#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2012 17:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποιος να σημάνει συναγερμό στη Νέα Δημοκρατία!

(Η Ελλάδα θέλει εθνικούς ηγέτες, όχι κομματικούς)Το βασικό συμπέρασμα από την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής είναι και απλό και σημαντικό:  Για πρώτη φορά, οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - ανάμεσά τους 15 πρωθυπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ - αποδέχθηκαν τις βασικές θέσεις του Αντώνη Σαμαρά και συμφώνησαν ότι αν δεν αλλάξει το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί με το Μνημόνιο προς την κατεύθυνση των αναπτυξιακών μέτρων και της στήριξης της κοινωνικής συνοχής, τότε η Ελλάδα και μαζί της η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει.

Η πρώτη αυτή και σημαντική νίκη του Σαμαρά συνοδεύτηκε από πολύ καλές εμφανίσεις του στα διεθνή ΜΜΕ και σήμερα στον ANT1 με αποτέλεσμα να φυσά για πρώτη φορά ύστερα απο καιρό άνεμος αισιοδοξίας στην Συγγρού.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά θα φανούμε δυσάρεστοι. Επειδή το συμπέρασμα από τις δικές μας "μετρήσεις" εδω στο διαδίκτυο, στον κόσμο που μας διαβάζει στην επαρχία και από μια πρώτη βόλτα στα καφενεία που χρησιμοποιούμε ως .. "δείγμα", είναι απογοητευτικό. Κι αυτό τείνουν μάλλον  να επιβεβαιώσουν και οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Σαμαράς ήταν καλός χθες, όπως και άλλες φορές, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν τον "ακούει". Όχι επειδή δεν λέει σωστά πράγματα, ή δεν τα λέει καλά. Αλλά επειδή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, η ψήφιση της δανειακής και τα υπόλοιπα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στην δημόσια εικόνα του. Την οποία φροντίζουν να "χαλάσουν" περισσότερο τα απαρχαιωμένα επικοινωνικά κόλπα με τα οποία η ΝΔ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ... μέλλον.

Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και σε αφυκτικά περιορισμένο χρόνο. Αλλά μπορούν να γίνουν. Αρχίζοντας από την κατανόηση του κόσμου που "ψηφίζει" ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοί ψηφίζουν Τσίπρα;

Τον Τσίπρα ψηφίζουν κυρίως θύματα της κρίσης,  άνεργοι, απολυμένοι και άλλοι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και οι οποίοι αφενός ελπίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βοηθήσει, αφετέρου θέλουν να τιμωρήσουν και να εκδικηθούν το όλο σύστημα, που τους εξαθλίωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  αντλεί επίσης από μια  μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που ταυτίστηκε με το παρασιτικό κράτος και τα προνόμιά του και όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζε ΠΑΣΟΚ: Συνδικαλιστές, κρατικοδιαίτα στελέχη, υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, εργαζόμενοι σε εταιρείες υπό ιδιωτικοποίηση και γενικώς όλοι εκείνοι που παραμένουν γαντζωμένοι  στο πλατειακό κράτος της μεταπολίτευσης.  Κοντά σ’ αυτούς  είναι  και εκείνοι που ελπίζουν σε μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας.«Ας προσλάβει την κόρη μου στο δημόσιο και ας την πληρώνει με …ομόλογα!» έλεγε ένας ταξιτζής - ψηφοφόρος του Τσίπρα.

Τέλος υπάρχουν οι κλασικοί εκ πεποιθήσεως αριστεροί, που ίσως και να είναι οι μόνοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που να γνωρίζουν για τις 12 συνιστώσες που τον συναποτελούν, και για το τι ακριβώς πρεσβεύει η καθεμία τους. Αυτοί ίσως  είναι οι μόνοι συνειδητοποιημένοι, που όμως δεν είναι παραπάνω από το κλασικό 3-4% ,που εκπροσωπούσε ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί δημιουργούν μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, που δύσκολα αλλάζει γνώμη. Και αυτή είναι η πρόκληση των επόμενων εκλογών.

 Η Νέα Δημοκρατία έχασε τον ομφάλιο λώρο με τις μάζες

Τι αντιπαρατάσσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε αυτές τις ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ και τον ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το περιγράφει άριστα ένα απλό μέλος του κόμματος σε e-mail που μας έστειλε:

Υπάρχει ιδεολογική συρρίκνωση και αποπροσανατολισμός. Άρχισαν όλοι να ασχολούνται με νούμερα και θέσεις και χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Το όραμα , την έμπνευση. Την κινητήρια δύναμη για ανθρώπους με ψυχή και διάθεση για δημιουργία. Τα στελέχη του κόμματος με ύφος Μεγάλου Ναπολέοντος περιφέρονται και ψάχνουν για θέσεις, εξουσία, δημόσιες σχέσεις και ότι άλλο προκύψει. Ποιός έχει οργανώσει ένα σεμινάριο και πού; Υπάρχει πρόγραμμα; Υπάρχουν άνθρωποι να κάνουν διαφώτιση στα νεότερα και παλιότερα στελέχη;

Μπαίνουν οι αριστεροί στα πάνελ και πάει η γλώσσα τους "ροδάνι". Η ξύλινη γλώσσα που απέτυχε παρασύροντας στη καταστροφή δεκάδες λαού παρουσιάζεται σήμερα ως η σωτηρία της χώρας. Και ακούνε τα στελέχη της Ν.Δ. που είναι στα πάνελ και απαντάνε με κάποιους πρόχειρους αριθμούς επί τοις εκατό ως προς τη μείωση και τη φορολογία..  Ή άλλες φορές κάθονται σκεπτικοί με το μαλό τους μάλλον να περιφέρεται σε πιό μπαρ ήταν το προηγούμενο βράδυ ή εάν ήταν ωραία η γραβάτα που αγόρασαν ή ακόμα πόσο χρήσιμο είναι το deal που έκαναν με κάποια καινούργια επιχειρηματική επαφή. Οι δεξιοί ακούνε αμήχανοι τις περισσότερες φορές, κολλημένοι στις λεπτομέρειες του μνημονίου και δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να τους απαντήσουν..

Αλλά για όλα αυτά δεν φταίνε οι αριστεροί. Αυτοί είναι συνεπείς με την ιστορία τους. Η δεξιά είναι αυτή που έκοψε τον ιδεολογικό ομφάλιο λώρο της, έμεινε στους αριθμούς και τώρα οδηγείται στην καταστροφή και συμπαρασύρει όλη την χώρα παραδίδοντάς την στη γνωστή για την ανικανότητα της αριστερά.

Τα στελέχη πρέπει να ενεργοποιηθούν και να δείξουν τον ιδεολογικό δρόμο της ελευθερίας, της δημιουργίας, της ελεύθερης οικονομίας, να εμπνεύσουν τον κόσμο, να του δώσουν όραμα για να αγανωιστεί για μια ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ με μέθοδο και πρόγραμμα που να πιάνει όλη τη βάση, εάν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

 Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τολμήσει

Συμπέρασμα: Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τολμήσει. Πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω. Να σταματήσει να ακούει τι του λένε και να εμπιστευτεί επιτέλους το πολιτικό του κριτήριο.

Οι στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα αντί-μνημονιακά  κόμματα είναι δεδομένη. Θα εκμεταλλεύονται την οργή και την δυστυχία του κόσμου λέγοντας ότι θα καταγγείλουν το μνημόνιο κλπ. Ο Σαμαράς μόνο μέσω της ωμής αλήθειας θα υπερκεράσει αυτήν την στρατηγική. Πρέπει να ξεφύγει από τα στεγανά του ορθού πολιτικού λόγου και να πει ωμές αλήθειες. Να κάνει κάτι θεαματικό για να αντιστρέψει το κλίμα.

Η ΝΔ προσπαθεί να πολώσει το κλίμα ιδεολογικά την στιγμή που ο Έλληνας πεινάει και έχει γραμμένες στα παλιά του παπούτσια τις ιδεολογίες,  γι’ αυτό ψηφίζει Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, επειδή λένε τα αυτονόητα γι αυτόν.

Αντί για ένα Κεντροδεξιό Μέτωπο που διχάζει τους Έλληνες, επαναφέρει την αντικομμουνιστική  υστερία και ρίχνει νερό στον μύλο του Τσίπρα, η ΝΔ πρέπει να προτάξει ένα Πατριωτικό Μέτωπο για την Σωτηρία της Χώρας.

Ο  Σαμαράς επιχειρεί να ξαναχτίσει την Ελλάδα από τις στάχτες τις προσπαθώντας να φέρει μια  νέα νοοτροπία στο ελληνικό κράτος , ενώ ο Τσιπρας εκμεταλλεύεται τον πόνο του Έλληνα και προσπαθεί να διατηρήσει το παλιό πράσινο κράτος.  Στην δημαγωγία όμως δεν απαντάς με πολιτική ορθότητα. Είναι χαμένος από χέρι όποιος το κάνει αυτό.

Ο Σαμαράς πρέπει να αρχίσει λοιπόν να λέει τα αυτονόητα με σκληρή γλώσσα: Να κατακεραυνώσει όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα και το πράσινο κράτος που με τη  νοοτροπία που καλλιέργησε οδήγησε τον λαό στην εξαθλίωση. Να τσακίσει τον ΓΑΠ και τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του. Η οποία αντί να νοικοκυρέψει το κράτος μέσω ορθών μεταρυθμίσεων, μείωσε μισθούς και συντάξεις και αύξησε την φορολογία, για να μην αγγίξει το πράσινο κράτος. Για αυτό οδηγηθήκαμε στο δεύτερο μνημόνιο.

Ο Σαμαράς πρέπει να πει: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Εγώ δεν εκβιάζω, αλλά ούτε εκμεταλλεύομαι τον πόνο του λαό για να με ψηφίσει. Τα δεδομένα είναι αυτά. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, όμως αν εκμεταλλευτούμε την συγκυρία (αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη κλπ) και μείνουμε στο παιχνίδι, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία του πρασινου νεοελληνικού κράτους και να χτίσουμε βήμα βήμα την νέα Ελλάδα.   Από την μεριά μου καταθέτω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα «ανοικοδόμησης» του κράτους. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να με πιστέψετε, επειδή ηγούμαι ενός εκ των κομμάτων που ευθύνονται για το σημερινό τέλμα, όμως λέω την αλήθεια. Αντίθετα οι λαϊκιστές και οι τυχοδιώκτες, ναι μεν θα απαλύνουν τον πόνο σας για ένα διάστημα, αλλά είναι αυτοί που θα βυθίσουν τη Ελλάδα σε πραγματική και δύσκολα ανατρέψιμη εξαθλίωση.Δώστε μου τη δύναμη για να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε την σωτηρία της Ελλάδας. O λαός μας είπε να σοβαρευτούμε και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε την σωτηρία της πατρίδας. Επί της ουσίας όλοι λέμε το ίδιο πράγμα. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Άρα βάζουμε πέρα  το κομματικό συμφέρον και προτάσσουμε το ΕΘΝΙΚΟ.

Το μήνυμα  των εκλογών είναι: τέρμα οι αυτοδυναμίες προσπαθήστε όλοι μαζί για να σωθούμε.

Πρέπει λοιπόν να αναλάβει πρωτοβουλία ο Σαμαράς και να κάνει άνοιγμα σε όλα τα κόμματα. ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ξεχάστε τις αυτοδυναμίες και τις κομματικές νίκες. Πέθαναν. Μόνο ενωμένοι θα σώσουμε την Ελλάδα.

Το λογικό είναι, οι περισσότεροι, να μην το δεχτούν και να περιχαρακωθούν στις κομματικές γραμμές τους. Εάν επιδείξουν σωφροσύνη και το δεχτούν, τότε ο Σαμαράς θα φανεί ένας εθνικός ηγέτης που συνθέτει με γνώμονα την σωτηρία της Ελλάδος.   Εάν δεν το δεχτούν, κερδίζει και πάλι, λέγοντας πως εγώ θέλω να ενώσω τους Έλληνες για να σώσω την πατρίδα, ενώ αυτοί κοιτούν τα κομματικά τους συμφέροντα.

Θεωρώ ότι αυτό συνιστά  μια win-win στρατηγική.

Αντιθέτως, η κομματική περιχαράκωση θα φέρει πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα, με περισσότερες πιθανότητες να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λέει τα αυτονόητα.

Πάνος Ζ.

(ευχαριστώ τον ΚΡ και τον SA για τις σκέψεις τους που δανείστηκα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταράτα avatar
  Σταράτα 24/05/2012 17:32:00

  +10000000
  Πατριωτικό Μέτωπο για την Σωτηρία της Χώρας.

  • leleki avatar
   leleki @ Σταράτα 24/05/2012 22:46:36

   Bρε παιδιά , ποιο πατριωτικό μέτωπο όταν ακόμη και στις πρόσφατες διερευνητικές εντολές το μόνο που ήταν εξ αρχής δεδομένο ήταν η σύμπραξη Σαμαρά -Βενιζέλου και ανεζητείτο ο έτερος που θα συμβάλει στη συνέχιση της πολιτικής του Μνημονίου;

   Ποιος βλαξ θα ψηφίσει ξανά για να του προκύψει ένα εθνοκτόνο και κανιβαλικό μόρφωμα, τύπου συγκυβέρνησης Παπαδήμου ;

   Ας ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς αν θα συμπορευθεί εκ νέου με το εγκληματικό ΠΑΣΟΚ ώστε να έχει ο κόσμος μια κάποια σταθερά στην προεκλογική του εκτίμηση.

   Με θεωρήματα τύπου «εμπιστευθείτε με» , χωρίς συγκεκριμένες , χειροπιαστές δεσμεύσεις, δεν πείθεται κανείς, ειδικά τώρα που έχει μπεί δίπλα στον Σαμαρά και η ειδεχθής εικόνα της Ντόρας.

   • Factorx avatar
    Factorx @ leleki 25/05/2012 00:22:24

    Καλά αυτό κατάλαβες από τις διερευνητικές; Πως δεν έγινε αφού ήταν δεδομένο; Σε κάθε περίπτωση τα άρθρα του antinews απηχούν τις απόψεις τις δικές του και των αρθρογράφων του - το λέω αυτό για να σταματήσει ο μισός διαδικτυακός ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται μαζί μας - η να ασχοληθεί σοβαρά και όχι με επιχειρήματα της πλάκας

    • leleki avatar
     leleki @ Factorx 25/05/2012 00:31:01

     Δεν έγινε γιατί δεν αρκούσαν τα κουκιά.
     ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν 149 έδρες μαζί.
     Προσπάθησαν να βάλουν τον Κουβέλη , αυτός ζητούσε και τον ΣΥΡΙΖΑ, και γι΄αυτό και δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια.
     Τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην Προεδρία είναι πολύ σαφή.

    • αγθ avatar
     αγθ @ Factorx 26/05/2012 07:22:41

     Αν δεν ητάν, το ...καταραμένο 149, η συγκυβέρνηση θα ήταν ήδη γεγονός. Και τώρα, αυτό αναζητείται, εμμέσως πλην σαφώς: κουβέντα για τις αθλιότητες πάσοκ, αποκλειστική ενασχόληση με τον ...αλέξη!, σιωπή αναφορικά με συνεργασία...

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ Σταράτα 24/05/2012 22:57:21

   Ξεβρακώστε τον Τσιπραντρέου
   Αυτή πρέπει να είναι η γραμμή της ΝΔ.

   Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και το ξέρουν όλοι, το ξέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Αυτό που κάνει πλέον ο Τσίπρας με τα παραμύθια του, λέγεται πολιτική αλητεία.

   Ο στόχος του σαφής. Να αρπάξει την εξουσία με παραμύθια της χαλιμάς και μετά να κατσικωθεί με διάφορους τρόπους στην εξουσία για όσα χρόνια αντέξει με όποιο κόστος, ακόμα και εθνικό.

   Είναι πλέον επικίνδυνος για τον τόπο.

   • aks avatar
    aks @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 09:29:51

    Aν οπως λές αγαπητέ στρατηγέ μετά, ο Τσίπρας κατσικωθεί με διάφορους τρόπους στην εξουσία για όσα χρόνια αντέξει,
    αυτό διαψεύδει την απειλή των Ευρωπαίων οτι οι εκλογές αυτές είναι Ευρώ ή Δραχμή και δικαιωνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Επίσης αυτό που λές, οτι λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και το ξέρουν όλοι, το ξέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και παρ' όλα αυτά θα τον ψηφίσουν, σημαίνει οτι δεν θα τον ψηφίσουν επειδή τους έπεισε οτι υπάρχουν λεφτά, αλλά για άλλους λόγους.

    • Αιζενχάουερ avatar
     Αιζενχάουερ @ aks 25/05/2012 10:46:53

     Δεν κατάλαβες, με δραχμή θα μας κατσικωθεί ο Τσίπρας.

     Θα βολέψει τους δικούς του σε θέσεις κλειδιά του δημοσίου, ελέγχοντας την δημόσια διοίκηση και κατ'ουσίαν ελέγχοντας όλα τα έργα και την παραγωγη.

     Ένα 15% του πληθυσμού να "βολευτεί" και να λειτουργεί ως κομματόσκυλο είναι αρκετό. Με την δικαιολογία της δύσκολης οικονομικής κατάστασης θα πηγαίνει η καρπαζιά στο υπόλοιπο 85% σύννεφο.

     Για να καταλάβεις, φαντάσου ένα σύστημα ΠΑΣΟΚ όχι πράσινου χρώματος αλλά κόκκινου, με πολύ λιγότερους "βολεμένους" αλλά και πολύ αυταρχικότερο προς τους υπόλοιπους, για να συντηρείται έτσι στην εξουσία.

     Κόκκινη μαυρίλα για τον λαό.
     Σοσιαλιστικός παράδεισος για τούς λίγους εκλεκτούς πέριξ του κόμματος.
     Γνωστή συνταγή, δοκιμασμένη...

