#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ώρα των μεγάλων αλλαγών στη ΝΔ είναι τώρα!

Πατριωτικό Μέτωπο υπό τον Σαμαρά για την σωτηρία της Πατρίδας  Με μια κεντροδεξιά πολυδιασπασμένη και με το μνημόνιο στην πλάτη - ακόμη κι αν η προεκλογική στρατηγική δεν είχε κανένα ψόγο- ήταν αναμενόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα για κάθε ψύχραιμο αναλυτή. Ορθώς λοιπόν ο  Σαμαράς ανέλαβε πρωτοβουλία για μια ενωμένη κεντροδεξιά σ' αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα και την παράταξη.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι προσέρχονται οι κ. Καρατζαφέρης, Μάνος και Μπακογιάννη. Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές  πως θα συγκεραστούν; Για παράδειγμα η πολιτική άποψη του Καρατζαφέρη για την λαθρομετανάστευση πως θα "παντρευτεί" με την άποψη του Μάνου; Η λαϊκή δεξιά πως θα ταιριάξει σε Εθνικά θέματα με τις θέσεις κάποιων από τις παραπάνω τάσεις για το Σκοπιανό, για το Κυπριακό, για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;

Αν τώρα στην όλη συλλογιστική, βάλεις αφενός από τη μία, την εύλογη απαίτηση όλων αυτών των κομματιδίων και κομμάτων, να λάβουν ρόλους και καπετανάτα και αφετέρου από την άλλη, τα υφιστάμενα εντός παράταξης, κομματικά μαγαζάκια, τους οπλαρχηγούς, τις ίντριγκες και τους διαδρομιστές, οι οποίοι πάλι έκαναν το θαύμα τους και σε αυτή την εκλογή, καταλαβαίνετε για τι χάος μιλάμε. Σε ποιά αυτοακύρωση των πατριωτικών θέσεων του Σαμαρά οδηγείται η ΝΔ , των μόνων  που της δίνουν ακόμα κάποια δυναμική.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο Σαμαράς κάνει λάθος. Αντιθέτως συμφωνούμε στη συγκρότηση μιας ενωμένης κεντροδεξιάς. Μιας κεντροδεξιάς όμως που θα απευθύνεται στην βάση σε απλά στελέχη και ψηφοφόρους . Γιατί την ενότητα αυτοί την συνθέτουν, την διασφαλίζουν, την ενισχύουν. Μιας κεντροδεξιάς που θα ενισχύσει τον πατριωτικό χαρακτήρα της και θα συσπειρώσει τις μεγάλες μάζες της λαϊκής δεξιάς που χάθηκαν το 2009 με τις μεσαιοχωρίτικες αντιλήψεις και τώρα με την συγκυβέρνηση και το μνημόνιο.

Η καθεστωτική πολιτική της ντόπιας και ξένης διαπλοκής αντιπαλεύεται μόνο με ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο στην βάση του εθνικού προσδιορισμού, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και με κοινωνική πολιτική που θα αγκαλιάσει τους δοκιμαζόμενους πολίτες όλων των κατηγοριών, αλλά πρωτίστως την μεσαία τάξη. Τα σχέδια της διαπλοκής και των δανειστών δεν αντιπαλεύονται με πολιτικές δυνάμεις που τις εκπροσωπούν και τις εκφράζουν.

Ο Σαμαράς πρέπει λοιπόν να εξαγγείλει την υπέρβαση της ΝΔ με ένα πλατύ Κεντροδεξιό Πατριωτικό και Κοινωνικό Μέτωπο, στόχος του οποίου θα είναι η παραμονή στο Ευρώ, η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς όφελος του λαού, η Ανάπτυξη και όλα τα άλλα πατριωτικά και εθνικά  στοιχεία του προγράμματος της ΝΔ (ΑΟΖ κλπ) που μπορούν να εξελιχθούν σε ένα Εθνικό Πρόγραμμα Εξόδου από την Κρίση

Αυτό το μέτωπο θα αντιπαρατεθεί και στους νεροκουβαλητές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ και στους οπαδούς της καταστροφικής επιστροφής της δραχμή. Θα επιδιώξει να συσπειρώσει και να εκπροσωπήσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλουν παραμονή στο Ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση.

Η ΝΔ πρέπει να δει ξανά επειγόντως την βασική πολιτική κατεύθυνσή της

Τι είναι τελικά η ΝΔ; Είναι μόνο μνημονιακή; Είναι μνημονική με ολίγη αμφισβήτηση του μνημονίου; Είναι σφόδρα αντιμνημονιακή γιατί έχει εναλλακτική εθνική αντιπρόταση; Είναι κάτι άλλο; Αν δεν προσδιοριστεί ξανά κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Δεν βλέπει κανείς, εκεί ψηλά στην κορυφή, ότι ο πολιτικός οργανισμός που λέγεται Νέα Δημοκρατία, την επαύριον, χωρίς πειστική απάντηση στα ανωτέρω, θα έχει«πεθάνει» πολιτικά διά παντός για τη δεξιά δεξαμενή εκλογέων; Ότι νέες δυνάμεις, φρέσκιες, δυναμικές, σκληρές ακόμη και με γωνίες στο λόγο τους, θα εμφανιστούν και θα αναζητήσουν να καταλάβουν το ζωτικό της χώρο, σε μια περίοδο που η κοινωνικές αντοχές είναι στα όρια τους και οι μειλίχιες κουβέντες φαντάζουν ασπιρίνες στον καρκίνο;

Η παράταξη πρέπει να επανενωθεί, αλλά κυρίως πρέπει να αποδεσμευθεί από φοβικά σύνδρομα, από λογικές καναπέ, και από άνευρες τοποθετήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η πίεση που ασκούν οι ξένοι δανειστές αλλά και οι καλοθελητές σύμμαχοί μας, χωρίς να λαμβάνουν τη δέουσα απάντηση από την παράταξη, είναι νερό στο μύλο των άλλων πολιτικών δυνάμεων που δρέπουν εκλογικούς καρπούς στην αντίδραση του κόσμου στην ψυχολογική βία και στον εκβιασμό. Χρειάζεται πυγμή και τσαμπουκά και όχι ευγένειες εδώ. Μας έχουν χώσει στη στρούγκα, και αντί να τους αρχίσουμε και εμείς στα μπουκέτα, γυρνάμε και το άλλο μάγουλο.

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Σαμαρά. Έχει μία μόνο επιλογή: Να βγει και να πει στους Ευρωπαίους ότι η καταστροφική τους πολιτική, μας οδήγησε μέχρις εδώ. Στην διάλυση της χώρας και του πολιτικού συστήματος της. Ό,τι συμφωνήσαμε λοιπόν στο παρελθόν δεν ισχύει πλέον. Το ακύρωσε με την ψήφο του ο Ελληνικός Λαός. Βάλτε μυαλό γιατί θα χαθούμε όλοι μαζί.

Να τους πει απλά: «Ναι στην αναδιοργάνωση του Κράτους αλλά με τρόπο που δεν θα διαλύει την κοινωνική μας συνοχή και κυρίως, δεν θα διακινδυνεύει τους εθνικούς μας στόχους και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ναι στην εξυγίανση της οικονομίας αλλά όχι βίαια, όχι άμεσα και όχι χωρίς μέριμνα για τους αδυνάτους και για τις ανάγκες της αμυντικής μας πολιτικής».

Πιστεύω, ότι οι δυο πρόσφατες δηλώσεις του Α. Σαμαρά, εκείνη για την "δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα" και η άλλη μετά την συνάντηση του με τον Τσίπρα ήταν μακράν οι καλύτερες που έχει κάνει τελευταία και κινούνται προς την κατεύθυνση που περιγράφω εδώ σήμερα. Είπε μεταξύ άλλων:

"Με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών – τροποποιήσεων – στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία. Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»…

Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω.

Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής.

Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.

... Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου! Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.

Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης. Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο! Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή". 

Ήταν δήλωση του  ηγέτη ενός μετώπου, ενός ηγέτη που εγγυάται την ομαλότητα, την ηρεμία και την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και η δήλωση ενός θυμωμένου υπευθύνου ηγέτη. Αυτού που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα και δεν χαρίζεται  ούτε φοβάται, ούτε παρακαλά κανέναν για μικροκομματικά συμφέρον. Ούτε την κοινωνία ούτε τον Τσίπρα, ούτε το κόμμα του.

Σε αυτή τη γραμμή πρέπει να κινηθεί και στη νέα προεκλογική περίοδο και στη συγκρότηση του μεγάλου μετώπου της κεντροδεξιάς. Και δεν καταλαβαίνω γιατί η ΝΔ δεν προβάλλει, δεν βασίζει την "επικοινωνία" της στο βασικό story του ηγέτη Σαμαρά:  Πρώτος είδε την καταστροφή του μνημονίου, μόνος άντεξε στις προσβλητικές πιέσεις της Μέρκελ, μόνος πήρε ένα πολιτικό κόστος όταν δεν δέχθηκε να παίξει κορώνα γράμματα τη χώρα και πάλι μόνος όταν πιέστηκε ασφυκτικά να δεσμευτεί με τις επιστολές του έγραψε "εγώ υπέγραψα για να μη χάσω μία χώρα, αλλά σας λέω, ότι θα αλλάξω τους όρους που μας καταστρέφουν".

Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Αντώνη.  Είναι ο μόνος που την έχει και που ΔΕΝ την ανέδειξε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, αφήνοντας τον χώρο στον Καμμένο και τον Τσίπρα να μας βάλουν στο ίδιο κάδρο των μνημονιακών με τον Βενιζέλο . Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. A.D avatar
  A.D 11/05/2012 08:33:46

  Τώρα πια, αυτό που έχει να προσφέρει στην παράταξη και στην πατρίδα μας, είναι αυτό που όρισε στο άρθρο του, παραμονή εκλογών, στο forum:
  Κύριε Σαμαρά, ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ A.D 12/05/2012 01:27:19

   Χρειάζεται μαζική και ανηλεής επίθεση "σχολιασμού" και "κριτικής" στο διαδίκτυο υπέρ Σαμαρά, με κεντρικό άξονα το "πως, ποιοι και γιατί" μας έφεραν εδώ που είμαστε. Για να μην πω και ότι σποτάκια, τώρα, σε ανύποπτο χρόνο στην τηλεόραση θα έκαναν καλό.

 2. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 11/05/2012 08:45:18

  Σωστός ο Φάκτορας!!!!
  Πρόεδρε ,καλώς ή κακώς, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και στο γήπεδο μπήκε κάθε καρυδιάς καρύδι. Μόνη λύση είναι να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές και να αρχίσουμε να προχωράμε προς τα εμπρός με πείσμα. Το πείσμα αυτού που έχει δίκιο και πρέπει να το κερδίσει.Δεν είναι γίγαντες απέναντί μας , τα στρουμφάκια , γαλάζια και ροζ , είναι που καβάλησαν το καλάμι, εκμεταλλευόμενα τα αισθήματα οργής του κόσμου αλλά και τα κενά στην πολιτική μας.
  Αν θες να κάνεις άνοιγμα στην κεντροδεξιά πρέπει πρώτα να περιτοιχίσεις ιδεολογικά την παράταξη για να μην αφήσεις νεοφιλελεύθερες ΄΄ρωγμές΄΄ στο οικοδόμημα που λέγεται λαϊκή ,πατριωτική (κέντρο)Δεξιά. Τα πασαλείμματα τύπου Μάνου,Τζήμερου,Ντόρας,Μίλτου κ.α περισσότερους θα διώξουν παρά θα φέρουν.Τέρμα η ευγένεια και η αβρότητα.Μόνο με τσαμπουκά (με την καλή έννοια) θα κάνουμε δουλειά.
  Ο Ναπολέων, στην καλή του εποχή, είχε ένα επιχειρησιακό δόγμα: ΄΄Άκρατος Επίθεση΄΄.
  Όρμα τους !!!!!

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 11/05/2012 08:49:51

  Είναι τώρα η ώρα της Ελλάδος με τον Αντώνη Σαμαρά. Προχώρα μπροστά και άλλαξέ τα όλα και όλους. έχεις το ανάστημα, τη δύναμη και τη ψυχή. Η Πατρίδα μας σε χρειάζεται, πολύ περισσότερο από όλους τους όψιμους αμφισβητίες σου. Ενώ σε ροκάνιζαν στο σκοτάδι και πίσω από τις κουρτίνες, βγήκαν σήμερα στο φως για να αποκαλύψουν το διχαστικό ρόλο τους, τη μικρότητα, αλλα και την κάτω του μετρίου πολιτική τους δεινότητα. Φωνασκούν όλοι αυτοί που αποτελούν μέλη "πολιτικών οικογενειών", φαυλοκρατιών, "ανύπαρκτων ηγεμονιών", καιροσκοπιών ομάδων. Αντώνη Σαμαρά, τα βήματά σου πρέπει να ακουστούν σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γής.

  • Γεώργιος avatar
   Γεώργιος @ Νίκος Θ. 11/05/2012 09:09:53

   Άμα αποφασίσει ο ίδιος μέσα του με ποιους θα πάει και ποιους θ'αφήσει, δηλ. με το μνημόνιο και τη Μέρκελ κόντρα στο λαό ή με το λαό κόντρα στους τοκογλύφους και τα μνημόνια. Αν δεν το αποφασίσει η ραγδαία φθορά του χώρου είναι βέβαιη.

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ Γεώργιος 12/05/2012 01:41:14

    Το μνημόνιο ήταν η απάντηση της ΕΕ στις γνωστές μεθοδεύσεις του ΓΑΠ εναντίον της, με αμερικάνικη υποστήριξη φυσικά.

    Θυμίζω ακόμα, ότι η γενικευμένη και αήθης επίθεση κατά Σαμαρά, δεν ξεκίνησε με την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά μετά την επίσκεψη στον Πούτιν.

    Ο Σαμαράς είναι ο πρώτος και ήταν για καιρό ο μόνος που μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση των αντιλαϊκών και άχρηστων ΟΡΩΝ του μνημονίου, που απλώς επιτείνουν τη δυστυχία. Η λιτότητα δυσκολεύει τα πράγματα και πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι αλήθεια.

    Που είναι όμως η συνεννόηση εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η υποστήριξη από ευρωπαϊκές δυνάμεις; Είναι καιρός να καταλάβουν μερικοί, για να μην πω όλοι στη ΝΔ, ότι χωρίς συμμαχίες και προσπάθεια συνεννόησης κατ΄αρχάς στο ΕΛΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 28% σε εκλογές που θα γίνονταν σε ένα μήνα.

    Αν ΣΗΜΕΡΑ η Μέρκελ στα πλαίσια της αλληλοϋποστήριξης της ευρωπαϊκής δεξιάς μιλούσε για χαλάρωση των όρων λιτότητας και πάγωμα (έστω ρητορικά) των υφεσιακών μέτρων, τότε η ΝΔ θα μπορούσε να μιλάει για δικαίωση! Αλλά ποιος μιλάει με ποιον στο ΕΛΚ;

    Και επιτέλους, ας ανοίξει μια ατζέντα εντός της ΕΕ (μέσω του ΕΛΚ, επιμένω!) για ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΟΥ ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλούσε ξανά φιλοευρωπαϊκό ρεύμα στους Ελληνες και όλους τους λαούς του Νότου και δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας για το μέλλον.

