«Καημένε Μακρυγιάννη, να
11/04/2014 00:16
του Φαήλου Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Καημένε Μακρυγιάννη, να'ξερες»!

Μην ακούτε τις κραυγές τους. Η ηγεσία της Αριστεράς και οι προπαγανδιστές της θέλουν τους πατριώτες με ξυρισμένα κεφάλια κι άρβυλα στο πεζοδρόμιο. Τους κατασυκοφαντούν για να φεύγουν από την αστική Δεξιά και να εγκλωβίζονται στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες δεξιοί, συντηρητικοί ψηφοφόροι, ανακατεμένοι με θαυμαστές της χούντας, είτε της πρώτης, που απογύμνωσε αμυντικά την Κύπρο, είτε της δεύτερης, που την πούλησε, εγκαταλείποντας τους πολεμιστές, που έλιωναν στη μάχη, τιμώντας στην Κύπρο τα όπλα και τη στολή, που άλλοι ντρόπιαζαν στην Αθήνα.

Θέλουν τους νοικοκυραίους πατριώτες ή τους θυμωμένους ανέργους σε λογικές πεζοδρομίου και τσαμπουκά, που με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν στην ανομία και την απώλεια ζωών, ενώ δεν μας περισσεύουν Ελληνόπουλα. Αυτοί που τα θέλουν αυτά, αλήτικα και συκοφαντικά, ταυτίζουν καθετί πατριωτικό και εθνικό με τον φασισμό και τον ρατσισμό. Σε μια χώρα με συντριπτική πλειονότητα ορθόδοξων χριστιανών καθυβρίζουν κάθε έκφραση σεβασμού στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, συκοφαντώντας τον αρχαιότερο θεσμό του έθνους.

Σε μια χώρα όπου, με ποσοστά που αγγίζουν το 90%, ο λαός εμπιστεύεται πάνω απ’ όλα τις Ενοπλες Δυνάμεις του και τα στελέχη τους, που δεν είναι απλά «ένστολοι» -ένστολοι είναι κι ο θυρωρός της «Μεγάλης Βρεταννίας» ή οι σεκιουριτάδες- όποιος εκφράσει αυτή την απλή πραγματικότητα, μαζί με την πίστη και την αγάπη του σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας, τον αταξικό θεσμό, που είναι πάνω από τα κόμματα και ταυτίζεται μόνο με την πατρίδα και το ίδιο το έθνος, είναι κι αυτός «ακροδεξιός». Οι πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαχρονικά η πρωτοπορία του μαχόμενου έθνους, από τους μόνιμους κι έφεδρους ηγήτορες έως τον τελευταίο στρατιώτη, ναύτη κι αεροπόρο. Αυτούς πρώτους εμπτύουν οι ιδεοληπτικοί αμφισβητίες.

Οταν σε κάθε σοβαρή χώρα της Ευρώπης, της Β. Αμερικής και της Ωκεανίας η αστυνομία θεωρείται η εσωτερική φρουρά της δημοκρατίας και χαίρει σεβασμού από τους λαούς των χωρών αυτών, τις πολιτικές ηγεσίες και τους διαμορφωτές του δημόσιου λόγου, στην Ελλάδα τα σώματα ασφαλείας είναι ο σάκος πυγμαχίας κάθε αλητήριου ψευτοπροοδευτικού, κάθε ανόητου, που με ένα μαρκούτσι στο χέρι παριστάνει τον δημοσιογραφούντα, και η ανομία προπαγανδίζεται από κόμματα και «ιντελιγκέντσηδες». Μια επίσκεψη στη σελίδα των πεσόντων της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος, για όποιον έχει μισό δράμι φιλότιμο, τα λέει όλα.

Το σύνολο των εθνικών αγωνιστών, από την Εθνεγερσία του 1821 έως τον ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, με το παράξενο «δεξιόμετρο» που χρησιμοποιεί η μπαταλεμένη εγχώρια «πολιτική ορθότητα», σήμερα θα θεωρούνταν τουλάχιστον… χρυσαυγίτες.

Παραφράζοντας τον ποιητή, «καημένε Μακρυγιάννη, να 'ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου, το τζάκισες για να σε πουν ακροδεξιό οι εθελοντές γενίτσαροι».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/J.P. Morgan λοιπόν, από την άκρα ως τη βαλκανική «σοσιαλδημοκρατία» μας, βολεύεται πάρα πολύ με την ύπαρξη μιας λούμπεν Ακροδεξιάς. Διότι έτσι ετεροκαθορίζεται, έχει «μπαμπούλα» και συσπειρώνει τη βάση της. Και, φυσικά, μια νίκη, έστω με μία ψήφο που θα φύγει στην άκρα Δεξιά, δίνει στην Αριστερά το πολύτιμο μπόνους των 50 εδρών.