     • aks avatar
      aks @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 14:32:10

      Στρατηγέ, Ο Τσάρλς Νταλλάρα, Ο Νίκολας Κλέγκ ακόμα και ο Τούρκος Αλή Μπαμαπατζάν, δηλώνουν οτι Δραχμή θα έχουμε μόνο αν διαλυθεί ΠΡΩΤΑ η Ευρωζώνη . Οσον αφορά το 'βόλεμα ' άλλου 15% του πληθυσμού, αν 'εχει τον τρόπο ο Τσίπρας μία φορά, αμφιβάλλεις οτι οι ¨εμπειροι" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα το κάνουν τρείς?
      Η μήπως έχεις την εντύπωση οτι αποφάσισε η π@@@ανα να κόψει το γ@@@σι? Και μπορεί αλήθεια να το κάνει?
      Αλήθεια αν γινόταν κυβέρνηση η ΝΔ πόσους μήνες πιστεύεις οτι θα καταφέρει να "σεβαστεί" και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που υπέγραψε και απαιτούν οι Γερμανοί κλπ Ευρωπαίοι?
      Ο Τσίπρας δεν είναι χαζός να πεί οτι δεν θέλουμε να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα. Θέλουμε θα πεί στους Ετρωπαίους αλλά δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε τα έσοδα που προέβλεπε το μνημόνιο... Αρα καταγγείλτε το, ακυρώστε το, παγώστε το, τροποποιήστε το, κάντε το ότι θέλετε ή δώστε μας κι άλλα, έτσι ώστε να ξαναπληρώσουυμε όταν θα έχουμε.
      Αν πάλι μας καταδικάσετε να πεθάνουμε πώς θα σας πληρώσουμε? Αυτά θα πεί ο Τσίπρας όταν γίνει Πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου...

  • liberal avatar
   liberal @ Σταράτα 25/05/2012 01:56:31

   πολύ φοβάμαι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ματώσει ώστε να μάθουν οι έλληνες να ψηφίζουν..και δεν μιλάω για τα 300-500 ευρώ που χάσαν στους μισθούς τους. η επιλογή του οπισθοδρομικού σύριζα θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις σε θέματα ανώτερα της τσέπης των ελλήνων όπως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η ασφάλειά μας, τα εθνικά θέματα, η κύπρος, οι ελληνοισραηλινές σχέσεις, τα κατά τόπους πατριαρχεία, οι σχέσεις της ελληνορθόδοξης εκκλησίας με το νεο-ελληνοσοβιετικό κράτος, οι σχέσεις με την ΕΕ..Το γεγονός της νίκης των ηττημένων του 47 θα αποτελέσει γεγονός ιστορικής σημασίας και απροσδιόριστων προεκτάσεων και κινδύνων που ούτε οι πρόσκαιροι ψηφοφόροι της αριστεράς της κουκούλας δεν αντιλαμβάνονται σήμερα...όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα ήσυχα χλωρά!

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ liberal 25/05/2012 13:53:33

    Δηλαδή δεν μάτωνε επι 2.5 χρόνια? δεν άλλαξε ο τρόπος που ψηφίζει? Αν δεν με πιστεύεις δες τα τελευταία αποτελέσματα. τι εννοείς να 'μαθει' να ψηφίζει? την παράταξη μας και μόνο? πολυ αντιφατικό αυτό που λες.

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Σταράτα 25/05/2012 02:21:08

   Προβολή της Ιστορίας της ΝΔ ως κυβέρνηση με αριθμούς, γραφήματα, ιστορικά στιγμυότυπα κλπ.

   Ξεβράκωμα του ΣΥΡΙΖΑ με στοχευμένα βίντεο από τις δραστηριότητες συνιστωσών του από τον Δεκέμβρη του 2008 και ει δυνατόν έμμεση προβολή του ΚΚΕ, για ευνόητους λόγους.

   Συνεχές σφυροκόπημα με αντιμνημονιακές κορώνες με το γάντι, παρά τα τελευταία γεγονότα του Νοεμβρίου.

   ΚΑΜΜΙΑ αναφορά σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο δεξιό κόμμα. Σαν να μην υπάρχουν (μπορεί να είναι και χρήσιμοι μετεκλογικά).

   Υπενθύμιση ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ σημαίνει ΓΑΠ με βίντεο να τους παραλληλίζουν, αλλά με προσοχή μην τελικά τους προβάλουμε θετικά.

   Τσιμπήματα στα παραδοσιακά αντανακλαστικά του μέσου δεξιού ψηφοφόρου.

   ΟΧΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αλλη παρουσία στα κανάλια Αρη, Κυριάκου, Γεράσιμου, Μιλτιάδη, Φωτεινής, Προκόπη, κλπ....

   • Giorgos avatar
    Giorgos @ Βατάτζης 25/05/2012 14:14:10

    Χμμ, σα να διαβάζω εγχειρίδιο κομμουνιστικής προπαγάνδας ακούγεσαι

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ Σταράτα 25/05/2012 16:07:59

   Λυπαμαι φιλε αλλα δεν εχετε καταλαβει τι συμβαινει στην κοινωνια !!! Δεν εχετε αντιληφθει τι εδιωξε τον κοσμο απο την πολιτικη !!! Η κανετε τον΄΄ΛΕΒΕΝΤΗ '' η΄ ειστε !!! ποιος θ ακουσει για πατριωτικο μετωπο απο ΝΔ και θα ανατριχιασει ; Οταν επι χρονια η ιδεολογια ηταν ''ηλθε η σειρα μας στην εξουσια ,αρπαξτε οτι μπορειτε ,απο θεσεις εργασιας , ταξιδια , μιζες, με τα δανεικα της Πατριδος ,ελπιζετε πως μπορει ετσι απλα να δημιουργηθει ΜΕΤΩΠΟ . ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ; ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΗΣ ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΞΥΡΑΦΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ; ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η ΦΟΒΑΣΤΕ Ν ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ; ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ; ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ;

 2. jhk avatar
  jhk 24/05/2012 17:35:27

  ...O Σύριζα, για κάποιους ακόμα λόγους, "φοριέται" πολύ και στα Βόρεια προάστια. Ας δούμε: Μαρούσι-Πεύκη, Εκάλη (Ν. Ερυθραία), πρώτο κόμμα με 25%. Δεν πρέπει και αυτό να ερμηνευτεί;

  • Inno avatar
   Inno @ jhk 24/05/2012 18:15:42

   έχουν τα λεφτά έξω και ενδιαφέρονται για CHEAPReAleState

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Inno 24/05/2012 18:33:39

    Καλό!

   • aks avatar
    aks @ Inno 25/05/2012 09:43:05

    Aρα αν τα ξαναφέρουν μέσα και αρχίσουν να αγοράζουν και να αξιοποιούν ακίνητα, θα χτυπήσουμε Κινέζικους ρυθμούς ανάπτυξης . Επομένως το 1000000 άνεργους η δραχμή θα τους ευνοήσει και δεν πρόκειται με τίποτε να εγκαταλείψουν τον Σύριζα...

  • ΙΑΣΟΝΑΣ avatar
   ΙΑΣΟΝΑΣ @ jhk 24/05/2012 18:16:42

   ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ
   ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ
   ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΘΕΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ
   ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΣΕΠΗ
   ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"
   ΘΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ;;;;

  • alogomiga avatar
   alogomiga @ jhk 24/05/2012 18:32:48

   Δεν είναι σημείο των καιρών αυτή η διαπίστωση είναι ένα διαχρονικό παράδοξο.
   Ο Ένγκελς χαρακτηριστικά παραπονιόταν στον Μάρξ ότι σε μια συγκέντρωση που οργάνωσε ήρθαν εκπρόσωποι όλων των κλάδων της κοινωνίας πλην των προλετάριων.

 3. Μιχαλης avatar
  Μιχαλης 24/05/2012 17:39:16

  Δεν θα διαφωνησω καθολου με το αρθρο σου. Νομιζω ομως οτι αυτα λεει κ ο Σαμαρας,αλλα μαλλον δεν τα λεει δυνατα. Δεν ακουγεται η φωνη του,ειναι σαν να τα ψυθιριζει. Νομιζω πως πρεπει να βγει μπροστα πιο δυνατα κ να χει μεγαλυτερη παρουσια στο ευρυ κοινο ειτε απο κοντα ειτε απο τηλεοραση. Τα στελεχη που βγαινουν στα καναλια δεν εχουν παθος,δεν αγωνιζονται. Δεν ειναι λαθος αυτα που λενε αλλα ο τροπος που τα λενε. Νομιζω πως τωρα που γυρισε ο Σαμαρας απ εξω χρειαζεται να βρουν μια κοινη γραμμη ολα τα στελεχη κ το κομμα να βγαλει μπροστα αυτους που μπορουν να κανουν τη δουλεια καλυτερα. Επιχειρηματα υπαρχουν,φωνη ειναι που μας λειπει. Χρειαζονται στελεχη που να το λεει η καρδουλα τους κ να το θελουν. Πρεπει να σταματησει να ασχολειται ο Σαμαρας με το ποιος βουλευτης ειναι δυσαρεστημενος κ ποιος οχι,πρεπει να χαραξει γραμμη αυτος! Αλλωστε ποσως ενδιαφερει πια τους ψηφοφορους το ποιος θα βγει βουλευτης,πανε αυτα. Εκεινο που τους νοιαζει ειναι ποιος θελει κ εχει κουραγιο να αγωνιστει για αυτους. Εαν λοιπον η ΝΔ δεν εχει τετοια στελεχη,τοτε τι να πω? Τοτε δεν υπαρχει μελλον στις 17 ιουνιου. Εγω πιστευω πως εχει αρκει να θελησουν να τους ξαμολυσουν. Δεν μπορω να βλεπω αλλο τον Παυλοπουλο στα καναλια κ τους λοιπους γνωστους που δεν εχουν πια το σθενος να αρθρωσουν λογο. Δεν θελω να αμφησβητησω ουτε τις ικανοτητες τους ουτε την αφοσιωση τους στο κομμα,απλα δεν τραβανε πια. Ισως σε αλλες θεσεις να δωσουν την εμπειρια τους στους νεους αλλα οχι να σηκωσουν αυτοι τον αγωνα για τις εκλογες. Αν στην ΝΔ δεν μπορουμε να βρουμε ανθρωπους να αντικρουσουν ατομακια σαν τον σκουρλετη,το βουτση,τον λαφαζανη,την κωσταντοπουλου.....τοτε τι ψαχνουμε???

 4. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 24/05/2012 17:41:12

  Περα απ το τι θα κανει ο Προεδρος, αναρωτιεμαι αν ο καθενας απο εμας κανει πραγματικα οτι μπορει. Οι περισσοτεροι συμπολιτες μας δεν ειναι πια ταυτισμενοι με κανενα κομμα, αλλα αν ακουσουν 5 κουβεντες ρεαλιστικες που δειχνουν ποσο σοβαρος ειναι ο κινδυνος που ελοχευει λογω του λαικιστη και ψευτη Τσιπρα (τον οποιο κοροιδευει ολη η Ευρωπη), ειναι θετικοι στο να στηριξουν εστω και με βαρια καρδια τη ΝΔ. Οταν εγω που ειμαι ενα απλο μελος, εχω καταφερει να αλλαξω γνωμη σε τουλαχιστον 15 ατομα (δεν μιλαω για Ντορικους ή φιλους του ΛΑΟΣ, γιατι αυτοι απο μονοι τους εχουν δει οτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη περαν της ΝΔ) , τοτε ειναι λογικο τα διαφορα μεσαια στελεχη να εχουν την δυνατοτητα για πολλαπλασια προσφορα. Αρκει να μην ασχολουνται απο τωρα με το τι θεση θα παρει στις λιστες ο Χ υποψηφιος κτλ κτλ. Ολα ειναι ανοιχτα, καντε ολοι τη προσπαθεια σας, & μην τα περιμενετε ολα απ το Προεδρο και τους γυρω απ αυτον...

 5. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 24/05/2012 17:44:52

  Πώς να πείσεις κάποιον που σε θεωρεί "έναν από αυτούς που μας κατάντησαν να πεινάμε και να ζητιανεύουμε"; Είναι σαν να έρχεται ο κλέφτης να παραδίδει μαθήματα ηθικής!
  Νομίζω ότι οι αλλαγές είναι, πλέον, δομικές: ΟΛΟ το παλιό δικομματικό σύστημα πεθαίνει. Το ΠΑΣΟΚ πέθανε στις 6 Μαίου. Ο ψηφοφόρος τους γυρίζει την πλάτη και ΔΕΝ ακούει ούτε "κορώνες ανάπτυξης" ούτε "ενωτικά κηρύγματα".
  Εμένα, το μόνο που με πείθει είναι το όραμα του Σαμαρά για ανάπτυξη, για επανεκίνηση της Ελλάδας, ενώ με φοβίζει η απειρία, ο κρατισμός και ο ερασιτεχνισμός του Τσίπρα. Αλλά εγώ είμαι εξαίρεση. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη λιτότητα, κι έβαλε στο ίδιο "τσουβάλι του διαχρονικού φταίχτη" ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Και, απλά, τους προσπερνά με θόρυβο: η "εθνική μούτζα" της 28/10/11 αποτυπώνεται στην κάλπη.
  Στον δικό μου κύκλο, μιλάω συνεχώς υπέρ Σαμαρά και κατά Τσιπρο-Δραχμής. Αλλά ΔΕΝ είμαι αισιόδοξος...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Κόνδωρας 24/05/2012 19:04:00

   "Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη λιτότητα, κι έβαλε στο ίδιο “τσουβάλι του διαχρονικού φταίχτη” ΠΑΣΟΚ & ΝΔ."Ὅλα τά λεφτά! Αὐτό κατόρθωσε καί πέρασε τό πασοκ στόν λαό πρίν ξεψυχίσει  (ἀποθανέτω ἡ ψυχή μου μετά τῶν ἀλλοφύλων!), γι αὐτό τά ποσοστά μας εἶναι χαμηλά!

   Δἔν εἶναι ὅλοι τό ἴδιο--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ἈΠΟΔΕΙΞΤ ΤΟ γιά νά πείσωμε τόν κόσμο ὅτι ὁ ἈΣ βάζει τήν Πατρίδα πάνω ἀπό τό κόμμα μέ τίς ἕως τώρα ἐνέργειες του.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Φωτεινή 24/05/2012 19:22:13

    Φωτεινή, εγώ το προσπαθώ ειλικρινά.
    Αλλά συναντώ τοίχο, κλειστά αυτιά: "έξω οι κλέφτες ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, ζήτω ο νέος και ελπιδοφόρος Τσίπρας".
    Μόνο αν ο Σαμαράς κάνει ένα επικοινωνιακό μπαράζ "Πρωθυπουργού εν αναμονή", και μιλήσει για λύσεις σε ανεργία/φτώχεια, ενώ καταγγέλλει τον Τσίπρα ως ψεύτη/ανίδεο (του αφαιρέσει το ηθικό πλεονέκτημα) θα έχουμε ελπίδα.
    Ο Τσίπρας έχει ρεύμα στον κόσμο. Το βλέπω παντού.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Κόνδωρας 24/05/2012 23:26:22

     Κόνδωρα,

     Καἴ ἐγώ προσπαθῶ νά πείσω ὅσους μπορῶ, ὅτι δέν εἶναι ὈΛΟΙ ΤΟ ἸΔΙΟ.

     Ἡ ταπεινή μου γνώμη, ὅσο ἐξακολουθοῦν τά "μμε" καί οἱ Εὐρωπαῖοι νά ἐπιτίθεντε σφοδρά στόν τσίπρα, τόσο θά ἀνεβαίνουν τά ποσοστά τοῦ συριζα--reverse psychology γιά τούς Ἕλληνες! "Μή μοῦ κουνᾶτε τό δάκτυλο γιατί θά μέ κάνετε νά ψηφίσω τσίπρα" ἡ ἀντίδραση γιά πολλούς Ἕλληνες.

   • Κωνσταντίνος avatar
    Κωνσταντίνος @ Φωτεινή 25/05/2012 19:53:06

    Να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Αφού και μεις το ίδιο είμαστε. Και το ξέρουν όλοι στις μικρές κοινωνίες που ο καθένας μας κινείται.
    Στη δουλειά μου, ΔΕΚΟ με 1.000 εργαζόμενους, οι βολεμένοι, χρόνια τώρα, ήταν τα πράσινα παιδιά όταν διοικούσαν ΠΑΣΟΚοι και τα γαλάζια παιδιά όταν διοικούσαν ΝΔημοκράτες. Και σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης/διοίκησης έμπαιναν οι μεν στο ψυγείο για να βγουν οι δε.
    Ποιον να πείσεις για το αντίθετο; Ακόμα και οι δικοί μας, οι γαλάζιοι βολεμένοι, παραδέχονται ξεκάθαρα ότι είναι το ίδιο με τους άλλους και δεν ελπίζουν σε γενικότερη λύση για το κοινό καλό. Το μόνο που κάπως τους αγγγίζει είναι να τους πεις ότι με ΝΔ θα κρατήσουν τις θεσούλες τους. Αλλά δεν τους πείθει. Και δεν απαντά στα ερωτήματα για τις μειώσεις στους μισθούς, για τις εφεδρείες και τη φτώχια, για τις επερχόμενες απωλύσεις...

 6. Πέτρος avatar
  Πέτρος 24/05/2012 17:54:13

  Αντώνη Σαμαρά, δεν έχεις χρόνο. Πρέπει άμεσα να σώσεις τους Έλληνες, τους απελπισμένους Έλληνες. Σταμάτησε ΤΩΡΑ την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική του Βενιζέλου με τα χαράτσια και τις φορολογικές δηλώσεις. Δήλωσε ΑΜΕΣΑ ότι θα προβείς σε αναθεώρηση των υφιστάμενων μέτρων. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες κηδείες και άλλα ορφανά. Προστάτεψε τους Έλληνες , κάνε το καθήκον σου, βγες δίπλα στο λαό, δώσε ελπίδα στους απελπισμένους και άσε τις ψήφους. Η ώρα ευθύνης σήμανε ΤΩΡΑ, που δύο αυτοκτόνησαν στη πλατεία Βάθης και άλλος χαροπαλεύει. ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να μιλήσεις στο λαό, να διορθώσεις τις αδικίες, να βγεις και να ακουστείς.

