#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και τώρα πορεία της κυβέρνησης προς τον Λαό!

Sic transit gloria mundi (Η δόξα είναι εφήμερη)Την δόση μας την πήραμε. Η περιπέτεια στας Ευρώπας τελειώσε. Το Grexit πέθανε. Μείναμε πια ενώπιος ενωπίω. Ο βαθιά χειμαζόμενος λαός και η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός (πολύ σωστά) θέτει δύο βασικά ζητούμενα στην διακυβέρνηση της χώρας:

Α. Την «αξιοπιστία του κυβερνητικού λόγου»

Β. Το «κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης»

Τα είπε αλληγορικά και χθες από τις Βρυξέλλες: «Οι δάφνες μυρίζουν ωραία αλλά ξεραίνονται γρήγορα... Ένας μαραθώνιος τελείωσε. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο.. Δεν πρόκειται να λύσει (η εκταμίευση) όλα τα προβλήματα με μιας».

Με άλλα λόγια είπε αυτό που λέγανε στους Ρωμαίους αυτοκράτορες την στιγμή του Θριάμβου τους: "Η δόξα είναι εφήμερη" και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε λιγότερο.

Γι αυτό τον λόγο και επειδή ο καιρός περνάει αμείλικτος το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα προχωρήσουν ο Α. Σαμαράς και η κυβέρνησή του μετά αυτή την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία τους στην Ευρώπη; Πως θα οδηγήσουν την χώρα στην  ανάκαμψη και τον λαό της στην ευημερία; Πως θα κάνουν πράξη τις δυνατότητες που ανοίγονται όταν η κυβερνησιμότητα και το πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού παραμένουν οι βασικοί ανασχετικοί παράγοντες του κυβερνητικού έργου;

Θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα της απίστευτης κυβερνητικής ασυνεννοησίας.  Γιατί δόθηκε προς χθες το βράδυ στην δημοσιότητα το φορολογικό νομοσχέδιο που ανατρέπει τη ζωή των πολιτών; Παραμονή της μεγάλης επιτυχίας στις Βρυξέλλες; Την στιγμή δηλαδή που Σαμαράς και Στουρνάρας θα επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες για πρώτη φορά με γεμάτα χέρια, την τηλεοράσεις, sites και εφημερίδες θα ασχολούνται με το πόσους φόρους θα πληρώσουμε. Μια μεγάλη εθνική επιτυχία θα καλυφθεί από μια σκληρή πραγματικότητα. Αν αυτό δεν είναι επικοινωνιακή γκάφα τι είναι;

Πρέπει να το προσέξουν αυτό εκεί στο Μαξίμου. Λάθος επαναλαμβανόμενο δεν είναι μόνο λάθος…

Πάμε παρακάτω. Η Ελληνική κοινωνία τρία χρόνια τώρα έχει αφεθεί στο έλεος της χειρότερης απελπισίας και συνθλίβεται στις μυλόπετρες της συλλογικής κατήφειας και της γκρίνιας. Η κυβέρνηση γρήγορα και αποφασιστικά θα πρέπει να κάνει πράξη τα δύο βασικά ζητούμενα που σωστά προσδιόρισε ο κ. Σαμαράς. Να κυβερνήσει διά του παραδείγματος και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του πιο αδύνατου τμήματος της κοινωνίας.

Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία (περίπου 40 δισ.) είναι πολύ περισσότερα από όσα βγαίνουν και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει το μίγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Καταρχάς, η αποκατάσταση της ρευστότητας δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία, να δοθούν δάνεια για τη διευκόλυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να αναθερμανθεί η αγορά και να συγκρατηθεί η ανεργία. Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να προωθήσει με επιτυχία και χωρίς άλλες καθυστερήσεις τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία, αλλά και να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες και να αποκατασταθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού, η οποία έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα με τα συνεχή μέτρα ακραίας λιτότητας.

Υπάρχει Σχέδιο;Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε όσα έχουμε γράψει κατά καιρούς, επειδή χωρίς εθνικό σχέδιο, χωρίς ολοκληρωμένη αντίληψη για την Ελλάδα που θέλουμε, τίποτα δεν θα έχει νόημα:

Πρώτον:  Για να επιτύχει το εγχείρημα Σαμαρά πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό αφήγημα. Ένα εθνικό σχέδιο που θα εξηγεί ποια Ελλάδα θέλουμε, για ποιους την θέλουμε και πως την θέλουμε. Με ποιές κοινωνικές συμμαχίες θα πορευτεί η κυβέρνηση; Ποιες κοινωνικές σχέσεις θα χαρακτηρίζουν τη νέα Ελλάδα; Ποιές θα είναι οι παραγωγικές δυνάμεις και ποιές οι παραγωγικές σχέσεις; Το θεσμικό μοντέλο και εκσυγχρονισθεί επιτέλους;

Δεύτερον: Το Μαξίμου (και όχι "η κυβέρνηση", επειδή από το πρώτο εξαρτώνται όλα) πρέπει να ... συντονιστεί επιτέλους και να παράγει πολιτική όχι ασάφεια και επαναλαμβανόμενες γκάφες.

Τρίτον: Ο Πρωθυπουργός δεν είναι ο άνθρωπος - ορχήστρα. Έλεος πια με αυτήν την ενασχόληση επί παντός του επιστητού. Ο Πρωθυπουργός επιλέγει να ασχοληθεί με τρία τέσσερα θέματα (Ανάπτυξη, ΑΟΖ, νέα Κεντροδεξιά κλπ) και αφήνει τα υπόλοιπα στους συνεργάτες του και τους υπουργούς του. Οι οποίοι αν δεν κάνουν να πάνε σπίτι τους.

Τέταρτον. Η βάση του κόμματος πιέζεται αφόρητα από τα συνεχή μέτρα. Επικρατεί μεγάλη απογοήτευση για την ακολουθούμενη πολιτική. Η πορεία του κόμματος είναι πτωτική και δεν υπάρχει πίστη στον κοινό στόχο. Οι πιέσεις από τη  Χρυσή Αυγή είναι έντονες. Η διάλυση των "Ανεξάρτητων" δίνει μια μοναδική ευκαιρία να τεθεί επί τάπητος το θέμα της ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς, αλλά πριν γίνει αυτό το κόμμα πρέπει  να αφυπνισθεί και να συμπαρασταθεί στην κυβέρνηση. 

