#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ισχυρή πρωθυπουργική εμφάνιση
«Πειστική και υπεύθυνη  πρωθυπουργική εμφάνιση Σαμαρά, με όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Έτσι θα συνόψιζα τη ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ.

Ας επιχειρήσουμε να ιχνηλατήσουμε τα πολιτικά συμπεράσματα της ομιλίας του:

Πρώτον, ο κ. Σαμαράς απάντησε στο κάλεσμα των καιρών και της ιστορίας. Και απάντησε με υπεύθυνο λόγο, ρεαλιστικό σχέδιο, εθνικό όραμα και κατάθεση  ψυχής. Ναι εμείς οι Έλληνες μπορούμε.

Δεύτερον, ο κύβος πλέον ερρίφθη. Ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα εκλογών, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο και δεδομένων των κρίσιμων στιγμών που διάγουμε, η χώρα εισέρχεται  σε προεκλογική τροχιά. Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση Παπανδρέου (που θα αποδειχθεί μια αλήστου μνήμης καταστροφική περίοδος) άρχισε ήδη. Το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις  κάλπες, θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μετατραπεί σε πάνδημο αίτημα που θα παρασύρει στο διάβα του την κυβέρνηση του Μνημονίου.

Τρίτον, ο  κ  Σαμαράς παρουσίασε και το κεντρικό μήνυμα με το οποίο θα ξεκινήσει την έφοδο προς την εξουσία. Το,  «Εμείς οι Έλληνες μπορούμε». Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μήνυμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές, προκαλεί πατριωτική ανάταση, απευθύνεται σε όλους, υπογραμμίζει την ταύτιση και την εθνική μας συνείδηση και συλλογικότητα, προσκαλεί σε συμμετοχή και παρακινεί για δράση και συστράτευση.

Τέταρτον, με την ομιλία του, πέραν των οικονομικών αναφορών, που ήταν απαραίτητες λόγω της περίστασης, περιέγραψε  μια ευρύτατη κεντροδεξιά  μεταρρυθμιστική ατζέντα. Και είπε τα πράγματα με το όνομά  τους!  Ενδεικτικά επισημαίνω την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων υπό την εποπτεία της Ακαδημίας, την αναφορά στο άσυλο και τη θρησκεία, την έμφαση στο μεταναστευτικό, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, την Αναθεώρηση του Συντάγματος, με προτάσεις τομές όπως το ασυμβίβαστο του αξιώματος Βουλευτού και υπουργού, την οριοθέτηση της ΑΟΖ, την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας  κ.λ.π. Είναι πρώτη φορά που αρχηγός της Ν.Δ. θέτει τα πράγματα τόσο ξεκάθαρα.

Πέμπτον, έθεσε  τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης. Ζητώντας καθαρή και ισχυρή εντολή. Τονίζοντας εμφατικά ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Περιγράφοντας με μελανά χρώματα τον βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Επίσης, η αναφορά του για διαδραματιζόμενα στη Στατιστική Αρχή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έκτον, επιβεβαίωσε ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της μεγάλης κεντροδεξιάς, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις πλευρές και όλες τις κατευθύνσεις, ξεκαθαρίζοντας το δρόμο που θα ακολουθήσει. Πορεία στην οποία διευκρίνισε ποιοι είναι ευπρόσδεκτοι και ποιοι   δεν έχουν θέση. Παράλληλα προειδοποίησε  το πασοκικό κατεστημένο και τις συντεχνίες, που υπονόμευσαν όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. από τη μεταπολίτευση και μετά. Και χρησιμοποίησε μια σκληρή φράση: «θα είμαστε αμείλικτοι» είπε.

Έβδομον, έδειξε ότι είναι πραγματικός εθνικός ηγέτης. Προσηλωμένος μεν στην Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, έτοιμος να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε εξαθλιώνοντας το λαό, ούτε κυρίως μέσα σ΄ ένα πλαίσιο απαξίωσης της πατρίδα μας. Η Ελλάδα απαιτεί σεβασμό και  χρόνο ευκαιρία  για να βάλλει τάξη στα του οίκου της. Δεν θα γίνει το «κλωτσοσκούφι του κάθε κερδοσκόπου»

Όγδοον, χειρίστηκε αριστοτεχνικά, κατά τη γνώμη μου, το ακανθώδες ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Οι σχέσεις με την Τρόϊκα έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό δυσκολεύει περαιτέρω τα πράγματα. Όμως, ο κ. Σαμαράς διατύπωσε ένα πλαίσιο το οποίο δύσκολα  θα αρνηθούν οι δανειστές μας.

1. Το ακολουθούμενο πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει και είναι λάθος η συνέχισή του. Άρα η αναθεώρηση προκύπτει εκ των πραγμάτων.

2. Δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο απ’ ότι ήδη έχουν δώσει στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

3. Συμφωνεί με τους στόχους (δηλαδή περιορισμό ελλείμματος και χρέους) αλλά διαφωνεί με την πολιτική επίτευξής τους.

4 Ο κ. Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, πριν διατυπώσει το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης, θα λάβει μια σειρά από μέτρα τα οποία αφ’ ενός μεν θα είναι αποκαλυπτικά των προθέσεών του, αφ΄ετέρου θα δείξουν και την αποφασιστικότητά του. Με άλλα λόγια, προτού ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση, θα τους δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό όπλο.

Όμως, όλα αυτά δεν θα ήταν ενδεχομένως τόσο σημαντικά χωρίς αυτό το "κάτι άλλο" που αποτελεί και την μεγάλη δύναμη του κ. Σαμαρά.