  - Ο 45χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
  - Σκαρφάλωσε στην κολώνα της ΔΕΗ για να επασυνδέσει το ρέυμα
  - "Πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει" είπε πριν σκαρφαλώσει στην κολώνα
  - Του είχαν κόψει την ηλεκτροδότηση πριν μια εβδομάδα
  - Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες

  Στη γειτονιά του Αιγάλεω πάγωσαν όλοι όταν σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι είδαν έναν απελπισμένο κάτοικο που η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα πριν από περίπου μια εβδομάδα, να σκαρφαλώνει στην κολώνα και να τον τινάζει το ρεύμα.

  Ο 45χρονος ειχε μετακομίσει πρόσφατα στην περιοχή και ζούσε με την κατάκοιτη μάνα του και τον αδελφό του σε ένα φτωχικό σπίτι στην οδό Σαλαμίνος και Παπαρηγοπούλου.


  Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γείτονες στο Newsit η οικογένεια τα έβγαζε δύσκολα πέρα με αποτέλεσμα να μην έχει πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.

  Οταν πριν περίπου μια εβδομάδα η ΔΕΗ τους έκοψε την ηλεκτροδότηση τότε άρχισαν και τα προβλήματα. Ο 45χρονος δεν άντεξε άλλο και σήμερα με το μυαλό θολωμένο είπε "πάω να πάρω αυτό που μου ανήκει". Πήρε ένα γαλλικο κλειδί, σκαρφάλωσε στην κολώνα που είναι και υποσταθμός της ΔΕΗ με σκοπό να επανασυνδέσει το ρεύμα.


  Μια άτυχη στιγμή όμως έμελλε να αποβεί μοιραία. Επιασε με τα γυμνά του χέρια το καλώδιο της ΔΕΗ και 20.000 watt διαπέρασαν το σώμα του.


  Κάτοικοι περιγράφουν στο Νewsit πως μόλις ο 45χρονος χτυπήθηκε από το ρεύμα, το παντελόνι του πήρε φωτιά.

  Στο σημείο έσπευσε αστυνομία και πυροσβεστική ενώ το ασθενοφόρο που έσπευσε μετέφερε τον άνδρα σε κακή κατάσταση αλλά ζωντανό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

  Εκεί ο 45χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2012 17:55:32

  Ελληνας , Πατριώτης , μαλωμένος με τον πλουτισμό , όχι παρτάκιας , και θρασύς
  αλλά ακτήμων και ανιδιοτελής. Υπάρχει τέτοιος;

  • aks avatar
   aks @ ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2012 18:32:57

   ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ!!!
   Aλλά προφανως δεν ανήκεις σ' αυτούς, αλλοιώς θα τους ήξερες, όπως εγώ...

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 24/05/2012 17:56:12

  Σωστός ο Πάνος.

 9. Alexandros avatar
  Alexandros 24/05/2012 18:03:24

  Αυτό μάλιστα είναι σωστότατο άρθρο. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό ηγέτη όπως το γραφει, δεν πρέπει εμείς να επενδύσουμε στη διχόνοια, εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην ενότητα, αλλα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μνημόνιο, θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλα με αξιοπρέπεια. Δεν θα ανοίξουμε εμείς καιάδα γιατί έτσι γουστάρουν οι Ευρωπαίοι!

 10. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 24/05/2012 18:06:45

  Μπράβο Πάνο. Ο απλός οπαδός και ψηφοφόρος της ΝΔ αυτό που θέλει είναι ένα υγιές κόμμα, με δυναμική εξουσίας και ικανότητα διακυβέρνησης που να μπορεί να το εμπιστευτεί για τις προσδοκίες του. Μία ελεύθερη χώρα, με πραγματική δημοκρατία που θα λειτουργούν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, του ανταγωνισμού και θα προσφέρουν εύφορο έδαφος για ανάπτυξη και πρόδο. Οι ίντριγκες σε μεγάλο βαθμό τον αφήνουν αδιάφορο ή ίσως τον ενοχλούν διότι αναδεικνύουν ανωριμότητα και προσωπικές επιδιώξεις, επικίνδυνα φαινόμενα για τους στόχους του και το όραμα του. Τα κουπόνια, τα συσσίτια,οι κομισάριοι, τα γκούλαγκ της αριστεράς δεν μπορεί να είναι αυτό που ονειρεύεται ο Έλληνας και η Ελλάδα. Θα πρέπει να τους βγάλουν την Ευρωπαϊκή κουρτίνα και να δεί ο κόσμος ποιοι είναι.

 11. man8os avatar
  man8os 24/05/2012 18:08:14

  Εχουμε ενα καρο μειονεκτηματα. Απροσαρμοστα κομματικα στελεχη, ΟΝΝΕΔ που καθεται και δε βοηθαει, μη ενεργη και κινηματικη διαδικασια, ξεχασμενη την επαρχια απο το κομμα, δηλαδη δε λειτουργει πλεον το κομμα στην κοινωνια.

  Εχουμε ελλειμα επικοινωνιας και καποια λαθη που εγιναν σε ανωτατο επιπεδο. Θελει πολλη δουλεια και προσπαθεια για να πεισθει ο κοσμος τωρα στο παρα ενα. Η παρουσια του αρχηγου σε εκπομπες εθνικης εμβελειας ωστε να μεταφερθει το μυνημα οσο το δυνατο καλυτερα ειναι αναγκαιο.

  ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
  ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ
  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ
  ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ
  ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 12. aks avatar
  aks 24/05/2012 18:28:52

  Εξυπνο κείμενο αλλά με αντιφάσεις .
  Για να ενώσει τους Ελληνες θα πρέπει πρωτίστως να δείξει οτι είναι ειλικρινής.
  Ετσι όταν απευθύνεται πχ. στό μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων, που είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μετά την κολωτούμπα του στο μνημόνιοΙΙ είναι πολύ δύσπιστοι απέναντί τρου, θα πρέπει να τους πείσει οτι και αυτός είναι ειλικρινά κατά του μνημονίου και η υπογραφή του σ' αυτό δεν ισχύει πλέον αφού το 70% του λαού το έχει ακυρώσει στην πράξη. Το πρώτο βήμα για να αρχίσει να γίνεται πειστικός του έδωσε την ευκαιρία ο ίδιος ο Τσίπρας να το κάνει, αλλά την κλώτσησε, μάλλον γιατί ήταν πολύ θυμωμένος απο την αποτυχία του στις εκλογές. Το βήμα αυτό είναι η ανάκληση της υπογραφής του απο το μνημόνιο.
  Το δεύτερο βήμα θα είναι να δηλώσει οτι άν αποδειχτεί πχ από την δικαστική έρευνα του Τσοχατζόπουλου, οτι μέρος του χρέους είναι όντως παράνομο όπως λέει ο Τσίπρας, θα έχει και αυτός το θάρρος όπως ήδη έκανε ο Τσίπρας να δηλώσει ξεκάθαρα στους εταίρους μας οτι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ. Μετά θα πρέπει να δηλώσει προεκλογικά και απερίφραστα, οτι δέχεται να συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα, προτείνοντας πρωθυπουργός να είναι όποιος έρθει πρώτος, αφου προηγουμένως συμφωνήσουν προεκλογικά πάντα, σε 5-10 βασικά σημεία, που θα διασφαλίζουν τη δυνατότητα κοινής κυβερνητικής πορείας για τουλάχιστον 2 χρόνια. Φυσικά όποιος άλλος συμφωνήσει με αυτά τα 5-10 κοινά τους σημεία, θα είναι ευπρόσδεκτος. Ιδανικό θα ήταν να συμφωνήσουν ακόμα και στις κυβερνητικές θέσεις ανάλογα με το ποιός θα είναι πρώτος σε κάθε περίπτωση. Αν κάνει αυτά τα ελάχιστα, τότε Πατριωτικό Μέτωπο για την Σωτηρία της Χώρας, δεν θα το μονοπωλήσει ο Τσίπρας όπως κάνει ήδη.

  • man8os avatar
   man8os @ aks 24/05/2012 18:37:53

   Απο ποτε το μεγαλυτερο κομματι των Ελληνων ειναι με τον ΣΥΡΙΖΑ?

   • aks avatar
    aks @ man8os 24/05/2012 19:36:33

    Aπο το τελευταίο Γκάλοπ της Pulse

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ aks 24/05/2012 18:48:11

   Η πλάκα είναι ότι ο Τσίπρας μονοπωλεί, όπως λέτε, το πατριωτικό μέτωπο για τη σωτηρία της χώρας μην έχοντας πει απολύτως τίποτα ουσιαστικό, μόνο αυτοανερούμενες γενικολογίες και τσιτάτα και πουλώντας τσαμπουκάδες στην Ευρώπη. Η όλη του ρητορική δε, εξαντλείται στο αντιμνημόνιο και απολύτως τίποτα παραπάνω. Σας λέει κάτι όλο αυτό για τον έλληνα ψηφοφόρο; Αυτά.

   • aks avatar
    aks @ GreekInLux 24/05/2012 19:38:25

    To πρόβλημα δυστυχώς είναι οτι δεν μπορούμε να αλλάξουμε λαό...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ aks 25/05/2012 00:36:58

     aks,

     Τἤν νοοτροπία του ὅμως γιά εὔκολο καί γρήγορο χρῆμα πρέπει ν᾿ ἀλλάξωμε!

 13. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 24/05/2012 18:35:34

  Επιμενω οτι ο Σαμαρας πρεπει να αξιοποιησει με ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ τροπο την δυναμη της τηλεορασης για να ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ το κλιμα.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ.Παρετε ως παραδειγμα τη σημερινη του εξαιρετικη συνεντευξη στον Αντεννα.Δεν θα ηταν πολυ πιο δυνατη η φωνη του αν απεναντι του ειχε ανεργους και πολιτες που ζητουν διεξοδο στα αδιεξοδα των χρεων τους;Πιστευω οτι θα ΕΠΕΙΘΕ γιατι ο λογος του ειναι στερεος και ταυτοχρονα συναισθηματικος.

 14. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 24/05/2012 19:04:28

  Πολύ καλές οι επισημάνσεις , αυτή την κατεύθυνση πρέπει ν'ακολουθήσει ο Α.Σ., γιατί είναι και υπεύθυνος και πατριώτης πολιτικός και άνθρωπος, όπως πιστεύω. Ωμές αλήθειες , σκληρός λόγος για το ποιά είναι η πραγματικότητα και τι πρέπει να γίνει. Με την πολιτική και την τακτική του, υπάρχει ελπίδα και αυτό πρέπει να το κάνει σαφές με απλές κουβέντες , για να γίνει κατανοητό στους πολλούς και να αντιστρέψει το κλίμα, τώρα! Επειδή δεν είναι δημαγωγός, σκληρή γλώσσα για το κράτος της μεταπολίτευσης, τα εγκλήματα του ΓΑΠ, τα λάθη της ΝΔ, την αποδόμηση του Τσίπρα και των θλιβερών και καταστροφικών θέσεων που έχει. Ο κόσμος πρέπει να τεθεί με ξεκάθαρο λόγο προ των ευθυνών του , γιατί η πλειοψηφία αυτών, έχει μάθει να έλκεται και να στηρίζει, αυτούς που του λένε αυτό που θέλει ν'ακούσει. Αυτό είναι και το μεγάλο εμπόδιο για το λόγο και την εικόνα του Α.Σ., πράγμα το οποίο εκμεταλλεύονται και καλλιεργούν οι διαπλεκόμενοι, άριστα. Επαφή του ιδίου με τον κόσμο, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Και ναι, εθνικό πατριωτικό μέτωπο για την Ελλάδα! Κύριοι διαχειριστές, εξαιρετική η φωτογραφία της ανάρτησης!!!

 15. Mara avatar
  Mara 24/05/2012 19:40:10

  Πάνο,

  όλα αυτά που με βασανίζουν τόσες μέρες, τα εξέφρασες με τον καλύτερο τρόπο.
  Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

 16. Padron avatar
  Padron 24/05/2012 19:52:30

  Παρ'όλη την σωστή τοποθετηση του άρθρου, η κομματική επικοινωνία με τους ψηφοφόρους δυστυχώς παραμένει βαθιά προβληματική. 'Εχω την εντύπωση πως εσκεμμένα πολώνει με την απλοϊκη σκέψη ότι θα "μαντρώσει" όλο και περισσότερους, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό την επόμενη μέρα των εκλογών, που θα χρειαστεί υπέρβαση από όλους. Οι μάζες θα μείνουν στην πόλωση και θα κάνει απείρως δυσκολότερη την απαραίτητη εθνική προσπάθεια και την απαιτούμενη συναίνεση, για να εξέλθουμε σαν έθνος από την κρίση. Κι όλα αυτά από ένα κόμμα ευθύνης...

 17. man8os avatar
  man8os 24/05/2012 19:56:33

  Ας περιμενουμε 2 μερες να δουμε τα τωρινα

  • aks avatar
   aks @ man8os 25/05/2012 09:44:25

   Tα τωρινά το επιβεβαίωσαν φίλε man8os

 18. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 24/05/2012 19:58:39

  Πάνο, παρότι συμφωνώ, θα αντιστρέψω τον τίτλο:
  Ο Ελληνικό Λαός θέλει Κομματάρχες όχι εθνικούς ηγέτες. (Εντάξει, όχι όλοι)
  Για να γίνει το όραμα ενός ηγέτη πραγματικότητα, ή τουλάχιστον να το προσπαθήσει, πρέπει να καταλάβει την εξουσία μέσω της γνωστής εκλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχει το γνωστό εκλογικό σώμα και όχι κάποιο ιδεατό. Δύσκολο το πάζλ, ιδιαίτερα τώρα

 19. panos avatar
  panos 24/05/2012 20:02:40

  Θελουμε μια κυβερνηση κορυφαιων και στη συνθεση της κανα δυο ατεγκτους ΔΙΚΑΣΤΕΣ ηδη υπαχουν και ο κυρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ειναι πολυ χρησιμος για να ξεβρωμισει η ΕΛΛΑΔΑ , κανενας βουλευτης στη κυβερνηση και τα παιδια μας του da cappo στον αγυριστο. Αν υπαρχει θεληση η χωρα μας σωζετε πολυ ευκολα αρκει να κανουμε περα τα καλοπαιδα του συνδικαλιστικου κινηματος που εχουν καταχραστει το δημοσιο χρημα, και τους δηθεν κοματαρχες που μαζευονται στις ΝΟΔΕ μονο και μονο για κανενα ρουσφετι. Α και κατι αλλο δεσμευση περιουσιων απο τα καλα παιδια του Βατοπαιδιου και τους μαγκες πρωην κουμπαρους.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ panos 25/05/2012 00:20:53

   ". . .απο τα καλα παιδια του Βατοπαιδιου και τους μαγκες πρωην κουμπαρους."

   Τό κάνεις λιανά σέ παρακαλῶ;;;;;

 20. elli avatar
  elli 24/05/2012 20:34:02

  Κι επειδή το άρθρο μιλάει για ηγέτες, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την άποψή μου. Ως εθνικός ηγέτης ,έστω και στο τέλος φέρθηκε ο Καραμανλής, ο οποίος προσπάθησε έστω και αργά, να αποφύγει αυτή τη λαίλαπα και να στραφεί σε άλλες αγορές για να σωθεί η χώρα και να μην ξεπουληθεί! Αψήφησε την παράδοση και τις μαλ.....ες του "ανήκομεν εις την δύσιν" και κοίταξε πως θα σώσει τη χώρα πέρα από ιδεολογίες και στεγανά!
  Αλλά οι "σύμμαχοί" μας ΚΑΙ πολλοί συνεργάτες του ,φαίνεται είχαν άλλες απόψεις επί του θέματος!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ elli 25/05/2012 00:23:44

   !!!!!!!!!!!!!!!

 21. andreas avatar
  andreas 24/05/2012 20:36:12

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΧΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΥΜΗΘΗΤΕΤΟ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΛΗΝ ΟΛΙΓΩΝ

 22. ΑΡΙΜΑΝΙΟΣ avatar
  ΑΡΙΜΑΝΙΟΣ 24/05/2012 20:45:17

  -Ο Σαμαράς μόνο μέσω της ωμής αλήθειας θα υπερκεράσει αυτήν την στρατηγική. Πρέπει να ξεφύγει από τα στεγανά του ορθού πολιτικού λόγου και να πει ωμές αλήθειες. Να κάνει κάτι θεαματικό για να αντιστρέψει το κλίμα.-
  Έτσι ακριβώς είναι....φτάνει πια με νιαουρίσματα και τα political correct....φτάνει...

