#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2011 06:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ισχύει η δήλωση του Καραμανλή ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα τον Σαμαρά;

Θέλουν τον  Καραμανλή σε ρόλο ….Μητσοτάκη;
του Κώστα Ροδινού

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Το  2009 στηρίξαμε τον Κώστα Καραμανλή πολύ περισσότερο από ορισμένους δικούς του ανθρώπους,  αν και διαφωνούσαμε σε πολλά σημεία της πολιτικής του. Και δεν το κάναμε επειδή είχαμε αξιώματα  ή  καμιά αργομισθία, που δεν θέλαμε να χάσουμε, αλλά  επειδή ξέραμε τι εστί Γιώργος Παπανδρέου.

Διαφωνήσαμε  με την απόφαση του να  δρομολογήσει  βιαστικά τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή κάποιοι (ακόμα και στενοί του συνεργάτες) είχαν προετοιμαστεί να παραδώσουν ασμένως τον κόμμα στην κα Μπακογιάννη.

Αναγνωρίζουμε, όμως, στον Καραμανλή  ότι όταν κατάλαβε τι διαδραματιζόταν στο παρασκήνιο,  συνηγόρησε στην εκλογή του αρχηγού από τη βάση και δεύτερον εγγυήθηκε την ενότητα του κόμματος λέγοντας : "Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες. .."

Σε παρέμβασή του εξάλλου στην συνεδρίαση της τότε ΚΕ, στις 31/10/2009 με θέμα το συνέδριο της ΝΔ είπε ότι το νέο πρόεδρο του κόμματος θα πρέπει να τον στηρίξουν όλοι και είπε χαρακτηριστικά:«Όποιος δεν τον στηρίξει θα έχει να κάνει μαζί μου»

Θεωρούμε, ότι η φράση αυτή ισχύει και τον δεσμεύει ακόμα.

Οι σεναριογράφοι

Τελευταία επανέρχονται   σενάρια  για δήθεν  μελλοντικές προθέσεις του πρώην Πρωθυπουργού. Θέλουμε να πιστεύουμε   ότι  δεν απηχούν  τις σκέψεις  του.   Βέβαια, ούτε ο Καραμανλής μπορεί να διαψεύδει κάθε μέρα τους σεναριογράφους, ούτε ο Σαμαράς να απαντάει συνεχώς.  Αυτό το ξέρουν οι σεναριογράφοι και  επιμένουν, εκ του ασφαλούς.

Ποιοι είναι, όμως, οι σεναριογράφοι;

Τα «ορφανά» του Καραμανλή: Δηλαδή, οι πρώην αποτυχημένοι υπουργοί, γραμματείς, βουλευτές και άλλα κυβερνητικά στελέχη.  Αντί να ζητήσουν συγνώμη, μιας και στάθηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του Καραμανλή, αλλά και του λαού που τους  ψήφισε, διαδίδουν σενάρια για επάνοδο του επειδή θέλουν να ….επανέλθουν οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι της Μπακογιάννη: Δηλαδή όλο αυτό το σύστημα που έκανε ότι μπορούσε για να οδηγήσει τον Καραμανλή στην ήττα (θυμάσθε ποιοι ήθελαν τις πρόωρες εκλογές;) τώρα διαδίδουν  ότι ενώ ο Καραμανλής εργαζόταν για τη «μεγάλη κεντροδεξιά»,  ο Σαμαράς τη περιορίζει. Το πρόβλημά τους είναι ο Σαμαράς. Και νομίζουν ότι μπορούν να τον πλήξουν, χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρατζαφέρης: Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του είναι τόσες πολλές που έχουμε χάσει το λογαριασμό. Ο άνθρωπος που πολέμησε και υπονόμευσε, όσο λίγοι, τον Καραμανλή, τώρα …ασχολείται με το μέλλον του!  Είναι προφανής ο στόχος του.

Οι  γνωστοί διαπλεκόμενοι: Δηλαδή, όλοι αυτοί που έκαναν κόλαση τη ζωή του Καραμανλή, ενώ ήταν πρωθυπουργός και εργαζόταν νυχθημερόν για την αποδόμησή του με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν σε μια ντροπιαστική ήττα. Τώρα ευελπιστούν ότι συντηρώντας ανοιχτά τα σενάρια Καραμανλή, ασκούν πίεση στον Σαμαρά και υπονομεύουν τις προσπάθειές του.

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ: δεν είναι τυχαίες οι συχνές αναφορές του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού. Αναφορές, που ορισμένες  φορές αγγίζουν και τα όρια της πολιτικής εμπάθειας. Συντηρούν το  θέμα επειδή θέλουν να παραμένει ζωντανή η συζήτηση όχι μόνο για τα έργα και τις ημέρες του, όσο κυρίως για το …μέλλον του,  με απώτερο στόχο της διάσπαση της βάσης της Ν.Δ.

Κάποιοι …εραστές του μεσαίου χώρου: πρόκειται για μερικούς επαγγελματίες της πολιτικής που επένδυσαν επαγγελματικά και πολιτικά στην  θεωρία του μεσαίου χώρου και αναζητούν επαγγελματική και προσωπική δικαίωση.

Τι επιδιώκουν όλοι αυτοί;

Που συγκλίνουν, λοιπόν,  αυτά  τα ετερόκλητα  συμφέροντα;

Οι πρώτοι (εννοώ τα «ορφανά») θέλουν να ξανακάνουν τον Καραμανλή …κομματάρχη!  Και νομίζουν ότι του κάνουν καλό;  Έχει περάσει, ποτέ από το μυαλό τους, ότι ο Καραμανλής μπορεί  να τους θεωρεί  υπεύθυνους για την άδοξη κατάληξη της κυβερνητικής του θητείας; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να μη θέλει να «χρησιμοποιείται» το όνομά του για προσωπικά παιχνίδια επιβίωσης;

Οι υπόλοιποι επενδύουν στα σενάρια,  όχι από αγάπη και εκτίμηση για το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά επειδή ελπίζουν ότι έτσι θα διαιωνίζεται η εσωστρέφεια στη Ν.Δ. και  θ’ αμφισβητείται ο Σαμαράς.  Θέλουν με άλλα λόγια να ανακόψουν την πορεία του Σαμαρά προς την εξουσία.

Αυτά είναι  τόσο προφανή, που θα πρέπει να είναι κανένας αφελής για να πιστεύει ότι δεν τα αντιλαμβάνεται ο Καραμανλής. Και θα είναι αφελέστερος, αν πιστεύει ότι ο Καραμανλής θα επιτρέψει να γίνει το όνομά του σανίδα σωτηρίας του συστήματος,  που τον πολέμησε λυσσαλέα, τόσο σε πολιτικό, όσο (και να μην το ξεχνάμε αυτό) και σε προσωπικό επίπεδο.

Η ευθύνη του Καραμανλή

Είναι γνωστό ότι ο  Καραμανλής είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τον αείμνηστο Μιλτιάδη Εβερτ.  Ο Μίλτος πικράθηκε όταν ηττήθηκε στις εκλογές το 1996 και στενοχωρήθηκε  ακόμα περισσότερο όταν έχασε  την αρχηγία, και μάλιστα από ένα δικό του παιδί, όπως ήταν ο Κώστας Καραμανλής.  Όμως, παρά τις σειρήνες, ούτε τον υπονόμευσε, ούτε τον πολέμησε. Το αντίθετο μάλιστα! Ακόμα και όταν  τον άφησε εκτός κυβέρνησης το 2004!  Και το έκανε αυτό γιατί πάντα θεωρούσε ως πρώτη του προτεραιότητα της ενότητα της παράταξης.

Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη του Καραμανλή απέναντι σ΄ έναν κόσμο που τον τίμησε και τον εξέλεξε  δυο φορές πρωθυπουργό: η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης. Για να την οδηγήσει στη νίκη ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως, πριν από οτιδήποτε άλλο,  ο Καραμανλής έχει υποχρέωση (και απέναντι στην χώρα) να μιλήσει.  Να υπερασπιστεί την κυβερνητική του θητεία. Αυτό είναι δικό του έργο και το βάρος αυτή τη στιγμή το σηκώνει ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να του αναλογεί.  Αυτό αδικεί  τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δυσχεραίνει  και την ανάκαμψη της Ν.Δ.

Είναι καιρός να  δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την αδικαιολόγητη σιωπή. Μια σιωπή που, μέχρι στιγμής,  εξυπηρετεί μόνο τον κ. Παπανδρέου.

Συμπέρασμα: Δεν αρμόζει σ΄ έναν πρώην πρωθυπουργό  να ανέχεται   μικροπολιτικά παιχνίδια. Ούτε  να φιλοδοξεί να ξαναγίνει …. κομματάρχης. Υποτιμούν τον Καραμανλή, όσοι τον προορίζουν για τέτοιο ρόλο.  Θέλουν να τον δουν σε ρόλο ….Μητσοτάκη;

Υ.Γ.  Προσωπικά εκτιμώ ότι ο  Καραμανλής  ποτέ δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει  ….Μητσοτάκης! Όμως, αυτή  είναι προσωπική μου εκτίμηση..

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. trans avatar
  trans 20/03/2011 06:55:29

  Μακάρι,να λειτουργήσει η σωστή και όχι η μικροπολιτική λογική,δεδομένου ότι το έχει ανάγκη η Χώρα στη κατάσταση που βρίσκεται

 2. skeptomenos avatar
  skeptomenos 20/03/2011 09:02:37

  Νομίζω ότι ο Καραμανλής δεν είναι τόσο αφελής.
  Δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν, όσο και εάν προσπαθήσουν, οι διαπλεκόμενοι να τον «χρησιμοποιήσουν».
  Έχει πιστεύω την ευφυΐα να αντιληφτεί, ότι «χτυπώντας» κάποιος τον Σαμαράς, το μόνο που πετυχαίνει, είναι να δίνει χρόνο ζωής σε ένα σύστημα που καταστρέφει την πατρίδα.
  Να θυμίσω, ότι οι ίδιοι διαπλεκόμενοι στο παρελθόν, προσπάθησαν να «χρησιμοποιήσουν» τον Σαμαρά για να πλήξουν την ΝΔ, αλλά έσπασαν τα μούτρα τους.
  Να θυμίσω επίσης πως ο Σαμαράς είναι ο ΜΟΝΟΣ που δεν κατόρθωσαν να «χρησιμοποιήσουν».

 3. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 20/03/2011 09:08:49

  Ο Καραμανλής έχει μια τεράστια διαφορά από το Μητσοτάκη, δεν είναι ψώνιο πολιτικός. Εννοώ ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς την πολιτική. Αυτό το ακτινοβολούσε και νομίζω ότι αυτό ήταν κι η σημαντικότερο σημείο της "γοητείας" του.
  Δεν θα κάνει μπινιά στο Σαμαρά.
  Ο Αντώνης μας όμως έχει αργήσει να κόψει κώλους.
  Όσο αμφιταλαντεύεται και δεν το κάνει, οι σεναριογράφοι θα έχουν μπόλικο υλικό για τα σενάρια τους.
  Πρέπει να γίνει ακόμα πιο σκληρός. Ο κόσμος όσο μας βλέπει να "ερωτοτροπούμε" με την πολιτική ορθότητα θα μας γυρνά την πλάτη.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 20/03/2011 15:59:12

   μην συγκρινεις τον δρακουμελ μετον καραμανλη,οενας ειναι
   φυτευτος και σαν ξενο σωμα επιβιωσε στην παραταξη
   ενω αλλος αν αφαιρεσουμε οτι σαν ριψασπις εγκατελειψε
   την παραταξη εινει μελος αυτης μεχρι στιγμης χωρις να
   την σαμποταρει.η ιστορια του ενος ειναι προσφορα ενω
   του αλλου συναχεις αποστασιες

 4. Fanis avatar
  Fanis 20/03/2011 09:16:12

  Όμως, πριν από οτιδήποτε άλλο, ο Καραμανλής έχει υποχρέωση (και απέναντι στην χώρα) να μιλήσει. Να υπερασπιστεί την κυβερνητική του θητεία
  ==
  Δηλαδη αν καταλαβα καλα η Ν.Δ βρισκεται στο 20% επειδη δεν μιλαει ο Κ.Κ??
  Περιεργα μαθηματικα..

  Και δηλαδη τι να πει δηλαδη??
  Σε ποιον να υπερασπισθει την θητεια του?? Στα ΜΕΓΚΑλα χανεια??

  Θα ειναι σαν καποιος παικτης που αποδοκιμαζετε στο γηπεδο απο αντιπαλους να κανει χειρονομια εναντιον τους..
  Και θα τους εξαγριωσει ακομα πιο πολυ και θα τιμωρηθει απο τους .."δικους του"..

  • zagor avatar
   zagor @ Fanis 20/03/2011 09:32:33

   Μπορεί να μιλήσει στη βουλή όταν τον προκαλεί ο ΓΑΠ αντί να κρύβεται χαριεντιζόμενος δεξιά και αριστερά στα τελευταία έδρανα σαν απλός βουλευτάκος, και από την άλλη να δώσει τέλος με ένα δελτίο τύπου σε όλα αυτά τα σενάρια που διακινούνται. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν έχει ακόμα τον Αντώναρο να τον εκπροσωπεί με τον οποίο γελάει ο κόσμος !

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ zagor 20/03/2011 10:21:39

    Συμφωνώ

   • Fanis avatar
    Fanis @ zagor 20/03/2011 11:29:56

    Δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να απαντησει οταν τον .."προκαλει" το γαπ,υπαρχει καποιος κανονισμος στο κυνοβουλιο.

    Εκτος αυτου πιστευεις οτι αν καποιος παικτης κανει καμμια λαθος κινηση στο γηπεδο εχοντας απεναντι του ΜΟΝΟΝ οπαδους της αντιπαλης ομαδας (ΜΜΕ εν προκειμενου) εχει καμμια πιθανοτητα μια στο εκατομμυριοστο να βγει ..νικητης??
    Αδελφε νυχτωμενος εισαι..

    • Android avatar
     Android @ Fanis 20/03/2011 12:04:23

     Παρ'ολα αυτά όταν υπήρξες κυβέρνηση 6 χρόνια και σε έχει εκλέξει ο κόσμος δυο φορές είναι εντελώς αστείο να κλέγεσαι σαν παρθένα ακόμα για τα ΜΜΕ και για το όλοι είναι εναντίον σου. Δεν υπάρχει καλύτερο όπλο από το να είσαι κυβέρνηση. Αλλά η ανικανότητα περίσσευε.

    • zagor avatar
     zagor @ Fanis 20/03/2011 14:17:48

     Επιτρεψέ μου να γνωρίζω κάτι περισσότερο από τον κανονισμό της βουλής. Ένας πρώην πρωθυπουργός μπορεί να παίρνει τον λόγο και να παρεμβαίνει όποτε θέλει αμέσως όταν το ζητήσει. Μήπως θυμάσαι ότι αποκαλούσε τον ΓΑΠ με το μικρό του όνομα "καλώς τον Γιώργο" ή "Γιώργο άργησες πάλι"!, όταν ο ΓΑΠ είχε καθυστερήσει να μπει στην αίθουσα του κοινοβουλίου και τώρα κρύβεται στις προκλήσεις του. Εσύ θα το ανεχόσουν αυτό?

     • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
      ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ zagor 20/03/2011 15:07:19

      Μην κολλάμε στους τύπους και στον κανονισμό της Βουλής. Εφόσων επιθυμούσε να μιλήσει θα έβρισκε τρόπο να το πράξει. Οφείλει να το κάνει έστω και τώρα. Δεν θα απολογείται ο Σαμαράς για τα λάθη και τις παραλείψεις των 5,5 ετών τη στιγμή που ο ίδιος ήταν υπουργός μόλις το τελευταίο 9μηνο και μάλιστα στο διακοσμητικό υπουργείο πολιτισμού.

     • zagor avatar
      zagor @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 20/03/2011 15:20:29

      Συμφων'ω απόλυτα!!!

     • Νίκος Α avatar
      Νίκος Α @ zagor 21/03/2011 07:55:55

      Δύο λόγια για τη σιωπή του Κ.Κ..
      Για την ερμηνεία της σκέφτομαι, κατ΄ αρχήν, αυτό που λέγεται πως η σιωπή είναι κάποιες φορές πιο ηχηρή από την πιο δυνατή κραυγή.
      Στη συνέχεια σκέφτομαι ότι ο Κ.Κ. είναι της σχολής των Καραμανλήδων. Ο Εθνάρχης έμεινε ‘σιωπηλός’ 11 χρόνια, αυτοεξόριστος στο Παρίσι.
      Και τρίτον προσλαμβάνω την ‘ηχηρή σιωπή’ Καραμανλή και ως ένα είδος εκδήλωσης σεβασμού απέναντι στον ελληνικό λαό, που τον θεωρεί άξιο, παρά τα νταβατζοΜΜΕ, να καταλαβαίνει. Ότι θυμάται (δεν μπορεί, δεν πρέπει να ξέχασε) ότι αυτός τα είπα όλα και με ειλικρίνεια, προεκλογικά.
      Σε κάθε περίπτωση η σιωπή Καραμανλή άφησε εντελώς ελεύθερο το γήπεδο στον Αντώνη Σαμαρά να κινηθεί, ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα των νταβατζοΜΜΕ, για διαστρέβλωση και διαιρετικό ‘παιχνίδι’.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Fanis 20/03/2011 16:02:25

   ο πουτιν οταν πηγε ο καραμανλης να υπογραψει για τον
   αγωγο του απηυθημε την ερωτηση ξερεις τισε περιμενει
   οταν γυρισεις μετα την υπογραφη και να τι ακολουθησε
   ο jefry παπανδρεου

 5. Xartografos avatar
  Xartografos 20/03/2011 09:36:31

  Είχε πολλά αρνητικά (απειρία, βυζαντινισμούς, διεθνή συγκυρία, οικονομικό χάος, κάκιστες επιλογές καρεκλοφρόνων, συντεταγμένη αντιπολίτευση). Να του καταλογίζουμε τα του Καίσαρος, ναι, μέχρι κεραίας. Η απολέπιση όμως του ανδρός, ωφελεί μόνον τα συστήματα που τον πριόνισαν ασμένως, κι ακόμη ποντάρουν στα απόνερα κάθε άνευ βάσης κουτσομπολιού σε βάρος του. Το antinews δεν τον συμπαθεί, και το δικαιούται. Τα θετικά του δεν τα πολυσυζητάμε. Να μην του στήσουμε ανδριάντα, θα ήταν μια πρόταση συζήτησης. Αλλά κι η τακτική να τον κρεμάσουμε στο τσιγκέλι προς εκδοροσφαγή, μας προσβάλει όλους θλιβερά

  • juliet avatar
   juliet @ Xartografos 20/03/2011 10:10:36

   το άρθρο δε είναι δικό μου για να σου απαντήσω ,και ζητώ συγγνώμη απο τον κ.Ροδινό ,θα σου κάνω την ερώτηση που πονά ολους τους Ελληνες.
   Η τακτική να κρεμάσουμε την Ελλάδα στο τσιγκέλι και να κατασπαραχθεί τι ακριβώς είναι;
   Εδώ μιλάμε οτι παρέδωσε την Ελλάδα στον ΓΑΠ. Ο καλός και διορατικός ηγέτης θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της Πατρίδος και όταν σε τελική ανάλυση φέρνει και ένα όνομα .....ενός ηγέτη.

   • Αστος avatar
    Αστος @ juliet 20/03/2011 11:57:45

    Ιουλια, δυστηχως οπως και ο ΓΑΠ ετσι και ο ΚΚ επιβεβαιωσαν περιτρανα την λα'ι'κη ρηση

    "Αλλος εχει το ονομα και αλλος εχει την χαρη..."

