#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/08/2012 17:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Καιρός να ξυπνήσουν στο Μέγαρο ΜαξίμουΕπιστροφή στο τροικανό και κυβερνητικό ναρκοπέδιο για τον Αντώνη Σαμαρά, ύστερα από την ολιγοήμερη ξεκούραση στην Πύλο,

Οι νάρκες πολλές και ελάχιστοι από τους υπουργούς του ενδιαφέρονται να δώσουν τον κοινό αγώνα. Οι περισσότεροι φοράνε καμαρωτοί τα καινούργια τους υπουργικά κουστούμια, και ζουν σε μια γαλάζια νιρβάνα, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι αν αποτύχει ο Σαμαράς η ΝΔ θα έχει την ίδια τύχη και χειρότερη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ

Είναι τέτοιο το βάρος των μέτρων που έρχονται που ελάχιστοι προτίθενται να θυσιαστούν για το κοινό καλό. Ο Πρωθυπουργός κατανοεί τις δυσκολίες. Έχει πλήρη επίγνωση των δεδομένων. Καταγράφει και αξιολογεί. Διαπιστώνει την απροθυμία να δοθεί η μεγάλη μάχη. Και προφανώς αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση διάρκειας μόλις δυο μηνών δίνει την εικόνα μιας κυβέρνησης κουρασμένης, χωρίς αντοχές.

 Όταν όμως σε έναν πόλεμο πηγαίνεις χωρίς αποφασισμένους αξιωματικούς (υπουργούς, υφυπουργούς), τι να περιμένεις μετά από τους απλούς στρατιώτες (βουλευτές και κομματικά στελέχη);

Ο Σαμαράς μίλησε στην Πύλο το Δεκαπενταύγουστο για τις "δύσκολες ημέρες" που έρχονται. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Και τι ήθελε να μας πει με αυτή την αναφορά; Εάν όντως έρχονται δύσκολες ημέρες, ποιοι είναι αυτοί που θα δώσουν τη μάχη; Οι κρατικοδίαιτοι που επαναπροσλαμβάνονται μαζικά στην ΕΡΤ και στα υπουργικά γραφεία;

Οι βουλευτές που παρακολουθούν καθημερινά αποσβολωμένοι να διαρρέουν διάφοροι από την κυβέρνηση στις εφημερίδες και στους κολλητούς τους, μέτρα, μέτρα και πάλι μέτρα, χωρίς κανείς να τους ρωτά τι συμβαίνει στην κοινωνία;

Κανένας κεντρικός σχεδιασμός για το τι πρέπει να εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως το βασικό πολιτικό μήνυμα. Βάζει τις φωνές ο Σαμαράς, αλλά ο καθένας, είτε υπουργός, είτε κυβερνητικό στέλεχος, συνεχίζει να κάνει το προσωπικό του παιχνίδι. Τα πολλά βιλαέτια στο γκουβέρνο φέρνουν διασπαστικά αποτελέσματα και δημιουργούν σύγχυση.

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να διαρρέουν σε κυριακάτικη εφημερίδα έγγραφα με σφραγίδες από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, να υπάρχουν αναφορές σε δυο πρόσωπα, έμπιστους του Σαμαρά, έτσι για να καταλάβουν και όσοι δεν κατάλαβαν ποιοι το διέρρευσαν; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι εκτίθενται; Και μετά θέλουν και ζητάνε τη στήριξη ΜΜΕ και φίλων τους, τους οποίους με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν τους χάνουν;

Ασχολείται κανείς από το Μαξίμου με τους βουλευτές, ή θα έχουμε επανάληψη φαινομένων του πρόσφατου παρελθόντος; Ρωτάει κανείς τους βουλευτές πως αισθάνονται; Γιατί όπως λένε πολλοί εξ αυτών άλλα ανέμεναν και άλλα διαπιστώνουν να γίνονται. Καμία ενημέρωση για τα μέτρα που έρχονται…Αυτοί είναι όμως εκείνοι που απολογούνται για την κυβέρνηση αυτές τις ημέρες των διακοπών στις εκλογικές τους περιφέρειες και στα χωριά τους.

Ακούει έπειτα ο πολίτης για μειώσεις, σε εφάπαξ, σε συντάξεις, σε μισθούς. Αλλά τα χαράτσια συνεχίζουν να έρχονται και οι τιμές να καλπάζουν. Δεν βλέπει ο πολίτης να αλλάζει τίποτα δυο μήνες από την ημέρα που ανέλαβε ο Σαμαράς την Πρωθυπουργία και δυσπιστεί.

Μήπως ειπώθηκαν πολλά προεκλογικά και ξεχάστηκαν; Μήπως δεν ειπώθηκε όλη η αλήθεια; Εάν δεν ειπώθηκε, ας ειπωθεί τώρα πριν είναι πολύ αργά.