  Διεκδικήστε επιτέλους τα δικαιώματα του λαού,σαν να είστε ο λαός και όχι κάτι ξεχωριστό ή πεφωτισμένο...(σας ακούγεται αριστερό?δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει)
  ΠΑΡΑΔΕΙΜΑΤΑ:
  Ας πει κάτι ο Σαμαράς για το MEGA και το ΔΟΛ και τα μ.μ.ε......Τον ξεσκίσανε τρια χρόνια τώρα...τι ειρωνεία,τι απαξίωση,τι διαστρέβλωση...άφησε τον τσίπρα να κάνει τη μαγκιά και να μην πάει,ποιος αυτός του οποίου τις απόψεις υπερσπίζονται εκεί μέχρι τελευταίας ρανίδος......
  Ας πει κάτι ο Σαμαράς για τις τράπεζες που έχουν τσακίσει τον κοσμάκη.....δεν έχουν οι κεντροδεξιοί δάνεια?δεν είμαστε παράταξη των τραπεζών αλλά των μικρομεσαίων και αστών...
  Ας πει κάτι ο Σαμαράς για το δημόσιο,το υπερτροφικό,παρασιτικό δημόσιο...μακάρι να έλεγε για απολύσεις.....ακόμα τους φοβόμαστε τους συνδικαλιστοβολεμένους..?
  Ας πει κάτι ο Σαμαράς για την πράξη και όχι για τη θεωρία....βαρεθήκαμε τους διαχειριστές...δε θέλουμε πια διαχειριστές...θέλουμε καινουριες ιδέες,πρωτοπόρες έτσι πάντα ήταν αυτή η παράταξη....
  Ας πει κάτι ο Σαμαράς για τη δικαιοσύνη(βασικό γρανάζι της ατιμωρησίας),πως θα λειτουργήσει πιο γρήγορα....κάτι κάντε π.χ. εθελοντές δικαστές (αντίστοιχο εποπ)για 5 χρόνια να ξεμπλοκάρει το σύστημα..πρακτικές λύσεις..
  Ας πει κάτι Σαμαράς για τη γραφειοκρατία πως θα τη χτυπήσει.1,2,3 μέτρα βατά και άμεσα....
  Ας πει κάτι ο Σαμαράς για όλους εμάς σαν να είναι από εμάς...
  Πρέπει ο λαός να ξανανιώσει περήφανος,βαρέθηκε να κλαίγεται γιαυτό τρέχει στον τσιπράκο..του δίνει μια ψευδαίσθηση περηφάνειας με τις αερολογίες του...
  Τους έχουμε αφήσει τους αριστερούς(με το νου τους αλλά έτσι περναει στον κοσμο) να μονοπωλούν τις κοινωνικές ευαισθησίες,τον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές...
  Ο Σαμαράς πρέπει να βγει με τσαγανό και τσαμπουκά ακόμα και να διεκδικεί από όλους όσους μας έχουν φέρει ως εδώ,είτε οι απέξω είτε οι απο μέσα....

 23. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 24/05/2012 20:48:56

  Εντάξει αλτρουιστές πατριώτες φίλοι δέχομαι ότι θέλετε πατριώτες και ειλικρινείς ηγέτες.
  Για δώστε μου όμως τον ορισμό του ειλικρινή ηγέτη.
  Εγώ για την οικονομία του χώρου δέχομαι τα αγνά πατριωτικά αισθήματα όλων.
  Είναι ειλικρινής ηγέτης αυτός που λέει τι;
  Μήπως ότι εγώ θα κάνω εκλογές μέχρι να πάρω αυτοδυναμία και όταν πάρει 19% το παίζει υπεύθυνος;
  Μήπως ότι δεν θέλω συγκυβέρνηση με το άθλιο μπατσόκ και συγκυβερνά με νομικίστικα τερτίπια (δήθεν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη);
  Μήπως αυτός που διαγράφει τα στελέχη που ψήφισαν το 10 μνημόνιο (και καλά έκανε), αλλά και αυτά που καταψήφισαν το 2ο μνημόνιο (και πολύ ΚΑΚΑ έκανε);
  Μήπως αυτός που συμμαχεί με τον προσωποποιημένο βελζεβούλ (την θυγατέρα του για την ακρίβεια ), για λίγα φανταστικά ψηφαλάκια (δέστε τι γίνεται με τον πρώην υποψήφιό της στην Ροδόπη και θα καταλάβετε τι λέω);
  Μήπως αυτός που λέιε ότιεπειδή ήταν δέκα χρόνια μόνος στο σπίτι του δεν έχει ανάγκη και υποχρέωση σε κανένα, αλλά βάζει ατέχνως και στη συνέχεια αποσύρει τιτανοτεράστιες προσωπικότητες όπως ο μέγας Συμπιλίδης;
  Μήπως ...μήπως..μήπως;
  Ας δούμε πρώτα τα του οίκου μας πριν κρίνουμε τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα;
  Όσοι αγαπάμε τη ΝΔ και την θεωρούμε σπίτι μας (και όχι ξενοδοχείο όπως ο Κιλτίδης), ας ξυπνήσουμε τον πρόεδρο γιατί στις 18/6 θα μετρηθούμε και θα βγούμε για μία ακόμη φορά λειψοί.
  Στο κάτω-κάτω ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος και ο κάθε ο ..... ποτέ (έως τις εκλογές) δεν παρίσταναν κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είναι.
  Τις τελευταίες μέρες που το προσπάθησε ο Αλκέξης, ξεβρακώθηκε και έγινε γελοίος στην Ευρώπη.

 24. Γιάννης avatar
  Γιάννης 24/05/2012 20:51:24

  Ν. Χατζηνικολάου προς Άδωνη Γεωργιάδη στη χτεσινή ραδιοφωνική τους συνάντηση:«Ευρώ με κάθε θυσία;» Και αυτός απαντά: «Δημοκρατία με κάθε θυσία;».και ο δημοσιογράφος: «Προφανώς δεν το σκεφτήκατε καλά και απαντάτε έτσι».
  Και εσείς ψάχνετε ακόμα να βρείτε τι φταίει...

 25. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 24/05/2012 20:57:11

  Εξαιρετική η προσέγγιση του αρθρογράφου, αλλά θέλει να ακούσει κανείς τα αυτονόητα; Επί παραδείγματι, για εμένα οι φιέστες στα στάδια είναι περιττές και δεν τις έχουν καμιά ανάγκη οι «πεπεισμένοι»!

  Αντίθετα ο κόσμος που είναι εκεί έξω και στέκεται απέναντι ακόμα πολύ θυμωμένος ή και διακείμενος εκδικητικά, είναι αυτός που χρειάζεται την ένεση αφύπνισης. Αυτός πρέπει να μάθει όλες τις πικρές αλήθειες, για να μπορεί να σταθμίσει τη στάση του στις επερχόμενες εκλογές, αντιλαμβανόμενος για το πού μπορεί να οδηγηθεί η χώρα από τους ενδεχόμενους εκλογικούς πειραματισμούς του.

  Το βέβαιον είναι πως μέχρι στιγμής, δεν έχει αυτήν την πληροφόρηση, ενώ παράλληλα είδε και «συμπράξεις - διευρύνσεις » που δεν τον πείθουν καθόλου, αντίθετα τον έχουν μπερδέψει αρκετά! Αμφιβάλλει και για τον πατριωτικό προσανατολισμό και για την υποσχόμενη βούληση για κάθαρση. Και αν αυτή η δικαιολογημένη αμφιβολία του δεν φθάνει εκεί που θα έπρεπε, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα.

  Μακάρι λοιπόν, στο διάστημα που μένει ως τις εκλογές να υπάρξει η αναγκαία πατριωτική του αφύπνιση και η ανάκτηση της κλονισμένης εμπιστοσύνης του! Γιατί αν υπάρξουν αυτές, τότε θαρρώ πως ξέρω και σε ποιόν ηγέτη θα εμπιστευθεί το μέλλον του!

 26. Jim Bim avatar
  Jim Bim 24/05/2012 21:06:05

  Οι έλληνες ψήφιζαν Ανδρεα που άλλα τους έλεγε και τα αντίθετα έκανε και τώρα ψηφίζει Τσίπρα για τον ίδιο λόγο, τους χαιδεύει τα αυτιά !!!

  Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ...

  εθνικοί ηγέτες ή εθνικοί λαοπλάνοι ???

 27. pirandello avatar
  pirandello 24/05/2012 21:09:49

  Ο κόσμος εκεί έξω είναι αηδιασμένος από όλους. Η υπομονή έχει εξανλτηθεί. Απλοί άνθρωποι απελπισμένοι και απεγνωσμένοι πηδούν απ τις ταράτσες και αυτοκτονούν. Προσωπικά έχω εμετική διάθεση απέναντι στο πολιτικό σύστημα και σε όσους το εκπροσωπούν. Τσίπρα, Βενιζέλο, Σαμαρά Μπακογιάννη, Μάνο Παπαρήγα Καμμένο κτλ κτλ...
  Ανήκω στο χώρο της κεντροδεξιάς, δεν ψήφισα ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές όπως και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Μάλλον δεν θα κάνω τον κόπο να πάω να ψηφίσω γιατί αηδιάζω και μόνο στην ιδέα των εκλογών. Και όπως εγώ αντίστοιχα υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που απλώς βλέπουν, πώς ότι ξεθωριασμένο και παρηκμασμένο έχει να επιδείξει η πολιτική είναι κάθε μέρα στους δέκτες τους.
  Ήμουν τακτικός αναγνώστης και σχολιαστής εδώ και πολύ καιρό, αλλά πλέον δεν βρίσκω το κουράγιο να διαβάζω την αρθρογραφία, όσο φιλότιμη και αν είναι η προσπάθεια των περισσοτέρων. Έχω καταλήξει οτι στην πλειοψηφία γράφουν όχι με την καρδιά τους, όχι γιατί πιστεύουν σ` αυτά που γράφουν,αλλά είτε για να τονώσουν ο ένας το ηθικό του άλλου είτε για να περάσουν τα πολιτικά μηνύματα του κόμματος το οποίο υπηρετούν.
  Η χώρα γκρεμίζεται και μαζί μ` αυτήν εμείς ο λαός της. Δεν με νοιάζει αν θα είναι μπλέ,πράσινη, ροζ την επόμενη των εκλογών η Ελλάδα, μ` ενδιαφέρει να ξαναξεκινήσω να ονειρεύομαι και να σχεδιάζω τη ζωή μου και το μέλλον μου. Και ξέρω οτι όποιος και αν βγει από τις εκλογές αυτές με βάση τα τωρινά δεδομένα θα αποτύχει παταγωδώς μέσα σε δυο το αργότερο μήνες. Κουλτούρα συνεννόησης μας λείπει και συνεργασίας, αλλά αυτά είναι πολιτικά ήθη και παιδεία που δεν αποκτιώνται απ` την μια μέρα στην άλλη, αλλά μέσα από διδάγματα και βιωματική εμπειρία. Δυστυχώς απέχουμε πολύ απ το να ζήσουμε τέτοιες πρακτικές σύντομα.

  • Αλεξανδρής Χρήστος avatar
   Αλεξανδρής Χρήστος @ pirandello 25/05/2012 00:57:29

   Φίλε Pirandello
   Προσυπογράφω την κάθε σου λέξη.
   Δυστυχώς είναι πολλοί ακόμα αυτοί
   που αρνιούνται να αποχωριστούν τις« προβιές» τους,
   θεωρώντας ότι το« μαντρί» τους παρέχει προστασία.

  • juliet avatar
   juliet @ pirandello 25/05/2012 11:35:14

   Pirandello
   ''Oταν λέμε πως ο χειρότερος εχθρός του τόπου μας είμαστε εμείς οι ίδιοι,δε λέμε τίποτε διαφορετικό από το αν λέγαμε πως ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ''.
   Λορεντζάτος Ζήσιμος

 28. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/05/2012 21:31:10

  Σέ κάποιο σημεῖο τοῦ ἂρθρου σας ἒχετε ὣς ἐπικεφαλίδα ὃτι: Ὁ Ἀντώνης Σαμαρᾶς πρέπει νά τολμήσει καί κάπου ἀλλοῦ ἀναφέρετε ὃτι ὁ λαός δέν τόν ἀκούει.
  Σ' αὐτά τά δύο σημεία θέλω νά σταθῶ λέγοντας ὃτι γενικά,ἀλλά καί στόν τόπο μου ἑνα πολύ ὀξύ πρόβλημα εἶναι οἱ κλεψιές.Κλέβουν ἀπό τούς νοικοκυραίους ὃ,τι μπορεῖ νά φανταστεῖ κανείς,τί κλέβουν τῶρα τελευταῖα,τό χαλκό ἀπό τούς πίνακες στίς γεωτρήσεις,ἀκόμη καί καμπάνες ἀπό τίς Ἐκκλησίες.Ὃλοι εἶναι σέ ἀπόγνωση.Γιατί τά ἀναφέρω αὐτά;Γιά νά ἐπιβεβαιώσω αὐτό πού εἲπατε,ὃτι ὁ κόσμος ΔΕΝ ἀκούει καθόλου τόν Ἀντώνη Σαμαρᾶ.Ὃλοι σκέφτονται πῶς θά περισώσουν τίς περιουσίες τους,τά σπίτια τους,τίς οἰκογένειές τους καί ψάχνουν γιά τηλέφωνα τῆς Χρυσῆς ΑὐγῆςΜέ ὃσους κουβεντιάζω,πολύ λίγοι εἶναι διατεθειμένοι νά ἐπιστρέψουν στή Ν.Δ.,οἱ περισσότεροι ὀδεύουν πρός Τσίπρα καί Χρυσή Αὐγή καί λιγότεροι Καμμένο.Ἡ ἀπογοήτευση θεριεύει καί δυστυχῶς εἶναι καί ἐναντίον τοῦ Σαμαρᾶ...Ἂς τολμήσει λοιπόν,νά βγεῖ καί νά πεῖ καθαρά τί θά κάνει μέ τά χαράτσια,τό φορολογικό καί τούς ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Ἡ κατάσταση ἒχει φτάσει στό ἀπροχώρητο...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/05/2012 22:59:12

   Έχεις δίκιο Κυθήριε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
   Αυτά που αναφέρεις , και ακόμη χειρότερα συμβαίνουν παντού.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φελίζα 24/05/2012 23:33:22

    Καλησπέρα Φελίζα,καί τό πιό ἂσχημο,δέν φαίνεται φῶς πουθενά...,φαντάσου νά σέ κλέβουν,νά πρέπει νά δώσεις πολλά εὐρῶ νά ἀποκαταστήσεις τίς ζημιές,καί νά σοῦ ἒλθουν καπάκι τά χαράτσια καί ἡ ἐφορία...

 29. Θετταλός avatar
  Θετταλός 24/05/2012 22:05:19

  Ως πότε παλικάρια θα ζούμε δανεικά
  της τρόικας τα πλοκάμια
  των τραπεζών τα ιδανικά

  Ως πότε παλικάρια θα γλείφουμε ποδιές
  ποδίτσες ποδονάρια για λίγες αρπαχτές

  Ξυπνήστε επιτέλους όλοι οι Σόι μπλέ
  πριν μας πνίξει όλους ο κύριος Σοιμπλέ

 30. o deksios avatar
  o deksios 24/05/2012 22:28:08

  περσι τετοια εποχη γραφοταν για τον κινδυνο το πασοκ να καταφερει να διαλυσει τοσο την κοινωνια, που η νδ να απευθυνεται σε ενα ακροατηριο που δεν θα υπαρχει..
  και τελικα τα καταφερε..
  το πασοκ διελυσε τοσο τον κοινωνικο ιστο, που πλεον δεν υπαρχει εκλογικο ακροατηριο.. μια αμορφη μαζα ψηφοφορων υπαρχει, αλλοι ανεργοι, αλλοι κατεστραμμενοι, πολλοι καιροσκοποι...
  παντως η πλειοψηφια αποφασισε να παιξει τα ρεστα της με τσιπρα..μετεκλογικα, ο τσιπρας, θα αντικαταστησει τους ελληνες ψηφοφορους με πακιστανους, και θα τελειωσει το ωραιο παραμυθι...

 31. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 24/05/2012 22:33:38

  Και ο Τραγκας αναγγελει αυτην την στιγμη στο εξτρα την ιδρυση του (κεντροδεξιου) κομματος του!

  Δεν πετυχε ο καμμενος και τωρα φτιαχνουν αλλο κομμα για να ανακοψει τον Σαμαρα?

  • man8os avatar
   man8os @ Θ.Δ. 24/05/2012 22:43:44

   ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΡΑΓΚΑ

  • Θ.Δ. avatar
   Θ.Δ. @ Θ.Δ. 24/05/2012 22:54:58

   Επικεφαλη του ψηφοδελτιου επικρατειας θα βαλει την Πετρουλα?

   • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
    Ροζα Γλυξμπουργκ @ Θ.Δ. 25/05/2012 16:38:26

    οχι ρε εχουμε πλεον πιο μορφωμενη...
    "....Κάτι ήθελε να πει η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου λέγοντας ότι κι αυτή θα ήθελε να είναι Σάρα Κρόφορντ, αλλά δεν είναι. Να της θυμίσουμε λοιπόν ότι άλλο Σάρα Πέιλιν, άλλο Σίντι Κρόφορντ και άλλο Λάρα Κροφτ…"

 32. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 24/05/2012 22:49:27

  Ερώτηση:
  Γιατί κάθε στιγμή που ανοίξει κάποιος την τηλεόραση πρέπει να βλέπει ή να ακούει τον Τσίπρα ή κάποιον του ΣΥΡΙΖΑ;

  Η ΝΔ τι κάνει επί του θέματος;

 33. βορειος avatar
  βορειος 24/05/2012 22:52:05

  Παλληκαρια ο Ελληνικος Λαος ψηφιζει , τροφη, θερμανση, ελπιδα -ισως για το αυριο- δεν τον ενδιαφερει ποιος θα του το προσφερει, και ο ιδιος ο διαβολος να ειναι θα τον ψηφισει, δεν θελει αλλο ΔΝΤ, φτωχεια , οικονομικα πειραματα, αυτοκτονιες, Εθνικη ταπεινωση, αν καποιοι εκει στην Ν.Δ δεν το εχουν εμπεδωσει ακομη κακο του κεφαλιου τους.