    • juliet avatar
     juliet @ Αστος 20/03/2011 13:21:32

     πονάει και μάλιστα πολύ,εδω υπάρχει προεργασία και μετά εκτέλεση,και τι πρέπει να το ξεχνάμε;

 6. Γιαννης 3 avatar
  Γιαννης 3 20/03/2011 09:43:45

  Πολυ καλο αρθρο,αξιζει επισης να διαβασει κανεις την Καθημερηνη(20/03/2011) στις σελιδες 24-28 και θα καταλαβει πολλα.......

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Γιαννης 3 20/03/2011 15:10:43

   ΟΚ τα διαβάσαμε τα αρχεία του wikiliks. Ξέρουμε πως δεν ήταν ιδιαίτερα αρεστος στις ΗΠΑ. Ξέρουμε για τον έρωτα των ΗΠΑ με GAP και Ντόρα. Αυτό δεν δικαιολογεί όμως τα πάντα. Και κυρίως την σιωπή του Βούδα.

 7. ant95388 avatar
  ant95388 20/03/2011 09:46:35

  Ως πότε θα κάνουμε κοινωνική κριτική? Η χώρα έχει φτάσει όχι στο χείλος του γκρεμού αλλα στη μέση του γκρεμού!Αντί να βλέπουμε ότι οι μεγαλοκαναλάρχες προσπαθούν να αναστήσουν τους νεκρούς πολιτικά (μανοπαπαντωνίουανδριανόπουλους) και να ασκήσει η παράταξη με τον Πρόεδρό μας μιά ισχυρή αντιπολίτευση με λόγο που θα δίνει Ελπίδα και προπάντων Προοπτική στον Λαό που μοχθεί,ασχολούμαστε με τον Κώστα Καραμανλή που όσο και να ήθελε δεν κατάλαβε τι του ετοίμαζαν οι γύρω του νεκροθάφτες καιροσκόποι!Αν και φανατικός οπαδός του ελπίζω -και εύχομαι- ότι ο σημερινός μας Πρόεδρος δε θα τυφλωθεί και δε θα κάνει τα ίδια λάθη (τυφλή εμπιστοσύνη σε συνεργάτες,επιλογή συνεργατών,απομάκρυνση από τον Λαό).

 8. aris. A avatar
  aris. A 20/03/2011 09:52:54

  Ο Καραμανλής μας έχει δείξει ότι δεν είναι αρχομανής.

  Ομως έχω μάθει στην ζωή να μην υποτιμώ και την ματαιοδοξία των ανθρώπων ειδικά όταν τροφοδοτείται από αυλικούς και παρατρεχάμενους.

  Να μιλήσει ο Καραμανλής τι να πει;;

  Οι επιδόσεις της κυβέρνησης του είναι τέτοιες που δεν το επιτρέπουν.

  Θα μπορούσε όμως να μας διαφωτίσει για την υπονόμευση του από το εσωτερικό και το εξωτερικό και πως μας φορτώσανε τον πειθήνιο Γιώργο.

  Δεν θα το κάνει όμως.

  Δεν το έκανε ως πρωθυπουργός να αποκαλύψει τα συμφέροντα που τον πολεμούν δεν θα το κάνει και τώρα.

  Πιθανόν από φόβο πιθανόν από ιδιοτέλεια με την έννοια ότι όσο δεν μιλάει φουντώνει η παραφιλολογία για την υπονόμευση του και αποκτά το στοιχείο του μύθου που τον συμφέρει.

  Από εκεί και πέρα αν επιτρέπει με την ανοχή του ή την συμμετοχή του υπονόμευση του Σαμαρά θα φανεί και χαμένος θα είναι ο ίδιος.

  Μια τέτοια συμπεριφορά θα τον εκθέσει στα μάτια των αγνότερων και σοβαρότερων υποστηρικτών του.

  Η ζωή τρέχει τρελλά και τα προβλήματα είναι πολλά.

  Οποιος πιστεύει ότι η ιστορία σταματάει και τελειώνει στον ίδιο κάνει λάθος.  Οποιος πιστεύει

  • sawas avatar
   sawas @ aris. A 20/03/2011 10:00:45

   ...συμφωνώ!!!

  • zagor avatar
   zagor @ aris. A 20/03/2011 10:11:13

   Aris , σου αρέσει το θέαμα ανός πρώην πρωθυπουργού να κάθεται κρυμμένος στα τελευταία έδρανα της βουλής? Η θέση του είναι μπροστά και αντρίκια ν'απαντά σε όσα του καταμαρτυρούν, αντί ν'αφήνει τον αρχηγό ν'απολογείται για τα πεπραγμένα του.Δλδ θετικά δεν υπήρξαν στα πεντέμισυ αυτά που κυβέρνησε? Μπορώ να σου απαριθμήσω πάρα πολλά, δεν είναι του παρόντος όμως. Κατά τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ zagor 20/03/2011 15:16:04

    Δεν έχει λόγο καν να κρατάει βουλευτική έδρα. Τον Σεπτέμβρη κλείνει τα 55 και δικαιούται βουλευτική σύνταξη. Μπορεί να μείνει εκτός και να παρεμβαίνει όποτε επιθυμεί. Το να κρατάει μια έδρα στην Α Θεσσαλονίκης και να μην ασχολείται καθόλου με τα τοπικά προβλήματα αυτής της περιφέρειας δεν το βρίσκω σωστό. Δεν το έχει ανάγκη. Το λέω με εκτίμηση στο πρόσωπό του, άλλωστε πάντα τον ψήφιζα. Όμως δεν μου αρέσουν τα χαριεντίσματα στα ορεινά της Βουλής, η αποστασιοποίηση του Πόντιου Πιλάτου και ο εξαναγκασμός του Σαμαρά να απολογείται για το χθες, τη στιγμή που θα έπρεπε ήδη να μιλά μόνο για το αύριο και για το πώς θα κυβερνήσει.

    • thanasis avatar
     thanasis @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 20/03/2011 16:05:38

     εδω βουλευτικη εδρα εχει ο υβριστης των παντων
     παγκαλος που συν τα αλλα ειναι ενας βοθρος
     λυνματων ακαθαρτω ο καραμανλης μας
     ενοχλει

    • Νίκος Α avatar
     Νίκος Α @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 21/03/2011 08:01:43

     Έτσι καμμία έδρα χαμένη!!!!!

 9. juliet avatar
  juliet 20/03/2011 09:58:26

  Κ. Ροδινέ ,καλή μέρα, σήμερα σφάζεται με το γάντι.
  Το ερώτημα όλων μας, που πονάμε για την Ελλάδα πρωτίστως και πιστεύουμε στον Σαμαρά, είναι, γιατί δε μιλάει;Η ρήση ''η σιωπή είναι χρυσός'' σ΄αύτη την περίπτωση δε ξέρω τι είναι!!
  Ο Σαμαράς σαν τον Θερβάντες πολεμά με τα φαντάσματα και τις ομίχλες του προκατόχου του.
  Να σας γράψω τα λόγια ένος δασκάλου του Γένους ,του Βενιαμίν Λέσβιου''Η φύσις έθετε όρια εις τα πάθη των λοιπών ανθρώπων ,πλην όχι και εις τα των Ελλήνων.Οι Ελλήνες δεν υπόκειντο ούτε το πάλαι ,ούτε τα νυν εις τους νόμους της φύσεως''.

 10. Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ avatar
  Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ 20/03/2011 10:00:58

  Πριν από χρόνια, στον περίφημο Μπαϊρακτάρη, ο πρώην πρωθυπουργός, Κωστακης Καραμανλής, είχε κηρύξει ( -στα λόγια όπως αποδείχθηκε-) πόλεμο στους νταβατζήδες...

  Η πλειοψηφία των άξιων, των ικανών και των έντιμων οπαδών του κομμάτος, εξακολουθεί να καταδυναστεύεται από την μειοψηφία των κάθε λογής επιτήδειων αρπαχτικών , οι οποίοι, ελισσόμενοι και συναλλασσόμενοι καταλλήλως στους διαδρόμους της κομματικής νομενκλατούρας , καταφέρνουν και πάλι να παρακάμπτουν ατιμωρητί τούς αδύναμους θεσμικούς φραγμούς και τους δικαστικούς ελέγχους .

  Σε αυτό το κόμμα , η κινηματική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά αποτέλεσε το όραμα και την ελπίδα των οπάδων για ρηξικέλευθες τομές και ρήξεις, με το παλιό, το φθαρμένο, το σάπιο ...

  Πιστεύαμε σε ενα Κόμμα ανοιχτό στην Κοινωνία και όχι μετάλλαξη του παρελθόντος με ανακυκλωμένα υλικά του χθες, με υπόλογους, οικονομησάριους, ντιντίδες κώλο-νακιώτες , που θολώνουν, αλλοιώνουν και αλλοτριώνουν τη στίγμα της Ν.Δ .

  ( Τωρα ο αρχηγός πρεπει να αποσυρει από το προσκήνιο όλο τον αθλιο θίασο της εξάχρονης εγκληματικής ακυβερνησίας και να καθαρισει το κόμμα της Ν.Δ. από τους αποτυχημένους, ανίκανους ή διεφθαρμένους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στον διεθνή διασυρμό.)

  • thanasis avatar
   thanasis @ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ 20/03/2011 16:09:09

   ας περιμενουμε τις εκλογες για να δουμε το ξεκαθαρισμα
   που θα κανη ο αντωνης και για να δουμε την
   ανανεωμενη νεα νεα δημοκρατια και μετα ας τον
   κρινουμε

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/03/2011 10:17:27

  Η σιωπή ιδιαίτερα όταν σε καταλογίζουν τα μύρια όσα, δεν είναι χρυσός.
  Για τον κόσμο υποδηλώνει ενοχή.
  Ενας πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται.

  • zagor avatar
   zagor @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 10:23:57

   Ακριβώς!!! Και η δηλωσή του ότι όποιος αμφισβιτήσει τον νέο αρχηγό θα έχει να κάνει μαζί του τι νόημα είχε όταν βλέπουμε το νούμερο 2 της κυβερνησής του να κάνει κόμμα και αυτός να παρακολουθεί απαθείς?

  • thanasis avatar
   thanasis @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 16:07:02

   περιμεντε και θα δειτε αν ειχε δικιο ο καραμανλης

   • juliet avatar
    juliet @ thanasis 20/03/2011 17:32:13

    @Thanasis
    πιστεύω οτι κανένας μας δε θέλει να πιστεύει οτι μας παρέδωσε στον ΓΑΠ ,και τώρα το διασκεδάζει,σαν να μας λέει , σας τα έλεγα και δεν μ΄ακουγατε και να τώρα καλά να πάθετε.
    Αν το βλέπει έτσι,δεν τον τιμά.Είχε το λαό με το μέρος του και ειδικά το 2004 και όχι μόνο, ήτανε η ελπίδα στη κατρακύλα της κυβέρνησης Σημίτη.
    Και θα σου υπενθυμίσω λόγια του Καραμανλή του πρεσβύτερου:
    ''Αυτός που κυβερνά δεν πρέπει να είναι ειδικός.Πρέπει να ΄χει
    μυαλό ,ν΄ακούει τους ειδικούς και να καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό απο αυτό που λένε οι ειδικοί ''.

 12. aris. A avatar
  aris. A 20/03/2011 10:18:23

  Στημένη του την έχουν τα μέσα της διαπλοκής για να του την πέσουν μόλις μιλήσει.

  Θα ασχολούνται επί μήνες με το τι είπε ή δεν είπε και θα αποπροσαντολίσουν την συζήτηση από τα λάθη Παπανδρέου.

  Θέλουν να τον σπρώξουν να μιλήσει για να στήσουν λαικά δικαστήρια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

  Ισως είναι καλύτερα να μιλήσει όταν η κρίση θα έχει παρασύρει και θάψει όλο αυτό το Πασοκικό μεταπολιτευτικό σύστημα ώστε να του βάλει τον σταυρό.

  Αλλά δεν θα το κάνει.

  Τον Καραμανλή τον διέκρινε έλλειψη μαχητικότητας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ aris. A 20/03/2011 10:20:59

   Αris,
   λυπούμαι, αλλά αυτά είναι δικαιολογίες.
   Ας καταθέσει μια ερώτηση στην ώρα του Πρωθυπουργού.

   • Fanis avatar
    Fanis @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 11:45:37

    Α! Θα το κατηγορησουν για .."λαικισμο"..
    Ενας πρωην πρωθυπουργος να καταθεσει ..επερωτηση??
    Μονον το ομορφοπαιδο σημιτη θα εκανε κατι τετοιο

   • tsofa avatar
    tsofa @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 14:28:59

    Σιγά !δεν ειναι σωστό να καταθέσει επερώτηση!και εμένα δεν με χαλάει που κάθεται στα τελευταία έδρανα!!!
    Ισα ισα τον θεωρώ και πολύ {Μάγκα} είναι σαν να λέει και απο δήμαρχος κλητήρας το δέχομαι ,δεν διασαλεύεται η ιεραρχία η κομματική,σέβεται τον νέο πρόεδρο ..
    Ασε τα γκρουόσκυλα να σκούζουν,Ο Καραμανλής μας έκανε περήφανους όταν ήταν στην εξουσία (Βουκουρέστι)ήθελε πολλά κιλά να πεις τότε ΟΧΙ αλλά το είπε,καθώς επίσης νομίζω οτι με την σωστή στάση του βοήθησε την εκλογή του νέου μας Προέδρου ,και αυτό στα συν του το μετράω .Εξάλλου όλοι φανταζόμαστε γιατί αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές ,τι να προσθέσει με το να μιλήσει..
    Ο λαός ήθελε ΓΑΠ ,ας τον λουστεί τώρα και ας μην μιξοκλαίει..

    • Νίκος Α avatar
     Νίκος Α @ tsofa 20/03/2011 21:38:48

     +1000. Αναρωτιέμαι είναι δυνατόν κάποιοι να μην καταλαβαίνουν τα τόσο εξόφθαλμα και να είναι τόσο εύκολα θύματα της προπαγάνδας των συστημικών νταβατζοΜΜΕ;

   • victoria avatar
    victoria @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 19:42:15

    Κ. Ροδινέ, εγώ συμφωνώ με το άρθρο σας πλήρως, αλλά εδώ και με τον aris A που λέει ότι θα τον ξεσκίσουν.

    Έχω μια πρόταση για τον Καραμανλή. Να καταθέσει τα πόθεν έσχες του από το 1974, όπως λέει ο Σαμαράς και να είναι ο πρώτος πολιτικός που το κάνει. Τόσα είχα, τόσα έχω, και τόσα θα δώσω στα παιδιά μου. Για μένα τότε θα αποκατασταθεί, εν πολλοίς έστω.

 13. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 20/03/2011 10:24:35

  Κώστα, πολύ σωστή η ανάλυσή σου. Ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τις επιδιώξεις τών διαφόρων συνομοταξιών πού ανέφερες. Έχω μόνο μια μικρή ένσταση στο παρακάτω απόσπασμα:

  "Διαφωνήσαμε με την απόφαση του να δρομολογήσει βιαστικά τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού, για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή κάποιοι (ακόμα και στενοί του συνεργάτες) είχαν προετοιμαστεί να παραδώσουν ασμένως τον κόμμα στην κα Μπακογιάννη.
  Αναγνωρίζουμε, όμως, στον Καραμανλή ότι όταν κατάλαβε τι διαδραματιζόταν στο παρασκήνιο, συνηγόρησε στην εκλογή του αρχηγού από τη βάση και δεύτερον εγγυήθηκε την ενότητα του κόμματος λέγοντας : “Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες. ..”"

  Δεν νομίζω ότι αυτά έγιναν την τελευταία στιγμή φίλε. Ο Καραμανλής το προετοίμαζε χρόνια πριν, σαν Plan B. Λάβε υπόψη το πώς επανέφερε τον Σαμαρά στη ΝΔ, βήμα - βήμα και προσεκτικά (τακτική τού σαλαμιού). Πρώτα ευρωβουλευτής, σε δεύτερη φάση βουλευτής στην Ελλάδα, και στο τέλος και υπουργός (σε αβανταδόρικο υπουργείο). Και σαφώς δεν δέχομαι ότι δεν ήξερε ο Καραμανλής τι διαδραματιζόταν στο παρασκήνιο. Αφού ο βασικός κορμός του κομματικού μηχανισμού ήταν (και είναι) καραμανλικός. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που χρησιμοποιεί ο Σαμαράς (με κάποιες προσθαφαιρέσεις) καθότι όταν είσαι για πάνω από μια δεκαετία εκτός τότε είναι ουτοπικό να μιλάς για δικό σου μηχανισμό. Ήξερε καλά λοιπόν ο Καραμανλής τι έργο παιζόταν με τούς συνέδρους και έξυπνα άφησε το μητσοτακέικο να εστιάσει την προσοχή του και να ρίξει όλο το βάρος στο συνέδριο. Και με το που χάνει τις εκλογές (που το περίμενε εννοείται), πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς και να αρχίσουν τα υπόγεια ρεύματα, καπάκι βάζει μπρος τις διαδικασίες και ποιόν βάζει πρόεδρο τής επιτροπής (οέο); Τον Σιούφα, που ήταν ο πιο έμπιστος και ικανός συνεργάτης του. Έ, μετά από αυτό τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

 14. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/03/2011 10:30:10

  Πιγκουϊνε,
  Από την άλλη, μη μας διαφύγει οτι οι βασικοί του συνεργάτες π.χ. Παυλόπουλος είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Μπακογιάννη.

  • ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
   ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 10:42:47

   Σίγουρα. Άποψή μου (αιρετική αν θες) είναι ότι ειδικά ο Παυλόπουλος δεν έκανε για το άθλημα. Αδίκησε τον εαυτό του που αναμίχθηκε με την πολιτική και κατά κάποιο τρόπο "εγκλημάτησε". Διότι θα προσέφερε πολλά περισσότερα στην πατρίδα αν καθόταν στο πανεπιστήμιο να μαθαίνει τα παιδιά τού κόσμου γράμματα (επειδή πιστεύω ότι η παιδεία είναι πολύ σημαντικότερη από την πολιτική). Το ανάλογο ισχύει και για τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 20/03/2011 10:50:20

    Το οτι η παιδεία είναι σημαντικότερη της πολιτικής, ουδείς αμφιβάλλει (πλην ενδεχομένως των πολιτικών).
    Ομως την δόξαν...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 11:01:11

     Nα ρωτησω κατι : εαν το πιθανοτερο ειναι αυτο που ολοι ξερουν τι θα μπορουσε να πει;
     Δηλαδη οτι απο την εποχη Σημιτη μπηκαμε με πλαστα στοιχεια στην ευρωζωνη γιατι εγινε συμφωνια σιωπηλη με τους Γερμανους να τα ανεχονται και ο Καραμανλης το συνεχισε κανονικα εως οτου ηλθε ο ΓΑΠ και για να κανει το δικο του παιγνιδι τα αποκαλυψε και προκαλεσε την κριση.
     Δεν προκειται κανεις να παραδεχθει οτι οι Ευρωπαιοι ηξεραν και εκαναν τα στραβα ματια οποτε δεν δικαιολογουνται και πολλα.
     Οσο μπορουσαν να λεχθουν - για το φουσκωμα του ελλειμματος το 2009 - τα εχει πει ο Παπαθανασιου.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 20/03/2011 11:06:03

      Αλλο να απαντάει ο Καραμανλής και άλλο ο Παπαθανασίου.

