#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι το άλλοθι για τον ΦασισμόΠολλές φορές διαβάζουμε εδώ στο antinews σχόλια οργής κάτω από κείμενα που γράφουμε για τη Χρυσή Αυγή. Άλλος μας επιτίθεται γιατί γράφουμε για ναζιστικό μόρφωμα. Άλλος μας λέει ότι για όλα φταίει το μνημόνιο και καλά κάνει η Χρυσή Αυγή και επιτίθεται στο πολιτικό σύστημα.

Άλλος πάλι μας λέει ότι είναι αιματοβαμμένα τα χέρια εκείνων που ψήφιζαν του αριστερούς… κατσαπλιάδες και τον Κουφοντίνα κι εν πάση περιπτώσει άλλοι έχουν το αίμα αυτών που αυτοκτόνησαν τα τελευταία χρόνια στα δικά τους χέρια.

Κάθε άποψη είναι σεβαστή, όμως, οφείλουμε να γράψουμε για άλλη μια αφορά για τα αυτονόητα που κανονικά θα έπρεπε να τα καταλαβαίνει κάθε ενήλικας πολίτης αυτής της χώρας. Ας σας βοηθήσουμε λοιπόν να καταλάβετε ότι ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή ούτε το σύστημα τιμωρείτε, ούτε τον Σαμαρά καταψηφίζετε κι ούτε φυσικά θα συμβάλλετε στο να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει να πάνε.

Αντιθέτως, όποιος στηρίζει τη Χρυσή Αυγή και δεν είναι παραπλανημένος, το μόνο που κάνει είναι να βάζει και τη δική του υπογραφή σε μια εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση. Είναι ακριβώς το ίδιο αν στη Βουλή υπήρχε ένα κόμμα που το έλεγαν «17 Νοέμβρη» και είχε αρχηγό τον Κουφοντίνα ή τον Ξηρό. Θα το ψηφίζατε αγαπητοί; Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε διαβάστε την έκθεση – κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη που δημοσιεύτηκε χθες. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν:

- Ενώ μέχρι τις εκλογές του Μαϊου του 2012 είχαν καταγραφεί μόλις 3 περιστατικά που ενέπλεκαν τη Χρυσή Αυγή, τα περιστατικά εκτινάχθηκαν στα 56 από τις εκλογές και μέχρι τα τέλη του 2012.

- Συνολικά στην έκθεση καταγράφονται 281 καταγγελίες για το διάστημα Ιανουαρίου 2012-Απριλίου 2013. Σε 135 από τα περιστατικά καταγράφηκε ο τραυματισμός συνολικά 400 ατόμων και η δολοφονία τεσσάρων. Μπορείτε να το αντιληφθείτε; Τεσσάρων ανθρώπινων ζωών. Ή μήπως δε βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τον αλλοδαπό με τον Ελληνα Παύλο Φύσσα;

- Τα 3/4 των καταγγελιών αφορούν την Αττική. Περισσότερες από 30 είναι οι επιθέσεις στα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα πρώτες έρχονται η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και η Αιτωλοακαρνανία.

- Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι δράστες ήταν Έλληνες μέχρι 40 ετών, δρούσαν σε ομάδες και χτυπούσαν κυρίως τη νύχτα χρησιμοποιώντας κλομπ, ρόπαλα και σιδηρογροθιές. Μιλάμε δηλαδή για κανονικά τάγματα εφόδου, μια πολιτοφυλακή που βγαίνει τα βράδια, σαν θρασίμια που είναι, και μαχαιρώνει αδύναμους ή παίζει μπάλα με τα κεφάλια Πακιστανών. Αυτούς λοιπόν τους αποθεώνετε και τους ψηφίζετε; Και βάζετε στην ίδια ζυγαριά τις δολοφονίες με την οικονομική κρίση;

Μια τρομοκρατική οργάνωση είναι λοιπόν και η Χρυσή Αυγή που κάποιοι την έβαλαν και στην ελληνική Βουλή την οποία ευτέλισαν και ασέλγησαν πάνω της. Ποια η διαφορά με τους δολοφόνους της «17Ν» ή με τους μπράβους της νύχτας που σκοτώνουν για την προστασία;

Ασφαλώς και υπήρξαν χιλιάδες πολίτες που στήριξαν τη Χρυσή Αυγή θέλοντας να τιμωρήσουν το πολιτικό σύστημα. Αν δείτε την πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco θα διαπιστώσετε ότι απ’ όσους ψήφισαν Χ.Α. σχεδόν 3 στους 10 το έκαναν ως αντίδραση στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Βεβαίως, υπήρξαν και πολλοί άλλοι που ψήφισαν πιστεύοντας ότι έτσι θα κυκλοφορούν ελεύθεροι τα βράδια, ότι θα παίρνουν οι γιαγιάδες τις συντάξεις τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, ότι θα… ξεβρομίσει ο τόπος από τους λαθρομετανάστες. Ο καθένας για το δικό του λόγο. Όμως δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίζουν εγκληματίες, άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, ψυχάκηδες, μπράβους, υποστηρικτές του νεοναζισμού, ειδωλολάτρες και κυρίως ανεγκέφαλους.

