14/10/2008 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ...

Την ώρα που ο «καπιταλισμός καταρρέει» , οι  «φλόγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων» ζώνουν την Αφρική και την Ασία , η «Ελλάδα αναζητά αγωνιωδώς ένα νέο «διπολικό κόσμο»  , αναβαθμίζοντας την «ενεργειακή της ανεξαρτησία», η «Νέα» Δημοκρατία καταρρέει  μέσα στη σαπίλα των σκανδάλων της  και την κοινωνικά ανάλγητη οικονομική της πολιτική και τέλος , την ώρα  που η  «στιγμή της λύτρωσης « , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , πλησιάζει για τον ελληνικό λαό με την σταδιακή αύξηση των ποσοστών προτίμησης του ΠΑΣΟΚ , παράλληλα  με αύξηση της εγγυητικής,  για τα συμφέροντα των νέων «μη-προνομιούχων» Ελλήνων , των δυνάμεων  της Ριζοσπαστικότατης Αριστεράς , αλλά  και της «εξ-ουρανού» έλευσης , καθιέρωση ,  ενός κόμματος που θα προστατέψει το φυσικό μας περιβάλλον  , εγώ , σαν «αφελής μικροαστός ,  επανέρχομαι σε ένα τετριμμένο , ευτελές θέμα που αφορά την τύχη και τη μοίρα ΕΝΟΣ ( μόνο ! ) συνανθρώπου μας  , που δεν έχει την τύχη της προσοχής του αστικού τύπου ( των «νταβατζήδων» ,  σύμφωνα με την διαπίστωση του «Ακόμα-Πρωθυπουργού» της Ελλάδας ) του «προλεταριακού» ( Ριζοσπάστη ) , αλλά και του «ανθρωποκεντρικού» ( Αυγής ) . 

Άκρα του Τάφου» σιωπή επιβλήθηκε σχετικά  με την επώνυμη καταγγελία ενός εργαζομένου για αιφνίδια ( " BLITZ..." ) απόλυση του από τον Ριζοσπάστη.  Στην φτωχή συζήτηση που έγινε σε ορισμένα σάϊτ του ηλεκτρονικού τύπου , όπως εδώ στο «Antinews , ίσως , να αποκαλύφθηκε σε αντιπαράθεση με συντεχνιακές λογικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις , ότι υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα δημοκρατικών αρχών , ανθρώπινης αξιοπρέπειας και Ελευθερίας , πέρα από την ολοκληρωτική έκλειψη των άλλων δύο άλλων  βασικών επαναστατικών αιτημάτων του 1789 (!)  , δηλαδή της Ισότητας και Αλληλεγγύης.

Συνοψίζω από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις μου τα κύρια , κατά την ταπεινή μου κρίση , αίτια της συγκεκριμένης ενέργειας και άλλων αντίστοιχων από το Κ.Κ.Ε.  ;

Α ) Το ιδεολογικό  πλαίσιο ( background ) της «Σταλινικής ιδεολογίας» ( ο λεγόμενος μπολσεβίκικος  «δημοκρατικός» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ , η επικράτηση  της Μακιαβελικής αντίληψης ότι  «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" για την διατήρηση της πολιτικής επικυριαρχίας της εκάστοτε ηγετικής κομματικής κάστας , οι μεσσιανικές ερμηνείες για τις πανταχού προερχόμενες συνωμοσίες , και ο αστικός ορθολογισμός , δηλαδή ότι μπροστά στον «τελικό σκοπό και τα οικονομικά αποτελέσματα για το «κοινωνικό σύνολο» , δεν παίζουν κανένα ρόλο οι «παράπλευρες «ατομικές» απώλειες... Όλες αυτέ οι «αξίες»  συμβάλουν στον παραπέρα εκβαρβαρισμό των ανθρώπινων σχέσεων και στο πνευματικό μαρασμό , αλυσοδέσμιο , πολλών αγνών στις προθέσεις τους κοινωνικών αγωνιστών. Για περισσότερη τεκμηρίωση και κατανόηση προτείνω τις παρακάτω  δημοσιεύσεις μου ( 1 ) 

