#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2010 05:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάτω στον Πειραιά, στο μουράγιο…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Έτσι να πάτε να ψηφίσετε, αδέρφια. Με την ταυτότητα στα δόντια... Δώστε τους τροπικό μαύρισμα, βαθύ, όπως στη Γκάνα και στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Κάντε τον Σγουρό, τον Μίχα, τον Καμίνη, τον Μπουτάρη, τον Τατούλη, όλους τους μνημονιακούς, τα εξαπτέρυγα και τις  παραφυάδες τους να παραμιλάνε, να κοιταχτούν στον καθρέφτη το βράδυ της Κυριακής και να μοιάζουν με τον Καζαβούμπου και τον Σάμμυ Ντέϊβις Τζούνιορ.

Αν το κουστούμι, που σας «κόψανε» με το Μνημόνιο 1, σας στενεύει στις μασχάλες, αν τους αφήσετε ατιμώρητους για όσα έκαναν και όσα συνέπραξαν, αυτουργούς και πολιτικούς «τσιλιαδόρους», τότε, την επομένη της άφεσης αμαρτιών, με το Μνημόνιο 2 θα σας φορέσουν μαρμάρινο παλτό. Ρωτήστε τον φίλο μου, τον αγωνιστή Βασίλη Μιχαλολιάκο, να σας πει τι σημαίνει η παλιά αυτή έκφραση που λέγανε οι μάγκες του λιμανιού. Μην ρωτήσετε τον Μίχα, στον Βύρωνα, όπου μου είπανε ότι μένει, δεν λένε τέτοιες αλανιάρικες κουβέντες, κι ο Μαντούβαλος έχει άλλα προβλήματα, για να σας λύνει απορίες για την λαϊκή κουλτούρα.

Αγαπώ τον Πειραιά. Ο παππούς μου ο Χρήστος ήταν λιμενεργάτης στον ΟΛΠ. Ο πατέρας μου μεγάλωσε στην Αμφιάλη, πήγε στον «Αρχιμήδη» και μετά από λίγο κάτεργο μαθητείας στα μηχανουργεία, δούλεψε κι αυτός 35 χρόνια τεχνίτης, πλαστιγγοποιός, στον ΟΛΠ. Τις πρώτες μου βόλτες τις πήγα στο Δημοτικό Θέατρο και στο Πασαλιμάνι. Εκεί, στο μώλο, πηγαίναμε απ΄ τον Κορυδαλλό με τους συμμαθητές μου κι αράζαμε, άφραγκοι, ως συνήθως. Κολύμπησα στην Πειραϊκή και στον Παρασκευά. Για ούζα και καραβίδες στην Χαραυγή και σουβλάκια στον Καράμπαμπα. Τον αγαπώ τον Πειραιά, από τότε που με πήρε ο πατέρας μου απ’ το χέρι να μου δείξει τη δουλειά του, το λιμάνι, τα ντοκ, τις αχανείς αποθήκες και τους γερανούς και το «Καλυψώ» του Κουστώ που ‘χε έρθει όταν ήμουν στο δημοτικό. Οπότε μην με ρωτήσετε τι ομάδα είμαι. Περιττό. Σίγουρα όχι Εορδαϊκός Πτολεμαΐδος και το πράσινο είναι για να βοσκάνε τ’ άλογα (Διονύση Καραχάλιο, αδερφέ μου, συγχώρεσε με). Δεληκάρης και ξερό ψωμί, Γιούτσος, Υβ Τριαντάφυλλος, Αγγελής, Παπαδόπουλος, το πιο δυνατό χέρι στο πλάγιο («αράουτ» το λέγαμε στις αλάνες) και Κελεσίδης φρουρός στα δίχτυα. Ήταν οι ήρωες μας στο κατηφορικό και με πέτρες «γηπεδάκι» στο Γηροκομείο, στα 88 στρέμματα, όπου παίζαμε μπάλα. Οι διαφωνίες στη διεκδίκηση και το οφσάϊντ συχνά εξελίσσονταν σε μπουνίδι και πετροπόλεμο. Έχω μπόλικα σημάδια. Είχε και ίσιο, μεγάλο γήπεδο, μια αλάνα με χώμα, χωρίς βράχια μες τη μέση αλλά εκεί παίζανε οι μεγάλοι, δεν μας αφήνανε. Το ‘χω ξαναπεί, άμα μάθεις μπάλα σε κατηφορικό γήπεδο γεμάτο πέτρες, όλα τα μπορείς.Οι μισοί φίλοι και συνάδελφοι του πατέρα μου μανιάτες, κορώνες, γιατί ο ΟΛΠ είχε πολλούς, λόγω κάποιου παλιού διοικητή που κρατούσε απ’ το τραχύ αυτό προπύργιο του ελληνικού εθνισμού. Και ξέρετε, όταν  ο μανιάτης είναι φίλος σου, είναι φίλος σου. Σαν να ‘χεις δίπλα σου ένα μικρό στρατό.

