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ abc 06/07/2012 23:31:26

      Και γιατί να πάνε σε όποια χώρα θέλουν; Ας πάν στη δικιά τους εν ανάγκη, αυτό που μας νοιάζει εμάς είναι να φύγουν από εδώ.

      Δεν έχουμε καμιά δουλειά να διευκολύνουμε να πάνε στη χώρα της προτίμησής τους αυτούς που κακοποιούν την εθνική μας κυριαρχία. Θα είναι σαν να τους ανταμείβουμε - και μετά θα έρχονται κι άλλοι για την ίδια ανταμοιβή.

     • abc avatar
      abc @ ΚΜ 07/07/2012 09:58:05

      Ξέρεις κάποια χώρα που να έλυσε το πρόβλημα έτσι όπως λές?

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ abc 16/07/2012 16:25:38

      Εδώ ο Σαρκοζύ πέταξε έξω ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ βρε φίλε! Αλλά ακόμα και να δεχτούμε ότι δήθεν (που δεν το δέχομαι!) καμία χώρα δεν έλυσε το πρόβλημα με μαζικές απελάσεις, ποιά χώρα έχει λαθρομεταναστευτικό
      πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό όσο εμείς (ελέω διεθνιστοτυλισμού), για να ψάχνεις πανομοιότυπες λύσεις;

 52. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 13:05:25

  Πειρατικό χαβαλεδιάρικο δεν γίνεται.
  Ακόμη και οι παπαγάλοι με δανεικά είναι αγορασμένοι.
  Και πειρατές που ψάχνουν για πετρέλαιο, πρώτη φορά βλέπω.
  Το ξακουστό σκαρί το έχουν διαλύσει εδώ και χρόνια οι χλιδοπειρατές της γέφυρας και το έχουν μετατρέψει σε κότερο lifestyle.
  Δεν φτάνουν οι εμμονές των παλληκαριών που αγαπούν την κόκα; Χρειάζονται τώρα και προσλήψεις μούτσων από τα Επίχρυσα Μεσάνυχτα και τους Ανελλήνιστους Έλληνες;

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ο Θείος 06/07/2012 13:23:04

   Άλλο ......Πειρατικό κοιτάζετε αγαπητέ εσείς κι άλλο εμείς.... Για μετακινείστε λίγο τα ...κάλια σας να κεντράρετε στο σωστό :

   ΤΟ ΤΡΕΛΛΟΒΑΠΟΡΟ
   Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
   κι αρχίζει τις μανούβρες "βίρα-μάινα"
   την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές
   φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ' τις δυο μεριές

   Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ' όνειρο
   κι έχει λοστρόμο αθώο ναύτη πονηρό
   από τα βάθη φτάνει στους παλιούς καιρούς
   βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς

   Έλα Χριστέ και Κύριε λέω κι απορώ
   τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο
   χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
   χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε

   Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
   μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
   κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
   παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

 53. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 13:07:58

  Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο πρόβλημα: Το "λίπος", που δεν θέλουν οι κυβερνώντες να καεί.

  • abc avatar
   abc @ Ο Θείος 06/07/2012 22:59:09

   Nαι αλλά τους ψήφισες...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ abc 10/07/2012 16:43:10

    Δεν ψήφισα...
    Το Μάη ψήφισα, στις 17 Ιουνίου όχι
    Ειλικρινά, δεν άντεξα την δεύτερη φορά...
    2004 -2012, 5 πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις σε 8 χρόνια. Μέσος όρος, κάθε 1,5 χρόνο βουλευτικές εκλογές. Είναι απολύτως παράλογο και αναρχοειδές, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.
    Πρώτη φορά στη ζωή μου απείχα. Με πρώτη συμμετοχή το 1973.

 54. Σπορέας avatar
  Σπορέας 06/07/2012 13:08:17

  Μάλον ξεχνάς ότι η παράταξη πάνω απόλα είναι Ελληνική.
  Αν και όσο ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός εξυπηρετεί την χώρα τότε ναι.
  Αν και εφόσον ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός γίνει θηλιά στο λαιμό, τότε πράγματι ... άντε να λύσουμε.

 55. firiki2010 avatar
  firiki2010 06/07/2012 13:09:48

  Λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει!
  Τα όσα αναφέρει η ανάρτηση ελάχιστη σχέση έχουν με τις διακηρυγμένες θέσεις της ΝΔ, αλλά και με όσα είτε πρόφατα είτε παλιότερα έχει υποστηρίξει ο Σαμαράς.
  Το σπουδαιότερο δεν έχουν καμμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας. Μια ανάρτηση στα πλαίσια μιας συγκρουσιακής "λογικής" που ούτως ή άλλως διατρέχει διαχρονικά την κοινωνία μας και είναι ένας από τους λόγους που φτάσαμε εδώ.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ firiki2010 06/07/2012 13:33:26

   ...Tα δεδομένα και τα στερεότυπα, υπάρχουν για να ανατρέπονται και να ξεπερνιούνται. Με τα όχι, τις συγκρούσεις και τις ρήξεις προχωρά η ζωή. Όχι με τα ...βολέματα, τις συνθηκολογήσεις και με τους ατιμωτικούς συμβιβασμούς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ firiki2010 06/07/2012 13:40:39

   Άχ η συγκρουσιακή “λογική”! H Μεσανατολίτικη, η ωραιοποιημένη ως δήθεν αντιστασιακή! Η μοναδική χώρα δυτικώς του Βοσπόρου, όπου παρεπιδημούν ακόμη εν έτει 2012 οι ιδεοληψίες των seventies.
   Ύστερα έχει άδικο ο άλλος, ο Σ. Ρ., που μιλά για δίλημμα "Ευρώπη ή Αφρική"!

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Ο Θείος 06/07/2012 14:24:28

    Αχ αυτοί οι πνευματικά ...ηλικιωμένοι, συμβιβασμένοι, παραιτημένοι συνάνθρωποι, που σφιχτοκρατάνε με πανικό τις χειρολαβές της συντήρησης και της στενομυαλιάς τους μήπως ξεφύγουν σε καμιά στροφή, αυτοί οι επιζήμιοι για τους ερχόμενους, οι βαρετοί και πεπερασμένοι, που τρέμουνε να ονειρευτούν και ν΄ απαιτήσουν κάτι πιο πέρα από τη μίζερη ασφάλεια της πενιχρής τους σύνταξης (μπορεί αυτή να είναι και διανοητική)..... Αχ, πόσο πια δεν τους αντέχει και δεν τους περιέχει ούτε το αύριο, ούτε κι η πραγματικότητα !!!!!!

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ BLACKQUEEN 06/07/2012 15:35:16

     Πω, πω, σφρίγος,νιότη κι όνειρο! Και τι ανοιχτό μυαλό !
     Και για να επανέλθω στον Ράμφο που μνημόνευσε ο "Θείος" : "η σκέψη μας κουράζει" (γι αυτό ζούμε μέσα στις εμμονές μας... θα προσέθετα)

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ firiki2010 06/07/2012 16:53:28

      ...Η σκέψη ΣΑΣ μάς κουράζει...... Γι αυτό επιλέγουμε την ΟΥΤΟΠΙΑ !!!!! Γιατί όπως λέει και ο Ελύτης : ΅'' ΟΥΤΟΠΙΑ ; Γιατί όχι;;; Μια εκδοχή της πραγματικότητας είναι κι αυτή, μονάχα με μικρότερες πιθανότητες...''. Μη ζηλεύετε, μη σκιάζεστε και μη σπαταλάτε άδικα ενέργεια, απλά ΤΟΛΜΗΣΤΕ μιαν άλλη οπτική.....

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ BLACKQUEEN 06/07/2012 19:40:58

      Εντάξει, με τάπωσες! Η επιλογή της ΟΥΤΟΠΙΑΣ είναι ένα απολυτα πειστικό.. επιχείρημα .

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ firiki2010 07/07/2012 00:15:11

      ...Δεν έχω ποτέ τόσο ασήμαντους στόχους αγαπητέ, μα δυστυχώς για τη στενή σας λογική, η Ουτοπία δεν είναι, παρά μιά παρά ...κάτι λίγο, αλήθεια!!! Είναι πολλές φορές, ο ήσκιος του αύριο που πλησιάζει....

   • abc avatar
    abc @ Ο Θείος 06/07/2012 14:36:20

    Γιατί αγαπητέ θείο η γλυψιματική λογική είναι Ρεαλιστική και Βορειοευρωπαική? Φοβάσαι μη σε σφαλιαρίσουνε οι Ευρωπαίοι ή μήπως σου κόψουνε την ταίστρα απ' το κελλί που σε βάλανε? Κι αν κάνουμε λάθος όπως λες και συγκρουστούμε εν αδίκω, πρέπει να δεχτούμε να μας αποκεφαλίσουν? Στην κατάσταση που βρισκόμαστε αν κάνουμε το μοιραίο λάθος και συγκρουστούμε αυτοί θα πρέπει να μας εκτελέσουν πάραυτα? Δεν έχουν χρέος να μας συγχωρέσουν ως ισότιμοι εταίροι και μάλιστα που μας δέχτηκαν τιμής ένεκεν και όχι για την ανταγωνιστική βιομηχανία μας που τους εξαπατήσαμε οτι έχουμε και αυτοί οι αφελείς μας πίστεψαν?...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ abc 06/07/2012 14:47:40

     Κακά τα ψέμματα. Έχουμε διαφορετικούς εταίρους, και δεν είναι θέμα Βορειο- ή Νοτιο- Ευρωπαικής λογικής.
     Δικοί σας εταίροι είναι απλώς εξω-Ευρωπαικοί, οι Χαμάδες και οι Ταλιμπάν. Αυτές οι εμμονές έκαναν την Ελλάδα την πιό άρρωστη χώρα σε μια άρρωστη Ευρώπη. Και δυστυχώς για σας, δεν βλέπω άλλους δυτικά του Βοσπόρου με τέτοιους φίλους.

     • Φλου avatar
      Φλου @ Ο Θείος 07/07/2012 02:51:22

      @Δικοί σας εταίροι είναι απλώς εξω-Ευρωπαικοί, οι Χαμάδες και οι Ταλιμπάν.

      Εσύ, δηλαδή, Θείο, αν ήσουν Παλαιστίνιος θα ήσουν με το Ισραήλ; Και αν ήσουν Αφγανός θα ήσουν με τους Αμερικανούς;

      Θα ήσουν δοσίλογος και με τους κατακτητές, ή πατριώτης και με την Αντίσταση;

      Βασικά, εν αδίκω βρίσκεται αυτός που εισβάλει. Οπότε, δίκιο έχουν οι Χαμάδες και οι Ταλιμπάν, κατ' αρχάς και κατ' Αρχήν, σεβαστέ Θείε. Άρα, και όσοι τους συμπαθούν που αντιστέκονται, δεν είναι και για τα μπάζα. Ίσα ίσα...

 56. nestrom avatar
  nestrom 06/07/2012 13:09:50

  Άψογος όπως παλιά ο Ιεροφάντης.

 57. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 06/07/2012 13:11:25

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΝΑ ΦΕΡΘΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΈΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ...ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ. ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΠΛΕΟΝ...... ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ....ΣΥΣΤΟΙΧΗΘΕΙ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ... :-))

 58. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 06/07/2012 13:13:03

  Τι ακριβώς είπαμε οτι ...παίρνετε και κάθε πόσες ώρες;;;

 59. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 06/07/2012 13:17:53

  χα χα χα !!! Σωστό κι αυτό...

 60. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 06/07/2012 13:20:45

  Συμφωνώ απολύτως.

 61. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 06/07/2012 13:23:37

  .....τα κιάλια σας

 62. bird avatar
  bird 06/07/2012 13:27:20

  Αν ακολουθηθεί μια πολιτική που είναι στην κεντρική της σύλληψη πολιτική ρήξης με την Ευρώπη και κατ'επέκταση πολιτική διεθνούς απομόνωσης δε θα μπορείς να επιτύχεις όλα εκείνα που απαιτούν συμμαχίες και σταθερότητα π.χ. ΑΟΖ, π.χ. επενδύσεις.
  Από εκεί και πέρα έχεις σκεφτεί οτι πιθανόν αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα, επί της αρχής, διαφορετικά από την τωρινή ηγεσία της Ελλάδας, η οποία έκρινε οτι η εντολή που έλαβε ήταν για να κρατήσει την Ελλάδα αγκυρωμένη στο ευρώ; Μπορείτε να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις σας γιατί πριν μισό μήνα χοντρικά, ο λαός απάντησε στο δίλλημα ευρώ ή δραχμή. Όταν σε μια τέτοια συγκυρία λες "το ευρώ δεν είναι Θεός" μπορεί να στέλνεις και λάθος μηνύματα.

 63. Φελίζα avatar
  Φελίζα 06/07/2012 13:28:54

  Μούτσος εγώ......καπετάνιο έχουμε.

 64. Φελίζα avatar
  Φελίζα 06/07/2012 13:30:07

  Πετάει η ομάδα.....

 65. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 06/07/2012 13:35:51

  Μην το φοβάστε. Πείτε το : Το Ευρώ ΔΕΝ είναι Θεός !!!!!! Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να θυσιάσουμε τους πάντες και τα πάντα στο ....βωμό του, το Ευρώ, ΔΕΝ είναι Θεός.....

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ BLACKQUEEN 06/07/2012 14:21:41

   Μάλλον πολλοί δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης.Οι τζάμπα μαγκιές δεν βοηθάνε τον απλό κόσμο. Έγω δεν είδα κάτι ρεαλιστικό να λέει το άρθρο.Δεν βλέπω πως θα επιτευχθεί η ΣΤΑΘΕΡΟΡΗΤΑ που έχει ανάγκη ο τόπος. Κάτι τέτοια εύκολα τα δέχονται άκριτα ,άτομα που δεν ξέρουν ούτε ποιες είναι οι πρωτεραιότητες της χώρας ,ούτε ξέρουν πως θα λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας.

   Αντί να λέμε για αποκρατικοποιήσεις ,για επενδύσεις εμείς λέμε το ευρω δεν είναι Θεός.Ποιές επενδύσεις θα έρθουν οταν δεν έχεις σταθερότητα;;; Πως θα κάνεις την ανακύρηξη της ΑΟΖ όταν θα απομονωθείς ;;; Πέρα απο τα ωραία λόγια κλπ καλό είναι να κοιτάμε τι μπορεί να εφαρμοστεί και μάλιστα τι μπορεί να αποδώσει.

