#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2010 21:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και «σοσιαλισμός» και βαρβαρότηταΣοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα είχε πει η Ρόζα Λούξεμπουργκ, αλλά οι κακοί μαθητές του σοσιαλισμού στο ΠΑΣΟΚ το άλλαξαν λίγο και έφεραν μαζί τους και τη Βαρβαρότητα.

Η σημερινή σύγκρουση των αρχηγών στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ανέδειξε το θέμα αυτό αφού ο πρωθυπουργός απέφυγε για ακόμη μια φορά να πει έστω μια καλή κουβέντα για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αρχίζουν να νιώθουν στο πετσί τους της Βαρβαρότητα. Άλλωστε, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στις 4/10/2009  από το ΠΑΣΟΚ έγινε για να βρουν τρόπο να αποφύγουν το παγόβουνο που ερχόταν και όχι για να βουλιάξουν το καράβι. Τελικά όμως η κυβέρνηση επέλεξε να βουλιάξει αύτανδρο το καράβι. Διότι μπορεί τελικά να μην χρεοκοπήσουμε ως χώρα, να μην πτωχεύσουμε ως Ελλάδα, αλλά σίγουρα θα φτωχύνουμε ως πολίτες με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μετά την απώλεια, ουσιαστικά, του 14ου μισθού και με την ανεργία σοκ να είναι προς των πυλών, ήρθε το φορολογικό νομοσχέδιο για να αποτελειώσει τους Έλληνες. Φορολογεί ό,τι κινείται, το ακίνητο αποτελεί ακόμη μια φορά πηγή εσόδων για το κράτος, όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν στη φάκα της εφορίας. Ακόμη και η αποζημίωση για την απόλυση κάθε κακόμοιρου που χάνει τη δουλειά του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, θεωρείται εισόδημα και φορολογείται.

Η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών αποτελεί το “κρυφό” τσεκούρι στα εισοδήματα ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει την κουβέντα στα προνόμια ορισμένων ομάδων όπως οι δικηγόροι, οι ταξιτζήδες, η Εκκλησία. Βεβαίως και αυτοί να πληρώσουν, αλλά αλλού είναι το θέμα. Είναι ότι πάλι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν την κρίση.

Αν αυτή ήταν η συνταγή της... επιτυχίας της κυβέρνησης τότε τι κάναμε εκλογές για νέα κυβέρνηση με νέες ιδέες;  Βγάζαμε και μόνοι μας τα μάτια μας.

Φρέσκιες ιδέες ζητάμε από την... λαοπρόβλητη κυβέρνηση, όχι βαρβαρότητα.

«Έχουμε λεφτά μέχρι τα τέλη Απριλίου» είπε τη Δευτέρα ο Φ. Σαχινίδης, υφυπουργός Οικονομίας, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος του προβλήματος στα δημόσια ταμεία. Έχουμε δηλαδή να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα Πάσχα και μετά θα... βγούμε σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα να ζητιανεύουμε χρήματα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει σε μια, μάλλον ανέξοδη πολιτική, αυτή της άρνησης να ζητηθεί βοήθεια από την ΕΕ (κάτι που σήμαινε ουσιαστικά παραδοχή χρεοκοπίας της χώρας) σε συνδυασμό με τον εκβιασμό (που πλέον δεν έχει διαπραγματευτική ισχύ) της προσφυγής στο ΔΝΤ.

Η Μέρκελ επιμένει να μη δίνει βοήθεια αν αυτό δεν ζητηθεί από τον Γ. Παπανδρέου, η Ευρώπη είναι πάντα διχασμένη και ανίκανη να βρει ένα σχέδιο σωτηρίας, το ΔΝΤ από την άλλη έχει χρήματα, αλλά όχι τόσα που θα σώσουν την ελληνική οικονομία. Μπορεί να δώσει 10-15 δισ. με καλό επιτόκιο αλλά με επαχθείς όρους, αλλά μετά το καλοκαίρι που θα τελειώσει το ρευστό τι θα κάνει η Ελλάδα;

Όλοι, με λίγα λόγια, με προεξάρχουσα την κυβέρνηση, δείχνουν να έχουν χάσει τη μπάλα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τα ταμεία αδειάζουν επικίνδυνα.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πάμε σε νέο δανεισμό με επιτόκιο πάνω από 6%, επομένως θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των δανείων που παίρνουμε με επιτόκια – φωτιά και μετά δεν έχουμε να τα αποπληρώσουμε υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2010 21:59:23

  Γνωρίζοντας ότι πληθαίνουν οι απολύσεις προσδοκούν ένα αυξημένο φορολογικό έσοδο.
  Κλασσικοί πασόκοι.

  Σε λίγο θα βάλουν φόρο και σε αυτούς που θα πεθαίνουν.

  Ας πούμε εφάπαξ εισφορά για να δοθεί άδεια ταφής.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/03/2010 22:11:56

  Νομίζω ότι το παιχνίδι έχει χαθεί. Το ταμπλώ στο οποίο παίζει η παιδική χαρά είναι για μεγάλα παιδιά. Η ιδέα ότι "στήριξη" σημαίνει τσάμπα λεφτά γελοιοποιήθηκε. Η μπλόφα Ευρώπη έναντι ΗΠΑ επίσης. ΚΑΝΕΙΣ δεν δανείζει "ανοιχτά" πελάτη που δεν έχει μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αποπληρωμής. Εκτός αν μας δανείσουν με εκχώρηση των εισητηρίων στις πλαζ, ή τους λογαριασμούς της ...ΔΕΗ. Τα έχουμε πουλήσει όλα πλην του ακινήτου.

  Θα δανείζατε εσείς κάποιον που δεν θα έχει να αποπληρώσει; Όχι.

  Εν τω μεταξύ με πλησιάζουν καθημερινά άσχετοι και απλοί άνθρωποι και με ρωτάνε αν "πρέπει να βγάλουν έξω ή να σηκώσουν τα λεφτά τους". Πόσο καιρό δίνετε μέχρι να πέσει και επίσημο απαγορευτικό;

  Πόσο καιρό δίνετε να βαφτίσουμε την χρεοκοπία "επαναδιαπραγμάτευση όρων αποπληρωμής"; Κι αν δεν ήταν πανηλίθια τα παιδιά, αυτό δεν θα ήταν το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν το φθινόπωρο; Αλλά όοοοχι, να το κάνει ο ξένος πατερούλης.

  Δεν ξέρω αν υπάρχει "θαύμα" να μας βγάλει από τον εφιάλτη...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 22/03/2010 22:25:12

   Τα ομόλογα είναι ομόλογα, δεν είναι δάνεια με την παλιά έννοια του όρου. Τώρα με το ευρώ δεν ξέρω καν αν υπάρχουν τέτοια "παλιού τύπου" δάνεια. Τι να επαναδιαπραγματευτείς, υποτίθεται ότι υπάρχει ευρεία διασπορά των τίτλων σου. Αν "τα βρεις" με έναν μεγαλοκάτοχο ομολόγων σου, χάνεις όλους τους άλλους, γιατί αυτό σημαίνει διαφορετική μεταχείριση των κατόχων ομολόγων και σταματάει αυτομάτως να είναι ομόλογο το ομόλογό σου. Πας δύο βήματα πίσω, πριν το ευρώ.

   Στην πραγματικότητα, όταν είσαι στο ευρώ είναι σαν να είσαι μονίμως σε ένα είδος ΔΝΤ που σου επιβάλλει διαρκώς σκληρούς όρους (το σύμφωνο σταθερότητας) για να έχεις προνομιακή πρόσβαση στην αγορά χρέους με ευνοϊκούς όρους, τους όρους του πάλαι ποτέ μάρκου.

   Από αυτό και μόνο ο τρομερός και φοβερός "εκβιασμός" του ΔΝΤ, μετά από συμβουλή Καρατζαφέρη, αποδεικνύεται άστοχος.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 22/03/2010 22:31:03

   ααα... και τα ομόλογα "επαναδιαπραγματεύονται"... Δημόσιες προσφορές, προσφορές για εξαγορές με έκπτωση, προσφορές για ανταλλαγές... Καθεις στο είδος του και ο αρχαιοπτέρυξ στα ομόλογα... αν διάβαζες τις αρλούμπες που έγραφα παλιοτερα είμαι λάτρης της καμπύλης των αποδόσεων...

   Όλα επαναδιαπραγματέυονται, χαρτοφυλάκια ομολόγων, κρατικά ταμεία συντάξεων, χρέη χωρών, όλα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 22/03/2010 23:44:50

   Νομίζεις ότι αυτά θα ήταν καλή λύση για τον Οκτώβριο; Μα όταν μπαίνεις σε τέτοιες λογικές, σημαίνει ότι ήδη έχεις βαρέσει κανόνι. Και το Σεπτέμβριο δεν είχαμε βαρέσει κανόνι (ούτε τώρα, αλλά μας πηγαίνει με το ζόρι ο ΓΑΠ προς τα εκεί).

  • ... avatar
   ... @ archaeopteryx 24/03/2010 12:11:50

   Η ΕΕ πάντως προειδοποιούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι το έλλειμα θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό από τον Ιούνιο αλλά τα λαμόγια δεν θέλαν να ξεκουνηθούν από την θέση τους.

 3. Orestios avatar
  Orestios 22/03/2010 22:25:22

  Η εικόνα που παρουσιάζει είναι ενός ηττημένου. Δεν ευελπιστούμε πια τίποτε. Διέψευσε τα όνειρα όσων των πίστεψαν, πρόδωσε τις ελπίδες όλων των Ελλήνων, κανει κακό πια στη χώρα.
  Μπορεί να φύγει ως ο Χειρότερος Πρωθυπουργός.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 22/03/2010 22:31:01

   Σίγουρα ο χειρότερος από το Δηλιγιάννη και μετά. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν εκείνοι οι τύποι, αλλά και πάλι δύσκολα τους φαντάζομαι χειρότερους από τούτον εδώ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 22/03/2010 22:33:58

   Δυστυχώς είναι ανεπαρκής σε όλα τα επίπεδα. Οφείλει ο Ελληνικός λαός να του φερθεί όπως αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Orestios 22/03/2010 22:55:25

   @Επώνυμος
   Του Δηλιγιάννη όμως, εδώ και δεκαετίες έδωσαν το... όνομά του σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Φαντάζεσαι, μετά από 50-60 χρόνια π.χ., τα παιδιά μας να δουν "οδό Γιώργου -προσοχή, όχι "Γεωργίου"- Παπανδρέου;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Orestios 22/03/2010 23:28:40

   @Αυριανιστής
   Μη δεις και οδό Δραγώνα ή οδό Ρεπούση

 4. ΙΔ avatar
  ΙΔ 22/03/2010 22:26:41

  Όταν στον ΟΔΔΗΧ τοποθετείs τον Χριστοδούλου υπάληλο τήs Goldman sachs και εν τή απύθμενη βλακεία σου ομολογείs ότι συναγελάζεσαι μέ τα διεθνή χρηματιστηριακά βαμπίρ έ τότε δέν υπάρχει άλλη οδόs πλήν τήs επανάστασηs.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΙΔ 22/03/2010 22:27:35

   Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΙΔ 22/03/2010 22:32:10

   ο Χριστοδούλου είναι ένας καλούτσικος τεχνίτης. Καταλαβαίνει το 30% του προβλήματος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΙΔ 22/03/2010 22:34:40

   Είναι "άριστος" τότε Αρχαίε.