Τον Βασίλη Μιχαλολιάκο δεν τον ήξερα προσωπικά παλιά. Μια φορά βρεθήκαμε πριν χρόνια σε μια παρέα με κοινό κύπριο φίλο. Είχα πάντα όμως απ’ τον δημόσιο βίο την εικόνα ενός ανθρώπου δίκοπο μαχαίρι. Ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν μαζί του μόνο για ένα πράγμα δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν, ότι δεν είναι στρατιώτης των ιδεών του.

Όταν ήρθε η ώρα του αγώνα για την Προεδρία της Ν.Δ. βγήκε στα ίσια στο πλάϊ του Αντώνη, ώμο με ώμο. Τον θυμάμαι σαν τώρα σε μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές συζητήσεις πριν την 29/11, όπου κάποια στιγμή είπε αυθόρμητα το εξής: «Ακούστε να δείτε, υπάρχει κάτι που το ξέρουμε όλοι, το ξέραμε χρόνια, όλοι, και δεν το παραδεχόμασταν , μια αλήθεια που πρέπει επιτέλους να την πούμε: ο Αντώνης Σαμαράς είναι η φυσική ηγεσία της γενιάς μας». Για λίγο έκοβες τη σιωπή με το μαχαίρι, η αλήθεια της φράσης του έφερε αμηχανία. Ο Σκυλακάκης, που εκπροσωπούσε το τώρα πια αυτόμολο φανταράκι της παράταξης, κοκκίνησε, στράβωσε το στόμα του, πήρε μια έκφραση σαν να του έκαναν κολονοσκόπηση κι ύστερα με δυσκολία ψέλλισε κάτι, απ’ αυτά που έδωσαν άλλη μια μονάδα προς τα πάνω στον Αντώνη.

Ο άνθρωπος που γνώρισα μετά, επιβεβαιώνει στο ακέραιο την γνώμη που είχα από τον πολιτικό στίβο. Κορώνα. Σπαθί και ντουφέκι. Γιατί ξέρετε, η Μάνη έχει βέβαια και τις ελάχιστες εξαιρέσεις της, του «κοινού ποινικού δικαίου», όπως κάθε τόπος, ώστε να επιβεβαιώνετε ο κανόνας, του ακραιφνούς αδιαπραγμάτευτου πατριώτη Μανιάτη. Ο Μιχαλολιάκος ανήκει σε αυτόν, τον ριζωμένο στους αιώνες κανόνα. Και το ‘πε και το ΄κανε, παραιτήθηκε από Βουλευτής και ρίχτηκε στον αγώνα για τον Πειραιά. Μαχητής κι όχι σιγουρατζής. Ούτε φιγουρατζής. Ο νοών νοείτω.

Απέναντι του έχει τον Μίχα, που όταν δεν παίζει «μπουνιές» με τον Φασούλα για τα δικά τους, «πράσινα», νιτερέσα και δεν κάνει μούτρα στον Χατζηνικολάου, γυαλίζει το Μνημόνιο σε βάρδιες με τον Σγουρό και τον Άδωνι. Ένας ψεκάζει, δυο το τρίβουν με το βετέξ.Υπάρχει βέβαια και ο Πέτρος. Το ότι ανέβηκε στην εξέδρα της Ντόρας με τον Λυκουρέζο και τ’ άλλα παιδιά για να χαιρετίσουν το μουδιασμένο αραιό πλήθος της μαντάμ στο Παλιό Δημαρχείο, ήταν δικαίωμα του. Γούστα είναι αυτά. Όμως αντί να κάτσει σπίτι του και στη δουλειά του και να ξεμπερδέψει αμετάκλητα με τις προσωπικές του εκκρεμότητες, προσπαθεί να κάνει πολιτική σφήνα, αβαντάροντας στην πράξη τον Μίχα.

Ώφειλε να κάνει στην άκρη, σεμνά και ταπεινά αλλά η προσωπική του ατζέντα είναι προφανώς σημαντικότερη για το εγώ του από το συμφέρον της παράταξης, το συμφέρον του Πειραιά, τις επιλογές του Αρχηγού της Ν.Δ.. Αυτή λοιπόν την προσωπική ατζέντα, την προσωπική στρατηγική καταδικάστε την με την ψήφο σας.

Ο Πειραιάς, ο εξαθλιωμένος, χρεωκοπημένος, βρώμικος Πειραιάς του οψίμως αγανακτήσαντος Φασούλα, πρέπει ν’ αποκτήσει Δήμαρχο που δεν φοράει τα παντελόνια μόνο για το κρύο. Ψηφίστε λοιπόν Βασίλη Μιχαλολιάκο. Καταδικάστε το Μνημόνιο, τους αχθοφόρους και στιλβωτές του, καταδικάστε και τις προσωπικές στρατηγικές και στηρίξτε τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά.

Κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι, ας πάρει το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγα του μια γερή απάντηση κι ο Αντώνης να δει την πόλη των απλών ανθρώπων, που πλήττεται άγρια από την ανθρωποφαγία του Μνημονίου, να στέκεται πλάϊ του. Και ξέρετε, με τον Αντώνη στο επίμαχο θέμα έχουμε μόνο μια διαφορά. Εκείνος αγαπάει πιο πολύ τον Σιδέρη, γιατί είναι λίγα χρόνια μεγαλύτερος. Αυτός ήταν ο δικός του ήρωας. Εγώ επιμένω Δεληκάρη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nicname@ta lefta iparhoun.gap avatar
  nicname@ta lefta iparhoun.gap 25/10/2010 05:27:58

  Φαήλο απόψε ο ΓΑΠ ως άλλος Αχμαντινεζαντ, θα προσπαθήσει να μας πείσει ο άνθρωπος , χωρίς αντίπαλο , ότι πρέπει να ψηφίσωμε τους μουλάδες του !!
  Θα τον διευκολύνουν τα παληκάρια που θα στείλουν τα Πασοκοκάναλα και εμείς θα νοιώσουμε ημέρες 69-70 . Απίθανη δημοκρατία και πλουραλισμό!!!!
  Έτσι θα βγούμε από την κρίση ;

 2. G.K avatar
  G.K 25/10/2010 05:43:13

  Τα είπες όλα.

  Είναι δυνατόν από πλευράς Νεοδημοκρατών να ανεχόμαστε μια υποψηφιότητα που έχει δικαστικές εμπλοκές με το παραδικαστικό και που πριν μια εβδομάδα, αντί να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την εκδίκαση αυτής της εκκρεμότητας, να ζητάει αναβολή γιατί λέει ...ποιός?
  ο μεγαλοδικηγόρος, ότι προσέλαβε νέο δικηγόρο και δεν πρόλαβε να μελετήσει την υπόθεσή του.

  Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου και αυτοί που ξέρουν λένε, όλο και κάποια ξαφνική ασθένεια μπορεί να συμβεί στο δικηγόρο και να πάει σε νέα αναβολή.

  Με αυτά και τα άλλα προσπαθούν τα εξαπτέρυγα,με τη βοήθεια του άλλου εξαπτέρυγου του ΛΑΟΣ βασικού υποστηριχτή του υπόδικου του Πειραιά να νοθεύσουν το μήνυμα των επερχόμενων εκλογών.

  Και βέβαια από τα ΜΜΕ σιγή.

  Φανταστείτε να ήταν υπόδικος για το παραδικαστικό ο υποψήφιος της Ν.Δ τί θα γινότανε!!1

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ G.K 25/10/2010 11:26:31

   Αγαπητέ G.K.,
   Δεν ξέρω τίποτε γι' αυτά που λες, ούτε για τους λόγους αναβολής. Θα ήταν δε καλό, εδώ τουλάχιστον στο antinews όπου δεν μπαίνουμε στην λογική των άλλων, που "δικάζουν" από οθόνης, μικροφώνου , εφημερίδας και διαδικτύου να τηρούμε τα στοιχειώδη.
   Ο πολίτης Μαντούβαλος δικάστηκε κι αθωώθηκε. Ο κ. Εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε και νόμιζε κι άσκησε αναίρεση, η οποία ακόμη ΔΕΝ έχει συζητηθεί. Αυτό είναι όλο. Τελεία. Μην κάνετε τέτοιου είδους κρίσεις με ευκολία. Άλλοι τα κρίνουν.
   Το πολιτικό ζήτημα είναι η στάση του στις εκλογές. Το κόμμα έχει υποψήφιο, τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

 3. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 05:47:42

  όσο ωραία κείμενα και να γράφεις, ΔΥΣΤΥΧΩΣ η εκλογική αναμέτρηση στον δήμο του Πειραιά έχει σαφέστατο φαβορί...τον κύριο Μίχα.
  Παρόλο που η απερχόμενη δημοτική αρχή ΔΕΝ έκανε τίποτα για τον Πειραιά!!!

  Και μεγάλη ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα (αν επαληθευτεί βέβαια) θα φέρει ο ίδιος ο κύριος Μιχαλολιάκος που δεν μπόρεσε εγκαίρως να βρει κατάλληλο υποψήφιο δήμαρχο για τον δήμο Πειραιά.
  Για αυτό μάλιστα θεωρώ ότι ο ίδιος εξαναγκάστηκε από τον κύριο Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Πειραιά.

  Ο μόνος υποψήφιος που μπορούσε στον δεύτερο γύρο να συσπειρώσει την κεντροδεξιά στο Πειραιά και να διεκδικούσε τον δήμο με σοβαρές πιθανότητες, ήταν ο χαμηλών τόνων και συμπαθής κύριος Μελάς(που και ήθελε να πάρει το χρίσμα της ΝΔ για υποψήφιος δήμαρχος).