 4. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 11/05/2012 08:57:49

  Φάκτορα σε προηγούμενη μου ανάρτηση (www.antinews.gr/2012/05/09/160279) έγραφα ότι:

  3. Το Νοέμβριο ο Σαμαράς έσωσε πράγματι τη χώρα, αλλά έκανε ένα στρατηγικό λάθος. Όσον αφορά το μνημόνιο ταυτίστηκε (από τη διαπλοκή με επιτυχία) η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Από εδώ και πέρα η πολιτική ατζέντα θα καθορίζεται από την αντίθεση μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έλαβαν θέση με τις πρώτες και ότι συνέβη σε όλες της χώρες που εφαρμόστηκαν μνημόνια του ΔΝΤ, θα συμβεί και εδώ, οι δυνάμεις αυτές θα εξαφανισθούν.

  "4. Ο Σαμαράς μίλησε πρώτος για την Νέα Μεταπολίτευση. Τα δύο μεγάλα κόμματα που κυριάρχησαν στην μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οδηγούνται στην εξαφάνιση. Δυστυχώς, ο πολιτικός που μίλησε κυρίως για τη Νέα Μεταπολίτευση, εκείνος που επανακαθόρισε το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ ως όρο επιβίωσης στη Νέα Μεταπολίτευση, είναι εκείνος που με τα λάθη του οδηγεί το κόμμα του στην εξαφάνιση. "

  Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις. Πρέπει να αναδειχθούν στη φάση αυτή τα πατριωτικά χαρακτηριστικά της ΝΔ, αν θέλει να επιβιώσει. Αυτά που την ξεχωρίζουν από τον ροζ πολτό του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με την αντίθεση της με το μνημόνιο και την τροποποίηση του, πρέπει να αναδείξει την λαθρομετανάστευση και τις μακρόχρονες επιπτώσεις στο Ελληνισμό από την εγκατάσταση εκατομμυρίων φανατικών μουσουλμάνων στη χώρα μας. Τα οικονομικά προβλήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λυθούν σε λίγα χρόνια. Η λαθρομετανάστευση με την αλλοίωση του πληθυσμού, θα οδηγήσει στην ανατροπή του 1821, στην εξαφάνιση του Ελληνισμού

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Θηβαίος 12/05/2012 01:55:06

   Ο Σαμαράς είναι (όπως πάντα) προσηλωμένος στους στόχους, και καλά κάνει, αφού αυτή είναι η ουσία, οι στόχοι και οι τρόποι επίτευξης τους.. Χάνει όμως, στις μεθόδους πειθούς, ακόμα και δεξιών ψηφοφόρων. Και στο επιτελείο του, δεν βλέπω να μπορούν ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ να το επιτύχουν. Αν αυτό είναι το μείζον πρόβλημα, μπορεί να λυθεί μόνο με ενεργοποίηση ταλιμπάν του κόμματος που θα το πράξουν με ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ μεθόδους που το κάνουν με επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια, στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 5 χρόνια ακόμα και στους ΑΕ τους τελευταίους 2 μήνες. Διαδίκτυο, μπαχαλοποίηση, γενίκευση, κλπ. Αλλιώς δεν γίνεται ομελέτα... Δυστυχώς...

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 11/05/2012 09:01:51

  Kύριε Πρόεδρε και Αρχηγέ μας, το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε, είναι συνεχώς να φοβόμαστε ότι θα κάνουμε λάθος.

 6. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 11/05/2012 09:02:13

  Η ανάλυση είναι σε γενικές γραμμές σωστή.
  Προκύπτουν όμως τα εξής ερωτήματα :
  Μπορεί μέσα σε ένα μήνα η Ν.Δ. να αλλάξει εικόνα;
  Μπορεί να γίνει ελκυστική σε νέους ψηφοφόρους, να γίνει αίφνης η μόνη επιλογή για τους παλαιούς της οπαδούς που την εγκατέλειψαν πριν από πέντε μόλις ημέρες;
  Μπορούν να αντικατασταθούν τα βαρετά και κουρασμένα πρόσωπα της βιτρίνας της, που μόνο φθορά προκαλούν πλέον;
  Μπορεί να προσελκύσει νέους, άφθαρτους, αξιόλογους υποψηφίους που κάτι έχουν να πουν στον οργισμένο και απελπισμένο Έλληνα, ο οποίος ετοιμάζεται να τελειώσει στις επόμενες εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
  Μπορεί να συγκρουστεί μετωπικά με τον εντέχνως ασαφή -πλην πιασάρικο- λόγο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταφέρει να απορροφήσει μέγα μέρος των δυσαρεστημένων από τις παλινωδίες των δύο τέως μεγάλων;
  Μπορεί να δικαιολογήσει επιτέλους, με πειστικό τρόπο, στον κόσμο της επιλογές τύπου Ψυχάρη;
  Μπορεί να επαναποκτήσει την ιδεολογική ηγεμονία στον χώρο των νοικοκυραίων Ελλήνων, την οποία απώλεσε εξαιτίας των σοβαρών πολιτικών λαθών των τελευταίων μηνών;

  Θέλει; Μπορεί; Προλαβαίνει;
  Ίδωμεν...

 7. franc avatar
  franc 11/05/2012 09:08:26

  FactorX, καλημέρα.
  Οπως θέτεις το ζήτημα ευθέως, η πρώτη επιλογή που έθεσε ο λαός στον Σαμαρά είναι: Είσαι με το μνημόνιο πλέον όπως υπέγραψες, ή είσαι κατά του μνημονίου όπως σε ξέραμε πρίν υπογράψεις?. Ο λαός είναι απόλυτα πεπεισμένος οτι ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι κάθετα ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ και της Goldman Sachs η οποία κατέχει πλέον την Γερμανία, την ΕΚΤ, την Ιταλία, πέρασε απο εμάς με τον Παπαδήμο και το μνημόνιο2, και ποιός ξέρει πόσες ακόμα απ' τις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες . Ο Τσίπρας τα είχε φανερώσει αυτά στο λαό, όπως και ο Μελανσόν, ο Ολλάντ και η Λεπέν στους Γάλλους.Γι αυτό και κέρδισαν όλοι αυτοί.

  βλ. syn.gr | Κοινή Έκκληση για τη Σωτηρία των Λαών της Ευρώπης

  Τώρα πολλοί Ευρωπαίοι (όχι ακόμα οι περισσότεροι) ξέρουν ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ. Kαι ο Σαμαράς το ξέρει αλλά δεν τόλμησε?
  να μας το φανερώσει και ενέσπειρε την αμφιβολία για το πρόσωπό του. Αν λοιπόν τελικά επιλέξει το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ μέτωπο, θα βρεθεί σύμμαχος με τον Τσίπρα και τον Καμμένο, καθώς και με το 80-90% του Ελληνικού λαού.
  Δεν πρέπει να φοβάται πλέον μην μας πετάξουν εξω απ' την Ευρώπη αφού ο λαός δεν το φοβάται και το έχει πάρει απόφαση όντας έτοιμος να ακολουθήσει τον Τσίπρα, παρόλο που απ' το πρωι ως το βράδυ ακούει τους τραπεζίτες, τον Νταλλάρα και τον Σόιμπλε με το ΔΝΤ να του τριβιλίζουν το μυαλό οτι θα τον πετάξουν απ' την ΕΕ και δεν θα έχει βενζίνη και ψωμί να φάει και τους έχει ήδη απαντήσει ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
  Πρόσεξε αγαπητέ Φάκτωρ αυτό το σημείο.
  Ο λαός είναι αποφασισμένος όχι απλώς να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, αλλά να το τινάξει στον αέρα ακόμα κι αν γίνει της κατοχής. Γιατί πέρα απο την πείνα, δεν ανέχεται τον εξευτελισμό απο τους Γερμανούς και τους άλλους ξένους που κάποτε μας το έπαιξαν "εταίροι". Επίσης έχει ξεπεράσει τη φάση του "σόκ και δέους" με την συνολική αυτοενοχοποίηση.Τη στιγμή της μάχης για την επιβίωση δεν κάνεις αυτοκριτική για τα κουσούρια σου. Δεν επαναστατούν τα λαμόγια, αυτά ψηφίζουν ακόμα Πασοκ, αλλά είναι μόνο 13% .Τώρα ο λαός ξέρει οτι τα δάνεια μας τα φόρεσαν οι Τσοχατζόπουλοι μαζί με αυτό το 13% που στις επαναληπτικές εκλογές θα εξαφανιστεί για να αποφύγη την οργή του λαού.
  Δεν νομίζω οτι κάνω λάθος στις εκτιμήσεις αυτές, Αν έχω δίκιο, ο Σαμαράς πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ΄αφήσει, να μας δείξει αν είναι με το ΛΑΟ ή με ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ . Δεν υπάρχει ενδιάμεση θέση. Η μάλλον όπως σε κάθε πόλεμο, υπάρχει η ουδετερότητα, δηλαδή να πάει σπίτι του...Αν κάνω λάθος θα δικαιωθεί στό μέτωπο με τη Ντόρα και το Μάνο, αν δεν τον φάνε οι Καραμανλικοί...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ franc 11/05/2012 12:08:27

   ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '70.
   ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟ.2.
   ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ?
   ΜΙΑ ΖΩΗ ,ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΚΥΛΩΣΗ.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ franc 11/05/2012 13:13:04

   Ο λαός δεν θέλει τον αριστερό σας παράδεισο.
   Ο λαός δεν φοβάται, αλλά δεν θα γίνει Κούγκι για να ικανοποιηθεί η τσαμπέ επανάσταση της ροζ αριστεράς.
   Αν είναι να γίνω Κούγκι για πατριωτικούς λόγους, ο τελευταίος που θα μου το πει θα είναι ο ...Τσίπρας.
   Διώξτε και τις ...βάσεις που λέτε στο πρόγραμμά σας, λες και αυτό είναι το πρόβλημα του 2012. Βύρωνας αποπυρηνικοποιημένη ζώνη και ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, το deja vu έχει και όρια...!

   Δεν μιλάτε εσείς για όλο το "λαό".
   Όποιος δεν είναι μαζί σας, δεν είναι με τους τραπεζίτες.
   Κάντε πολιτική χωρίς τσιτάτα και λάσπη αν μπορείτε.

  • dim avatar
   dim @ franc 11/05/2012 22:10:48

   Ποιός σου είπε αγαπητέ frank ότι ο "λαός είναι αποφασισμένος, όχι απλά να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνι, αλλά και να το τινάξει στον αέρα κι ας γίνει της κατοχής"

   Ο λαός στις 6 Μαϊου αποφάσισε:

   54 % Παραμονή χωρίς καμία διάθεση κορώνας - γράμματα της παραμονής Εντός Ευρώ και Ευρώπης, με σαφή εντολή όμως για επαναδιαπραγμάτευση σε ένα άλλο μίγμα πολιτικής (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΛΑΟΣ - ΔΗΣΥ - ΔΡΑΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΠ ΜΙΚΡΑ)

   28 % Ακύρωση του μνημονίου και επανεξέταση από μηδενική βάση, με ταυτόχρονο επαναπροσδιορισμό του χρέους, με επίγνωση ότι μπορεί η ακύρωση των συμφωνηθέντων να σημαίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα παιχθεί κορώνα - γράμματα, ανάλογα με την στάση της Ε.Ε (αν και αμφιβάλω αν όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είχαν επίγνωση ότι η παραμονή με τέτοια στρατηγική θα παιχθει κορώνα - γράμματα, αλλά ας το δεχθώ για χάριν της κουβέντας)

   18% Έξοδο από το Ευρώ και την Ευρώπη (ΚΚΕ - ΧΑ - ΟΧΙ - ΜΛ κλπ...)

 8. Ένας Μεσσήνιος avatar
  Ένας Μεσσήνιος 11/05/2012 09:21:15

  Δυστηχώς έγιναν λάθη πιθανό και αδιόρθωτα πλέον. Ο Πρόεδρος άθελά του η ηθελημένα μίκρυνε την παράταξη. Η ΝΔ δέσποζε στη Κεντροδεξιά και αγκάλιαζε όλες τις απόψεις. Μια μεγάλη παράταξη τους έχει όλους μέσα και τους Μάνους και τους Καρατζαφέρηδες και τους Ανδριανόπουλους και τις Ντόρες. Πολλούς από αυτούς τους απεχθάνομαι αλλά μόνο έτσι θα διατηρήσεις δεσπόζουσα θέση. Με τις διαγραφές έκανε μάγκα τον Καμένο (το απόλυτο τίποτα) όχι γιατι είναι μάγκας ο Καμένος αλλά γιατί πήγαν μαζί του και πολλά ικανά στελέχη (δεν μιλώ για Χαικάληδες και Κοντογιαννίδηδες). Πρέπει να βρεθεί τρόπος άμεσης επιστροφής τους για να μην αιμοραγούν 2και 3 % από την παράταξη. Επίσης έγινε λάθος και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έπρεπε να γίνουν πιο πολλές τηλεοπτικές συνεντέυξεις κυρίως την τελευταία εβδόμάδα. Έπρεπε να γίνει ένα τουλάχιστο debate, όπου σίγουρα θα τα πήγαινε καλά αλλά θα μπορούσε να ξεμπροστιάσει ΒενιζελοΤσιπραίους. Αντιθέτως άφησε τους άλλους να αλωνίζουν λαικίζοντας. Δυστηχώς όμως και μετά τις εκλογές απουσιάζει σχέδιο για το πως θα πορευτούμε. Οι όποιες δηλώσεις φαίνονται αποσπασματικές και μάλλον χωρίς κάποιο κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό. Αυτές της ημέρες αντί να συμπεριφερόμαστε ως πρώτο κόμμα (ακόμα και με αυτά τα ποσοστά) αφήνουμε τους δεύτερους αλλά και τους τελειωμένους (βλ. Βενιζέλο) να δίνουν την εντύπωση οτι κατευθύνουν τις εξελίξεις. Που είναι ο Πρόεδρος? Ήταν λάθος η διαχείριση της διερευνητικής τόσο τυπικά. Τώρα ανα πάμε σε εκλογές θα φταίει ο Τσίπρας ή ο Κουβέλης, αν γίνει κυβέρνηση συνεργασίας θα φανεί ως επιτυχία του Βενιζελου ενώ η ΝΔ θα δώσει 108 Βουλευτές!!! Αν πάμε σε εκλογές πως είμαστε σίγουροι οτι θα ανεβάσουμε τα ποσοστά μας (2 και 4% δεν φτάνουν). Πρόεδρε βγές ΜΠΡΟΣΤΑ. Και προς θεού οχι Πρωθυπουργός ο Κουβέλης, για Αντιπρόεδρος καλός είναι. Μην φανούμε πάλι ως κάποιο δεκανίκι. (Εντωμεταξύ ακούω τώρα τον Τράγκα και σκέφτομαι την ζημιά που μας κάνουν οι Χατζηνικολάηδες, οι Μπάμπηδες, οι Κοτρώτσοι οι οποίοι αλωνίζουν, υποτίθεται οτι καάποιοι ήταν φίλα προσκείμενοι αλλά αν έχεις τέτοιους φίλους....). Πρόεδρε εδώ και τώρ βγές μπροστά πολύ επιθετικά και προσπάθησε να συνδιάσεις όχι να αποκλείσεις τάσεις (όπως θα κάνεις διαπραγμάτευση με την Τρόικα, κάνε και με τους ΝτοραΜανουςΓιώργηδες). Πρέπει πάση θυσία σε εκλογές να παραμείνουμε πρώτοι. Σε περίπτωση συγκυβέρνησης δεν ξέρω αν θα έχεις άλλη ευκαιρία με τον Κουβέλη να ορίζει τις εξελίξεις. Αντιλαμβάνομαι οτι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα αλλά Εσύ είσαι ο Αρχηγός!!! Εγώ θα είμαι ΝΔ οτι και να γίνει αλλά εγώ είμαι δεδομένος. Με τους μη δεδομένους πρέπει να ασχοληθείς.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Ένας Μεσσήνιος 11/05/2012 11:14:30

