#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μείνουμε ακίνητοι και περιδεείς να βλέπουμε σαν γελάδια τα τρένα της Νέας Τάξης να περνάνε;

 

Ο Ιππίας και ο Δημάρατος ήταν νέο ΠΑΣΟΚ;

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο φόβος είναι όπλο. Όλες οι εξουσίες έχουν παίξει μαζί του. Βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, κομισάριοι, όλοι τον έχουν κουνήσει τον μπαμπούλα μπροστά στο έντρομο βλέμμα του πλήθους.

Όταν ο άλλος φοβάται, θα κάτσει πιο εύκολα κότα. Κι ο πιο βαθύς αταβιστικός φόβος, το πιο βαθύ ένστικτο είναι της επιβίωσης. Όταν λοιπόν ενσταλάξεις στην ψυχή του πλήθους τον φόβο της πείνας, της ανεργίας, της φτώχειας, τότε πιο εύκολα θα του επιβάλλεις αυτά που δεν τολμάς να ψελλίσεις πριν τις εκλογές.

 Όταν το πλήθος μένει βουβό, μουδιασμένο, τότε μπορούν οι επίορκοι να υπηρετήσουν χωρίς προσχήματα τους ξένους αφέντες τους και τις ιδεοληψίες τους.

Το παλιό ΠΑΣΟΚ αποβιομηχάνισε την χώρα και ξεκίνησε κι ολοκληρώνει την αποβιοτεχνοποίηση της. Ευνούχισε κι εξευτέλισε τους αγρότες, τους έκανε δούλους των επιδοτήσεων, έσπασε την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Έκανε πελατειακή πολιτική με πακτωλό δανεικών αλλά ΟΧΙ ΑΓΥΡΙΣΤΩΝ (όπως αποδεικνύεται τώρα.

Η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας ολοκληρώθηκε στη συνέχεια επί των ημερών του «σημίτειου άγους». Επί της διακυβέρνησης της χώρας από την «μαύρη τρύπα» της νεότερης πολιτικής μας Ιστορίας, εκτός από τις γκρίζες ζώνες, το φιάσκο των S-300, το ρουφιανιλίκι της υπόθεσης Οτσαλάν και το πρώτο κύμα επιδρομής της «πολιτικής ορθότητας», είχαμε και δυο τεράστιες επιχειρήσεις πλιάτσικου, μοναδικές στα χρονικά της Πατρίδας: το Χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η καθεστωτική αλητεία, λούμπεν απόγονοι μαυραγοριτών, ανακυκλωμένοι «προοδευτικοί», «εκσυγχρονιστές», «ανανεωτικοί» και κοσμοπολίτες ενοχικοί δεξιοί, έκαναν την μεγαλύτερη κουρσάρικη επιδρομή απευθείας στις τσέπες των πολιτών. Δημιουργήθηκαν αφανείς «εταιρείες», εγκληματικές οργανώσεις – παρέες από σοσιαλιστικά στελέχια, κολλητούς επιχειρηματίες, χρηματιστές κι εκδότες, που μάδησαν το πόπολο μέχρι φόδρα, με το πιο μεγάλο παπατζίδικο κόλπο της Ιστορίας. Σκουπιδόχαρτα αντί ζεστού χρήματος. Οι κράχτες ήταν οι ίδιοι οι σοσιαλιστές κυβερνώντες με τις δηλώσεις και παραινέσεις τους. Οι παρεούλες αυτές, ούτε 500 άνθρωποι, μάζεψαν όλο το χρήμα. Το ξανάγραψα: ποτέ τόσο λίγοι δεν έκλεψαν τόσο πολλά  από τόσους πολλούς σε τόσο λίγο χρόνο. Η Κατοχή μας κόστισε λιγότερο.

Αντί για συγκέντρωση κεφαλαίων για ένα αναπτυξιακό, τεχνολογικό και παραγωγικό μπουμ, ήταν τελικά μια πολυτελής εκδοχή του κλασσικού παιχνιδιού, που παίζουν τα ξεφτέρια σε μια αναποδογυρισμένη χαρτόκουτα στην Πειραιώς, σε βάρος των κορόιδων. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι τα φράγκα οέο;

Η ατιμώρητη αυτή εθνική κλοπή που παρέσυρε στη δίνη της και κατέστρεψε και τίμιους επιχειρηματίες (υπάρχουν και τέτοιοι) επέτεινε ακόμη περισσότερο το βούλιαγμα της παραγωγικής βάσης. Παράλληλα, στις δεκαετίες πριν το Εθνικό Ριφιφί της Σοφοκλέους, συνεχιζόταν το πέταμα των κοινοτικών κονδυλίων στην άβυσσο του κομματικού κράτους. Τα κεφάλαια που προορίζονταν για την οικονομική αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της χώρας τα κάνανε μουνταρία μεταξύ τους τα καλόπαιδα που ξυρίσανε τα μουστάκια, βγάλανε τα ζιβάγκο και θρέψανε μπάκα στο Κολωνάκι. Από κοντά φίλοι, συγγενείς, όλα τα προοδευτικά μπατζανάκια.

Τότε λοιπόν, ήρθε το επόμενο μεγάλο κόλπο, η ευκαιρία να σπάσουν τα κόκκαλα της Πατρίδας και να της ρουφήξουν και το μεδούλι: η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ανήκα στην μειοψηφία, αυτών που ήταν ΚΑΤΑ. Και δεν άλλαξα ποτέ γνώμη. Ήξερα ότι αυτό το καλαμπαλίκι είχε τόση σχέση με το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο», όση και το ΠΑΣΟΚ με τον σοσιαλισμό ή η Ντόρα με τον φιλελευθερισμό κι εν γένει τις ιδέες, όλες τις ιδέες. Η μισή χώρα δεν έχει σιδηρόδρομο της προκοπής κι εμείς φτιάχναμε κωπηλατοδρόμια, ποδηλατοδρόμια, την τύφλα μας τη μαύρη. Οι μπετατζήδες, καναλάρχες κι εθνικοί προμηθευτές, με μάτι που γυάλιζε, μαζεύτηκαν όπως οι λύκοι στην πανσέληνο κι όπως οι λύκοι καμιά φορά τρελαίνονται και σκοτώνουν πολύ περισσότερα αρνιά απ’ όσα θα φάνε κι αφού τους πιούν λίγο αίμα, τα παρατούν νεκρά  στοιχημένα το ‘να δίπλα στ’ άλλο, έτσι κι αυτοί ζαλίστηκαν. Κάθε μέτρο και δισταγμός παραμερίστηκε. Η χώρα, εσείς κορόϊδα, δανείστηκε υπέρογκα ποσά, με πενταετή δάνεια κι έφτιαξε τεράστια ΠΑΘΗΤΙΚΑ έργα που δεν αποσβέστηκαν ΠΟΤΕ και τα οποία κόστισαν 2,3, 4 5 φορές επάνω. Γιατί όσο πιο πολύς ο προϋπολογισμός για τον ανάδοχο, τόσο πιο πολλά τα «μαύρα» για τα στελέχια και τους μεσάζοντες.

Εμείς σαν μαλάκες οδηγούσαμε πειθήνια και στριμωγμένοι για ν’ αφήνουμε ελεύθεροι την «ολυμπιακή λωρίδα», για την Πατρίδα, ρε γαμώτο, και αυτοί με τις τσέπες ξέχειλες από τα πλιάτσικα λεφτά, μας προσπερνούσαν και μας χαιρετούσαν. Αυτό το τελευταίο κόλπο γκρόσσο ήταν η τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό. Η Ν.Δ. που ακολούθησε, που επί των ημερών της ολοκληρώθηκαν τα χρυσοπληρωμένα έργα και έκανε και τους αγώνες, ακολούθησε την πεπατημένη. Μαζέψανε μερικοί από τα ψίχουλα που άφησαν τα στελέχια του «σοσιαλισμού» κι οι μακαντάσηδες τους.

Το καθεστώς λοιπόν τρελάθηκε από το μέγεθος του λουφέ. Τεράστια μεγέθη, αμύθητα ποσά, τα οποία, ΟΛΑ, τα πληρώσατε και τα πληρώνετε εσείς, αδέρφια. Όσες Καγιέν δεν αγοράστηκαν με το Χρηματιστήριο, αγοράστηκαν τότε.

Εμείς τα δανειστήκαμε, αυτοί τα πήρανε.

Σήμερα λοιπόν ήρθε ο λογαριασμός κι έχουμε και λέμε, τι παράγουμε; Σουβλάκι με πίτα, φραπόγαλο, πίτσα με και χωρίς αντσούγιες και ΟΛΑ τα υλικά εισαγωγής.

Είμαστε η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη, σε λίγο χωρίς ούτε ένα ναυπηγείο.

Δεν φτιάχνουμε ούτε τρίκυκλο για μανάβηδες πια.

Η συμπαραγωγή στα οπλικά συστήματα είναι άγνωστη λέξη για τους πολιτικούς – ατζέντηδες των εμπόρων όπλων. Μα αν το φτιάχνεις εσύ ο ίδιος, πως θα πάρουν μίζα;

Εμφανίζανε ως δείκτη ανάπτυξης την …κατανάλωση. Με πέντε κάρτες και τρία καταναλωτικά έκαστος αγοράζαμε  αυτά που παράγουν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Κορεάτες, οι Γιαπωνέζοι. Όχι εμείς. Αυτοί. Και τους πληρώναμε με δανεικά. Και κάναμε χλιδάτους αγώνες τρεις φορές υπερτιμολογημένους. Με δανεικά. Ποιοι τα πήραν; Αυτοί που τα παίρνανε όλα. Πάντα.

Τώρα λοιπόν μας κουνάνε το δάχτυλο. Ο γνωστός καρπαζοεισπράκτορας κάθε πρόσφατης εθνικής ντροπής παριστάνει τον παιδονόμο, φοβερίζει, απειλεί, βρίζει.

Τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους, σπέρνουν τον πανικό στους συνταξιούχους και προϊδεάζουν τον ιδιωτικό τομέα για τον μεσαίωνα που έρχεται. Όμως εκεί στα βάθη της Μινεσότα ο Γιώργος κάνει φασίνα για να υποδεχθεί το Δ.Ν.Τ. και νοιώθει πιο σοσιαλιστής από ποτέ, ενώ ο Δρούτσας με το λακαρισμένο μαλλί του νταραβερίζεται με τον νεοοθωμανό Φον Ρίμπεντροπ.

Χρησιμοποιούν την κρίση και την προπαγανδιστική τρομοκρατία για να μας το βουλώσουν. Για να μείνουμε ακίνητοι, περιδεείς και να βλέπουμε σαν γελάδια τα τρένα της Νέας Τάξης να περνάνε.

Από τον Οκτώβρη κωλοβαρούσαν αλλά είχαν την πρόνοια να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα στα πραγματικά μεγάλα ζητήματα: να βγάλουν το «Εθνικής» απ’ το Παιδείας, να κάνουν Προστάτη το Μιχάλη, να καταργήσουν το Μακεδονίας – Θράκης και το Εμπορικής Ναυτιλίας, να δώσουν ψήφο στα παιδιά απ΄τη Λαχώρη και να καταργήσουν την βάση του δέκα, ώστε να μπαίνουν στα ΤΕΙ Λαθροχειρίας και Λοβοτομής και οι έσχατοι των καθυστερημένων, ώστε να μείνουν ανοιχτά τα διεσπαρμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Επαρχιακά Ρουσφέτια με καθηγητές εφάμιλλους της Ζιμπάμπουε και της Δαχομέης.

Θα σας πω κάτι που θα σας στεναχωρήσει, αδέρφια. Ο Γιώργος δεν μας πολυγουστάρει. Εμείς εδώ, οι Ογκλάλα Σιου, οι Μαυροπόδαροι Τσεγιέν και οι Απάτσι, που βρέθηκε να κυβερνάει, είμαστε πολύ πρωτόγονοι για τα αμέρικαν λίμπεραλ γούστα του. Είμαστε μονομπλόκ ορθόδοξοι κι Έλληνες το φρόνημα. Δεν είμαστε πολύχρωμοι, παρδαλοί, πολυπολιτισμικοί.

Ο Γιώργος λοιπόν νομίζει πως τώρα με όπλο τον ΦΟΒΟ και την κρίση, θα μας στρώσει, θα μας κάνει όπως μας ονειρευόταν: πληθυσμό πάτσγουορκ. Στο χωριό μου το λέμε κουρελού.

Θα φύγουν νύχτα και το 11% του Καραμανλή θα τους φαντάζει θρίαμβος. Θα φύγουν νύχτα, χωρίς ούτε τα χαρτιά τους να μαζέψουν και μαζί τους θα καταρρεύσει όλη η πρόστυχη μπαταρισμένη παράγκα της Μεταπολίτευσης. Θα πάρουν το ψευτοπροοδευτιλίκι τους και τα ρέστα από τα πλιάτσικα και θα φύγουν, γιατί ακόμη κι αν δανειστούμε με 0% επιτόκιο, με αγορά έρημο, μηδενική ανάπτυξη και χωρίς παραγωγική βάση, απλώς θα χρωστάμε ακόμη περισσότερα. Αυτοί έσπειραν τον πανικό, αυτοί επί δεκαετίες λαφυραγώγησαν, αυτοί θα θερίσουν τον δύσοσμο καρπό της Ήττας και της Φυγής μαζί με τις απονομιμοποιημένες κι αραχνιασμένες ιδέες τους.

Και τότε εμείς θα ‘χουμε το χρέος να ξαναχτίσουμε τα πάντα από την αρχή. Θα επιστρέψουμε στη γη μας και θα παράγουμε πάλι την τροφή μας.

Θα χτίσουμε πάλι την βιομηχανία μας και θα την βασίσουμε στην τεχνολογική έρευνα, με πρωτοπορία τα καλύτερα μυαλά μας.

Θα επανελληνίσουμε την Παιδεία μας με μέτρο και δείκτη τους Άριστους κι όχι την αρχή της ήσσονος προσπάθειας και της εξίσωσης προς τα κάτω.

Θα ορθολογικοποιήσουμε την Δημόσια Διοίκηση και θα κάνουμε το φορολογικό σύστημα πόλο έλξης για επενδύσεις κι όχι ανθρωποδιώκτη.

Θα αποκαταστήσουμε τα δυο αγκωνάρια του κοινού σπιτιού μας: την Φιλοτιμία και τον Πατριωτισμό. Το ισχυρότερο κίνητρο είναι το ηθικό. Κι αυτό μόνο Ένας μπορεί να το κάνει. Αυτός που ακούραστα, ακόμη κι όταν ήταν σχεδόν μόνος, εξακολουθούσε να μνημονεύει το αληθινό όνομα του Χρέους. Τώρα πια δεν είναι μόνος. Εμείς μαζί του στον Μαραθώνα, αυτοί συνοδοί του Ξέρξη και του Αρταφέρνη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 19/04/2010 07:24:43

  Σωστός!

 2. Kostas avatar
  Kostas 19/04/2010 07:31:58

  Ποιός είναι αυτός ??
  Υ.Γ. ακόμη και η Σερβία δημιούργησε ειδικό δικαστήριο και νόμο για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μη δικαιολογημένων από το πόθεν έσχες !.

 3. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 19/04/2010 07:34:35

  Δεν είναι τόσο εύκολο όσο το λές, Φαήλο.
  Αυτοί είναι οργανωμένοι και εμείς ανοργάνωτοι.
  Αυτοί έχουν πάμπολλους δούρειους ίππους μέσα στα τείχη μας και εμείς μόλις τώρα έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε το πρόβλημα.
  Αυτοί έχουν συμμάχους μεγαλο-επιχειρηματίες και αργυρώνητους δημοσιογράφους-ενημερωτές και εμείς μόνο την κοινή λογική και το ένστικτό μας.
  Σίγουρα δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά, κάποια στιγμή, πρέπει να αναγνωρίσουμε και τις δικές μας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση.
  Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε.
  Από εκεί θα ξεκινήσει η κάθαρση και ο αγώνας.
  Πρώτα η αντίσταση στο Δ.Ν.Τ. και μετά όλα τα άλλα.
  Όσο για τους γλυκόλογους ψεύτες πολιτικούς μας, σύντομα δεν θα πάρουν αυτό που τους αξίζει.

  • μας δουλεύουν avatar
   μας δουλεύουν @ μας δουλεύουν 19/04/2010 07:35:58

   συγνώμη, "θα πάρουν" όχι "δεν θα πάρουν".

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/04/2010 07:34:44

  Επιτέλους, να και κάποιος που τα είπε χύμα και για το αμαρτωλό πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας και την καθοριστική συμμετοχή του στο σημερινό μας χάλι! Αλλά όταν εμείς οι λίγοι τα λέγαμε ήδη από την (ανεπιτυχή τότε) διεκδίκηση της "χρυσής Ολυμπιάδας" του 1996 και εξής, μας κρεμούσαν στα μανταλάκια ως "εθνοπροδότες". Ε, λοιπόν, όλο αυτό το 97% των νεοελλήνων που τότε δήλωνε ενθουσιασμένο για τους λεγόμενους "Ολυμπιακούς Αγώνες", ας τα λουστεί τώρα...

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Αυριανιστής 19/04/2010 08:05:16

   Αγαπητέ Αυριανιστή,

   συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το πανηγυράκι στήθηκε μόνο και μόνο, για να κατέβει η αυτοκράτειρα, πάνω στις γόβες της, σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και να μας καλωσορίσει, ικανοποιώντας έτσι τη ματαιοδοξία της. Πέραν του ότι κατέκαψε και το αλσάκι στη Φιλοθέη, χωρίς καν να το έχει αποκαταστήσει στο σύνολό του ακόμα και σήμερα.
   Αγαπητέ μου Φαήλε, νομίζω ότι πέρασε ο καιρός των "θα" (μέλλοντας) και ήρθε ο καιρός του ενεστώτα (κάνουμε, πράττουμε, οργανωνόμαστε). Ακόμα και μια απλή αναγνωγή των αποτελεσμάτων της 4ης Οκτωβρίου δείχνει ότι οι 3.000.000 ψήφοι στο Yorgo poli oraio αντιστοιχούν στο 30% περίπου του Ελληνικού λαού. Και πάλι μειοψηφία είναι... Αρχίζουμε ενημέρωση του ελληνικού λαού, πόρτα-πόρτα, είναι το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς κόπο και κίνδυνο. Συζητάμε στο λεωφορείο, στο μετρό, στο γήπεδο, οπουδήποτε. Θέλει επιμονή και υπομονή. Κι όπως λέει ο Ελύτης: "... για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή...". Επιτέλους, να δύσει αυτός ο πράσινος ήλιος της συμφοράς!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 19/04/2010 08:25:49

    Η "αυτοκράτειρα με τις γόβες" -που, φαντάζομαι, θα ξεπερνούν σε αριθμό ακόμα κι εκείνες της Ιμέλντα Μάρκος- είδαμε όμως τι πτώση είχε. Πιστεύοντας ότι θα μπορούσε κάποτε να μας καθήσει και θεσμικά στο σβέρκο, λησμόνησε ότι άλλο είναι να χτίζεις "ίματζ" διασπαθίζοντας τα λεφτά των άλλων, κι άλλο -πολύ πιο... κοστοβόρο- με τα λεφτά του άντρα σου.

   • l
    l' ami du peuple @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 19/04/2010 11:33:21

    ετσι ειναι αυριανιστη μου ..μονον ο χριστοδουλος αλλωστε ειχε τοσα παπουτσια...

    συντροφος εν εθνοπροδοσια απο το 96

 5. Μέτοικος avatar
  Μέτοικος 19/04/2010 07:41:47

  Ευγε, ΦΚ. Aν όμως η νέα ηγεσία της ΝΔ δεν πράξει -συντομότατα πλέον- τα δέοντα, χρησιμοποιώντας, έστω μόνο τμήμα περιλαμβανομένων σε γλαφυρό και μεστό άρθρο σου, φοβούμαι πως σύντομα θα αναφωνήσουμε: alles ist verloren!
  Σε τιμά, το ότι δεν φοβάσαι να εκφράσεις αντίθεση τους "ολυμπιακούς", την νέα "μεγ.Ιδέα" η οποια συνεπήρε ως "...πουκάμισο αδειανό" τον εσμό μικρο-απατεώνων πού αποτελεί την κοινωνία μας και η οποία μας οδήγησε, συν τω χρόνω στο σημερινό χείλος του γκρεμού. Εννοείται επίσης ότι οι ΓΑΠ,Παπακων/νου,Δρούτσες, Ντόρες, ΚΚ, παυλόπουλοι κλπ δεν θα εστέκοντο ούτε..., στην Δαχομέη.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/04/2010 07:44:07

  Τι "δε μας πολυγουστάρει"...
  Δε μας γουστάρει καθόλου!
  Αυτη είναι η αλήθεια.
  Η σημειολογία των συνεχών μετακινήσεων [escapes] στο εξωτερικό αυτό προδίδει.
  Επίσης αισθάνεται καλύτερα όταν γύρω ομιλούν την αγγλικη ντεσπεράντο και όχι τα ελληνικά.

  Αν όμως όλη η Ελλάδα γίνονταν με το ΖΟΡΙ! ένα, δύο, τρία, πολλά πολυφυλετικά και άθλια γκέτο θα μπορούσε να "ξεδιπλώσει" πιο καλά τις ανθρωπιστικές και διεθνιστικές του ανησυχίες, απολιθωμένο απομεινάρι των ανέμελων φοιτητικών χρόνων στο προστατευμένο [of course] αμερικάνικο κολλεγιακό περιβάλλον.

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 07:58:32

  Κύριε Κρανιδιώτη,
  Τό γνωρίζουμε ὅτι δέν μᾶς πολυγουστάρει καί ἐλπίζω νά ξέρη πώς τά αἰσθήματα εἶναι ἀμοιβαῖα.Ὁμως δέν θέλουμε νά προλάβη νά φύγη.Θέλουμε νά πληρώση ΕΔΩ,μπροστά στά μάτια τῆς μανούλας,μέ ὅλη τήν παρέα καί τούς συγγενεῖς,εννοεῖται,γιά νά μήν κάνουμε μισές δουλειές.Κάποιος σέ αὐτήν τήν χώρα πρέπει κάποτε νά πληρώση σκληρά,γιατί ἡ ἀτιμωρισία στό μέλλον θά ὁδηγήση σέ ἐπανάληψι.
  Ἀς εἶναι ἐπίσης σίγουροι ὅλοι αὐτοί,πώς αυτό πού ἔχει συσωρευθῆ μέσα μας εἶναι οργή,πού ἀν μποροῦσαν νά τήν αἰσθανθοῦν θά τρόμαζαν,καί ὄχι φόβος.

 8. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 19/04/2010 08:03:22

  Δυστυχώς κ. Κρανιδιώτη, η φαυλότητα που εξέθρεψε το ΠΑΣΟΚ, όλα τα χρόνια που κυβέρνησε την χώρα διαπέρασε και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αλλά πιστεύω και την κοινωνία στο σύνολό της. Έγινε σημαία των νεοελλήνων η αρπαχτή, έγινε μαγκιά το να διαλύεις την οικογένειά σου και να βρίσκεις γκόμενα.Έγιναν φυσιολογικά τα δωράκια των πολλών εκατομμυρίων σε εαυτούς και αλλήλους. Έγινε επιτρεπτή η ψευδομαρτυρία προκειμένου κα καλυφθούν οι ανομίες του μεγάλου αρχηγού ( Ποιοί δάνεισαν
  τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού για την βίλα της Εκάλης) Ακολούθησε κατά πόδας η ηγετική ομάδα της Ν.Δ.,δυστυχώς για μας τους Ν.Δημοκράτες, που ανάμεσα στ΄άλλα θεώρησε υποχρέωσή της να ανταμείψει τους φαύλους αναβιβάζοντάς τους στα ύπατα πολιτειακά αξιώματα , βλέπε σημερινός Πρόεδρος Δημοκρατίας, για να εξυπητερήσει τα στενά κομματικά της συμφέροντα.
  Χάθηκαν αρχές και αξίες.όλοι έχουμε τις ευθύνες μας γι΄αυτό.
  Θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να τις αναλάβουμε.όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την λύση. Και η λύση δεν μπορεί να περιλαμβάνει όσους δημιούργησαν, ανέχτηκαν ή εξέθρεψαν τα προβλήματα. ΄Οσους συμμετείχαν στο φαγοπότι,όσους κατασπατάλησαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού,όσους με οποιδήποτε τρόπο μας πλήγωσαν.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/04/2010 08:21:52

  Και εγώ ήμουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τα λοιπά, ...μούουοουου

 10. Greenhorses avatar
  Greenhorses 19/04/2010 08:24:45

  Αφου το είχε πει ο Γιωργάκης δεν θέλουμε λεφτά, πολιτική στήριξη θέλουμε
  Ενα πιστόλι να μας αφήσουν ήσυχοι οι κερδοσκόποι.
  Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας.

  ΠΑ-νελλήνιος Σ-ύλλογος Ο-δηγών Κ-ανό

 11. El Gekko avatar
  El Gekko 19/04/2010 08:28:22

  Συμφωνώ απολύτως με την κατασπατάληση πόρων για τους Ολυμπιακούς. Πιστεύω όμως πως οι υποδομές των αγώνων θα μπορούσαν να υλοποιηθούν πολύ πιο οικονομικά. Για παράδειγμα στην Αυστραλία το γήπεδο του beach volley ήταν λειώμενο εδώ το φτιάξανε από τσιμέντο. Αν οι περισσότερες εγκαταστάσεις ήταν λειώμενες και μόνο όσες είχαν εξασφαλισμένη αξιοποίηση ήταν μόνιμες δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Συμφωνώ όμως στο γενικό πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.

  Το θέμα των πενταετών δανείων που θίγεις έχει ένα ενδιαφέρον αλλά 2004+5=2009 αν δεις τον πίνακα αποπληρωμών του Δημοσίου για όλο το διάστημα από το 2009 μέχρι το 2014 τα μέγιστα βρίσκονται στο 2011,2012,2014 δηλαδή ακόμη δεν είδαμε τίποτα και οι μεγαλύτερες δανειακές επιβαρύνσεις αφορούν πενταετή δανεισμό από τις χρήσεις 2006,2007,2009.

  Ας σημειωθεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αποπληρωμής θα το έχουμε το 2019 όταν θα λήγουν τα δεκαετή του 2009 και τα οποία, για πρώτη φορά για δεκαετή ομόλογα, σε απόλυτο μέγεθος είναι όσο το χρεός που λήγει το 2010.

  Τέλος, ποιός είναι αυτός ο Ένας;


  /* Δεν μπόρεσα να κρατηθώ !!! */
  Ο Παπαμιμίκος;

  • nancy avatar
   nancy @ El Gekko 19/04/2010 11:17:58

   Λυόμενο είναι το σωστό, το άλλο σημαίνει λειωμένο. Συγγνώμη για την παραπομπή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ El Gekko 19/04/2010 18:47:51

   Πήγαινε αρκετά πιο ψηλά και θα δεις ποιός είναι.

 12. mavro kounavi avatar
  mavro kounavi 19/04/2010 08:30:05

  Το κείμενο είναι εξαιρετικό. Πρέπει όμως να αρχίσει να γίνεται σιγά σιγά μια αντικειμενική αποτίμηση της πορείας της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ευθύνες για την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, τη συντριβή του αγροτικού ισοζυγίου και η αποδόμηση γενικά όλου του παραγωγικού ιστού της χώρας δεν είναι αποκλειστικά ελληνικές (ίσως μάλιστα και να μην είναι κυρίως ελληνικές).

  • JOHN avatar
   JOHN @ mavro kounavi 19/04/2010 10:35:08

   Σωστα το αναφερεις οτι οι ευθυνες για την αποβιομηχανηση,τη συντριβη του αγροτικου......κλπ.δεν ειναι μονο Ελληνικες.Το θεμα ειναι η ΕΕ οπως μετεξελησετε τι στοχους εχει και ποιους εξυπηρετει και εαν γενικα η παραμονη μας στο Eurogroup δεν θα εξεληχθει σε τραγωδια!Πιστευω οτι ειναι κατι που πρεπει ν αναλυθει σε βαθος και κυριως χωρις προκαταληψεις και κοματισμους.

   • mavro kounavi avatar
    mavro kounavi @ JOHN 19/04/2010 11:31:09

    Επειδή δε μου αρέσει να κρύβομαι θεωρώ ότι ο ρόλος της ΕΕ αποδείχτηκε διαχρονικά αρνητικός για τη πορεία της χώρας.

    Και φυσικά θεωρώ ότι αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος ο ευρωσκεπτικισμός δεν είναι αποκλειστική ιδιοκτησία κάποιας παράταξης.

 13. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 19/04/2010 08:30:52

  Μια αφελής απορία: Που είναι ο Καραμανλής;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 08:35:20

   Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι περιμενει την ολοκληρωση της πορειας καταστροφης του ΓΑΠ προς το ΔΝΤ και θα μιλησει οταν πλεον θα βρισκομαστε στις αγκαλες του ευαγους ιδρυματος.Αν το κανει πιο πριν τα καναλια ειναι ικανα να τον κατηγορησουν οτι αυτος ανεβαζει τα spread.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 08:38:39

   καλό πρόσθεσε σε αυτό το τιμ και τον Σημιτακο

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 08:48:16

   @ S,t,g,m. Προφανώς,εκεί που τον έστειλαν οι 1.000.000 Νεοδημοκράτες, που απαξίωσαν να πάνε να ψηφίσουν και προτίμησαν τα cafe,τις παραλίες και τα μεσημεριανάδικα.Εσύ στη θέση του,πόση μεγαθυμία θα είχες;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 19/04/2010 08:55:54

    Σωστό για τα cafe κλπ (χώρια που μερικοί προτίμησαν το απέναντι πασοκάδικο), αλλά πάλι ο πελάτης έχει πάντοτε δίκιο! Δεν γίνεται πια να τους έχει κανείς δεμένους όπως παλιά, ζούμε πλέον σε εποχή (πολιτικής) ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού.

   • Chris avatar
    Chris @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 19/04/2010 15:46:25

    akrivos

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 08:52:20

   Περιμένει να δικαιωθεί από τις εξελίξεις. Μπορεί να μην έκανε αυτό που έπρεπε, του αναγνωρίζω όμως ότι είχε καλές προθέσεις, σε αντίθεση με αυτόν εδώ που έχει κακές προθέσεις.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Επώνυμος 19/04/2010 08:57:01

    Μην είσαι τόσο σίγουρος για αμφότερα, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

   • Dimi avatar
    Dimi @ Επώνυμος 19/04/2010 09:09:29

    Ο δρόμος γιά την κόλαση, είναι πάντα στρωμένος με "καλές προθέσεις"..

   • nancy avatar
    nancy @ Επώνυμος 19/04/2010 11:25:17

    Στους φίλους απο πάνω, προτείνω να διαβάσουν το κείμενο του
    Κ. Νικολάου, τέως ευρωβουλευτή και τ.αντιπροέδρου της ευρωβουλής για τον Καραμανλή, για σφαιρικότερη άποψη. Είναι στο χτεσινό Παρόν.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ Επώνυμος 19/04/2010 13:29:20

    Από "Το Παρόν" της 18ης/4/2010 που αναφέρει η nancy:

    " ... Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ακατασίγαστο μένος εναντίον του Κώστα Καραμανλή ΟΛΩΝ των καναλιών ανεξαιρέτως. Εναντίον ενός ανθρώπου όντως σεμνού και ταπεινού, ασχέτως αν την προτροπή του αυτή δεν την υιοθέτησαν οι πλείστοι υφιστάμενοί του, ο οποίος ούτε τα έσπαγε στα μπουζούκια, όπως άλλοι, ούτε παρανόμησε ποτέ ο ίδιος. Εναντίον ενός ανθρώπου που είχε το σθένος να τα βάλει με τους Αμερικανούς, παρά τις ολοφάνερες τρικλοποδιές της κυρίας Ντόρας. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, ο Καραμανλής υπήρξε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πρωθυπουργός της χώρας μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο –με το βέτο στα μούτρα του Μπους στο Βουκουρέστι, τις πέντε συναντήσεις με τον Πούτιν για τους αγωγούς και το έμμεσο αλλά ισχυρό ΟΧΙ στο επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν– ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΒΗ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ. Αυτά πληρώνει τώρα ή, ακριβέστερα, αυτά του πληρώνουν οι Αμερικανοί μέσω των... πατριωτικών καναλιών μας. ..."

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Επώνυμος 20/04/2010 12:27:46

    Κάποιος και Αντιαθλητικός:Θερμές ευχαριστίες που ασχοληθήκατε με την ασημαντότητά μου και ιδιαίτερα με την ενδελεχή ψυχιατρική προσέγγιση του μισανθρωπισμού μου.Ημουν φαίνεται τυχερός που έπεσα πάνω σας:Σε ειδήμονες!!!!Σαν αντάλλαγμα,σας προσφέρω με την σειρά μου,την αμέριστη κατανόησή μου μικρά μου. Δεν γνωρίζω γιά χιούμορ του Αδώνιδος και του Πλεύρεως,γιά να το λέτε όμως,κάτι παρά πάνω θα γνωρίζετε,ως εμβριθείς αναγνώστες τους.Οσο γιά το ποιούς φιλοδοξώ,ν'απελευθερώσω μικρό μου,η προσφορά μου,δεν είναι υποχρεωτική.Προαιρετική είναι.Καληνύχτα σας.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 09:03:31

   @ STGM, Οι ψηφοφόροι, γιά την ώρα δεν φέρουν microchips(αν και μ'αυτήν την κυβέρνηση,τίποτα δεν αποκλείω γιά το μέλλον).Πράγμα που σημαίνει,ότι μου είναι δύσκολο να δεχθώ πως προτίμησαν το απέναντι πασοκάδικο.Δεν βγαίνει άλλωστε,ούτε με τους αριθμούς.Οι ψηφίσαντες Πασόκ το 2009,είναι ΜΟΝΟ και ΜΟΛΙΣ 13.000,περισσότεροι,από τους αντίστοιχους του 2004(βάσει των στοιχείων του ΥΠΕΣ).

  • l
   l' ami du peuple @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 11:34:18

   διπλα στο σημιτη

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ l' ami du peuple 19/04/2010 11:39:58

    Τον είχε συμπαθήσει τον Κινέζο ο χοντρός τελευταία. Μόνον mea culpa δεν είπε, για το "αρχιερέας της διαπλοκής".
    Τα πάντα ρεί.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ l' ami du peuple 19/04/2010 11:41:20

    Ή ανάγκα και "Θεοί" πείθονται;

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 12:03:23

    ομως τετοιο θεαμα , δυο πρωην πρωθυπουργων να λουφαζουν σε τετοιες περιστασεις, μονο στη χωρα του καραγκιοζη μπορεις να δεις...

    του χατζηαβατη να πω ορθοτερα

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ l' ami du peuple 19/04/2010 17:36:15

    Φίλε του λαού( μα...ποιού ακριβώς λαού;)και 'ετσιπερασενηδόξα'(STGM):Ο σαρκασμός σας βγάζει μάτι γιά τους δυό πρώην , που προφανώς θαυμάζουν ( θαυμάζω:με την αρχαικήν έννοιαν του απορώ)τα επιτεύγματα του δεχθέντος το δαχτυλίδι απ'τον έναν εξ αυτών και την εξουσίαν από τον άλλο.Καμαρώστε λοιπόν,λαόφιλοι και περασμενοδοξάδες,το κρυφό αντικείμενο και του δικού σας πόθου.Το κατ'εξοχήν virual reality κατσκεύασμα των ΜΜΕ.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ l' ami du peuple 19/04/2010 17:37:23

    διόρθωση:Virtual.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 20:51:41

    οχι και των μμε σπαρτακε. αντιθετως σου υπενθυμιζω οτι αυτος πηρε το κομμα απ'το μπενυ κοντρα σε ολα τα μμε...
    ειπαμε killer ειναι ο ανθρωπος, ο ικανωτερος πολιτικος του αστικου μπλοκ τα τελευταια 60 χρονια. ικανος για το αστικο μπλοκ και για παρτη του, οχι για τους αποκατω να εξηγουμαστε.
    και ως προς το πρωην τι ακριβως εννοεις; πρωην τι;

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ l' ami du peuple 20/04/2010 11:01:21

    Φίλε του λαού,μην τα θέλεις κι όλα μασημένα,πιά.Βάλε το μυαλουδάκι σου, να σκεφθεί κομματάκι.Οι δυό,τέως,είναι απλά οι δυό τέως.Δεν λέω,καλά και τ'αποσπάσματα από την Αυγούλα,που κάθε τόσο μας σερβίρεις,αλλά από μόνα τους,δεν δίνουν λύσεις.Το αντίθετο μάλλον,καθώς αποπνέουν αφόρητο παληοκαιρισμό και συντηρητισμό.Κάτι σαν τις μυρωδιές από το μπαούλο της γιαγιάς,πούχε να ανοιχθεί από τον δάγγειο πυρετό του '28.Οσο γιά τον θαυμασμό σου γιά τον ΓΑΠ,εγώ φίλε μου τι να πώ;;; Σαν βίτσια,δεν είναι μόνον ο μαζοχισμός,ο σαδισμός,ο φετιχισμός κλπ,υπάρχει κι ο ραγιαδισμός.Λυπάμαι mon cher,αλλά παρά πάνω δεν μπορώ να βοηθήσω. Ισως, ο Θεούλης.Αλλά,γιά να μην σε 'παίρνω κι απ'τα μούτρα',έχεις πολύ ,μα πολύ δίκιο,όταν γράφεις πως το παιντί δεν βοηθήθηκε από τα ΜΜΕ.Οτι κατάφερε,το κατάφερε μοναχούλι του το τσαμένο.Αλλά...τον αποκαλείς και Killer καλέ μου.Ah oui ???? Et quelle est la victime ??? La Grece, ou bien la Republique ???
    ΥΓ: Εχεις όμως και χιούμορ,πράγμα περίεργο γι' αριστεράντζα.Δηλαδή τι μας λέτε ώ ποιητά;;;Οτι είναι ο καλύτερος πολιτικός τα τελευταία 60 χρόνια,όμως "εσύ ευχαριστείς,αλλά δεν θα πάρεις;;;".Εξαιρείς δηλαδή τον εαυτούλη σου από το αστικό μπλόκ.Γειά σου Μεγάλε,Che,Bolivar, Con Bendid κι ότι άλλο σ'αρέσει.Θα επιτρέψεις όμως, σ'εμάς τους ιθαγενείς την άλλη άποψη;

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 11:45:53

    φυσικα σπαρτακε , ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του. ομως γιατι με εγκαλεις για ραγιαδισμο; επειδη λεω οτι ο τυπος ειναι killer; μα δεν βλεπεις τι εχει καταφερει, χωρις να ανοιξει μυτη;
    εχει μαζεψει ολο το χαρτι, προηγειται με 10%, εξασφαλισε ευρωπαϊκα και αμερικανικα αλλοθι για την πολιτικη του.
    θυμασαι το βημα την επομενη των αλλων εκλογων και τον μπεννυ στο ζαπειο με ολα τα καναλια;

    ειπαμε "του".
    εγω τι σχεση εχω με το "του";

    να μην αναγνωρισω δηλαδη την υψηλη τεχνικη οταν τη βλεπω; δηλαδη επρεπε νασαι γαλαζιος για να πεις παιχταρα τον χατζηπαναγη;

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:06:49

    Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά διαβάζω κάτι παραπολιτικά σχόλια που πολύ με διασκεδάζουν όπως το :"Εχεις όμως και χιούμορ,πράγμα περίεργο γι’ αριστεράντζα".
    Προφανώς σε αντίθεση με κάτι οπαδούς της πολιτικής φιλοσοφίας του πλεύρη και του άδωνη που μας κάνουν να ξεκαρδιζόμαστε από τα γέλια.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:11:08

    καποιε ειναι φιλοφροσυνες εξαιτιας της κοινης λατινικης καταγωγης, δεν ειδες το λατινοφρον ψευδωνυμο και των δυο;
    επι τη ευκαιρια, αυτο που μου ζητησες να αναπτυξω χθες την ωρα της εντασης με το αλλενακι το εβαλα εκει, αλλα ειναι λειψο, καποια αλλη στιγμη ισως.(αναφερομαι στους "ξενους" της ελληνικης γραμματειας)

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:11:47

    Απελευθερωτή των δούλων και των κατατρεγμένων, δε θα σε ρωτήσω ποιούς δούλους ευελπιστείς ν΄απελευθερώσεις για να τους στρέψεις ενάντια στη νέα αυτοκρατορία. Θα περιοριστώ μόνο σε μια διαπίστωσή σου που συνιστά ένα νέο breakthrough σε σχέση με την πολιτική καταγωγή του χιούμορ. Ώστε το δικό σου αθυρόστομο, επιθετικό και βαθιά υποτιμητικό για τον «άλλον» ύφος είναι συνώνυμο του κατ΄εσέ σαρκαστικού «τρόπου» ενώ το της κάθε ... «αριστεράντζας» μια απίθανη και άξια χλευασμού εξαίρεση; Για καταμέτρησέ μου σε παρακαλώ τους εν τη ιστοσελίδα τούτη «δεξιάντζες» χιουμορίστες να τους έχω στα υπόψη μου και να τους απολαμβάνω!

    Τα επαναλαμβανόμενα πληκτικά (με τη διπλή έννοια της λέξης, ξέρεις...) «καλό μου», «βάλε το τσερβέλο», «μεγάλε μου» κοκ διανθίζουν δηλαδή απλώς τη δεδομένη υψηλή αισθητική του δικού σου ιδιώματος, ενώ τα εκτός της δικής σου οριοθέτησης νεοταξικά η αριστερά (πάντα κατά βούληση) «τσαμένα» στερούνται συνήθως διανοητικής επάρκειας, πόσο μάλλον χιούμορ, αλλά παρ΄όλα αυτά σε κάνουν να γελάς; Τόσο, λοιπόν, πολύ αναγκάζεσαι να υποβιβάσεις το σπινθιροβόλο σου πνεύμα που εκπίπτεις στην αγοραία διασκέδαση, αντλώντας ικανοποίηση από την ανωτερότητά σου απέναντι σε υποδεέστερα άτομα;

    Πραγματικά δε ξέρω αν μακριά από τα πληκτρολόγιά σου είσαι «κάτι άλλο», αλλά τα κείμενά σου ξεχειλίζουν μισανθρωπισμό (και όχι βεβαίως αντιπασοκισμό όπως αφελώς ίσως νομίζεις).