     • thanasis avatar
      thanasis @ ψυχραιμια 20/03/2011 16:11:57

      ας ειναι καλα τα futures της παρεας των τοκογλυφων
      αλλα και τα πλαστα στοιχεια των χριστοδουλακη
      χαρδουβελη που μας δεχτηκαν στην εοκ

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 21:44:54

   Κ. Ροδινέ
   Σοβαρά έχεις αντιρρήσεις σε όσα, τόσο τετράγωνα, παρέθεσε ο Πιγκουίνος;

 15. Ναουσαιος avatar
  Ναουσαιος 20/03/2011 10:41:06

  Kαι ομως ο Καραμανλης ηταν ο μονος Ελληνας ηγετης που καταφερε να κανει την διαφορα στα τοσα χρονια μεταπολιτευσης και οχι μονο. Ηταν ο μονος που μπορεσε να κοιταξει και στα αλλα σημεια του οριζοντα και να κανει συμβασεις που θα μας ξελασπωναν σιγα σιγα αλλα σιγουρα. Το λαθος που πιστευω οτι εκανε ειναι οτι δεν ξεριζωσε τα αγκαθια που τον περιεβαλαν και που υπονομευσαν ολο του το εργο απο την αρχη. η αξια του ομως αρχιζει να αναγνωριζετε οαπο ολες τις πλευρες χαρην στην πολυπλευρη ανικανοτητα του τωρινου (υπαλληλου) πρωθυπουργου.

  • thanasis avatar
   thanasis @ Ναουσαιος 20/03/2011 16:14:16

   να αγιαση η πενα σου οι καραμανληδες παντοτε καναν
   global forein policyκαι οχι παγκοσμιοποιημενη
   διπλωματια ηττας οπως κανει ο γιωργακης

 16. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 20/03/2011 10:48:14

  Μα, αυτή ακριβώς η σιωπή είναι που βολεύει την σημερινή ΝΔ. Δίνει το δικαίωμα στον Σαμαρά να αποστασιοποιηθεί σ'ένα μεγάλο βαθμό απ'τα πεπραγμένα του προκατόχου του και να μήν είναι αναγκασμένος να δικαιολογεί τις πρακτικές του.

  Άν άρχιζε τις "εξηγήσεις" ο Καραμανλής, τί πιστεύετε, δέν θα έφερνε σε δύσκολη θέση την ΝΔ ; Εκεί να δείς δίλημμα !

 17. Orestios avatar
  Orestios 20/03/2011 11:08:06

  Όλοι αυτοί που αναφέρεις Κώστα ζούσαν από τον ΚΚ.
  Τώρα που έχει αποτραβηχτεί είναι σαν τα ψάρια έξω από το νερό.
  Η πολιτική που πρεσβεύουν είναι πολιτική του παρελθόντος.
  Όλοι όσοι στηρίξαμε Σαμαρά, και συνεχίζουμε να στηρίζουμε, αποδειχθήκαμε ικανότεροι και αξιολογότεροι όσων ακόμα συνεχιζουν μέσα στη ΝΔ να τρέφονται από το παρελθόν, που οι ίδιοι διαμόρφωσαν εναντίων τους.
  Ο ΚΚ δεν χρειάζεται να μιλήσει προς το παρόν. Αρκεί η σιωπή του εξαιτίας της οποίας βλέπουμε όλο το βρώμικο και σάπιο σύστημα, που ενοφθαλμίστηκε και παρασίτησε στην ΝΔ, να λυσσάει.
  Χαίρομαι που αποκαλύπτονται όλα τα μορμολίκια και οι σωβρακοφανέλλες του συστήματος ΠΑΣΟΚ τόσο χυδαία και απροκάλυπτα. Ξέρουμε ποιοί δεν αξίζουν την ψήφο μας. Ξέρουμε ποιοί δεν μας αντιπροσωπεύουν. Ξέρουμε ποιοί κινούνται ενάντια στην πλειοψηφεία του λαού.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Orestios 20/03/2011 11:12:06

   Ορέστιε,
   στη διάσταση που το τοποθετείς το θέμα έχει ενδιαφέρον!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 11:18:48

    Είνασι όλο το παρελθοντικό σύστημα, που έχει σημείο αναφοράς το ΚΚ.
    Θα το έλεγα Καραμανλοκεντρικό.
    Με την διαφορά πως ο ΚΚ δεν είναι η πηγή του προβλήματος αλλά η λύση του.
    Η μέχρι τώρα στάση του, η σιωπή, κάνει το θορυβώδες σύστημα ΠΑΣΟΚ να κάνει μεγάλη φασαρία.
    Αποκλύπτει όμως έτσι και τον ρόλο του συστήματος αυτού, που δεν το βολεύει η σιωπή. Γιατί με την σιωπή του ΚΚ φαίνονται όλα τα λάθη του GAP. Όλα όμως.
    Επιπλέον δια της αναφοράς στον ΚΚ επιβιώνουν όλα τα εξαπτερυγοειδή σαπάκια, που έτσι κι αλλιώς εθελούσια τοποθετούνται στον κάδο απορριμάτων της ΝΔ ή αν θες στην χωματερή του συστήματος ΠΑΣΟΚ.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Orestios 20/03/2011 11:25:26

     Ενδιαφέρουσα άποψη.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 11:35:39

      Αν θες ανάλυση σε αυτό στείλε μου το μέιλ σου

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Orestios 20/03/2011 11:42:24

      ΟΚ

    • Bloody_Ophelia avatar
     Bloody_Ophelia @ Orestios 20/03/2011 22:08:44

     Προσυπογράφω.
     Επιπλέον, το λαβωμένο σε βαθμό διάλυσης κόμμα που θα παραλάμβανε όταν έβαζε για αρχηγός ο Αντώνης, το ήξερε. Δεν κατάλαβα γιατί θα πρεπε να παραστήσει ο καραμανλής τον πατέρα φαμίλια.
     Όσο για το άρθρο, εάν δε με απατά η μνήμη μου, τη συγκεκριμένη ατάκα την ξεστόμισε ο πρώην πρόεδρος σε εκείνη την κεντρική επιτροπή που χτυπιόταν και ωρυόταν: " Το κόμμα θέλει αρχηγό, το καταλαβαίνετε ναι ή όχι;" στην ίδια που ωρυόταν επίσης: εγώ στις 12 Δεκέμβρη έφυγα κι εσείς κάντε ό,τι νομίζετε.

     Συμπέρασμα: ποσώς εκτιμώ ότι το εννοούσε. Να τελειώνει με τα διαδικαστικά ήθελε. Αλλά κι ο Αντώνης τέλος πια με την κλάψα να μιλήσει ο Καραμανλής. Απ την περασμένη ΔΕΘ μέσω του Ε.Τ τον παρακαλάει. Ήμαρτον.
     Ας πάει παρακάτω.
     Μπορεί;

     • factorx avatar
      factorx @ Bloody_Ophelia 21/03/2011 07:00:43

      Είδες τον Σαμαρά να λέει κάτι σχετικό; Ή αποδίδεις σ΄αυτόν τα σχετικά παραπολιτικά κατά την προσφιλή τακτική άλλων;

      και μην το περνάμε έτσι αυτό το "έφυγα κι εσείς κάντε ό,τι νομίζετε". Που ήταν, βόλτα με τους φίλους του; Αυτή ακριβώς η λογική και νοοτροπία παρέδωσε το δακτυλίδι στη Ντόρα ανευ αντιστάσεων και θα την έβγαζε αρχηγό αν δεν αντιδρούσαμε

     • Bloody_Ophelia avatar
      Bloody_Ophelia @ factorx 21/03/2011 08:18:28

      Μισό λεπτό γιατί νομίζω ότι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Τί εννοείς φάκτορα "εάν είδα το Σαμαρα να λέει κάτι σχετικό;" το ζητάει εδώ και ΄μήνες με όλους τους τρόπους. Όσο για το δαχτυλίδι στη Ντόρα.. ήταν μάλλον θαμπό που΄λέει κι ο τζέφρυ. Άνοιξε την πόρτα στο Σαμαρά, ανταλάσσοντάς την επιστροφή του με τη Ντόρα ( ας πρόσεχε η μαντάμ) και τον έβαλε σε ένα υπουργείο με μηδενική φθορά και έξω από την κυβερνητική επιτροπή ( ας πρόσεχε η μαντάμ δις) οπλίζοντας τον με τα επιχειρήματα που τον έκαναν αρχηγό! ε, μην τρελαθούμε κιόλας!

 18. σερτης avatar
  σερτης 20/03/2011 11:10:24

  δεν μπορω να μην μπω στον πειρασμο και να μην απαντήσω.....
  Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε ο σαμαράς ως πρόεδρος της νδ εγώ πάντα πίστευα ότι ο δρόμος δε θα ήταν στρωμμενος με ροδοπέταλα.Ξέρβ ότι ίσως χρειαστεί να ξανακατέβω να ψηφίσω και αυτό καλό είναι να το χουμε όλοι μας κατά νου.
  Ο Σαμαράς δίνει μια μάχη εντελώς μόνος με 5 ανθρώπους μόνο να προσπαθούν.
  -Πού είναι ο Αρουλης, ο μεγάλος ιδεοπαραγωγός;Έγινε τομεάρχης;Περισσότερες ώρες περνάει στο Κολωνάκι παρά στο γραφείο του.
  -Πού είναι η μεγάλη η μαχήτρια η Έλσα;Τ ο μόνο που ξέρει είναι να κάνει υπονόμευση και να παραπονιέται;
  -Πού είναι ο φωστήρας ο αιτωλοακαρνανιας Καραγκουνης;Εκτός από το να φτίαχνει το μαλλι;


  ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΤΡΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΡΙΑ ΠΡΩΗΝ ΑΝΕΞΑΡΑΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΤΑ 80% ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΝΔ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.....ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΡΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ...

  Μάγκες και εγώ τον Καραμανή τον γούσταρα αλλά κακά τα ψέμματα ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ......Κάτι μου λέει ότι θα ήταν λαλίστατος τώρα....Κάνει κάτι πού ανηθικο.....υπονομεύει τη νδ και την προοπτική της/

  Όσο αφορά τα σενάρια.....τί σύμπτωση!Όλα να τα βγάζει ο Χατζηνικολάου......Απο έκεί και πέρα ξέρουμε τι εστί χατζηνικολάου....Ξέρουμε ποια στηριξε λυσσαλέα και ξέρουμε πόσο στρογγυλεμένα αντιμετωπίζει την κόρη του αποστάτη και τον κωλοτούμπα...τί να λέμε.....

  μονο ένα πράγμα σε αυτούς που επειδή προφανώς δεν κάνουν τίποτα θα διαβάσουν αυτό το μήνυμα

  Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.....

  • thanasis avatar
   thanasis @ σερτης 20/03/2011 16:15:49

   ξεχασες να αναφερεις και τον σαρακατσανο που ειναι το
   alter ego των διαπλεκομενων

 19. kaτσεβρεστος avatar
  kaτσεβρεστος 20/03/2011 11:23:49

  μηπως ειναι δυνατον να μου πει κανεις ενα καλο που εκανε ο κκ για την ελλαδα ολλα αυτα τα χρονια που κηβερνησε γιατι εδω στην αυστραλια ολλοι μου λενε
  οτι δεν εκανε τιποτα

 20. eleos avatar
  eleos 20/03/2011 11:41:33

  Να μιλήσει ο Καραμανλής για να δώσει τροφή σε αυτούς που έριξαν την κυβέρνησή του, να συνεχίσουν να τον εκμεταλεύονται για να υποστηρίζουν το ξεπούλημα της χώρας από τον Γ.Α.Π. , δεν θα βοηθήσει ούτε τον ίδιο , ούτε τον Σαμαρά, ούτε την χώρα.
  Καθημερινά επιβεβαιώνεται, για την ορθότητα της πολιτικής του που αν είχε εφαρμοστεί στην ώρα της η χώρα μας θα ήταν σε τελείως διαφορετική θέση.
  Επίσης αποδυκνείεται η γύμνια στελεχών της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια και είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Σαμαράς άμεσα.
  Ο Καραμανλής ήταν μισητός προς τα κέντρα εξουσίας από την αρχή και το ήξερε . Γι' αυτόν το λόγο δεν ζήτησε επανεκλογή στην αρχηγία την οποία την είχε σίγουρη και έσπρωξε βουβά τον Σαμαρά τον οποίο θεωούσε την καλύτερη λύση για την χώρα.
  Μόνο εαν η Ν.Δ. κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού με αλήθειες , θα ξανακερδίσει έδαφος από την φθορά του ΠΑΣΟΚ.
  Όσον αφορά την πορεία του Καραμανλή στην πολιτική του τόπου θα την αποφασίσει ο Ελληνικός λαός εαν και όταν χρειαστεί .

 21. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/03/2011 11:53:01

  Τα καθάρματα δεν μπορεί να (αφήνονται να) καθορίζουν την πολιτική ατζέντα.
  Και καθάρματα σ' αυτόν τον τόπο είναι οι πασόκοι.

  ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ για
  Ίμια
  Μαδρίτη
  Οτσαλάν
  Σχέδιο Αναν
  Χρηματιστήριο
  Δουβλίνο 2
  ληστεία Ολυμπιάδας
  ληστεία εξοπλιστικών
  ληστεία δημοσίων έργων
  τα "μακέτα"
  δικτατορία νταβατζήδων
  ΟΝΕ με 340,75 δρχ
  εκτροχιασμό της ακρίβειας
  κτλ

  να εξηγήσει δημόσια και ο Καραμανλής τα πεπραγμένα του.

  Η ΝΔ θα πατάει σε γλιστερό σανίδι αν υποκύψει άδηλα στην πολιτική πίεση που ασκεί η γλοιώδης συκοφαντία των πασόκων.

  Σαμαράς και Καραμανλής προσωποποιούν την ισχύ της ΝΔ.
  Όταν πετύχουν τον πλήρη εξευτελισμό και την πολιτική εξόντωση του Καραμανλή σέρνοντάς τον σε "λαϊκό δικαστήριο", θα επιχειρήσουν να εξοντώσουν τον Σαμαρά, στρέφοντας τη λάσπη στα δήθεν "πεπραγμένα" του Π.χ. σε "μυστική διαχείριση κονδυλίων όταν ήταν ΥΠΕΞ" ή σε δημαγωγία ότι "αυτός άνοιξε τα σύνορα και προέκυψε το μεταναστευτικό".
  Δεν παίζονται σε τέτοια. Εδώ ανέσυραν την "επιφάνεια" από το Ρωμαϊκό Δίκαιο.

  Με τα καρχιμάκια, αγάπες μου, δεν υπάρχει modus vivendi.
  Ή τούς παίρνεις το κεφάλι ή σού παίρνουν το δικό σου.
  Μαντέψτε, 30 χρόνια, ποιος κερδίζει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 20/03/2011 13:29:20

   Λογια πολλα βλεπω αλλα οταν εγραψα οτι το Δεκεμβριο επρεπε ο Καραμανλης να χτυπησει στο ψαχνο δεν συμφωνησες.
   Δεν μπορεις να εχεις ταυτοχρονα εθνικη ενοτητα και να εισαι μαχητικος απεναντι στους αντιπαλους.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 20/03/2011 13:32:27

    Εγώ;
    Μάλλον κάνεις λάθος.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 13:39:21

     Ο Προφητης με ειχε ψεξει λογω της απαιτησης μου για επιθεση της αστυνομιας που μπορουσε να προκαλεσει θυματα.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/03/2011 13:44:11

      Ειμαστε σε πολεμο με τους αναρχικους και τους αριστεριστες και μερικοι ακομη ψαχνουν για συγκλισεις με την αριστερα και παρομοιες βρουβες.
      Δεν υπαρχει ουτε ενα κομμα της αριστερας που να μην εγκρινει τη βια του 2008 πριν την κριση πριν απο οποιοδηποτε μετρο λιοτητας απεναντι σε μια κυβερνηση που μολις ειχε εκλεγει.
      Εαν δεν διακοψει αμεσως καθε συζητηση με την αριστερα η ΝΔ θα οφεληθει το ΛΑΟΣ και μετα θα ψαχνουν να δουν τι εγινε.
      http://gianniotis.blogspot.com/2011/03/blog-post_7211.html

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ψυχραιμια 20/03/2011 13:46:28

      Ε, δεν πέφτει μέσα και σ΄όλες τις ...προφητείες!

  • tsofa avatar
   tsofa @ Προφήτης 20/03/2011 14:38:02

   +100000000

  • factorx avatar
   factorx @ Προφήτης 20/03/2011 16:42:38

   Εκτός θέματος προφήτη. Ο Καραμανλής τι κάνει είναι το ερώτημα. Ο Σαμαράς ξέρουμε τι κάνει. Ο Καραμανλής γιατί δεν μιλάει;

 22. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 20/03/2011 12:10:54

  Σε κάμποσα σχόλια στο ποστ, καταλογίζεται στον Καραμανλή η λάθος επιλογή στελεχών, η συντήρηση αυλικών κτλ.

  Αυτές οι λάθος επιλογές (εννοώ τα πρόσωπα) και αυτοί οι αυλικοί, είναι σήμερα τομεάρχες και αναπληρωτές στη ΝΔ...

  • tpe avatar
   tpe @ SPYROS T. 20/03/2011 21:53:37

   Ακριβώς.
   Κι όσο έχουν λόγο, έστω και ανάμεσα στον 'φρέντο' και τον φραππέ, τόσο στο 20% θα μένει η ΝΔ. Αν θέλει να δει φως ο ΑΣ, πρέπει να σπάσει αυγά. Αλλιώς, θα είναι απλά ένας... Αντωνάκης...

 23. Brankaleon avatar
  Brankaleon 20/03/2011 12:11:12

  Οφείλει να μιλήσει ο Κ. Καραμανλής.
  Μέχρι τώρα δέχτηκε πολλά στα μούτρα, και δίκαια και άδικα ...
  Και αυτό, το που δεν μιλάει, μας αναγκάζει να υποψιασθούμε (και εν μέρει να εκμαιεύουμε), ότι η σιωπή του δεν ακουμπά μόνον τα στενά παραταξιακά (και άλλα), αλλά πολύ ευρύτερα.

  Θεωρώ όλα όσα συνέβησαν, στην διάρκεια της θητείας του, αποτελούν "χάντρες" του ίδιου κομπολογιού.

  Αλλά το δίλημα πλέον, είναι:
  ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
  Διάσωση της στενής παραταξιακής ενότητας, ή μή πως η ανάδειξη όλης της καθαρτήριας Αλήθειας, ως απαραίτητης ανάγκης για μία νέα αρχή.
  Μίας Νέας Εθνικής Παλλιγενεσίας.

 24. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 20/03/2011 12:28:32

  "Αυτό είναι δικό του έργο και το βάρος αυτή τη στιγμή το σηκώνει ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να του αναλογεί."