   • noldor avatar
    noldor @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 14:34:16

    Την σταθερότητα πως την πετυχαίνεις με μισθούς μικτούς 450€;

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ noldor 06/07/2012 17:14:17

     είδες να πληρώνεται κανείς με 450€ μικτά και αγχώνεσαι;

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ GreekInLux 06/07/2012 18:13:00

      Είδα εγώ στην δουλειά μου, με 650 μεικτά, 27 ημέρες δουλειάς, 4 ρεπό τον μήνα, ούτε δεκάρα τσακιστή επειπλέον για εργασία την νύχτα ή Κυριακη/εορτή, μηδαμινή ασφάλιση στην Κύπρο που την πληρώνει ο ίδιος ο εργαζόμενος από τα 650 του, συμβόλαιο που μπορεί να ακυρωθεί μονομερώς οποιαδήποτε στιγμή. Αυτά δεν τα "απολαμβάνει" ένας μόνο υπάλληλος που την πάτησε, αλλά πλέον οι μισοί από το σύνολο των 30, δλδ. 15 άτομα. Ένας από αυτούς περιμένει κιόλας μωρό τον Αύγουστο. Άλλοι έχουν ήδη μωρά και οικογένειες και σπίτια και άλλες υποχρεώσεις. Α, να σου πω, του ήρθε να πληρώσει και εφορία!

      Να αγχωθώ τώρα, ή να περιμένω τα 450 μεικτά;

    • Πεπόνης avatar
     Πεπόνης @ noldor 06/07/2012 17:43:06

     Μα γιατί να ενδιαφέρει αυτό εκείνους που ακόμη καθαρίζουν 3 και 4 και 10 φορές το 450;

     Τους φωνάζουμε "Πεθαίνω της πείνας..." και μας απαντούν "Λαϊκιστή!"

    • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
     ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ noldor 06/07/2012 18:11:41

     Την σταθερότητα την πετυχαίνεις όταν δεν δημιουργείται εδω το μπάχαλο.Όταν είσαι αποφασισμένος να κάνεις αυτο που χρειάζεται για την οικονομία (πχ αποκρατικοποιήσεις) και πάνω απο όλα όταν έχεις προστατέψει την θέση σου στο ευρώ.

     Εξάλλου αν βγεις απο το ευρώ δεν θα έχεις καν μισθό.

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 18:13:40

      Ε, ναι, αν πεθάνεις δεν θα ζεις, χαίρω πολύ.

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 18:16:49

      Κ .Πεπόνη δεν είστε ο μόνος που έχετε προβλήματα οικονομικά. Η ανεργία και η ανέχεια πλήτει κυρίως την νέα γενιά στην οποία ανήκω και εγώ διότι είμαι 20.Για αυτό κι όλας θέλουμε ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας και όχι ανεδαφικά πράγματα και λαικισμούς !!!

     • Πεπόνης avatar
      Πεπόνης @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 06/07/2012 19:04:47

      Συμφωνώ. Ποιές είναι λοιπόν οι ρεαλιστικές λύσεις;

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Πεπόνης 06/07/2012 20:38:41

      Αποκρατικοποιήσεις,προσέλκυση επενδύσεων για θέσεις εργασίας αλλά και παράλληλη πάταξη της φοροδιαφυγής ώστε να είμαστε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον για επενδύσεις.Πρέπει να γίνει η τόνωση της οικονομίας ,μέτρα ρευστότητας και να καταπολεμιστεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη πχ η γραφειοκρατεία.Να στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις να στηριχθεί η γεωργία ,η κτηνοτροφία,η αλεία.Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να προσφέρουν θέσεις εργασίας.

      Να στηριχθεί η ναυτιλία,η οικοδομή που παραδοσιακά στήριζε την οικονομία της Ελλάδας.Να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο της Ελλάδας αφού κάνουμε την ανακήρυξη της ΑΟΖ (απαραίτητη η παραμονή στο ευρώ).

      Να φροντίσουμε για τον τουρισμό ,να αναπτυχθούν τομεις στην Ελλάδα όπως αυτός της μεταποιησης-τυποποίησης,η έρευνα-καινοτομία-τεχνολογία.

      Να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο κράτος που θα διευκολύνει τον επενδυτή στην συγκεκριμέμενη δουλειά που θέλει να κάνει.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Πεπόνης 07/07/2012 00:11:06

      Κυπρογένεια, για τόσο νέα σε βρίσκω εξαιρετικά ώριμη!

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Πεπόνης 07/07/2012 00:23:22

      @ δρόμος :

      Γειά σου ρε δρόμε Αρχοντα!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      :) :) :)

 66. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 13:36:59

  Το μόνο που βλέπω ως εφικτό στις παρούσες συνθήκες, στην καλύτερη περίπτωση, είναι να πάμε για ψάρεμα.
  Αφρόψαρα, με τσαπαρί.

  Με μια τράτα ολόχρυση
  με σουρωτήρι πάτο,
  στο σκότος πλέει αβύθιστη
  με πλήρωμα φευγάτο.
  (Η τράτα: Θανάσης Παπακωνσταντίνου)

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ο Θείος 06/07/2012 14:16:02

   χα χα χα..... Πάλι δεν καταφέρατε να κεντράρετε τα κιάλια σας σωστά Θείε ... Ψαρόβαρκα περιγράφετε, για το Πειρατικό του ονείρου σάς μιλάμε.... Μήπως χρειάζεστε οφθαλμίατρο, διακοπές, ή ακριβότερα κιάλια;;;; Πάντως, αλλού κοιτάζετε...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ BLACKQUEEN 06/07/2012 15:03:30

    Είμαι απλώς ρεαλιστής, δεν είμαι για Σομαλίες και τέτοια.

    • noldor avatar
     noldor @ Ο Θείος 06/07/2012 15:40:15

     Μάλλον πολύ ηλικιωμένος και φοβάστε και σεις για την σύνταξή σας

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ noldor 06/07/2012 16:08:04

      Καλό ταξίδι στον Ινδικό, με το πειρατικό δραχμοσεντούκι.
      Προσοχή όμως στα αντιτορπιλλικά και στα ελικόπτερα.
      Το vivere pericolosamente έχει τη χάρη του, παραδέχομαι...

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ noldor 06/07/2012 16:49:19

      YESSSSSSSSS !!! ΕΣΕΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥΣ ...ΦΟΒΟΥΣ ΜΑΣ.....

 67. Anaconda avatar
  Anaconda 06/07/2012 13:42:00

  "Προεκλογικά κάποια από αυτά, είχαν χαραχτηριστεί απο τα πλεον επίσημα χείλια σαν οι κινήσεις που θα εβγαζαν άμεσα την χώρα από την Ευρωπαική Ενωση και είχαν απορριφθεί κάθετα."

  Προεκλογικά ναι - θα μας έφερναν και τον Σατανά.
  Μετεκλογικά πάλι γελάνε που μας κορόιδεψαν - όπως ακριβώς γίνεται σε κάθε 3μηνο κρίσης του επιπέδου αποτυχίας εφαρμογής του Μνημονίου...

 68. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 06/07/2012 13:42:32

  Φρούδες ελπίδες,αν είναι να κάνει όλα αυτά γιατί δεν τα έλεγε προεκλογικά ώστε να βγεί με ισχυρή αυτοδυναμία;

 69. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 13:42:43

  "...δεν είναι ταμπού", το διατύπωσε ο κ. Αλέξης.
  Το ταμπού είναι θεικό πράγμα βλέπετε.
  Και του την πέσανε τότε όλοι μαζί. Εκλογές γάρ.
  Τώρα....

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ο Θείος 06/07/2012 14:40:17

   Ok. Να το διορθώσουμε τότε, αφού τόοοοσο θορυβεί κάποιον κόσμο.... Το Ευρώ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, για όποιον διαθέτει μεγάλες ποσότητες από αυτό !!!!! Το Ευρώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, η οποία, ΔΕΝ διαθέτει πλέον, σχεδόν καθόλου από αυτό !!!! Υπάρχουν κι εκείνοι που το λατρεύουν ως ....ημίθεο, βαυκαλιζόμενοι και ματαιοπονώντας, πως με κάποιον μαγικό τρόπο, κάποια ημέρα, μπορεί να γίνουν και αυτοί κάτοχο,ι ικανής ποσότητας από αυτό....... Νομίζω πως τώρα, καλυφθήκαμε όλοι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ BLACKQUEEN 06/07/2012 15:00:53

    Αυτό που βλέπω είναι να έχουν βγάλει έξω τα Ευρώ όσοι διαθέτουν μεγάλες ποσότητες.
    Προφανώς περιμένουν την Δευτέρα Παρουσία επί της Ελληνικής γής, του ενός και μοναδικού Θεού, της Δραχμής. Για να "σκοτώσουν" τα θνητά και αναλώσιμα πολλά Ευρώ τους και να ξαναγίνουν "αφέντες στον τόπο τους". Με τη βοήθεια του αθάνατου Θεού τους.

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Ο Θείος 06/07/2012 15:13:17

     ...Δεν είναι ανύπαρκτος αυτός ο κίνδυνος, ούτε φανταστικός. Όμως πόσους αλήθεια αφορά;;; Όταν η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού καθημερινά εισπράττει μονάχα απελπισία, ανεργία και μιζέρια, νομίζω οτι οι προβληματισμοί του είδους, αποτελούν αδιάφορη πολυτέλεια και τα σχετικά διλήμματα, αφορούν μονάχα όσους από τη ''μεσαία τάξη'', είναι ακόμη ...αρτιμελείς...Για πόσο όμως και πόσοι εντός ολίγου θα΄ναι οι ...επιζώντες, ώστε να συνεχίσουν να λατρεύουν ένα απόλυτα άχρηστο και αδηφάγο Τοτέμ;;;;;

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ο Θείος 06/07/2012 18:54:20

   @ Ο Θείος
   "Το ευρώ δεν είναι φετίχ" ἔλεξε ο Alexis.
   φετίχ = αντικείμενο λατρείας
   ταμπού = ο,τιδήποτε για ηθικούς λόγους απαγορευμένο

 70. noldor avatar
  noldor 06/07/2012 13:43:48

  Πριν από μισό μήνα το 18 έγινε 29 γιατί κάποιοι μίλησαν για επαναδιαπραγμάτευση που την είχαν ξεχάσει. Ότι θα αποκατασταθούν αδικίες, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών.

  Όσο για τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης το ένα παρέμεινε στα ίδια και το άλλο έπεσε.

  • bird avatar
   bird @ noldor 06/07/2012 14:07:12

   Το 18 που έγινε 29 έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Ρόλο έπαιξε η συσπείρωση της κεντροδεξιάς που ξεκίνησε από την κορυφή της πυραμίδας, η επικράτηση του διλλήματος ευρώ ή δραχμή έναντι του μνημόνιο-αντιμνημόνιο, η ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης.
   Η επαναδιαπραγμάτευση στην ουσία της πολιτικής δεν ξεχάστηκε ποτέ, περισσότερο επικοινωνιακά θόλωσε η εικόνα.
   Αλλά ακόμα και για την επαναδιαπραγμάτευση κυριάρχησε η λογική που λέει οτι πας με σοβαρότητα, δεσμεύεσαι να πετύχεις πράγματα αλλά δεσμεύεσαι και να αλλάξεις το λάθος. Δεν βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητάμε για λογική επαναδιαπραγμάτευσης "ήρθαν οι τσαμπουκάδες της Ευρώπης".

   • noldor avatar
    noldor @ bird 06/07/2012 14:25:24

    "Ρόλο έπαιξε η συσπείρωση της κεντροδεξιάς" ο εκφοβισμός των συνταξιούχων υποθέτω ότι θέλετε να πείτε.
    Η επαναδιαπραγμάτευση στην ουσία της πολιτικής δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ποτέ.
    Μπορείτε να μου αναφέρετε μία κόκκινη γραμμή που να έχει κρατήσει ο Σαμαράς είτε προς την Τρόϊκα, είτε προς τους συγκυβερνώντες του σε όλες τις διαπραγματεύσεις του; Μην μου πείτε σας παρακαλώ την παραμονή στο ευρώ, αυτή υποθέτω ότι είναι η επιθυμία και των συνεταίρων του.

