#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2013 14:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κέρδη και ζημιές από το καλοκαιρινό μπρα ντε φερ με την τρόικαΈνας μήνας σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σφραγίζεται από την απόφαση του αποψινού Eurogroup για την εκταμίευση δόσης 2,2 δις ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής δόσης 8,1 δις που έπρεπε να έχει πάρει η Ελλάδα. Όμως, οι συνεχείς καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, ήταν αυτές που σημάδεψαν την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα. Οι δανειστές αισθάνονται ότι τους κοροϊδέψαμε επί ένα σχεδόν χρόνο, όταν και δεν έγινε καμιά απόλυση αλλά και καμιά κινητικότητα, αν και τα είχαμε υποσχεθεί και τα δύο. Το «ταμπού» της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο, δεν πειράχτηκε μήνες τώρα παρά το γεγονός ότι υπήρχε η υπογραφή τριών κομμάτων για να υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση που θα περιελάμβανε και απολύσεις και διαθεσιμότητα και μετακινήσεις σε κλάδους που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Το «ατυχές» για την Ελλάδα θέμα θα αποτελέσει το κύριο σημείο της σκληρής κριτικής που θα δεχθεί ο Γ. Στουρνάρας απόψε από τους υπουργούς Οικονομικών. Και είναι φοβερό: Ενώ πάει καλά στα μακροοικονομικά της η Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει μια ακόμη «μαύρη τρύπα» στο πρόγραμμα μετά από αυτό της αδυναμίας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Η μη λήψη αποφάσεων για το Δημόσιο, πλην ίσως της κίνησης Σαμαρά να κλείσει η ΕΡΤ, στιγματίζει την προσπάθεια της χώρας να δείξει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο κι ότι μπορεί να διεκδικήσει θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση ή ακόμη περισσότερο, ένα γενναίο κούρεμα του χρέους.

Αν θα ήθελε να πει κανείς για τα κέρδη από τη διαπραγμάτευση, αυτά είναι φυσικά η μη λήψη νέων μέτρων που αφορούν μισθούς και συντάξεις. Διότι ποτέ δεν ήταν κάτι τέτοιο δεδομένο, ακόμη κι αν η κυβέρνηση επιμένει ότι δε μπορεί να δεχθεί περικοπές.

Το δεύτερο κέρδος είναι ότι διασώζονται οι συντάξεις των απόστρατων αλλά και οι μισθοί των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Επίσης, δεν θα επιβληθεί ο φόρος δύο τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων προκειμένου να καλυφθεί η τρύπα στον ΟΑΕΕ. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε απολύσεις.

Τέλος, υπάρχει ελπίδα στην αποψινή συνεδρίαση να βγει κάτι καλό για τον ΦΠΑ στην εστίαση αν και δεν είναι ευοίωνες οι προβλέψεις.

Γι’ αυτά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις ιδιαίτερα σημαντικές που θα αλλάξουν τη ζωή πολλών πολιτών. Κατ’ αρχάς ξεκινά (εκτός κι αν κάνουμε πάλι την πάπια) η διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων ενώ άλλοι τόσοι πρέπει να βρεθούν με τη νέα χρονιά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπαιδευτικοί είναι οι βασικές πηγές άντλησης ονομάτων που θα γίνουν διαθέσιμοι για 8 μήνες, στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και σχεδόν οι μισοί θα απολυθούν.

Επίσης, εφαρμόζεται ένα χρόνο νωρίτερα ο Φόρος Πολυτελείας, ο οποίος θα πλήξει τους σκαφάτους, όσους έχουν πισίνες και όσους διαθέτουν αυτοκίνητο πάνω από 1.950 κυβικά. Για αυτοκίνητα μέχρι 2.500 κυβικά ο φόρος φτάνει το 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης και για αυτοκίνητα πάνω από 2.501 κυβικά στο 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης.

Για ένα Ι.Χ. 2.000 κυβικών που έχει συμπληρώσει πάνω από 5 και μέχρι 10 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία, ο φόρος πολυτελείας θα είναι 308 ευρώ το χρόνο. Για αυτοκίνητο 3.000 κυβικών ηλικίας έως και 5 ετών, ο φόρος θα είναι 1.780€. Εξαιρούνται τα επιβατικά άνω των 10 ετών και τα αυτοκίνητα αναπήρων

Το σχέδιο για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης το 2014 περιλάμβανε και τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Αλλά οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν το τέλος παραμονής πλόων και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επηρεαστούν ή όχι.