Υπάρχει όμως και η χαζοχαρούμενη «Δεξιά», που συγκατανεύει, τρέχει ξοπίσω από τις αριστερές νοοτροπίες και βλέπει το είδωλό της μόνο μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των εχθρών της. Αυτοευνουχίζεται.
Δεν καταπολεμάς τον ρατσισμό ασκώντας έναν αντίστροφο ρατσισμό εις βάρος της πλειονότητας και κάθε πατριωτικής φωνής, φτύνοντας πάνω στα σύμβολα, στις ιδέες και στους ήρωες του λαού μας, ασελγώντας πάνω στον χαρακτήρα και στις παραδόσεις του, στα ίδια τα συμφέροντά του.


Ποιος είναι μεγαλύτερος στρατολόγος της Χρυσής Αυγής, αν όχι αυτοί που επί χρόνια κώφευαν για το ότι είχαμε γίνει ξέφραγο αμπέλι και οι γειτονιές μας κι οι δημόσιοι χώροι αλώθηκαν από την ανομία και από πάνω καθύβριζαν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες; Ποιος είναι μεγαλύτερος αβανταδόρος των ελάχιστων αληθινών ρατσιστών, αν όχι αυτός που εξοργίζει, προσβάλλει την πλειοψηφία, επιβάλλοντάς της τις μειοψηφικές ιδέες του;

Να το ξαναπούμε, η έρμη η πραγματικότητα έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: υπάρχει. Θα την αγνοήσεις μια, θα σε σκουντήξει. Θα την αγνοήσεις δυο, θα σε σπρώξει. Θα την αγνοήσεις τρεις, θα σε κλοτσήσει στους δίδυμους αδένες.

Οπως ειπώθηκε, είμαστε χώρα κι όχι χώρος, είμαστε λαός κι όχι πληθυσμός. Θα έλεγα, είμαστε έθνος. Από τα τρία αρχαιότερα στην πιάτσα της Ιστορίας. Εχουμε παράδοση, ταυτότητα, εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν πράγματα που αγαπάμε, πράγματα που ανεχόμαστε και πράγματα που μας εξοργίζουν. Είμαστε ελευθερόφρονες, λίγο αναρχικοί, αλλά και νοικοκυραίοι. Κυρίως όμως δεν ανεχόμαστε να μας βρίζουν γι’ αυτό που είναι το πρόσωπό μας στον κόσμο, να μας πουλάνε νταβατζιλίκι, ενοχές. Ιδεολογική Στρατοχωροφυλακή που να μοιράζει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Οποιοι αγνοούν κάποια από τα παραπάνω και προσβάλλουν τη φιλοτιμία του Ελληνα, απλά, όπως λένε οι Γιάνκηδες, «είναι ικανοί ν’ αρπάξουν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης»…

Δημοσιεύεται στην "Δημοκρατία"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 11/04/2014 08:10:36

  Aγαπητέ Φαήλε , κατανοητή η πικρία σου. Παραφράζοντας κι εγώ τον ποιητή, «καημένε Φαήλε, να 'ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου, το τζάκισες για να σε πουν ακροδεξιό οι εθελοντές γενίτσαροι». Αν το είχες καταλάβει νωρίτερα, δεν θα το τζάκιζες... Όμως μη στενοχωριέσαι. Είσαι δυό γενιές νεώτερος απ' αυτούς που κυβερνάνε. Καλά αυτά που λες για το στρατό, αλλά υπάρχει και η κακή του πλευρά οπως ξέρεις που φέρνει τις χούντες, σε όλα τα κράτη. Διότι δυστυχώς ο στρατιώτης είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις διαταγές ζωωδώς και άνευ σκέψεως. Σε μερικά χρόνια που η διαδρομή σου ως πολίτη θα σε απομακρύνει επαρκώς απο την στρατιωτική σου θητεία, θα δείς τα πράγματα περισσότερο σφαιρικά και πολιτικά. Και τότε θα μπορείς να αποφασίζεις μόνος σου και να δίνεις εσύ τις διαταγές. Και κυρίως να μην ξεχνάς οτι όσο δίκιο έχεις εσύ, άλλο τόσο δίκιο έχει κι ο αντίπαλός σου που μάχεται για τα ίδια πράγματα με σένα αλλά απο τη δική του σκοπιά που είναι η σωστή κατ' αυτόν και τους πιστούς του. Μεγάλο σφάλμα σου αν τον υποτιμήσεις. Η Ιστορία δεν έχει αποφανθεί και το αρνείται πεισματικά, για το ποιός απ' τους δύο έχει το δίκιο. Αλλοίμονο αν πιστεύεις οτι το έχεις εσύ όλο και ο αντίπαλος τίποτε. Το ίδιο θα πιστεύει και κείνος.

