#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2012 19:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θράκη S.O.S.Εδώ και πολλά χρόνια επιχειρείται μία απόπειρα αποκάλυψης του Θρακικού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος που όσο το επίσημο κράτος  αποφεύγει, τόσο αυτό γιγαντώνεται και απειλεί την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής και όχι μόνο. Κατά καιρούς ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές γεωπολιτικής, διπλωμάτες και ιστορικοί έχουν προσπαθήσει να αναδείξουν το μέγεθος του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος, που λέγεται Θράκη και ενίοτε χαρακτηρίζονται από την αυτοαποκαλούμενη «προοδευτική φράξια» γραφικοί. Η Θράκη αποτελεί ένα ευνοημένο γεωγραφικά και ιστορικά μέρος, το οποίο αντί να είναι φορέας ανάπτυξης, έχει περιέλθει εδώ και καιρό σε ένα καθεστώς υπανάπτυξης, η οποία συνίσταται στην αδιαφορία του ελληνικού κράτους και υποστηρίζεται μεθοδικά από τη δράση του τουρκικού προξενείο.

Οι φόβοι όλων είχαν σημείο σύγκλισης το ενδεχόμενο μίας μικρής «επανάστασης» (σε πολιτικά πλαίσια ενισχυμένη από την διπλωματία της Άγκυρας) και συνεπαγόμενης αίτησης ανεξαρτησίας. Αργότερα, άρχισε να συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο Κοσοβοποίησης της Θράκης, αφού πληρούσε τα κριτήρια σύμφωνα με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Πέραν της συστηματικής μεθόδευσης, που έχει την αφετηρία της στη Συνθήκη της Λωζάννης ακόμη, το κομβικό σημείο ήταν η «τουρκοποίηση» του πομακικού πληθυσμού.

Στη Θράκη αυτή την στιγμή ζουν περίπου 40.000 Πομάκοι οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, αλλά ουδεμία σχέση φέρουν με το Τουρκικό έθνος. Οι Πομάκοι δε μπόρεσαν ποτέ ν’ αναδείξουν την ιδιαίτερη πολιτιστική τους ταυτότητα και υπέστησαν την «τουρκοποίησή» τους μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας, ένα φαινόμενο που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως! Όταν έγινε γνωστό πως το πρόβλημα που ουσιαστικά αντιμετώπιζε η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων ήταν η πολυγλωσσία (οι περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι Πομάκοι και μιλούσαν τρεις γλώσσες: την μητρική Πομακική, την Τουρκική και την Ελληνική) στην οποία αναγκάζονταν οι μαθητές να ζούνε, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για να δοθεί κάποια λύση στο φυσιολογικό πρόβλημα να μιλάς την μητρική σου γλώσσα, να διδάσκεσαι στην Ελληνική και υποχρεωτικά -και τελείως αναίτια- στην Τουρκική.Έτσι λοιπόν, μέσα από τα καλοπληρωμένα αυτά ειδικά ερευνητικά προγράμματα, εμφανίστηκε κάποια κυρία Δραγώνα, η οποία τελικά κατέθεσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, το οποίο με τη σειρά του απεφάνθη πως η εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων θα γίνεται σε δύο γλώσσες (Ελληνικά και Τουρκικά), εξαφανίζοντας -κυριολεκτικά- από τον γλωσσολογικό χάρτη την Πομακική γλώσσα και παραδίδοντας ουσιαστικά τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας! Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη στο τέλος του 2010, και θεωρείται μοναδικό στην παγκόσμια κοινότητα, αφού ένα Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να εξαλείψει την ιστορία, τον πολιτισμό, την γενικότερη κουλτούρα και την γλώσσα μίας πληθυσμιακής ομάδας, εντάσσοντάς την εθνολογικά μέσα σε μία άλλη υποδεέστερη αριθμητικά τοπική πληθυσμιακή ομάδα. Και το κριτήριο της ανώμαλης αυτής συγχώνευσης ήταν το θρήσκευμα, που ενώ αποτελεί ευαίσθητο μη δημοσιοποιήσιμο προσωπικό δεδομένο, γίνεται ισοπεδωτικό εθνολογικό κριτήριο. Και ταυτόχρονα η πίεση που ασκεί το τουρκικό προξενείο μέσα από προπαγανδιστικές και παράτυπες ενέργειες προς την κατεύθυνση της «αφομοίωσης» των μειονοτήτων και κυρίως των Πομάκων είναι αφόρητη, μεθοδευμένη και διαρκής, ενώ κινείται σε όλες τις γραμμές.