Κανείς δεν μπορεί ούτε καν να ισχυριστεί ότι και η κοινή γνώμη και η βάση της ΝΔ (και μεταξύ των άλλων και εμείς εδώ) δεν έδειξε ανοχή στην κυβέρνηση στα πρώτα βήματά της. Ακόμα και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που τόσα χρόνια στήριζαν ΠΑΣΟΚ επέδειξαν μια πρωτοφανή ανοχή προς την κυβέρνηση Σαμαρά στις πρώτες ημέρες και τα πρώτα βήματά της. Θέλετε η κούραση από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, θέλετε η γενικευμένη σύγχυση από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και οι μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, θέλετε η απουσία "κέντρου βάρους" στα σύστημα εξουσίας, το Μαξίμου έπαιζε εν ού πεκτοίς αυτές τις 50 ημέρες. Χρονικό διάστημα τεράστιο για να επιφέρει καταλυτικές αλλαγές στο σύστημα εξουσίας και να ισχυροποιήσει τα δεδομένα προς μια αυτοδύναμη πατριωτική κυβέρνηση Σαμαρά στο μέλλον.

Δυστυχώς και με μεγάλη λύπη μας διαπιστώνουμε ότι οι ημέρες αυτές πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η σύγχυση και η ασάφεια εξελήφθη ως παντοδυναμία και φοβούμεθα ότι τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά όταν οι αντίπαλοι του Σαμαρά και της ΝΔ θα αρχίσουν να αναδιοργανώνονται.

Κορυφαία απόδειξη αυτών των διαπιστώσεων η επάνοδος του παλαιοκομματισμού και της πελατειακής νοοτροπία στους διορισμούς κυβερνητικών στελεχών, σε υπουργικά γραφεία και δημόσιους οργανισμούς, όπως στην ΕΡΤ.  Αν αυτά αποτελούν δείγμα της νέας διακυβέρνησης, τότε βράστα Χαράλαμπε. Η συγκυβέρνηση με το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και την τραγική ΔΗΜΑΡ δεν προσφέρει καμία απολύτως δικαιολογία. Επειδή όλοι θα θυμούνται την κυβέρνηση αυτή ως "κυβέρνηση Σαμαρά".

Δεν θα σταθούμε στην πολιτική στρατηγική που…μπάζει νερά. Με αυτή θα ασχοληθούμε σε άλλο κείμενο λίαν συντόμως. Προ το παρόν θα ρωτήσουμε: Ποια είναι η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης; Ποια είναι η προεργασία που γίνεται καθημερινά για να περάσει το μήνυμα της κυβέρνησης μέσω των ΜΜΕ;

Ο πόλεμος δεν κερδίζεται μόνο με δηλώσεις και με εμφανίσεις στα ΜΜΕ. Και ποιοι εμφανίζονται; Μόνο τον Κεδίκογλου βλέπουμε. Οι άλλοι που κρύβονται; Κυρίως ορισμένοι υπουργοί. Γιατί δεν έχουμε την απαίτηση να μας απαντήσουν ορισμένοι βουλευτές που συχνάζουν στη… Μύκονο.

Και ποια είναι η πολιτική αντιμετώπισης των ΜΜΕ;  Στις μεγάλες μάχες που έρχονται χρειάζονται ιδεολόγοι μαχητές. Που θα τους βρει αυτούς η κυβέρνηση; Στους συμφεροντολόγους γυρολόγους των ΜΜΕ, στους παρτάκηδες και τους υπηρέτες παντός κυβερνήσεως; Αυτή είναι ανανέωση που υποσχεθήκατε στον κουρασμένο και απηυδισμένο κόσμο;

Ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή έχει την ανοχή του συστήματος, γιατί τον χρειάζονται για να τους σώσει. Αυτή η ανοχή προβλέπουμε ότι δεν θα κρατήσει για πολύ. Μετά θα αρχίσει ο πραγματικός πόλεμος και τότε να δούμε τι θα κάνουν τα κυβερνητικά λιανοντούφεκα εναντίον  του ... πυρηνικού πολιτικού πολέμου που θα εξαπολύσουν εναντίον της ΝΔ και του Σαμαρά.

Για να μην μιλάμε λοιπόν στο μέλλον για ... Ιφιγένειες  και άλλα τέτοια τραγικά στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να αποφασίσουν ΧΤΕΣ ότι πρέπει να γίνει άλλη διαχείριση και προσώπων και να χαραχθεί μια άλλη εντελώς διαφορετική στρατηγική.

Οι προσωπικές τακτικές είναι απλά εγκληματικές αυτήν την ώρα.  Κανείς δεν θα διασωθεί από τυχόν ναυάγιο, αυτό πρέπει να το καταλάβουν άπαντες καλά. Να ξυπνήσουν επιτέλους, να ζωντανέψουν επικοινωνιακά! Να ξυπνήσουν γιατί θα το χάσουν το παιχνίδι. Να μιλήσουν στον κόσμο, στην κοινωνία, να πουν αλήθειες που μέχρι τώρα κανείς δεν είπε. Η κοινωνία διψάει να ακούσει αλήθειες, όσο πικρές κι αν είναι. Διψά για όραμα, για εθνικό στόχο, για σταθερότητα και ελπίδα.

Κυρίως όμως η κυβέρνηση πρέπει να διηγηθεί πειστικά στον Λαό τη δική της αφήγηση για ένα καλύτερο μέλλον. Κι αυτό θα γίνει, αφού πρώτα ορίσει την πολιτική ατζέντα του παρόντος και του ορατού μέλλοντος. Αφού ξεφύγει από την διαχείριση μόνο της κρίσης. Χωρίς αυτό το προαπαιτούμενο, χωρίς να συνεγείρει την κοινωνία με ένα όραμα, χωρίς να την πείσει για έναν εθνικό στόχο και χωρίς να της παρουσιάσει με ειλικρίνεια ένα δίκαιο και αποτελεσματικό για την διατήρηση του κοινωνικού ιστού πλάνο, ότι και να σχεδιάσει, ότι και να νομοθετήσει, ότι και να αλλάξει, θα μείνει μισερό και ανολοκλήρωτο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. partyman avatar
  partyman 18/08/2012 18:06:24

  "Επιστροφή στο τροικανό και κυβερνητικό ναρκοπέδιο.....