Πέμπτον: Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι η κοινωνία θέλει αίμα, θέλει να πληρώσουν σκληρά οι υπαίτιοι ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς.  Πως θα περάσουν τα μέτρα; Πως θα εφαρμοστούν οι πολιτικές του νέου Μνημονίου όταν ήδη πολύς κόσμος δεν πληρώνει την εφορία επειδή περιμένουν να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και να … χαρίσει τα χρέη; Όπως έχουμε ξαναγράψει, ένας από τους τρόπους ανάσχεσης της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης είναι η πραγματική αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης με την παραδειγματική τιμωρία προσώπων που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία φτάσαμε. 

Τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια …

Factorx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 15/12/2012 07:39:30

  Αντιγράφω φράσεις-κλειδιά από το κείμενο: ποιες παραγωγικές δυνάμεις, υπάρχει σχέδιο, πώς θα περάσουν τα μέτρα, ανάσχεση της επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης, κ.λπ. Είναι σίγουρο πως τα χρήματα που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουν μία ανάσα δύο-τριών μηνών στη χώρα. Πρέπει λοιπόν στοχευμένα να οδηγηθεί ένα μέρος τους , έστω και τα ελάχιστα εξ αυτών, στις σωστές κατευθύνσεις. Και εννοώ τις μικριμεσαίες επιχειρήσεις που είναι το οξυγόνο, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αν λιμνάσουν στις τράπεζες τίποτε καλό δε θα βγει. Ίσως θα πρέπει να δημιουργηθεί μία επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων δίπλα στον πρωθυπουργό, το έργο της οποίας θα είναι να προτείνει τρόπους αναπτύξεως των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με σχέδιο και βρίσκοντας τους απαιτούμενους πόρους προς τούτο. Για παράδειγμα, φέτος η ελαιοπαραγωγή είναι πολύ μεγάλη και είναι κρίμα να μην προωθηθεί σωστά ,εννοώ με κατάλληλη διαφήμιση και σε τρίτες χώρες(Ρωσία, Κίνα, Σουηδία, Αγγλία, ενδεικτικά). Δεύτερος προτεινόμενος τομέας ο τουρισμός. Χρειάζεται ρύθμιση του ΦΠΑ στην εστίαση για να προχωρήσει το θέμα και κάποια άλλα μέτρα ίσως. Τρίτος τομέας οι ενίσχυση με ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να δουλέψουν, να μειωθεί η ανεργία, κ.λπ. Τέταρτο θέμα ,να ρυθμιστεί έστω και τώρα το θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μην κρυώσει ο λαός μας. Κανονικά δε θα με ενδιέφερε η πρόοδος της χώρας με ένα κόμμα που δεν ψηφίζω στην εξουσία ,αλλά δεν έχω μάθει να λειτουργώ έτσι. Αν υπάρξουν προσπάθεια, διάθεση και σχέδιο πολλά θα γίνουν και η χώρα μας-η ωραιότερη στον κόσμο-θα προκόψει.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Γεώργιος 15/12/2012 18:28:36

   Γενικα συμφωνω. Να προσθεσω ομως κατι.
   1) Οι ελαιοπαραγωγοι ειναι μικροπαραγωγοι. Συνεπως πρεπει να δημιουργησουν δικες τους πολυμετοχικες εξαγωγικες εταιριες με δικη τους τυποποιηση , μαρκετιγκ και τμηματα πωλησεων .
   Διαφορετικα θα το εξαγουν στην Ιταλια και οι Ιταλοι θα το προωθουν μετα την αναμιξη με το δικο τους 2ης ποιοτητας λαδι. Το κοστος χονδρικης ειναι περιπου 2 Ευρω ενω η τιμη πωλησης ειναι στα ¨ντελιακατεσεν¨ της Ευρωπης 27 Ευρω. Το θεμα ειναι οι παραγωγοι μας να ξεπερασουν τις μικροτητες της τοπικης κοινωνιας και να συνεργαστουν με οραμα.
   2) Ο τουρισμος ειναι μια μεγαλη ιστορια. Δεν ειναι μονο ΦΠΑ στην εστιαση. Χρειαζεται 20ετη προγραμματισμο. Χρειαζεται οραμα. Χρειαζομαστε Συνεδριακο Τουρισμο τοσο στην Αθηνα και Θεσσαλονικη οσο και στα νησια που εχουν αεροδρομια. 10.000 Τουριστες που ερχονται για Συνεδρια , εκθεσεις κλπ αντιστοιχουν σε 100.000 τουριστες του καλοκαιριου. Πολεις οπως η Φρανκφουρτη, η Στουτγαρδη, η Γενευη , η Βαρκελωνη, το Μιλανο κλπ. εχουν αναπτυχθει εξαιτιας του Συνεδριακου τουρισμου.

 2. ΔΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΔΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 15/12/2012 08:02:48

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ !!!! ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ?

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΔΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 19/12/2012 23:51:24

   ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΛΕ .
   ΠΙΣΤΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

 3. tpe avatar
  tpe 15/12/2012 08:42:38

  Ναι, ωραία όλα αυτά, δεν σε ειρωνεύομαι. Αλλά ξεχνάς το βασικότερο:ΝΟΜΟΙ. Οι νόμοι πρέπει να ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. Κι η κυβέρνηση η ίδια με την υπερβολική χρήση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, το ατόπημα Στουρνάρα κλπ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΗΡΕΙ. Έτσι, δεν θα πάμε μπροστά κι ο Σαμαράς απλά θα μείνει στην ιστορία ως ένας ακόμα πρωθυπουργός.
  Η τήρηση των νόμων κι η συνεφής κουλτούρα που πρέπει να αναπτυχθεί είναι αυτή που θα μας κάνει κράτος σωστό. Όλα τα άλλα θα έρθουν μετά.

  Δεν είναι τυχαίο που η διαφθορά είναι ο βασικότερος λόγος μη επενδύσεων. Ας βρεθεί ένας να το πει στον Σαμαρά. Μπορεί και να το ακούσει.