  Ο κύριος Μελάς μάλιστα μέχρι κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο εμφανιζόταν ως το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα της ΝΔ και που στην συνέχεια (όταν οριστικοποιήθηκε ότι δεν το παίρνει) φησε αιχμές στον ραδιόφωνο της ΝΕΤ για την τακτική και της παλινωδίες της ΝΔ όσο αφορά το πρόσωπό του.

  Αν δεν ξέρεις το παρασκήνιο για το χρίσμα της ΝΔ στον Δήμο Πειραιά, προσπάθησε να μάθεις τι πραγματικά παίχτηκε....

  Αν ξέρεις το παρασκήνιο για το χρίσμα της ΝΔ στον Δήμο Πειραιά,γράψε τα πραγματικά περιστατικά...........

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ δαιμονάκι 25/10/2010 07:24:58

   Γιατί ο Κος Μελάς δε συσπείρωνε την κεντροδεξιά να εκλεγεί Βουλευτής?
   Ξέρεις, ορισμένα πράγματα στη ζωή πρέπει να αποδεικνύονται.
   Και όταν αποδεικνύονται και περνάνε μπροστά στα μάτια μας, να τα βλέπουμε.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ δαιμονάκι 25/10/2010 07:35:19

   Το "Παρασκήνιο" λέει ότι ο όντως συμπαθής κος Μελάς δεν έφτανε πουθενά στις δημοσκοπήσεις.

   Υπενθυμίζω τη μεγάλη δημοσκόπηση των Εκλογών όπου δεν εξελέγη Βουλευτής.

   Τώρα που μετά την παραίτηση Μιχαλολιάκου ορκίστηκε Βουλευτής δεν τον εμποδίζει κανείς να τρέξει και να βοηθήσει όσο μπορεί.

   Η γκρίνια του Π. Μελά αφορούσε την περίοδο κατά την οποία δεν είχε πιστέψει-δεν είναι και εύκολο- ότι θα παραιτηθεί ο Μιχαλολιάκος και η υποψηφιότητά του ως δήμαρχος ήταν η μοναδική πολιτική διέξοδος.

   Απλά πράγματα.

 4. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 05:56:36

  @ G.K....ο κύριος Μαντούβαλος αθωώθηκε πρωτόδικα και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Τέντες άσκησε αυτεπάγγελτα αναίρεση κατά της αθώωσής του.
  Στο αιτιολογικό της αναίρεσης ο κύριος Τέντες υποστηρίζει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά το σκέλος που αθώωσε τον κύριο Μαντούβαλο δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

  Και αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου 2010 η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αναίρεσης που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Τέντες κατά το μέρος της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που αθώωσε τον κύριο Μαντούβαλο από την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=36874948

  Η αναίρεση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Μαντούβαλου: «Η λάσπη μπαίνει ξανά μπροστά στον ανεμιστήρα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν πλέον όρια στο μίσος, στην εμπάθεια και στη συκοφαντία», ήταν το σχόλιο που έκανε. Τη χρονική στιγμή που επελέγη για την άσκηση της αναίρεσης επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως είναι μία διαδικασία εκ του πονηρού.

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181182&cid=6

  Μέχρι λοιπόν να δικαστεί ξανά και να καταδικαστεί ο κύριος Μαντούβαλος, είναι ΑΘΩΩΟΣ!!!!!!!
  (το γνωστό τεκμήριο της ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 25/10/2010 10:52:01

   Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Όπως είδες είμαι πολύ προσεκτικός στην διατύπωση μου. Έχω άποψη αλλά δεν μπαίνω στην ουσία, διότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι για το οποίο έχεις ενημέρωση αποσπασματική και κυρίως από τα ΜΜΕ. Το ποιός είναι αθώος ή ένοχος, όπως σωστά έγραψες, το αποφασίζουν μόνο τα Δικαστήρια και πρώτος εγώ θα χαρώ να τελειώσει οριστικά η εκκρεμότητα αυτή με νέα απαλλακτική κρίση, άν αναιρεθεί η απόφαση. Γιατί, αν δεν αναιρεθεί η αθωωτική απόφαση, τότε θα είναι πλέον αμετάκλητη και το θέμα κλείνει. Όταν όμως έχεις κάτι τέτοιο σε εξέλιξη, κάθεσαι στην άκρη, το τελειώνεις οριστικά και μετά κάνεις ότι θέλεις.
   Η υποστήριξη του Καρατζαφέρη δεν ξέρω πόσο καλό κάνει σε οποιονδήποτε και οι δηλώσεις κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών, όταν ενοχλούν οι ενέργειες τους, μου είναι απεχθείς, για λόγους αρχής.
   Το ζήτημα είναι πολιτικό. Καλώς ή κακώς έχει μια εκκρεμότητα, η οποία πρέπει να λυθεί και η ΝΔ υποστηρίζει τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Όσο δύσκολο κι αν είναι λόγω τοπικών αντιπαλοτήτων ή προσωπικών φιλοδοξιών,΄ΩΦΕΙΛΕ να υποστηρίξει το κόμμα και την επιλογή του.
   ΣΕ κάθε περίπτωση, αν υπάρξει 2η Κυριακή, ο Μαντούβαλος έχει την ευχέρεια να αποδείξει έστω και την υστάτη ότι θα κάνει το σωστό.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ δαιμονάκι 25/10/2010 12:44:09

   O Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου βάζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα?


   Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι ενεργούν εναντίον του

   επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ?

   Ωραία λογική.

 5. zervas avatar
  zervas 25/10/2010 06:10:59

  ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΣ ΒΑΖΕΛΟΣ????ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!ΕΝΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΝΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ???ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΕΠΕΣΑΝ??

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ zervas 25/10/2010 10:57:13

   Έχεις πολύ υψηλά πολιτικά κριτήρια. Τι να πω; Και που ξέρεις εσύ ωρέ Ζέρβα τι ομάδα είναι;

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 12:46:21

    Την ξέρουν όπως χάλκευσαν και την φωτό στο ΘΕΜΑ και

    ύστερα την έκαναν φεϊγ-βολάν στο Καραϊσκάκη.

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/10/2010 07:46:39

  Να θυμίσουμε εδώ και την κουτσαβακίστικη στάση του Μίχα προ τριετίας περίπου, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

  Πιστός στο νεοελληναράδικο δόγμα των αλαζόνων της εξουσίας, που λέει "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;", έκανε -ποιος ξέρει σε τι βαθμό- φασαρία επειδή... καθυστερούσε η πτήση του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τη βελγική αστυνομία.

  Και αντί να βάλει την ουρά υπό τα σκέλια, φρόντισε επιστρέφοντας να εκμεταλλευτεί και επικοινωνιακά (για εσωτερική κατανάλωση) το θέμα, βγαίνοντας κι από πάνω: "Δεν είμαι ο πρώτος, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είμαι ούτε ο τελευταίος πολίτης που βιώνει σε κάποιο αεροδρόμιο του κόσμου τις συνέπειες του κλίματος τρομοϋστερίας που κυριαρχεί. Με τρομάζει ότι πλέον ο κάθε πολίτης που διεκδικεί τα δικαιώματά του ως επιβάτης μπορεί να βρεθεί πεσμένος στο έδαφος με χειροπέδες στα χέρια όπως συνέβη σε εμένα. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη." (!!!)

  Ας τα έχουν αυτά υπ' όψη τους οι επίδοξοι ψηφοφόροι του Μίχα, για να ξέρουν ότι οι κουτσαβακίστικες συμπεριφορές δεν συνάγουν καθόλου με το "εκσυγχρονιστικό" προφίλ που πουλάει στο πόπολο το κόμμα τους...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Αυριανιστής 25/10/2010 07:58:14

   Ούρλιαζε σε άψογα βλαχο-εγγλέζικα: Γιου νόου χου άι αμ ρε; Αι αμ δε γκρικ πρέφεκτουρ ρε...

   • denskerotipota avatar
    denskerotipota @ Strange Attractor 25/10/2010 08:04:15

    βίντεο
    youtube.com/watch?v=BSsG3mamn4Q

 7. Filaretos avatar
  Filaretos 25/10/2010 07:51:55

  Πρέπει να ψηφίσουμε εκείνους που δεν θέλουν το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Πρέπει να δείξουμε με την ψήφο μας ότι δεν θέλουμε να παραμείνει υποδουλωμένη η πατρίδα μας. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επιστρέψουμε στους ξένους να λεηλατήσουν την Ελλάδα. Προτείνω το http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-10-24-23-21-55-2010102429388/

 8. olympia avatar
  olympia 25/10/2010 08:33:37

  Έχετε συνειδητοποιήσει στον Πειραιά ΤΙ ομολόγησε ο Φασούλας; Ότι ο Μίχας του έκανε σαμποτάζ μέσω των σκουπιδιών!!
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΒΑΝΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!!
  Και έχουν το θράσος να θέλουν την ψήφο σας.
  Εύγε Φαήλο για το άρθρο.

 9. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 25/10/2010 09:14:13

  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ.....ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ... ΔΝ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΓΙΑ 8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ (ΜΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΙΧΑ),ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ??