 2. NEMESIS avatar
  NEMESIS 11/04/2014 08:36:04

  Σωστα. Τη Δεξια και την Ελλαδα που ειναι εννοιες εν πολλοις ταυτοσημες, δεν τις συμφερει η υπαρξη λουμπεν Δεξιας. Γιαυτο ομως η Δεξια πρεπει να παει στον Μελιγαλα και οχι στη μυκονο, στο Φενεο και οχι βολτα με τον γιωτη στον αϊ-στρατη και να πινει καφε στο Περαμα και οχι στο κολωνακι

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 11/04/2014 08:46:28

  "Το σύνολο των εθνικών αγωνιστών, από την Εθνεγερσία του 1821 έως τον ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, με το παράξενο «δεξιόμετρο» που χρησιμοποιεί η μπαταλεμένη εγχώρια «πολιτική ορθότητα», σήμερα θα θεωρούνταν τουλάχιστον… χρυσαυγίτες" Παρόλα αυτά θεωρούν τους επαναστάτες του 21 δικούς τους γιατί ο αγώνας τους ήταν λένε ταξικός κι όχι εθνικοαπελευθερωτικός (!!!). Πρέπει συνέχεια να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια ενάντια στα ιδεολογήματα της αριστεράς.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άπαντα Επιστάμενος 12/04/2014 15:03:54

   Καλή η υπενθύμιση για όσους ξεχνούν! Και δυστυχώς είναι πολλοί...

 4. Vesper avatar
  Vesper 11/04/2014 08:52:45

  Σωστά τα γράφεις.
  Κάποια στιγμή όμως να γράψεις και για τον τρόπο που η ίδια η ηγεσία απαξιώνει την αστυνομία και τους αστυνομικούς. Που με το πρώτο φτάρνισμα κάποιων αριστερών, στην ηγεσία προκαλείται τρικυμία, που λαμβάνει μορφή ενδοτισμού και υποτέλειας. Τα παραδείγματα, άπειρα. Εσυ τα γνωρίζεις και είσαι από τους ελάχιστους που έχουν το θάρρος να τα αποκαλύψουν.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ Vesper 11/04/2014 09:53:32

   Στην αστυνομία ειδικά αλλά και στο στρατό σήμερα φίλε μου Vesper η πλειοψηφία είναι Αριστερά γι αυτό η δεξιά ηγεσία παθαίνει τρικυμία με το πρώτο φτάρνισμα κάποιων αριστερών. Δεν την απασχόλησε ιδιαίτερα να αποκτήσει ισχυρά ιδεολογικά επιχειρήματα έναντι των αριστερών διότι πιστεύει πως "Οταν τρώμε δεν μιλάμε" για να τρώμε όσο το δυνατό περισσότερο. Δεν μπορείς να τάχεις όλα. Και τη μάσα, και την ιδεολογική υπεροχή... Είδες πως έχασε μονομιάς την ιδεολογική του "αριστερή" υπεροχή το ΠΑ. "ΣΟσιαλιστικό.Κίνημα", όταν βάρυναν απο την πολλή μάσα τα μεγάλα στελέχη του σαν τον Πάγκαλο? Πώς να το κάνουμε, ο πεινασμένος έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο να ζητάει ψωμί, ακόμα και να μας γίνεται δυσάρεστος. Δεν μπορούμε να τους αποκεφαλίζουμε όπως έκαναν παλιά οι άρχοντες...

 5. no justice avatar
  no justice 11/04/2014 11:41:45

  Ειχαμε κοινες παραδοσεις, γλωσσα, ακομα και κοινη λατρεια των θεων, παροτι η ιδεα του κρατος-πολη υπερισχυσε στην αρχαιοτητα. Και πολεμαγαμε υπερ βωμων και εστιων. Οταν οι κρατουντες σ'εκβιαζουν μεσω της Εφοριας και του παρανομου και αντισυνταγματικου ΕΝΦΙΑ και αλλων πολλαπλων αντισυνταγματικων διαταξεων, εσεις κυριε για πια πατριδα θα πολεμουσατε?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ no justice 12/04/2014 15:04:59

   Για αυτήν που αύριο θέλω να είναι καλύτερη για τα παιδιά μας.

