#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα κάνουμε τη χάρη στη διαπλοκή;

"Ας μας πει η διαπλοκή ποιόν θέλει για πρωθυπουργό να μην κάνουμε εκλογές"Υπάρχουν οι κουκουλοφόροι των διαδηλώσεων που καίνε και σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, με πολλές ερμηνείες σε ότι αφορά το ρόλο τους....

Υπάρχουν όμως και οι κουκουλοφόροι της πένας και του γυαλιού. Εφημερίδων και τηλεοράσεων. Η γροθιά της διαπλοκής που θέλει να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις, άλλοτε με τρόπους κρυφούς και μουλωχτούς και άλλοτε βγάζοντας τις μάσκες, χτυπώντας φανερά οτι πάει να τους χαλάσει τη σούπα. Τη δεύτερη περίπτωση βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Μια άγρια επίθεση της διαπλοκής με τηλεοπτικές μολότωφ που στοχεύει το εκλογικό σώμα, επιδιώκοντας την τρομοκράτησή του. Μια προπαγανδιστική τηλεοπτική εισβολή στα σπίτια των ψηφοφόρων που στοχεύει στην εκλογική καθοδήγηση, με τη συντήρηση της οργής και τον εξοστρακισμό της λογικής. Στον βιασμό της συνειδητής ψήφου επιλογής.

Ο τρόπος απλός και δοκιμασμένος. Η διασπορά μιας πανσπερμίας απόψεων, η παρέλαση γραφικών πολιτικών, η ανάδειξη του πολιτικαντισμού, του ανέξοδου λαϊκισμού και το ροκάνισμα της σοβαρότητας και του ρεαλισμού. Στα τηλεοπτικά πάνελ αριστοτεχνικά σχεδιασμένα όλα αυτά τα βάζουν στο ίδιο τραπέζι, ποντάροντας όχι στον διάλογο ουσίας αλλά στο να χαθεί η ουσία και να καταπιεί ο λαός την τροφή που του δίνουν και αηδιασμένος να πατήσει το off.

Τι θέλουν να πετύχουν είναι πλέον φανερό. Προεκλογικό χάος και μετεκλογική ελεγχόμενη βουλή -με την είσοδο όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων- για να μπορούν να κάνουν παιχνίδι με κοινοβουλευτικούς δορυφόρους τους. Τα δικά τους Deal τους ενδιαφέρουν και ουδόλως η πατρίδα.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία η νέα επίθεση προς την διαπλοκή του Αντώνη Σαμαρά στην χθεσινή συνέντευξή του στον ALPHA ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος αφού  ζήτησε ξανά καθαρή εντολή για αυτοδυναμία επέμεινε ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να γίνει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος που θα προκύψει από τις εκλογές πρόσθεσε: «Σε διαφορετική περίπτωση γιατί κάνουμε εκλογές; ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές».

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Γιατί όμως συνεχίζετε και θέτετε ως προϋπόθεση, εφόσον είστε πρώτο κόμμα, να είστε εσείς ο Πρωθυπουργός; Και το ρωτώ αυτό διότι η εμπειρία από την Ευρώπη τι λέει; Λέει ότι όταν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν ξαναπάμε σε εκλογές. Δεν είναι ο κανόνας αυτός.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εσείς τι λέτε, να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός ο αρχηγός του δεύτερου ή του πέμπτου;

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, εγώ δεν λέω τίποτα. Εγώ προσπαθώ να δω εσείς τι λέτε.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ναι, λέω. Ή ενός κόμματος που δεν θα κατέβει καθόλου; Κοιτάξτε, τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Κύριε Παπαπαναγιώτου μου, ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για Πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Υπαινίσσεστε ότι όλη αυτή τη συζήτηση την υποκινεί η διαπλοκή;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, είναι μια απαξίωση και μια διακωμώδηση της δημοκρατίας το να έχει γίνει  μεγάλο θέμα κατά πόσον πρέπει ή όχι το δαχτυλίδι να το δίνει ο λαός. Εάν η λογική Βενιζέλου και των άλλων είναι ότι το δαχτυλίδι το δίνει κάποιος άλλος ή ότι δεν ακούς το λαό, αν η λογική του είναι ότι εκλέγεσαι αρχηγός ας πούμε στο ΠΑΣΟΚ μόνος σου υποψήφιος, αν αυτή είναι η λογική, εγώ δεν τη δέχομαι.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:  Δηλαδή κατηγορείτε τον κ. Βενιζέλο ότι παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής σε ό,τι αφορά όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται μετά τις εκλογές ποιος θα είναι Πρωθυπουργός;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν κατηγορώ κανένα για τίποτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται στην εκδοτική και επιχειρηματική διαπλοκή που επέβαλε την κυβέρνηση Παπαδήμου και κάνει ό,τι μπορεί τώρα για να υπονομεύσει την εκλογική νίκη της ΝΔ.