Όπως και στο Ζάππειο ΙΙ, που είπε εκείνο το συγκλονιστικό «είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει», έτσι και χθές όταν άρχισε να μιλάει για το όραμά του, η φωνή του ράγισε. Εκεί δεν μιλούσε ο πολιτικός. Μιλούσε ο άνθρωπος. Ο ηγέτης που ανοίγει την ψυχή του. Ενδεχομένως, αυτή να είναι και η μεγαλύτερη δύναμη του κ. Σαμαρά! Ότι δεν διστάζει να συγκινείται δημοσίως και να αποκαλύπτει τις ευαισθησίες τους.  Και η ευαισθησία είναι δύναμη!

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε και πρέπει να ξανασταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να αρχίσουμε απ’ την αρχή, ο κ. Σαμαράς μας έδειξε τον δρόμο! Η πανστρατιά ξεκίνησε.

«Εμείς οι Έλληνες μπορούμε!» Αρκεί να το πιστέψουμε!

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. effie B. avatar
  effie B. 18/09/2011 08:04:51

  Καλημερα Κωστα!
  Αλλη Κυριακη σημερα!
  Με αισιοδοξια, δυναμη, αυτοπεποιθεση, αισιοδοξια!!

  Ναι, Προεδρε, οι Ελληνες μπορουμε.
  Ολοι μαζι μπορουμε, και θα πετυχουμε.
  Δεν κιοτεψαμε ποτε. Ουτε και τωρα.

  Η ωρα της αλλης Ελλαδας ειναι πια εδω!!!!

  • effie B. avatar
   effie B. @ effie B. 18/09/2011 09:59:56

   η διπλη αναφορα στην αισιοδοξια ειναι απολυτα εμφατικη...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ effie B. 18/09/2011 10:03:05

    Καλημέρα Έφη. Τους χαιρετισμούς μου.
    Που χάθηκες;

    • danaos avatar
     danaos @ Strange Attractor 18/09/2011 10:33:38

     Strange,καλημέρα!Δεν έχω λόγια!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ effie B. 18/09/2011 10:50:06

   Καλημέρα Εφη,
   Ναι με αυτοπεποίθηση, δύναμη και αισιοδοξία!

 2. antonismak avatar
  antonismak 18/09/2011 09:06:15

  Η ομιλία του Προέδρου ήταν πολύ καλή. Ας είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα κάνει πράξη όσα λέει-έχει πει.. τίποτα λιγώτερο.
  Καλημέρα και καλή Κυριακή.

  • Panagiotis avatar
   Panagiotis @ antonismak 18/09/2011 10:27:12

   ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ; ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ; ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΒΛΕΠΕ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

   • Chris Theocharis avatar
    Chris Theocharis @ Panagiotis 18/09/2011 11:40:54

    Εγώ άλλα είδα χτες...κυρίως κάποιες φοβισμένες φάτσες στην πρώτη σειρά των "επισήμων". Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

 3. ευτυχια avatar
  ευτυχια 18/09/2011 09:10:12

  Καλημέρα : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...
  Το κλίμα χθές στην υπέροχη ομιλία Σαμαρά ήταν κλίμα 74 και όχι 2004....

 4. Κρης avatar
  Κρης 18/09/2011 09:15:13

  ''αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων υπό την εποπτεία της Ακαδημίας''
  ένα από τα σημαντικότερα, για την ''επανελλήνιση'' που ειχε αναφερθεί
  Και γινεται και πολύ γρήγορα.

  Δεν μπορεί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ο κος Πέτρος Ευθυμίου να
  δηλωνει υπερήφανος ότι άλλαξε 250 σχολικά βιβλία σαν υπουργός
  παιδείας , ( ''εγώ μόνος μου άλλαξα 250 βιβλία '')
  και οι μαθητες της στ' για να μάθουν το πεντάγωνο
  πρεπει να μάθουν το στρατιωτικό κτηριο των ΗΠΑ.
  Η κερήθρα της κυψέλης δεν ηταν ''πολιτικά ορθό '' ;
  ξεφτιλισμένοι

  Περισυ το ''antinews'' είχε ρωτήσει για τους νέους
  και την αρχή μιας νέας εποχής.
  Ελπίζω εφέτος σε μια αντάξια .

  Η ερώτηση .....................
  ''Κύριε Πρόεδρε, ζούμε μία εποχή πλήρους απαξίωσης της πολιτικής από την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους νέους. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με αυτή τη Νέα Δημοκρατία και όσα κουβαλά μαζί της μπορείτε να σηματοδοτήσετε το τέλος της παρακμής και την αρχή μιας νέας εποχής, ειδικά για τους νέους ανθρώπους, όπως είπατε και χθες στην ομιλία σας. ''

  Και η απάντηση ...............
  ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο νέος σήμερα τι ζητάει από εμάς; Ζητάει να είμαστε κοντά του και να μη του πούμε ψέματα. Ο νέος σήμερα τι ζητάει από εμάς; Να μη του δώσουμε και πάλι ελπίδες φρούδες. Να μη βάλουμε τεχνητά τον πήχυ ψηλά, όταν τελικά όλοι θα περάσουμε από κάτω.

  Ο νέος είναι ψαγμένος. Ο νέος ξέρει καλά ακούγοντας τους γονείς του, ότι έχουμε μπει σε ένα κύκλο απαισιοδοξίας. Ο νέος αισθάνεται την ανάγκη, από τη φύση του, να πάει και να δώσει κάπου την ενέργειά του. Και σήμερα πολλοί του υποδεικνύουν το εξωτερικό.

