#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2011 00:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα είμαστε πάντα εδώ
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Χριστός Ανέστη, αδέρφια. Να σηκωθεί κι η Πατρίδα από τον λάκκο που την σπρώχνουν όλα τούτα τα καλόπαιδα, οι «φίλοι» μας κι οι βοηθητικοί τους.

Έχουμε δει και χειρότερα κι επιβιώσαμε. Όλες τις φυλές της Ασίας και του Βορρά τις πολεμήσαμε. Φωτιά και σίδερο, πείνα και σκλαβιά, λιμοί και πολιορκίες, όλα τα δίφορα κέρατα του κόσμου και τις συμφορές τα νοιώσαμε στην ράχη μας. Όλοι κι όλα από δω περάσανε, σκορπίσανε, χαθήκανε, όμως εμείς εδώ είμαστε ακόμη.

Έχουμε χύσει τόσο αίμα, που αλλιώς θα ήμασταν τριακόσια εκατομμύρια σήμερα.  Χίλιες φορές ταμπουρωθήκαμε σε τείχη και δερβένια. Ορμήσαμε στην δρομαία έφοδο σε σκονισμένους κάμπους, από τις Πλαταιές ως το Μαντζικέρτ, από την Κορυτσά ως τ’ ακρογιάλι της Κερύνειας.

Σκορπίσαμε στα πέρατα του κόσμου πολεμώντας, εμπορευόμενοι, σε αναζήτηση γης ή μεροκάματου. Υπάρχει άλλη μια Ελλάδα στα τέσσερα σημεία των μακρινών οριζόντων. Στο οροπέδιο του Ακράγαντα στήσαμε πελώριους ναούς από πωρόλιθο, περήφανα μνημεία ηγεμονικής δύναμης εκεί που ο κόσμος μας άγγιζε αυτό τον Φοινίκων. Χαλκιδείς και Μεσσήνιοι άποικοι, μόνο άντρες, το 720 π.Χ. έφτασαν στην Καλαβρία, έχτισαν το Ρήγιο κι έσμιξαν με ντόπιες γυναίκες. Γιατί συνήθως έτσι γινόταν. Τα πρόσωπα τους τα βρίσκεις σήμερα στους σύγχρονους Καλαβρέζους, που με περηφάνεια θα σε στείλουν στο Μουσείο τους να δεις τους θεόρατους ορειχάλκινους Πολεμιστές του Ριάτσε. Για χρόνια ήταν αίνιγμα ποιοι είναι. Ώσπου ο καθηγητής Πάολο Μορένο βρήκε σε κλασσικά κείμενα την εξήγηση. Γιατί ο ένας από τους δυο έδειχνε απειλητικά τα δόντια του. Δεν ήταν λοιπόν παρά ο Τυδέας. Κι ο άλλος ο Αμφιάραος. Δυο από τους Επτά επί Θήβας στα στενά των τις μυθικών Συμπληγάδων. Πηγαίνετε. Πέρασα τρεις ώρες μπροστά τους αμίλητος.

Ο Κεφαλλήνας Κωνσταντίνος Γεράκης ή Κονστάντζο Φαλκόνε έγινε Πρωθυπουργός κι Αντιβασιλέας του Σιαμ το 1683 με 1688. Ο Πέδρο ντι Κάντια, ο Πέτρος από το Χάνδακα (Ηράκλειο), ήταν υπασπιστής του Φρανσίσκο Πιζάρο, του κατακτητή του Περού. Κι ο Χουάν δε Φούκα, ο Ιωάννης Φωκάς από την Κεφαλλονιά, το 1592 ανακάλυψε τα στενά του Βανκούβερ. Το πανέμορφο τρικάταρτο κλίππερ, το εκπαιδευτικό του Αργεντίνικου Πολεμικού Ναυτικού, φέρει το όνομα ενός Έλληνα επαναστάτη, που αγωνίστηκε για την Ελευθερία της μακρινής αυτής χώρας. Συγχωρέστε με που δεν θυμάμαι τ’ όνομα του. Θυμάμαι μόνο ότι ήταν δωδεκανήσιος.

Αρβανίτες Estradiotti, αγέρωχοι ελαφροί ιππείς, πολλοί από αυτούς είχαν φύγει από την Πελοπόννησο, πολέμησαν ως μισθοφόροι από την Ιταλία ως την Ιρλανδία! Έφυγαν με τα πλοία του Αντρέα Ντόρια τον 15ο αιώνα και πήγαν στην Σικελία και την Καλαβρία μαζί με τις φαμίλιες τους, όταν οι ορδές των Τούρκων καταλάμβαναν την Νότια Ελλάδα. Ακόμη στα τριανταπέντε χωριά τους τραγουδούν «Ω ε μπούκουρα Μορέ..» («Όμορφε Μωριά δεν θα σε ξαναδώ»).

Ο Ηλίας Σπαντιδάκη ή Lewis Tikas, από τα Λουτρά Ρεθύμνου, ήταν μαζί με τον Τζων Λόζον επικεφαλής στους 13.000 απεργούς ανθρακωρύχους του Λάντλοου στην Πολιτεία του Κολοράντο. Στις 20 Απριλίου του 1914 η Εθνική Φρουρά και μπράβοι των αφεντικών χτύπησαν τον καταυλισμό των απεργών. Το όνομα του Λούη Τίκα είναι πρώτο - πρώτο στους πεσόντες.

Σήμερα ζουν ακόμη αγωνιστές της Πίνδου και του Γοργοπόταμου, Ιερολοχίτες και Ριμινίτες, μαχητές του Κοτζάκαγια και του Κιόννελη. Δίπλα σας.

Στα πιο σπουδαία ερευνητικά κέντρα της Μοριακής Βιολογίας, στον Επιταχυντή και στην NASA, στις επιχειρήσεις, στο εμπόριο, στα πέρατα του κόσμου και των Ωκεανών, Έλληνες. Ωραίοι. Δημιουργικοί. Δαιμόνιοι.

Υπάρχουν οι γονείς κι οι παππούδες μας. Αυτοί που έχτισαν τα σπίτια που μεγαλώσαμε. Αυτοί που υπερασπίστηκαν την γη μας απ’ όλους τους εχθρούς.