 4. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 15/12/2012 08:55:47

  Η χώρα χρειάζεται μια νέα στρατηγική. Στρατηγική όμως δεν υπάρχει χωρίς αντίπαλο. Τους αντιπάλους επιλέγουμε στη ζωή. Τους φίλους αφήνουμε να μας επιλέξουν αυτοί. Ποιοί είναι σήμερα οι αντίπαλοί μας; Αντίπαλοι της Ελλάδος και της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι μόνο οι ιστορικοί εχθροί, αλλά κι αυτοί που δημιούργησαν ή δημιουργούν τα προβλήματα. Είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα σ' αυτη την κατάσταση, αλλά και ο ίδιος μας ο εαυτός. Εάν δεν εντοπισθούν τα αίτια που δημιουργούν το πρόβλημα δεν θα το λύσουμε ποτέ. Οι πορείες προς το λαό, προς τη ζώσα καθημερινή πραγματικότητα δεν έχουν κανένα νόημα, όταν δεν έχουν στόχο να εντοπίσουν τους παράγοντες που δημιουργούν τα προβλήματα, αλλά να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Η λήψη αποφάσεων στο όνομα ενός αφηρημένου ουτοπικού στόχου, χωρίς στρατηγική σχεδίαση οδηγεί πάντοτε στην ήττα. Ανοησία έλεγε ο Ανστάϊν, δίνοντας τον ορισμό της λέξης, είναι να προσδοκάς διαφορετικά αποτελέσματα ακολουθώντας την ίδια μέθοδο. Εάν δεν αλλάξει η τάξη και η τακτική που ακολουθούν οι πολιτικοί μας δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα.

 5. Kostas G avatar
  Kostas G 15/12/2012 09:04:38

  Αγαπητέ Φάκτορα, στείλε επειγόντως το άρθρο στου Μαξίμου. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες οτι θα το διαβάσουν.

 6. enas avatar
  enas 15/12/2012 10:09:58

  Είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη, αλλα δεν επιτρέπεται τώρα πιά να λέμε ψέμματα στον κόσμο οτι θα έρθη σύντομα. Μάλλον δεν θα έρθη ποτέ αν πρώτα δεν γίνουν τα απαραίτητα, ήτοι: 1. Διάλυση-συντριβή των καρτέλ που λυμαίνονται την Ελληνική αγορά κρατώντας (Μοναδικό Παγκόσμιο φαινόμενο) τις τιμές των βασικών αγαθών στα πρό κρίσεως ύψη, τη στιγμή που τα εισοδήματα έχουν μειωθει σχεδόν στο μισό και το ΑΕΠ κατά 30%.
  Θα πρέπει, προσωρινά και μέχρι να βγούμε απο την κρίση, να επανέλθει η αγορανομία και να μπούν σε διατίμηση τα βασικά αγαθά που διαμορφώνουν τον τιμάριθμο ώστε οι τιμές να πέσουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ κατά 30% απο εκεί που είναι σήμερα. Αν ο Σαμαράς πετύχει το θαύμα, λέμε τώρα, και το επόμενο τρίμηνο έχουμε ανάπτυξη!!!.... πχ. 3% θα κάνει μία τρύπα στο νερό γιατί τα καρτέλ αμέσως θα επωφεληθούν και θα ανεβάσουν τις τιμές κατα 4%+ .
  Στο θέμα αυτό ο Σαμαράς θα πρέπει να βάλει κόκκινη γραμμή στους εταίρους αν ισχυριστούν οτι έχουμε ελεύθερη αγορά και δεν επιτρέπονται οι διατιμήσεις κτλ. κλτ. όπως είχαν κάνει και με τον βασικό μέτοχο με τον Καραμανλή...Βρισκόμαστε σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης και οι "νόμοι" της ελεύθερης αγορά μπορούν να αναβληθούν προσωρινά μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά. Αλλοιώς πρόκειται για κήρυξη πολέμου...
  2.Αναστολή ΟΛΩΝ των κατασχέσεων ακινήτων ανεξαρτήτως αιτίας και ύψους αξίας ακίνητης περιουσίας, μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά ακινήτων.
  3. Χορήγηση όσων χρημάτων περισσέψουν απο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ΕΤΕΑΝ ανάλογα με τον αριθμό των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων για όσο διάστημα δεν θα απολύονται...

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ enas 15/12/2012 10:50:44

   Πολύ σωστά τα λέτε. Κι αυτό ως επαναστατική πράξη λογίζεται. Να επιβάλεις δηλαδή τον αναγκαίο έλεγχο, ώστε να γίνει ...βιώσιμος ο βίος των πολιτών που διοικείς. Να μιλάμε δηλαδή πρακτικά επί της τρέχουσας πραγματικότητας κι όχι περί μιάς άλλης, φανταστικής.
   Διαφορετικά όσα χαράτσια και να ...κόψεις, ματαίως σχεδιάζεις επί χάρτου την ανάκαμψη και την ανάπτυξη και τη μελλούμενη έξοδό μας απ΄τους λαβυρίνθους !!! Σα σύγχρονος Θησέας, που όμως τον εγκατέλειψε η Αριάδνη - έμπνευση θα τριγυρνάς επί ματαίω στις στοές και ο ...Μινώταυρος μιά θλιβερή βεβαιότητα :-).

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ enas 15/12/2012 13:06:29

   Πολύ σωστά τα λέτε. Κι αυτό ως επαναστατική πράξη λογίζεται. Να επιβάλεις δηλαδή τον αναγκαίο έλεγχο, ώστε να γίνει …βιώσιμος ο βίος των πολιτών που διοικείς. Να μιλάμε δηλαδή πρακτικά επί της τρέχουσας πραγματικότητας κι όχι περί μιάς άλλης, φανταστικής.
   Διαφορετικά όσα χαράτσια και να …κόψεις, άδικα σχεδιάζεις επί χάρτου την ανάκαμψη και την ανάπτυξη και τη μελλούμενη έξοδό μας απ΄τους λαβυρίνθους !!! Σα σύγχρονος Θησέας, που όμως τον εγκατέλειψε η Αριάδνη – έμπνευση θα τριγυρνάς επί ματαίω στις στοές και ο …Μινώταυρος, μιά θλιβερή βεβαιότητα .

 7. m.s avatar
  m.s 15/12/2012 10:32:17

  η δυσαρέσκεια του κόσμου μεγάλη και τα προβλήματα πολλά. Στον Αντώνη Σαμαρά έλαχε ο κλήρος να βρει τις δύσκολες λύσεις , γιατί τις εύκολες τις ξέρουμε όλοι μας.