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/03/2010 22:26:44

  Εντωμεταξύ, πώς θα αντέξει να πάει σε μία σύνοδο όπου είναι προδιαγεγραμμένο να γίνει ρεζίλι; Τι θα "πουλήσει" στο εσωτερικό μέτωπο ο Τιτάνας της διεθνούς διπλωματίας;

 6. Orestios avatar
  Orestios 22/03/2010 22:49:06

  Ο σοσιαλισμός είναι ουσιαστικά βαρβαρότητα. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ δεν έθεσε δίλλημα αλλά έκανε ρητορικό ερώτημα. Σαν να σου λέει πως θέλεις να χάσεις το κεφάλι σου? Με μαχαίρι ή με δρεπάνι? Κάπως έτσι.
  Ο σοσιαλισμός που επικαλείται το GAP είναι το μίσος σε κάθε υγιή δραστηριότητα και κάθε επιθυμία του ανθρώπου. Κατηγορεί την ατομική ιδιοκτησία, την εργασία, την πρωτοβουλία και αντ΄αυτού προτάσσει μια θηριώδη γραφειοκρατία του κράτους έτοιμη να κατασπαράξει τον καθένα. Όφελος έχει η κάστα που ελέγχει αυτή την Χίμαιρα του Κράτους. Και με την βοήθεια της Βίας ελέγχουν κάθε δραστηριότητα αλλά και κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Τα παραδείγματα όπου εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός πολλά. Σημερινά, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα (παράδεισοι) και με παραλαγές τριτοδρομικές η Κίνα, η Βενεζουέλα, η Βολιβία, η Βραζιλία και πολλές άλλες.
  Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα είναι το ίδιο και το αυτό. Η βαρβαρότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Η πεμπτουσία του σοσιαλισμού.

 7. tiramola avatar
  tiramola 22/03/2010 22:49:10

  Χαρά που θα κάνετε αν χρεωκοπήσει η χώρα επί Παπανδρέου...πανηγύρια...
  Αν υποχωρήσουν τα spreads θα σας τη σπάσει.

  Θα έχετε την ευτυχία μετά να σώσετε εσείς τη χώρα...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 22/03/2010 22:51:56

   Τιραμόλα συμφωνείς με την εξαθλίωση των Ελλήνων βάσει του σχεδίου GAP, ήτοι ΔΝΤ (περιλαμβάνει και επάνοδο δραχμής)?

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 22/03/2010 23:06:38

   Ακόμα στην εικονική πραγματικότητα Καραμανλή ζεις εσύ...
   Τι να σου απαντήσω ρε συ Ορέστιε?
   Αν είναι ανεπαρκής , αν έχει σχέδιο , τι από όλα?
   Τι ερώτηση είναι αυτή που κάνεις?
   Υπάρχει σοβαρός που θα απαντήσει?
   Ο άλλος έχει να δει χειρότερο πρωθυπουργό από τον 19ο αιώνα...

   "Σε περιμένω ναρθείς και πάλι...έλα να γράψουμε μαζί ιστορία...κλπ κλπ...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 22/03/2010 23:09:29

   Τιραμόλα είσαι υπέρ του ΔΝΤ όπως θέλει το GAP? (που σημαίνει εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα των Ελλήνων?)

  • anonymous avatar
   anonymous @ tiramola 23/03/2010 00:04:12

   Να σου πω τιραμόλα. Εγώ τη χαίρομαι την κατάσταση. Μετά από 2 Παπανδρέου που καταχρέωναν τη χώρα ήρθε ένας τρίτος που λόγω Ευρώ δε μπορεί να το κάνει.
   Αν ήμασταν με τη δραχμή θα τράβαγε μια υποτίμηση 30% θα έπαιρνε και μερικά δάνεια από τα κορόιδα και θα συνέχιζε να κυβερνάει. Τώρα πρέπει να κόψει μισθούς, να κόψει δαπάνες, να κάνει απολύσεις. Ποιοι τρώγανε τους μισθούς τις δαπάνες και τις μίζες; Οι ΠΑΣΟΚοι. Οπότε χάνει τη στήριξη της κοινωνικής του τάξης. Αυτοί θα πάθουν το μεγαλύτερο στραπάτσο. Οι άλλοι που είναι στην απέξω τι να πάθουν;
   Να δω τώρα πως θα επιπλεύσει στην εξουσία. Με τους Πακιστανούς;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tiramola 23/03/2010 05:45:31

   εδώ κάνεις λάθος τιραμόλα... αναβασμένα spreads σημαίνει πείνα και ανέχεια. Δεν πανηγυρίζει κανείς. Αλλά πόσους μήνες πάμε έτσι; 6; Και βλέπεις εσύ διέξοδο; Πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 23/03/2010 07:05:46

   Κοίτα τιραμόλα, ο άνθρωπος έχει μια φυσικά τάση, λόγω του εγωισμού του, να χαίρεται, ή μάλλον σωστότερα, να ικανοποιείται, όταν δικαιώνεται η δική του άποψη. Στην περίπτωσή μας δικαιώνεται η προεκλογική μας άποψη ότι η εκλογή Παπανδρέου θα ήταν καταστροφική για τη χώρα. Μαζί με το Αρχαίο είχαμε πει, σχεδόν ταυτόχρονα αν θυμάμαι καλά και άσχετα ο ένας από τον άλλον, ότι ο ΓΑΠ δεν αντέχει ούτε πέντε-έξι μήνες. Είμαστε τώρα ακριβώς στους πέντε-έξι μήνες. Η σύνοδος κορυφής θα είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο.

   Το κακό είναι ότι, όπως τα μέτρα τελικά ελάχιστα βοήθησαν να πέσουν τα επιτόκια, επειδή τα συζητούσε τρεις μήνες, έτσι και η εξωτερική βοήθεια "καίγεται" επειδή το συζητάμε κάτι μήνες πάλι και θα το δείτε ότι πάλι δεν θα πέσουν τα spreads, ακόμη και εάν πάμε στο ΔΝΤ.

   Προσωπικά χαίρομαι με τη χρεωκοπία για άλλο λόγο: επειδή θα μας δοθεί η δυνατότητα μέσα από τις στάχτες μας να φτιάξουμε ένα καινούργιο, διαφορετικό κράτος, όπως αυτό που θέλουμε. Θα καταρρεύσει όλο το νεοελληνικό σκηνικό της μιζέριας και του ραγιαδισμού. Θα απελευθερωθούν οι δυνάμεις του Έλληνα. Θα σταματήσει η παρακμή μιας νεολαίας που τα βρήκε όλα έτοιμα. Θα βγει μεγάλο καλό από τη χρεωκοπία. Δεν χαίρομαι για την ίδια τη χρεωκοπία, αλλά χαίρομαι για το καλύτερο μεθαύριο που θα έρθει μέσα από αυτήν. Θα το δείτε πολύ σύντομα και θα τρίβουμε τα μάτια μας.

   Από την πλευρά σου, λογικό είναι να νιώθεις πικαρισμένος που διαψεύστηκαν οι δικές σου προσδοκίες από τον Παπανδρέου και να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Είναι όμως μια στάση εγωιστική (όπως και η ικανοποίηση η δική μας για τη δική μας δικαίωση). Δες καθαρά την κατάσταση και έλα μαζί μας. Δεν υπάρχουν, ρεαλιστικά, άλλες λύσεις. Το όμορφο ψέμα του ΠΑΣΟΚ τελειώνει μαζί με τον γιο του ιδρυτή.

 8. vladimir avatar
  vladimir 22/03/2010 22:55:16

  Ποια αλήθεια είναι η πολιτική Σαμαρά;

  Μια κριτική «δεξιάς» διαχείρισης σε μια κυβέρνηση ακραίας «δεξιάς» διαχείρισης!

  Έχουμε μια κυβέρνηση δεξιάς αναλγησίας και δεξιάς αυθάδειας (από δω προκύπτει και η συμμαχία Καρατζαφέρη) και ο Σαμαράς από την ίδια οπτική γωνία (τη δεξιά) τη μέμφεται για «καθυστερήσεις» και «κακοδιαχείρισης».

  Με πιο απλά λόγια: Δέχεται τις κυβερνητικές στρατηγικές και «διορθώνει» κάποιες διαχειριστικές φόρμες των κυβερνητικών τακτικών.

  Ο Αντώνης Σαμαρά είναι σαν να λέει στον ελληνικό λαό: «Η κυβέρνηση σας κόβει τα δάκτυλα και τα χέρια με αιμοσταγή βαναυσότητα, εγώ το ίδιο σφάξιμο θα το κάνω απαλά, με βαμβάκι, με λιγότερη ωμότητα…

  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτείνει τίποτα το διαφορετικό. Απλώς λέει στον ελληνικό λαό ότι είναι πιο καλός χειρούργος από τους «χασάπηδες» του ΠΑΣΟΚ.

  Αυτά μπορεί να μην θέλουν να καταλάβουν οι «οπαδοί» του Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός τα αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά.

  Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από καλούς «χειρούργος» που θα του κόψουν τα δάκτυλα, αλλά από πολιτικούς που θα του δώσουν μια εναλλακτική λύση διάσωσης των δακτύλων του. Από πολιτικούς που θα τον εμπνεύσουν σε ένα αγώνα για την «απαλλαγή» από το σύστημα και το πολιτικό καθεστώς που τον εξαθλιώνει και τον δολοφονεί.

