#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2009 19:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καλό το παραμύθι για τον Σημίτη…αλλά δεν έχει δράκο!

 Το μαγείρεμα της σούπας ετοιμαζόταν από καιρό. Το πρώτο γεύμα των δύο ζευγαριών σε νησί του Αιγαίου κάπου το Μάρτιο έβαλε τα πρώτα υλικά της μυστικής συνταγής. Σε εκείνο το τραπέζι Γιώργος-Άντα, Κώστας-Δάφνη, προετοίμασαν με τον πλέον ιδανικό τρόπο την ηρωική έξοδο. Και ας μην γελιόμαστε. Ο Γ. Παπανδρέου έχει ήδη μεγάλη υποχρέωση στον Κ. Σημίτη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα είχε καμία τύχη στην ανάληψη του τιμονιού του Κινήματος και ο ίδιος το γνωρίζει καλά αυτό. Σε κάθε περίπτωση του το αναγνωρίζει και αν έχει κάτι καλό αυτό το παιδί είναι πως δεν χαρακτηρίζεται από αχαριστία.

Ο «Σημιτισμός» όχι ως ρεύμα, αλλά ως πολιτικό περιεχόμενο δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Το μείγμα της ψευδώνυμης και εκσυγχρονιστικής  προοδευτικότητας, συμβατής με την αμερικανόπνευστη «παγκοσμιοποίηση», - είναι βαθιά ριζωμένο με το οικοδόμημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει, ιδία σε ό,τι αφορά τα «εθνικά θέματα», και τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Δε πρόκειται για καμία θεωρία συνομωσίας. Αλλά για μία απλή στρατηγική που σε αυτό το χώρο το μαθαίνουν από το «πρώτο μάθημα».

Εγκέφαλος της «αποπομπής» Σημίτη δεν είναι άλλος από το Νίκο Αθανασάκη, η συμπεριφορά του οποίου χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη», από την εκσυγχρονιστική μερίδα των στελεχών του κινήματος.

 Ο νέος στρατηγός του Κινήματος έθεσε σε εφαρμογή το καλά ομολογουμένως σχέδιο. Με ένα συνεχή κύκλο επαφών δημιούργησε στους δημοσιογράφους των  μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων την εντύπωση ότι υπήρχε έντονη κινητικότητα, προσπάθειες συνεννόησης και συναίνεσης και άλλα παρεμφερή. Παράλληλα έβγαζε στην επιφάνεια σενάρια για αξιοποίηση του Κ. Σημίτη στη θέση του Επιτρόπου της ΕΕ, ή σε κάποια άλλη θέση μέσα στη κυβέρνηση.

Το προϊόν όλων αυτών ήταν μια καλά μαγειρεμένη σούπα το άρωμα της οποίας φέρνει στο νου το προφίλ ενός αποφασιστικού (πλέον) Γιώργου Παπανδρέου που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Είναι ταυτόχρονα μια πολύ καλή τακτική προκειμένου να προσελκύοντας τους ανένταχτους αριστερούς ψηφοφόρους που δυσκολεύονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ με τις εσωτερικές του αντιφάσεις και δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων από τις εποχές του «κινέζου».

Από την άλλη όμως, ο κ. Σημίτης ανεξήγητα δεν αποδέχεται τη παραδοσιακή του θέση στην Α’ Πειραιώς και αφήνει την ιδιαίτερα κολακευτική λόγω πρεστίζ Α΄ Αθήνας και επιδιώκει να βρεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Εκεί ακριβώς που προορίζεται, την ίδια στιγμή, ο τραπεζίτης (εκσυγχρονιστής) Λ. Παπαδήμος. Ο άνθρωπος που αναδείχθηκε και προωθήθηκε σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής και ευρωπαϊκής τραπεζικής κλίμακας από τον ίδιο το Σημίτη. Κι από πάνω από επιχειρηματικός εκπρόσωπος του σημιτισμού στην διαπλοκή, ο Σωκράτης, παρατάει τον Ολυμπιακό (που παραλίγο να χάσει από την Καβάλα) και ανεβαίνει, γέρος άνθρωπος, στη Θεσσαλονίκη να χειροκροτήσει τον Γιώργο.