 6. visaltis avatar
  visaltis 11/04/2014 12:12:54

  Δεν είναι απλό ούτε και εύκολο να κερδίσεις τον Έλληνα ξανά άμα τον πικράνεις..Πρώτα θα του εξηγήσεις και μετά θα τον πιάσεις στο φιλότιμο, όχι ανάποδα.Αλλιώς θα σου γυρίσει την πλάτη. Όσο νοικοκύριδες είμαστε τόσο επίσης αυτοκαταστροφικοί.Άλλο δουλεύουμε σκληρότερα και άλλο σε κοροιδεύω. Άλλο ομόνοια και άλλο ''προτεσταντισμός''. Τώρα πρέπει να καταλάβουν τα ''αδέρφια'' μας μέσα και έξω απο την χώρα μας οτι Έλληνας κάθε θρησκείας και ιδεολογίας δεν υπακούει στους γενικούς κανόνες της κοινωνικής μηχανικής, υπάρχουν παράμετροι που δεν μπαίνουν σε κείνα τα ωραία μηχανάκια υπολογισμού μελλοντικών αντιδράσεων βάση πιθανοτήτων και βγάζουν προτάσεις στρατηγικής.Αμετανόητοι μαλθακοί τεχνοκράτες!.Δε βαριέστε, θα είμαστε το μοναδικό έθνος της νέας τάξης που εξ΄ανάγκης θα μας παραχωρήσουν ιδιαιτερότητες αυτοδιάθεσης και έκφρασης.Σαν το Γαλάτικο χωριό ενα πράγμα με όπλο τους το χαίδεμα της περηφάνιας μας.Αλήθεια, πόσα ποιό πολλά θα δίναμε αν κάναν έστω μόνο αυτό παρά να θέλουν πρώτα τούτο να τσακίσουν?...Άφρωνες.

 7. ΒΜ avatar
  ΒΜ 11/04/2014 13:11:31

  "...καθυβρίζουν κάθε έκφραση σεβασμού στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, συκοφαντώντας τον αρχαιότερο θεσμό του έθνους." Την Εκκλησία του Δήμου εννοείτε; Αν όχι, μα δεν υπήρχε έθνος και προ Χριστού και Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας; Απλώς υπερβολή;

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 11/04/2014 17:08:38

  Mήπως όμως Φαήλε, εκτός από την Αριστερά, βολεύονται και κάποιοι "ξεκούραστοι", εντός της παράταξης, με το να κολλούν την ταμπελίτσα του ακροδεξιού, σε όποιον πραγματικά αξίζει και δουλεύει, άρα είναι δύσκολος εσωκομματικός αντίπαλος και πρεπει να παραγκωνιστεί ; Κάποτε λέγαμε να αποσυρθούν όσοι μετείχαν στο φαγοπότι, σκορπώντας δημόσιο χρήμα ... οι παλαιοκομματικοί, οι επαγγελματίες της πολιτικής, οι καρεκλοκένταυροι .. Και τώρα τί ; αναβαπτίστηκαν, όλοι αυτοί, στην κολυμβήθρα του χρυσαυγίτικου φόβητρου ; Αποκτώντας μάλιστα και προβάδισμα έναντι κάθε αξιόλογου στελέχους, αρκεί να το συκοφαντήσουν, αν έτσι τους αρέσει, ως ακροδεξιό, κατά το δοκούν ;

 9. Παύλος avatar
  Παύλος 11/04/2014 18:12:00

  Συγχαρητήρια, αγαπητέ Φαήλο. Συμφωνώ απολύτως με .....την πιο παλικαρίσια φωνή που ακούγεται εδώ και χρόνια στον Ελληνικό Δημόσιο λόγο! Μην τους φοβάσαι, όταν δεν είναι θραθρασύδειλοι, είναι χαζοχαρούμενοι αρνησιπάτριδες του συρμού !

 10. δημης avatar
  δημης 11/04/2014 18:20:39

  ++++++++++++++++++++++ ΩΣ ΠΟΤΕ;;;;;;; -Θα θέτουν την ατζέντα οι αριστεροί;;;; -Θα έχουν την σφραγίδα της "δημοκρατικότητας " της "τιμιότητας " του .."ανθρωπισμού " του "πολιτισμού " κλπ-κλπ ;;;;;;;;; -Οι οπαδοί των ολοκληρωτισμών οι..."συναγωνιστές " όπως αυτοαποκαλούνται μεταξύ τους να μας κάνουν μαθήματα ;;;;

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ δημης 11/04/2014 19:19:43

   Μέχρις ότου αναλάβουν τον αγώνα για εξασφάλιση μεροκάματου οι Δεξιοί.