  Αυτή την ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν μπορεί να τη δώσει, ούτε να την εμπνεύσει ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τα «χαρίσματά» του…

  Ίσως, όταν θα μπούνε σε πρώτη προτεραιότητα οι εθνικές συμφορές που έχουν δρομολογηθεί να ξεγελάσει κάποιους.

  Αλλά και τότε τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα θα είναι καυτά και εκρηκτικά (είναι αδιέξοδη η κρίση χρεοκοπίας του συστήματος που υπηρετεί), συνεπώς και η «εθνική εμπορία» δεν θα έχει μεγάλη πέραση…

  • Orestios avatar
   Orestios @ vladimir 22/03/2010 23:11:10

   Καλώς τον, αργήσατε. Του ΛΑΟΣ είστε ή του ΠΑΣΟΚ? Όχι πως έχει διαφορά

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ vladimir 22/03/2010 23:25:13

   "Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από καλούς «χειρούργους» που θα του κόψουν τα δάκτυλα, αλλά από πολιτικούς που θα του δώσουν μια εναλλακτική λύση διάσωσης των δακτύλων του".

   Μαζί σου. Πες μου ποιους βλέπεις ως λύση.

   ΥΓ. Ο χειρουργός τονίζεται στη λήγουσα.
   Στην παραλήγουσα τονίζεται ο πανούργος.
   Σαν τον Καρατζαφέρη, ας πούμε.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ vladimir 23/03/2010 00:51:46

   @ Ορέστιος

   Του ΣΥΡΙΖΑ είναι.
   Δεν βλέπεις που γράφει για "δεξιά αυθάδεια"?

  • Orestios avatar
   Orestios @ vladimir 23/03/2010 00:56:51

   Έτσι πως έγιναν αυτοί οι εθνικοσοσιαλιστοδιεθνιστές δεν μπορείς να τους ξεχωρίσεις πια. Μόνο όταν μαλώνουν κάτι γίνεται.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ vladimir 23/03/2010 06:58:58

   Από το Ρεσάλτο είναι το κείμενο, δεν νομίζω να είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ vladimir 23/03/2010 09:06:53

   Ωχ Θεέ μου, αρχίσαμε πάλι τις ρητορικές περί δεξιάς. Ναι, ρε, δεξιά γουστάρουμε, ούτε γκούλαγκ θέλουμε, ούτε πολιτιστικές επαναστάσεις, ούτε εθνικοσοσιαλιστικές βαρβαρότητες. Ε, μα πια, κόλλημα...

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ vladimir 23/03/2010 09:24:26

   Κακούργος,πανούργος,ραδιούργος τονίζονται στην παραλήγουσα.
   Χειρουργός,αμπελουργός,λεπτουργός,αγαθοεργός,ελασματουργός κλπ,κλπ,τονίζονται στη λήγουσα.
   Μπερδευτήκατε όλοι σας,φίλοι μου.Προφανέστατα το πλάσμα,προέρχεται από το πατριωτικό πασόκ.

  • Stasa avatar
   Stasa @ vladimir 23/03/2010 10:29:30

   Γιατί δεν αναφέρεται η πηγή του κειμένου??!!!

   (Έχει δίκιο ο Επώνυμος..)

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ vladimir 23/03/2010 10:43:22

   Vladimir, γιατί δεν το λες με πιο απλά λόγια να το καταλάβουμε; Θέλεις ή Κούβα, ή Βόρεια Κορέα, ή Βενεζουέλα του Τσάβες ή Καμπότζη του Πολ Ποτ ή μήπως κάτι δοκιμασμένο και σίγουρο, εννοώ Ρωσία του Στάλιν (στα καθ' ημάς, κάτι σε Αλβανία του Εμβέρ Χότζα βλέπω);
   Πειράζει αν αυτά δεν τα θέλει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού;

 9. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 22/03/2010 22:56:46

  Jeffrey ο βάρβαρος!

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2010 23:04:26

  Με το ΠΑΣΟΚ, έχασε το νόημα η ρήση "το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος".

  Δεν υπάρχει χείριστος. Κάθε ένας αποδεικνύεται μακράν χειρότερος του προηγούμενου.

  Από τον λαϊκισμό και τον αμοραλισμό του Ανδρέα στην ποντικίσια πονηρία του Σημίτη κι από κει στον ιδεοληπτικό ανίκανο.

  Το "ωραίο" είναι ότι ακριβώς λόγω της κραυγαλέας επικινδυνότητας κάθε "νυν", ο κάθε "τέως" αναγορεύεται "γίγας".

  Ο Ανδρέας έκανε το "Γέρο" να φαίνεται Εθνάρχης.
  Επί Σημίτη, απελπισμένοι, "ονειρευόμασταν" τον Ανδρέα.
  Επί ΓΑΠ, έντρομοι, θα "αναζητήσουμε" το Σημίτη.

  Κοινός τόπος : η εξαχρείωση.
  Γιατί; Μα επειδή τα κατακάθια της κοινωνίας ήρθαν στην εξουσία.

  Θα "φωνάζω" μέχρι να πεθάνω : ο "πασοκισμός" δεν είναι πολιτικό, είναι πολιτισμικό φαινόμενο.

  Και, με όσα ζούμε σήμερα, τείνω να αντιληφθώ γιατί ο παπανδρεϊσμός του 60-65, με δεδομένες τις μεταπολεμικές συνθήκες στην Ελλάδα και το ρόλο του στρατού, οδήγησε σε δικτατορία.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Προφήτης 23/03/2010 00:23:18

   Και, με όσα ζούμε σήμερα, τείνω να αντιληφθώ γιατί ο παπανδρεϊσμός του 60-65, με δεδομένες τις μεταπολεμικές συνθήκες στην Ελλάδα και το ρόλο του στρατού, οδήγησε σε δικτατορία.
   Αργά το κατάλαβες. Οι Βενιζελικοί,μετέπειτα κεντρώοι, μετέπειτα σοσιαλιστές προκάλεσαν στη χώρα τις εξής καταστροφές
   1) Μικρασιατική. Αυτή τη χρέωσαν στη δεξιά.
   2) Εμφύλιο. τον χρέωσαν στη δεξιά αλλά ευτυχώς δε γίναμε σοβιετία
   3) Δικτατορία. Τη χρέωσαν και αυτή στη δεξιά
   4) Οικονομική καταστροφή. τη χρεώνουν κι αυτή στη δεξιά.
   Λύση: Ξερονήσια και δηλώσεις μετανοίας.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Προφήτης 23/03/2010 09:27:03

   Ξερονήσια;Να θυμήσουμε σε μερικούς-μερικούς,ποιοί τα εγκαινίασαν;Ετσι γιά να μην ξεχνιόμαστε.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Προφήτης 23/03/2010 09:27:50

   χαχαχαχαχαχαχαχαχα !!!!!!!

   +1000

   Τόσο στυγνή αλήθεια που με το που το διάβασα γέλαγα 5 λεπτά !!!

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Προφήτης 23/03/2010 09:28:23

   Αυτό εννοώ :

   "Το “ωραίο” είναι ότι ακριβώς λόγω της κραυγαλέας επικινδυνότητας κάθε “νυν”, ο κάθε “τέως” αναγορεύεται “γίγας”."

  • anonymous avatar
   anonymous @ Προφήτης 23/03/2010 13:07:56

   Σπάρτακε,
   επειδή τα εγκαινίασαν αυτοί που τα εγκαινίασαν πρέπει να περάσουν οι ίδιοι μια βόλτα από αυτά για να βάλουν μυαλό.

 11. trochalos avatar
  trochalos 22/03/2010 23:05:29

  Ο ΓΑΠ ξέρει τι κάνει δουλεύει για την πατρίδα του.Η πατρίδα του δε,ποτέ δεν θα χρεωκπήσειούτε θα πάει στο ΔΝΤ.Κατακαημένη Ρούμελη του σου έμελε να πάθεις ,κατά τον μεγάλο κωμικό.

  • Fotini avatar
   Fotini @ trochalos 23/03/2010 00:57:12

   Το μονο που δεν εχει εκφωνησει δημοσια ειναι "God Bless America" οπως κανει το ινδαλμα του σε καθε ομιλια του! Αλλα και αυτο εχει χασει το νοημα του οταν ακουγεται απο Obama. . .

 12. "Ισίοδος" avatar
  "Ισίοδος" 22/03/2010 23:09:16

  Παιδιά η κατάσταση που ζούμε είναι τραγική. Δυστυχώς περνάμε μία από τις χειρότερες φάσεις που έχει ζήσει η Ελλάδα μας. Πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή.

  Υ.Γ. Πολύ καλό μοντάζ!
  ΓΑΠ Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ :-)

  • anonymous avatar
   anonymous @ "Ισίοδος" 23/03/2010 00:31:59

   Υπάρχουν και χειρότερα φίλε μου. Ο πόλεμος π.χ. Τα πράγματα μαζεύονται με σοβαρότητα αλλά δεν υπάρχει.

 13. Προφήτης avatar
  Προφήτης 22/03/2010 23:20:54

  Αρχαίε, Επώνυμε, το μόνο σίγουρο : όλα επαναδιαπραγματεύονται.

  Όλοι αντιλαμβάνονται τη μεταβολή περιστάσεων.
  Ακόμα και τη μεταβολή επιδιώξεων.
  Αλλά.
  Αλλά πρέπει να έχεις "μέτωπο".
  Δηλαδή φερεγγυότητα.
  Δηλαδή πίστη.
  Δηλαδή εμπιστοσύνη.
  Δηλαδή συνέπεια.
  Δηλαδή ανθρώπινη ποιότητα.

  Ποιος την έχασε για να τη βρουν οι πασόκοι;

  Σημ : για να μην θεωρηθώ μονομερής, και ερωτηθώ "δηλαδή είχε ανθρώπινη ποιότητα ο μπετούγιας (Παπαθανασίου);".
  Δεν είμαι σίγουρος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι πέρυσι τέτοια εποχή δανείστηκε 55 δις € χωρίς πρόβλημα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Προφήτης 22/03/2010 23:28:10

   Δυστυχώς το έλλειμα αξιοπιστίας που δημιούργησε στην Ελλάδα η κυβέρνηση του GAP δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τους ίδιους. Η προσφορά τους είναι καταστροφική. Χρειάζεται αλλαγή.