  ...ότι και να αλλάξει, θα μείνει μισερό και ανολοκλήρωτο."

  απ'αρχής μέχρι και της τελευταίας τελείας, είναι από τις ελάχιστες φορές που ταυτίζομαι α-π-ό-λ-υ-τ-α με το άρθρο σου..

  ευχαριστώ πολύ για την ψύχραιμη και ρεαλιστική αποτύπωση της πολιτικοοικονομικής λούμπας που βρισκόμαστε σαν χώρα, θα είμουν δε ιδιαίτερα ευτυχής, αν οι κυβερνητικοί αποδέκτες άκουγαν το "καμπανάκι" από το άρθρο-ξυπνητήρι σου..

 2. ΓΕΟ avatar
  ΓΕΟ 18/08/2012 18:45:41

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ,ΟΜΩΣ ΕΔΙΝΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ, ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΥΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΓΙΓΑΝΤΩΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΘΑΒΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ .ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΟΥΝ ΤΑΛΟΙΣΘΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ ΔΗΛ.Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΩΝ ΟΙ ΟΠΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ? ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ,ΑΚΟΜΗ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΕΠΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ.ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η ΛΑΘΡΟ, ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΕΣΑ ΔΡΑΧΗ ΕΞΩ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ,ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΘΗ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΙΣΩΣ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 18/08/2012 18:57:41

  Σ'ενα απο τα σεμιναρια που ειχα παρακολουθησει νεος ενας παο τους καθηγητες απαριθμουσε τους συντελεστες το management χρησιμοποιωντας τα δακτυλα του χεριου του 1}Σχεδιασμος2}Οργανωση3}Καθοδηγησ4}Ελεγχος και αφηνε τελευταιο τον αντιχειρα κοιτωντας μας να του πουμε ποιος ηταν ο τελευταιος , ποιο σπουδαιος συντελεστης ενος επιτυχημενου management οπουδηποτε και εαν εφαρμοστει αυτο πολυ περισσοτερο σε κυβερνητικο επιπεδο λογω του πολυσχιδους και δαιδαλωδους χαρακτηρα που εχει αυτο.Με τα πολλα αλλος ελεγε το ενα αλλος το αλλο ο καθηγητης στο τελος εξηγουσε οτι ο αντιχειρας το 5ο δακτυλο ηταν η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ο ποιο σπουδαιος συντελεστης λογω του οτι μπορουσε να συνδεθει με ολους τους αλλους συντελεστες !Χωρις αυτην ολα τα αλλα ειναι ασυνδετα ,μοναχικα ,ατελεσφορα !Με την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δενει η γροθια που ζητα ο Σαμαρας ''Να γινουμε ολοι μια γροθια ''ειπε προχθες στην Πυλο !Αριστα 10 ! για το αρθρο σας !

 4. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 18/08/2012 18:59:28

  δυστηχώς είναι πικρή διαπίστωση πως οι ιδεολόγοι μαχητές τρώνε χώμα και οι εως χθες απλοί παρατηρητές και παρατρεχάμενοι δρέπουν δαφνες
  οι αγώνες όμως κερδίιζονται από τους πρώτους

 5. kotstak avatar
  kotstak 18/08/2012 19:23:53

  Την δεκαετία 2000 – 2010 δανειζόμασταν περίπου 8 -10 δις ευρώ το χρόνο.
  Νέα δάνεια, εκτός από αυτά που παίρναμε για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων.
  Το χρήμα αυτό που δανειζόμασταν δημιουργούσε ένα ΑΕΠ.
  Το ΑΕΠ των δανεικών (“παρασιτικό” ΑΕΠ).
  Το ΑΕΠ που δημιουργείτο από τα δανεικά (“παρασιτικό” ΑΕΠ) ήταν περίπου 60 -70 δις ευρώ το χρόνο.

  Την δεκαετία 1990- 2000 η κατανάλωση εισαγόμενων ήταν μικρότερη, το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών παρουσίαζε μικρότερο έλλειμμα, δανειζόμασταν λιγότερα, επομένως και το ΑΕΠ των δανεικών (το "παρασιτικό") ήταν μικρότερo.

  Η ύφεση που έχουμε σήμερα, οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στο ότι μειώθηκε το ΑΕΠ των δανεικών (ή “παρασιτικό” ΑΕΠ) και αυτό έγινε επειδή μειώθηκαν τα δανεικά.
  Πιθανόν να έχουμε και αύξηση του “υγιούς” ΑΕΠ.

  Σε λίγα χρόνια το “ΑΕΠ των δανεικών” θα μηδενιστεί.
  Πρέπει να προβλέψουμε πολλά και να αναθεωρήσουμε απόψεις για πολλά.