Πήγαμε παντού. Στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη, στο Βανκούβερ και το Βερολίνο, νέοι Έλληνες κι Ελληνίδες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, έμποροι κι επιχειρηματίες δημιουργούν, στο γόνιμο έδαφος της ευνομίας και της αξιοκρατίας. Είμαστε παντού. Θα είμαστε και στα πεδία του μέλλοντος. Θα υψώσουμε τα σύμβολα μας και σ’ άλλα οροπέδια και σ’ άλλες κορυφές. Ακολουθούμε κι εμείς τον κύκλο της ζωής, γέννηση, ακμή, παρακμή και θάνατος. Τώρα πεθαίνει πάλι ο κακός μας εαυτός και θ’ αναγεννηθούμε με τις αρχαίες μας αρετές. Κουράγιο θέλει ο Λαός μας. Την περηφάνια του όρθια. Κι ηγεσία που να είναι κι αυτή όρθια. Έρχεται. Θετικό λόγο και σχέδιο. Που ν’ ακουμπά γερά στο παρελθόν για να βρει τον δρόμο για το μέλλον. Υγεία κι Ελευθερία, αδέρφια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. trooper avatar
  trooper 24/04/2011 00:35:19

  ''Ακολουθούμε κι εμείς τον κύκλο της ζωής, γέννηση, ακμή, παρακμή και θάνατος. Τώρα πεθαίνει πάλι ο κακός μας εαυτός και θ’ αναγεννηθούμε με τις αρχαίες μας αρετές. Κουράγιο θέλει ο Λαός μας. Την περηφάνια του όρθια. Κι ηγεσία που να είναι κι αυτή όρθια. ''

  εύγε κύριε Κρανιδιώτη!!!!

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 24/04/2011 00:35:26

  Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση.
  Ερχόμαστε από τα βάθη των αιώνων και όσο και αν προσπάθησαν ορισμένοι δεν απάλειψαν την ιστορική και πολιτισμική κοινότητα που λέγεται Ελληνισμός.
  Έχουμε Αρχηγό, ο οποίος θα ενώσει τον λαό μας. Είναι ο ίδιος που αναγέννησε την εθνική συνείδηση την δεκαετία του 1990 και αφύπνισε τα αντανακλαστικά μίας ολόκληρης κοινωνίας, όπου ο πατριωτισμός είχε έντεχνα ενοχοποιηθεί.
  Ο Αντώνης Σαμαράς. Χρόνια πολλά σε όλους!

 3. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 24/04/2011 01:00:04

  μοναδικός όπως πάντα!
  Χρόνια Πολλά Φαήλε

 4. Δώρα Γκανούλη΄ avatar
  Δώρα Γκανούλη΄ 24/04/2011 01:06:16

  Αληθώς Ανέστη, Φαήλο!!
  Είμαστε εδώ, περήφανοι που είμαστε Έλληνες και έτοιμοι για την Ανάσταση της Πατρίδας.
  Για τους Έλληνες που διέπρεψαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής παραπέμπω στο http://www.liako.gr/news/omogeneia-archived-articles-list/21527-heroes.html.

 5. TopGunZ avatar
  TopGunZ 24/04/2011 01:44:51

  Αληθώς ο Κύριος φίλε Φαήλο! Έτσι είμαστε οι Έλληνες, δε βλέπουμε συμφορές, μόνο καινούρια μετερίζια για να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο το ωραίο, το ανθρώπινο, το θεικό....

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 24/04/2011 01:58:08

  Αληθώς Ανέστη, κύριε Κρανιδιώτη! Χρονια πολλά σε όλους.

 7. juliet avatar
  juliet 24/04/2011 06:06:25

  Χριστός Ανέστη!!
  ''Πατρός τε και μητρός και των άλλων προγόνων απάντων εστί τιμιώτερον και σεμνότερον και αγιώτερον η πατρίς και εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και παρ΄ανθρώποις,τοις νουν έχουσιν''.
  Σωκράτης
  Υ.Γ Οσο για τους Κεφαλλονίτες διέπρεψαν σε ''ολα'' γενικά....χαχαχα είναι η αμαρτωλή μου καταγωγή απο τη μάνα του πατέρα μου και απο το πατέρα της μάνας μου.
  Μέρα που είναι να σας πω και το ανέκδοτο με τον διάβολο.
  Ο διάβολος είχε δυό παιδιά ,το ένα το έριξε στην Κρήτη! ,τ' άλλο στη Μάνη !και στη Κεφαλλονιά έπεσε ο ίδιος!!!
  Εχουμε και πρόσφατα παραδείγματα , ο Μαντέλης -Κεφαλλήν,Λοβέρδος-Κεφαλλήν,Γερουλάνος-Κεφαλλήν.......κλπ και μη ξεχάσουμε και την Μαντέλη, χεχεχε, ψήσετε το αρνί μ' όρεξη .Οσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουνε ψυχή και κότσια ,την Πατρίδα μη την φοβάστε,όλοι αυτοί είναι ανθρωπάκια με γυάλινα πόδια,αχυράνθρωποι.
  Αντε ,καλό ψήσιμο και καλό ΣΟΥΒΛΙΣΜΑ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ juliet 24/04/2011 20:07:23

   Πριν πολλά χρόνια (αρχές δεκαετίας του 1980) έβγαινε ένα ενδιαφέρον περιοδικό στην Αθήνα, που λεγόταν "Λατινική Αμερική". Δεν έχανα τεύχος. Είχε γράψει λοιπόν ενα άρθρο ο εμπορικός ακόλουθος μας, νομίζω στην Πρεσβεία του Καράκας, για τον Ελληνισμό της Κρντρικής και Νότιας Αμερικής. Πριν πολλά χρόνια λοιπόν, μια αποστολή της κυβέρνξησης της Βενεζουέλας βρήκε μέσα στη ζούγκλα μια φυλή Ινδιάνων, που πίστευαν ότι δεν είχαν ποτέ πριν επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό. ΄Μάντεψε τί ήταν ο μάγος της φυλής; Έλληνας!! Με μυθιστορηματικό τρόπο βρέθηκε στα βάθη του τροπικού δάσους, έγινε κολλητός του γέρου μάσγου της φυλής. Είδε ότι αυτός την πέρναγε ζάχαρη, με κύρος κλπ, ωραία και τα γυμνά κορίτσια της φυλής. Έκανε λολιπόν την "μαθητεία" του κι όταν ο μάγος πέθανε, τον διαδέχθηκε!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/04/2011 20:09:20

    Συγγνώμη για τα λάθη στην πληκτρολόγηση. Κολλάει το ρημάδι.