 14. donaE avatar
  donaE 22/03/2010 23:22:16

  Κυβερνηση αλα καρτ...Μεταμοντερνα.
  Τι καταπληκτικη φωτο ειναι αυτη;

 15. neotera avatar
  neotera 23/03/2010 00:29:49

  Χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας κυβερνήσουν και μπορούμε να βρούμε μόνο τεχνοκράτες, ενώ το πρώτο κι απαραίτητο είναι το πολιτικο μυαλό να διαγράψει πορεία και να μπούν όλοι να δουλέψουν για τον τόπο και για τον εαυτο τους και τη νέα γενιά που βρίσκεται σε δινή θέση. Στίβω το μυαλό μου κι άκρη δε βρίσκω σ' αυτό το θέμα...

 16. rally monkey avatar
  rally monkey 23/03/2010 00:39:45

  @factorx στο post
  γιατι δε θα εχουμε να τα αποπληρωσουμε?
  με 6.5% 10ετες ομολογο το καπελο για ολον τον δανεισμο του 2010 (~15 δισ) ειναι κατι λιγοτερο απο 1.5δις (πληρωτεο σε 10 χρονια)
  υπο την προυποθεση οτι τα μετρα που παρθηκαν θα τηρηθουν και με ανοιχτη την προοπτικη 1/να παρθουν και επιπροσθετα αν χρειαστει και 2/να βρεθουν αλλα πηγες εσοδων (πχ απο αξιοποιηση της ακινητης περιουσιας του δημοσιου μεσοπροθεσμα).. τα επιτοκια δανεισμου θα πεσουν με βεβαιοτητα
  ειναι πολυ ακριβο να κρατας short στο CDS στα 350 για κανενα 3μηνο και να μην γινεται τιποτα..
  επισης δεδομενου του οτι ειμαστε χωρα ευρωζωνης και επιθυμουμε να παραμεινουμε η μονη αξιοπρεπης (αν μπορεις να την πεις ετσι) εξοδος απο την κριση ειναι η 'εσωτερικη υποτιμηση' - και οση εχει συμβει ηδη (με -10% στα εισοδηματα ΔΥΠ) μαλλον δεν ειναι αρκετη
  το οτι θα πονεσει ο τοπος δεν μπορουμε να το αποφυγουμε
  ενα θεμα ειναι αν θα μπορεσει να βγει απο τη δοκιμασια με αξιοπρεπεια και χωρις να υπονομευσει τη θεση της χωρας (εκτος ευρω κλπ κλπ)
  οι εναλλακτικες της 'βιαιης προσαρμογης' ειτε με επαναδιαπραγματευση χρεους - ειτε με ΔΝΤ - θα βλαψουν περισοτερο εισοδηματα απασχοληση κλπ (και με προεκτασεις σε θεματα κυριαρχιας) το μονο κερδος θα ειναι λιγοτερο πολιτικο κοστος για τους κυβερνων κομμα αφου τα μετρα θα τα παιρνουν αλλοι.
  συμφωνω πολυ μονετατιστικο ακουγεται αλλα εδω που εχουν ερθει τα πραγματα δεν αμφισβητει κανενας οτι θα πρεπει να πληρωθει ο λογαριασμος..τα αλλα λογια ειναι τζαμπα

 17. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/03/2010 01:16:45

  Θα διαφωνήσω με την επιλογή χαρακτήρα. Σε όλες τις ιστορίες του ο Κόναν αυτό που έλεγε ότι θα κάνει το έκανε. Ήταν βάρβαρος στις μεθόδους αλλά ήταν επίσης θαρραλέος, ικανός να μαθαίνει οτιδήποτε χρήσιμο, ειλικρινής, αξιόπιστος, αποτελεσματικός, υπέρμαχος της ελευθερίας της βούλησης και αδιάφορος για τις υλικές ανέσεις. Οπότε μόνο στο πρώτο από αυτά τα γνωρίσματά του μοιάζει με την τωρινή κυβέρνηση και γενικά με πολλούς Έλληνες πολιτικούς.

 18. vladimir avatar
  vladimir 23/03/2010 01:49:06

  Orestios,Προφήτης,Beyond The Stars ευγε!!!!!

  Βαλατε τις ταμπελιτσες σας και υσηχασατε???? Ρε μαγκες με ολο το σεβασμο που σας εχω απ'ολα οσα γραφω, αυτο το συμπερασμα βγαλατε??? Και φυσικα δεν παιρνω τπτ προσωπικα, απλα θλιβομαι!!! Δε βαλατε λιγο το μυαλουδακι σας να σκεφτει μηπως εχουν να προσφερουν κατι οι παραπανω σκεψεις...???

  Απλα για την ιστορια να σας πω οτι δεν ανηκω σε κανενα κομμα και στις τελευταιες εκλογες ψηφισα καραμανλη....Στις εσωκομματικες στηθικα 3 ωρες και ψηφισα Σαμαρα χωρις να ανηκω στην νουδου και δυστυχως ολες οι ελπιδες μου ηταν σαυτον....αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα ασκησω κριτικη και δεν θα εκφρασω την αποψη μου τωρα που βλεπω οτι δυστυχως ολα πανε περιπατο με τον Αντωνη...

  Οσο ειναι καιρος πρεπει ολοι να ανοιξουμε τα ματια μας και να ξυπνησουμε τον σαμαρα γιατι ειναι οι τελευταια μας ελπιδα...ετσι οπως κινειται, το παιχνιδι ειναι ΧΑΜΕΝΟ!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ vladimir 23/03/2010 09:26:31

   Είναι γεγονός ότι ο Σαμαράς είναι πολύ άτολμος, αλλά νομίζω ότι και το κείμενο του Ρεσάλτο είναι λίγο υπερβολικό. Όχι επί της ουσίας, αλλά ως προς την ένταση της κριτικής. Ο Σαμαράς είναι παιδί του συστήματος, οι δυνατότητές του για ανατροπές είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένες. Όμως έχει ήθος, πατριωτισμό και εντιμότητα και ηγετική φυσιογνωμία που δεν υπάρχουν σε άλλο "παιδί του συστήματος". Ας μην τα απαξιώνουμε όλα αυτά και, κυρίως, ας μην τα περιμένουμε όλα από αυτόν. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε. Ουτε ο Σαμαράς είναι τέλειος ούτε κανένας. Λάθος μας να εμφορούμαστε από έναν υποδόριο μεσσιανισμό έναντι του Σαμαρά (υπαρκτός κίνδυνος για όλους μας). Πρέπει να είμαστε εδώ με τη σκληρή κριτική μας να διορθώνουμε την πορεία του όπου υπάρχουν λάθη και νομίζω ότι το κάνουμε εδώ στο antinews και με το παραπάνω. Όμως το κείμενο του Ρεσάλτο τον απαξιώνει και νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Εκτός πια κι αν πιστεύει κανείς ότι η σοσιαλιστική επανάσταση είναι ο απόλυτος μονόδρομος, αλλά τότε τίθεται το ζήτημα σε διαφορετική βάση.

  • vladimir avatar
   vladimir @ vladimir 23/03/2010 14:24:27

   Φιλε επωνυμε σοβαρη και ευστοχη η παρατηρηση σου!

   Το κειμενο απο το Ρεσαλτο ειναι πολυ αυστηρο και απο μια συγκεκριμενη οπτικη που οποιος τυχαινει να παρακολουθει το περιοδικο καταλαβαινει.

   Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να το αφορισουμε γιατι λεει και πολλες αληθεις..

   Μια απο αυτες τις αληθειες ειναι οτι οσο μπορουμε ολοι μας, με το τροπος μας να οδηγησουμε τον Σαμαρα προς την σωστη κατευθυνση.Οτι μπορουμε να κερδισουμε απαυτον να το διεκδικισουμε.Δεν νομιζω οτι με το Σαμαρα προσβλεπουμε σε μια επανασταση αλλα τουλαχιστον μπορουμε να αποφυγουμε τα πολυ χειροτερα.Αλλα θα πρεπει να εχουμε ολοι λογο σαυτο!

   Το πληρες κειμενο το βρηκα :
   http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4312

 19. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/03/2010 02:16:32

  Μην με λογαριάζεις "εχθρό" σου, δεν σού έβαλα καμμία ταμπέλα.
  Έγραψα "Πες μου με ποιους πολιτικούς να πάμε" και το εννοώ.
  Περιμένω απάντησή σου.

  • vladimir avatar
   vladimir @ Προφήτης 23/03/2010 12:21:12

   Φιλε μου προφητη δεν σε λογαριαζω για εχθρο μου σε καμμια περιπτωση!!!

   Απλα θλιβομαι γιατι ενω δημοσιευω ενα κειμενο και περιμενω την αποψη ολων των φιλων, αυτο που ειδα ηταν η προσπαθεια να βρουν τι κομμα ψηφιζω. Αν ειναι δυνατον...!!! Μεχρι για καρατζαφερη και συριζα ειπαν, ενω εχασαν ολη την ουσια. Τι αλλο θακουσουμε!!!

   Δυστυχως φιλε προφητη δεν βλεπω φως στο τουνελ (οπως και οι περισσοτεροι) και δεν εχω να σου προτεινω καποιο κομμα που δειχνει να κινειται προς την σωστη κατευθυνση.

   Αυτο που πιστευω οτι πρεπει να κανουμε (με τα εως τωρα δεδομενα) ειναι να βαλουμε πλατη και να στηριξουμε τον σαμαρα οχι μονο για να παρει την εξουσια αλλα για τον τροπο που θα την ασκησει.

   Ο σαμαρας αν δεν εχει τη βοηθεια του κοσμου (εννοω και την σκληρη κριτικη μεσα σαυτο) δεν θα πετυχει τιποτα, γιατι θα τον φαει και αυτον η μαρμαγκα (πολιτικο + οικονομικο κατεστημενο = νταβατζηδες).

  • nancy avatar
   nancy @ Προφήτης 23/03/2010 12:55:48

   Προφήτη, σε αυτό το website μπήκα σαν προβληματισμένη πολίτης και συμφωνώ με τον επώνυμο οτι η πιθανή μας χρεοκοπία ίσως μας βγάλει απο
   την παρακμή που ζούμε δεκαετίες. Εάν κύριοι τύπου Ορέστιος μας προπαγανδίζουν συνέχεια πώς θα ήμασταν με τη ΝΔ, δέν μπορώ να τους παρακολουθήσω, λυπάμαι. Δεν θα απολογηθώ, απλά εκτός απ το "81 δεν ξαναψήφισα Πασοκ για γνωστούς σε όλους λόγους. Χαίρομαι γιατί εδώ μπορώ να διαβάζω απόψεις πιό ελεύθερες και συμφωνώ σε πολλά. Ας συνεχίσετε έτσι για τον πλουραλισμό της σκέψης. Και μείς απο κοντά.