  Αυτό το ψέμα, που δυστυχώς αποτελεί στρατηγική επιλογή Σαμαρά, είναι ο λόγος που η ΝΔ δεν εισπράττει. Αφήσανε ανενόχλητο το πασοκ να αποδομεί τον ΚΚ κ τη θητεία του και να καταρρακώνει όσους πίστεψαν κάποτε στο κόμμα, με την αφελή σκέψη ότι θα εμφανιστούν έτσι άσπιλοι κ αμόλυντοι. Ποιοί? Οι ίδιοι !! Μα καλά, με ποιούς ψήφους θέλει να εκλεγεί η ΝΔ του Αντώνη? Όχι μ αυτούς πού έκαναν 2 φορές τον ΚΚ πρωθυπουργό? Πώς τους αφήνεις βορά στην κιμαδομηχανή που λέγεται σύστημα πασοκ? Είναι δυνατόν σήμερα ο δεξιός να ντρέπεται για την διακυβέρνηση ΚΚ, όταν η αντιδιαστολή είναι η λαίλαπα του παπανδρεϊσμού? Αν ο Σαμαράς δεν ήθελε να αναλάβει τις αμαρτίες ας ξανακατέβαινε στο λαό. Εκτός κόμματος. Το ακίνητο παραδίδεται με τα βάρη του και άπαξ το παρέλαβες τα βάρη αυτά σου ΑΝΗΚΟΥΝ στο ακέραιο. Αποποιούμενος τα βάρη αποποιείσαι και την περιουσία. Όπου περιουσία βλέπε φίλοι μέλη οπαδοί. Επιπλέον υπάρχει μια ηθική διάσταση στο να ακούς αναντίδραστα από τον γαπ, αλλά και από το τελευταίο κομματόσκυλο, να επαναλαμβάνουν αυτιστικά ότι ο ΚΚ έφερε το δντ. Όσο η ΝΔ δεν υπερασπίζεται όχι τον ΚΚ αλλά την παράταξη και την εθνική της προσφορά, τόσο θα πλανάται η παιδική απορία: μα γιατί δεν εισπράττει η Νέα Δημοκρατία?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 20/03/2011 12:35:47

   Ο Καραμανλής τι έκανε για να προστατέψει την υστεροφημία του και το έργο του;
   Γιατί επέτρεψε στον Παπανδρέου να τον συκοφαντεί ασύστολα;
   Δεν ήταν δική του ευθύνη να υπερασπιστεί τη θητεία του;

   • SPYROS T. avatar
    SPYROS T. @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 13:16:55

    Την θητεία του Καραμανλή την υπερασπίζεται η ΝΔ με το παραπάνω εφόσον το επιτελείο του Καραμανλή έχει "αναλάβει" τα πόστα και επί Σαμαρά...

   • Brankaleon avatar
    Brankaleon @ Κώστας Ροδινός 21/03/2011 17:49:05

    Πραγματικά, αναρωτιέμαι,
    Τί έπρεπε να κάνει.
    Αυτή του η σιωπή, μήπως υποδηλάνει ότι υπάρχει και κάτι άλλο;
    Άλλωστε τα "νεα" από τα Wikileaks, μάλλον αυτό υποδηλώνουν.
    Άντε και προστάτευε την υστεροφημία του.
    Κι' ύστερα;

 25. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/03/2011 12:33:16

  Καλημέρα Προφήτη,
  Τα ...επιτεύγματα του Σημίτη, είχε την ευκαιρία να τα ....αναδείξει όλα ο Καραμανλής.
  Και να τα αποδομήσει.
  να στείλει και μερικούς φακέλλους στη δικαιοσύνη.
  Και είναι απορίας άξιον γιατί το στο όνομα δήθεν της ήπιας προσαρμογής και της κακώς εννούμενς συναίνεσης δεν το έπραξε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 12:55:24

   Καλημέρα Κώστα - αν και μεσημέριασε !

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 13:30:12

   Γιατι ειχε τη λοξα της εθνικης ενοτητας οπως μεγαλο μερος της ΝΔ.

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 22:13:40

   Κ.Ροδινέ, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτό. Αλλά πώς το πε στη συνέντευξη που δωσε στον Πρετεντέρη ο πρώην; ααα ναι.. " Ένεκα αντιπολιτευτικού οίστρου" τον χαρακτήρισε λέει το Σημίτη αρχιερέα της Διαπλοκής.. ρε ου.

 26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/03/2011 12:49:57

  Ο ΚΚ μιλαει δε μιλαει ΣΗΜΕΡΑ το ιδιο μου κανει προσωπικα...

  κ. Κ Καραμανλη, σας κανω ανοιχτη προταση.

  Θελω να μιλησετε λιγο πριν τις επερχομενες εκλογες στη Βουλη ΚΑΙ σε διακαναλικο διαγγελμα σε ολους τους Ελληνες. Τοτε σας θελω, οχι σημερα οπου ολοι θα παρουν τα οσα πειτε να τα κανουν Πρασινα Αλογα και θα ξεχαστουν μεχρι την ημερα των εκλογων. Δε θελω σηλωσεις σας σημερα οπου τα ΜΜΕ θα τις παρουσιασουν χειροτερες του Μουαμαρ.
  Εαν πιστευετε σ αυτη την παραταξη το λαο που τη στηριζει και την ιστρορια της εχετε ιστορικη ευθυνη να μιλησετε 1 βδομαδα πριν τις εκλογες, και να μην αφησετε περιθωρια αμφισβητησης και διαστρεβλωσης των ισων παρουσιασετε στον Ελληνικο Λαο.
  Εαν μιλησετε νωρις..πχ 1 χρονο ή 4 μηνες πριν... η ομιλια σας θα γινει θεμα των πανελ και θα χαθει η ουσια. Ο λαος θ αλλαξει καναλι σε ριαλιτυ.

  Αυτο μπορει να το κανει ??? Θελει να το κανει???

  ΠΠ

  • beniz avatar
   beniz @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/03/2011 16:56:27

   Εχεις απολυτα δικιο.Μονον τοτε...Τωρα καλα κανει..!!!

 27. τάσος avatar
  τάσος 20/03/2011 12:53:03

  ο καραμανλής χρησιμοποιήθηκε για να εξαγνιστεί το πασόκ, αναβαπτιζόμενο στα νερά της λίμνης βιστωνίδας. αυτό το ξέρει και γι'αυτό το βουλώνει. με το πασόκ όλα απλουστεύονται, επειδή "η ΝΔ έχει εθνικιστικά αντανακλαστικά στην εκλογική της βάση"(πλέον και στην ηγεσία της) "όμως η ιδεολογία της εθνικοφροσύνης που καλλιέργησαν και εξέθρεψαν οι ΗΠΑ με την αγαστή σύμπνοια της ελληνικής δεξιάς ως αντίβαρο στον κομμουνισμό, δεν εξυπηρετεί πια τα σχέδια των αμερικάνων".

  τα εντός εισαγωγικών από σχόλιο του νοστράδαμου στο indymedia σε άρθρο του τάκη μίχα που δημοσιεύτηκε στην ελευθεροτυπία στις 12.9.2003, σχετικά με τον αντιαμερικανισμό στη νδ.

  h..p://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=140811

  (στο δεύτερο σχόλιο αναφέρομαι)

 28. kiki avatar
  kiki 20/03/2011 12:55:36

  @ Ροδινε,
  λεμε και αν δεν μπορει?
  Εδω που εχουμε φτασει και πια ξερουμε τα περισσοτερα που γινανε κατα την διακυβερνηση Καραμανλη,τι παιχνιδια παιχτηκαν, τι βρωμικα παιχνιδια παιχτηκαν, τι εκβιασμοι, τι απειλες, μπορει να θελει να προστατευσει ,οχι μονο την ανυπαρκτη υστεροφημια του, αλλα την ιδια του την υπαρξη.
  Ο Καραμανλης δεν λακησε, εκατσε εν γνωση του οτι θα χασει, και εδωσε την μαχη, καθολου πειστικα βεβαιως , αλλα εκατσε.
  η ΝΔ πρεπει να τονιζει οτι δεν ειναι αυτη που λακησε αλλα ο Σημιτης μ ολα τα δακτυλιδια, που τα ειχε φαει κιολας.αυτος ο ολιγος ο ελαχιστος λακησε, ο ΚK οχι.
  Αν ανοιξει το στομα του πιστευω , οτι θα ειναι ενα Wikileaks μονος του.
  στο μελλον τι γινεται? στο ρημαδι το αυριο.
  Ολο το πολιτικο προσωπικο της χωρας εχει χεσμενη την φωλια του, εκβιαζεται απο φιλιες δυναμεις και το ξερουμε, τους κρατανε, και αυτοι ξερουν πολλα εμεις ως βοδια δεν γνωριζουμε.
  Λοιπον δεν εχει νοημα να αναρωτιομαστε τα πολλα γιατι για τον ΚΚ, ας κοιταξουμε πως θα βγουμε απο την αβυσο που μας ριξανε, ολους, και ελπιζουμε η επομενη μερα να φερει αλλα προσωπα καθαρα, στην ιεραρχια του κρατους , χωρις σκιες , με ενα αλλο Συνταγμα, για να μπορει αμεσα ο λαος να εχει εθνικη κυριαρχια.
  Πιο πολυ με συγκλονισε οτι ανεβηκαν 40% οι αιτησεις στα χωρια ΣΟΣ, απο γονεις που δεν μπορουν να τα θρεψουν, και θελουν να τα εγκαταλειψουν, παρα αν θα μιλησει ο ΚΚ.
  Πιο πολυ θελω να ακουσω τι εχει να πει ο Σημιτης ενωπιον του λαου.

  • Αστος avatar
   Αστος @ kiki 20/03/2011 12:59:26

   "Eυχαριστω τις Ηνωμενες Πολιτειες της Αμερικης για την βοηθεια τους."

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ kiki 20/03/2011 14:27:28

   κι εμένα Κική, όταν διάβασα για γονείς ανήμπορους να φροντίσουν τα παιδιά τους..

  • beniz avatar
   beniz @ kiki 20/03/2011 17:01:08

   +1000...ακριβως

 29. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 12:56:41

  O Καραμανλής έκανε λάθη, άλλωστε, το παραδέχτηκε και ο ίδιος πολλές φορές. Ακόμη, το ότι ζήτησε με την φράση που αναφέρεται στο άρθρο να στηριχθεί ο νέος, τότε, Πρόεδρος και να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος είναι, επίσης, αλήθεια. Γεγονός, επίσης, αδιαμφισβήτητο είναι ότι σύσσωμος ο καραμανλικός κορμός στελεχών και βάσης, με λίγες εξαιρέσεις, στήριξε την εκλογή Σαμαρά. Όμως, ο νέος Πρόεδρος έχει ήδη διανύσει ενάμιση χρόνο στην προεδρεία του κόμματος. Το ερώτημα, λοιπόν, που πρέπει να τίθεται, ακόμη και από εσάς που παρουσιάζεστε "βασιλικότεροι του βασιλέως", είναι τι είδους δείγματα έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει ο επί ενάμιση χρόνο Πρόεδρος της ΝΔ για τη διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος, την ανανέωση, την ενίσχυση της εκλογικής επιρροής, το μέλλον της ΝΔ. Ως πότε θα αναζητάτε ευθύνες στον πρώην Πρόεδρο και πρώην Πρωθυπουργό; Και θα έπρεπε ο Σαμαράς και οι περί αυτώ να σέβονται και να τιμούν με τη στάση τους το γεγονός ότι ο Καραμανλής είναι ο άνθρωπος που: 1ον τον επανέφερε στην ενεργό πολιτική και στη ΝΔ σταδιακά και πολύ μεθοδευμένα, βγάζοντάς τον από την "πολιτική του μοναξιά", χωρίς να διαταράξει την ενότητα του κόμματος, 2ον συνέβαλε με τη στάση του στην αναρρίχησή του στο τιμόνι της ΝΔ, 3ον έστειλε με σαφήνεια, όπως παραδέχεστε, το μήνυμα για τη στήριξή του, 4ον περιορίζει τις εμφανίσεις του, ώστε να μην επισκιάζει το νέο Πρόεδρο (είναι διαπιστωμένο ότι ο Καραμανλής, παρόλα όσα έχουν μεσολαβήσει, εξακολουθεί να είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στη βάση της ΝΔ, η οποία εξακολουθεί να του αναγνωρίζει ηγετικά προσόντα, μην ξεχνάτε μεγάλες αποφάσεις του, όπως οι Ενεργειακοί Αγωγοί, το Σχέδιο ΑΝΑΝ, το Βουκουρέστι). Όσον αφορά για τα "ορφανά" του Καραμανλή, όπως λέτε, καλύτερα να επικεντρωθείτε σ' εκείνα που είναι ¨αραγμένα" ακόμη μέσα στη ΝΔ, γιατί είναι αρεστά (και όχι άριστα) στον νέο Πρόεδρο και αφήστε αυτά που απλώς συνομιλούν με τον πρώην Πρόεδρο και είναι ούτως ή άλλως "εκτός παιχνιδιού". Ως πότε θα ψάχνετε τις "κακές μάγισσες" στον πρώην Πρόεδρο; Το πριγκιπόπουλο του "παραμυθιού" τι κάνει; Όσο διαιωνίζει τα τρωτά, όσο δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά ένα μεγάλο κόμμα με πλουραλισμό αποχρώσεων, όπως η ΝΔ, όσο δείχνει ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από το σύνδρομο της ΠΟΛΑΝ, όσο φαίνεται λίγος σε σχέση με τον προηγούμενο, όσο πυκνώνουν οι φωνές απογοήτευσης και δυσαρέσκειας στη βάση, τι περιμένετε; Δεν είναι φυσικό κι αναμενόμενο να ενεργοποιηθούν τα αμυντικά αντανακλαστικά στη ΝΔ και να αρχίσει η αναζήτηση λύσεων και διεξόδων; Επιτέλους, φταίνει πάντα όλοι οι άλλοι; Νομίζετε ότι έτσι προσφέρετε καλή υπηρεσία στη ΝΔ και τον Πρόεδρό της;

  • aris. A avatar
   aris. A @ dialektiki 20/03/2011 13:25:06

   Διαλεκτική

   Tην απογοήτευση της βάσης που την βλέπεις;;;

   O Αντώναρος είναι η βάση της ΝΔ κατά την γνώμη σου.

   Εσύ ποιά ανάκαμψη περίμενες μέσα σε 1,5 χρόνο που χάσαμε με 11 μονάδες διαφορά;;

   Ολοι αυτοί που αγωνιούν για την παράταξη την είδαμε την αγωνία τους.

   Καθημερινά την εκφράζουν μέ υπονόμευση μέσα από τις γνωστές φυλλάδες και κανάλια που έθαψαν τον Καραμανλή.

   Τον Καραμανλή τον ψηφίσαμε φανατικά δύο φορές και κουραστήκαμε να τον περιμένουμε να πάρει πρωτοβουλίες.

   Είχε 5,5 χρόνια πολύ χρόνο να φάει σίδερα.

   Αυτός προτίμησε αντί να κυβερνήσει με σιδερένια πυγμή όπως του δώσαμε εντολή να μοιράσει την εξουσία σε Ντόρα Σουφλιά και λοιπούς.

   Βαρέθηκα να ακούω ότι η παράταξη χρωστάει σε όλους.

   Στον Καραμανλή, στην Ντόρα, στον Σουφλιά, στον Χατζηγάκη, στον Καρατζαφέρη.

   Στην παράταξη χρωστάνε όχι εμείς σε αυτούς.

   Τι έχεις την εντύπωση στο τέλος ότι θα κλαίμε σαν ζωντοχήρες επειδή η κυβέρνηση Καραμανλή τα έκανε σκατά.

   Το κόμμα θα προχωρήσει αμάν με τις προσωπολατρείες.

   Βαρεθήκαμε να κάνουμε την μόνιμη αντιπολίτευση και την άχρηστη κυβέρνηση.

   Αν ο Καραμανλής θέλει να μιλήσει ας μιλήσει.

   Αν δεν θέλει μεγιά του με χαρά του δεν θα έχουμε και υποχρέωση επειδή δεν τα πήγε καλά.

   Αποτυχία Σαμαρά θα σημάνει και το τέλος της ΝΔ αν δεν το έχουμε καταλάβει.

   Πάντα μου προκαλούσε αποστροφή η επιστροφή στα παληά.

   Στις τέως γκόμενες, στους τέως εργοδότες, στους τέως πρωθυπουργούς.

   Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής έκανε κάτι για να πάει η εκλογή του προέδρου στην βάση και να χάσει η Ντόρα.

   Της το είχε παραδώσει το κόμμα εδώ και καιρό δες υπουργούς και υφυπουργούς που έλεγχε η Ντόρα.

   Καλατζάκου, Μπεκίρης, Πετραλιά, Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Γιακουμάτος.

   Διαλεκτική να σου πω τι φοβάστε και τρέμεται.

   Μην περάσει το κόμμα από τις κωλοοικογένειες και τους νταβατήδες του που το χρησιμοποιούσαν για την πάρτη τους στον κόσμο και έχει ο ψηφοφόρος της ΝΔ άποψη στα τεκταινόμενα.

   Μια φορά μας δόθηκε η δυνατότητα και στείλαμε τα καλόπαιδα από εκεί που έπρεπε.

   Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις ότι τον Βαρβιτσιώτη και το χατζηγάκη τον πονάει το 20% που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις ή το μέλλον των κανακαραίων τους και των κηφήνων τους που θέλουν να πάει σόι το βασίλειο.

   • zagor avatar
    zagor @ aris. A 20/03/2011 15:18:11

    Μπράβο aris ν'αγιάσει το στόμα σου ή μάλλον το χέρι σου. Απλά να συμπληρώσω για να δουν οι φίλοι μας πιος κυβερνούσε πραγματικά. Ιωαννίδης ,Γιακουμάτος, Κασσίμης, Βαρβιτσιώτης, Παπαγεωργίου (κουμπάρος Σουφλιά), Ξανθόπουλος!!!! Καλός!!!! Τρυφωνίδης κοκ. Σας λένε άραγε κάτι αυτά τα ονόματα των πρώην υπουργών μας και την σχέση τους με την κυρία της ΔΥΣΗΣ?

   • zagor avatar
    zagor @ aris. A 20/03/2011 15:22:33

    + Κιλτίδης!!!

    • aris. A avatar
     aris. A @ zagor 20/03/2011 17:47:49

     O Παπαγεωργίου για την ιστορία έπαιρνε την πίεση του Σουφλιά και επρεπε να αποκατασταθεί.

 30. Πυρρος avatar
  Πυρρος 20/03/2011 13:51:28

  Μαλλον η φτωχεια του 20% και της συρρικνωσης φερνει γκρινια συντροφοι. Ο Καραμανλης συμπεριφερεται κατα τροπο αναλογο με τον οποιο κυβερνουσε, υπαρχει αμφιβολια; Ο κ.Σαμαρας οφειλει να ενωσει και να μεγαλωσει το κομμα για να το κάνει παραταξη. Εχει πολυ δρομο ακομα μπροστα του και σιγουρα δεν περιμενε τοση συρρικνωση.

 31. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 20/03/2011 14:02:29

  @ Απο μηχανηςΦτωχε .Εξαιρετικη τοποθετηση, επιτυχης παρομοιωση μακραν μικροκομματικων επιδιωξεων. Προσθετω οτι η αξια και το περιεχομενον του ηταν γνωστα σε ολους. Το προβλημα ειναι εκτος ΝΔ και λεγαται ΠΑΣΟΚ ενδοσκοπηση τελος.Ας ΜΗ σπαταλαμε ενεργεια για αυτο. ΕΙΜΑΣΤΕ λιγοι κανεις δεν περισσευει.Οι ενδοκομματικες διενεξεις μονον τον καχριμακη βοηθουν .

 32. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/03/2011 14:14:13

  ψυχραιμία, το παιγνίδι ο Καραμανλής το έχασε στην ατιμωρησία των πασόκων, στον βασικό μέτοχο με την απίθανη ανικανότητα Παυλόπουλου και στην αδυναμία να ξηλώσει το πράσινο κράτος - πράγμα που επιδιώκει σήμερα ο ΓΑΠ!

  Ο Δεκέμβρης, εκτός από ξεσάλωμα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, περιείχε και λαϊκή οργή, γεγονός που εσύ είτε δεν μπόρεσες να διαπιστώσεις διότι οι κοινωνικές σου συμπεριφορές αποκλείουν τη δυνατότητα είτε δεν θέλεις να παραδεχθείς.
  Η κρίση είχε αρχίσει να "δαγκώνει" ήδη.

  Και δεν είσαι ακριβής. Οι ήσυχες διαδηλώσεις για την Παιδεία ήταν αυτές που, με την βοήθεια μερικών προβοκατόρων, χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ η εξευτελιστική ανοχή επιφυλάχτηκε για τις λεηλασίες των λαθρομεταναστών.