Πισίνες (εσωτερικές και εξωτερικές): Ο φόρος θα επιβάλλεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. Σε πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων, ο φόρος που θα προκύπτει είναι 960 ευρώ ετησίως και σε πισίνα 50 τ.μ. θα είναι 1.600 ευρώ.

Αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα: Ο φόρος θα αντιστοιχεί στο 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης.

Άλλο επώδυνο μέτρο είναι ότι από το 2014 καταργούνται οι εξαιρέσεις ασφάλισης στον ΟΑΕΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες αυταπασχολούμενοι σε χωριά ή επιστήμονες με δικό τους «ειδικό Ταμείο» θα μπουν στν ΟΑΕΕ, για να καλύψουν την τρύπα των 600 εκατ.

Στη ζυγαριά της «χασούρας» περιλαμβάνονται οι περικοπές κατά 100 εκατ. ευρώ επιπλέον στα εξοπλιστικά αμυντικά προγράμματα του Εθνικής Αμύνης, ώστε να μη μειωθούν οι συντάξεις.

Κόβονται τέλος παροχές του ΕΟΠΥΥ ενώ οι κλινικάρχες και τα διαγνωστικά κέντρα θα πληρώσουν 500 εκατ. ευρώ ως επιστροφή από τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν.

Και μην ξεχνάμε και το Φόρο Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014 ο οποίος, αν ισχύσει το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν τον λες και δίκαιο. Αντίθετα, 6 εκατ. Έλληνες θα πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο, ακόμη και για το… κοτέτσι ή τον κήπο στο χωριό, και μάλιστα χωρίς αφορολόγητο όριο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Samios avatar
  Samios 08/07/2013 15:12:01

  Στη ζυγαριά της χασούρας βέβαια τα 100εκατ. απο τα εξοπλιστικά μπορεί να βαρύνουν τόσο οσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς.
  Κι αυτό γιατί πρόβλεψη αγοράς δεν υπάρχει και άρα θα κοπούν απο την ήδη προβληματική συντήρηση των μέσων.
  Με διαθεσιμότητες στα ιστορικά χαμηλά, κυβέρνηση δήθεν πατριωτική αποφασίζει να ρισκάρει την εθνική ασφάλεια για να μη χρειαστεί να θέσει μια κόκκινη γραμμή στις απαιτήσεις.
  Τι χειρότερο μπορεί κανείς να περιμένει ή να φοβηθεί απο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ?
  Μπράβο Αντώνη πατριώτη!!!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Samios 08/07/2013 19:04:44

   Οχι.Το κανει αυτο για να διατηρησει τις συνταξεις των αποστρατων που κατα τα άλλα παριστανουν τους πατριωτες αλλά δε βγαζουν κιχ τωρα που διατηρουνται οι συνταξεις τους εις βαρος της εθνικης αμυνας.
   Το πιο γελοιο πραγμα στην Ελλαδα των τελευταιων ετων ηταν παντα οτι μετα απο μια διεθνη κριση αφου ολοι ελεγαν οτι χρειαζονται αμυντικες δαπανες προσθεταν και πρεπει να αυξηθουν οι αμοιβες των αξιωματικων και των αποστρατων.

 2. Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
  Για τα Μπάζα Είμαστε. 08/07/2013 17:28:02

  Μήπως κάποιος μπορεί να μας ενημερώσει αναλυτικά για το που ακριβώς προορίζονται αυτά τα 8,1 δις και πως και που θα κατανεμηθούν αυτά τα αρχικά 2,2 δις ;
  Θεωρώ πως έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε .

  • αΠύθία avatar
   αΠύθία @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 08/07/2013 18:35:44

   Μα τι ερωτήσεις είναι τώρα αυτές;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 08/07/2013 19:05:24

   Προοριζονται βασικα για την πληρωμη τοκων και παλιων ομολογων.

   • άστα να πάνε avatar
    άστα να πάνε @ ψυχραιμια 09/07/2013 12:30:33

    κατά 92%

 3. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 08/07/2013 17:49:08

  Θα το επαναλάβω ως απόστρατος: η σύνταξη μου από τις 1/8/2012 αναπροσαρμόστηκε στο νέο μισθολόγιο ενώ έχει έρθει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επικαιροποημένη Ατομική Πράξη Αναπροσαρμογής της σύνταξης μου.
  Πρόσθετες φυσικά είναι και οι γενικές περικοπές που είναι άνω των 1000 ευρώ, στο ΜΙΚΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ και όχι στο καθαρό.