  Εγώ αυτό το οποίο του λέω, είναι ότι πρώτον θα του πω την αλήθεια όσο και αν αυτή πονάει. Θα του πω ότι ναι, πράγματι αυτή τη στιγμή, δεν έχω τα λεφτά που ίσως πίστευα ότι κάποτε θα είχα για να σου δώσω.

  Έχω, όμως, τη δυνατότητα να μην μπει στο περιθώριο. Γνωρίζω από τον κ. Ψωμιάδη ότι πέρσι δόθηκαν 20 εκατομμύρια για τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και φέτος δόθηκαν 2.

  Δεν μπορώ εγώ να του πω ότι θα του δώσω 40. Πρέπει, όμως, να του πω ότι γνωρίζω το πρόβλημά σου. Το ζω μαζί σου. Το αναπνέω μαζί σου. Με ενοχλεί όσο και εσένα και κάνω ό,τι μπορώ.

  Δηλαδή, με άλλα λόγια το πρώτο είναι να του κεντρίσω με διάθεση αλήθειας όμως, όχι ηθοποιίστικα, το φιλότιμό του και να του πω ότι είμαστε μαζί, πλέουμε μαζί. Και δεύτερον να του δώσω ένα σχέδιο.

  Μου έχει κάνει κατάπληξη, αλλά θα σας πω ότι για το σχέδιο του Ιουλίου που δώσαμε για την έξοδο από τη κρίση, πήραμε στο ίντερνετ εκατοντάδες μηνύματα από νέα παιδιά.

  Πολλοί έκαναν αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση, να μας πούνε, τον πολλαπλασιαστή ή τον επιταχυντή τάδε, που έχετε βάλει εκεί, γιατί τον έχετε βάλει έτσι και δεν είναι λιγότερο 1,5 αντί 1,2. Τέτοιου είδους επιστολές από άτομα με αγωνία.

  Αυτό είναι το σημαντικό. Ότι το κύτταρο το νευρικό του νέου θέλει να είσαι και εσύ μέσα στα πράγματα. Να του λες την πραγματικότητα και να τη συνδιαμορφώνεις μαζί του, ακούγοντάς τον. Και να μην υπάρχει ο κυνισμός του εύκολου ψέματος.

  Αυτό πια το έχει εξοστρακίσει από μέσα του ο νέος. Όσο και να θέλει και ο τελευταίος βουλευτής υποψήφιος να βγει και να αποθεώνει τη γνωστή ξύλινη γλώσσα, ο νέος τον καταλαβαίνει και παίρνει φόρα και φεύγει πριν εμφανιστεί καν.

  Χρειάζεται, λοιπόν, σκληρή αλήθεια που βγάζει και αίμα, να έχει γωνίες, να θίγει συμφέροντα. Αλλά τουλάχιστον να του το πεις. Να ξέρει ότι δεν του λες ψέματα. Θεωρώ ότι αυτό είναι το κορυφαίο. Και από εκεί και πέρα, να μην υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία τα βλέπει και τα καταλαβαίνει.

  Νέος υπουργός είναι ο κος Λοβέρδος και συμπαθής. Ε, είναι δυνατόν να πω εγώ στο νέο το παιδί ότι έχεις βάλει έναν υπουργό επάνω ο οποίος ήταν υποχρεωμένος από τις νέες αρμοδιότητές του να κυνηγάει και τους χούλιγκαν στα γήπεδα και τις γάζες στα νοσοκομεία και τον φούρναρη για τα θέματα διατροφής; Με 3 αρμοδιότητες;

  Πώς να το πείσω εγώ το νέο το παιδί; Ποιον δουλεύουνε; Αυτά έπρεπε να τελειώσουν. Σε μια εποχή που τα πάντα μικραίνουν λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν μπορείς να δημιουργείς τέτοιες προσδοκίες, ούτε τέτοια σχήματα, τα οποία δεν τα καταλαβαίνει καν κανείς.

  Άρα, το βασικό για εμένα ζήτημα είναι να είσαι κοντά. Να λες την αλήθεια και να μην φοβάσαι το διάλογο μαζί του.

 5. pargabill avatar
  pargabill 18/09/2011 09:32:31

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ .
  Φ Υ Λ Α Κ Η ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Η΄ΟΧΙ , ΓΙΑ ΝΑΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ Γ..........Ε 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 60 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

 6. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/09/2011 09:34:42

  Κώστα καλημέρα.
  Περιττεύει να πώ πως συμφωνώ μαζί σου.
  Μία λέξη μόνο: ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ

  • τάσος avatar
   τάσος @ Νίκος Αργεάδης 18/09/2011 12:28:10

   ευπατρίδης είναι πάντως ο ευγενής, ο αριστοκράτης. ο σαμαράς είναι βέβαια ευπατρίδης.

 7. Xartografos avatar
  Xartografos 18/09/2011 09:39:22

  Ήταν μεστός. Μου άρεσε ακόμη και το λίγο τρακ που είχε, μια χροια υποτονικότητας στη φωνή, μια επίμονη φαγούρα κάτω απ΄τα γυαλιά, δηλώνει αίσθηση ευθύνης, αντιλαμβάνεται πως φτάνει η ώρα να πάρει το τιμόνι. Κοίταζε εγκάρδια στο βάθος, αποφασιστικά δεν ξεχνούσε τις πρώτες γραμμές καθημένων, και τελικά τήρησε τη ρητορική τέχνη : να καταλήγεις χτενίζοντας από μπρος προς το κέντρο του κοινού. Δείχνει έτοιμος, πειστικότερος από πριν, ωριμότερος.
  Εκεί που όλοι τον περιμένουμε στη γωνία είναι η επιλογή στελεχών. Διότι είδα κάτι φάτσες-μούμιες από κάτω, κάτι μούρες μουχλιάρες, α... παπαπα!