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:14:42

    Αγαπητέ φίλε του λαού.1:δεν σε εγκαλώ προσωπικά, γιά ραγιαδισμό,αλλά αραδιάζω τα διάφορα βίτσια και την αδυναμία μου να συνδράμω,σε ανίατες καταστάσεις.
    2:γράφεις ότι ο ΓΑΠ,τ'άκανε όλ'αυτά χωρίς ν'ανοίξει μύτη και γι αυτό είναι Killer(ο θαυμασμός σου δεν κρύβεται).Μεγάλο όντως,επίτευγμα που δεν άνοιξε μύτη γιά τις πολιτικές πιρουέτες του Prefere σου.Βλέπεις αυτός,είναι κατά την άποψή σας 'δημοκρατικός',άρα δεν τον κοντράρετε και πολύ,απλά τον παρακαλάτε,...'Τα γκαμ...τούμε που τα γκαμ...τούμε,ας βάλουμε και λίγο συναίσθημα,but without lubricant".Δεν περιμένω να μου πείς φυσικά,τι HOLOCAUST θα γινόταν,άν τα μέτρα αυτά τα έπαιρνε ο ΚΚ,ο Β.Δυό μέτρα και δυό σταθμά ;;;Τα σοσιαλιστικά αγγούρια,δεν πονάνε δικέ μου;;;; Τέτοια 'εδραία' χαλαρότης σ'ότι το αριστερόν;;;
    3.Οσο γιά την υψηλή His Master Voice τεχνική ,που του αναγνωρίζεις( και που προδήλως θαυμάζεις καλό μου),Ε δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από πάσχοντα από ανίατη αριστερή πλευρίτιδα.Γι αυτό μικρό μου σου λέω,μην ρωτάς γιά τον ραγιαδισμό καλύτερα.Καληνύχτα σου κι όνειρα γλυκά Λαόφιλε κι έχει ο Θεός γιά όλους..

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:26:11

    σπαρτακε θα θυμωσω πραγματικα. ακου να σου πω..εγω πιο πολλα δακρυγονα εχω φαει απο το σημιτη και τους παπατζηδες παρα απο τον πολυδωρα.
    αλλα ο ανθρωπος σου ξαναλεω ειναι μαστορας, πως να στο εξηγησω.. βλεπεις εδω ο factorας πως εχει ψυχολογησει τον michel τον θαλασσοκρατορα και προβλεπει τις πιρουετες του,(σημερα θα βγαλει τα οπλα, αυριο θα παιξει το φλος);
    ετσι ακριβως, αν κατσεις να κιαλαρεις τον γιωργο, θα σου αποκαλυφθει κι εσενα η υψηλη τεχνικη του καταρτιση και η ασυγκριτη αερινη ντριπλα του.

    μην εισαι τοσο εμπαθης ,χανεις!! τετοιος τεχνιτης μια φορα στα 60 χρονια εμφανιζεται!!!


    κι εννοια σου, η αριστερη πλευριτιδα με προστατευει απο τις κακοτοπιες, εγω ειμαι παντα απεναντι ....

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:39:56

    Φίλε του λαού,δεν μπορώ ,παρά ν'αναγνωρίσω την ευπρέπειά σου και το εννοώ πραγματικά.Μην με βάζεις όμως να θαυμάζω 'ντριμπλαδόρους' αυτού του τύπου.Μπορείς να τους θαυμάζεις , μόνος σου.Λυπήσου με τον δυστυχή: Βγάζω.....Αλγερία (όπως,το γράφω:δεν είναι λάθος).
    ΥΓ :μην ανησυχείς,l'ami du peuple,αντελήφθην άριστα ,πως οι ασμένως προστρέξαντες αυτόκλητοι συνήγοροί σου,δεν είναι επιλογή σου.Αυτό δα , σου 'λειπε !!!!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:45:21

    Άχ απελευθερωτή των δούλων, και πάλι άχ! Ζούμε σε λάθος εποχή, "ο κόσμος είναι ζόρικος και μείς ασθενικοί"! Το κρυφό αντικείμενο του πόθου μου έχει κρυφτεί από τα μάτια μου ήδη από τη δεκαετία του 1970, κι από τότε ψάχνω μόνον για το "μικρότερο κακό". Αλλά κι αυτό δύσκολα πιά το βρίσκεις: Στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό άκουγα "Πρωθυπουργός Καραμανλής", στο Γυμνάσιο "Παπανδρέου", στο Πανεπιστήμιο πρόλαβα πάλι "Καραμανλής", πήγα φαντάρος κι άκουσα πάλι "Παπανδρέου", πήρα των ομματιών μου και άκουσα μέσα από τη σκοτεινιά του Μέλανος Δρυμού για λίγο τ' όνομα "Μητσοτάκης", μετά πάλι "Παπανδρέου"(!), ήρθε μετά και έμεινε πολύ ένας μυστήριος Κινέζος, γύρισα πίσω κι ήτανε ξανά Καραμανλής (! έλα νινί στον τόπο σου) και σύντομα πάλι ..Παπανδρέου (όχι θα γλύτωνα!).
    Ήμουνα νιός και γέρασα, όπως κατάλαβες! Σε τι να ελπίζω, τόσο "απρόοπτη" που είναι πιά η πολιτική στην Ελλάδα, τί να κάνω, περιμένω τον ...επόμενο, ζώ από περιέργεια κι από καραγκιοζλίκι!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ l' ami du peuple 20/04/2010 12:49:43

    φίλε του λαού, και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο σύντροφος Στάλιν τα κατάφεραν. Βαλτοί δικτάτορες. Το ότι ανεχθήκαμε τον Παπδόπουλο, όσο τον αναχθήκαμε είναι ένα θέμα. Το ότι λατρέψαμε τον ΑΓΠ και τώρα ανεχόμαστε τον ΓΑΠ είναι άλλο. Λύσε μου μια απορία. Που βρήκε τα 150.000.000 διατροφή ο ΑΓΠ προς την πρωθυπουργομήτορα Και πόθεεν έσχον τα λεφτά για τις δύο βίλες στο Καστρί; Δεν πεινάω, κάτι ξέρω από μισθούς και αμοιβές, και δεν καταλαβαίνω πόθεν έσχον τα λεφτά. Ξέρεις εσύ μήπως;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ l' ami du peuple 20/04/2010 13:00:50

    Σπάρτακε και Φίλε του λαού,
    Μάλλον, βγάζοντας τα σώψυχά μου, πήρα πολλή φόρα προς τα πίσω! Πιθανότατα, το κρυφό αντικείμενο του πόθου μου έχει κρυφτεί βαθειά από 1984, μαζί με τον γείτονα από τη Σαρδηνία (και συνάδελφο με το λατινογενές όνομα), Enrico Berlinguer. Οι πασόκοι τότε, κάτι για Λιβύη λέγανε ακόμα, κάτι για Συρία, μεταξύ μας δεν καταλάβαινα ακριβώς. Από την άλλη ήταν ο επίσης μακαρίτης ο Αβέρωφ, κάτι για μαντριά, λύκους και κατσίκια θυμάμαι - και τις παροιμίες του επίσης συγκατοίκου των Χερουβείμ Χαρίλαου. Long time gone.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ l' ami du peuple 20/04/2010 13:10:48

    @l' ami du peuple

    Ενδιαφέρον το σχόλιο σου για τους "δύο ξένους".
    Ξένοι στο σπίτι τους, ξένοι και στα ξένα.

   • nancy avatar
    nancy @ l' ami du peuple 20/04/2010 14:34:27

    L ami du peuple,
    Φαντάσου φίλε, άν τα έβρισκα και γώ στρωμένα και αναμένοντα, να με έλεγαν killer. Εγώ θα ήμουν γελοία, ή οι άλλοι? Ούτε του ίδιου δεν του πέρασε απ το μυαλό αυτή η έκφραση..

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 21:45:22

    αρχαιε, ο γκιοργκακις εξελεγη και κατα πασα πιθανοτητα θα επανεκλεγει αν δεν συγκυβερνησει με καμμια εθνικης ενοτητας προηγουμενως, δεν ειναι δικτατωρ.
    τα 150.000.000 βρεθηκαν ακριβως διπλα σε πολλα, πολλα αλλα αντιστοιχα.
    δεν θυμαμαι σε ποιο βιβλιο του τσομσκι παρατιθεται ενα λημμα , ευχαριστο για την ακριβεια του ουτως ειπειν οπου γινεται μια ενδεικτικη απαριθμηση των ταριφων "τοσα ο δημαρχος, τοσα ο υπουργος τοσα ο τυχον εμπλεκομενος πρωθυπουργος".. ω του κυνισμου, ομως εξαιρετικα χαριτωμενο.
    τωρα ο σπαρτακος βαλθηκε να μου σκαψει το λακκο, τι να γινει..ετσι ειναι οι καθως πρεπει ξιφομαχιες. nancy, το οσα δεν φτανει η αλεπου το θυμοσαστε..σιγα και μη μπορει να κανει ο καθενας οσα κανουν αυτοι οι πορφυρογεννητοι, καλα κι αν οχι ακριβως πορφυρο, ισοφαριζει με τον παππου της πιστης και εις την λαοκρατιαν!
    φιλε μου τρανζιτ μου σπαραζεις τη καρδια, αλλα c'est la vie..κανε κουραγιο λιγο ακομη... "ξερουμε πως ειμαστε περαστικοι κι επειτα απο μας τιποτε το αξιολογο δεν θαρθει".
    καποιε ειναι μια ενδιαφερουσα κουβεντα αυτη σχετικα με το ανοικειο και το ξενο ( οδυσσεας, οιδιπους) στην αρχαιοελληνικη γραμματεια, ιδιως οταν γινεται με ελληναραδες που βραζει το αιμα τους απο το φοβο μη παθει τιποτε το γονιδιο τους.
    αντιαθλητικε μου φιλε, αφησε μου και κανεναν ρωμαιο ολοδικο μου, ματερατσι κοντευεις να γινεις

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ l' ami du peuple 20/04/2010 21:49:35

    δεν μου απαντάς αμι ντου πεπλ, που βρέθηκαν τα 150, και πως χτίστηκαν δύο βίλες σε δασύλιο. 2 βίλε κάνουν 4 ή 5 εκατομ ευρά σημερινά λεφτά; Polla lefta... Από μισθούς, βουλευτικές αποζημιώσεις...

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 21:59:49

    α, αρχαιοφτερουγε δεν ξερω να σου πω. νομιζω ηταν.... προφανως..χμμ.. ακριβως ..διπλα στα αλλα που λεει ο τσομσκι..ισως νασκαψε και σε κανα χωραφι στο κιουπκιοϊ.. τι να σου πω τωρα;απο το μαρσαλλ; λες; απο δανεικα παλι;
    δε ρωτας και το factorα καλυτερα που εγραφε τω καιρω εκεινω σε ενα περιοδικο ψιλοαλλοκοτο κατι σχετικα;

    παντως για του σταλιν τη ντατσα να σου πω οτι κι ο τελευταιος απο τους μικρομεσαιους μας εχει καλυτερη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:00:38

    Αρχαίε, τί το παιδεύεις το φιλαράκι? Πες του για τον Έγκελς και τον Μάρξ. Δύσκολη η πραγματικότητα.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:07:11

    γεια σου ορεστη!! τι εχεις προχειρο απο μαρξ αποψε;

    factorα πες του καμμια κουβεντα, εγω παρεπεμψα σε αυθεντια επι του ζητηματος. και δεν εννοω τον τσομσκι.
    στα λεω, βαλε τις παλιες δημοσιευσεις εδω να μην απορουν αρχαιοι ανθρωποι

   • Orestios avatar
    Orestios @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:10:41

    Η επίκληση του φάκτορα από εσένα δεν σε τιμά. Τελείωσαν και τα άρθρα από την Αυγούλα. Άστα να πάνε. Μια απάντηση ειλικρινή και ντόμπρα δεν μπορείς να δώσεις?

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:13:02

    ορεστιε, ο factorας εχει ο ιδιος αναφερθει σε αυτα , εσυ πρεπει να ησουν πολυ νεαρος τοτε...και ναι, γιατι να το κρυψωμεν; τω καιρω εκεινω ελαχιστοι εγραψαν οσα το αντι επ αυτων..

   • Orestios avatar
    Orestios @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:17:39

    Δεν φταίω που ήμουν νεαρός. Πως να πάει κάποιος κόντρα στη φύση?. Πολύ άτυχη η επίκληση του νεαρού της ηλικίας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:21:52

    Απάντηση δεν δίνεις όμως φιλαράκο. Έστω την άποψή σου, όχι των άλλων.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:24:42

    βρε σου εξηγω γιατι επικαλουμαι τον factorα, ψαξε μονος σου να βρεις αυτα που εγραψε ΕΔΩ για τα γραπτα του εκεινης της εποχης..
    δεν φταις που ησουν νεαρος, που δε μεγαλωνεις ειναι το προβλημα..
    αμαν πια , δεν εχεις τη μυγα, σφηκοφωλια εχεις ολοκληρη..παπαπα πια..

   • Orestios avatar
    Orestios @ l' ami du peuple 20/04/2010 22:39:01

    Την δική σου άποψη όμως δεν την λες. Μην την κρύβεις. Δεν είναι χρυσάφι.

  • nancy avatar
   nancy @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 16:04:43

   Σωστά κ. Μανώλη, και πόσο μάλλον που δεν άνηκε στη ΝΔ. Ευχαριστώ.

 14. alfa2012 avatar
  alfa2012 19/04/2010 08:37:45

  Καλη μερα και καλη εβδομαδα,
  ολα αυτα τα χρονια παρακολουθουμε τις προσπαθειες καταστροφης του εθνους απο συγκεκριμενους κυκλους του εξωτερικου και με τους ειδικους συνεργατες τους στο εσωτερικο. Ο κ. Κρανιδιωτης εγραφε και γραφει παντα ευστοχα και μας καλει ως νεος Ιωαννης Προδρομος αλλα και "φωνη βοωντος εν τη ερημω", σε αλλαγη στασης σκεψης και ζωης, δυστυχως ομως τα αυτια μας εχουν γεμισει "χαδακια" ή ακουνε μονο οτι τους βολευει ως γατακια....η αρχη την συνηθειας (ευκολη ζωη και βαυκαλισμος, μαγκια και μιζα)

  Η επανασταση συνειδησης πρεπει να ειναι διαρκες, εγρηγορση γιαυτα που ερχονται, κριτικο πνευμα σε οτι μας σερβιρουν, αλληλεγγυη με/στον συνανθρωπο μας, το θαρρος ειναι η αρχη της νικης, καιρος να βγουμε απο τα καβουκια μας, ειναι πιο γρηγορο να αλλαξουμε τον εαυτο μας απο το να περιμενουμε να αλλαξει ο κοσμος.
  Φαηλο μαζι σου αλλα και προσοχη στους "Μεσσιες"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ alfa2012 19/04/2010 18:53:46

   ΔΕν πιστεύω σε Μεσσίες. Αλλά μετά από τόσα χρόνια τουλάχιστον ξέρω πολύ καλά τι πιστεύει ο Αντώνης και ότι ποτέ δεν έκανε εκπτώσεις. Σε τέτοιους αγώνες προτιμώ ανθρώπους με μέτωπο ψηλά, πατριωτισμό, και με την ρομαντική "τρέλλα" που τους εμποδίζει να καμφθούν στα δύσκολα. Ο Αντώνης δεν είναι Μεσσίας. Είναι ένας άνθρωπος όπως εγώ κι εσύ αλλά ένας άνθρωπος με ικανότητα, θάρρος, αγάπη για τον τόπο και τον λαό και που στα ζόρια έχει κάτι που εμένασ μου πάει πόλύ: ΑΚΑΜΠΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.

 15. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 19/04/2010 08:41:02

  θα μας κάνει πληθυσμό πάτσγουορκ; Θα μας κάνει;
  Άν ανέβεις μ' ένα ελικόπτερο και δείς από ψηλά τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και την ωραία Πεντέλη, εκεί θα το δεις ΤΟ ΠΑΤΣΓΟΥΟΡΚ! Δια πυρός και σιδήρου υφανθέν.
  ΘΑ μας κάνει! Εδώ Ροκανίζουν Εργολάβει αλλά πάντα φταίνε μόνον οι άλλοι! Καταγγέλλουμε τη "Νέα Τάξη" επειδή γουστάρουμε την Ordine Nuovo. Typic Greek!

  • l
   l' ami du peuple @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 11:35:48

   να αγιασει το στομα σου!!

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Sic transit gloria mundi 19/04/2010 17:39:53

   Typical!

 16. eleutheros avatar
  eleutheros 19/04/2010 09:03:15

  Eιναι τουλαχιστον αδικο να δεχεται ο σημερινος Πρωθυπουργος τετοια επιθεση οταν τον ψηφισε ο Ελληνικος λαος με 160 βουλευτες και οταν πολεμηθηκε οσο λιγοι στην Ιστορια απο τους ανθρωπους που αναφερει το παραπανω αρθρο.
  Ειναι τουλαχιστον αδικο να υπαρχει τετοια υποκρισια απο την δεξια οταν στην προσφατη διακυβερνηση της κατασπαταλησε το δημοσιο χρημα και διορισε χιλιαδες στο δημοσιο. Καλος ο Κ.Καραμανλης, αλλα αδικηθηκε απο το ιδιο του το κομμα.
  Οσον αφορα την ενσωματωση των μεταναστων αυτη ειναι σημαδι ανωτερωτητας ενος Εθνους, δηλαδη τι προτεινετε να τους βαλουμε σε στρατοπεδα συγκεντρωσεως?
  Να μην ξεχναμε ποτε το οραμα του Ρηγα οταν οραματιζοταν μια μεγαλη βαλκανικη ομοσπονδια ωπου εκ φυσεως οι Ελληνες θα επικρατουσαν οχι απο κομπλεξ ανωτεροτητας αλλα επειδη ηδη ειχαν το πανω χερι στην διοικηση και το εμποριο στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια, στα βαλκανια στη Μικρα Ασια και αλλου.
  Μετα, ηρθε η δημιουργια Εθνικου Κρατους το οποιο παλι ασφυκτιουσε και αναζητουσε την εξαπλωση του στο ονομα της "Μεγαλης Ιδεας" . Σημερα η νεα "Μεγαλη Ιδεα" για τον Ελληνισμο ωπου και αν βρισκεται αυτος, ειναι να παραμεινει ενωμενος, και να εργαζεται απο κοινου για να αποδειξει ξανα την ανωτεροτητα του βασει των ικανοτητων του και να μην περιμενει τα παντα απο το "Κρατος" σαν κατι που ειναι εξω και μακρια απο αυτον αλλα σαν κατι που ο ιδιος εχει την ευθυνη να δημιουργησει.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ eleutheros 19/04/2010 09:15:02

   Ελεύθερε (με το συμπάθειο και με το μπαρδόν δηλαδής), μόλις χθές ήρθες στην Ελλάδα,ή βρισκόσουν σε κώμα γιά πέντε-έξι χρόνια;Δεν σταματάς στο δρόμο μερικές δεκάδες συμποπολιτών μας,να σου πούνε ποιός πρωθυπουργός και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης( Βλ.Το ΒΗΜΑ 1997,Dolly),πολεμήθηκε περισσότερο και τόσο λυσσαλέα από το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ.Αντιθέτως,ο ...ολίγιστος,πολεμήθηκε γιά πολύ λίγο, αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ από τα πασοκικά ΜΜΕ κι αυτό,γιατί μπροστά στον Μπένυ,.....τι να λέμε τώρα μικρό μου;;;;;;

  • nancy avatar
   nancy @ eleutheros 19/04/2010 11:34:53

   Ναι Ελεύθερε, και μετά ξύπνησες. Αλλα όταν ξύπνησες..
   Μου θυμίζεις τον μακαρίτη λαοπλάνο του '81, αλλα έχουν περάσει δυό γενιές απο τότε.

  • delfikos avatar
   delfikos @ eleutheros 20/04/2010 13:29:02

   Και μετά ξύπνησες "ελεύθερε"...
   Κρίμα... λυπάμαι πολύ που δεν μπορεούν μερικοί κα καταλάβουν τι παίζεται γύρω τους!

 17. alfa2012 avatar
  alfa2012 19/04/2010 09:09:37

  αδικουμε τον Gap? την πεμπτη φαλλαγα? το κυριο με την χαλαρη εθνικη συνειδηση? τον εκλεκτο συνομιλητη του Δ.Ν.Τ.? μαλλον αυτος αδικει τον εαυτο του με αυτα που κανει...οσο για τις χιλαδες που λες οτι διορισε η προηγουμενη κυβερνηση ...εννοεις την κυβερνηση ανδρεα παπανδρεου ή σιμητη?

 18. alfa2012 avatar
  alfa2012 19/04/2010 09:17:06

  σιμιτη

 19. tiramola avatar
  tiramola 19/04/2010 09:45:13

  Όταν μιά χώρα με πλυθησμό 10 εκατ. χρωστάει πάνω από 300 δις και χρειάζεται περίπου άλλα 180 για τα επόμενα 2-3 χρόνια αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα πλέον δεν είναι τα τοκογλυφικά επιτόκια αλλά αν θα μπορεί στο μέλλον να δανείζεται...
  Ένα πολιτικό σύστημα βασισμένο στην αλληλοεξυπηρέτηση κολλητών και κουμπάρων με κρατικούς λειτουργούς που σε αγαστή συνεργασία με ιδιώτες κλέβουν το κράτος επί σειρά ετών δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει με τις σημερινές συνθήκες.Η ώρα του λογαριασμού έχει έρθει για όλους.
  Κοιτάξτε να προετοιμασθείτε για την επόμενη μέρα δουλεύοντας περισσότερο μειώνοντας την κατανάλωση και ας κλείσουν ένας σκασμός μαγαζάκια.
  Η παραγωγική εργασία είναι στην παρούσα φάση το ζητούμενο από όλους.
  Γελοιότητες του τύπου "έπρεπε να κάνουμε το κορόιδο μήπως και δεν μας πάρουν χαμπάρι" ή θεωρίες του τύπου "τα έχουν βάλει με την Ελλάδα" είναι μόνο για οπαδούς των οποίων το μυαλό είναι θολωμένο.
  Εσχάτως γίνεται λόγος και για φόβο που προκαλούν επίτηδες κάποιοι στους πολίτες για να περάσουν επώδυνα μέτρα.
  Επι της ουσίας πρόκειται για την ώρα της αντιμετώπισης της ελληνικής πραγματικότητας σε ένα παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό περιβάλλον.
  Αν υπάρχει ένας φόβος , αυτός έχει να κάνει με την ώρα της αλήθειας για όλους.
  Συγκρίσεις οπαδικού τύπου του στυλ "πόσο ήταν το spread επί Καραμανλή και πόσο είναι τώρα.." είναι επίσης για οπαδική κατανάλωση αφού ακόμα και αν τα επιτόκια δανεισμού ήταν επιπέδου 2 ή 3% πάλι το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να κρυφτεί και η βόμβα μπόρεί να έσκαγε μετά από κανά 2 χρόνια , αλλά θα έσκαγε αφού μιλάμε για μιά χώρα που ζούσε με δανεικά χωρίς να παράγει τίποτα.
  Αγαπητοί αναρχοαυτόνομοι συνέλληνες που μέχρι τώρα "είχατε τοποθετήσει την υπόθεσή σας στο τίποτα" έφτασε η ώρα να αλλάξετε γιατί διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα βουλιάξετε.

  • NAYTHS avatar
   NAYTHS @ tiramola 19/04/2010 12:01:26

   Συμφωνώ.Γιατί όμως χρησιμοποιείς β' πρόσωπο ? Εσύ δεν πρέπει να αλλάξεις ? ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να αλλάξουμε αγαπητέ συνέλληνα . Ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην ξένη...

   • tiramola avatar
    tiramola @ NAYTHS 19/04/2010 12:08:47

    Σωστός , λάθος μου και για μένα ισχύει...

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ tiramola 19/04/2010 12:31:10

   Σε γενικές γραμμές περιέργως συμφωνούμεαν για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Και εννοείται ότι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το "παλεύουμε" εδώ και δεκαετίες.
   Εχω όμως ενστάσεις σοβαρές για αν έστω και πριν 6 μήνες μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικοί χειρισμοί και κυρίως πως θα πάμε στη ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ που υποδεικνύεις όταν επί μήνες βομβαρδιζόμαστε από την κυβέρνηση με θεωρίες περί των κακών Βρυξελλών, των αδίστακτων κερδοσκόπων και της "Γερμανίδας" (που μας χρωστάει το... Δίστομο)Μέρκελ. Ολη αυτή η φιλολογία σε συνδυασμό με το περίφημο "τα μέτρα είναι εκτός των ιδεολογικών πλαισίων μας" συσκοτίζει το πρόβλημα μας και υπονομεύει την λύση του.
   Και μια ερώτηση: γιατί β΄ πληθυντινό ? ("να αλλάξΕΤΕ", "θα βουκλιάξΕΤΕ") Φοβάμαι ότι ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνες, αλλά ακόμα και αν υπήρχε κάποιος πλήρως ανεύθυνος "θα τον πάρει κι αυτόν η μπάλλα"

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ ΑΡΗΣ Θ 19/04/2010 12:35:26

    Μόλις διαπίστωσα ότι για το β΄πληθυντικό επανόρθωσες. Αρα δεν μπορεί να είσαι αποδέκτης του ερωτήματος της τελευταίας παραγράφου.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΑΡΗΣ Θ 19/04/2010 12:43:11

    Κοίταξε , την εφορία δεν την έχω κλέψει ποτέ αφού είμαι μισθωτός επί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
    Έχω κάνει και εγώ λάθη όμως.
    Για παράδειγμα δεν είχα μέχρι τώρα ζητήσει απόδειξη ούτε από γιατρό ούτε από μαστόρους (ελαιοχρωματιστές , υδραυλικούς κλπ).
    Ελπίζω να μην χρειαστώ ποτέ γιατρό αλλά δεν πρόκειται να δώσω δουλειά σε κανένα μάστορα αν δεν μου κόβει απόδειξη από τώρα και στο εξής.

  • ataktos avatar
   ataktos @ tiramola 19/04/2010 12:39:09

   ειλικρινά πιστεύεις ότι ο ελληνικός λαός έχει ευθύνη για τα δάνειά που έχει συνάψει η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνησή. Είχε ποτέ ενημερωθεί για αυτό το γεγονός, άκουσες ποτέ σε ειδήσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο να ανακοινώνονται . Υπάρχει συλλογική ευθύνη για της πράξεις του κάθε υπουργικού Συμβουλίου που καλύπτει τον εκάστοτε πρωθυπουργό π.χ.Σημιτης ,Καραμαλης ,ΓΑΠ .
   Τι ολοκληρωτισμός πάλι είναι αυτός .. σοβαρέψου

   • what avatar
    what @ ataktos 20/04/2010 01:55:33

    Υπάρχει και ευθύνη του λαού γιατί αφενός υπήρχαν άνθρωποι που προειδοποιούσαν για τον υπερβολικό δανεισμό και αφετέρου η πλειοψηφία έδινε μια σιωπηρή συναίνεση για τους διορισμούς στο δημόσιο.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ tiramola 19/04/2010 17:49:17

   Εσύ ξερόλα-τιραμόλα,συχωρέθηκες από την Παναγία την Πρασινοελεούσα,Μεγάλη η Χάρη της(Αν καλώς ενθυμούμαι,από πρόσφατο σχόλιό σου).Σε συγχωρούμε και μείς οι υποδέλοιποι,οι οποίοι δεν τσιμπήσαμε τα δολώματα του δικού σου και συνεπώς αμαρτίαν ουκ έχομεν.ΠΜΠΡΚΤΤΡ=πάμε παρά κάτω το τώρα.
   Υγ:Του λόγου μου,όταν την πατάω,πάω στον καθρέφτη μου και τα ψέλνω στη μάπα μου.Γιά κάνε και σύ το ίδιο καλό μου.

 20. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 10:05:24

  Ελεύθερε,
  εἶσαι καλά νά χαίρομαι ἤ τόν παπά νά φέρουμε;
  Δλδ ἕνα ἔθνος δείχνει τήν ἀνωτερότητά του,μέ τό νά ἀφήνη ἀφύλακτα τά σύνορά του,ὥστε νά μπαίνει μέσα ὁ κάθε,ἄπλυτος,ἄρρωστος,ἀνάπηρος,φονταμενταλιστής μουσουλμάνος,ἤ ποινικά διωκώμενος τριτοκοσμικός,καί νά τού παρέχη τά ἴδια δικαιώματα μέ ἐμένα τήν γηγενή.Αὐτό ἦταν τό ὄραμα τοῦ Ρήγα;᾿Επικοινωνεῖς μέ τό μυαλό σου ἤ βάλθηκες νά μᾶς τρελλάνης πρωΐ-πρωΐ;
  Τί προτείνουμε; εἰσιτήριο χωρίς ἐπιστροφή,καί πολύ τούς πάει,κλωτσιά θέλουν διότι μπῆκαν στό σπίτι μας ἄνευ ἀδείας καί ἀπό τήν πίσω πόρτα.

  Ὁσον ἀφορᾶ τόν πρωθυπουργό σου,καί τό ποιός κατασπατάλησε τό χρῆμα τοῦ δημοσίου,ξεχνᾶς φαίνεται ποιός ἔχει κυβερνήσει αὐτόν τόν ᾶτυχή τόπο, ἀπό τό ΄81 καί μετά,καί πώς ὁ ΓΑΠ,ἤτανε ὑπουργός τῶν κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
  Κάνει λάθος ὁ Σπάρτακος,δέν κοιμόσουν 5-6 χρόνια,σέ Ἐπιμενιδειο ὕπνο εἶχες πέσει ὡς φαίνεται.
  Τώρα γιά τίς 160 ἔδρες πού πῆρε; Ε! νήπιο λαό εἶχε νά ἀντιμετωπίση,ἔταξε
  λαγούς καί βγῆκε.Τώρα ὁ λαός θά ἐνηλικιωθῆ ἀποτόμως,Δέν ἤξερες δέν ρώταγες; πού λέει καί ἡ ὀνομσία ἑνός μεζεδοπωλείου,στήν γειτονιά μου.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 12:19:15

   Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα σύνορα με την Αλβανία άνοιξαν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με υπουργό Εξωτερικών τον νυν πρόεδρο Α.Σαμαρά.
   Εκτοτε έχουν κυβερνήσει με εναλλαγές και τα 2 μεγάλα κόμματα χωρίς να έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση ούτε να θέσουν κάποια όρια στην νόμιμη μετανάστευση.

   Αντιπαρέρχομαι τα ρατσιστικά σχόλια περί αμόρφωτων,άπλυτων,φονταμεταλιστών, άρρωστων και ανάπηρων γιατί πολλοί "γηγενείς" εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες.
   Εκτός κι αν η απλυσιά,η αρρώστεια,η αμορφωσιά και η βλακεία έχουν φυλετικά χαρακτηριστικά.

   Αλλο θέμα η μεταναστευτική πολιτική που είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους να την εφαρμόζει (και που στην Ελλάδα δεν υπάρχει)και άλλο θέμα οι υστερικές ρατσιστικές φωνές για πογκρόμ εναντίον της διαφορετικότητας.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ Κάποιος. 19/04/2010 13:33:50

    @@ Κάποιε

    Ας αφήσουμε το ποιηματάκι περί ανοίγματος συνόρων κ.λπ. Τα σύνορα άνοιξαν από το εσωτερικό της Αλβανίας λόγω κατάρρευσης του κομμουνιστικού καθεστώτος. Δεν τα άνοιξε η Ελλάδα !

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κάποιος. 19/04/2010 23:06:42

    Όπως τα σύνορα ήταν κλειστά επί κομμουνισμού στην Αλβανία έτσι θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε κι εμείς. Δεν το πράξαμε γιατί μας επέβαλαν οι Αμερικάνοι να δεχτούμε τους Αλβανούς εδώ για να ξεφύγουν από την πείνα και να σταθεροποιηθεί η χώρα.
    Αυτό το είχε πει ο Τράγκας σε εκπομπή και τον πιστεύω. Είναι καλός ρεπόρτερ.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 14:07:50

   Το Γενάρη του 1991 ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Τίρανα ως πρωθυπουργός για πρώτη φορά μετά τον Β'ΠΠ.
   Προφανώς θα πρέπει να του χρεώσουμε ως επιτυχία του ιδίου αλλά και του υπουργού εξωτερικών του, την μετέπειτα ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από την Αλβανία όπως επίσης και τα αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα που πήραν γνωρίζοντας τα δεδομένα μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Χότζα.

 21. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 10:07:16

  Συγγνώμη λάθος:ὀνομασία...

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Kὀριννα 19/04/2010 10:38:43

   Κόριννα,σκέφθηκες ποτέ,ότι στις κλαδικές που συχνάζουν αυτά τα τρωκτικά, με τέτοιες ιστορίες περί Ρήγα τους παραμυθιάζουν;Δεν σου εξήγησαν,η Τελέσιλλα,η Ηρρινα και η Σαπφώ,ότι ο σοσιαλιστικός σίφουνας,παίρνει(κατά το δοκούν) αμπάριζα και την ιστορία;

 22. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 19/04/2010 10:51:24

  H χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να επιβάλλει πλήρη συσκότιση πίσω από την οποία κρύβεται.
  Η δυνατή και περήφανη Ελλάδα των προεκλογικών λόγων έχει γίνει μπαλάκι των αγορών και των διεθνών οικονομικών κέντρων, τα πρόσκαιρα και ευχάριστα λόγια έχουν γίνει μια εξαιρετικά δυσάρεστη πραγματικότητα για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
  Η πρόσφατη πολιτική ιστορία, το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώθηκε από τις πολικές επιλογές της σημερινής πολιτικής ηγεσίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση των πραγμάτων.
  Η Ελλάδα έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο που οδηγεί στο πουθενά εξαιτίας της έλλειψης μιας στοιχειώδους οικονομικής- κοινωνικής πολιτικής από την μια πλευρά και μιας κρίσης εμπιστοσύνης από την άλλη που απειλεί να παρασύρει το σύνολο της κοινωνίας, παρατηρώντας την πραγματικότητα προκύπτει ότι χιλιάδες πολίτες που αδικούνται κοινωνικά και είναι και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας έχουν επιλέξει να απέχουν συνειδητά από όλες τις πολιτικές διαδικασίες…

  τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά :
  ποιοι ασκούν εξουσία; τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση στις αποφάσεις και ενέργειές τους…

  ποια κοινωνικά συμφέροντα εξυπηρετεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική;

  που βαδίζουν τα έθνη κράτη σε μια εποχή παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής αναδιάταξης;

  τι μορφή πρέπει να έχει η πολιτική οργάνωση στο νέο πολιτικοκοινωνικό τοπίο;

  πως η πολιτική οργάνωση θα ενσωματώσει τη δράση των πολιτών; όταν ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών δεν γνωρίζουν ακόμη τι πραγματικά πιστεύουν και επιδιώκουν οι πολιτικές οργανώσεις;

  πως η αντιπολίτευση θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο και ένα κομματικό περιβάλλον κομματικής δράσης που θα ενισχύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό για την άποψη του άλλου;

  το γενικότερο αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα και αφορά τόσο την πολιτική ταυτότητα όσο και την ποιότητα της δημοκρατίας μας μπορεί να ξεπεραστεί;
  Άρα, συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, για να μπορέσουμε να κάνουμε άλμα στο μέλλον και από μέρος της κρίσης να μετεξελιχθούμε σε φορέα αλλαγής χρειάζεται να αλλάξει η πολιτική φυσιογνωμία και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί τόσο ο κάθε πολίτης, όσο και οι πολιτικές οργανώσεις.

  • ataktos avatar
   ataktos @ o βουνίσιος 19/04/2010 10:59:07

   Αφού οι πολιτικοί μας ντρέπονται να δηλώσουν δημόσια ότι πτωχεύσαμε ,έτσι μπαίνουμε από μέρα σε μέρα σε μεγαλύτερη ύφεση και ο λαός μας σε ανέχεια

 23. ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ avatar
  ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 19/04/2010 11:03:08

  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 10 - 20 ΠΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ.
  ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ", ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ.
  ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΟΣΜΙΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΔΟ ΤΟ ΚΚΕ, ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΘΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΙΑ.
  ΑΚΟΥΕΙ ΠΑ.ΜΕ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.
  ΤΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.
  ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΕΝΑ ΥΦΟΣ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ.
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
  ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 19/04/2010 14:11:26

   Ακούει ΠΑΜΕ και γυρνάει την πλάτη γιατί έχει συνειδητοποιήσει πως οι τσάρκες δεν είναι αγώνας ούτε η τεμπελιά.

  • what avatar
   what @ ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 20/04/2010 02:00:21

   Τελευταία φορά στο ΠΑ.ΜΕ. άκουγες μόνο Πακιστανικά.

 24. Απόστολος Αθηναίος avatar
  Απόστολος Αθηναίος 19/04/2010 11:12:38

  Ο Κωνσταντίνος ο Β΄…

  … ο και “Βραχύς” επωνομαζόμενος (οι ιστορικοί του μέλλοντός μας θα μπερδευτούν με τούτην την ονομασία, διότι οι εικόνες θα τον δείχνουν γομάρι…), τελείωσε το πρώτο σκέλος της Αποστολής που του παρέδωκε ένας κάποιος άλλος Κωνσταντίνος (ο και ως “Κινέζος” γνωστός…).

  Η Συντηρητική Παράταξη της (όχι και τόσο) ένδοξης Δημοκρατίας μας εξεπατώθη δια παντός και η μόνη οδός επικοινωνίας της καθ’ημάς αλήτ με την Δύση στραγγαλίστηκε… Για να μην υπάρχουν δε δυνατότητες ανάκαμψης οποιουδήποτε φιλοδυτικού πυρήνα εν ΝΔ, το δακτυλιδάκι πέρασε κάτω απ’το τραπέζι -και με μαζική ψηφοφορία μάλιστα- στον κυρ Αντώνη (τον εκ Δέλτα καταγόμενον), τον Μακεδονομάχο και θυρωρό της πολυκατοικίας, που και τα κλειδιά κρατά και τα κεφάλια παίρνει…

  Ο Γεώργιος ο Β’ (ή ο τρίτος Παπανδρέου, ο μακρύτερος) είχε ομολογουμένως το δυσκολότερο σκέλος της Αποστολής να εκτελέσει, και μέχρις στιγμής τα πάει πρίμα!

  Μέσα σε επτά μήνες σκάρτους, η χώρα ανήκει ήδη στον Τρίτο Κόσμο (και με την βούλα πια…), ο λαός της είναι τρομοκρατημένος και κινείται ακροδεξιά, η Ελ.Ας αποτελείται πλέον από gunslingers, και η Κεντρώα Παράταξη (η και Σοσιαλιστική αποκαλούμενη… Άλλο ένα σημείο που θα μπερδέψει τους ιστορικούς…) χρειάζεται τις ευλογίες του Καρατζαφύρερ για ν’αντλήσει πόντους νομιμοποίησης των πολιτικών της.

  Αν και το σκέλος Β΄ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οφείλω να το ομολογήσω: Not bad, dear Giorgo… Not bad!

  Μιαν απορία έχω μόνον m’ Lord… Το δεύτερο σκέλος θα ολοκληρωθεί χωρίς θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ή αυτή η “Μεταπολίτευση” τουλάχιστον δεν θα τραφεί με ακρωτηριασμένα μέλη της χώρας για να μεγαλώσει;

  Απλά ρωτάω…

  Υ.Γ.: Παρατηρώ αγαπητοί μου συμπολίτες, μετά μεγάλης εκπλήξεως τ’ομολογώ, ότι δύσκολα βρίσκεις υψηλόβαθμο Έλληνα πολιτικό χωρίς πολλά ονόματα και παρατσούκλι… Ή πολύ ευγενείς είναι οι πολιτικοί μας λοιπόν (Κώσταντίνος ο Κινέζος, κατά το Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος), ή πολύ μαφιοζοσυμμορίτες (Κωνσταντίνος ο Βραχύς, κατά το Μπάμπης ο Σουγιάς και Μήτσος ο Τανάλιας)…

 25. gEO75 avatar
  gEO75 19/04/2010 11:14:11

  Α ρε γαμώτο! Πριν κανά δυο χρόνια είδα τον Τίτο Ανδρόνικο με τον αξιότιμο κ. Χόπκινς. Πικρή εκδίκηση στην αλαζονεία της εξουσίας....

 26. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 11:21:04

  Σπάρτακε,
  Τήν Ἤριννα δέν τήν πρόλαβα,πέθανε νωρίς.Μοῦ τά μαρτύρισε ὅλα ή Τελέσιλλα,ἀλλά πού νά φαντασθῆ καί αὐτή ὅτι στά παραμύθια γιά τόν Ρήγα θά τόποθετοῦσαν καί τούς Αφγανόπακιστανόμπαγκλατεσομαλονιγηριανούς(πολλοί πλακώσανε ἀλήθεια)στά Βαλκάνια; Ἐδῶ παίρνουν ἀμπάριζα καί τήν γεωγραφία ὄχι μόνο τήν Ἱστορία.
  Τί εἶναι αὐτοί βρέ παιδί μου!Τετυλωμένο κρανίο,ποῦ νά χωρέση νοῦς;

  • l
   l' ami du peuple @ Kὀριννα 19/04/2010 12:08:10

   ο ιδιος ο ρηγας ( ο φερραιος) παντως θα τους τοποθετουσε, αν κρινω απο το θουριο.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ l' ami du peuple 19/04/2010 18:38:48

    Κοιμήσου εσύ καλό μου και η τύχη σου δουλεύει.

 27. Σαος avatar
  Σαος 19/04/2010 12:02:14

  Φάκτορες, δείτε και το παρακάτω εξοργιστικό:

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΤΑΛΩΝ/ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ
  http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_3905.html

  Τι έχει να πει ο ΓΑΠ επί αυτού; Ιταλοί, Τούρκοι, Γερμανοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!!!!!

 28. panagiotis avatar
  panagiotis 19/04/2010 12:30:25

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.... Ο ΜΩΡΙΑΣ ΒΡΑΖΕΙ ΦΑΗΛΟ !!!!!!!

 29. NAYTHS avatar
  NAYTHS 19/04/2010 12:48:13

  @tiramola
  Αυτή η "οπαδική" νοοτροπία που μας εγκλωβίζει και μας εμποδίζει να δούμε καθαρά,πως νομίζεις ότι μπορεί να αλλάξει? Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε μικρό σχετικά νησί των Κυκλάδων, και κουβεντιάζω με επαγγελματίες ,νέους και μεγαλύτερους. Σε διαβεβαιώ ότι, ενώ συμφωνούν με μιά ανάλογη τοποθέτηση που τους παραθέτω,δυσκολεύονται να δεχτούν ότι η αλλαγή αφορά κι αυτούς,π.χ όσοι ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα. Ποιός λοιπον θα ενημερώσει αυτούς τους ανθρώπους ?
  Αυτά τα αναφέρω γιατί βλέπω τις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, όταν μάλιστα οι πολιτικές ηγεσίες διακατέχονται πιό πολύ από τον απλό λαό από την "οπαδική" νοοτροπία. Δυστυχώς το σύστημά μας είναι τόσο βαθειά πελατειακό που δύσκολά θα αλλάξουμε...