  Αυτά προς διευκρίνηση και αποκατάσταση της αλήθειας.

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Γιάννης Ιωάννου 09/07/2013 10:21:16

   Αγαπητέ κ Ιωάννου
   Μας ενημερώνετε για τα ποσά , που σας ¨έκοψαν¨ , αλλά δεν μας ενημερώνεται πόσα λαμβάνατε (συνολικά) προ πτώχευσης , και πόσα λαμβάνετε σήμερα μετά πτώχευση .

   • Γιάννης Ιωάννου avatar
    Γιάννης Ιωάννου @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2013 12:20:20

    Και εσείς τι επαγγέλεστε μιας και ρωτάτε;

    • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
     ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ Γιάννης Ιωάννου 09/07/2013 17:07:59

     με τι επάγγελμα παίρνω την απάντηση ?

 4. A.M avatar
  A.M 08/07/2013 18:29:54

  Πολύ ξύλο μας ρίξανε (όπως πάντα), αλλά τις φάγαμε κι όλας.....

 5. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 08/07/2013 18:45:12

  Γιάννης Ιωάννου είπε:

  08/07/2013 στις 5:49 pm


  Θα το επαναλάβω ως απόστρατος: η σύνταξη μου από τις 1/8/2012 αναπροσαρμόστηκε στο νέο μισθολόγιο ενώ έχει έρθει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επικαιροποημένη Ατομική Πράξη Αναπροσαρμογής της σύνταξης μου.
  Πρόσθετες φυσικά είναι και οι γενικές περικοπές που είναι άνω των 1000 ευρώ, στο ΜΙΚΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ και όχι στο καθαρό.

  Αυτά προς διευκρίνηση και αποκατάσταση της αλήθειας.
  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΠΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 09/07/2013 17:11:08

   ξεφτιλίστηκε η σύνταξη , με 2.200 χιλιάρικα , πως να ζήσεις ?

   • Γιάννης Ιωάννου avatar
    Γιάννης Ιωάννου @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 09/07/2013 22:45:48

    Λέτε φληναφήματα κύριε.
    Η σύνταξη του αποστράτου βγαίνει στο 70-80% του τελευταίου βασικού μισθού και χρόνου υπηρεσίας σε σχέση με αυτόν που είναι εν ενεργεία. Στο ποσό αυτό αφαιρούνται και όλες οι εισφορές που έχουν ψηφισθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

    Όταν λοιπόν ο ΓΕΕΘΑ παίρνει 1870 ευρώ βασικό, πως είναι δυνατόν ο απόστρατος να παίρνει 2200 ευρώ;

 6. yianna avatar
  yianna 08/07/2013 18:50:35

  Από την διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τις απολύσεις ξανά πίσω στη μονιμότητα. Ως πότε θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας δεν έχω καταλάβει.
  Σήμερα μόλις πληροφορήθηκα ότι διάφοροι σύμβουλοι στους δήμους εξακολουθούν και παίρνουν μισθούς εξωφρενικούς. Θα συνέλθουμε ποτέ?
  Και να μην ξανακούσω για εκβιαστές Γερμανούς και τρίχες γιατί χειρότερους εκβιασμούς από αυτούς που κάνουν οι συνδικαλισταράδες του Δημόσιου Τομέα, οι βουλευτές, τα κόμματα και οι κομματάρχες δεν υπάρχουν.

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/07/2013 19:51:58

  "Ενώ πάει καλά στα μακροοικονομικά της η Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει μια ακόμη «μαύρη τρύπα» στο πρόγραμμα μετά από αυτό της αδυναμίας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Η μη λήψη αποφάσεων για το Δημόσιο, πλην ίσως της κίνησης Σαμαρά να κλείσει η ΕΡΤ...".

  Πολύ μαλακά το θέτεις Φάκτορα. ΠΟυ την είδες την καλωσύνη στα μακροοικονομικά;
  Ας πούμε κάποτε την αλήθεια στον τόπο αυτό: Τα δεδομένα μιλούν.