Με ποια λογική συνέβη αυτό; Ίσως με την λογική της κυρίας Δραγώνα, ίσως με την λογική της κυρίας Διαμαντοπούλου, ίσως με την λογική της Άγκυρας και των φερέφωνων (βλ. Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης) που διατηρεί εντός της Ελληνικής Θράκης. Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης  κατάφεραν να αλωθούν από την Τουρκική γλώσσα, ενώ σοβαρές πιέσεις πλέον δέχεται και η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία (δίγλωσσα), ενώ ήδη άρχισαν οι «φωνές» από τους γνωστούς κύκλους τουρκοφρόνων της Θράκης, που θέλουν τουρκικό Πανεπιστήμιο. Να θυμηθούμε δε ότι στον πόλεμο του Κοσόβου, ένα χρόνο πριν είχε ιδρυθεί το πρώτο αλβανόφωνο πανεπιστήμιο στο Κόσοβο…

Δυστυχώς, είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα μας στερήσουν ως χώρα το αναφαίρετο δικαίωμα να ονομάζουμε την Θράκη αμιγώς Ελληνική και περιοχή υπό πλήρη Ελληνική κυριαρχία. Και πως θα γίνει αυτό; Με την επίκαιρη, λόγω οικονομικής κρίσης, φάκα που ονομάζεται Ειδική Οικονομική Ζώνη. Η Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) είναι μια γεωγραφική περιοχή που έχει τους οικονομικούς νόμους διαφορετικούς από τους χαρακτηριστικούς οικονομικούς νόμους μιας χώρας. Με άλλα λόγια, είναι μία διακριτή διοικητική περιφέρεια, δηλαδή μία διασφαλισμένη και προσδιορισμένη περιοχή στην οικονομική επικράτεια ενός κράτους, επί της οποίας ισχύουν διαφορετικές δασμολογικές, φορολογικές και λοιπές ειδικές νομικές ρυθμίσεις, κανονισμοί και διοικητικά προνόμια επί διαμετακομιζομένων αγαθών.Ουσιαστικά όμως αποτελεί μια νέα μορφή διακυβέρνησης, την οποία επιχειρεί να εγκαθιδρύσει η Τουρκία με τη βοήθεια της Γερμανίας στην περιοχή του νομού Έβρου στη Θράκη. Ενός νομού που αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα στη πολιτική της Τουρκίας για το σχέδιο «τουρκοποίησης» της Δυτικής Θράκης, καθώς δεν έχει επιτύχει η απόπειρα εποικισμού, όπως  συνέβη στους γειτονικούς νομούς Ροδόπης και Ξάνθης όπου το μουσουλμανικό στοιχείο (μαζί με την εγκληματική αφομοίωση του μεγαλύτερου μέρους των Πομάκων) υπερβαίνει το 50% του πληθυσμού! Και εν μέσω της δεινής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας παίζεται το τελευταίο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Σειρήνες στη Θράκη» με το σατανικό σχέδιο της θεσμοθέτησης ΕΟΖ στον Έβρο. Έτσι θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τόσο των Γερμανών (ορυκτός πλούτος,ενέργεια) και των γειτόνων μας (συγκυριαρχία ή ανεξαρτησία)… Με την αθρόα είσοδο τουρκικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία οικονομικών φέουδων σε ένα νομό με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. Γιατί λοιπόν να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα οι τούρκοι βιομήχανοι, όταν το κόστος εργασίας στην Τουρκία είναι πολύ μικρότερο; Ποιός μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, χωρίς να εικάσει κάποια έστω και υφέρπουσα επιθετική κίνηση της Άγκυρας;

 

Και φυσικά, για να θολώσουν την πραγματικότητα μπορεί και να δημιουργηθεί ΕΟΖ και σε κάποια άλλη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε αν κανείς υποστηρίξει τα παραπάνω να χαρακτηριστεί ως άλλος ένας γραφικός… Εξάλλου, είναι γνωστοί οι εναγκαλισμοί του νυν Περιφερειάρχη με το Τουρκικό Προξενείο και οι υπόγειες εκλογικές διαδρομές. Η εφήμερη δόξα κάποιων πολιτικών ή οι μακροχρόνιοι σχεδιασμοί τους για ανέλιξη στην πολιτική, δυστυχώς, έχει ως αντίκρισμα την ίδια την Θράκη. Η ψήφος έχει καταστεί ναρκωτική ουσία για συγκεκριμένους πολιτικούς, που δεν διστάζουν να την καταναλώνουν σε υπέρμετρες δόσεις, προκειμένου να ικανοποιήσουν την πολιτική τους ματαιοδοξία, αγνοώντας ηθελημένα τις επιπτώσεις της «δουλικότητας» που απαιτείται ως «ανταποδοτικό τέλος».

Όπως δηλώνει δε και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως σε πρόσφατη επιστολή του «Η μετατροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) θα υπονομεύσει τη συνοχή και την ενότητα του ελληνικού κράτους, θα τεμαχίσει και θα κατακερματίσει την ολότητα της ελληνικής επικράτειας σε αυτόνομες περιοχές, «ομοσπονδίες», «ζώνες» και «περιφέρειες» και θα καταργήσει τη συνταγματική δέσμευση της ενιαίας και συνολικής έκφρασης του ελλαδικού χώρου. Οι σύγχρονες συνθήκες της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Η ελληνική Θράκη έχει ιδιαιτερότητες και ιδιοπροσωπία, γνωστά σε όλους, φίλους και εχθρούς, που δεν επιτρέπουν την οικονομική διαφοροποίησή της από τον εθνικό κορμό». Συμπερασματικά, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην απαρχή της διεκδικήσεως εδαφικής ανεξαρτητοποιήσεως σε μια Ελλάδα φαινομενικά αδύναμη! Και αυτή η ομιχλώδης κατάσταση έχει δημιουργηθεί λόγω μηδενικής μέριμνας και έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού εκ μέρους των Αθηνών. Επειδή, λοιπόν, το «ψηφιδωτό» είναι πλέον μπροστά μας, καλό θα είναι να το δούμε επιτέλους ολόκληρο, όπως έχει μέχρι σήμερα στηθεί από την Άγκυρα. Προς το παρόν ας παραδεχθούμε πως ο λύκος είναι μέσα στο μαντρί…