 8. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 10:34:19

  1) ‘’Γιατί δόθηκε προς χθες το βράδυ στην δημοσιότητα το φορολογικό νομοσχέδιο που ανατρέπει τη ζωή των πολιτών; Παραμονή της μεγάλης επιτυχίας στις Βρυξέλλες; Την στιγμή δηλαδή που Σαμαράς και Στουρνάρας θα επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες για πρώτη φορά με γεμάτα χέρια
  Αν αυτό δεν είναι επικοινωνιακή γκάφα τι είναι;’’
  -- Αγαπητέ μου factora x, κρίνοντας από τα συμβαίνοντα στον δικό μου κοινωνικό περίγυρο, θέλω να καταθέσω, ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ασχολούνταν με το φορολογικό και την επαπειλούμενη ανατροπή της ζωής τους, μονίμως, εδώ και πολλές ημέρες, πολύ πριν την επιτυχία των Βρυξελλών και τίποτε ΔΕΝ είναι ικανό να τραβήξει την προσοχή τους από αυτό, απλά γιατί οδηγούνται σε τραγικά αδιέξοδα…..
  Είτε προχθές, είτε σήμερα, είτε αύριο, τίποτε δεν αλλάζει, μιάς και δεν είναι επικοινωνιακό, αλλά ουσιαστικό το πρόβλημα.
  2) ‘’Πως θα εφαρμοστούν οι πολιτικές του νέου Μνημονίου όταν ήδη πολύς κόσμος δεν πληρώνει την εφορία επειδή περιμένουν να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και να … χαρίσει τα χρέη; ‘’
  -- Εγώ γιατί φοβάμαι πως πολύς κόσμος δε θα πληρώσει την εφορία, απλά γιατί
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΡΩ για να την πληρώσει; Αν είχατε να επιλέξετε
  αναγκαστικά) ανάμεσα στο πετρέλαιο, το super market, τη ΔΕΗ, το
  φροντιστήριο του παιδιού και την Εφορία, εσείς τι θα επιλέγατε να
  πληρώσετε; Αν δε γινόταν με τίποτε να ανταποκριθείτε σε όλα; Ποιά θα
  είχανε άραγε προτεραιότητα;
   Όποιος πιστεύει ότι θα του …χαριστούν χρέη, είναι αφελής και διανοητικά,
  κάτοικος του πλανήτη Ανδρομέδα.
  3) ‘’Ο Πρωθυπουργός δεν είναι ο άνθρωπος – ορχήστρα. Έλεος πια με αυτήν την ενασχόληση επί παντός του επιστητού. Ο Πρωθυπουργός επιλέγει να ασχοληθεί με τρία τέσσερα θέματα και αφήνει τα υπόλοιπα στους συνεργάτες του και τους υπουργούς του. Οι οποίοι αν δεν κάνουν να πάνε σπίτι τους.’’
  -- Σε ποιους να τα τα αφήσει; Ωχ Παναγία μου !!!!!! Διαισθάνομαι ότι εξ΄ανάγκης παρουσιάζεται συγκεντρωτικός ο κ. Α.Σαμαράς, γιατί έχει πλήρη επίγνωση της περιορισμένης ικανότητας των ατόμων από τα οποία αναγκαστικά περιβάλλεται.
  Και αν τελικά ετούτοι αποδεικνύονται ελλειπείς και πάνε στο σπίτι τους, γιατί αδυνατώ να διακρίνω εντός του υπάρχοντος προσφερόμενου πολιτικού
  προσωπικού, άλλους, έτοιμους να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα
  σ΄ετούτες τις κρίσιμες και υπεραπαιτητικές συνθήκες πολέμου;
  4) Για να επιτύχει το εγχείρημα Σαμαρά πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό αφήγημα. Ένα εθνικό σχέδιο που θα εξηγεί ποια Ελλάδα θέλουμε, για ποιους την θέλουμε και πως την θέλουμε.
  -- Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα. Χρειάζεται ένα σαφές, ρεαλιστικό, εμπνευσμένο, ενωτικό σχέδιο. Όχι όμορφα λόγια, συνθήματα, ασάφειες, υποσχέσεις και άγονη μελλοντολογία. Ένα συγκεκριμένο πλάνο προτεραιοτήτων, στόχων και σκοπών, που θα πείθει, θα αθροίζει δυνάμεις και θα εξασφαλίζει τάχιστα κατά την πορεία υλοποίησής του, ορατά θετικά αποτελέσματα επί της καθημερινής ζωής των ‘’συμβαλλομένων’’.

  Μεγάλη και θαυμάσια η πρόκληση !!!! Έφτασε επί τέλους η ώρα των πράξεων.
  Αν είσαι ‘’ΠΟΙΗΤΗΣ ‘’ λοιπόν, αυτή είναι η στιγμή σου !!!
  Άσε στην άκρη την ψυχρή λογιστική, ΤΟΛΜΑ και ΠΟΙΗΣΕ !!!!!! :-)

  • yiao avatar
   yiao @ BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 14:17:32

   Η κατάθεση του φορολογικού είχε deadline, ως προαπαιτούμενη, για τις αποφάσεις των δόσεων, ενέργεια. Στο σημείο που είχαν φτάσει, μετά τα συνεχή ράβε-ξήλωνε, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

 9. γιωργης avatar
  γιωργης 15/12/2012 10:41:16

  Πολλή δουλειά χρειάζεται ακόμα αλλά πλέον είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Όμως ας μην ξεχνάμε και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί όχι μόνο δεξιοί απο τους πασοκικούς μηχανισμούς οι οποίοι το γύρισαν στο συριζαίικο. Όπως φαίνεται μια αρχή γίνεται με τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό για το ΙΚΑ.

 10. Wolf avatar
  Wolf 15/12/2012 11:43:27

  Respect!!!
  Τώρα ειναι η ώρα, που πρεπει να βγει ο Πρωθυπουργός και να καταθέσει την πολιτικη του ατζέντα για την κοινωνία. Τώρα χρειάζεται μια συμφωνία με το κοινωνία.
  Ενα πολιτικό-κοινωνικο μανιφέστο.
  Τώρα καταμεσής της κρίσης και ειδικότερα τώρα που αρχίζει να σιγοφαινεται μια αχτίδα ελπίδας. Να θυμίσει σε ολους μας, να μιλήσει στις ψυχές των ελλήνων και να νιώσουν όλοι οτι ειναι εδω, δίπλα σε κάθε έλληνα και Ελληνίδα.
  Τώρα στα δύσκολα!!!