  Αντί να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας και να πατάξει τις αλητείες, κώφευσε στα μηνύματα και ανέχθηκε τα εγκλήματα.
  Τι διαφορετικό έκανε ο Ραγκούσης με τους λάθρο;

  Παραβλέπεις επίσης την ισχύ του ιδεολογικοπολιτικού μηχανισμού που κυριαρχεί την τελευταία 30ετία. Μέσα σε μια μέρα ο Αλέξης είχε "αγιοποιηθεί".
  Τυχόν άλλος νεκρός θα είχε μοιραίες συνέπειες.
  Ο Καραμ. αρκούσε να "κατεβάσει" τον server του Indymedia.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 20/03/2011 14:25:25

   Ποιες θα ηταν οι μοιραιες συνεπειες;Πιστευεις οτι η αριστερα μπορει να φτασει σημερα σε ανοιχτη συγκρουση και να κερδισει;Με τι προσοντα και σε ποιο διεθνες περιβαλλον;
   Οταν λοιπον καποιος προκαλει οπως ο Αλαβανος και ειναι κατα την ορολογια τους "χαρτινη τιγρις" οδηγειται σε καταρρευση.
   Ακριβως ηταν η ευκαιρια να αποδειχθει οτι ο ιδεολογικοπολιτικος μηχανισμος που κυριαρχουσε τα τελευταια 30 χρονια ειναι ξεπερασμενος.Μερικα θυματα και η εισοδος της αστυνομιας στο Πολυτεχνειο και θα ξεβρακωνε ολο το δηθεν επαναστατικο μηχανισμο.Θα αποδεικνυοταν δηλαδη οτι ολες αυτες ειναι μπαρουφες που δεν οδηγουν πουθενα.
   Επειδη λοιπον η ΝΔ και ο Καραμανλης ησαν ατολμοι τωρα το εργο αυτο το ανελαβε ο ΓΑΠ που τσακισε τους μισθους σε ρυθμο περιπατου και ειδαμε τη δυναμη της αριστερας και των ιδεολογιων της ολοι.
   Αλλα απο αυτο πλεον επωφελειται παλι το ΠΑΣΟΚ καθως προβαλλει ως ο εγγυητης της ομαλοτητος απεναντι στους φοβισμενους της ΝΔ.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ψυχραιμια 20/03/2011 14:39:57

    Φυσικά το αναλαμβάνει ο ΓΑΠ.
    Ο παππούς του ήταν πρωθυπουργός στην αιματοχυσία του Δεκέμβρη 44 (δεν αναφέρεται για το ποιος είχε την ευθύνη αλλά το ιστορικό γεγονός) και μετά έγινε ο "Γέρος της Δημοκρατίας".
    Ο Πλαστήρας εκτέλεσε τον Μπελογιάννη με εντολή των Αμερικάνων, με μόνο μειοψηφίσαντα στρατοδίκη τον Παπαδόπουλο, η ευθύνη βάρυνε στην συλλογική ιστορική μνήμα το "Κράτος της Δεξιάς".
    Ο πατέρας του, αντικομμουνιστής μέχρι το κόκκαλο, αυτός που έδωσε στην Αριστερά μερίδιο στην εξουσία μετά το 81.

 33. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/03/2011 14:21:08

  Κώστα, νομίζεις...
  Πάντα μέσα.
  Αλλοιώς μάς αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χαχαχα

 34. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 14:26:54

  Aris. A
  Η απογοήτευση της βάσης φαίνεται από τα ποσοστά που δεν ξεκολλάνε από το 20%, όπως κι εσύ λες, απ' την δηλωμένη και συνεχιζόμενη απαξίωση που εκφράζει (γιατί μη μου πεις ότι θα συνέχιζε να ενοχοποιεί τη ΝΔ για τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή αν έβλεπε προσπάθειες ή και τάσεις "φυγής εμπρός"), Αντιθέτως, βλέπει να διαιωνίζεται η ίδια πολιτική αντίληψη με τα ίδια πρόσωπα. Η κριτική εστιάζεται στο γεγονός ότι όσο συνεχίζουμε να αναζητούμε ευθύνες στην προηγούμενη περίοδο, αποπροσανατολιζόμαστε από αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία. Τι να το κάνω ότι ο Σαμαράς διακηρύσσει αναγέννηση, ελπίδα, νέα Νέα Δημοκρατία, άλλο μίγμα πολιτικής; Στην πράξη οι ψηφοφόροι τι βλέπουν; Ίδια Νέα Δημοκρατία, ίδια πρόσωπα. Ποιοί λοιπόν θα πραγματοποιήσουν αυτό το άλλο μίγμα πολιτικής; Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από κηρύγματα αλλά από πράξεις. Με τις πράξεις δίνεις ελπίδα, το να την επικαλείσαι απλώς, δεν αρκεί. Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς μοιάζει με το δάσκαλο που άλλα κηρύσσει και άλλα πράττει. Σε ό,τι αφορά την οικογενειοκρατία, λυπάμαι αν από το ύφος του λόγου μου κατάλαβες ότι νοιάζομαι αν θα λείψουν οι γόνοι απ' το πολιτικό σύστημα. Νοιάζομαι για τους άξιους και τους ικανούς. Εξάλλου δεν έχει λίγους γόνους ο Σαμαράς σήμερα στη ΝΔ. Πρώτα -πρώτα αυτούς έσπευσε να "αγκαλιάσει" και όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές Ντόρα. Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που λες ότι τους έλεγχε η Ντόρα τους έχει σήμερα Τομεάρχες και Γραμματείς ο Σαμαράς. Να σου θυμίσω ότι ο Κώστας Μπκογιάννης εκλέχτηκε Δήμαρχος στο Καρπενήσι με τη στήριξη της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά; Μέχρι και τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, τον ανηψιό του Μητσοτάκη θέλει, σύμφωνα με παραπολιτικό site. Αυτό που διαφαίνεται είναι το άγχος του μην του φύγουν αυτοί. Υπολογίζει και εγκλωβίζεται. Οραματίζεται, όμως, τολμά, επιβεβαιώνει όσους τον ψήφισαν; Επιπλέον έχει συνωστήσει στο κόμμα μία πλειάδα μέτριων, άχρωμων και άτονων στελεχών, καραμανλικών ως επί το πλείστον, μόνο και μόνο επειδή τον στήριξαν. Μα αυτά τα κριτήρια θέλεις να εφαρμόζει ένας ηγέτης; Αυτά που γράφεις και πιστεύεις εσύ δεν φαίνεται να τα ενστερνίζεται ο Σαμαράς. Όσον αφορά την επιστροφή στο παρελθόν, αυτό γίνεται με το άρθρο που σχολιάζουμε. Εγώ ισχυρίζομαι ακριβώς το αντίθετο, ότι η όποια κριτική πρέπει να αφορά το τώρα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Και τώρα δεν είναι Πρόεδρος ο Καραμανλής.

  • aris. A avatar
   aris. A @ dialektiki 20/03/2011 14:56:28

   Oι ίδιοι που κατηγορούν τον Σαμαρά ότι δεν διώχνει τα παλιά φυντάνια είναι οι ίδιοι που όταν τα διώχνει τον κατηγορούν για σύνδρομο Πολιτικής Ανοιξης.

   Είναι οι ίδιοι που έβρισκαν άγχρωμο και μέτριο και μέτριο τον Κικίλια και τον υπονόμευαν.

   Είναι οι ίδιοι που έβρισκαν φθαρμένο τον Δράκο και στήριζαν Τατούλη.

   Είναι οι ίδιοι που ζητούν ανανέωση αλλά δεν την στηρίζουν.

   Αυτό που σχολιάζει έμμεσα το άρθρο είναι ότι μια σειρά τέως αποτυχημένων υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή που για 5,5 χρόνια κοιμόντουσαν σήμερα αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης μόνο και μόνο για να επαναφέρουν την εσωστρέφεια.

   Νοιάζονται για τον Καραμανλή όσοι κράταγαν το μαντήλι στον χορό όσων με πάθος τον ξέσκιζαν μέσα από τις εφημερίδες τους κάθε Κυριακή.

   Μην τρελλαθούμε ο Καραμανλής δεν είναι και το μέτρο του απόλυτα πετυχημένου αρχηγού και πρωθυπουργού για να αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τους επόμενους.

 35. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 14:38:30

  Συμφωνώ με τον "από μηχανής φτωχό" (παρεπιπτόντως, ωραίο κι έξυπνο όνομα) και τον αν.βορινό. Η μονομέρεια και η μεροληψία δεν ενδείκνυνται, ειδικά σήμερα που το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται από τη συντριπτική πειοψηφία των ψηφοφόρων, σε πρωτοφανή βαθμό, βεβαίως όχι αδικαιολόγητα.
  Δυστυχώς, με δεδομένη την κατάσταση, όπως εξελίσσεται, η ενότητα της παράταξης φαντάζει "άπιαστο όνειρο", με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων. Αυτή είναι διαχρονική πληγή αυτού του κόμματος. Το να τη διαιωνίζεις φανερώνει ότι δεν κατανόησες τον κλήρο που σου έλαχε.

 36. η Dimi avatar
  η Dimi 20/03/2011 14:45:54

  Ο εφυής και σιωπηλός πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, είναι Επίτιμος Διδάκτωρ Νομικής του: «World-Class Tufts University», Boston Massachusetts.

  Το motto του Θρυλικού Τufts University:
  «Ιf you can make it in Tufts, you can make it anywhere»...

 37. Kennan avatar
  Kennan 20/03/2011 14:54:06

  Ένα τσαντίρι που κυκλοφορά τελευταία στο διαδίκτυο, έμπνευση της επιτροπής προγράμματος του Ευριπίδη είναι; Και με την ευκαιρία ποιό είναι το έργο της επιτροπής; Μελετά με τα Κοτόπουλα Μιμίκος σενάρια αμφισβήτησης του Αντουάν αν χάσει στις εκλογές όπως διακαώς περιμένουν οι καραμανλικοί και ειδικά οι βατοπεδινοί;

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ Kennan 20/03/2011 15:26:14

   που κυκλοφορει αυτο το τσαντιρι να το μαθουμε και μεις?

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Kennan 20/03/2011 16:24:49

   Η διαδικασία σύνταξης ενός νέου κυβενρητικού προγράμματος είναι πολυσύνθετη και δύσκολη διαδικασία για να ανατεθεί σε ένα μέτριο πολιτικό πρόσωπο σαν τον Στυλιανίδη. πρέπει να δουλέψουν σοβαρά δεκάδες επιστήμονες από διάφορους χώρους και με αλληλοσυγκρουόμενες πολλές φορές απόψεις. Μέσα από τη ζύμωση θα βγουν τα σωστά συμπεράσματα.

  • Oliver avatar
   Oliver @ Kennan 20/03/2011 20:38:53

   Μιλά ανοιχτά άμα θες και όχι με υπονοοούμενα.

 38. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 20/03/2011 14:56:52

  Κανένας όμως δεν τοποθετείται στο βασικό ερώτημα της ανάρτησης: Ισχύει ή οχι η δήλωση του Καραμανλή ότι όποιος αμφισβητήσει τον Σαμαρά θα έχει να κάνει μαζί του;
  Περιμένω τοποθετήσεις των ενδιαφερομένων Ριρή, Αντώναρου κλπ
  Και προτείνω ο Φάκτορας να το βάλει δεξιά σε μπάνερ για να μην το ξεχνάμε

 39. KK avatar
  KK 20/03/2011 15:24:23

  Τι να μιλήσει και τι να πει ο Καραμανλής δηλαδή.

  Ότι ήταν να πει το είπε και στην έκθεση της Θεσσαλονίκης το 2009 και στην προεκλογική περίοδο.

  Είχε προειδοποιήσει για όλα, για τον κίνδυνο να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη ήπιας προσαρμογής ώστε να μην το πληρώσουμε στο πολλαπλάσιο στο μέλλον καθώς και για πολλά άλλα, σε ένα ακροατήριο που απλά ΔΕΝ ήθελε να ακούσει!

  Το ότι εμείς ΔΕΝ ακούγαμε δεν είναι δικό του πρόβλημα!

  Όσο αφορά την πολιτική του, αν εξαιρέσουμε τα διάφορα γερο-λαμόγια που το 2005 βγαίνοντας από την ναφθαλίνη της περιόδου Μητσοτάκη, άλωσαν τον κρατικό μηχανισμό καταπνίγοντας ό,τι φρέσκο και νέο πρέσβευε ο Καραμανλής, μόνο θετικός μπορεί να είναι ο απολογισμός του.

  Να μιλήσουμε για το σχέδιο Ανάν;

  Να μιλήσουμε για την προσέγγιση με την Ρωσία; (Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη)

  Να μιλήσουμε για την ήττα και το ρεζιλίκι του Μπους στο Βουκουρέστι;
  (ΝΑΤΟ - Σκόπια)

  Να μιλήσουμε για την οικονομική σύγκλιση με την υπόλοιπη Ευρώπη;
  (30% αύξηση του ΑΕΠ, σχεδόν 100 δις μέσα σε 5 χρόνια)

  Για το ότι όλος ο κόσμος είχε ψωμί και δουλειά; (7% ανεργία)

  Πέστε μου ποιος έκανε τόσα πολλά μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και μάλιστα την στιγμή που τον πολεμούσαν λυσσαλέα όλα τα διαπλεκόμενα, καίγανε την Αθήνα για ψύλλου πήδημα, καίγανε την μισή Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και μάλιστα με κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας (153) και έρμαιος γερολαμόγιων της εποχής Μητσοτάκη όπου η ανικανότητα ήταν το μόνο τους προτέρημα!

  Σίγουρα θα μπορούσε να κάνει και άλλα, πολλά, αλλά παρά τα τόσα βαρίδια γύρω του, έκανε πολλά περισσότερα από όλους τους προκατόχους του μαζί!

  • tpe avatar
   tpe @ KK 20/03/2011 22:33:39

   ΟΚ, όλα καλά αυτά που λες, αλλά ο ΚΚ, ακριβώς όπως ο ΑΣ σήμερα, αντί να τους πετάξει από το παράθυρο, τους έκανε υπουργούς... Επίσης, το 153 δεν με ενδιαφέρει. 2 μήνες μετά, ας έκανε εκλογές. Θα τις είχε άνετα... Αλλά δεν το τόλμησε, γιατί "κουράστηκε"...
   Δυστυχώς, αν τον πίστευα πολύ, έδειξε λίγος... Το θέμα είναι πως ο ΑΣ κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια, μα τα ίδια λάθη...
   Αντί να έχει 10-15 τομεάρχες, με άλλους τόσους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ συμβούλους, έχει βάλει όλη την ΚΟ σε κάποιο πόστο. Κοινώς, αν κυβερνήσει, ε, όλο και κάπου θα τα βολέψει τα "παιδιά"...

 40. karayannis k. avatar
  karayannis k. 20/03/2011 15:30:42

  Μην ασχολεισθε με Καραμανλη.Εδω δεν θα ασχοληθει η Ιστορια.Γιατι θα τον θυμουνται?Τι αφησε πισω του. Ας οψονται αυτοι που τον επεβαλαν στην ΝΔ το 1997,σε πεισμα των νεοδημοκρατων, που οπως ολοι θυμουνται, δεν τον ηθελαν.
  Ευτυχως,απο την ωρα που πηρε την υποθεση στα χερια της η βαση,γλυτωσαμε απο επαναληψη του ιδιου λαθους.
  Ο Αντωνης να προχωρησει τις μεγαλες τομες και αλλαγες που επαγγελθηκε.
  Το 1990 και η Ανοιξη ειναι παρελθον. Η παραταξη και η Ελλαδα οριζουν το μελλον.
  Κ.Καραγιαννης

 41. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 20/03/2011 15:47:31

  Ανεξαρτήτως του Καραμανλή, ο Σαμαράς είναι ήδη 16 μήνες αρχηγός της ΝΔ και ο χρόνος αρχίζει να πιέζει. Πρέπει να προχωρήσει γρηγορότερα η στελεχιακή ανανέωση του κόμματος, η σύνταξη νέου κυβερνητικού προγράμματος αλλά και η εμπέδωση σύγχρονης ιδεολογίας στη ΝΔ. Ο αντικομμουνισμός και φιλομοναρχισμός της προ του 1967 περιόδου, αντικαταστάθηκε το 74 από την Ευρωπαική προοπτική και έκτοτε...τίποτα. Συννεφάκια περί φιλελευθερισμού και μεσαίου χώρου μόνο..Η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει τί πρεσβεύει στη νέα εποχή. Έχουν γίνει προσπάθειες από τον Σαμαρά προς την κατεύθυνση αυτήν. Πρέπει να ενισχυθούν.

 42. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 15:57:01

  Aris. A
  Ποια στελέχη "έδιωξε" ο Σαμαράς και τον κατηγόρησαν για σύνδρομο ΠΟΛΑΝ; Γιατί εξ όσων γνωρίζω κι αντιλαμβάνομαι όχι μόνον δεν "καίγεται" κανείς έπειδή λείπουν από το προσκήνιο κάποια φθαρμένα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά ήταν απαίτηση της βάσης της ΝΔ και αυτό εκτιμήθηκε ως επιβαβλημένη κίνηση από πλευράς νέας ηγεσίας. 'Ομως την ίδια στιγμή που απομάκρυνε αυτούς, κάποιους άλλους, φθαρμένους επίσης, τους έχει βαθιά "μέσα" στο κόμμα και το εκπροσωπούν από διάφορες θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπήρχε το πολιτικό κόστος ούτε τους πρώτους θα απομάκρυνε και αποδεικνύεται ότι όσους τους κρατά τους κρατάμε ανάλογη υπολογιστική λογική. Το ζήτημα είναι τα κριτήρια, φίλε μου, όχι τα πρόσωπα. Αναφέρεσαι παραδειγματικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μα δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Κάποιοι είναι προφανώς μέτριοι και λίγοι, κάποιοι, όμως όχι. Είναι εύλογο ότι δεν απέτυχαν όλοι οι υποψήφιοι στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης επειδή τα πρόσωπα ήταν ακατάλληλα. Η κριτική που ασκήθηκε και ίσως ασκείται αφορά τα πρόσωπα. Ότι δηλαδή έπρεπε να αναζητήσει και να επιλέξει ικανότερους. Δηλαδή ο σημερινός Πρόεδος έχει το αλάθητο; Τέτοια έλεγαν κάποιοι και για τον Καραμανλή και όχι μόνο δεν τον προφύλαξαν αλλά τον άφησαν να σύρεται σε λαθεμένες επιλογές. Όταν χάσαμε με 11 περίπου μονάδες διαφορά, τότε έφταιγε ο Πρόεδρος. Το ίδιο έργο θέλεις να ξαναδείς; Σαφώς και ο Καραμανλής δεν είναι το μέτρο του απόλυτα πετυχημένου αρχηγού, όμως είναι ο προηγούμενος και μ' αυτόν θα συγκρίνουν τον νυν οι ψηφοφόροι και τα μέλη της βάσης της ΝΔ.

 43. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 16:03:32

  Αυτόνομε και Ροδινέ
  Γνωρίζετε νεότερη δήλωση του Καραμανλή, που να αναιρεί την πρώτη;
  Εγώ όχι.
  Προς τι λοιπόν ο αλληλοσπαραγμός;
  Το ζήτημα τίθεται διαφορετικά: ο Καραμανλής στηρίζει το Σαμαρά, ο Σαμαράς στηρίζει τον εαυτό του; Γιατί όσα λάθη του επισημαίνονται, καλοπροαίρετα πιστεύω απ' όλους, είναι αυτοκαταστροφικά!