   αγαπητέ Μεσσήνιε,
   αν πιστευεις οτι η επαναφορα αυτων που αναφερεις θα φερει παραπάνω ποσοστα μαλλον εισαι γελασμενος!
   Οσους φερει ακριβως τοσους, ισως και παραπάνω θα αποδιώξει!
   Η ΝΔ ειναι ενα κομμα πεθαμένο!
   Μπορει προσκαιρα να γινει ενα coalition αλλά δεν προκειται να αντεξει!
   Σε πιθανο συνεδριο θα επελθει διασπαση!
   Δεν εχει καμμια σχεση το δεξιο πατριωτικο μετωπο με τον ακρατο νεοφιλελευθερισμο του Μανου και πιθανως του Τζημερου.
   Βεβαια μεγάλοι σχηματισμοι περικλειουν τασεις και ακρα. Αλλά η προσφατη εμπολεμη ζωνη μεταξυ τους και οι εντονες προσωπικες διαφορες δεν ειναι δυνατον να γεφυρωσουν το χασμα!
   Επιπλεον τα προσωπα, ενθεν κακειθεν, δεν ειναι δυνατον να εμπνευσουν και να προσελκυσουν κοσμο!
   Και κατι τελευταιο, ισως και το πιο σημαντικο: οι νεοι ηλικιας 18-25 ετων ψηφισαν στην πλειοψηφια τους κατα σειρα Χρυση Αυγη, και Συριζα. Τι μελλον μπορει να εχει ενας σχηματισμος οταν δεν εχει, απ' οτι φαινεται, τιποτε να πει στο "μελλον" (τους νεους), και δεν μπορει να τους προσελκύσει!
   (η ΟΝΝΕΔ, και ψαξτε το, ολη τη διαρκεια της προεκλογικης εκστρατειας στοιχιστηκε πισω απο Ψυχάρη, Κεφαλογιαννη και αλλους επωνυμους και ισχυρους υποψηφιους. στο ενδιαμεσο οργανωνε εκδρομες σε Μυκονο και παρτυ σε παραλιακα κλαμπ ανα την Ελλάδα!! επομένως, ποιον νεο που αγωνια για το μελλον του, -ειναι οι περισσοτεροι-, να τραβηξει αυτό το μορφωμα;

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/05/2012 09:24:00

  Η άποψή μου είναι πως ο λαός έδειξε τι είδους πολιτική θέλει. Άρτον και θεάματα. Όσο υπεύθυνη πολιτική είναι να "λερώνεις" το πολιτικό σου όνομα με την υπογραφή της δανειακής (πράγμα που δε θεώρησα λάθος πρακτικά, και όταν πρόκειται για το αν θα έχω αύριο χώρα δε με νοιάζει το επικοινωνιακό), άλλο τόσο υπεύθυνη στάση θα είναι να "βρωμίσεις" κι άλλο τα χέρια σου: Ολομέτωπη επίθεση εκεί που τους πονάει. Μπάχαλα, συνιστώσες φιλοσκοπιανές, κωλοτούμπες με το μνημόνιο, η Δόξα Δράμας να πάρει το Champions League (κλεμμένο από Facebook) για να καταγγείλουμε το μνημόνιο, βολτίτσες με ελικοπτεράκια από off-shore ή με τα λεφταδάκια μας. Όλοι ίδιοι είναι δεν λένε? Ε, ωραία, όταν λέμε ΟΛΟΙ, εννοούμε ΟΛΟΙ, και τα μπάχαλα του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του που έπαιρναν μια χαρά το μισθουλάκο τους χωρίς να έχουν καμία χρησιμότητα (Αυτοί δε λένε ότι δεν άσκησαν εξουσία? Τι τους πληρώναμε τότε?) και οι βουλευτές του Ανέλληνα που μας παρουσιάζεται λες και αναβαπτίσθηκε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Αφού ο Έλληνας γουστάρει το σκοτάδι του σπηλαίου, θα πρέπει να κατέβεις κι εσύ μες τη λάσπη μπας και τον πιάσεις από το χεράκι και τον πας στο φως. Γιατί όταν μορφωμένοι 30άρηδες μου μιλάνε για Καμμένους, με τις ιδεολογικές αβρότητες είμαστε μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα. Ο Έλληνας είναι στα πολιτικά σα χαζογκόμενα, θέλει να του πουλήσεις φούμαρο, δεν "ανάβει" αλλιώς. Και στο κάτω κάτω τι έχουμε να χάσουμε. Όλοι αυτοί που για να τηρήσεις τις ισορροπίες τους κράτησες (και που κι εγώ ήμουν σύμφωνος) ήδη φτιάχνουν χαζοομαδούλες στο f/b για εσωκομματικές. ΤΩΡΑ, εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων. Οπότε αν είναι να φάμε πάλι τα μούτρα μας, τουλάχιστον ας το κάνουμε ΣΟΒΑΡΑ μαχόμενοι και καθαρίζοντας συγχρόνως το σπίτι μας. Αυτά τα ολίγα από κάποιον που μιλάει καθημερινά στον κόσμο. Που πίνει τον πρωινό καφέ του στην πιάτσα, ούτε σπίτι του, ούτε σε περισπούδαστες λέσχες.

 10. spiros avatar
  spiros 11/05/2012 09:28:14

  Μήπως μας διαφεύγει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί νέα αρχή; Καταδικάστηκε η ακολουθηθείσα πολιτική; Άρα οφείλω να χαράξω νέα στρατηγική. Επομένως οι χειρισμοί και η επικοινοία του θέματος σε νέα κατεύθυνση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. Συμφωνώ με την επανένωση στη βάση. Πιστεύω ότι η όποια χάραξη στρατηγικής με στόχο την ένωση της Βάσης είναι θετική και καλώς ανακοινώθηκε όπως ανακοινώθηκε από τον Α.Σ. Οι ψηφοφόροι των κεντροδεξιών κομμάτων που δεν μπήκαν στην Βουλή ζητούν στέγη. Τα υψηλόβαθμα στελέχη όμως που με έβριζαν εμένα τον ψηφοφόρω γιατί να τα ανεχθώ; Μήπως δημιουργήσει αντίροπες κινήσεις; Αν πχ καλέσω τον γυρολόγο της πολιτικής Μάνο τί μπορώ να περιμένω αν προσποιηθεί διαφοροποιήσεις στην πολιτική του, κρατήσει την έδρα του και αποχωρήσει από την ΝΔ αύριο; Αυτό δεν γίνεται μέχρι τώρα; Άρα πάλι προδομένος και δαρμένος; Η κυρία Ντόρα δεν επικαλέστηκε συμμετοχή στο μνημόνιο και διαφοροποιήθηκε ; Σήμερα άλλαξε πολιτική και άρα δέχεται νέα κατεύθυνση πολιτικής; Είναι βασικά σημεία σύγκλισης. Συμφωνώ λοιπόν με μια ΝΕΑ στρατηγική της ενωμένης κεντροδεξιάς στη βάση αξιών και όχι προσωπικών στρατηγικών.

  • noldor avatar
   noldor @ spiros 11/05/2012 10:35:36

   Η Ντόρα δεν άλλαξε γραμμή, ο Σαμαράς άλλαξε γραμμή και πήγε προς Ντόρα

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ noldor 11/05/2012 20:35:00

    Αν αυτό κατάλαβες με γειά σου με χαρά σου... Να εκτεθεί η εμπάθεια και το πόσο δεν ενδιαφέρονται για τη χώρα και το καλό της ήθελε και το πέτυχε. Τόσο απλά...

 11. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 11/05/2012 09:31:20

  Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρε Άφησε τους συμβιβασμούς και βγές από τα γραφεία. Ένας ολόκληρος κόσμος σε περιμένει εκεί έξω στην Αγορά. Τράβα μπροστά μόνος σου, όπως ξέρεις. Τώρα πια τίποτα δεν είναι όπως χθες. Ξεφορτώσου τα βαρίδια (προσωπα και κατεστημένες ιδεές) βασίσου, εμπιστεύσου τους απλούς ανθρώπους, μίλησε τους στη γλώσσα σου και οδήγησε τον τόπο στο Αύριο. Δεν έχουμε (δεν έχεις) άλλο χρόνο. Η ώρα της αλήθειας ήρθε.

 12. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 11/05/2012 09:31:46

  Την πάσα του Τσίπρα εάν συνεχίσουν έτσι, από έτοιμο γκολ βλέπω να καταλήγει αράουτ.
  Εαν δεν παίξεις τώρα επίθεση, πότε περιμένεις;
  Εαν δεν διεκδικήσεις τώρα τον ηγετικό ρόλο του Ευρωπαικού πόλου, εκμηδενίζοντας ΠΑΣΟΚ, πότε περιμένεις να το κάνεις.
  Όμως η επίθεση θέλει και να ξέρεις τι να κάνεις την μπάλα, εάν βγουν όλοι επίθεση χωρίς σχέδιο, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι το "γκολ εσείς, σέντρα εμείς".
  Εάν όμως δεν έχουν τα κότσια για νέες εκλογές ή φοβούντε πραγματικά για το μέλλον της χώρας και σκέφτονται την συγκυβέρνηση, εντάξει, αλλά επιθετικά.
  ΜΠΕΣ ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
  Δείξε μέσα από την κυβέρνηση που θα σχηματίσεις, πόσο αυτά που λες είναι τα ορθά και κάνε στις επόμενες εκλογές τον κόσμο να σε παρακαλάει να σε ψηφίσει.
  ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ. ΒΓΗΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  • GUS P avatar
   GUS P @ dikefalosaitos 11/05/2012 10:25:39

   Συμφωνώ απόλυτα. Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι η συμμετοχή της ΝΔ στη Κυβέρνηση με πλειοψηφία και αν έιναι δυνατόν με Κεντροδεξιό Πρωθυπουργό. Μόνο με εφαρμογή πολιτικής μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση η οποία θα απαιτούσε άμεσα χαλάρωση της δημοσιονομικής Προσαρμογής προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Παράλληλα με αυτό θα πρέπει να εφαρμόσει ρεαλιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει σε αυτόματη μείωση των δαπανών του Κράτους με έμφαση σε μία απόφαση «βόμβα» (πχ κλείσιμο ΟΣΕ και άμεση αξιοποίηση της περιουσίας του) δίνοντας το μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η αντανάκλαση στο εκλογικό σώμα θα ήταν καταλυτική και θα ακύρωνε την όποια προσπάθεια του Τσίπρα αφού θα τον οδηγούσε στα γνωστά για αυτόν λημέρια της Αντίδρασης.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ GUS P 11/05/2012 10:52:03

    Να ζητήσει ο ΙΔΙΟΣ την πρωθυπουργία και τα βάρη της και την στήριξη να κυβερνήσει ο ίδιος, ως πρώτο κόμμα.
    Και να εφαρμόσει την πολιτική του.
    Εάν δεν τον στηρίξουν, θα φορτωθούν όλο το βάρος, εάν τον στηρίξουν όμως στην πορεία τον ρίξουν, θα έχει κάθε δικαίωμα να τους καταγγείλει.
    Εάν έχει δίκιο, και όσα λέει είναι τα σωστά, ας βγει μπροστά και να ζητήσει να τα εφαρμόσει.
    Και ΟΧΙ στα κρυφά, να λεει τα πάντα στον κόσμο.

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ dikefalosaitos 11/05/2012 11:02:23

     Συμφωνώ. Οικουμενική με Πρωθυπουργό Σαμαρά.

    • Mara avatar
     Mara @ dikefalosaitos 11/05/2012 11:06:41

     Δικέφαλε,

     Άντε και το πρότεινε με θάρρος και τόλμη και παίρνει το ρίσκο όλο επάνω του, πιστεύεις ότι οι άλλοι θα το δεχτούνε?
     Δεν νομίζω....

 13. A.D avatar
  A.D 11/05/2012 09:32:00

  Θέλει;
  Έτσι όπως πολιτεύεται, έχω αμφιβολίες.
  Μπορεί;
  Εκ του αποτελέσματος, όχι.
  Προλαβαίνει;
  Το τρένο πέρασε, δυστυχώς.
  Εωράκαμεν.

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/05/2012 09:33:02

  Λοιπόν φίλε factorx συμφωνώ μαζί σου μόνο που ο Σαμαράς το άλλαξέ τα όλα έπρεπε να το κάνει καπου μεταξύ τέλους του 2009 και αρχές 2010 για μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Για να αανακτήσει η ΝΔ την ηγεμονία στους νοικοκυραίους θα πρέπει πρώτα από όλα να δείξει κάτι καινούργιο γιατί στίς εκλογές 2012 το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και ιδιαίτερα της Β' Αθήνας μόνο άρωμα καινούργιου και ανανέωσης δεν είχε.

  Υ.Γ. Ο μεσαιοχωρίτης Καραμανλής στην εκλογές της ύψιστης αποδοκιμασίας του έφερε 33% οπότε μην γίνονται συγκρίσεις

 15. Mara avatar
  Mara 11/05/2012 09:44:06

  Kαλημέρα σε όλους!

  Αγαπητοί μου, ένα και ένα κάνουν δύο...
  Η πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει.
  Μετά το τραγικό εκλογικό αποτέλεσμα, ο Σαμαράς είναι στριμωγμένος στα σχοινιά....
  Το μόνο που του μένει και πρέπει να κάνει τώρα την ύστατη στιγμή, είναι ξεκάθαρα και με τσαμπουκά να θέσει το εξής δίλλημα, ή με στηρίζετε ΟΛΟΙ.... (και όταν λέμε όλοι... εννούμε όλοι...) να ηγηθώ ενός κεντροδεξιού μετώπου για να αντιμετωπίσουμε Τσίπρες.... Καμμένους.... και όλο το σύστημα που θέλει να γίνει μπάχαλο η χώρα, ή ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ και ας αναλάβει όποιος θέλει πλέον την ευθύνη να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές με όποιες συνέπειες.....

  Μέχρι εδώ και μη παρέκει....

  Δεν μπορεί μονίμως να σύρεται με εκβιασμούς σε ολέθριες κινήσεις και να τα φορτώνεται όλα αυτός.