 Ορφέας

Υ.Γ. Το ίδιο παράδοξη και ανερμήνευτη κρίνεται η καθυστέρηση, από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών, να εγκρίνει την λειτουργία Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη. Το αίτημα της Ρωσίας εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2011!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εύα avatar
  Εύα 01/08/2012 19:28:06

  Μπράβο για την ανάρτηση..ελπίζω να τη διαβάσουν Έλληνες πολιτικοί...
  ΥΓ: Γιατί παράδοξη κι ανερμήνευτη η καθυστέρηση; βάσει των όσων γράφονται στο άρθρο, είναι απόλυτα φυσιολογική...

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 01/08/2012 19:58:37

  Υπάρχουν διάφορα παραπολιτικά εδώ και χρόνια ότι έχουν "πέσει" οι υπογραφές για δόσιμο της Θράκης εδώ και χρόνια.

  Δυστυχώς οι εξωτερικές πολιτικές της χώρας δεκαετίες τώρα επιβεβαιώνουν αυτά τα "παραπολιτικά"...

  Ντροπή και αίσχος στους γραικύλους προδότες που από ό,τι φαίνεται είχαν συμφωνήσει τα (τώρα πλέον) πασιφανή.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Παρατηρητής 02/08/2012 02:11:07

   Επί του θέματος της ΕΟΖ:

   Το πρόβλημα δεν είναι η ΕΟΖ, το πρόβλημα είναι οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου.

   Εαν υπήρχαν σοβαρές ελληνικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να είχαν θεσπίσει το καθεστώς των ΕΟΖ στις περισσότερες ακριτικές περιοχές της χώρας, προσελκύοντας έτσι επενδυσεις στα ερημωμένα σύνορα της χώρας, μειώνοντας την ανεργία και αναπτύσσοντας έτσι τις περιοχές αυτές.

   Τονίζω το "ΣΟΒΑΡΕΣ" ελληνικές κυβερνήσεις γιατί έτσι δεν θα ετίθετο το θέμα των "επεκτατικών" τουρκικών "μαϊμού" επενδύσεων, γιατί απλούστατα μια ΣΟΒΑΡΗ ελληνική κυβέρνηση θα πέρναγε από κόσκινο τέτοιου είδους "επενδύσεις".

   Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε συνηθήσει μέχρι τώρα στις "ξεβράκωτες" κυβερνήσεις των "κουμπαριών", οπότε καλά κάνει και ο Ορφέας και "φυσάει και το γιαούρτι" στο θέμα των ΕΟΖ...

 3. elli avatar
  elli 01/08/2012 20:12:14

  Και μετά, όταν θα κυματίζουν μόνο τουρκικές σημαίες στη Θράκη, να πει ότι τη Γαλανόλευκη την πήρε ο άνεμος! (βλέπε Ίμια)

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/08/2012 20:36:23

  Η Τουρκία έχει μετρημένη ζωή. Ότι και να δείτε (κύρηξη ανεξαρτησίας, απόπειρα εισβολής και κατάληψης νησιών ή νησίδων α λα Ίμια) μη μασήσετε. Το θέμα είναι να επιβιώσουμε στην πείνα που έρχεται από τη διάλυση του ευρώ και τη στάση πληρωμής της χώρας...

  • airman avatar
   airman @ Γεώργιος Τ. 01/08/2012 21:28:44

   Είναι κι αυτό μια άποψη!

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/08/2012 20:39:19

  Προσοχη στη Θρακη, χρειζονται κινητρα για του κατοικους της περιοχης για να μην φευγουν απ τη περιοχη. Θελει σκληρη πολιτικη εναντια στους Τουρκους της περιοχης..