  • l
   l' ami du peuple @ Προφήτης 23/03/2010 13:13:56

   βλαδιμηρε, επι τουτου, για την καθαρση, την επανιδρυση του κρατους και τα παρομοια υψιπετή δηλαδη, δεν φερατε στα πραγματα τον μητσοτακη το 89-90 και τον καραμανλη τον μικρο το 2004;
   τι προσδοκας να ειναι διαφορετικο με τον αντωναρο τωρα;
   ("αντωναρος" σε αντιδιαστολη με το "γιωργακης")

  • vladimir avatar
   vladimir @ Προφήτης 23/03/2010 14:33:41

   Αγαπητε l' ami du peuple κανεις λαθος στο :

   "δεν φερατε στα πραγματα τον μητσοτακη το 89-90 και τον καραμανλη τον μικρο το 2004;"

   γιατι πολυ απλα δεν ανηκω στη νουδου και ουτε σε κανενα αλλο κομμα,απλα αναλογα με τις συνθηκες ψηφιζω καποιο κομμα!

   Αν θες την γνωμη για πολυ συγκεκριμενους λογους προτιμω τον "καραμανλη τον μικρο" και τον "αντωναρο" (με τις δεδομενες συνθηκες)απαυτους του πασοκ. Οχι γιατι πιστευω οτι θα σωσουν τη χωρα αλλα θα φρεναρουν καποιες καταστασεις και ειναι λιγοτερο επικυνδινοι για ολους μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Προφήτης 23/03/2010 14:35:25

   Nancy, αν θεωρείς τον διαφωτισμό που προσπαθώ να κάνω περί της φύσης του σοσιαλισμού, τότε μπορείς να συνεχίσεις να χάφτεις την κυβερνητική προπαγάνδα και να αυτομαστιγώνεσαι σαν υπαίτια των δεινών της χώρας.
   Έτσι κι αλλιώς είναι δικό σου θέμα η αναζήτηση της αλήθειας σου.

  • nancy avatar
   nancy @ Προφήτης 23/03/2010 15:16:28

   Kε Ορέστιε, με προσωπικούς αφορισμούς δεν το πετυχαίνετε. Κατα τα άλλα ΟΚ.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ Προφήτης 23/03/2010 17:03:59

   Μόνο ένας καινούργιος πολιτικός φορέας μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.


   ΥΓ

   Διαφωτιστής Ορέστιος !

   (κόψε κάτι ρε μεγάλε)

 20. unfair avatar
  unfair 23/03/2010 04:15:28

  Το καράβι βουλιάζει! κ ο σώζων εαυτό σωθείτω!
  όμως εκτός από τις διαφορετικού χρώματος ταμπέλες, έχουμε κάτι κοινό, είμαστε Έλληνες πολίτες, κ κάτι θέλουμε καλύτερο για τον τόπο μας. Αλλά όταν οι τελευταίες κυβερνήσεις ΔΕΝ πρόσφεραν κάποιο όραμα για κάτι καλύτερο, ο καθένας ...κοίταξε την πάρτη του.
  Με ρωτάνε φίλοι μου, αν είναι ασφαλές να έρθουν το Πάσχα στην Ελλάδα...
  Η περηφάνεια που έχω σαν Έλληνας, έχει σχεδόν διαλυθεί με τα σούρτα φέρτα στο εξωτερικό του ΓΑΠ. Όχι πως είμουν ευχαριστημένος με τον Κώστα Κ. που δεν τον ένιωσα σαν πρωθυπουργό.
  ***πως να θέλει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος με την πολιτική, όταν είναι ισοπεδωμένα όλα;
  anyway, την πίστη μου στο Ελληνικό Πολιτικό κόσμο την έχω χάσει εδώ κ πολλά πολλά χρόνια κ δεν πιστεύω σε αναστάσεις ...αν κ πλησιάζει το Πάσχα.

  ΥΓ. ρητορική ερώτηση: ποιος ελεγχει τον πρωθυπουργό της χώρας μας εδώ κ χρόνια;

  • nancy avatar
   nancy @ unfair 23/03/2010 12:58:43

   Το θείο βρέφος..

 21. klausevitz avatar
  klausevitz 23/03/2010 06:49:14

  Εδώ και χρόνια, δεν διαθέτουμε το καλύτερο δυνατό πολιτικό προσωπικό!
  Τα υπόλοιπα...τα γνωστά δεξιά φληναφήματα...Φταίνε οιάλλοι!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ klausevitz 23/03/2010 09:45:48

   Μπά;;; Τα δεξιά φληναφήματα βγαίνουν από τα στοματάκια του jeffrey,της Λούκας,του Παπάκ,της Τρέμη, του Χατζηλαλάκη και λοιπών παπαγάλων;;;;Μπράβο πιέννες η δεξιά !!! Ολους δικούς της τους έκανε.

 22. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 23/03/2010 07:11:47

  Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά .........α.
  έχει βάλει κανείς ερωτήματα ουσιαστικά πάνω στις βαθειές α;ιτίες της κρίσης?
  Όχι έτοιμες συνταγούλες που απεδείχθησαν ολέθριες ,'οπως μαζικές ιδιωτικοποιήσεις,επίθεση σε μισθούς και συντάξεις κλπ γιατί αυτά έχουν το βιολογικό όριο της επιβίωσης...εκτός εάν οδηγηθούμε καθαρά πλέον στον κοινωνικό δαρβινισμό,και στον μονοδιάστατο οικονομικό άνθρωπο οπότε κάποιοι περισσεύουν για τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια που γουστάρουν κοινωνία ζούγκλας και κοινωνικού αυτοματισμού.
  Διακρίνω εω μέσα απο κάποιους μιά τάση για ταμπελοποίηση "ολιγον τρομοκρατίζουσα" σαν καθοδηγητές λειτουργούν με αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι να απολογούνται...
  Τέλος πάντων ο Κ.Κ ο Β! την 'εκανε με ελαφριά πηδηματάκια και άφησε να κάνει την βρώμικη δουλειά γιατί έτσι ήθελε το βαθύ σύστημα και κάποια γεωπολιτικά συμφέροντα,η "πλάκα" είναι ότι για το "καλό" της Ελλάδας από τα δεξιά δεν έχει αντιπολίτευση,όλα τα άλλα είναι αερολόγίες του υιού της Κλυταιμνήστρας...

 23. dimitris a avatar
  dimitris a 23/03/2010 07:16:34

  Θα συμφωνήσω με τον ΓΑΠ.
  ΛΕΦΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ.
  Το σύνθημα είναι ένα και μοναδικό.
  ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ.
  Και είναι πολλά. Πάαααρα πολλά.
  Και οι ληστές είναι γνωστοί και οι κλεπταποδόχοι.
  Με μερικές κρέμάλες στημένες απέναντι απο τη Βουλή.
  Για να ομορφαίνει το ντεκόρ.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/03/2010 07:31:01

  Αγορά CDS από το ΤΤ τον Αύγουστο 2009 στις 135 μονάδες βάσης και πώληση το Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης

  http://portal.kathimerini.gr/4Dcgi/4dcgi/_w_articles_mc2_1_22/03/2010_329754

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 23/03/2010 14:32:22

   Οι κακοί κερδοσκόποι από το εξωτερικό φταίνε! χο!

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ αλλενάκι 23/03/2010 15:45:44

   Ο κύριος Φιλιππίδης, μετέχων στον πρωινό καφέ του Καραμανλή αγοράζει CDS, για να ασφαλιστεί έναντι ελληνικής χρεωκοπίας, τον Αύγουστο του 2009, όταν επισήμως "η ελληνική οικονομία βαστάει γερά". Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο, ασφαλίζεται έναντι της χρεωκοπίας του.

   Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

 25. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 23/03/2010 08:14:22

  Βλέπω τον "χειρούργο", βλέπω και τον "πανούργο".
  Στον "κακούργο", δυσκολεύομαι λίγο.

 26. ataktos avatar
  ataktos 23/03/2010 08:34:09

  Είναι επικίνδυνοι ……

 27. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 23/03/2010 08:43:13

  Αγαπητέ FactorX,
  νομίζω ότι είναι εν γένει λάθος σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να αναλωνόμαστε για το ποιος φταίει. Κατά τη γνώμη μου η ευθύνη πρέπει να μοιραστεί στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και πιο συγκεκριμένα 20/35 για το ΠΑΣΟΚ και 15/35 για τη Ν.Δ., μιας και αυτοί είναι που κυβέρνησαν την τελευταία 35ετία.
  Όλα τα άλλα είναι απλά φούσκες προς εσωτερική κατανάλωση.
  Επίσης, θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει μια αξιόπιστη λύση που θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε έξοδο από το τέλμα. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων, αναξιόπιστο, σαθρό και διεφθαρμένο.
  Το ερώτημα λοιπόν που γεννιέται είναι τί πρέπει να κάνουμε για να το αντικαταστήσουμε και όχι να του δώσουμε παράταση ζωής. Αρκετά με τους κυρίους πολιτικάντηδες!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 23/03/2010 09:20:18

   Θα ήταν λάθος αν δεν πετούσε προκλητικά το γάντι σε όλους τους νοήμονες Έλληνες ο ΓΑΠ. Προσπαθεί να μας πείσει να βάλουμε πλάτη στην καταστροφική πορεία που έχει πάρει χρεώνοντας τη σημερινή κατάσταση στον Καραμανλή. Ευθύνες υπάρχουν βαρύτατες σε όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά ΟΧΙ για αυτό το σημερινό χάλι. Ο πυρήνας των αιτίων, ναι, βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα, όμως υπήρχε τρόπος και κουτσοεπιβίωνε, πότε λίγο παραπάνω, πότε λίγο παρακάτω. Επέρχεται κάθαρση όλης αυτής της σαπίλας σήμερα, με τη χρεωκοπία, κάθαρση με την έννοια της αρχαίας τραγωδίας. Από κει και πέρα όμως, για το χάλι το συγκεκριμένο, του να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, φταίει ΑΥΤΟΣ και έχει μεγάλη σημασία όχι τόσο να του το καταλογίσουμε, όσο να αναιρεθεί το ψέμα που λέει συνειδητά προς όλους μας για τη μη ευθύνη του, που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει ακόμη χειρότερα εις βάρος της χώρας.