 34. ΝΙΚΟΣ ΝΔ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΝΔ 24/05/2012 23:08:39

  Το βασικό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά! Και δυστυχώς αυτό κάποιοι το πριονίζουν! Αν συνεχίσουμε έτσι θα φάμε τα αναρχοκουμουνια στην μάπα και τον ανεκδιήγητο τσίπρα για πρωθυπουργό! Και δυστυχώς αυτοί που τον υποστηρίζουν δεν είναι άλλοι από αυτούς που ψήφισαν τον αντρέα, τον σιμήτη τον γιωργάκη που οδήγησαν την χώρα εδώ! Ας παραμερίσουμε τις διαφορές μας και όλοι στον αγώνα για να σωθεί η χώρα. Φίλε Αιζενχαουερ το ερώτημα σου εχει μια απλή απάντηση! Γιατί οι μεγαλοκαρχαρίες υποστηρίζουν ανοιχτά συριζα! Και γνωρίζουν οτι πηγαίνοντας του κόντρα, φαινομενικά, ουσιαστικά του ανεβάζουν τα ποσοστά!

 35. snowman avatar
  snowman 24/05/2012 23:14:04

  Θεωρώ πως το άρθρο είναι στην σωστή κατεύθυνση. Είμαι από τους άνεργους ,όπως γράφει στην αρχή, που ενώ μία ζωή ψήφιζα ΝΔ τόσο στις 6 Μαίου όσο και στις 17 Ιουνίου επιλέγω να ρίξω στην κάλπη ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
  Γιατί το κόμμα μου επέλεξε να συμπορευτεί με τους εφιάλτες του ΠΑΣΟΚ, γιατί το κόμμα μου δεν νοιάστηκε για την υπερηφάνεια μου και ενέδωσε στους υποτιμητικούς εκβιασμούς της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του Ρονμπάι , του Μπαρόζο και κάθε τυχάρπαστου Ευρωπαίου που μαζί με τους εγχώριους υπηρέτες βλέπε ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλο, Διαμαντοποούλου και όλο το πασοκ μου κουνάνε το χέρι απειλητικά. Γιατί βλέπω στα πάνελ τα στελέχη της ΝΔ όπως Γιακουμάτο, Βορίδη , Ντινόπουλο να ωρύονται και να γίνονται συνεταιράκια με τα στελέχη του κόμματος που εδώ και δεκαετίες σταύρωσε ,εξαθλίωσε και στο τέλος πούλησε την χώρα μας.
  Θα ψηφίσω Τσίπρα γιατί θέλω να εκδικηθώ και γιατί δεν έχω τίποτα μα τίποτα να χάσω. Είμαι άνεργος και χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον ή μάλλον ξέρω ότι ελπίζω σε μισθό 200 ευρώ μετά από 21 χρόνια δουλειάς αν βγεί η ΝΔ και αν φυσικά βρω ποτέ δουλειά στα 47 μου.

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ snowman 24/05/2012 23:28:38

   Τον εαυτό σου θα εκδικηθείς snowman.

   Έχεις ακόμα πράγματα να χάσεις.
   Έχεις να χάσεις τη χώρα σου.

   Θεωρούμε δεδομένη τη χώρα και τους όποιους θεσμούς της.
   Αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο. Χρειάστηκαν δυο αιώνες αγώνα και αίματος για να στηθεί αυτή η χώρα που σήμερα θεωρούμε δεδομένη snowman.

   Εμπιστευόμενοι την κυβέρνηση σε επικίνδυνους πολιτικούς χαβαλάδες όπως τον συρφετό του ΣΥΡΙΖΑ, αλήθεια ποιους εκδικούμαστε; Μήπως εμάς και τα παιδιά μας;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία σε ανθρώπους που θέλουν να νομιμοποιήσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία σε ανθρώπους που θέλουν τα σύνορά μας σουρωτήρι;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία σε ανθρώπους που θέλουν την αποστρατικοποίηση των νησιών μας;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία σε ανθρώπους που θέλουν, αν είναι δυνατόν, να σταματήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό της χώρας;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα αν τα σκόπια πάρουν το όνομα Μακεδονία;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία σε ανθρώπους που λένε πασιφανώς αισχρά οικονομικά ψέμματα;

   Θα εμπιστευθούμε την εξουσία πάλι σε πολιτικούς που μας τάζουν "λεφτά υπάρχουν";

   ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά snowman.
   Το ξέρεις μέσα σου εσύ, εγώ, ο Τσίπρας, όλοι.

   Και το δις εξαμαρτείν ουκ λαού σοφού...

   • νικοςς avatar
    νικοςς @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 01:09:27

    Ολα αυτά τα '' θα'' , τα υπηρετούμε γι'αυτό υπάρχουν μέχρι σήμερα....
    (Και εύχομαι να υπάρχουν και στο μέλλον....)
    Οι ασφαλιστικές εισφορές και οι ψιλο-οικονομίες μας , ( από την πραγματική οικονομία ) δέν υπάρχουν σήμερα....
    (Και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον....)

  • βορειος avatar
   βορειος @ snowman 24/05/2012 23:33:29

   απλα τα ειπες ολα ..+100000000000000000

  • chrisss avatar
   chrisss @ snowman 25/05/2012 02:53:14

   Νταξει αν πιστεύεις ότι δεν έχεις και καμιά ελπίδα στην ζωή, αυτοκτόνα ρε φίλε, μπας και δούμε και μεις οι υπόλοιποι που θέλουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα, τι θα κάνουμε..άντε γιατί πολύ τον μαλάκα έχουμε κάνει τελευταία με τον καθένα, που λέει το μακρύ του και το κοντό του..όλοι έχουμε προβλήματα, αλλά αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε τα προσωπικά σας προβλήματα με τον ρόλο σας ως πολίτες, αποποιηθείτε, τουλάχιστον, τα πολιτικά σας δικαιώματα..άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό

   • Αίθρα avatar
    Αίθρα @ chrisss 25/05/2012 10:48:26

    Εμάς τους υπόλοιπους θα εκδικηθεί, απ' ό,τι καταλαβαίνω. Η λογική; Αφού τα έκαναν όλα χάλια, θα ψηφίσω Τσίπρα για να γίνουν ακόμα χειρότερα.

  • Περικλής Αναστασίου avatar
   Περικλής Αναστασίου @ snowman 25/05/2012 08:45:06

   Snowman ισοπεδωτική η λογική σου. Είμαι 45 δούλευα 20 χρόνια και εδώ και 23 μήνες είμαι άνεργος. Το παιδί μου στην Τρίτη δημοτικού μου ζητάει χαρτζιλίκι για το σχολείο και του δίνω 50 λεπτά κάθε Παρασκευή για να πάρει ένα κουλούρι.
   Φταίνε ο Καραμανλής, ο Σαμαράς και η δεξιά γι αυτό;
   Όχι φίλε μου φταίει η αριστερά στο σύνολό της που εδώ και δεκαετίες με την συμπεριφορά της ακύρωνε όποια προσπάθεια ανάπτυξης πήγαινε να γίνει.
   Το ίδιο κάνει ακόμα και τώρα, από την μία υπόσχεται χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και από την άλλη προσπαθεί με κάθε τρόπο να ακυρώσει σε όλη την Ελλάδα εν δυνάμει επενδύσεις (μπορώ να γίνω και πιο αναλυτικός γι αυτό, με συγκεκριμένα παραδείγματα).

 36. snowman avatar
  snowman 24/05/2012 23:17:55

  Συγγνώμη ξέχασα να βάλω στους υπηρέτες του καθεστώτος που θέλει να εξαφανίσει την Ελλάδα μας τον Βενιζέλο. Σας ευχαριστώ και πάλι.

 37. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 24/05/2012 23:21:02

  Η συνισταμένη των σχολίων όλων όσων αγωνιούν για την αλλαγή στην τακτική και τη στρατηγική της ΝΔ προκειμένου να αντεπιτεθεί και να νικήσει είναι ότι: τον Σύριζα ψηφίζουν:
  - οι αφελείς που υποκύπτουν στο λαικισμό
  - η κληρονομιά του παρασιτικού πασοκ
  - οι κλασσικοί αριστεροί
  Μήπως για να βοηθηθούν στο τί πρέπει να αλλάξει να προσθέσουν σ΄αυτούς και εκείνους που ψηφίζουν Σύριζα γιατί:
  - πιστεύουν ότι η συνέχιση της εφαρμογής του μνημονίου έστω και με το καρότο του αναπτυξιακού φτιασιδώματος οδηγεί με το σπιράλ του θανάτου στον αργό θάνατο, την οδυνηρή χρεωκοπία ,τη δραχμή, το ξεπουλημα της χώρας και των ιδιωτικών περιουσιών ,και την σωτηρία των δανειστών. (όταν θα μπορούν θα μας πετάξουν σαν τη τρίχα απο το ζυμάρι)
  - πιστεύουν οτι η ριζική επαναδιαπραγμάτευση με το δόγμα ''ναι στο ευρώ αλλά όχι πάση θυσία’’ θα φέρει ή παραμονή στο ευρώ με δυσκολίες αλλά με προοπτική σωτηρίας ή γρήγορο θάνατο και οδυνηρή επιστοφή στη δραχμή αλλά με προοπτική μελλοντικής ανάταξης.

 38. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 24/05/2012 23:22:53

  Γιωργος Νεοφωτιστος
  ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ..
  Κάποιοι φίλοι εδώ μέσα…νομίζουν πως απευθύνονται σε κατόχους μαστερ οικονομικών. , και με αυτή τη λογική παραθέτουν αναλύσεις σοβαρές μεν.. πλην όμως που ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των ...¨φίλων¨ εδώ !!
  Το ίδιο συμβαίνει και με τα σαΐνια των γραφείων της ΝΔ ,
  Όμως η αλήθεια είναι αλλού και αυτή τη αλήθεια θα πρέπει πολύ σύντομα να δουν.. γιατί ..¨οι καιροί ου μενετοί…¨
  Ο κόσμος ο πολύς, εκτιμά φυσικά τη ιδεολογική τους προσέγγιση . , αλλά θέλουν κάτι πιο χειροπιαστό , κάτι πολύ πιο άμεσα ελπιδοφόρο ..
  Θα πάρουν τον άλλο μήνα το μισθό τους μειωμένο; Θα πληρώσουν τη ΔΕΗ με χαράτσι; Θα πέσει χρήμα στη αγορά; Θα δοθούν τα όσα χρεωστά το κράτος στους δικαιούχους..;
  Όσο αυτά μένουν ..αναπάντητα…ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ θα ..ανεβαίνει !!

 39. Aris. A avatar
  Aris. A 24/05/2012 23:27:05

  Ο Σύριζα είναι η επιλογή ενός απογοητευμένου και οργισμένου κόσμου.

  Το μέγεθος της επιτυχίας του Σύριζα είναι ανάλογο του μεγέθους της αποτυχίας Πασόκ και ΝΔ να αλλάξουν να καθαρθούν από τους επίορκους να ανανεωθούν για να διεκδικήσουν την ψήφο του κόσμου.

  η κοινωνία θέτει στον εαυτό της ένα απλό ερώτημα.

  "Μπορούν τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ να μας διασώσουν".

  ¨Μπορούν πολιτικοί που τα προηγούμενα χρόνια διακρίθηκαν για την ανεπάρκεια τους την αμφσβητούμενη εντιμότητα τους και τις σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα που μας έφεραν ως εδώ να μας βγάλουν από την κρίση".

  Κάποιοι εδώ μέσα συνεχίζουν να υποτιμούν την κρίση του κόσμου και να χλευάζουν την επιλογή όσων κατευθύνονται από απελπισία στον Σύριζα.

  Δεν είναι τόσο ελκυστικός ο Σύριζα απλά είναι πολύ αποκρουστικό το Πασόκ και αντιπαθητική η ΝΔ.

  Οσο δεν θέλουν κάποιοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα και να κινηθούν ανάλογα τόσο ο Σϋριζα θα φουντώνει.

  Αλήθεια τι έχει να πει το πολιτικό σύστημα για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου όπου ο άνθρωπος τα έπαιρνε από παντού και μόνο οι εξεταστικές της βουλής δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν τίποτα.

  Για να μην πούμε για την περίφημη Σιεμενς όπου οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου θέλουν να μας σώσουν.

  3 εβδομάδες έμειναν ως τις εκλογές.

  Αλήθεια ο Σαμαρά με ποια ομάδα θα κυβερνήσει.

  Αν είναι αυτοί που φανταζόμαστε πιστεύει κανείς ότι λένε αυτά τα ονόματα τίποτα στα νέα παιδιά.

  Πάμε όλοι στον γκρεμό γιατί αυτοί που θέλουν να αποτελέσουν φωνή λογικής απέναντι στον Σύριζα είναι βουτηγμένοι στην αναξιοπιστία και δεν πείθουν κανένα.

  • NeMeSiS avatar
   NeMeSiS @ Aris. A 25/05/2012 13:02:39

   Ευγε. Σωστός.

 40. Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
  Δ.Φ. (ανιδεος) 24/05/2012 23:37:35

  Διαφωνω στο κομματι:

  ¨Τον Τσίπρα ψηφίζουν κυρίως θύματα της κρίσης, άνεργοι, απολυμένοι και άλλοι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και οι οποίοι αφενός ελπίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βοηθήσει, αφετέρου θέλουν να τιμωρήσουν και να εκδικηθούν το όλο σύστημα, που τους εξαθλίωσε.¨

  Αυτοι ψηφιζουν ΧΑ, Καμμενο, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ.
  35% επεχει.
  Συριζα ψηφιζουν οι ταχαζ μου μορφωμενοι της μεσαιας ταξης που μαθαν οτι το να εισαι δεξιος ειναι δειγμα βλακειας.
  Συριζα λοιπον ψηφιζουν:

  -νεοι σπουδαγμενοι με τα λεφτα του μπαμπα, γιατι τους ταιριαζει ο Τσιπρας, κι αυτος το ιδιο εκανε.

  -προοδευτικοι δημοσιογραφοι σαν τον Βαξεβανη, κρατηκοδιαιτοι δλδ.

  -σταρλετ του σινεμα σαν την κοπελα που ειναι Χελιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιν

  -ο Λαζοπουλος, οι ραδιο καφριλα, ο Κωτσιρας,

  -οι ρωσοποντιοι και οι λαθρο του Ραγκουση που εχουν το φοβο μην τυχον και τους διωξει ο Σαμαρας.

  -οι κατα Φλωριδην παρασητηκοι του ΠΑΣΟΚ. (το γεγονος πως η ΝΔ δεν ξεκολαει απο το 18-19 σημαινει πως και η ΝΔ εχει τα δικα της πτωματα η μη παρασητηκων στο κελαρι, τωρα κι αυτοι Συριζα ψηφιζουν)

  Αυτοι λοιπον ειναι.
  Ειναι πολλοι και ζουν αναμεσα μας.
  Ολος ο συφερτος δλδ της ελληνικης κοινωνιας, οι υπολοιποι απλα δεν καταδεχονται να παρουν μερος, τιμιοι συνπολιτες μας που προδοθηκαν κι απο τα 4 κομματα που δεν τους προσφεραν ποτε αυτο που υποσχεθηκαν,καλητερες ημερες, μεταρυθμησεις, επανηδρησεις κρατους, λεφτα που δεν υπηρχαν.

  Ο Σαμαρας η ειναι ενα μερος του συστηματος
  η επαισε θυμα του καυτου κουρκουτιου.

 41. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 24/05/2012 23:42:32

  Τζάμπα ξοδευόμαστε.
  Ο Σαμαράς (αν η δημοσκόπηση η σημερινή είναι αξιόπιστη) πρέπει να έχει την ψυχολογία του Ράλλη το 1981.
  Δυστυχώς ο λαϊκισμός θα θριαμβεύσει για μια ακόμα φορά.

 42. Αλεξανδρος Παπάζογλου avatar
  Αλεξανδρος Παπάζογλου 25/05/2012 00:20:18

  Ατυχος ο Σαμαράς, πιο άτυχη η ΝΔ και ισως μαζί της και η Ελλάδα. Ισως...
  Ο Σαμαράς είχε απόλυτα σωστές θέσεις από τότε που μπήκε το πρώτο μνημόνιο στα σκαριά. Αναγκάστηκε να πάρει θέση το Νοέμβριο του 2011 για να φύγει ο Παπανδρέου ο οποίος δεν θα έφευγε με τίπτα. Ο Παπανδρέου ήταν πολύ πιο επικίνδυνος από τον Τσίπρα και το Συνασπισμό των 12 σινιστωσών.
  Δυστυχώς ο Σαμαράς χρεώθηκε τη χρεοκοπία της πολιτικής Παπανδρέου γιατί συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ.
  Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο τότε η ΝΔ. Μπορούσε να επιμείνει για εκλογές αλλά δεν μπορούσε να εξαναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να παει στις κάλπες αφού είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν μπορούσε να πάει σε εκλογές το Νοέμβριο ο Σαμαράς, θα έβγαζε άνετη πλειοψηφία λόγω της αντιμνομονιακής πλατφόρμας του. Με νωπή λαϊκή εντολή θα μπορούσε να αλλάξει και μνημόμια και συμβάσεις.
  Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η λαϊκή εντολή δίνει πάντα πρόσθετη ισχύ στα επιχειρήματα μιας κυβέρνησης.
  Μην εκπλαγείτε αν δείτε σε πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους Ευρωπαίους να ανδιπλώνονται και να κάνουν παραχωρήσεις.

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει φόβος εξόδου από το ΕΥΡΩ. Κανείς δεν το επιθυμεί αυτό ούτε και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

  Το μόνο πρόβλημα είναι πόσο "παρασιτικό" ΠΑΣΟΚ 'εχει εισβάλλει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

 43. rally monkey avatar
  rally monkey 25/05/2012 00:47:58

  Δεν ειναι τραγικο μετα απο 2.5+χρονια να συζηταμε ακομα για το ο'τι πρεπει επιτελους.. 'Να τσακίσει τον ΓΑΠ ' για τα εγκληματα που διεπραξε..?
  Το οτι δεν το εκανε δεν ηταν μονο μοιραιο λαθος - το οφειλε στον Ελληνικο λαο - και θεωρω οτι του στοιχισε περισσοτερο και απο την στηριξη στην κυβ/νση Παπαδημου.
  Συμφωνω μ'αυτα που γραφεις - αλλα σε βρισκω ομως υπερ-αισιοδοξο
  μαλλον αργα για συναγερμους
  θεωρω οτι ο aris A. ειναι πιο κοντα στην (αμειλικτη) πραγματικοτητα
  Αν κατα βαθος θελω να πιστευω στις δραματκες ανατροπες των τελευταιων λεπτων - (τ0 δηλωνω αλλωστε και με το ψευδωνυμο αν τυγχανεις και φαν του αμερικαν φουτμπολ..)
  καποια στιγμη ομως το παιχνιδι τελειωνει και πρεπει να το παρουμε αποφαση και να δουμε το επομενο ...