    • noldor avatar
     noldor @ noldor 06/07/2012 14:27:48

     Α, ξέχασα μάλλον εννοείτε την Ντόρα. Αλήθεια που βρίσκεται αυτό το κορίτσι και έχει χαθεί από το προσκήνιο; Πριν τις εκλογές που την έβρισκες που την έχανες στην TV ήταν, τώρα είναι χολωμένη ή τρέχει κάτι;

     • bird avatar
      bird @ noldor 06/07/2012 15:15:10

      Δεν ξέρω κάτι περισσότερο από εσένα για τη Ντόρα. Η συσπείρωση περιλαμβάνει και τη Ντόρα, όχι μόνο αυτήν και εστιάζω κυρίως στην αντανάκλαση που είχε στη βάση μια τέτοια κίνηση, γιατί μιλούσαμε για τις αιτίες ανόδου των ποσοστών. Η απόδοση της συσπειρωτικής κίνησης ήταν μεγαλύτερη από το άθροισμα ποσοστών. Ήταν σωστή κίνηση πέρα από τις διαφωνίες μας με πολιτικά πρόσωπα. Ο εκφοβισμός, το λες για το δίλλημα ευρώ ή δραχμή. Δες το και από την άλλη μεριά, όμως. Όταν η Γερμανία έτριβε τα χέρια της περιμένοντας την Ελλάδα να κάνει το λάθος και να θυσιάσει τον εαυτό της προς παραδειγματισμό, το να σου λέει κάποιος "πρόσεχε διακυβεύεται και το ευρώ-δραχμή" δεν είναι εκφοβισμός. Πρέπει να τεθεί το ζήτημα προεκλογικά, αλλιώς πας σαν πρόβατο στη σφαγή. Αλλά αν θες να ονομάσεις εκφοβισμό το δίλλημα, δεν είναι εξίσου εκφοβισμός όσα έλεγε το "αντιμνημονιακό" γήπεδο: θα πουλήσετε τη μάνα σας, τα παιδιά σας, δε θα έχετε στον ήλιο μοίρα, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα κλπ. Κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στο ευρώ, θα στο αναφέρω όσο και να μην το θες. Και σου σημείωσα πιο πάνω οτι ΔΕΝ ήταν επιθυμία όλων των Ευρωπαίων η παραμονή μας στο ευρώ. Κόκκινη γραμμή είναι η ανάγκη τροποποιήσεων. Μπορείς εσύ να μου αναφέρεις κάποιον άλλον πολιτικό που μέσα στη διετία πέτυχε κάτι περισσότερο από το Σαμαρά στο θέμα των τροποποιήσεων της πολιτικής; Η επιστολή Σαμαρά είναι ένα κεκτημένο για την Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο από τον Τσίπρα, τον Καμμένο, την Παπαρήγα το Μιχαλολιάκο;
      Αλλά όλα αυτά τα συζητούμε αδίκως γιατί πιστεύεις οτι δεν μπορούσε ΠΟΤΕ να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

     • noldor avatar
      noldor @ bird 06/07/2012 15:44:08

      Θα μας τρελάνεις; Ποιες τροποποιήσεις έχουν γίνει εξαιτείας του Σαμαρά;

     • noldor avatar
      noldor @ noldor 06/07/2012 15:53:15

      εξαιτίας

     • bird avatar
      bird @ noldor 06/07/2012 15:55:51

      Σε παρακαλώ τώρα. Πού νομίζεις οτι απευθύνεσαι; Ο Σαμαράς μόλις τώρα έγινε πρωθυπουργός. Την προηγούμενη περίοδο υπήρξε κάποιος άλλος πολιτικός που πέτυχε κάτι περισσότερο από το Σαμαρά στο θέμα των αλλαγών; Αλλά γιατί παριστάνεις οτι ψάχνεις τον ικανό διαπραγματευτή τη στιγμή που μόνος σου δηλώνεις οτι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση και δεν μπορούσε ποτέ; Εσύ άλλα πράγματα ψάχνεις προφανώς.

     • noldor avatar
      noldor @ noldor 06/07/2012 16:07:18

      Επειδή έχεις παρανοήσει δεν λέω ότι δεν μπορεί να γίνει, λέω ότι ποτέ δεν κάναμε και ούτε θα κάνουμε διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση. Κατά την άποψή μου γιατί οι "διαπραγματευτές" μας "δεσμεύονται".

 71. Anaconda avatar
  Anaconda 06/07/2012 13:44:36

  Η Μέρκελ διδάσκει ως καλή δασκάλα το "είναι μάταιο, αφέσου" με καλύτερα επιχειρήματα. Αφού ο στόχος είναι ο ίδιος...

 72. AM Παπαιωάννου avatar
  AM Παπαιωάννου 06/07/2012 13:44:40

  +100000000

  Μεγάλες αλήθειες φίλε μου. Εγκλωβιστήκαμε σε ένα ψευτοδίλημα. Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα:

  Δεδομένου ότι δεν είμαστε σε θέση για διαπραγματευση το ερώτημα είναι πόσο 'κάτω' μπορεί να αντέξει ο Λαος προκειμένου να μείνουμε στο Euro??? (πχ. αντέχουμε μισθό 250Εuro? καθημερινές αυτοκτονίες? ανεργία 30% (στους νέους 60%)? εξαγωγή επιστημόνων στο εξωτερικό? κτλ)

 73. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 13:47:50

  Άχ κάπταιν Παναγιώτη Baked Sparrow!
  Καλά εσύ στασίασες νωρίς!

 74. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 13:49:32

  "Πετρέλαιο υπάρχει"!

 75. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 06/07/2012 13:50:55

  Σαμαράς και υπουργοί να το τρίψουν στη μούρη των τροικανών και της Λαγκάρντ:

  "Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έστω κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή των όρων του δεύτερου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης

  Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του, ύψους 130 δισ. ευρώ, διεθνούς πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη, δήλωσε, χθες, ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία."

 76. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 14:07:22

  Για να σοβαρευτούμε λίγο:
  Φυσικά και δεν είναι αποτελεσματικός και βιώσιμος ο τρόπος αντιμετώπισης της Ευρωπαικής κρίσης.
  Φυσικά και πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά ως Ελλάδα για αλλαγή συνταγής και φαρμάκων, για ριζικά άλλο τρόπο.
  Αλλά ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ: Μαζί με τους Πορτογάλους, Ιρλανδούς, Ισπανούς, Ιταλούς, με τον Ολλάντ, με την Γερμανική αντιπολίτευση...
  Ο μοναχικός δρόμος είναι αυταπάτη, καταστροφική πορεία σε Καμμένη γέφυρα πάνω από το χάος.
  Εκτός άν δεν κάποιος δεν θέλει το Ευρώ...
  Αλλά να το πεί, να μην κρύβεται...

  • abc avatar
   abc @ Ο Θείος 06/07/2012 14:43:02

   Θείε που είδες τον μοναχικό δρόμο?
   Ξέρεις πολλούς μνημονιακούς στην ΕΕ?
   Ακόμα και η Γερμανία ξεπέρασε το 80% του ΑΕΠ σε χρέος.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ abc 06/07/2012 14:50:16

    Στα μυαλά και στις ιδεολογίες υπάρχουν ιδεοληπτικοί, μοναχικοί δρόμοι. Σε Ελλάδα, Γερμανία και αλλού.
    Στην πραγματικότητα, όλη η Ευρώπη βρίσκεται στην ίδια βάρκα και το πεπρωμένο της είναι κοινό. Ή μαζί θα βουλιάξουμε, ή μαζί θα σωθούμε.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ο Θείος 06/07/2012 19:23:33

     Όχι. Ανεξαρτήτως τί θα απογίνουμε όλοι οι υπόλοιποι, η Γερμανία θα βουλιάξει ούτως ή άλλως.

 77. xp avatar
  xp 06/07/2012 14:27:03

  θα ήθελα να ελπίζω να συμβεί αυτό που λες Θείο ,αλλά δεν το βλέπω.Είμαστε οι πρώτοι ,οι στοχοποιημένοι .Οι υπόλοιπες χώρες πιστεύουν ότι είναι καλύτερες από εμάς ,ότι είναι πιο ισχυρές.Δεν είναι τυχαίο που όλες οι κασσάνδρες περί ευρώ επαληθεύονται.Το είχα γράψει και κάπου αλλού .Πολλοί φυσικοί έκαναν πειράματα για να καταρρίψουν την θεωρία της κβαντομηχανικής.Απλά την θεμελίωσαν καλύτερα.Και πάλι συνεχιζαν να την μισούν. Δεν μου αρέσει ο Κολμερ ,ο Καζάκης ,ο Βαρουφάκης.Ομως επαληθεύονται ! Ο Καζάκης εξέδωσε και βιβλιό με τα άρθρα του στο Ποντίκι σαν να λέει ιδού τι έγραψα ,συγκρινε το με το τι έγινε.Ετσι όταν θέλω να μάθω τι θα συμβεί αύριο ενημερόνομαι από αυτούς !!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 06/07/2012 14:34:55

   Είμαστε οι πρώτοι ,οι στοχοποιημένοι, ακριβώς γαιτί διαχειριζόμαστε την κρίση με εντελώς ανορθολογικό τρόπο: Μεσανατολίτικο, αφρικάνικο. Όχι πάντως Ευρωπαικό.
   Όλη αυτή η συγκρουσιακή και δήθεν "αντιστασιακή" ιδεοληψία δεν υπάρχει πουθενά, σε καμμιά άλλη Ευρωπαική χώρα.
   Το πραγματικό πρόβλημα είναι μέσα στο κεφάλι μιας μειοψηφίας μέν στην Ελληνική κοινωνία, αλλά δυναμικής, κραυγαλέας, υπερκινητικής. "Δεξιοαριστερής" μειοψηφίας.
   Ποτέ δεν ήθελαν τον θεσμικό, Ευρωπαικό, συλλογικό τρόπο υπέρβασης των καθυστερήσεών μας. Ο Κ. Καραμανλής Α' (μαζί και η πλειοψηφία στην οποία ανήκουμε οι λοιποί Έλληνες) τους έσυραν από το 1980 στην ΕΕ σχεδόν με την βία. Ποτέ δεν το χώνεψαν, πάντα έψαχναν ευκαιρία να το αναστρέψουν.
   Κάποτε πρέπει να τελειώνομε με τους "αναδελφιστές"

   • gloup avatar
    gloup @ Ο Θείος 06/07/2012 17:15:41

    Αυτό το σχόλιο είναι ό,τι καλύτερο έχει λεχθεί επιγραμματικά για το ελληνικό πρόβλημα. Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι.

   • abc avatar
    abc @ Ο Θείος 07/07/2012 10:20:59

    Θείε έχεις χάσει επεισόδια...
    Ο Μόντι ήταν δυό φορές Τσίπρας στις 28 του μηνός. Ταλιμπάν και Χαματζής ταυτόχρονα .
    Στην ουσία έκανε κατάληψη του Ευρωκοινοβουλίου και απαγωγή της Μέρκελ. Της έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο,
    και αν δεν έβγαινε με δήλωση μετανοίας δεν θα την άφηνε...
    Που είδες εσύ την Ευρωπαική αβρότητα σε όλες τις συσκέψεις του Γιούρογκρούπ όταν πρόκειται για κρίσιμες αποφάσεις?
    Τούρκικο παζάρι του κερατά που ακόμα και οι Τούρκοι ντρέπονται να το βλέπουν, μέχρι τελικής πτώσης είναι ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ.
    Η ισονομία και η αλληλεγγύη είναι ανέκδοτο στους διαδρόμους του Ευρωκυνοβουλίου.
    Η πιό αισχρή χωριατιά και αγένεια είναι αυτή που συγκαλύπτεται αιδημόνως πίσω από μεταξωτές γραβάτες και πρωτόκολλα του κώλου. Που είδες καημένε Θείο εσύ μέσα στα κοράκια θεσμικό, Ευρωπαικό, συλλογικό τρόπο υπέρβασης των καθυστερήσεών μας? Δεν βλέπεις πως λιμπίζονται ακόμα και τον ήλιο μας? Το πρώτο που σκέφτηκαν να μας αρπάξουν μόλις μας είδαν πεσμένους κάτω, οι ευγενείς εταίροι και έντιμοι δανειστές του Τσοχατζόπουλου που οφείλουμε να τηρήσουμε τις έντιμες συμφωνίες τους με τον ΓΑΠ?..

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 06/07/2012 14:40:53

   Μην ταυτίζουμε ανόμοια πράγματα: Άλλο πράγμα ο Κολμερ και ο Καζάκης, άλλο ο Βαρουφάκης. Δεν λένε τα ίδια. Και εκπροσωπούν εντελώς διαφορετικά συμφέροντα.
   Τη στιγμή του το μικρό Μαυροβούνιο μπαίνει στην ΕΕ, και χρησιμοποιεί ήδη το Ευρώ, οι δικοί μας μεσανατολίτες αγιατολλάδες τύπου Καζάκη και Λαπαβίτσα, αγκαλιά με τις Καμμένες μπιέλες του City, βάζουν πλώρη για άφρικα.
   Δεν ξέρω καμμιά άλλη τόσο αυτοκαταστροφική φανατική φράξια εθνικοαπομονωτικών, σε καμμιά άλλη Βαλκανική χώρα. Θέλουν πάση θυσία ν' αποσπασθούμε από την Βαλκανική χερσόνησο και να βάλουμε πλώρη στο Λιβυκό, με πορεία νότια και ανατολικά...

 78. johnny avatar
  johnny 06/07/2012 14:32:03

  Πριν τις εκλογες δεν λεγατε παραμονη στο ευρω παση θυσια;τωρα το ευρω δεν ειναι θεος; μπορουν να ζησουν οι Ελληνες και χωρις αυτο;αρχισαν προωρα οι εκπτωσεις.Πως θα γινει εθνικος ηγετης οταν πριν ακομα τις προγραμματικες δηλωσεις του εχει ηδη αναιρεσει παγιες δεσμευσεις του, οπως την εξεταστικη για την οικονομια,την επαναφορα των κατωτατων συνταξεων,την μετενεργεια και την αμεσοτητα της εφαρμογης των 18 μετρων,λεγοντας οτι ΘΑ εφαρμοστουν σε βαθος τετραετιας.Ο ηγετης δεν βαζει μπροστα τον ανθρωπο των τραπεζων να πει οτι μας περιμενουν ακομα δυσκολοτερες μερες προκειμενου να μην το χρεωθει.Δεν καταλαβαν οτι πλεον ο λαος δεν δινει λευκες επιταγες και παρολο το αριστεριστικο αλλοθι δεν θα αργησει να ξεκινησει η αντιστροφη μετρηση.

 79. SOTPAP avatar
  SOTPAP 06/07/2012 14:35:17

  ρε παιδιά περιμένετε ο Σαμαράς να κάνει όλα αυτά;
  να κάνει ειδικό δικαστήριο για τον πρώην συγκάτοικο του;
  να ανακηρύξει ΑΟΖ;
  τι τον νοιάζουν οι άνθρωποι που αυτοκτονούν, χορτασμένος είναι, 10 χρόνια την έβγαλε χωρίς να κάνει επάγγελμα, θα νοιαστεί για τον άνθρωπο που πηδάει από την ταράτσα γιατί του κάνουν έξωση;
  ή περιμένετε να κάνει πράξη το πόθεν έσχες των πολιτικών απο το 1974 όπως είπε;
  η μόνη τομή που θα κάνει είναι το κλείσιμο του εστιατορίου στο Μαξίμου

 80. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 06/07/2012 14:41:45

  Μπράβο Κυπρογένεια !! Εξαιρετικό σχόλιο , σε μιά εξίσου εξαιρετική ανάρτηση!!

 81. dim avatar
  dim 06/07/2012 14:43:32

  Ακριβώς, είναι μια μεγάλη μερίδα και εδώ του antinews που φλέρταρε από παλιά (και ισως ψήφισε και τελικά) τις τσαμπουκαλήδηκες κορώνες Καμμένου...