  Προσωπικά δεν πιστεύω ότι εδώ που φθάσαμε, υπάρχει άλλη λύση.
  Άς θέσει επιτέλους και αυτός ένα εκβιαστικό δίλλημα και άς αφήσει το "δονΚιχωτίστικο" στυλάκι τύπου "...σώνω την χώρα..."
  Άν δεν το κάνει, λυπάμαι πολύ που θα το πώ, αλλά φοβάμαι ότι ο εξευτελισμός που θα υποστεί δεν θα έχει προηγούμενο.

 16. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 11/05/2012 09:56:30

  αυτη τη περιοδο ακουσα το πιο καθαρο λογο απ το κομμα τα τελευταια χρονια,ομως δεν βγηκε προς τα εξω με την ιδια πιστη και θαρρος απο κορυφαια φρου φρου στελεχη.Με την κοινωνια να βραζει και να μην εχει καμμια διαθεση ν'ακουσει μονο οσοι ουρλιαζαν (καμμενος) πηραν ποντους ,μην στρογγυλεψουν οι γωνιες μην δειξουμε οτι τρεχουμε πισω απο ταπραγματα τωρα οκοσμος θελει οδηγο να δειξει το δρομο οχι ουρα.

 17. dd avatar
  dd 11/05/2012 09:56:33

  Στις εκλογές ψήφισα τον Σαμαρά γιατί πίστευα ότι ήταν ο μοναδικός που είχε σχέδιο συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο για το καλό της χώρας και των πολιτών της.

  Αλλά,

  Η εικόνα πού δείχνει η ΝΔ από την Κυριακή το βράδυ είναι τραγική.
  Αυτοί οι άνθρωποι που εμφανίζονται στα κανάλια δεν έχουν την ψυχή και τις γνώσεις ούτε μια απλή αντιπαράθεση επιχειρημάτων να διαχειριστούν.
  Πώς θα αντιμετώπιζαν τις κυβερνητικής θητείας δεν μπορώ μα φανταστώ.

  Αλλά το χειρότερο για μένα είναι ότι ο ίδιος ο Σαμαράς δείχνει μια εικόνα, (σε εμάς που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του μόνο από την τηλεόραση ),
  ενός ανθρώπου απογοητευμένου και ίσως ακόμα-ακόμα παραδομένου στην μοίρα του.
  Ακόμη και ο τόνος της φωνής του όπως και το ύφος του αντανακλούν μία αρνητική εικόνα πια.

  Θα ήθελα ο Σαμαράς να γίνει πάλι αυτός που ήταν. Ηγέτης.

  Να αναλάβει πρωτοβουλίες και να μη δίνει την εντύπωση ότι απλώς ακολουθεί τον Βενιζέλου.
  Λύση δεν είναι να φαίνεται ότι παρακαλάμε Ντόρα , Μάνο κλπ ανύπαρκτους να επιστρέψουν στη ΝΔ (μήπως να ζητούσαμε πίσω και τον Ανδριανόπουλο ??)

  Λύση είναι η επαφή με τον κόσμο και η προβολή δύναμης ,σταθερότητας και ελπίδας.

  Ελπίζω όλα να γίνουν όπως πρέπει για το καλό της πατρίδας μας.
  Δυστυχώς έλαχε στον Σαμαρά να είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος πολιτικός που μπορεί να μας δώσει πάλι την ελπίδα και την περηφάνια.
  Σαν ¨Έλληνες και όχι σαν Νεοδημοκράτες.

  Ελπίζω να φανεί αντάξιος των περιστάσεων.

 18. Ηλίας avatar
  Ηλίας 11/05/2012 09:59:53

  Καλές οι συμβουλές που του δίνετε οι περισσότεροι, αλλά οφείλετε - και οφείλει - να καταλάβετε το εξής: χωρίς ηγετική ομάδα που να βγαίνει μπροστά και να νομιμοποιείται να μιλά αντ' αυτού, δεν γίνεται δουλειά. Ποια είναι η ηγετική ομάδα της ΝΔ; Στο ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου έβλεπες τον Πάγκαλο, τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου, τον Ραγκούση και ήξερες ότι αυτοί είναι οι κορυφαίοι. Ποια είναι η ηγετική ομάδα της ΝΔ; Μπορεί ένας να μου απαντήσει; Είναι ο Παυλόπουλος; Ο Χατζηδάκης; Ο Μητσοτάκης; Ο Σπηλιωτόπουλος; Ποιοι είναι; Γιατί βάζει μπροστά αποτυχημένους μητσοτακικούς, εξ αιτίας των οποίων έχασε η Ντόρα την εσωκομματική μάχη του 2009; Γιατί βάζει μπροστά αυτούς που η πολιτική τους οδήγησε στην πανωλεθρία του Καραμανλή; Γιατί δεν βάζει μπροστά 5 δικά του πρόσωπα; Εκτός από τον Μιχελάκη σιωπή. Πού είναι ο Κρανιδιώτης; Πού είναι ο Λαζαρίδης; Πού είναι άλλα νέα, δυνατά πρόσωπα; Ο Καραμανλής έκανε τον Σπηλιωτόπουλο εκπρόσωπο της ΝΔ όταν ο τελευταίος ήταν 32 ετών και μπορεί πλέον ο Σπηλιωτόπουλος να είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα βαρίδια, τότε όμως ήταν ένας φρέσκος επικοινωνιακός πολιτικός, με ελκυστικό παρουσιαστικό και λέγειν, που διεκπεραίωσε μια χαρά τον ρόλο του. Εν ολίγοις, πού είναι οι αντ' αυτού; Ό,τι και να κάνει ο Σαμαράς, ό,τι απίθανο και αν κάνει ή πει (που πιστεύω ότι το έχει ήδη κάνει), δεν θα έχει καμία ανταπόκριση όσο δεν αποσαφηνίζεται στους ψηφοφόρους ποιοι είναι αυτοί στους οποίους βασίζεται και με τους οποίους σκοπεύει να πορευτεί. Η ΝΔ παραμένει ο μοναδικός πόλος εξουσίας στον κεντροδεξιό χώρο και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Κανείς - και σίγουρα όχι ο Καμμένος - δεν κατόρθωσε να αυτοπροβληθεί ως η εναλλακτική λύση στην Κεντροδεξιά. Η ΝΔ δεν έπαθε ό,τι το ΠΑΣΟΚ που πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλεται ως ο εναλλακτικός πόλος εξουσίας. Επομένως, πρέπει να κτίσει πάνω σ' αυτό. Ας βάλουν επιτέλους μυαλό ορισμένοι στη ΝΔ και ας αποφασίσουν να σχηματίσουν μια αξιόλογη, δυναμική και μαχητική ηγετική ομάδα που να εκπροσωπεί τον Πρόεδρο και όχι τα μητσοτακικά απομεινάρια της πανωλεθρίας.

  • spiros avatar
   spiros @ Ηλίας 11/05/2012 10:21:13

   Πολύ σωστά το θέτεις. Αυτό δεν του επέτρψαν ή δεν προχώρησε γιατί όλοι θέλανε την συναίνεση. Πολύ φοβάμαι ότι και σήμερα αυτό θα γίνεται από στελέχη που έχουν σχέση με την διαπλοκή. Είδες καμμιά νακοίνωση για τις φωτοτυπίες του Παιδείας; Έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι ότι μπορεί να ώριμάσουν τα πράγματα με γενικόλογα χωρίς γνώση της καθημερινότητας εκ του μακρόθεν κλπ.

 19. A.D avatar
  A.D 11/05/2012 10:16:22

  Το κόμμα στέλνει μήνυμα να παρακολουθήσουμε την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο.
  Θα ειπωθεί κάτι σημαντικό;

  • juliet avatar
   juliet @ A.D 11/05/2012 10:31:22

   Βέβαια όχι ένα .....και σκέψου ο άλλος να δουλεύει εκτός αν είναι σίγουροι ότι όλοι κάααααθονται....Σα να παραξυπνήσανε.

   • romeo avatar
    romeo @ juliet 11/05/2012 12:19:01

    Καλημέρα!

    • juliet avatar
     juliet @ romeo 11/05/2012 12:55:21

     Kαλημέρα!!!!
     :)

 20. Andreas avatar
  Andreas 11/05/2012 10:27:26

  Έχω την αίσθηση ότι με αυτή την επιστολή ο Τσίπρας, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε προεκλογικά, πλησιάζει τις θέσεις Σαμαρά περί επαναδιαπραγμάτευσης και Κουβέλη "περί σταδιακής απαγκίστρωσης". Δεν κάνει λόγο πουθενά για τη βασική προεκλογική του θέση, που ήταν η ακύρωση και μονομερής καταγγελία του μνημονίου και μιλά για αλλαγή στρατηγικής, όχι πολιτικής (σωστή η προηγούμενη επισήμανση). Και επειδή την είδε τελευταία "μεγάλος ηγέτης" ο Τσίπρας, έχω και πάλι την αίσθηση ότι μιμείται το μοντέλο "ηγεσίας" των Ανδρέα και Γιώργου Παπανδρέου. Λαϊκισμός μέχρι τα άκρα ως ότου εκλεγούμε, και επιστροφή στην πραγματικότητα αφότου εκλεγούμε. Και είναι δυσάρεστο ένας νέος πολιτικός να συμπεριφέρεται όπως το παλιό κακό πολιτικό σύστημα. Υποσχέθηκε, αν μη τι άλλο, μια νέα σχέση πολίτη-πολιτικού. Εμείς βλέπουμε μια από τα ίδια. Με τέτοια στάση και συμπεριφορά το μόνο που κάνει το πολιτικό σύστημα είναι να ενισχύει ακόμα περισσότερο εθνικιστικές και ναζιστικές συμμορίες τύπου Χρυσής Αυγής. Α, και μετά από αυτό δεν νομίζω κανείς να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν κάποιες αμφισβητούμενες δημοσκοπήσεις τις τελευταίας στιγμής. Ολόκληρη η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα. http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457048&h1=true#commentForm

 21. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 11/05/2012 10:29:13

  Χαίρομαι Φάκτορα που συμφωνούμε σε πολλά και ιδιαίτερα στο θέμα
  της επιστολής προς τους Ευρωπαίους {το έγραψα σε χθεσινό μου σχόλιο,
  μόνο που ψάχνοντας το σήμερα ήταν εξαφανισμένο,δεν ξέρω γιατί}.
  Δεν ξέρω σε ποιά γλώσσα πρέπει να τους μιλήσει για να καταλάβουν,
  αλλά έστω και αργά πρέπει να το καταλάβουν.Να χρησιμοποιήσει και
  τον πρόεδρο του Ευρωπαικού λαικού κόμματος που τον είχαμε και στην
  εξέδρα.Τέλος οι μαγκιές της κας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε για δική
  τους εσωτερική κατανάλωση.Εξουθένωσαν ένα λαό σε σημείο που να
  κλείσει τα αυτιά του σε οποιαδήποτε σοβαρή φωνή,τον τρέλλαναν στην
  κυριολεξία,που να ακούει μετά από τις απανωτές καρπαζιές μόνο τις
  λαικίστικες φωνές του Τσίπρα,του Καμμένου.Άν δεν το καταφέρει και
  τώρα,γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ο μόνος που τους τα έλεγε, ας
  αναλάβουν όλη την ευθύνη.
  Θέλω εδώ να επισημάνω τι χάνουμε που δεν εισακούσθηκε ο λόγος του
  Σαμαρά προς γνώση και συμμόρφωση.
  α}δεν θα γίνει ο έλεγχος για το πόθεν έσχες των πολιτικών που άσκησαν
  εξουσία από το 1974 από ειδικό σώμα δικαστικών λειτουργών.
  β}δεν θα γίνει η εξεταστική επιτροπή για το πως μας έφτασε ο Γιώργος
  στο μνημόνιο.{αν έχουμε νέες εκλογές θα παραγραφεί και το αδίκημα}
  γ}Χάσαμε την οποιαδήποτε πιθανότητα για σταδιακή βελτίωση της
  κατάστασης μας, με αναπτυξιακά μέτρα.
  δ}Διακινδυνεύουμε να βρούμε στις επόμενες εκλογές ολόμπροστα μας
  τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα,με ότι ήθελε προκύψει από τους πιθανούς πειραματισμούς του.Για του λόγου το αληθές ακούστε τι λένε και με
  ποιό ύφος αλαζονείας το λένε στα διάφορα κανάλια.Παρατηρείστε τις
  δύο προβεβλημένες κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ,κα Κωνσταντοπούλου και κα
  Δούρου,που δεν αφήνουν άνθρωπο να μιλήσει στα διάφορα πάνελς με
  ύφος που δεν ταιριάζει σε αριστερή κουλτούρα ,υποτίθεται.{αλήθεια η
  κα Κωνσταντοπούλου είναι κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου;για να
  μην μιλούν για άλλες κουλτούρες, όσον αφορά την οικογενειοκρατία.}
  Προς γνώση και συμμόρφωση!

 22. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 11/05/2012 10:32:22

  Στη φάση αυτή, επείγει να σχηματιστεί κυβέρνηση.
  Αλλά μια κυβέρνηση, στην οποία τον πρωτεύοντα ρόλο να έχει ο Σαμαράς. Από την διακυβέρνηση κυρίως Σαμαρά, ακόμα και με πρωθυπουργό Σαμαρά (δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον) έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, η ΝΔ, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΕΊΞΕΙ ΔΕΊΓΜΑ ΓΡΑΦΉΣ, ότι αυτά που λέει τα κάνει και πράξη.
  Δηλαδή κατ΄αρχήν να πάρει μέτρα ανακούφισης του λαού, που έχει χτυπηθεί απόλυτα από την κρίση, που έχει προβλήματα επιβίωσης, στη συνέχεια να διαπραγματευτεί το μνημόνιο και να πετύχει καλύτερους όρους και τέλος να βάλει μπροστά την μηχανή της ανάπτυξης.
  Στο διάστημα αυτό, που θα κυβερνά, θα έχει παράλληλα και τον χρόνο και την δυνατότητα να δημιουργήσει το ευρύ μέτωπο της κεντροδεξιάς, όπου όλοι οι καλοπροαίρετοι θα έχουν θέση.
  Αν γίνουν άμεσα εκλογές, αυτά δεν προλαβαίνουν να πραγματοποιηθούν και δεν θα περάσει στο εκλογικό σώμα η δυνατότητα και αξία του Σαμαρά.
  Εδώ που βρισκόμαστε, ο λαός θα εμπιστευτεί αυτόν που θα κάνει πράξη αυτά που διακυρύσσει. Ο λαός βαρέθηκε τα ανέξοδα λόγια και θα περάσει στην εμπιστοσύνη αυτού που δεν τον κοροϊδεύει και που μπορεί ν΄αλλάξει την σημερινή χαώδη κατάσταση.
  Και προπάντων, να μη δείχνει πανικό η ΝΔ. Στο κάτω κάτω είναι σήμερα πρώτο κόμμα (αυτό γιατί δεν το λέει κανείς;), με μειωμένες δυνάμεις βέβαια, αλλά μην ξεχνάμε ότι και οι συνθήκες είναι ¨πολεμικές¨, ούτε ότι σε τέτοιες συνθήκες κερδίζει ο λαϊκισμός.