 44. Πέτρος avatar
  Πέτρος 25/05/2012 00:55:53

  Εγώ, πάντως, έχω τις αμφιβολίες μου για την "πρωτιά" του Σύριζα.
  Και αναρωτιέμαι, κι ας απαντήσει κάποιος. Αν ο Σύριζα βγει στην εξουσία και πιάσει κρατικές θέσεις :
  α) Ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στην αστυνομία, ΜΑΤ και στρατό ; Θα τα διατηρήσει ή θα αρχίσει τις διώξεις ενάντια στα "ακραία" στοιχεία;
  β) Ποια στάση θα κρατήσει στα εθνικά ή στα θρησκευτικά ζητήματα ; Τι θα κάνει με την Εκκλησία της Ελλάδος, της Κρήτης, το Άγιο Όρος, τις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων, τα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία, τα μοναστήρια ;
  γ) Ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στα πατριωτικά ή στα εθνικά κινήματα ή στους "αντιφρονούντες" μέσα στο Δημόσιο ; Θα προβεί σε διώξεις ; Θα σταματήσει τη λειτουργία εθνικών ή πατριωτικών κινήσεων ή κομμάτων, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία ; Θα "φακελώσει" όσους έχουν πατριωτική δράση ή διαφορετική άποψη στα εθνικά - θρησκευτικά θέματα από την κρατούσα ;
  δ) Θα καταργήσει τη προσευχή, τα θρησκευτικά σύμβολα και τις θρησκευτικές- εθνικές εκδηλώσεις, παρελάσεις ; Θα αναθεωρήσει τα βιβλία της Ιστορίας και των Θρησκευτικών ;
  Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η οικονομική, την οποία έχω αναλύσει πολλές φορές προς τη Συγγρού και είναι η τριλογία : χαράτσι, νέες φορολογικές δηλώσεις, οριζόντιες περικοπές και φόροι, κυρίως σε όσους έχουν παιδιά ! Αν το επιτελείο της ΝΔ δεν βρει ΑΜΕΣΑ λύσεις στα τρία αυτά προβλήματα, θα βγει πρώτη η Νέα Δημοκρατία αλλά με όχι μεγάλη απόσταση από τον Σύριζα και δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Πέτρος 25/05/2012 02:15:58

   φίλε μου χαρούμενο και ευτυχισμένο το 1945 !!!

   όταν με το καλό έλθεις στο 2012 να τα ξαναπούμε

   p.s. όσον αφορά τα ερωτήματα σου

   α) εσύ θέλεςι ακραία στοιχεία στα ΜΑΤ ??? εγώ όχι και αν υπάρχουν κακώς τα διατηρούν

   β) τι εννοείς "τι θα κάνει ??" ... τίποτα δε θα κάνει ... άλλο πρόβλημα δεν εχουμε στη χώρα από τα μοναστήρια ??? ... άλλα κόμματα (νδ-πασοκ) έχουν ήδη συζητήσει όμως με το μνημόνιο2 τη διακοπή μισθοδοσίας (και σίγουρα τη μείωση της) από το κράτος πάντως

   γ) Μάλλον ΞΕΧΝΑΣ ποιοί φακέλωναν τον κόσμο ... απαγόρευαν τη λειτουργία οργανώσεων κλπ κλπ ... που είχαν όπως ΕΣΥ έγραψες " διαφορετική άποψη στα εθνικά – θρησκευτικά θέματα από την κρατούσα ..." ... μην ανυσηχείς όμως τώρα έχουμε δημοκρατία και δεν πρόκειται να επαναληφθεί

   δ)προς ενημέρωση : και η προσευχή και το μάθημα των θρησκευτικών είναι ΗΔΗ προεραιτικά !!! ...

   τις δε παρελάσεις , τις απαγόρευσε εφέτος η συγκυβέρνηση πασοκ-νδ ... και όσες επέτρεψε τις μετέτρεψε σε θέαμα μόνο για VIP ... με πιο πολλούς αστυνομικούς να φυλάνε τους "επισήμους" από όσους παρήλαυναν

   Τέλος , τα βιβλία της Ιστορίας έχουν αναθεωρηθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ από την κ. Ρεπούση (η οποια ΔΕΝ ανήκει στο σύριζα αλλά στην "καλή" δημαρ) και όταν το βιβλίο της μπήκε στα σχολεία κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και υπουργός Παιδείας η Μ. Γιαννάκου !!!

   κάτι άλλο ?

 45. anonymous avatar
  anonymous 25/05/2012 01:13:27

  To ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβαίνει όσο όλο και περισσότεροι θα επισκέπτονται τους λογιστές τους για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
  'Αντε να πείσεις ένα μισθωτό των 15000 ευρώ, που μέχρι τώρα είχε επιστροφή φόρου ή πλήρωνε μερικές δεκάδες ευρώ, ότι ο Γλέζος θα του πάρει τα λεφτά από τη τράπεζα, τη στιγμή που ο ίδιος θα πάει στη τράπεζα να σηκώσει χρήμα ώστε να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις, οι οποίες θεσμοθετήθηκαν ΚΑΙ με τη ψήφο της ΝΔ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ anonymous 25/05/2012 01:28:30

   Kαι μη νομίζετε ότι τα "Ολαντρέου Ολάντ" και τα "μαντάμ Μέρκελ" σόκαραν και πολλούς παρά τη φιλότιμη ομολογουμένως προσπάθεια των γνωστών ΜΜΕ.
   Σιγά τις προσβολές δηλαδή, ειδικά αν τις συγκρίνει κανείς με τα κοσμητικά επίθετα που έχουν εκτοξευτεί εναντίον 11.000.000 Ελλήνων.

   Πάνω σε αυτά προσθέστε άλλες καναδυό μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της γλοιώδους ( "ψυθιριστής" και καλά συζήτησης ) του Βενιζέλου με τον επικεφαλής της ΚΟ του SPD, και της ακόμα πιο εμετικής "κάλυψής" απ'ο υα γνωστά και "αντικειμενικά" ΜΜΕ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ anonymous 25/05/2012 01:33:13

   ακριβως! αν φτασεις τον λαο σ'αυτο το σημειο, ειναι υποκριτικο να του ζητας να 'δει καθαρα' και να δρασει ορθολογικα και εξωπραγματικο να περιμενεις πως θα το κανει..
   Το στοιχημα ηταν να μην ξεκινησει η αλυσιδωτη αντιδραση, ο Συριζα δρα απλα σαν καταλυτης.

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ anonymous 25/05/2012 02:09:11

   Οι ώρες απαιτούν ψύχραιμες αντιδράσεις.
   Το θυμικό είναι κακός σύμβουλος.

   • φριξος avatar
    φριξος @ Αιζενχάουερ 25/05/2012 13:55:18

    Πλήρωσε μου την εφορία, το χαράτσι, το ΕΤΑΚ, εξήγησε στα παιδιά μου γιατί δεν μπορώ να τους πάρω μια σοκολάτα και να πάμε διακοπές φέτος, γιατί το χειμώνα θα έχουμε πάλι 12 βαθμούς στο σπίτι και σου δίνω τον λόγο μου ότι θα είμαι ψύχραιμος!

 46. captain avatar
  captain 25/05/2012 01:42:54

  Στα 15000 ητοι, 1070 ευρω το μηνα, πρεπει να πληρωσει ετησιο φορο 1100 ευρω ή το 7%. Ειναι λογικο διοτι μεχρι τωρα 5 εκατομυρια ελληνες δηλωναν μεχρι 14000 εισοδημα και δεν πληρωναν ουτε 1 ευρω. Τωρα: με χαμηλο αφορολογητο και ενα μεσο φορολογικο συντελεστη 7% το κρατος εχει ενα νεο εσοδο 3,8 δις ευρω! Τωρα κι οσοι εξακολουθουν να δηλωνουν 6-7000 ευρω ητοι 500 ευρω το μηνα αλλά συντηρουν σπιτι κι αυτοκινητο και δε φροντισαν να απαλλαγουν απο αυτα με καποιο "κολπο" (πχ μεταβιβαση αυτοκινητου σε παιδι κλπ) θα πληρωσουν απο τεκμαρτο εισοδημα καπου 300-400 ευρω. Ομως , αυτα τα μετρα ειναι του μεσοπροθεσμου (ιΟΥΛΙΟς 2011) και υλοποιουνται σημερα!!! Δεν ειναι της ΝΔ!!

 47. ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ 25/05/2012 02:00:51

  Αν είναι αλήθεια πως ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο μέγκα πως θα παρθούν έκτακτα μέτρα (νέοι φόροι) αν οι εταίροι μας σταματήσουν τη χρηματοδότηση, τότε μας λύνονται πολλές απορίες.

 48. ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ avatar
  ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ 25/05/2012 02:15:59

  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΗΝΑ 9-5-2012.


  Το μέσον και το πεδίο τελέσεως των οικονομικών συναλλαγών στηρίζουν αποφασιστικά τις σχέσεις των συντελεστών της οικονομίας και δίνουν ώθηση στο εθνικό κράτος προκειμένου να αξιοποιήσει το προϊόν εργασίας από θέση απόλυτης αυτάρκειας. Σκοπός της οικονομικής διεργασίας ενός ανεξάρτητου κράτους είναι να εξασφαλίσει στο εσωτερικό πλήρη πρόσβαση στην εργασία και στα αγαθά, στο δε εξωτερικό περιβάλλον εξαγωγική δραστηριότητα και πολιτικό επηρεασμό των διεθνών οικονομικών αποφάσεων. Αυτή είναι η κλασσική μορφή της οικονομίας που απηχεί την ύπαρξη ενός εθνικού και λαϊκού κράτους.


  Στις μέρες της παγκόσμιας διακυβέρνησης με την απαξίωση τόσο του εθνικού συναισθήματος όσο και του ανθρώπινου παράγοντα, η διάλυση των κρατικών υποδομών και των κοινωνιών γίνεται για να επιβληθεί μια στρεβλή παγκόσμια οικονομία πολυεθνικού τύπου και εξαθλιωμένων υπάρξεων. Η κατευθυνόμενη αποτυχία που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των δοτών αντεθνικών κυβερνήσεων με την ανεργία, την νέκρωση της εθνικής παραγωγής, την δέσμευση των εθνικών χρηματικών αποθεμάτων και τις μεθοδευμένες ξένες εξαρτήσεις είναι στην πραγματικότητα η επιτυχία της παγκοσμιοποίησης σε βάρος της Ελλάδος με τη συνειδητή βοήθεια των γραικύλων πολιτικάντηδων και των θεσμικών βοηθών τους.


  Η ποιοτική διαφοροποίηση ενός οικονομικού συστήματος από ένα άλλο έγκειται στη δομή της αγοράς εργασίας και στη χρήση του κεφαλαίου. Το χρήμα που συσσωρεύεται από το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για διεθνείς σκοπούς από αλλότριες υπάρξεις που έχουν το θησαυροφυλάκιο για πατρίδα είτε για εθνικούς σκοπούς από εγγενείς δυνάμεις της πολιτείας, του κεφαλαίου και της εργασίας. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ειδικά στο σύστημα της νεοταξικής τυραννίας, να διακρίνουμε τον ιδιωτικό καπιταλισμό των σοσιαλφιλελεύθερων από τον κρατικό καπιταλισμό των μαρξιστών αφού σκοπός των συνέταιρων του νεοταξισμού είναι να παραδώσουν εθνική οικονομία και κράτος στα χέρια της σιωνιστικής ηγεμονίας.


  Η αληθής διάκριση των οικονομικών συστημάτων είναι ανάμεσα στο διεθνιστικό μοντέλο του διεθνούς κεφαλαίου και των φτηνών εργατικών χεριών με την επιβολή του ξένου επί του εθνικού εργατικού δυναμικού και στην Πατριωτική Οικονομία του Εθνικοκοινωνικού Κινήματος με την αξιοποίηση της εθνικής γης και του εθνικού πλουτοπαραγωγικού πλούτου μέσα από την χρήση του εγχώριου εργατικού δυναμικού. Η δική μας πατριωτική αγορά εργασίας αξιοποιεί εξίσου το εργατικό και το επιχειρηματικό δυναμικό με την αντικειμενική αντιστοιχία μισθού και προϊόντος που αποδίδει κέρδος και μέρισμα μέσα από τη συνεργασία εργοδότη και εργάτη.


  Τελικός σκοπός πρέπει να είναι η απόδοση της υπεραξίας με τη μορφή εθνικού εισοδήματος στο εθνικό κράτος σε ανταπόδοση ενός υγιούς κλίματος ενίσχυσης εκ μέρους του κι όχι απομήζυσης της κυκλοφορίας του χρήματος στην αγορά. Η Πατριωτική Οικονομία στηρίζεται στην ομαλή λειτουργία του κράτους, του κεφαλαίου και του παραγωγού κάτω από τη στέγη του Έθνους. Το Ελληνικό Έθνος ενώνει τους πάντες και απαιτεί την αξιοποίηση των γεωφυσικών πλεονεκτημάτων και των ικανοτήτων των μελών της οικονομικής διεργασίας με την απόδοση του οικονομικού αποτελέσματος στα πλαίσια της αυτοχρηματοδότησης και της ενδυναμώσεως της εθνικής κοινότητος.


  Στην Πατριωτική Οικονομία κάθε ένας συντελεστής της παραγωγής έργου έχει ένα χωριστό ρόλο που εκτελεί προκειμένου να εισφέρει τόσο στην δική του ευμάρεια όσο και στην οικονομική ανεξαρτησία του κοινωνικού συνόλου. Ουδείς όμως εκ των συντελεστών δεν μπορεί να σταθεί στην εθνικιστική αγορά εργασίας αν έχει ως απώτατη επιδίωξη την ατομική του εσωστρέφεια και την περιχαράκωση στα στενά κερδοσκοπικά του συμφέροντα. Τέτοιες μονάδες, είτε εγχώριες είτε οι λεγόμενες επενδυτικές, δεν έχουν καμία θέση στην Πατριωτική Οικονομία.


  Στο δικό μας οικονομικό σύστημα το χρήμα συνδέεται με την εθνική εργασία και η εθνική εργασία με το προϊόν. Η κοινή συνισταμένη είναι πάντοτε η ευημερία των Ελλήνων και η ισχύς της Ελλάδος. Χρήμα και προϊόν επενδύονται αυτομάτως στην ελληνική κοινωνία και τις υποδομές του Εθνικού Κράτους κι όχι στα παγκόσμια ταμεία και τις βαθιές τσέπες. Το Εθνικό Κράτος παρέχει την εθνική γη, τους κανόνες της εργασίας και τις κατάλληλες συνθήκες υγιούς ανάπτυξης και δημιουργικής παρέμβασης υπέρ των συντελεστών της παραγωγής.


  Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνει την κρατική πρόνοια μονάχα στην περίπτωση που απασχολεί αποκλειστικά Έλληνες εργαζομένους και επενδύει στην εθνική οικονομία σε επιχειρηματικές μονάδες, θέσεις εργασίας και ανταποδοτικούς πόρους προς το Κράτος. Και ο Έλληνας εργαζόμενος είναι ο κινητήριος μοχλός της εθνικής γης που θα παραμείνει στο Εθνικό Κράτος μαζί με τον Έλληνα Επιχειρηματία διότι για την Πατριωτική Οικονομία είναι οι κυριότερες επενδυτικές μονάδες σε μια Πολιτεία που επενδύει στον Έλληνα Πολίτη και την Εθνική Γη. Με την Εθνική Γη να μην γίνεται θύμα νεοταξικής λαθροχειρίας αλλά εργαλείο εθνικής ανάπτυξης με τον γεωφυσικό πλούτο να γίνεται ο κυριότερος τροφοδότης της ελληνικής κοινωνίας και του Εθνικού Κράτους.