 11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 15/12/2012 12:20:58

  Η πορεια της κυβερνησης προς τον λαο ειναι η ακολουθη; να κλεισουμε απο τις επιχειρησεις οτι εχει απομεινει,να παρουμε του κοσμου οτι ακομα του εχει περισεψει απο τον οβολο του,μεσω φορων,να απολυσουμε αυτους που ακομα εχουν δουλεια και να φτωχοποιησουμε αυτους που ακομα αντεχουν..,.και τους ελευθερους επαγγελματιες ,χωρις να ξεχωριζουν ποιοι τοσο χρονια ηταν νομοταγεις,πληρωναν φορους και προσφεραν στο κοινωνικο συνολο,τους τσουβαλιαζουμε ολους μαζι και τους στελνουμε στον αγυριστο..οσο για τους αυλικους, τελωνες ,φαρισαιους, κοματαρχες,παρατρεχαμενους..ανθρωπους που τρεφονται απο τις κομματικες μηχανες τους δημοσιου,εργολαβους,καναλαρχες,γλειωδης τυποι που φαταουλιαζαν τοσο χρονια..βουλευτες,παραβουλευτες..αυτοι θα ζουν και θα βασιλευουν για παντα...συμπερασμα;δεν εχει αλλαξει τιποτε ουτε προκειτε κατα την γνωμη μου να αλλαξει..οσοι εχουν γλωσσα θα ειναι παντα μεσα στο συστημα..εμεις οι αλλοι .αφηστε..φτωχεια...και εξαθλιωση..προοπτικη με αυτο το πολιτικο συστημα δεν υπαρχει για τον ανεξαρτητο πολιτη που προσπαθει να επιβιωσει ,αυτος και οι οικογενεια του...

 12. Orgilos avatar
  Orgilos 15/12/2012 12:31:29

  «Πορεία προς το λαό»

  Τώρα αντιγράφετε και τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ του 2004... Τότε που ο Γιωργάκης έκανε πορεία προς το λαό...

  Τουλάχιστον ας είναι επιτυχημένο το εγχείρημα(;) Αν και λίγα πράγματα πλέον με αφήνουν να είμαι αισιόδοξος...

 13. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/12/2012 12:44:02

  Να μην ξεχασουν και το θεμα των συνταξεων, διοτι υπαρχουν ανθρωποι που εχουν εδω και καιρο κλεισει διετια περιμεεεεεεενοντας να ερθει η συνταξη. Το κρατος προφανως υποθετει οτι τρεφονται με ριζες.

  Οσον αφορα το "ανθρωπος-ορχηστρα", δυστυχως επελεξαν συνειδητα αυτο το μοντελο αντι να φτιαξουν μια ομαδα, μια φουρνια απο αξιους. Το θεωρω αυτονοητο οτι ειναι λαθος, απο κει και περα θα δειξει.

 14. Ραβινος avatar
  Ραβινος 15/12/2012 13:02:41

  Καιριο αρθρο μπραβο!Η αποψη μου ειναι οτι το δρων συστατικο της επιτυχημενης πορειας προς τον λαο κρυβεται στην φραση ''Ο Πρωθυπουργός επιλέγει να ασχοληθεί με τρία τέσσερα θέματα (Ανάπτυξη, ΑΟΖ, νέα Κεντροδεξιά κλπ) και αφήνει τα υπόλοιπα στους συνεργάτες του και τους υπουργούς του. Οι οποίοι αν δεν κάνουν να πάνε σπίτι τους.''Να δωσω ενα παραδειγμα ?Ο Πρωθυπουργος θετει του στρατηγικους στοχους & καθοριζει την στρατηγικη της πορειας .Οι στοχοι πρεπει να ειναι συμφωνημενοι με τους Υπουργους και μετρησιμοι στην φαση του ελεγχου επιτευξησης η οχι .Οι Υπουργοι πρεπει να μετατρεψουν αυτους τους στοχους σε λειτουργικους τοιουτους προς τους υφισταμενους των Υπαλληλους των Υπουργειων {την νομεγκλατουρα της κρατικης γραφειοκρατιας } τους Προεδρους & ΔΣ των ΔΕΚΟ και εποπτευομενων Οργανισμων κλπ,κλπ.Χωρις την υπαρξη ενοας συστηματος στοχοθετησης και εξιολογησης της αποδοσης επιτευξης των στοχων ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !Ο Παυλοπουλος το προσπαθησε στην θητεια του στο ΥΠΕΣΔΑ με την εκπονιση ενος συστηματος το οποιο δυστυχως ειχε φτιαχτει απο ανθρωπους {εξωτερικους συμβουλους } που δεν ειχαν ιδεα απο δημοσια διοικηση και την υπηρεσιακη νομεγκλατουρα των Υπουργειων {υπηρεσιακοι παραγοντες } γι'αυτο και απετυχε στην εφραμογη του !Προχθες εξεμανη ο Πρωθυπουργος για την καθυστερηση εκδοσης χιλιαδων συνταξεων κυριων & επικουρικων που φτανουν τα 2& 3 χρονια .Σχεδον ταυτοχρονα ανακοινωθηκαν και οι αντικαταστασεις των Προεδρων ασφαλιστικων οργανισμων .Σκεφτηκε ο Βρουτσης που περι πολλων τυρβαζει να συνταξει ενα στοχοπρογραμμα μεταξυ των οποιων θα ηταν και η μειωσης του χρονου εκδοσης των συνταξεων στο μισο σ'ενα χρονο απο οτι τωρα και να τους φωναξει να το συνυπογραψουν με ρητρα οτι εαν δεν το πετυχουν θα πανε σπιτι τους ?Αμφιβαλω !Εδω το Υπουργειο Εργασιας εξακολουθει να βγαζει εγκυκλιους σε εντυπη μορφη χωρις την χρηση του ηλεκτρονικου ταχυδρομειου και στοχοθετηση θα κανει ! Προσπαθησαν τις προαλλες να συμφωνησουν στοχους ως αντισυμβαλλομενοι το ΥΠΟΙΚ με τους Προισταμενους των Εφοριων για την αυξηση των εσοδων και μειωση της φοροδιαφυγης και απετυχαν παταγωδως γιατι η πανισχυρη ομοσπονδιας τους το κατηργησε συνηγορουντων και ολων εκεινων των φοροτεχνικων κλπ βρισκονται περιξ των εφοριων !

 15. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 15/12/2012 14:10:58

  Οι προκλήσεις των υπαλλήλων της Βουλής δίνουν μιά ιδανική ευκαιρία στον Σαμαρά να ΠΕΙΣΕΙ το λαό.