 23. A.D avatar
  A.D 11/05/2012 10:47:46

  Το timing για την επανάστασή μας υπήρξε, αλλά κιοτέψαμε:

  «Η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Rheinische Post και επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

  «Τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχει μειωθεί. Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

  «Τα κράτη της Ευρώπης και οι ιδιώτες πιστωτές ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι προς την Ελλάδα. Κάναμε ό,τι είναι δυνατό. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι από την πλευρά της πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Είναι επικίνδυνο να παραπλανάς τους πολίτες λέγοντάς τους ότι υπάρχει άλλος, πιο εύκολος δρόμος, μέσω του οποίου η Ελλάδα θα μπορούσε να εξυγιανθεί, αποφεύγοντας κάθε σκληρό μέτρο. Αυτό είναι ανοησία» καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

 24. Μανού avatar
  Μανού 11/05/2012 10:50:06

  Αντί να καθόμαστε να τυρβάζουμε οφείλουμε να δούμε την οικτρή πραγματικότητα, ότι ο τέταρτος γύρος είναι προ τον πυλών στο μυαλό των φανατικών των άκρων.

  ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΑ.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ, ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΌ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ (???) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΜΝΟΙ.

  ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

  ΤΩΡΑ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

 25. GreekInLux avatar
  GreekInLux 11/05/2012 11:03:26

  Άσχετο αλλά θαυμάστε κι αυτούς που κατηγορούσαν και κατηγορούν το Σαμαρά για κωλοτούμπα και σήμερα κάνουν, μπροστά στην επικινδυνότητα ή το φόβο να φάνε το γιαούρτι και τη λεμονόκουπα κατακέφαλα αργότερα, τα ίδια. Αντιγράφω από άλλο site:

  "Καταστροφική" χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ παρά το γεγονός ότι θεωρεί άκυρο το μνημόνιο.

  Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο κ.Τσίπρας αναφέρει ότι διαφωνεί πλήρως "με αυτό που λέμε καρδιά του μνημονίου. Περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ", τονίζοντας ότι "το μέλλον της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν είναι η βάρβαρη λιτότητα". Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και στο Associated Press. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστρέψει και τη χώρα και την Ευρώπη, αλλά επιμένει ότι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να σταματήσουν.

  Όπως είπε η επιμονή σε περαιτέρω πολιτικές λιτότητας θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως αν σταματήσει η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη θα τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ηπείρου.

 26. A.D avatar
  A.D 11/05/2012 11:05:35

  Ο Σαμαράς πάει για εκλογές. Το ανακοινώνει σε λίγι στην Κ.Ο.

  • A.D avatar
   A.D @ A.D 11/05/2012 11:21:13

   Η διαχείριση της διερευνητικής εντολής, ας είναι το τελευταίο λάθος του.

  • A.D avatar
   A.D @ A.D 11/05/2012 11:55:54

   Λάθος συναγερμός.
   Πασάρει το μουτζούρη των πρόωρων εκλογών στον Τσίπρα, τον ανακηρύσσει ηγέτη του άλλου πόλου και τον κατατάσσει στην συνομοταξία των λαϊκιστών, τύπου "λεφτά υπάρχουν".
   Επιμένει στο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο, συμπεριλαμβάνοντας "βάση, μεσαία στελέχη και κορυφές" των άλλων κεντροδεξιών κομμάτων, χωρίς να μπει σε ονοματολογία.
   Για να δούμε...

 27. kostis avatar
  kostis 11/05/2012 11:15:33

  το καλεσμα του Σαμαρα πρεπει να απευθυνεται στον απλο κοσμο που τοποθετει τον εαυτο του στην κεντροδεξια και στον φιλελευθερο χωρο.. Ας μην γινει το λαθος να γινουν συμφωνιες κορυφης με τους αρχηγισκους και μοκροτσομπανους του ευρυτερου χωρου.. Αυτοι ας κανουν ο,τι θελουν.. Θυμιζω το ανοιγμα Κ. Καραμανλη το 1977 προς το κεντρο, οπου ηρθαν Μητσοτακιδες και λοιποι αλλα ο κοσμος του κεντρου πηγε στο ΠΑΣΟΚ του Αντρεα.. Οσον αφορα για τον σχηματισμο της κυβερνησης σημερα εχω να πω το εξης.. Η Ν.Δ. πρεπει να ασκησει το ρολο της ως πρωτο κομμα. Κυβερνηση με το ΠΑΣΟΚ εστω και μειοψηφιας με ανοχη Κουβελη (ειμαι σιγουρος πως και το ΚΚΕ θα απεχει της ψηφοφοριας διευκολυνοντας τα πραγματα στις ψηφοφοριες..). Η χωρα δεν πρεπει να μεινει ακυβερνητη μενοντας σε τακτικισμους και σε σεναρια επι χαρτου.. Ο κοσμος σημερα ειναι θυμωμενος, ομως αν αρχισει να βλεπει φως, αρχιζει και κινειται η αγορα, καποια κενουργια επενδυση, καποια αποκρατικοποιηση, ελαφρυνση φορολογιας, ξεκινωντας απο τα χαρατσια της ΔΕΗ, μειωση στο φορο πετρελαιου και συντελεστων ΦΠΑ και φορολογιας φυσικων προσωπων, τοτε η κατασταση θα εκτονωθει σιγα σιγα, τα κομματα διαμαρτυριας οπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡ. ΑΥΓΗς, θα μειωσουν την επιρροη τους και τοτε θα μπορει κατω απο καλυτερες συνθηκες να κανει εκλογες. Ειμαι σιγουρος πως αυτη την προσπαθεια θα στηριξουν και καποιοι βουλευτες απο αλλα κομματα, ετσι ωστε να υπαρχει και κοινοβουλευτικη πλειοψηφια.. Ας σταματησουμε να αναδεικνυουμε τον Τσιπρα και την αριστερα ως τον μοναδικο ρυθμιστικο παραγοντα της πολιτικης ζωης και τους διαφορους αντιευρωπαιστες ενθεν και εκειθεν ως τον αλλο πολο εξουσιας και προοπτικης.. Αντιλαμβανομαι πως τα επιτελεια των δυο κομματων ειναι σε κατασταση πανικου αλλα χρειαζεται ψυχραιμια και καλα αντανακλαστικα.. Την καινουργια κυβερνηση φανταζομαι ολιγομελη, με καινουργια και αφθαρτα στελεχη των δυο κομματων καθως και ορισμενους ανθρωπους της αγορας και εξωκοινοβουλευτικους..

 28. Aggelos avatar
  Aggelos 11/05/2012 11:16:48

  ο σαμαρας να αφησει τα πολιτικα πτωματα του μανου και της ντορας και να κοιταξει να πεισει τους δεξιους οτι θα παει μπροστα της χωρα περιφανη και οχι υποτακτικη,, το 19% εκτος βουλης,,και πολλοι αναποφασιστοι αρκουν,,για να ανεβει το κομμα

  ισως δουμε μπροστα μας τη χρυση αυγη ως νεο κκε,,τους ανεξαρτητους ως νεο συριζα,,και τη νδ ως νεο πασοκ,,ισχυρο που θα παιρνει απο τα δεξια και θα κυριαρχησει καποια επομενα χρονια ολα αυτα απο την αριστερη πλευρα..

  το θεμα δεν ειναι τα κομματα,,αλλα οι θεσεις,,να γινουν πιο εντονες πατριωτικες και ρεαλιστικες μαζι..

  μακρια απο τα φιλελευθερα καθικια τυπου μανου κλπ,,αυτοι παντα στο 2-3% θα ειναι,,ο κοσμος δεν τους αγαπαει..

 29. Factorx avatar
  Factorx 11/05/2012 11:19:19

  Δείτε ένα κείμενο του parapolitika. gr υπαγορευμένο προφανώς από κάποιον της Συγγρού για να καταλάβετε ότι αυτό το κόμμα δεν έχει μέλλον:

  "Στο κείμενο με τίτλο «Αντώνη Σαμαρά, άλλαξέ τα όλα!» του antinews.gr, βασικός συντελεστής του οποίου φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ασκείται σκληρή κριτική στην απόπειρα προσέγγισης πολιτικών στελεχών που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία (όπως ο Μάνος και η Μπακογιάννη). Όπως γράφει τα στελέχη αυτά έχουν μεγάλες ιδιολογικές και πολιτικές διαφορές τόσο μεταξύ τους όσο και με το πρότυπο της «πατριωτικής, λαϊκής Δεξιάς» που ευαγγελίζεται ο συγγραφέας του άρθρου.

  Ο Σαμαράς, σύμφωνα με το άρθρο, πρέπει να εξαγγείλει την υπέρβαση της ΝΔ με ένα Κεντροδεξιό Πατριωτικό και Κοινωνικό Μέτωπο που θα έχει ως στόχο την παραμονή στο ευρώ, την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, την ανάπτυξη και την προώθηση των εθνικών στοιχείων του προγράμματος της ΝΔ (εφαρμογή ΑΟΖ, κλπ).

  Αυτό το Μέτωπο, γράφει ο συντάκτης, είναι το μόνο που μπορεί να αντιπαρατεθεί «στους νεροκουβαλητές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ και στους οπαδούς της καταστροφικής επιστροφής της δραχμής»

  Για να συμβεί αυτό, συνεχίζει, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει στρατηγική και να ξεκαθαρίσει τι είναι (υπέρ ή κατά του Μνημονίου) διαφορετικά «κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τις εξελίξεις».

  Παράλληλα, υπογραμμίζει, η ΝΔ πρέπει να οξύνει τον πολιτικό της λόγο, να αφήσει τα «φοβικά σύνδρομα», τις «λογικές του καναπέ» και τις «μειλίχιες κουβέντες» που ωφελούν όσες πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται την αντίδραση του κόσμου, και να δώσει απάντηση στους ξένους δανειστές και τους καλοθελητές συμμάχους:

  «Χρειάζεται πυγμή και τσαμπουκά και όχι ευγένειες εδώ. Μας έχουν χώσει στη στρούγκα, και αντί να τους αρχίσουμε και εμείς στα μπουκέτα, γυρνάμε και το άλλο μάγουλο» αναφέρει με νόημα...."

  Ο άσχετος που του είπαν να το γράψει δεν καταλαβαίνει οτι εμείς αναφερόμαστε στους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
  Οσο για τον "στενό συνεργάτη του Σαμαρά" που είναι στέλεχός του antinews ποιούς εννοεί; Εκείνους που διαφωνήσαμε δημοσίως για την κυβέρνηση Παπαδήμου;
  Χαλαρώστε σύντεκτοί γιατί όταν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με τα εσωκομματικά θα τρέχετε

  • Περικλής Αναστασίου avatar
   Περικλής Αναστασίου @ Factorx 11/05/2012 12:14:37

   Καταλαβαίνω την οργή σου, αλλά πολύ σκληρό να λες ότι «το κόμμα δεν έχει μέλλον»…

   • Factorx avatar
    Factorx @ Περικλής Αναστασίου 11/05/2012 13:08:09

    Αγαπητέ μην μπερδεύεις την Παράταξη με το Κόμμα. Θυμίσου τι έκανε ο Καραμανλής ο Α

    • Περικλής Αναστασίου avatar
     Περικλής Αναστασίου @ Factorx 11/05/2012 13:30:49

     Έχεις δίκαιο. Αλλά μια που καταγόμαστε από την ίδια πόλη θυμήθηκα την σφαλιάρα που έδωσε ο Καραμανλής ο Α σε υποψήφιο (Πάλλας νομίζω) της Καρδίτσας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος (ΕΡΕ) στο Κιέριο (το γράφω με χιουμοριστική διάθεση και για να εκτονώσουμε λίγο την ένταση δεν είναι απαραίτητο να το ανεβάσεις).

 30. Spiros avatar
  Spiros 11/05/2012 11:22:00

  Ένα γενικό σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν..Ο Ελληνικός λαός καταψήφισε τις πολιτικές των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν.Έκρινε επίσης-ορθά κατά τη γνώμη μου ότι θέλει να παραμείνει στο ευρώ αλλά όχι με μνημόνια που οδηγούν στην φτώχεια και στην ύφεση.Τώρα τι κάνουμε?Κατά τη γνώμη μου τα πράγματα είναι απλά..Σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης με αριστερό πρωθυπουργό και σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους..Εφόσον όλα τα κόμματα θέλουν το καλό της Ελλάδας και ο λαός αποφάσισε ότι το καλό του είναι να μείνει στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνιο αυτό θα είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης. Για όσους λένε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί-είναι νέος, άπειρος κτλ-να διαπραγματευτεί απλά να πω ότι δεν θα πάει μόνος του αφού προφανώς θα στελεχώνεται από σοβαρούς οικονομολόγους..Να θυμίσω επίσης το πως διαπραγματεύτηκαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα..Ο Παπακωνσταντίνου μιλώντας για τιτανικό και ο Παπαθανασίου γράφωντας σε λαδωμένη χαρτοπετσέτα τα μέτρα που θα πάρει.. Αυτό πρέπει να κάνουν αν πραγματικά θέλουν το καλό της χώρας.Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα μικροκομματικά οφέλη..

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Spiros 11/05/2012 12:35:12

   "....ο λαός αποφάσισε ότι το καλό του είναι να μείνει στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνιο..." Ολες οι παθογένειες της κοινωnίας απeικονισμένες σε μια φρασούλα σου. Περαστικά μας!