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ NAYTHS 19/04/2010 13:17:05

   Νοοτροπίες αλλάζουν μόνο μέσα απο μια συνεχή και συνεπή (άρα ανεξαρτήτως Υποουργών και Κυβερνήσεων ) λειτουργία θεσμών.Εχουμε την ευκαιρία έστω και εξαναγκαζόμενοι έστω και με επώδυνο -πλέον- τρόπο να πετύχουμε κάποια πράγματα.Θα την εκμεταλλευθούμε? Ειλικρινά δεν τολμώ να συμμερισθώ την - δικαιολογημένη πάντως- απαισιοδοξία σου

  • tiramola avatar
   tiramola @ NAYTHS 19/04/2010 22:03:28

   Ναύτη το είπε ο Άρης Θ.
   Φυσικά το πρόβλημα πάντα είναι οι συνέλληνες που καλούνται να λειτουργήσουν τους θεσμούς.
   Είμαι απαισιόδοξος ως προς το "οπαδικό" πρόβλημα.
   Δυστηχώς παντού ο κάθε οπαδός δίνει τη μάχη της επικοινωνίας παρουσιάζοντας την δική του μισή αλήθεια ή ψέμα.
   Το βλέπεις παντού , από τους τηλεοπτικούς "ειδήμονες" , τις εφημερίδες, τις ιστοσελίδες και τους σχολιαστές τους με ελάχιστες εξαιρέσεις.
   Οπαδισμός όμως και μέσα στα κόμματα από ανθρώπους που υποτίθεται έχουν κοινά οράματα.
   Το πιό πρόσφατο παράδειγμα Παπαμίκος-Χατζής.
   Χρειάστηκε να πέσουν και φάπες στο όνομα του πάθους και των δύο για κοινωνική προσφορά...
   Κενόσοφα και γελοία επιχειρήματα τίθονται και από τις δύο πλευρές με αποκορύφωμα να χαρατηρίζεται σωστή στρατηγική να κάνει το παγώνι ο πρωθυπουργός της χώρας μπας και δεν μας πάρουν χαμπάρι οι "δανειστές".
   Προσωπικά είμαι πολύ απαισιόδοξος και φοβάμαι ότι η γνωστή θεωρία ανοικοδόμησης πάνω στα μπάζα μπορεί να επαληθευθεί στην περίπτωσή μας.Ακόμα όμως και αν σταδιακά επανέλθουμε , το φτύσιμο από τα παιδιά μας δεν θα το γλυτώσουμε.

 30. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 19/04/2010 12:53:49

  Και πάλι συγκλονιστικό άρθρο κ. Κρανιδιώτη!

  Εκφράζεται τον θυμό όλων μας.

  Είναι όμως λίγο ενοχλητική η χαλαρότατη αντιμετώπιση στην 6ετία Καραμανλή που συνέβαλε τα μέγιστα στην ταφόπλακα και ανέδειξε τσουτσέκια στην εξουσία με σύνδρομο και σκοπό "αφού έτρωγαν οι πρασινοι αλήτες, σειρά μας να φάμε τώρα"

  Γιατί λες ελάχιστα για αυτούς που αντικατέστησαν ΜΙΑ ΧΑΡΑ τις επαφές στα μπλοκ συνατήσεων του Χριστοφοράκου και στα payrolls εταιριών κλπ? Λίγο ήταν το Βατοπέδι? ΟΛΑ τα άλλα που έγραψες για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην καταστροφή της Ελλάδας με βρίσκουν σύμφωνο


  Σε ευχαριστώ κι εγώ για το συγκλονιστικό άρθρο. ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 19/04/2010 19:00:13

   Έχεις απόλυτο δίκιο, όμως σε μέγεθος και σε διάρκεια η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερη. Έχω γράψει για την Ενοχική ΔΕξιά ή άμα θες την κοσμοπολίτικη χαζοδεξιά, χωρίς ιδεολογική ραχοκοκαλιά, μια χαλαρή ομοσπονδία από παρέες συμφερόντων, ερήμην του λαού της παράταξης, που συνέχισαν το ίδιο βιολί στην ίδια κατηφόρα.
   Πάντα είχα μια απορία, αλώβητε, ο κ. υπουργός "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ;

 31. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 19/04/2010 12:56:01

  Η Νέα Τάξη εμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στα τέλη της δεκαετίας του '80.
  Για πρώτη φορά αναφέρθηκε δημοσίως κατά την διάρκεια της πρώτης επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ διά στόματος του πρεσβύτερου Μπους και στην συνέχεια μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από τον Μπους τον νεώτερο με αφορμή την περίφημη πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας.

  Ουσιαστικά η Νέα Τάξη αντιπροσωπεύει την νέα διεθνοπολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ και κάποιων δυτικών συμμάχων τους (πχ. Μ.Βρετανία), όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την κατάρρευση του ανατολικού κομμουνιστικού μπλοκ με την στρατιωτική και οικονομική διείσδυση σε περιοχές που ήταν γι'αυτούς απαγορευμένες απ'το προηγούμενο status-kvo της ισορροπίας του τρόμου.
  Η παγκοσμιοποίηση δεν θα μπορούσε ποτέ να λάβει σάρκα και οστά αν δεν γινόταν αυτή η τεράστια ανατροπή των ισορροπιών κατά την δεκαετία του '90 αφήνοντας ουσιαστικά έναν παντοδύναμο παίκτη, δηλαδή τις ΗΠΑ, να ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να πραγματοποιούν οικονομική και στρατιωτική διείσδυση και επέκταση παγκοσμίως, εφαρμόζοντας ένα νέο παγκόσμιο μοντέλο κεντρικής διαχείρησης και ελέγχου την επονομαζόμενη Νέα Τάξη.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Κάποιος. 19/04/2010 13:01:21

   Ενα από τα όργανα της φυσικά είναι και το περίφημο ΔΝΤ.

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Κάποιος. 19/04/2010 13:16:37

   Μόνο που τώρα τελευταία μετά την παγκόσμια κρίση έχει αρχίσει η σταδιακή κατάρρευση των Αμερικάνων και η άνοδος νεορώσων και Κινέζων.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Κεραυνός 19/04/2010 17:12:56

    Οι πλανητάρχες δεν έχουν πατρίδα. Στα διαβατήριά τους αναγράφεται "international".

 32. Μαρία avatar
  Μαρία 19/04/2010 13:13:45

  Συμφωνώ απόλυτα!!! Εξαιρετικό άρθρο! Τα συγχαρητήρια μου στο συντάκτη του!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μαρία 19/04/2010 19:01:24

   Μαρία, ευχαριστώ. Μακάρι να 'ταν αλλιώς ΄και να 'χα άλλα ευχάριστα κι ανέμελα να γράψω αλλά...

 33. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 13:18:01

  Εγραψες πάλι, μεγάλε!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ευτυχια 19/04/2010 19:02:27

   Αυτό που θα κάνουμε έχει σημασία αλλά πρώτ' απ' όλα πρέπει να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους. Ευχαριστώ.

 34. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/04/2010 13:42:02

  Invisible Empire New World Order Defined Full [με τα δικά τους λόγια, των Νεοταξιτών]:
  "Ένας παγκόσμιος λαός, Μία παγκόσμια αυτοκρατορία, Μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση, Ένα Παγκόσμιο Νόμισμα"
  Το φιλμ:
  http://www.youtube.com/watch?v=NO24XmP1c5E

  Το 1919 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο για τη διαμόρφωση της σύγχρονης Νέας Τάξης.

 35. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 19/04/2010 13:59:18

  coupled σχεδιασμός

  Δηλαδή πως η οικονομικη κατάρρευση μπορεί να συνδιαστεί-ενοποιήσει-αποσιωπήσει-δικαιολογήσει υποχωρήσεις (εθνικές, εργασιακές, ασφαλιστικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές, ασφάλειας πολιτών)

  ΣΤΟΧΟΙ (ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ κ.α.) ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ ΙΔΕΩΝ

  Ο φόβος είναι όπλο. Όλες οι εξουσίες έχουν παίξει μαζί του. Βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, κομισάριοι, όλοι τον έχουν κουνήσει τον μπαμπούλα μπροστά στο έντρομο βλέμμα του πλήθους.
  Όταν ο άλλος φοβάται, θα κάτσει πιο εύκολα κότα.

  9). ο εκφοβισμός και την ανασφάλεια όσο περισσότερων γίνεται ( για να υπάρχουν ελεγχόμενες αντιδράσεις) με όπλα:

  α). την εγκληματικότητα,
  β). το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό,
  γ). την εργασιακή ανασφάλεια,
  δ). περιβαντολογική καταστροφή
  ε). θέματα υγείας (μεταδοτικοί ή μη βακτήρια & ιοί)
  ζ). κρατική καταστολή και αντιδράσεις από ιδεολογικά αντίρροπες δυνάμεις (ιδεολογικός πόλεμος, με συντονισμένες και μη συντονισμένες, αλλά έμπρακτες τακτικές κινήσεις ενάντια στις φωνές αντίστασης)
  η). ο ρόλος των φύλων σε συνθήκες όλο και μεγαλύτερης εργασιακής ανασφάλειας (στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία)
  θ). τον έλεγχο της καθημερινής ζωής (κάμερες, εμφυτεύσιμα τσιπάκια κ.α.)


  Όταν ο άλλος φοβάται, θα κάτσει πιο εύκολα κότα.

  Η ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

  Οι γεωστρατηγικοί στόχοι μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων επιτυγχάνονται μέσω εξαθλίωσης του τοπικού πλυθισμού μέσω χρεών, μέσω λαθρομετανάστευσης (πόλεμοι για την δημιουργία πολιτικών προσφύγων) και σε περίπτωση αντίστασης μέσω στρατιωτικής επιβολής.

 36. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 14:10:26

  Κάποιε,
  ρατσιστής εἶναι αὐτός πού ἀνακατώνει τίς φυλές,οὔτως ὥστε στό τέλος νά μήν υπάρχει καμμία φυλή πού νά διακρίνεται ἀπό τίς ἄλλες.Αὐτός πού θέλει κόσμο Benetton,αὐτός εἶναι ρατσιστής.Ὁ ἄλλος πού δέν τό θέλει αὐτό,εἶναι πατριώτης.
  Αὐτά τά περί ρατσισμοῦ ἀλλοῦ,ὄχι σέ μένα.Ἔζησα τόν πολυπολιτισμό,εὐχαριστῶ δέν θά πάρω.
  Τά περί πογκρόμ,ἐπίσης ἀλλοῦ διότι δέν ὑπενόησα κάτι τέτοιο.Ἔγραψα γιά εἰσιτήριο ἐπιστροφῆς.
  Γιά τά ἄλλα πού γράφεις,σοῦ ἀπαντῶ πώς προτιμῶ τήν δική μου βρωμιά,ἀρρώστια καί ἐγκληματικότητα,χωρίς νά προσθέσω καί τήν ἀλλοδαπή.
  Νομίζω πώς ἔγινα κατανοητή.
  Τά σύνορα μέ τήν Ἀλβανία τά ἄνοιξε ὁ Μητσοτάκης,σωστά.Ὁ Σαμαρᾶς ἤτανε ὁπως γράφεις ΥΠΕΞ,ἐλπίζω πώς δέν ὑπονοεῖς ὅτι τήν ἐξωτερική πολιτική τήν ἀσκεῖ ὁ ΥΠΕΞ ἐρήμην τοῦ πρωθυπουργοῦ.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 14:40:53

   Ρατσιστής είναι αυτός που αναγάγει σε ανώτερη θέση ή υποβιβάζει σε κατώτερη θέση ομάδες ανθρώπων με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά,το θρήσκευμα τους, την κοινωνική ή οικονομική τους θέση, το φύλο καθώς και την ιδεολογία και τον πολιτισμό τους.

   Συνήθως δε αυτοί που απεχθάνονται τις επιμειξίες είναι οι ρατσιστές και όχι αυτοί που ισχυρίζεσαι.

   Και δεν έγραψες μόνο για εισιτήριο επιστροφής αλλά και για κλωτσιές υπονοώντας την χρήση βίας που είναι χαρακτηριστικό των μαζικών εκτοπισμών και διώξεων(πογκρόμ).

   Και μην συγχέεις τον ρατσισμό με τον πατριωτισμό γιατί όταν οι δύο αυτές έννοιες συγχέονται δημιουργούν προσωπικότητες τύπου Χίτλερ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κάποιος. 19/04/2010 18:36:03

    Ο Χίτλερ ήταν σοσιαλιστής πάνω από όλα. Δεν το ήξερες?

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κάποιος. 19/04/2010 23:16:53

    Ρατσιστής είναι αυτός που αναγάγει σε ανώτερη θέση ή υποβιβάζει σε κατώτερη θέση ομάδες ανθρώπων με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά,το θρήσκευμα τους, την κοινωνική ή οικονομική τους θέση, το φύλο καθώς και την ιδεολογία και τον πολιτισμό τους.

    Εγώ μέχρι τώρα ήξερα μόνο για το χρώμα. Τώρα μας βάζεις κι άλλα. Από την κούτρα σου τα κατέβασες; Με ποιον θα κάνω παρέα το επιλέγω εγώ με μια σειρά κριτήρια και δε θα μου το επιβάλει κανείς.

   • what avatar
    what @ Κάποιος. 20/04/2010 02:07:39

    Και τι σχέση έχει ο ρατσισμός-αντιρατσισμός με την λαθρομετανάστευση (την οργανωμένη από εξειδικευμένο δίκτυο δουλεμπόρων);

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kὀριννα 19/04/2010 18:26:56

   Τα σύνορα, αδέρφια, ποτέ δεν ήταν "κλειστά" από τη μεριά μας. Ποτέ δεν πολυβολούσαμε άοπλους ανθρώπους, ούτε υπήρξε καμμία πολιτική "ανοίγματος" από μέρους της Ελλάδας. Ο αλβανικός κομμουνιστικός "παράδεισος" είχε ναρκοπέδια, ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και πολυβόλα ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ για να εμποδίζουν τον λαό να βγει και ΣΚΟΤΩΣΑΝ πολλούς που αποπειράθηκαν να φύγουν απ' το κράτος -φυλακή. Όταν κατέρρευσε το καθεστώς, απλώς έπαυσαν οι άνθρωποι να φοβούνται και ξεχύθηκαν λόγω ΑΝΕΧΕΙΑΣ. Το "ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς" είναι μια βρωμερή προπαγάνδα της γνωστής οικογένειας καθώς και ορισμένων νεοπασόκ-μπαρόκ. Βασίζεται στην ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ μιας φράσης. Οταν κατέρρεε η Ρουμανία κι ήταν κάπου Πάσχα νομίζω ο Αντώνης ευχήθηκε να σημάνουν και στην Αλβανία οι καμπάνες της λευτεριάς και του χρόνου να γιορτάσουν ελεύθεροι ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ. Το "ΣΤΙΣ ΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ" η πολιτική και δημοσιογραφική αλητεία "βολικά" το ξέχασε κι άρχισε η λάσπη μετά που κλάταρε η μεταχοτζική Αλβανία κι οι άνθρωποι αναζήτησαν ψωμί και δουλειά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Πήγαν και στην Ιταλία. Ο Σαμαράς τους ...έστειλε κι εκεί; Απλώς οι Αλβανοί μεθοριακοί φρουροί διαλύθηκαν και σταμάτησαν να σκοτώνουν τους; ανθρώπους.
   Ναι, οι Ιταλοί βούλιαξαν πλοίο και ανέκοψαν το κύμα της λαθρομετνάστευσης. ΣΕ μας οι δίοδοι είναι χερσαίες. Θα έπρεπε να πολυβολούμε γυναικόπαιδα; Όχι. Όχι ο Ελληνικός Στρατός, όχι ο Στρατός αυτού του Λαού με αυτή την Ιστορία.
   Κι εν πάση περιπτώσει όσοι μπήκαν επί Αντώνη ήταν λίγοι. Όλοι οι άλλοι που ακολούθησαν μπλε και πράσινοι, γιατί δεν εμπόδισαν το 1.000.000 που ακολούθησε; Γιατί ΔΕΝ πυροβολείς αμάχους και γυναικόπαιδα.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 22:47:45

    Την επισκέψη του Μητσοτάκη στα Τίρανα τον Γενάρη του '91, την πρώτη Ελληνα πρωθυπουργού μετά τον Β'ΠΠ, και τις συνομιλίες του με τον Ραμίζ Αλία, ακολούθησε μετά από μερικούς μήνες το πρώτο κύμα μαζικής μετανάστευσης από την Αλβανία στην Ελλάδα.
    Ακόμα και αν στις μεταξύ τους συνομιλίες δεν δόθηκε "πράσινο φως" από τον Ελληνα πρωθυπουργό (υπάρχουν αναφορές στον τύπο ωστόσο ότι υπήρξαν σχετικές συνομιλίες) τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση του ενός ενδεχόμενου μεταναστευτικού κύματος.
    Εκει τουλάχιστον θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες.
    Η δικαιολογία του ότι η μοναδική λύση θα ήταν να τους πολυβολήσουν ή να τους βυθίσουν όπως οι Ιταλοί, απαλλάσσει και τις μετέπειτα κυβερνήσεις που ασφαλώς δεν θα επιθυμούσαν να είναι λιγότερο ανθρωπιστικές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
    Δεν λέω ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις στο θέμα αυτό και ξέρω τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα οι άνδρες του Λιμενικού και του ΠΝ με τους λαθρομετανάστες στο Αιγαίο.
    Δεν βοηθάνε πάντως και οι πολιτικές ηγεσίες.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 23:24:06

    Κάποιος,
    σου έγραψα παραπάνω ότι το επέβαλαν οι Αμερικάνοι για να εντάξουν την Αλβανία με δικό μας κόστος στη σφαίρα επιρροής τους.

    Το έχω ξαναγράψει και αλλού το λέω και τώρα. Για να μπορεί η Ελλάδα να σταθεί στην περιοχή με ασφάλεια για τον πληθυσμό της πρέπει να είναι 30.000.000 με υψηλό επίπεδο. Αυτό σημαίνει 3-4 παιδιά ανά οικογένεια. Από τη στιγμή που δεν γεννιούνται αυτά τα παιδιά και δεν έχουμε το κρίσιμο μέγεθος θα χορεύουμε κατά πως μας βαράνε.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 23:50:55

   Γιατί, γράφω πουθενά ότι αν δεν κάνεις παρέα με αφρικανούς ή μουσουλμάνους ή ζητιάνους είσαι ρατσιστής ;
   Διαβάστε σας παρακαλώ πριν διαφωνήσετε πιο προσεκτικά τα γραφόμενα μου.
   Και ναι,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος ρατσισμού όπως πχ ο φυλετικός.
   Συγγνώμη αλλά δεν φταίω εγώ αν δεν το γνωρίζεις.

  • occultists avatar
   occultists @ Kὀριννα 20/04/2010 15:16:05

   @Kὀριννα says:

   ""Τά σύνορα μέ τήν Ἀλβανία τά ἄνοιξε ὁ Μητσοτάκης,σωστά.Ὁ Σαμαρᾶς ἤτανε ὁπως γράφεις ΥΠΕΞ,..""

   OXI, αγαπητή μου, το άνοιγμα των συνόρων ουσιαστικά έγινε με την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα με ΥΠΕΞ τον ΄αλβανολάγνο΄νυν Πρόεδρο Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια.

 37. Κώστας avatar
  Κώστας 19/04/2010 14:11:42

  κ.Κρανιδιώτη,
  θα ήθελα αφού σημειώσω πως με καλύπτει η στόχευση και η ανάλυσή σας, να επικεντωθώ σε κάποια σημεία που διαφοροποιούμαι:

  1.Γράφετε:
  " Η Ν.Δ. που ακολούθησε, που επί των ημερών της ολοκληρώθηκαν τα χρυσοπληρωμένα έργα και έκανε και τους αγώνες, ακολούθησε την πεπατημένη. Μαζέψανε μερικοί από τα ψίχουλα που άφησαν τα στελέχια του «σοσιαλισμού» κι οι μακαντάσηδες τους".
  Τώρα που ο Αντώνης αρχίζει να πολυβολεί την ανίκανη κυβέρνηση, νομίζω πως δεν θα πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε ότι αφορά την αυτοκριτική της πενταετίας(έκπτωση ονομάζω την μικρής έκτασης αναφορά στην 5ετία και τον όρο πεπετημένη). Οσο και αν πονάει, όσο και αν συμπαθούμε τον Κώστα Καραμανλή και δεν ανεχόμαστε να γίνει αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος του οικονομικού ναυαγίου, δεν νομίζω πως οφελεί σε κάτι να κρύβουμε κάποια δεδομένα. Και εξηγούμε:
  α)η διόγκωση του Δημοσίου και η αύξηση κατά 40% των δαπανών για μισθοδοσία είναι μέγιστη αποτυχία της πενταετίας.
  β)η έλλειψη οποιασδήποτε αποτελεσματικής μεταρρύθμισης στους τομείς Υγεία, Αυτοδιοίκηση, όπου η σπατάλη έχει φτάσει σε ουρανομήκη επίπεδα ήταν ανεπίτρεπτη και βαραίνει και αυτή σήμερα στο οικονομικό αδιέξοδο.
  γ)οι επιδόσεις της πενταετίας στο "γήπεδο" Υφος και Ηθος της Εξουσίας ήταν απαράδεκτες. Όσο σεμνός και αγαπητός ήταν ο Κ.Κ άλλο τόσο προκλητικοί, αλλαζόνες και αντιαισθητικοί ήταν βασικοί υπουργοί του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα "βαρίδια" που ευτυχώς θα πετάξει έξω τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και σε άλλους και δυστυχώς πολλούς.
  δ)τον Σεπτέμβριο του 2008(ΔΕΘ) ο τότε Πρωθυπουργός έκανε χαρακίρι. Η παράταξη ΔΕΝ είχε χάσει ακόμη το ηθικό πλεονέκτημα. Αρκούσε μια διαγραφή των εμπλεκομένων(Βουλγαράκης, Ρουσσόπουλος) και όλα θα ήταν αλλιώς. Μπορεί η ΝΔ να είχε χάσει τις εκλογές ούτως ή άλλως, αλλά με ένα διαφορετικό χειρισμό τον κρίσιμο Σεπτέμβριο του 2008 δεν θα είχε καταβαραθρωθεί το 2009. Θα είχε χάσει, αλλά αξιοπρεπώς. Το αυτό(άμεση διαγραφή) θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα και με τον απίθανο Παυλίδη. Και ας έπεφτε...

  Σταματώ εδώ διότι δυστυχώς οι αρνητικές αναμνήσεις της πενταετίας είναι πολλές. Η ήπια προσαρμογή λχ ήταν "ήπια", αλλά καθόλου προσαρμογή. Και εμείς είχαμε πιστέψει πως αφού ο ΚΚ έκανε σωστή διάγνωση( πως δηλαδή το Κράτος είχε βαρέσει διάλυση) θα έκανε και τη σωστή θεραπεία:"επανίδρυση". Τίποτα, μα απολύτως τίποτα δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.Όλα αυτά-αν βεβαίως τα αποδεχόμαστε ως γεγονότα και κρίσεις-δεν θα πρέπει να τα ξεχνάμε. Και αν ο Αντώνης δικαιούται για λόγους στρατηγικής να χαμηλώνει τους τόνους της αυτοκριτικής, εμείς οφείλουμε να τα αναφέρουμε. Όχι για λόγους αυτομαστιγώματος. Αλλά γιατί η Κρίση είναι βαθειά και πολυεπίπεδη και γι'αυτό οι Πρωτομάστορες της Παρακμής πρέπει να εξοβελισθούν και να στιγματισθούν είτε φοράνε πράσινο είτε γαλάζιο μανδύα.

  2.Διαφωνώ ακόμη σε ορισμένους χαρακτηρισμούς του ΓΠ("αμέρικαν λίμπεραλ γούστα του" κλπ). Συμφωνούμε στην ουσία:είναι ανεπαρκής, με λάθος κοσμαντίληψη(πολυπολυτισμός κλπ γνωστά). Ομως η έμμεση αμφισβήτηση του πατριωτισμού του είναι λάθος. Είναι λάθος επικοινωνιακό, διότι δεν πείθει μία ευρεία και κρίσιμη μάζα πολιτών που δεν τείνουν ευήκοον ους σε βαρείς χαρακτηρισμούς. Επίσης νομίζω πως είναι λάθος και επί της ουσίας. Δίοτι αν κρίνουμε με βάση τις πολιτικές επιλογές και μόνο ( νόμος λαθρομετανάστευσης, υπόθεση Δραγώνα κλπ) τότε με τους ίδιους βαρείς χαρακτηρισμούς θα έπρεπε να περιγράψουμε και τον πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος:
  α)με πείσμα διατήρησε στη θέση της την υψηλή προστάτρια της κ.Ρεπούση, την κ.Γιαννάκου. Και σαν να μην έφτανε αυτό μετά τις εκλογές του 2007 και ενώ την καταμαύρισε ο νεοδημοκρατικός λαός τους την φόρεσε καπέλο ως Ευρωβουλευτή.
  β)όρισε ως Υπουργό Εξωτερικών τη γνωστή κυρία που εμφορείται από τις ίδιες με τον ΓΠ ιδέες στα θέματα εξ.πολιτικής.
  Θέλω να πω με άλλα λόγια πως πρώτον "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο" και δεύτερον πως καλό θα ήταν να κρίνουμε πράξεις και αποφάσεις χωρίς να κάνουμε δίκη προθέσεων, διότι αδυνατίζουμε τα πανίσχυρα επιχειρήματά μας.

  Ευχαριστώ.

  • nancy avatar
   nancy @ Κώστας 19/04/2010 16:36:37

   Ο κ.Καραμανλής έκανε την αυτοκριτική του. Εγώ τώρα, γιατί πιστεύω οτι απο αρκετές μεριές εκβιαζότανε χοντρά και δεν μπορούσε να προχωρήσει την 1η τριετία, απο ενδο-εξωγενείς παράγοντες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας 19/04/2010 19:14:41

   Αγαπητέ Κώστα,

   Γενικά συμφωνώ μαζί σου σε όσα λες για την καραμανλική πενταετία, απλώς, όπως έγραψα παραπάνω, το μέγεθος κι η διάρκεια της συμβολής του ΠΑΣΟΚ στην κατάντια μας είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο. Συμφωνώ όμως με όσα λες.
   Δεν αμφισβητώ τον "πατριωτισμό" του ΓΑΠ, ούτε απευθύνω βαρείς χαρακτηρισμούς. Το 'χω γράψει, ο Γιώργος θα μπορούσε να 'ναι φίλος μου, δεν θθέλω να 'ναι πρωθυπουργός μου. Ο Γιώργος δεν είναι πράκτορας, ούτε ανθέλληνας, ούτε ενεργούμενο ξένων κέντρων. Αυτά που κάνει τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Θεωρεί μειονέκτημα ότι δεν είμαστε πολυπολιτισμικοί! Τον ενοχλεί ο κατ' αυτόν "υπερπατριωτισμός" μας, θεωρεί το ΕΘΝΙΚΟ πασσέ, οπισθοδρομικό. Ο αμερικανισμός λιμπεραλισμός (είδος υπερατλαντικού αριστερισμού) είναι πολιτικός όρος, όχι ύβρις. Ο ΓΑΠ είναι όμηρος της παιδείας του, των πεποιθήσεων του, οι οποίες ΔΕΝ είναι ελληνοκεντρικές. Δεν μετέχει του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ. Νομίζει ότι η αποδόμηση του εθνικού, ο εθνομηδενισμός και η μετατροπή μας σε πολυπολιτισμική κουρελού, θα μας κάνει...καλύτερους. Εγώ πιστεύω ότι αυτό υπονομεύει την ουσία της ύπαρξης μας, διαρρηγνύει την εθνική συνοχή, σπάζει τις άμυνες μας. Αυτό που ο ΓΑΠ θεωρεί μειονέκτημα, για μένα, όλους εμ΄λας, είναι το μεγάλο πλεονέκτημα μας.
   Φιλικά

   • anonymous avatar
    anonymous @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 23:27:24

    Δεν αμφισβητώ τον “πατριωτισμό” του ΓΑΠ, ούτε απευθύνω βαρείς χαρακτηρισμούς. Το ‘χω γράψει, ο Γιώργος θα μπορούσε να ‘ναι φίλος μου, δεν θθέλω να ‘ναι πρωθυπουργός μου. Ο Γιώργος δεν είναι πράκτορας, ούτε ανθέλληνας, ούτε ενεργούμενο ξένων κέντρων
    Σε αυτό διαφωνώ κάθετα.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/04/2010 11:42:02

    κ.Κρανιδιώτη,
    να αποσύρω τον όρο "βαρείς χαρακτηρισμούς". Και επειδή μιλάμε για ιδεολογική μάχη που πρέπει να δωθεί απέναντι στις ιδεοληψίες της Αριστεράς και επειδή όντως ο όρος "αμερικαν λίμπεραλ" είναι πολιτικός(αλλά παρξηγήσιμος από μη μυημένους),να προσθέσω το εξής:η κατεδάφιση του ιδεολογήματος Πολυπολιτισμός πρέπει να γίνει με όρους ιδεολογικούς και πολιτικούς. Οχι με κλισέ και αφορισμούς.
    Παράδειγμα: ο πρώην σύμβουλος του ΓΠ Ν.Κοτζιάς σε εκδοθέν προ καιρού βιβλίο του (στην παρουσίαση του οποίου παραβρέθηκαν και ο Α.Σαμαράς και ο ΓΠ) υποβάλλει σε ένα ιδεολογικό ξεγύμνωμα τον ήδη πασέ στην Εσπερία πολυπολυτιμό.
    Ο προκαλών ρίγη αποτροπιασμού στους εν ελλάδι συνωμοσιολόγους Σάμουελ Χάντιγτον στο βιβλίο του "Ποιοι είμασρε, η ανάζητηση της αμερικανικής ταυτότητας" καταφέρει ηχηρά ραπίσματα στη φενάκη του πολυπολιτισμού και καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο ενδεχομένως θα οδηγηθεί η αμερικανική κοινωνία αν επιστρέψει ο ήδη ηττηθείς εκεί πολυπολιτισμός. Τα αναφέρω αυτά γιατί με τέτοια επιχειρήματα και κείμενα πρέπει να μπολιαστεί η ελληνική κοινωνία για να μην υποκύπτει στις σειρήνες του ψευτοεκσυγχρονισμού που με διαφορά φάσης 15ετών και με γνήσια μεταπρατική νοοτροπία εισάγουν ιδεολογήματα και κοσμαντιλήψεις της Εσπερίας οι οποίες ήδη έχουν χρεοκωπήσει εκεί που γεννήθηκαν.
    Φιλικότατα

    http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=30310

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας 19/04/2010 19:29:18

   Αγαπητέ Κώστα, σου έγραψα μια μεγάλη απάντηση που μόλις πήγαν να την αναρτήσω εξαφανίστηκε!
   Συμφωνώ σε όσα λες για την πενταετία της ΝΔ. Απλώς θεωρώ ότι η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην κατάντια, σε μέγεθος και διάρκεια, είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη. Κατά τα λοιπά έχεις δίκιο.
   Δεν απευθύνω βαρείς χαρακτηρισμούς στον ΓΑΠ. Ο Γιώργος, το 'χω γράψει, θα μπορούσε να 'ναι φίλος μου, δεν θέλω όμως να ΄'ναι πρωθυπουργός μου. Ο αμερικανικός λιμπεραλισμός (είδος υπερατλαντικού αριστερισμού) είναι πολιτικός όρος και αυτά ΠΙΣΤΕΥΕΙ ο Γιώργος. Θεωρεί μειονέκτημα ότι δεν είμαστε πολυπολιτισμικοί και θέλει να μας κάνει. Θεωρεί πασσέ, αναχρονιστικό το ΕΘΝΙΚΟ! ΔΕν είναι "πράκτορας", είναι ειλικρινής! Η εθνομηδενιστική πολιτική του θεωρεί ότι είναι καλό πράγμα για την Ελλάδα. Έχει να κάνει με την παιδεία του, το περιβάλλον του, τις αντιλήψεις του. Δεν μετέχει του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ.

 38. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 14:13:04

  'O τρομος είναι φθηνός φόνος" Α.Σινκλαιρ -Ανατομία του τρόμου

 39. Νίκος avatar
  Νίκος 19/04/2010 14:25:44

  Να αγιασει το στομα σου Κε Κρανιδιωτη.

  Προς Ελευθερο: Με συντριπτικη πλειοψηφια ειχε εκλεγει και ο Τσαουσεσκου αν θυμαμαι καλα. Η διαφορα του ΓΚΑΠ ειναι οτι ενω αυτος εξαπατησε τους (αφελεις) Ελληνες, ο Τσαουσεσκου τους το επεβαλλε με το στανιο.

 40. elem avatar
  elem 19/04/2010 14:34:05

  Αποφασίστε τελικά, θα φύγουν νύχτα, ή θα φύγουν με ελικόπτερο;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ elem 19/04/2010 14:37:13

   Νύχτα και με ελικόπτερο. Και τα δύο.

  • nancy avatar
   nancy @ elem 19/04/2010 16:37:41

   Δεν ρωτάμε καλύτερα τους ίδιους?

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ elem 19/04/2010 18:42:45

   Καλώς το μου.Που χάθηκες εσύ βρέ πράσινο ζουζούνι;

 41. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 14:45:59

  ΠΟΡΕΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ.....
  ΝΙΚΟΣ@
  ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΝΝΟΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΡΙΚΟ....

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ευτυχια 19/04/2010 15:57:23

   Δεν επινόησαν την δημοκρατία οι Ελληνες γενικά και αόριστα.
   Την εφάρμοσαν οι δημοκρατικοί Αθηναίοι του 5ου αι.πχ και σ'όλη την κλασσική αρχαιότητα τους αντιμάχονταν οι ολιγαρχικοί που ήταν επίσης Ελληνες.
   Το δημοκρατικό πολίτευμα θα το ξανασυναντήσουμε στον ελλαδικό χώρο 2.200 χρόνια μετά, το 1844, οπότε η βαυαρική μοναρχία αναγκάστηκε απ'το κίνημα του Καλλέργη να παραχωρήσει Σύνταγμα και να διενεργήσει ελεύθερες εκλογές για την συγκρότηση κοινοβουλίου.
   Αβασίλευτη δημοκρατία είχαμε από το 1924 έως το 1935 και μετά ξανά από το 1974 έως σήμερα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κάποιος. 19/04/2010 16:10:57

    Και συμπληρώνω πως οι Σωκράτης, Πλάτων και σχεδόν όλοι όσων τα έργα και η σκέψη διασώθηκαν, ήταν σφόδρα αντιδημοκρατικοί. Ο Σωκράτης είχε πει το ωραίο: Όταν θέλω σανδάλι πάω στο τσαγκάρη, για ψάρια στον ψαρρά, για ψωμί στο φούρναρη κ.ο.κ. Γιατί όταν θέλω το κυριότερο αγαθό που είναι η διακυβέρνηση της πόλης, να πηγαίνω και στο τσαγκάρη και στον ψαρρά και στον φούρναρη;

 42. Spiros avatar
  Spiros 19/04/2010 15:03:01

  Kalo, alla poloi skeftonte auta pou leei o poiitis mexri ligo prin to telos.
  Poios einai o"Autos"o "Enas" den katalava omos re pallikaria, o Samaras?

  • nancy avatar
   nancy @ Spiros 19/04/2010 16:46:33

   Ναι, αυτόν εννοεί ο κ. Κρανιδιώτης.

 43. Ενας Τυχαίος avatar
  Ενας Τυχαίος 19/04/2010 15:14:32

  Εμείς οι Ελληνες είμαστε ανθρωπάκια εν καιρό ειρήνης...και πάντα οι δίκαιος και οι άριστοι θα ξεχωρίζουν εξαιτίας των υπολοίπων που θα τους θάβουν και φυσικά θα κυβερνάνε αυτό το τόπο...

  Εν καιρό πολέμου γινόμαστε Ηρωες...

 44. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 15:24:38

  Κάποιε,
  εἴτε σοῦ ἀρέσει εἴτε ὄχι,ρατσιστής εἶναι αὐτός πού θέλει ἐπιμειξίες,διότι μόνον ἔτσι ἐξαφανίζονται οἱ φυλές.Τό ἄν ὑπάρχουν ἀνώτερες ἤ κατώτερες φυλές,ἐγώ δέν μπορῶ νά ἀπαντήσω.Ρῶτα κάποιον εἴδικό περί τήν Γενετική.
  Ἀν ἔχης φίλο Ἐβραῖο,ρῶτα τον ἄν στά πογκρόμς π.χ τῆς Πολωνίας ἔτρωγαν κλωτσιές.Στό λέω διότι ἔγώ ἔχω φίλη πωλονοεβραία,καί ξέρω.Γνωρίζεις δέ ὅτι χρησιμοποιοῦμε αὐτήν τήν φράσι συχνά,πού σημαίνει ὅτι ἐδῶ στήν Ἑλλάδα κάνουμε συχνά πογκρόμς.
  Χιτλερικές προσωπικότητες,κύριε,εἶναι αὐτοί πού ἔκαψαν τήν Ἀθήνα πρίν ἕνα σχεδόν χρόνο,καί πού κατά σύμπτωσιν ἀγαποῦν τούς λάθρο,γι΄ αὐτό καί τούς χρησιμοποίησαν στό κάψιμο καί στό πλίατσικο τῆς Ἀθήνας.Αὐτοί πού θέλουν τίς ἐπιμειξίες,γιά νά μήν εἴμαστε ἄσπροι ἤ μαῦροι,ἀλλά ὅλοι καφετί.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 15:37:22

   Λοιπόν σου απαντώ ότι δεν υπάρχουν σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που να διαχωρίζουν ανώτερες και κατώτερες φυλές και ότι επίσης οι ρατσιστές είναι αυτοί που δεν δέχονται τις επιμειξίες και είναι υπέρμαχοι της φυλετικής καθαρότητας.
   Επίσης ο Χίτλερ και οι οπαδοί του ποτέ δεν αγάπησαν τους μετανάστες και τους Εβραίους, αλλά αντίθετα τους εδίωκαν συστηματικά.
   Αρα αυτοί που συμπαθούν τους λαθρομετανάστες αποκλείεται να είναι χιτλερικοί.Κάπου τα έχεις μπερδέψει μάλλον.
   Θα σε διαβάζει και κανένας χρυσαυγίτης και θα πάθει εγκεφαλικό μ' αυτούς τους συσχετισμούς που κάνεις.
   Φιλικά στο λέω, ψάξ'το λίγο καλύτερα το θέμα.

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ Κάποιος. 19/04/2010 18:58:21

    Αγαπητε Καποιε θα συμφωνησω μαζι σου στον ορισμο του Ρατσιστη.Θα προσθεσω οτι ρατσιστης ειναι αυτος που μισει τις αλλες πατριδες,ενω πατριωτης ειναι αυτος που αγαπαει την δικη του πατριδα.Αναφερεις σε προηγουμενο σχολιο σου οτι"Ρατσιστής είναι αυτός που αναγάγει σε ανώτερη θέση ή υποβιβάζει σε κατώτερη θέση ομάδες ανθρώπων με βάση τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά,το θρήσκευμα τους, την κοινωνική ή οικονομική τους θέση, το φύλο καθώς και την ιδεολογία και τον πολιτισμό τους."Τελειος ορισμος του ρατσιστη!!Μπορεις ομως να μου εξηγησεις πως εσυ ενας "προοδευτικος","δημοκρατικος" πολιτης δεχεσαι την εγκατασταση στην πατριδα σου ανθρωπων οι οποιοι ταιριαζουν απολυτα στον δικο σου χαρακτηρισμο του ρατσιστη?Δηλαδη το προβλημα σου ειναι η γνωμη της Κοριννας που στο τελος τελος εχει καθε δικαιωμα εκφρασης για τον τοπο της,αλλα σε καμμια περιπτωση δεν αποτελουν προβλημα για εσενα οι ορδες απο κοινωνιες με καθαρα φασιστικα χαρακτηριστικα?Μπορεις να μου πεις που και σε ποια μερη υπαρχουν σημερα σκληροι φυλετικοι διαχωρισμοι?Που υπαρχουν καστες?Που η γυναικα εχει την ιδια αξια με τα οικοσιτα ζωα?Μηπως απο εκει που ερχονται αυτοι που υποστηριζεις?Και καλα κανεις βρε παιδι μου και ορμας στην Κοριννα και στον καθενα που εκφραζει γνωμη για τον τοπο του αγαπητε "δημοκρατη",αλλα γιατι μουγκα στην στρουγκα για την ουσια του προβληματος και της γνωμης μας?Εκει εχεις να μας πεις κατι εσυ που τα λες τοσο καλα στην θεωρια?Σιγουρα εχεις κατι να πεις,αλλωστε εχετε για ολα λυση εσεις οι "προοδευτικοι",για καθε νοσον και καθε μαλακιαν.Θα με ενδιεφερε πολυ η εξ ορισμου σωστη "προοδευτικη" γνωμη σου.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 19/04/2010 20:51:31

    Εastrider σαφώς το φαινόμενο του ρατσισμού δεν είναι ενδημικό.Είναι διαφυλετικό,διακρατικό,πανανθρώπινο.

    Στο ερώτημα σου διακρίνω μια προβληματική(πέρα από την λεπτή ειρωνεία) πάνω στο θέμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμπεριφορών,των συνηθειών,των εθίμων και του χαρακτήρα εθνικών ομάδων που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς, όπως για παράδειγμα των Ελλήνων με τους Πακιστανούς ή τους Νιγηριανούς κτλ.
    Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει οι νόμοι κάθε χώρας να είναι σεβαστοί από όλους τους κατοίκους της, είτε είναι γηγενείς, είτε ομογενείς, είτε μετανάστες με απώτερο σκοπό την εύρυθμη και αρμονική λειτουργία της κοινωνίας.
    Αυτό φυσικά προυποθέτει σωστή μεταναστευτική πολιτική, προγράμματα υποδοχής και ένταξης και ενημέρωση.
    Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει σ' ότι επιθυμεί και να ζεί όπως κρίνει καλύτερα, αρκεί οι πράξεις του να μην παραβιάζουν τους νόμους της πολιτείας στην οποία κατοικεί.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ Κάποιος. 19/04/2010 21:38:59

    Πολυ το βασανιζεις αγορακι. Εσυ που δεν εισαι ρατσιστης ποσους αλλοδαπους εβαλες στο σπιτι σου; Δικαιουσαι απο πεντε και πανω. Αν δεν εχεις βαλει κανενα ακομη σταματα να δινεις μαθηματα στους υπολοιπους.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 19/04/2010 22:01:10

    Κοντή Λίζα πραγματικά με αποστόμωσες με την ατάκα σου.
    Πόση ώρα σου πήρε να την σκεφτείς και να την γράψεις ;

   • nancy avatar
    nancy @ Κάποιος. 19/04/2010 22:11:59

    Παιδια συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλα έχετε ξεφύγει λίγο απ το θέμα. Ο κάποιος έχει δίκιο στον ορισμό του ρατσιστή, αλλα καλό είναι να μην επεκταθούμε άλλο.
    Καλό μας βράδυ.