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 18/09/2011 09:49:40

  Το έγραψα και χθες.Μίλησε σαν πρωθυπουργός.Η ομιλία του ήταν ΑΝΤΑΞΙΑ της κρισιμότητας των καιρών και,πάνω απ'όλα,τα λόγια του ΑΓΓΙΞΑΝ τις καρδιές των Ελλήνων.Ο λόγος του ήταν ξεκάθαρος και κρυστάλλινος.Αναμένουμε την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη ΔΕΘ με τη συνέντευξη Τύπου.

 9. kakofonix avatar
  kakofonix 18/09/2011 10:05:57

  Καλημέρα Κώστα,

  Ο κύβος ερρίφθη,
  Να είμαστε όλοι έτοιμοι!

 10. alakran avatar
  alakran 18/09/2011 10:17:57

  Θυμάμαι καλά την πολύ καλή συνέντευξη τύπου που έκανε πέρυσι.
  Σε 3 ώρες περίπου τα παπαγαλάκια του συστήματος Πασόκ-Δ.Ν.Τ θα τα βρουν μπαστούνια!
  Το Antinews θα απευθύνει ερώτηση?Ελπίζω πως ναι.
  Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους.

 11. danaos avatar
  danaos 18/09/2011 10:31:26

  Καλημέρα Κώστα,χθες ανησύχησα και το ξέρεις.Τις πασοκιές φοβήθηκα.Σήμερα είμαι μια χαρά!Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!Εμπρός!!!Ο επιθανάτιος ρόγχος τους άρχισε να ακούγεται όλο και δυνατότερα!!!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 18/09/2011 10:45:48

   Να κλωτσήσει και κάποιος το σκαμνί να τελειώνουμε.

   Καλημέρα

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2011 10:47:43

    αποφασισμένο σε βλέπω σήμερα!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2011 10:55:37

    Εμ δεν αντέχεται άλλο αυτή η φαρσοκωμωδία.
    Είδες σήμερα ότι οι μεγαλοεκδόται πιέζουν για συγκυβέρνηση? Για το καλό του τόπου πάντα!

   • ΕΛΛΑΣ avatar
    ΕΛΛΑΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2011 11:01:15

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ danaos 18/09/2011 10:48:49

   Δαναέ,
   στήνουν την πιο μαύρη παράσταση, αλλά νομίζω πως δεν πείθουν πλέον.

 12. nick avatar
  nick 18/09/2011 10:41:21

  Ολόκληρη η εκπληκτική ομιλία Σαμαρά:

  http://www.youtube.com/watch?v=RlKLOYXk0m0

 13. ''κόρη δαναού'' 18/09/2011 10:52:37

  Οι Νέοι Κύριε Φαίλτορα Έχουμε Πάρει Φόρα Και Η Κλωτσιά Θα Είναι Πολύ Δυνατή Στο Σκαμνί! Δε Θ' Απομείνει Κομμάτι!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ''κόρη δαναού'' 18/09/2011 11:38:00

   Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις! Τις θυμάστε? Από εκεί ξεκίνησε τη στδιοδρομία του ο Μπεν Τεν.

   Χαίρομαι που η νεολαία πέρνει την κατάσταση στα χέρια της. Μόνο να προσέχετε αγαπητή μου το Ροδινό και τον Strange γιατί ως νεότεροι, είναι ασυγκράτητοι!..

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2011 11:42:31

    Tι ρωτάς και εσύ ρε Γιάννη!
    Η κόρη του Δαναού δεν είχε γεννηθεί ακόμα.
    Ο Δαναός κυκλοφορούσε ως ..χίπης.
    Και ο Strange, εξ αιτίας γήρατος βαθέως, δεν θυμάται τίποτα πλέον!

    • ''κόρη δαναού'' @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 12:53:37

     Σας πληροφορώ ότι τον Strange τον γνώρισα από κοντά και είναι ένας συμπαθέστατος γεροντάκος.. Εσάς κ. Φαίλτορα σας γνωρίζω απ' το blog σας!
     Τον κ. Ροδινό τον γνωρίζω απ' τις σημειώσεις που κρατούσε ο χίπης father.. Επομένως η γνώση με κάνει να μην κινδυνεύω !!! Την καλημέρα μου!

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ ''κόρη δαναού'' 18/09/2011 12:59:44

      Aκου "συμπαθέστατος γεροντάκος"!!!
      Strange, σε αποτέλειωσε με δυο λέξεις!!!
      Καλά λένε: Μ' 'οποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!!!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 13:14:02

      Ο οποίος δάσκαλος, παρουσιάζει αστάθεια στα πόδια του..γι' αυτό κι αγόρασε ένα τραπεζάκι με ροδάκια ώστε να μη σηκώνεται από τον καναπέ..είμαι βέβαιη ότι αυτή τη στιγμή, ρουφάει τη σουπίτσα του και βλέπει τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου....

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 14:01:34

      Ωχ, εδώ διαβλέπω οργανωμένο σχέδιο ...απόσυρσης του Δαναού!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 16:57:39

      Η τελευταία φορά που ήμουν ενεργός πολιτικά ήταν επί Παπάγου.
      Μόλις είχα συνταξιοδοτηθεί και είχα ελεύθερο χρόνο.
      Από κει και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα.
      Τόπο στα νιάτα λέω.

