#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/06/2013 01:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να παραγραφούν τα αδικήματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου!Ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι σε βάρος της ίδιας της χώρας αποφάσισαν να παίξουν ορισμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, από αυτούς που ο κόσμος βλέπει στο δρόμο και φτύνει. Ένα πολύ ύπουλο σχέδιο το οποίο αν τελικά ευοδωθεί θα έχει πετύχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές οι οποίες στην παρούσα φάση είναι καταστροφικές για την οικονομία. Τις τρέμουν όσοι γνωρίζουν τους αριθμούς και όσοι βλέπουν ότι αν υπάρξει αυτή τη στιγμή πολιτική αστάθεια τότε η επίσημη χρεοκοπία θα είναι γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, μια μεγάλη ομάδα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, νυν βουλευτές, πρώην υπουργοί και μεσαία στελέχη που συνδέονται άλλοι με τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, άλλοι είναι αποτυχημένοι πολιτευτές κι άλλοι μπαίνουν όπου βλέπουν φως, έχουν ετοιμάσει μια εισήγηση στον Ευ. Βενιζέλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την εισήγηση αυτή πιέζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με αφορμή την ΕΡΤ και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Ο σκοπός τους, όμως, έχει σημασία.

Δεν το κάνουν γιατί ο Σαμαράς δεν τους ρώτησε για την ΕΡΤ αλλά γιατί θέλουν να οδηγήσουν σε παραγραφή των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ. Κι όχι μόνο. Η προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει και σε παραγραφή τυχόν αδικημάτων του Γ. Παπανδρέου για το έγκλημα του Μνημονίου και της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Αν η Ελλάδα πάει σε εκλογές θα είναι οι τρίτες μέσα σε περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, η Βουλή της μίας ημέρας του Μαΐου του 2012 δεν είναι κοινοβουλευτική θητεία. Όταν είχε τεθεί θέμα παραγραφής των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου, πριν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κορυφαίοι συνταγματολόγοι είχαν πει τα εξής: Ο συνταγματολόγος, κ. Γ. Κασιμάτης, υποστήριξε ότι «το αδίκημα του πρώην υπουργού δεν έχει παραγραφεί καθώς η θητεία μίας ημέρας της Βουλής δεν μπορεί να υπολογισθεί. Σήμερα διανύουμε τη δεύτερη κοινοβουλευτική σύνοδο και μόνο με το τέλος αυτής, παραγράφονται τα αδικήματα».

Επίσης, ο κ. Αντ. Αργυρός, τ. υπουργός Επικρατείας και αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι «είναι ισχυρά τα νομικά επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία αν και μεσολάβησε η Βουλή «της μιας ημέρας», ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και Ιουλίου 2012, δεν υφίσταται θέμα παρέλευσης της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς δεν υπήρξε Βουλή που να διήρκεσε τουλάχιστον δυο τακτικές συνόδους.

Αυτό σημαίνει ότι αν πάμε σε εκλογές, αν κλείσει δηλαδή η παρούσα Βουλή και η παρούσα κοινοβουλευτική σύνοδος τότε ο πρώην υπουργός Οικονομικών πάει σπίτι του αφού το αδίκημα της απιστίας (κακούργημα που οδηγεί μέχρι και σε ισόβια) παραγράφεται.

Το ίδιο και τα όποια αδικήματα μπορούν να καταλογιστούν στον κ. Παπανδρέου και άλλους για το έγκλημα της οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς πιέζουν τον κ. Βενιζέλο ορισμένοι Πασόκοι, από το δίκτυο των 75 αλλά και από άλλους χώρους της… Δημοκρατικής Παράταξης.

Και να μας το θυμηθείτε. Θα βγει ο Βενιζέλος να το παίζει υπερασπιστής της Δημοκρατίας, κι ότι αυτός τόλμησε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ενώ από πίσω θα κρύβεται ένα άθλιο παιχνίδι, ένα πολιτικό έγκλημα. Διότι ακόμη κι αν ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου είναι πολιτικοί αντίπαλοι του Βενιζέλου, ο τελευταίος το μόνο που δε θέλει είναι να βλέπει Ειδικά Δικαστήρια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Με το κόμμα του σε διαρκή δυσφήμηση δε θα δει ποτέ τα ποσοστά του πάνω από 10%.

Και οι πληροφορίες λένε ότι το σκέφτεται ο κ. Βενιζέλος. Να ρίξει την κυβέρνηση για μικροκομματικά παιχνίδια. Θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, παρόμοιο με αυτό που έκανε η ΝΔ όταν έκλεισε τη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το πλήρωσε, όπως όλοι ξέρουμε με 10 μονάδες διαφορά στις εκλογές του 2009. Αλλά η χώρα πληρώνει δεκαετίες τώρα την πολιτική ασυδοσία, τη συγκάλυψη, τις πολιτικές σκοπιμότητες. Φτάνει πια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΗΣ 14/06/2013 01:10:27

  ο κασιματης εχει υποστηριξη και αλλα σχετικα με τα μνημονια τοτε ομως αλλα λεγατε εδω μεσα για αυτον.

 2. Hans avatar
  Hans 14/06/2013 01:11:34

  Έλα, κι εγώ που νόμιζα ότι αυτά μόνο ο Καραμανλής τα κάνει για το Βατοπέδι.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Hans 14/06/2013 08:31:42

   Γιατί, υπήρξε κάποιο σκάνδαλο στο Βατοπάιδι?