 10. Nemecis_Kwn. avatar
  Nemecis_Kwn. 25/10/2010 10:33:36

  Κύριε Φαήλο τα συγχαρητήρια μου για το άρθρο σας αλλά και για την πέννα σας. Με τον τρόπο σας μας ταξιδέψατε στο σαγηνευτικό Πειραιά μιας άλλης εποχής αν και δεν το ζήσαμε τόσο παλιά παρά μόνο σε επισκέψεις μας στα όμορφα φοιτητικά μας χρόνια. Το ζήτημα είναι και ο λαός του Ολυμπιακού να αφυπνισθεί και να ενεργήσει με το αίσθημα αγάπης που έχει για το Πειραιά και να μαυρίσει το κ. Φασούλα που φάνηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών των Πειραιωτών, αυτό νομίζω πως είναι το στοίχημα.
  Καλή δύναμη στον αγώνα σας και καλή συνέχεια. Με απέραντη εκτίμηση ένας Κύπριος που σας παρακολουθεί όχι μόνο από τα φοιτητικά του χρόνια αλλά και από τα εφηβικά του δια στόματος του φίλου σας, αδερφού μου. Έστε νόστιμο ήμαρ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nemecis_Kwn. 25/10/2010 10:55:00

   "Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες".
   Χαίρε Έλληνα.

 11. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 25/10/2010 11:01:20

  Ρωτήστε τον συναγωνιστή σας Βασίλη Μιχαλολιάκο για τα ψώνια του στη Σόφια. Σαφώς είναι πιό ευτράπελα από τα ψώνια του Δρούτσα στη Νέα Υόρκη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Thraphsorchis 25/10/2010 11:27:59

   Εσύ κουβάλαγες τις σακούλες και ξέρεις; Τι πήρε, καυτερέ πιπεριές κι αγγουράκια τουρσί;

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 11:42:34

    Wow! με βάλατε στη θέση μου.
    Φιλώ τα τσαρούχια σας, τσολιά μου.

  • Στάθης Δ avatar
   Στάθης Δ @ Thraphsorchis 25/10/2010 11:35:06

   Η Ελληνική Δικαιοσύνη αλλιώς έκρινε πάντως. Και γι' αυτό κατεδίκασε τον κ. Μιχαλολιάκο. Ως ψεύτη και συκοφάντη

   "..«Ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος με τα περί του αντιθέτου εν γνώσει του ψευδώς ισχυριζόμενα με την αγωγή του, δηλαδή περί αναληθείας των γεγονότων που ο Καλημερίδης ιστορούσε στην επιστολή του, έβλαψε την τιμή και υπόληψη του τελευταίου, προσβάλλοντάς τον παράνομα στην προσωπικότητά του»"

   [http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4536792&ct=1]

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Thraphsorchis 25/10/2010 12:14:03

   Βλέπω ότι πιάσατε εργολαβία αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα στο τέλος θα κλάψετε.

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 12:21:29

    Κλαίμε ήδη· με την ποιότητα των υποψηφίων που ευαγγελίζονται τη νέα Ελλάδα σας.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 12:27:48

    Θα σου στείλω μαντήλι καλαματιανό.

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 12:33:26

    @Φ.Κ
    Το ποιός έχει "πιάσει εργολαβία" είναι ξεκάθαρο. Οπως και το ποιός λαϊκίζει ασύστολα με τα "Εσύ κουβάλαγες τις σακούλες και ξέρεις; Τι πήρε, καυτερέ πιπεριές κι αγγουράκια τουρσί;"

    Τώρα, όσον αφορά το κλάμα: Κλαίω και να πονάω κι' εγώ τον τόπο μου με τα χάλια των διάφορων "σωτήρων" που κάθονται χρόνια τώρα στο σβέρκο του, ή που ώς "μεσσίες" και αδιάφθοροι" έρχονται να με σώσουν.

    Υ.Γ Φαντάζομαι ότι δεν θα μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το άρθρο, οποτεδήποτε γίνεται αναφορά σε κάποιο άρθρο από σχολιαστή απλά αδιαφορείς. Στα πλαίσια της δημοκρατικής και της επιστημονικής σου παιδείας υποθέτω

   • tiramola avatar
    tiramola @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 12:34:24

    @Κρανιδιώτης
    Ο οπαδισμός που αναδεικνύουν τα γραπτά σου μόνο κακό κάνουν σε έναν νεό πολιτικό όπως εσύ που έφτασες σε σημείο να υπερασπίζεσαι παλαιοκομματικούς επαγγελματίες πολιτικούς που οι μόνοι που ασχολούνται μαζί τους είναι οι πρώην και οι επίδοξοι αυριανοί πελάτες του.
    Κρίμα

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 14:49:33

    Όσοι θεωρούν τον Β.Μιχαλολιάκο "παλαιοκομματικό" ας κάνουν τον κόπο να σχολιάσουν την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και ενώ η εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα καθόλου σίγουρη δεν είναι.
    Βέβαια στη χώρα που ο ΓΑΠ θεωρήθηκε κάποτε μη παλαιοκομματικός και ενώ αναδείχθηκε στην αρχηγία με δαχτυλίδια και παρασκήνιο που έβριθε παλαιοκομματισμού και σημιτικής ίντριγκας λέει ο καθένας ότι θέλει.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 15:25:14