  Η δική μας Πατριωτική Οικονομία θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας. Θα στηριχθεί στην ελληνική εργασία, θα δημιουργήσει ισχυρό εθνικό εισόδημα, θα χτίσει γερό εθνικό κράτος, θα κατακτήσει εξαγωγικά την διεθνή αγορά με την μεγαλύτερη υπεραξία του κόσμου. Την ελληνική αξιοσύνη και ηγεμονία. Και ο Εθνικοκοινωνισμός θα υπερηφανεύεται για την Δυνατή Ελλάδα των δημιουργικών Ελλήνων.
  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

 49. ΠΑΙΧΤΗΣ avatar
  ΠΑΙΧΤΗΣ 25/05/2012 02:18:59

  Ναι, συναγερμός και κινητοποίηση τώρα, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση. Η επιλογή της ορθής στρατηγικής προϋποθέτει όμως ορθές διαπιστώσεις. Διαπίστωση 1η. Η εκλογική διόγκωση του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε λόγω της αντίστοιχης συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι η ΝΔ δεν κέρδισε κανένα ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε αντικείμενο ευφυούς εκμετάλλευσης από την ΝΔ δηλαδή δεν βροντοφώναξε ότι απλά οι κλέφτες και βολεμένοι του συστήματος ΠΑΣΟΚ συστεγάζονται πλέον με τα αναρχοκομμούνια. Επίσης, διαφαίνεται ότι στο κουφάρι του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν εκτός από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών του και ένα μέρος αντικομουνιστών ψηφοφόρων που παγιδευμένοι για χρόνια στο κυβερνιτισμό του, δεν παραδέχονταν την φιλελεύθερη και φιλοευρωπαϊκή τους πλευρά. Μήπως ήρθε η ώρα να τους αφυπνίσουμε και κυρίως να απεθυθυνθούμε ανοιχτά σ΄αυτούς τους ανθρώπους δίνοντας τους μια ευκαιρία διεξόδου από την μιζέρια του αποτυχημένου βαλκανικού σοσιαλισμού των Παπαδρεοσημίτιδων;
  Διαπίστωση 2η: Η πρόσφατη εκλογική συρρίκνωση της ΝΔ δεν οφείλεται σε διαρροές ψηφοφόρων προς το ΣΥΡΙΖΑ άλλα προς την δεξιά εκδοχή του (ΑΝΕΛ - Καμμένος). Δηλαδή πολύ απλά ο μεγάλος αντίπαλος της παράταξης είναι ο κακός της εαυτός. Ο κακός εαυτός της παράταξης έχει πρόσωπο ή καλύτερα πρόσωπα. Έχει συγκεκριμένους φορείς της λαϊκίστικης κουλτούρας που τα προηγούμενα χρόνια ενδύθηκαν το ίδιο τομάρι που φόραγε το ΠΑΣΟΚ για να καταφέρουν να κυβερνήσουν απαρνούμενοι την ιδεολογία της παράταξης και τώρα με όμοιο τρόπο κάποιοι άλλοι (καμμένοι εντελώς) ενδύονται το τομάρι του επαναστάτη ποπολάρου και δεν αντιλαμβάνονται ότι αποτελούν μια θλιβερή καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, η ιστορία είναι αμείλικτη και ενίοτε επιτρέπει σε τέτοιες πολιτικές καρικατούρες να συνθλίβουν όσους τις υποεκτίμησαν και κυρίως όσους υποεκτίμησαν τα τραγικά αποτελέσματα που επιφέρουν νομοτελειακά.
  Συμπέρασμα 1ο : Η θνησιγένεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδογενής. Σήμερα οι συνιστώσες του είναι δύο. Τα αναρχοκομμούνια και οι μετανάστες πασόκοι. Το ισχυρό πλήγμα οφείλει η παράταξη να το επιφέρει στο μέσο, εκεί που τα δύο αυτά μέρη συναντιούνται και κυρίως στην αχίλλειο πτέρνα, όχι στους αριστεριστές αλλά στου ξεσπιτωμένους πολιτικά πρώην πασόκους.
  Συμπέρασμα 2ο: Η κύρια προσπάθεια δεν πρέπει να κατευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προς τους Καμμένους Έλληνες Πατριώτες που έχουν αποπροσανατολιστεί μέσα στην πολιτική ομίχλη και χρειάζεται να ξανακούσουν την σάλπιγγα για να καταλάβουν καταρχήν που βρίσκονται και στη συνέχεια να κινητοποιηθούν για ξανασυναντήσουν το κύριο σώμα της παράταξης. Το προσκλητήριο πρέπει να έχει ερείσματα στην ιστορία της παράταξης, στους αγώνες που έδωσε για την Ευρωπαϊκή Φυσιογνωμία της πατρίδας μας και κατά της λαίλαπας του ΠΑΣΟΚ.
  Προτάσεις:
  1. Στρατηγικό επανασχεδιασμό του διμέτωπου αγώνα.
  2. Αποκάλυψη της ιδεολογικής σύγχυσης του ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Ξεγύμνωμα της αλλόφρονης κυβερνητικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Διακυβέρνηση δεν είναι απλά καταγγελία και αγανάκτηση. Είναι οικονομικό πρόγραμμα, εξωτερική πολιτική, εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, είναι κρατική λειτουργία, παιδεία και άλλα πολλά που δεν τα ακουμπά κανείς και οι ομιλητές της παράταξης παρασύρονται από τους ψευτοαγανακτισμένους σε μια δήθεν αντιπαράθεση περί μνημονίου και άλλες ασυναρτησίες δηλαδή σε αγώνα εντός έδρας κάθε αμετανόητου αριστερού θεωρητικολόγου.
  4 Προσκλητήριο των ψηφοφόρων της παράταξης και απομόνωση αυτών που τους οδήγησαν μακριά από το σώμα της.
  5. Ξεγύμνωμα της αλλόφρονης πρότασης του ΚΑΜΕΝΟΥ. Εκτός από αγανάκτηση, παραφιλολογία, προφητείες, τσαμπουκά στους πάντες και ΑΟΖ, διακυβέρνηση είναι και οικονομία, είναι διεθνείς σχέσεις, είναι τήρηση ισορροπιών με συμφέροντα και δεδηλωμένους εχθρούς, είναι ρεαλισμός και λίγο βάζω τα οπίσθιά μου κάτω και δουλεύω.

 50. Ζευς avatar
  Ζευς 25/05/2012 02:56:47

  Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά!
  1ο λάθος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η έκφραση καμίας αγανάκτησης. Είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει ο Ελληνας ψηφοφόρος στο υπάρχον πολιτικό σύστημα και μάλιστα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάλογες ευκαιρίες στην Μεταπολίτευση... δεν θα δείξει ανοχή για πολύ.
  2ο λάθος: Η ταύτιση του πολίτη με τα χάλια των κομμάτων. Για άλλη μια φορά επαληθεύεται η εκτίμηση πως τα περισσότερα κόμματα απέχουν έτη φωτός από το κοινό τους.
  3ο λάθος: Η καταστροφολογία ως επικοινωνιακή μέθοδος. Οποιος διαρρηγνύει τα ιμάτια του δεν πείθει σχεδόν κανέναν για την σωφροσύνη του.
  4ο λάθος: Ο μαξιλαροπόλεμος μεταξύ των κομμάτων. Κακό του κεφαλιού τους...
  5ο λάθος: Πολλά λόγια, μηδενικές οι πράξεις. Οι αυτοδυναμίες, οι "εσωτερικοί κίνδυνοι" και οι "ασύμμετρες απειλές" δεν αφορούν τον... πεινασμένο.
  Επιπρόσθετα, η προκλητική έλλειψη αυτοκριτικής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση από την κοινωνία. Οι κωλοτούμπες πληρώνονται... Σοβαρευτείτε γιατί χανόσαστε.
  Η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η δημοκρατία δεν εξαγοράζονται με υποσχέσεις. Εκτός από κοινωνικές αξίες, είναι και κοινωνικές κατακτήσεις. Και όποιος τις καταπατά... φοβού τους Ελληνες. Η σύγχρονη ιστορία δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση...
  Τάδε έφη Ζευς.

  Υ.Γ.: Για να μην είμαι τελείως άδικος, το ακόλουθο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση... "Αντί για ένα Κεντροδεξιό Μέτωπο που διχάζει τους Έλληνες, επαναφέρει την αντικομμουνιστική υστερία και ρίχνει νερό στον μύλο του Τσίπρα, η ΝΔ πρέπει να προτάξει ένα Πατριωτικό Μέτωπο για την Σωτηρία της Χώρας."

 51. rasputin avatar
  rasputin 25/05/2012 03:47:14

  Ναι το δήλωσε αυτό ο Σταθάκης .
  Στο μεταξύ παρακολούθησα πολιτική συζήτηση στον Άλφα . Ο Χατζηδάκης ήταν μακράν ο καλύτερος που έχω δει από την ΝΔ εδώ και 2 μήνες .
  Είπε 5 πράγματα απλά και κατανοητά σε ήρεμους τόνους . Τον ακούς και σου μένει κάτι . Όλοι οι άλλοι βγαίνουν και ωρύονται (με πρώτο τον Μιχελάκη που κάποιος πρέπει να τον ηρεμήσει) .
  Η ψυχολογία του snowman που έγραψε ότι είναι άνεργος και θα ψηφίσει Σύριζα είναι αυτή που συζητάμε εδώ και τόσο καιρό . Τον καταλαβαίνω τον άνθρωπο , περνάει δύσκολα και ψάχνει ελπίδα . Αυτό που δεν δίνει η ΝΔ δηλαδή . Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις , εγώ τα έχω μόνο με αυτούς που μια ζωή την βγάζουν στον αφρό και τώρα πουλάνε επανάσταση .
  Στον άνεργο ότι και να πεις δεν θα το ακούσει τώρα . Άσχετα αν τελικά θα καταλήξει χειρότερα . Εδώ έφτασε κόσμος να πιστεύει ότι είναι καλύτερα με την δραχμή . Παρόλο που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ευρώ είναι η μόνη πιθανότητα να γλυτώσουμε . Με την δραχμή όποιος υποφέρει τώρα μια φορά , μετά θα υποφέρει δέκα .

 52. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ avatar
  ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 25/05/2012 07:27:54

  ΟΣΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ MONO ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,Η ΝΔ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

 53. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 25/05/2012 07:43:52

  Όλα αυτά καλά και σωστά.
  Όμως δεν τολμάτε να πείτε το εξής ΕΝΑ:
  "Ο Βασιλιάς είναι γυμνός".

 54. o deksios avatar
  o deksios 25/05/2012 08:06:51

  Η νδ πρεπει να ξεκολλησει απ' το μνημονιο και τα οικονομικα... ο,τι και να λεει εκει, ο ελληνας πιστευει το "λεφτα υπαρχουν".. τελεια και παυλα...
  συνεπως, πρεπει να επικεντρωθει σε ζητηματα λαθρομεταναστευσης, ασφαλειας, σχεσεις με γειτονες χωρες, κτλ...μονο μεσω αυτων μπορει να επαναφερει ενα ποσοστο της ταξης του 3-4% και να κερδισει στις εκλογες...

 55. Γιάννης Σύρρος. avatar
  Γιάννης Σύρρος. 25/05/2012 09:24:33

  Λοιπόν μάγκες...Τόσοι εδώ μέσα εκλεκτοί πατριώτες και τον μόνο που γνωρίζω είναι ο Φαήλος. Δεν μπορούσαμε να προτείνουμε μέσα από το αντινιούς υποψηφίους για τη ΝΔ; Να στηρίξουμε έντιμους-άφθαρτους πολιτικούς; Ναι λοιπόν , κ΄νατε (κάναμε) λάθος...Εμείς πρώτα...Που αγαπάμε την Ελλάδα και γι¨αυτό πονάμε περισσότερο. Τέλος ο καναπές...Δράση, με ή χωρίς ΝΔ.

 56. πολιτης avatar
  πολιτης 25/05/2012 10:14:04

  η μονη πιθανοτητα να παρει κεφαλι η νδ πλεον θεωρω οτι ειναι να σταματησει να ασχολειται με τους αλλους (τσιπρα,καμμενο,κλπ) και να επικεντρωθει στην παρουσιαση των θεσεων της για εξοδο απο την κριση και αναταξη της χωρας. οσο παιζει μπαλα στο γηπεδο του μνημονιου δεν εχει ελπιδες....
  ας δειξει με συνεπεια το κυβερνητικο της προγραμμα, κι ας διαλυσει το ομιχλωδες σεναριο που τη θελει να συγκυβερναει με το πασοκ....για τη σωτηρια της χωρας.....
  η σωτηρια της χωρας περναει οχι μεσα απο το πασοκ!!!!!!αλλα χωρις αυτο!!!!!
  αν θελουν να συζητουν για ενδεχομενο συνεργασιων κομματων να ξεκαθαρισουν οτι το πασοκ δεν θα ειναι σε καμμια περιπτωση ενα απο αυτα....!!!!!
  να απαγκιστρωθει απο το καδρο του πασοκ οσο ειναι δυνατον κι οσο ειναι καιρος ακομη............
  η σωτηρια επιτελους δεν μπορει να γινει σε συνεργασια με τους καταστροφεις της χωρας!!!!!
  η καθαροτητα ειναι η μονη λυση κι οχι το ψαρεμα σε θολα νερα..........

 57. Aggelos avatar
  Aggelos 25/05/2012 11:13:13

  ολη η ζημια εγινε με τη συγκυβερνηση με το πασοκ

  Δεν έπρεπε ποτέ να γινει αυτο

  ο σαμαρας παντα ηταν σοφτ ,,δυστυχως,,δεν πηγε επιθετικα και μ ρισκο εκει που επρπε και το ριξε στη διπλωματια

  τωρα φαινεται κουρασμενος οταν μιλαει
  ο κοσμος δεν ακουει

  Για τη σημερινη άνοδο του συριζα συγνωμη φταιει ο ιδιος ο σαμαρας..
  γιατι έπρεπε να ρισκαρει τη χωρα για τη σωσει

  τωρα πια ειναι αργά

  και ισως παρει εξουσια μετά,,πάνω στα συριζαιικα ερειπια ,αυτο τελικα που προσπαθουσε να αποφυγει ο ιδιος με ολες αυτες τις υποχωρησεις τα ερειπιε
  θα τα εχει φρει ο ιδιος..

  οι ελληεςνδεν χρειαζονταν μια πολιτικη ανοιξη
  αλλα εναν σεισμο..
  αλλιως δεν ξυπνανε..

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Aggelos 25/05/2012 13:50:53

   δηλαδή όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 2.5 χρόνια δεν ήταν σεισμος?!?!
   που η παράταξη πήρε 18.9% δεν είναι σεισμός?!!?
   πως ακριβώς το εννοείς το ξύπνημα? Εννοείς εκείνη την κατάσταση που έρχονται τα πάνω κάτω! μα αυτό ακριβώς συμβαίνει τωρα.
   Άρα για πιό ξύπνημα μιλάς, να ξαναγυρίσουν οι ψηφοφόροι στην παράταξη? στο 40%?
   Ξυπνάτε ρεεε! η Ντόρα βρήκε ευκαιρία να πάρει την αρχηγία. Άμα δεν βγεί ο Σαμαράς απλά θα τον καταβροχθήσει!

 58. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 25/05/2012 11:26:29

  Η μοίρα της χώρας είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια των πρώην ψηφοφόρων της Ν.Δ. Τουλάχιστον 3 εκατομ έχουν στο παρελθόν ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά Ν.Δ και στις τελευταίες ούτε 1,2. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν εκτός από τους εαυτούς μας. Εάν καταστραφούμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ. Τους αριστερούς δεν τους κατηγορώ. Αυτοί ήταν πάντα. Παρτάκηδες και κατσαπλιάδες.

 59. Aggelos avatar
  Aggelos 25/05/2012 11:33:27

  μολις απαντησα σε δημοσκοπηση της pulse αντε να δουμε..

 60. Aggelos avatar
  Aggelos 25/05/2012 11:43:43

  παντως ο φοβος οτι αν βγει νδ θα κανει συγκυβερνηση με πασοκ
  μπορει να βγαλει συριζα
  και εγω το φοβαμαι
  δεν μπορω να το σκεφτω με τιποτα

 61. Ioannis avatar
  Ioannis 25/05/2012 11:44:27

  Agapitoi filoi,

  erxetai koinwnikh ekrixi, o "aplos" poliths (aytos pou den mplextike stin diafthora) den exei na plirwsei.

  Elpizw oi kareklokeyntaroi na kousoun to teleytaio salpisma !!!!!!!!

  eyxaristw

 62. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 25/05/2012 11:45:40

  Υποκριτές και Φαρισαίοι! Ο συναγερμός χτυπάει εδώ και 3 χρόνια και το μόνο που κάνετε είναι να τσακώνεστε για την καρέκλα. Όταν χτυπάει ο συναγερμός δεν τσακωνόμαστε για το λοχία και το στρατηγό. Τρέχουμε γρήγορα στο καθήκον. Αφήστε λοιπόν την κριτική και τρέξτε να στηρίξετε την παράταξη και τις επιλογές της ηγεσίας γιατί ο ξερολισμός και η ανυπακοή θα φέρει την καταστροφή. Εξαιρώ τους κρυφοαριστερούς που φοράν προβιά ΝΔκράτη. Αυτοί καλά κάνουν. Έχουν πετύχει καίριο χτύπημα στην καρδιά της παράταξής μας δρώντας ως κατάσκοποι του εχθρού. Ξυπνήστε και αφήστε το πληκτρολόγιο.

 63. DNA avatar
  DNA 25/05/2012 11:57:28

  Ο Σαμαρας μεχρι την συγκυβερνηση εδινε στον λαο ελπιδα.Τωρα την ελπιδα την δινει ο Τσιπρας.Ο Σαμαρας και ο Βενιζελος πονταρουν πλεον λογω του διλληματος ευρω η δραχμη στον φοβο.Στις μαχες ομως συνηθως κερδιζει αυτος που αγωνιζεται για την ελπιδα και οχι αυτος που αγωνιζεται απο φοβο.Ο Α ντωνης πρεπει να ξαναδωσει στο λαο οραμα και ελπιδα. Η πραγματικη Δεξια ηταν παντα με το λαο και οχι με τα συμφεροντα που τα εκπροσωπουσαν παντα οι Φιλελευθεροι(φλεπε Ντορα)

  • αγθ avatar
   αγθ @ DNA 26/05/2012 07:58:27

   Έτσι ακριβώς: κερδίζει αυτός που πολιτεύεται με το Όραμα και όχι με τον Φόβο. Αλλά, ουδέποτε τα τελευταία χρόνια η νδ πολιτεύτηκε με όραμα. Απλά, αντίγραφο του αντιπάλου ήθελε να είναι, περιμένοντας τη σειρά της... Και τώρα, που ο αντίπαλος ετελεύτησε, η απουσία οράματος έφερε τον φόβο. Χρέος μας, να θάψουμε το Φόβο, με κάθε θυσία. Μόνον έτσι θα δώσουμε χώρο στο Όραμα!