   • Βαθιά Νερά avatar
    Βαθιά Νερά @ Γιώργος Αχαιός 14/06/2013 11:34:16

    Τότε γιατί έλεγε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ;
    Πως αναλαμβάνεις κάτι που δεν υπάρχει ;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Γιώργος Αχαιός 14/06/2013 13:18:21

    Για τους αντίχριστους πάντα είναι σκάνδαλο η ύπαρξη και μόνο των μοναστηριώ. Βλέπε αντιβασιλεία Όθωνα που έκλεισε και έδιωξε χιλιάδες μοναχούς και μοναχές από τα μοναστήρια. Και το ίδιο έκαναν οι μπολσεβίκοι το 1917 και για δεκαετίες σε όλη την ανατ. Ευρώπη. Κάτι συμπτώσεις όμως βρε παιδί μου. Ούτε μασώνοι να ήταν οι ηγέτες και των μεν και των δε...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Γιώργος Αχαιός 14/06/2013 15:35:32

    Στήν Κρήτη λέμε, "Καλλίτερα νά σοῦ βγῆ τό μάτι παρά τό ὀνομα" ᾿Αχαιέ. :D

 3. kotstak avatar
  kotstak 14/06/2013 01:45:28

  Εάν ο κύριος Βενιζέλος αποσύρει τη στήριξή του στη κυβέρνηση, μπορεί να τη στηρίξουν κάποιοι άλλοι, ώστε να μην κουκουλωθούν τα σκάνδαλα που αναφέρατε.
  Σε αυτή τη περίπτωση είναι πιθανόν κάποιες υποθέσεις να διερευνηθούν πιο βαθειά.

  Αυτό, λέτε να μην το λαμβάνουν κάποιοι υπόψη τους, ως πιθανό σενάριο;

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 14/06/2013 02:09:12

  USA

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ MantisKalhas 14/06/2013 13:18:37

   Κλασικά...

   • Νικος Σ avatar
    Νικος Σ @ Γεώργιος Τ. 14/06/2013 16:07:14

    Παντα

 5. παρις avatar
  παρις 14/06/2013 03:00:54

  Φιάσκο; Ο θρίαμβος του ΣΑΜΑΡΑ θα είναι ο γόρδιος δεσμός και η σύγκρουση με τη συντεχνία των δημοσιογράφων

  • Νικος Σ avatar
   Νικος Σ @ παρις 14/06/2013 16:07:54

   Ποιος;;;;Οπως τις κουκουλες;

 6. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 14/06/2013 03:08:39

  Ο Βενιζέλος να ρίξει τη Κυβέρνηση για να την "γλιτώσουν" οι Γ.Α.Π. και Παπακωνσταντίνου ; ! κάπου τα έχει μπλέξει ο αρθρογράφος.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γιάννης Κιαπέκος 14/06/2013 13:19:42

   Όχι ο Μπένι. Αλλά πολλοί βουλευτές του τον εκβιάζουν κανονικά για να προστατεύσουν ΓΑΠ και Παπακ. Το πασόκ έχει ακήρυκτο εμφύλιο εδώ και καιρό...

   • mara M. avatar
    mara M. @ Γεώργιος Τ. 14/06/2013 21:04:13

    Αν είναι έτσι γιατί ο Σαμαράς τους δίνει άλλοθι;

  • Αιας Τελαμώνιος avatar
   Αιας Τελαμώνιος @ Γιάννης Κιαπέκος 15/06/2013 17:37:18

   Πλέον το site απο προπαγανδιστικό έχει γίνει κωμικό.
   Ο Σαμαράς πρέπει να έχει κορυφαίους συμβούλους.Ούτε Ο ΓΑΠ με το δημοψήφισμα , τέτοια επιτυχία.
   Ο παπαδήμος ξεσκονίζει πάλι το κουστούμι.

 7. Tasos avatar
  Tasos 14/06/2013 03:36:16

  Τώρα αν πάρουμε τις μετρητοίς αυτό το άρθρο, δε γίνεται πιο άστοχη η εμμονή του Σαμαρά να προχωρήσει σε ότι έγινε με το τρόπο που έγινε? Κάποιος θα μπορούσε να πεί πώς αν το πλάνο είναι να καθαρίσουν οι ένοχοι από τις ενοχές τους, ο έχων το μαχαίρι και το καρπούζι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη αν αυτό συμβεί. Πιο πολύ μου κάνει σαν άλλοθι όλο αυτό για να εξηγηθεί πιθανή αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ (ξέρετε κάτι που δε ξέρουμε άραγε?) που κατά τα άλλα όλοι λέμε ότι δε θα εξυπηρετούσε τον Βενιζέλο. Άρα θα έπρεπε να βρεθεί μια άλλη βαθύτερη αιτία. Και αφού πάμε σε συνωμοσιολογία τότε ποιός θα εμποδιστεί να πεί ότι στη συνωμοσία μπορεί να είναι όλο το σύστημα, ειδικά βλέποντας πως γενικά όλα τα κόμματα (και η ΝΔ φυσικά) αποτυγχάνουν κατα συρροή και να βρούν ενόχους ενώ έχουν και μακρά ιστορία πολιτικών "κόλπων" (είτε με τη μορφή νόμων τύπου ευθύνης υπουργών είτε με συνταγματικές ντρίπλες) ώστε τελικά πάντα αυτός που έρχεται στην εξουσία να λέει ότι είναι καλός, παρέλαβε χάος και θα τιμωρήσει τους προηγούμενους που τα έκαναν σαλάτα (εξεταστική μνημονίου) και φυσικά πάντα η ατζέντα έχει κάτι άλλο εκτός από αυτό.