    Στάθης Δ.,
    ΜΙα χαρά διάβασα το άρθρο που παραπέμπεις. Τί λέει; 'Οτι υπάρχουν δυο αντίθετες αστικές αγωγές αποζημίωσης. Σε πρώτο βαθμό το Δικαστήριο δικαίωσε τον αντίδικο του Β. Μιχαλολιάκου. Κι επειδή η απόφαση είναι του 2009 η επιστημονική μου παιδεία κι η επαγγελματική μου εμπειρία λένε ότι ακόμη το Εφετείο δεν έχει γίνει, άρα υπάρχει ακόμη εκκρεμοδικία και το ζήτημα δεν έχει τελεσιδικήσει.
    Αυτό προφανώς η "δημοκρατική παιδεία" σου λησμόνησε να μας το πει. Το τι σημαίνει, το καταλαβαίνεις, ακόμη κι αν η επιστημονική σου παιδεία είναι ισοϋψής με την δημοκρατική σου. Αν παρ' όλα αυτά δενη το καταλαβαίνεις, ρώτα πρωτοετή της Νομικής, έστω και κουμπούρα εξ Ιταλίας. Θα στο εξηγήσει.
    Διάβασα και την αλητεία που έγραψε παραπάνω ο "Σων Πεν" με τη φωτογραφία και το μοίρασμα της δίκην φέϊγ βολάν. Αυτά δεν είναι απλώς ψιλοπαλιανθρωπιές, δείχνουν και το τι καπνό φουμάρουν αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, οι ...νεοκομματικοί "μαφιόζοι" του δίφραγκου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 15:37:47

    Φίλε tiramola,
    Είδα τάχα μου "φρέσκους" και "προοδευτικούς" να μυρίζουν σαλαμούρα και να 'χουν πάθει λουμπάγκο από το σκύψιμο.
    Το διακύβευμα τον Νοέμβρη είναι ή όχι ένα μεγάλο ΟΧΙ στο Μνημόνιο και η στήριξη της συγκροτημένης πρότασης του Αντώνη Σαμαρά; Εγώ αυτό πιστεύω και γι' αυτό δεν πρέπει μόνο να συντριβεί ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγα, πρέπει να επικρατήσει κατά κράτος ο Αντώνης Σαμαράς.
    Τον Νοέμβρη του 2009 οι κομματικοί κι οι βουλευτές ΄΄εγλυψαν το δάχτυλο τους, το σήκωσαν ψηλά, νόμισαν ότι φυσάει κατά Ντόρα και πήγαν εκεί. Ο Βασίλης είχε τα cohones de toro να βγει στην πρώτη γραμμή με τον Αντώνη και το Λαό.
    Φαντάζομαι ότι έχει ελαττώμματα, αλλά σίγουρα δεν στερείται θάρρους και ο τρόπος που κατέβηκε, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ από Βουλευτής, δείχνει κάτι.
    Τιραμόλα, εμένα με νοιάζει ο Πειραιάς, η Αττική, όλη η Ελλάδα να φτύσει το Μνημόνιο και να στε΄λιλει μήνυμα ΝΙΚΗΣ στον Αντώνη.

   • Στάθης Δ avatar
    Στάθης Δ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 18:20:55

    @ Φ.Κ

    Χαίρομαι που με διαψεύδεις διαβάζοντας το άρθρο, είναι μια κάποια πρόοδος.

    Επι του πρακτέου: δεν ανέφερα πουθενά ότι έχει τελεσιδικήσει. Απλά, το να καταδικάζεται κάποιος εν ενεργεία πολιτικός σε τέτοιου είδους αντιδικία και σε α' βαθμό κάτι σημαίνει, αναρωτιέμαι βέβαια τι θα γίνει όταν τελεσιδικήσει (σαν την υπόθεση Κεφαλογιάννη όπου και εκεί η υπερασπιστική γραμμή ήταν ή ίδια βέβαια...)

    Τέλος, για την σχέση (και εξίσωση σε επίπεδο "ψιλοπαλιανθρωπιάς") της πρωτόδικης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας με τα φέηγ βολάν του "έγκριτου" Π.Θ και την αναφορά σε "νεοκομματικούς μαφιόζους του δίφραγκου", μάλλον θα χρειασθώ την βοήθεια (και) κάποιου άλλου ειδικού επιπλέον του "κουμπούρα πρωτοετή Νομικής εξ Ιταλίας". Ψυχιάτρου ή ψυχαναλυτή υποψιάζομαι

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/10/2010 18:49:52

    Καλά - καλά, κάνεις τώρα ότι δεν κατάλαβες, ε;
    Φιλιά στο σβέρκο και χαιρετίσματα στη συμμαθήτρια του κυρ ΜΙχάλη.