  1) Αν εμφανίζεται πλεόνασμα είναι γιατί η κυβέρνηση δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της σε ιδιώτες και ειδικά στους πολίτες που χρωστάει. Προτεραιότητα έχουν οι ξένοι δανειστές. Οι ΞΕΝΟΙ!!! πριν από τους πολίτες από τους οποίους ζητούνται όλο και περισσότεροι φόροι, πως καλείται αυτό για μιά (οποιαδήποτε) κυβέρνηση; Εθνική κυβέρνηση;
  2) Με εξάιρεση την ΕΡΤ, Κίνηση που όμως έγινε δίχως προγραμματισμό και σχέδιο (κάτι θυμίζει αυτό) έτσι ώστε να μην σιωπήσει η φωνή της Ελλάδας, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει διαρθρωθεί στο ελεεινό αυτό κράτος. ΤΙΠΟΤΑ. Αν "έκτιζαν" με πρόγραμμα και σχέδιο μακροχρόνιο, δεν θα άνοιγε ρουθούνι αλλλα μόνο κατεδαφίζουν οριζοντίως. Από πότε οι οριζόντιες απολύσεις με μόνο κριτήριο τον αριθμό που επιτάσσει η ξένη Τριμερής αποτελούν μεταρρύθμιση;

  Τι λέμε τώρα; πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο. Το νταχτιρτνί θα ξεκινήσει την επομένη των Γερμανικών εκλογών, όταν δεν θα μας χρειάζονται για την ομαλή (προς τις εκλογές τους) πορεία.
  Βήμα πρώτο της Γερμανίας: Άρνηση του ευρωοομολόγου
  Βήμα δεύτερο: Άρνηση κουρέματος του ελληνικούς χρέους.

  • perastikos avatar
   perastikos @ Νίκος Αργεάδης 09/07/2013 08:28:29

   Βήμα τρίτο: ?
   Βήμα τέταρτο: ?

   • Παραμύθι με καλό τέλος avatar
    Παραμύθι με καλό τέλος @ perastikos 09/07/2013 21:13:53

    Βήμα τρίτο και βήμα τέταρτο, Αντώνη τους στέλνεις!

 8. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 08/07/2013 20:27:59

  Αν ηθελε η κυβερνηση το εφτιαχε......το κρατος, αλλα ειναι ΟΜΗΡΟΣ των καθε λογης μπαλασοπουλων φωτοπουλων που εξεθρεψε το κομματικο κατεστημενο. Αν δεν συμμαζευτει το.........ξεχειλωμενο κρατος που δημιουργησαν τοτε ειναι σιγουρο οτι μετα τις γερμανικες εκλογες θα την κανουμε απο μονοι μας. Ερωτω ποια σοβαρη μεταρρυθμιση εγινε εδω και ενα χρονο??? Ακολουθειτε η συνταγη ΓΑΠ ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω, ωστε να μην πειραξουμε το βασικο πυρηνα του προβληματος που μας εφτασε ωσ εδω το πελατειακο κρατος και τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Θα προτεινα αν οι κυβερνουντες αδυνατουν να.........βαλουν το μαχαιρι στο κοκκαλο λογω κομματικων......υποχρεωσεων ας δωσουν τη θεση τους σε ανθρωπους εκτος κομματων που εχουν και καποια ενσημα στο πεζοδρομιο, ειδαλως ειναι σιγουρο οτι δεν υπαρχει γιατρεια...

  • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Π. @ Σαρακατσανος 09/07/2013 12:41:09

   Οπως τα λες αγαπητέ Σαρακατσάνε η Κυβέρνηση οχι μόνο δεν θέλει να το σταματήσει,αλλά αντιθέτως συνεχίζει να βολεύει με το δικό μας αίμα ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ.
   Γι αυτό στις επόμενες εκλογές δεν θα την σώσουν ούτε τρείς Καρατζαφέρηδες και Ντόρες κι αν επιστρέψουν...

 9. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 08/07/2013 21:05:00

  Κάνετε λάθος κύριε. Μόλις σήμερα η ΑΚΙΣ έβγαλε ανακοίνωση γι'αυτό το θέμα.

  Σε ότι αφορά το παρελθόν μας......

  =πρώτον σας υπενθυμίζω ότι το ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έγινε μόνο και μόνο για να υπάρχουν χαμηλότερες αμοιβές λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες.