  Το ΠΑΣΟΚ δε θα ήταν σε θέση να σχεδιάσει τέτοια κομπίνα αυτή τη στιγμή γιατί η κεντρικές επιλογές είναι του Σαμαρά. Αυτό φυσικά ισχύει μόνο αν δεχτούμε την επίσημη εκδοχή ότι το θέμα της ΕΡΤ δε προέκυψε από πίεση της τρόικας (που δε νομίζω να την πιστεύουν πολλοί, ασχέτως του υπαρκτού προβλήματος εκεί).

 8. partyman2013 avatar
  partyman2013 14/06/2013 05:04:13

  εχθές ήταν άλλο το σενάριο.. δεν μας βγαίνει/δεν το 'χαψε ο λαουτζίκος.. οπότε τώρα το γυρνάμε ότι επιχειρήται συγκάληψη μπλα μπλα μπλα.. όπως και να έχει οι άλλοι οι κακοί πάντα φταίνε..

  βρε παιδιά τέτοιο πολιτικό ερασιτεχνισμό και προχειρότητα, και τέτοιες ξεδιάντροπες πρακτικές πρέπει να τις ξεμπροστιάζουμε... όχι να προσπαθούμε να κάνουμε το άσπρο-μαύρο για να τις καλύπτουμε

  εχουμε γίνει απλά τα σκυλάκια της μέρκελ αδιαφορώντας παντελώς να κρατήσουμε ακόμα και τα δημοκρατικά προσχήματα.. μην μου πείτε ότι όλοι σας ΑΥΤΕΣ τις προσδοκίες και πολιτικές περιμένατε από τον ΑΣ..

 9. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 14/06/2013 06:09:09

  Γιατί δεν φέρνει η Κυβέρνηση ΠΝΠ για την κατάργηση του περιβόητου Νόμου Περί ευθύνης Υπουργών ΤΩΡΑ ;;;
  Υποτίθεται ότι όλοι κόπτονται ότι ο νόμος αυτός πρέπει άμεσα να αλλάξει. Ποιός λοιπόν δεν θα τον ψηφίσει, ώστε να ισχύσει άμεσα ;;;
  Πάντως, στο θέμα της ΝΕΡΙΤ, παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
  Γιατί δεν εκκενώθηκαν οι χώροι του Ραδιομεγάρου και τώρα πάει να γίνει το Ραδιομέγαρο το νέο "Πολυτεχνείο" με αντάρτικους κρυφούς πομπούς κλπ ;;; Πως προστατεύεται η περιουσία και τα πολύτιμα αρχεία της Ραδιοτηλεόρασης ;;;
  Μας αφήνει παγερά αδιάφορους αν το ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι άλλοι επιδιώκουν ή όχι απαλλαγή Παπακωνσταντίνου και ΓΑΠ.
  Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Και αφού ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να γίνει ο μεταρρυθμιστής της χώρας, πρέπει να το κάνει. Αλλοιώς θα είναι πράγματι η ΕΡΤ ένα πυροτέχνημα που εξερράγη σε κυβερνητικά χέρια.

 10. N. Π. avatar
  N. Π. 14/06/2013 07:09:49

  Είναι απλό. Η χώρα αντέχει νέες εκλογές 1 χρόνο μετά; Κινητοποιήσεις σε τουριστική περίοδο; Αλαλούμ με τα οικονομικά; Σοβαρότητα στις επόμενες κινήσεις κύριοι. Ούτε δείχνει πυγμή το να κλείσεις έτσι κανάλι. Δείχνει εκνευρισμό. Κι αυτό δεν είναι καλό για τη γενικότερη εικόνα της χώρας. Περιμένω ψύχραιμες και σώφρονες αποφάσεις. Μπορεί να συζητήσει ότι θέλει μια κυβέρνηση Αποφασιστικά με ανοικτή την ΕΤ. Ενδιαφέρον το άρθρο.

 11. Emerson avatar
  Emerson 14/06/2013 07:45:12

  Συγνώμη αυτό το είδατε!;!!

  22 Αυγούστου 2011
  Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
  §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
  «Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
  1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)» , «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

  • GO avatar
   GO @ Emerson 14/06/2013 11:31:54

   Με υπογραφές Βενιζέλου και λοιπού Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης ΓΑΠ.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Emerson 14/06/2013 11:50:39

   Το πιο ευστοχο σχόλιο!!!

   Ποιός να το υπέγραψε άραγε????

 12. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 14/06/2013 07:53:47

  Είναι κατηγορούμενος ο Παπανδρέου για κάτι και δεν το ξέρω?
  Είναι εξεταζόμενος έστω ως μάρτυς σε ...μία και μοναδική εξεταστική?
  (...)

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ρύκιος 14/06/2013 15:41:05

   ᾿Αγάλια, ἀγάλια γίνεται ἡ ἀγγουρίδα μέλι. . .ἀναμένατε στό ἀκουστικό σας!!!