     • danaos avatar
      danaos @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 17:08:35

      Ένα χαμομηλάκι, ένα τίλιο θα πάρετε;Με κουλουράκι βεβαίως!

     • juliet avatar
      juliet @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 18:08:46

      Το κουλουράκι έχει τουλάχιστο σουσάμι ή και αυτό σκέτο.........

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 18/09/2011 11:07:39

  Κώστα Καλημέρα

  Το σημαντικό ειναι ότι ο Σαμαράς έχει βρει την περπατησιά του και είναι μπροστά από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

  Κοιτώντας τα πρωτοσέλιδα Θέματος, Βήματος και πως ξέκοψε χθες ο Σαμαράς τα σενάρια συγκυβέρνησης αποδεικνύεται ότι τους διαβάζει πολύ εύκολα και άρα τους έχει πάρει τον αέρα.

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 18/09/2011 11:20:14

  Ωχ!
  Διαβλέπω μια προσπάθεια ....απόσυρσης του Δαναού;
  Ανέλαβαν ....ρόλο οι Νέες Δυνάμεις;

 16. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 18/09/2011 11:40:12

  Όποτε μιλάει ο Σαμαράς γεννιέται η αισιοδοξία στις ψυχές των Ελλήνων και αμέσως μετά έρχεται από την πλευρά των δοσίλογων η καταστροφολογία, ο πανικός, η κατάθλιψη.
  Οι συγκρίσεις λοιπόν είναι αναπόφευκτες και σίγουρα λειτουργούν εις βάρος τους.
  Επίσης, από χτες ο Καρατζαφέρης θα πρέπει να κατάλαβε πως δε θα βρίσκεται στην επόμενη βουλή.
  Το έτερο εξαπτέρυγο αυτοκτόνησε από μόνο του εδώ και καιρό.

  • juliet avatar
   juliet @ ΓΙΑΝΝΑ 18/09/2011 12:19:48

   Αστο τον θα κάνει λογ/σμό τι θα δώσει στον Μπένυ με τόσα ακίνητα που διαθέτει........αφού τ' όνειρο τελείωσε, της συγκυβέρνησης ,είπε να δει τι θα γίνει με τα χαράτσια της ΔΕΗ.

 17. φωνη avatar
  φωνη 18/09/2011 12:28:13

  Ο Σαμαράς χθες μίλησε σαν ηγέτης των Ελλήνων. Αναπόφευκτα κάνω τη σύγκριση με τον Πρωθυπουργό και την εικόνα της κυβέρνησης, η διαφορά τους είναι συντριπτική. Δεν μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση αυτή τη σύγκριση, τους διαλύει, τους εκμηδενίζει, τους αφανίζει,δείχνουν νάνοι μπροστά του.

  Πώς να αναμετρηθούν μαζί του; Να αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα; Η εθνική περηφάνεια με την δουλοπρέπεια ; Το θάρρος με το θράσος; Η λογική με την παράνοια; Η ανιδιοτέλεια με την ιδιοτέλεια; Η ικανότητα με την ανικανότητα; Το όραμα με το παραλήρημα; Η αισιοδοξία με την κατάθλιψη; Η δύναμη με την αδυναμία; Ο σεβασμός με τον εκβιασμό; Η ανάσα με την ασφυξία; Η μεγαλοψυχία με την μικροπρέπεια;Η ελευθερία με την τρομοκρατία; Η ελπίδα με το φόβο; Το μέλλον με το παρελθόν; Το φως με το σκοτάδι; Η ζωή με τον θάνατο;

  Ο δικαιωματικός ηγέτης. Ο φυσικός μας ηγέτης. Ο Σαμαράς. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αυτός είναι.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ φωνη 18/09/2011 17:26:22

   Τα είπες όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. arslonga avatar
  arslonga 18/09/2011 12:28:23

  «Εμείς οι Έλληνες μπορούμε!»

  Παρών!

 19. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 18/09/2011 12:45:23

  Αγαλλίασε η ψυχή μας, ευφράνθηκε η σκέψη μας, καταλάγιασε η αγωνία μας..είναι αυτό το ''κάτι άλλο'' που γράφετε κ. Ροδινέ!

 20. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 18/09/2011 12:53:45

  Χαίρετε κύριε Ροδινέ,
  Καλύπτετε σε βάθος και με πληρότητα την ουσία της ομιλίας, αλλά και της παρουσίας, του Αντώνη Σαμαρά. (Σας διαβάζω εδώ και μήνες και ταυτίζομαι με τις σκέψεις σας, έχω αρχίσει να νιώθω άβολα… μήπως σας παραφορτώνω με επαίνους-δεν θα το ξανακάνω.)
  Πέρα από την ουσία και το περιεχόμενο των λόγων του κ. Σαμαρά, ο ίδιος αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, τόσο από το βήμα, όσο και από κοντά, όταν τον κοιτάς στα μάτια και του σφίγγεις το χέρι. Είναι αυθεντικός! Και έχει μια εγρήγορση, μια ταχύτητα στη σκέψη που ανασταίνει τους προβληματισμένους, τους απογοητευμένους, ακόμη και τους παραιτημένους πιστεύω.
  Το «Εμείς οι Έλληνες μπορούμε» (δάνειο, όπως γνωρίζετε… B.O.: «Yes, we can”) συνεχώς και δυναμικά επαναλαμβανόμενο, ως το απόσταγμα της ανάγκης ενεργοποίησης και ένταξης των αποθεμάτων των Ελλήνων σε μια συνολική επανεκκίνηση, μπορεί να πάρει την δυναμική χιονοστιβάδας με αποτέλεσμα την καθαρή αυτοδυναμία.
  Την δυναμική αυτή ίσως προσπαθήσει να ακυρώσει το ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο για την δημιουργία της χιονοστιβάδας Σαμαρά, δηλαδή πηγαίνοντας σύντομα σε εκλογές. Δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς, αλλά είναι ικανοί για όλα, εθισμένοι στους εκβιασμούς. Δεν διεκδικώ χαρίσματα προφήτη, απλά σκέφτομαι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ StarPowerNone 18/09/2011 17:34:02

   SPN,
   μεταξύ φίλων οι έπαινοι περιττεύουν.