 8. dosilhthos avatar
  dosilhthos 24/04/2011 06:33:35

  αγαπητέ κύριε Κρανιδιώτη... μια χάρη σου ζητώ! Να μου επιτρεψεις να σε αποκαλώ φίλο. και ενα μεγαλο ευχαριστώ για την πνευματική αναταση(ανασταση) που σήμερα μου χαρισες με το αρθρο σου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dosilhthos 24/04/2011 19:13:54

   Χριστός Ανέστη, φίλε.

 9. Tem avatar
  Tem 24/04/2011 07:09:31

  Χρόνια Πολλά Φαήλο. Με την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθούμε και πάλι στον δρόμο της αναγέννησης και της αρετής.

 10. Γιώργος Μεσσηνίας avatar
  Γιώργος Μεσσηνίας 24/04/2011 07:26:49

  Με τέτοια άρθρα είναι δυνατόν να μην ελπίζεις;;;
  Η συνολική ομάδα του antinews "πετάει" γενικότερα!
  Αληθώς ο κύριος...
  Καλημέρα!

 11. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 24/04/2011 07:56:10

  εύγε κυρ κρανιδιώτη περιμένουμε πολλά απο εσένα και απο τον Αντώνη Σαμαρά.
  έτσι ειναι οπως τα λες.

 12. Nick avatar
  Nick 24/04/2011 09:01:45

  Χριστος Ανεστη!

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 24/04/2011 09:11:25

  Φαήλε, Χριστός Ανέστη.
  Συνάγω δύο συμπεράσματα:
  1) Όσοι ...έφυγαν, διέπρεψαν. Δυο παραδείγματα που δεν ανέφερες ειναι ο Εθνικός μας ποιητής που όταν επέστρεψε στη Ζάκυνθο δεν ήξερε καν Ελληνικά και ο Ελ. Βενιζέλος.
  2) Λογικό συμπέρασμα των όσων διατυπωσες: Να στέλνουμε τους Ελλαδικούς υποχρεωτικά στο εξωτερικό για λίγα χρόνια για να μην "στενεύει" η (προ)οπτικη τους απο τον Ελλαδικό ιδεολογικό ζουρλομανδύα με τον οποίο αλυσσοδένουν την λογική τους.

  Χρόνια Πολλά σε όλους.

 14. Justin Case avatar
  Justin Case 24/04/2011 09:11:26

  Πολύ ωραία κ. Κρανιδιώτη. Ο Σαμαράς θα πιάσει το πληκτρολόγιο να κάνει αντίσταση ή θα πάμε πάλι με τα σάπια βαρίδια στο μέλλον με τους άσχετους? Θα επικοινωνήσουμε ουσιαστικά θα διαμορφώσουμε ρεύμα? Το διαδίκτυο τον έκανε αρχηγό και έκτοτε μας σνομπάρει. Παλιά μυαλά? μήπως έχει μείνει στην προηγούμενη δεκαετία - αιώνα?
  Μήπως πρέπει επιτέλους κάποιος να του μιλήσει?
  Ωραίος και ο Μιχελάκης. Το πληκτρολόγιο ξέρει πως είναι? ένα άρθρο ένα χαιρετισμό μια λέξη δεν έχει γράψει ούτε καν εδώ να ξεκινήσει από κάπου. Απογοήτευση...
  Πότε θα αναστηθεί ο λόγος μας?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Justin Case 24/04/2011 19:15:03

   Τον βούρδουλα πρέπει να πιάσει...

 15. Aggelos avatar
  Aggelos 24/04/2011 09:33:41

  μπραβο..
  οχι αιωνες,,χιλιετιες υπαρχουμε,ειτε ως ανεξαρτητος λαος,,ειτε σε αυτοκρατοριες

  τωρα με το ..μνημονιο θα χαθουμε?

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/04/2011 09:50:33

  Χριστος Ανεστη και καλη Λευτερια.

  ΠΠ

 17. nai avatar
  nai 24/04/2011 09:57:44

  EIΜΑΣΤΑΝ ,ΕΙΜΑΣΤΕ..ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ...
  ΕΜΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΑΒΕΛ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΘΑΡΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ...ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΣΥΝΝΕΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ..

 18. Ο Μέγας Αλέξανδρος avatar
  Ο Μέγας Αλέξανδρος 24/04/2011 09:59:22

  Αληθώς Ανέστη, Κύριε Κρανιδιώτη. Συγχαρτήρια
  Αυτό το άρθρο ας το προωθήσουμε σε όλους τους απανταχού Ελληνες για να ενωθούμε μεταλαμβάνοντας των αρετών του Ελληνισμού.
  Να είμαστε πάντα ξάγρυπνοι στις επάλξεις της Ελληνικής μας φυλής. Να προστατεύσουμε, περιφρουρήσουμε και διατηρήσουμε τη Ελληνική γλώσσα που ενώνει όλες τις γενιές των Ελλήνων. Ας μη ξεχνάμε ποτέ ότι με την πανάρχαια γλώσσα μας την Ελληνική συνεννοούνται "αι γενεαί πάσαι".
  Ας κρατήσουμε ψηλά την λαμπάδα της Αναστάσεως δια να κοινωνήσουμε "Φωτός ιλαρού και ανεσπέρου". Εύχομαι το Αναστάσιμο μήνυμα να ενθαρύνει τις ψυχές όλων των απανταχού Ελλήνων να σηκώνουμε ψηλά το λάβαρό μας, γεμάτο με τις αιώνιες αξίες της φυλής μας που μας κρατούν ακόμη ζωντανούς παρ'όλα τα κτυπήματα και τις προδοσίες που έχουμε υποστεί.

  ΝΑΙ Είμαστε παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής. Και θα το καταλάβουν σύντομα όσοι επιβουλεύονταΙ την Εθνική μας κυριαρχία και προσπαθούν να μας ταπεινώσουν και εξευτελήσουν.
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΟ ΜΑΣ.