 31. Ioannis avatar
  Ioannis 11/05/2012 11:24:03

  Den vlepete oti ola allazoun, XYPNISTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32. Ηλίας avatar
  Ηλίας 11/05/2012 11:35:09

  4532 άρθρα τα τελευταία 3 χρόνια ολοι εδώ μέσα αναμασούν/αναμασουμε τα ίδια και τα ίδια. Και ο φακτορας και οι σχολιαστες. Και ενώ φακτορα σε παραδεχομαι για τον πατριωτισμο σου και τον ανιδιοτελη αγωνα σου για την παραταξη, εχω σιχαθει τη νδ τοσο πολυ σε σημειο αδιαφοριας πλεον. Και οπως σου εχω πει ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ο Σαμαρας να ειναι ανευθυνος της καταστασης στο κομμα. Δεν φταινε οι αλλοι. Πρωτιστα φταιει ο ιδιος. Και δεν κανει και τιποτα να αλλαξει. Σπασμωδικες κινησεις και αστοχιες. Τον επαιξαν οι ευρωπαιοι σαν πρωταρη με το 2ο μνημονιο, τον επαιξαν οι πασοκοι για πλακα με τη συγκυβερνηση, τον παιζει και τωρα για πλακα και ο τσιπρας μετα τις εκλογες. Βλεπετε εσεις καμια κινηση του Σαμαρα που εγω δε βλεπω; Την εντολη την εδωσε πισω σε 6 ωρες!!! Συμφωνα με το ρεπορταζ δεν εχει προβλημα σε νεα συγκυβερνηση. Αλλη τουμπα.
  Το ξαναρωταω. Μονο εγω βλεπω οτι κατι δεν παει καλα με τον Σαμαρα;

  • Mara avatar
   Mara @ Ηλίας 11/05/2012 13:29:29

   Aγαπητέ Ηλία,

   Όλα σωστά τα έλεγε και δικαιώθηκε αλλά... αυτό από μόνο του δεν έφθανε...
   Η στρατηγική εξ αρχής ήταν λάθος, γιατί προφανώς δεν κατάλαβαν ότι οι συνθήκες στις οποίες παιζόταν το πολιτικό παιχνίδι ήταν πολύ άγριες και πρωτοφανείς και ο χρόνος μοιραίως δεν θα ήταν υπέρ τους.
   (Οπαδοί προφανώς του "ώριμου φρούτου...")
   Όταν για πολύ μεγάλο διάστημα, το έγκλημα Παπανδρέου το βάφτιζε "λάθος", όταν ο κόσμος έβλεπε ότι η αντιπολίτευση δεν ήταν ανάλογη των προδοτικών ενεργειών του Πασόκ και ταυτόχρονα ο χρόνος κυλούσε αμείλικτα και καταστροφικά για την χώρα, τί ακριβώς περίμενε η Συγγρού????
   Τον κόσμο που φούντωνε από οργή βλέποντας ότι ο ένας καταστρέφει και ο άλλος διαχειρίζεται την κατάσταση σαν να ζούμε υπό νόρμαλ... συνθήκες, δυστυχώς δεν τον ένιωσαν.
   Κάποιοι προφανώς τον έπεισαν ότι ο κόσμος της Ν.Δ. είναι μπετόν και αμετακίνητος και ότι θα ρίξει την ψήφο του έστω και γκρινιάζοντας (ώς συνήθως...).
   Κάποιοι δυστυχώς σαμαρικότεροι του Σαμαρά τον Νοέμβριο του 09, καβάλησαν μεγάλο καλάμι και ίσως τον έπεισαν ότι η πλειοψηφία του κόσμου, στις 29/11/09 στήθηκε με πείσμα και αντοχή στις ουρές, όχι για να διώξει την Ντόρα, αλλά για να βγάλει τον ίδιο αρχηγό, φθάνοντας σε σημείο να του εισηγούνται απίστευτα..... πράγματα.
   Έπρεπε να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί όποιοι και άν είναι ότι τον Σαμαρά θα τον πολεμούσαν λυσσαλέα κυρίως μέσα από το κόμμα.
   Φάνηκε ξεκάθαρα από την προεκλογική περίοδο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό στο εσωτερικό του κόμματος δεν τον ήθελε με τίποτα.
   Υποψήφιοι βουλευτές σε ομιλίες τους δεν ανέφεραν καν... το όνομα του, λές και η Ν.Δ. ήταν ακέφαλη.... Λές και δεν είχε αρχηγό....
   Τα σοβαρά λάθη του Σαμαρά σε συνδυασμό με τον πόλεμο που του γινόταν μέσα και έξω από το κόμμα, ήταν αυτά που όδηγησαν σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.
   Κανένας όμως δεν κέρδισε από αυτά τα παιχνίδια....
   Η κατάσταση τους ξέφυγε.... και η χώρα πλέον βρίσκεται στην κυριολεξία στο χείλο του γκρεμού.
   Σε περίπτωση λοιπόν εκλογών,
   Ή... θα συστρατευτούν ΑΠΑΝΤΕΣ σε ένα ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο υπό τον Σαμαρά να δώσουν τον μεγάλο αγώνα για την σωτηρία της χώρας, Ή... ο Τσίπρας θα εκτιναχθεί με ολέθριες πλέον συνέπειες.

   Άς αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
   Τα παιχνίδια και τα ψέμματα τελειώσανε για όλους....


   Εδώ που φθάσαμε όμως

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Mara 12/05/2012 17:53:07

    Μάρα, επειδή βλέπω τα πράγματα ακριβώς όπως κι εσύ, πιστεύω ότι χρόνος δεν υπάρχει για να ... πεισθούν να ομονοήσουν οι κακοκέφαλοι, ούτε να αναγνωρίσουν τις αξίες οι απέξω. ΠΥΓΜΗ είναι ο μόνος τρόπος απάντησης: προς την εσωτερική αμφισβήτηση με ξεκάθαρη καταγγελία της και απαίτηση νομιμοφροσύνης λόγω του εξαιρετικού κινδύνου της στιγμής (ήδη ο Βενιζέλος έκανε σθεναρά -πρώτος- το άλμα, απαιτώντας τις παραιτήσεις και αναγγέλλοντας επανίδρυση) , όσο για τους απέξω, υπενθύμιση των ευθυνών όσων με τις λάθος πολιτικές τους (ΕΛΚ, Μέρκελ) οδήγησαν τα πράγματα εδώ, αδυνατώντας να κατανοήσουν τον κοινωνικό καθολικό αντίκτυπο, που οδηγεί σε ακύρωση ακόμη και τα σωστά.

 33. akenaton avatar
  akenaton 11/05/2012 12:07:28

  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ;

  Είχα γράψει χθές ένα σχόλιο απογοήτευσης στο αντινιουζ. http://www.antinews.gr/2012/05/10/160473/#comment-972538
  Μόλις άκουσα την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ. Η εξαγγελία δημιουργίας ενός ευρύτατου Ευρωπαϊκού Μετώπου με γέμισε ξανά αισιοδοξία. Είναι η πρώτη φορά που ο Α.Σ. περπατάει ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα μετά το μνημόνιο Ι. Η πανστρατιά των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που διακήρυξε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αν όσα είπε στην Κ.Ο. σήμερα τα κάνει και πράξη, καθαρίζοντας τα ψηφοδέλτια δυναμικά και προσθέτοντας τολμηρά σε εκλόγιμες θέσεις ανθρώπους με ιδέες και όραμα, η αισιοδοξία (όχι μονάχα η δική μου πιστεύω) θα γίνει σιγουριά και θα οδηγήσει σε νίκη στις εκλογές που θα έρθουν.
  Συντάσσομαι με το Ευρωπαϊκό Μέτωπο!

 34. GDM avatar
  GDM 11/05/2012 12:11:11

  Αθήνα 10-5-2012

  Ξύπνα ΑΝΤΩΝΗ !!!!!!

  Τώρα που το θέατρο των διερευνητικών εντολών φτάνει στο τέλος του, ήρθε η ώρα να πάρω ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση για την ήττα της ΝΔ και τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, όπου και αν βρίσκεται… Θα πω τα πράγματα με το όνομά τους, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, γιατί αυτό πιστεύω ότι είναι η μόνη μου συνεισφορά στη φιλία και τα αισθήματα που τρέφω για τον Αντώνη Σαμαρά. Ξέρω ότι το πιο πιθανό είναι να τα ακούσω πάλι από κάποιους που ξεβολεύω ή να μην φτάσουν καν οι απόψεις μου στο πρόεδρο, αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι και θα ακουστούν όσα κάποιοι σκιάζονται να πούν…

  1. Τον Αντώνη τον γνώρισα το 199Ο, υπεύθυνος της ΔΑΠ Κομοτηνής εγώ και υπουργός Εξωτερικών αυτός και το 1993, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερη πολιτική η προσωπική σχέση το αντίθετο θα έλεγα, τον ακολούθησα στην Πολιτική Άνοιξη, γιατί πίστεψα και ακόμη πιστεύω, ότι από τότε έπρεπε να αλλάξουν οι δομές και η νοοτροπία του πολιτικού μας συστήματος. Με το λόγο του δημιούργησε οράματα και προσδοκίες σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, πολλές δε από τις θέσεις του αποτελούν σημερινές «πρωτότυπες» προτάσεις διαφόρων περιπλανόμενων «ηγετίσκων»… Παρά τη συνεχή λάσπη και τις ανελέητες συκοφαντίες, ο λαός τον δικαίωσε, τον έβαλε στη βουλή και του έδωσε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και προοπτική στις Ευρωεκλογές που ακολούθησαν. Ήταν πια φανερό ότι η Ελλάδα μπορούσε να επενδύσει σε ένα νέο, οραματιστή κ πατριώτη πολιτικό. Όταν όμως του δόθηκε η ευκαιρία να αποτινάξει από πάνω του τη στάμπα του «προδότη», να διεμβολίσει τον δικομματισμό και να γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κεντροδεξιάς, αυτός, παρά τις αντίθετες απόψεις αξιόλογων ατόμων του στενού του κύκλου (Καλαμίδας κλπ), πρόκρινε τις εισηγήσεις του «παντογνώστη» Δ. Σταμάτη (τωρινού σύμβουλου του) και λοιπών «κολαούζων» και υπερψήφισε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο δημοκρατίας τον καθόλα άξιο και πετυχημένο Κ. Στεφανόπουλο. Έτσι προέβη στο καίριο και μοιραίο στρατηγικό σφάλμα, ο δρόμος του έγινε κατηφορικός και τα συνεχή σφάλματά του τον οδήγησαν στην πολυετή πολιτική του εξορία, η δε Ελλάδα έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει βηματισμό δεκαετίες πριν!!!! Θωρούσα πάντα το τότε πολιτικό εγχείρημα πρωτοποριακό και γι’ αυτό ήμουν και παραμένω περήφανος για τον αγώνα που δώσαμε μαζί με Αντώνη Σαμαρά, ανεξάρτητα αν δεν μπόρεσα ποτέ να «χωνέψω» την πολιτική του απομόνωση και αν ενοχοποιήθηκε στη ΝΔ η τότε κοινή μας πορεία!!!! Πάντα όμως αντηχούσαν στο λαό οι τότε θέσεις και προτάσεις του, η πατριωτική και περήφανη στάση του σε μια σειρά ζητημάτων που τελικά «δεν ξεχάστηκαν»…. Ο έλληνας πάντα θυμάται!!!!

  2. Τον Νοέμβριο του 2009 ο λαός του έδωσε φιλί ζωής, αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον αντισυστημικό ηγέτη που χρειάζονταν η χώρα και η παράταξη, του έδωσε πρωτόγνωρη πολιτική δύναμη και εξουσιοδότηση να τα αλλάξει όλα, πρώτα στο κόμμα και μετά στην πατρίδα. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η ΝΔ είναι ένας «άρρωστος» πολιτικός οργανισμός, ένα φθαρμένο και καθόλου ελκυστικό προιόν, αφού η ύπαρξη και διαιώνισή του βασίστηκε σε 3-4 πολιτικοεπιχειρηματικές οικογένειες, σε τζάκια και φέουδα. Όποιος ήταν απέναντί τους δεν είχε τύχη να επιβιώσει, η νομή της εξουσίας ήταν δικαίωμα και προνόμιο «ολίγων», οι άλλοι απλώς μπορούσαν να ονειρεύονται… Αυτή τη λογική, αυτό το απόστημα έσπασε ο λαός με την εκλογή του Α. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, αυτό το μήνυμα πέρασε στην ελληνική κοινωνία, αναγεννώντας την ελπίδα κ δημιουργώντας προοπτική ανατροπών. Αυτοί που εξέλεξαν τον Αντώνη αρχηγό ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας, προσήλθαν αυθόρμητα και αυτόνομα, δε βασίστηκαν σε συστήματα και οργανωτικές δομές, ήταν η αγνή λαική βάση και όχι ο υπερτιμημένος κομματικός μηχανισμός, ο οποίος στην πραγματικότητα ουδέποτε αποδέχτηκε τον νέο αρχηγό, απλά συνθηκολόγησε μαζί του… Το κινηματικό όμως χαρακτήρα της εκλογής του δεν τον μεταλαμπάδευσε, ως επιβάλλονταν, στο κόμμα του, πίστεψε δε ότι η εκλογή οφείλονταν και στις ικανότητες των «κοντινών του προσώπων», των οποίων τις ικανότητες υπερεκτίμησε, δίνοντας τους κομματικό ρόλο αναντίστοιχο της προσωπικότητάς τους…. Το λάθος που έκανε ο πρόεδρος έκτοτε ήταν ότι, στο όνομα της κομματικής ισορροπίας και της πολιτικής επαναφοράς (δυστυχώς βλέπετε η ΝΔ βρέθηκε σε σύντομο σχετικά διάστημα να διεκδικεί εκ νέου την εξουσία), δε έκτισε από την αρχή το κόμμα αλλά προσπάθησε να το ρετουσάρει, δεν έφτιαξε νέα γενιά στελεχών, ως αντίβαρο του βουλευτικού κατεστημένου, αλλά ξαναμοίρασε την «τράπουλα» στα ίδια περίπου πρόσωπα αλλάζοντας μόνο σειρά και ρόλους, δεν ήταν ο εαυτός του αλλά αυτός που ήθελαν κάποιοι (φίλοι ή εχθροί)…. Τα θέλω του υποτάχτηκαν στα πρέπει τους…Ο «επαναστάτης και υπερβατικός Σαμαράς» έγινε «ισορροπιστής Καραμανλής»… Εμπιστεύτηκε μέτριους και ανέδειξε τους ευχάριστους... Η ηγετική ομάδα που σχηματίστηκε γύρω του είχε ως κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ανασφάλεια και την έμφυτη φοβία του «κολλεγίου Αθηνών», πιστή μεν, αναποτελεσματική δε!!!!! Πέρασε ανεκμετάλλευτος ο πολύτιμος και κρίσιμος πρώτος χρόνος, με αποτέλεσμα από το τέλος περίπου του 2010 ο πρόεδρος να πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά στην επερχόμενη διαχείριση της πολιτικής κρίσης και στην ολική επαναφορά της ΝΔ. Έτσι επιβίωσαν, μεταξύ άλλων, τα αποκαίδια του Καραμανλισμού, οι άλλοι «Γκόρτσοι», οι άβουλοι και ευχάριστοι, όλοι αυτοί που τον οδήγησαν σε πολιτικές παλινωδίες και που τώρα είτε κρύβονται είτε ασκούν υψηλή κριτική…

  3. Ο Σαμαράς άλλαξε γρήγορα δυο πράγματα στη ΝΔ, απενεχοποίησε λέξεις και απόψεις και έδωσε σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό που συνδυάστηκε με την επιλογή της αντιμνημονιακής πολιτικής και επιχειρηματολογίας. Με ποιους όμως προσπάθησε να εκφράσει αυτή την πολιτική επιλογή???? Με τη χειρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, επιλογή λαού και προηγούμενης ηγεσίας, που υπήρξε ποτέ ή με νεόκοπους - μεταλλαγμένους «Σαμαρικούς» παράγοντες… (βλ. Δασκαλάκη, Λυκουρέντζο κλπ). Πολλοί δε από αυτούς όχι μόνο δεν πίστευαν στο εγχείρημα αλλά διατυμπανούσαν με κάθε τρόπο την ρητή αντίθεσή τους (βλ. Βαρβιτσιώτη, Άρη, Χατζηδάκη κλπ). Όταν δε η πολιτική Σαμαρά άρχισε να γίνεται σιγά - σιγά ελκυστική ή αποδεκτή από λαό και κοινωνία, αυτοί έμειναν «αόρατοι» και περίμεναν καρτερικά στη γωνία… , αφού είτε θα υπέσκαπταν την αξιοπιστία της είτε θα επιχειρούσαν, την κατάλληλη στιγμή, την ανατροπή της… Η ΝΔ προσπαθούσε να χτίσει από την αρχή την πληγωμένη αξιοπιστία της και στα ΜΜΕ εξακολουθούσαν να εμφανίζονται αυτοί που ο λαός έβριζε, λοιδορούσε ή έκραζε… Εν τω μεταξύ ο κύκλος των «χαμένων συνεργατών-στρατηγών» εξακολουθούσε να αποστερεί σε οποιοδήποτε, πέραν της επιρροής του, πρόσωπο την απευθείας επαφή του με τον πρόεδρο και κρατούσε ερμητικά κλειστά τα παράθυρα των πολυπόθητων συσκέψεων, μη τυχόν και μπεί φρέσκος αέρας και τους «κρυολογήσει»….