  Θα το ξαναπώ: Φτιάξτε πρόγραμμα προσομοίωσης της οικονομίας.
  Το πρώτο πράγμα που θα κάνει το πρόγραμμα αυτό, είναι ότι θα ξευτιλίσει εντελώς τους αριστερούς.
  Αυτά που προτείνει η αριστερά, θα μας οδηγήσουν σε μισθούς 100 ευρώ το μήνα.
  Δεν θα ξαναμιλήσει για οικονομία αριστερός, ούτε θα κάνει υποδείξεις. —

  • Κομμουνι avatar
   Κομμουνι @ kotstak 19/08/2012 03:34:12

   Δεν μπορει να υπαρξει οικονομικο προγραμμα προσομοιωσης που να του βαλεις μειωση 30% μισθων και συνταξεων και 7% υφεση και να σου βγαλει θετικο πληθωρισμο. Επομενως, προγραμμα προσομοιωσης της αναρχοκαπιταλιστικης ελληνικης οικονομιας δεν μπορει να υπαρξει. Οσο για το οτι εμεις θα στειλουμε τον κοσμο στα 100 ευρω, εμεις θα περιμενουμε. Να δουμε που θα τους στειλετε εσεις και οι φιλοι σας. Απο 450 στα 330 εκ. ευρω κερδη η ΚΟΛΑ ΛΟΚΑ 3Ε και ευτυχως οι δυναμικες κινητοποιησεις απεκλεισαν το κλεισιμο των εργοστασιων στην Ελλαδα και το σταματημα εισαγωγης απο Βουλγαρια με την ετικετα made in EU. Το θεμα ειναι αν για μια μειωση των κερδων σου σκεφτεσαι να κλεισεις την επιχειρηση σου, αρνουμενος να γινεις μερος της εσωτερικης υποτιμησης (χαχαχα!) που τοσο υμνεις οταν ειναι μειωσεις τους μισθους του προσωπικου σου, το ερωτημα ειναι σε περιοδο υφεσης και ζημιων, τι επιχειρηση θα απομεινει στην χωρα; Απαντηση: ΚΑΜΙΑ. Και οχι, δεν φταιμε εμεις για αυτο, καπιταλακι.

 6. τσαλες avatar
  τσαλες 18/08/2012 20:16:07

  Μετά τα μέτρα τα οποία "διέρρευσαν " και μας τα ανακοίνωσαν τα ΜΜΕ, μετά την απίστευτη δήλωση Στουρνάρα για την ομπρέλα, δυστυχώς η κοινωνική έκρηξη είναι δεδομένη.
  Δυστυχώς είμαστε λιγότερο από το ένα βήμα πριν.
  Δυστυχώς το δάχτυλο πάτησε την σκανδάλη και τώρα απομένει ο χρόνο μέχρι η σφαίρα να βρει το στόχο.
  Κύριοι δυστυχώς επτωχεύσαμε.

 7. Κωνσταντίνα avatar
  Κωνσταντίνα 18/08/2012 20:30:56

  Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό άρθρο καθώς και για το χθεσινό του κ. Ροδινού.

 8. Α avatar
  Α 18/08/2012 20:56:07

  Τα κόμματα ως μηχανισμοί εξουσίας, είναι ένα παλιομοδίτικο μοντέλο, εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
  Μια κοινωνία σε κρίση, από τη μιά έχει ανάγκη την ανάδειξη σύγχρονων ανθρώπων που θα ηγηθούν και θα φέρουν αποτελέσματα στο έργο που θα τους ανατεθεί, από την άλλη τα καλοαναθρεμμένα παιδιά του κομματικού σωλήνα έχουν την απαίτηση να παρασιτοζωούν όπως πάντα.
  Όμως την νοοτροπία αυτή την διαιωνίζει η ίδια η κοινωνία που μόλις πριν από 2 μήνες στις εκλογές, ανέδειξε τα γνωστά ¨απολιθώματα¨ σε μεγάλο βαθμό, ενώ πολύ λίγοι είναι αυτοί οι ¨άξιοι¨ που κάθησαν στα έδρανα της βουλής.
  Ότι και να κάνει ο Σαμαράς αν δεν αλλάξει η ¨νοοτροπία¨ δεν αλλάζουν τα πράγματα.
  Τα καλύτερα προγράμματα να σου εκπονήσουν, τους καλύτερους ανθρώπους να σου φέρουν να τα υλοποιήσουν, αν η κοινωνία δεν είναι ώριμη και δεκτική σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, δεν γίνεται τίποτα. Μόνο με τους νόμους δεν γίνεται δουλειά (είναι γνωστό πως καταστρατηγούνται).

  Συμπέρασμα: Πρέπει πρώτα να ξυπνήσει η κοινωνία.

 9. Sherlok avatar
  Sherlok 18/08/2012 21:07:20

  Λετε οτι πρεπει να "ξυπνησουν" στο Μαξιμου και "να πουν την αληθεια στο λαο". Κατ' αρχας, γιατι νομιζετε οτι "κοιμουνται" ; Ξερουν πολυ καλα τι συμβαινει, απλως προσπαθουν να κερδισουν χρονο λογω προσωπικης ιδιοτελειας, ελπιζοντας οτι θα διασωθουν τελικα μεσα στο γενικο ευρωπαϊκο μπαχαλο. Κι ακομα, πως ειναι δυνατον "να πουν την αληθεια στο λαο", αφου υφαρπασαν την ψηφο του με ψεμματα ; Elementary my dear Watson.