  Δε νομίζω ότι υπάρχει πατριώτης που να μη συμφωνεί απόλυτα με όλα αυτά που λέει το άρθρο, και που στην ουσία όλοι θα θέλαμε να κάνουμε...

  Το θέμα είναι ότι με τη πατρίδα πρέπει να είσαι προσεκτικός, και να ζυγίζεις πολύ καλά τη κάθε κίνηση σου ως υπεύθυνος ηγέτης... Ο Σαμαράς κάτι παραπάνω θα ξέρει από όλους αυτούς τους Καμμένους που φωνασκούν εκ του ασφαλούς... Ξέρει τις ισσοροπίες και το πότε πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει... Ας τους δείξουμε λοιπόν εμπιστοσύνη, έχει αποδείξει πολλές φορές πόσο πατριώτης είναι και πως ό,τι κάνει θα το κάνει με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον....

 82. xp avatar
  xp 06/07/2012 14:43:36

  Δηλαδή οικ υπόλοιπες χώρες που παρουσίασαν πρόβλημα είχαν"Μεσανατολίτικο, αφρικάνικο " τρόπο σκέψης? Αν ήταν σωστή η εξήγηση σου δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην ΕΕ συνολικό . Που έχουν οδηγήσει τα μνημόνια ? Δυστυχώς θείε τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.......

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 06/07/2012 14:55:04

   Στις υπόλοιπες χώρες δεν αντιμετωπίζουν το (κοινό) πρόβλημα με τις ιδεοληψίες που εμφανίζονται εδώ.
   Ακραίος αντιευρωπαικός εθνικοαπομονωτισμός δεν υπάρχει ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Ιρλανδία, ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Ιταλία...
   Δυστυχώς από το κλίμα αυτό παρασύρονται και πολιτικοί που έπρεπε να είναι πιό συνετοί: Όταν οι άλλοι πάλευαν ν' αντιμετωπίσουν το πραγματικό τους πρόβλημα, εδώ προτίμησαν διπλές πρόωρες εκλογές με 6 μήνες προεκλογικό αγώνα.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Ο Θείος 06/07/2012 17:55:01

    Ωρέ παληκάρια! Να μην έχουμε "ακραίο αντιευρωπαικό εθνικοαπομονωτισμό" και ας πεθάνουμε από την πείνα!

    Μετά μιλάς για ιδεοληψίες.

    Βρε το καταλαβαίνετε ή όχι; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ !!!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!

    Πως αλλιώς να το πω;

    Τώρα υπάρχει, όχι ΘΑΑΑ υπάρξει! Τώρα! Αυτή την στιγμή η κοινωνία υποφέρει! Φίλη μου γλυκοκοίταζε κάτι σάντουιτς στον δημόσιο σκουπιδοτενεκέ τις προάλλες! Πρόλαβα και την τάισα αλλιώς θα τα έπερνε! Πότε θα σοβαρευτούμε;

    Ο κόσμος υποφέρει στα αλήθεια, μην τον λέτε "λαϊκιστή"!

 83. dim avatar
  dim 06/07/2012 14:46:42

  Ας φροντιζανε όλοι αυτοί που ψήφισαν ΑΝΕΛ και ΧΑ, να στήριζαν ΝΔ για να γίνουν όλα αυτά που θέλανε... Τώρα δεν δικαιούνται για να διαμαρτύρονται.... Η συγκυβέρνηση απαιτεί και συμβιβασμούς....

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ dim 06/07/2012 14:52:50

   Αν αυτά που γράφει ο Ιεροφάντης λεγόταν προεκλογικά(και γινότανε μετεκλογικά βεβαίως βεβαίως) απο την ΝΔ δεν θα υπήρχαν καν ΑΝΕΛ και ΧΑ.Τώρα είναι αργά πλέον ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του.

   • dim avatar
    dim @ Ανδρέας 06/07/2012 15:20:14

    Εγω μίλησα για τα τρία που αναφέρει o popolaros. Ο Σαμαράς μίλησε και για καταργηση του νόμου, και για επαναδιαπραγμάτευση και για εξεταστική. Αν είχε την αυτοδυναμία θα τα έκανε και τα τρία... οι 'πατριώτες' όμως φρόντισαν να του κόψουν το δρόμο και προτίμησαν κατα 16% να πάνε ξανά σε ΑΝΕΛ - ΧΑ και ΛΑΟΣ. Ας μη διαμαρτύρονται τώρα λοιπόν αν δε γίνει τελικά κατάργηση νόμου Ραγκούση και εξεταστική....

    • Ανδρέας avatar
     Ανδρέας @ dim 06/07/2012 15:35:57

     Ο Σαμαράς έχει μιλήσει και για εθνική αξιοπρέπεια όταν τον πιέζανε να στείλει επιστολή με την υπογραφή του.Ο Σαμαράς έχει πει ότι δεν θα κυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.Ο Σαμαράς έχει πει ότι όπως δεν δέχτηκε το πρώτο μνημόνιο το ίδιο θα κάνει και με το δεύτερο.Τώρα για τους πατριώτες που τους ειρωνεύεσαι γιατί ψηφίσανε άλλο κόμμα, ο χρόνος θα μας κρίνει όλους για τις επιλογές μας.

     • dim avatar
      dim @ Ανδρέας 06/07/2012 16:04:30

      Η διακυβέρνηση μιας χώρας απαιτεί και διεθνείς σχέσεις, και η επιστολή αυτή μιλάει ξεκάθαρα σε πολλά σημεία για την ανάγκη τροποποίησης των πολιτικών....

      Τους πατριώτες δεν τους ειρωνεύομαι, γιατί ένας από αυτους είμαι και εγώ. Τους 'πατριώτες' ειρωνεύομαι, τους τσάμπα μάγκες δηλαδή, αλλά και αυτούς τους υπερεθνικιστές, που με τη συμπεριφορά τους κάνουν κακό στους γνήσιους πατριώτες....

      Ο πατριώτης πρέπει να έχει πάντα ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Και αυτό έχει πάντα ο Σαμαράς. Το εθνικό συμφέρον επέβαλλε τότε να μη τα τσουγκρίσουμε, είχε πει τότε: "εμπιστευθείτε με, δεν έγινα ξαφνικά μνημονιακός, κρατάω τώρα τη χωρα να μη πέσει στο γκρεμό, ώστε όταν η Ευρώπη αλλάξει, η Ελλάδα να είναι ακόμα εδώ, εντός ευρώ και να καρπωθεί την αλλαγή πολιτική της Ευρώπης προς την ανάπτυξη".

      Ο ‘πατριώτης’ όμως, είτε λόγω της ανώριμης και κοντόφθαλμης σκέψης τους, και παρασυρόμενος από μαγκιές, είτε λόγω της υπερεθνικιστικής – ναζιστικής νοοτροπίας του, στην ουσία δρα εναντίον της πατρίδας του (αθελά του προφανώς, από λάθος εκτίμηση ή ανωριμότητα). Ο ‘πατριώτης’ με τη μη ψήφο του στη ΝΔ, στην ουσία φλέρταρε με το να ανέβει στην εξουσία ο Σύριζα, και να έχουμε τώρα αθρόα νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, χαλάρωση όλων των ηθών, των παραδόσεων, των θεσμών της ελληνικής κοινωνίας κλπ… Ο ‘πατριώτης’ στερώντας την αυτοδυναμία από τη ΝΔ, προτιμώντας να ψηφίσει τον τσάμπα μάγκα, ή αυτούς που νομίζουν ότι τα σημαντικά προβλήματα των κοινωνιών μας θα λυθούν με βία και με στρατιωτικές φάλαγγες, στην ουσία έχει δέσει τα χέρια του αποδεδειγμένα πατριώτη Σαμαρά, που θα μπορούσε να προσφέρει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα μας….

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ dim 06/07/2012 16:29:24

      Εντάξει λοιπόν,το 1.800.000 που ψηφίσανε ΝΔ είναι πατριώτες και οι 900.000 που ψηφίσανε ΑΝΕΛ και ΧΑ είναι ''πατριώτες''.Εύχομαι καλή τύχη και γερό στομάχι στον αποδεδειγμένα πατριώτη Σαμαρά(δικά σου λόγια) και να κάνει έργα προς το όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν.Απο τις πράξεις κρινόμαστε όλοι.

     • dim avatar
      dim @ Ανδρέας 06/07/2012 17:37:30

      Θα κάνει ό,τι μπορεί να είσαι σίγουρος... Αλλά θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο πολλά και ακόμα πιο γρήγορα αν δεν του είχατε δέσει τα χέρια οι 900.000 ψηφοφόροι που ψηφίσατε υπέρ ανέφικτων μαξιμαλιστικών ονειρώξεων, και υπερ της βίας ως τη μόνη λύση για τα δίκαια προβλήματα των κοινωνιών....

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Ανδρέας 06/07/2012 17:43:28

      @ dim ,ΣΩΣΤΟΣ!!!

     • Ανδρέας avatar
      Ανδρέας @ Ανδρέας 06/07/2012 17:52:13

      Αυτοί οι 900.000 γνώμη μου είναι ότι φύγανε γιατί ''κάτι'' δεν τους άρεσε,ας τους λύσει τα χέρια ο Σαμαράς με τις πολιτικές του και να είσαι σίγουρος ότι θα τον τιμήσουν.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ dim 06/07/2012 19:13:36

      dim, συμφωνώ απολύτως με τις θέσεις σου.
      Και επίτρεψέ μου να προσθέσω, ότι κατά την δική μου διαίσθηση, το πρώτο μπαλόνι που θα ξεφουσκώσει, θα είναι οι ΑΝΕΛ !!

     • ares avatar
      ares @ dim 07/07/2012 00:22:19

      Δεν νομίζω ότι το 70%, που δεν πείστηκαν να ψηφίσουν ΝΔ, είναι τσάμπα μάγκες. Μάλλον εσύ είσαι μια φιγούρα τσάμπα πατριώτη, σύνεσης και λογικής. Εσύ θα μας βγάλεις τσάμπα μάγκα και τον Τάσσο Παπαδόπουλο! Αυτός πώς έπεισε??? Ταυτίσου με την Ντόρα, την ανιδιοτελή φωνή που ήθελε την Κύπρο στον γκρεμό αν δεν Ανανιζότανε!

     • dim avatar
      dim @ ares 07/07/2012 02:32:08

      Την έκφραση 'τσαμπα μάγκες' τη χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Σαμαράς τη βραδιά εκείνη της ψηφοφορίας αν θυμάμαι καλά, και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.... Είναι πολύ εύκολο να τάζεις τα πάντα στους πάντες, να φωνασκείς και να τσαμπουκαλεύεσαι εκ του ασφαλούς, αφού δε θα κληθείς ποτέ να αποφασίσεις για την τύχη του λαού.... Ο Σαμαράς ως υπεύθυνος πατριώτης, δεν αναζήτησε την ευφήμερη δόξα, θυμίζω χαρακτηριστικά την φράση του, «πόσο απέχει το ωσανά από το σταύρωσον».... Δεν χαρακτήρισα το 70% τσάμπα μάγκες, το 16% χαρακτήρισα που ψήφισαν ΑΝΕΛ, ΧΑ και ΛΑΟΣ, που ενώ όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν ΝΔ (θυμίζω ότι η ΝΔ στα πάνω της έπαιρνε 45%-47%), τώρα που έχει στην ηγεσία της ένα αποδεδειγμένα υπεύθυνο και πατριώτη πολιτικό, αυτοί προτίμησαν να στραφούν πιο ‘δεξιά’, στερώντας έτσι τώρα από τη πατρίδα την ευκαιρία να εφαρμόσει αποτελεσματικές πολιτικές πχ. στο μεταναστευτικο...λόγω βέτο από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ...

      Επειδή ανέφερες και τη Ντόρα, μακριά από εμένα κάθε ίχνος υπερασπιστικού σχολίου για τη θυγατέρα, αλλά πάντως με αφορμή αυτη σου την αναφορά, σου επισημαίνω ότι από το 7% που πήραν οι «φιλελεύθεροι» στις 6 Μάη, στις 17 Ιούνη πήραν 1,5%, ενώ οι «πατριώτες» από 20% πήραν 16%. Οι αριθμοί λένε ότι πιο πολύ έκαναν το ‘χρέος΄τους για να μην παραδοθεί η χώρα στην ακροαριστερά οι «φιλελεύθεροι» πολίτες, παρά οι «πατριώτες»....

     • ares avatar
      ares @ dim 07/07/2012 22:46:57

      Αγαπητέ Dim, συγχώρεσέ μου τον σκωπτικό τόνο. Ηταν για να τ' ακούνε όσες πεθερές νομίζουν ότι μόνον αυτές έχουν πάντα δίκιο κι όλοι οι άλλοι πάντα λάθος, κι αν δεν γίνει αυτό που θέλουν, τότε φταίνε πάντα οι άλλοι, ποτέ αυτές! Ανάφερα δυό ονόματα για να δείξω πιο ζωντανά το θέμα της πειθούς που θίγω: “0 κόσμος δεν ψήφισε, όσους δεν τον πείσανε” ! Γιατί; επειδή ο χώρος εδώ στένεψε θα προσθέσω στο τέλος των σχολίων δυό σκέψεις, πού αν η διάθεσή σου το επιτρέπει, τις κοιτάς. Μ' εκτίμηση

    • noldor avatar
     noldor @ dim 06/07/2012 15:37:57

     Αυτοί λοιπόν ήταν οι συμβιβασμοί του Σαμαρά. Οι συμβιβασμοί των άλλων ποιοι ήταν θα μας πεις;

     • dim avatar
      dim @ noldor 06/07/2012 16:10:05

      Λες όλα αυτά που θα συμφωνηθούν για αποκρατικοποιήσεις, διοικητικές αλλαγές στο δημόσιο, κατάργηση οργανισμών, μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις για να πάρει μπροστά ο ιδιωτικός τομέας και να έρθει ανάπτυξη, είναι μέσα στο πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ? Αν ήταν στο χέρι του Κουβέλη, προφανώς δε θα ιδιωτικοποιούσε κανένα οργανισμό, και θα αύξανε και τη φορολογία στις επιχειρήσεις, ως γνήσιος εκφραστής της αριστερής ιδεολογίας....