  Οχι με δηλώσεις ,αλλα με αποφασιστικό κόψιμο του Γόρδιου δεσμού ,τύπου Ρήγκαν/FAA.

  Πραγματικά ιδανική ευκαιρία , καθώς μιλάμε για μιά ομάδα που είναι αντιπαθής όχι μόνο στο λαό ,αλλα ακόμα και στους Δ.Υπαλλήλους!

  Βέβαια το μαχαίρι είναι δίκοπο: Επειδή ό κόσμος ξέρει πως προκειται για τους "χαιδεμένους" των πολιτικών ,αν αυτό δε γίνει ,και μείνουμε στους φραστικούς λεονταρισμούς ,το λογικό συμπέρασμα θα είναι "Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα…"

 16. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 15/12/2012 14:21:19

  Θες να χαλαρώσεις λίγο ,μα τα προβλήματα και οι ειδήσεις που μαθαίνεις δε σ'αφήνουν. Μόλις διάβασα ένα άρθρο με τίτλο: "Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα..." από την εφημερίδα των συντακτών, πρώην "Ελευθ." και συγκλονίστηκα. Τι το τραγικό, θα μου πείτε, είδες εκεί μέσα;
  Το εξής: Το πρώτο τρίμηνο(Ιανουάριος-Μάρτης) του '12, κρατηθείτε: 627 βιοτεχνίες έβαλαν λουκέτο στην πόλη, ανάμεσά τους οι:Τρικολάν, Καματάκης, Ξιφίας, Φλώρινα Χωναίος, κ.ά. Παρά το γεγονός πως είμαστε συνηθισμένοι το διάστημα αυτό με τα λουκέτα των μαγαζιών, εδώ πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό: συντελείται οικονομική καταστροφή, παραγωγικές δυνάμεις σβήνουν και αυτό με τη σειρά του θα φέρει κι άλλα κλεισίματα. Χιλιάδες οικογένειες μένουν στα αζήτητα της ιστορίας, σχεδόν νηστικοί. Εγώ αν είχα εξουσία, χθες, και όχι αύριο, θα δέσμευα μέρος των χρημάτων που κινούνται προς τις τράπεζες, ας πούμε 5 δισ. και θα έδινα τονωτικές ενέσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τις αναστήσω. Θα ζητούσα δε πλήρη λογαριασμό κι απ'αυτές κι απ'τους συνεργάτες μου για την κίνηση των χρημάτων.
  Κάποιοι , μπορεί να αντιτείνουν κάτι άλλο. Όλοι ,όμως ξέρουμε πως η οικονομία θα πεθάνει από ...ασιτία , αν δε γίνει κάτι σήμερα, τώρα.

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ Γεώργιος 15/12/2012 14:26:38

   Πώς όμως θα τις αναστήσετε όταν ότι και αν παράγουν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ για να το απορροφήσουν; Φαύλος κύκλος!

  • BLACK QUEEN IN STORM avatar
   BLACK QUEEN IN STORM @ Γεώργιος 15/12/2012 17:44:41

   Πώς όμως θα τις αναστήσετε όταν ότι και αν παράγουν,
   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ για να το απορροφήσουν; Φαύλος κύκλος!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 19:10:46

    BLACKQUEEN κύκλος είναι και το ότι .... αυτές οι επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και αυτοί οι εσωτερικοί καταναλωτές θα βρουν εργασία.

  • enas avatar
   enas @ Γεώργιος 15/12/2012 21:25:14

   Aυτό που προτείνεις αγαπητέ Γιώργο είναι στην ουσία κρατικές ή ημικρατικές επιχειρήσεις. Είναι η γνωστή συνταγή του Κέυνς που έσωσε την Αμερική μετά το κράχ του 1929 και την οποία ξαναεφαρμόζει ο Ομπάμα αναγκάζοντας έτσι τους Υπερτραπεζίτες να τον αφήσουν ήσυχο και να ορμήξουν για Πραγματικό χρήμα σ' εμάς τα "γουρουνόπουλα" του Νότου αφού εξασφάλισαν πρώτα τη συνεργασία των Γερμανών οτι θα μας κρατήσουν μέσα στο ΄"μαντρί" και θα μας αρμέγουν μέχρι αναισθησίας για να τα μοιράζονται, απαγορεύοντας στην Ευρωζώνη να κάνει δημοσιονομική χαλάρωση, ήτοι τύπωμα χρήματος και ελεγχόμενες και χρηματοδοτούμενες απο το κράτος επιχειρήσεις. Μ' αυτή την μέθοδο λύνεται και το πρόβλημα που πολύ σοφά θέτει παρακάτω η Βασίλισσα, αφού οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις θα παίρνουν και χρήματα απο το κράτος (τυπωμένα απο την ΕΚΤ για όλα τα PIIGS)και θα γίνονται εσωτερικοί καταναλωτές

 17. Κβάντα avatar
  Κβάντα 15/12/2012 15:15:34

  "Η βάση του κόμματος πιέζεται αφόρητα από τα συνεχή μέτρα"
  Αυτό μόνο αρκεί! Οδηγούμε σε ασφαλές συμπέρασμα. "Τα υπόλοιπα" όπως γράφετε και σεις στο τέλος "είναι μόνο λόγια …".

 18. romeo avatar
  romeo 15/12/2012 15:32:46

  Συμφωνούμε στο "Πέμπτον: Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι η κοινωνία θέλει αίμα, θέλει να πληρώσουν σκληρά οι υπαίτιοι ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς."
  Συμφωνούμε απολύτως... Ακόμα πριν από το φορολογικό νομοσχέδιο, έπρεπε να δοθούν στους συνταξιούχους τα εφάπαξ και να επιστραφούν τα χρέη του δημοσίου στους ιδιώτες.
  Και μια παρατήρηση... Ανάπτυξη με τέτοια φορολογία δεν πετυχαίνεται στον αιώνα τον άπαντα...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ romeo 15/12/2012 19:13:14

   Αν μου επιτρέπεται , μια μικρή διόρθωση : ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ και όχι κάποιοι απ' αυτούς.

   • romeo avatar
    romeo @ Φελίζα 16/12/2012 11:52:53

    Συμφωνούμε απολύτως!