 64. Ο Γερος του Μωρηα avatar
  Ο Γερος του Μωρηα 25/05/2012 12:14:14

  Σε ολη την μεταπολιτευτικη περιοδο ο βασικος κορμος του κομματος συγκεντρωνε απο 34% (ιστορικο χαμηλο) εως 42%.Μεση τιμη το 39%.
  Λοιπον κυριοι σημερα χαροπαλευουμε μεταξυ 18,9% (6 Μαιου) & το υπεραισιοδοξο 22%.Κι ολα αυτα με 1000+1 "κυβιστησεις" & με συστρατευση ολων (κι οταν λεω ΟΛΩΝ εννοω ΟΛΩΝ) των δεξιων "συνιστωσων" που μπορεσαμε να συστρατευσουμε.
  Παει να πει πως 1 στους 2 παραδοσιακους μας ψηφοφορους μας γυρισε την πλατη,πως εχουμε μεινει πλεον οι μισοι να υπερασπιζομαστε αραγε ΤΙ;
  Ο "αλλος" καλπαζει προς την κυβερνηση (εικονα βγαλμενη απο τους χειροτερους εφιαλτες) κι ο Αντωνης και το επιτελειο του δεν μπορουν ν αρθρωσουν πολιτικο λογο αλυσοδεμενοι απο τα ιδια τους λαθη.Κι οποτε ακομη το κανουν μοιαζει να μην ενδιαφερεται κανεις να τον ακουσει.Μοιαζει με κινουμενη αμμο και πλεον καθε κινηση μας βουλιαζει περισσοτερο.
  Η εγιναν οι μισοι Ελληνες αριστεροι σε λιγους μηνες η τωρα που η παροχορουσφετολογια του δικομματισμου δειχνει ανισχυρη φανηκε η πικρη αληθεια...η συσπειρωθηκαν σε οτι αντιμνημονιακο βρηκαν μπροστα τους (προσωπικα αυτο πιστευω) κι ο Αντωνης μοιαζει ανισχυρος να αντιμετωπισει τα δικα του λαθη.
  Φοβαμαι οτι το πικρο ποτηρι ειναι πολυ κοντα και πως υστερα απ αυτο μια εσωκομματικη κριση (κριση πολιτ. ταυτοτητας,κριση ηγεσιας ,πειτε την οπως θελετε) ειναι πολυ κοντα με ολεθρια - φοβαμαι - αποτελεσματα.(κατα την προσωπικη μου εκτιμηση ειναι ο βασικος λογος της επιστροφης της Ντορας-να εκμεταλευτει δηλ. την κριση ηγεσιας που θα προκυψει απο μια διαγραφωμενη εκλογικη αποτυχια)...

  • Παρατηρητής + Κυάλια avatar
   Παρατηρητής + Κυάλια @ Ο Γερος του Μωρηα 25/05/2012 13:06:19

   Πολύ καλό σχόλιο.

   Ως πρώην νεοδημοκράτης , πρέπει να σου πω, ότι σιχάθηκα τους ψεύτες και βρωμιάρηδες να τους βλέπω πάλι τιμητές της τάξης και πρεσβευτές της σωτηρίας. Το κόμμα ωμά και στυγνά το ενδιαφέρουν τα νούμερα και όχι οι άνθρωποι . Για αυτό οι κωλοτούμπες του Σαμαρά και γι αυτό το 19%.
   Το κόμμα θα διαλυθεί. Δεν ξέρουμε μόνο το πότε. Είτε κυβερνήσει είτε όχι, δεν εκφράζει πια τις ανάγκες της κοινωνίας . Οδεύει λοιπόν προς το τέλος του.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Παρατηρητής + Κυάλια 25/05/2012 17:53:37

    Φίλε Παρατηρητή.
    Τίθεται πλέον το ερώτημα:
    Που αποσκοπεί αυτό το μάζεμα των δεξιών αφού
    θεωρείται βέβαιη η διάλυση του κόμματος;
    Τελευταία κίνηση απελπισίας να συμμαζευτούν τα
    κομμάτια ενός διαμελισμένου σώματος.
    Ο κοινός μας φίλος τι λέει;
    Πρώην νεοδημοκράτες γέμισε ο τόπος,αλλά η ηγεσία του κόμματος κάνει πως δεν καταλαβαίνει το γιατί.
    Ρε σεις μήπως είναι στημένο το παιχνίδι;
    Δε βρίσκω άλλη εξήγηση.
    Μα τόση ανικανότητα πια;

 65. Γιώργος avatar
  Γιώργος 25/05/2012 12:15:37

  Mπορεί να αντλεί ο Σύριζα απο αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά και η ΝΔ με 30% του εκλογικού της σώματος απόφοιτους δημοτικού (είναι και το μεγαλύτερο ανα κατηγορία), σύμφωνα με σχετική έρευνα ο ψηφοφόρος της νέας δημοκρατίας έχει το προφίλ της νοικοκυράς ή του ηλικιωμένου συνταξιούχου. Για τις μεν πρώτες δεν θα εμπιστευόμουν την αποψή τους σε θέματα μακροοικονομίας για τους μεν δεύτερους ο Βernard Shaw είπε ότι μην τους εμπιστεύεσαι γιατί δεν ενδιαφέρονται για το μέλον.

 66. pirandello avatar
  pirandello 25/05/2012 12:27:05

  Juliet
  Αν εσύ την συνέργεια, τη συνεργασία, τη σύζευξη δυνάμεων τα θεωρείς ισοπεδωτισμό είναι μια οπτική γωνία που δεν μπορώ πλέον να την κατανοήσω. Απλώς δηλώνω οτι δεν έχω εμμονή σε κόμματα και χρώματα τουλάχιστον όπως παρουσιάζονται στη σημερινή κατάσταση και δεν με εκφράζει πολιτικά κανείς απ` όσους ζητάνε να τους ψηφίσω...
  Στη δημοκρατία υπάρχει και η επιλογή της αποχής, όταν δεν σε εκφράζει κανείς. Άλλωστε το ίδιο έκανε και ένα 35% περίπου του πληθυσμού στις προηγούμενες εκλογές. Αντιπαρέρχομαι λοιπόν την καλόπιστη θέλω να πιστεύω κριτική σου και αποφεύγω να σου αποδώσω οποιοδήποτε χαρακτηρισμό, γιατί απλώς δεν με αφορά.Επιλέγω να αποστασιοποιηθώ ψάχνοντας να βρω ανθρώπους που θα εκφράζουν τις ιδέες τους με αλήθεια ντομπροσύνη συνέπεια και αξιοπιστία.
  Προφανώς δεν μπορώ να ακολουθήσω πλέον τη λογική του στρατιώτη μέσα σε ένα κόμμα που έχει χάσει την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της και παλινωδεί σε πολιτικές που είτε δεν πιστεύει είτε δεν εκφράζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας και κυρίως της παράταξης.
  Είναι πλέον πρόβλημα αντίληψης για την κατανόηση της ίδιας της πραγματικότητας και των προταγμάτων της κοινωνίας που εκφράζονται μέσα από ομάδα στελεχών που έχουν θλιβερή εικόνα και ακόμα πιο θλιβερή επιχειρηματολογία.

 67. Γιώργος avatar
  Γιώργος 25/05/2012 12:54:20

  "Ας προσλάβει την κόρη μου στο δημόσιο και ας την πληρώνει με …ομόλογα!" Αυτό μας κατέστρεψε δεν μπορεί να τον πείσεις αυτόν με τίποτα.

 68. Ο Γερος του Μωρηα avatar
  Ο Γερος του Μωρηα 25/05/2012 13:44:17

  Με ολες τις ποιοτικες δημοσκοπικες αναλυσεις να δειχνουν οτι την υψηλοτερη - με διαφορα - συγκεντρωση ψηφοφορων μας να βρισκεται στις ηλικιες 60+ και στα κατωτερα επιπεδα μορφωσης , σε λιγα χρονια η δεν θα υπαρχουμε ως πολιτικο κομμα η θα εχουμε τα χαρακτηριστικα εκεινα που κανεις δεν θα θελει να ψηφισει.Ειναι τραγικο ομως ειναι περα για περ αληθινο.
  Ειναι η πρωτη φορα που δεν αισθανομαι περηφανος γι αυτο που ψηφιζω,ειναι η πρωτη φορα που αισθανομαι οτι ελαχιστα απο αυτα που πρεσβευει με εκφραζουν και πως ψηφιζω μονο & μονο γιατι δεν εχω ψηφισει ποτε μου κατι αλλο.
  Το χειροτερο ομως ομως που αισθανομαι ειναι πως ειναι πολλοι που βρισκονται στο ιδιο αδιεξοδο με μενα και λειτουργουν ετσι ...
  Ως ποτε ομως;

 69. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 25/05/2012 15:35:20

  Οσο οι Δεξιοι αρνουμαστε να υπερασπισουμε την ιδεολογια μας , τις αρχες μας , τις αξιες μας , τοσο θα χανουμε εδαφος.Ειναι πολυ απλο.

  Εμεις πανω απο ολα (ετσι θελω να πιστευω) πιστευουμε σε αξιες του Εθνους, εχουμε πιστη σε παραδοσιακες αρχες , η Πατριδα πρεπει να ειναι υπερανω ολων διοτι εαν η Πατριδα δεν τα παει καλα δεν μπορει ουτε ο πολιτης να ειναι καλα , ευθεως μιλαμε για φιλελευθερη οικονομια με το κρατος ως εναν ρυθμιστη και οχι ως μοχλο αναπτυξης με ενισχυση της πρωτοβουλιας του ιδιωτικου τομεα , εχουμε σε υψηλη θεση στην ατζεντα θεματα δημοσιας ταξης , ασφαλειας , εξωτερικης πολιτικης , αμυνας, κοινωνικης δικαιοσυνης , και κοινωνικου φιλελευθερισμου και ξεκαθαρα ειμαστε υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης , των διεθνων συμμαχιων , του Ευρω κτλ.

  Η Αριστερα προτασει ενα αλλο μοντελο , αυτο μιας διεθνοποιησης , ενα μιγμα κομμουνισμου του 1920 σε κελυφος του 2012 , το κρατος ως βασικο μοχλο αναπτυξης (ισως και μοναδικο) , στοχευει μονο σε θεματα "λαικου ενδιαφεροντος" πανω στην εργασια , στην νεολαια αλλα ξεχνα οτιδηποτε Εθνικο , οποιοδηποτε θεμα Ασφαλειας και Ταξης , οποιοδηποτε κοινωνικο θεμα που κατα τους Αριστερους ειναι φασιστικο (πχ μεταναστευτικο οπου προσφατα κατι Αφγανοι δολοφονοι εσφαξαν εναν 29χρονο Ελληνα) και γενικα εχει ταμπου με οτιδηποτε αφορα αλλοδαπους βαζει πλατη σε δηθεν ψευτο-επαναστασεις οπου καποιοι εδω και δεκαετιες σπανε και καινε δημοσιες περιουσιες , και τελος με βαση τον διεθνη λογο , τις βλεψεις αλλα και την ιδεολογια της απειλει την Ελλαδα με διεθνη αποκλεισμο , πολυ πιθανη εξοδο απο ΝΑΤΟ - ΕΕ , και το να στειλει την χωρα 50 χρονια πισω.
  Με εναν δηθεν ελπιδοφορο λογο , οπου μιλανε θαρρεις και η Ελλαδα εχει καναν κηπο που φυτευει χαρτονομισματα , εχει αποσπασει ισχυρα ποσοστα περαν των παραδοσιακων αριστερων , και αλλων πολιτων μετριοπαθων η ακομα και απογοητευμενων δεξιων που πανω στην τεραστια αγωνια τους και στον εκνευρισμο τους θεωρουνε οτι μια κυβερνηση Αριστερας αποτελει την λυση.

  Και κανω μια ερωτηση : ΑΥΤΟΥΣ δεν μπορουμε να νικησουμε στις εκλογες ?
  Αρα , δεν φταινε οι Αριστεροι που λενε οσα λενε , περνανε , θεωρουνται οτι ειναι μαλιστα και της... μοδας , μοιραζουνε τσαμπα ελπιδες και υποσχεσεις.
  Φταιμε εμεις ολοι , που τοσα μα τοσα χρονια συντηρουσαμε με τον τροπο μας τετοιες πολιτικες , αφου παντα ειχαμε τον "φοβο" μη μας μαλωσουνε οι Αριστεροι η μην μας φωναξουνε.
  Εμεις φερουμε μεγαλη ευθυνη , η Νεα Δημοκρατια φερει μεγαλη ευθυνη , διοτι συντηρησε με την πολιτικη ανοχης προς την Αριστερα ολο αυτο το πραγμα που βλεπουμε σημερα.
  Πρεπει λοιπον να αλλαξει η πολιτικη αυτη πολυ συντομα , να αφησουμε τα χαδια και τις φιλικες χειραψιες , να συγκεντρωθουμε ευθεως στην "δουλεια" και να φανει προς τον μεσο Ελληνα πολιτη σε συνθηκες ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και οχι οπως σωστα καποιοι ειπανε με αναφορες σε Δις , σε τοις εκατο και σε δεικτες.
  Να μιλησουμε ΛΑΙΚΑ επιτελους , οχι χωρις κατανοηση.
  Τι τον νοιαζει τον 40χρονο ανεργο ποσο τοις εκατο ειναι το ελλειμα οταν πχ δεν εχει δουλεια και χρωσταει στην τραπεζα ?

  Οποτε κατα την ταπεινη μου αποψη πρεπει να γινουνε συγκεκριμενα βηματα :

  Α) Αμεση αντιπαραθεση ευθεια και με ενταση με την Αριστερα και οτι αυτη
  πιστευει , επιχειρημα προς επιχειρημα , ιδεα προς ιδεα , προταση προς προταση
  Β) ΛΑΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , αρκετα πια με τα νουμερα , με στατιστικα στοιχεια , με προτασεις που μονο κανας οικονομολογος κατανοει και οχι ο 70χρονος παππους η ο ανεργος με 2 και 3 παιδια
  Γ) Προωθηση των Εθνικων Θεματων τα οποια "καινε" τωρα που η Ελλαδα βρισκεται σε ανισχυρη θεση στον οικονομικο τομεα
  Δ) Να τεθει συγκεκριμενα το ζητημα η Ελλαδα με Διεθνης Σχεσεις η Ελλαδα σε απομονωση , η Ελλαδα με Ευρω η Ελλαδα με δραχμη.
  Ε) Ας τεθει ενας Εθνικος σκοπος οπου θα μπορουσανε ολοι οι πολιτες με τον τροπο τους να συμμετεχουνε ως προς την αναγενηση της Εθνικης υπερηφανειας , της επανακτησης της εμπιστοσυνης της χωρας προς το διεθνες τοπιο , ωστε να παψουμε οσο πιο συντομα γινεται να ειμαστε οι "επαιτες" και αυτοι "που τρωνε τα λεφτα" κατα τους Ευρωπαιους.Επανακτηση λοιπον ΑΜΕΣΑ της αξιοπιστιας μας και της Εθνικης αξιοπρεπειας μας.
  Γιατι πανω απο προσωπικες ιδεολογιες , πανω απο κομματικα πιστευω , ειναι ενα και αυτο ειναι η Πατριδα μας.

 70. YΠΑΡΧΩ avatar
  YΠΑΡΧΩ 25/05/2012 17:43:31

  ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑ;Ι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΗΛΟΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

 71. FALCON avatar
  FALCON 25/05/2012 18:57:19

  Ο Συναγερμός έχει και στάδια , κάθε στάδιο έχει και αντίστοιχη αποδέσμευση δυνάμεων η ενεργοποίηση δυνάμεων για τη μάχη. Η Ν.Δ σε ποιο στάδιο συναγερμού είναι και πότε θα ρίξει τις δυνάμεις στη μάχη των εκλογών;

 72. dracon avatar
  dracon 25/05/2012 19:19:10

  O κοινός εχθρός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός.
  Αν ο Τσίπρας ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις ΓΑΠ και Παπαδήμιου θα έχει την ίδια τύχη με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  Εχθροί του λαού δεν είναι ούτε οι δεξιοί ,ούτε οι αριστεροί
  Είναι κάθε πολιτικό εθελόδουλο μόρφωμα ,ελιτε δεξιό είτε αριστερό,που υπηρετεί την τρόικα και τις αγορές οδηγώντας τους έλληνες σε γενοκτονία και εθνοκάθαρση
  Οι ψηφοφόροι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια παρωχημένους διαχωρισμούς και εμφυλιακές ιδεολογίες,που εξυπηρετούν μόνο τους επικυρίαρχους

 73. Aggelos avatar
  Aggelos 25/05/2012 22:54:42

  παντως παιδια το συριζα 30% ειναι εκτιμηση εκλογικης επιρριοης
  με ριγμενα αναοφασισοτυς αυθαιρετα μεσα

  μουφα τελειως.

  η πραγματικη προθεση ψηφου ειναι 23% ολα..

  επειδη τρομαξα και εγω,,
  αλλα ξανασκεφτηκα..

  ολα παιζονται..

  • Giorgos P avatar
   Giorgos P @ Aggelos 26/05/2012 00:02:33

   Το πασόκ διαλύθηκε, δεν πρόκειται να σηκώσει ποτέ κεφάλι, αυτό ήταν. Απο την άλλη βέβαια θα ακολουθήσει και η κατάρευση της ΝΔ για τον απλούστατο λόγο οτι ο δικομματισμός χρειάζεται δύο για να συνεχίζεται το παιχνίδι. Δυστυχώς όλοι το παραβλέπουν και θεωρούν ότι είναι προς όφελος της παράταξης. Φυσικά η επίδραση είναι αφανιστική για εμάς. Ο Τσίπρας είναι σε άλλη κατηγορία δεν μπορεί να αναλάβει τον ορφανό πόλο οπότε αυτό κύριοι είναι το τέλος της παράταξης. Πέρασα ωραία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν θα μείνω μέχρι να βουλιάξει το καράβι.

 74. dexiosgiapanta avatar
  dexiosgiapanta 26/05/2012 11:38:04

  ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ "ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ", ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ; ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ "ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ, ΚΟΨΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ (ΒΛΕΠΕ ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΔΟΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΚΛΠ).
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΑ ΕΠΙΤΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΦΑ.
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.