 12. cornelsen avatar
  cornelsen 25/10/2010 11:20:58

  Μαύρο -με κάθε τρόπο- στους απολογητές τού Μνημονίου. "Σήκωσαν" τα επιτόκια δανεισμού με τις φωνές τους και μάς έφεραν το ΔΝΤ για να μάς... σώσει. Χειρότερη λύση από όλες. Και καθόλου τυχαία αν κοιτάξεις τις απόψεις και το πολιτικό τους παρελθόν.

 13. Misha avatar
  Misha 25/10/2010 11:41:04

  Ο Πειραιάς δεν σώζεται με τίποτα.
  Τωρα με την Κόσκο θα γίνει Τσάινα Τάουν και για να πάς στου Καράμπαμπα , Φαήλο, θα πρέπει να έχεις τέσσερα νταν στο βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου.
  (δεν κάνω πλάκα , στην Αυστραλία οι Κινέζοι σπάνε γόνατα για 50 δολλάρια).

  Ο Μιχαλολιάκος θα βγεί λόγω μνημονίου και μανιατών, αλλά δεν θα είναι παρά ενας Αγραπίδης 2 , όπως θα ήταν και ο Μίχας -αν έβγαινε-ένας δεύτερος Φασούλας

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Misha 25/10/2010 12:18:45

   ΔΕν συμφωνώ αλλά εδώ είμαστε και θα δούμε.

 14. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 25/10/2010 11:42:53

  ΦΑΗΛΟ με σκότωσες αδελφέ, ΠΑΝΑΘΑ και ξερό ψωμί ,δεν πειράζει όμως φίλε μου τώρα προέχουν πιό σημαντικά θέματα ,όπως η επιβίωση ,όταν περάσουν αυτά δεν θα σου χαρισθώ αδελφέ στα ποδοσφαιρικά .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΩΡΓΟΣ 25/10/2010 12:15:38

   Α, δεν έχω πρόβλημα, έπαψα ν' ασχολούμαι ιδιαίτερα εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς άμα κερδίζει ο Θρύλος μ' αρέσει να το ακούω!

 15. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 13:39:00

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης...1) ούτε εγώ μπήκα στην ουσία της υπόθεσης του κυρίου Μαντούβαλου, διότι δεν είμαι δικαστής για να δικάζω ανθρώπους....απλώς ανάρτησα τις πραγματικές εξελίξεις πάνω στο ζήτημά του.

  2) Με εκπλήσσει που βρίσκεις ευκαιρία να μου απαντήσεις για τον κύριο Μαντούβαλο(που δεν σε ρώτησα) και αποφεύγεις (μάλλον εσκεμμένα) να μου απαντήσεις για όσα έγραψα για τον κύριο Μιχαλολιάκο.....επαναλαμβάνω :

  - o κύριος Μιχαλολιάκος εξαναγκάστηκε από τον κύριο Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Πειραιά, φέροντας όλη την ευθύνη επειδή απέτυχε
  να βρει έγκαιρα κατάλληλο υποψήφιο για τον συγκεκριμένο δήμο?

  Ναι ή όχι????

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 25/10/2010 15:29:33

   Κανένας δεν εξανάγκασε κανέναν. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος και δεν δίνω δεκάρα για σενάρια συνωμοσίας και φαντασιώσεις. Όποιος είναι ενάντια στο Μνημόνιο και θέλει επιλογή με πρόταση εξόδου κι ελπίδας στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό στον Πειραιά σημαίνει ψήφο στον Βασίλη Μιχαλολιάκο.
   Όλα τ' άλλα είναι φυγομαχίες, γκρίνια και στήριξη στην Μαύρη Κομπανία του Μνημονίου.

 16. GIANNIS AGRINIO avatar
  GIANNIS AGRINIO 25/10/2010 15:40:38

  ΦΑΗΛΟ Ο ΓΙΟΥΤΣΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 25/10/2010 16:20:52

  Αφήστε τις δημοσκοπήσεις του Θεοθωρικάκου (συνεργάτη του Μίχα) να λένε τα δικά τους. Υπάρχουν και άλλες που φέρνουν πρώτο τον Βασίλη, τον αιώνιο ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ. Στον δεύτερο γύρο ο Μιχαλολιάκος θα έχει πλάι του όλη την αντιμνημονιακή δύναμη του Πειραιά και θα εκλεγεί δήμαρχος, κόντρα στις προθέσεις του συστήματος MEGA-NTORA-GAP-KARATZAχέρης

 18. Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής Λακεδαιμόνιος 25/10/2010 23:14:13

  Εισαι άπαιχτος φίλε.
  Σήμερα θα σταθώ στη περιγραφή των παιδικών διαδρομών και θα σου εξομολογηθώ πως συγκινήθηκα γιατί διεπίστωσα παράλληλους δρόμους,όσο δε αφορά τα μαντάτα για τους μαύρους κομπανιέρος του Γαπισμού,το ρολόϊ εχει αρχίσει και μετράει αντίστροφα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.