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ Κάποιος. 20/04/2010 11:42:48

    Αγαπητε καποιε,στην απαντηση σου το εσωσες το θεμα.Παραμενουν ομως ακομα καποιες αποριες σχετικα με το τι θελεις να πεις.Ακουγεται ωραια το"Αυτό φυσικά προυποθέτει σωστή μεταναστευτική πολιτική, προγράμματα υποδοχής και ένταξης και ενημέρωση."Γνωριζεις ομως οτι αυτα σημαινουν χρηματα για την ευρισκομενη στην ακρη του γκρεμου πατριδα?Οταν υπαρχουν παιδια που οι γονεις τους δυσκολευονται να καλυψουν βασικες τους αναγκες,η χωρα θα ξοδευει για κεντρα εκπαιδευσης,διαμονης,κ.α.?Και δεν καταλαβα,η χωρα ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα?Και ολα αυτα θα γινουν για ποιους?Μεχρι ποσους μπορουμε να δεχτουμε?Και εαν δεχτουμε πχ 1 εκατ,τοτε το επομμενο 1 εκατ θα το απορριψουμε?Θα τους πεταμε στην θαλασσα?Μηπως ολοι οι ποροι της χωρας θα επενδυθουν εκει?Και τι γινεται σε περιπτωση που αυτοι συνεχισουν να ερχονται?
    Γραφεις "Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να πιστεύει σ’ ότι επιθυμεί και να ζεί όπως κρίνει καλύτερα, αρκεί οι πράξεις του να μην παραβιάζουν τους νόμους της πολιτείας στην οποία κατοικεί.".Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Ο αλληλοσεβασμος αλλωστε ειναι η βαση της κοινωνιας.Πως μπορεις ομως να συνδιαλαγεις με ανθρωπους που με το καλημερα παραβιασαν τους νομους της πατριδας σου?Περασαν παρανομα τα συνορα.Δεν ειχαν εγγραφα,και δεν ξερεις τιποτα για αυτους.Μου εξηγεις πως θα τους αντιμετωπισεις?Με αγαπη και καλοσυνη?Κι οταν αυτοι οι ιδιοι"ταλαιπωροι" ειναι αποδεδειγμενα ιδολογικα και ηθικα φασιστες λογω θρησκειας και κουλτουρας πως εσυ θα τους αντιμετωπισεις?

 45. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/04/2010 15:34:16

  Το πολύ απλό γεγονός ότιυπάρχουν μάυροι οικογενειάρχες και λευκοί χούλιγκανς αρκεί για να καταρριφθεί κάθε έννοια ρατσισμού.
  Χώρια που με βάση τη τρέχουσα επιστήμη, και τις μελέτες DNA, όλοι μα όλοι καταγόμαστε από μια μικρή ομάδα προγόνων μας, που ξεκίνησε πριν 100.000 χρόνια να κινείται βορειοδυτικά ξεκινώντας από την Ν. Αφρική.

 46. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 15:59:47

  Κάποιε,
  ἔχω συγγενεῖς ἐξ αγχιστείας:μία μαύρη ἐξ Ἀγγλίας καί πρώτη ἐξαδέλφη μία Ἐβραία.Πόσο ρατσίστρια μέ κάνει αὐτό,τήν στιγμή πού ἔχω πολύ καλές σχέσεις καί μέ τίς δύο;
  Τώρα τό γιατί ἀγαποῦν τούς λάθρο,οἱ δικοί μας ,ἔχει γίνει φανερό πλέον.Ψήφοι εἶναι αὐτοί.
  Μή μοῦ ἀποδίδεις λέξεις πού δέν χρησιμοποίησα,διότι δέν μίλησα γιά φυλετική καθαρότητα.
  Οἵ φυλές παύουν νά ὑπάρχουν μέ τήν ἐπιμειξία ναί ἤ ὄχι;
  Τά παιδάκια τῆς δικῆς μου μαύρης δέν εἶναι μαῦρα,δέν εἶναι ἄσπρα.Πῶς νά τό κάνουμε τώρα; Εἶναι καφετιά.
  Πανέμορφα,ἔξυπνα,ἀλλά ποῦ ἀνήκουν τά δόλια;
  Ποιός θά πρέπει νά τό ψάξη; ἐσύ ἤ ἐγώ;

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 16:23:12

   Η ανάγκη του να νιώθεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένα φυλετικά,κοινωνικά ή πολιτιστικά χαρακτηριστικά, υποβιβάζοντας κάποιες άλλες αντίστοιχα ομάδες,είναι η βάση του ρατσισμού.
   Δεν είναι απαραίτητα συνειδητή πράξη δηλαδή με την μορφή κάποιας μαζικής ιδεολογίας (όπως πχ της Αρείας Φυλής) αλλά συχνά είναι καθαρά ατομική και υποσυνείδητη τάση.

   Εννοείται πως όλοι μας έχουμε λίγο ή πολύ ρατσιστικές τάσεις σε διάφορα πεδία πχ. υποτίμηση γυναικείου φύλου, υποτίμηση οπαδών μιας αντίπαλης ομάδας, μιας κοινωνικής ομάδας, ενός διαφορετικού θρησκεύματος,μιας πολιτικής παράταξης, των ομοφυλοφίλων κτλ.

   Το πρόβλημα είναι όταν αυτές τις υποσυνείδητες τάσεις, αντί να τις ελέγχουμε με βάση την λογική μας, αντίθετα τις οικειοποιούμαστε χτίζοντας γύρω τους ένα ιδεολογικό περίβλημα και ακόμα χειρότερα τις υλοποιούμε στα πλαίσια αποκλεισμών, διωγμών ή εκμετάλλευσης των εκάστοτε ομάδων που θεωρούμε ως κατώτερες.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Κάποιος. 19/04/2010 17:26:21

    Ζήτω η διΕΘΝΗΣ αλλυλεγγύη! Όχι η νεοταξίτικη και τα κοκτέιλ του καπιταλισμού. Χωρίς την πολιτισμτική συνείδηση των eθνών υπάρχουν μόνο οι international citizens της Μπίλντερμπεργκ, ο χυλός που ανακατεύουν και οι "διανοούμενοι".

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Κάποιος. 19/04/2010 17:28:20

    Ζήτω η διΕΘΝΗΣ αλληλεγγύη! Όχι η νεοταξίτικη και τα κοκτέιλ του καπιταλισμού. Χωρίς την πολιτισμτική συνείδηση των εθνών υπάρχουν μόνο οι international citizens της Μπίλντερμπεργκ, ο χυλός που ανακατεύουν και οι "διανοούμενοι".

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 19/04/2010 19:25:15

    Διαφορετικό ζήτημα είναι η συνείδηση του "ανήκειν" σε κάποια ομάδα και διαφορετικό το να υποβιβάζεις τους άλλους τοποθετώντας αυθαίρετα την δική σου ομάδα στην ελίτ, προκειμένου να ικανοποιήσεις την όποια ανασφάλεια,ανεπάρκεια ή φιλοδοξία σου.

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ Κάποιος. 19/04/2010 19:39:32

    Αγαπητε μου Καποιε εδω θα διαφωνησω με την θεωρια σου.Και κριμα για τι νομιζα οτι δεν εχουμε στην περιπτωση σου να κανουμε με εναν ακομη ημιμαθη "προοδευτικο".Συμφωνα λοιπον με την θεωρια σου-και θα ηθελα παρακαλω την απαραιτητη βιβλιογραφια που την υποστηριζει-η αγαπη προς την οικογενεια υποθαλπτει τον φασισμο.Το ιδιο και η αγαπη προς την πατριδα,ισως και η αγαπη προς την αγαπημενη/αγαπημενο μας εφοσον με αυτο τον τροπο υποβιβαζουμε η ακομα χειροτερα απορριπτουμε αλλους/αλλες.Εφοσον μιλας για συνειδητα και υποσεινηδητα θα πρεπει να σε διορθωσω λεγοντας σου οτι στις περιπτωσεις αυτες ειναι το θυμικο που προσδιοριζει πρωτο τις τασεις υποτιμησης τριτων,αλλα ειναι αλλες οι διαδικασιες που καθοριζουν εννοιες οπως "Αγαπη","Παθος" προς την πατριδα,την οικογενεια,την ομαδα κτλ.Στην τελευταια σου παραγραφο προφανως μιλας εκ πειρας,αλλα δεν εξηγεις με απλο τροπο ωστε να καταλαβουμε και εμεις οι μη "προοδευτικοι" που δεν τα γνωριζουμε οπως εσυ.Περιμενω λοιπον καποιες παραπερα εξηγησεις,εφοσον στην τελευταια σου παραγραφο περιγραφεις φυσικα ψυχικα ανακλαστικα,που περιλαμβανουν απο τον ερωτα μεχρι την αγαπη προς τα παιδια μας,αλλα και την "λογικη" εξηγηση ενος φονου στο μυαλο μιας διαταραγμενης προσωπικοτητας.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 19/04/2010 21:24:36

    Παραπάνω έγραψα:"Διαφορετικό ζήτημα είναι η συνείδηση του “ανήκειν” σε κάποια ομάδα και διαφορετικό το να υποβιβάζεις τους άλλους τοποθετώντας αυθαίρετα την δική σου ομάδα στην ελίτ, προκειμένου να ικανοποιήσεις την όποια ανασφάλεια,ανεπάρκεια ή φιλοδοξία σου."
    Αυτό απαντάει σ' αυτά που αναφέρεις περί αγάπης για την πατρίδα ,την οικογένεια και τα παιδιά.
    Η αγάπη άλλωστε δεν είναι ανταγωνιστικό συναίσθημα και συνδέεται με το επιθυμητικό μέρος της ψυχής και όχι το θυμικό όπου την ενέταξες.
    Οσον αφορά κάποιες αντιδράσεις απέναντι στην διαφορετικότητα που υπαγορεύονται από το υποσυνείδητο μας έχουν να κάνουν με τα αρχικά στάδια διαμόρφωσης της προσωπικότητας μας και τα συγκεκριμένα γλωσσικά,κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά ερεθίσματα στα οποία μεγαλώνουμε.
    Για παράδειγμα είναι φυσιολογικό ένας άνθρωπος που μεγαλώνει ανάμεσα σε ανθρώπους με λευκό δέρμα να αντιδρά αρχικά στην θέα ενός πολύ μελαμψού ανθρώπου.
    Αν αυτή η πρωτογενής αντίδραση επενδυθεί με ιδεοληψίες και προκαταλήψεις του στυλ "θα έρθει ο αράπης να σε φάει" αυτό μετά αποκτά μια διαφορετική διάσταση που αν επενδυθεί και με επιστημονικές αναλήθειες του στυλ "οι αφρικανοί έχουν μικρότερο εγκέφαλο από τους ινδοευρωπαίους" μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας και πιθανώς σε ρατσιστικές συμπεριφορές.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Κάποιος. 19/04/2010 21:34:42

    Αγαπητέ φίλε, δεν είμαι καλύτερος από κανένα, όμως δεν παύω να είμαι εγώ. Και όποιος επιμένει να με αλλοτριώσει με το ζόρι, είναι όχι μόνο δικαίωμά μου, αλλά καθήκον μου να αμυνθώ. Κι αυτοί που εξισλαμίσθηκαν από τους Οθωμανούς, την στιγμή της περιτομής "Παναγιά βοήθα" φώναζαν από τον πόνο.

   • zonitis avatar
    zonitis @ Κάποιος. 20/04/2010 08:20:47

    Η συνειδηση του "ανηκειν" αλλοιωνεται οταν εισρεουν στην πατριδα σου ορδες απροσκλητων ανθρωπων, οι οποιοι δεν εχουν καμμια σχεση μαζι σου. Ουτε στο χρωμα, ουτε στη θρησκεια, ουτε στα ηθη ουτε στα εθιμα. Οταν μαλιστα θα αποκτησουν και την ελληνικη ιθαγενεια, τοτε δεν αλλοιωνεται μονο η συνειδηση αλλα και ολοκληρο το εθνος. Γινεται δηλαδη αυτος ο αχταρμας για τον οποιο κανει λογο η Κόριννα και ο Μποτιλιας. Μια αμορφη γκριζα (κεφετια την λεει η Κόριννα) μαζα. Ενα δεντρο που δεν εχει βαθιες ριζες δεν ψηλωνει και ξεριζωνεται ευκολα με το παραμικρο αερακι. Και η μαζα αυτη πιστευω εγω οτι δεν εχει και ουτε θα εχει βαθιες ριζες σαν εθνος, οσα ελληνικα διαβατηρια κι αν μοιραστουν.

   • Eastrader avatar
    Eastrader @ Κάποιος. 20/04/2010 12:12:34

    Αγαπητε Καποιε λογικα αυτα που γραφεις μονο που δεν μου απαντας στην ουσια,και καλο ειναι να αποφευγουμε τις γενικευσεις.Ορμωμενος απο την απαντηση σου στην Κοριννα(η οποια ελπιζω να μου συγχωρησει την αναφορα προς αυτην),εγω εγραψα το προηγουμενο ποστ.Η αντιδραση της Κοριννας και η δικη μου προς το ανεξελεκτο μεταναστευτικο ρευμα προερχεται απο το θυμικο και μονο.Η Κα Κοριννα γραφει στο πολυτονικο οπερ σημαινει οτι σιγουρα ειναι γυρω στα σαραντα(συγνωμη Κα Κοριννα),οποτε οι μνημες στο υποσυνειδητο της απο μεταναστες και μελαμψους ειναι μηδενικες.Η μορφωση και η ωριμοτητα της δειχνει οτι μεσα της,ο "αραπης" που θα την φαει εχει καθοριστει ως μυθος,ακομα και ως μια τρυφερη αναμνηση παιδικοτητας.Αρα μηδεν εις το υποσυνειδητο.Οποτε τι μενει?Θυμος για την κατασταση.Αγωνια για το μελλον,αλλα οχι για το δικο μας μελλον μονο.Αγωνια ισως για τα παιδια μας εαν εχουμε,αγωνια για την πατριδα,αγωνια και θυμος για την μη δυνατοτητα αλλαγης.Απο ποιο μερος του εγκεφαλου προερχονται αυτα?Μεσα δεν περιλαμβανουν και την αγαπη για την πατριδα,την οικογενεια,το περιβαλλον μας,για την ιστορια και τους αγωνες που καταστρεφονται?Αρα συμφωνα με εσενα αυτη μας η αγαπη ειναι φασισμος.Προσεξε δεν μιλαμε για ερωτες και ερωτικη ελξη ουτε για καταναλωση σοκολατας.Μιλαμε για αγαπη στην πατριδα και στο παρελθον και στο μελλον.Ειμαστε ομως φασιστες?Εαν υποθεσουμε ομως οτι εχετε δικιο αγαπητε Καποιε και ολα αυτα οφειλονται στα χρονια της παιδικοτητας,τοτε κυτταζοντας την δικη σας περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρησω οτι αντιθετα με εμας,η δικη σας παιδικη ηλικια δεν εχει μνημες και αγαπη προς την πατριδα ισως γιατι πρφανως πληγωθηκατε σε εκεινα τα κρισιμα και ευαισθητα χρονια?Γιατι αραγε?Σας απεφευγαν οι συμμαθητες?Σας επτυον οι μικρες συμμαθητριες/συμφοιτητριες σε καθε απελπιδα προσπαθεια σας να θωπευσετε?Τι ειναι αυτο που εμφυσησε μεσα σας την αρνηση στην πατριδα φιλτατε?

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 20/04/2010 19:47:22

    Eastrader είσαι είρων και δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω.
    Εχω γράψει αρκετά αναλυτικά σε διαφορετικά ποστ για το θέμα του ρατσισμού.
    Αν δεν κατάλαβες,δεν πειράζει.

  • l
   l' ami du peuple @ Kὀριννα 19/04/2010 22:03:01

   ολες οι κοινωνιες που περνανε σε φαση αναπτυξης παραγουν τα ανθρωπινα αποβλητα τους, χωρις καμμια εξαιρεση.
   (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ;) απ τη δικη μου εμπειρια περιπου 12 φορες οσους σημερα.
   πολλαπλασιαστε τις χαμενες θεσεις εργασιας απο δω κι απο κει, προσθεστε πολεμους και σιτοδειες, trafficking και φυσικες καταστροφες, κοινωνικες καταρρευσεις και τα σχετικα συπεριλαμβανομενων των πολιτικων διωξεων και θα εχετε μπροστα σας τη πηγη των "λαθραιων"

   τους προηγουμενους αιωνες αυτο το προβλημα, της διαθεσης δηλαδη των "αποβλητων" ευρισκε παγκοσμιες λυσεις, που ακουγαν στο ονομα "μεταναστευση", ειτε μιλουμε για την αμερικη, ειτε για την αυστραλια,σαν δεκτες και ολους τους "ανεπτυγμενους" σαν δοτες, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΟΛΑΝΔΗΣ ειτε για μικροτερου βεληνεκους μετακινησεις.

   σημερα η παγκοσμιοποιηση βαζει μαζικα στο προσκηνιο της αναπτυξης μια πλειαδα χωρων.
   η διαφορα με το παρελθον ειναι οτι σημερα η λυση στο προβλημα της διαθεσης των ανθρωπινων αποβλητων "επιχειρειται" να δοθει τοπικα και οχι οπως μεχρι σημερα παγκοσμια, κοινως οι πολιτισμενοι προσπαθουν να κανουν τα θυματα τους να αποδεχτουν "το κακο το ριζικο τους" και να παραμεινουν να πεθανουν στις πατριδες τους, πατριδες που στις περισσοτερες των περιπτωσεων εχουν παψει και να υφιστανται ως τετοιες ( σε ποιο ιρακ να επιστρεψει ο χουσεινικος και σε ποιο αφγανισταν ο κομμουνιστης αραγε) εχουμε δηλαδη ανθρωπους κυριολεκτικα ξεριζωμενους για τους οποιους οι εγκληματιες της δυσης το μονο που εχουν να προτεινουν ειναι στρατοπεδα συγκεντρωσης.
   υπαρχουν ωραιοτατες τοποθετησεις των υπουργων του μπλερ πανω σ'αυτο σε δεκαδες περιπτωσεις, ο ζητων και ευρησεται...μπορειτε να αισθανεστε την υπερηφανεια που σας αναλογει απο τις ταυτισεις σας, ει δυνατον χωρις μεγαλοστομιες παρακαλω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:14:02

    XΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ L AMI DU PEUPLE ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΛΑΚΙ ΣΟΥ
    "ΤΗΣ ΓΡΑΙΚΟΛΑΝΔΗΣ"

    ΓΡΕΚΥΛΙΕ!

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:16:22

    αγαπητη μου "greece, griehenland, grece"...ετσι σε λεει ολος ο κοσμος, κι εσυ τον εαυτο σου,,οταν δεν ειμαστε μεταξυ μας

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:18:29

    ούτε "μεταξύ μας" ούτε και μεταξύ μας


    μεταξύ σας μπορεί!

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:21:48

    εννοεις οτι οταν λενε greek εσυ λες "δεν ειμαι εγω" ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΩΣ ΛΕΜΕ για τον γκρουεφσκι;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:24:55

    Ήμουν βέβαιη ότι θα έφερες στο προσκήνιο το προσφιλές σας θέμα!

    Όπως ΛΕΤΕ για τον γκρουεφσκι, όχι όπως ΛΕΜΕ!

    Κάτι τέτοιοι σαν και σας έχουν κάνει τον κόσμο να αποστρέψει το πρόσωπο από την αριστερά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:26:51

    και επειδή ρώτησες σου απαντώ για να το εννοήσεις:
    χρησιμοποιώ τη λέξη Hellas, Hellenic στις επικοινωνίες με το εξωτερικο

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:28:53

    σου απάντησα αλλα έχει χρονοκαθυστέρηση δε γνωρίζω γιατι

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:32:10

    γιατι σου αρεσει να διυλιζεις τον κωνωπα;
    γραικολανδη δεν ειναι η ακριβεστερη δυνατη αποδοση της διεθνους ονομασιας της χωρας;
    τι μου τσαμπουνας τωρα με προσφιλη θεματα και τα σχετικα;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:40:11

    Θα επιχειρήσω πάλι διότι το σχόλιο είναι σε χρονοκαθυστέρηση: στις επικοινωνίες με το εξωτερικό πάρα πολλοί χρησιμοποιούμε το ΗΕLLΑS Ηellenic [Γραικός φυσικά και αυτό είναι Ελληνικό όνομα] αλλά η χώρα λέγεται Ελλάδα, Ελλάς, Ελληνικός, Ελληνας, Ελληνίδα.

    Τώρα αν μερικοί βγάζετε φλύκταινες τι να σας κάνω εγώ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:43:29

    Προσπαθώ να απαντήσω αλλά πάλι δε μπορώ, φταίει η λέξη Ελλενικ Ελλας που γράφω με λατινικούς χαρακτήρες.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:45:04

    δεν εχω αντιρρηση αλλενακι να χρησιμοποιεις το hellas, την παραμικρη. εγω παλι μια χαρα βολευομαι με τη γραικια, μπορεις να μου εξηγησεις τωρα για τι με λες γραικυλο;


    συχνα χρησιμοποιω το γραικολανδη στα σχολια μου εδω γιατι πραγματικα με αυτο που λεει ο πλανητης ελλας βρισκω οτι μικρη σχεση εχουμε, και εν προκειμενω η αντιμετωπιση μας προς τους ξενους θα ηταν ενα απο τα καλυτερα επιχειρηματα στη φαρετρα του φαλμερραϋερ, καθως ειναι ριζικα διαφορη απο εκεινη των προγονων σου, (των δικων μου δεν ξερω-ειπαμε εγω ειμαι λατινοφωνος απο κουνια, εαμοβουλγαρος απο πεποιθηση σε αναζητηση ραββινου με ελαφρυ χερι για μιστβα), .

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:48:35

    αφού διαχωρίζεσαι μονος σου από τον εθνικό κορμό και εκφράζεις τέτοιο εσωτερικό διχασμό εγώ τι άλλο να προσθέσω ... και να συζητήσω

    καληνύχτα

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:52:28

    ελληνικη σταση προς τον ξενο, για να το πω και να μη με τρωει; δυο ειναι οι μεγαλοι ΞΕΝΟΙ: ο οδυσσεας και ο οιδιποδας.
    ξεκινα απο δω κι αν φτασεις σε "λαθρο" μου λες κι εμενα.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:58:30

    @l' ami du peuple

    Σου είναι κόπος ν' αναπτύξεις λίγο παραπάνω το σχόλιο που έκανες για τους δύο μεγάλους ξένους ;

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 22:59:01

    καλο σου βραδυ, δεν ειχα δει οτι δεν σκοπευεις να μου απαντησεις.

    παντως τη θητεια μου την υπηρετησα και τους φορους μου τους πληρωνω. ποσος "εθνικος κορμος" τα κανει αυτα;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:07:45

    ήταν η αμέσως επόμενη ερώτηση που ήθελα να σου κάνω αλλά προτίμησα να μη τη θέση, διότι είναι προσωπική, αν και δε θάπρεπε να είναι:

    για τη στρατιωτική θητεία

    αφού απάντησες μόνος σου εντάξει

    ΥΓ: αν παρατήρησες δε συμμετείχα διόλου στη συζήτηση, και το σχόλιό μου δε στόχευε καθόλου το θέμα των "λάθρο", αλλά το γραικολάνδη

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:08:32

    οχι καποιε καθολου.
    ο οδυσσεας ειναι ο αρχετυπικος ξενος, ξενος στη κιρκη, ξενος στη καλυψω, ξενος στη ναυσικα..ενας ανθρωπος που γυριζει σε αναζητηση του θρωσκοντος καπνου και που παρακολουθουμε για 24 ιστοριες πως γινεται δεκτος εδω κι εκει, στον κοσμο του ομηρου, ο οιδιποδας παλι, (που κατα βαθος ειναι εξοριστος, ομως κανεις δεν το γνωριζει/ κι οχι ξενος) φτανει στη θηβα, τη σωζει, γινεται βασιλιας της...
    δεν θελω να πω σοφιες, αν και μπορουμε αμα πιασουμε το κειμενο..εγω αναφερομαι στην οπτικη γωνια των αρχαιων απεναντι σε αυτα τα ζητηματα, ακομη και οι λακεδαιμονιοι στον "ΞΕΙΝ" απευθυνονται για τη διαφυλαξη της μνημης τους στους οικειους τους.
    εμεις θα εχουμε υποστει ανθρωπολογικη μεταλλαξη, αλλιως δεν εξηγουνται οι στασεις μας.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:12:52

    αλλενακι, δεν ειπα μονο οτι εκανα τη θητεια μου αλλα και οτι πληρωνω τους φορους μου.
    δεν ειναι εκ του περισσου, να ειμαι σαφης αν μου επιτρεπεις..

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:19:46

    Η Σοβιετική Ένωση σε ευχαριστεί για την θητεία σου...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:22:24

    δεν τίθεται θέμα, τη θητεία σκέφθηκα μονο, ούτως ή άλλως προηγείται χρονικά από την πληρωμή φόρων, και τα δύο όμως είναι στοιχειώδη σιωπηλά καθήκοντα, τα οποία έπρεπε να θεωρούνται εκ των ουκ άνευ και δε θα έπρεπε να τίθενται καθόλου εν αμφιβόλω,
    παρασύρθηκα από το γραικολάνδη και αντέδρασα υπερβολικά, ζητώ συγνώμη για την ένταση, το ιδεολογικό μέρος παραμένει ως έχει, καληνύχτα

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:22:46

    τη θητεια μου την εκανα εδω και ηταν πιο χρησιμη απο πολλων αλλων.
    το οτι θεωρω τον κομμουνισμο το ευγενεστερο στοιχημα της ανθρωποτητας ειναι μια διαφορετικη ιστορια.

   • l
    l' ami du peuple @ l' ami du peuple 19/04/2010 23:23:36

    καληνυχτα αλλενακι, το ευτελης αφορουσε αλλον, ξερει αυτος

 47. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 16:01:41

  Κανεις, αν δεν πειράζει κανέναν.

 48. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 16:06:56

  Strange Attractor,
  Καθ΄ὅδόν,ἀπό τήν Ν.Ἀφρική πρός τήν Εὐρώπη,ἀσπρίσαμε; Τί λένε οἱ ειδικοί;
  Γιά τόν ἄνθρωπο τῶν Πετραλώνων τί λένε(700000π.χ);
  Γιά τούς ἀνθρώπους πού ζοῦσαν στό Δισπηλιό; Ἤτανε μαῦροι ἤ ἤδη εἴχανε ἀσπρίσει;
  Πράγματι θά ἤθελα ἀπαντήσεις διότι καί ἐγώ ἔχω ἀπορίες.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Kὀριννα 19/04/2010 16:19:55

   Υπάρχουν δυο θεωρίες για τα διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά των φυλών. Η πρώτη τα αποδίδει στο περιβάλλον. Δηλαδή όσοι ζουν (επί χιλιάδες χρόνια) σε ηλιόλουστες περιοχές χρειάζονταιμαύρο δέρμα για να αποκρούσουν τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Όπως πχ εσύ όταν πάς για ηλιοθεραπεία μαυρίζεις λόγω παραγωγής μελανίνης (ως άμυνα)κ.ο.κ. Όσοι ζουν στον βορρά έχουν άσπρο δέρμα διότι χρειάζεται να απορροφούν όσο το δυνατό περισσότερο ήλιο και πάει λέγοντας.
   Η άλλη θεωρία έχει να κάνει με τη κληρονομικότητα συγκεκριμένων χαρακτηριστικών όταν αυτά αφορούν μια συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα που επιμειγνύεται μεταξύ της επί μεγάλο διάστημα. Δηλαδή, αν επικρατήσει ένα γονίδιο που τείνει προς σχιστά μάτια, αυτό θα πολλαπλασιαστεί στις μετέπειτα επειμιξίες (επί χιλιάδες χρόνια) έως ότου επικρατήσει σαν χαρακτηριστικό στοιχείο της φυλετικής αυτής ομάδας. Και πάει λέγοντας.
   Πρόσφτες μελέτες έδειξαν πως Ασιάτες που είχαν χαρακτηριστικό λεπτό μικροκαμωμένο σωματότυπο επί χιλιάδες χρόνια, όταν μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, μέσα σε δυο-τρεις γενιές τα εγγόνια τους έγινανπαχύσαρκα κλπ όπως τα λευκά Αμερικανάκια. Θέμα διατροφής δηλαδή ήταν που είχε καθορίσει το χαρακτηριστικό ασιατικό σωματότυπο.

 49. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 16:08:26

  Ὁικισμός τοῦ Δισπηλιοῦ ἔχει χρονολογία 5420 π.χ

 50. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 16:08:26

  Σιγουρα δεν πουλουσανε CD.

 51. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 16:12:18

  ευτυχία,
  ἀν ἀπαντᾶς σέ μένα,σοῦ λέω,κανέναν δέν πειράζει ἀπό ἐμᾶς.Πειράζει ὅμως αὐτά.
  Γιατί δέν ξέρουν πού ἀνήκουν.

 52. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 16:14:23

  Κόριννα@
  Αρα είναι τα μόνα που νομιμοποιούνται να ψαχνουν.

 53. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/04/2010 16:38:20

  Ρε παιδιά, δείτε πώς πάει λάου-λάου ο Παπαχελάς να φορτώσει κι αυτός την ευθύνη για το ΔΝΤ στον Καραμανλή. Ε, ρε τον καημένο το Γιώργο που φορτώνεται ξένες ευθύνες...

  Περιγράφει όλο το ΓΑΠειο έγκλημα, που είναι ΚΑΘΑΡΩΣ υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη και πάλι φταίει ο... Καραμανλής! Γιατί ρε φίλε, δεν μας το εξηγείς κιόλας να το καταλάβουμε κι εμείς;

  Δες πώς αδικείται το παιντί ρε...

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_80_18/04/2010_398037

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Επώνυμος 19/04/2010 16:44:47

   E,ναι αλλα στομα εχει και ο Καραμανλης.Ελπιζω μετα την εισοδο του ΔΝΤ να μιλησει.Οχι οτι θα τον εξιλεωσει στα δικα μου ματια.
   Ο Καραμανλης ειχε την ευκαιρια του στην αρχη της κρισης το Δκεμβριο 2008 : συντριβη της εξεγερσης και μετα εκτακτα μετρα ωστε ο προυπολογισμος του 2009 να μην εχει ελλειμμα πιο μεγαλο της Ιταλιας ή της Ισπανιας.Αλλα δεν τολμησε-δεν ηθελε να ειναι "κακος δεξιος".

   • nancy avatar
    nancy @ ψυχραιμια 19/04/2010 16:51:17

    Ψυχραιμία, είμαστε έξω απ το χορό. Θυμάσαι που τότε γινόταν της... Τρίτης? (που λέει ο Λαζόπουλος)

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 19/04/2010 23:37:18

    Αυτό θα σήμαινε παραγωγή νεκρών.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 19/04/2010 20:05:48

   το χειρότερο το άκουσα σήμερα το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό Σκάι, όπου σαχλαμαρίζοντας δύο παρουσιαστές μεταξύ τους είπαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, διακωμωδώντας το "λεφτά υπάρχουν" : "το είπε ο Παπανδρέου, το είπε ο Καρατζαφέρης, το είπε ο Σαμαράς...άρα άχρηστη όλη η υπάρχουσα πολιτική τάξη, να την αλλάξουμε!"

 54. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 16:39:31

  ευτυχία,
  εἶσαι ἀπίθανη.Ἔχεις δίκιο.

 55. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 19/04/2010 16:45:29

  Κάποιε,
  δέν ὑποβιβάζω κανέναν ἄνθρωπο,βάσει φύλου,φυλῆς,ἤ σεξουαλικῆς ἰδιαιτερότητος,ἤ θρησκείας.Ἄρα μήν ἀπεθύνεσαι σέ μένα.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Kὀριννα 19/04/2010 16:50:10

   Χαίρομαι που δεν το κάνεις.

 56. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 16:49:54

  Κόριννα@
  ευχαριστω- και συ γι αυτό σε σχολιάζω και ενδιαφέρομαι για τις απόψεις σου.

 57. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 16:59:23

  nancy@
  ισως γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Μάλλον κι εσυ, όπως κι εγώ, δεν θέλεις να αποχωριστείς την πιθανότητα να έχει ο Καραμανλής λίγο μυαλό και να μην είναι αυτός ο ντενεκές ξεγάνωτος που μας παρουσιάστηκε στο τέλος.
  Υ.Γ. Φαντάσου εγω τον ήξερα και προσωπικά μια που είμασταν φίλοι απο το 1988 και μέναμε δίπλα για 2,5 χρόνια.Πριν γίνει Πρωθυπουργός εννοείται.

  • nancy avatar
   nancy @ ευτυχια 19/04/2010 17:18:42

   Ευτυχία με τίποτα δεν πιστεύω οτι εξελέγη απ την παράταξή του ένας
   τενεκές ξεγάνωτος ή ό,τι άλλο. Εσύ σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα. Πιό πάνω όμως έγραψα μιά άλλη άποψη που με προβληματίζει, αλλά αυτή τη γνωρίζει ο ίδιος και οι "εν στενώ". Πιστεύω οτι ο Κ. κάπου φρενάρησε.
   Και να μιλήσει, δέν θα μάθουμε πολλα πράγματα εκτός παραταξιακού αντικειμένου. Δεν ξέρω, έτσι πιστεύω..

 58. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 19/04/2010 17:05:50

  Σωτηρία δεν υπάρχει,όσο ο λαουτζίκος κοιμάται και ονειρεύεται.Ο καρκίνος της μεταπολίτευσης έχει σαπίσει τον οργανισμό που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ.Διαφθορά.κακομοιριά,μιζέρια,πτώση ηθών,αμορφωσιά,ιδεοληψία,μικροκομματισμός,αποχαύνωση,ατομικισμός χαρακτηρίζουν το μεταπολιτευτικό ψευδοκράτος που λέγεται Ελλάδα.Σωστά όλα όσα λέει ο συντάκτης του άρθρου,δυστυχώς η σωτηρία δεν μπορεί να έρθει απο το αμόρφωτο πόπολο που βλέπει Τζούλια και πιστεύει απατεώνες του ''λεφτά υπάρχουν''.Μόνο όταν κάποιοι επιτυχημένοι,μορφωμένοι επιστήμονες που ζούν έξω απο αυτό το σάπιο περιβάλλον αναλάβουν τις ευθύνες τους,βγούν μπροστά και αποφασίσουν ακόμα και να θυσιαστούν για τη χώρα,ΙΣΩΣ γυρίσει το χαρτί.Μέχρι να γίνει αυτό, καλό Δ.Ν.Τ και καλά ξεμπερδέματα....Ρατσισμός υπάρχει στο ψευδοκράτος μας,μόνο που κύριοι υφίσταται κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ.Δικαιώματα έχουν όλες οι φυλές της γής που εισβάλλουν εδώ,υποχρεώσεις όμως μόνο οι Έλληνες ιθαγενείς.....

 59. ευτυχια avatar
  ευτυχια 19/04/2010 17:22:39

  nancy@

  Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα, αγαπημένη μου Nancy.Δεν εξελέγη απο την παράταξη του αλλά απο τους Βαρώνους της παράταξης που ήθελαν κάποιον με βαρύγδουπο όνομα, με εξωθεν καλή μαρτυρία αλλά χωρίς πολιτική ιστορία και γενικά χωρίς παρελθόν για να υποτάσσεται στα "θέλω" τους.

 60. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 19/04/2010 17:27:49

  Φίλε Φαήλο, κατάφερες για άλλη μια φορά να σκουντήξεις την εφησυχασμένη μας συνείδηση! Κάποτε κι εσύ κι εγώ και άλλοι πολλοί θυμάσαι, είχαμε όραμα για τούτον τον τόπο όταν επαναστάτησαν οι συνειδήσεις μας!
  Σήμερα όμως, θα πρέπει να παραδεχθείς, πως γκρεμίζεται η Πατρίδα και δεν κουνιέται φύλλο! Γιατί αυτοί που μας έκατσαν στο σβέρκο, ξέρεις πως καθημερινά υποθηκεύουν τη ζωή μας, μέχρι και των δισεγγονιών μας, αλλά μας τρομοκρατούν με το "μη μιλάς μη γελάς..."! Τα λες άλλωστε ωραιότατα στο άρθρο σου.
  Οι ξένοι «προστάτες» μας υποψιάζομαι, πως δεν πρόκειται να μας επιτρέψουν να ξανασηκώσουμε κεφάλι! Γι αυτό και βάλλουν κατά της εθνικής μας ομοιογένειας, με όλα όσα νομοθετούν οι "εγχώριοι" υπάλληλοί τους . Δεν τους συμφέρει να το παλέψουμε μόνοι μας! Η επιδίωξή τους είναι να μας καρυδώσουν, μέσα από ασήκωτους για την πλάτη μας δανεισμούς και υποχρεώσεις, ώστε να γίνουμε μια χώρα υπηκόων με μηδενικές εθνικές αντιστάσεις. Με στόχο να τους παραδώσουμε εμείς οι ίδιοι τη χώρα μας, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους εκείνοι που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν.
  Στην Ελλάδα του σήμερα και της Ε.Ε., δεν χρειάζεται αυτό να το κάνουν με «εισβολή», συνήθη πρακτική τους για άλλες χώρες. Μας σώνει ίσως, το ότι δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν ότι φτιάχνουμε πυρηνικά, αφού δεν φτιάχνουμε ούτε καρότσια. Καταφέρνουν όμως εξαγοράζοντας, να αλλοτριώνουν ορισμένες επιρρεπείς για πλουτισμό ή για δόξα συνειδήσεις και να μεταλλάσουν τους έχοντες τέτοιες, σε σκληρούς νεοταξίτες, δηλαδή σύγχρονους γενίτσαρους.
  Και εν τέλει το πετυχαίνουν βρίσκοντας τους «εφιάλτες», που δυστυχώς ποτέ δεν μας έλειψε και αυτό το είδος!
  Ξέρεις σήμερα πολλούς που θα στήριζαν έναν σύγχρονο Λεωνίδα,ακόμα και αν αυτός αποφάσιζε να βγει στο κουρμπέτι, γνωρίζοντας ότι οι απέναντί του διαθέτουν "πυρηνικά τελευταίας γενιάς";

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αφροδίτη 19/04/2010 19:19:19

   Αφροδίτη, ξέρω πολλοί περισσότερους απ' όσους μπορείς να φανταστείς...

   • nancy avatar
    nancy @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 19:34:27

    Ε μα που είναι επιτέλους κ. Κρανιδιώτη, τόσος κόσμος καθε μέρα ανησυχεί, διαμαρτύρεται,απογοητεύεται,μελαγχολεί, αυτοκτονεί,μένει άνεργος. Τότε, σας παραπέμπω στον τίτλο σας.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 21:40:00

    Είμαστε πολλοί αλλά πρέπει να γίνουμε ενεργή πλειοψηφία.

   • nancy avatar
    nancy @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 21:58:12

    Ευχαριστώ κ. Κρανιδιώτη.

 61. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 19/04/2010 17:44:09

  H Ουγγαρία ήταν μια από τις πιο «ανταγωνιστικές» οικονομίες της ευρωζώνης. Εμφανιζόταν ως ένα ακόμη «οικονομικό θαύμα» τύπου Ιρλανδίας. Αυτή μαζί με την Τσεχία αποτελούσαν, σύμφωνα με τους επίσημους κύκλους της ΕΕ, τα κατεξοχήν πετυχημένα παραδείγματα «μεταβατικών οικονομιών», χωρίς μεγάλα ελλείμματα, χωρίς μεγάλα χρέη, έτοιμες να εισέλθουν πλεισίστιες στην ευρωζώνη. Για να το πετύχουν αυτό ξεπούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν. Δημιούργησαν ένα πρωτοφανές δίχτυ αποικιοκρατικών προνομίων για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, κυρίως για τις πολυεθνικές, με σκοπό να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις. Και όντως προσέλκυσαν κάθε είδους επενδύσεις. Τι απέγινε; Οι οικονομίες τους κατέρρευσαν εν μια νυκτί μαζί μ’ εκείνην της Κέλτικής Τίγρης, της Ιρλανδίας. Η κατεστραμμένη Ουγγαρία σύρθηκε στο ΔΝΤ, όπου της επιβλήθηκαν πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας πάνω σε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές του εργαζόμενου στην Ουγγαρία ήταν πριν την επέλαση του ΔΝΤ λίγο πάνω από 38% του αντίστοιχου στην Ελλάδα. Ενώ ο κατώτερος μισθός έφτανε μόλις τα 270 ευρώ. Πάνω σ’ αυτές τις αποδοχές επιβλήθηκαν οι περικοπές του ΔΝΤ που έφτασαν γύρω στο 20 με 30%. Όπως είναι φυσικό η εξαθλίωση, η φτώχεια, η πείνα είναι το φυσικό επακόλουθο αυτής της πολιτικής. Ο κεντροδεξιός Κάρλος Αντρές Πέρεζ, παλιός πρόεδρος της Βενεζουέλας, την εποχή που κι αυτή η χώρα δοκίμασε τη θεραπεία του ΔΝΤ, έλεγε χαρακτηριστικά: «Οι πρακτικές του ΔΝΤ συνθέτουν έναν οικονομικό ολοκληρωτισμό, ο οποίος σκοτώνει όχι με σφαίρες, αλλά με την πείνα.»

 62. nick avatar
  nick 19/04/2010 18:17:11

  Κ. Φαήλο Κρανιδιώτη δεν έχω λόγια... Μέσα σε ένα μεστό - πληρέστατο νοημάτων - κείμενο, τα είπατε κυριολεκτικά ΟΛΑ. Αποδώσατε μέσα σε ένα μόνο κείμενο όλα αυτά που χρόνια σκέφτονται κάποιοι - λίγοι ανιδιοτελείς Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα τους, γνωρίζουν καλά τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης για τη χώρα μας και προσπαθούν να αποτρέψουν την αποσάθρωσή της από αυτήν.
  Ελπίζω σύντομα να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι τον Οκτώβρη δεν ψήφισαν απλά ένα κόμμα, αλλά έδωσαν στον "Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης" την ευκαιρία να αποτελειώσει (μαζί με τους ξένους και εγχώριους νταβάδες που τον στηρίζουν) και τις τελευταίες γραμμές άμυνας του ελληνισμού.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nick 19/04/2010 18:43:58

   Νίκο,
   Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν θα την αποτελειώσουν την Πατρίδα. Ακόμη και τώρα έχουμε πολλές γραμμές, όχι μόνο άμυνας αλλά και επίθεσης. Υπάρχει ηγεσία και πρέπει χωρίς μεμψιμοιρίες να ταχθούμε δίπλα της για να φύγουν γρήγορα και να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα. Για μένα τα πράγματα είναι απλά. ΔΕν αρκεί να αναλύουμε το κακό. Πρέπει να συγκροτούμε τον Στρατό μας γύρω από τον ηγέτη και να πολεμάμε. ΔΕν τάσσομαι στο πλευρό του Αντώνη γιατί είναι φίλος μου. Θα μπορούσε να 'ναι φίλος μου και να μην τον ψηφίζω καν. Έχω φίλους κομμουνιστές, άθεους, αντεξουσιαστές. Τους αγαπώ, διαφωνούμε, μιλάμε, κάνουμε παρέα. Τάσσομαι με τον Αντώνη γιατί ΠΙΣΤΕΥΕΙ αυτά που εγώ κι εσείς πιστεύουμε εν πολλοίς. Αγαπητέ Νίκο, ακόμη κι αν εσύ διαφωνείς, επιλέγεις άλλον ή και κανέναν, το σέβομαι κι είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου. Πιστεύω πως κι εσύ και όσοι πονάμε την Πατρίδα, θα βρεις τρόπο και χώρο να αντισταθείς στις δυνάμεις της παρακμής.

   • nick avatar
    nick @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/04/2010 18:59:48

    Τιμή μου να συντάσσομαι με ανθρώπους σαν κι εσένα και τον Α. Σαμαρά...
    Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των,
    ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες...

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ @ nick 19/04/2010 20:02:49

   Όσοι έκαναν κάποτε το λάθος να υποτιμήσουν αυτόν τον λαό, με όλα του τα ελαττώματα, το πλήρωσαν ακριβά...Πολύ ακριβά...