 19. Φούλης avatar
  Φούλης 24/04/2011 10:22:04

  Έλα βρε Φαήλο μια φορά θα συμφωνήσω με ένα άρθρο σου.

  • juliet avatar
   juliet @ Φούλης 24/04/2011 12:11:26

   @Φούλη
   Το πνεύμα της Ανάστασης έκανε το θαύμα του!!
   Αν δε μπορείς σαν τους πολλούς κι' εσύ ν΄ονειρευτείς
   κι΄αν έχεις όνειρα μεγάλα μην τα πείς
   Αν δε μπορείς το φως απ' το σκοτάδι να χωρίσεις.
   Αν δε μπορείς διαμάντια του βυθού να βρείς σε λάσπη μέσα.
   Αν δε μπορείς ό,τι γκρεμίστηκε να χτίσεις
   Αν δε μπορείς ό,τι έχτισες να το κρατείς
   Τότε όλα χαμένα να τα πεις.
   Η εμπάθεια είναι πηγή κακών για την Ελλάδα.Μη το ξεχνάς ποτέ ,αν το θυμάσαι θα κάνεις και τους άλλους να μη το ξεχνούν ποτέ.
   ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φούλης 24/04/2011 20:10:01

   Είδες;!;!

   • Φούλης avatar
    Φούλης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/04/2011 23:18:43

    Μην μου αρχίσεις με τους ντιντίδες μετά.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φούλης 25/04/2011 09:18:46

     Είναι το ευαίσθητο σημείο σου; Ε, λοιπόν, μέρες που είναι, κι οι ντιντήδες έχουν ψυχή!

 20. faaithonas avatar
  faaithonas 24/04/2011 10:22:30

  Χριστός Ανέστη Φαήλο και λοιποί αδελφοί ! Σταυροαναστάσιμο το ήθος της Ορθοδοξίας ! Πίστη Ελπίδα Αγάπη ! Υποφώσκει τό Ελπιδοφόρο Φώς ! Μήν αφήσουμε τόν ολισθηρό κρημνό να διαλύσει τόν τόπο και τις ψυχές μας !
  Ά ΡΕ ΦΑΉΛΟ αρριπρεπή λεβέντη !

 21. Αχιλλέας avatar
  Αχιλλέας 24/04/2011 10:42:26

  Τι τα θες ρε Φαήλο... Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Jefry και την ντιντιδοπαρέα του... Ποιός να του τα μάθει, αφού δεν πήγε σχολείο εδώ... His mommy?

 22. διηνεκης avatar
  διηνεκης 24/04/2011 10:48:34

  Χριστος Ανεστη Χρονια Πολλα Φαηλο,καλα τα λες αλλα τοσους πολλους εφιαλτες και Ιουδες μου λες ποτε ειχε ξανα αυτοι η χωρα

 23. προδικος avatar
  προδικος 24/04/2011 10:52:52

  Χριστος Ανεστη αδελφε Φαηλο !!

 24. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 24/04/2011 10:58:59

  Χριστός Ανέστη, Φαήλε! Η Άνοιξη, η εποχή της Αναγέννησης είναι ήδη εδώ!

 25. α.βορινος avatar
  α.βορινος 24/04/2011 11:32:40

  Χριστος Ανεστη αδελφε Φαηλο.Ειμαστε παντου ΜΑΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΘΑ .Υγειαν και ευλογιαν σε ολους .

 26. Misha avatar
  Misha 24/04/2011 12:01:34

  ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ , Φαήλο...

  Χρειαζόμαστε την άγια τρέλα τουτων των ημερών, την έχουμε, ώς έθνος, ζωτική ανάγκη όπως ο πνευμονοπαθής το οξυγόνο...

  «Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα. Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα»

 27. salmonellas avatar
  salmonellas 24/04/2011 12:06:11

  Οι λαοι που ξεχνανε το παρελθον τους, δεν εχουν μελλον. Εμεις το ξεχασαμε εδω και δυο δεκαετιες και κοντεψαμε να χαθουμε, αλλα ευτυχως αρχισαμε να το ξαναθυμωμαστε. Το τσαγανο του Ελληνα δεν εξατμιζεται ευκολα και αν καποιοι νομισαν οτι θα το "ψεκασουν" και εφυγε, εκαναν λαθος. Ο Ελληνας το ζυγιζει και το ψαχνει πρωτου πεσει με τα μουτρα και οταν αυτο συμβει θα τους γ.. τα κερατα. Αν νομιζουν οτι δεν ξερουμε ποιοι ειναι, κανουν λαθος γιατι βλεπουμε και τα στραβα τους και τις αδυναμιες τους.

 28. juliet avatar
  juliet 24/04/2011 12:24:26

  Χρόνια Πολλά και Ελεύθεροι!
  ''Ελληνες !Ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και Πατρίδα!Σ΄ αυτά τα δυό σας ξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε,κάτω απο τη σημαία του Χριστού!''
  Παπαφλέσσας

 29. ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 24/04/2011 12:53:28

  Χάθηκαν στο διάβα της Ιστορίας λαοί και λαοί.Ασσύριοι,Βαβυλώνιοι,Φρύγες,Φόινικες,Χεταίοι, κ.ά. Οι μόνοι που υπάρχουν μέχρι σήμερα από τα παλιά χρόνια, είμαστε εμείς και .......δυστυχώς οι εβραίοι. Μ'αυτούς τα βρίσκουμε δύσκολα γιατί, ΝΑΙ, μας ζηλεύουν. Δεν χάνεται ο ελληνισμός αδέλφια ......μόνο μια στιγμή ξαποστένει και ξανά.....!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 25/04/2011 09:21:12

   Τώρα τα βρίσκουμε και μια χαρά είμαστε που την γλύτωσαν κι αυτοί κι ανοίγουν τώρα νέοι, πιθανοί, δρόμοι στην εξωτερική μας πολιτική, τώρα που τα 'σπασαν με τα μεμέτια για καμμιά πενηνταριά χρόνια, τουλάχιστον...