Β) Γιατί δεν αντέδρασε μέχρι σήμερα η ΕΣΗΕΑ , τι γίνεται στα «συνδικαλιστικά»  και «επαγγελματικά» όργανα ; Για  εάν προκύψει στο μέλλον μία καταγγελία , αυτή θα είναι για την «τιμή των όπλων» και μία κολοβή  «αποκατάσταση» του θύματος ;

Η επιφύλαξη μου αυτή εδράζει στο γεγονός ότι σε όλες τις «επιτροπές ελέγχου» της ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν ενεργά ( δεν διαφωνώ με αυτό , αλλά...) και στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης του Κ.Κ.Ε  .Επειδή έχω την αίσθηση ,. εδώ και χρόνια ,  ότι ανάμεσα σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ γίνονται «αλληλο-εκδουλεύσεις» και πρόσκαιρες «συμμαχίες» , εν αναμονή άλλων «ανταλλαγμάτων» ( σιγής "σε άλλα θέματα" που θα έθιγαν μια άλλη παράταξη ) .

Σε ότι αφορά τις αθέμιτες , κομματικές και δια-παραταξιακές συναλλαγές έχω το παρακάτω παράδειγμα : Το 2000 ή τότε , αποτελούμενη στην πλειοψηφία από στελέχη των προσκείμενων στο Κ.Κ.Ε. και ΣΥΝ παρατάξεων , διοίκηση του «ΕΔΟΕΑΠ»   ( ταμείο ασθένειας των μελών της ΕΣΗΕΑ )"έπαιξε" ( «επένδυσε») στον «Καζινό-Καπιταλισμό» ( Χρηματιστήριο ) της κυβέρνησης Σημίτη  με "΄άγνωστες εταιρείες" πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ ( παραβιάζοντας και τα όρια του Σημιτικού νόμου σχετικά με τα αποθέματα τους ) και έχασε...η ευρεία «αίσθηση είναι ότι ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΤΟ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΕ" από όλες τις παρατάξεις ( με άγνωστα ανταλλάγματα ).  Και φυσικά οι «καλοί δημοσιογράφοι» δεν επιτρέπεται να κάνουν ρεπορτάζ στο δικό τους σπίτι. Κάτι τέτοιο φαντάζει σαν «ανήθικο».

Γ) Για ποιο λόγο , σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη , δεν βρήκε η «πυξ - λάξ» απόλυση ενός δημοσιογράφου την απαραίτητη δημοσιότητα , παρά τον ξεκάθαρο , «Αντί-Κουκουεδισμό τους» , αλλά και αντικομουνισμό τους στα «Αστικά-Εργοδοτικά Μ.Μ.Ε» ;;;

Η απάντηση μου είναι απλή :

Οι αστοί , δεν θέλουν να αμφισβητήσουν ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - για άνευ όρων απολύσεις ! Το δικαίωμα αυτό αναγνωρίζουν ΚΑΙ στο Κ.Κ.Ε !

Τι να πουν (;), ,  αφού τα ίδια πράττουν και οι ίδιοι , όπως και το Κ.Κ.Ε( !) ,  σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Υ.Σ.  Η τοποθέτηση αυτή δίνει καλή ευκαιρία για την έκφραση «χαρμό-λύπης» σε αυτό-προσδιοριζόμενους «δεξιούς» , «πατριώτες» , αντικομουνιστές και αντεπαναστάτες . Προσφέρει επίσης ευκαιρία σε όλους τους οπαδούς ολοκληρωτικών μεσσιανικών αντιλήψεων να βερμπαλίσουν «επαναστατικά» και αναθεματίσουν τους εχθρούς του «λαϊκού» «κινήματος» κ.τ.λ. , έχει καλός , ο καθένας μας μπορεί να κρίνει.