 63. denkserotipota avatar
  denkserotipota 19/04/2010 19:06:50

  "Οι δημιουργικοί Ελληνες ή μαραζώνουν ή φεύγουν."

  Να μείνω να πολεμήσω (με όποια έννοια θέλετε πάρτε το) ή να φύγω?
  Εχω μεγάλο δίλημμα.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ denkserotipota 19/04/2010 21:26:50

   Φίλε μου, σαν μετανάστης επί 37 έτη, μπορώ να πιστοποιήσω, ότι όπου και να πας, οι άγγελοι και οι διαβόλοι σου θα σε ακολουθήσουν. Η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Το κακό θα βρει πολλούς, πάρα πολλούς στο μέλλον.
   Κάθε επιλογή μας, κάθε βήμα προς την όποια κατεύθυνση αποκτά νόημα μόνο ως πολεμική ενέργεια. Πρώτος και κύριος στόχος μας ο εαυτός μας. Εάν τον πετύχουμε, τότε η έκβαση του πολέμου αφορά ζητήματα διαδικασιών.

 64. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 19/04/2010 19:16:24

  O Αινστάιν πέθανε, ο Τέσλα επίσης και εγώ δεν αισθάνομαι καλά τώρα τελευταία.
  Λες να τα τινάξω ;

  • nancy avatar
   nancy @ Κάποιος. 19/04/2010 19:46:16

   Παιδιά, δεν κάνετε λίγο υπομονή μέχρι το Δεκέμβρη του 2012?

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ Κάποιος. 19/04/2010 21:09:30

   Αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Κάποιοι σημαντικοί επιστήμονες μπορεί να παρήλθαν, οι ανακαλύψεις τους όμως παραμένουν. Δυστυχώς οι συνέπειες των εφαρμογών τους είναι τεράστιες, ενώ αυτές βρίσκονται στα χέρια εγκληματιών.
   Οι συνέπειες αυτές δεν περιορίζονται μόνο σε οπλικά συστήματα. Επεκτείνονται στην σφαίρα της βιολογίας, παρέχοντας δυνατότητα ψυχοσωματικής παρέμβασης στους ανθρώπους και στην σφαίρα της ολοκληρωτικής τεχνολογικής αστυνόμευσης. Ένας επίσης σημαντικός τομέας που αυτές βρίσκουν εφαρμογή, είναι η ταχυδακτυλουργία, δεδομένου ότι τα τεχνάσματα εντυπωσιασμού, υποβολής, δημιουργίας πανικού, σοκ, ευφορίας κλπ. ανήκαν πάντοτε στο οπλοστάσιο της εξουσίας.
   Τελευταία έχουν ξεσαλώσει με το "ημερολόγιο των Μάγιας" 2012 και δυο αυγά τουρκίας. (Το άλλο ξεσάλωμα αφορά τον λεγόμενο "κώδικα ντα βίντσι). Είναι προφανές ότι κάτι πολύ σημαντικό μαγειρεύεται για το 2013. Προφανώς η παγκόσμια κυβέρνηση, ως κράτος παγκόσμιου ολοκληρωτικού φασισμού και ανοιχτού αντίχριστου. Αυτό θα συμβεί προφανώς μετά την επιβολή κάποιας μεγάλης στημένης καταστροφής. Αυτή μπορεί να είναι φυσική, ή να βγάλουν από το ημίψηλο "εξωγήινους", διαβόλους, τριβόλους και το κακό συναπάντημα της μάνας τους της βαβυλώνας.
   Θα βρουν εναντίον τους έγκαιρα τους πολεμιστές της πληροφορίας, τους μάγους τρίτης γενιάς, τα στελέχη και τα μέλη του λαϊκού κινήματος και εκατομμύρια ανθρώπων που διαθέτουν συνείδηση.

 65. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 19/04/2010 19:36:08

  Φαήλε όπως πάντα πολύ ωραία τα γράφεις, αλλά.

  Ιδού ο πολιτικός χάρτης της χωρας, μιάς χώρας της οποίας το 99% του πληθυσμού κολυμπάει στην παραπληροφόρηση:

  ΠΑΣΟΚ: ζήτω η εθνική αποδόμηση, τα συμφέροντά μας και η διατήρησή μας στην εξουσία
  ΝΔ: φατρίες, χαλαρότης και 6 μήνες εν αναμονή του μετασχηματισμού του κόμματος
  ΣΥΡΙΖΑ: ζήτω τα εξάρχεια και οι φίλοι μας οι σομαλοί πειρατές
  ΚΚΕ: εν αναμονή νεκρανάστασης του Λένιν
  ΛΑΟΣ: ζήτω ο βασιλευς, ο Καποδίστριας, ο Ανδρέας, η Ντόρα και γενικώς όποιος λάχει και μας βολεύει σήμερα, αύριο βλέπουμε.

  Εν τω μεταξύ τικ, τακ, τικ, τακ, το χρέος φορτώνεται, φορτώνεται, φορτώνεται...

  Μαύρα τα πράγματα. Δεν βλέπω φως Φαήλε...

  • n Georgiopoulos avatar
   n Georgiopoulos @ Αγανάκτηση 19/04/2010 19:50:36

   Συμφωνω για την οικτρη κατασταση στην ΝΔ. Αντι να αντιληφθουν οτι πλεον εχουν χρεος προς την πατριδα να σοβαρευτουν, εκλεγουν λαμογια. Και εις ανωτερα Αντωνη Σαμαρα.

 66. popolaros avatar
  popolaros 19/04/2010 19:55:05

  Να τα..μόλις βρέθηκαν και τα όπλα του Ε.Α.
  Το είπε τώρα το SKY.

  Να υποθέσω ότι αύριο πάμε επίσημα για ΔΝΤ.
  Ρεεε σας πήραμε χαμπάρι!!!!!!

 67. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 19/04/2010 19:58:18

  Δυστυχώς για όλους μας, έχει ξεχασθεί η έννοια της λέξης "Θυσία"...

  • Jimbaran avatar
   Jimbaran @ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 19/04/2010 20:13:55

   Αγαπητέ μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ η θυσία αχ αυτή η θυσία μα στις ημερες μας θυσία ? Θυσία αγαπητέ μου είναι ο σφαγιασμός,η "ολοκαυτωσις",η ακόμη η "ολοκαρπωσις" μα ποιος να θυσιασθεί πλέον άσε που πονάει και θα γεμισης και αίματα,δυστυχώς δεν υπάρχουν πια 'Και μοι μηδέν "αχθεσθης" ne vous en deplaise!

   • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ @ Jimbaran 19/04/2010 20:57:37

    Δεν γνωρίζω την "βαρβαρικήν"...Λυπάμαι.
    Και στις μέρες μας αγαπητέ υπάρχουν μικρές προσωπικές θυσίες. Το θέμα είναι, ότι ιστορικά μιλώντας, αλλαγές μεγέθους αναλόγου εκείνου που χρειάζεται η πατρίδα-άλλη άγνωστη λέξη-σήμερα χρειάζονται "ακριβές" θυσίες. Ποιος θα τις πληρώσει είναι ένα ερώτημα , ρητορικό μεν αλλά ερώτημα...

 68. Νίκος avatar
  Νίκος 19/04/2010 20:03:54

  Συμφωνω Κε Κρανιδιωτη. Δεν θα χαθει η Πατριδα αλλα φοβαμαι οτι θα συσσωρευσουν τοση σταχτη και τοσα αποκαϊδια που θα ειναι δυσκολο να ξεκινησουμε εκ του μηδενος.
  Παρεπιπτοντως, και μακαρι να κανω λαθος, δεν εγραψες τιποτα για τους χρησιμους ηλιθιους των "προοδευτικων" κομματων ΣΥΡΙΖΑ κλπ που αβανταριζαν τον ΓΚΑΠ ακομα και οταν περιεδιαβαινε την ευρωπη και βυσσοδομουσε εναντιον του ΚΚ και της Ελλαδας. Ουσιαστικα απο τον Οκτωβρη το ιδιο εκαναν οι ΓΚΑΠ και ΣΙΑ αλλα με αλλο τροπο. Ουτε ο Δεκεμβρης του 08 ηταν τυχαιος, ουτε οι φωτιες του 07, ουτε τα κατοπινα γεγονοτα. ΟΛΑ για να ανεβει ο ΓΚΑΠ στην καρεκλα. Η εν Ελλαδι βελουδινη επανασταση ηταν πιο μακροσυρτη απο αυτη της Ουκρανιας και ανεπαισθητη, που θα ελεγε και ο Καβαφης, αγαλια-αγαλια, ωστε να Μιθριδατοποιηθει ο Λαος.
  ναι, δεν ειμαστε μεμψιμοιροι και αν χρειαστει θα παλεψουμε.

 69. vladtzak avatar
  vladtzak 19/04/2010 20:10:36

  Αυτοι ειναι πραγματικοι Ανθρωποι και ηρωες!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=VpYSYnZPpCk&feature=player_embedded#!

 70. Νίκος avatar
  Νίκος 19/04/2010 20:12:42

  Αγαπητε Κε Κρανιδιωτη, ξεχασα να πω οτι παρ' οτι δεν ψηφισα ποτε ΝΔ, στις εκλογες του Οκτωβρη για πρωτη φορα το ενστικτο μου μου ελεγε οτι η λαιλαπα υπο τον ΠΑΣΟΚικο μανδυα θα ηταν καταστροφικη. Ειδικα στην εκλογη Σαμαρα γραφτηκα για λιγο στη ΝΔ για να εκλεγει, οπως και εγινε. Γι' αυτο ειμαι περηφανος που και εγω συνεβαλα. Δεν τον γνωριζω προσωπικα τον Κο Σαμαρα αν και στα 1990 γνωρισα στη Βοστωνη επιστηθιο φιλο του και συμβουλο ο οποιος δυστυχως εφυγε νωρις (και δεν θα πω το ονομα) και πρεπει να πω οτι μ' εντυπωσιασε ο τροπος σκεψης, η οργανωση και η ανιοδιοτελεια. Εχουμε λοιπον κατι κοινο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 19/04/2010 21:26:34

   Νίκο, έχω γράψει πολλές φορές για την χούντα της καθεστωτικής "αριστεράς", κι εννοώ τον ΣΥΡΙΖΑ, τους διάφορους αδέσποτους κρατικοδίαιτους πρώην ανανεωτικούς, αριστεριστές κλπ, σε σημείο που φίλοι να μου λένε ότι το παρακάνω αλλά πιστεύω πως η ευθύνη της κολωνακιώτικης πολιτικά ορθής ψευδοαριστεράς είναι πολύ μεγάλη, ακριβώς γιατί αποτέλεσε κι αποτελεί το πολιτικό προσωπικό του διακομματικού καθεστώτος και των νταβαντζήδων της οικονομίας και της "ενημέρωσης". Εξαιρώ πάντα το Κ.Κ.Ε., για το οποίο μπορώ να πω άλλα και να γράψω σελίδες διαφωνιών μου αλλά σίγουρα δεν ανήκει στην σκυφτή καθεστωτική "αριστερά".
   Έχω γράψει καθαρά ότι η εκμετάλλευση της τυχαίας (εννοώ ότι ο Κορκονέας δεν συνωμότησε με κανέναν να σκοτώσει για να καεί η Αθήνα) ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, με την μαϊμού "εξέγερση", όπως κι οι πυρκαγιές ήταν, κατά την άποψη μου, ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Θυμήσου την προειδοποίηση γνωστής φυλλάδας για το ΠΩΣ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
   Απόρριψη σχεδίου Ανάν, Βουκουρέστι, πολιτική ενέργειας και σχέση με τη Ρωσία, φίνουν απαντήσεις. Ο Καραμανλής στα μεγάλα ζητήματα έκανε υψηλή πολιτική, με σχέδιο και τόλμη. Στην εσωτερική διακυβέρνηση αντί να κόψει τον κ...ο της αλητείας, τήρησε ισορροπίες, ανέχθηκε φτηνιάρηδες απατεωνίσκους, ανεπάγγελτα κομματόσκυλα και για λόγους που δεν ξέρω αν θα θα μάθουμε ποτέ, πέταξε την πετσέτα. Εάν έδιωχνε αμέσως κλωτσηδόν την μαντάμ ζήμενς, τους νομιμοηθικούς κλπ κι απευθυνόταν στον λαό, εάν ξέφευγε από την αρπάγη της πολιτικής ορθότητας, ο Γιώργος δεν θα βλεπε ποτέ πρωθυπουργία. Όμως..
   Φαντάζομαι πως ίσως μιλάς τον Μανώλη Κ., που έγινε μετά και δικός μου φίλος. Αληθινός ευπατρίδης, σπουδαίος Έλληνας κι άνθρωπος και καλός γνώστης της Τουρκίας. Μεγάλη απώλεια για όλους μας.
   Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου.
   Φιλικά

 71. sceptical avatar
  sceptical 19/04/2010 21:33:00

  Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση: πολιτική, κοινωνική, οικονομική, θεσμών, αξιών.Ζούμε μέσα στο φόβο, την ανασφάλεια, τις ενοχές που μας καλλιεργούν κάθε μέρα, και με τη βοήθεια των -συννενόχων τους- ΜΜΕ, προσπαθώντας να επιμερίσουν σε καθένα μας την ευθύνη. Ομως γιά ένα πράγμα είμαστε όντως ένοχοι: που τους επιτρέψαμε να μας μετατρέψουν από υπεύθυνους πολίτες σε παθητικούς θεατές, ανεκτικούς στη διαφθορά, ωχαδερφιστές, χρόνια τώρα απόντες...
  Αυτοί καθυστέρησαν εγκληματικά να πάρουν μέτρα. Κι εμείς καθυστερούμε εγκληματικά να αντιδράσουμε στην αλαζονεία, το ψεύδος, την ανεπάρκεια,την ανικανότητά τους. Και την πρωτοφανή χειραγώγηση που υφιστάμεθα.
  Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ειναι κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και των τραγικών συνεπειών της.
  ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ???

 72. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 19/04/2010 21:36:29

  Ας μην υπερβάλλουμε. Εδώ την "μαντάμ Ζήμενς" δεν την διώχνει ο Σαμαράς
  που προκαλείται σκανδαλωδώς και είναι και στην αντιπολίτευση.
  Οι ρήξεις δεν είναι το φόρτε τους.

  • oxoxo avatar
   oxoxo @ καθρέφτης 19/04/2010 22:03:53

   "Καθρέφτη",

   ο Σαμαράς είχε δηλώσει ότι δε "χτυπά τον πεσμένο" και πολύ περισσότερο δε σκυλεύει πολιτικά πτώματα!

   Νίκο και Φαήλο, με την αναφορά σας στον αγωνιστή Μ.Κ. τελέσαμε μνημόσυνο. Κι η μνήμη είναι οδηγός.

 73. tsoliadakiss avatar
  tsoliadakiss 19/04/2010 23:20:12

  NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  Ακτινογραφία στο ΕΛΙΑΜΕΠ από το ΑΡΔΗΝ - Ποιοι είναι, τι πρεσβεύουν

  Eξ άλλου ο πραγματικός “ηγέτης” του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θ. Κουλουμπής, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ (15 Ιουνίου 2003, σελ. 7), σε άρθρο με τίτλο: «Βάζουν αμερικανό πολίτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων!», «είναι αμερικανός πολίτης, έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και έχει δουλέψει σε κρίσιμες υπηρεσίες του αμερικανικού πενταγώνου». «Είναι πρόκληση η συμμετοχή σ’ ένα τέτοιο όργανο», τελείωνε το ρεπορτάζ του «Π» το 2003. Και όπως γράφει και πάλι το ΠΑΡΟΝ στις 27/11/2005 «η παρούσα κυβέρνηση όλως περιέργως τον τοποθέτησε -κάτι που ούτε το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να κάνει- τόσο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων όσο και στην ακαδημία που εκπαιδεύει τους διπλωμάτες (και Κύριος οίδε πού αλλού μπορεί να βρίσκεται).».

 74. Soyelio avatar
  Soyelio 19/04/2010 23:29:10

  Απ' ότι ξέρω ανάποδο φεγγάρι δεν έχει απόψε.

  Τι έγινε και πλακώνεται ο ένας με τον άλλον;

  Περίεργη ένταση.

  • nancy avatar
   nancy @ Soyelio 19/04/2010 23:38:23

   Τους ήρθε το ΔΝΤ κατακέφαλα.

 75. Μούσα avatar
  Μούσα 19/04/2010 23:36:26

  @denkserotipota
  “Οι δημιουργικοί Ελληνες ή μαραζώνουν ή φεύγουν.”

  Οταν μου το έλεγαν πριν 6 χρόνια που γυρισα απο σπουδές εκτός Ελλαδος δεν το πίστευα.Τώρα πια μπορώ να το επιβεβαιώσω και να το αιτιολογήσω κιόλας.
  @
  @ΑΝΑΣΤΑΣΙΟς
  "Δυστυχώς για όλους μας, έχει ξεχασθεί η έννοια της λέξης “Θυσία”…"

  Μεγάλη αλήθεια Αναστάσιε.
  Μεταξυ αλλων εχει ξεχαστεί η αίσθηση της χαράς και της ηδονής της ψυχής απο αυτήν την πράξη,την τοσο χαρακτηριστικά ελληνική ,στην οποία πολλές φορες η λογική απουσιάζει.
  Αναφερόμαστε τοσο συχνά στους πρόγονους μας ,-και ιδιαίτερα στις μεγαλες προσωπικότητες-τους επεφημούμε και τους θαυμαζουμε για τις θυσίες τους, οντας υπερήφανοι γι΄αυτούς ,
  σαν απλοί θεατές μιας παράστασης,μην μπορώντας να διανοηθούμε ή να καταλάβουμε τι ηταν αυτο το μικρό ή μεγαλο που τους εκανε ηρωες για να πραξουμε και εμείς αναλογα..

 76. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 19/04/2010 23:52:35

  Αυτό το σχόλιο απαντά σε προηγούμενο ερώτημα!

 77. Orestios avatar
  Orestios 20/04/2010 00:02:15

  Φαήλε, πολύ ωραίο το κείμενο αλλά η Νέα Τάξη δεν έρχεται έτσι. Με αριστερές καταβολές επιχειρηματολογεί και ρητορεί ακριβώς όπως ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ. Το ιδεολογικό της κέλυφος είναι ο σοσιαλισμός.
  Αντιθέτως η "δεξιά" τόσα χρόνια εγκατέλειψε την ιδεολογικό της σκάφος και αφέθυκε στην τρυφηλότητα. Ανέδειξε στελέχη με θολή ιδεολογία και θεώρηση. Είδαμε τον νεοφιλελευθερισμό, αυτό το έκτρωμα του σοσιαλισμού, να υποστηρίζεται από δήθεν "δεξιούς" ενάντια σε κάθε παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Βλέπουμε σήμερα το σύστημα συτό της ανομίας να επανέρχεται από τους κατεξοχην θιασώτες του, τους σοσιαλιστές, μέσω του ΔΝΤ στη χώρα για να φέρει την πραγματική εξαθλίωση και να φενερώσει το πραγματικό πρόσωπο του σοσιαλισμού, που είναι η καθολική φτώχεια.
  Η δεξιά ακόμη και τώρα μπορεί να βρεί την "περπατησιά" της. Αυτή είναι στην ιδεολογική αφύπνηση. Ο φιλελευθερισμός καπελώθηκε από μια παραπλήσια λέξη, που στην ουσία όμως ήταν το κάλυμμα του σοσιαλισμού. Αυτού που ορίστηκε στην συγκέντρωση της Βερόνας σαν σοσιαλισμός του Τρίτου δρόμου και βασίζεται στην Φασιστική οικονομική πολιτική του Μουσολίνι και αργότερα του Χίτλερ. Ο φιλελευθερισμός είναι απάντηση σε αυτή την λαίλαπα που πρόκειται να έρθει στη χώρα. Όπως και στα κομουνιστικά καθεστώτα, έτσι και στα νεοφιλελεύθερα σοσιαλιστικά η μαζική φτώχεια είναι το μέλλον. Μόνο μια επίλεκτη ομάδα θα καρπώνεται την αξία της εργασίας του καθενός. Δεν είναι τυχαίο που ο Τσαουσέσκου καταδικάστηκε με την κατηγορία της γενοκτονίας του Ρουμανικού λαού. Την ίδια τύχη επιφυλάσει και το GAP για τους Έλληνες προκειμένου να αισθάνεται "πιο σοσσιαλιστής". Τί ειρωνία! Οι φιλελεύθεροι Έλληνες είναι δέσμιοι μιας ορδής νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών που τους καλούν χρησιμοποιόντας σαν όπλο τον φόβο να υποδουλωθούν. Με προβοκάτσιες, παρόμοιες με αυτές της Χιτλερικής προπαγάνδας, κατέλαβε την εξουσία διαπράτωντας δημοκρατική απάτη. Ο Χίτλερ άλλωστε δημοκρατικά δεν εκλέχθηκε? Στηριζόμενος σε αυτή την εκλογή κατάργησε θεσμούς. Μετασχημάτισε τους Γερμανούς!

  • ataktos avatar
   ataktos @ Orestios 20/04/2010 05:33:18

   Παρακαλω μην προσπαθείς να του φορέσεις τα γυαλιά ...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 20/04/2010 06:57:42

   Τί σε κάνει να το λες αυτό?

   • ataktos avatar
    ataktos @ Orestios 20/04/2010 07:10:26

    μια καλοπροαίρετη παρατήρηση ήταν μόνο, πάνω στο σωστό σου σχόλιο

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 20/04/2010 07:12:52

    οκ

 78. fatfat avatar
  fatfat 20/04/2010 04:22:04

  @ Κρανιδιώτη.....γράφετε για το "χρέος να ξαναχτίσουμε τα πάντα από την αρχή" και αναφέρεστε για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν σε συγκεκριμένους τομείς.

  ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ?

  Ποιες δηλαδή οι εγγυήσεις, οι ασφαλιστικές δικλείδες ότι :
  - δεν θα επαναληφθούν ξανά οι αλαζονικές συμπεριφορές που πλήγωσαν την βάση της ΝΔ?
  - δεν θα εμφανισθούν πάλι οι απαράδεκτες και νοσηρές νοοτροπίες, που εξευτέλισαν την ΝΔ?
  - δεν θα επικρατήσουν πάλι οι "φίλοι" και οι "κουμπάροι"?

  Και όλα αυτά τα γράφω, διότι ως τώρα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στην ΝΔ.
  Τα περισσότερα μάλιστα στελέχη - για να μην πω όλα - που "λιβάνιζαν" και "υμνούσαν" τον κύριο Καραμανλή και τα οποία φέρουν και αυτά με τις πράξεις τους μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη εκλογική συντριβή, έγιναν σε μία νύχτα "σαμαρικότεροι του Σαμαρά"(κατά το "βασιλικότεροι του βασιλέως").
  Κάποια από αυτά έλαβαν και κομματικά αξιώματα και άλλα στελέχη προσμένουν σε θέσεις και "οφφίτσια" σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ.

  • nancy avatar
   nancy @ fatfat 20/04/2010 08:07:22

   Φίλε fatfat όταν έχεις μια μικρή επιχείρηση, τοποθετείς στελέχη σε αρμόδιους τομείς. Εαν δεν τραβάνε κάποια, ή όποιον άλλο λόγο, τους αλλάζεις ή τους διώχνεις. Αυτό δεν θα έκανες εσύ? Σωστή η απορία σου, αλλα λάβε υπ όψιν τον ανθρώπινο παράγοντα. Και συν Αθηνά και χείρα κίνει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ fatfat 20/04/2010 22:09:15

   Αγαπητέ/ή fatfat,
   Τα΄εχέγγυα εν μέρει τα παρέχει πρώτ' απ' όλα η προσωπικότητα του ηγέτη, το σχέδιο του και η ιδεολογία του.
   Κατά τα λοιπά τα παρέχουν οι ζωντανές εσωκομματικές διαδικασίες και η ανάδειξη νέων προσώπων.
   Πιστεύεις πως ο Αντώνης πέασε δια πυρός και σιδήρου από τα Καυδιανά Δίκρανα, για να γίνει σαν τα μούτρα των καθεστωτικών τσάτσων;
   Να 'σαι σίγουρος ότι σιγά - σιγά θα γίνει εκκαθάριση από τους ανεπίδεκτους κι οι υπόλοιποι ή θα δώσουν καλό δείγμα γραφής ή θα πάνε κι αυτοί σπίτια τους.
   Πολλοί είσαστε ανυπόμονα καχύποπτοι. Ο Αντώνης δεν εξελέγη για να διαλύσει το κόμμα και να κάνει προγραφές του Σύλλα. Βρήκε κοινοβουλευτική ομάδα που δεν επέλεξε και όργανα που δεν επέλεξε επίσης. Οι αλλαγές θα είναι ομαλές και πρέπει να έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση.
   Έχετε λίγη εμπιστοσύνη κι ελάχιστη υπομονή και θα δείτε έναν δυναμικό μετασχηματισμό και μια λειτουργία, που δεν θα επιτρέπει την επανάληψη τέτοιων φαινομένων.
   Να στο πω και λίγο κορυδαλλιώτικα, αδερφέ; ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ, άρα γιατί να ανεχθεί αυτά που υπενθυμίζεις;
   ΚΙ ο καθένας ας προσμένει ότι θέλει. Στην Ελλάδα το σύστημα είναι, συνταγματικά, πρωθυπουργοκεντρικό, όταν λοιπόν έρθει η ώρα, ο Αντώνης θα κάνει τις επιλογές του και να 'σαι ακόμη πιο σίγουρος ότι τα κριτήρια του θα είναι αυτά που πρέπει:
   Πατριωτισμός, Ακεραιότητα, Ικανότητα.
   Φιλικά

 79. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 20/04/2010 08:05:18

  Για όσους δεν ήταν καλοί στην ιστορία, και βαριούνται να γοογλάρουν..:
  Βασιλιάς της Σπάρτης από το 510 μέχρι το 491 π.Χ. Κατηγορήθηκε από το συμβασιλέα του Κλεομένη ότι δεν είχε γνήσια σπαρτιατική καταγωγή και αυτό στάθηκε αιτία του εκθρονισμού του. Ύστερα απ` αυτό ο Δημάρατος έφυγε από τη Σπάρτη, πήγε στην Ήλιδα και από εκεί πέρασε απέναντι στη Ζάκυνθο. Τέλος κατευθύνθηκε στην Περσία και παρουσιάστηκε στο Δαρείο, με την επιθυμία να χρησιμοποιήσει το μεγάλο βασιλιά ως όργανο της εκδίκησής του, όπως ο Ιππίας. Ο Δαρείος του πρόσφερε ως δώρο κληρονομικό τα έσοδα των πόλεων Περγάμου, Τευθρανίας και Αγισάρνων (Μυσία) και τον διόρισε σύμβουλό του. Δεν πήρε μέρος στις εκστρατείες του Δαρείου κατά της Ελλάδας, βοήθησε όμως τον Ξέρξη να γίνει διάδοχος και του έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την εκστρατεία του εναντίον της Ελλάδας, τις οποίες εκείνος δεν ακολούθησε. Συνόδευσε μάλιστα τον Ξέρξη στην Ελλάδα με σκοπό να ξαναγίνει βασιλιάς της Σπάρτης μετά την επικράτηση των Περσών. Η αποτυχία όμως του Ξέρξη έθεσε τέρμα στα όνειρά του αυτά.
  Ο ‘’’Ιππίας’’’ (575;-490 π.Χ.) ήταν γιος του τύραννου των Αθηνών Πεισίστρατου τον οποίο και διαδέχθηκε μαζί με τον αδελφό του Ίππαρχο το 527 π.Χ. Οι δύο Πεισιστρατίδες συγκυβέρνησαν για περίπου 13 χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 514 π.Χ., όταν οι Αρμόδιος και Αριστογείτονας σκότωσαν για λόγους κυρίως προσωπικούς τον Ίππαρχο. Στη συνέχεια ο Ιππίας κυβέρνησε μόνος του για τέσσερα χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 510 π.Χ. οπότε και η τυραννίδα ανατράπηκε με στρατιωτική επέμβαση του βασιλιά της Σπάρτης Κλεομένη –επέμβαση που εν μέρει προκλήθηκε και από τη διπλωματία των Αλκμεωνιδών προς το Μαντείο των Δελφών. Ο Ιππίας με την οικογένειά του εξορίστηκαν και η δημοκρατία αποκαταστάθηκε, αλλά ο τύραννος προσπάθησε να επανέλθει στην εξουσία της Αθήνας προσεταιριζόμενους τους Σπαρτιάτες. Το σχέδιό του δεν ευοδώθηκε από την Πελοποννησιακή συμμαχία και ο Ιππίας έφυγε άπραγος για την Περσία, όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον βασιλιά Δαρείο ώστε να τον αποκαταστήσει στην εξουσία των Αθηνών. Συμμετείχε ως σύμβουλος των Περσών και στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.. Πέθανε την ίδια χρονιά, κατά πάσα πιθανότητα στη Λήμνο, κατά την επιστροφή των ηττημένων Περσών.

 80. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 20/04/2010 08:10:10

  Και από τον πατέρα Παΐσιο κάτι, που αν δεν είναι τώρα επίκαιρο, δεν ξέρω τι άλλο χειρότερο μπορεί να συμβεί:
  Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
  -Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.
  (Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)

 81. fatfat avatar
  fatfat 20/04/2010 08:44:47

  @ nancy.....Εσύ και εγώ και οι περισσότεροι σίγουρα θα αλλάζαμε όσους δεν "τραβάνε".....στην ΝΔ ποιον έδιωξαν και δεν το πήρα χαμπάρι? Οι περισσότεροι που κατέχουν σήμερα υψηλές κομματικές θέσεις δεν είχαν συμμετοχή στην προηγούμενη διακυβέρνηση?

  Μήπως στην ΝΔ περιμένουν μάταια μέσω της περίφημης "αυτοκάθαρσης", κάποιοι να αποχωρήσουν μόνοι τους από το κόμμα ή να αποσυρθούν από την πολιτική, συναισθανόμενοι τις ευθύνες τους?
  Πάντως από τα μεγάλα στελέχη της ΝΔ που δεν έθεσαν υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές, ένας ισχυρίζεται ότι έπρεπε να του δώσουν συγχαρητήρια από το κόμμα για την δουλειά που έκανε κατέχοντας δημόσια αξιώματα, άλλος δήλωσε πολιτικά ενεργός και ότι συνεχίζει ακάθεκτος τον πολιτικό αγώνα στην εκλογική του περιφέρεια, ένας άλλος δήλωσε ότι θα τον κρίνει ο λαός της εκλογικής του περιφέρειας, και ένας άλλος δήλωσε ότι δεν τον αφορά η αυτοκάθαρση.
  Δηλαδή, κατά την γνώμη τους, η "αυτοκάθαρση" δεν τους αφορά......

  Και ερωτώ ξανά : ποια τα εχέγγυα για να μην επαναληφθούν όλα όσα πλήγωσαν την βάση της ΝΔ, δηλαδή τον απλό μεροκαματιάρη νεοδημοκράτη?

  Τα καλογραμμένα κείμενα ορισμένων και οι καλές προθέσεις του κυρίου Σαμαρά δυστυχώς δεν φτάνουν.....γιατί τις ίδιες καλές προθέσεις είχε και ο κύριος Καραμανλής, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν μάλιστα το ισχυρό "χαρτί" της ΝΔ....την κατάληξη όλοι την ξέρουμε!!!!

 82. Νίκος avatar
  Νίκος 20/04/2010 10:20:53

  @ τον ήγγικεν: Αγαπητε, καλο ειναι να μην ανακατευουμε μεταφυσικες ερμηνειες/προφητειες με εμπειρικα δεδομενα. αυτα τα δυο δεν συμβιβαζονται καθ' οτι διαπραγματευονται διαφορετικα επιστητα τα οποια δεν τεμνονται ουτε με την λογικη ουτε με αλλη μεθοδο.

 83. Νίκος avatar
  Νίκος 20/04/2010 10:27:13

  Κε Κρανιδιωτη, αυτη η ψευτοαριστερα λειτουργει ως νομιμοποιητης και μανδυας με αλλα λογια. Κι' αυτο διοτι ντυθηκε με τα πεπλα της προοδευτικοτητας (ποιος εναντιωνεται σ' αυτη αν δεν ειναι πισωδρομικος, αρα αναχρονιστικος;) και της δογματικης αληθειας του νεωτερικου (οποιος δεν πιστευει στην δικη τους "προοδο" που ειναι νομοτελεια [(πρεπει να διαβασετε τι μπουρδες εγραφε ο ερμος ο Εγκελς στο εργο του για τη διαλεκτικη για να δειτε απο που πηγαζει η μεταφυσικη τους βεβαιοτητα οτι κατεχουν, επι τελους, την ιστορικη αληθεια για την πορεια της ιστοριας (μας)] ειναι εθνικιστης κλπ, κλπ). Τελικα, ειναι το νεοταξικης κοπης νεοφασισταριο που δινει "συγχωροχαρτι" στο νεοΠΑΣΟΚ του Κου Παπανδρεου, στις πραξεις το πιο συντηρητικο και οπισθοδρομικο κομμα που ειδμα τα τελευταια χρονια.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Νίκος 20/04/2010 11:01:11

   Η παρατήρηση μου στο σχόλιο σου έχει να κάνει με την κριτική σου στον Ενγκελς.
   Αντιπαρέρχομαι τον χαρακτηρισμό "μπούρδες" (προφανώς αυτοαξιολογείς τον φιλοσοφικό τρόπο σκέψης σου σε πολύ ανώτερο επίπεδο από αυτόν του γερμανού φιλοσόφου) και μένω στα περί "δογματικης αληθειας του νεωτερικου", "μεταφυσικη τους βεβαιοτητα οτι κατεχουν, επι τελους, την ιστορικη αληθεια", “προοδο που ειναι νομοτελεια".
   Σε ποιό ακριβώς έργο του Ενγκελς για την διαλεκτική αναφέρεσαι ;
   Γιατί πριν μπω στον κόπο να αρχίσω διάλογο μαζί σου, θέλω να ξέρω αν έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο του ή τα γνωρίζεις εξ ακοής ;

   Και μια ακόμα παρατήρηση.Βάζε τόνους!Δεν καταργήθηκαν ακόμη και μπορεί η συνήθεια σου αυτή να εκληφθεί από κάποιους ως νεοταξική.

 84. alfa2012 avatar
  alfa2012 20/04/2010 12:10:56

  Καλημερα και σημερα,
  Σας παραπεμπω σε ενα αρθρο απο το περιοδικο "ΑΒΑΤΟΝ" τευχος ιουλιου 2007
  το οποιο εγραφε για ενα τρελο σεναριο με θερμα επισοδεια κλπ αναταρχες στην πατριδα μας (συναψη διπλωματικων σχεσεων τουρκιας και αρμενιας, χαλαρωση κουρδικου, μεταφορα στρατου απο την ανατολια στα παραλια, θερμο επισοδειο στο αιγαιο, καταληψη 3 νησιων ...λεγε καστελοριζο, διεθνες δικαστηριο στη χαγη και ελεγχος αιγαιου απο τουρκους, λιδωρισμος της πατριδας μας κλπ)και οδηγιες διαφυγης ξενων πολιτων απο την ελλαδα (φιλανδιας και βελγιου). Το περιοδικο τριτο ματι και αυτο ανεφερει κατα καιρους σεναρια συνομωσιας αλλα ολα συγκλινουν στο οτι η οικονιμικες συναλλαγες με ρωσους, αραβες και κινεζους δεν αρεσαν οποτε με υπογειο τροπο μας κτυπησαν και μας κτυπουν, φωτιες, ταραχες, τρομοκρατια κλπ
  "εσσεται ημαρ...."
  Αλλα οπως ο Φοινικας ξαναγεννιεται μεσα απο τις σταχτες του (καμια σχεση με την αυριανη ημερα) ετσι και το εθνος μας θα ξαναγεννηθει και εννοω πνευματικα και ψυχικα, ειμαστε πολλοι αλλα σκορπισμενοι και χωρις συντονισμο ...ο μουσικος που θα μας κουρδισει ετοιμαζεται, εχουν γνωση οι φυλακες, σωστα κυριε Φαηλο?


  ΥΓ. ο κύριος Μ.Κ. υπηρξε υποδειγμα υπερβασης και ανατασης, τον γνωρισα την δεκαετια του 90 λιγο πριν μας αφησει

 85. Νίκος avatar
  Νίκος 20/04/2010 12:17:57

  Στο εργο "Διαλεκτικος υλισμος".
  Καποιε, κρινω συγκεκριμενες ιδεες του Εγκελς. Ξερω οτι ειχε πλατεια αλλα οχι βαθεια γνωση της επιστημης του καιρου του, και εκει ειναι το ζητημα. Διχως βαθος, το πλατος της γνωσης ειναι πλατιασμος. Οι Μπουρδες στις οποιες αναφερομαι ειναι χαρακτηριστικες και οι νεωτεροι διαλεκτικουλιστες (Αλτουσερ κ.α.) γενικα τις απεφευγαν και αποφευγουν.
  Αυτο οφειλονταν στην απαιτηση του τελειου κατοπτρου, δλδ οτι ο εξωτερικος κοσμος "αντανακλαται στη συνειδηση" του ανθρωπου, το Ding an sich. Λεει λοιπον ο Εγκελς-κρατηθειτε και μη γελατε, διοτι ειναι σοβαρες βλακειες αυτες. Θαυμαστε την "μη αντιδραστικη, και προοδευτικη" επιστημολογια του:
  "Αν σπορος κριθαριου βρει τις καταλληλες συνθηκες μια ιδιαζουσα μεταμορφωση συντελειται μεσα του -βλασταινει".
  Και συνεχιζει: " Ο σπορος παυει να υπαρχει, υφισταται μια αρνηση!!!! και αντικαθισταται απο το φυτο...Ποια ειναι η κανονικη διαδρομη του φυτου; Μεγαλωνει, ανθιζει, γονιμοποιειται και αναπαραγει καινουργιους σπορους κριθαριου..." κλπ,κλπ επαναλαμβανει τα ιδια και μετα ερχεται η ιδεολογικη βομβα και σκαει στα θεμελια του συγχρονου ορθολογισμου:
  "Αυτη η αρνηση της αρνησης!!! μας δινει σαν απορροια και παλι τον αρχικο σπορο..οχι ομως απλο αλλα πολλαπλασιασμενο (υποψιαζομαι οτι το συνεχεε με την παραγωγη υπεραξιας στην καπιταλιστικη παραγωγη)...
  Το ιδιο συμβαινει και στα μαθηματικα, συνεχιζει ο Εγκελς: ας παρουμε καποιο αλγεβρικο μεγεθος (το Αριστοτελικο μεγεθος), εστω α. Αν το αρνηθουμε εχουμε -α, αν αρνηθουμε την αρνηση πολλαπλασιαζοντας επι -α εχουμε α2 (στο τετραγωνο), δλδ το αρχικο θετικο μεγεθος αλλα σε ανωτερο βαθμο...".

  Να υποθεσω οτι απο εδω ξεκιναει η ιδεοληψια της μονοδρομης "προοδου" που αντικατοπτριζεται στην ανθρωπινη νοηση;
  Τετοιου ειδους επιστημολικες ιδεες ονομαζω μπουρδες.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Νίκος 20/04/2010 12:58:37

   Ο Εγκελς ουδέποτε έγραψε έργο με τίτλο “Διαλεκτικός υλισμός”.
   Μάλλον εννοείς την "Διαλεκτική της Φύσης" η οποία έμεινε
   ανολοκλήρωτη και μερικά από τα μέρη της έχουν χαρακτήρα προκαταρκτικών σχεδίων και αποσπασματικών σημειώσεων, που δεν εκδόθηκε από τον συγγραφέα παρα μόνο δεκαετίες μετά τον θάνατο του.

   Πάρε λοιπόν ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο του "Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία", σχετικά με αυτά που γράφεις περί νεωτερισμού.
   «Τα ήθη και οι συνθήκες ζωής του παλιού καλού καιρού καταστρέφονται με τον πιο ριζικό τρόπο· τότε φτάσαμε στο σημείο όπου η έκφραση “Old Merry England” δεν έχει πλέον κανένα νόημα, γιατί δεν γνωρίζουμε πια αυτή την παλιά Αγγλία ούτε καν από τις αναμνήσεις και τις διηγήσεις των παππούδων μας»

   Εδώ ο Εγκελς σαφώς επικρίνει τους νεωτερισμούς που προέκυψαν από την ξέφρενη πρόοδο της βιομηχανικής επανάστασης και την σάρωση του παλιού τρόπου ζωής.

   Βλέπεις εδώ να υπερασπίζεται θέσεις όπως "της δογματικης αληθειας του νεωτερικου" που προανέφερες ;

 86. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 12:18:51

  ΚΑΠΟΙΟΣ@

  Σου συνιστώ να διαβάσεις την σημερινή ανάρτηση της Ολυμπίας:
  “Μάθε ότι το γέλιο μας θα είναι το τέλος του δικού σου”… από την προκύρηξη για το γκαζάκι στο αυτοκίνητο του Κανακη"www.olympia.gr"
  Είναι σχετικό με την παρατήρησή σου για το ότι το χιούμορ για μερικούς είναι αποκλειστικό προνόμιό τους.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ευτυχια 20/04/2010 12:40:11

   Απεναντίας ευτυχία, το σχόλιο μου ήταν σε ανταπάντηση άλλου σχολίου που ανέφερε ότι το χιούμορ είναι σπάνιο στις αριστεράντζες.
   Δεν διεκδίκω κανένα αποκλειστικό προνόμιο, όπως κάνουν μερικοί για παράδειγμα στο χιούμορ, τον πατριωτισμό ή την εθνική συνείδηση.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Κάποιος. 20/04/2010 15:51:18

    @ Κάποιος και Αντιαθλητικός:Το σχόλιό μου,αφορούσε τον Φίλο του λαού,(l'ami dbu peuple)με τον οποίο,χαίρομαι ν'ανταλλάσσω 'πιστολιές',γιατί έχει περίσσευμα παιδείας,εκλεπτυσμένου χιούμορ,ευπρέπειας και καλλιέργειας.Tι φταίω εγώ,αν δολώνοντας γιά τσιπούρες,τσίμπησαν και γαυρόπουλα;;;Πάντως,γιά να μην θεωρήσεις ότι σ'αγνόησα,η απάντησή μου σε σένα και τον αντιαθλητικό,(από δικό μου λάθος),είναι ανηρτημένη,πολύ πιό πάνω από τα ευγενή σας σχόλια. Δράττομαι ξανά της ευκαιρίας,να ευχαριστήσω εσένα και τον συμμαχητή σου,γιά την επίπονη εντρύφηση κι ανάλυση των γραφομένων μου.Μου περιποιείτε μεγάλη τιμή. Θεωρώ,μικρά μου,πως σ'αυτούς τους χαλεπούς καιρούς,τίποτα δεν είναι γιά πέταμα,τίποτα δεν πάει χαμένο.Ο σοφός λαός μας εξάλλου,λέει:'μάζευε κι ας είναι καί ρώγες'.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 20/04/2010 19:06:37

    Ούτε γαυρόπουλο, είμαι ούτε τσίμπησα,ούτε ανάγκη υπεράσπισης φαίνεται να έχει o l'ami du peuple, ούτε ήθελα να κάνω τον υπερασπιστή του.
    Απλως έγραψες μια ιδεοληπτική κοινοτυπία που με διασκέδασε και την σχολίασα.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Κάποιος. 20/04/2010 19:58:13

    Σου ξαναλέω μικρό μου:θερμές ευχαριστίες που με διαβάζεις και με αναλύεις.Ξαναευχαριστώ και γιά την ψυχιατρική σου προσέγγιση περί ιδεοληψίας. Αλλά αλήθεια,μιάς και δηλώνεις και αναγνώστης του Αδώνιδος και του ...Πλεύρεως,δεν μας λές και μας,με ποιά ακριβώς απ'τα γραφόμενά τους γελάς;Γιατί δηλαδή να μην γελάσουμε κι εμείς; Λές πως δεν είσαι γαυρόπουλο.Τότενες;;;;Τι ακριβώς είσαι;;Κεφαλόπουλο ή κάποιο άλλο αφρόψαρο ;;;Γιατί ένιωσες να σου ταιριάζει και να σ'αφορά ο χαρακτηρισμός; Γιατί τσίμπησες;;;Οσο γιά τον l'ami du peuple, ασφαλώς και δεν έχει ανάγκη την συνηγορία σου μικρό μου.Εσύ έσπευσες να φυτρώσεις εκεί που δεν σε σπείρανε.Το ότι μπήκα στον κόπο να σου απαντήσω,είναι από ευγένεια και όχι ασφαλώς γιατί θεώρησα πως εκπέμπεις στις ίδιες συχνότητες με τον φίλο του Λαού(άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας καλό μου, ή αλλιώς, 'κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες').Η ξιφομαχία με τον l'ami du peuple,μ'ευχαριστεί,με εξυψώνει και με βελτιώνει.Με λίγα λόγια, με ιντριγκάρει.Μαζύ σου,είναι διασκεδαστική μεν, άχαρη δέ. Επιβάλλεται όμως, αποκλειστικά και μόνον λόγω της αρίστης μου αγωγής.Bonne nuit mon petit poisson.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 20/04/2010 21:22:37

    Αποκαλυπτική της αδυναμίας σου να ανταπαντήσεις με επιχειρήματα,είναι η τακτική σου να επιλέγεις μειωτικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνεία προκειμένου να προσπαθήσεις να υποβαθμίσεις τον συνομιλητή σου.
    Αντίθετα με σένα δεν αισθάνομαι τόσο ανασφαλής ώστε να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος.