 11. Νικήτας avatar
  Νικήτας 11/04/2014 18:36:13

  Ωραίες κουβέντες , ψυχωμένες. Καλύτερα που ήρθανε έτσι τα πράματα γιατί οι φωνές αυτές χρειάζονται στην Πατρίδα. Θεωρώ πως πολύ γρήγορα θα γίνει η μάχη της πατριωτικής ή όχι στροφής στην παράταξη ανάμεσα σε κεντροευρωπαικές άνευρες συνιστώσες και σε μας τους άλλους που λέμε για σημαία , Ορθοδοξία , οικογένεια . Βεβαίως και η μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού και ειδικά της παράταξης είναι παραδοσιακή ώς το κόκκαλο . Όπως όμως επι Μεταξά η ηγεσία ήταν αυτή που έπρεπε να μιλήσει εν ονόματι του λαού και μίλησε , έτσι και σε μας πρέπει να γίνει. Έλα όμως που η συσσωρευμένη ιδιοτέλεια έγειρε την πλάστιγγα στο συμφέρον χάνοντας την πορεία για πολλά μεγαλοστελέχη. Απόδειξη οι τρανταχτές περιουσίες και η αέναη εκπροσώπηση στα δημόσια πράγματα απο τους γόνους και τους επίγονους που εξασφαλίζει την διατήρηση και επαύξηση τόσο των περιουσιών όσο και της ισχύος . Αυτά τα στελέχη μέσω της ισχύς και τους παρατρεχάμενους κόλακες κρατάνε τα πόστα και καραδοκούν ώστε να μην επαναληφθεί κανένα απροσδόκητο όπως έγεινε με την εκλογή Σαμαρά απ΄ευθείας απο τον λαό . Πέρα απο αυτό χρειάζεσαι εντός των τοιχών για να ξανάρθει στο φώς το πατριωτικό στοιχείο που λοιδωρήθηκε απο όλους τους ορίτζιναλ εχθρούς και τους μασκαρέμενους σε φίλους . Εμείς που αγαπάμε αυτόν τον τόπο και προερχόμαστε απο τα σπλάχνα του μειονεκτούμε και ταυτόχρονα πλεονεκτούμε σε ένα σημείο : Τον πονάμε και έχουμε συνήδειση των πράξεων μας για το μέλλον του . Οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται και αυτή η αδιαφορία για τα αποτελέσματα των πραξεών τους που είναι πολεμικό πλεονέκτημα υπέρ τους ώστε να μας αντιμετωπίσουν με πυρηνικά τους στερεί την θυσιαστική συμπεριφορά που έχουν όλοι όσοι αγαπάνε και είναι αυτή που διαχρονικά δείνει την νίκη στους Έλληνες. Χρειάζεται νηφαλιότητα , παρησία , ακτημοσύνη , αγάπη και θυσιαστικό φρόνημα . Να μοιάσουμε δηλαδή στον σωτήρα Χριστό που ήταν είναι και θα είναι πάντα Αυτός που εμπνέει έτσι καθώς στέκεται μπροστά σε μας τα πρόβατα και οδηγεί. Για να νοιώσουμε λίγο την παρησία και την αγάπη του θα μεταφέρω τους Πατέρες που γράψανε πως στο πραιτώριο , του Ιησού το προσωπό του απο τα φλέματα των ρωμαίων δεν φαινότανε παραμένοντας ατάραχος δεχόμενος αγόγγυστα - αυτός ο Βασιληάς των βασιληάδων - τον εξευτελισμό και τα μαρτύρια. Τέτοιο είναι το προτυπό μας.