 6. airman avatar
  airman 01/08/2012 21:18:55

  Η τουρκική εξωτερική πολιτική, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, έχει αναδείξει σε στρατηγικό στόχο τη διεκδίκηση ζωτικού χώρου στα όρια της πάλε ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την πραγμάτωση του νεο-οθωμανικού οράματος. Η συστηματική ωραιοποίηση της οθωμανικής κοινωνίας, ως προτύπου μιας ανεκτικής πολυπολιτισμικής κοινωνίας, στοχεύει να υποβαθμίσει τις διαφορές μεταξύ Ισλάμ - Δύσης και να προσελκύσει ολόκληρες περιφέρειες (όπως τα Βαλκάνια) στη μεγάλη ‘’πατρική’’ τουρκική αγκαλιά. Η Τουρκία χρησιμοποιεί με μαεστρία το Ισλάμ ως ιδεολογικό όχημα και προβάλει την ισλαμική της ταυτότητα για να κερδίσει τις καρδιές των απανταχού μουσουλμάνων.
  Βασική θέση του «δόγματος Νταβούτογλου» είναι ότι η νέα στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την γεωπολιτική της αξία και στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η τουρκική εξωτερική πολιτική έθεσε μεταξύ άλλων ως προτεραιότητα την άσκηση της μέγιστης δυνατής επιρροής στην εγγύς χερσαία περιοχή (Βαλκάνια - Μέση Ανατολή - Καύκασο).
  Η «νεο-οθωμανική» εξωτερική πολιτική εξασφάλισε ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια, βασιζόμενη κυρίως στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής. Σύμφωνα με το «δόγμα Νταβούτογλου» οι έννοιες της ‘’ενιαίας εξωτερικής πολιτικής’’ και του ‘’ενιαίου αμυντικού χώρου’ είναι αλληλένδετες. Ειδικότερα σε ότι αφορά την προς δυσμάς εγγίζουσα περιοχή, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τόξο Δαρδανέλια - Δωδεκάνησα, Ανατολική Μεσόγειος (Καστελλόριζο - Κύπρος) και Θράκη - Βαλκάνια, καθιστώντας σαφείς τις βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη.
  Μετά την επικράτηση των «νεο-οθωμανών» το 2002, έχουν πολλαπλασιασθεί οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη, όπου η τουρκική ανάμειξη έχει αποκτήσει μεγαλύτερο πολιτικό βάθος. Η Άγκυρα προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης υφίστανται διακρίσεις, ώστε να προσδώσει υπόσταση σε μια εκστρατεία κατά της Ελλάδας, μετατρέποντας έτσι τη μειονότητα σε μοχλό πολιτικής πίεσης. Από ελληνικής πλευράς οι όποιες προσπάθειες για την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων της Θράκης στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η μειονοτική ηγεσία, καθοδηγούμενη από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ελέγχεται πλήρως από την Άγκυρα. Έχοντας συγκροτήσει ένα πυκνό εξουσιαστικό δίκτυο, το οποίο διαθέτει πολλά χρήματα και την αμέριστη πολιτική στήριξη του τουρκικού κράτους, διατηρεί ασφυκτικό έλεγχο, καταπνίγοντας κάθε φωνή χειραφέτησης εντός της μειονότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Πομάκοι, που αριθμητικά αποτελούν το ήμισυ περίπου της μειονότητας, στους κόλπους των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει εκδηλωθεί μια κίνηση χειραφέτησης και αντίστασης στο μηχανισμό εκτουρκισμού, η οποία έχει προκαλέσει τη λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού προξενείου και των ανθρώπων του.
  Ο κ. Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας» και ειδικότερα στο κεφάλαιο με τον εύγλωττο τίτλο «Πολιτικές περικύκλωσης της περιοχής» γράφει τα εξής: «Μπορεί να προταθεί επίσης μια συνεργασία για την εξασφάλιση των πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των εθνικών κοινοτήτων, που διαθέτουν διαφορετικές κουλτούρες στους κόλπους των βαλκανικών κρατών. Μία τέτοια συμφωνία μπορεί να διαμορφώσει ένα κατάλληλο έδαφος κυρίως για το Κόσσοβο και τη Δυτική Θράκη». Ο παραλληλισμός του Κοσσόβου (που σήμερα πλέον έχει αποσχισθεί από τη Σερβία κηρύσσοντας την ανεξαρτησία του) με τη Θράκη είναι αυταπόδεικτος, αντανακλώντας τον πάγιο στόχο των Τούρκων να αποσταθεροποιήσουν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή ώστε, εάν κάποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επιχειρηθεί η μετατροπή της σε νέο Κοσσυφοπέδιο. Μπορεί να θεωρηθεί παρακινδυνευμένο, αλλά οι υπηρεσίες μεγάλων δυνάμεων θεωρούν τη Θράκη περιοχή “εύθραυστης κυριαρχίας” και για το λόγο αυτό έχουν στρέψει την προσοχή τους και προς την κατεύθυνση αυτή.
  Είναι γεγονός ότι ο «νεο-οθωμανισμός» χαρακτηρίζεται από έντονο ανθελληνικό πνεύμα, επιθετικότητα και επεκτατισμό σε βάρος της Ελλάδας. Διαθέτει σταθερό στρατηγικό προσανατολισμό και μακροπρόθεσμους στόχους, επιδιώκοντας ενεργό παρουσία στις γεωπολιτικές εξελίξεις και αποσκοπώντας σε ευνοϊκή ρύθμιση των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και το Κυπριακό.
  Για την αντιμετώπιση της τακτικής που εφαρμόζει η Άγκυρα η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίζεται στην επίκληση του διεθνούς δικαίου και στην προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς, ακολουθώντας κατευναστική τακτική.
  Στην πραγματικότητα η Ελλάδα αρκείται να καταγγέλλει την επιθετικότητα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι επιμένει σε δικαιώματα που η ίδια δεν μπορεί να προασπιστεί.
  Υ.Γ. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πάντα υπήρχαν ''μισθοφόροι'' - ή και ''σταυροφόροι'' - πρόθυμοι να αναλάβουν κάθε είδους δράση!