 21. blue nile avatar
  blue nile 18/09/2011 13:00:10

  Ποτέ πριν, τουλάχιστον όσο εγώ θυμάμαι, δεν υπήρξε τόσο ελληνικός ο λόγος ενός μελλοντικού πρωθυπουργού.
  1ον Ο ορθός λόγος του που κοιτάζει βλοσυρός και αμείλικτος την κρύα αλήθεια και την λέει στην κοινότητα των συμπολιτών του. Χωρίς να επιχειρεί να ωραιοποιήσει ή να εξωραίσει την πραγματικότητα αλλά παραμένοντας ωμός, δύσπεπτος χωρίς μπουρμπουλήθρες ιδεολογημάτων και πράσινα άλογα.
  Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και ΔΕΝ υπήρχαν και είναι ανηφορικός και μακρύς ο δρόμος που πρέπει να ανεβούμε. Έτσι είναι Αντώνη.
  2) Για πρώτη φορά μελλοντικός πρωθυπουργός έδειξε να υπολογίζει τόσο πολύ και να θέλει να στηρίξει εκπαιδευτικές μεταρυθμίσεις που να λαμβάνουν υπ'όψιν τους τη μέγιστη παρακαταθήκη που μας άφησε η γενιά του '30. Η γενιά δηλαδή που μελέτησε τις μέχρι τότε περιόδους του ψευδώνυμου Βυζαντίου και της τουρκοκρατίας, απαγορευμένους περιόδους από την φραγκολεβαντίνικη σχολή σκέψης που ήθελε το νεοελληνικό κράτος να είναι απευθείας απόγονος της αρχαίας Ελλάδα, λες και η ελληνικότητα να είναι μηχανή που ταξιδεύει στον χρόνο και να παραδίδεται χωρίς συνέχεια σε μεταγενέστερες γενεές. Και εκείνη η μελέτη ανέδειξε τα ιλιγγιώδη επιτεύγματα πολιτισμού που συνέβησαν εδώ είτε στα πλαίσια της αυτοκρατορικής αίγλης της Νέας Ρώμης είτε μέσα στην σκοτεινή σκλαβιά.
  3) Ελληνικός λόγος που δεν είναι όμως περιχαρακωμένος και αποξενωμένος, που δεν περιορίζεται στο παρελθόν του όσο μεγαλειώδες κι αν ήταν. Αναφορά στον Βίσμαρκ, αναφορές στα επιτεύγματα που λαοί άλλων σύγχρονων προηγμένων κοινωνιών έχουν καταφέρει και μπορούν να εφαρμοστούν και εδώ βοηθώντας τους εθνικούς στόχους.
  4) Γι’ αυτό, καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες…

  Όλους!

  Και τον καθένα ξεχωριστά!

  Ο Σαμαράς με την τελευταία του φράση απευθύνεται σε ένα σύνολο πολιτών αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Το κοινό προς το οποίο αγορεύει είναι μια κοινωνία ξεχωριστών πολιτών δεν είναι ένα τσούρμο μια αγελαία μάζα.
  Για να βγούμε από την κρίση και την προϊούσα παρακμή, για να κερδίσουμε το αύριο, για να συνεχίσουμε την τρισχιλιόχρονη πορεία μας χρειαζόμαστε να αγωνιστούμε όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά με όπλο τις αρετές της φυλής μας και σεβασμό στο Όλον.
  Ναι εμείς οι Έλληνες μπορούμε.
  Και ας είμαστε παραζαλισμένοι από την μεταπολιτευτική σαπουνόπερα με κερασάκι σε πικρή τούρτα την τελευταία απεχθής διετία.
  Με την βοήθεια του Μεγαλοδύναμου θα συνεχίσουμε, γιατί αν δεν συνεχίσουμε θα λήξουμε.

  Μαζί σου Αντώνη.

 22. antanistimi avatar
  antanistimi 18/09/2011 13:07:19

  Δεν ξερω τι,αλλα οι εκλογες τουλαχιστον θα δωσουν μια ελπιδα.Κι αυτο γιατι οσο περνα ο καιρος βλεπω οτι ειμαστε τα θυματα μιας θα ελεγα επιλεκτικης και κατευθυνομενης υφεσης η οποια στερει απο την Ελλαδα οποιαδηποτε μορφη αναπτυξιακης αντιδρασης.Παρτε παραδειγμα το ΕΣΠΑ το οποιο βολοδερνει και πιστευω καποιοι δεν αφηνουν να ``πεσει΄΄στην αγορα, ετσι ωστε η υφεση,η ανεργια και το κακο κλιμα να φουντωνουν.
  Εξω καποιοι λενε τα εξης:

  From Peter Tchir of TF Market Advisors

  Is September 20 Greek Default Day?

  If Greece is going to default, September 20th seems to be as good a day as any. Actually, it is far better than most to be GD-Day.

  Two big bonds, the 4.5% of 2037 and the 4.6% of 2040 both have coupon payments due that day, totalling 769 Million Euro. So if the IMF wanted to avoid letting another billion euro go down the drain, September 20th would be a good day to do it. The IMF seems to have delayed approving another tranche for now, so Greece must already have the money for this payment?