  • factorx avatar
   factorx @ dialektiki 20/03/2011 16:23:28

   "Διαλεκτική" αυτά που λες είναι σοφιστείες για καθυστερημένους πολιτικά σε αμφιθέατρο της Νομικής. Εγώ σε ρωτώ κάτι άλλο: Βγήκε ποτέ ο Καραμανλής να κάνει δήλωση υποστήριξης του Σαμαρά; Βγήκε ποτέ να στείλει τον Αντώναρο στην γωνία με το ένα πόδι; Τι λένε κάθε ημέρα οι στενοί συνεργάτες του με κορυφαία στελέχη εφημερίδων που αντιπολιτεύονται ανοικτά τον Σαμαρά; Βγήκε ποτέ να πεί "αναλαμβάνω τις ευθύνες μου για την διακυβέρνησή μου και κάτω τα χέρια απο τον Σαμαρά που δεν φταίει σε τίποτα";

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ dialektiki 20/03/2011 18:10:06

   Διαλεκτική,
   Κατ' αρχήν (σε ότι με αφορά) επειδή ασκούμε κριτική στον Καραμανλή, δεν σημαίνει οτι είμαστε εχθροί του Καραμανλή.
   Κάθε άλλο μάλιστα.
   Ο Καραμανλής προδόθηκε και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τους φίλους του (π.χ. Ζαχόπουλος, Παυλόπουλος κ.λ.π.)

   Αν ζητάμε από τον Καραμανλή να βγεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι γιατί εγώ προσωπικά ενοχλούμαι πολύ να ακούω να υπομένει όλες αυτές τις συκοφαντίες και τα ψέμματα με τα οποία τον χρεώνουν.

   Τέλος, θεωρώ οτι αδικείται ο Καραμανλής όταν κάποιοι ασήμαντοι και αποτυχημένοι, χρησιμοποιούν το όνομά του για να επιβιώσουν πολιτικά.

   Και ναι, περιμένω από τον Καραμανλή να στηρίξει τον Σαμαρά περισσότερο ουσιαστικά και να μην ανέχεται τον κάθε Χατζηγάκη να δημιουργεί προβλήματα στην παράταξη.

 44. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/03/2011 16:18:01

  επειδή κάποιος ρωτησε τι έκανε ο Καραμανλης στην θητεία του θα θυμίσω τα εξής :1.το όχι στο σχέδιο Ανάν,2.το Βετο στο βουκουρέστι και επί πλέον3. τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη.Σας ερωτώ τα τελευταία χρόνια ποιος άλλος συνέβαλε στην εθνική ανάταση του λαού;Ο Σημίτης με τα Ίμια και το ευχαριστώ στους αμερικάνους;Ο Πάγκαλος με την υποστολή της σημαίας;ή Ο Γιωργάκης με το ξεπούλημα της Ελλάδος;
  Αγαπητοί φίλοι ο Καραμανλής απεδείχθη μέγας πατριώτης.Ειλικρινής και γνήσιος άνθρωπος.Δεν μας έπρεπε για Πρωθυπουργός!!!!!!Οι άνθρωποί του δηλαδή εμείς τον προδώσαμε.Σταθήκαμε λίγοι απέναντί του και δεν βοήθησαμε αυτόν που οραματιζόταν ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας και μας τους ίδιους.Τον αποδομήσαμε λίγο -λίγο υιοθετώντας όσα μας σερβίριζαν αυτοί που έχαναν την κουτάλα.Δεν υψώσαμε ανάστημα.Δεν φανήκαμε γεναίοι και στηρίξαμε τον ηγέτη μας όταν έπρεπε.
  Να είστε βέβαιοι ότι με κάθε τρόπο θα στηρίξει και τον νέο αρχηγό και την ενότητα της παράταξης.Αν ήθελε μπορούσε να μείνει.Επέλεξε να αφήσει την αρχηγία.
  Εγώ πάντως σαν νεοδημοκράτισα θα τον τιμώ και θα τον αγαπώ πάντα.Είναι ο μόνος που με έκανε υπερήφανη σαν ελληνίδα και νεοδημοκράτισα.Είμαι υπερήφανη που διετέλεσε αρχηγός μου και πρωθυπουργός μου.Είμαι επίσης βέβαιη πως όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου όλα θα ξεκαθαριστούν και η στάση του θα δικαιωθεί.

  • factorx avatar
   factorx @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/03/2011 16:24:20

   Γιατί εγκατέλειψε την μάχη αφήνοντας και μια ολόκληρη παράταξη και τον εαυτό του στο έλεος του ΠΑΣΟΚ;

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/03/2011 16:57:11

   οι δηλωσεις στη ΔΕΘ σε εκαναν εξισου υπερηφανη?

   • aristotelis avatar
    aristotelis @ Αιας Τ. 27/03/2011 21:18:43

    Λάθη έκανε αν και συγκεκριμένα γι΄αυτές τις δηλώσεις μάλλον το λάθος το έκανε μετά καθώς τις απαρνήθηκε ενώ οι εξελίξεις απέδειξαν ότι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου όπως και όλα τα υπόλοιπα κυρίως είχαν πράσινο χρώμα. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός των τελευταίων 30 ετών. Προσέξτε ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ από τους υπόλοιπους. (Α. Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, ΓΑΠ). Και φυσικά δεύτερη καλύτερη περίοδο διακυβέρνησης ήταν εκείνη του Μητσοτάκη (όσο αντίθετος και αν είμαι με την πορεία του τα τελευταία χρόνια μετά την πρωθυπουργία του). Επιτέλους η Ν.Δ οφείλει να υπερασπιστεί το παρελθόν της και ευτυχώς που ο Σαμαράς το έχει καταλάβει. Αν και στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός μαζί του σταδιακά μου κερδίζει όλο και περισσότερο την εκτίμηση

 45. factorx avatar
  factorx 20/03/2011 16:41:08

  Βγήκε ο Χατζηγάκης και είπε ότι 'η ΝΔ είναι κολλημένη στις δημοσκοπήσεις" - και το επικαλούνται διάφοροι άλλοι μεσαιοχωρίτες και αρκετοί φίλοι εδώ μέσα. Μα γι αυτόν και την ΑΓΡΟΓΗ είναι κολλημένη η ΝΔ. Για όσα απαράδεκτα έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή και εξόργισε τον κόσμο. Και γι αυτό βγαίνουν οι υπουργάρες του Καραμανλή και τα λένε στην τηλεόραση. Επειδή ξέρουν οτι θα τους δει ο κόσμος και θα εξοργιστεί και θα κάνουν έτσι ζημιά στον Σαμαρά

  • SPYROS T. avatar
   SPYROS T. @ factorx 20/03/2011 21:17:09

   Υπουργάρες του Καραμανλή είναι και οι υπουργάρες του Σαμαρά...

 46. factorx avatar
  factorx 20/03/2011 16:50:01

  Από το σημερινό ΕΘΝΟΣ

  "Δηλώνει παρών, δικαιωμένος και συζητά για τις πολιτικές εξελίξεις ο Σουφλιάς
  Κάθε άλλο παρά πολιτικά απομονωμένος νιώθει ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος με δική του επιλογή, λίγες ημέρες μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ τον Οκτώβρη του 2009, παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα. Εκτοτε βρίσκεται, σε καθημερινή βάση σχεδόν, στο πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και δέχεται εκεί τους πολιτικούς του φίλους, με τους οποίους και ανταλλάσσει απόψεις για όλες τις εξελίξεις.
  Ο Θεσσαλός πολιτικός αποτελεί τακτικό (τον τακτικότερο ίσως) συνομιλητή του κ. Κ. Καραμανλή, με τον οποίο συναντιούνται συχνά. Στον κύκλο των συνομιλητών του πρώην υπουργού ανήκουν ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Γ. Παπαθανασίου, ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης, αλλά και ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο κ. Σουφλιάς διατηρούσε στενή πολιτική φιλία από την περίοδο που ο κ. Σουφλιάς ήταν εκτός κόμματος.
  Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις συνολικά στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στην Κεντροδεξιά ειδικότερα, επιλέγει συνειδητά να μην παρεμβαίνει στις εξελίξεις και γι' αυτό και απαντά αρνητικά στα αιτήματα για ομιλίες, συνεντεύξεις κ.λπ.
  Η απουσία αυτή πάντως, όπως τονίζουν κομματικά στελέχη που γνωρίζουν καλά τις προθέσεις του κ. Σουφλιά, δεν θα συνεχιστεί επ' άπειρον? Σε ό,τι αφορά την ουσία των θέσεών του, ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η επιλογή του (την οποία όχι μόνο δεν έκρυψε ποτέ, αλλά αντίθετα την υπερασπίστηκε αντιπαρατιθέμενος με το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων του στην κυβέρνηση της ΝΔ το 2009) να εισηγηθεί εκλογές στον κ. Καραμανλή δικαιώνεται από τα ίδια τα γεγονότα, καθώς πιστεύει ότι η χώρα δεν θα άντεχε μια μακρά προεκλογική περίοδο.
  Ακόμη, πιστεύει ότι η ΝΔ του κ. Αντ. Σαμαρά θα έπρεπε να στηρίζει ενεργότερα τα όποια θετικά παρήγαγαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή και πιστεύει ότι ο «μεσαίος χώρος» ήταν η πολιτική που έδωσε την εξουσία στη ΝΔ τόσο το 2004 όσο και το 2007 και πως όσο περισσότερο απομακρύνεται το κόμμα από αυτή την πολιτική, τόσο δυσκολότερα θα επανακάμψει..."

  Υστερα απο αυτό αμφιβάλλει κανείς για την ανάρτηση; Σε λίγο θα βγουν δημοσίως και θα μας πουν να ξανακυβερνήσουν

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ factorx 20/03/2011 16:59:45

   Φακτορα,
   γραφτηκε αλλωστε: η εμεις η αυτοι!!!!

   τι λες Κωστα Ροδινε?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Αιας Τ. 20/03/2011 17:47:21

    Οταν διαβάζω αυτές τις δηλώσεις του Σουφλιά στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα σκέφτομαι ακόμα και χώρα να αλλάξω!
    Μιλάει και ο Σουφλιάς.
    σχεδόν 6 χρόνια υπουργός και δεν μπόρεσε να αποφασίσει τι θα κάνει με το Ελληνικό.
    Που αύξησε τα διόδια μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Καταλαβαίνετε γιατί πολιτικό ογκόλιθο μιλάμε!

    • aris. A avatar
     aris. A @ Κώστας Ροδινός 20/03/2011 21:44:44

     Γιατί βρε Κώστα αποφάσισε τι θα κάνει με τις χωματερές.

  • kiki avatar
   kiki @ factorx 20/03/2011 17:45:39

   Ο εταιρος βρυκολακας και ζομπι , εμ απο το ΕΘΝΟΣ θα εβγαινε, απο που δηλαδη, και ειναι παρων ?
   μπραβο πεστε του , να τον χαιρονται οσοι τον ξαναπαρουν , τον διαπλεκομενο, αυτος και αν ειναι.

  • aris. A avatar
   aris. A @ factorx 20/03/2011 18:15:32

   Oλοι οι φύλαρχοι αναπολούν την εποχή Καραμανλή.

   Ο οποίος έκανε το τραγικό λάθος να εξαγοράσει την σιωπή τους μοιραζοντάς τους δύναμη και προνόμια.

   Στο τέλος και τον υπονόμευσαν και έργο δεν παρήγαγε ως πρωθυπουργός αφού ο καθένας έκανε ότι ήθελε.


   Επ ευκαρία δεν βάζεται εκείνη την φωτογραφία Ντόρας Σουφλιά στο Χίλτον όπου ενώ ο Καραμανλής κλονίζονταν και διασύρονταν αυτοί χασκογελούσαν ικανοποιημένοι.

   Προτείνω στον Σουφλιά να εμφανιστεί σε εκδήλωση Νεοδημοκρατών.

   Εχει περισσέψει λίγο γιαούρτι καλυβιώτικο απο αυτό που γλίτωσε ο Πάγκαλος.

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ factorx 20/03/2011 18:33:49

   ολοι αυτοι ειναι "τελειωμενοι" στην συνειδηση του ΝεοΔημοκρατη.
   μπορει και να το ξερουν αλλα σε περιπτωση που κανουν τον κινεζο θα ερθει η ωρα που θα τους το δωσουμε να το καταλαβουν, και αυτη η ωρα ειναι κοντα.

  • karayannis k. avatar
   karayannis k. @ factorx 20/03/2011 21:55:41

   Κατευθυνομενο και με σκοπο την δημιουργια εντυπωσεων το αρθρο.Δεν αξιζει να ασχολειστε.
   Ο Σαμαρας.ο Αβραμοπουλος,η ηγετικη ομαδα,τα στελεχη μας ειναι ολα δεμενα σε μια γροθια.
   Εδω και καιρο διαβαζουμε αναλυσεις και αρθρα που στοχο εχουν να αποδυναμωσουν την ενοτητα της παραταξης.Στο δε παρασκηνιο κυκλοφορουν και σεναρια που δινουν και παλι πρωταγωνιστικο ρολο στους ιδιους που μας οδηγησαν στην ταπεινωση και στην συντριβη. Κωστακηδες,Ντορουλες,Σουφλιαδες,Σιουφες ,Παυλοπουλοι ονειρευονται παλι.
   Ας τελειωνουμε λοιπον. Η ιστορια τους σαρωσε. Ειναι εκπροσωποι του κακου μας παρελθοντος. Ειναι οι ιδιοι παρελθον. Μην γυρναμε πισω.Μην μας γυρνουν πισω.Αφηστε τους στην μιζερια και την καταθλιψη τους.
   Εμεις κοιταμε και προχωραμε μπροστα.

   Κ.Καραγιαννης

 47. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 17:12:38

  "Factorx"
  Τέλεια! Επικαλείσαι ρεπορτάζ εφημερίδας που διαχρονικά αντιπολιτεύεται τη ΝΔ και το υιοθετείς ως απολύτως ακριβές! Δεν μπαίνεις καν στον κόπο να αναρωτηθείς ότι οι σκοπιμότητες μια τέτοιας δημοσίευσης μπορεί να είναι πολλές και διάφορες και όχι μόνο, ίσως ούτε καν, αυτή που συνάγει κανείς με την πρώτη ματιά! Ακόμη, είσαι βέβαιος ότι γνωρίζεις καλά ποια είναι σήμερα η σχέση του Καραμανλή με το Σουφλιά; Τέτοια πολιτική ανωτερότητα και τόσο βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση, είναι πράγματι μοναδική, όπως αρμόζει σε μία αυθεντία!

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ dialektiki 20/03/2011 19:21:43

   πολυ "esoteric information" μου βγαζεις
   μηπως ανηκεις στον πρωην σκληρο πυρηνα των ρουσοπουλοβουλγαροαντωναρων?
   κατανοω την μεγιστη σου προσπαθεια για αφεση αμαρτιων!!!

 48. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 17:14:46

  Αία Τ.
  Το "έθνος" πέτυχε ήδη το σκοπό του.
  κάποιος πρέπει να σα κρατήσει, γιατί με τον τρόπο που αντιδράτε θα πάτε αδιάβαστοι!

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ dialektiki 20/03/2011 19:22:36

   αυτο να το παρω ως ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ?

 49. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/03/2011 17:50:41

  Διαλεκτική,
  όσο υποστήριξε τον Καραμανλή αυτό το site το 2009, αμφιβάλω αν τον στήριξε κάποιο άλλο μέσο.
  Δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στα άρθρα εκείνης της περιόδου.

  • rizospastikos avatar
   rizospastikos @ Κώστας Ροδινός 24/03/2011 13:57:49

   Μην ανησυχειτε κυριοι...
   Ο Καραμανλης και θα μιλησει και αν χρειαστει θα επιστρεψει.
   Οχι ομως την ωρα που θελουν καποιοι αλλοι με βαση τα δικα τους συμφεροντα.
   Μεχρι τοτε η ΝΔ εχει αρχηγο και μαλιστα εκλεγμενο απο τη βαση.
   Υπαρχει αραγε πιο δυνατη στηριξη απο αυτη που πηρε ο κ.Σαμαρας το Νοεμβρη του '09??
   Και μιας και αρεσκονται ορισμενοι να μιλανε για ψοφαλογα μηπως μπορουν να θυμηθουν καποιον υπουργο τουρισμου που μοιραζε αφειδως τριχιλιαρα και πεντοχιλιαρα σε πολιτιστικους και αθλητικους συλλογους (και στα πανηγυρια που διαργανωναν) της ιδιαιτερης εκλογικης του περιφερειας??
   Μηπως μπορουν να μας πουν τι θεση εχει ο, εμφορουμενος με νεες ιδεες περι σεβασμου του δημοσιου χρηματος και ευ πολιτευεσθαι, φερελπις αυτος πολιτικος στη νεα Νεα Δημοκρατια??
   Μηπως οι εκλεκτοι συνομιλητες, που τυγχανει να ειναι ΚΑΙ μελη της ΝΔ, εδω στο φιλοξενο antinews μπορουν να θυμηθουν ποτε λειτουργησαν για τελευταια φορα οι Οργανωσεις της Βασης??

   Καμμια δηλωση στηριξης του Καραμανλη δε χρειαζεται ο Προεδρος.
   Αυτο που χρειαζεται ειναι να ξεριζωσει το κοτζαμπασισμο και να ξανακανει το κομμα απο πτωμα ζωντανο οργανισμο του οποιου τα επιμερους "οργανα και μελη" δε θα αγωνιζονται για το σταυρο του κοτζαμπαση, αλλα για τις ιδεες και τη πολιτικη κυριαρχια του κομματος.
   Εχει σαφη στηριξη-εντολη για τα παραπανω απο τη βαση που τον εξελεξε.
   Μενει να την υλοποιησει και να γραψει Ιστορια...

 50. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 18:02:37

  Το ότι "διαγράψατε τις απαντήσεις μου" δεν ισχύει αλλά καθυστερούν να καταχωριστούν ή κάτι άλλο συμβαίνει.

 51. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 18:27:15

  Κ. Ροδινέ
  Το ξέρω, γιατί παρακολουθώ το site από τότε. Όμως, η ευθύνη σας, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, ήταν να ασκείτε τότε κριτική, που ο Καραμανλής ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός, όπως οφείλετε να ασκείτε κριτική και σήμερα στον Σαμαρά. Αυτός είναι στο επίκεντρο τώρα.
  Γιατί σας πιάνει τέτοια "λύσσα" για τον Καραμανλή, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί; Αυτό δηλώνει ανασφάλεια. Τι φοβάστε; Ότι θα ξαναδιεκδικήσει το κόμμα; Μα αν ο Σαμαράς δεν τα καραφέρει, κάποιος θα διεκδικήσει. Θα είναι απαίτηση της βάσης, αυτής της ίδιας βάσης που τον εξέλεξε Πρόεδρο. Για πόσο νομίζετε ότι θα χρεώνετε τον Καραμανλή για όλα τα στραβά και τα λάθη αυτού του κόμματος; Δεν καταλαβαίνετε ότι καταντά προκλητικό; Έπειτα, δείχνετε ότι δεν δέχεστε καμία αντίδραση σε όσα γράφετε. Μα είναι δυνατόν; Και ενώ συμβαίνουν στη χώρα όσα συμβαίνουν; Απ' το Σαμαρά περιμένουμε να μην επαναλάβει τα λάθη του Καραμανλή και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Δεν πρέπει να πούμε ότικάτι τέτοιο, προς το παρόν και ενώ συμπλήρωσε ενάμιση χρόνο στην προεδρία της ΝΔ, δεν φαίνεται; Ρωτώ: αν σε έναν, σε δύο ή σε έξι μήνες γίνουν εκλογές, ακόμη κι αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα αυτοδύναμο, με ποιους θα κυβερνήσει ο Σαμαράς; Θα απομακρύνει τους 87 που όρισε Τομεάρχες, Γραμματείς, Αναπληρωτές κλ.π. και θα βάλει ποιούς; Και θα είναι εύκολο να τους θέσει εκτός κυβέρνησης, χωρίς συνέπειες; Γιατί, ας μη γελιόμαστε, με τα σημερινά δεδομένα η αυτοδυναμία, που είναι "όνειρο θερινής νυκτός", ακόμη κι αν συμβεί θα ειναι ισχνή. Δεν θυμάσαι τι πάθαινε ο Καραμανλής; Μόλις απομάκρυνε κάποιον σε ανασχηματισμό αυτός "έβγαινε στα κάγκελα" και στα τηλεοπτικά παράθυρα, τότε έβλεπε τα λάθη, τότε του ερχότανε ο οίστρος της κριτικής για τα κακώς κείμενα. Αντί λοιπόν να ασχολείστε με τον Καραμανλή και να "τσιμπάτε" σε ό,τι δημοσιεύεται, ασχοληθείτε με το Σαμαρά. Αυτός κρίνεται τώρα. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική, ούτε αυθεντία είμαι (μετά τον factorx κανείς). Το αυτονόητο λέω.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ dialektiki 20/03/2011 18:44:44

   Με πρόλαβες, διαλεκτική.
   +1000

   • γιωργος avatar
    γιωργος @ Προφήτης 20/03/2011 21:02:29

    +1000

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ dialektiki 20/03/2011 18:54:15

   Διαλεκτική,
   Μια και με ρωτάς.
   Κριτική ασκούσα στον Καραμανλή από το 2005 όταν ακόμα ήταν πανίσχυρος.
   Και γραπτά και προφορικά, αλλά δεν άκουγε κανένας, άσε που με θεωρούσαν και "εχθρό" επειδή τους έλεγα δυσάρεστα πράγματα.
   Αυτά που γράφω τώρα είναι ....αγιογραφίες.
   Προσωπικά δεν έχω καμιά "λύσσα"¨με τον Καραμανλή.
   Εξήγησα σε προηγούμενο σχόλιο τι με ενοχλεί, όπως ενοχλεί και πολλούς άλλους.