      Εννοείται πως θα ήθελα σα τρελλός να καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος Ραγκούση, και να γίνει εξεταστική για να πληρώσουν όσοι εγκλημάτισαν τη περίοδο που έφεραν το ΔΝΤ και τη τρόικα στη χώρα, αλλά αυτά ας τα σκεφτόντουσαν όσοι ψήφισαν πιο 'δεξιά' και στέρησαν την αυτοδυναμία. Και δεν ήταν καθόλου λίγοι (16΄% πήραν ΑΝΕΛ - ΧΑ - ΛΑΟΣ)....

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ dim 07/07/2012 15:47:30

   Aμα χρειαζομαστε τη βοηθεια της ΧΑ καηκαμε.

 84. Factorx avatar
  Factorx 06/07/2012 14:50:07

  "Ψυχραιμία", παραμένεις ένας άκρως συντηρητικός και παλαιοκομματικός δεξιός που τόσο καιρό στο διαδίκτυο δεν έχει πάρει χαμπάρι το κοινωνικό γίγνεσθαι. Προβοκάρεις το κείμενο ως "καμενικό", με ανόητους αφορισμούς "όποιον πάρει ο χάρος", αλλά αγνοείς ότι οι ιδέες και οι αρχές είναι αναλοίωτες. Και η επιτυχία τους εξαρτάται από τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να τις εκφράσουν. Οι οποίοι μπορεί να είναι ψεύτες, οι έντιμοι. Εμείς τις ίδιες αρχές στηρίξαμε και θα στηρίζουμε. Οσο για το φαινόμενο Καμένου, οφείλεται στο οτι ο Σαμαράς έπαψε να είναι αντιμνημονιακός και ένα μεγάλο κομματι οπαδων του αισθάνθηκε προδομένο - άλλο ποιον βρήκαν να τους εκφράσει μετά

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Factorx 06/07/2012 15:12:57

   "Όσο για το φαινόμενο Καμένου, οφείλεται στο οτι ο Σαμαράς έπαψε να είναι αντιμνημονιακός"...εσύ το λές αυτό φάκτορα; Εδώ σκιζόμασταν ότι ο Σαμαράς ήταν και είναι ο μόνος πραγματικά αντιμνημονιακός και ότι έκανε το έκανε γιατί οι επιλογές τη δεδομένη στιγμή ήταν περιορισμένες σε τέτοιο βαθμό που μια άκαμπτη στάση μπορεί να είχε ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα. Και δεν υπολόγισε ούτε προσωπικό ούτε πολιτικό κόστος. Πραγματικά εκπλήσσομαι…

  • dim avatar
   dim @ Factorx 06/07/2012 15:29:20

   Φάκτορα, τα ξέχασες κι εσυ τα λόγια του προέδρου που πάνω - κάτω είπε: "εμπιστευθείτε με, δεν έγινα ξαφνικά μνημονιακός, να μας κρατήσω μη πέσουμε τώρα στο γκρεμό θέλω, ώστε να κερδίσουμε χρόνο, και όταν η Ευρώπη θα αλλάξει, εμείς να είμαστε ακόμα εδώ"

  • abc avatar
   abc @ Factorx 06/07/2012 19:51:00

   Φάκτορα? μαζί μας κι εσύ?...

 85. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 06/07/2012 14:50:41

  ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια με το άρθρο. Αυτά θα τα έκανε ο Τσίπρας. Εμείς διαλέξαμε Σαμαρά. Όχι ψευτοτσαμπουκάδες, αλλά διαπραγματεύσεις μέσα στο Ευρώ. Με μέθοδο, με επιμονή, με αποτέλεσμα. Στο παζάρι δίνεις και παίρνεις, δεν τα κερδίζεις όλα. Το σημαντικό είναι να αλλάξει η βασική γραμμή του Μνημονίου: φόροι, περικοπές, μηδέν ανάπτυξη. Και να την αλλάξουμε σε συνεργασία με τους Δανειστές, όχι με τη λογική του "αέραααα και σας έφαγα...".
  Πράγματι, οι ΗΠΑ δεν διαπραγματεύονται με τρομοκράτες: απλά στέλνουν τα F16 και τους Κρουζ. Εμείς έχουμε "Κρουζ";
  Εκεί όπου ο Σαμαράς πρέπει να είναι ανυποχώρητος είναι: επενδύσεις για ανάπτυξη, και αξιοποίηση ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ασημικών.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Κόνδωρας 06/07/2012 17:56:42

   Θεωρητική προσέγγιση χορτάτου. Δεν έχουμε χρόνο αγαπητέ!

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Πεπόνης 06/07/2012 19:42:23

    Καμία θεωρία. Δεν θα πάμε σαν ψωμο-λυσασμένοι επαίτες στο παζάρι. Όλα θα τελειώσουν σε 2-3 μήνες.

 86. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 06/07/2012 14:55:57

  Δὲ διαφωνῶ, ἁπλῶς λίγη προσοχὴ ὅταν γράφουμε «ἔχει κι ἀλλοῦ κοινοβουλευτικὲς πορτοκαλιὲς» καὶ ἀναφερόμαστε -καὶ μάλιστα ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ- στὴ Χρυσὴ Αὐγή. Οἱ καμμένοι καὶ ἄλλοι τρεῖς-τέσσερις ἀπὸ ὁποιοδήποτε κόμμα ἀρκοῦν ἄλλωστε, ἀριθμητικά.

 87. xp avatar
  xp 06/07/2012 14:57:15

  Αν θειε σου πω αυριο θα έχει μπορα και έχει ,είμαι αξιόπιστος για την πρώτη φορά .Αν επαναλάβω πολλές φορές την πρόβλεψη είμαι αξιοπιστος συνολικά ! Μπορεί να έχω βρει ένα site αξιόπιστο για να παίρνω την πληροφορία και να σε κοροιδέψω λέγοντας σου ότι είμαι μετεορολόγος της ΕΜΥ ,αλλά το γεγονός ότι κάνω προβλέψεις επιτυχείς ειναι αναμφισβήτητο .Τα συμφέροντα δεν μου λένε τίποτε ,ούτε είναι θέμα ιδεολογικής διερεύνησης. Ολοι θέλαμε να πάει καλά η οικονομία ,ακόμη και με τον ΓΑΠ, γιατί όχι? Δεν είμαστε συνομότες ,ούτε ψυχοπαθείς, απλά κάποιοι κάνουν σωστές προβλέψεις και κάποιοι όχι ,με βάση ένα επιστημονικό οικονομικό υπόβαθρο ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ εάν είναι μαρξιστές η όχι ! Υπάρχουν και νούμερα ,όχι μόνο ποίηση και ιδεολογία.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 06/07/2012 15:53:12

   Όποιος παρακολουθεί το site εδώ και 2 -3 χρόνια, ξέρει ότι διατηρώ σταθερές τις απόψεις μου - και ως stgm παλαιότερα.
   Από τις αρχές του 2010 επέμενα ότι η κρίση είναι Ευρωπαική και όχι μόνον Ελληνική, ότι η Ελλάδα είναι η πιό "άρρωστη" χώρα μιας "άρρωστης" Ευρώπης, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης που επελέγη με τα "υπαρκτά Μνημόνια" είναι λανθασμένος, αναποτελεσματικός και τοξικός...
   Επέμενα όμως ότι η κρίση μπορεί ν' αντιμετωπισθεί μόνον συνολικά, σε Ευρωπαική κλίμακα. Ο δρόμος του "εθνικού" απομονωτισμού είναι αδιέξοδος και καταστροφικός. Επέμενα ότι εγχώρια συμφέροντα και νοοτροπίες θέλουν ή ανέχονται την έξοδο από το Ευρώ έχοντας την αυταπάτη ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει την παρακμιακή πορεία 1975 - 2008 (για να μην πώ 1949-2008). Θεωρούσα αδιέξοδη την αρχική σφόδρα "αντιμνημονιακή" γραμμή της ΝΔ, όπως και την διαχείριση της κρίσης από το ΠΑΣΟΚ. Θεωρούσα καταστροφικό λάθος την εμμονή της ΝΔ σε πρόωρες εκλογές. Άν και θεωρώ σωστή την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κρίση είναι παν-Ευρωπαική και η συνταγή ατελέσφορη, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό, κατά παράδοξο τρόπο δεν έχει καμμία απολύτως γραμμή Ευρωπαικών συμμαχιών, άρα είναι εξίσου ατελέσφορο. Όπως φυσικά και οι σχισματικοί του Καμμένου - άν είναι ειλικρινείς ότι θέλουν το Ευρώ.
   Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί μέσα στο Ευρώ μέχρι να φθάσει η Ευρωζώνη στο "σταυροδρόμι": Εκεί που θα διαλέξει άν θ' αλλάξει συνολικά την πολιτική της για να σωθεί, η θ' αυτοκτονήσει. Στο σταυροδρόμι αυτό πλησιάζουμε με αυξανόμενη ταχύτητα.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Ο Θείος 06/07/2012 18:00:23

    Γνωρίζουμε πότε περίπου θα φτάσουμε στο σταυροδρόμι; Για να ξέρω αν θα αντέξω μέχρι εκεί.

 88. οτι θελω βλεπω avatar
  οτι θελω βλεπω 06/07/2012 15:10:28

  Εδω καράβια χάνονται και βαρκούλες ανεμίζουν !!
  -"Η Γερμανία -όπως από καιρό εκτιμούσα- θα επικεντρωθεί στα εγχώρια ομόλογα της, επιλέγοντας να αφήσει το ευρώ στην τύχη του"( Summers) .
  -δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Φιλανδίας Jutta Urpilainen ότι "Η Φινλανδία θα εξέταζε την έξοδο της από την Ευρωζώνη αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
  ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ οσο πιο γρήγορα τοσο καλύτερα , πριν ξεπουλήσουμε !!
  ΑΝ ξεπουλήσουμε και παμε μετά στην δραχμή , ειναι ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!

 89. xp avatar
  xp 06/07/2012 15:35:11

  Νομίζω ότι οι αναφορές στον Τσίπρα και η εξήγηση της ψήφου ,είναι αποπροσανατολιστικά. Εχουμε μπλέξει σε μια νομισματική ένωση , με 17 χώρες που παίζει η κάθε μια το δικό της παιχνίδι ,και είμαστε στοχοποιημένοι και φορτωμένοι με ένα καταστροφικό μνημόνιο. Κυρίως η Γερμανία παίζει παιχνίδι επιβολής.Δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιάς το τι θα προσπαθήσουυμε να κάνουμε .Στις εκλογές όταν άκουγα τις ομιλίες , παιρνούσε από το μυαλό μου ένα ηχητικό μύνημα ,που διαδιδόταν παλιά από κινητό σε κινητό : Αφεντικό θέλω αύξηση!Χα ΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧα,τα "πόδια μου θα πάρεις" (διασκευή ,λόγω γυναικών).Θέλω να πώ ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο αν δεν υπάρχει επιμονή και τύχη ,όποια τακτική και να ακολουθήσεις .Ειναι θέμα ισχύος κρατών ,όχι ιδεολογίας.

 90. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/07/2012 15:38:46

  Dogfight.
  Πήτε το και σκυλοκαυγά άν θέλετε. Αλλά είναι αερο-μαχία.
  Κατόπιν εορτής, κατόπιν των (άχρηστων και αχρείαστων) εκλογών.
  Η επιστροφή του σμήνους των καμμένων.

  • noldor avatar
   noldor @ Ο Θείος 06/07/2012 15:47:54

   Ποιος ζήτησε επέβαλε και κατόπιν πανηγύριζε για αυτές τις άχρηστες και αχρείαστες εκλογές;

 91. xp avatar
  xp 06/07/2012 15:53:40

  Ενας από τους καλύτερους φίλους μου οικονομολόγος ,εχει σπουδάσει Οξφόρδη ,γιός υπουργού της ΕΡΕ προβλέπει διάλυση του Ευρώ ,εντός δωδεκαμήνου.Πολλές φορές έχω χρησιμοποιήσει επιχειρήματα σαν αυτά του Θείου για να τον τσιγκλίσω στην κουβέντα αλλά αυτά που μου λέει , με κάνουν να αισθάνομαι πολύ απαισιόδοξος ! Για τον Καζάκη και τον Λαπαβίτσα μου έχει πεί ότι δεν συμφωνεί με τον μαρξισμό αλλά οι παραπάνω έχουν πολυ σοβαρές απόψεις.Η ιδεολογία πλέον είναι για θέματα άλλα ,όχι για την οικονομία (πχ λαθρομετανάστευση κ.α)

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 06/07/2012 16:03:32

   Με κάθε ταπεινοφροσύνη, να μου επιτρέπεις ν' αμφιβάλλω για την ποιότητα του "μαρξισμού" (ή μαρξισμού) των κ. Καζάκη και Λαπαβίτσα.
   Η προσέγγιση του Μάρξ και του σοβαρού μαρξισμού στο φαινόμενο της οικονομίας είναι η Πολιτική Οικονομία και μάλιστα η Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας.
   Θα έλεγα ότι οι κ. Καζάκης και Λαπαβίτσας έχουν ελάχιστη ιδέα από Πολιτική. Η δέ Κριτική τους ικανότητα είναι ισάξια του Αγγλοσαξωνικού θετικισμού και εμπειρισμού, που δεν μπορεί να διαχωρίσει τα μοντέλα των μαθηματικών - οικονομετρικών αλγορίθμων που χρησιμοποιεί από τις διαδικασίες της πραγματικής οικονομίας και κοινωνίας.
   Σε τέτοιους οικονομικούς "επιστήμονες", θ' αφιέρωνα την ετυμηγορία του Μax Weber για όσους καλοσυνήθισαν μέσα στο "σιδερένιο κλουβί του καπιταλισμού: "Ειδήμονες χωρίς πνεύμα, ηδονιστές χωρίς καρδιά".

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ xp 06/07/2012 16:09:08

   Μεγάλο λάθος. Η οικονομία είναι κατεξοχήν θέμα ιδεολογίας! Στο ντοκιμαντέρ του Εξάντα "Μαθήματα από τους Βίκινγκς" που προβλήθηκε σ'επανάληψη χτες, ο πρόεδρος της Ισλανδίας δήλωσε πως κάποια στιγμή φτάνεις σ'ένα σταυροδρόμι όπου θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στις τράπεζες και τη δημοκρατική βούληση του λαού. Κι αυτός επέλεξε το λαό!