  Η χάραξη της στρατηγικής κ επικοινωνιακής πολιτικής ανατέθηκε, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, σε «ομάδα πόλο», κύριο δε χαρακτηριστικό της ήταν η αντίφαση των επιλογών, οι παλινωδίες – κωλοτούμπες και τελικά η αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα. Εξηγούμαι: Ενώ ο λαός αποδοκίμασε το 2009 τις πράξεις και παραλείψεις της ΝΔ, την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης και τιμώρησε τη φυγομαχία του Καραμανλή, η ΝΔ, αν και στην αρχή με επιλογή Σαμαρά αποστασιοποιήθηκε από το εν λόγω παρελθόν, ξαφνικά υιοθέτησε άκαιρα και αδικαιολόγητα την τακτική της υπεράσπισης του «ένδοξου παρελθόντος»…., αφού για όλα τελικά έφταιγε η εξαπάτηση του λαού από τον ΓΑΠ και από τη φράση «λεφτά υπάρχουν»!!!! Όταν δε τα διάφορα εκδοτικά συμφέροντα, τα ίδια που πριν δαιμονοποιούσαν τον Καραμανλή κ τις επιλογές του, άρχισαν να εξιλεώνουν τον πρώην πρωθυπουργό, η υπεράσπιση του απέκτησε διαστάσεις «πολιτικής επιβίωσης και κομματικής συσπείρωσης». Όταν η αντιμνημονιακή πολιτική του μοναχικού στην Ευρώπη Σαμαρά δικαιώθηκε και η αξιοπιστία του αρχηγού ήταν στο ζενίθ της, τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2011, κάποιοι του παρουσίασαν ως «εθνικά ορθή επιλογή» την απουσία της ΝΔ από τη Βουλή, την αναδίπλωση της δήλωσης «οι μάσκες έπεσαν. Εκλογές τώρα» και τη στήριξη τελικά της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το στρατηγικό λάθος-έγκλημα είχε συντελεστεί ξανά, από ποιους???, από τα ίδια πρόσωπα που τον είχαν οδηγήσει και τότε στην πολιτική του εξορία, με ολίγους θιασώτες της θεωρίας «περί μεταβατικής ηγεσίας». Αποτέλεσμα???? Νέα κατηφόρα, τσουνάμι λαθών, εκμηδένιση της πολιτικής αξιοπιστίας του αρχηγού, του οποίου πλέον η φωνή έπαψε να αντηχεί στους πολίτες και έτσι από λύση του προβλήματος έγινε μέρος του. Οι κόκκινες γραμμές έγιναν μεταξωτές κορδέλες και η άλλη πολιτική «πολίτικη κουζίνα»!!!! Είναι οι ίδιοι «μπριγιαντένοι» τύποι-μαιντανοί που του έλεγαν τότε ότι είναι ο νέος Ανδρέας και τώρα ότι είναι ο νικητής και η μόνη σταθερή πολιτική δύναμη του τόπου…. Με τέτοιο πολιτικό - κομματικό πλαίσιο, οι πολίτες ήταν αδύνατον να αποφασίσουν διαφορετικά, γιατί αισθάνθηκαν για ακόμη μία φορά απατημένοι και προδομένοι, κυρίως από τον άνθρωπο στον οποίο είχαν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους, από τον άνθρωπο που πίστεψαν ότι θα τους κάνει, μετά από χρόνια, περήφανους!!!!

  4. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας εφυής Άνθρωπος, ένας αληθινός πατριώτης, ένας πιστός φίλος και όπως όλοι έχει ορατά πλεονεκτήματα και σαφή μειονεκτήματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η προσωπική του επαφή με τους πολίτες, είναι αδύνατον να μιλήσεις με το Σαμαρά ή έστω να τον χαιρετήσεις και να μην γοητευτείς… Κάποιοι όμως τον έκλεισαν στη Συγγρού, εκεί όπου επί μήνες πλακώνονταν για ποιο γραφείο θα πάρει ο καθένας και που χαρτογραφούσαν το Μαξίμου την παραμονή των εκλογών!!!! Όλοι ίδιοι, ανασφαλείς και εαυτούληδες, αποτυχημένοι και κομπλεξικοί, άνθρωποι που μόλις κλείσουν τα φώτα χάνουν τη «λάμψη» τους… Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημά του είναι ο συναισθηματισμός του, αυτός που δεν τον αφήνει να στείλει σπίτια τους τους πιστούς πλήν μέτριους πολύχρονους συνεργάτες του, αυτούς που, χωρίς ίσως να τον θέλουν, τον αυτοπαγιδεύουν και τον πριονίζουν καθημερινά…. Αυτούς που ακόμη και ως επικοινωνιακή εικόνα είναι ξεπερασμένοι.. Αντώνη λάθη επαναλαμβανόμενα δεν δικαιολογούνται πια στο όνομα οποιασδήποτε φιλίας. Δεν χρωστάς σε κανένα παρά μόνο στον πολύπαθο ελληνικό λαό… Ξεκόλλα επιτέλους και αναρωτήσου ποιος εισηγήθηκε και ποιος σε έπεισε: 1. για την υπεράσπιση και ταύτιση σου με το κυβερνητικό παρελθόν, 2. για τη διατήρηση του καραμανλικού πυρήνα συνεργατών, 3. για την αναβολή των απαραίτητων νέων κομματικών δομών, 4. για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανάδειξης νέου στελεχιακού δυναμικού, 5. για την απαξίωση των εκλεγμένων κομματικών οργανώσεων, 6. για την εξαφάνιση της κομματικής βάσης, 7. για τη μονοκρατορία των βουλευτών, 8. για την ξαφνική και απροετοίμαστη στον κοινή γνώμη αλλαγή της βασικής σου πολιτικής τον Νοέμβριο 2011 και για την περαιτέρω συνεχή ανατροπή θέσεων και αποφάσεων, 9. για την έλλειψη επικοινωνίας σου με το λαό, 10. για την αδυναμία έγκαιρης και αξιόπιστης στελέχωσης των βουλευτικών συνδυασμών, 11. για το μη σχεδιασμό πολυήμερων περιοδειών στην Ελλάδα και την παντελή απουσία σου από τα ΜΜΕ, 12. για τη μη συμμετοχή σου στις τηλεμαχίες με τους πολιτικού αρχηγούς, 13. για την κακή πληροφόρηση και ενημέρωση των τάσεων της κοινής γνώμης, 14. για τις διαρκείς επιθέσεις-διαφήμιση σε ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, 15. για την αδυναμία συντονισμού κομματικών οργάνων και βουλευτών, 16. για την διαρκή παραπληροφόρηση σε σχέση με απόψεις ή αντιδράσεις βουλευτών ή κομματικών οργάνων (π.χ. με ψήφιση δανειακής σύμβασης), 17. για την παταγώδη αποτυχία των προεκλογικών συγκεντρώσεων, 18. για την έλλειψη σοβαρού νομοθετικού έργου και την ανάδειξή του…… ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ,,,, ΚΟΙΤΑ ΑΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!!!!! Δες με ποιους είσαι και ποιοι λείπουν, θυμήσου ποιοι σε στήριξαν και σε ποιους στηρίζεσαι….

  4. Το μεγαλύτερο προσόν ενός πολιτικού άνδρα είναι η αυτοκριτική, η παραδοχή των λαθών και η άμεση διόρθωσή τους, εξάλλου όποιος πράττει σφάλλει!!! Σήμερα η μόνη λύση για την παράταξη είναι το χτίσιμό της από την αρχή και η άμεση διόρθωση των στρατηγικών σφαλμάτων, με θάρρος και αυτογνωσία. Το χτίσιμο δεν γίνεται με παλαιά και φθαρμένα υλικά (Μάνος, Ντόρα, Καρατζαφέρης κλπ) και η διόρθωση δεν επιτυγχάνεται με νέο λάθος. Όποιος νομίζει ότι η επιστροφή των μνημονιακών «αρχηγών» αθροίζει δυνάμεις κάνει λάθος ή έχει στο στόχαστρο αποκλειστικά τον πρόεδρο. Οι δυνάμεις αυτές, καθόλα χρήσιμες, είναι σε πρόδηλη δυσαρμονία με το λαικό αίσθημα και δεν μπορούν να στηρίξουν την απαραίτητη αλλαγή πορείας, ενώ θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού ο καθένας θα σκέφτεται την επόμενη ημέρα, που τότε θα είναι με βεβαιότητα χειρότερη από τη σημερινή… Αν πρέπει να επιστρέψουν κάποιοι είναι αυτοί που «διώχθηκαν» λόγω της συνέπειας τους, αυτοί που πλήρωσαν τη στήριξη του προέδρου όταν οι άλλοι λούφαζαν…. Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού και αν λυθεί το θέμα της διακυβέρνησης, έχει μόνο ένα δρόμο: να ξηλώσει όλα τα όργανα και τους συμβούλους τους, τους παρατρεχάμενους, τους αντ’ αυτού και τους εξ’ απορρήτων και να αναλάβει ο ίδιος, όχι τρίτοι ή εντολοδόχοι του, την εξεύρεση και επιλογή νέων, άφθαρτων και επιτυχημένων επαγγελματικά ανθρώπων, που θα στελεχώσουν τα αρμόδια όργανα και θα προσφέρουν εθελοντικά και αμισθί τις υπηρεσίες τους!!!! ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό και θα οργώσει κάθε πιθαμή γής και «εσχατιά» της Ελλάδος, θα αποδεχτεί ευθύνες και λάθη του, θα ακούσει τον κόσμο και θα συνδιαμορφώσει μαζί του, με πίστη και ειλικρίνεια, την επόμενη ημέρα της πατρίδας. Αν ξαναγίνει ο εαυτός του, αν ταυτιστεί με το λαό, αν ακούσει τους γνήσιους και ρομαντικούς φίλους του, αν θυμηθεί το παρελθόν του θα ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!!!!

  Υ.Γ: 1. κ. Αντώναρε έχετε καταλάβει ποιος είστε και τι λέει ο κόσμος για εσάς???? Πάλι καλά που εξελέγην ο Σαμαράς και ακούσαμε τη φωνή σας, γιατί μέχρι τότε μόνο σαν «αντίλαλο» του Καραμανλή σας γνωρίζαμε!!! Δε φταίτε εσείς αλλά αυτοί που έδωσαν το δικαίωμα τόσο σ’ εσάς όσο και σε διάφορους Πάκηδες κλπ, να έχετε το θράσος της επανεκλογής…. Είστε εκτός τόπου και χρόνου, γι’ αυτό καληνύχτα σας!!!!
  2. Αντώνη τι κατάλαβες με την υποψηφιότητα του υιού Ψυχάρη, τώρα που από την 7/5/2012 ο πατέρας ανέλαβε εργολαβικά την αποδόμησή σου… και την επαναφορά του «νταβατζηδοφονιά»????


  Δ. ΓΙΑΝΝΟΣ

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ GDM 11/05/2012 20:59:13

   ανθρωπέ ότι καλύτερο έχω διαβάσει τους τελευταίους 6 μήνες !!!

   το παραπάνω είναι ΑΥΤΟΥΣΙΟ για κεντρική ανάρτηση όχι μόνο εδώ αλλά ίσως και για θυροκόληση στη Συγγρού !!!

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ GDM 11/05/2012 22:23:46

   Πληρέστατο κείμενο και αληθινό, που δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω! Τούτη η ώρα είναι ώρα της κρίσεως. Έτσι γράφουν όσοι αγαπάνε τον Αντώνη και εμπιστεύονται το όραμά του για το μέλλον της Πατρίδας, αλλά που η αξιοπρέπειά τους δεν τους επέτρεψε να μετατραπούν σε βδέλλες. Δεν μπορώ παρά να το προσυπογράψω στο ακέραιο! Εύγε φίλε μου!

 35. restart avatar
  restart 11/05/2012 12:13:16

  καλημέρα FactorX
  ο συλογος καταχραστών ελευθερίας του αντινεους
  έκανε ενα μικρο αναγραμματισμό στον τίτλο σου
  "Πατριωτικό Μέτωπο υπό τον Σαμαρά για την σωτηρία της Παρτίδας"

  πάντως καλά κρατιέτε η Ν.Δ.
  υπάρχουν πολυ χειρότερα
  ο βενιζέλος παει ντουγρού για μονοψήφιο
  παπαρήγα- καρατζαφέρης σπάσανε τα όρια γραφικότητας

  η παπαρήγα στην τελευταία δημοσκόπηση βλέπει ήδη τους ψηφοφόρους να διορθώνουν την ψήφο στο ΚΚΕ

  οριστε κι ένα αντικαταθλιπτικό
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TNv46ORxRHg
  δείτε τουλ μέχρι το σημείο που λέει οτι τον πιάνουν στο δρόμο και του λένε
  "Αμαν τι πάθαμε πρόεδρε?...αχ γύρνα πισω να μας σώσεις!"

  • Factorx avatar
   Factorx @ restart 11/05/2012 13:10:38

   αυτό είχα γράψει;;;; χα χα χααααα

 36. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 11/05/2012 12:15:45

  Εδω που φτασαμε χρειαζονται μεγαλες αποφασεις σε στρατηγικο επιπεδο, οι οποιες ή θα δωσουν αερα αυτοδυναμιας ή θα μας ριξουν πιο χαμηλα. Αν παντως μεινουμε αδρανεις, το σιγουρο ειναι οτι για τα επομενα 4 χρονια ο ΑΛΕΞ ΤΣΑΗΠΡΑΣ θα εχει το τιμονι της χωρας.

  Ο Προεδρος πρεπει να παρει σημαντικες και καιριες αποφασεις. Ειναι δυσκολο να πει κανεις τι πρεπει να κανει, ομως αν συνεχισουμε σ' αυτη τη πορεια, η Ελλαδα θα παει σε δραματικες καταστασεις. Πολλοι απο εμας εχουμε ξεκαθαρη γνωμη για την επομενη μερα, αλλα νομιζω οτι δεν ειναι για να το συζηταμε ανοιχτα στο ιντερνετ, και μετα να το διαβαζει να το σχολιαζει και να μας κανει και πλακα ο καθε ...συριζο-καμμενο-σοκος.

  Παντως το λιγοτερο που πρεπει να γινει , ειναι να μαζευτουν τα ηγετικα στελεχη της κεντροδεξιας και να καταληξουν αν εχουν σκοπο να αφησουν την Ελλαδα να γινει η Βορ Κορεα της Νοτιας Ευρωπης. Εδω που φτασαμε αυτο ειναι το ζητουμενο. Υπαρχουν τροποι να το αποφυγουν (αν το θελουν), δεν θα τους υποδειξω εγω (ειμαι 1 απλο μελος της Ν.Δ και τιποτα παραπανω), αρκει να αφησουν στην ακρη καθε εγωισμο. Αλλοιως, καληνυχτα Ελλαδα και Ελληνικο εθνος, και καλημερα Μπαγκλαντες, Αλγερια, Αφγανισταν, Σομαλια κτλ.