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Κάποιος. 21/04/2010 11:07:43

    @ Κάποιος,(Ψυχίατρος, Ψυχολόγος,Floor manager,Art director ή τέλος πάντων ηχολήπτης;;;)Πές μου σε παρακαλώ την διεύθυνση του ιατρείου σου ή του Atelier σου. Γιατί τελευταίως,εκτός από εμμονές,ιδεοληψίες, ανασφάλειες,επίμονη τάση μείωσης των συνομιλητών μου και παράξενα οράματα ,έχω και κατακλυσμό ιδεών γιά ένα gloriosous happening,που σχεδιάζω ν'ανεβάσω στο Grand Theatre des Idiots Innocents (GTII),κοντά στο κέντρο της Αθήνας,στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.Σ'ενδιαφέρει μήμως μιά ολιγόλεπτη συμμετοχή; Γιατί τους πρωταγωνιστικούς ρόλους,πρόλαβαν και τους πήραν άλλοι.
    ΥΓ: Η γιαγιά μου, μου έλεγε,να μην κάνω παρέα με ιδεοληπτικούς κακούς που υποβαθμίζουν τους άλλους .Το σωστότερο όμως,μου τ'όπε η θειά μου η Αμέρσα:Nα μην φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουνε.Καλή σου στράτα μικρό μου και πάντα στη διάθεσή σου.

 87. alfa2012 avatar
  alfa2012 20/04/2010 12:19:20

  συγνωμη για το λαθος...το τευχος ηταν ΙΟΥΝΙΟΥ 2007, 2 μηνες πριν τις φωτιες

 88. Νίκος avatar
  Νίκος 20/04/2010 13:09:35

  "Ο Εγκελς ουδέποτε έγραψε έργο με τίτλο “Διαλεκτικός υλισμός”.

  Καποιε, αυτος ειναι ο σωστος τιτλος ηταν ενα τροπος για να βεβαιωθω οτι οντως το διαβασες, τουλαχιστον εν μερει. Αλλα γιατι υποερασπιζεσαι τον Εγκελς εναν, το πολυ μετριο φιλοσοφο, και "αστο" επαναστατη;

  Οσο για το "Δεν διεκδικώ κανένα αποκλειστικό προνόμιο, όπως κάνουν μερικοί για παράδειγμα στο χιούμορ, τον πατριωτισμό ή την εθνική συνείδηση". Αν αναφερεσαι σε μενα, με παρεξηγησες, προσωπικα δεν αποκλειω κανεναν αλλο απο αυτες τις ιδιοτητες. Οταν στηλιτευω, εγω τουλαχιστον, τον ψευτοπροοδευτισμο και ολα τα συμπαρομαρτουντα της νεοταξικης θρησκειας, διοτι περι αυτου προκειται-ετσι μονο εξηγειται ο ζηλος τους να μας επιβαλλουν τον ζουρλομανδυα της ξενοτραφους νεωτερικοτητας τουτς, η συλλογιστικη μου δεν ειναι παντα 1+(-1)=0.

 89. Νίκος avatar
  Νίκος 20/04/2010 13:15:14

  «Τα ήθη και οι συνθήκες ζωής του παλιού καλού καιρού καταστρέφονται με τον πιο ριζικό τρόπο· τότε φτάσαμε στο σημείο όπου η έκφραση “Old Merry England” δεν έχει πλέον κανένα νόημα, γιατί δεν γνωρίζουμε πια αυτή την παλιά Αγγλία ούτε καν από τις αναμνήσεις και τις διηγήσεις των παππούδων μας».

  Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος διοτι αυτο το αποσπασμα μπορει να εμρηνευτει με πολλαπλους τροπους. Ενας δικος μου ειναι ο πιο κατω:
  Αυτο δεν ειναι ολοτελως σωστο διοτι την εποχη εκεινη η Αγγλια ηταν στην μεγιστη ακμη της ως αποικιακη και ιμπεριαλιστικη δυναμη (Ορα το εργο του Paul Kennedy, The Rise and Fall of Great Powers).

 90. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 20/04/2010 13:17:48

  Οταν φτάσω στο ύψος του στοχασμού φιλοσόφων σαν τον Ενγκελς θα κρίνω και αν είναι μέτριοι ή όχι.
  Προς το παρόν τους διαβάζω και διαμορφώνω την προσωπική μου άποψη.

  Το άλλο σχόλιο μου ήταν σαφές νομίζω ότι δεν απευθυνόταν προσωπικά σε σένα.

 91. Νίκος avatar
  Νίκος 20/04/2010 13:22:03

  “Μάθε ότι το γέλιο μας θα είναι το τέλος του δικού σου”…

  Ευτυχια, αυτο ειναι αλλη μια εφαρμογη του Μαρξοεγκελιανου "τελειου κατοπτρου" που τοσο πολυ αγαπουν ως οπλο οι συγχρονοι εθνομηδενιστες. Δεν μπορουν καν να αντιληφθουν το αδιεξοδο της επιστημολογικης συμφορας που υιοθετησαν. Να λοιπον πεδιον δοξης λαμπρον για φιλοδοξους φοιτητες που θελουν να συγγραψουν διατριβες με τιτλο "η συνεισφορα του πεζοδρομιακου Μαρξισμου στον ανορθολογισμο του ιστορικου και πολιτικου νεωτερισμου".

 92. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 20/04/2010 13:23:16

  Αγαπητέ Νίκο, ο «διαλεκτικός υλισμός» είναι εκλαϊκευτικό και κωδικοποιημένο σταλινικό κατασκεύασμα (όπως και ο μαρξισμός-λενινισμός). Ο Φρειδερίκος όντως δεν έχει γράψει βιβλίο με τέτοιο τίτλο. Τις επονομαζόμενες αρχές του διαλεχτικού υλισμού οι μαρξιστές τις ανέσυραν κυρίως από το «Αντι-Ντύριγκ» και τη «Διαλεκτική της φύσης» και τις κατέστησαν ευαγγέλιο με «αρχές», όπως τα περί μετατροπής της ποσότητας σε ποιότητας, με τις οποίες ως γνωστόν γαλουχήθηκαν ολόκληρες γεννεές κομμουνιστών. Ο λεγόμενος Δυτικός Μαρξισμός (με απαρχές του τον Λούκατς και κυρίως τον Γκράμσι) υπήρξε πολύ πιο ανοιχτόμυαλος και προσεκτικός απέναντι σ΄αυτές τις σταλινικές απλοποιήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ιδίως η Διαλεκτική της Φύσης (από την οποία και τα αποσπάσματα περί της διαλεχτικής του σπόρου), βαθιά επιρρεασμένη από το Δαρβίνο, δεν εμπεριέχει κατ΄αντανάκλαση τα βασικά σπέρματα αυτού που ονομάστηκε «κοινωνικός ντεντερμινισμός».

  Κάποιε φίλε μου, το απόσπασμα που παραθέτεις υποκρύπτει μεν μια αμφίσημη στάση απέναντι στην επελαύνουσα καπιταλιστική «πρόοδο», αλλά δε συνιστά κατά τη γνώμη μου «αντινομοτελειακή» άποψη. Το πρόβλημα της ντεντερμινιστικής εξέλιξης Δουλοπαροικία-Φεουδαρχία-Καπιταλισμός-Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός σε αντιδιαστολή με την υπεροχή του «υποκειμενικού – ταξικού» παράγοντα ταλαιπώρησε τους κάθε είδους Μαρξιστές στα πλαίσια ατελείωτων συζητήσεων περί «ιστοτρικού» (και όχι «διαλεκτικού») υλισμού. Και ανεξάρτητα από την πολεμική των διανοουμένων, (δεν) ελύετο παρά μόνον πολιτικά είτε με την επικράτηση των βολονταριστών (όρα Λένιν) είτε με τις αλλεπάλληλες μεγάλες ή μικρότερες διασπάσεις του εργατικού κινήματος (με πρώτη, καθοριστική και εμμένουσα αυτή της Β΄Διεθνούς).

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ antiathlitikos 20/04/2010 13:55:29

   Ο διαλεκτικός υλισμός ως φιλοσοφική θεωρία έχει τις ρίζες της στον Χέγκελ και θεμελιώθηκε από τους Μαρξ και Ενγκελς και εξελίχθηκε με την συνεισφορά του Λένιν, του Λούκατς κα.

   Τι σχέση έχει η πολιτική σκέψη του Στάλιν και η σταλινική γραφειοκρατία με τον διαλεκτικό υλισμό ;
   Εδώ ο ίδιος έγραψε βιβλίο με τίτλο:"Προβλήματα Λενινισμού".

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ antiathlitikos 20/04/2010 14:39:56

   Κι όμως κάποιε, ποτέ ο Μαρξ ή ο Έγκελς δε χρησιμοποίησαν τον όρο «διαλεχτικός υλισμός». Ούτε στα νεανικά έργα του ο πρώτος στην προσπάθειά του να «αντιστρέψει» την εγελιανή διαλεκτική ή στις θέσεις του για τον υλισμό του Φόυερμπαχ ούτε στα δύο φιλοσοφικά του έργα (Αντι-Ντύριγκ και Διαλεκτική της Φύσης)ο δεύτερος. Μήτε ο Λένιν στο Υλισμός και εμπειριοκριτικισμός.

   Άλλο υλιστική διαλεκτική κι άλλο «διαλεκτικός υλισμός». Τον τελευταίο τον κωδικοποίησε ο Στάλιν στο έργο του «Διαλεχτικός και ιστορικός υλισμός» και αυτό ακριβώς υποστήριξα. Η κατάληξη –ισμός εξάλλου αυτό υποδηλώνει: μια προσπάθεια συγκρότησης ενός «κλειστού» συστήματος (εδώ ιδεών) που λειτουργεί ως γενικής ισχύος κώδικας, που προφανώς βασίζεται σε ό,τι έχουν πει ή γράψει προγενέστεροι – εδώ ο Μαρξ, ο Έγκελς και ο Λένιν – και που πάντα εμπεριέχει μια ερμηνεία της «πρώτης διατύπωσης» - εδώ της υλιστικής διαλεκτικής.

   (Εκείνο που δεν ήξερα είναι ότι – αν εμπιστευτούμε τη Wikipedia – ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο ήταν κάποιος γερμανός σοσιαλιστής ονόματι Joseph Dietzgen.)

   Πέραν όμως από το σχολαστικισμό περί την καταγωγή και την πατρότητα του όρου, το κύριο «ιστορικά» παραμένει ότι ο «ιστορικός και διαλεχτικός υλισμός» ως ο «δεκάλογος» του μαρξισμού – λενινισμού είναι η συνεισφορά του Πατέρα Ιωσήφ στη φιλοσοφία. Κι από εκεί τον διδάχθηκαν οι κομμουνιστές.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ antiathlitikos 20/04/2010 14:55:49

    Ο σταλινισμός υπήρξε το νόθο τέκνο του Κάρλ Μάρξ και της Μεγάλης Αικατερίνης...(Με λίγα γονίδια από τον Ιβάν τον τρομερό).

 93. Greco avatar
  Greco 20/04/2010 13:30:48

  παντως δεν ευθυνεται η νεα ταξη για τα προβληματα που εχουμε σαν κρατος...

  οσον αφορα το οικονομικο μας μελλον,ακομα και ο κρατικιστικος συντηρητισμος που εγκαινιασε ο καραμανλης ο μεγαλος,που εννοειται ηταν χιλιες φορες καλυτερος απαυτον του πασοκ,δε μπορει να σταθει σημερα

  χρειαζεται να εμφυσηθει σε ολη την ελληνικη κοινωνια πνευμα δημιουργιας και αναπτυξης.Το δημοσιο πεθανε και εμεις το σκοτωσαμε!(για να παραφρασω τον μεγαλο φιλοσοφο).τα ονειρα και οι ψευδαισθησεις τελειωσαν

  Επομενως ας καλωςορισουμε τους εαυτους μας στον πραγματικο κοσμο,χωρις παραδεισιες υποσχεσεις των ψευτο-λαοπλανων της κοιλιας που υποσχονται οτι θα λυσουν σε ολους ,ολα τους τα προβληματα

  οταν γαλουχηθει ετσι η κοινωνια, θα βγαινει να ζητα επενδυσεις και δουλεια,οχι υποσχεσεις και επιδοματα--αλλα θα μαθει να ειναι ατεγκτη και στη σωστη εφαρμογη των νομων του συναγωνισμου

  τοτε μονο ολοι οι ελληνες θα μενουν κ θα δουλευουν στο τοπο τους με υπομονη και δε θα ζηλευουν τις δυτικοευρωπαικες χωρες,ουτε θα μεταναστευσουν για να βρουν εργασια.Και αν γινουν ολα αυτα,ακομα και η εργασιακη κατασταση θα ναι καλυτερη απτις υπολοιπες χωρες,γιατι η ελληνικη κοινωννια ευτυχως ακομα κρατα το φιλοτιμο...

 94. nancy avatar
  nancy 20/04/2010 13:32:10

  Αρμόδιος είναι ο κ. Σαμαράς, αλλά, για κάνε λίγο υπομονή.

 95. anetos avatar
  anetos 20/04/2010 13:51:38

  http://www.youtube.com/watch?v=Y2W-ojul7iQ&feature=player_embedded

 96. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 14:15:28

  Κάποιος@
  Σ αυτο τό σχόλιο αναφερόμουν, Κάποιε.Οχι στο δικό σου.Πρέπει, βέβαια, να αναγνωρίσεις οτι ο χαρακτηρισμός "αριστεράντζα" είχε κάποια τρυφερότητα για σένα.Απλώς βρήκα την ευκαιρία να στείλω το ωραίο σχόλιο της Ολυμπίας, αν και όλοι ξέρουμε που μπορεί να φτάσει η μισαλλοδοξία και η περιφρόνηση του άλλου.

 97. πολίτης avatar
  πολίτης 20/04/2010 14:18:02

  Συγγνώμη Νίκο, αλλά ο καθένας εδώ λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, ο Παϊσιος σε πείραξε; Το κάθε σχόλιο κρίνεται, άλλωστε, από τον αναγνώστη.
  Όσο για το ότι οι μεταφυσικές ερμηνείες/προφητείες δε συμβιβάζονται με τα εμπειρικά δεδομένα ... άστο καλύτερα, ιδίως στις μέρες που ζούμε!!!

 98. πολίτης avatar
  πολίτης 20/04/2010 14:31:10

  Κύριε Κρανιδιώτη, κατ'αρχάς συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Κι εγώ πιστέυω ότι μπορούμε να ξαναχτίσουμε τα πάντα και συμφωνώ με τα μέσα που θα το καταφέρουμε. Αλλα εκείνο το "Κι αυτό μόνο Ένας μπορεί να το κάνει", τι το θέλατε; Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά ποιόν εννοείτε. Στην αρχή νόμισα το Θεό (λόγω και του κεφαλαίου Ε)και μετά το Σαμαρά. Στην πρώτη περίπτωση την πατήσαμε, διότι φαίνεται ότι πλέον δεν έχουμε άλλη ελπίδα πλην της Θεϊκής βοήθειας. Στη δεύτερη περίπτωση ... ισχύει το ίδιο. Και δε φταίω εγώ που το λέω, φταίει αυτός, που αδρανεί.

 99. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 16:07:15

  Eastrader,
  μοῦ ἄρεσαν τά σχόλιά σου,καί ἔχεις τό ἐλεύθερο νά ἀναφέρεσαι σέ μένα.Δέν βρῆκα νά μέ προσβάλης·ἀπεναντίας,ἔγραψες ὅ,τι θά ἔπρεπε ἐγώ νά γράψω.

  Σήμερα λοιπόν τό μεσημεράκι,βρέθηκα νά πίνω καφέ μέ μιά φίλη στό φαρδύ πεζοδρόμιο,ἀπέναντι ἀπό τήν ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Νικολάου/Κωνσταντίνου,στό Χαλάνδρι.Κόσμος ἀρκετός,καί παιδάκια.Σέ λίγο,καταφθάνει ἕνας σκοῦρος,βγάζει τό αἰδοῖον του καί οὐρεῖ ἐπάνω στούς πανσέδες πού στόλιζαν τήν ρίζα τοῦ δένδρου,ἈΚΡΙΒΩΣ,μπροστά σέ ὅλους μας.Ἐφυγε ἀνενόχλητος καί πῆγε καί κοιμήθηκε στό παραπέρα παγκάκι.
  Ἐκείνη τήν ὥρα ἤθελα νά ἤμουν ἄντρας νά τόν ἔστελνα στήν ἐντατική.Ἀλλά τί νά κάνω;Εἴχαμε μείνει μέ τό χέρι στόν ἀέρα κτρατώντας τό φλυτζάνι τοῦ καφέ.Δέν πιστεύαμε τί βλέπαμε.Μέ ἐνόχλησε ἀφάνταστα τό γεγονός ὅτι κανένας ἀρσενικός πού καθόταν ἐκεῖ δέν ἔκανε κάτι.Πῶς ἔχουμε γίνει ἔτσι; Τί κατάντια εἶναι αὐτή,τῶν Ἑλλήνων;
  Αὐτούς ἔχουνε φέρει καί αὐτούς ὑποστηρίζουν οἱ "πονετικοί","φιλόξενοι","ἀντιρατσιστές προοδευτικοί".Σἐ αὐτούς θά δώσουν,
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ,ὄχι ὑπηκοότητα ἀλλά,ἰθαγένεια.
  Ε! λοιπόν ἀς μέ πῆ ὅ,τι θέλει ὁ ὅποιοςδήποτε·ἐγώ ἔχω τήν ἐπιθυμία νά τούς πετάξω στήν θάλασσα,καί σέ ὅποιον ἀρέσω!

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Kὀριννα 20/04/2010 16:35:10

   Και ποιός είναι τελικά ο ρατσιστής; Ο ρατσισμός προϋποθέτει εξωτερίκευση. Μόνη η πεποίθηση της πολιτισμικής ανωτερότητας ενός λαού δε συνιστά ρατσισμό, αλλά μία απλή άποψη. Αλλιώς θα καταλήγαμε στην απαγόρευση οποιαδήποτε κριτικής σχετικά συμβολή των λαών και των πολιτισμών στην ανθρωπότητα. Αλλά φυσικά εκεί μας οδηγούν, στην απαγόρευση ακόμη και της γνώμης.
   Πραγματικός ρατσιστής είναι αυτός που απαξιώνει την ίδια την ανθρώπινη φύση, υποβιβάζοντας τον άνθρωπο σε παράγοντα μείωσης του εργατικού κόστους και χρησιμοπιώντας τον για αυτόν τον σκοπό. Και ποιοί το κάνουν αυτό; Οι πολυπολιτισμικοί!
   ΙΔΟΥ:
   Ο καιρός της «κυκλικής» μετανάστευσης Ενα ατελείωτο πηγαινέλα φθηνών, εισαγόμενων εργατικών χεριών προτείνεται ως αντιστάθμισμα στην οικονομική κρίση
   http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_1_31/03/2010_331072

  • Fotini avatar
   Fotini @ Kὀριννα 20/04/2010 20:55:20

   Koριννα,

   "Ε! λοιπόν ἀς μέ πῆ ὅ,τι θέλει ὁ ὅποιοςδήποτε·ἐγώ ἔχω τήν ἐπιθυμία νά τούς πετάξω στήν θάλασσα,καί σέ ὅποιον ἀρέσω!"


   Ν' αγιαση το στομα σου (η καλλιτερα τα δακτυλα σου)!!! Αν θελης βοηθεια, please don't hesitate to ask!!!!

   Τα καφε προσωπα ειναι πολυ διστυχισμενα--ξερω κι΄ εγω απο φιλη μου που ειχε παντρευτει με μαυρο. Ο γαμος τους κατεληξε σε διαζυγιο και τα παιδια τους σε οποια πλευρα και να πηγαιναν τα εδιωχναν ως ανηκοντα στην αλλη φυλη!

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Fotini 20/04/2010 21:59:57

    Σωστά μόνο τα ζευγάρια μικτών γάμων χωρίζουν και κάνουν δυστυχισμένα παιδιά.
    Ολα τα κακοποιημένα παιδιά, τα εγκαταλειμμένα και τα προβληματικά είναι μιγάδες.

    Και εννοείται πως δεν είμαστε εμείς ρατσιστές,απλά οι άλλοι έχουν καφέ πρόσωπα.

  • Eastrader avatar
   Eastrader @ Kὀριννα 21/04/2010 10:06:42

   Αγαπητη Κοριννα αφου σε ευχαριστησω που οσα εγραψα δεν σε δυσαρεστησαν,θα ηθελα πω οτι η σκηνη που περιγραφεις ειναι πλεον μια πραγματικοτητα.Εαν σου δωθει καποτε η ευκαιρια μπορεις να μιλησεις με καποιον απο τους κατοικους στην Κων/πολεως(αυτη με τις γραμμες του τραινου).Ρωτησε να σου πουν το πως εχουν καταντησει μια ολοκληρη τουαλετα,και ρωτησε τους για την τυχη που εχει καθε μικρο παραμελημενο παρκακι της γειτονιας τους.Πες μου ομως Κοριννα,η ας μας πει οποιοσδηποτε "προοδευτικος",ποιος ειναι τελικα ο φασιστας?Εγω?Εσυ?Η αυτος που στην πραξη εφαρμοζει το "Εγω ΕΔΩ γουσταρω να ουρησω,και κοφτε τον λαιμο σας και εσεις και τα παιδια σας που παιζουν εκει που ΕΓΩ θα ουρησω"?Ας υποθεσουμε επισης οτι μαζι με εσας βρισκοταν και καποιος αντρας θερμοαιμος και οντως σηκωνοταν και του "εσκαγε" ενα-δυο χαστουκια.Σε περιπτωση που αυτο γινοταν γνωστο,ξερεις τι θα περναγε αυτος ο ανθρωπος?Ξερεις τι θα ηταν ικανος να του κανει ολος ο ροζ εσμος των προοδευτικων?Ποσα δημοσιευματα για ρατσιστικη επιθεση απο την Ελευθερορυπια?Εχουμε μπλεξει,και εχουμε μπλεξει ασχημα πλεον αγαπητη Κοριννα,και η λυση στο μελλον-γιατι θα ερθει η λυση-θα ειναι επιπονη και βασανιστικη,σχεδον καταστροφικη για την χωρα.

 100. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 20/04/2010 16:33:54

  Για να υπαρξει προοδος πρεπει να υπαρχει αποκλιση απο το μεσο ορο ....

  Χρειαζομαστε νεους να αρχισουμε την χωρα απο την αρχη.
  Και οχι μεσα απο τα πεπατημενα σκαρτα προτυπα που εχουμε τωρα.
  Και κανενα κομμα δεν θα κανει τιποτε ........

  • Orestios avatar
   Orestios @ Crash&Burn 20/04/2010 20:33:38

   Τώρα με τον πραγματικό σοσιαλισμό που εφαρμόζει το GAP μην περιμένεις πολλά. Εκτός αν είσαι φίλος ή μέλος και έρεις καλό γλύψιμο θα ξεχωρίσεις.

   Με το σοσιαλισμό ποτέ δεν υπήρξε απόκλιση από τη δικτατορία του μέσου όρου.

 101. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 16:54:57

  Οἱ φθηνοί εἰσαγόμενοι θά μᾶς ποτίζουν καί τά δημοτικά παρτέρια,χωρίς νά πληρώνουμε ΕΥΔΑΠ!

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Kὀριννα 21/04/2010 10:43:48

   Κ. Εσυ μαλλον ακομη βλέπεις τα γελαδια να περνούν, και τα μετράς κιόλας.

 102. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/04/2010 17:53:12

  Αγαπητέ Κώστα,

  Δεν διαφωνώ με το σχόλιο σου. Θα σημειώσω ότι ο Νίκος Κοτζιάς θα έπρεπε να ήταν Υπουργός Εξωτερικών στην θέση του "ανανιστή" Δρούτσα. Προεκλογικά είχε δημοσιεύσει ένα κείμενο - ανάλυση για την επιβαλλόμενη πολιτική έναντι της Τουρκίας. Του είπα, στο σπίτι κοινού φίλου, όταν γνωριστήκαμε, ότι αν είχε ξεχάσει να βάλει τελεία, ήταν το μόνο που θα προσέθετα. Ο ΓΑΠ όμως προτιμά αυτούς που ασπάζονται τις χαζοχαρούμενες και σκονισμένες προοδευτικούρες, όπως κι ο ίδιος.
  Κείμενα όπως αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζω κι ενίοτε αναφέρομαι σε αυτά. Έγραψα πρόσφατα σχολιάζοντας το φοβερό βιβλίο του Λούτβακ για την Μεγάλη Πολιτική του Βυζαντίου και την συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Αυτά που είπε για το πως θα αντιμετώπιζε την σημερινή Τουρκία η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ήταν τόσο ξεκάθαρα και ρεαλιστικά αλλά που όποιος τα πει εδώ είναι "εθνικιστής" και δυο αυγά Τουρκίας.
  Το κάθε γελοίο υποκείμενο στην Ελλάδα, υποδύεται τον "ιστορικό", τον "διανοούμενο". Δεκαετίες τώρα έχουμε μια καθεστωτική χοντροκώλα και κρατικοδίαιτη "διανόηση", απούσα από τα εθνικά-κοινωνικά προβλήματα.
  ΄Συνήθως λοιπόν γράφω σαν να "πυροβολώ", όχι σαν να συντάσσω δοκίμιο, αλλά νομίζω ότιο αυτό που έχουμε ανάγκη περισσότερο είναι το να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους και να κοιτάζουμε τον εχθρό και τα προβλήματα όρθιοι και κατάματα.
  Φιλικά

 103. ataktos avatar
  ataktos 20/04/2010 18:00:05

  αγαπητε Φαήλε Μ. Κρανιδιώτη- παντα ρωμαντικος θα εισε ...

 104. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/04/2010 18:02:27

  Όταν διαψευσθείς, αγαπητέ συμ-πολίτη, φαντάζομαι θα το γράψεις εδώ με ικανοποίηση. Και πιστεύω ότι θα διαψευσθείς.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/04/2010 20:16:07

   Το έχω ξαναγράψει πως αν ο Σαμαράς με διαψεύσει θα είμαι ο ευτυχέστερος των ανθρώπων.

 105. nancy avatar
  nancy 20/04/2010 18:13:42

  Kόριννα, ας καταλάβουμε κάτι, όλοι μας. Εαν αυτή η χώρα δεν διοικηθεί απο νόμους, απαγορεύεται και ΠΡΟΣΤΙΜΟ, θα ενσωματωθούμε εμείς στις πολιτιστικές συνήθειες των φιλοξενουμένων μας. Σε πληροφορώ οτι επι στρ.δικτατορίας, όχι πιπι αλλα ούτε γόπα, πλυμμένα ρούχα στην πρόσοψη και φτύσιμο δεν έβλεπες κάτω. Το μόνο καλό της χούντας ήταν η εφαρμογή των νόμων. Ας μην πλατιάσουμε σε άλλα, δικτατορία ήταν, αλλά..

 106. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/04/2010 18:18:55

  Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά τώρα που "πρόσβαλες" τον ένα εκ των δύο Αγίων Θεωρητικών της μιας εκ των Βαρβαροτήτων, την έβαψες!
  Αυτό που διατείνονται είναι ότι ο μαρξισμός είναι τάχα "επιστήμη". Δεν είναι τελικά παρά μια σειρά από μεταφυσικά δόγματα, στην πλειοψηφία τους εσφαλμένα,ένα είδος κοσμικής "θρησκείας" και δη μανιχαϊκή: απόλυτο καλό - απόλυτο κακό. Κι όπως οτιδήποτε μη ανθρωποκεντρικό οδήγησε στην βαρβαρότητα ολόκληρες κοινωνίες. Κανείς δεν σκότωσε περισσότερους εργάτες κι αγρότες από τα συντρόφια. Υποτίθεται δε ότι η εν λόγω "επιστήμη" είναι μανούλα στην Οικονομία. Ε, εκεί κι αν τα γ.....αν, σε κάθε εκδοχή, σταλινικοί, μαοϊκοί, ανανεωτικοί, μετασταλινικοί κλπ. Συνήθως λένε ότι η θεωρία είναι σωστή αλλά δεν την εφάρμοσαν σωστά. Καλά κρασιά.
  Είναι καλό και σωστό ότι λειτουργεί αποτελεσματικά και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. Κι αυτό δεν είναι παρά η μικτή οικονομία, με κοινωνικό κράτος, δημοκρατική νομιμοποίηση και θεσμούς, με όλες τις στρεβλώσεις και πάνω απ' όλα ο νικητής μαραθωνοδρόμος της Ιστορίας: το ΕΘΝΟΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/04/2010 08:54:27

   Η διαφορά, κάποιε, είναι ότι η Ορθοδοξία είναι ανθρωποκεντρική, ενώ ο Μαρξισμός όχι, ούτε σαν θεωρία. Ως πράξη δε, απεδείχθη μηχανή του κιμά. Και μην μπερδεύεις σταυροφόρους και Ιερά Εξέταση με την καθ' ημάς Ανατολή. Καμμία σχέση. Όταν καταργείται το πρόσωπο χάριν του Χ απόλυτου καλού, που όρισαν κομμισάριοι, φιλόσοφοι κι ινστρούκτορες, τότε καταλήγεις στα γκουλάγκ ή στο Μπιργκενάου, και βλέπεις γυναικόπαιδα να πυροβολούνται στο σβέρκο, αγρότες να πεθαίνουν από λιμό κατά εκατομμύρια στην Ουκρανία, ενώ η Τσεκά τους έπαιρνε ακόμη και τον σπόρο κι έκλεινε τους δρόμους μην ξεφύγουν οι φουκαράδες με τις φαμίλιες τους. Η εποχή του "ευγενούς πειράματος" ήταν μια εποχή ΑΙΜΑΤΟΣ, ασύλληπτων περιορισμών της ελευθερίας και σχιζοφρενικού παραλογισμού. Όταν δικτατορεύουν ένοπλοι "ιαχωβάδες", αυτά γίνονται.

  • l
   l' ami du peuple @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/04/2010 09:02:10

   σωστα, η ορθοδοξια μπορει να σφαζει 70000 θεσσαλονικεις στον ιπποδρομο, να γδερνει με οστρακα υπατιες, φειδομενη ασφαλως του προσωπου των, να τυφλωνει 9999 και να επιτρεπει εναν μονοφθαλμο ως οδηγο και αλλα περιλαμπρα, χωρις ουδεποτε να περιπιπτει σε κατασταση κρεατομηχανης..εξοχα!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/04/2010 09:07:05

   Τα ' χεις μπερδέψει λίγο έως πολύ "φίλε του λαού" κι όλα αυτά που λες δεν είναι αποτελέσματα κάποιας "ορθόδοξης πολιτική".

  • l
   l' ami du peuple @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/04/2010 09:10:31

   ασφαλως και οχι κε κρανιδιωτη.
   πολιτικη ορθοδοξων ομως ειναι και με το παραπανω.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/04/2010 09:16:24

   @ami

   Αν θες να είσαι πράγματι φίλος του λαού θα πρέπει να δυναμώσεις τη λογική σου, αν όχι την επιθυμία σου να λες την αλήθεια. Αν ένας σοσιαλιστής σκοτώσει αυτό σημαίνει ότι εφάρμοσε τον σοσιαλισμό; Μελέτησε τη Βίβλο να δεις αν εφάρμοσαν την ορθοδοξία αυτοί που λες.
   Kι επίσης διάβασε και κανέναν Ράνσιμαν, Οστρογκόρσκι, Χέριν, Βασίλιεφ. Ίσως έτσι μάθεις να αναφέρεις για τους Χριστιανούς και το Βυζάντιο και μερικά άλλα περιστατικά και δραστηριότητες από αυτά που τόσο αντικειμενικά επέλεξες.

  • l
   l' ami du peuple @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/04/2010 10:15:45

   δημητρη δεν ειπα πουθενα κατι που να μην το αναφερουν ο βασιλιεφ, ο οστρογκορτσκυ, ο μανγκο, ο νικολς και καμμια ξερωγω ποσοι αλλοι..ακομη και τα σχολικα μας βιβλια τα λενε, γιατι αισθανεσαι θιγμενος;
   πρεπει απαραιτητως να σου γραψω και τα καλα του βυζαντιου για να αποκτησω δικαιωμα λογου;

 107. fatfat avatar
  fatfat 20/04/2010 18:31:32

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης.....σας έχω θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα και περιμένω απάντηση............

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ fatfat 20/04/2010 22:11:23

   Σου απάντησα παραπάνω.

 108. loretta avatar
  loretta 20/04/2010 18:41:18

  fat fat σε αυτα τα στελεχη που αναφερεσαι...οχι ονομαστικα βεβαιως βεβαιως ανηκει και η ΝΤΟΡΑ...τι λες...να φυγει και αυτη??? διοτι και αυτη κατειχε τα ποστα στα οποια αναφερεσαι...και αυτη εχει κουμπαριες την μιση ελλαδα...και μην ξεχναμε ολα τα αλλα!!!!

 109. nancy avatar
  nancy 20/04/2010 18:41:52

  Και πού να δείς μακαρόνια απ τα χεράκια τους με λίγο απ όλα. Ισως και κανα φτύσιμο.

 110. ataktos avatar
  ataktos 20/04/2010 18:47:38

  Μεγάλε Τώρα που τον "στρίμωξες" με της «ερωτήσεις σου» θα σε αναγείρουμε(!!!) άγαλμα στην Ακρόπολη ..

 111. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 20/04/2010 18:53:28

  Ο Μάρξ και ο Ενγκελς προφανώς δεν σκότωσαν ούτε μύγα.
  Φιλόσοφοι ήταν όχι εκτελεστές.
  Με την λογική σου θα έπρεπε να καταδικάσουμε και τον Χριστό και την διδασκαλία του, γιατί στο όνομα του οι Σταυροφόροι μακέλεψαν, οι Ιεροεξαταστές βασάνισαν και έκαψαν και πάει λέγοντας.
  Αλλωστε και η Ορθοδοξία όπως όλες οι θρησκείες,μεταφυσικά δόγματα είναι που μάλιστα είναι συχνά στενά συνδεδεμένες όπως στην πατρίδα μας με την λειτουργία του κράτους δηλαδή έχουν έντονα κοσμικό ρόλο και χαρακτήρα.

 112. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 19:07:52

  Κόριννα@
  Μοιράζομαι ακριβώς τα ίδια συναισθήματα για τους αγνωστους ανθρώπους που κατεκλυσαν την πατρίδα μας χωρις να μας ρωτήσουν και χωρίς να προσπαθούν τουλάχιστον να εναρμονιστούν με τις συνήθειές μας.
  Τελικά, συμπαθώ αυτό το blog (ακόμα και κατι ξυνούς τύπους που κυκλοφορούν σ αυτό) γιατί μου θυμίζει τις ατέλειωτες συζητήσεις μας που γέμιζαν τα φοιτητικά μας βράδυα. Οι τοτε φίλοι μας, βέβαια, τα έχουν απο καιρό ξεχάσει αλλά με έκπληξη ανακάλυψα οτι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αναλύουν Μαρξ και Ενγκελς.

 113. Giorgos Vamvakousis avatar
  Giorgos Vamvakousis 20/04/2010 19:11:55

  ΔΡΑΣΗ Τώρα !
  Να ενθαρρύνομε την δημιουργία κινήματος της παραγωγικής τάξης, δηλαδή των ανθρώπων που παράγουν και βλέπουν την δυνατότητα τους να μένει στα αζήτητα: εργάτες, επιστήμονες, γεωργούς, βιοτέχνες, βιομήχανους, επαγγελματίες, δημόσιους υπάλληλους στις παραγωγικές δραστηριότητες του δημόσιου τομέα, ιερείς με πραγματική κοινωνική προσφορά, αναστέλλοντας τους διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς.
  Σύνθημα να είναι: ή αυτοί (οι κηφήνες της κομπίνας και παρακμής) ή εμείς (της παραγωγής), δεν πάει άλλο !
  Αιτία των δεινών που συνήθως φέρνει το ΔΝΤ είναι η διαχείριση της βοήθειας. Γι' αυτό και η αποτυχία του στις υπανάπτυκτες χώρες με υψηλή διαφθορά.
  Αμφιβάλλει λοιπόν κανείς ότι τα λαμόγια που παραμένουν στην Ελλάδα στο απυρόβλητο δεν ξερογλύφονται ήδη ? Με ράσα και χωρίς ράσα !
  Ήδη ο ΓΑΠ το προετοίμασε το θέμα: Κάνεις μια δωρεά στην Εκκλησία, της στοιχίζει 0,5% (ούτε καν 5%) και στα επιστρέφει ο Εφραίνων την καρδία σου αφού κρατήσει και το κατιτίς του. Υπεράκτια εσωτερικού δηλαδή, ευλογημένη μάλιστα !
  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ! Δείτε τους Δημοκρατικούς ή όποια άλλη κίνηση με λογικούς ανθρώπους, την Δράση, τους οικολόγους πράσινους, την φιλελεύθερη Συμμαχία, ενισχείστε τελικά ένα κίνημα ανθρώπων της παραγωγής.
  http://idiotes-hellas.blogspot.com

 114. fatfat avatar
  fatfat 20/04/2010 19:26:35

  @ ataktos.....απαξιώ να σου απαντήσω για να μην σου δώσω αξία......

  Υ.Γ : O κύριος Κρανιδιώτης, δεν νομίζω, ότι έχει ανάγκη από κανένα αυτόκλητο υπερασπιστή. Μπορεί - αν θέλει - να μου απαντήσει ποια τα εχέγγυα για όσα αναφέρει.....διαφορετικά μπορώ να θεωρήσω το κείμενό του ως μία καλή έκθεση ιδεών και τίποτα περισσότερο.

 115. ataktos avatar
  ataktos 20/04/2010 19:36:07

  κρίμα γιατι τα έχω βάψει μαύρα ...

 116. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 20/04/2010 19:56:34

  Εξαίρετος ο κ. Κρανιδιώτης, όπως πάντοτε. Έναν εθνικό εκσυγχρονισμό θέλουμε, την επανάκαμψη των ιδεών της εργατικότητας, της προσφοράς, της Πατρίδας.

 117. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 20:21:56

  ευτυχία,
  μή μοῦ βάζεις δύσκολα.Δέν ἔχω καμμιά ἐπαφή μέ Μάρξ καί Ἐνγκελς.Προτιμῶ νά διαβάζω τούς Ἀρχαίους πού τούς καταλαβαίνω,κατά τό σαφές εἶναι καί σοφόν,παρά αὐτούς τοὺς δύο.Ὅμως στόν Τίμαιο ἀντιμετωπίζω δυσκολίες.
  Κάποτε θέλησα νά διαβάσω Μάρξ,δέν τόν βρῆκα τοῦ γούστου μου,ἴσως διότι δέν καταλάβαινα τίποτα,καί ἀποφάσισα νά τόν ἀγοράσω σέ κόμικς(μή γελᾶς).Ἀγόρασα λοιπόν(τότε ἤμουν φοιτήτρια στό ἐξωτερικό)τό"Mαrx for beginners" κάποιου Μεξικανοῦ συγγραφέως,μέ σκίτσα καί τά τοιαῦτα.Ἐπληξα καί εἶπα,Κόριννα ἐσύ δέν εἶσαι γιά τέτοιου εἴδους φιλοσοφίες.Δέν μέ συμπαθοῦσε καί ὁ Μάρξ ὡς φαίνεται.
  Ἴσως νά ἤμουν καί ἡ μόνη φοιτήτρια πού δέν εἶχε διαβάσει Μάρξ.Τέτοιο χάλι.
  Λυποῦμαι ἄν σέ ἀπογοήτευσα.

 118. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 20:27:48

  nancy,
  μή μοῦ λές τέτοια.Ἔχεις προσέξει πώς πρίν μποῦνε στό τέμενος,πρῶτα πλένουν πόδια καί μετά πρόσωπο; Εἶδες τί πολιτισμό ἔφεραν γιά νά γονημοποιήση τόν δικό μας;

  • nancy avatar
   nancy @ Kὀριννα 20/04/2010 20:51:29

   Με το αίτημα: Πρώτα νομιμοποίηση και μετα γονιμοποίηση.

 119. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 20:28:02

  Κόριννα@
  Η δεύτερη παράγραφος αναφερόταν γενικά στους bloggers του site και όχι σε σένα.Και κυρίως σ αυτούς που ξιφουλκούν λεκτικα δυό μέρες τώρα αναφερόμενοι στους αγαπημένους της νιότης μας.Δεν με απογοήτευσες καθόλου.Ισα-ισα, θαυμάζω την βαθεια σου κατάρτιση και τον τολμηρό λόγο σου.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ευτυχια 20/04/2010 20:35:39

   Could this be love?