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 23/03/2010 12:35:24

   Αγαπητέ μου Επώνυμε,
   συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Ο συγκεκριμένος "κύριος" ΓΑΠ και ο συρφετός του που ονομάζει Κυβέρνηση, αποτελούν την επανάκαμψη της χειρότερης μορφής της ΠΑΣΟΚοκρατίας, του πιο ελεεινού και σιχαμένου κατ'εμέ κατασκευάσματος που έχει βιώσει η χώρα. Και το χειρότερο είναι ότι ως άλλος κουκουλοφόρος της Κατοχής κυκλοφορεί ανά την Ευρώπη και δείχνει με το δάχτυλό του συνέχεια τη χώρα μας (δε θα πω του, γιατί ο Ομπάμα τον επανέφερε στο σωστό δρόμο, αποκαλώντας τον compatriot - ήτοι συμπατριώτη του).
   Όμως δε νομίζεις ότι κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πούμε: "Αρκετά κύριοι, ως εδώ. Μας κλέβετε, μας πουλάτε, μας εκδίδετε ως κακοπληρωμένες που...ες στην παγκόσμια αγορά και μετά έχετε το θράσος να αποκαλείτε αυτήν την κατάντια νέο πατριωτισμό;". Αρκετά!

 28. Νίκος avatar
  Νίκος 23/03/2010 09:32:43

  "Ο χειρουργός τονίζεται στη λήγουσα.
  Στην παραλήγουσα τονίζεται ο πανούργος.
  Σαν τον Καρατζαφέρη, ας πούμε".

  Χαχαχαχα! Ψιλα γραμματα Προφητη δια τους "παση Θεου" το φως αναμενοντας.

 29. akatanomastos avatar
  akatanomastos 23/03/2010 09:47:19

  Η αληθεια ειναι οτι ο Σαμαρας εχει κανει προτασεις. Προτασεις για αναπτυξη, στο σημειο που ειναι αυτη τη στιγμη η οικονομια μας δεν υπαρχει αλλη διεξοδος.
  Βεβαια επειδη και εγω οικονομολογος ειμαι αναρωτιεμαι τοσους μηνες αν υπαρχει αλλη μεθοδος για τη λυση του προβληματος. Φυσικα και υπαρχει γιατι στα οικονομικα ενα και ενα "μπορει" και να κανουν δυο. Η αντιθετη αποψη ειναι ομως οτι δεν υπαρχει καποια σιγουρη και δοκιμασμενη μεθοδος οποτε δινουμε διαφορα deponακια στην οικονομια μπας και ερθει καποια στιγμη στα ισα της.
  Ο Μαρξ παντως ειχε δειξει το δρομο επρεπε να δηλωσουμε πτωχευση για να εξυγιανθει η οικονομια (και επειδη θα βγαλετε βιαστικα συμπερασματα δεν ειμαι αριστερος), ωστε να μπορει να επανελθει η οικονομια χωρις τα βαριδια των υπερχρεωμενων επχειρησεων, αλλα και για να μπορεσει το δημοσιο να "μικρυνει". Ουτε η μειωση μισθων βγαζει πουθενα ουτε κανενα απο τα τωρινα μετρα βοηθανε την οικονομια να βγει απο το τελμα απλα οι διαχειριστες αυτη τη στιγμη το μεταθετουν το προβλημα για το μελλον, οπου τοτε θα ειναι ακομα πιο δυσκολο να βγουμε απο την κριση οταν αυτη ερθει.

 30. ataktos avatar
  ataktos 23/03/2010 10:03:19

  "Χρήματα υπάρχουν", "Τιτανικός", "ΔΝΤ", "Στάση πληρωμών", "Χρεοκοπία", "Χρήματα δεν θέλουμε στήριξη θέλουμε", "Ένα βήμα πριν την αδυναμία πίστωσης", "Δεν υπάρχει θέμα χρεωκοπίας", "Το πιστόλι στο τραπέζι", "Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας", …. Όλα αυτά τα είπε η κυβέρνηση… τι από όλα ισχύει;…

 31. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 23/03/2010 10:38:48

  Όπως και για όλες τις γενικές «έννοιες», έτσι και για τη «βαρβαρότητα» η σκοπιά από την οποία την ορίζεις είναι συνυφασμένη με την ιεράρχηση των βασικών (σου) αξιών. Όταν η σκοπιά είναι αυτή της προστασίας του αδυνάτου, βαρβαρότητα είναι η σύνθλιψή του και η πρωτοκαθεδρία της ατομικής ελευθερίας έναντι της ισότητας και της αλληλεγγύης. Όταν η σκοπιά σου είναι η εγγενής διαφορετικότητα των ανθρώπων, βαρβαρότητητα είναι η εξίσωση όλων των ατομικοτήτων, που ενώ βασίζεται στην προστασία του αδύνατου καταλήγει στον στραγγαλισμό της ελευθερίας των ικανοτέρων.

  Έτσι αντιστοίχως στο πολιτικό επίπεδο η βαρβαρότητα είναι στη μια περίπτωση συνώνυμη του κάθε οικονομικού φιλελευθερισμού και στην άλλη συνώνυμη του κρατικού σοσιαλισμού.

  Απέναντι στα δύο αυτά «αξιακά» ακραία, οι ιστορικές σχετικοποιήσεις διαμορφώθηκαν στους γνωστούς δύο πόλους του συστήματος: ο «φιλελευθερισμός» της χριστιανοδημοκρατίας προσπάθησε να καταστήσει ηπιότερη τη συντριβή των αδυνάτων υιοθετώντας ολίγον από το κοινωνισμό της σοσιαλδημοκρατίας, ενώ η σοσιαλιστική διάσταση της σοσιαλδημοκρατίας δημιούργησε τις δομές του κοινωνικού κράτους, διατηρώντας τις ευκαιρίες και τις προνομίες των ισχυροτέρων και ικανοτέρων οικονομικά στρωμάτων.

  Το προσωρινό τέλος(;) του εκκρεμούς με το μικρότερο πλέον πλάτος ταλάντωσης προσδιορίστηκε από τον ταυτόχρονο θρίαμβο του «νεοφιλελευθερισμού» και την κατάρρευση του υπαρκτού ανελεύθερου σοσιαλισμού. Η κοινωνία των δύο τρίτων απεκατέστησε εκ νέου την νομιμότητα της χρήσης της έννοιας της βαρβαρότητας από την «αριστερά», ενώ οι παραμένουσες «σοσιαλιστικές» εξαιρέσεις (Κίνα, Β. Κορέα, Κούβα) εξακολουθούν να νομιμοποιούν τη χρήση του όρου από τη «δεξιά».

  Δυστυχώς το ελληνικό «παράδειγμα» δε είναι εύκολο να ενταχθεί απόλυτα στο παραπάνω σχήμα. Η ελληνική δεξιά «κατάφερε» μέχρι το 74 να αναπαράγει τη βαρβαρότητά «της» μέσω του ιδεολογικοπολιτικού αποκλεισμού των ηττημένων του εμφυλίου, αφήνοντας χαραμάδες οικονομικής ελευθερίας για τους αποκλεισμένους είτε για να συμμετάσχουν στην παραγωγή και διανομή του πλούτου που δημιούργησε η μετεμφυλιακή ανάπτυξη είτε για να αναζητήσουν την τυχαία τους (αν)ελευθερία στη μετανάστευση. Η ΝΔ μεταπολιτευτικά «αποβαρβαρίστηκε» ιδεολογικοπολιτικά αλλά κυριολεκτικά ταλανίστηκε ανάμεσα σ΄έναν κρατικό κοινωνισμό και μια δειλή απόπειρα να νεοφιλελευθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα ο δικός της βαρβαρισμός να παραμείνει ανένταχτος και κυρίως παντελώς αναποτελεσματικός.

  Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πέρασε από το πρώιμο εξισωτικό του «βαρβαρισμό» στον εκσυγχρονιστικό εκβιασμό μιας σοσιαλδημοκρατίας με νεοφιλελεύθερα φτιασίδια, για να καταλήξει σήμερα να επιδεικνύει έναν βαρβαρισμό κοινωνικής μετανοίας, που έχει σιωπηρώς αποδεχτεί την ευθύνη του για τα καταστροφικά αποτελέσματα και των δύο προηγούμενων περιόδων ενώ την ίδια στιγμή ρητώς διακηρύσσει ότι θα ματώσουμε πρώτα για να εξανθρωπιστούμε μετά. Σε κάθε περίπτωση ο πασοκικός βαρβαρισμός υπήρξε - αν και αυτός κατά βάση ανένταχτος – περισσότερο αποτελασματικός: επέτυχε την εξίσωση προς τα «κάτω», την ένταξη στην ΟΝΕ και σήμερα αποπειράται να μας επαναφέρει - κακήν κακώς και χωρίς σχέδιο – στα «μπάγια» μας.

  • l
   l' ami du peuple @ antiathlitikos 23/03/2010 13:26:23

   antiathlitike μου φιλε, γιατι θεωρεις τον εξισωτισμο "βαρβαροτητα";

   το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ υπηρξε ακριβως ο φαρος απεναντι στη βαρβαροτητα.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ antiathlitikos 23/03/2010 13:55:54

   Δεν τον θεωρώ εγώ, αλλά ο φιλελευθερισμός, φίλε μου του λαού. Έγραψα:

   «Όταν η σκοπιά σου είναι η εγγενής διαφορετικότητα των ανθρώπων, βαρβαρότητα είναι η εξίσωση όλων των ατομικοτήτων, που ενώ βασίζεται στην προστασία του αδύνατου καταλήγει στον στραγγαλισμό της ελευθερίας των ικανοτέρων».

   Θα με ρωτήσεις ποιά είναι η δική μου άποψη περί εξισωτισμού και θα με ζορίσεις. Ναι , ο εξισωτισμός δε συνιστά οπωσδήποτε «βαρβαρότητα». Απέναντι στην «ελεύθερη αγορά» ως θεσμού επιβράβευσης των πιο «ικανών» ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι η διαδικασία αποκατάστασης του δικαίου με βάση την αρχή «στον καθένα σύμφωνα με την προσφορά του» έχει οδηγήσει στην ισοπέδωση της προσωπικότητας από μια «σοσιαλιστική» εξουσία που δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αν η ανάπτυξη των ικανοτήτων ενός ανθρώπου δεν επιβραβεύεται με κάποιον «άδικο» (διάβαζε: άνισο) για τους άλλους τρόπο έχουμε ως αποτέλεσμα είτε την αναστολή αυτής της ανάπτυξης από αδιαφορία είτε την επιδίωξη του αναπτυσσόμενου να υποκαταστήσει αυτή την έλλειψη με την άσκηση από τη δική του μεριά εξουσίας, που αναπαράγει νέες αδικίες ... Φαύλος κύκλος; Για όσον καιρό δε συγκροτούνται «κανόνες», με βάση τους οποίους μια ελεγχόμενη «ανισότητα» θα είναι κοινωνικά αποδεκτή, ναι φαύλος!