 10. blue nile avatar
  blue nile 18/08/2012 21:15:34

  Δεν είναι εφικτό το παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα να μπορέσει να πράγματοποιήσει εκείνη την υπέρβαση που είναι απαραίτητη για να ξεπεραστεί η Κρίση.
  Πολύ περισσότερο τώρα που το μνημονιακό φορτίο πέφτει στις πλάτες του ασήκωτο.

 11. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 18/08/2012 21:29:03

  Οι λέξεις της γλώσσας μας ερμηνεύουν την ακριβή φύση όσων ονομάζουν.
  Η λέξη "ΠΑΡΑΤΑΞΗ" σχηματίζεται από την πρόθεση ΠΑΡΑ και το ουσιαστικό ΤΑΞΗ και προέρχεται από το ρήμα "ΠΑΡΑΤΑΣΣΩ". "ΤΑΣΣΩ" σημαίνει ορίζω μια θέση για κάποιο αντικείμενο. Το ΠΑΡΑ σημαίνει "ΔΙΠΛΑ ΣΕ". Άρα ΠΑΡΑΤΑΞΗ σημαίνει ότι οριζόμαστε/μπαίνουμε ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.
  Δίπλα, δηλαδή όχι απέναντι ή εναντίον του ή μακριά του, αλλά ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. Για να αντιμετωπίσουμε (αφού τα μέτωπά μας είναι στραμμένα προς την ίδια κατεύθυνση) ΜΑΖΙ τον Κίνδυνο, τον Εχθρό, την Πρόκληση.
  Στηρίζουμε και καλύπτουμε τον διπλανό μας γιατί και εμάς μας στηρίζει και μας καλύπτει. Στη δε φάλαγγα ο καθένας κάλυπτε με την ασπίδα του τον αριστερό του συμπολεμιστή.
  Σύμφωνα με την παραπάνω ανάλυση της λέξης ΠΑΡΑΤΑΞΗ, η Ν.Δ. δεν υπήρξε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ της "ΠΑΡΑΤΑΞΗ". Ο καθένας και η καθεμιά ενδιαφερόταν και ενδιαφέρεται (ακόμα και σε τοπικό επίπεδο) για ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ.
  Όσον αφορά τη σχέση της με τα ΜΜΕ, να θυμηθούμε το τι αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός Καραμανλής ο νεώτερος, όταν και ο "Ελεύθερος Τύπος" είχε γίνει ένα άχρωμο και άοσμο έντυπο πριν αποδεσμευθεί από τον εναγκαλισμό της Αγγελοπούλου. Κανένα μεγάλης κυκλοφορίας έντυπο, κανένα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, και ΟΛΟΙ οι υπουργοί και βουλευτές να τρέμουν, να κάθονται προσοχή και συχνά να γλείφουν τα κανάλια που τους κυνηγούσαν αυτούς και την κυβέρνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ, ψάχνοντας να βρουν κάτι για να τους κατηγορήσουν.
  Κάτι ακόμη.
  Κάθε βουλευτής να σταματήσει να απολογείται για τις πράξεις ή αβλεψίες των βουλευτών αυλικών και των υπουργών της παράταξής του από τη στιγμή που είναι αποκομμένος ο ίδιος από την αυλή και τα κέντρα αποφάσεων. Δεν υπάρχει λόγος να απολογείται ο βουλευτής ενός νομού για τα κατορθώματα των εκάστοτε αυλικών. Ο καθένας να αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες και να μη ζητά μια ολόκληρη παράταξη να καλύπτει ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ του. Το ΣΩΣΤΟ ΕΡΓΟ να υποστηρίζεται από όλους αλλά ΤΑ ΛΑΘΗ και ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΟΧΙ.

 12. Aris. A avatar
  Aris. A 18/08/2012 21:31:15

  Ο Σαμαράς από νωρίς ακόμα ως αρχηγός έδειξε με τις επιλογές προσώπων που έκανε ότι δεν είναι διατεθιμένος να κάνει ρήξεις και θα βαδίσει στον παλιό γνωστό δρόμο που βάδισαν οι προηγούμενοι και στο τέλος τους κατέστρεψε.

  Από την στιγμή που δεν κάλεσε προσκλητήριο ικανών και αποφασισμένων και δεν εμπλούτισε τις βουλευτικές λίστες με σοβαρά ονόματα που περιμένει να τα βρει τώρα για να στελεχώσει τις μυριάδες κρίσιμες κρατικές θέσεις.

  Το ποιο σημαντικό είναι ότι αν ανασυνταχθεί στοιχειωδώς το Πασόκ και δείξει κάποια σημεία ανάκαμψης ο πόλεμος που θα του γίνει από τα διαπλεκόμενα που νοιώθουν τον Βενιζέλο σαν το θυρωρό της πολυκατοικίας τους θα είναι ανηλεής.

  Σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός δεν υπήρχε ούτε όταν η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση ούτε τώρα.

  Το σακατιλίκι της παράταξης να προσπαθεί να βολέψει τους πολέμιους της πιστεύοντας ότι θα δείξουν ανοχή συνεχίζεται.

  Η ΝΔ δεν αναβαπτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια και παραμένει ένας εντυπωσιακά γερασμένος οργανισμός που δεν έχει τις δυνάμεις που απαιτούνται σε τόσο κρίσμες ώρες.

