#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2011 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η χώρα χρειάζεται όραμα, οι "τεχνοκράτες" είναι για τις αγγαρείεςΑς τελειώνουμε με την καραμέλα ότι  «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Εφικτό (θα έπρεπε να) είναι το να μαζευτούν τα σκουπίδια και για τη δουλειά αυτή δεν χρειάζεται κανένας πολιτικός. Γι’ αυτή και για όλες τις άλλες δουλειές σαν αυτή, χρειάζονται οι  τεχνοκράτες, άνθρωποι με ειδικές γνώσεις  και εκπαίδευση.

Στην Ελλάδα, που ακόμα και το εφικτό ανάγεται εκ των πραγμάτων σε ιδεατό, στην Ελλάδα της υποβάθμισης, της απαξίωσης και της διαστρέβλωσης προσώπων θεσμών και εννοιών, σε ό,τι αφορά την  πολιτική, έχουμε συμφιλιωθεί, αν όχι και εθιστεί στο τρίπτυχο, ψέμα, ανικανότητα, αερολογία. Το  περίφημο πλέον  «λεφτά υπάρχουν»  αποδείχθηκε όχι απλώς ψέμα αλλά συνειδητή  απάτη. Η  είσοδος στο ΔΝΤ έχει  καταχωρηθεί πλέον στη συνείδηση  σχεδόν όλων, ως προσχεδιασμένη. Η διαχείριση  της κρίσης  καταγγέλλεται  καθολικά  ως  μνημείο ανεπάρκειας  και πρωτοφανούς αδυναμίας  να υλοποιηθούν  ακόμη και οι απλούστερες  αποφάσεις. Και οι ίδιοι άνθρωποι που μας έφεραν ως εδώ , συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, προβάλλουν ανερυθρίαστα ως σωτήρες, προτείνουν… γενικώς  και εφευρίσκουν  ιδεολογήματα  χωρίς αντίκρισμα και περιεχόμενο. Κι εμείς  όλα αυτά όχι απλώς τα καταπίνουμε, αλλά τα θεωρούμε  και φυσικά!

Αυτή  είναι η πολιτική; Αυτό θέλουμε; Αυτό χρειαζόμαστε; Η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της μεταπολεμικής ιστορίας της. Ο κόσμος διακατέχεται από φόβο, βασανίζεται  από αβεβαιότητα, υποφέρει από ανέχεια και  παραλύει  από ανασφάλεια .Το παρόν μας  είναι πλέον  δυσβάσταχτο και το μέλλον εφιάλτης. Σε τέτοιους  πολιτικούς  και σε τέτοιες πολιτικές θα  στηριχθεί η ελπίδα, η  όποια ελπίδα τέλος πάντων μπορεί να έχει απομείνει;

Ο ρόλος του πολιτικού  είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία, να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της  και να δρα προς  όφελος της και όχι προς ίδιον όφελος… Πόσο μάλλον εναντίον της! Ο πολιτικός πρέπει να πατάει στο παρελθόν, να οδηγεί το παρόν και να δίνει όραμα για το μέλλον. Θέλουμε επιτέλους να μάθουμε όλη την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας, να καταλάβουμε τι έρχεται και να  ακούσουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Όχι όμως με σκόπιμα ψέματα,  ανέξοδα ευχολόγια και γενικότητες ασφαλείας. Χρειαζόμαστε κάποιον να μας πει  ξεκάθαρα τί θα κάνει, πώς ακριβώς θα το κάνει και με ποιούς θα το κάνει. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από «νέα αφηγήματα»- παραμύθια- αλλά από νέο  Όραμα . Έχει ανάγκη  τον πολιτικό που θα εμπνεύσει  την κοινωνία, θα πάρει την εξουσιοδότησή της και θα διαλέξει  εκείνος τους τεχνοκράτες  και όχι από  έναν άχρωμο  και έξωθεν επιβαλλόμενο τεχνοκράτη  που  περιστοιχίζεται από  αποδεδειγμένα  ανεπαρκείς  και ξεπερασμένους πολιτικούς.

Και αυτή η ανάγκη δεν  έχει ούτε χρώμα ,ούτε  ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Δεν πρόκειται  για διαμάχη παρατάξεων  αλλά για  μάχη  επιβίωσης  της χώρας και του λαού της.

Δημήτρης Κόλτσης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/12/2011 20:11:35

  Tα οράματα μας φάγανε! Κάποιος που να καταλαβαίνει τι του γίνεται υπάρχει; Κάποιος που να ξέρει να μετράει; Κάποιος που να μπορεί να χωρίσει δυο γαιδουριών άχτρα; Κάποιος που να μπορεί να ξεχωρίσει τα λαμόγια; K;aΚαποιος να κάνει την βρώμικη δουλειά: (Την αγγαρεία που λέει ο τίτλος) Δεν χρειαχόμαστε περισσότερα!

 2. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 21/12/2011 23:24:07

  Πολιτικό Όραμα! Δηλαδή; Καταντήσαμε μόνο μέσω οραμάτων να προσεγγίζουμε την εντιμότητα, την φιλοπατρία, την προκοπή; Ότι χρειζόμαστε κάποιον να μας κινητοποιήσει, ναι! Αλλά, όλους αυτούς τους αεριτζήδες, που με συγκλονιστική ελαφρότητα, ή συγκλονιστική δολιότητα παρασέρνουν τους συγκλονιστικά αφελείς πολίτες σε δρόμους, που ούτε και οι ίδιοι ξέρουν που βγάζουν, για να καρπωθούν λίγο χρόνο εξουσίας και ιδιοτελούς ασυδοσίας και μετά τους στέλνουν τον λογαριασμό, τους απεχθάνομαι. Και, όσο οι τύχες μας αποφασίζονται έξωθεν, καλύτεροι οι τεχνοκράτες, που ξέρουν, τουλάχιστον, ΤΙ λένε. Όσο άχαρο κι αν είναι! Άλλωστε, η καθημερινότητα είναι όμορφη μόνο στην τηλεόραση.
  (Κρατάω για τον εαυτό μου την ελπίδα να βρεθεί αυτός που λες. Αλλά, γίνονται θαύματα στις μέρες μας;).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.