 13. Αν... avatar
  Αν... 14/06/2013 07:56:05

  Ας μη γελιόμαστε. Ο ΓΑΠ αθωώθηκε από τη Βουλή προσφάτως, ΚΑΝΕΙΣ δε θέλησε να του καταλογίσει τις ευθύνες που αποδεδειγμένα τον βαραίνουν. Ο Παπακωνσταντίνου ότι κι αν λέμε να καταδικαστεί και να φυλακιστεί ΔΕΝ πρόκειται, οι φοροφυγάδες των διαφόρων λιστών ΔΕΝ θα πληρώσουν. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο θέμα μας. Η λύση στο δίλημμα είναι απλή. Ή γροθιά στο μαχαίρι (εκλογές) και ότι γίνει, ή ελιγμός (επαναλειτουργία της ΕΡΤ και εξυγίανση εν πλω) . Τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου κι έχουμε τόσα τραγικά και άλυτα προβλήματα, που η αποκλειστική ενασχόληση με τα διαδικαστικά της λειτουργίας της ΕΡΤ, άποτελεί ανεπίτρεπτη πολυτέλεια.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Αν... 14/06/2013 10:35:23

   Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση..

  • pirandello avatar
   pirandello @ Αν... 14/06/2013 12:21:22

   Αν...σας απολαμβάνω!!!

 14. restart avatar
  restart 14/06/2013 08:09:46

  καλημέρα
  ειναι σχιζοφρενικο με 1,5 εκατ ανεργους, 400.000 οικογενειες χωρις εισοδημα
  και τα φουσατα των επικειμενων απολυμενων να τρώμε παραμυθα οτι θα κυκλοφορουν ελευθεροι αναμεσα μας αδιστακτοι εγκληματιες & ηθικοι αυτουργοι χιλιαδων αυτοκτονιων εξαιτιας του εκτρωματικου νομου του χοντρου συγκυβερνητη
  την εποχη που τα εκανε αυτα ο καταλληλοτερος ακομα λεφτα υπηρχαν
  δε ξερω αν ο ΑΣ εκανε οτι εκανε για ηρωικη εξοδο μεσολογγιου-σε οποιον εχει αισθηση πραγματικοτητας ειναι προφανες οτι τα νουμερα δε βγαινουν
  αυτο που εγινε ομως αποτελει σημειο καμπης-αναφορας
  μερχι τωρα υπηρχαν 6 κομουνιστικα και ενα φασιστικο κομμα στη βουλη
  απο προχθες φανηκε οτι μπορει να υπαρξει εναλλακτικη
  δεν υπαρχει αλλος δρομος απο τις μεταρυθμισεις
  ή μαλλον υπαρχει και οδηγει στον χαστουκιαρη-
  μη κανεις πισω τωρα ΑΣ
  υπαρχει απιστευτη δυναμικη
  υπαρχουν εκατομυρια ελληνες που υποφερουν και εχουν μεινει σιωπηλοι
  γιατι δεν εχουν ντουντουκες, καναλια και συνδικαληστοφαρες να τους προστατευουν

  • SSKIN avatar
   SSKIN @ restart 14/06/2013 22:16:09

   Χαστουκιαρη.............ή ΣΚΑΜΠΙΛΙΑΡΗ ???????????

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/06/2013 08:23:22

  Παραμυθια για να καλυφθει η πατατα Σαμαρα.
  Ο Παπανδρεου δεν διωκεται για τιποτα γιατι η μια και μονη εξεταστικη για το μνημονιο που ειχε υποσχεθει ο Σαμαρας δεν εγινε ποτε και στην ψηφοφορια για τη λιστα Λαγκαρντ απορριφθηκε η παραπομπη του.
  Αρα απο τι θα γλυτωσει;Απο αυτο που δεν κατηγορειται;
  Και τωρα το σκεφθηκε οτι οι εκλογες ειναι καταστροφη για την οικονομια;
  Oταν παριστανε το Ρηγκαν που απελυσε τους ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας με την αποφαση για την ΕΡΤ δεν το σκεφθηκε;
  Διοτι εκτος απο το οτι ο Ρηγκαν ηταν απολυτος κυριαρχος θεσμικα ως προεδρος ,άλλο Αμερική και άλλο Ελλαδα.
  Κυβερνησεις συνασπισμου σημαινει κυβερνησεις συνασπισμου και οχι ενος κομματος.Που γραφει στην προγραμματικη συμφωνια οτι θα κλεισει η ΕΡΤ;
  Νομιζετε οτι στη Γερμανια η Μερκελ που εχει 40% μπορει να κανει οτιδηποτε χωρις τη συμφωνια του FDP που εχει 5%;Δυο σημαντικοτατα υπουργεια,το Εξωτερικων και το Οικονομικων εχει.
  Λοιπον αν ειχε σκοπο να το παει μεχρι τερμα και εκλογες καλως προχωρησε στη ρηξη.Εαν ομως αρχιζουμε τα "οι εκλογες καταστροφη" πολυ αργα για δακρυα.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ψυχραιμια 14/06/2013 12:46:23

   Κάπως έτσι είναι δυστυχώς και εγώ αυτό είπα εξ αρχής. Δε με νοιάζει για την ΕΡΤ, αλλά ο χειρισμός είναι υψηλού ρίσκου και μπλόφες δεν χωρούν τώρα. Ελπίζω να υπάρχει σχέδιο και να μην έγινε πατάτα υπό την παρότρυνση κάποιων "φίλων", σαν κι αυτούς που παρεπιδημούν τακτικά και δω.