 13. κερας avatar
  κερας 18/08/2012 22:06:15

  Φακτορα αν και πολλες φορες με εχεις βγαλει απο τα ρουχα μου και σου χω μιλησει ασχημα,σου βγαζω το καπελο για αυτο το αρθρο!

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ κερας 18/08/2012 22:27:50

   O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ?

 14. rollin avatar
  rollin 18/08/2012 22:30:23

  Φακτορα συγχατηρια η ΝΔ δεν κοιταξε ποτε τον.κοσμο της σε πληρη σντιθεση με το ΠΑΣΟΚ οι δεξιοι παντα τσακωνοντε μεταξυ τους εχουν.την.τελευταια ευκαιρεια αν δεν μειωθει η ανεργια προβλεπω με λυπη μου το.λεω σνασυνταξη του ΠΑΣΟΚ

 15. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 18/08/2012 22:47:20

  Δυστυχώς δεν ειπώθηκε η αλήθεια όταν έπρεπε (προεκλογικά).
  Κι' η ώρα του θερισμού.... δεν θ'αργήσει...

 16. Κώστας ο Μακεδόνας avatar
  Κώστας ο Μακεδόνας 18/08/2012 23:20:16

  ........Όταν τα κόμματα πάψουν να ταυτίζονται με την εξουσία και γίνουν μηχανισμοί παραγωγής της πολιτικής που είναι η τέχνη του εφικτού τότε θα υπάρχει αποτελεσματικότητα ,προκοπή και ευημερία .Και για να συμβεί αυτό πρέπει : Να έχεις γερή ατμομηχανή διοικητικής εφαρμογής με μεγάλες δυνατότητες για να αντιστραφεί το κλίμα .Σήμερα δυστυχώς αποδείχτηκε ότι το σύστημα διοίκησης είναι διεφθαρμένο επί το πλείστον και αναποτελεσματικό. Κομματικά στελέχη δοκιμασμένα και αναποτελεσματικά δεν τα χρησιμοποιείς. Δημιουργείς γραμματείες μόνιμες από έμπειρα στελέχη που θα ελέγχουν την πορεία του έργου της κυβέρνησης , θα παρεμβαίνουν στα χρονοδιαγράμματα και θα αναφέρονται απευθείας στον πρωθυπουργό όταν υπάρχουν καθυστερήσεις από υπουργούς και υφυπουργούς στην παραγωγή πολιτικής και αποτελέσματος. Στην κατάσταση που βρισκόμαστε απαιτούνται στελέχη που θα εργάζονται για το εθνικό συμφέρον και όχι για πρόσθετες αμοιβές .Να κοπούν όλες οι πρόσθετες αμοιβές ,υπερωρίες ,οδοιπορικά και να αποδίδεται σε όσους συμμετέχουν στην ανόρθωση της πατρίδας έπαινοι για τη βοήθεια που προσφέρουν στον ελληνικό λαό . Όποιος δεν μπορεί , κωλύεται και δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με συμφέροντα απλά αλλάζει χωρίς χρονοτριβές .Ο χρόνος είναι χρήμα και οι αγορές τρέχουν ασταμάτητα όπως και τα χρέη τα δυσβάσταχτα .Οι συντεχνίες ,οι καιροσκόποι ,οι οσφυοκάμπτες και τα λαμόγια στην άκρη αλλιώς , αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια .

  • cls avatar
   cls @ Κώστας ο Μακεδόνας 19/08/2012 10:16:22

   +10000000

 17. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 18/08/2012 23:39:52

  Αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι φταίνε για την κατάντια της χώρας κυρίως από το 2000 και μετά, ο λαός δεν θα πιστέψει σε κανένα όραμα. Όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι οι βιαστές της εθνικής του αξιοπρέπειας, θα αρνείται απλά τα πάντα...

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ ΚΕΡΒΕΡΟΣ 19/08/2012 10:16:56

   Η υπακοή στήν Τρόικα καί η παράδοση τής χώρας στούς τοκογλύφους/ δανειστές/'συνεταίρους', μέ παράλληλη 'άφεση αμαρτιών' διακοσίων ετών σφουγγοκωλικής λαμογιάς, είναι αδύνατον νά εκληφθεί σάν όραμα όταν καθημερινά τό αδιέξοδο καί τό ψέμμα αποκαλύπτονται μέσα από τήν τσέπη καί τό στομάχι τού πολίτη-μέλλονα δουλοπάροικου.
   .....

 18. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 19/08/2012 00:19:34

  Αν και δεν συμφωνώ με την απαξίωση ως γενικό χαρακτηριστικό,η αλήθεια είναι οτι μερικές στιγμές μοιάζει ο Σαμαράς να είναι μόνος στη μάχη.Μέχρι ενός σημείου νομιζω οτι το φανταζόταν αλλά ίσως τον δεν τον ακολουθούν και όσοι αρχικά εκτιμούσε.
  Ακόμα και έτσι,η Ιστορία θα κρίνει ποιος αξίζει να μνημονεύεται στο μέλλον.

 19. sawas avatar
  sawas 19/08/2012 00:26:12

  1) Η δικαίωση του Νικολοπουλου? (είδε νωρίς το σκότος και βγήκε!)
  2) ...και η Ωδή στον Φαηλο

  Οψόμεθα

  ΥΓ Και στα 2 έχεις δίκιο......