Σε πρόσφατες εξάλλου συνεντεύξεις και δηλώσεις του έχει πει για το θέμα:

 Να χτυπήσουμε τις συντεχνίες και τη διαπλοκή που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον και παραλύουν το κράτος. Να δώσουμε εμπιστοσύνη στους απλούς πολίτες και στους επιχειρηματίες. Να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα του Έλληνα.

Μην γελιέστε. Στην μητέρα των μαχών που σήμερα αρχίζει αντίπαλό μας δεν είναι ο ελάχιστος Βενιζέλος. Είναι το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”, ολόκληρο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που λεηλάτησε τον πλούτο της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες και την έσυρε στο ΔΝΤ και την οικονομική υποτέλεια.

Τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δενθέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και μεδεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. Μ’ αυτό το πλευρόνα κοιμούνται…

Τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι – εντός κι εκτός Ελλάδος – θέλουν τηναυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη. Αυτό επιδιώκουν. Αλλά ο κυρίαρχοςελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι…

Όσοι φοβούνται την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, όσοι θέλουνσυγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι για να μην αλλάξει τίποτε. Για να διασωθεί αυτό που χρεοκόπησε. Για να σωθούν κι αυτοί που μας χρεοκόπησαν. Εμείς, αντίθετα, ζητάμε καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να αλλάξουμε τα πάντα!

Θέλω να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια.  Όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με άλλα κόμματα; Σίγουρα δεν μπορούμε!Θέλει, για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που το ίδιο εξέθρεψε; Ή θέλει να τα βάλει με τις συντεχνίες; Προσέξτε, όχι με τα συνδικάτα. Με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε, το ίδιο τις έκανε πανίσχυρες και το ίδιο δεν τόλμησε να τις αγγίξει την τελευταία διετία; Σίγουρα δεν θέλει! Όλα αυτά τα προστάτευε πάντα και ακόμα τις προστατεύει…  Γι’ αυτό δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε!

 Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, πως θα τα βάλω με τα «αποστήματα» που λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε κάθε τομέα και κάθε λε

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης που ο αρχηγός της καταφέρεται συγκεκριμένα – και όχι αόριστα – κατά της διαπλοκής και των συντεχνιών, που κανείς μέχρι τώρα δεν τόλμησε να αγγίξει, κλιμακώνοντας σταδιακά την αντιπαράθεσή του μαζί τους

Να κάνουμε και μια πρόβλεωη γι αυτά που θα ακολουθήσουν τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις κάλπες: Όσο οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δεν θα τους βγαίνουν, τόσο και πιό ξεδιάντροπα θα επιτίθενται, αβαντάροντας ευκαιριακά κομματίδια. Στο χέρι μας όμως είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Θα κάνουμε τη χάρη στη διαπλοκή ή θα την εξοβελίσουμε από την πολιτική ζωή;

Παν Παπ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ilektro77 avatar
  ilektro77 25/04/2012 08:44:39

  Ισχυροί άνδρες υπήρχαν πάντα στην ελληνική σκηνή, πολιτικοί και επιχειρηματίες. Όμως το απαράδεκτο φαινόμενο της τελευταίας τριακονταετίας δεν έχει προηγούμενο. Η διαπλοκή είναι συνυφασμένη με το σύστημα ΠΑΣΟΚ και την περίοδο της μεταπολίτευσης και θα συμπαρασυρθεί στον κάλαθο των αχρήστων μαζί τους. Ο ελληνικός λαός πότε θα συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η διαπλοκή ανησυχεί να μην κυβερνήσει η Ν.Δ;