 7. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 01/08/2012 21:39:11

  Επί τέλους κάποιοι δεν κοιμούνται .
  Εξαιρετικά ενημερωτικό , αν και πολλά ακόμη μπορούν να λεχθούν. Θέτει όμως σε κάθε περίπτωση τα ουσιώδημε ενάργεια και τεκμηριωμένα .
  Το να καταγράφονται τα γεγονότα και οι συναφείς πληροφορίες (ιδιαίτερα τα ανάλογα ιστορικά προηγούμενα) είναι χρήσιμο για όλους μας. Ακόμα και αν κάποιοι συμπαθούν προσωπικά την κα. Δραγώνα και το έργο της , σίγουρα δεν θα τούς βλάψει να συνεκτιμήσουν και το άρθρο τούτο . Μήπως και κρύβει η μεγαλομανής γείτων τις ορέξεις της για αρπαγή εδαφών ; Βέβαια είναι γεγονός ότι πράγματι όταν αναφέρεσαι σ' αυτά , κινδυνεύεις να χαρακτηρισθείς από κάποιους ως δήθεν γραφικός . Τελικά εμείς "γραφικοί" αλλά κάποιοι άλλοι γράφουν μίλια .
  Συγχαρητήρια για την ανάρτηση .

  Υ.Γ. Ορφέας ναι , αλλά όχι Μορφέας ...

 8. Or fears avatar
  Or fears 01/08/2012 21:41:14

  Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του χρόνου της ανάρτησης...Χθες υπήρχε συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Επενδύσεων (από το 2009 και συνεχίζει ακάθεκτος....) με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜΘ υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη αγαπητό τέκνο του Τουρκικού Προξενείου.Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ συνεχίζει ακάθεκτο την υπάκουη εκτέλεση του σχεδίου και ο low Χατζηδάκης πρέπει να το αντιληφθεί εγκαίρως...Αν και η παρουσία του πριν ένα χρόνο στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης, το οποίο έχει γερμανικές ρίζες και πρωτοστατεί στη θεσμοθέτηση ΕΟΖ,δεν προμηνύει κάτι τέτοιο...

 9. Orfeas avatar
  Orfeas 01/08/2012 21:51:01

  Αγαπητέ Κρίτων σε ευχαριστώ από καρδιάς.Πάμε κόντρα στο ρεύμα και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς και όχι γραφικούς!Αλλά πρέπει το σήμα κινδύνου να αποκτήσει πολλαπλασιαστική αξία.

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/08/2012 21:54:10

  Η κυρία Δραγώνα πρόσκειται πολιτικά και ιδεολογικά και συσχετίζεται κοινωνικά με μία ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για τις "ετερόγλωσσες κοινότητες" της Ελλάδας (Βλάχους, Αρβανίτες, Πομάκους, Ρομά, Σλαβόφωνους...). Είναι η ομάδα που είχε ιδρύσει παλαιότερα το ΚΕΜΟ (Κέντρο Έρευνας Μοιονοτικών Ομάδων) και στην οποία συμμετέχει ο γνωστός Νίκος Αλιβιζάτος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος του Παντείου, ο Δημήτρης Τάκης του Συνηγόρου του Πολίτη ("πνευματικό τέκνο" του Καμίνη) και άλλοι. Στην ίδια ομάδα πρόσκειται και ο γνωστός πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος και, φυσικά, η ανελιχθείσα γαλλικού Ρεπούση. Ιδεολογικά όλοι τους ανήκουν στη λεγόμενη "Ανανεωτική Αριστερά" που εκπροσωπείται φυσικά από τη συγκυβερνώσα Δημ.Αρ., κατά κύριο λόγο.
  Το περίεργο στην περίπτωση αυτή είναι ότι η Δραγώνα και η Φραγκουδάκη, που πρόσκεινται σε κύκλους που κόπτονται για τις γλωσσικές "μειονότητες" (ακόμα και για αυτές που είναι απόλυτα αφομοιωμένες και με ακραιφνή ελληνική συνείδηση, όπως οι Βλάχοι και οι Αρβανίτες, αλλά και οι περισσότεροι Σλαβόφωνοι), στην περίπτωση της Θράκης επιδιώκουν την εξαφάνιση μίας υπαρκτής εθνογλωσσικής μειονότητας, των Πομάκων. Τα συμπεράσματα είναι προφανή:
  1. Θέτουμε ζήτημα μειονοτήτων όταν αυτό πρόκειται να θίξει το ελληνικό κράτος.
  2. Συγκαλύπτουμε ζήτημα μειονοτήτων όταν αυτό πρόκειται να θίξει το τουρκικό κράτος.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ ΒΙΣ 02/08/2012 11:45:11

   Ναι, ακριβώς έτσι! Όλοι αυτοί όλως τυχαίως ανήκουν στη λεγόμενη Ανανεωτική Αριστερά, τη ροζ με τις μαύρες βούλες, από τη βαθειά σαπίλα τους. Επιλεγμένες ξεπουλημένες συνειδήσεις στην υπηρεσία της νέας τάξης!