 30. Manos-UK avatar
  Manos-UK 24/04/2011 13:45:17

  Αγαπητέ Φαήλο
  Χριστός Ανέστη κ Χρόνια Πολλά. Εμείς οι Έλληνες της διασποράς περιμένουμε και εμείς την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του έθνους μας. Θα είμαστε δίπλα σας στα γνωστά μετερίζια, για το νέο κεφάλαιο του Ελληνισμού. Να είσαι πάντα γερός κ δυνατός!

 31. Γιάννης Παπαζαχαρίας avatar
  Γιάννης Παπαζαχαρίας 24/04/2011 13:52:08

  Αγαπητέ Φαήλε,
  Χρόνια Πολλά, Ανάσταση & Λευτεριά στην οικογένειά σου και στην οικογένεια του Antinews.
  Ο τόπος και η παράταξη περιμένει πολλά από τον Αντώνη Σαμαρά και από εσένα.
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 32. aris. A avatar
  aris. A 24/04/2011 14:51:15

  Χρόνια Πολλά σε όλους.

  Η καλύτερη απάντηση σε όσους προωθούν συστηματικά τον διωγμό μας είναι να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με τα ήθη τα έθιμα τις παραδόσεις και την γλώσσα μας.

  Να τους ρίξουμε όταν είναι μικρά μέσα τους τον σπόρο της πατρίδας και της ελληνικότητας ώστε αργότερα να μην μπορεί κανείς τα ξεριζώσει.

  Δεν με φοβίζουν οι δυσκολίες που έρχονται με φοβίζει ο αποπροσανατολισμός του κόσμου που έχει επιτύχει αυτή η θηριώδη προπαγάνδα με αποτέλεσμα να νοιώθουμε ανίσχυροι και αδύναμοι να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων.

 33. presente avatar
  presente 24/04/2011 14:57:53

  Na eisai kala Fahlo. Ο Θεος να σε σκεπάζει.... Ετσι είναι οπως τα λές: ΠΗΓΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ

 34. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/04/2011 15:10:25

  Χριστός Ανέστη!
  Λευτεριά για την Πατρίδα μας!

 35. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 24/04/2011 17:01:56

  Φαήλο,
  Αληθώς Ανέστη ...

  Για το αρχείο σου , σχετικά με τους Έλληνες στην Αργεντινή
  "Rear Admiral Giorgos "Jorge" Kolmaniatis, who arrived to the United Provinces of the Río de la Plata in 1811, strongly contributed in the Argentine War of Independence by leading and training the newly formed fleet. A fellow naval officer from Hydra, Samuel Spiro, scuttled his ship in the Uruguay River rather than surrender it to the Spanish Armada. Both men's names were honored with Argentine Navy ships christened after them in 1937."

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Enjoy Capitalism 24/04/2011 19:43:59

   Αδερφέ, ευχαριστώ! Ήμουν φοιτητής όταν το εκπαιδευτικό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Αργεντινής, ένα υπέροχο ιστιοφόρο (κλίππερ, για μένα τα πιο όμορφα πλοία, το απόγειο της ναυτοσύνης με πανιά) ήρθε επίσκεψη στην Ελλάδα. Βέβαια κι ο Κολμανιάτης κι ο Σπύρου αναφέρονται ως Υδραίοι, άρα αρβανίταροι συμπατριώτες του Κουντουριώτη. Δεν ξέρω γιατί θυμάμαι δωδεκανήσιο. Θα το ψάξω.

 36. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 24/04/2011 17:04:25

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
  Με Πόντιους Πιλάτους, Ιούδες, Φαρισαίους, πεμπτοφαλαγγίτες και ξένους πράκτορες θα καταφέρουμε ποτέ να πούμε και το ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΕΣΤΗ;

 37. faidra avatar
  faidra 24/04/2011 18:03:44

  Χρηστός Ανέστη!
  Συγχαρητήρια για το άρθρο σου Φαήλο! Λες πράγματα που θέλουν να ξεχάσουμε.

 38. Nostos avatar
  Nostos 24/04/2011 18:05:23

  Xronia polla file Failo! Menw anaudos pou kapoios gnwrizei gia to Louh Tika! Posoi Ellines arage exoun akousei gi auton? I ellhnikh aristera mipws??
  I Ellada nai exei sikwthei apo tin tefra tis polles

 39. Nostos avatar
  Nostos 24/04/2011 18:06:02

  Xronia polla file Failo! Menw anaudos pou kapoios gnwrizei gia to Louh Tika! Posoi Ellines arage exoun akousei gi auton? I ellhnikh aristera mipws??
  I Ellada nai exei sikwthei apo tin tefra tis polles fores. To erwtima einai giati prepei na kaigetai prwta

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nostos 24/04/2011 19:56:25

   Ίσως γιατί ο Τίκας δεν ήταν "ορθόδοξος" κομμουνιστής.Ήμουν ο παλαβός πιτσιρικάς που στις ταινίες έμενα πάντα μέχρι να τελειώσουν ΟΛΟΙ οι τίτλοι τέλους, ψάχνοντας να βρω ελληνικά ονόματα ακόμη και στον βοηθό του βοηθού μπούμαν (είναι αυτός που κρατάει το μακεύ μαρκούτσι με το μικρόφωνο). Το ίδιο έκανα και κάνω στα ιστορικά άρθρα και βιβλία που διαβάζω.
   Λοχαγός Κάρλ Λίντερφελντ της Εθνικής Φρουράς του Κολοράντο, ήταν ο φονιάς του.

 40. juliet avatar
  juliet 24/04/2011 18:36:11

  Παπαδιαμάντης:
  ''Αγγλος ή Γερμανός ή Γάλλος δύναται να είναι κοσμοπολίτης ή αναρχικός ή άθεος ή οτιδηποτε.Εκαμε το πατριωτικόν χρέος του και εκτισε μεγάλην πατρίδα.Τώρα είναι ελεύθερος να επαγγέλεται,χάριν πουτελείας,την απιστίαν και την απαισιοδοξίαν.Αλλά Γραικύλος της σήμερον, όστις θέλει να κάμη δημόσια τον άθεον ή τον κοσμοπολίτην,ομοιάζει με νάνον ανορθούμενον επ΄άκρων ονύχων και τανυόμενον να φτάση εις ύψος και φανή και αυτός γίγας.Το ελληνικόν έθνος,το δούλον,αλλ΄ουδέν ήττον και το ελεύθερον ,έχει και θα έχη δια παντός ,ανάγκην της θρησκείας του''.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ juliet 24/04/2011 19:57:00

   Εξαιρετικό.