 2. tak avatar
  tak 25/04/2012 08:50:11

  Εσύ πρόεδρε είσαι πανέξυπνος άνθρωπος... Ξέρεις ποιον θέλει η διαπλοκή. Άλλωστε τα ... φερέφωνά της το φωνάζουν στη διαπασών συνεχώς. Οπότε, τους μάρτυρες τι τους θέλουμε;

 3. avanti avatar
  avanti 25/04/2012 11:23:49

  Πρόεδρε μην συναινέσεις σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ μέχρι τελικής πτώσεως που λένε, πήγαινε σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει πει.... Η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ θα σημάνει συρρίκνωση της ΝΔ και ενδεχομένως και οριστική της διάλυση. Είναι κρίμα η μεγαλύτερη, η ποιοτικότερη και πιό πατριωτική πολιτική παράταξη της χώρας να έχει άδοξο τέλος.

 4. Jim Bim avatar
  Jim Bim 25/04/2012 12:21:08

  Εκλογές 2012
  ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΦΤΩΧΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ …

  Το μπάχαλο του Ελληνικού κράτους που κτίστηκε από το 1981, πάνω σε Πασοκική και μόνο βάση καταρρέει. Οι Σοσιαληστές θα πληρώσουν για τις επιλογές τους.
  Τα εκατομμύρια των δανείων και επιδοτήσεων της Ε.Ε. έπεσαν στην μαύρη τρύπα του κομματικού κράτους, όλες οι μεταρρυθμίσεις (Συνεταιρισμοί, ΕΣΥ, ΚΑΠΗ κλπ) μεταβλήθηκαν σε μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού των φίλων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

  Υπουργοί που δεν έχουν κάνει άλλο επάγγελμα εκτός του πολιτικού έχουν περιουσία πολλαπλάσια του εισοδήματος όλης της ζωής τους …. Οι φίλοι τους είναι ζάπλουτοι, οι ψηφοφόροι τους έγλυφαν κάποιο κοκαλάκι και βολεύονταν στο δημόσιο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΦΟΡΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, άλλοι από 45 ετών, άλλοι χωρίς να είναι ανάπηροι … κλπ.

  Οι υπηρεσίες του δημοσίου παρότι είναι υπεράριθμες σε προσωπικό είναι ανεπαρκείς, η Χώρα δεν παράγει τίποτα και εισάγει τα πάντα.

  Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών που έκαναν management όλα αυτά τα χρόνια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ, εκτός από αυτούς που ο πατέρας τους ήταν Βουλευτής και τους είχε βάλει στην Εθνική ή την Αγροτική Τράπεζα … για να αποκτήσουν εμπειρία – πελατεία.

  ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !!!! ο αντιπρόεδρος λέει ότι τα φάγαμε όλοι ΜΑΖΙ, ο άλλος αντιπρόεδρος γίνεται Πρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών και κάνει ότι του λένε οι δανειστές. Δεν μπορεί να αρθρώσει αντίρρηση σε τίποτα εφόσον είναι επί δεκαετίες διαχειριστής της εξουσίας – άρα βασικός υπεύθυνος για την κατάρρευση, ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!

  Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ εμφανίζεται σαν η μόνη διάδοχη κατάσταση αλλά δεν έχει μάθει να σκύβει και να γλύφει. Επίσης εκνευρίζεται εάν καταλάβει ότι προσπαθούν να του επιβάλουν πολιτικές και στρατηγικές. Η ιστορία του έχει δείξει ότι αναλαμβάνει το κόστος των επιλογών του. Όλοι οι Έλληνες φίλοι και μη αναγνωρίζουν ότι δεν είναι φτερό στον άνεμο αλλά έχει πολιτικό βάθος και σχέδιο. Δεν θα επέστρεφε στην πολιτική για να κάνει τον καραγκιόζη των δανειστών και των λαμόγιων.

  Και το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι ΦΘΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ.