 52. Αιας Τ. avatar
  Αιας Τ. 20/03/2011 19:17:33

  "Προτείνω στον Σουφλιά (στο Χατζηγακη συμπληρωνω εγω) να εμφανιστεί σε εκδήλωση Νεοδημοκρατών.
  Εχει περισσέψει λίγο γιαούρτι καλυβιώτικο απο αυτό που γλίτωσε ο Πάγκαλος."

  Αρη, εγραψες......

 53. kiki avatar
  kiki 20/03/2011 19:42:57

  Ο σουφλιας τι περιμενει να κραξουμε , Ιδου ο νυμφιος ερχεται, για να αποκτησει ο μπομπολας μεταβατικο πρωθυπουργο?
  Θελει να παιξει τον ρολο του ζολωτα ας πουμε,ισα ρε , λαμογιο, και προβοκατορα.
  αλλα αυτη η εμφανιση στο μπομπολεικο σημαινει οτι κατι δεν παει καλα, στο συστημα, κατι τους ανησυχει και τον ξεθαψαν.

 54. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 20:20:15

  Ροδινέ
  Δεν σε αμφισβητώ. Συνήθως όταν νιώθει κανείς παντοδύναμος θεωρεί κακόβουλη και "στημένη" οποιαδήποτε κριτική, ή ακόμη η εξουσία τον συνεπαίρνει σε βαθμό που το "εγώ" του κυριαρχεί ολοκληρωτικά στο "υπερεγώ", όπως θα 'λεγε κι ο Φρόυντ. Κατάλαβα πολύ καλά και τι σε ενοχλεί. Αλλά γιατί πιστεύεις ότι ο Σαμαράς, εκλεγμένος Πρόεδρος από τη βάση (αυτό από μόνο του προσδίδει ξεχωριστεί δύναμη) έχει ανάγκη από συνεχείς δηλώσεις στήριξης του Καραμανλή; Δεν τον πολεμάει κανείς (οι κατά καιρούς δηλώσεις π.χ. Χατζηγάκη μεγεθύνονται, γιατί αντιμετωπίζονται ανεπιτυχώς από το επικοινωνιακό επιτελείο). Στην επικοινωνία όταν αντιμετωπίζεις συμπλεγματικά μια τέτοια δήλωση, της προσδίδεις μεγαλύτερη αξία από αυτή που πραγματικά έχει. Επιπλέον, αν ο Σαμαράς δείχνει αδύναμος γίνεται στόχος. Αυτό ισχύει για κάθε άνθρωπο, σε κάθε επάγγελμα, σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν έχει το βαθμό έκθεσης που έχει ο Πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος, ενός κόμματος εξουσίας. Δεν είναι μωρό να έχει ανάγκη από τη νταντά πάντα δίπλα του. Ούτε άχραντος κι αμόλυντος είναι. Μπορεί να έμεινε πολλά χρόνια εκτός ενεργούς πολιτικής, όμως το γνωρίζει το σύστημα πολύ καλά, το κατέχει (μην ξεχνάς ότι έγινε Υπουργός Εξωτερικών σε ηλικία 35 χρονών, ξέρεις πολλούς που είχαν αυτήν την τύχη; Έκανε συγκρούσεις, μέχρι και δικό του κόμμα ίδρυσε.). Η "εκπαίδευσή" του στα πολιτικά πράγματα είναι μεγαλύτερη απ' του Καραμανλή, όταν αναλάμβανε Πρόεδρος της ΝΔ, την οποία παρέλαβε μισοδιαλυμένη. Συνεπώς, ο Σαμαράς έχει όλα τα φόντα για να έχει ισχυρές τις δικές του άμυνες, που, σημειωτέον, ενισχύονται όσο αποδεικνύει ότι είναι ηγέτης, δηλαδή συνεπής σε όσα διακηρύττει και ικανός να τα εφαρμόσει, γιατί για ηγέτης εξελέγη. Για τίποτε λιγότερο. Η δε "πολιτική μοναξιά του", όπως ο ίδιος αποκάλεσε την περίοδο που απήχε από την ενεργό πολιτική θα έπρεπε να τον είχε κάνει πιο δυνατό, πιο αυτοδύναμο.
  Σημείωσε και κάτι σοφό από τον Έρμαν Έσσε: Η μοναξιά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στον εαυτό του. Λοιπόν, τι άλλο χρειάζεται;

  • aris. A avatar
   aris. A @ dialektiki 20/03/2011 21:17:22

   Διαλεκτική

   Μην είσαι σίγουρη ότι η ΝΔ θα χάσει τις επόμενες εκλογές επειδή το λένε τα γκάλοπ.

   Ζούμε στην ποιό ευμετάβλητη εποχή όπου σύντομα απομυθοποιήθηκε το ιερό τέρας της Μεταπολίτευσης το Πασόκ, απαξιώνεται καθημερινά το ποιό καλοστημένο δημοσιογραφικό κατεστημένο, και στέκει αμήχανη η επιχειρηματική ελίτ της χώρας.

   Από την μέχρι σήμερα πολιτική Σαμαρά έχουμε κάποιο παράπονο;;

   Αντιτάχθηκε στο μνημόνιο όταν όλοι είχαν πέσει πάνω του για να πει ναι.

   Δεν μετράει για σένα ο αυριανός πρωθυπουργός να μπορεί να λέει όχι;;

   Παρουσίασε οικονομικό πρόγραμμα τον Ιούλιο.

   Καλό κακό δεν έχει σημασία.

   Μπορεί κάποιος να μας πει πότε κόμμα της αντιπολίτευσης κατέθεσε προτάσεις.

   Στήριξε την κυβέρνηση στα σωστά της και ιδιαίτερα στην σύγκρουση της με κοινωνικές δυνάμεις που απόκτησαν τα προηγούμενα χρόνια υπερβολική δύναμη.

   Σε θέματα εσωτερικής πολιτικής πήρε σαφή θέση για το μεταναστευτικό.

   Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ακολούθησε τις νόρμες Καραμανλή.
   Και αποτελεί εγγύηση ότι θα τον βρει απεναντί του το δίδυμο Παπανδρέου Δρούτσα αν προχωρήσει σε δυσμενής παραχωρήσεις στην Τουρκία.

   Τον κατηγορούμε ότι δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στο κόμμα.

   Δηλαδή τι να κάνει να καταργήσει την αποστεωμένη κοινοβουλευτική ομάδα που παρέλαβε.

   Αν κάποιος φταίει για το φτωχό δυναμικό της ΝΔ είναι ο Καραμανλής που επί 11,5 χρόνια αρχηγός δεν εμπλούτισε την παράταξη με νέα πρόσωπα.

   Αν και πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και το αντιμετωπίζει και ο Παπανδρέου ότι με την πολιτική ασχολούνται στην πλειοψηφία άσχετοι και φελλοί.

   Αυτό που ενοχλεί είναι ότι μέχρι σήμερα ο Καραμανλής δεν έχει προβεί σε καμία πράξη στήριξης της νέας πορείας του κόμματος.

   Αποδέχομαι και την σιωπή ως πράξη στήριξης, αρκεί όσοι κατοικοεδρεύουν στο περιβάλλον του να μην δημιουργούν συνέχεια θέματα.

   Δεν γνώρισα άνθρωπο εξουσίας που να ήθελε ο διαδοχός του να πάει καλύτερα από αυτόν.

   Το καταλαβαίνω και αυτό ανθρώπινο είναι.

   Δεν νοιώθω όμως ότι χρωστάμε κάτι στο Καραμανλή.

   Δικαιωμά μας είναι να τον θέλουμε ποιό παραταξιακό ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που του δείξαμε.

   • zagor avatar
    zagor @ aris. A 20/03/2011 21:41:00

    Η Ν.Δ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν και ότι και αν κάνουν για να τις χάσει Ντόρα,Σουφλιάς και κολοντούπας. Λίγο υπομονή και θα φανεί η ανατροπή που συντελείται. Δεν έχω καμία αμφιβολία.

 55. factorx avatar
  factorx 20/03/2011 21:57:42

  Διαλεκτική, όπως είδες άφησα τα αμετροεπή και άκρως ενοχλημένα σχόλιά σου να εξελιχθουν για να καταλάβουν όλοι το μίσος των δηθεν καραμανλικών προς τον Σαμαρά. Εγώ θα απαντήσω με ένα απλό και σαφέστατο ερώτημα:

  Γιατί ο Καραμανλής ενώ βάσισε την πολιτική του εκστρατεία προς την εξουσία στην καταπολέμηση του Κόκκαλη και της διαπλοκής όταν πήγε στον Μαξίμου τον αντάμειψε πλουσιοπάροχα με συμβάσεις - Μαμούθ από τον ΟΠΑΠ και άλλα καλούδια;

 56. factorx avatar
  factorx 20/03/2011 22:02:31

  Προφήτη: Να σε ρωτήσω κάτι; Όταν έγραφες τις προάλλες για τον "μπαμπά" τον συνεργάτη του Καραμανλή και τον γιο τον συνεργάτη του Σαμαρά, είχες άλλη αντίληψη για την κακοδαιμονία της παράταξης;. Δεν είχε καμία σχέση ο Καραμανλής με όλο αυτό το απίστευτα σάπιο οικοδόμημα που λέγεται Νέα Δημοκρατία; Ή μήπως υπάρχουν "καλά" και "κακά" φέουδα, ανάλογα με τους άρχοντές τους;

 57. Lazarakis avatar
  Lazarakis 20/03/2011 22:05:31

  Καραμανλης,Σουφλιας, Σιουφας ,οι αχρηστοι ,τα βαριδια της παραταξης.
  Θυμηθητε τοτε που ο Σαμαρας και ο Αβραμοπουλος ειπαν δημοσια και θαρραλεα ΟΧΙ στις εκλογες. "Εσφαλαν οι Υπουργοι" ειπε ο Αχρηστος.
  Την κοπανησε .Και μας οδηγησε στον εξεφτελισμο.
  Τολμουν να απεργαζονται σεναρια επιστροφης.Μαζι τους για μονιμη επιστροφη στα σπιτια τους.
  Βασ.Λαζαρακης

 58. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 22:07:43

  aris A.
  Ούτε είμαι σίγουρη ούτε θέλω να χάσει η ΝΔ. Θέλω να κερδίσει. Ούτε πιστεύω τυφλά στα γκάλοπ, που έχουν διαψευστεί πολλές φορές. Όμως υπάρχει μία γενικευμένη απαξίωση των πολιτών για το πολιτικό σύστημα που πλήττει περισσότερο τα κόμματα εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι η μηχανή της ΝΔ πρέπει να είναι στο φουλ. Πέφτετε σε αντιφάσεις. Από την μια φταίνε τα "βαρίδια" της κυβέρνησης Καραμανλή (που έφταιξαν και για μένα και για τους περισσότερους σχεδόν Νεοδημοκράτες), από την άλλη είναι όλα καλά κι όλα ωραία στη ΝΔ (που παραμένουν σε θέσεις επιτελικές "βαρίδια" εκείνης της περιόδου, γιατί δεν είναι "βαρίδια" μόνον οι Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Αντώναρος, Παυλόπουλος, Σιούφας...αλλά και άλλοι, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς που έχουν κομματικές και αύριο θα έχουν και κυβερνητικές θέσεις). Ασφαλώς και δικαιούσαι κι εσύ και όλοι οι Νεοδημοκράτες να ζητάτε από τον πρώην Πρόεδρο ως ενδεδειγμένη την α΄ ή τη β΄ στάση. Μην νομίζουμε, όμως, ότι αυτό είναι το μείζον πρέοβλημα της ΝΔ. Το αν και πότε θα μιλήσει ο Καραμανλής. Στα υπόλοιπα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου.

 59. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 22:19:05

  factrox
  Παρακάμπτω τους χαρακτηρισμούς σου. Καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Στην ερώτησή σου θα σου απαντήσω ευθαρσώς ότι ήταν λάθος του Καραμανλή. Εδικά την πρώτη τετραετία είχε όλη την δυνατότητα να κάνει ρήξεις. Πες μου, όμως, κι εσύ γιατί ο νυν εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έσπευσε να συμφωνήσει με την συνέχιση της προκλητικής κρατικής επιχορήγησης του Μεγάρου Μουσικής, που είναι της ολοκληρωτικής επιρροής του κατεξοχήν διαπλεκόμενου και εχθρού της ΝΔ Ομίλου; Γιατί προωθεί τον πολιτισμό; Ξέρεις πόσοι απ' αυτούς που προωθούν με συνέπεια τον ελληνικό πολιτισμό δεν παίρνουν φέτος ούτε ένα ευρώ, δεν μιλάμε για τα εκατ. ή και δις ευρώ που παίρνει το Μέγαρο Μουσικής) με αποτέλσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν (όπως π.χ.το θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου);

  • factorx avatar
   factorx @ dialektiki 20/03/2011 22:37:36

   Ποιους χαρακτηρισμούς; Για συμμαζέψου σε παρακαλώ γιατί εσύ χρησιμοποιείς τους ίδιους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί η πράσινη προπαγάνδα εναντίον μας. Και για το μέγαρο μουσικής πήραμε θέση οι μόνοι νομίζω. Αυτό όμως δεν είναι διαπλοκή. Δεν μπορεί φυσικά να πει κανέις το ίδιο για την κυβέρνηση Καραμανλή. και δεν σε είδα τόσο ώρα εδω μέσα να μας λες τίποτα για τον Ρουσόπουλο και την γυναίκα του, τον Βουλγαράκη και την γυναίκα του, τον Παυλίδη κλπ κλπ.

 60. Αιας Τ. avatar
  Αιας Τ. 20/03/2011 22:26:05

  "Η μοναξιά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στον εαυτό του."
  Αψογη η συμβουλη σου και ταιριαζει γαντι στον Κωστα Καραμανλη.
  Περιμενουμε αυτη η εσωτερικοτητα να τον οδηγησει και σε αυτοκριτικη!

  χαιρομαι που ο πρωην προεδρος εχει ατομα σαν και σενα διπλα του!!

 61. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 22:32:04

  Αία Τ.
  Δεν μπορείτε χωρίς να βάζετε ετικέτες, έτσι; Δηλαδή, για σένα δεν μπορεί να απαντά κάποιος όπως νομίζει, πρέπει να είναι συνεργάτης κάποιου! Ωραίες αντιλήψεις αυτές, σύγχρονες, παραπέμπουν στο μέλλον, πλημμυρίζουν ελπίδα!

 62. tpe avatar
  tpe 20/03/2011 22:41:34

  Και με ποιους ακριβώς θα κυβερνήσει;;;;;

 63. Kennan avatar
  Kennan 20/03/2011 22:42:24

  Πάντως πόνεσε πολύ κατά Μαβίλη μεριά η ανάρτηση. Καπνούς βγάζει η διαλλεκτική . ... χα χα χααααααα

 64. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 20/03/2011 22:57:54

  Παρντόν αλλά επειδή διαβάζω τόση ώρα τις αναρτήσεις.. οι μισές κάτι θέλουν να πουν αλλά το μετανιώνουν, οι άλλες μισές απαντούν με χρησμούς, θέλω χωρίς περιστροφές να κάνω μία ερώτηση:
  Υπάρχει κανείς που να διατηρεί την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Καραμανλής ΔΕΝ έχει καμία ΄διάθεση να στηρίξει το Σαμαρά; ( εξηγούμαι: Δεν λέω ότι τον υπονομεύει, αλλά ότι δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να τον στηρίξει)

 65. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 23:07:41

  Bloody_Ophelia
  Πως να τον στηρίξει; Όπως είπε κι ο Μιχελάκης ένας απλός βουλευτής είναι!
  Άλλωστε αφού τον υπονόμευε, αφού δεν ήταν αυτός που τον επανένταξε στη ΝΔ, αφού δεν τον βοήθησε στη μάχη της διαδοχής αλλά παρέδιδε το κόμμα στη Ντόρα, γιατί να τον στηρίξει;

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ dialektiki 21/03/2011 08:25:26

   Συμφωνώ απολύτως. Η δήλωση Μιχελάκη ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Να τραβάς τα μαλλιά σου. Ενδεικτική της φοβικότητας που κυριαρχεί στη Ν.Δ : " όλοι την επιβουλεύονται.."!
   Από την άλλη, ας είμαστε ειλικρινείς: Ο Καραμανλής από την αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για να στηρίξει το Σαμαρά. Νομίζω ξεχάσαμε τις δύο καραμανλικές διαρροές πριν από τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών..

 66. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 23:12:18

  Kennan
  Όχι μόνο δεν βγάζω καπνούς αλλά δεν φαντάζεσαι πόσο το διασκεδάζω!

  • Mακεδονας Θεσσαλονικιος avatar
   Mακεδονας Θεσσαλονικιος @ dialektiki 21/03/2011 12:00:28

   Εγω μπορω να το φανταστω !
   Η φαντασια μου εχει απιστευτες διαστασεις!
   Θα ηθελα να κανω και μια μικρη διορθωση,σ αυτο που εγραψε ο φιλος Κennan.
   Η diakektiki δεν βγαζει καπνους,αλλα χυμους.

 67. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 20/03/2011 23:36:11

  Αδιαφορώ πλήρως γιά την υστεροφημία του ΚΚ. Μιλάμε υπό το πρίσμα ότι βλέπουμε το Σαμαρά ως την ορατή λύση. Εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες μας. Δεν θα τις δικαιώσει και δεν θα μπορέσει να προσφέρει στη χώρα μ αυτές τις τακτικές αυτό είναι το θέμα μου. Δεν απαντάτε στο με ποιούς θα εκλεγεί. Το κόμμα είναι το όχημα. Ο ίδιος το επέλεξε. Ο προορισμός αν εχω καταλαβει καλά είναι μιά ηγεσία πού θα μας οδηγήσει επιτυχώς στο αύριο. Πώς θα φτάσει εκέι αν δεν πείσει γιά την ιδεολογική αλλα καί σε επίπεδο διαχρονικής προσφοράς ανωτερότητα της παράταξης? Αν υπάρχει άλλος τρόπος ενημερώστε με και καθόλου δεν θα ανυσηχώ για τον ΚΚ. Παρεμπιπτόντως είμαι από κείνους πού πιστεύουν πως καλώς δεν μιλάει, αφ ενός γιατι τις αλήθειες δεν μπορει να τις πει κ αφ ετέρου γιατι ότι και να έλεγε δεν θα πρόσφερε θετικές υπηρεσίες σε κανέναν.