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ xp 06/07/2012 19:02:58

   Οι τίτλοι δεν λένε και πολλά πράγματα πια. Θυμάμαι αρκετούς από το Saïd Business School να καταχειροκροτούν στην Oxford Union το 2008 τον Geir Haarde, που ανέλυε χαλαρός κι ωραίος το οικονομικό θαύμα της Ισλανδίας. Η κατάληξη αναμενόμενη. Ο ομιλητής διαψεύστηκε και καταδικάστηκε, και οι χειροκροτητές ορκίζονταν ότι είχαν διαβλέψει το λάθος του και προφητέψει το τέλος του.

   Συμμερίζομαι την απαισιοδοξία σου, όχι πια όμως επειδή δίνω πίστη σε ένα συνάφι επαγγελματιών αλληλοαναιρούμενων προφητών (που πολλοί από αυτούς είναι και κερδοσκόποι), αλλά γιατί ζω την καθημερινότητα και βλέπω κόσμο που είναι είτε κοινωνικά ταπεινωμένος, οικονομικά εξαθλιωμένος, έτοιμος να παραδοθεί στην απελπισία και τα άκρα, είτε ανήκει στους λιποκαυστήρες που καίνε ακόμα αμέριμνα ψεύτικο, αδούλευτο χρήμα.

 92. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/07/2012 16:03:48

  Θα επαναλαβω και παλι, ειναι σωστο να καταβαλουμε καθε προσπαθεια να μην τα σπασουμε με τους εταιρους μας, αλλα σοφοτατο ειναι αν διαπιστωσουμε οτι μας οδηγουν με τις επιμονες τους στην βεβαια καταστροφη, αν ειναι να καταστραφουμε ας καταστραφουμε με τους δικους μας ορους και οχι με τους ορους που επιθυμουν να μας επιβαλουν. Ετσι ισως μπορει να λογικευθουν, υπολογιζοντας και το προσωπικο τους συμφερον!!

 93. vagmyl avatar
  vagmyl 06/07/2012 16:05:24

  Μην περιμένετε από τον "μετη βοήθεια του Θεού" -μη θέλοντα και μπορούντα- Σαμαρά, αυτό που είπε και θα κάνει ο επερχόμενος -που όχι μόνον φετίχ δεν έχει αλλά ...ούτε "το Θεό του"(δηλ. είναι ικανός για όλα)-Τσίπρας!...

 94. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 06/07/2012 16:07:00

  ῾Ιεροφάντη,

  Goose bumps. . .tears. Σ εὐχαριστῶ πού μ᾿ ἔκανες καί πάλι ὑπερήφανη γιά τήν ῾Ελλάδα μας μέ Πατριῶτες σάν ἐσένα.

  Περιμένω νά δῶ τόν ΑΣ νά δείξει ὅτι εἶναι ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ πού παλεύει μέ τά λυσσασμένα κύματα καί πού ἀπειλοῦν νά καταπιοῦν τό καράβι πού λέγεται ΕΛΛΑΔΑ!

 95. η Dimi avatar
  η Dimi 06/07/2012 16:20:26

  “Στην αρχή, σε αγνοούν. Στη συνέχεια, γελούν εις βάρος σου. Μετά, σε πολεμούν. Στο τέλος, εσύ κερδίζεις.” ~Mahatma Gandhi

  “First, they ignore you. Then, they laugh at you. Then, they fight you. Then, you win.”

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ η Dimi 06/07/2012 18:03:52

   +10000

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Πεπόνης 06/07/2012 19:42:06

    Eυχαριστίες.

 96. xp avatar
  xp 06/07/2012 16:22:41

  Και ο Παττακός χάρισε αγροτικά χρέη και ήταν χουντικός! Η ιδεολογία που αναφέρομαι είναι δεξια-αριστερα-κέντρο.Δεν είναι σωστό .Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε μικτή οικονομία.Αλλά άλλο Ντε γκωλ , άλλο Σαρκοζι ! Το τι κάνεις και πως το κάνεις μετράει και ποιά συμφέροντα εκπροσωπείς.Σαν πολιτική πράξη και όχι με τον κίβδηλο ιδεολογικό μανδύα.Αλλωστε όλοι μας είμαστε με τον Ολάντ!Ειμαστε και όλοι μας σοσιαλιστές?

 97. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 06/07/2012 17:31:10

  Συμφωνώ Ιεροφάντη, τα μνημόνια είναι κατάλυση της δημοκρατίας όπως και οι ιδεολογίες. Ο Σαμαράς πρέπει να εκμεταλευτεί τη συγκυρία,ότι δεν υπάρχει ηγεμονικό κράτος στην ΕΕ, μετά την υποχώρηση της Μέρκελ.
  Υπάρχουν μόνο οι αποικιοκρατικές τάσεις της τρόϊκας που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τα Ευρωπαϊκά Έθνη και μόνο.
  Ο Σαμαράς πρέπει να κινηθεί σε συμμαχία με τις χώρες του νότου για να ανακοπεί η επέλαση των βαρβάρων του ΔΝΤ ,να ανακυρήξει ΑΟΖ και να δημιουργήσει συμμαχίες με έθνη και όχι κράτη υποταγμένα στις τράπεζες.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Αξύριστος Μαρξιστής 06/07/2012 19:43:44

   Ατυχώς κανείς δεν έχει όρεξη να συμπαραταχθεί σε μέτωπο με το "μαυρο πρόβατο" της Ευρώπης. Δεν τους αδικώ!

 98. unfair avatar
  unfair 06/07/2012 17:44:56

  Πράγματι, έχουμε ανάγκη από καπετάνιο! Βουλιάζουμε! Ειδικά τα τελευταία χρόνια, πάμε από το κακό στο χειρότερο! Υπάρχουν αιτίες γι' αυτό! Ένα είναι ο ανεκδίηγητος Παπανδρέου! κ βέβαια το όλον ΠΑΣΟΚ! [χωρίς να ξεχνάμε, πως υπάρχουν κ μολυσμένοι από το σύστημα αυτό, σ' όλα τα κόμματα! ...κ βέβαια η "λαϊκή" συνέχεια του, στον ΣΥΡΙΖΑ (σε ακόμα χειρότερη μορφή!)].
  Το χτύπημα στο πλοίο, το έκανε ο Παπανδρέου, κ οι λύσεις που δώθηκαν από τους κ καλά συμμάχους μας, ήταν λιτότητα, κ ξεπούλημα! Ο "έφεδρος" αξιωματικός που ήταν τότε στην αντιπολίτευση, πρότεινε κ άλλες λύσεις! όμως τελικά λύγισε, κ υπέγραψε μια ελεγχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος! ίσως πιστεύοντας ερχόμενος στο τιμόνι, θα σώσει την παρτίδα [κ την Πατρίδα!]. Αλλά φευ! ο πανικός στο πλοίο, ήταν ήδη διάσπαρτος! κ οι φωνές πολλές! οι σειρήνες από δίπλα συνέχιζαν να τραγουδούν το τραγούδι της καταστροφής!
  Οι εκ μηχανής θεού, εμφανίζονται κ συνεχίζουν να προτείνουν λύσεις, που βέβαια δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό, παρά να γιγαντωθούν κ άλλο, πάνω στον βωμό της καθημερινής θυσίας των Ελλήνων.
  Αγαπητέ Ιεροφάντη, τα λόγια σου γεμίζουν με περηφάνεια τα στήθη μας, όμως, ήδη ο κ. Σαμαράς, έχει υπογράψει σε Αγγλικό δίκαιο!! κ μια στάση όπως εσύ ορθά προτείνεις! μπορεί να οδηγήσει σε μη ελεγχόμενη χρεοκοπία!
  Η τρικυμία που οδήγει το καράβι μας σε βύθιση, χτυπάει κ μεγαλύτερα καράβια! οι χειρισμοί, πρέπει να είναι γρήγοροι κ ακριβείς! με σχέδιο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο κ μακροπρόθεσμο!
  Το πιο σημαντικό βήμα, είναι να μην κάνουμε άλλο πίσω! όμως με σοβαρότητα, κ αίσθηση δικαίου! Δεν είναι καιρός για φανφαρονισμούς κ κορώνες! είναι ώρα για δουλειά! Θέλω να πιστεύω όπως κ εσύ [όχι βέβαια στον υπέρτατο βαθμό που αναφέρεσαι], πως μαζί μπορούμε! κ πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες πατριώτες!
  Το πιο μακρύ ταξίδι αρχίζει μ' ένα βήμα! [κινέζικη παροιμία].
  Για να ορθοποδίσουμε, πρέπει ν' αρχίσουμε να κάνουμε βήματα!

 99. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/07/2012 18:01:07

  Μεγάλε μύστη, τα σέβη μου και την αγάπη μου. Προσυπογράφω μέχρι τελευταίου σημείου στίξεως.

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/07/2012 11:27:42

   Να είσαι πάντα καλά, φίλε μου.

 100. Kostis avatar
  Kostis 06/07/2012 18:12:52

  Χαίρομαι που μπορείτε ακόμα να βλέπετε ωραία όνειρα. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική: όσο εσείς θα περιμένετε, ο κος Στουρνάρας θα αποδεικνύει στους δανειστές μας πόσο "καλά παιδιά" ήμαστε. Οταν τελειώσει αυτό, θα έχει διαλυθεί ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, θα έχει ξεπουληθεί μεγάλο μέρος της κρατικής περιουσίας (και υποδομών) και ο μέσος έλληνας θα έχει δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να επιβιώσει.
  ΤΟΤΕ λοιπόν, θα χρεωκοπήσουμε, θα βγούμε από το ευρώ, το 1% του πληθυσμού που έτρωγε όλα αυτά τα χρόνια θα μείνει στον αφρό (και πιθανότατα σε άλλη χώρα) και το 99% που τόσο καιρό ονειρεύονταν, θα τρέχει να γλιτώσει από τους λάθρο και τις υπόλοιπες δυνάμεις κατοχής.

 101. theo1611 avatar
  theo1611 06/07/2012 18:21:29

  Δεν χρειάζεται ούτε να υπερβάλουμε ούτε να λιθοβολούμε.
  Το μέτρο πρέπει να βρούμε.

  Τη σκούνα του παρελθόντος την ξέρουμε.

  Το πειρατικό που λέγεται "Ελλάς" ψάχνουμε να το βρούμε.

  Ο πλοίαρχος θα το φτάξει ή οι πειρατές που έχουν διαλέξει ή θα διαλέξουν πλοίαρχο?

  Ψυχραιμία!!!

 102. Orfeas avatar
  Orfeas 06/07/2012 18:52:14

  Το πρόβλημα με τη μνημονιακή ρητορική είναι πως απαγκίστρωσε το λαό από ιδεολογικές τοποθετήσεις.Έτσι μοιραία η ατζέντα δεν είχε καθόλου ιδεολογικό και συνάμα πολιτικό υπόβαθρο.Αυτό κόστισε πολύ στη φιλελεύθερη ιδεολογία καθώς ως μοναδικό αντιβιοτικό της ύφεσης,μεταλλάχθηκε από την αριστερή φράξια των ΜΜΕ σε μέρος και εν πολλοίς αιτία του προβλήματος!Το αριστερό ιδεολογικό κενό καλύφθηκε από την πρωτοφανή ενοχοποίηση της μοναδικής επίκαιρης οικονομικής πρότασης.Τη στιγμή μάλιστα που ο Αντώνης Σαμαράς προχωρούσε σε αποσαφήνιση της ιδεολογικής καθαρότητας του στίγματος του κοινωνικού φιλελευθερισμού.Άρα μη βάζουμε μόνοι μας...αυτογκόλ.Η ιδεολογία είναι το απόλυτο διακριτικό στοιχείο προσδιορισμού του φάσματος του πολιτικού συστήματος.Και εκεί είναι που υπερέχουμε(ως παράταξη)!Μην το λησμονούμε,γιατί διαφορετικά παίζουμε το παιχνίδι "είμαστε όλοι ίδιοι"....

  • man8os avatar
   man8os @ Orfeas 06/07/2012 20:31:19

   Εγω ψηφιζω ΝΔ αλλα μαλλον στον πατριωτικο χωρο θα με κατετασε κανεις...
   Δεν αυτοπροσδιοριζομαι ως φιλελευθερος

 103. ΕΤΕΟ-ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΕΤΕΟ-ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ 06/07/2012 19:06:09

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
  ''Η ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΛΑΥΡΙΔΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΖΗΣΕ''

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ ΕΤΕΟ-ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ 07/07/2012 11:03:50

   Αγαπητέ/ή φίλε/η, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, θα παρακαλούσα θερμά να τροποποιήσετε το nick που χρησιμοποιείτε.

   Ευχαριστώ.

 104. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 06/07/2012 19:25:22

  Μετά από αρκετό καιρό, που είχα να αρθρογραφήσω στο φιλόξενο αυτό χώρο, ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη που τόσοι πολλοί και καλοί φίλοι από παλαιότερα, αλλά και πιο νέοι, μου έκαναν την τιμή και με διάβασαν ή με σχολίασαν.

  Όπως πάντα, σας ευχαριστώ όλους και όλες ειλικρινά, αν και οφείλω να παρατηρήσω, ότι μερικοί το παρατραβήξατε στη συνομωσιολογία, την παραπολιτική ή τη βαθυστόχαστη ανάλυση.

  Για να μη σας δημιουργούνται περίπλοκες απορίες, το άρθρο περιγράφει βασικά μια αρχή που όλοι, ανεξάρτητα πολιτικής οπτικής γωνίας, καταλαβαίνουν, ή εν πάσει περιπτώσει πρέπει να καταλαβαίνουν.

  Κανείς σύμμαχος, κανείς εταίρος, κανένας αντισυμβαλλόμενος, δεν πρόκειται να σε πάρει ποτέ στα σοβαρά, όσο ευρωλιγούρι ή ρεαλιστής και να είσαι ή να βαφτίζεσαι, αν ο ίδιος δεν καταστήσεις πρώτος με σαφήνεια στους συνομιλητές σου, ότι έχεις αξιοπρέπεια, τιμή, υπόληψη και ότι αυτά τα διεκδικείς.

  Μετά από αυτή την παραδοχή ξεκινούν όλα τα άλλα. Αν και πόσο θα διαπραγματευτείς, τι και με ποια σειρά, με ποιον και πότε.