 41. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 24/04/2011 18:38:55

  HELLO ....... ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.......

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΓΡΟΤΗΣ 24/04/2011 19:58:29

   Για τους Έλληνες δεν είναι μόνο θρησκευτική γιορτή.

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 24/04/2011 21:38:57

    ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ , ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ(?) ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ- ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΟΡΤΗ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ(?) ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ .... ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ , ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

 42. Nemecis_Kwn avatar
  Nemecis_Kwn 24/04/2011 19:30:05

  Χριστός Ανέστη κύριε Κρανιδιώτη, και καλή λευτεριά από τον ακριτικό Ελληνισμό της Κύπρου!!! Πολλές ευχες για υγεία από τον αδερφό του τεθορακισμένου!!! Καλή πνευματική ανάσταση σε όλους μας!!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nemecis_Kwn 24/04/2011 19:59:41

   Αληθές αδερφέ! Φιλιά στον Cascavel και να είσαι πάντα γερός στις επάλξεις...Δεν είσαστε μόνοι.

 43. Xartografos avatar
  Xartografos 24/04/2011 19:31:09

  Μελβούρνη. Η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη: 300.000 Ελλήνων, που χτίζουν και κλαίνε για την πατρίδα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Xartografos 24/04/2011 20:00:15

   Έχω και θειά εκεί, από τη Λέσβο!

 44. thanasis avatar
  thanasis 24/04/2011 19:34:33

  ο ελληνισμος αναγενναται απο την τεφρα του ακομα
  και οταν εχει φτασει και στο εσχατο σημειο.το σαλπισμα
  ερχεται και σε αυτο το εγερτηριο η σιωπηλη
  πλειοψηφια θα δωσει το παρον απο καθε μετεριζι
  απο το καφενειο, την οικογενεια,το μετεριζι της καθημερι
  νοτητας. αλλωστε η σιωπηλη πλειοψηφια ειναι
  μονο κατ ονομα αν ξυπνηση να την φοβηθουν οσοι υην προδωσαν.
  χιλιες ευχες καλο αγωνα πολλοι
  φιλοι μαζυ θα κανουμε την ελλαδα γαλανη

 45. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 24/04/2011 20:18:43

  @juliet Το επ εμοι εφ οσον ζω αναπνεω και σωφρονω δεν παυσω ιδιως κατα τας πανεκλαμπρους τοιαυτας ημερας να υμνω μετα λατρειας
  τον Κυριον και Θεο μου να περιγραφω μετ ερωτος την φυσι και.................................

  • juliet avatar
   juliet @ αν.βορινος 24/04/2011 20:46:03

   @αν.βορινος
   Χρόνια πολλά!Χριστός Ανέστη!
   'Οταν έχεις τη άνοιξη μέσα σου
   δεν σου χρειάζονται λουλούδια
   Ζης τον βόμβο των ονείρων σου
   ανεμοδέρνουνε στα κρίνα οι πεταλούδες.
   Κι΄οι παπαρούνες σμίγουνε στα μάγουλα.

 46. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 24/04/2011 20:23:47

  Φαηλο ,αληθώς ο κύριος Χρόνια πολλά ,υγεία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην οικογενειά σου .Μόλις επέστρεψα από το χωριό ,δεν μπορείς να φανταστείς για τι κατήφεια υπάρχει στους αγρότες μας ,ελπίζω στην ανάσταση του έθνους μας.

 47. Στέφανος avatar
  Στέφανος 24/04/2011 20:38:56

  Χριστός Ανέστη σε όλους. Δεν ξέρω αν διαβάσατε το σημερινό Βήμα της Κυριακής. Μόνο το 40%(!) των Νεοελλήνων πιστεύει στην Ανάσταση του Θεανθρώπου. Μα καλά, αν είναι έτσι γιατί κατέκλυσαν χθές βράδυ τις εκκλησίες οι συνέλληνες? Τι λέτε? Είναι έτσι τα πράγματα? Έγω πάντως δεν νομίζω...

 48. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/04/2011 20:53:39

  Χριστός Ανέστη και του χρόνου στην πόλη.

 49. A.M. avatar
  A.M. 24/04/2011 21:11:02

  «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα,
  εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν,
  καί εκ γής πρός ουρανόν,
  Χριστός ο Θεός, ημάς διεβίβασεν,
  επινίκιον άδοντας.»

  Χριστός Ανέστη!
  Ανέστη, αληθώς!

  Καλό Πάσχα* και στην Ελλάδα!
  Απ την δουλεία των τραπεζοτοκογλύφων
  στην ευημερία, στην αυτάρκεια, στην ελευθερία!
  και απ την κυβέρνηση των ξεπουλημένων
  σε μια κυβέρνηση πατριωτική που ν' αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες και να μεριμνά τα δέοντα για την εθνική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια της χώρας.

  Φαήλο, όπως πάντα, μοναδικός!


  *Πάσχα σημαίνει πέρασμα.

 50. Alexios avatar
  Alexios 24/04/2011 21:29:40

  Συγχαρτήρια στον Κο Κρανιδιώτη και σε όλους για τα θαυμάσια σχόλια
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 51. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 24/04/2011 21:37:19

  Από Capetown στον νότιο Ατλαντικό δεκαεπτά μερόνυχτα ουρανός και θάλασσα,απόλυτο γαλάζιο!
  Μακρυά, καπνός στον ορίζοντα,ένα πλοίο έρχεται!
  Στην μέση του πουθενά δύο πλοία σε κοντινή ρότα!Δύο Γαλανόλευκες σημαίες χαιρετιoύνται στον νότιο Ατλαντικό!
  Ποιός είπε ότι η Ελλαδα είναι μικρή;
  Χριστός Ανέστη!!!