   • Αν... avatar
    Αν... @ MAYRO XABIARI 14/06/2013 13:13:54

    Ας οδηγηθούμε όμως επί τη ευκαιρία, σε ένα ανεκτίμητο συμπέρασμα, πολύ χρήσιμο για το μέλλον :
    Όταν μας παρουσιάζουν οι ...ειδικοί ''μετρήσεις'', ''γκάλοπς'' κι ''ευρήματα'', ποτέ να μην τα εμπιστευόμαστε και να μην επιτρέπουμε στην πρόσκαιρη, απατηλή τους γοητεία, άκριτα να μας παρασύρει .
    Καλύτερα να ακούμε περισσότερο τη λογική και το ένστικτό μας....

  • Αιας Τελαμώνιος avatar
   Αιας Τελαμώνιος @ ψυχραιμια 15/06/2013 17:42:02

   Ψυχραιμία, υποκλίνομαι στο σχόλιο σου.

 16. Νίκη avatar
  Νίκη 14/06/2013 08:24:33

  Για ένα μόνο πράγμα μπορεί να κατηγορηθεί ο Γιώργος! Όταν ήταν πρωθυπουργός και έκανε ποδήλατο προσπάθησε να βάλει την αλυσίδα που του είχε βγεί ...εν κινήσει!!!! Ο Στουρνάρας εχθές είπε ότι δεν θα κάνει το ίδιο λάθος με την ΕΡΤ.

 17. someone avatar
  someone 14/06/2013 08:26:33

  πολυ πιστευτο το αρθρο σας . Μηπως εκανε τη μια και μονο εξεταστικη επιτροπη η νδ η παρεπεμψε μαζι με τον παπακωσταντινου τον ΓΑΠ????????????????????

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ someone 14/06/2013 10:47:01

   ᾿Οσονούπω, μόλις βγεῖ αὐτοδύναμος! ᾿Ακολουθεῖ ἡ κατάργηση τοῦ νόμου ραγκούση. Θά τρέχουν οἱ θολοκολτουριάρηδες ἀριστεράντζες τοῦ κ. .λου καί δέν θά πιάνουν τόν ΑΣ. Καιρός ν᾿ ἀναπνεύσωμε ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 18. yianna avatar
  yianna 14/06/2013 08:27:11

  Η παραγραφή είναι το λιγότερο σαν επίπτωση. Η χώρα χωρίς τη βοήθεια της ΕΕ θα κηρύξει και επισήμως στάση πληρωμών και τελειώσαμε.
  Δημάρ και Πασόκ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν εκλογικά οφέλη, θα εξαφανισθούν από το χάρτη.
  Ο ΑΣ δεν είναι ανάλγητος, προφανώς για να προβεί σε αυτή την σκληρή απόφαση είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.
  Θεωρώ ότι υπάρχει από πλευράς ΝΔ exit strategy. Να τη δούμε. Άλλωστε περιθώρια για πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν, θα είναι μαριονέτα στα χέρια του Πασοκ και της Δημαρ. Το θέλουμε αυτό ?

  • Mara avatar
   Mara @ yianna 14/06/2013 09:45:22

   Γιάννα έτσι ακριβώς!
   Ούτε βήμα πίσω...
   Πήρε την απόφαση να τα παίξει όλα για όλα... και αυτό χρειαζόταν εξαιρετική τόλμη.
   Είναι υποχρεώμενος πλέον να το τραβήξει μέχρι τέλους....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ yianna 14/06/2013 13:24:18

   Εκεί είναι η ουσία τόσους μήνες. Ή θα υποκύπτει σε πιέσεις των λαθρο-προστατών του πασόκ και της δημάρ ή θα κυβερνήσει. Πολύ άντεξε να υπομένει στις εμμονές τους. Μια και έξω. Ή τον αφήνουν να κυβερνήσει με πυγμή χωρίς δισταγμούς και μπλόκα από τους αριστερόστροφους, ή ας διαλέξουν εκλογές. Αυτός δε θέλει εκλογές, να κυβερνήσει όπως θέλει και υποσχέθηκε θέλει. Δε τον αφήνουν και φορτώνεται ξένες ιδεοληψίες και έφτασε η ΧΑ σε διψήφιο. Όχι και να χρεωθεί ο Σαμαράς την άνοδο των νεοναζιστών.

 19. Νεστωρίδης avatar
  Νεστωρίδης 14/06/2013 08:59:58

  To συμφέρον της χώρας είναι να γίνει ελιγμός για την ΕΡΤ, προσωρινή λειτουργία δύο καναλιών με άλλο όνομα και συρρίκνωση, αναδιάθρωση, εξυγίανση μέχρι τον Οκτώβριο

 20. adwn avatar
  adwn 14/06/2013 09:03:43

  Πως πήγαινε το άσμα... κάτσε να δεις ... Α ναι...

  'Ταραχή , στην καρδιά μου νιώθω, ταραχή....'

 21. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/06/2013 09:43:58

  Ειλικρινά, νομίζετε ότι την πλειοψηφία του κόσμου την ενδιαφέρει η ΕΡΤ; Ποιος διαδίδει τέτοια πράγματα; Αν τολμήσει ο Βενιζέλος να ρίξει την κυβέρνηση με το πρόσχημα της ΕΡΤ, θα βρει όλες τις ψήφους του παλιού ΠΑΣΟΚ στον Σύριζα και αυτός θα αναγκαστεί να αλλάξει όνομα στο (από)κομμα που θα του έχει μείνει, διότι υπάρχουν και τα χρέη...