 12. visaltis avatar
  visaltis 11/04/2014 19:30:21

  Αχ ρε παιδιά τι να σας πω. Όλοι έχουμε τα δίκια μας. Τα παιδιά που γύρισαν από την πόλη πολύ τα αγαπώ. Έχει δυο χρόνια τώρα στο χωριό ήρθαν περίπου είκοσι άτομα με της οικογένειες τους. Λίγοι από Αθήνα κάνα δυο από Θεσσαλονίκη και μια οικογένεια από Γερμανία. Χρόνια φευγάτοι γύρισαν στα πατρικά τους σα ψάρια έξω από το νερό είναι. Ένας έκανε θερμοκήπια και βγαίνει στα παζάρια, ένας πρόβατα και μερικοί σπέρνουν τον καπνο.Λοιπόν, έχει ένα νεαρό ζευγάρι στην ηλικία μου περίπου έσπειραν δέντρα δίπλα σε μένα και θυμάμαι δεν ήξεραν που είναι τα σύνορα από το χωράφι και φέραν τον παππού να τους δείξει τα σημάδια. Στην αρχή τους έβλεπα μέσα στη ζέστη πάλευαν να σκαλίσουν να φρεζάρουν και να ποτίσουν η κοπελίτσα με ένα άσπρο καπέλο ψήνονταν μέσα στον ήλιο. Ε! τους πλησίασα μιλήσαμε λίγο και μου φέρθηκαν με πολύ σεβασμό σαν να μου έλεγαν ότι αναγνωρίζουν ότι δεν κατέχουν απόλυτα αυτό που προσπαθούν να κάνουν, μου είπαν και την ιστορία τους και τους συμπάθησα. Τους είπα πέντε συμβουλές που ήξερα και από τότε έχουμε καλές σχέσεις έξω στα χωράφια. Θέλω να πω ότι και αυτοί για αλλού ξεκίνησαν. Όλο το έθνος βασικά για αλλού ξεκίνησε. Υπάρχει όμως μαγιά και αυτοί δεν παίρνουν επιδοτήσεις κι όμως ξαναχτίζουν σιγά σιγά και μαθαίνουν μια χαρά και το χωριό τους δέχεται και όλοι συγχρονίζονται στα νέα δεδομένα. Τους ακούω που συζητάν πια χώματα είναι καλά και τι βγάζει καλύτερα που. Τους βλέπω που κάνουν ”αλλαγές” που λέμε στα ποτίσματα πως γλιστρούν στη λάσπη άλλα με τον καιρό το βήμα τους γίνεται ποιό σίγουρο και το πιάσιμο του χεριού τους ποιό δυνατό, ξυπνάν χαράματα να παν στη λαική-ειδικά τον Ιανουάριο. Η κρίση μας άλλαξε, ίσως όμως να μας έκανε ποιό σοφούς. ίσως να υπάρχει λίγος καλός σπόρος μέσα στην κοινωνία μας.. Βέβαια ας έχουν γνώση άπαντες πως όσο στωικοί και φιλεύσπλαχνοι είμαστε και δωρίζουμε σπόρους και λουλούδια ή φρούτα από το μπαξέ μας σε έναν περαστικό η ελεούμε με ότι έχει ο καθένας μας και σιωπούμε όχι γιατί δεν ξέρουμε αλλά γιατί ξέρουμε και δίνουμε τόπο στην οργή και σταυροκοπιόμαστε στο κακό το μάτι και ήσυχα αφουγκραζόμαστε τα σημεία των καιρών. Άλλο τόσο για αφορμή ασήμαντη συνήθως με δόντια σφιγμένα και ας είναι το αποτέλεσμα αβέβαιο όπως ένα κοίταγμα περίεργο ένα νεύμα μια προσβολή ασήμαντη για άλλους λαούς γυρνάμε τον κόσμο ανάποδα και Γαία πυρί μειχθήτω.Για αυτό λουφάζουμε γιατί ξέρουμε τον κακό μας εαυτό το θηρίο μας, το έχουμε ζήσει όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα θρησκείας η πολιτικού φρονήματος μέσα στις παρέες μας στα σπίτια μας στις δουλειές μας στα αντρόγυνά μας, μέχρι και τα παιδιά μας δε τα μαλώνουμε άμα τα πιάσουν τα διαόλια τους που λέμε” ασ΄το πρώτα να ηρεμήσει΄΄ λέγαν οι μανάδες μας στον πατέρα μας. Μα καλά, θα λένε ύστερα οι τιμητές του δικαίου των λαών και άξιοι οστεοφύλακες του Σαμαέλ” τόσα σας κάνανε για αυτό βρήκατε αφορμή να πιαστείτε ?για ένα ξερονήσι που έχει απάνω του κατσίκες?”.Αμ΄δε στα παν καλά ξάδερφε!.