Κάτι δε πάει καλά…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. orfni.blogspot.com/ avatar
  orfni.blogspot.com/ 13/09/2009 19:51:40

  Είναι αλήθεια ή όχι άραγε οτι στις αρχές Αυγούστου (δηλαδή λιγότερο απο μήνα απο σήμερα που μιλάμε) έγινε ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Σίφνο του Κ.Σημίτη με τον Γ.Σουφλιά με τη συμμετοχή "εκσυγχρονιστικών στελεχών" και ΔΥΟ κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;
  Είναι αλήθεια ή οχι οτι αμέσως μετα ο Γ.Σουφλιάς συναντήθηκε με τον Κ.Καραμανλή και του εισηγήθηκε "εκλογές τωρα" έχοντας μαζί του την Ντόρα (λογικό γιατι ήθελε και θέλει να τελειώνει μια ωρα αρχύτερα με τον Καραμανλή) και τον Β.Μεϊμαράκη(άγνωστο πως και γιατί τον πήραν μαζί τους, ενω μέχρι τότε ήταν "απέναντι" τους στα εσωκομματικά παιχνίδια).
  ΤΙ αποφασίσθηκε στη Σίφνο;
  Ποιες άλλες μυστικές συναντήσεις υπήρξαν;

  • Orestios avatar
   Orestios @ orfni.blogspot.com/ 13/09/2009 21:31:14

   Ρωτάς αν είναι αλήθεια, τι στιγμή που στο blog σου λες πως έγινε?
   WTF?

 2. donaE avatar
  donaE 13/09/2009 21:26:45

  Και στην ομιλια του ο ΓΠ χθες τονισε το ποσο πετυχημενα περασε η Ελλαδα στο ευρω μετα απο τακτοποιηση των χρεων της.Κρατα πισινη.

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/09/2009 21:31:07

  Ποιος θυμάται ότι το 2000 ο Σουφλιάς στήριξε ΠΑΣΟΚ και Σημίτη;

  • kanis avatar
   kanis @ Προφήτης 13/09/2009 22:02:07

   ...κι η Ντόρα απο δίπλα διακριτικά!

 4. thouthou avatar
  thouthou 14/09/2009 05:47:27

  "Δγάκο"...;
  Λοιπόν... Σημίτης, Παπαδήμος, Ντοροσουφλιάς, διακομματικό εκσυγχρονιστικό μπλοκ... Σαν να ακούω μια περίληψη των δηλώσεων Καρατζαφέρη...
  Ο Καραμανλής δεν ήθελε να ακούσει, ή τα ήξερε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε;
  Εκτός αν οι εξελίξεις είναι προϊόν οικουμενικής συμφωνίας....

 5. vas avatar
  vas 14/09/2009 06:46:43

  Δηλαδή φτάσαμε το κόμα να θέτει εκτός πρώην πρωθυπουργό του ,που σημαίνει οτι έκανε ζημιά στην παράταξη ? που σημαίνει οτι αναγνωρίζει αυτά που του καταμαρτυρούσαν ?που σημαίνει οτι τα έκανε μόνος του ?δηλαδή όλοι αυτοί που ήταν γύρο του δεν είναι σήμερα στο κόμα και αύριο στην κυβέρνηση ? και εάν είναι ,που είναι ,δεν θα κάνουν τα ίδια ? ποιός θα τους ελέγξει αυτή την φορά ,ο γιώργος ?

  • tiramola avatar
   tiramola @ vas 14/09/2009 07:50:01

   Αγαπητέ vas η υπόθεση είναι καθαρή...
   Είχε να διαλέξει μεταξύ Α Αθήνας ή Α Πειραιά.
   Ήθελε στο επικρατείας που δεν ήθελε ο Παπανδρέου.
   Και εν πάσει περιπτώσει αυτό είναι εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ και θα τα λύσουν μεταξύ τους.
   Φανταζόσουνα όμως ποτέ αυτοί που αποκαλούσαν τον Σημίτη "αρχιερέα της διαπλοκής" τώρα να εκφράζουν τη "λύπη" τους που δεν θα είναι στο κοινοβούλιο?
   Η πολιτική δεν είναι θέατρο και όπως θα έχεις αντιληφθεί και εσύ ο Παπανδρέου μόνο για ηθοποιός δεν κάνει...

   • striftompolas avatar
    striftompolas @ tiramola 14/09/2009 08:56:00

    Ο Σημίτης είτε Επικρατείας, είτε σε εκλογική περιφέρεια, θα εκλεγεί. Δεν θέλει να βγει βουλευτής γιατί δεν του αρέσει το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα τυπωθεί το όνομά του.

    Αντεξε διάφορα πράγματα σε αυτό το κόμμα, συνεπώς αυτό που θέλει να πει η επίσημη εκδοχή είναι ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά σε ένα πρώην πρωθυπουργό. (Θίγεται ο θεσμός !!! )

    Η πολιτική δεν είναι θέατρο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.