Πρόκειται για την « DE-PROFUNDIS « τοποθέτηση ενός αυτό-προσδιοριζόμενου , εδώ και δεκαετίες ( «σχεδόν πενήντα χρόνια...» )  Αριστερού ΠΟΛΙΤΗ  , που πονάει και εκπλήσσεται ( ξύπνα απότομα και τις νύχτες γεμάτος αγωνία και άγχος ) καθημερινά για όλα όσα συμβαίνουν γύρο μας. Και ο οποίος όταν με το καλό αποχαιρετήσει τον μοναδικό , τον επί της γης παράδεισο , θέλει να έχει τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ήσυχη.

Με άλλα λόγια ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ  :

Κατάσταση Πολιορκίας

Στίχοι: Μαρίνα

Ο Χρόνος παραμορφώθηκε,
Τα χρόνια που έρχονται παραμορφώθηκαν.
Ξέρεις πού θα με βρεις,
Εγώ ο Φόβος.
Εγώ ο θάνατος.
Εγώ η μνήμη, ανήμερη.
Εγώ η θύμηση της τρυφεράδας του χεριού σου,
εγώ ο καημός της χαλασμένης μας ζωής.

Θα πολιορκώ το «κοίταζε τη δουλειά σου» με τη αγωνία μου.
Θα θρυμματίζω τον ύπνο τους μ' άσεμνα, φρικιαστικά βεγγαλικά.
Σφαίρες αμέτρητες θα πέφτουν στους αδιάφορους διαβάτες,
ώσπου ν' αρχίσουν να σφαδάζουν
ώσπου ν' αρχίσουν ν' αναρωτιούνται.
Εμένα δε θα μπορούν να με σκοτώσουν.
Όμως θαρρώ, οι μόνοι που -ίσως -καταλάβουν θα ναι τα παιδιά,
πλούσια απ' την κληρονομιά μας
πρώτη φορά, τα παιδιά
σκληρά στη μνήμη, σκληρά σε μας,
θα διαβάσουν ίσως έγκαιρα
τ' αδέξια μηνύματα των προτελευταίων ναυαγών
διορθώνοντας τα λάθη,
σβήνοντας τα ψέματα...

Καληνύχτα Κεμάλ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Γιάννη ΚΩΣΤΑΚΗ. Αυτός ο κόσμος δεν θ' αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα...
«ΝΤΑΝΤΟΝ»

Στη φωτογραφία,. Ο Κώστας Καραγιώργης , διανοούμενος , δημοσιογράφος ,  Αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη , υποστράτηγος του «Δ.Σ.Ε» Δολοφονήθηκε το 1956 με εντολή της σταλινικής ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. σε «σοσιαλιστική» φυλακή της Ρουμανίας.

Παραπομπές :

1. http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=120788#120788
( ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ...)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=913238
(Η «ΠΕΡΙΣΣΟΣ Α.Ε.» - ΟΙ «ΔΙΚΕΣ» ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ - ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ -ΜΕΡΟΣ (1οΜΕΡΟΣ)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=913240 ( 2ο ΜΕΡΟΣ )

Διάβασε επίσης σχετικά με το θέμα :

http://www.antinews.gr/?p=3833

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=913327

http://www.portnet.gr/content/view/1998/39/

http://www.socialforum-media.gr/forum/viewtopic.php?t=9201

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NTANTON avatar
  NTANTON 14/10/2008 15:43:14

  Προς εμπέδωση των ¨ισχυρισμών μου¨ για τις διακομματικές και δια-παραταξιακές αλληλό-εκδουλεύσεις στα συνδικαλιστικά και επαγγελματικά όργανα . Για την μη –κάλυψη μέχρι τώρα του απολυμένου από την ΕΣΗΕΑ :

  Έχουμε τρεις επίκαιρες “Ανακοινώσεις - Καταγγελίες” του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για πρόσφατες ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ( όπως του συναδέλφου στον ¨Ριζοσπάστη¨ ) απολύσεις στον, αληθώς , ¨αστικό τύπο¨ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΗΡΥΞΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ !

  Πόσες απεργίες έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ μέχρι σήμερα για απολύσεις ή για τα “μπλοκάκια” και άλλα στον “Ριζοσπάστη” , στην ¨Αυγή¨ και στο “Κόκκινο” (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ);;;

  Προτού παραθέσω τη σειρά των καταγγελιών και απεργιών , ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ , στα αστικά βέβαια Μ.Μ.Ε και όχι στα “προλεταρικακά” , θέτω -επαναλαμβάνω το γνωστό αναφώνημα -ερώτημα ,του κατ΄τα άλλα σε όλη του τη ζωή βασιλικού αντρός , Γ. Παπανδρέου , μετά από το Βασιλικό πραξικόπημα του 1965 :
  “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ - Ο ΛΑΟΣ Ή Η Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ” ;
  Εγώ απαντώ οι “βασιλικές” κομματικές καμαρίλες !

  ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
  ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  “Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης” Ι.Ι. Μάγερ
  ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. “ΒΡΑΔΥΝΗ”
  5 Σεπτεμβρίου 2008
  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ», που, παρά τις προειδοποιήσεις μας, προέβη, χθες, αιφνιδιαστικά στην απόλυση της συναδέλφου Πανωραίας Πράπα!
  Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον τα δικαιώματα των εργαζομένων και προειδοποιεί για μια ακόμη φορά, ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει…
  Τη Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  http://www.esiea.gr/gr/index.html
  Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. «CITY PRESS»
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
  08 Αυγούστου 2008
  Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντεργατική ενέργεια της εφημερίδας « CITY PRESS » να απολύσει τον συνάδελφο Χρήστο Βούζα και την καλεί να αποκαταστήσει αμέσως την εργασιακή του σχέση.
  Η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας για τελευταία φορά και δηλώνει, ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσον τα εργασιακά δικαιώματα του συναδέλφου, όπως και το συνδικαλιστικό δικαίωμα, το οποίο, και σ’ αυτή την περίπτωση, πλήττεται βάναυσα.
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  http://www.esiea.gr/gr/index.html
  Η ΕΣΗΕΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟ
  21 Ιουλίου 2008
  Ανοιχτή πρόκληση προς τον δημοσιογραφικό κόσμο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελεί η απόλυση του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου, από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ της Ηλείας. Η απόλυση αυτή, πέρα από τον καταχρηστικό και παράνομο χαρακτήρα της, πλήττει κατ’ ευθείαν το συνταγματικό δικαίωμα της πληροφόρησης.
  Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στο συνάδελφο Μάκη Νοδάρο, στην αδελφή Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων, στον αγώνα της για την επαναπρόσληψή του και δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο και καμιά αιτιολογία δεν μπορεί να το αναιρέσει.
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  http://www.esiea.gr/gr/index.html
  ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ “ΒΡΑΔΥΝΗ”
  Επιστροφή
  16 Σεπτεμβρίου 2008
  Νέα 24ωρη προειδοποιητική απεργία στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008, πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ λόγω της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας των υπευθύνων του εκδοτικού συγκροτήματος, συμφερόντων Κ. Μήτση.
  Η ιδιοκτησία επιμένει να μην ανακαλεί την κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της σε βάρος της συναδέλφου Πανωραίας Πράπα, που μετά από εννέα χρόνια εργασίας στην εφημερίδα, απολύθηκε δήθεν για «οικονομικές περικοπές».
  Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης της συναδέλφου, την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους και την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ, καθώς και την καταβολή των αναδρομικών που προκύπτουν από αυτήν.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα περιφρουρήσει τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων και πριν απ’ όλα το δικαίωμά τους στην εργασία και ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.
  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  http://www.esiea.gr/gr/index.html
  ————————————————–
  Καληνύχτα Κεμάλ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Γιάννη ΚΩΣΤΑΚΗ. Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα…

 2. ΠΡΕΖΑ TV avatar
  ΠΡΕΖΑ TV 14/10/2008 19:43:27

  Διαβάστε στο ΠΡΕΖΑ TV:

  =====================
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (+ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗ)
  =====================

  Τέτοιες αλήθειες ΜΟΝΟ στο ΠΡΕΖΑ TV!

  PREZA-TV.BLOGSPOT.COM

  PREZATV2@BLOGSPOT.COM

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 21/10/2008 13:17:31

  Προφανώς το μπλογκ στο σχόλιο 2 έχει χτυπηθεί. Παρακαλώ κάνετε έλεγχο και αφαιρέστε το.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.