  • enas αριστος avatar
   enas αριστος @ romeo 17/12/2012 10:02:35

   Και κυρίως η κοινωνία απαιτεί την άμμεση συντηρητικη κατάσχεση των ιδιοκτησιών τους, μέχρι να δικαστούν, ώστε να λιγοστέψουν στο μεταξύ οι αυτοκτονίες. Ας πούμε η περιουσία του Τσοχατζόπουλου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να σωθούν 100 οικογένειες ανέργων και άν αθωωθεί ΟΠΟΤΕ τελειώσουν τα δικαστήρια, να του επιστραφεί με ενα μεγάλο συγγνώμη. Λεμε τωρα...

 19. dim avatar
  dim 15/12/2012 15:51:26

  Τα περισσότερα από τα σημεία που θέτεις είναι σωστά, και πολλά από αυτά τα έχει θέσει ήδη ο Σαμαράς... πχ Για το νέο αφήγημα... Τι επανέλαβε και μόλις χθες πάλι? Ότι η επιχειρηματικότητα θα απενοχοποιηθεί πλέον πλήρως... Αυτό τα λέει όλα... Ο ρόλος του κράτους πρέπει να περιορίζεται στα εξής δύο, όσον αφορά την οικονομική δραστηριότητα: 1) ρυθμιστικός ρόλος για την αποφυγή πρακτικών καρτέλ κλπ, και για την αποφυγή δυσμενών όρων εργασίας, και 2) άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων και κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις... Αν τα κάνει αυτά τα 2, το αφήγημα είναι έτοιμο... Οι Έλληνες, και οι ξένοι επενδυτές, ξέρουν πολύ καλά ποια είναι τα συγκριτκά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και είναι έτοιμοι να επενδύσουν αν επιτευχθεί το δεύτερο ειδικά σημείο που ανέφερα... Εξάλλου το μοντέλο προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων είναι επιτέλους και μονόδρομος, αφού η πρακτική των παλαιότερων χρόνων μας τελείωσε εκ των πραγμάτων, αφού μας τελειώσε και η ανάπτυξη με δανεικά...

  Αυτό που πραγματικά θα ήταν εντυπωσιακό, και επικοινωνιακά πολύ αποτελεσματικό ειδικά για το χώρο της κεντροδεξιάς, και για ανθρώπους που παρασύρθηκαν προσωρινά από τους Ανεύθυνους Έλληνες, θα ήταν η ανακύρηξη στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού η ανακύρηξη του 2013 ώς το έτος ΑΟΖ.... Ξεκάθαρα, αποφασιστικά, οριστικά.... δίνοντας έτσι και το μήνυμα στην ευρύτερη παράταξη ότι κινούμαστε πλέον με όραμα εθνικό, πατριωτικό, αναπτυξιακό, αξιοποιώντας στο μέγιστο τον πλούτο που έχει η χώρα μας....

  Τώρα για το φορολογικό, διακρίνω από πολλούς μια τάση διόγκωσης του όλου θέματος, προφανώς για μικροκομματικά οφέλη... Ξέραμε από την αρχή ότι θα υπάρχει επιβάρυνση από τη φορολογία 3 δις, και ξέραμε ότι η τρόικα απέρριψε προτάσεις ότι αυτά θα βρεθούν από τη φοροδιαφυγή, λέγοντας βέβαια ότι αν βρεθούν παραπάνω χρήματα από τα 3 δις λόγω πάταξης της φοροδιαφυγής, αυτομάτως να παρθούν μέτρα ελάφρυνσης με επιλογή της κυβέρνησης αν αυτά τα μέτρα θα είναι σε αύξηση μισθών και συντάξεων ή μείωση της φορολογίας... Άρα αυτό που πρέπει να κρίνουμε είναι αν αυτά τα 3 δις πάρθηκαν με τρόπο όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, και με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση για τα χαμηλά στρώματα... Και πράγματι, από όλα τα παραδείγματα που διαβάζω και εγώ, εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ δεν θίγονται καθόλου (μην μου αρχισει τώρα ο καθένας να γράφει παραδείγματα πως μια ομάδα χ-ψ-ω των 500 ατόμων ή δε ξέρω γω τι, χάνει 200 ή 500 ευρώ ετησίως)... Από εκεί και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις πχ για εισοδήματα 30.000 ευρώ με παιδιά της τάξης των 300 ή 500 ευρώ κλπ κλπ κλπ...

  Δε λέω ότι είναι ευχάριστη η κάθε μείωση που συμβαίνει στο καθένα, αλλά πιστεύω ότι κάποιος με εισόδημα 30.000 ευρώ μπορεί να αντέξει μια μείωση και 500 και 1000 και 2000 ευρώ θα έλεγα... Ασε που αυτός που πέρυσι πχ φορολογήθηκε για 30.000 ευρώ εισόδημα, φέτος κατά 99% θα έχει υποστεί ήδη και μειώσεις στο μισθό του, οπότε θα φορολογηθεί για κάτω από 25.000 ευρώ, οπότε τουλάχιστουν από το θέμα της φορολογίας θα έχει ελάφυρνση, οπότε ευχαριστημένος θα είναι τελικά (πλάκα κάνω)... Το πραγματικό πρόβλημα είναι στα χαμηλά εισοδήματα, και εκεί από αυτά που διάβασα πάντα βλέπω ότι υπήρξε πραγματικά μέριμνα για να μην επιβαρυνθούν...

 20. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 15/12/2012 16:31:03

  Πατριωτάκια η μεγάλη πορεία που ξεκινάτε συμπεριλαμβάνει και τον τελικό σφαγιασμό μας;;;

  ΦΕΚ ΑΡ ΦΥΛΛΟΥ 240 12-12-12

  «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη
  έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα
  ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

  • ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
   ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ @ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 15/12/2012 16:34:29

   Ισχύει ή δεν ισχύει το άνωθεν και αν ισχύει πως το σχολιάζετε;;

 21. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 16:41:35

  Αγαπητέ Απολλώνιε, μας τα ΄χε πεί προφητικά πολλά χρόνια πριν, ο κ. Λουκιανός Κηλαηδώνης :
  Οι Συμβάσεις
  http://www.youtube.com/watch?v=DgyrhUNBdUc

 22. Taras Boulba avatar
  Taras Boulba 15/12/2012 16:41:45

  Η κυβέρνηση ποιά είναι? Ο ταύρος ή ο ταυρομάχος? (μάλον η αρένα...)