   • nancy avatar
    nancy @ Strange Attractor 20/04/2010 20:48:48

    Φίλε είσαι όνομα και πράγμα.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 20/04/2010 20:51:09

    Να το εκλάβω ως φιλοφρόνηση;

   • nancy avatar
    nancy @ Strange Attractor 20/04/2010 20:52:40

    Και βέβαια, δεν έχω ταμπού.

 120. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 20:33:33

  Γράφτε λάθος: γονιμοποιήση,τό σωστό.

 121. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 20:37:20

  ευτυχία,
  γιά τολμηρό λόγο τό δέχομαι(εἶμαι γλωσσοῦ γνωστή τοῖς πᾶσι),γιά κατάρτισι ὄχι.Ἀκόμη μαθήτρια εἶμαι,καί τώρα τό εὐχαριστιέμαι καλλίτερα διότι τά παιδιά δέν μέ ἔχουν τόσο ἀνάγκη πλέον.

 122. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 20:38:42

  Strange Attractor,
  are you talking to us?

  • Μούσα avatar
   Μούσα @ Kὀριννα 20/04/2010 22:09:36

   @Kόριννα,
   πραγματικά δύσκολος ο Τίμαιος αλλά αξίζει!
   Θεωρω οτι είναι το κορυφαίο εργο του ,η Βιβλος της Αρχαίας ελληνικής γραμμάτειας
   μιας και σ΄αυτό το έργο κατα την γνώμη μου δίνει μια δικη του συγκλονιστικη και πολλες φορες συγκινιτικη ερμηνεία της δημιουργίας του Συμπαντος,του Κοσμου,του ανθρώπου.
   Μάλιστα μου εχει έρθει περσι η ιδεα της σύνθεσης μουσικης συμφωνικής στην βαση αυτου του διαλογου,
   γιατί καθως το διαβαζα ακουγα μεσα μου πως θα μπορούσε να ηχεί,
   κάτι σε 9η συμφωνία dvorzak π.χ. αν εχεις ακουσει,
   και το ξεκίνησα αλλά δυστυχώς έξαιτιας καποιων ασχημων γεγονοτων που μου συνεβησαν τ΄άφησα.
   Ισως καποια στιγμή το συνεχίσω.

   • nancy avatar
    nancy @ Μούσα 20/04/2010 22:43:00

    Καλή δύναμη Μούσα, περαστικά να είναι.

 123. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 21:01:03

  My mom does not let me talk to strangers. Especially to attractors.

 124. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 21:01:53

  Anyway, people are strange when you are a stranger....

 125. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 21:44:29

  ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΜΑ-ΝΙΑ

  http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_3448.html

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ευτυχια 21/04/2010 08:42:55

   Λένε ότι ο Τσάρος είχε πει: "Οι Ρουμάνοι δεν είναι εθνικότητα, είναι επάγγελμα".

 126. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 21:53:23

  ΑΡΧΑΙΕ@
  Ημουν πολύ μικρή τότε, αλλά θυμάμαι οτι κυκλοφορούσαν και κάτι pumpers τότε. Η θυμάμαι τα δικά μου?

 127. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 21:57:06

  Εξαλλου η Χήρα της Ελληνικής Πολιτιστικής Επανάστασης περιφέρει στα κανάλια το οικονομικό της πρόβλημα και ζητάει να γίνει βουλευτίνα για να εξασφαλιστεί κι αυτή η καημένη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ευτυχια 21/04/2010 08:41:30

   Χαχαχαχα! Ευτυχία ΕΓΡΑΨΕΣ!

 128. Orestios avatar
  Orestios 20/04/2010 21:58:20

  Παρακαλούνται οι fan του Έγκελς και του Μαρξ να ανάβουν κάθε βράδυ το καντιλάκι για να θυμούνται πόσο καλά τα είπαν αλλά και να ξεχνούν πόσο υπέφεραν οι λαοί πάνω στους οποίους έγιναν τα πειράματα των διαστροφικών τους απόψεων.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Orestios 20/04/2010 22:00:35

   Το να αποδίδεις τα εγκλήματα που έγιναν από "μαρξιστές" στον ίδιο τον Μάρξ, είναι σαν να αποδίδεις τα χιλιάδες εγκλήματα των "χριστιανών" στον Ιησού.
   Δεν λέει.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 20/04/2010 22:02:29

    Αναψες το καντιλάκι απόψε? Ο καλός Μαρξ θα σε συντροφεύει τα βράδυα. Θα σε προστατεύει από τους κακούς.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 20/04/2010 22:03:03

    Πάντως η ταύτιση χριστιανισμού μαρξισμού είναι τουλάχιστον άστοχη.

   • Lalakis avatar
    Lalakis @ Strange Attractor 21/04/2010 09:46:52

    περιορίσου στα ΓΚΑΠ και γκουπ που ειδικευεσαι.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Orestios 21/04/2010 09:45:44

   Ορεστιος: τρια πουλακια καθονταν είσαι.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Lalakis 21/04/2010 21:18:52

    Φάε τη κρεμούλα σου λαλάκη!

 129. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/04/2010 22:00:46

  Κάτι ἤξερα πού δέν τούς μελέτησα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Kὀριννα 20/04/2010 22:06:14

   Θα έπρεπε Κοριννα. Γιατί η ίδια ιδεολογία επανέρχεται πάλι φορώντας άλλον μανδύα. Η Ιστορία ευτυχώς τέτοιες θεωρίες-τραβεστί δεν επιτρέπει να επιβιώνουν ως καθεστώτα για πολύ.

 130. ευτυχια avatar
  ευτυχια 20/04/2010 22:13:11

  Εντάξει, βρε παιδιά, μην δαιμονοποιείτε την γνώση.Η μελέτη σε απελευθερώνει απο ιδεοληψίες.Η καμμιά φορά σε χώνει πιό βαθειά. Εξαρτάται απο την δική σου οπτική. Δεν φταίνε οι φιλόσοφοι για τις πρακτικές αυτών που τους επικαλούνται.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ευτυχια 20/04/2010 22:24:55

   Αυτό που λες για την μελέτη ισχύει απολύτως ευτυχία.
   Η γνώση του εαυτού μας (αυτοεπίγνωση), μάς απελευθερώνει από τις ιδεοληψίες.
   Δηλαδή το περίφημο αρχαιοελληνικό "Γνώθι σ'αυτόν".
   Καθόλου τυχαία αυτόν που πρέσβευε το παραπάνω ρητό, τον καταδίκασαν πλειοψηφικά οι ίδιοι οι συμπολίτες του γιατί διέδιδε "καινά διαμόνια", διέφθειρε με τα διδάγματα του την νεολαία και αμφισβητούσε την επίσημη θρησκεία.
   Ηταν δηλαδή κατ'αυτούς επικίνδυνα νεωτεριστής...

 131. Μούσα avatar
  Μούσα 20/04/2010 22:51:29

  @nancy
  Ευχαριστώ!Να ΄σαι καλά.

 132. fatfat avatar
  fatfat 20/04/2010 23:21:47

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης…πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για την απάντηση.

  - απλώς είμαι αρκετά επιφυλακτικός και με τον κύριο Σαμαρά, διότι για χρόνια πιστεύαμε ότι τα εχέγγυα για μια συνετή και αξιόπιστη διακυβέρνηση εκ μέρους της ΝΔ παρείχαν η προσωπικότητα του κυρίου Καραμανλή,το σχέδιο του και η ιδεολογία του – και δυστυχώς κάναμε λάθος.
  - συμφωνώ μαζί σας ότι οι αλλαγές στην ΝΔ πρέπει να είναι ομαλές και πρέπει να έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση
  - ασφαλώς και θα κάνω υπομονή και θα δώσω στον κύριο Σαμαρά πίστωση χρόνου και για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το επερχόμενο συνέδριο. Μακάρι να προχωρήσει σε έναν δυναμικό μετασχηματισμό και μια λειτουργία, που δεν θα επιτρέπει την επανάληψη τέτοιων θλιβερών φαινομένων.
  - αφού όπως λέτε «δεν χρωστάει σε κανέναν» είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τα αλλάξει όλα στο κόμμα και να προωθήσει άφθαρτα και νέα στελέχη.
  - θα προσθέσω και άλλο ένα κριτήριο : Αξιοκρατία

 133. Νίκος avatar
  Νίκος 21/04/2010 09:07:41

  "Αντιπαρέρχομαι τον χαρακτηρισμό “μπούρδες” (προφανώς αυτοαξιολογείς τον φιλοσοφικό τρόπο σκέψης σου σε πολύ ανώτερο επίπεδο από αυτόν του γερμανού φιλοσόφου).."

  Καποιε, συγγνωμη αλλα δεν ειδα αυτο το σχολιο. Που να τα προλαβει ολα κανεις.

  Αλλα, ναι, θεωρω τον εαυτο μου καλυτερο φιλοσοφο, αν τετοιο με θεωρεις, απο τον Εγκελς. Δεν θα εγραφα ποτε τετοιες μπουρδες. Λογω εκπαιδευσης, ισως λογω ιδιοσυγκρασιας, τεινω να χρησιμοποιω συγκεκριμενα παραδειγματα, με συναφεια μεταξυ τους διοτι οταν πλατυαζουμε εδω μεσα τοτε χανονται τα νοηματα και οι ειρμοι. Ειτε θα προσηλωνομαστε σε συγκεκριμενες ιδεες και θεματα ειτε θα πλατυαζουμε επι παντος επιστητου.
  Ε, δεν γινεται να τα εχουμε και τα δυο και να ειμαστε σοβαροι.
  Τελος, αν εχεις κατι σοβαρο απο την 'Διαλεκτικη της Φυσης" του Εγκελς ειμαι ανοιχτος να το ακουσω. Προσπαθησα, ξερεις, απεγνωσμενα να βρω κατι αξιολογο στο βιβλιο αλλα εις ματην. Ο Αριστοτελης ειναι απειρως καλυτερος και απολαυστικοτερος διανοητης.

  Κε Κρανιδιωτη, περιγραψατε εναργως πως καταντησαν την σκεψη του Μαρξ (ο Μαρξισμος ειναι αυτο που ειπατε, μια μανιχαϊστικη υλιστικη θρησκεια με κεντρικο θεμα την ιδεοληψια περι ανοδικης προοδου -ουτε απο την ιστορια 'μαθαν τιποτα οι Σταλινομαοχοτζικοι). Προστεθηκε και ο εγγενης σχεδον ολοκληρωτισμος των Σταλινικων φονιαδων και εγινε εκρηκτικος.

  Αρκει να ξερετε ποιος δολοφονησε περισσοτερους εργατες/αγροτες. Ο Σταλιν ή ο Χιτλερ;

 134. Νίκος avatar
  Νίκος 21/04/2010 09:24:04

  "σωστα, η ορθοδοξια μπορει να σφαζει 70000 θεσσαλονικεις στον ιπποδρομο, να γδερνει με οστρακα υπατιες, φειδομενη ασφαλως του προσωπου των, να τυφλωνει 9999 και να επιτρεπει εναν μονοφθαλμο ως οδηγο και αλλα περιλαμπρα, χωρις ουδεποτε να περιπιπτει σε κατασταση κρεατομηχανης..εξοχα!!!

  Αχαχαχαχα!
  Δεν ηξερα 'Φιλε του Λαου" οτι η Ορθοδοξη εκκλησια υπηρχε στην εποχη της Υπατιας και του "Μεγαλου" Θεοδοσιου. Καλοοοοοο! Φαινεται το οτι γιορταζουμε τους 3 Ιεραρχες μας μπερδευει ασμενως.

  Γι' αυτο λεω, πρεπει να ειμαστε λιγο προσεκτικοτεροι με τα ΑΛΗΘΙΝΑ δεδομενα και να μην συγχεουμε εποχες.
  Αυτο το λαθος του "Φιλου του Λαου" αποκαλυπτει και μια ταση των νεωτερικων ιστορικων, ειδικα των "δικων μας" (Λιακου, Ρεπουση, Κουλουρη, και ΣΙΑ) να χρησιμοποιουν σημερινα δεδομενα, να τα προβαλλουν σε αλλες εποχες και να κανουν αντι για γνωστικη κριση, αξιολογικη κριση, κατι που αποκαλυπτει ρηχοτητα στην αναλυση και επιπολαιοτητα στη σκεψη. Βεβαια, οταν η καθοδηγος ιδεα ειναι η ιδεοληψια περι "προοδευτικης" πολιτικης ορθοτητας, ισοτητας ολων των πολιτισμων (τι μπουρδα και αυτη, ε;) και ειδικα οταν αυτες συνοδευονται με μπολικα χρηματα για την "προσεγγιση των λαων", τοτε ολα αυτα καλυπτονται και "συγχωρουνται" με εξισωσεις του τυπου "οι ορθοδοξοι χριαστιανοι δεν εσφαξαν 9000 στο ιπποδρομιο της Θεσσαλονικης;".

  Βλεπετε λοιπον σε τι επιστημολογικη συμφορα οδηγει η συγχυση εννοιων, εποχων και κυριως η μεταφορα σημερινων δεδομενων/κρισεων σε αλλες εποχες.
  Να υποθεσω οτι και αυτο ειναι απορροια κακης εφαρμογης της ΜΑρξοεγκελιανης "απολυτης" μεθοδολογιας, οπως εκεινης με τον ταλαιπωρο τον φυτικο σπορο και τα μαθηματικα;

  Και οχι, "Φιλε του Λαου" δεν σε θεωρω ως "νεωτερικο ιστορικο". Απεναντιας, τα σχολια σου ειναι απλαυστικα πολλες φορες.

  • l
   l' ami du peuple @ Νίκος 21/04/2010 09:34:04

   δηλαδη εισαι αιρετικος κατα βαθος ετσι; δεν ειναι οι καθολικοι που αποσχιστηκαν απο μας, αλλα εμεις απο αυτους...και σ'ανωτερα!!
   (συγχωρεσε μου την αιχμη, αλλα θολωνουμε καμμια φορα...)
   οσο για το τεστ με τους νεκρους εργατες κι αγροτες.
   τους περισσοτερους τους ξεπαστρεψε ο γιελτσιν. 15 χρονια λιγωτερο ζει ο ρωσος απο τον σοβιετικο, αφου αναφερεσαι σε εμπειρικα δεδομενα.

 135. Νίκος avatar
  Νίκος 21/04/2010 09:38:40

  Για οσους αναρωτιουνται γιατι αναφερομαι στους ξενοκρατικοεπιδοτουμενους "ιστορικους" μας (της συμφορας) ειναι διοτι ΟΛΟΙ τους αυτοθεωρουνται "προοδευτικοι" (με τετοια θρησκεια πως να πεσεις εξω, ε;), φορεις της νεωτερικοτητας και ιεροταγμενοι να "μας επανεκπαιδευσουν" στην νεα ιστορια (τους) οπου ολοι οι λαοι ειναι ισοι, ολοι οι πολιτισμοι ισοι, τα παντα ισα, αρα (και θερμοδυναμικα) νεκρα. Ετσι μας θελουν ως Ελληνες, νεκρωμενους.
  Και βεβαιως διοτι ΟΛΟΙ τους ειναι παλιοι "αριστεροι" (δλδ καιροσκοποι) και νυν αναπεπταμενοι και αναμορφωμενοι στην Γυαρο του Αμερικανικου κυριως νεοφιλελευθερισμου, με πολλαααα! χρηματα απο επιμορφωτικα σεμιναρια "αλληλοκατανοησης" των λαων.
  Οπως βλεπετε λοιπον υπαρχει σχεση και, κυριως, συνεχεια στον ολοκληρωτισμο που κληρονομησαν.

 136. Νίκος avatar
  Νίκος 21/04/2010 09:43:31

  Αγαπητε l' ami du peuple, νομιζω οτι συγχεεις εννοιες και δεδομενα. Αλλο πραγμα να ζεις 15 χρονια λιγοτερο και αλλο να σε μαζευουν νυχτα με την οικογενεια σου (Ναζιδες ή Σταλινοφρουροι, δεν εχει σημασια) και να σε στελνουν σε Μπιρκεναου και αλλα "θερετρα" αναψυχης.

  Αν αναφερεσαι στο 300 μ.χ. πρεπει να ξερεις οτι δεν υπηρχαν Ορθοδοξοι και Καθολικοι. Νομιζω τα τοτε δεδομενα ειναι καθαρα επ' αυτου. Οσο για το αιρετικος, δεν ξερω τι σημαινει στο πλαισιο μας εδω.

 137. l
  l' ami du peuple 21/04/2010 10:06:12

  ορθοδοξοι βρε υπηρχαν, αυτο σημαινει το "αιρετικος". μετα οι κακοι καθολικοι, την κανανε..
  εκεινοι παλι λενε οτι υπηρχε καθολικη και την καναμε εμεις..εχεις μεινει πισω στα εκκλησιαστικα.

  (ενταξει το λεω χιουμοριστικα, εγω ψαχνω για ραββινο με ελαφρυ χερι αλλωστε...)

  ακουσε να σου πω τη γνωμη μου επ'αυτου. σε 20 χρονια, απο το 1920 ως το 1940 η σοβιετια, προχωρησε οσο η υπολοιπη ευρωπη σε 20 γενιες.η επιταχυνση αυτη των πραγματων εγινε με τεραστιο ανθρωπινο κοστος, απεδωσε ομως απο την αλλη πλευρα τη διανυσματικη αποσταση μουζικου/γκαγκαριν ( επι τη ευκαιρια μπορεις να δεις ρεπορταζ απο τη προσεδαφιση του στα επετειακα των ημερων)
  ο σταλιν στα 1927 αντιμετωπισε ενα πραξικοπημα απο την αριστερη αντιπολιτευση, και αντεδρασε με εκκαθαρισεις οπως θακαναν και κεινοι στη θεση του, αν κερδιζαν.στα χρονια γυρο στα 1940 ο σταλιν κανει μια μεταστροφη τεραστια, αφηνει το μαρξ και πιανει τον κουτουζωφ αν θελεις. εννοω οτι κερδισε τον αντιφασιστικο πολεμο ακολουθωντας μια μεγαλορωσικη παρα μια κομμουνιστικη στρατηγικη..νομιμοποιηση της εκκλησιας και τα σχετικα, σε βαθμο που οι πρωην λευκοφρουροι της εμιγκρατσιας ταυτιζονται απολυτα μαζι του απο κει και περα.

  θα μου πεις για την αξια της ανθρωπινης ζωης και θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου, πως δεν εχει σημασια αν ειναι ναζι η τσεκα αυτος που σε πιανει νυχτα..(κι οποιοσδηποτε εκτος απο το γαλατα, να θυμομαστε και την επετειο)-

  -γι αυτο και σχολιασα και το οτι και το βυζαντιο καθε αλλο παρα αναιμακτο ηταν, θηριωδες αντιθετως μερικες φορες υπηρξε, σκεψου τα πιο προσφατα με την εικονομαχια και δεν θα διαφωνησεις..η παλι την καταστολη του εν τουτω νικα...

  η μεταμοντερνα ιστορια εχει τα καλα της και τα κακα της, οπως και καθε αφηγηση. το καλο της ειναι οτι σου επιτρεπει να σταθεις σε μια θεση εξωτερικου παρατηρητη και να δεις κι απο κει τη θεα.
  οταν παλι μπαινουν στη πρωτη σειρα "πολιτικες προτεραιοτητες" που δειχνουν οτι οι πολιτικοι επιθυμουν να στρογγυλοποιησουν τις αφηγησεις, καταληγεις στους "συνωστισμους", αλλα απο τετοια ειναι γεματη η ιστοριογραφια.. απο που να ξεκινησεις; αμερικη, κορτες,καρλιστες, ναπολεοντας, αλσατια/λωραινη/φλανδρα κι ολο το βασιλειο του λοθαριου, δρεσδη, κατυν;
  αυτο ομως δεν αποτελει επιχειρημα υπερ της ισχυος του παπαρρηγοπουλου..αυτος πρεπει να αποδειξει καθαυτος την ακριβεια του..

  α, και επι σοβιετικων ξερεις ποσα χρονια παραπανω απο οτι επι τσαρου ζουσαν;

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ l' ami du peuple 21/04/2010 10:51:48

   Ναι βρε φίλε του λαού, και η έκφραση "σοβιετικό δημοψήφισμα" γιατί ερμηνεύεται για το πόσο γρήγορα μπορούν να φύγουν οι πολίτες από την χώρα τους; Με φράχτη ζούσαν οι φουκαράδες (για να μην φεύγουν)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ l' ami du peuple 21/04/2010 10:54:33

   "Φίλε του λαού" (ποιού;),
   Έχεις χιούμορ. Άλμα; Το άλμα που λες κόστισε σε αίμα περισσότερο κι απ' τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Ο θεοπάλαβος Βοσνιάτσκυ, εμιγκρές "λευκός" αξιωματικός στις ΗΠΑ. ζιγκολό παντρεμένος πάμπλουτη γριά και Βοζντ (ηγέτης) του κωμικού Ρωσικού Φασιστικού Κόμματος εν εξορία, έλεγε ότι "ο Στάλιν είναι ο μεγαλύτερος Φασίστας, γιατί κανένας φασίστας δεν σκότωσε τόσους κομμουνιστές, όσους ο Στάλιν"!
   Η Ρωσία αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Στολύπιν κι απέφευγε την εμπλοκή στην Α΄ Π.Π. θα είχε μια ομαλή αναπτυξιακή πρόοδο και με τους τεράστιους πόρους της θα είχε αναδειχθεί σες σύγχρονη υπερδύναμη.
   Το "άλμα" σκότωσε εκατομμύρια, υποδούλωσε εξευτελιστικά εκατοντάδες εκατομμύρια και κάθε τεχνολογική - οικονομική πρόοδος είχε κόστος, όχι μόνον απειράριθμες ζωές ανθρώπων. αλλά και ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον και τελικά στην ίδια την οικονομία.
   Η κατάκτησαη της πυρηνικής τεχνολογίας βασίστηκε στην απάνθρωπη και χωρίς μέτρα ασφάλειας των τεχνικών και στρατιών από δύστυχους πολιτικούς κρατούμενους.
   Από την άλλη ο κόσμος ψωμολυσσούσε κι επί δεκαετίες η ως τον Τσάρο χώρα σιτοβολώνας δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει τις προεπαναστατικές σοδειές.
   Όλο δε αυτό κατέληξε σε βιομηχανία πρωτόγονη, με προϊόντα τρίτης και τέταρτης ποιότητας, με μουσειακές πια εργαλειομηχανές, την οποία η Δύση προσπέρασε βολίδα. Μόνο στην αμυντική βιομηχανία έγιναν κάποια θαύματα, όπως στα εκπληκτικά αεςροπλάνα, τα οποία σαν σχεδίαση και πτητικά χαρακτηριστικά ήταν φοβερά αλλά υπέφεραν από περιφερειακά συστήματα, ηλεκτρονικά κλπ.
   Οι άνθρωποι είχαν γίνει ασήμαντα νούμερα, ελάχιστα άναλώσιμα εξαρτήματα, μιας θηριώδους σκουριασμένης κι ελαττωματικής μηχανής.
   Θα μπορούσαν να φτάσουν στον Γκαγκάριν χωρίς την βαρβαρότητα.
   Και ποιοί ζούσαν περισσότερο; Πάντως όχι τα εκατομμύρια που κατέληγαν με μια σφαίρα στον σβέρκο, ούτε οι αγρότες που λιμοκτόνησαν, φρουρούμενοι από τους καλοθρεμμένους ντυμένους με μαύρες δερμάτινες στολές "κόκκινους" ανθρωποδιώκτες, ούτε και οι στρατιές των πολιτικών κρατουμένων που πέθαιναν σαν μυίγες στα φράγματα και στα ορυχεία.
   Ο Λένιν κι ο Στάλιν σκότωσαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ανθρώπους απ' ότι ο Αδόλφος.
   Σπουδαίο "άλμα" και πολύ "ευγενές"!

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 21/04/2010 21:09:09

   εαν αληθευαν οι απαντησεις σας δεν θα ηταν υποχρεωμενες οι δυτικες δημοκρατιες να παρεχουν συστηματα ασφαλισης και περιθαλψης στους κατοικους τους, μητε συλλογικες συμβασεις εργασιας και 8 ωρες εργασιας αφου ουδεις θα επιθυμουσε "εξεγερσεις προς τη κολαση" οπως το περιγραφετε εναργως.
   το οτι ακριβως η σοβιετικη ενωση ηταν ο λογος υπαρξης αυτων των παροχων καταδεικνυεται και με την εξαλειψη τους αμα τη καταρρευσει της.
   εν παση περιπτωσει εχω γραψει κι αλλοτε αυτο ηταν το ευγενεστερο πειραμα της ανθρωποτητας "παρα την αποτυχια του".
   εαν εσας σας φαινεται βιωσιμη και ηθικα αποδεκτη η αλλη κατασταση με 5/6 να πεινανε και 1/6 να προσπαθει να μη πνιγει στη χοληστερινη του, με γεια σας, με χαρα σας..δεν ανηκουμε στην ιδια πλευρα, πραγμα που το ξεραμε κι απο πριν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ l' ami du peuple 21/04/2010 21:42:47

   Πήγαινε να τα πεις σε όσους έχησαν μέσα στη φτώχεια του σοσιαλισμού με μισό κιλό κρέας το μήνα και 10 αυγά. Άκου εκεί ευγενές πείραμα.
   Να το κόψεις γιατί σε χαλάει.

  • l
   l' ami du peuple @ l' ami du peuple 21/04/2010 22:00:23

   ορεστιε, ξερεις απο ποσους εχω ακουσει το "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ"; ουτε που μπορεις να το φανταστεις.

   αυτο δεν σημαινει πως ηταν και επιτυχες πειραμα, κανεις δεν προσπαθησε να αποτρεψει τη καταρρευση του. ή σχεδον κανεις. που σημαινει οτι απετυχε στο βασικο του ζητημα.

   αλλα απο το δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται, μεχρι τη κατανοηση της ανθρωπινης καταστασης και την αλλαγη της, ο δρομος ειναι μακρυς.

   το θεωρημα του φερμα χρειαστηκε 400 χρονια για να αποδειχτει ειπαμε; ε, μπορει και ο κομμουνισμος να χρειαστει περισσοτερα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ l' ami du peuple 21/04/2010 22:07:49

   Τότε γιατί οι σοσιαλιστές ζήτησαν την καταδίκη του? Ή μήπως δεν ξέρεις ότι στην ΕΕ σοσιαλιστές έκαναν αυτή την πράξη?
   Και γιατί ο μεγαλύτερος πολέμιος του Μπολσεβικισμού ήταν ο Εθνικοσοσιαλιστής Χίτλερ? Για αυτά θα έπρεπε να αναρωτηθείς πρώτα.
   Όντας εκτός αυτής της κουλτούρας μπορώ να σου πώ ότι η διαφορά τους είναι αμελητές αφού το ίδιο "ευαγγέλιο" μελετούν, τους ίδιους πεφωτισμένους επικαλούνται.
   Σαν αυτούς στους οποίους προσεύχεσαι.
   Εν πάση περιπτώσει, τα αποτελέσματα του σοσιαλισμού σε όποια εκφανσή του είναι η εξαθλίωση. Ακόμη και στις μετάκομουνιστικές κοινωνίες οι σοσιαλιστές πάλι έκαναν κουμάντο, μιας και τη φιλελεύθερη ιδεολογία είχαν φροντίσει να τη δαιμονοποιήσουν

 138. Lalakis avatar
  Lalakis 21/04/2010 11:03:50

  Κάποτε υπήρχανε 3 αχανεις χωρες με πελωριους εξαθλιωμένους πληθυσμους. Οι 2 εφαρμοσαν κομμουνισμο με όλα τα κακά του. Η μια έγινε 1η υπερδυναμη. Η άλλη οσονούπω. Η τρίτη που παρέμεινε καπιταλιστική έχει εκατονταδες εκατομμύρια πάμφτωχων κατοίκων που λατρεύουν τα γελάδια και τα μετρουν όταν περνούν. Μιλάω για Ρωσία, Κίνα και Ινδία αν δεν καταλάβατε.

 139. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 21/04/2010 11:21:56

  Δεν δηλώνω Σταλινικός για να απολογούμαι για τα μαζικά εγκλήματα που διέπραξε ο Στάλιν.
  Κατά την γνώμη μου ο μαρξισμός σαν θεωρία δεν ήταν υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε ο προαναφερόμενος, με τον ίδιο τρόπο επαναλαμβάνω που το χριστιανικό δόγμα δεν είναι υπεύθυνο για τα εγκλήματα των σταυροφόρων, των ιεροεξεταστών και των αυτοκρατόρων, που διέπρατταν στο όνομα του Χριστού.
  Το αντεπιχείρημα ότι ο χριστιανισμός είναι ανθρωποκεντρικός ενώ ο μαρξισμός όχι, είναι εντελώς ψευδές.
  Ο ίδιος ο Μαρξ δηλώνει: «η ρίζα για τον άνθρωπο είναι ο ίδιος ο άνθρωπος».
  Εξάλλου ο ίδιος καταγγέλλοντας τον κόσμο της αστικής και καπιταλιστικής αλλοτρίωσης και της εργασιακής εκμετάλλευσης, προσβλέπει σ' έναν καλύτερο κόσμο με ευτυχέστερους ανθρώπους.
  Αυτά οσον αφορά την θεωρία.

  Οσον αφορά τον υπαρκτό σοσιαλισμό ήταν τόσο ανθρωποκεντρικός όσο οι ελέω θεού μοναρχίες, το παπικό κράτος και η ανατολική ρωμαική (βυζαντινή) αυτοκρατορία.

  Επίσης ο διαχωρισμός της ορθοδοξίας από την υπόλοιπη χριστιανική εκκλησία είναι αυθαίρετος αφού το ίδιο το σύμβολο της πίστεως δηλώνει :"Πιστεύω εἰς Μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν".Μέχρι το 1054 ο χριστιανισμός, όπως διαμορφώθηκε από την σύνοδο της Χαλκηδόνας ήταν ενιαίος.
  Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα αίτια του σχίσματος ήταν καθαρά πολιτικά ενώ τα δογματικά αποτελούσαν κατά κύριο λόγο επίφαση.
  Και οι καθολικοί και οι ορθόδοξοι είναι μέλη της χριστιανικής θρησκείας.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Κάποιος. 21/04/2010 11:43:54

   Διευκρίνηση:
   Την παρατήρηση της τελευταίας παραγράφου δεν την κάνω μπαίνοντας στην λογική συμψηφισμών του τύπου, ποιος έσφαξε λιγότερους ή περισσότερους, αλλά ως επιχείρημα της θέσης μου ότι το χριστιανικό θρησκευτικό δόγμα δεν είναι υπεύθυνο για τα οποιαδήποτε εγκλήματα των εκπροσώπων του.

 140. Νίκος avatar
  Νίκος 21/04/2010 11:25:39

  "ορθοδοξοι βρε υπηρχαν, αυτο σημαινει το “αιρετικος...".

  Αγαπητε Φιλε του Λαου, διχως δεδομενα και με εκφρασεις ".....βρε υπηρχαν..." δεν μπορει να γινει διαλογος. Παντως, Ορθοδοξια, οπως την γνωριζουμε σημερα, ή εστω εδω και 1000 χρονια δεν υπηρχε σε γενικες γραμμες στην εποχη της Υπατιας. Τετοιου ειδους προπαγανδα ειναι χοντρη και ακομα και ενιδεοι περι τα εκκλησιαστικα την βλεπουν. Ειναι περιπου οπως προσπαθησαν οι Γαβρας και λοιποι οψιμοι (προοδευτικοι) αντικληρικομανεις να μας πουν οτι επειδη το 400 ή το 500 μ.χ. χριστιανοι κατεστρεψαν αρχαιους ναους οτι γι' αυτο ευθυνεται -κρατηθειτε- η ...σημερινη Ορθοδοξη εκκλησια και θαπρεπε οι σημερινοι ορθοδοξοι να "ντρεπονται" Ε, λοιπον οχι. Αυτο ειναι νεωτερικος Ναζισμος χειριστου ειδους και οσοι επιδιδονται στο αθλημα αυτο κανουν κακο στην Ελλαδα. Δεν ειμαι εκκλησιαζομενος ουτε θρησκοληπτος ουτε θρησκος καν. Αλλα οταν επιτιθενται διαφοροι στην πιο δημοκρατικη εκκλησια του κοσμου, την Ορθοδοξη, ε, τοτε με πιανει το πατριωτικο μου. Αρκετα με τους αντικληρικαλιστικους Δονκιχωτισμους των ενταυθα "προοδευτικαριων". Και το λεω εχοντας επιγνωση οτι μαλλον δεν εισαι τετοιος.

  • l
   l' ami du peuple @ Νίκος 21/04/2010 21:54:30

   αγαπητε μου νικο μια και ενιαια ειναι η ορθοδοξη εκκλησια, δεν χωριζεται σε φασεις.
   αυτα δεν τα λεω για να ντραπει κανεις, προς θεου.
   το λεω επειδη εγω πιστευω πως ολα τα "μεγαλα" συστηματα ειναι και λιγο θηριωδη αρα και ο σταλινισμος δεν θα μπορουσε παρα να ειναι.
   τωρα το αντικληρικαλιστικο με την εννοια του "δεν πεφτει λογος στους παπαδες για το πως θα ζησω και θα πεθανω εγω" ειναι βεβαιως αποψη μου, οπως και το οτι "τα του καισαρος τω καισαρι και τα του θεου τω θεω".

 141. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/04/2010 16:02:22

  Eastrader,
  ἐγώ,ἄν ἤμουν ἄντρας δέν θά μοῦ τήν γλύτωνε χθές ὁ σκοῦρος.Ἐξαγριώθηκα καί ἀηδίασα συνάμα.

 142. Μούσα avatar
  Μούσα 21/04/2010 18:01:53

  @Koριννα
  για παν ενδεχομένο σου συστήνω καποια πολεμική τέχνη ή τεχνικη αυτοαμυνας
  π.χ fu jow pai
  Ο Τίμαιος πως πάει?
  ΑΝ θες διάβασε λιγο πιο πανω στα σχόλια σου έγραψα χτες κάτι σχετικό γι΄αυτό

 143. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 21/04/2010 18:16:26

  Μοῦσα,
  δέν γίνεται τίποτα μέ τίς πολεμικές τέχνες.Ὁ Θεός μέ ἔφιαξε μικροκαμωμένη καί μέ λίγη σωματική δύναμη.Γιά αὐτοάμυνα θά σοῦ πῶ,τό κλασσικό γυναικεῖο.Τοῦ ρίχνεις μιά κλωτσιά καί τοῦ στερεῖς πᾶσαν πατρότητος ἐλπίδαν,κατά τόν Ροΐδη.
  Αὐτή τήν βδομάδα διαβάζω ΟΡΕΣΤΕΙΑ σέ ἀπόδοσι Μύρη,ἐκδόσεις Εστίας.Πολύ καλή ἀπόδοσι καί ἄν δέν τήν ἔχης νά τήν ἀγοράσης.Ἔτσι ὁ Τίμαιος ξεκουράζεται(ἐγώ δλδ)στό ράφι τῆς βιβλιοθήκης.Ποῦ θά πάη ὅμως θά τόν ξεμπερδέψω.

 144. Μούσα avatar
  Μούσα 21/04/2010 21:09:31

  Πάντως και η κλωτσιά Θέλει μια τεχνική Κορίννα.
  Και οσο για το μικροκαμωμένη δεν παίζει κάποιο ρολο.Αφου ακομα και μικρα παιδια υπήρχαν στην τάξη που πήγαινα.
  Εμενα μου το ειχε συστήσει ο πνευματικός μου λογω της αυξημένης εγκληματικότητας και πραγματικά βοηθάει γιατι περα ολων των αλλων σου δίνει μια αυτοπεποίθηση και μια εγρήγορση που λειτουργούν αποτρεπτικά σε οποιον επίδοξο κακοποιό.
  Οσο για την Ορέστεια και εγω αυτην έχω(Μύρη/Εστία)γιατι θυμάμαι οτι συγκριτικά με τις δυο-τρεις άλλες αυτή μου άρεσε περισσότερο.
  Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν με ζήλο αρχαίους και μπορώ που και που να μοιραστώ κάποια πράγματα.

 145. ευτυχια avatar
  ευτυχια 21/04/2010 22:26:32

  Πάντως παρακολουθώντας την συζήτηση υπέρμαχων και αντιπάλων της Ορθοδοξίας και παρόλο του οτι ανήκω σε μια παραδοσιακά ορθόδοξη οικογένεια, οφείλω να πω οτι μέσα σε ενα απολύτως αποτυχημένο κοινωνικό σύστημα όπως το σύγχρονο νεοελληνικό, όλες οι βεβαιότητες θα αναθεωρηθούν. Ακόμα και ο ρόλος της Ορθοδοξίας θα πρέπει να συζητηθεί.Θα πρέπει να βρούμε μια κοινή λογική για να ερμηνεύσουμε αυτό που φτιάξαμε.Γι αυτό το λόγο, όλοι θα πρέπει να αποχωριστούμε τα στερεότυπά μας.Ακόμα και οι φίλοι του Λαού.

  • l
   l' ami du peuple @ ευτυχια 21/04/2010 22:46:08

   ευτυχια θα μου επιτερψεις ομως να κρατησω τις επιλογες της αποτεφρωσης και της μη θρησκευτικης κηδειας;

   τα στερεοτυπα μας ειναι μεγαλη κουβεντα,
   προσωπικα ουδεποτε δηλωσα οπαδος του σταλιν, παρα ταυτα με χαρα απολογουμαι για τα εγκληματα του, οπως και για του ροβεσπιερου ή του τζεφερσον και του λαφαγιετ, αν μου ζητηθει.
   προκειται για επιλογη οδοφραγματος, εγω θα ειμαι με τους αποκατω, με τα καλα τους και τα κακα τους.

   δεν καναμε ολοι μαζι ετσι αυτο το κρατος, οχι, επ'ουδενι.
   και ουτε επιθυμουν κι ολοι να το διορθωσουμε.

   μιλωντας για εκατομμυρια ανθρωπους το μονο κακο που εκαναν δεν ηταν παρα η ψηφος τους στα δυο μεγαλα κομματα.

   στον πολιτικο μου χωρο, επιπλεον χρεωνω την αποτυχια να πεισει αυτα τα εκατομμυρια να βρεθουν εξω απο τα μπλοκ του δικομματισμου.

   καποιοι επωφελουνται απο αυτη τη κρατικη και κοινωνικη αποτυχια της ελλαδας, και αυτοι ειναι απο την αλλη πλευρα του οδοφραγματος.

 146. ευτυχια avatar
  ευτυχια 21/04/2010 22:59:34

  Αγαπητέ φίλε του Λαού,
  Αν εσένα σε βολεύουν οι επιλογές σου, εμένα μου περισσεύουν.Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κηδείες που μάλλον απαλλάσουν απο προβλήματα, παρά δημιουργούν. Προφανώς δεν κατάλαβες τι είπα ή δεν το διατύπωσα σωστά: για να βρούμε μια κοινή λογική θα πρέπει ν αναθεωρήσουμε (ή να επιβεβαιώσουμε)ότι θεωρούσαμε ανέγγιχτο ως σήμερα.Ακόμα και τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας.
  Οσο για την συνηπευθυνότητα των 10.000.000 ανθρώπων θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω:Πιστεύω οτι η ευθύνη βρίσκεται στην τόσο δραματική έλλειψη αυτοπεποίθησης ενός ολόκληρου λαού που ανέχεται τον ρόλο του ραγιά κι όταν έρθει ο λογαριασμός της συμπεριφοράς του ισχυρίζεται οτι πήρε μόνο επιδόρπιο.

 147. l
  l' ami du peuple 21/04/2010 23:06:43

  ευτυχια μονον περιστασιακα και για πολυ λιγο βγηκε απο το ρολο του ραγια, κι αυτο καπως στρεβλα καθε φορα.

  πολλοι πηραν πολυ παραπανω απο επιδορπιο, εγω ξερω ομως πολλους που δεν πηραν ουτε μυρωδια κι ομως πληρωνουν ολοενα.

  απο κει και περα, ναι, πρεπει κανεις να θυσιασει τις παραδεδομενες βεβαιοτητες αν ειναι να βρει απαντησεις σε καινουρια ερωτηματα.

  τωρα κοινη λογικη, με αυτους που επιθυμουν ή επωφελουνται απο την αποτυχια του κρατους μας πως την εννοεις;

 148. ευτυχια avatar
  ευτυχια 21/04/2010 23:08:25

  Οσο για τον πολιτικό σου χώρο, φίλε του Λαού, αν είναι το ΚΚΕ και δεν κάνω λάθος, έχασε το παιγνίδι της πειθούς όταν με την πτώση της ΕΣΣΔ αποκαλυφθηκε οτι ήταν το πρώτο Κομμουνιστικό Κόμμα στον Πλανήτη που επιδοτήθηκε τόσο αισχρά απο τα κονδύλια της προπαγάνδας της για να υπάρχει στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Και δεν απολογήθηκε ποτέ. Κι όχι μόνο δεν απολογήθηκε αλλά κράτησε τα φράγκα και άρχισε να το παιζει νεόκοπος επιχειρηματίας κάνοντας τουριστικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας το πρότυπο του νεου Ρωσου μαφιόζου.Στην Ελλάδα ζούμε και μείς- δεν είμαστε άσχετοι του ΔΝΤ

 149. ευτυχια avatar
  ευτυχια 21/04/2010 23:11:31

  Κοινή λογική εννοώ αυτό που λέει η λέξη: Μια λογική που θα την παραδεχόμαστε όλοι χωρίς να είναι το μέτρο η προσωπική, στενή ωφέλειά μας απο το Κράτος

 150. Κ.Τριανταφυλλου avatar
  Κ.Τριανταφυλλου 21/04/2010 23:13:15

  Κυριε Κρανιδιωτη,
  Ευστοχες οι διαπιστωσεις και οι προτασεις σας -και της Αφροδιτης- για τα τοσα ανομηματα και προδοσιες.
  Η χωρα εαλλω ηδη με τα εκατομμυρια των λαθρομεταναστων αλλα
  και οσων ζουν και εργαζονται νομιμα, επειδη στη χωρα αυτη διαβιουμε γηγενεις, ουχ ετερους εκβαλλοντες ως εθνος ομοφυλον, ομογλωσσον και ομοθρησκον, και ετσι ανθεστημεν ανα τις χιλιετιες σε εισβολεις και γειτονες λαους που διεκδικουν εδαφη μας. Ηδη λαφυραγωγουν. Ασχημονουν. Σκοτωνουν οταν πεινασουν.
  Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ, Ο ΔΟΛΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΝΕΣ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.
  Η ΑΙΣΧΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΤΗΣ ΑΣΕΛΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΙΝΩΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΜΕ BAR CODE 520, ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΜΕ ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΑΠΕΧΩΜΕ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΠΛΟΚ.
  Δυστυχως τονους και πνευματα δεν εχω στο P/C
  Κ.Γ.Τριανταφυλλου
  αρχιτεκτων οικ.επιχειρησεις
  M.Arch O.S.U. USA

 151. l
  l' ami du peuple 21/04/2010 23:20:32

  το κκε υπηρχε στο ελληνικο πολιτικο συστημα και χωρις τα κονδυλια των σοβιετικων, για καμποσο καιρο μαλιστα ηταν και το μονο "ελληνικο πολιτικο συστημα", ως γνωστον χαρη στο αιμα των μελων και των φιλων του, ομως , οχι δεν ειναι ο "πολιτικος μου χωρος".