 37. Nikitas avatar
  Nikitas 11/05/2012 13:04:21

  Πατριωτικά μέτωπα, εξαγγελίες, διεργασίες κλπ κλπ αλλά δυστυχώς ο απλός ψηφοφόρος δε θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα πολλά λόγια. Ασχολείται με τίτλους και εντυπώσεις. Να αναφέρω ένα παράδειγμα:

  - μπαίνει χτες το βράδυ ο απλός ψηφοφόρος στο, διαπλεκόμενο αλλά δημοφιλές, in.gr και βλέπει πρώτο τίτλο: "Η πρόταση Κουβέλη σχεδόν συμπίπτει με την πρότασή μας δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος"
  h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231195310

  - μπαίνει και σήμερα το πρωί και βλέπει πάλι πρώτο τίτλο: "Η πρόταση Κουβέλη αγγίζει τη δική μας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ"
  h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231195394

  Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο ρήμα. Ο Βενιζέλος λέει "συμπίπτει" κι ο Σαμαράς "αγγίζει". Άντε μετά να πειστεί ο ψηφοφόρος για κεντροδεξιά συσπείρωση, πατριωτικά μέτωπα όταν ο Σαμαράς "αγγίζει" και "συμπίπτει" τόσο πολύ με το ΠΑΣΟΚ.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Nikitas 11/05/2012 13:09:55

   Τι θες να μας πεις; οτι ο διαπλεκόμενος τύπος προβοκάρει; συμφωνώ, αλλά ο Σαμαράς άλλα είπε στην ομιλία του. χωρίς Τσίπρα δεν παει

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Nikitas 11/05/2012 14:05:31

   πρωτίστως καθώς φαίνεται δεν ασχολείστε ούτε κι εσείς για να στέκεστε μόνο σε κάτι τέτοιο.

 38. Athena avatar
  Athena 11/05/2012 13:18:00

  Το Πατριωτικό Μέτωπο θα γίνει αλλά δεν θα είναι αρχηγός ο Σαμαράς. Πάρτε το χαμπάρι, έχετε κολλήσει σε ένα πρόσωπο που αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί. ό,τι και να λέμε όλοι, δεν το έχει, το έκαψε το χαρτί του δυστυχώς το φθινόπωρο όταν έδωσε συναίνεση. Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να ενώσει την παράταξη, όλοι οι άλλοι είναι νεοφιλελεύθερα σούργελα στην ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Καραμανλής είναι ο σωτήρας, απλά ήταν ο μόνος που προσπάθησε να κάνει αξιοπρεπή εξωτερική πολιτική. Και η διαπραγμάτευση στο ΔΝΤ και την Ευρώπη είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής.

  Γελάστε ελεύθερα, αλλά όταν θα γυρίσει καθώς ο Σαμαράς θα φεύγει βράδυ, σίγουρα όλοι εδώ μέσα θα γράφετε ότι ο Σαμαράς δεν μπορούσε και ότι ο Καραμανλής θα μας σώσει. Καταλάβετε, ο Σαμαράς δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός (ακόμη κι αν γινόταν μέσα σε έναν μήνα θα τον έριχναν από μέσα) και ο κόσμος δεν βλέπει Σωτήρες.

  Ο ελληνικός λαός περιμένει έναν δίκαιο πολιτικό ηγέτη, αλλά δυστυχώς ο σημερινός πολιτικός κόσμος χρεωκόπησε πριν από την οικονομία της Ελλάδος. Κρίμα!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Athena 12/05/2012 18:21:38

   Γελάω ελεύθερα: ΧΑ..ΧΑΧΑ..ΧΑ...
   Εξ αιτίας της εξωτερικής πολιτικής τον ρίξανε οι έξω, χωρίς να μπορέσει να αντισταθεί - κι αυτό γιατί όχι μόνο δεν έκανε διαπραγμάτευση (καλώς κατά τη γνώμη μου) αλλά τους την έφερε άγαρμπα κι ακόμη το φυσούν και δεν κρυώνει. Μήπως νομίζεις ότι ζούσαμε κάπου αλλού? Με "ενωμένη" την παράταξη, γιατί στα εσωτερικά δεν κατορθώσανε να επιβάλλουνε πολιτική στην ανερχόμενη αριστερά, παρά αφήσανε τον Τσίπρα να αλωνίζει και να διαφεντεύει τα λάθρο που καλωσόριζε ο Προκόπης? Άσε, Αθηνά ...

 39. Κολαΐτης Σπύρος avatar
  Κολαΐτης Σπύρος 11/05/2012 13:45:10

  Ουτε μια παραιτηση ;

 40. knight rider avatar
  knight rider 11/05/2012 14:14:26

  Την δεξιά μόνο ο Βασιλεύς μπορεί να την ενώσει. Ας είναι και Αυτοκράτωρ!

 41. Κολαΐτης Σπύρος avatar
  Κολαΐτης Σπύρος 11/05/2012 14:32:08

  Ουτε μια παραίτηση ;

 42. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/05/2012 14:37:20

  Ζούμε ιστορικά δύσκολες στιγμές! Οι αντιμετώπιση τους απαιτεί θυσίες τόλμη και θάρρος. Θα πρέπει να αποφασίζουμε όχι με το τι θέλω και μου αρέσει, αλλά με το τι συμφέρει και είναι εφικτό! Είναι απαραίτητη η συνένωση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης και επανάκαμψης όλων των κατά καιρούς και για οποιοδήποτε λόγο αποχωρησάντων στελεχών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Ως Αρχηγός θα πρέπει να ορισθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής αποδεδειγμένης διεθνούς προσωπικότητας και εγνωσμένου παγκοσμίου κύρους, επίσης να είναι άφθαρτος και αδιάφθορος. Τα προσόντα αυτά είμαι πεπεισμένος ότι τα κατέχει ο κ. Β. ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ, ο οποίος έχει επίσης και ένα ακόμα ακαταμάχητο προσόν, ήταν από την αρχή σφόδρα αντιμνημονιακός!!!
  Βεβαια ενας σχηματισμος με Σαμαρα θα ηταν ιδανικος! Αλλα ομως λαμβανομενου υποψη τους σημερινους συσχετισμους , αυτο ειναι ανεφικτο. Ο χρονος τρεχει και τρεχει σε βαρος της κεντροδεξιας παραταξης και αν λαβουμε υποψη και τις δημοσκοποισεις που εγιναν μετα τις εκλογες ( απευθυνουμαι σ΄αυτους που γνωριζουν), τοτε οι παραπανω αποψεις καθιστανται επιτακτικοτατες!!!
  ΥΓ. Ξερω οτι δεν θα δημοσιευτει, δεν με πειραζει, αυτο που θελω ειναι να φτασει σαν ιδεα και σαν ενα ενδεχομενο μη εφησυχασμου, στα ανωτατα κλημακια της κεντροδεξιας παραταξης).

 43. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 11/05/2012 15:17:43

  Συμφωνῶ, ἀλλὰ ἐφιστῶ τὴν προσοχὴ σὲ κάτι: Αὐτὸ ποὺ θὰ κερδίσει τὶς ἐκλογὲς τοῦ Ἰουνίου ΔΕΝ θὰ εἶναι ἡ ΝΔ, ἀκόμα κι ἂν κάνει ὁσεσδήποτε βελτιωτικὲς κινήσεις καὶ προσπαθήσει νὰ ὑποδυθεῖ τὸ -ἐγκιβωτισμένο στὴ ΝΔ- Μέτωπο. Ὁ κόσμος ΔΕΝ θὰ ὑπερψηφίσει μιὰ "βελτιωμένη" ΝΔ. Τὸ 18% δὲ γίνεται 36% σὲ 4 ἑβδομάδες. Ἤ θὰ εἶναι ἕνα ΜΕΤΩΠΟ, πέρα ἀπὸ τὸν παλαιοκομματισμό, πολὺ πέρα ἀπ' τὴ ΝΔ, μὲ ἐπικεφαλῆς τὸν Σαμαρᾶ,(προφανῶς στὴν πράξη κατὰ βάσιν κεντροδεξιό -ἀλλὰ ὄχι μόνον-, χαίρω πολὺ) Ἤ θὰ εἶναι ὁ Τσίπρας. Ἕνα ἀπ' αὐτὰ τὰ δύο θὰ πάρει τὶς ἐκλογές. Ἂν δὲν προκύψει "καθαρὰ" τὸ πρῶτο, τότε θὰ εἶναι ὁ δεύτερος. Διαλέχτε καὶ πάρτε. Μετρημένα κουκιά. Ἐρώτηση: Φτάνουν τέσσερις ἑβδομάδες; Ἀπάντηση: Σὲ παίρνει νὰ μὴν φτάσουν;

 44. Dark Blue avatar
  Dark Blue 11/05/2012 16:04:34

  Το έχεις γράψει πάνω από 10 φορές, το έχουμε πει πολλές περισσότερες, το λέει όλος ο κόσμος από το "09. Τι άλλο να κάνουμε ;..... έχουν δοθεί πάρα πολλές ευκαιρίες αλλά μένουμε στα ίδια και στα ίδια, στους ίδιους και στους ίδιους. Εγώ δεν κουράστηκα και θα το λέω και θα το ελπίζω για πάντα... Όλοι οι άλλοι όμως, οι πολλοί,....δεν είναι "εγώ" και έχουν αρχίσει να τα παίζουν....και μάλιστα χοντρά. Πρόεδρε, η ΤΩΡΑ η ΠΟΤΕ.

 45. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 11/05/2012 20:08:15

  Ποια ειναι ακριβως η δυναμικη καλωντας τους ηδη νεκρους Μανους Ντορες κτλ. ? Το αποτελεσμα μαλλον θα ειναι αρνητικο μια και ο κοσμος εστειλε ηχηρο μυνημα προς τους παντες ( μαλλον δε σταματησε ποτε να εκμπεμπει αλλα για να το αφρουγκαστεις επρεπε να εισαι στο δρομο)... Υπαρχει χρονος? Ποτε δεν ειναι αργα...αρκει να προλαβεις τις εξελιξεις... Ετσι αρμοζει σε οσους θελουν να λεγονατι ηγετες.
  Μια ακομα παρατηρηση που θα ηθελε μεγαλυτερη αναπτυξη εχει να κανει με την κεντροδεξια, μια εννοια που ισως ειχε νοημα οσο ισχυε το ανομολογητο συμβολαιο
  οπως ορθα εχει θεσει ο Λυγερος, τωρα δεν εχει κανενα νοημα και μαλλον αφορα το παλιο που ο κοσμος δεν θελει να θυμαται!!!
  Και τελος, πριν τελειωσει η μαχη να σταματησουν διαφοροι "Φωστηρες" να θετουν θεματα για συνεδρια και λοιπες αηδιες κυριως για ιδιον οφελος γιατι θα τους θυμομαστε... Ομοιως και η επικληση σωτηρων απο το παρελθον μαλλον δυσχαιρενει παρα οδηγει σε νεους δρομους που ειναι τοσο απαραιτητοι πρωτα για τη χωρα και μετα για ολα τα αλλα....
  Χαμενη είναι η μαχη που δεν δινεται…

 46. Ianos K avatar
  Ianos K 11/05/2012 22:23:16

  αγαπητε factorx όπως είχα απαντήσει σε προηγούμενη αρθρογραφία σου ο Αντώνης Σαμαράς ΔΕ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ, ΗΜΙΜΑΘΗ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ. κάποιος θα πει γιατί να το κάνει αφού δε το πιστεύει...ΜΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ---Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ--ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΑ ΝΟΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥ.... Ο λαός όπως ξερετε δεν ειναι ενα ομογενές νοήμον ον αλλά ξεκάθαρα ΟΥΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΟΣ..και ασφαλως καταλαβαίνεις οτι εχοντας ΄΄καβαλησει΄΄ το κύμα της ΄΄λαικής οργής΄΄πας στην Ευρώπη ως ο μοναδικός κυρίαρχος ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ....Φίλοι μου ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΈΧΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΩΝΗΣ...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ianos K 11/05/2012 22:32:02

   Εσύ που το κατέχεις το άθλημα τι θα έκανες; θα έλεγες οχι στο μνημόνιο, θα εκλεγόσουν πρωθυπουργός, θα σε χρεοκοπούσαν και θα έφευγες με το ελικόπτερο όπως εκείνος ο Αργεντίνος;

   • Ianos K avatar
    Ianos K @ Factorx 11/05/2012 23:57:09

    Αγαπητε factorx απάντηση:
    1) Εαν εκλεγόμουν με 50% το Δεκέμβριο και με χρεοκοπούσαν αντι να διαπραγματευτούν σημαίνει οτι με θέλουν ΕΞΩ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ
    2) Με ελικόπτερα έφυγαν μόνο οι ΄΄υποταγμένοι΄΄ στο ΔΝΤ
    Factorx παρακολουθώ την αρθρογραφία σου πιστά και ειλικρινά σέβομαι τη κρυστάλλινη και ξεκάθαρη σκέψη σου (είμαστε άλλωστε και γείτονες) ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ...

 47. iamaticus avatar
  iamaticus 12/05/2012 19:51:43

  Eπιτελους ανατελει ο 21-ος αιωνας και για την ερημη πατριδα μας.

  Το συστημα των αγιατρευτων κρατιστων καταρρεει μεσα σε βρισιες και γιουχα!!!

  Να ποιο ειναι αυτο το συστημα:
  ΠΑΣΟΚ +ΝΔ + "ΔΗΜΟΣΙΟ"( του πελατειακου δικτυου + κρατικοδιαιτων "επιχειρηματιων")+ ΜΜΕ + ΚΚΕ +"ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ"συριζαιοι κλπ (στο ρολο του "αγωνιστη"εναντια σε καθε μεταρρυθμιση !!!.Αρα και υπερ του κατεστημενου ΠΑΣΟΚ/ΝΔ).
  Τωρα - αφου ηρθε το τελος ΠΑΣΟΚ+ΝΔ και αφου ο σκοτεινος ρολος του ΚΚΕ αποκαλυφθηκε και ρεζιλευθηκε...

  Ερχεται και η σειρα του Τσιπρα-Κουβελη-Καμμενου κλπ....να ...."κυβερνησουν"....αλλο ρεζιλεμα επερχεται....

  Απο την Ευρωπη ειναι ολοφανερο δε μας διωχνουν...

  Απλα θα μας χρηματοδοτουν μεχρι να καταστραφει πληρως το πιο πανω συστημα....

  Και αφου ερθει καποιος ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΣΤΗΣ ( στην Ευρωπη της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που δημιουργειται ταυτοχρονα με την Ελληνικη κριση)...

  ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΑ ΧΡΕΗ....και επειδη θα παραγουμε - επιτελους - ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΩΣ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ....οχι ζητουλες....κατρουλοπειναλεοντες φουστανελοφοροι-μιζαδοροι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.