 68. Κρίτων avatar
  Κρίτων 20/03/2011 23:46:11

  Το άρθρο έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούν πολλές απόψεις. Τις διάβασα όλες για να σχηματίσω μία συνολική άποψη. Δεν έχει αγιοποιηθεί αλλά ούτε δαιμονοποιηθεί! ΄Αρα φυσικό είναι να υπάρχουν θετικές καιο αρνητικές γνώμες Κανένας έλληνας πολιτικός δεν ήξερετόσα πολλά όσο αυτός. Μεγάλωσε μέσα στην εξουσία και γνώριζε πράγματα και θάματα της ελληνική πολιτικής.Βγήκε κυβέρνησε (κόντρα στο σύστημα)ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης έχασε την εξουσία.Και αναχώρησε με αξιοπρέπεια από την προεδρία.Τώρα η μπάλλα είναι στον Σαμαρά και ωφείλει να την αξιοποιήσει βάζοντας γκολ. Ο Καραμανλής δεν τον εμποδίζει!Κάτω είναι το πρόβλημα. Στα στελέχη και στην συνεχή επιθυμία τους για θέση στο δημόσιο παντί τρόπω,στους εργολάβους που μπορεί να πουλήσουν την ακρόπολη,στους λαδωμένους και λαδόνοντες κλπ..Αυτοί είναι το πρόβλημα του αύριο!

 69. dialektiki avatar
  dialektiki 20/03/2011 23:56:41

  Κρίτων
  Συμφωνώ μαζί σου, δυστυχώς κάποιοι εθελοτυφλούν...

 70. ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ 21/03/2011 00:45:38

  Δεν αποκλείω τίποτα. Θέλω όμως να πιστεύω πως αν γυρίσει δεν θα είναι απέναντι από το Σαμαρά αλλά μαζί του. Έτσι μόνο μπορεί να ενώσει και να διευρύνει τη βάση. Δεν είναι βλάκας απλά παίζει καλά αυτό το ρόλο κι ελπίζω σύντομα να μάθουμε το γιατί. Οι επιλογές του ήταν προς το συμφέρον της πατρίδας. Αυτό που υποψιάζομαι είναι πως οι χώρες στις οποίες στηρίχθηκε δεν ήταν σε θέση να τα βάλουν με τα αρπαχτικά της Δύσης. Έπρεπε να το έχει διασφαλίσει. Νομίζω κι εγώ πως το πρόβλημα είναι τα "στελέχη" και όχι ο ίδιος.

 71. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 21/03/2011 03:02:34

  Ο Καραμανλής δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες..

  Ήταν σπουδαίος ηγέτης? σπουδαίος είναι και ο Γκουαρντιόλα αλλά χρειάζεται Μέσι, Τσαβες κλπ για να παίξει μπάλα..

  Και οκ..δεν είχε ομάδα..γιατί δεν έκανε "μεταγραφές"? τι τα ήθελε όλα τα ψοφάλογα?

  Οι περισσότεροι υπουργοί του μπλεγμένοι σε λαμογιές..

  Επομένως, ποιος Καραμανλής? Το μόνο που του μένει είναι το χρονοντούλαπο..να πάει να αράξει και να λέει αργότερα τα παιδιά στα παιδιά του ότι κάποτε έπεξε τον πρωθυπουργο..

  Άκου είναι μόνο 55 χρονών...Ο κόσμος πεινάει και ασχολούμαστε με τους τελειωμένους...

 72. NONOS avatar
  NONOS 21/03/2011 06:03:45

  Η σιωπή ειναι χρυσός και ο Κ.Κ. το γνωρίζει πολύ καλά.
  Ας μη βιαζονται λοιπόν οι οποιοι οψιμοι κριτές του να τον δικασουν και να τον καταδικάσουν για τα οποια λαθη του. αλλωστε ουτε τη χωρα υπονομευσε σε Δ.Ν.Τ και τους λοιπούς συγχρονούς κατακτητές ,ουτε τους πολίτες απεκαλεσε λαμόγια και διεφθαρμενους ουτε και στο φιναλε εριξε και καμμιά κυβερνηση...,τα μονα του λαθη ηταν ο αγωγος ,το βετο,ο Πουτιν και ..οι ΡουσοπουλοΒουλγαρακιδες που τον πουλησαν αλλα και τον Χριστό ο μαθητής του δεν τον πουλησε.
  Το θεμα δεν ειναι ο Κ.Κ και η υστεροφημία του αλλα το πως θα απαλαγεί η χωρα απο τους ανικανους και επικυνδινους .

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ NONOS 21/03/2011 08:55:52

   Ο Καραμανλής προσέδωσε αδιαμφισβήτητα και κύρος και νίκες στην παράταξη. Έφτιαξε μια Ρώμη κι ύστερα ..΄. έβαλε φωτιά και την έκαψε. Μήπως ξεχνάς την τραγική ΔΕΘ του 2008? αυτούς τους ρουσοπουλοβουλγαράκηδες που λες ο ίδιος τους κάλυψε κάνοντας τους νεοδημοκράτες να ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν και τους "μετακινούμενους" που τον ψήφισαν να γεμίσουν δαχτυλιές την τηλεόραση απ τις μούντζες.
   Μην είμαστε τυφλοί τα τ'ώτα τον τε νουν!
   Στο σημερινό δια ταύτα: Επιμένω. Ο Σαμαράς ήξερε τί έπαιρνε. Δεν ανακάλύψε μετά το μπάχαλο της Ν.Δ. Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Αλλά τί περιμένεις από ένα ηγετικό σύστημα που την ώρα που χάνεται ο κόσμος ΄το χει ρίξει στην επιστολογραφία για τον .. Αναστάσιο Λιάσκο!

 73. Kennan avatar
  Kennan 21/03/2011 06:44:49

  Μπράβο Ροδινέ. Με ένα κομμάτι τους έβαλες αμέσως στην άμυνα και στις απολογίες. Μακάρι να ήταν έτσι επιθετικοί κι όταν κυβερνούσαν

 74. αλλος avatar
  αλλος 21/03/2011 09:34:23

  Εκτός από ελπίδα, όσο μπορούμε να εκτιμήσουμε τις κινήσεις Καραμανλή από το παρελθόν του, νομίζω ότι θα μιλήσει την κατάλληλη στιγμή και θα ενώσει την παράταξη.

 75. dialektiki avatar
  dialektiki 21/03/2011 09:41:34

  Bloody_Ophelia
  Σε ποιές διαρροές αναφέρεσαι;

  • Mακεδονας Θεσσαλονικιος avatar
   Mακεδονας Θεσσαλονικιος @ dialektiki 21/03/2011 12:03:42

   Διαρροες χυμων !

 76. pavlina avatar
  pavlina 21/03/2011 10:30:34

  Ο Καραμανλής έφυγε ταπεινωμένος, με μία ήττα τόσο μεγάλη σε μέγεθος αλλά και ουσία, μιας και είχε απέναντί του τον Γιωργάκη, που είναι λογικό να θέλει χρόνο για να ανακάμψει. Η μεγάλη και ιστορική ήττα του είναι προφανές ότι δεν αποδίδεται μόνο στα λάθη της διακυβέρνησής του, αλλά στις προσδοκίες που ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησε στους πολίτες αλλά δεν κατάφερε να τις επιβεβαιώσει. Είναι αλήθεια ότι η στάση του σήμερα δε βοηθά τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι τον υπονομεύει, ή ότι δε θα τον στηρίξει στο μέλλον, όταν χρειαστεί. Αυτή τη στιγμή ο Καραμανλής μάλλον δε ξέρει πως να βοηθήσει τον εαυτό του, μάλλον δεν τολμά να βγει και να μιλήσει επειδή προφανώς φοβάται ακόμη όλο αυτό το σύστημα που επί δύο χρόνια τον είχε βάλει στη μηχανή του κυμά και τον άλεθε.
  Ελπίζω για το καλό του κόμματος να καταφέρει να ανακάμψει και να μιλήσει. Η βοήθεια που θα προσφέρει στον Σαμαρά, όμως, δε θα είναι κυρίως αυτή. Ο Καραμανλής αλλού χρειάζεται, στη διατήρηση της ενότητας του κόμματος την οποία πιστεύω ότι και ο ίδιος επιθυμεί. Εξ άλλου , όσο και αν σε κάποιους προκαλεί καχυποψία, γεγονός είναι ότι οι "μετοχές" του στη Νέα Δημοκρατία παραμένουν ψηλά. Επηρεάζει τους βουλευτές, έχει απήχηση στο κομματικό ακροατήριο.

 77. kpapa_52 avatar
  kpapa_52 21/03/2011 10:43:23

  Το "κακό" με τους ΝΔκράτες έιναι ότι είναι πολύ επικριτικοί με τους δικούς τους ακόμα και για ψύλλου πήδημα. Ο ένας τους βρωμάει και ο άλλος τους ξυνίζει. Π.χ. ο Μαγγίνας παραιτήθηκε για πολεοδομικές παραβάσεις στο σπίτι του. Ο Πετσάλνικος;; Κατηγορούμε όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ για ανικανότητα ενώ από την άλλη μεριά ο ΓΑΠ στηρίχθηκε για να ανέβει στην εξουσία στο παλιό καλό διαπλεκόμενο ΠΑΣΟΚ και κανένας από του οπαδούς του δεν αντιδράσε. Σήμερα κυβερνά με την αποτυχημένη του παρέα και επίσης κανείς δεν αντιδρά. Κατά την αποψή μου πρόκειται για φαινόμενο που χρήζει κοινωνιολογικής διερεύνησης. Δεν κάνω πλάκα.

 78. Kennan avatar
  Kennan 21/03/2011 13:54:19

  Και ο Αντώναρος στηρίζει πλέον Σαμαρά, όσο πλησιάζουν οι εκλογές χα χα χαααα

  Β. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ:
  • Ο Κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Ν.Δ. που λαμβάνει μέρος στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μετά τις εκλογές του 2009 με δική του πρωτοβουλία αποχώρησε από την προεδρία της Ν.Δ. και δρομολόγησε τη διαδοχή του. Από τότε ηγείται της Ν.Δ. ο Αντ. Σαμαράς. Τα σενάρια (περί επανόδου του Κ. Καραμανλή) ας παραμείνουν σενάρια. Δεν έχουν καμία προοπτική πραγματοποίησής τους. Η Ν.Δ. έχει πρόεδρο τον Αντ. Σαμαρά.
  • (σχετικά με τις φατρίες εντός Ν.Δ.) Όλοι είμαστε νεοδημοκράτες και με συγκεκριμένες διαδρομές και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πείσουμε τον κόσμο πως με την αντιπολιτευτική μας πολιτική και το πρόγραμμά μας μπορούμε να δώσουμε λύση στα εντεινόμενα προβλήματα της χώρας. Βλέπω τους Τομεάρχες να τοποθετούνται για όλα τα κρίσιμα θέματα.
  • Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια στιγμή. Όλα κρίνονται στην κάλπη που σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού θα αργήσει να στηθεί. Η Ν.Δ. προέρχεται από μια μεγάλη ήττα. Η εντολή που έλαβε ο Αντ. Σαμαράς και αυτό κάνει, είναι να ανασυντάξει τις δυνάμεις της Ν.Δ.
  • (Περί επανένωσης όλων των δεξιών- κεντροδεξιών δυνάμεων) Θεωρώ ότι φορέας της κεντροδεξιάς παράταξης είναι η Ν.Δ.
  ΔΗΜ: Θεωρείτε ότι η πόρτα για την κα Μπακογιάννη είναι κλειστή;
  Β. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν το ξέρω. Αυτό δεν μπορώ εγώ να προβλέψω τι θα γίνει σε μερικά χρόνια. Αλλά ξέρετε τις διαδικασίες που χώρισαν οι δρόμοι. Την παράταξη, όμως, στην οποία εγώ ανήκω την εκφράζει η Ν.Δ. Όσοι τραβούν τους δικούς τους δρόμους κρίνονται στις κάλπες.
  • Ο Κ. Καραμανλής παραμένει βουλευτής και όλα τα άλλα σενάρια στερούνται παντελώς βάσεως.

 79. Arguros avatar
  Arguros 21/03/2011 22:53:03

  Κακά τα ψέματα, ο ΚΚ ήταν και ο Μοναδικός Ηγέτης μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην μεταπολευτική περίοδο. Το όχι στους Αμερικάνους στο σχέδιο Ανάν για το ξεπούλημα της Κύπρου μαζί με το Κύπριο ηγέτη, το όχι στη συνοδο κορυφής του Νάτο για την ενταξη της FYROM στο Νάτο με το όνομα Μακεδονία,καθώς και οι συμφωνίες που προσπάθησε να προωθήση με τον πρόεδρο Πούτιν στο θέμα του αγωγού Μπούργαζ- Αλεξανδρούπολη είναι ενέργιες, που όποιος γνωρίζει κάποια πράγματα στα διεθνή τον τοποθετούν στην κατάταξη του ηγέτη...

 80. Apatsi avatar
  Apatsi 21/03/2011 23:28:08

  Διάβασα όλες τις καταχωρήσεις, και μου δημιουργήθηκαν οι εξής εντυπώσεις:
  1. Γιατί οι Νεοδημοκράτες πρέπει να απολογούνται για την περίοδο που κυβέρνησε ο Κ.Κ.? Μήπως αυτά που πέτυχε ως κυβέρνηση δεν ήταν καλλίτερα από την προηγούμενη του Σημίτη?
  2. Γιατί δεν αναφέρει κανείς το δήθεν ενδιαφέρον πολλών Νεοδημοκρατών για την παράταξη, όταν κάτι δεν τους άρεσε σαν μέτρο της τότε κυβέρνησης, και κρυβόταν πίσω από κριτική για "σκάνδαλα" για τα οποία έσκουζαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ? Για να μην αναφέρω την εσχάτη πράξη προδοσίας, να μην πάνε να ψηφίσουν ακόμη και μέλη της ΝΔ, γιατί βαρυόταν να αφήσουν την ψαροταβέρνα.
  Ο Κ.Κ. δεν μπορεί να μιλήσει. Τα όσα άρχισαν το 2006, και προηγήθηκαν των εκλογών του 2009 (αφού δεν το κατάφεραν το 2007), ήταν ακριβώς αυτό που έλεγε ο θείος του: "στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται". Το θέμα είναι να απαντήσουμε εμείς, γιατί τον "πουλήσαμε", γιατί υποκύψαμε στις σειρήνες. Εμείς βγάζαμε την Ντόρα δήμαρχο με 56% από την πρώτη Κυριακή. Αντε μετά να την σταματήσεις από τις φιλοδοξίες της.
  Συμφωνώ με την άποψη μερικών ότι όσο δεν μιλάει, τόσο ξεβρακώνεται το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αυτός ο άθλιος Σουφλιάς να βγεί να μιλήσει τώρα για τα διόδια, το μόνο που θα καταφέρει είναι να ασχολείτε ο κόσμος με το ότι υπέγραψε τη σύμβαση η ΝΔ κι όχι το ΠΑΣΟΚ που τα άφησε ανεξέλεγκτα. Τα δε γραφόμενα του ΈΘΝΟΥΣ, συγκαταλέγονται στα σκουπίδια που μας ταϊζουν εδώ και 35 χρόνια οι του συστήματος ΠΑΣΟΚ, χωρίς αντίσταση. Σιγά μην τους δίνει ο Κ.Κ. και ραπόρτο για το τί σκέφτεται κια ποιούς συναντάει και τί συζητά, λές και δεν ξέρει ότι την ίδια νύχτα θα βουίξουν τα κανάλια.
  Συνεπώς, δεν συμμερίζομαι την άποψη το να βγεί να μιλήσει. Μίλησε, είπε την αλήθεια , αποδείχτηκε, μένει εμείς να λουστούμε τις συνέπειες των δικών μας αποφάσεων. Η επόμενη φορά, θα πρέπει να είναι σε στιγμή που θα δώσει πάλι ένα χέρι βοηθείας σε μια καθαρή κατεύθυνση, την οποία όμως θα έχει επεξεργαστεί η νυν ηγεσία.
  Και παρεπιπτώντος, δεν ανησυχώ ούτε για τις δημοσκοπήσεις ούτε για τους άθλιους των ΜΜΕ. Για όποιον ξέρει τον όρο "βουβό κύμα της θάλασσας" ξέρει τι εννοώ. Περιγράφει ακριβώς την εικόνα της σημερινής κοινωνίας. Ένα κλικ, στο σωστό τάϊμινγκ, και η μπάλλα τους πήρε και τους σήκωσε. Θέλει όμως χρόνο για να εμπεδωθεί η τάξη σε ένα μαντρί που έχει μικροτσομπαναραίους από το 1835 ακόμη και παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Ο Αντώνης όμως έχει αποδείξει ότι διαθέτει κότσια. Αναφέρω μόνο δύο:
  1. Είναι ο μόνος ΥΠΕΞ που τόλμησε να δώσει εντολή στον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής να εγκαταλήψει το ελληνικό έδαφος, πάραυτα.
  2. Την εποχή της παντοκρατορίας των Κ. Καραμανλή, Κ. Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου, Χ. Φλωράκη, Λ. Κύρκου, στο περήφημο πρώτο συμβούλιο των τότε πολιτικών αρχηγών, τόλμησε να πεί ότι εγώ κύριοι δεν συμφωνώ με την πολιτική του πατέρα προς το άτακτο παιδί που υιοθετείτε με τα Σκόπια και προτείνω πιό δυναμικές λύσεις. Το έπραξε γνωρίζοντας την κατάληξη της επόμενης ημέρας για τον ίδιο.
  Τα όσα σήμερα αποτελούν θέσεις τις ΝΔ που ηγείται, είναι θέσεις που μας γεμίζουν περηφάνια και ελπίδα. Είναι θέσεις που επιτέλους ΔΕΝ μπορούν να πολεμήσουν χωρίς να φάνε τα μούτρα τους τα διαπλεκόμενα. Κι αυτό αποτελεί εγγύηση ότι ο πολιτικός χρόνος του παρόντος θιάσου είναι λίγος.
  Apatsi

  • N.Mihailidis avatar
   N.Mihailidis @ Apatsi 22/03/2011 00:01:11

   Το πιστεψατε και εσεις το παραμυθι που πουλαει,οτι δηλ. εξελεγη Δημαρχος απο την πρωτη Κυριακη με 56%.
   Ολοι θυμομαστε οτι βγηκε στον δευτερο γυρο.
   Ουτε στο ονειρο της το 58% του Αβραμοπουλου απο την πρωτη Κυριακη.
   Αυτο που σιγουρα ΔΕΝ θυμομαστε ειναι οτι υπηρξε Δημαρχος.
   Ρηχη,αμορφωτη, και μυθομανης.
   Ν.Μιχαηλιδης

 81. Ταλάντη avatar
  Ταλάντη 23/03/2011 20:10:49

  Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...

 82. Δημητρης Γρ.Στραβολαιμος avatar
  Δημητρης Γρ.Στραβολαιμος 08/04/2011 16:25:33

  ....ΘΕΣΜΙΚΗ!...ΕΛΕΥΘΕΡΗ!...ΓΝΩΜΗ!...ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!...!...!..[...ΔΙΚΑΙΩΜΑ!...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.