  The Fed Scheduled their meeting for 2 days. It now starts on September 20th. Maybe a co-incidence, but what better way to be prepared for new emergency policies?

  CDS "rolls" on the 20th. On the 21st, all Sept 2011 CDS will have expired. My guess is that banks own more protection than they sold to the September 20th date, so defaulting while those contracts are still valid would be a net benefit to the banking system. As a whole, triggering CDS will likely benefit banks as I can find banks that say they own protection against positions, but find more hedge funds are uninvolved or have sold protection to fund shorts in other sovereigns.

  We just finished the big finance minister meeting. They can all return home, brief their staff and be prepared for Tuesday. Prior to D-Day there were lots of last minute preparations to make sure everyone was on the same page and as prepared as possible. Why not before GD-Day?

  Papandreou cancelled a trip to the U.S. And Venizelos mentioned that Papandreou had to be in Athens for "Initiatives". If you ever wanted some hand holding from your leader, it would be at a time of default. He would have to be in country to calm things and mention all the deals he put in place last week on the conference call.

  None of the headlines from Poland or comments from the IMF seem particularly positive. I can't even find the customary all is good, we are working together, this was a time of great progress, boiler plate statement having been released. Maybe they are waiting for Monday to let the world in on all the joyous progress. I suspect they are more likely to wait on bad news than good news. They have often tried to control bad news over the weekend. Maybe they have decided it would be better to deal with it real time.

  There is still a chance we see some bold new initiative or plan, but as I wrote last week, every step and virtually every comment made, for the past 8 days, is consistent with preparing for a default

  Θα πρεπει ομως να γνωριζουν οτι ΕΛΛΑΔΑ θα υπαρχει και αυριο και σε μια βδομαδα και του χρονου και μετα απο εκατο χιλιαδες χρονια.
  Ο κ.Βενιζελος θελοντας να εχει καλυμενα τα νωτα του καλει τον κ.Παπανδρεου
  να παρει καποια θεση ισως ακραια αυτη την εβδομαδα.Ισως ο Πρωθυπουργος να πει Ελληνες, να τα μετρα σκληρα και ασηκωτα παμε σε εκλογες να με ριξετε να μην σκασει σε μενα το πυροτεχνημα.

 23. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 18/09/2011 13:12:22

  ενα αρνητικό και μόνο,
  πλήν της Γεωργίας (άντε και του Καραμανλή) η πρώτη σειρά των καθημένων μόνο μελαγχολία προκαλούσε.
  Το υπόλοιπο ακροατήριο έμοιαζε με κομματικές ύαινες έτοιμες να εφορμήσουν στον ταβλά της εξουσίας.
  Ευτυχώς δεν γνωρίζουν τον πρόεδρο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ δημητρης μαλαμουλης 18/09/2011 17:36:11

   Ηταν και αυτός ο Τασούλας που χασμουριόταν συνέχεια...

   • juliet avatar
    juliet @ Κώστας Ροδινός 18/09/2011 18:15:10

    και κάποια στιγμή ο φακός έπεσε στη Γιαννάκου ,ο δικός χασμουριότανε;η δική μου κοιμότανε.

 24. Ιξίων avatar
  Ιξίων 18/09/2011 14:00:13

  Με συγκίνησε και με έπεισε. Άκουσα τις λέξεις Παιδεία, Έθνος, Έλληνες Μπορούμε, Θεός, από το στόμα Έλληνα πατριώτη. Άκουσα τη σύζυγό μου να λέει στο γιό μου : Βλέπεις υπάρχει ελπίδα... Μαζί σου Πρόεδρε.

 25. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/09/2011 14:29:25

  Και τώρα όλοι μαζί να τον προστατέψουμε από τα χτυπήματα κ.Ροδινέ και φίλοι.

  Να μη ξαναμασήσει κανείς προπαγάνδες και όλοι να συγκεντρωθούμε στο να σωθεί η χώρα μας.
  Το μικροπολιτικό κουτσομπολιό της μεταπολίτευσης με τους τελειωμένους, ψεύτες, ανήθικους και άχρηστους (παντού) να μην επιτρέψουμε να ξαναεπικρατήσει. Όσο μπορεί ο καθένας μας να ανοίξει δρόμο στο Σαμαρά να κάνει τη δουλειά του!

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ victoria (true) 18/09/2011 14:46:38

   Α ξ ι ο κρατία και οι φαύλοι θα φυλλοροούν με απίστευτη ταχύτητα.

   Μην μασάτε στην ΚΑΘΕ κακόβουλη/εχθρική/μικρόνοα σκέψη. Να επιβληθεί η π ο ι ό τη τα. Να εθιστούμε ξανά στην ποιότητα τα άλλα θα ακολουθήσουν νομοτελειακά!

   Είμαι 40 δεν έχω ψηφίσει ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
   Είναι η πρώτη φορά που νοιώθω/βλέπω πως κάποιος είναι αληθινός, όχι κάλπικος και αγαπάει πραγματικά την Ελλάδα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ victoria (true) 18/09/2011 17:36:49

   τα χτυπήματα σε κάνουν πιο δυνατό

 26. Anatoli avatar
  Anatoli 18/09/2011 14:58:23

  Στο τέλος της ομιλίας η καρδιά μου φτερούγιζε και οι κρουνοί των ματιών μου έτρεχαν ασταμάτητα....υπάρχει Ελπίδα!!!πρώτα και πάνω από όλα με την βοήθεια του Θεού μας....!!!