 23. KIK avatar
  KIK 15/12/2012 17:01:48

  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΔΙΕ ΡΩΤΟΜΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ,ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ,ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ,ΚΑΛΑΦΑΤΗ,ΣΠΗ ΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ (ο μουστακιας),ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ,ΦΟΒΟΥ ΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ!!

 24. FALCON avatar
  FALCON 15/12/2012 17:31:46

  Μετά τα ληφθέντα μέτρα για την σταθερότητα της οικονομίας πρέπει να ληφθούν μέτρα για την σταθερότητα και ηρεμία της Ελληνικής κοινωνίας προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκει τον ρυθμό του. Η ηρεμία της Ελληνικής κοινωνίας θα επέλθει μέσα από την ικανοποίηση του αισθήματος της αδικίας που του δημιούργησαν κάποια λαμόγια της εξουσίας. Όταν τα λαμόγια πάνε φυλακή , όταν οι δοσίλογοι υπάλληλοι της βουλής πάνε σπίτια τους, ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΑΡΧΊΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ τότε και μόνο τότε ο Ελληνικός λαός θα ξαναβρεί το δρόμο του και θα αρχίσει να πιστεύει στο όραμα για μια νέα Ελλάδα.

  • enas avatar
   enas @ FALCON 15/12/2012 21:30:36

   O Eλληνικός λαός δεν θέλει τα λαμόγια στη φυλακή. Θέλει ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ των περιουσιών του και να μπούν στην ουρά για συσίτιο...

 25. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 15/12/2012 17:34:34

  Επαναλαμβάνω κι εδώ μέρος αυτών που είχα γράψει σε μια άλλη ανάρτηση μεσοβδόμαδα:
  Ο Σαμαράς πρέπει να ανασκοπήσει την ιστορία της ελληνικής.βιομηχανίας τα τελευταία εξήντα χρόνια. Θα βρεί ποιές είναι οι ελληνικές βιομηχανίες που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές οικογένειες και που ευημερούν και προκόβουν εις πείσμα των καιρών. Αυτή η διάρκεια και συνέχεια επιχειρηματικής επιβίωσης και ανάπτυξης πρέπει να βρεθούν τρόποι να είναι αξιοποιήσιμη από την κυβέρνηση στο διακύβευμα της ανάπτυξης. Ο ξένος κεφαλαιούχος που θέλει να επενδύσει έχει ανάγκη από τον πετυχημένο ντόπιο ειδήμονα, τον θέλει ως συνεργάτη, το κράτος πρέπει να τον οδηγήσει τον κεφαλαιούχο σε αυτόν και αυτόν να τον στηρίξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Το κράτος να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία τους, να στείλει τους φοιτητές σε αυτές τις επιχειρήσεις να κάνουν μεταπτυχιακά και όχι σε υβριδικά αλλότρια και ουτοπικά περιβάλλοντα των εργαστηρίων! Αυτές οι εκατό μεγαλοαστικές οικογένειες που έχουν επιβιώσει για πάνω από έξι δεκαετίες αδιάλλειπτης προκοπής, είναι και οι μόνες άξιες να φέρουν το αύριο στον τόπο μας. Και είναι σχεδόν όλες τους στην περιφέρεια… -διόλου τυχαίο.
  h**p://www.antinews.gr/2012/12/12/195156/#comments

  • enas avatar
   enas @ Β.Κ.Σ. 15/12/2012 21:33:43

   ΣΩΣΤΟΣ!!!!+++++Αυτό θα ήταν το κατ' εξοχήν καθήκον ενός Πατριώτη Δεξιού Ηγέτη που θα δικαιούνταν αυτόν τον τίτλο? Εχουμε κάποιο τέτοιο δείγμα απο τον Σαμαρά? Προσωπικά δεν το αντελήφθην...

 26. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 15/12/2012 17:37:04

  σωστά και άγια όσα λες φάκτορα με δύο υποσημειώσεις, αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού που σε πολλές περιπτώσεις απέτυχε να μεταλαμπαδεύσει το όραμα Σαμαρά και να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία, έχοντας άλλα και άλλους στο μυαλό του, άρα αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και το δεύτερο ο Σαμαράς να επιλέξει να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με ενεργά άτομα με λερωμένες φόρμες όπως είπε ο ίδιος και συμμετόχους της δικής του πολιτικής φιλοσοφίας

 27. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 15/12/2012 17:43:49

  Αγαπητέ Απολλώνιε, μας τα ΄χε πεί προφητικά πολλά χρόνια πριν, ο κ. Λουκιανός Κηλαηδώνης :
  Οι Συμβάσεις :
  http://www.youtube.com/watch?v=DgyrhUNBdUc

 28. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ 15/12/2012 18:10:25

  BLACK QUEEN

  Ιδιαίτερα καίρια η μουσική παρέμβασή σου!

 29. katalytikos avatar
  katalytikos 15/12/2012 18:13:30

  Εσείς καλά τα γράφετε!
  Εγώ γιατί νομίζω ότι είναι ήδη πολύ αργά?

  • enas avatar
   enas @ katalytikos 15/12/2012 21:40:25

   Και 'μεις αγαπητέ katalytikos αυτό γράφουμε. Οχι απλώς άργησε ο Σαμαράς να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας αλλά τον συνεχίζει ακόμα χειρότερα προσπαθώντας να εφαρμόσει τα μέτρα που ξέρει οτι είναι ανεφάρμοστα. Βέβαια θα μου πείς ό, τι αρπάξουνε ακόμα γι' αυτούς καλό θα είναι. Τί έχουν να χάσουν άλλωστε...

 30. SADISO avatar
  SADISO 15/12/2012 23:13:05

  αν δεν κανει κατι για την εσωτερικη ασφαλεια των πολιτων οσα χρηματα και να δοσει στην αγορα θα πανε χαμενα δυστυχως

 31. η Dimi avatar
  η Dimi 16/12/2012 16:13:42

  Σε ισχύ το «Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

  Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Αγορανομική Διάταξη η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

  Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στην οποία θα αναγράφεται ότι ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, ενώ το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων, καταστημάτων εστίασης και αναψυχής κ.λ.π.

  Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτήσουν τις πινακίδες από τις 13 Ιανουαρίου, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

  Πηγή: MSN® Ειδήσεις |Σαββάτο, 15 Δεκεμβρίου, 2012

 32. enas αριστος avatar
  enas αριστος 17/12/2012 10:05:01

  Ναί αλλά αν του χαρίζει ο μαγαζάτορας πχ το 30% της αξίας τι θα προτιμήσει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.