 20. Factorx avatar
  Factorx 19/08/2012 00:33:06

  Δεν μου αρέσει να κυκλοφορείς ...γυμνός !!!!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Factorx 21/08/2012 01:29:45

   Δηλαδή τι να κάνει να ξαναβάλει το καπέλο ??????
   Χχαχαχαχαχαχα..................

   Φάκτορα

   Δεν ξέρω ποια είναι τα κίνητρά σου για αυτό το άρθρο............... αλλά δυστυχώς ΑΥΤΉ είναι η αλήθεια !!!!!!

 21. STEVE avatar
  STEVE 19/08/2012 04:32:10

  Στην πραγματικότητα όλα έχουν χαθεί ο Α.Σ. δεν μπορεί να φτιάξει ή να αλλάξει όλο το επιτελείο του, ούτε φυσικά να μαζέψει τους δικούς του υπουργούς και να τους μετατρέψει εν μια νυκτί σε ικανούς και αποτελεσματικούς.Η εμπειρία και η γνώση έπρεπε να είχαν αποκτηθεί χρόνια πριν για να είναι κάποιος έτοιμος να διοικήσει.Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος της Ν.Δ. τα τζάκια τελικά την καταστρέφουν δεν μπορείς να πιάσεις τον παλμό της κοινωνίας όταν δεν ζεις μέσα σε αυτήν όταν, δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται έξω όταν είσαι συνεχώς μέσα σε στούντιο καναλιών που σε αβαντάρουν.Οι νέοι δεν είχαν ποτέ θέση μέσα στην Ν.Δ. και αν είχαν έπρεπε να είναι γόνοι γνωστών κομματαρχών, υπουργών κ.λ.π. η λειψανδρία φαίνεται τώρα.

  • cls avatar
   cls @ STEVE 19/08/2012 10:14:29

   Μια νέα φωνή φάνηκε τα τελευταία χρόνια , ο Φαηλος, και αυτή την κάψανε στις συμπληγάδες των παλαιοκομματικών του Πειραιά. Ευτυχώς βεβαια υπαρχει το διαδυκτιο και δεν μπορούν να τη φιμώσουν.

 22. ΚΥΡΙΑΚΟΣ avatar
  ΚΥΡΙΑΚΟΣ 19/08/2012 08:18:01

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ?

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 19/08/2012 14:38:59

   χα χα χα!!!! Κάπου θα περνά...εποικοδομητικά τον καιρό του. Σίγουρα !! http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=5FZP_tx9GEk

 23. popolaros avatar
  popolaros 19/08/2012 09:34:17

  Δυστυχώς λείπει η Ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο.
  Οι ψυχολογικές επιθέσεις συνεχίζονται ασταμάτητα μέσω 'διαρροών' στα ΜΜΕ.
  Ο μέσος Έλληνας συνεχίζει να ακούει ότι αυτός φταίει και ότι αυτός θα πληρώσει.

  Ακούμε σχεδόν καθημερινά από τη νέα κυβέρνηση για μαχαίρια και τσεκούρια σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυξήσεις φόρων, κλεισίματα επιχειρήσεων, εξισώσεις πετρελαίων και χίλια δυο άλλα.

  Τίποτα δεν άλλαξε και όλα τα ίδια μένουν.
  ...και όχι τίποτα άλλο, δίνουν και άφεση αμαρτιών στο νεοΠασοκ, ότι καλώς έκανε ότι έκανε.

 24. roadrunner avatar
  roadrunner 19/08/2012 13:14:30

  Αν καταλάβα το άρθρο εστιάζει στην επικοινωνιακή διαχείριση και οργάνωση από το Μαξίμου.
  Δεν αρκεί.Θέλουμε ΟΥΣΙΑ.
  Να τιμωρηθούν και να πληρώσουν τα μεγαλολαμόγια εντός και εκτός πολιτικών κύκλων που έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια. Να πληρώσουν με δήμευση των περιουσιών τους, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τελεσιδικίες λόγω της εθνικά κρίσιμης συγκυρίας.. Δεν αρκεί ένας Άκης στη φυλακή.
  Το ελληνικό ζήτημα (όπως το αντιληφθήκαμε οι περισσότεροι καλόπιστοι και αμέριμνοι) το 2009, δεν είναι απλά θέμα αγορών, δεν είναι μόνο λογιστικό. Είναι κυρίως ηθικό.
  Αν η κοινωνία δεν δει να πληρώνουν ΧΤΕΣ οι υπαίτιοι της κρίσης, δεν θα αντέξει καμία άλλη θυσία.

 25. monomaxos avatar
  monomaxos 19/08/2012 14:18:29

  Πολύ ωραίο άρθρο.
  Όλα είναι θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης.

  π.χ. ο Σαμαράς ανεβαίνει στη Δ.Ε.Θ. και κάθετε δεν κάθετε μισή ημέρα.
  Δεν δίνει συνέντευξη, δεν πάει πουθενά.

  Ο Τσίπρας θα έρθει και θα μπαστακωθεί τουλάχιστον 2 ημέρες. Θα μας πρήξουν τα κανάλια με τις επαφές του, θα δώσει και την καθιερωμένη (περίπου 2 ώρες σε πανελλαδικό δίκτυο) συνέντευξη, θα πει τις αριστερές μπαρούφες του, θα λουφάξει για αυτά που τον πονάνε (λαθρομετανάστες κ.α.) αλλά θα είναι εκεί και θα το βλέπουμε όλοι ότι αυτός είναι εκεί και δεν κρύβεται.