 11. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 01/08/2012 21:56:24

  Γειά σου ρε πατρίδα Ορφέα!
  Χίλια μπράβο!
  Εξαιρετικός!
  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
  Χαίρομαι γιατί το Antinews απέκτησε ένα εξαιρετικό αρθρογράφο.
  Περιμένουμε και το επόμενο!
  Και πάλι μπράβο!

 12. Orfeas avatar
  Orfeas 01/08/2012 22:04:05

  Ευχαριστώ Κώστα.Ας όψεται η προτροπή σου και η ακριτική μοναξιά.

 13. Στρυμών avatar
  Στρυμών 01/08/2012 22:13:30

  Σσσσσσσσσσ...κοιμόμαστε!!!

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 01/08/2012 23:09:50

  Τήν ἀνάδειξη τῆς ΕΟΖ στή Θράκη θά τήν δεχτεῖ ὁ Σαμαρᾶς;

 15. nestrom avatar
  nestrom 01/08/2012 23:14:04

  Ωραίος ο Ορφέας.
  Λυπάμαι που τέτοιοι άνθρωποι, σαν εσένα Ορφέα, δεν είναι στη βουλή.
  Ειλικρινά, ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

 16. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 02/08/2012 02:26:50

  Συγχαρητήρια για την ανάρτηση Ορφέα. Θίγεις εξόχως σημαντικά θέματα, με προεκτάσεις που σαφέστατα αφορούν το μέλλον και τον τρόπο ύπαρξης της Θράκης.


  Πρώτον, να γίνει κατανοητό ότι το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια αντιμετωπίζει τη Θράκη όχι απλώς αδιάφορα αλλά ευθέως και απολύτως απαξιωτικά, ως παρία. Λες και κάθε φορά που κάποιος πολιτικός αξιωματούχος αναφέρονταν στον τόπο - σχεδόν πάντα με άδειο βλέμμα και κάτι σαν αμήχανη σύμμειξη ενοχής και υπεροψίας - έκανε χάρη στους Θρακιώτες, στα υπανάπτυκτα ακριτικά αυτά φαντάσματα που έμαθαν να βολεύονται με ξεροκόμματα ψεύτικων υποσχέσεων. Και σαν να μην έφτανε η απαξίωση, ήρθαν και οι μεθοδικότατες απόπειρες γενετικής τροποποίησης (βλ. αφελληνισμού), με μισθοφόρους τους πιο μισέλληνες ιθαγενείς.


  Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκπαιδευτικές προσεγγίσεις των Μουσουλμανοπαίδων, που από την καταδικαστική ανυπαρξία των παλαιοτέρων ετών περάσαμε στην εποχή των περιβόητων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης, ιθύνοντες νόες των οποίων ήταν και είναι οι κυρίες Φραγκουδάκη και Δραγώνα. Προγράμματα που ούτε λίγο ούτε πολύ δρουν υποστηρικτικά στο έργο του Προξενείου, το οποίο αγωνίζεται καθημερινά να ταυτίσει τις έννοιες Μουσουλμάνος και Τούρκος, αντιδιαστέλλοντας τες μόνον, και με ενάργεια που δεν αφήνει περιθώριο για παρεξηγήσεις, προς την έννοια Έλληνας.


  Σε μια τέτοια πραγματικότητα, οι Πομάκοι που συνειδητοποιούν την ιστορική τους ταυτότητα και ζητούν να μάθουν τη γλώσσα τους ασφαλώς δεν έχουν καμία τύχη, αφού μπροστά τους είναι γκρεμός (το ελληνικό κράτος που τους συμπεριφέρεται ως Τούρκους και τους εξαναγκάζει να μάθουν τουρκικά) και πίσω ρέμα (το πανίσχυρο Προξενείο-τραμπούκος, που αν κάποιος μουσουλμάνος σηκώσει κεφάλι τον απειλεί ,αυτόν και την οικογένειά του, τον στιγματίζει κοινωνικά και θρησκευτικά και τον λιντσάρει για παραδειγματισμό μέχρι τέλους).


  Το Προξενείο αποτελεί μάστιγα για τον τόπο. Μια μάστιγα που πλήττει πρωτίστως τους ίδιους τους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας, που δεν τους αφήνει να προοδεύσουν στις ζωές τους, που τους θέλει να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες για να τους χειραγωγεί ευκολότερα. Η παπανδρεϊκή Ελλάδα όμως, η χώρα που πουλούσε και την ψυχή της στο διάολο για εξουσία και χρήμα, όχι απλώς δεν έκανε κάτι για να απαγκιστρώσει τους Μουσουλμάνους από τη μαφία του Προξενείου και να περιορίσει το εξόφθαλμο πρακτοριλίκι και την ανθελληνική του δράση, αλλά αντ΄ αυτού έκανε ψηφοθηρικές μπίζνες, ενισχύοντας προδοτικά τη συσπείρωση των Μουσουλμάνων, μεταφράζοντας έπειτα τη συσπείρωση σε εκλογική δύναμη.


  Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να τίθεται θέμα Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (δηλαδή με χαμηλό φορολογικό συντελεστή). Θέμα που προπαγανδίζει εντόνως κάποια μυστηριώδης κ. Καραγιάννη, που φαίνεται να εξυπηρετεί γερμανικά συμφέροντα και η οποία είναι επικεφαλής του εξαιρετικά ύποπτου Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης. Μάλιστα με το ζήτημα αυτό συνδέεται και η εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας κου Φούχτελ , καθώς και το ίδιο το τουρκικό Προξενείο, το οποίο έσπευσε εξ αρχής να βοηθήσει μεγαλόψυχα στην προσπάθεια παρέχοντας τεχνογνωσία από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη της πόλης Τσόρλου της Τουρκίας.

  Σωστά λοιπόν ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος χαρακτηρίζει τις ΕΟΖ ως «ομολογία ελλιποβαρούς σχέσεως της περιοχής με τον εθνικό κορμό». Μια τέτοια εξέλιξη κάλλιστα θα μπορούσε να αναγνωσθεί ως απαρχή αυτονομίας. Όμως το οικονομικό πρόβλημα στην περιοχή παραμένει τεράστιο και η άρνηση μιας πρότασης για εθνικούς λόγους δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ίσως η πρόταση της ΕΣΕΕ για αντικατάσταση των ΕΟΖ με Ειδικές Οικονομικές Περιοχές (όπου θα ισχύει το ελληνικό εργατικό δίκαιο) να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, μακριά από ύποπτους φορείς και πρόσωπα.


  Τέλος, πράγματι είναι περίεργη η καθυστέρηση στην έγκριση λειτουργίας του Προξενείου της Ρωσίας. Λογικά θα γίνει όμως, όπως και το υποκατάστημα της Kedr. Δεν ξέρω ποιοι και γιατί κωλυσιεργούν, ξέρω όμως ότι ο κόσμος (λαμβάνοντας υπ΄ όψιν και την εσκεμμένα παντελή απουσία ελληνικού σχεδίου) είναι θετικός στη δημιουργία ενός ομόδοξου αντίβαρου στην ασυδοσία του τουρκικού Προξενείου. Σε αυτό επικουρεί και το γεγονός ότι οι δεσμοί, ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης, με τη Ρωσία είναι παραδοσιακοί και ισχυροί. Όλα αυτά βέβαια έχουν νόημα όχι στο επίπεδο φαντασιακής εναπόθεσης ελπίδων σωτηρίας από ξένους (άλλωστε το έργο αυτό το έχουμε δει ιστορικά πολλές φορές και πάντα στο τέλος έχει δράκο), αλλά στο ότι η Θράκη είναι μια ζωντανή ελληνική γη, που αξίζει το σεβασμό, αν μη τι άλλο, από την ίδια τη χώρα, το άκρο της οποίας κοσμεί και φυλάττει.

 17. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 02/08/2012 03:22:44

  Δεκάδες χώρες έχουν ΕΟΖ, η ίδια η Τουρκία έχει δεκάδες ΕΟΖ ακόμα και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορά μας στον Έβρο.

  Αυτοί γιατί δεν φοβόντουσαν τόσο καιρό μήπως οι "κακοί" έλληνες βρουν ευκαιρία να "εισβάλουν" οικονομικά και πληθυσμιακά στην περιοχή;

  Γιατί έχουν σοβαρή, σταθερή εξωτερική πολιτική και σοβαρές ηγεσίες (τουλάχιστον σοβαρότερες από τις δικές μας).

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Παρατηρητής 02/08/2012 13:36:20

   Φίλε Παρατηρητή, η έννοια ΕΟΖ δεν είναι per se ή κατ΄ ανάγκη κακή. Απλώς, όταν γίνονται ασκήσεις επί χάρτου που αφορούν το μέλλον της Θράκης πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Αυτά που στην περίπτωση της Θράκης προβλημάτισαν στην αρχή, δημιούργησαν υποψίες στη συνέχεια και τέλος έφεραν οργισμένες αντιδράσεις είναι δύο: Οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν από τη μια, και η μακροπρόθεσμη ανάγνωση από εχθρούς και φίλους του καθεστώτος ευρωπαϊκής οικονομικής κηδεμονίας.

   Γι΄ αυτό όπως έγραψα έχει νόημα να συζητηθεί περαιτέρω η πρόταση της ΕΣΕΕ για ΕΟΠ σε παραμεθόριες περιοχές, που μπορούν να γίνουν χωρίς την άδεια της ΕΕ και όντας πλήρως υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους.

   Κυθήριε, στην ερώτησή σου για τον αν θα δεχτεί κάτι τέτοιο ο Σαμαράς, δεδομένου ότι ο κος Κορκίδης είναι στενός συνεργάτης του, φαντάζομαι ότι η πρόταση θα χαίρει, έστω σε ένα πρώτο επίπεδο, της πρωθυπουργικής αποδοχής.

 18. Orfeas avatar
  Orfeas 02/08/2012 08:43:07

  Παρατηρητή είναι πολύ εύστοχο αυτό που αναφέρεις και να προσθέσω πως οι ΕΟΖ δεν μπορούν να αναπτυχθούν στην ΕΕ αφού αντιστρατεύονται τόσο την ελεύθερη κυκλοφορία όσο και την αρχή του ανταγωνισμού.Υπάρχει μόνο ένα παράδειγμα στη Πολωνία,γι αυτό απαιτείται έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  Τιγράνη χαίρομαι πολύ για τα σπουδαία που ανέφερες που συμπληρώνουν απόλυτα πλέον την ανάρτηση!Και με εξέπληξες με την άριστη γνώση του ζητήματος σε βάθος μάλιστα.Συγχαρητήρια.
  Nestrom χαίρομαι που συμφωνούμε,αλλά για την ευχή χτύπα ξύλο...