  • AGGELOS avatar
   AGGELOS @ ΒΙΣ 14/06/2013 10:55:02

   Μα, αγαπητέ μου ΒΙΣ, μήπως τελικώς αυτό είναι που επιζητεί;;; Εκλογές, κατακρύμνιση ΠΑΣΟΚ και αυτοδιάλυση χωρίς αντιρρήσεις από κανέναν!
   Όμως, πέραν τούτου, μου είναι αδιανόητο να κρεμόμαστε από τα σαπρόφυτα του Πασοκισμού!! Ναι, εκλογές, να τελειώνουμε! Να αναλάβουμε άπαντες την ευθύνη του αύριο. Τί Ελλάδα θέλουμε;; Θέλουμε την Ελλάδα του κάθε Κούλογλου "δημοκράτη" του κ....λου; Θέλουμε την Ελλάδα των εισβολέων - λαθρομεταναστών; Θέλουμε την Ελλάδα του σάπιου Δημοσίου; Ας αποφασίσουμε!! Και κάτι τελευταίο: πού ναι οι αριστεροπερίεργοι τωρα που ο ΟΛΠ πάει "σφαίρα", να διαμαρτυρηθούν;; Πού ειναι τώρα που ομοίως η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ξεβρώμισε κι έγινε από τις καλύτερες περιφερειακές εταιρίες να διαμαρτυρηθουν;; Αμ ο ΟΤΕ;; Τον θυμάται κανείς;; Σε τρια χρόνια έγινε η πληρέστερη και καλύτερη εταιρία στον χωρο της!! Που ναι οι αναίσχυντοι συνδικαλισταράδες;;; ¨Οχι!! Εκλογές!!

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ AGGELOS 14/06/2013 13:27:36

    Ὑποτίθεται ὅτι,τί Ἑλλάδα θέλουμε τό ἀποφασίσαμε πέρυσι...

 22. nikos avatar
  nikos 14/06/2013 10:14:12

  Θα τρελαθουμε εντελως.Θελει ο βενιζελος να παραγραθουν τα αδικηματα του Παπακωνσταντινου;Μεσα τον θελει και θα το χαρει πολυ αν γινει.
  Φιλοι δεν μαζευωνται τα ασυμαζευτα.Εχουμε γινει ρομπα διεθνως,η καλη εικονα του Σαμαρα στην ευρωπη καταρεει,η πιθανη πολιτικη ασταθεια τρομαζει τους γερμανους,Στο συριζα τριβουν τα χερια τους.
  Η μονη ελπιδα για "συντεταγμενη αναδιπλωση" ειναι η αναμενομενη προσωρινη διαταγη του ΣτΕ.Διαφορετικα η αποφαση αυτη θα αποβει ολεθρια για το Σαμαρα ,ισως και για τη χωρα

 23. Σταύρος avatar
  Σταύρος 14/06/2013 10:31:14

  Ωραίο το καινούργιο σενάριο.

 24. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 14/06/2013 10:50:47

  Να το αντιστρέψουμε το επιχείρημα. Γιατί αυτό να είναι πρόθεση των αμαρτωλών ΠΑΣΟΚΩΝ και να μην είναι πρόθεση κύκλων από το μεγαλύτερο κόμμα της συγκυβέρνησης.
  Δεν αφήνετε και εσείς και η κυβέρνηση το blame game και κοιτάξτε τι θα περισώσετε από τη χώρα που διαλύεται. Αυτό δεν είναι success story είναι η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.

 25. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 14/06/2013 11:13:54

  Υπάρχει περίπτωση η παρούσα κυβέρνηση να εξετάσει ευθύνες ΓΑΠ?
  Δυστυχώς δεν το πιστεύω. Άρα, όσον αφορά αυτόν, ο "κίνδυνος" παραγραφής των "αδικημάτων" του, δεν υπάρχει, διότι λείπει η βασική προϋπόθεση: η βούληση ποινικής δίωξής του.
  Για τον ΠαΠακ ο κίνδυνος είναι υπαρκτός (αν και υπάρχει και η ερμηνεία ότι ούτε με τη διάλυση αυτής της βουλής παραγράφονται τα αδικήματά του, ελλείψει και πάλι δεύτερης συνόδου) και όποιος προκαλέσει τώρα εκλογές (προ της παραπομπής του) αναλαμβάνει την ευθύνη της (πολύ πιθανής) απαλλαγής του.

 26. Eva avatar
  Eva 14/06/2013 11:28:04

  Αυτό με τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι σοβαρό.
  Οπότε ελιγμός. Κι ας το παίξει υπερασπιστής της Δημοκρατίας όποιος θέλει.
  Το μήνυμα έχει δοθεί έτσι κι αλλιώς. Η ΕΡΤ έκλεισε. Ζήτω η νεα ΕΡΤ που ανοίγει.