  Μετά στις επόμενες εκλογές, στη Ν.Δ. θα γκρινιάζουν για τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που δεν προβάλουν τις θέσεις τους και που αβαντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ κ.τ.λ.
  και κάνουν πλήση εγκεφάλου στον Ελληνικό λαό σε βάρος της Ν.Δ.

 26. Mπουρμπου avatar
  Mπουρμπου 19/08/2012 15:08:22

  Eκεινος ο Πανος ο Καμμενος με τους ''Ανεξαρτητους'' του που ειναι ρε παιδια? Ανεξαρτητοποιηθηκαν τοσο πολυ που απεχουν τελειως απο το ''αθλημα''?
  Ουτε φωνη,ουτε ακροαση,μηπως και ουτε ματια λεω εγω...

 27. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 19/08/2012 15:23:53

  ...Δικαιολογημένος απόλυτα ο προβληματισμός και η διάθεση ...αφυπνιστικής κριτικής. Ωστόσο, με δεδομένη την απόλυτη πολιτική μοναξιά μέσα στην οποία υποχρεούται να κινηθεί ο κ. Α. Σαμαράς(λόγω του διανοητικού, ψυχικού, ηθικού χάσματος που τον χωρίζει από τον τον περίγυρο) και συνυπολογίζοντας επί πλέον και τις πιέσεις των ανεύθυνων συγκυβερνώντων - αντιπολιτευόμενων υπό το βάρος των οποίων καλείται να κινηθεί, λέω να γκρινιάξω λίγο αργότερα..... Θα περιμένω να πραγματοποιήσει τον κύκλο των επαφών με τους δανειστές-εκβιαστές τοκογλύφους όπως έχει προγραμματίσει (και στις οποίες έχει επενδύσει) και αμέσως μετά θα κριθεί , από το αν θα χαράξει με γενναιότητα τη νέα στρατηγική της σύγκρουσης και της ρήξης. Τώρα μου δίνει την εντύπωση οτι έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά (λάθος; σωστό;) στην απόσπαση πολιτικού οφέλους, πείθοντας τους δύσπιστους και προσβλητικούς εταίρους για τη φερεγγυότητά μας. Ας δούμε τι προτίθεται να κάνει, όταν πεισθεί για την αρνητική τους διάθεση και την αισχρή τους υστεροβουλία. Λίγες μέρες απομένουν. Υπομονή.

 28. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 19/08/2012 15:27:24

  καλό άρθρο,διαφωτιστικό!

 29. Γεωργία avatar
  Γεωργία 19/08/2012 22:56:49

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βρούτσης: ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε καινούργιος δεξιός Κουτρουμάνης, και μάλιστα και αυτός συνδικαλιστής όπου στοχεύει όποια κοινωνική ομάδα βρει, λες και δεν υπάρχουν προηγούμενες δηλώσεις του.

  Το ίδιο και ο Στουρνάρας. Αντί να κάτσει να δει πως θα καταπολεμήσει την ύφεση και την φοροδιαφυγή άρχισε να μιλάει για το...πολιτικό κόστος. Ποιος ο καθηγητής που έγραφε άλλα και εφαρμόζει άλλα.

  Όχι μας οδηγούν στα νύχια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα σε χειρότερες καταστάσεις. Δεν ξέρω τι γίνεται στο Μαξίμου, αλλά αν ήθελα την ίδια πολιτική θα ψήφιζα τους προηγούμενους.
  Καμμία δικαιολογία δεν έχουν πλέον, αυτοί και οι βουλευτές τους.
  Πως να το κάνουμε δηλαδή: το Δόγμα Λιτότητας είναι θανατηφόρο.

 30. ZORMPAS avatar
  ZORMPAS 20/08/2012 10:58:56

  Καταπληκτικό τό άρθρο σου ,αλλά μή ξεχνάμε τήν κατάργηση τής Αγροφυλακής ,τής Αγορανομίας,τήν συνένωση τού Δημοσίου ταμείου καί τής εφορίας ( ποιός θά εισπράξει ) ,τήν κατάργηση τών υπουργείων ναυτυλίας-τουρισμού -μακεδονίας , τού επανελέγχου τής δημοσίας διοίκησης καί τής τιμωρίας της καί άλλα πολλά..................

 31. chris avatar
  chris 20/08/2012 12:46:53

  Ο Σαμαράς μίλησε στην Πύλο το Δεκαπενταύγουστο για τις “δύσκολες ημέρες” που έρχονται
  Ενω αυτες που περασαμε μεχρι τωρα ηταν διακοπες ε;
  Ζητω το Ζαππειο IV
  και
  Κυρίως όμως η κυβέρνηση πρέπει να διηγηθεί πειστικά στον Λαό τη δική της αφήγηση για ένα καλύτερο μέλλον
  Παραμυθια λοιπον να μας πουν.

 32. irida avatar
  irida 20/08/2012 13:05:11

  Σιγά μην ξυπνήσουν!!
  http://thesprotia-news.blogspot.gr/2012/08/blog-post_19.html
  Κι ας έχουμε κι υπόψη τις παρατάσεις με μισθό κι επιμίσθιο που χω αναφέρει στο πόστ με τη..βαθμολογία των υπουργών.
  Και μετά θα κόψουν δώρα κλπ... Να τους χαίρεται ο Σαμαράς!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.