 32. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 23/03/2010 10:54:47

  Αυτό το παρανοϊκο απάνθισμα από τίτλους σε πολιτικά λογύδρια συνιστά κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατικού συντάγματος, θέσπιση της κλεπτοκρατίας με νομιμοποίηση της πολιτικης απάτης. Εδώ βλέπουμε τη συνέχεια του παπανδρεϊσμού Made in USA στην επιβολή Ολοκληρωτισμού.

 33. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 23/03/2010 10:58:04

  αναφέρομαι στον "άτακτο" πιό πάνω, έτσι ?

 34. fit for fun avatar
  fit for fun 23/03/2010 12:11:12

  Η ΝΔ είχε ιστορική ευκαιρία να αλλάξει τα πράγματα κερδίζοντας δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ξεπέρασε, όμως, σε "πασοκισμό" ακόμη και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, τα χρόνια που βρισκόταν στην εξουσία, ένα μέγα-σκάνδαλο έσκαγε την εβδομάδα, αλλά έφταιγαν τα ΜΜΕ που τα αναδείκνυαν.

 35. yannidakis avatar
  yannidakis 23/03/2010 12:27:24

  αυτη η αλληλουχια του τυπου 'κ.ο.κ.' που αναφερεις στο τελος με τους δανεισμους ειναι που με προβληματιζει κι εμενα.
  Πιστευω στο προγραμμα του ΠΑΣΟΚ, οσο κι αν περιεχει βαρβαροτητα. Ομως η ασυμφορη δανεισμοι, με κανουν πολυ επιφυλακτικο :[

 36. Νίκος avatar
  Νίκος 23/03/2010 12:33:04

  Εξαιρετικη η εικονα αλλα ατυχης, καθ΄οτι:

  1. Ο Κοναν αγαπουσε τον τοπο του
  2. Εκανε τα αδυνατα δυνατα και εκιδικηθηκε το καψιμο του χωριου τιυ και τον θανατο του πατερα του
  3. Ηταν βαρβαρος αλλα ειλικρινης και τιμιος
  4. Ηταν γεναιοδωρος προς τους συνεργατες τους

  και το κυριοτερο

  Δεν εκανε αλλοπροσαλες δηλωσεις, απ' οσο θυμαμαι και
  Δεν χρησιμοποιουσε μπερδευε την εσωτερικη πολιτικη με την εξωτερικη. εξωτερικες σχεσεις

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Νίκος 23/03/2010 12:44:10

   @ Νίκο,

   + 1!
   Να προσθέσω κάτι,
   [στις διαφορές που βλέπω μεταξύ του Κόναν και του ΓΑΠ]

   Τα δικά του ταξίδια ήταν το ακριβώς αντίθετο των Socialistic Poverty Tours που βλέπουμε τελευταία...

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Νίκος 23/03/2010 13:32:07

   Απόλυτα σωστοί και οι δύο! Όμως μια μικρή ερώτηση που με απασχολεί:
   Ήταν περισσότερο βάρβαρος από τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και των αγορών;

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Νίκος 23/03/2010 17:02:03

   αγαπητέ πλούταρχε,
   οι χαρογιακάδες των Βρυξελλών είναι σίγουρα λιγότερο βάρβαροι και περισσότερο ευγενικοί.

   Απλώς οι κωλοτουμπιάριδες εδώ πολιτικοί μας τους έχουν διαλύσει το σύστημα. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ.

 37. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 23/03/2010 13:34:34

  Στα πρωτοσέλιδα του σημερινού τύπου αναφέρεται ότι η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών μετατίθεται για το 2013!
  Αρα η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πραγματκά επώδυνο μέτρο!

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Κώστας Ροδινός 24/03/2010 19:30:26

   Δικαιο και οχι επωδυνο.

 38. Νίκος avatar
  Νίκος 23/03/2010 14:22:27

  @ Πλούταρχο Λευκαδίτη, οχι, ηταν ειλικρινης και στις προθεσεις του και στα λογια του, τα οποια ηταν λιγα. Ο Κοναν Λακωνιζε.
  Οι χαρτογιακαδες ειναι βαρβαροι με αρμανια και σαϊγιεν, και ντυνους τις αδειες σκεψεις τους με λαμπερες λεξεις. Πολλα αλλα ανευ ουσιας.

 39. Νίκος avatar
  Νίκος 23/03/2010 14:26:40

  Παραγοντες, η, εστω ρητορικη, εξομοιωση του Κοναν με τον ΓΚΑΠ, ριχνει τον Κοναν.
  Τελος, ξεχασα να πω οτι αλλη ουσιωδης διαφορα μεταξυ Κοναν και ΓΚΑΠ ειναι οτι ο Κοναν δεν υποσχεθηκε τιποτα, για να εκδικηθει τον θανατο του πατερα του και το καψιμο του χωριου μου. Απλα το εκανε,διχωε τυμπανοκρουσιες και σε σωστα Αγγλικα, εστω και αν ηταν Germanglish.

 40. sauraki avatar
  sauraki 23/03/2010 15:46:24

  Το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο νεοφιλελευθερο κόμμα που έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος. Είτε μέσω απροετοίμαστης εισόδου στην ΟΝΕ, είτε μέσω χρηματηστιρίου, είτε μέσω δήθεν κρίσης (που ούτως ή άλλως αυτοί μας οδήγησαν εκεί) φτωχοποιούν τον μέσο Έλληνα. Αν ήμουν κεφαλαιούχος σίγουρα μόνο ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζα.

 41. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 23/03/2010 15:50:18

  Οτι και να λετε παντως το πασοκ ουτε εχει ουτε θα εχει προβλημα στο να συνεχισει να κυβερνα!

  Οπως λενε και οι πασοκοι ''ας ειναι καλα το νομοσχεδιο για τις ελληνοποιησεις''.Στο τελος της τετραετιας θα εχουν κανα εκατομμυριο φρεσκους ψηφοφορους (αλλοδαπους) θα βολεψουν μερικες χιλιαδες στο δημοσιο (αυτα που λενε για παγωμα προσληψεων ειναι για του κοσμου τα ματια),θα διαλυσουν τελικα και τον συριζα απορροφωντας τους ψηφοφορους του οποτε μια χαρα τα εχουν βολεψει οι συντροφοι.

  Η χαριστικη βολη που εδωσε η ν.δ. στον...εαυτο της αφηνοντας το πασοκ να ελληνοποιησει τον μισο πλανητη ηταν και η τελευταια πραξη του δραματος.

  Πατε απο περιεργεια στις υπηρεσιες που ειναι υπευθυνες για την χορηγηση ιθαγενειας και ρωτηστε τους εργαζομενους για το τι γινεται εκει τις τελευταιες μερες και σε λιγα λεπτα δεν θα υπαρχουν τριχες στο κεφαλι σας.

  ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!!ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

  Υ.Γ.: Χθες μπουκαραν μεσω αιγαιου καμποσοι λαθρομεταναστες στους οποιους συγκαταλεγονται και 20 εγκυες γυναικες.Ξερετε τι ειπαν στους λιμενικους που τους περισυνελλεξαν?

  ΗΡΘΑΜΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

  Με δυο λογια:

  ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ.... ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ!!

 42. Dimi avatar
  Dimi 23/03/2010 15:53:54

  Oι ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΣ να φέρουν πίσω τον κλεμμένο Εθνικό Πλούτο ΤΩΡΑ!!

  Είναι ο Μόνος τρόπος γιά να λυθεί η Ελληνική «Οικονομική Κρίση» αξιοπρεπώς - εκ των έσω! - Χωρίς καμία Ελληνική προσφυγή επαιτείας στην Ε.E. και χωρίς καμιά ανοχή στις τοξικές εκρήξεις αρνητισμού της ανοργασμικής Μέρκελ. Το ΔΝΤ, είναι a priori, Εκτός! Διαφορετικά, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

  - Τ’ απόνερα της τυχοδιωκτικής - δήθεν πολιτικής με δανεικά του 1981 - «Τσοβόλα δώστα όλα!», πνίγουν τους Ελληνες σήμερα.

  - Οι δραματοποιημένες και τραγελαφικές δηλώσεις του PASHOCK και του καιροσκόπου μπαλαντέρ Kαρατζαφέρη - περί μονόδρομου και αυστηρής πειθαρχίας - ΔΕΝ απευθύνονται σε ευήκοα ώτα.

  - Πλειοψηφικά, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων Πολιτών στον «cool George” είναι Μηδενική! ΖΕRO! ΝADA!

  - Οι σκληρά εργαζόμενοι Ελληνίδες και Ελληνες, ΔΕΝ δημιουργήσαμε το τραγικό (κατασκευασμένο) Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας. ΔΕΝ είμαστε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με το PASHOCK. ΔΕΝ είμαστε διαθετειμένοι να πληρώσουμε Eμείς γιά τα οικονομικά εγκλήματα των ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΗΣΤΩΝ, οι οποίοι - από το 1981 και απ'όπου και αν προέρχονται - παραμένουν στο απυρόβλητο, κυκλοφορούν ελεύθεροι και προκλητικοί, διατηρώντας τον Κλεμμένο Εθνικό Πλούτο ανεπίστρεπτο μέχρι σήμερα.

  - Ο ατάλαντος «cool George” - που λύσσαξε να γίνει πρωθυπουργός χωρίς εχέγγυα - και οι παρατρεχάμενοί του – που γλύφουν σήμερα εκεί που εμετούσαν χθές:

  - Με τις αυτοκτονικές ρητορείες: «Τιτανικός», «Εντατική», «Χρωκοπία», «Βουλιάζουμε» και με τις πλείστες άλλες ευφάνταστες λεκτικές αυνανίες τους στα διεθνή ΜΜΕ, ενίσχυσαν τους κερδοσκόπους που στοιχηματίζουν και θησαυρίζουν εις βάρος των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. QUI BUONO??