  • ΕΚΤΩΡ avatar
   ΕΚΤΩΡ @ visaltis 11/04/2014 21:52:38

   Ψεύδεσαι συνηδητα και ασυστολα φιλτατε!! Στο δικο μου χωριο (Σκουταρι Σερρων)πολλοι προσπαθησαν να ριζωσουν αλλα δεν τα καταφεραν . 5-6 ''μπλεξαν''με ροδια !!!που αποδειχθηκε απατη γιατι ο χυμος του ροδιου στην Τουρκια ειναι τζαμπα. Μερικοι μπλεξαν με θερμοκηποια!!!!πανωλεθρια και εκει η Βουλγαρικη ντοματα και η Ολλανδικη ειναι τζαμπα Καποιοι πιο εξυπνοι ασχοληθηκαν με την πτηνοτροφια. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τα αυγα της Πολωνιας κοστιζουν 0,07 eur Eκεινοι που κλαινε ακομη, ειναι αυτοι που ειπαν να ασχοληθουν με τα ''ακακα προβατακια'....3 eur το κιλο και αν θελουν !!! το αρνακι γαλακτος!!!... γιατι υπαρχουν και τα Σκοπιανα και τα Βουλγαρικα με με 2,5. Αν θελει ο Αντωνης Σαμαρας να μεινει στην Ιστορια πρεπει αυτο το προβλημα να λυσει . ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ visaltis 11/04/2014 22:55:22

   Αδελφέ,πολύ θα ήθελα να μάθω,ποιοί είναι οι οστεοφύλακες του Σαμαέλ;

 13. Λούκιος avatar
  Λούκιος 11/04/2014 22:57:47

  Πρέπει να σε αγαπάνε πολύ στο ANTINEWS Φαήλο για να αναρτούν ακόμη τα τόσο ασύμβατα με το νέο κομματικό και ιδεολογικό look κείμενά σου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Λούκιος 12/04/2014 15:09:07

   Εσένα να δεις αγάπη που σου έχουν για να αναρτούν τόσο μεγάλες εξυπνάδες που γράφεις...

 14. Χρήστος Σακελλαρίου avatar
  Χρήστος Σακελλαρίου 11/04/2014 22:57:58

  Τον Μακρυγιάννη, τον έχεις διαβάσεις άραγε και τον αναφέρεις, κ. Φ. Κρ.;

 15. visaltis avatar
  visaltis 12/04/2014 03:24:15

  Φίλε μου κοντοχωριανέ έχεις και συ τα δίκια σου δε σε κατηγορώ, έτσι είναι. Τα παιδιά που γύρισαν πάντως προσπαθούν δε μπορούν να κάτσουν με ανοιχτές παλάμες και να κοιτάζουν τον ουρανό ούτε είναι και σίγουρο πως θα τα καταφέρουν. μόνο το σίγουρο η προσπάθεια.
  Φίλε Κυθήριε πραγματικός οστεοφύλακας του Σαμαέλ δεν υπάρχει, ποιητική αδεία το είπα και εξηγούμε, είναι όποιος θέλει τρέφει και υποστηρίζει την κατάπτωση την θλίψη και την έλλειψη ελπίδας και γιατί όχι και την απώλεια της εθνικής μας περηφάνιας. Το ξεχαρβάλωμα της δύναμης που καβαλάμε και κουβαλάμε μέσα μας ως έθνος ως οντότητα με τα στραβά μας και με τα όλα μας, δύναμη που δε συνδέεται με κόμματα και πρόσωπα-μακριά από μένα η σύνδεση με τέτοιες καταστάσεις- αλλά ρέει ισόποσα σε όλους μας και ψάχνει από κάπου και κάτι να πιαστεί. Πώς έλεγε δε θυμάμαι ακριβώς και να με συχωρέσετε ένας άλλος του εικοσιένα..λέει "με φοβέρες καλοπιάσματα και ξεγελάσματα τους μάζεψα να πολεμήσουν" Εθνικής μας αυταπάτης κάποιος θα πει, έ εγώ λέω εθνικής μας περηφάνιας. Καθένας και η γνώμη του καθένας και η γκλάβα του.΄ Καλή δύναμη σε όλους σε ότι και αν κάνετε.

  • ΕΚΤΩΡ avatar
   ΕΚΤΩΡ @ visaltis 12/04/2014 11:48:30

   Εχεις καμια σχεση με το περιφημο μπλοκ που δυστυχως σταματησε τον VISALTI???

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/04/2014 08:30:22

  Δεν ωφελεί η οργή και η κραυγή όταν υποχωρείς ενώπιον του εχθρού.Η απόφαση να μην κατέβει ο Φαήλος στο ευρωψηφοδέλτιο ήταν υποχώρηση ενώπιον του εχθρού. Εάν επεβλήθη από το κόμμα - τα παρασκήνια δεν τα ξέρουμε - είναι η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των όσων έγραφε εδώ και καιρό περί ενοχικής και φοβικής δεξιάς και ότι αυτά ισχύουν και επί Σαμαρά.