 27. Αν... avatar
  Αν... 14/06/2013 11:57:47

  Μόλις διάβασα στο διαδίκτυο το εξής (Ισχύει;) :
  ''Στο άρθρο 41 του Συντάγματος παράγραφος 2 προβλέπεται ότι:
  «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Kυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα.»
  Αν λοιπόν η Κυβέρνηση δεν έχει τη ψήφο εμπιστοσύνης των δύο κυβερνητικών εταίρων δεν μπορεί να διαλύσει τη βουλή και να προσφύγει σε κάλπες.
  Ο πρωθυπουργός, όμως , δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές ακόμα και να παραιτηθεί καθώς σύμφωνα με άρθρο 38 του Συντάγματος.
  1. O Πρόεδρoς της Δημoκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκoντά της την Kυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Boυλή απoσύρει την εμπιστoσύνη της κατά τo άρθρo 84. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζoνται αναλόγως oι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 τoυ άρθρoυ 37.
  *2. Πρωθυπoυργός διoρίζεται o αρχηγός τoυ κόμματoς τo oπoίo διαθέτει στη Boυλή την απόλυτη πλειoψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειoψηφία, o Πρόεδρoς της Δημoκρατίας παρέχει στoν αρχηγό τoυ κόμματoς πoυ διαθέτει τη σχετική πλειoψηφία διερευνητική εντoλή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμoύ Kυβέρνησης πoυ να απoλαμβάνει την εμπιστoσύνη της Boυλής. ''

  • Αν... avatar
   Αν... @ Αν... 14/06/2013 12:40:00

   Και για να συνοψίσουμε : Πόσες πιθανότητες αφήνει η λογική στη διενέργεια εκλογών εντός του ΙουνιοΙουλίου; Είναι δυνατόν η θεία Μέρκελ να μας επιτρέψει να της τορπιλίσουμε το ευχάριστο κλίμα;
   Αυτή είναι ικανή να επιχειρήσει εκ νέου στρατιωτική ...εισβολή στη χώρα προκειμένου να εξασφαλίσει τις εκλογές της :-) ....

 28. Ρηνα avatar
  Ρηνα 14/06/2013 11:58:36

  Κατι ερχεται σαν τσουναμι...
  Αυτοι το ξερουν.....
  Τα υπολοιπα για χαχολους....

 29. Αν... avatar
  Αν... 14/06/2013 12:40:58

  Καλησπέρα σας Πιραντέλλο :-)

 30. Τάσος avatar
  Τάσος 14/06/2013 13:08:54

  Γιατί δεν λέμε το κανάλι της Βουλής αύριο ΝΕΡΙΤ, να προσληφθούν 200-300 εργαζόμενοι σταδιακά με ΑΣΕΠ ώστε να καλύψόυν ότι άλλο χρειάζεται και να τελειώνουμε. Θα παίρνει ότι έλεγε ο προυπολογισμός του το 2013 και ότι άλλο βγάλει από διαφημίσεις. Ούτε χαράτσια στη ΔΕΗ ούτε τίποτα. Μετά από 3 μήνες ας κάνουν ένα γκάποπ και αν βρεθεί έστω και 1% που να νοσταλγεί την ΕΡΤ τα ξαναλέμε.

  • Νικος Σ avatar
   Νικος Σ @ Τάσος 14/06/2013 16:13:49

   χαχαχα

 31. ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ 14/06/2013 13:09:11

  "Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!!!"

  Από την οικονομική και κοινωνική κρίση σε κρίση πολιτεύματος και συνταγματικής νομιμότητας.-

  1.- H διάλυση αυτή την στιγμή της Βουλής,οδηγεί μετα βεβαιότητος στην πλήρη ατιμωρησία και εθνική καταισχύνη .
  Θα ήταν ατιμωτικό ΕΓΚΛΗΜΑ να οδηγηθούμε σε βεβαία παραγραφή των αδικημάτων ,λόγω διάλυσης της Βουλής και βεβαίας τότε παραγραφής .
  2.-Εκείνοι που κυβερνούν πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με κάθε θυσία και να διατηρήσουν την παρούσα Βουλή για όσο χρόνο απαιτείται ωστε μέσα στα πλαίσια της Συνταγματικής νομιμότητας, να παρεμφθούν στην Δικαιοσύνη όσοι με οποιονδήποτε τρόπο λεηλάτησαν το Δημόσιο χρήμα αλλά και οδήγησαν την Χώρα μας στην μεγαλύτερη Εθνική ταπείνωση απο το 1922.

  3. Για την ΕΡΤ ελπίζω οτι μπορεί να βρεθεί ασφαλής λύση που δεν θα τραυματίσει κανέναν και θα οδηγήσει στην καταλλαγή και τους εργαζομένους σε ασφαλή λιμένα
  4.-ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ .
  ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ

 32. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/06/2013 13:25:04

  Ξέχασε το εθνική κυβέρνηση όταν οι λαϊκιστές της βουλής παίρνουν εντολές από πρεσβείες...

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ Γεώργιος Τ. 14/06/2013 16:18:48

   Δεν είχε προλάβει να δημιουργηθεί Ελληνικό κράτος και οι επαναστάτες Έλληνες είχαν από τότε ρωσικό αγγλικό και γαλλικό κόμμα. Τα Εθνικά κράτη ήταν από τότε δημιουργήματα των τοκογλύφων τραπεζιτών. Κανένας Σαμαράς και Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

 33. Μπράβο avatar
  Μπράβο 14/06/2013 14:22:20

  Με εκλογές παραγράφονται τα αδικήματα ΚΑΙ του Βενιζέλου τον οποίον θα δώσει στεγνά ο Παπακ. Άρα ο Βενιζέλος θέλει εκλογές.