  Σε κάθε περίπτωση προηγείται η αυτοεκτίμηση. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να έχει αυτοεκτίμηση. Διότι έτσι τη μεταδίδει στους Υπουργούς του και αυτοί με τη σειρά τους στους υφιστάμενούς τους. Σε τελική ανάλυση απαιτείται ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την αυτοεκτίμησή του, με μικρές νίκες στο πεδίο της ψυχολογίας, που θα του δώσουν το κατάλληλο καύσιμο, για να αντέξει την επίπονη πορεία σε ένα άλλο παραγωγικό και αναπτυξιακό σύστημα, που όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο και το οποίο σίγουρα δεν θα έρθει χωρίς θυσίες.

  Μερικοί θεωρούν ότι δεν έχω συναίσθηση των δυσκολιών ή της κρισιμότητας της κατάστασης. Ή ότι δεν αντιλαμβάνομαι τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται, όταν γράφω ένα άρθρο που σε πολλούς λειτουργεί σαν τονωτική ένεση, σε μερικούς άλλους ως αερολογίες ενός αιθεροβάμονα. Κατανοώ πολύ καλά και που είμαστε, και τι διακυβεύεται και πως μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα χωρίς να διακινδυνεύσουμε τη θέση της χώρας μας. Απλώς δεν κατανοώ και εγώ καμιά φορά με τη σειρά μου, πως είναι δυνατό, ενώ κάποιοι σου βάζουν το δάκτυλο βαθιά, εσύ να νομίζεις ότι απλώς η καρέκλα έχει εξόγκωμα…

  Τέλος μη ξεχνάτε παρακαλώ το εξής σημαντικό. Εκφράζω στα άρθρα μου προσωπικές θέσεις και απόψεις, οι οποίες συνέπιπταν κατά καιρούς ή συμπίπτουν ακόμη με απόψεις και θέσεις προσώπων της πολιτικής επικαιρότητας, από όλο τον πολιτικό καμβά. Και προσπαθώ να είμαι συνεπής ως προς αυτές μου τις θέσεις όλο τον καιρό. Το αν είναι συνεπή τα πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας προς τις δικές τους, δεν μου πέφτει λόγος.

  Ένα μόνο πράγμα ακόμη. Επειδή κάποιοι ικανοί σχολιαστές βρήκαν να αντανακλούνται στις απόψεις μου, θέσεις και απόψεις και άλλων κομμάτων, από το ΣΎΡΙΖΑ έως τη Χρυσή Αυγή & τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους πληροφορώ προς επίρρωση των σκέψεών τους, ότι έχουν απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς πάσχω από την ανίατη ασθένεια, του ανθρώπου που, σε αυτή την περίοδο της έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αναζητά την υπέρβαση των ψευδεπίγραφων διαχωρισμών, όχι σε επίπεδο κομμάτων, αλλά σε επίπεδο κοινωνίας και την αναγνώριση της μοναδικής ουσίας της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη, από το ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί αξιοπρεπώς και με τις λιγότερες απώλειες για τη χώρα μας, στο βαθμό που θα εμπεδώσουμε το γρηγορότερο δυνατό, Εθνική και Υπερκομματική Συνεννόηση, πάνω σε Ελληνικό Σχέδιο Εξόδου από την κρίση. Οι συνθήκες επιβάλλουν να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα. Υπό αυτή την έννοια, καλές ιδέες μπορούν να ανιχνευθούν παντού. Το κριτήριο είναι ή πρέπει να είναι ένα. Η υιοθέτηση Εθνικής Λύσης για την εξυπηρέτηση πρωτίστως του Εθνικού Συμφέροντος. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες θεωρίας.

  Η Ευρώπη και το Ευρώ είναι μια πολυκατοικία και εκεί είναι το σπίτι μας. Θα μείνουμε όσο και όπως μπορούμε. Αν η διαμονή όμως καθίσταται εξόχως δυσβάστακτη για εμάς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μετοικήσουμε. Μπορεί να μην πιάσουμε διαμέρισμα ξανά στην πολυκατοικία αυτή, αλλά να ξέρετε, εκεί έξω, υπάρχουν εξαιρετικές μονοκατοικίες, σε νεόδμητα συγκροτήματα μονοκατοικιών. Οι νέοι γείτονες, μπορεί να έχουν συμφέρον να μας καλοδεχτούν, και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους πιθανής μετοίκησης, μακριά από αφορισμούς, ιδεοληψίες και φοβίες.

  Και μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία. Πότε η Ελλάς ωφελήθηκε από την απόλυτη συμπόρευσή της με τις δυνάμεις της Ηπειρωτικής Ευρώπης; Ποτέ; Υπήρξε χρονική περίοδος που η χώρα μας συντάχθηκε με το Imperium Germanorum και να έχει αποκομίσει κέρδη στην παγκόσμια πολιτική και διπλωματική κονίστρα; Όχι; Μπαααα, δεν το πιστεύω…!

  Ρομαντική, ίσως, προσέγγιση, θα πουν μερικοί. Μπορεί…!

  • Οικαδεκοντούτης avatar
   Οικαδεκοντούτης @ Ιεροφάντης 06/07/2012 20:34:36

   Αγαπητέ απλώς περιγράφετε θέσεις και αντιδράσεις που αφορούσαν το 90% του ελληνικού λαού (και του πολιτικού κόσμου) πριν μερικές δεκαετίες...και ξέρετε οι μεγαλύτεροι δεν μπορούμε να γίνουμε δισυπόστατοι!
   Να είσθε καλά.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ιεροφάντης 07/07/2012 00:09:40

   Ευχαριστούμε για το άρθρο σας Ιεροφάντη.....

   ''Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
   κι ας μας λεν αεροβάτες
   φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
   σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
   χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδάμε!''
   Ο.Ε

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Ιεροφάντης 07/07/2012 01:29:07

   Αγαπητέ Ιεροφάντη σέβομαι την κάθε άποψη. Είμαι σίγουρος οτι θα σεβαστείς κι εσύ τη δική μου. Οι " επαναστατικές" προσεγγίσεις του άρθρου είναι καλές για να φουντώνουν τα συναισθήματα. Πολιτική όμως ασκείται με τα δεδομένα και όχι με το τι θέλουμε, ούτε με λεκτικές φωτοβολίδες. Κι εγώ θέλω πίσω την Κωνσταντινούπολη, αλλά γίνεται;
   Θεωρώ οτι το δεύτερο κείμενό σου προήλθε μετά απο ψύχραιμη σκέψη. Ως διορθωτικό του πρώτου και πολύ καλά έκανες. Δεν είναι κακό να διορθώνεις κάτι που είναι λάθος. Το κακό θα ήταν να βλέπεις το λάθος
   και να μην το διορθώνεις. Στο δεύτερο κείμενο επι της ουσίας αναθεωρείς
   το πρώτο. Ενδεχομένως να έχει να κάνει με την ομιλία Σαμαρά στη βουλή.
   Μικρή σημασία έχει και έτσι να είναι. Σημασία έχει οτι ενώ στο άρθρο καλείς τον Σαμαρά να το παίξει μουτζαχεντίν, στο δεύτερο με ρεαλισμό προτείνεις να κάνουμε όλα εκείνα που είναι απαραίτητα ούτως ώστε να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας θέση. Σωστή και επιβεβλημένη η
   δεύτερη '' παρέμβαση"

   • Ιεροφάντης avatar
    Ιεροφάντης @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 07/07/2012 11:12:34

    Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ για την παρέμβαση.

    Επέτρεψέ μου να επισημάνω ότι το δεύτερο κείμενο επιχειρεί περισσότερο να ξεδιαλύνει την παραφιλολογία, παρά να ανατρέψει τα αρχικώς γραφέντα. Δεν αποδέχομαι ως εκ τούτου, το συμπέρασμά σου ότι αναιρεί τα προγενέστερα.

    Τα "επαναστατικά" είναι κατά βάση τα αυτονόητα. Αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση είναι εργαλεία διαπραγμάτευσης. Όπως και η αποφασιστικότητα και το θάρρος.

    Στο πρώτο μέρος της αρχικής παρέμβασης, μιλώ για αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση. Στο δεύτερο για αποφασιστικότητα και εθνική πολιτική. Στο μυαλό μου δεν αποκλείει το ένα το άλλο.

    Η Ευρώπη είναι ένας όμιλος Εθνικών Κρατών, που πρωτίστως υπηρετούν οι κυβερνήσεις τους, τα ίδια εθνικά τους συμφέροντα. Το αυτό αναμένω από την όποια ελληνική κυβέρνηση χωρίς φόβο και πάθος.

    Το που θα καταλήξει αυτή η προσέγγιση, συγχώρα με, αλλά εγώ είμαι Ιεροφάντης, δεν είμαι Μάντης...!

    Και πάλι ευχαριστώ για την παρέμβαση.

  • abc avatar
   abc @ Ιεροφάντης 07/07/2012 11:07:19

   Αγαπητέ Ιεροφάντη,
   Είπες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ γι αυτό και σχεδόν όλοι οι σκεπτόμενοι Ελληνες που σε διάβασαν σε επικροτούν. Αν ο Σαμαράς και αυτή τη φορά δεν κάνει αυτά που πρέπει και σωστά περιγράφεις, θα τα κάνει ο Τσίπρας.
   Το Έθνος των Ελλήνων έχει πολλές γενιές που έρχονται πίσω απο την παλιά. Και δεν έχει καμμιά σημασία αν έρχονται απο τα Δεξιά ή απο τα Αριστερά, όταν μπαίνει θέμα εχθρικής εισβολής και μάχης για την επιβίωση όπως τώρα.
   Αν τα κάνουν μαζί, ακόμα καλύτερα για όλους μας...

 105. firiki2010 avatar
  firiki2010 06/07/2012 19:54:30

  "Καλές ιδέες μπορεί να ανιχνευθούν παντού..." χμ... Ενδεχομένως, αν δεν υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο αξιών και στρατηγικές επιλογές που δεν επηρεάζονται από συγκυριακές κρίσεις (έστω και μεγάλες).
  Δεν βλέπω πουθενά νεόδμητα (!!!) συγκροτήματα μονοκατοικιών και γείτονες έτοιμους να μας υποδεχθούν. Κάτι μαχαλάδες βλέπω που οι ένοικοι τους προσπαθούν - για κάποιους μυστήριους λόγους- να μετακομίσουν στην πολυκατοικία που εμείς ήδη βρισκόμαστε.

  • Ιεροφάντης avatar
   Ιεροφάντης @ firiki2010 06/07/2012 20:07:00

   Σε λίγο καιρό, μπορεί να τα δείς πιο καθαρά...

   Τα πάντα, εν καιρώ.

   • Economist avatar
    Economist @ Ιεροφάντης 06/07/2012 22:58:45

    Ιεροφάντη πολύ καλό άρθρο. Τώρα είναι η εποχή της σποράς, θα έρθει όμως και η εποχή της συγκομιδής και όσοι έγραψαν με αγάπη για την πατρίδα όπως ο Ιεροφάντης θα δικαιωθούν.

 106. xp avatar
  xp 06/07/2012 22:55:59

  Ιεροφάντη δεν είσαι ρομαντικός,εισαι ρεαλιστής.Πρώτα η Ελλάς μετά η ΕΕ ! Η ομοσπονδιοποίηση είναι μια ιδέα από τον 19 αιώνα .Στην πορεία έγιναν και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Είμαστε πρώτα Ελληνες και μετά Ευρωπαίοι .Ιδίως δε που σήμερα η Ευρώπη θυμίζει μπαχαλάκηδες σε διαδηλώσεις! Ολο βόμβες μολότοφ ,ολο καταστροφές! Μπορούμε και μόνοι μας γαμώτο ,αν και καλύτερα μαζί με την
  ΕΕ .Αλλά μπορούμε και μόνοι μας. Οι πρόγονοι μας θα βγουν από τους τάφους και θα μας φτύνουν , με τις δυσκολίες που πέρασαν για να φτιάξουν κάτι με τόσες δυσκολίες.ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!

 107. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 07/07/2012 00:23:58

  @ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ: ρεαλιστικές λύσεις => Αποκρατικοποιήσεις,προσέλκυση επενδύσεων για θέσεις εργασίας αλλά και παράλληλη πάταξη της φοροδιαφυγής ώστε να είμαστε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον για επενδύσεις.Πρέπει να γίνει η τόνωση της οικονομίας ,μέτρα ρευστότητας και να καταπολεμιστεί ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη πχ η γραφειοκρατεία.Να στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις να στηριχθεί η γεωργία ,η κτηνοτροφία,η αλεία.Να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να προσφέρουν θέσεις εργασίας.

  Να στηριχθεί η ναυτιλία,η οικοδομή που παραδοσιακά στήριζε την οικονομία της Ελλάδας.Να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο της Ελλάδας αφού κάνουμε την ανακήρυξη της ΑΟΖ (απαραίτητη η παραμονή στο ευρώ).

  Να φροντίσουμε για τον τουρισμό ,να αναπτυχθούν τομεις στην Ελλάδα όπως αυτός της μεταποιησης-τυποποίησης,η έρευνα-καινοτομία-τεχνολογία.

  Να δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο κράτος που θα διευκολύνει τον επενδυτή στην συγκεκριμέμενη δουλειά που θέλει να κάνει."

  ΜΑΛΙΣΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ!!!

  Το πρόβλημα είναι αλλού. Όλα αυτά, χωρίς καμμία εξαίρεση, τα έχω ακούσει ... να πω 1.000; να πω 10.000 φορές; από πολιτικούς και πολιτικάντηδες... Μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από όλα αυτά. Κι αν έχει κάποτε κάτι από όλα αυτά εφαρμοστεί, έγινε αποσπασματικά, σπασμωδικά, αναξιοκρατικά, με μίζες, με γνωστούς που απαιτούσαν κέρδη, με σαπίλα, με συνθήκες που σε κάνουν να ντρέπεσαι και να φοβάσαι παρά να ελπίζεις και να δημιουργείς. Εσύ λες ότι θα αλλάξει το σιχαμένο σύστημα, εγώ λέω ότι το εύχομαι, και οι δύο θα το δούμε.