 19. Nik avatar
  Nik 02/08/2012 09:44:05

  Είναι σύννομες με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο οι ΕΟΖ; Μας έχει ήδη προειδοποιήσει η ΕΕ ότι ίσως να μην είναι αν η λειτουργεία τους παρεκκλίνει από το κεκτημένο.

  Το σχέδιο στη Θράκη είναι καρμπόν του Κυπριακού. Αν δεν μάθαμε από το ένα θα την πάθουμε στο άλλο. Η ωμή χρήση της κοινότητας για δημιουργεία ερεισμάτων είναι εξόφθαλμη. Το αντίδοτο είναι επίσης γνωστό. Με απόλυτα δημοκρατικά μέσα υπερφαλαγγίζεται η έξωθεν επιρροή. Τα δήθεν σκληρά μέτρα εναντίον της κοινότητας, κάτι που εφάρμοσε η χούντα στην Κύπρο, είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

  Οσο για τον Νταβούτ, είναι ένας υπερφίαλος βλαξ. Οι Αμερικάνοι τον κατάλαβαν, εξ ου και το ανεπανάληπτο εκείνο σχόλιο "επιθυμίες Ρολς Ρόις, ικανότητες Ρόβερ". Οι Τούρκοι επιχειρόυν εκεί που τους παίρνει, όπου εμείς κάνουμε βλακείες και θέτουμε σε αμφισβήτηση τα δικά μας δικαιώματα, όπως κάναμε και στην Κύπρο με το πραξικόπημα εναντίον..... ελληνικότατης κυβέρνησης.

  Θυμάστε εκείνο το ανεπανάληπτο σύνθημα "θα την πάρουμε την Κύπρο". Από ποιον θα την παίρναμε, και θα την δίναμε σε ποιόν ακριβώς;

 20. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 02/08/2012 11:31:17

  Αγαπητέ Ορφέα, χίλια εύγε σου πρέπουν για την αποκαλυπτική ενημέρωση που μας έκανες, με επίκεντρο το φλέγον ζήτημα της Θράκη μας! Η σιωπή σε τέτοια θέματα βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα! Έβαλες τον δάκτυλον επί των τύπον των ήλων και δηλώνω με παρρησία και ιδιαίτερη τιμή, πως επιθυμώ σφοδρώς και εγώ να συγκαταλέγομαι στους "γραφικούς" Έλληνες! Σ' ευχαριστώ από καρδιάς!

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Αφροδίτη 02/08/2012 13:28:10

   Συγνώμην για τον πληθυντικό του άρθρου: "επί τον τύπον των ήλων".

 21. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 02/08/2012 15:08:19

  Μπράβο σας για την ανάρτηση. Επί τέλους να μιλήσουμε ανοικτά για ένα πρόβλημα που δεν ...εξαφανίζεται αλλά τερατοποιείται όταν του γυρίζουμε την πλάτη. ''Επειδή, λοιπόν, το «ψηφιδωτό» είναι πλέον μπροστά μας, καλό θα είναι να το δούμε επιτέλους ολόκληρο, όπως έχει μέχρι σήμερα στηθεί από την Άγκυρα. Προς το παρόν ας παραδεχθούμε πως ο λύκος είναι μέσα στο μαντρί… '' Συμπέρασμα : Η δημιουργία ΕΟΖ στη Θράκη, δεν θα είναι παράλειψη, ούτε λάθος, ούτε επιπολαιότητα, ούτε ....καινοτόμα επιλογή, ούτε ...αμετάκλητη αναγκαιότητα. Όποιος την επιτρέψει, θα έχει αφήσει ορθάνοικτη συνειδητά, την Κερκόπορτα. Άρα θα μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα κατά του Ελληνικού Έθνους.... Ευτυχώς που οι πρόθυμοι ανοικτόμυαλοι προδότες, αποτελούν μειοψηφία....

 22. chris avatar
  chris 02/08/2012 19:48:31

  Από την στιγμή που δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο Ελληνικά σχολεία (όσο αφορά τα κρατικά) και η διδασκαλία να γίνεται στην Ελληνική και σαν μάθημα ξένης γλώσσας να έχεις δικαίωμα επιλογής μία από τις κυρίαρχες γλώσσες της Ε.Ε αγγλικη γερμανική γαλλική ...
  και εφόσον υπάρχει θρησκευτική μειονότητα στην θράκη να επιλέγεις στο μάθημα των θρησκευτικών τι θρησκεία θα διδαχθείς.
  απλά πράγματα.

  οι παλιοτουρκοι με Ελληνικη εθνικη μειονοτητα και ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν λογαριαζουν τίποτα
  εμεις χωρίς καμιά εθνική μειονότητα πνιγόμαστε σε μια σταγόνα νερό.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ chris 03/08/2012 00:05:29

   Πολύ σωστά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.