 27. papado avatar
  papado 18/09/2011 15:47:41

  Με έπεισε [σχεδόν]ο Αντώνης Σαμαράς....με έπεισε γιατί έχει εμπεριστατωμένη και αναλυτική άποψη για τα οικονομικά θέματα χωρίς μπαρουφολογίες και ανόητα θεωρητικά σχήματα...και με συγκίνησε γιατι άκουσα τις λέξεις έθνος ,φυλή, ράτσα,καλεί τους νέους να μείνουν στην Ελλάδα για να αγωνιστούν και να μην φύγουν απο την πατρίδα.
  Σοβαρότητα υπευθυνότητα και αλήθεια στο βλέμμα του που είναι καθαρό...η γλώσσα του σώματος λέει πολλά...
  Υ.Γ Ό

 28. Apatsi avatar
  Apatsi 18/09/2011 16:27:56

  Όπως είπε ο Πρόεδρος, από αλλαγές τις οποίες δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν, θα έρθει και η πρώτη ανάσα για τα νοικοκυριά.
  Πχ. Αλλάζοντας τα βιβλία. Όντος ενάντιος στον θεσμό των φροντιστηρίων όπως έχει καταντήσει σήμερα στην Ελλάδα (κύκλωμα παραπαιδείας), προσπάθησα να βοηθήσω την κόρη μου (β΄γυμνασίου) σε κάποια μαθήματα. Ιστορίας, φυσικής, μαθηματικών. Με έκπληξή μου διεπίστωσα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΜΕ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΈΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ.
  Εκτίμησα ότι αυτό μόνο με προσπάθεια μπορεί να γίνει. Δηλαδή <>. Πώς αλλοιώς θα ζήσουν (θα καλοζήσουν ) όλοι οι αδιόριστοι.
  Ένα καλογραμμένο βιβλίο λοιπόν,
  1. Θα αναβαθμήσει ΣΙΓΟΥΡΑ το επίπεδο των σπουδών, αφού οι μαθητές θα ενσκύψουν με περισότερη αγάπη πάνω στο βιβλίο.
  2. Θα συμβάλλει στην μείωση της ανάγκης για φροντιστηριακή προετοιμασία, άρα στην οικονομική ανάσα των οικογενειών.
  3. Οι μαθητές της περιφερείας που στερούνται αυτή τη στιγμή το επίπεδο των φροντιστηριακών μαθημάτων των κέντρων με μεγάλο πληθυσμό και οικονομική επιφάνεια θα επανέλθουν σε ίση μοίρα με αυτούς.
  Περιμένω λοιπόν αυτή την υπόσχεση να υλοποιηθεί και είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ελληνική οικογένεια σαν πολλαπλασιαστής εισοδήματος κι όχι σαν μιά απλή οικονομική ανάσα.

 29. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 18/09/2011 17:05:40

  ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑς ΕΛΠΙΔΑ

 30. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 18/09/2011 18:35:00

  Κύριε Ροδινέ , καλησπέρα. Σωστό και πλήρες το άρθρο σας. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη αξία για μένα , είναι όταν κάποιος μιλάει για το όραμα που έχει. Ο τρόπος με τον οποίο αλλάζει ο τόνος της φωνής και γλυκαίνει το βλέμμα. Που δεν διστάζει να δείξει την αγάπη του και την πίστη του γι'αυτό. Και αυτό είναι που αγγίζει τη ψυχή και σε παίρνει μαζί , σε σηκώνει από την μιζέρια ,την ισοπέδωση ,τον κυνισμό. Αυτή είναι η δύναμη που σε κάνει ν'αντέχεις όταν βρεθείς μόνος . Ολα αυτά είναι ο Α.Σ. Και για όλα αυτά , εγώ είμαι μαζί του.

 31. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 18/09/2011 21:06:44

  ΠΑΜΕ ΓΕΡΑΑΑΑΑΑΑ
  ΜΕ ΣΑΜΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΠΡΟΣΤΑΑΑΑΑΑ

 32. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 19/09/2011 09:05:05

  Φανταστείτε πώς θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν στη θέση του Σαμαρά βρισκόταν η κόρη του μπαμπά - Δρακουμέλ : θα κοντράριζαν οι δύο μαριονέτες για το ποιος θα φανεί πιο δουλικός και καλός διαχειριστής απέναντι στη Τρόϊκα.
  Θα έβγαιναν ενισχυμένα τα κόμματα της αριστεράς και έτσι καταλαβαίνει κανείς και τον δικό τους πόνο με τις ανακοινώσεις που έβγαλαν σχετικά με την ομιλία του ΑΣ.

 33. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 19/09/2011 10:38:47

  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΟΥ,ΒΑΖΩ ΠΛΑΤΗ ΩΣΤΕ
  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!!!!!!!

 34. tpe avatar
  tpe 19/09/2011 14:15:28

  Δεν θέλω να χαλάσω την ατμόσφαιρα που έφτιαξε ο ΑΣ μετά το ΣΚ (@factorx: Δίκιο είχες!!!), αλλά θα την κάνω την "κακή" ερώτηση:
  Επειδή το πασοκιστάν δεν θα θελήσει να σκάσει η στάση πληρωμών πάνω του, ο ΑΣ έχει κάποιο σχέδιο; Γιατί τη βλέπω (και διαβάζω) τη δουλειά. Ήδη τα λαμόγια σκέφτονται πως θα γλιτώσουν από το πικρό ποτήρι... Ο ΑΣ έχει κάτι στο μυαλό του; Το έχει επεξεργαστεί; Το έχει επικοινωνήσει εκεί που πρέπει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.