  Μακάρι να αλλάξει. Εργάζομαι 28 χρόνια, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.. Ως τώρα έχω διαπιστώσει μια μόνο κόκκινη γραμμή: Τα κέρδη προορίζονται για συγκεκριμένους και οι ζημιές προορίζονται επίσης για (άλλους) συγκεκριμένους.

  Μακάρι να αλλάξει αυτό.

 108. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 07/07/2012 00:35:47

  Ιεροφάντη, μου ανέβασες την πληγωμένη περηφάνια μου! Ο θαλασσοδαρμένος Αντώνης ναι, μπορεί να βρει την Ιθάκη! Το ζήτημα είναι πόσο θα του το επιτρέψουν οι πειρατές που πήδησαν πάνω στο σκαρί του και πόσους ανεφοδιασμούς θα του επιτρέψουν οι κατέχοντες το καύσιμο. Τα κουπιά μας, είναι δεδομένο πως τα έχουν κλέψει και κάψει. Παρόλη όμως την περίσκεψη, προσυπογράφω τις θέσεις σου, γιατί στην ιστορία μένεις για τις ρήξεις σου και τη λεβεντιά σου και όχι για τους συμβιβασμούς σου.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Aφροδίτη 07/07/2012 01:40:22

   Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε σε πειρατές και μαυραγορίτες καυσίμου να ορίσουν την τύχη της χώρας που φιλοξένησε Σωκράτηδες και Πλάτωνες. Έχουμε φτάσει στο "ή ταν ή επί τας". Καλή συνέχεια εύχομαι.

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ Πεπόνης 07/07/2012 02:17:57

    Πώς να διαφωνήσω μαζί σου αγαπητέ; Καλό ξημέρωμα!

 109. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/07/2012 01:24:13

  Mακάρι φίλε μου Πεπόνη να αλλάξει η νοοτροπία που μας έφτασε ως εδώ.Και αυτή η νοοτροπία δεν αφορα μόνο τους πολιτικούς,αφορά και τους πολίτες ,τους απλούς ψηφοφόρους.Πάνω απο όλα ο κάθενας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει και πράττει.Πιστεύω οτι μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί ποτέ άλλη φορά στην πρόσφατη Ιστορία μας δεν υπήρξε Ηγέτης σαν τον Αντώνη Σαμαρά.

  Καληνύχτα,χάρηκα που τα είπαμε ,σου αφιερώνω και ένα τραγούδι,έτσι για αυτοπεποίθηση :

  http://www.youtube.com/watch?v=XYKUeZQbMF0

 110. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 07/07/2012 02:05:59

  Θεωρητικα το αρθρο ειναι καλο. Ρεαλιστικα ομως δεν γινονται αυτα αν πρωτα δεν σταματησουμε μονοι μας το φαγοποτι της φοροδιαφυγης και της εισφοροδιαφυγης. Λεμε δεν πληρωνω αυτα που μου δανεισατε και τα εφαγαν καποιοι? Δεν πουλω δημοσια περιουσια και προτειμω να γινει εστια μολυνσης. Ολυμπιακα ακινητα, Ελληνικο κλπ. Λεμε οτι ολα οσα φαγαμε τα φαγαμε και δεν πληρωνουμε? Οτι οι επιδοτησεις επιασαν τοπο ? Το καραβι θελει καπετανιο αλλα να τραβηξουν κουπι και οι ναυτες συνχρονισμενα. Τα περι κοκκινου συναγερμου ειναι παραμυθια. Κοκινο συναγερμο κανεις οταν εισαι ισχυρος. Και η χουντα εκανε και δεν ειχαν να δωσουν ουτε φαγητο ουτε οπλα ουτε τιποτα. Και χαθηκε η μιση Κυπρος

 111. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 07/07/2012 02:21:42

  Αχ μερικοι ποσο πλαναστε.
  Δυστυχως με τις επιλογες του ο Σαμαρας επελεξε τον δρομο της εφαρμογης-υποταγης- του Μνημονιου συμπαραστατουμενος απο ΒΕΝΙΖΕΛΟ ,ΚΟΥΒΕΛΗ.
  Με την μεχρι τωρα τακτικη του δεν διαφοροποιειται ουσιαστικα απο τον ΓΑΠ.
  Το οτι τοποθετησε τον ακραιφνη ΣημιτικοΠασοκο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ στην θεση του Υπουργου Εθνικης Οικονομιας τα δηλωνει ολα.
  Σιγα μη φαγαμε το παραμυθι περι προβληματος υγειας του Ραπανου.
  Ο κινδυνος που ελοχευει ειναι να τα χασουμε ολα ακολουθωντας την ΤΡΟΙΚΑ.
  Ολοι οι οικονομολογοι ντοπιοι και ξενοι αμφιβαλλουν αν θα μπορεσει η Ελλαδα
  να τα καταφερει εντος του Ευρω.
  Και αυτοι-οι λιγοι- που το πιστευουν μιλουν για θυσιες...οποτε αντιλαμβανεσθαι.
  Στην εννοια Ελλαδα συμπεριλαμβανω πρωτα απ' ολα τους Ελληνες πολιτες.
  Γιατι αν τους εξαιρεσουμε -οπως κανει τωρα με την τακτικη της η ΤΡΟΙΚΑ-
  η Ελλαδα μπορει να σωθει αλλα δεν θα υπαρχουν πλεον εν ζωει ...αρκετοι Ελληνες πολιτες.
  Συνεπως κατ' εμε και αποκρυπτογραφωντας το κειμενο πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε σοβαρα την επιστροφη στο Εθνικο νομισμα χωρις αφορισμους και τρομολαγνεια.
  Και για να γινει αυτο πρωτα απ' ολα πρεπει να διασφαλιστουν οι οροι και οι προυποθεσεις και να γαλουχηθει η κοινη γνωμη.
  Επισης να δημιουργηθει Εθνικη Συμπαραταξη απο το ΚΚΕ εως την Χρυση Αυγη με απωτερο σκοπο συγκροτηση πραγματικα Εθνικης Κυβερνησης που θα διαχειριστει την μεταβαση.
  Ας μην εχουμε προκαταληψεις και εμμονες οτι δηθεν θα καταστραφουμε και θα γυρισουμε πολλα χρονια πισω οταν ηδη στην χωρα μας πανω απο το 50% του πληθυσμου συμφωνα με προσφατη ερευνα του ΟΟΣΑ ζει κατω απο το οριο της φτωχειας, ποσοστο που βαινει ολοεν αυξανομενο.
  Ηδη στον ΟΗΕ συζητουν το ενδεχομενο να αντιμετωπισει η Ελλαδα Ανθρωπιστικη Κριση.(Ποιος να το πιστευε πριν δυο χρονια...)
  Τα περιθωρια στενευουν και οι αποφασεις πρεπει να παρθουν συντομα.
  Καιροι ου μενετοι

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ ΚΕΝΤΡΟ 07/07/2012 02:39:55

   Ο Σαμαράς επέλεξε την ευρωπαική προοπτική της Ελλάδας κόντρα στο λόμπι της δραχμής που θέλει να μας πάρει πετρέλαια και τα πάντα κοψοχρονιά.Καμία σχέση δεν έχει με τον ΓΑΠ ο οποίος μας έβαλε σε αυτή την διαδικασία ,ακολούθησε πολιτική εξόδου της χώρας απο το ευρώ, δεν πέτυχε κανένα στοχο του προγράμματος με αποτέλεσμα ο Ελληνικός λαός να δεχεται όλο και σκληρότερα μέτρα.Σε αυτή την λάθος συνταγή ο μόνος που έκανε και κάνει αντίσταση είναι ο Σαμαρας.

   Οι λύσεις που αναζητά η Ελλάδα βρίσκονται μέσα στο ευρώ οχι στην διεθνή απομόνωση.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/07/2012 03:04:24

    *100000. Εγω βλεπω οτι αρχισε στραβα η αντιπολιτευση. Με ειρωνικα σχολια τυπου Καρατζαφερη και αρνηση σε ολα. Αοριστα ολοι που ηταν στο κολπο και χανουν την βολη τους ελπιζουν οτι καπως τα πραγματα θα επανελθουν στην δεκαετια του 2000. Δεν σκεπτονται τι σημαινει σταση πληρωμων, διχονοια αδυναμη εθνικη αμυνα . Δεν σκεπτονται οτι οπως παμε σε λιγο θα καθαριζουμε σκαλες στα σπιτια των αλλων χωρων.

 112. Anaconda avatar
  Anaconda 07/07/2012 16:01:01

  Φάκτορα, Ιεροφάντη, τα άρθρα του Antinews μετά την πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές είχαν ελάχιστες δεκάδες φοβισμένα σχόλια. Σήμερα, με αυτό το άρθρο, γίνεται σαφές ότι ο κόσμος της κεντροδεξιάς αποδεικνύει πως το Antinews ακολουθεί ανοδική πορεία.
  Εκ των πραγμάτων, αντιστρόφως ανάλογη είναι η πορεία της ΝΔ. Δε ξέρω αν θέλει καν να την ανατρέψει. Πάντως, αν μείνει κολλημένη στις ψευδαισθήσεις της, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να την ανατρέψει. Ο χρόνος πλέον είναι πολύ λίγος.
  "Ξυπνήσανε οι σκλάβοι Αντωνάκη μου", που είπε και η Ελενίτσα...

 113. ares avatar
  ares 07/07/2012 22:37:59

  Οι έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να πείσουν. Δεν μιλάνε καθαρά, γιατί λένε άλλα απ' αυτά που έχουν στο μυαλό τους! Γιατί; γιατί ο έλληνας (ψηφοφόρος) δεν θέλει καθαρές κουβέντες. Ούτε καθαρές δουλειές. Οι καθαρές δουλειές σκοτώνουν μικρές ανθρώπινες ελπίδες: να κερδίσει κανείς κάποιο επίδομα, να βολέψει κάπου το παιδί του, να γλυτώσει κάποιο φόρο κ. ά. Αλλά άμα θες να πάρεις το τιμόνι, και το κάρο δεν πάει εκεί που θες, τότε δεν φταίν τα βόδια! (να θυμίσω την περίφημη φράση πρωθυπουργού της χώρας – που πολλοί ακόμη θαυμάζουν; “επί τέλους, ποιός κυβερνάει αυτή την χώρα” !!!)
  Παρεμπιπτόντως, να προσθέσω άλλη μία παρατήρηση: πολύς κόσμος – κι εδώ κι έξω – προσπαθεί να βρεί μιά απάντηση στα προβλήματα της οικονομίας, των μνημονίων, του ελλείμματος και του χρέους, επενδύσεων, αποκρατικοποιήσεων, ανάπτυξης ή ανταγωνιστικότητας και άλλων κακών της δημόσιας ζωής μας. Μάταια, νομίζω. Τι μπορεί να γίνει μ' ένα κράτος ιδιοτελώς φουσκωμένο, σκοπίμως χαώδες, επίτηδες διαρθρωμένο ώστε να μη μπορεί να διεκπεραιωθεί τίποτα, παρά μόνο δια της πλαγίας οδού! Τι μπορεί να γίνει με μια νομοθεσία χαώδη, συνεχώς ανατρεπόμενη, διάτρητη από πόρτες και παράθυρα ακριβώς για τον ίδιο λόγο: για να απονέμεται το δίκιο δια της πλαγίας οδού! Και τέλος (για δω, όχι στην πράξη) τι μπορεί να γίνει με τόσους αναρίθμητους οργανισμούς, αρχές και οργανώσεις, υπαρκτές και ανύπαρκτες, χωρίς στέγη αλλά με διοίκηση, συμβούλια και προσωπικό, που αφανίζουν σκορπώντας αρμοδιότητες ώστε να επιχειρούνται δουλειές δια της πλαγίας οδού.
  Καταργήθηκε ένας άχρηστος οργανισμός; μια χειμαζόμενη υπηρεσία; έστω, μια αργόμισθη θέση; Εδώ, τόσα χρόνια, με τόσες κυβερνήσεις, τόσες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, και Κτηματολόγιο δεν έχουμε (ούτε γίνεται λόγος), περιορισμό του λαθρεμπορίου πετρελαίου δεν έχουμε (ούτε γίνεται λόγος), καρπούς από τις ραδιοσυχνότητες δεν έχουμε (ούτε γίνεται λόγος), μικρά οφέλη από το κλίμα και την ιστορία που κληρονομήσαμε δεν έχουμε. Και θά 'χουμε από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου μας; με τι τρόπους, με τι μέσα, τι οργάνωση; Ισως, δια της πλαγίας οδού!
  Μικρά βήματα βελτίωσης αυτής πραγματικότητας είναι το περιεχόμενο μνημονίων, που θα επέβαλε στους εταίρους μας σεβασμό και αξιοπιστία. Αλλιώς, έχουν κάθε λόγο να εποφθαλμιούν τα κτήματά μας, αφού τ' αφήνουμε να καταστρέφονται ή να πέφτουν σε άλλα χέρια.
  (Ασχετο: θυμάται κανείς ποιό ήταν ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που εισηγήθηκε η Α. Ψαρούδα-Μπενάκη (αυτή η τόσο αξιόλογη γυναίκα, ακαδημαϊκός και πολιτικός) μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα Προέδρου της Βουλής; να συνταξιοδοτούνται, για λόγους ισονομίας, (!) με σύνταξη 4ετούς βουλευτικής θητείας και οι υποψήφιοι βούλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν! Λέγεται ότι η ιδία καθιέρωσε το προεκλογικό επίδομα των 4.000 € στο προσωπικό της Βουλής.)

  • ares avatar
   ares @ ares 08/07/2012 01:11:40

   κι ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι όπως βαπτίσαμε την κατάχρηση και υπεξαίρεση δημοσίων πραγμάτων " σπατάλη" (ή σπάταλο κράτος) έτσι βαπτίσαμε και τον περιορισμό τους "μεταρρύθμιση"! και ξεμπερδέψαμε... με τις υποχρεώσεις για να μας πνίγουν μετά απορίες, απαιτήσεις και παράπονα...

 114. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/07/2012 17:00:35

  Δε νομιζω οτι ηταν θεμα κουρασης αλλα δεν μπορουσες να ψηφισεις.
  Ως ευρωπαιστης επρεπε να ψηφισεις ΝΔ και δεν το μπορουσες.
  Δεν πειραζει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.