 52. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 24/04/2011 21:58:34

  Η χαρμολύπη της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Κυρίου ταιριάζει στον Ελληνισμό γιατί είναι σφικτά δεμένα και τα δύο: Ορθοδοξία και Ελληνισμός.
  Αυτό είναι που δεν γνωρίζει όύτε ο ΓΑΠ, ούτε ο ΚΑΝ ουτε ο ΡΕΝ. Εκείνοι θα φύγουν. Εμείς θα μείνουμε και θα γιορτάζουμε το σταυροαναστάσιμο μήνυμα της Ορθοδοξίας για πολλά χρόνια ακόμη. Είτε είμαστε τόσοι, είτε μισοί , είτε ένας μόνος. Είπαμε: "Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου. Κανένας δεν ευρέθη για να την εξυλείψει... Η Ρωμιοσύνη εν να χαθεί όταν ο κόσμος λείψει..."

  Χριστός Ανέστη χαρά μου

 53. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 24/04/2011 23:29:49

  Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

 54. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 25/04/2011 00:01:55

  Ουφ! Μπα…Ωχ!
  Το πρόβλημα με το χρέος της χώρας ήταν απόλυτα σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα άρχιζε να δημιουργεί μη παραγωγικές προτεραιότητες καθώς πάνω από το 5% του ΑΕΠ κατευθύνεται για την εξυπηρέτηση του και όλοι οι τομείς της Οικονομίας εξαρτώνται από χρόνιες αδυναμίες.
  Άσχετα με το τι λένε σήμερα δημόσια ο κίνδυνος κρίσης κρατικού χρέους ήταν γνωστός σε όλους εδώ και χρόνια καθώς τα προβλήματα έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο.
  Όταν η διακυβέρνηση της χώρας πέρασε στα χέρια του σημερινού πρωθυπουργού η Ελλάδα “φάνηκε” αρχικά ότι ήθελε να προσπεράσει τόσο το πρόβλημα του χρέους, όσο και τη διεθνή συγκυρία.
  Στην συνέχεια και εντελώς ξαφνικά, όλα άλλαξαν, η δημιουργία κλίματος οικονομικής αστάθειας με φήμες είχε ως αποτέλεσμα την υπέρογκη αύξηση του κόστους δανεισμού, γεγονός που οδήγησε στην μερική αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω του πακέτου δανεισμού ΕΕ- ΔΝΤ.
  Ως «αντάλλαγμα» στην μερική αναχρηματοδότηση του χρέους η ελληνική βουλή ψήφισε, κατά πλειοψηφία , την υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον μιας υπαρκτής κατάστασης που σε εθνικό επίπεδο διαμορφώνει την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
  Βασικό χαρακτηριστικό της εποχής είναι η αβεβαιότητα η οποία αντανακλά την αυξημένη οικονομική και πολιτική εξάρτηση της χώρας.
  Εξωγενείς οικονομικοί παράγοντες ελέγχουν τις οικονομικές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα και κατά συνέπεια έχουν εκ των πραγμάτων κυρίαρχο ρόλο στην δόμηση του εσωτερικού γίγνεσθαι. Μέσω των μμε διαμορφώνουν πολλαπλές ή και διφορούμενες ταυτότητες με αποτέλεσμα να διαβρώνουν την εθνική ταυτότητα και στην πράξη να ακυρώνουν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού έθνους, το Σύνταγμα, που ως γνωστό, είναι βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.
  Σε αυτή την δοσμένη κατεύθυνση η κοινωνία, ( σε ένα μεγάλο σύνολο), επηρεασμένη από τα γεγονότα που διαδραματίζονται επικεντρώνεται αποκλειστικά στην οικονομική επιβίωση, χωρίς να εξετάζει τους λόγους που φτάσαμε ως εδώ, χωρίς να ψάχνει την στροφή, παρά μόνο προσμένει την επανάσταση, όπως στην Αίγυπτο, μια επανάσταση όμως που περιμένει να την αρχίσουν οι άλλοι χωρίς να «ψάχνει», για την ώρα, να τοποθετηθεί με υπευθυνότητα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και να προσφέρει στο δημόσιο διάλογο.
  Αν τώρα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το γιατί φτάσαμε ως εδώ θα διαπιστώσουμε ότι μια από τις βασικές αιτίες είναι η αρχική προσέγγιση της κυβέρνησης που προσπάθησε χειραγωγήσει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι δημιουργώντας μια ιδεολογική κατασκευή - ένα υποκειμενικό όραμα σωτηρίας της πατρίδας από τα χρέη μέσω της αναδιάρθρωσης σε δαπάνες και μισθούς.
  Όλοι θυμόμαστε ότι για την αναγκαιότητα των μέτρων λιτότητας τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε το ‘πατριωτικό καθήκον’ της κυβέρνησής του να σώσει τη χώρα.
  Η λαϊκίστικη πολιτική - στρατήγημα του πασοκ έκανε το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον να επαναπαυτεί νομίζοντας ότι το μνημόνιο θα λύσει όλα τα προβλήματα. Με άλλα λόγια στο αρχικό στάδιο εφαρμογής του προγράμματος που προτείνει το ΔΝΤ αναπαράχθηκε και συνεχίζει να αναπαράγεται η οδός της ευκολίας και της ήσσονος προσπάθειας. Έτσι πολλοί νόμισαν ότι το μνημόνιο θα γίνει το οικονομικό εργαλείο που θα μας βάλει σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ στην ουσία η όλη ιστορία είναι μια μακρόχρονη διαδικασία ήπιας χρεοκοπίας.
  Η παραπάνω προσέγγιση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση του πακέτου ΔΝΤ- ΕΕ δεν προβλέπει επαρκή κεφάλαια για να καλύψει στο σύνολό τους τις δανεικές μας ανάγκες. Στην πράξη το μόνο που καταφέρνει είναι αναδιάταξη του δημόσιου χρέους χωρίς να λύνει χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Η πολιτική του μνημονίου επιλέχθηκε για να βγάλει, όπως έλεγαν, την χώρα από την ύφεση και η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, γεγονός που οδηγεί την πλειονότητα του πληθυσμού σε όλο και πιο έντονη εξαθλίωση και περιθωριοποίηση, με άλλα λόγια τα οικονομικά συμφέροντα «λεηλατούν τον εχθρό» στην βάση του.
  Δεδομένου ότι δε λαμβάνονται σοβαρά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής δλδη η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την οικονομική ελίτ πράγμα που σημαίνει αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση των κοινωνικών δαπανών και διόγκωση του ελλείμματος οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο στασιμότητας .
  Για αυτό το λόγο οι μόνοι που επωφελούνται αυτή την εποχή είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται, το ανθρώπινο δυναμικό, τον δημόσιο πλούτο και την περιουσία της χώρας.
  Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να ατενίζουμε προς το μέλλον πεσιμιστικά. Αν λοιπόν η κοινωνία δεν πάρει σαφή θέση και συνεχίσει στην λογική του «ακολουθώ επειδή δεν μπορώ θεσμικά να εμποδίσω» οι συνέπειες της πολιτικής του μνημονίου θα γίνουν καθεστώς, με ότι αυτό συνεπάγεται.