 17. Fiscal avatar
  Fiscal 12/04/2014 10:43:14

  Φαήλο, τον Αύγουστο του 1974(Β' Αττίλας) δεν είχαμε Χούντα αλλά κυβέρνηση εθνικής ενότητας Δεξιάς - Κέντρου. Ο Γ.Μαύρος δεν είπε μετά την αποτυχία των συνομιλιών της Γενεύης το περίφημο " η Κύπρος κείται μακράν"; Ποιοί "πούλησαν" τους αγωνιστές και τους εγκατέλειψαν;

  • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ @ Fiscal 12/04/2014 19:00:12

   Σωστή η παρατηρηση σου αλλά νομίζω ότι το "κείται μακράν" το είπε ο Καραμανλής. Πάντως, το θέμα Κύπρου ας το αφήσουμε..πονάει όλους, αυτούς που τους "πιασανε κορόιδα", αυτους που το "είχαν συμφωνήσει" και τα απλά παιδιά της Ελλάδας που κάνανε την θητεία τους στην Κύπρο και πολεμήσανε σαν σκυλιά του πολέμου για την Πατρίδα ( η οποία τους αναγνώρισε 30 χρόνια μετά). Ακόμα και την ΕΟΚΑ την χωρισαν σε Α και Β....!!! Οποιον ρωτησείς κυπριο που να ήταν δικός του στην ΕΟΚΑ (άρα όχι κυπριο που να ήταν στο ΑΚΕΛ...) θα σου πει οτι η ΕΟΚΑ ηταν ΜΙΑ. και στις δυο περιπτώσεις θέλανε την ΕΝΩΣΗ.

   • gikon avatar
    gikon @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 12/04/2014 21:02:49

    Το "κείται μακράν", το είπε ο, τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Μαύρος. Τελεία και παύλα στη βασιλοχουντική προπαγάνδα.

    • loyal subject avatar
     loyal subject @ gikon 14/04/2014 00:35:51

     Για την επισκεψη Καραμανλη στην Αμερικη το καλοκαιρι του 74, δηθεν για 'εξετασεις' στο Μεμοριαλ, δεν εχεις ακούσει ποτέ να φανταστώ..;

     • gikon avatar
      gikon @ loyal subject 14/04/2014 09:47:11

      Το θέμα μας είναι το "κείται μακράν" και ποιος το είπε. Αν και όλα αυτά, τα έχει λύσει η Ιστορία, μείνε στο συγκεκριμένο και άσε τις στρεψοδικίες και τις χουντοβασιλικές γραφικότητες, περί ανάμειξης Καραμανλή στον διαμελισμό της Κύπρου.

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Fiscal 14/04/2014 09:42:59

   Ο Αττίλας 1 , η πρώτη εισβολή τωντούρκων έγεινε στις 20 Ιουλίου με δικτατορική κυβέρνηση και πρόεδρο τον ιωννίδη , τον προδότη ιωαννίδη δεξί χέρι και έμπιστος του παπαδόπουλου . Του λέγανε πρόεδρε έρχονται τα αποβατικά και απαντούσε πως κάνουνε άσκηση διότι έτσι τον διαβεβαίωναν οι αμερικάνοι. Και βεβαίως το νησί ήταν απροστάτευτο παρόλο τον ηρωισμό των ελάχιστων στρατιωτών που βρέθηκαν με όπλο γιατί ο λεβέντης ο παπαδόπουλος είχε αποσύρει την μεραρχία που το φύλαγε , ο πατριώτης τρομάρα του που ακόμα υπάρχουν δεξιοί που πίνουν νερό στο ονομά του του προδόταρου , του κομπλεξικού τυράννου. Στις 24 Ιουλίου και υπο το βάρος των εξελίξεων φύγανε νύχτα , κυριολεκτικά οι δικτάτορες φέρνοντας τον Καραμανλή να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά. Και φυσικά δεν μπορούσε να κάνει και πολλά , στην ουσία τίποτα , με διαλυμένο το κράτος αλλά και τον στρατό χάρη στην εθνοσωτήριο επανάσταση . Με δεδομένη λοιπόν την διάλυση , την απόσταση αλλά και τον φόβο επεισοδίου στα σύνορα απο τους τούρκους , στρατός δεν μπόρεσε να πάει στο νησί σε μέγεθος ικανό για να τους πετάξει στην θάλασσα εκτός απο τους ήρωες που θυσιαστήκανε και αφού το μάθανε οι τουρκαλάδες κάνανε και τον αττίλα 2 τον αύγουστο με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο Φαήλος έχει απόλυτο δίκηο στην τοποθέτηση του.

 18. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 12/04/2014 10:57:14

  Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες. (λαϊκή παροιμία).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.