  ο πολιτικος μου χωρος ειναι η ανανεωτικη μεν κομμουνιστικη δε αριστερα, δεν προκειται ομως ποτε να αφησω ανυπερασπιστους τους "κακους" της "κομμουνιστικης παραδοσης" επειδη δεν δηλωνω οπαδος τους.

  πως το λενε οι ελληνες; "τιμα ταν σπαρταν καν έλαχας;" ετσι.

  εν παση περιπτωσει εκαστος εφ' ω εταχθη.

 152. ευτυχια avatar
  ευτυχια 21/04/2010 23:31:18

  Το αίμα των μελών του, φίλε μου, ήταν last year. Και μάλιστα πουλήθηκε ακριβά από τους επιγόνους-εγινε συντάξεις εθνικής Αντίστασης.
  Γενικά:
  Τα παιδιά δεν έχουν μνήμη
  τους προγόνους τους πουλούν
  και ο,τι αρπάξουν δεν θα μείνει
  γιατί ευθύς μελαγχολούν.
  Για να δανειστώ λίγο Γκάτσο και Χατζηδάκι και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΚΕ, αναφερομαι και στους δεξιούς που ανέχθηκαν την προπαγάνδα της ελληνικής αριστερής διανόησης που πάντα είχε το προνόμιο του "σκέφτεσθαι" στην Ελλάδα και δέχθηκαν τον ρόλο των άφωνων και κομπλεξικών.Διότι ακόμα και τώρα δεν μπορώ να διεκδικήσω το αυτονόητο δικαίωμά μου στην ασφάλεια και την ιστορία μου χωρίς τον κίνδυνο να προπηλακιστώ απο τους προοδευτικούς.

 153. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 21/04/2010 23:51:16

  Δεν νομίζω οι "δεξιοί" να ανέχθηκαν την προπαγάνδα της ελληνικής αριστερής διανόησης εκχωρώντας της το προνόμιο του "σκέπτεσθαι".
  Απλά συχνά περιφρονούν τους διανοούμενους χρησιμοποιώντας τον όρο "κουλτουριάδηδες" ή "ψευτοκουλτουριάρηδες".
  Αρα μάλλον πρόκειται περισσότερο για απαξίωση παρά για ανοχή.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κάποιος. 22/04/2010 10:19:42

   Δεν ειναι αληθεια αυτο.Ο Καραμανλης Β΄εκανε απαραδεκτες παραχωρησεις και επισημα.Η ΝΔ ειναι το μονο κομμα μελος του ΕΛΚ που καταψηφισε το μνημονιο του Συμβουλιου της Ευρωπης για τα εγκληματα του κομμουνισμου.
   Οποτεδηποτε γινεται συζητηση περι μεταναστων ουδεις αναφερεται στις ευθυνες του κομμουνισμου για τη μεταναστευση στην Ελλαδα επειδη κατεστρεψε τις αλλες βαλκανικες χωρες και ακουμε μονοτονες λιτανειες περι μονοπωλιων απο τους αριστερους λες και ο Εμβερ Χοτζα ηταν κεντροδεξιος πολιτικος.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 22/04/2010 14:57:22

    Οι άλλες χώρες που λες δεν είχαν εμφύλιο εμείς είχαμε. Έπρεπε λοιπόν να μη ρίξει λάδι στη φωτιά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κάποιος. 22/04/2010 12:48:58

   Θα σας θυμίσω πραγματικούς διανοούμενους που ΔΕΝ ανήκαν στην Αριστερά: Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Νίκος Γκάτσος.
   Τιμούμε τους αληθινούς διανοούμενους και, ναι, περιφρονούμε απαξιωτικά τους μπουρδολόγους κρατικοδίαιτους ταβλαδόρους του Κολωνακίου, οι οποίοι υπηρέτησαν κι υπηρετούν κάθε Αφέντη, εκτός απ' τον Λαό και την Πατρίδα.

 154. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/04/2010 00:00:09

  Μα πως εξηγείς τότε, γλυκειέ μου Κάποιε, την ενοχική συμπεριφορά των Δεξιών?Μπορούσε κάποιος μέχρι πρόσφατα να πεί την φράση "βόρειος Ηπειρος" χωρίς να θεωρηθεί φασίστας? Τόλμησε να αναφέρει κανείς-εκτός απο τό Ιχνος- την σημειολογία της μέρας (21 Απριλίου)χωρίς να θεωρηθεί χουντικός? Μπορεί να ζητήσει το αυτονόητο δικαίωμά του να μην τον σκοτώνουνε στον δρόμο χωρίς να θεωρηθεί ρατσιστής? Μπορεί κάποιος να δηλώσει Χριστιανός Ορθόδοξος και Ελληνας χωρίς να τον βρίζει μέρα-νύχτα ο Κουναλάκης και ο Μπίστης στην τηλεόραση? Δεν νομίζω

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ευτυχια 22/04/2010 09:57:40

   Δημήτρη επίσης αν δεν πηγαίνεις στην εκκλησία και δεν είσαι αρχαιολάτρης, θεωρείσαι ανθέλληνας,νεωτεριστής και νεοταξίτης και αν υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των αλλοδαπών,θεωρείσαι ψευτοκουλτουριάρης και πεμπτοφαλαγγίτης.
   Αρα όλοι έχουν σήμερα κάποιο λόγο να παραπονιούνται.
   Η διαφορά είναι ότι δεν λειτουργούν πλέον η Γυάρος,η Μακρόνησος,ο Αι Στράτης, οι φυλακές Αβέρωφ κτλ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 10:09:53

    Ποιος είπε όχι για τα δικαιώματα των αλλοδαπών; Όμως το να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμά τους. Αν το εμφανίζεις, ψευδώς, ως δικαίωμά τους, τότε είσαι στην καλύτερη περίπτωση παραπλανημένος, στη χειρότερη ψευτοκουλτουριάρης ή πεμπτοφαλαγγίτης, όπως σωστά λες.

    Για αυτά που ΕΙΝΑΙ δικαιώματά τους δεν έχει κανείς αντίρρηση σε αυτή τη χώρα. Για την ιθαγένεια και για το "δικαίωμα" στη λαθρομετανάστευση έχει αντίρρηση.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 12:25:54

    Η λαθρομετανάστευση δεν είναι τουρισμός.
    Πρόκειται για μετακινήσεις ανθρώπων που είτε διώκονται από απάνθρωπα φονταμενταλιστικά ή φασιστικά καθεστώτα, είτε από εμπόλεμες περιοχές, είτε επειδή λιμοκτονούν.
    Αρα δεν μπορούμε να μιλάμε περι δικαιωμάτων στην λαθρομεταναστευση.
    Αυτά επείσης είναι φαινόμενα που δεν απαντούνται μόνο σε κομμουνιστικά αλλά και σε καπιταλιστικά κράτη.

    Το θέμα της ιθαγένειας είναι διαφορετικό.
    Σαφώς και δεν θα πρέπει να παραχωρείται συλλήβδην παρά μόνο υπό ορισμένες προυποθέσεις.
    Ηδη έχω αναφέρει σε άλλα σχόλια μου ότι το νομοσχέδιο που προωθείται απο το ΠΑΣΟΚ κρύβει ψηφοθηρικές προθέσεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 12:43:28

    Είναι δηλαδή η λαθρομετανάστευση δικαίωμα; Αν δεν μπορούμε να μιλάμε περί δικαιωμάτων, τι ακριβώς εννοείς όταν λες για δικαιώματα.

    Όσοι προέρχονται από τέτοιες περιοχές εμπόλεμες κλπ. έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για άσυλο. Λιγότερο από 1% είναι πράγματι δικαιούχοι ασύλου. Οι υπόλοιπες είναι προσχηματικές, είναι κανονική λαθρομετανάστευση. Οι υπόλοιποι δεν μπορεί να λιμοκτονούν και να έχουν 4.000 δολάρια το κεφάλι για να δίνουν στους δουλέμπορους έρχονται στην Ελλάδα. Μην τρώτε έτσι εύκολα το παραμυθάκι της Νέας Τάξης. Πρόκειται για τα χειρότερα τυχοδιωκτικά στοιχεία των χωρών τους, βαποράκια ναρκωτικών κλπ.

    Η λαθρομετανάστευση είναι οργανωμένο έγκλημα. Τα υπόλοιπα είναι η προκάλυψη. Μην συμπράττετε, αδέρφια.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Κάποιος. 22/04/2010 12:55:52

    Η μετανάστευση δεν είναι τουρισμός "Κάποιε" συμφωνώ, η μετανάστευση είναι ΕΜΠΟΡΙΟ.... Στην πλειοψηφία τους, τα τελευταία χρόνια που έχουν αλλάξει εντυπωσιακά τα δεδομένα, οι "μετανάστες" ούτε λιμοκτονούν ούτε διώκονται (ποινικά ίσως πολλοί, έχει γίνει κι αυτό της μόδας) έρχονται να βρούν τον παράδεισο του εύκολου χρήματος που τους έχουν τάξει οι ντόπιοι έμποροι.... Η μεγάλη μάζα της μετανάστευσης αυτή τη στιγμή είναι από Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία, Αλγερία Μαρόκο, άσχετα με τι δηλώνουν (οι ασιάτες αφγανοί για άσυλο, οι άραβες ιρακινοί η παλαιστίνιοι) και σε αυτό το χαμό χάνονται κι οι λίγοι που πράγματι διώκονται η λιμοκτονούν.... Οι φτωχοί στις χώρες τους δεν έχουν λεφτά για μετανάστευση.... Τους Αλβανούς και Γεωργιανούς δεν τους συμπεριλαμβάνω, είναι άλλη κατηγορία ο καθένας, δική του, και πάλι με εμπόριο έχει να κάνει συνήθως..
    Άλλο οι ατομικές ιστορίες και άλλο οι τάσεις και τα κυκλώματα.... Έχουμε να κάνουμε με εμπόριο που συμμετέχουν και οι χώρες αποστολής και οι χώρες αποδοχής και οι ίδιοι....
    Αυτό είναι το πρόβλημα

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 13:01:46

    Δηλαδή Επώνυμε μου λες, ότι χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ξεκινάει από την πατρίδα του ένας αφγανός με την οικογένεια του ρισκάροντας τις ζωές τους, με απώτερο στόχο να κοιμάται σε χαρτόκουτα στην κουμουνδούρου και να τρώει από κάδους σκουπιδιών.
    Το ίδιο και ένας νιγηριανός με την φαμίλια του που εκεί που καλοπερνάει στο χωριό του στην Αφρική λέει ξαφνικά δεν πάω να πουλήσω καμιά τσάντα ή κανά cd στην Ερμού, να κάνω την κόρη ή την γυναίκα μου πόρνες στην Ευριπίδου και να κοιμάμαι σε υπόγεια των 20τμ με άλλους δέκα στην Κυψέλη.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 13:05:58

    @skeptiki

    Υπάρχουν και αυτές οι κατηγορίες που αναφέρεις.
    Αρα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη και οργανωμένη λύση από πλευράς κράτους και όχι κραυγές που ζητούν μαζικές εκδιώξεις ή πογκρόμ εναντίον γενικά των μετανασταστών.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 13:15:21

    Όχι, βέβαια, λέω ότι τυχοδιώκτες από κάθε τριτοκοσμική χώρα, που δεν έχουν και πολλά να χάσουν, βρίσκουν κάπως το τετραχίλιαρο δολάρια που ζητούν οι δουλέμποροι (πιθανόν μέσω εγκληματικών πράξεων) και έρχονται στην Ελλάδα αναζητώτνας "καλύτερη τύχη" και ακόμη καλύτερη αν μπορέσουν να φύγουν για δυτική και βόρεια Ευρώπη.

    Δεν μιλάμε για οικογενειάρχες φιλήσυχους ανθρώπους. Δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα. Συμβαίνει αυτό που λέει η Σκεπτική. Υπάρχουν και οι δυστυχισμένες περιπτώσεις, αλλά οι περισσότεροι είναι τυχοδιώκτες που προτιμούν την ελπίδα που τους δίνει το χαρτόκουτο στην Ελλάδα, από την οικονομική μιζέρια της πατρίδας τους. Είναι ένα ερώτημα αν μπορούμε/θέλουμε να τους δώσουμε ελπίδα σε σχέση με την οικονομική μιζέρια της πατρίδας τους. Νομίζω πως όχι. Η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων, η διάρρηξη του εθνικού και κοινωνικού ιστού, συνηγορούν στο "όχι". Αν συνεχίσουμε έτσι, θα πάμε σε μια κατάρρευση της κοινωνίας μας όπως με τις μεγάλες μεταναστεύσεις στην Ευρώπη του 5ου μ.Χ. αιώνα.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 13:36:01

    Χαίρομαι λοιπόν που συμφωνούμε ότι όλοι οι μετανάστες δεν εντάσσονται σε μία κατηγορία.
    Για το πόσοι από αυτούς είναι παιδιά της ανάγκης και πόσοι τυχοδιώκτες, δεν υπάρχουν επίσημα ή ανεπίσημα στατιστικά.
    Πάντως συνήθως αυτοί που κάνουν ντόρο(οι τυχωδιώκτες) εμφανίζονται ως πλειοψηφία.Τους φιλήσυχους και τους φοβισμένους τους θεωρούμε μειοψηφία γιατί απλά φροντίζουν οι ίδιοι να μην φαίνονται.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 13:46:34

    Πώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Υπάρχουν και παρα-υπάρχουν. Είναι τα στοιχεία για την τύχη των αιτήσεων ασύλου. Από τις 20.000 περίπου αιτήσεις που υποβάλλονται κάθε χρόνο, μόνον οι 200 περίπου έχουν βάση.

    Δηλαδή από τους 100.000 λαθρομετανάστες κάθε χρόνο, οι 200 είναι αναξιοπαθούντες στις χώρες τους. Ποσοστό 0,2%. 99,8% ανήκουν, συνεπώς, στην κατηγορία τυχοδιώκτες, ενώ οι 19.800 που υποβάλλουν αίτηση ασύλου χωρίς να το δικαιούνται προσπαθούν και να εξαπατήσουν το ελληνικό κράτος.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 18:42:03

    Οι λαθρομετανάστες συνήθως δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου γι΄αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται έτσι.
    Αρα δεν μπορούν να υπάρξουν στοιχεία για το πόσους απ' αυτούς είναι στην ανάγκη και πόσοι τυχοδιώκτες.
    Αν και δεν νομίζω ότι οι τυχοδιώχτες θα ρίσκαραν να περάσουν από ναρκοπέδια ή να σκυλοπνιγούν στο Αιγαίο.
    Κάτι φουκαράδες με γυναικόπαιδα δείχνουν συνήθως τα δελτία.
    Οι αλβανικές,ρωσικές,βουλγαρικές ή ρουμανικές μαφίες δεν έχουν ανάγκη να ταλαιπωρηθούν τόσο.
    Περνάνε με το αζημίωτο σαν κύριοι απο τα λιμάνια και τα σύνορα.

 155. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/04/2010 00:07:40

  Οι Δεξιοί αποδέχτηκαν τον ρόλο του Κακού στο έργο χωρίς να απαιτήσουν καμμιά εξήγηση. Μου θυμίζει τον φίλο μου τον Αβραάμ που είναι Εβραίος και όταν είμασταν παιδάκια, οι άλλοι του έλεγαν οτι δεν τον παίζουν γιατί "οι Εβραίοι πίνουν αίμα μικρών παιδιών"Κι αυτός απαντούσε: Οχι, βρε παιδιά. Η μαμά κι ο μπαμπάς μου πίνουν αίμα, εγω πίνω μόνο γάλα.Είναι άδικο να μη με παίζετε.

 156. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 22/04/2010 00:44:18

  Δεν νομίζω στην χώρα μας κάποιος που δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος και Ελληνας να υφίσταται δεινά.
  Αποκλείεται να υποφέρει περισσότερο από αυτούς που εδήλωναν στο παρελθόν κάτι διαφορετικό.Οσο δε πάμε πιο πίσω τα πράγματα γίνονταν ακόμα χειρότερα.Ξεκινούσαμε από απλές διώξεις και φυλακίσεις και φτάναμε μέχρι την εσχάτη των ποινών για όσους δεν πληρούσαν το τρίπτυχο που ανέφερες, ειδικά αν ήταν και "χαρακτηρισμένοι".

  Οσον αφορά τις αρχές της ελευθερίας του λόγου αλλά και της προστασίας από το έγκλημα, νομίζω ότι όλοι τις αποδεχόμαστε.
  Απλά θεωρώ ότι για να τις εφαρμόσουμε δεν χρειάζεται ούτε τα όπλα να πάρουμε, ούτε πογκρόμ να εξαπολύσουμε,ούτε ρατσιστές να γίνουμε.
  Οι νόμοι και τα θεσμοθετημένα όργανα υπάρχουν ήδη.
  Αν η δικαστική και εκτελεστική εξουσία κάνουν σωστά την δουλειά τους τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς.
  Ας απαιτήσουμε λοιπόν πιο δυναμικά και ενεργητικά απ' αυτούς που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τα πράττουν αυτονόητα.
  Και αυτή η πίεση για τομές κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι πρώτα εσωκομματική και μετά αντιπολιτευτική.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 00:45:31

   ...να πράττουν...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Κάποιος. 22/04/2010 01:11:43

   Δεν υφίσταται δεινά. Όμως ο χριστιανός παρουσιάζεται στην καλύτερη περίπτωση ως αφελής οπισθοδρομικός κι αυτός που δηλώνει ότι αγαπάει την Ελλάδα και την ιδιαιτερότητά της ως εθνικιστής-ρατσιστής-φασίστας ή έστω ως εχθρός του εκσυγχρονισμού. Αν ασχολείσαι με την αρχαία Ελλάδα είσαι αρχαιολάτρης. Αν πηγαίνεις στην εκκλησία είσαι γραφικός. Αν θέλεις ελληνική παιδεία στα σχολεία είσαι, τι άλλο, τα γνωστά, βλ. παραπάνω. Αυτές οι εξόφθαλμες προκαταλήψεις καλλιεργούνται συστηματικά και η αντιμετώπισή τους επαφίεται στην καλλιέργεια των πολιτών και στη γνώση της ιστορίας τους κι όχι στη λειτουργία των κρατικών θεσμών αφού το ίδιο το κράτος τις προωθεί. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τον αφελληνισμό του λαού, εκμεταλλευόμενο τα ήδη υπάρχοντα ελαττώματά του (φθόνος προς όποιον ευημερεί, αμορφωσιά), και η ΝΔ καθόλου δεν εναντιώθηκε σε αυτή τη διαδικασία.

 157. Νίκος avatar
  Νίκος 22/04/2010 11:25:14

  "αν δεν πηγαίνεις στην εκκλησία και δεν είσαι αρχαιολάτρης, θεωρείσαι ανθέλληνας,νεωτεριστής και νεοταξίτης και αν υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των αλλοδαπών,θεωρείσαι ψευτοκουλτουριάρης και πεμπτοφαλαγγίτης".

  Καποιε, οχι, δεν ειναι ετσι.
  Μην εξισωνεις με την γνωστη ευκολια σου αυτα τα πραγματα. Δεν υπαρχει εξισωση 1+(-1)=0.
  αρκετα με τις πραπαγανδες.
  Οποιος δεν πηγαινει "στην εκκλησία και δεν είναι αρχαιολάτρης..." απλα δεν πηγαινει στην εκκλησια, και δεν, και δεν...

  Οποιος, ομως κανει τα πιο πανω και απο πανω βριζει ο,τι Ελληνικο, κυνηγαει (οπως οι Σοροκινουμενοι αναρχοκαφροι και αναρχοβλαμμενοι της ροζ επαναστασης του ΣΥΡΙΓΓΑ και των λοιπων "προοδευτικων" σταυλων), υπερασπιζεται τον αποικισμο της Ελλαδας διχως ομως να νοιαζεται για τα δικαιωματα των Ελληνων που ειναι οι πολιτες αυτης της χωρας και πληρωνουν τους φορους που κλεβει η αλητ μας, αποκαλει τον πατριωτισμο εθνικισμο αλλα ταυτοχρονα επιδοτει και χειροκροτει τον εθνικισμο ολων των γειτονων, ε τοτε ειναι ολα οσα προειπες.
  Γι' αυτο, τερμα τα ψεμματα.

 158. Νίκος avatar
  Νίκος 22/04/2010 11:33:19

  Προς τον Καποιο:

  Η ελληνικη ιθαγενεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ανθρωπου. Αν ηταν ετσι οποτε πηγαινες π.χ. στην Αμερικη θα σου εδιναν ιθαγενεια, αλλα αν συνεβαινε αυτο καταργουνταν τα κρατη. Αρκετα με τις συγχυσεις. Πρεπει να τα ξεκαθαρισετε αυτα διοτι, "αθελα" σας, λειτουργειτε ως πεμπτοφαλαγγιτες οταν τα επιβαλλετε ως πολιτικες της φανταστικης σας πολυπολιτισμικης Ελλαδας, που, αλλοιμονο, μονο Ελλαδα δεν θα ειναι, αλλα χωματερη ανθρωπων και ονειρων. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Νίκος 22/04/2010 11:44:03

   Γιατί είδες πουθενά να γράφω για ιθαγένειες ή ελληνοποιήσεις ;
   Μιλούσα για τα δικαιώματα ελλήνων και μεταναστών.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 11:48:56

    Αυτά όμως δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Και ασφάλιση έχουν, και περίθαλψη έχουν (ακόμη και οι λαθρομετανάστες που δεν δικαιούνται καν να είναι εδώ), οπότε μήπως ο θόρυβος για τα δικαιώματα που δήθεν πλήττονται γίνεται για να στηριχτούν πολιτικά οι ελληνοποιήσεις;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κάποιος. 22/04/2010 11:57:37

    Τίνος δικαιώματα πλήττονται?
    Ας σταματήσουν τα παραμύθια.

    Τα δικαιώματα των Ελλήνων ασφαλισμένων έχουν πεταχτεί στον κάδο αν ο μη γενοιτο χρειαστούν βραδινή εφημερία σε νοσοκομείο.
    Εξ αιτίας του αλλοδαπού συνωστισμού θα πρέπει να έχουν 500 ευρώ για να απευθυνθούν σε ιδιωτικό φορέα, αναγκαστικά.
    Το ΕΣΥ εξυπηρετεί αποκλειστικά και δωρεάν αλλοδαπούς πλέον.
    Οι Ελληνίδες νοσηλεύτριες δεν έχουν δουλειά πια.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 12:09:11

    Το σύστημα υγείας δεν το απαξίωσαν οι μετανάστες.
    Το απαξίωσαν συστηματικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Το ίδιο και τα δικαιώματα των ελλήνων ασφαλισμένων.
    Η κακοδιαχείρηση και το πλιάτσικο των δημοσίων ταμείων από έλληνες πολιτικούς και διοικητές οργανισμών πραγματοποιήθηκαν, όχι από αλλοδαπούς μετανάστες.
    Απλά είναι πιο εύκολο να κατηγορούμε τους "ξένους" παρά τους εαυτούς μας που στηρίζαμε τόσα χρόνια τις κυβερνήσεις των Μητσοτάκη,Σημίτη,Καραμανλή και Παπανδρέου που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 12:44:53

    Κι όμως το σύστημα υγείας το απαξίωσαν οι λαθρομετανάστες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δεν ήταν που δεν ήταν πολύ σόι, τώρα μας τελείωσε τελείως.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κάποιος. 22/04/2010 13:11:06

    @Kάποιε, τι σχέση έχει η διοικητική/οικονομική κακοδιαχείριση με το ανεξέλεγκτο φορτίο που εμφανίστηκε ξαφνικά προς δωρεάν περίθαλψη.

   • Κάποιος. avatar
    Κάποιος. @ Κάποιος. 22/04/2010 13:30:26

    Εχει πολύ μεγάλη σχέση, αλλενάκι.
    Το εθνικό σύστημα υγείας είχε ήδη απαξιωθεί πριν προκύψουν και επιπλέον ανάγκες απο την ανεξέλεγκτη είσοδο των μεταναστών στην χώρα.
    Τα ράντζα, τα φακελάκια και οι ελλείψεις προσωπικού και τεχνικών υποδομών προυπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια.
    Αν υπήρχε καλύτερη διοίκηση και οργάνωση και το ΕΣΥ θα ήταν καλύτερο και πιο αποτελεσματικά θα αντιμετώπιζε τα όποια προβλήματα εμφανίζονταν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 13:39:21

    Αν όμως μπορεί να εξυπηρετήσει χι κόσμο το σύστημα και ξαφνικά έρχονται διπλάσιοι από το πουθενά, πώς να τους εξυπηρετήσει;

    Ας μην βρίσκουμε άλλοθι σε έναν καλοπροαίρετο, αλλά απολύτως αδιέξοδο ανθρωπισμό, που καταντάει απάνθρωπος για τους ντόπιους.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Κάποιος. 22/04/2010 13:44:57

    Η ξαφνική αύξηση της κυκλοφορίας και της ζήτησης κατά 30% [τόσος υπολογίζεται ο αλλοδαπός πληθυσμός, κοντά 3 εκ.] δεν είναι τα "όποια" προβλήματα, έτσι απλά.
    Κανένα σύστημα, διοίκησης, υγείας, εκπαίδευσης, ένταξης δε θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε αυτή τη ζήτηση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κάποιος. 22/04/2010 13:52:33

    Και σκέψου αλλενάκι ότι από τους ντόπιους, πάρα πολλούς απορροφά η ιδιωτική υγεία (από τον οικογενειακό γιατρό μέχρι την ιδιωτική κλινική) ενώ οι λάθρο χρησιμοποιούν όλοι μόνον τη δημόσια υγεία. Δηλαδή, μιλάμε ίσως και για διπλασιασμό της κίνησης... Και χωρίς χρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή, χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές τους) για τους λάθρο...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Νίκος 22/04/2010 14:02:21

   Επώνυμε δεν είναι μόνο οι νυν λάθρο ούτε οι μέλλοντες λάθρο εφόσον κάθε μέρα που μιλάμε το σουρωτήρι γράφει εισόδους.
   Είναι και οι πρώην λάθρο που έγιναν νόμιμοι με διάφορες διαδικασίες οι οποίοι με 30 ημερομίσθια το χρόνο έχουν πλήρη περίθαλψη.
   Είναι και οι εκατοντάδες χιλιάδες από Αλβανία Βουλγαρία και Ρουμανία που παίρνουν ελληνική σύνταξη, ενώ τα περισσότερα ημερομίσθια τα έχουν πραγματοποιήσει στις δικές τους πατρίδες και έχουν έρθει εδώ για να συμπληρώσουν άλλα 300, 400, 500 ένσημα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 22/04/2010 14:11:33

    Δυστυχώς έχεις δίκιο.

 159. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/04/2010 12:39:12

  Αλλενάκι@
  που ήσουν? σε χάσαμε!
  Κάποιος@
  συμφωνούμε, Κάποιε. Το πρόβλημα είναι το οτι στην Ελλάδα πειραματίζονται οι ντόπιοι διεθνιστές προσπαθώντας να μεταλλάξουν ένα καθαρά-μέχρι προσφατα- έθνικό κράτος σε ένα γεωγραφικό Κράτος, δημιουργώντας ένα ακόμα υβριδικό και μεταλλαγμένο κατασκεύασμα στην περιοχή. Κι όλα αυτά σε μιά εποχή που και αυτά τα αποικιοκρατικά κράτη της Ευρώπης προσπαθούν να απαλλαγούν απο τις παθογένειές τους.Με κορυφαίο παράδειγμα το σπίτι της Ευρώπης (το Βέλγιο) όπου οι δυό εθνότητές του αγνοούν επιδεικτικά η μία την άλλη και την ίδια στιγμή κάνουν υποκριτικά εκδηλώσεις για τις μειονότητες (με Ευρωπαική επιδότηση).Πάντως κανένας δεν χαρίζει ιθαγένειες.Πόσο μάλλον που οι ιθαγενείς προέρχονται απο όμορα κράτη με προαιώνιες έδαφικές βλέψεις.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ευτυχια 22/04/2010 13:09:29

   Δεν νομίζω ότι απαραίτητα υπάρχει παντού πρόθεση.
   Εγώ θα το έθετα σε συνδυασμό με ανικανότητα χειρισμού ενός μεταναστευτικού φαινομένου που είναι παγκόσμιο, συν τα γεωπολιτικά δεδομένα της χώρας μας που είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ευτυχια 22/04/2010 13:12:45

   Ευτυχία σας διαβάζω και μαθαίνω από τους διαλόγους σας, όταν καλύπτομαι από τις τοποθετήσεις δε χρειάζεται να πλεονάζω.

 160. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/04/2010 13:09:52

  Χαρίζεις αφειδώς ιθαγένειες σε μια χώρα, όταν δεν είναι η δική σου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ καθρέφτης 22/04/2010 13:18:47

   Τα είπες όλα...

 161. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/04/2010 13:39:29

  Εσείς, κύριε "κάποιος", έλεος.
  Τί στο καλό, όλη σας η φιλευσπλαχνία εξαντλείται στους λαθρομετανάστες
  κι όλη σας η αναλγησία στους συμπατριώτες σας; Λυπηθείτε μας.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ καθρέφτης 22/04/2010 14:14:02

   @καθρέφτης.

   Αυτές είναι δικές σου αυθαίρετες κρίσεις.
   Αν κάποιοι θελουν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες στους "άλλους",είτε γιατί είναι η εύκολη λύση, είτε γιατί δεν αντέχουν να αναλάβουν τις προσωπικές ευθύνες τους για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει ως χώρα, ας το κάνουν, αλλά εγώ δεν πρόκειται να τους χαριστώ.

   Αν λοιπόν εσείς ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που στηριξατε τις εκάστοτε καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές, είτε από άγνοια, είτε απο προσωπικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα μην πάτε να μεταθέσετε τις ευθύνες στους οιουσδήποτε "ξένους" (μετανάστες,κερδοσκόπους,ξένα συμφέροντα κτλ).
   Με την ψήφο σας,την συναίνεση σας ή την άγνοια σας, στηρίξατε τους Μητσοτάκηδες, τους Σημίτηδες, τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου και τον συρφετό τους.

   Οσον αφορά το μεταναστευτικό, σαφώς και πρέπει να μπει μια τάξη σ' αυτό το χάλι που επικρατεί, για το καλό και των ελλήνων και των μεταναστών.
   Αυτό όμως είναι καθήκον και έργο της πολιτείας και των οργάνων της και όχι του κάθε πολίτη ή φορέα ξεχωριστά.
   Ας πιέσουμε λοιπόν για κάθαρση μέσα στα κόμματα και στο κοινοβούλιο αντί να κυνηγάμε τους εύκολους στόχους που αποτελούν το σύμπτωμα ή το αποτελέσμα και όχι το γενεσιουργό αίτιο.

 162. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 22/04/2010 13:53:00

  Ἀκριβῶς,ἅμα δέν εἶναι δικιά σου ἡ χώρα τί σέ νοιάζει κιἄν καεῖ;
  Μπορεῖ καί νά τό θέλης γιά νά μήν ἀποτελῆ ἐμπόδιο στά γεωπολιτικά σου σχέδια,ὅπως εἶπε καί τό ραμολί ἐξ Ἀμερικῆς,κάμποσα χρόνια πρίν.

 163. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/04/2010 13:59:11

  @ Επώνυμος
  εγώ, αντίθετα, θαυμάζω την υπομονή σας εδώ μέσα.

 164. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 22/04/2010 14:14:18

  Τό γεγονός ὅτι μπῆκαν ἄνευ τῆς ἐγκρίσεως τοῦ λαοῦ μιᾶς φτωχῆς χώρας,δηλώνοντας ὅ,τι ταυτότητα θέλουν,καί ἀπαιτώντας,σχολεῖα,κοιμητήρια, ναούς καί γενικῶς νά μοῦ ἀλλάξουν τόν κόσμο στόν ὁποῖο ἔμαθα νά ζῶ,μέ κάνει ὄχι ἁπλῶς νά μή τούς θέλω ἀλλά νά εἶμαι καθέτως καί ἀπολύτως ἐναντίον τους.
  Τούς θεωρῶ πλέον ὄχι ἁπλῶς λαθρομετανάστες,ἀλλά εἰσβολεῖς πού ἦρθαν βάσει κάποιου σχεδίου.
  Ἡ κανονική μετανάστευσι λαμβάνει χώρα μεταξύ κρατῶν,τό ἕνα ἐκ τῶν ὁποίων(τό κράτος ὑποδοχῆς)εἶναι πλούσιο καί ἔχει ἀνάγκη ἐργατῶν,καί δέν τούς δίνει καί πολιτικά δικαιώματα,ἄν εἶναι σοβαρό κράτος.
  Καμμία χώρα δέν εἶναι φιλανθρωπικό ἵδρυμα,πολύ περισσότερο ἡ δική μας.
  Οἱ φιλάνθρωποι,πού πολλοί βρίσκωνται καί ἐδῶ μέσα,νά τούς πάρουν στό σπίτι τους,ἀλλά χωρίς ἰθαγένεια διότι αὐτό ἀφορᾶ τήν χώρα καί ὄχι αὐτούς.
  Ἀρκετά πλέον!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kὀριννα 22/04/2010 14:19:41

   Ναι, είναι εισβολή, πολύ σωστά. Με όχημα, αυτοκτονικό για εμάς όχημα, τον πραγματικό, καλοπροαίρετο ανθρωπισμό μας.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Επώνυμος 22/04/2010 14:40:25

    Με όχημα το κέρδος, αυτόν τον "πραγματικό καλοπροαίρετο ανθρωπισμό" μόνο σαν χαζοχαρούμενη ανοησία και αυταρέσκεια τον έχω βιώσει ειδικά μέσα στο χώρο των "ανθρωπιστών" . Είναι ΕΜΠΟΡΙΟ επώνυμε το ξαναλέω έχει μάρκετινγκ, διαφημιστές, μεσάζοντες, μίζες, τα πάντα, είναι διεθνές εμπόριο με πολύ μεγάλο κέρδος, και παρεπιπτώντως εξυπηρετούνται και κάποια συμφέροντα... είναι πιό επικερδές από το εμπόριο όπλων και θα ήταν και από αυτό των ναρκωτικών αν δεν ήταν αλληλένδετα, ναρκωτικά- πορνεία- παράνομη μετανάστευση είναι ένα πακέτο....ε... και χώνονται και κάποιες "υπηρεσίες" μέσα... και οι άνθρωποι που πιάνονται γίνονται θύματα και θύτες συγχρόνως, δεν βγάζεις άκρη, πέρασαν οι παλιές εποχές με τις καθαρές γραμμές του καημένου φτωχού... Ο τωρινός είναι ο ίδιος θύμα εκμετάλλευσης αλλά και απειλή για τον άλλο επίσης, η μόνη αξία είναι και σε αυτούς το χρήμα και το προσωπικό κέρδος ακόμα και εις βάρος του άλλου... παγκοσμιοποίηση των αξιών είπαμε? καλά κρασιά τώρα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 22/04/2010 14:58:41

    Υπάρχουν δυστυχώς και αρκετοί συμπολίτες μας που το κάνουν με όχημα τον ανθρωπισμό. Σου λέει, κρίμα είναι οι άνθρωποι. Αυτή είναι και η πιο επίφοβη κατηγορία ανθρώπων, διότι αισθάνεται να έχει μια ηθική δικαίωση στη δράση της υπέρ των λαθρομεταναστών. Οι άλλοι, που έχουν σκοπό το κέρδος, δεν αισθάνονται ηθικά δικαιωμένοι. Ενώ οι φίλοι που το κάνουν από ανθρωπισμό, το πολεμούν γιατί νομίζουν ότι έχουν δίκιο. Ενώ, δυστυχώς, δεν έχουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εποικισμού της χώρας μας.

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Kὀριννα 22/04/2010 14:51:24

   ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ! ΠΕΣΤΑ! ΠΕΣΤΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ρε παιδιά, ρίχνω την εξής πρόταση στο τραπέζι: Αφού όλοι μας στο παρόν φόρουμ συμφωνούμε σε γενικές γραμμές μεταξύ μας, γιατί να μην οργανώσουμε μια κίνηση παρέμβασης επί ζητημάτων που μας αφορούν; Μπορούμε να παρεμβαίνουμε και ίσως να ανατρέπουμε καταστάσεις που αφορούν σε εμάς άμεσα. Αν το δείτε, είναι η πλειοψηφία των 10.000.000 ιθαγενών Ελλήνων (άλλοι λένε για μόλις 50%, εγώ πιστεύω ότι είναι 70% και πάνω) που αντιδρά στο νόμο για την ιθαγένεια και τη λοιπή 'αντιρατσιστική' υστερία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνουμε τον ανθρωπισμό μας. Γιατί δεν οργανωνόμαστε;

 165. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/04/2010 14:22:57

  Μα για ποιά στατιστικά μιλάμε? Εγω προσωπικά γνωρίζω έναν απροσδιορίστου εθνικότητας δουλέμπορο, που κυκλοφορεί με Καγιέν, και σε συνεργασία με Ελληνες αστυνομικούς και δικηγόρους, εκδίδει "κόκκινες κάρτες πολιτικού πρόφυγα απο το Ιράκ" σε κάθε καρυδιάς καρύδι απο την Αιγυπτο ως το Αζερμπαιτζάν. Για ποιά στατιστικά μιλάμε όταν οι υπάλληλοι των Προξενείων μας στις πρωην Ανατολικές Χώρες έχουν θυσαυρίσει βγάζοντας ελληνικά διαβατήρια και βίζες σε κάθε δουλέμπορο και πόρνη που είχε τα λεφτα να την πληρώσει?Εχω κάνει ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία για κύκλωμα στην Σόφια το 1993 που συνυπογραφόταν απο τον Σύλλογο Ελλήνων Επιχειματιών της Βουλγαρίας και δεν μας απαντησε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ.Για ποιό σύστημα Υγείας μιλάμε όταν η κάθε διευθύνουσα και Πρόεδρος Περιφερειακού Νοσοκομείου έχει δέκα μεζονέτες και γύρισε τρεις φορές τον Κόσμο με εξοδα φαρμακευτικών εταιρειών.Νομίζω πως είναι καιρός να ξανανοίξει η Μακρόνησος και η Γυάρος. Αλλά γι αυτούς τους προδότες.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ ευτυχια 22/04/2010 14:24:04

   Αν τον γνωρίζεις προσωπικά και δεν τον καταγγέλεις, δεν είσαι συμμέτοχη;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ευτυχια 22/04/2010 14:38:46

   Μα δεν υπάρχουν στατιστικά και ούτε πρόκειται να υπάρξουν διότι:

   1. μπαινοβγαίνουν συνεχώς ανεξέλεγκτα βλ. και το ύπουλο επιχείρημα που διασπείρει τη μοιρολατρία "μα δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται"...

   2. ΣΚΟΠΙΜΑ δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή-απογραφή τους, διότι τότε μόνο θα αντιληφθούμε την έκταση του προβλήματος.

   Ο ελληνικός λαός δεν έχει άραγε δικαίωμα να γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό τους στη χώρα, όταν ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να δηλώνει τόπο διαμονής, τηλέφωνα, ονόματα πατρός μητρός, κινητά τηλέφωνα για να τον βρίσκει το κράτος οποτεδήποτε;

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ αλλενάκι 22/04/2010 14:55:02

    1ον πράγματι αλλενάκι μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα... το πιό καλό είναι που αρκετοί κάνουν και αίτημα επαναπροώθησης!!! στη χώρα τους που "επιδοτείται" για να πάνε με αεροπλάνο πίσω και να ξαναγυρίσουν.... μπίζνες είναι αυτές..
    2ον... εδώ θα διαφωνήσω... είναι και σκόπιμο, αλλά είναι και σχεδόν αδύνατο... Όλοι δίνουν ψεύτικα στοιχεία, οι πρεσβείες δεν βοηθούν στην ταυτοποίηση (καλά δεν είναι και άγιες οι πρεσβείες τους, αν έχουν διαφθορά οι δικές μας που να δεις τι γίνεται κι εκεί) την κοπανάνε από τη χώρα και ξανάρχονται, η ταυτοποίηση με δακτυλικά σε αυτό το χάος δεν είναι εφικτή εύκολα, για φωτογραφίες δεν το συζητώ, πως νομίζεις θα καταγράψεις? Τι νομίζεις θα καταγράψεις? Δεν είναι σταθερός πληθυσμός αλλάζει με την ώρα. Τι θα του πεις υποχρεούσαι να δηλώσεις αληθινά στοιχεία? Εκτίμηση των αριθμών μπορεί να γίνει, καταγραφή..... δεν νομίζω... Μόνο η αυτοποίηση με DNA μένει ... ακριβή και παραβιάζει δικαιώματα :)
    Και άμα σου πω ότι δεν λυπάμαι τον Ελληνικό λαό που δεν καταγγέλλει τον ναρκέμπορο η τον δουλέμπορο (μιά χαρά τους ξέρει.. κι αυτούς και τα κορίτσια που δουλεύουν στο μπαρ, στην επαρχία να δεις τι γίνεται το -προσεχώς βουλγάρες- σε διαφήμιση σκυλάδικου στην εθνική παρακαλώ δεν θα το ξεχάσω την ταμπέλα μεγάλη μεγάλη την είδα με τα μάτια μου) αλλά μόνο αυτόν που έφτιαξε "παράνομη" πέργολα δίπλα και του σκιάζει τη γλάστρα του

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/04/2010 14:58:29

    Μου λες δηλαδή ότι είμαστε ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ.

    Τόσο απλά.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ αλλενάκι 22/04/2010 15:07:51

    Δεν είμαστε? Που είναι η κρίσιμη μάζα να αντιδράσει? στα πληκτρολόγια? Ποιός ρισκάρει πιά κάτι, έστω λίγο, για το σύνολο? Ποιός εμπιστεύεται το σύνολο? Καλή η θεωρητική συζήτηση, ποιός ρισκάρει τη δουλειά του για κάτι που πιστεύει?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/04/2010 15:19:21

    έχεις δίκιο, αφού σήμερα δε ρισκάρει κανείς τη δουλειά του, αύριο μπορεί να ρισκάρει τη ζωή του

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ αλλενάκι 22/04/2010 15:31:24

    :) Δίκιο,
    Αλλά είναι λάθος δρόμος η απογοήτευση, οι βασικές αξίες πάντα επιζούν, πάντα τις απαξίωναν πάντα επιζούσαν...

 166. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/04/2010 14:27:02

  Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι μετατρέπει έναν κανονικό άνθρωπο σε προδότη της χώρας του, λαμόγιο και τέρας όταν αναλάβει δημόσια θέση? Βοηθήστε με

  • pikaia gracilens avatar
   pikaia gracilens @ ευτυχια 22/04/2010 14:48:42

   Το γεγονος πως αν δεν το κανει και αυτος εκτος του οτι θα χαρακτηρισθει μακακας θα νιωσει και εκτος πραγματικοτητας. Η αληθεια ειναι πως η στατιστικη κατανομη εχει ως κεντρο την λαμογια (για να μιλησω με στατιστικους ορους). Οποιος κατσει 5 λεπτα σε καφενειο θα ακουσει την περιφημη εκφραση "Ρε φιλε ξερεις καμια κομπινα να τη κονομισουμε". Γι