  • SSKIN avatar
   SSKIN @ Μπράβο 14/06/2013 22:42:41

   Με εκλογές παραγράφονται τα αδικήματα ΚΑΙ του Βενιζέλου τον οποίον θα δώσει στεγνά ο Παπακ. Άρα ο Βενιζέλος θέλει εκλογές.

   και για νά μη δώσει κι΄αυτός με την σειρά του ,τον ΓΑΠ..

 34. Theo avatar
  Theo 14/06/2013 19:48:58

  Τώρα είναι που δεν θα θέλει κανείς να αγόρασει την ΔΕΠΑ. Τόσες επιτροπές γεμάτες consultants(τον κακό τον καιρό), και από ουσία μηδέν. Η Ευρώπη δεν έχει κανένα συμφέρον απο εμάς,ύστερα από αυτές τα γεγονότα. Δυστυχώς! Και δεν αναφέρομαι στην ΕΡΤ,αλλά στην αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει την διαφθορά και την λεηλασία του δημοσίου πλούτου....

 35. MS avatar
  MS 15/06/2013 00:44:26

  Φάκτορα, μερικές παρατηρήσεις. Ούτε Βενιζέλος ούτε ο Κουβέλης έχουν πρόθεση να εναντιωθούν στον πρωθυπουργό, ειδικά ο Κουβέλης, απλώς οι ελιγμοί τους είναι περιορισμένοι. Για την ΕΡΤ η κοινή γνώμη δεν έχει καλή εικόνα, ωστόσο το κρίσιμο δεδομένο είναι οτι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέκτησαν ¨γήπεδο" να παίξουν την τακτική (και ο σύριζα μαζί) και να ενεργοποιήσουν αριστερά αντανακλαστικά σε ψηφοφόρους πασοκ δημαρ κλπ. Όσο χάνουν αυτοί και η ψήφος σε ενδεχόμενες εκλογές γίνεται σκληρή με ατζέντα που δε δημιούργησε η κυβέρνηση, κάποιοι απογοητευμένοι ψηφοφόροι πασοκ δημαρ ενδέχεται να στραφούν σε σύριζα.
  Η τακτική πρέπει ν αλλάξει.
  Αν η αρχική κίνηση ήταν να προταθεί κάτι σαν το σχέδιο Μόσιαλου και είχαν αρνηθεί οι της ΕΡΤ ο Σαμαράς θα έκανε τη σημερινή κίνηση και θα ήταν σε θέση ισχύος. Τώρα όμως άλλαξαν τα δεδομένα, ο σύριζα από εκεί που δεν είχε στρατηγική, τώρα διαμορφώνει σε άμεσα οικονομικά θέματα! Το να "χάνει" ο Σαμαράς στην οικονομία είναι φυσιολογικό, έχει φθορά, αλλά το να "χάνει" από θέματα όχι άμεσα σχετιζόμενα με οικονομία είναι τζάμπα.
  Στη συνείδηση των πολιτών ο Σαμαράς αν κάνει ένα βήμα πίσω με το αιτιολογικό οτι δε θέλει να πάει σε εκλογές γιατί η χώρα θα χάσει που είναι και η πραγματικότητα, θα κερδίσει σε υπευθυνότητα και θα αποφύγει την πίεση. Θα καταγραφεί οτι θέλει να μεταρρυθμίσει το κράτος. Θα χάσει απλώς 10 πόντους, αλλά στα θέματα οικονομίας μια μικρή νίκη να κάνει θα κερδίσει 100.
  Πρέπει να διαλέξει το γήπεδο.
  Με τη σημερινή δημοσκόπηση είναι σαφές οτι και ο σύριζα δε θέλει εκλογές, αλλά ενίοτε αυτός που είναι στη γωνία, χωρίς να έχει στρατηγική και σε ανασύνταξη είναι πολύ πιο επικίνδυνος αντίπαλος.
  Αν πλησιάσει στη γραμμή δημαρ πασοκ τους ενισχύει και κόβει την ήδη αδύναμη τάση συριζα.
  Η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές αλλά ίσως σε ανασχηματισμό με περισσότερο αποτελεσματικούς υπουργούς.

 36. rally monkey avatar
  rally monkey 15/06/2013 02:14:44

  για τον Παπακωνσταντίνου ομολογώ ετρεφα καποια αφελή αισιοδοξία ο'τι μπορει έστω και από 'σπόντα-Λαγκαρντ' τελικά να πληρώσει (ακομα και αν δεν παραπέμπονταν για τις άλλες βαρύτατες κατηγορίες)

  ας είμαστε όμως σοβαροί ποιος περίμενε δικαιοσύνση στην περίπτωση Γ.Α.Παπανδρέου από αυτήν τη Βουλή...
  καντε μια αποδέλτίωση Σαμαρά τα τελευταία χρόνια .. και δείτε ποσες φορες εχει αναφερθει στον άνθρωπο που διέλυσε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος ... τί μπορεί να περιμενει κανείς μετά

  παντως ο Παπακωνσταντίνου στην ομιλία του στην Βουλή το πέταξε.. 'εγώ δεν εχω προστάτες' (ποιόν να είχε στο μυαλό του άραγε..)
  Εχει -δεν έχει ..καθαρή τον βλέπω να τη βγάζει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.