  =δεύτερον, σας παραμπέμπω στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Φράγκου «Η λεηλασία της άμυνας», όπου γίνεται πλήρης ανάλυση στο τι πρότειναν οι στρατιωτικοί για τοςυ εξοπλισμούς και στο τι τέλος αγόραζαν οι πολιτικοί τους προισταμένοι.

 10. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 08/07/2013 23:50:02

  Την μειωση των τιμων ζωνης σε περιοχες του Δημου Φιλοθεης -Ψυχικου την προσμετρησαμε παιδια στα συν;;;;

  • άστα να πάνε avatar
   άστα να πάνε @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 09/07/2013 12:32:19

   φυσικά, περνάνε δύσκολα στο Ψυχικό...σαν τις τράπεζες καλή του ώρα...

 11. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 09/07/2013 11:03:18

  Εχει να κανει δουλειά ακόμη..........

  Εξαιρετικής σημασίας είναι το σημείο, στο οποίο οι επικεφαλής της τρόικας επισημαίνουν: "Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μην παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία", ενώ στην ίδια παράγραφο μπαίνει στοπ στα σενάρια περί νέας ρύθμισης δανείων.

  • Χ.Α avatar
   Χ.Α @ Φασολαδα 09/07/2013 17:11:11

   Ναι. Δοκιμάστε να πάρετε ΚΑΙ τα σπίτια των Ελλήνων και θα δούμε...

 12. Γιάννης Ιωάννου avatar
  Γιάννης Ιωάννου 09/07/2013 17:40:24

  Ναι.

 13. Η Αλίκη χωρίς τα θαύματα avatar
  Η Αλίκη χωρίς τα θαύματα 09/07/2013 21:50:42

  Κέρδη δεν υπάρχουν. Κέρδος θα είναι να ξεκουμπιστούν. Όλοι τους.

 14. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 10/07/2013 10:34:31

  1)2.369 ,12 ακριβώς ειναι ο ΓΕΕΘΑ .
  2) Διοικητικός Βαθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ με το κολπακι " αναβάθμιση " λίγο πριν την σύνταξη , δηλαδή απολύεται ταξίαρχος είναι 1.800 ευρώ με όλες τις περικοπές καθαρά πληρωμένα όλα και με...72,000 εφαπαξ ( σήμερα με 5 χρόνια μνημόνια !!!!)
  ΑΝ υπολογίσουμε ¨τα τζάμπα ¨ ," τα προνόμια" τα ¨προικοδοτηματα" που εχει χρεωθεί ο ελληνικος λαος εδώ και χρόνια , εάν υπολογίσουμε οτι το υπουργείο εθνικης άμυνας ειναι το μεγαλύτερο ¨μιζα¨ υπουργείο με ευθύνη όλων σας , που υπηρετήσατε " τα λαμογια ¨ ( η σιωπή ειναι η μεγαλύτερη ευθύνη) ως αντισταθμισμα έδιναν ¨ευεργετήματα -σιωπής ¨ , καλύτερα να διαβάζεται παρά να γράφετε .
  Μην προκαλείται τον ελληνικό λαό , με 2.000.000 άνεργους , με μισθούς 500 ευρω , χωρις υγεία , ανασφάλιστοι .

  • Γιάννης Ιωάννου avatar
   Γιάννης Ιωάννου @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 10/07/2013 13:25:29

   Σε ότι αφορά τους υπολογισμούς σας, να ξαναπάτε σχολείο για να βελτιώσετε τα μαθηματικά σας.

   Σε ότι αφορά τον λαικισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό σας, η συνήθης ευγενική αντίδραση είναι η περιφρόνηση.

 15. cielo avatar
  cielo 10/07/2013 13:57:21

  @ΦΑΝΤΑΣΜΑ

  Αγαπητε κυριε θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι ο πατερας μου, ετων 92, ο οποιος πολεμησε στον Β' παγκοσμιο οντας ακομα φοιτητης της ΣΣΕ, επεζησε του πολεμου και της κατοχης, μπορεσε να κανει οικογενεια και να την θρεψει με μισθους πεινας, αποστρατευθηκε με βαθμο Ταξιαρχου το 1970 και αυτην την στιγμη καλειται να επιβιωσει με το συγκλονιστικο ποσον των 1100 (χιλιων εκατο) ευρω μηνιαιως, εκει εχει καταντησει η συνταξη του.
  Σας συνιστω να ενημερωνεστε καλυτερα πριν αποφασισετε να χυσετε το φαρμακι σας επι δικαιων και αδικων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.