  Έτσι εμφανίζονται διάφοροι σωτήρες, πατριώτες, λαϊκιστές και μπουρδολόγοι ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ και να τον αναγκάσουν σε συνεργασία με το σύστημα. Να τον κάνουν όμηρο, αιχμάλωτο.

  Ευτυχώς την απάντηση θα δώσει ο Ελληνικός λαός .

 5. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 25/04/2012 12:22:11

  Μην αφήσουμε τη διαπλοκή να κάνει κουμάντο στη νέα κυβέρνηση.
  Αυτοδυναμία Σαμαρά και εκλογή άφθαρτων βουλευτών.

 6. Vagelis avatar
  Vagelis 25/04/2012 14:02:28

  Πολλοί θα προσπαθίσουνε να σε φιμώσουν Πρόεδρε!!!Μην διαστάσεις στιγμή. Ο κόσμος εσένα εμπιστεύεται για πρωθυπουργό και γι αυτό θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία!!!
  Μην υποκύψεις σε όλους αυτούς που θέλουν να χωθούν στο προσκήνιο!

 7. Αντώνης avatar
  Αντώνης 25/04/2012 15:19:14

  ο γιος του ψυχαρη (ο μοναδικος υποψηφιος βουλευτης που θα κανει προεκλογικη εκδηλωση στο μεγαρο μουσικης,αλλο
  πασοκικο σκανδαλο και αυτο) ειναι ενημερος για την επιθεση εναντων του πατερα του και των φιλων του ή οχι?

 8. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 25/04/2012 16:11:10

  “Ας μας πει η διαπλοκή ποιόν θέλει για πρωθυπουργό να μην κάνουμε εκλογές”

  Δεν θέλει έναν, δύο θέλει.

 9. wx avatar
  wx 25/04/2012 16:36:56

  όποιος δεν θέλει την διαπλοκή να μην βάζει τον γιό της σττο ψηφοδέλτιο

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ wx 25/04/2012 16:49:38

   Δεν είναι έτσι. Η διαπλοκή αν είχε εξασφαλιστεί από το γιο Ψυχάρη δε θα έδινε το αγώνα της συγκυβέρνησης (Βενιζέλος) που δίνει τώρα. Θα έδινε τον αγώνα της αυτοδυναμίας Σαμαρά.

 10. makis avatar
  makis 25/04/2012 16:44:31

  Λοβέρδος ''Μπορεί να κλείσει το 20% των νοσοκομείων το 2013'' http://shar.es/rPRet

 11. S.P. avatar
  S.P. 25/04/2012 17:41:00

  Ο κ. Ψυχάρης ήταν πρέσβυς, τι σπουδές έχει κάνει;

 12. S.P. avatar
  S.P. 25/04/2012 17:42:31

  Συγνώμη μία διόρθωση στο προηγούμενο: πρόξενος ήταν.

  • avanti avatar
   avanti @ S.P. 26/04/2012 10:31:09

   Δημοσιογραφίας!

 13. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 25/04/2012 18:39:05

  Καλός δημοσιογράφος ο Παπαπαναγιώτου

 14. wx avatar
  wx 25/04/2012 19:24:46

  τι ήταν ο κ. Ψυχάρης τζούνιορ ρωτήστε καμία πηγή μέσα στον ΔΟΛ ή τους διπλωματικούς υπαλλήλους...

 15. m.s avatar
  m.s 26/04/2012 08:10:40

  Σωστή η τοποθέτηση του προέδρου για τη διαπλοκή.
  Η απορία και η ένσταση μου είναι αλλού.
  Βρέθηκαν πχ 200.000 να έχουν πάρει πάρει παράνομα σύνταξη και να έχουν εξαπατήσει το κράτος. Δεν λέω να πάνε φυλακή ή να τα επιστρέψουν.
  Γιατί όμως θα πρέπει να ψηφίσουν;
  Γιατί έχω υπόψιν μερικούς από αυτούς που έχουν καταληφθεί από ιερή αγανάκτηση και έχουν πυκνώσει τις τάξεις πολιτικών σχηματισμών υψηλών τόνων...

 16. ilektro77 avatar
  ilektro77 26/04/2012 12:17:21

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια(;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.