  - Τ’ανοδικά spreads έφθασαν στις 350 μονάδες βάσης, δηλαδή, 15 μονάδες πάνω από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής.

  - Με τον ερασιτεχνισμό τους, προκαλούν ανησυχία και σύγχυση στις αγορές.

  - Το Ελληνικό Χρηματιστήριο κατέγραψε πτώση 3.58%!

  - «Λουκέττα», μειώσεις τζίρου, ομαδικές απολύσεις εργαζομένων παντού.

  - Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, η εγκληματικότητα και ο φόβος.

  - Διαλύεται ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας.

  - Βοηθούν τη Βουλγαρία και Σκόπια, να θησαυρίζουν - σε βάρος των Ελληνικών Αγορών – καθώς οι Ελληνες κατά κύμματα, αγοράζουν εκεί, πάμφθηνα καύσιμα και τρόφιμα.

  - Αθρόα είσοδος λαθρο-μεταναστών και επίδοξων «Ελληνοποιημένων Μαϊμούδων».

  - Ενισχύουν την αδιαλλαξία της Τουρκιάς, τους καθημερινούς αερο-τραμπουκισμούς στο Ελληνικό FIR και τώρα τις συχνές (τις βάφτισαν «αβλαβείς διευλεύσεις») σε Αιγαίο και Ιόνιο!

  * * * * *
  Γελιογραφία Σπύρου Δερβενιώτη – City Press / Σελ. 6 Tρίτη 23 Μαρτίου, 2010

  «Κυμματίζων Πράσινος Ηλιος

  - ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
  ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

  - ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
  AYTH H KOΠΕΛΛΑ Η ΤΖΟΥΛΙΑ
  ΕΧΕΙ ΞΕΠΑΤΩΘΕΙ
  Η ΚΑΗΜΕΝΗ»

  * * * * *

  Το PASHOCK! του «cool George»/Schwarzenegger” σε 6 μήνες έχει μετατρέψει την 5000χρονη Ελλάδα – Την Πατρίδα της Ευρώπης – σε πουτάνα Τζούλια και ζητιάνα της Ευρώπης.

  Η προσβολές είναι πρωτοφανείς, ατιμωτικές και ασυγχώρητες. Σύντομα, θα λογοδοτήσουν. The clock is ticking..

 43. Factorx avatar
  Factorx 23/03/2010 15:56:49

  Για πιο κείμενο λέτε είναι από το Resalto;

 44. nancy avatar
  nancy 23/03/2010 16:17:11

  Για Vladimir, 23.55

  • Factorx avatar
   Factorx @ nancy 23/03/2010 16:54:38

   ;;;;;

  • nancy avatar
   nancy @ nancy 23/03/2010 19:03:33

   Sorry factorx Ζαλίστηκα

 45. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 23/03/2010 16:29:57

  Με τον CDs - Φιλιππίδη του ΤΤ τί γίνεται; Aκόμα τον κρατάνε;
  Μήπως το 'ξερε μέχρι και η Μέρκελ ποιά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έκαναν "Ρεσάλτο" στα Ελληνικά ομόλογα; Ο Πάγκαλος άραγε δεν ήξερε, και νόμιζε ότι φταίνε (μόνον) οι Γερμανοί golden; Ο Σαμαράς δεν ρωτούσε τον πρώην;
  Έλεος, άς ρωτούσε τον (εποπτεύοντα) Προβόπουλο που χθές έλεγε πάλι την ιστορία με την Κοκκινοσκουφίτσα!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 23/03/2010 16:31:13

   Η κατάσταση δεν είναι απλώς σουρρεαλιστική, είναι για ομαδικό γιαούρτωμα!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 23/03/2010 16:41:21

   H νέα Διοίκηση του ΤΤ επιβεβαίωσε ότι "στο χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2009 η Τράπεζα προέβη σε αγορά CDS, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων πουλήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και ένα υπόλοιπο περί τα 20% της συνολικής θέσης ρευστοποιήθηκε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης". Ήξεραν άραγε οι "παλιοί" από τον Ιούλιο ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο;
   Ξέρει κανείς που βρίσκεται ο Φιλιππίδης τώρα;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 24/03/2010 00:21:09

   Nα ρωτησει τι;τα εχει πει μονος του ο ιδιος απο το Δεκεμβριο.
   http://www.bankingnews.gr/%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3/item/562-%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC

   Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, ναι, το ΤΤ έχει κοινωνικό ρόλο. Ο κοινωνικός μας ρόλος όμως είναι π.χ. να αγοράσουμε CDS (ασφάλιστρα κινδύνου για την χώρα) το καλοκαίρι, όταν δεν αγόραζε κανένας, να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη θέση στον κόσμο,
   - και σας λέω ότι καμία ελληνική τράπεζα δεν έχει καμία θέση στα CDS και εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη όχι από τις ελληνικές τράπεζες, γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν απλά, αλλά στον κόσμο –
   και να μπορούμε τώρα να βγούμε και να παρέμβουμε και να χτυπήσουμε τους κερδοσκόπους στο κεφάλι.
   Αυτό είναι μια στρατηγική πολιτική, εθνικά πάρα πολύ ωφέλιμη, και για το ΤΤ ωφέλιμη, και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΤΤ.

   Ο ΓΑΠ τοτε που τα ελεγε ο Φιλιππιδης ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τι ειναι τα CDS ουτε και οι πασοκοι εδωσαν καποια σημασια στα οσα ειπε.
   Το "ανακαλυψαν" 4 ΜΗΝΕΣ μετα οταν ειχαν δαιμονοποιησει τα CDS.
   Aλλα μονη η κατοχη τους δε σημαινει κατι περισσοτερο απο το να κατεχει καποιος ασφαλιση πυρος για το σπιτι του.Αποδειξη οτι αγορασθηκαν και τα spread εμειναν στι 130 μοναδες οταν και παρελαβε το ΠΑΣΟΚ.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ Sic transit gloria mundi 24/03/2010 12:28:20

   @ψυχραιμία:

   Ο ΓΑΠ μπορεί να είναι άσχετος, αλλά ξέρουν σίγουρα οι σύμβουλοί του με τις εκλεκτικές συγγένειες με την Goldman Sachs. Το ζήτημα είναι αν ήξερε ο Φιλιππίδης τι είναι τα CDS και έκανε τη μεγαλοφυή κίνησή του. Ήταν της ίδιας εξυπνάδας με το πέσιμο στον διαιτητή όταν ήταν πρόεδρος του ΠΑΟ.

   Η σύγκριση με την ασφάλιση πυρός θα ήταν πλήρης αν επρόκειτο για πυρά που έβαλε ο ίδιος ο ασφαλιζόμενος. Πρόκειται για σχιζοφρένεια, ανάλογη με τις δηλώσεις ΓΑΠ και Παπακ περί Τιτανικού κλπ. Και η καλύτερη απόδειξη είναι το άρθρο στο zerohedge. Η κίνηση του Φιλιππίδη ακόμη και τώρα, εκ των υστέρων, χρησιμοποιείται κερδοσκοπικά.

   Last but not least: ποιος διεκπεραίωσε την αγορά των CDS; μα η Goldman Sachs φυσικά!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Sic transit gloria mundi 24/03/2010 22:47:46

   @ψυχραιμια - για την ακριβεια ειναι σαν να εχεις ασφαλιση πυρος οχι για το σπιτι σου οπως λες αλλα για το σπιτι του γειτονα σου - γεγονος που δημιουργει κινητρο να θες να του το βαλεις φωτια για να εισπραξεις το ασφαλιστρο - αυτο ειναι το βασικο επιχειρημα αυτων που ειναι αντιθετοι στο προιον

   τωρα το καλοκαιρι οσο εχτιζε τη θεση το ΤΤ (φημες λενε για 1.5δισ..πολυ μεγαλη θεση για το μεγεθος της αγορας) τα spread παγκοσμια συμπιεζονταν και δεν ειχε ξεκινησει το εργο 'sovereign risk' που αρχισε τον Οκτ οχι με πρωταγωνιστες πρωτα Dubai και μετα εμας.

   @αχβαχ - αν η υποθεσουμε οτι Γκολντμαν σακς κρατησε τη θεση της απεναντι στο ΤΤ και δεν την εκλεισε θα επωφελουνταν απο βελτιωση της πιστοληπτικης ικανοτητας της ελλαδας - πονταριζε πανω μας δηλ- που ειναι το κακο ? (αμφιβαλλω αν την κρατησε αλλα οποιοσ και να ηταν απεναντι στις συναλλαγες του ΤΤ δεν μπορεις να τον κατηγορησεις για τιποτα)

 46. rally monkey avatar
  rally monkey 23/03/2010 17:40:52

  δεν θα ειναι τοσο απλο - το ΤΤ δεν shortαριζε ελληνικο χρεος - ειναι σιγουρο πως ειχε χαρτοφυλακιο απο ελληνικα ομολογα - αρα τα cds του δεν ηταν 'γυμνα' - ειχε 'insurable interest' - και δεν μπορεις να βγεις να πεις οτι κερδοσκοπισε σε βαρος του δημοσιου (αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι δεν εδινε και ψηφο εμπιστοσυνης στην πιστοληπτικη ικανοτητα της χωρας το καλοκαιρι..αλλα απο το ΤΤ περιμεναμε να το παρουμε αυτο)
  Απο την αλλη κλεινωντας τις θεσεις οταν αρχισε η επιθεση των κερδοσκοπων λειτουργησε ανασχετικα στις πιεσεις που δεχοταν το spread.
  Δικηγορος του hope you guessed my name.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ rally monkey 24/03/2010 09:31:25

   Οι άλλοι (ξένοι golden) δεν είδαν ποιός αγόραζε σαν τρελός τα CDS;
   Δεν ξέρανε ποιός είναι ο συυσωρεύων και με ποιούς "γευματίζει" (συνήθως λένε ότι τέτοιοι επενδυτές έχουν εσωτερική πληροφόρηση);
   "Κοινωνικό ρόλο" το λέμε τώρα;
   Τις θέσεις τις έκλεισαν μετά, πράγματι λειτουργώντας ανασχετικά στους κερδοσκόπους που ήρθαν δεύτεροι, οι επόμενοι(οι πασοκοδιοικούντες), όταν βέβαια πήραν χαμπάρι τι μπαρούτι έχει μέσα το χαρτοφυλάκιο. Αξιέπαινη αυτή η προσπάθεια αλλά too late.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.