  @
  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 55. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 25/04/2011 03:57:38

  Αγαπητέ Φαήλο,

  Νάμε και εγώ, τελευταίος και καταϊδρωμένος, με τις καλλίτερες ευχές μου για εσένα προσωπικά και για όλα τα αδέρφια μας Έλληνες απανταχού της γης. Μόλις γύρισα χθες βράδυ από ένα σύντομο ταξίδι στην Κίνα για να προλάβω να κάνω Πάσχα μαζί με την οικογένεια. Για να χαρείς και εσύ και όλοι οι καλοπροαίρετοι, στην Κίνα ήμουν με πρόσκληση από την Κινεζική Ακαδημία Γεωπονικών Επιστημών με όλα τα έξοδα πληρωμένα από εκεί.
  Το λέω αυτό όχι για αυτοπροβολή (άλλωστε γιαυτο και δεν γράφω επωνύμως, ως συνήθως) αλλά σαν επιβεβαίωση στα τόσα καλά λόγια που έγραψες για εμάς τους ξενιτεμένους.
  Κάθε φορά που γράφεις μας δίνεις χαρά και ελπίδα. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη!
  Αδελφικά,
  Θανάσης

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Agrofylakas 25/04/2011 09:29:01

   Αγαπητέ Θανάση,
   Γράψτε κι εσύ και άλλοι για τα σπουδαία πράγματα που βλέπετε και κάνετε σ' όλο τον κόσμο. Δώστε ιδέες και παραδείγματα, μπας και ξεκολλήσουν κολλημένα μυαλά, να δουν πολλοί πως σκέφτονται οι ελεύθεροι άνθρωποι, Έλληνες έξω από το "κουτί" της ελλαδικής μιζέριας και κατάθλιψης. Θα είναι μεγάλη προσφορά. Κι υπάρχει εδώ ένας διαδικτυακός αντάρτικος στρατός να πάει τις σκέψεις σας παντού!
   Να 'σαι γερός.

 56. Lewnidas avatar
  Lewnidas 25/04/2011 10:03:06

  ημουν ετοιμος να γραψω ποιος καλος θεος των ελληνων σε εστειλε και ειδαμε επιτελους πατριωτη αρθρογραφο, αλλα μετα θυμηθηκα οτι απο το διαδικτυο σε μαθαμε-παντα θα υπηρχαν ανθρωποι σαν εσενα αλλα το πασοκο συστημα θα τους εθαβε. να ειναι καλα το διαδικτυο τους χαλαει την σουπα που μας σερβιρουν.

  καλη ανασταση και καλη δυναμη σε ολους μας γιατι οπως λεει και ο ποιητητς ειναι ανηφορα μπροστα και ειναι μεγαλη.

  υ.γ.
  απο την στιγμη που ο χοντρος ασχοληθηκε μαζι σου ειναι πασιφανες οτι το συστημα δεν μπορει πλεον να σε αγνοει.

 57. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/04/2011 11:54:20

  Χριστός Ανέστη, φίλε Λεωνίδα! Είμαστε πολλοί... Δυστυχώς γι' αυτούς.

 58. panagiotis_argos avatar
  panagiotis_argos 25/04/2011 16:03:13

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΑΗΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ANTINEWS.
  Δύσκολα φίλε ΦΑΗΛΟ εξω τα πράγματα. Σήμερα πραγματικά μας έδωσες πάλι ένα αεράκι αισιοδοξίας. Μια ανάσα στον γολγοθά μας. Θέλει δουλειά πολλή να γυρίσει η κατάσταση , η ελπίδα μας είναι ακόμα ζωντανη. θα τα πουμε κι απο κοντά ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

 59. Θετταλός avatar
  Θετταλός 25/04/2011 20:19:49

  κ. Κρανιδιώτη,
  Χριστός Ανέστη

  Το άρθρο σου επιβεβαιώνει περίτρανα τα λόγια του αείμνηστου Καραμανλή "έξω πάμε καλά". Το θέμα είναι τι γίνεται μέσα. Και όπως πολύ σωστά επισημαίνεις στο τέλος του άρθρου σου αν δεν κοιτάξουμε πίσω δεν φεύγουμε μπροστά. Το βέλος φεύγει με ορμή όταν τεντωθεί προς τα πίσω.

 60. Aris avatar
  Aris 25/04/2011 23:36:23

  Χρόνια πολλά!
  Πάντα τέτοια!

 61. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 26/04/2011 02:10:26

  Χριστός Ανέστη σε όλους.
  Καιρός είναι να επιστρέψουμε στην πατρίδα. Αρκετά μοχθήσαμε
  για να ανυψώσουμε τους σταυροφόρους και τα αφεντικά τους.
  Και λοιπόν, επειδή ένας μουστάκιας με αλλοδαπή υπηκοότητα
  σας έτριξε τα δόντια εσείς θα βάλετε την ουρά στα σκέλια και
  θα φύγετε; Οχι, εδώ είναι θαμένα τα κόκκαλα των παππούδων
  μας, εδώ θα κάτσουμε, φτωχοί ίσως, αλλά και πλούσιοι ταυτόχρονα
  (οι πιό πλούσιοι ανθρωποι που γνώρισα δεν είχαν δραχμή στην
  τσέπη τους, θείος Τζέσι).

 62. ΖΑRΚΟ avatar
  ΖΑRΚΟ 26/04/2011 20:19:41

  Nα μεταναστεύσουμε δλδ;;;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΖΑRΚΟ 27/04/2011 15:40:45

   Αυτό κατάλαβες; Δεν νομίζω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.