Και μια τελευταία παρατήρηση. Είναι δικαίωμα στον καθένα να έχει την άποψή του, να ψηφίζει όπως θέλει, να τιμωρεί όσους θέλει. Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποθεώνει το έγκλημα, και κυρίως το πολιτικό έγκλημα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είτε ο νεκρός είναι ο Φύσσας, είτε οι τρεις της Μαρφίν, μια μάνα τους κλαίει όλους και οι δολοφόνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τέλος, ένα έχουμε να πούμε στους όψιμους… Χρυσαυγίτες που τολμούν να μιλάνε έπειτα απ’ όσα έχουν γίνει κι έχουν αποκαλυφθεί. Ότι τον φασισμό τον τρέφει η αμορφωσιά, η έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής κουλτούρας.

Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι απλά το άλλοθι στους αμόρφωτους να ντυθούν Χρυσαυγίτες.

Αριστερός Ψάλτης 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 26/09/2013 08:10:07

  3 οι άτυχοι εργαζόμενοι της Μαρφίν + 1 αγέννητος Άγγελος στη κοιλιά της δολοφονημένης μάνας του = 4 τα τραγικά θύματα των κακούργων που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ατιμώρητοι ανάμεσά μας.

 2. MCA avatar
  MCA 26/09/2013 08:18:13

  Ο συμψηφισμός των ενεργειών της 17 Ν με αυτές της ΧΑ είναι κατά την γνώμη μου λανθασμένος. Είναι ακριβώς το ίδιο με την ταύτιση της ΧΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Είναι επικίνδυνο να συγκρίνει κάποιος μία μυστική κλειστή ομάδα που σχεδιάζει και εκτελεί συγκεκριμένους ανθρώπους, σε σχέση με μια ανοιχτή πολυπληθή οργάνωση που τα μέλη της είναι γνωστά και έχουν ονοματεπώνυμο. Οι καταγγελίες βιαιοτήτων από μόνες τους δεν έχουν αξία εάν δεν αποδειχθούν. Εξάλλου άλλο το ξύλο και άλλο η δολοφονία και μάλιστα η στοχευμένη.
  Επίσης η ΧΑ είναι ένα κόμμα που ψηφίσθηκε σχεδόν στο 100% επειδή υποσχέθηκε οργανωμένη βία, όχι βέβαια τύπου 17 Ν όπως γράφει ο αρθογράφος. Δεν νομίζω να συμβαίνει το ίδιο με το ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να έχει κάποιες ακραίες συνιστώσες αλλά αυτές είναι μια μικρή μειοψηφία.

  • Wolf avatar
   Wolf @ MCA 26/09/2013 14:48:30

   Είναι γνωστά και έχουν ονοματεπώνυμο?
   Και γιατί τότε δε μας λένε ποιοι έκαψαν τους ανθρώπους στη Μαρφίν, αφου τους ξέρουν?
   Γιατί δεν αποκαλύπτει κανένας όσους σπάνε και ρημάζουν?
   Γιατί κανένας τους δεν τους καταδίκασε?
   Απ όπου κι αν είναι, όποιοι κι αν είναι γραμή στη δικαιοσύνη.
   Να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε για να πάμε παρακάτω.

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ Wolf 26/09/2013 15:21:43

    Γιατί ξέρεις εσύ. Θες να σου πω εγώ; Χρυσαυγίτες την έκαψαν. Χωρίς αποδείξεις και μάρτυρες ο καθένας λέει ότι θέλει. Οι ελ κάψανε την τράπεζα. Και όλοι μαζί στα διαστημόπλοια γιατί έρχεται μετεωρίτης! Κορόιδα

   • MCA avatar
    MCA @ Wolf 26/09/2013 16:10:06

    Ίσως δεν έγινα κατανοητός και ζητώ συγνώμη. Το έχουν ονοματεπώνυμα αναφέρεται στην ΧΑ, σε σχέση με την 17 Ν όταν ακόμα αυτή ήταν σε δράση.

    Μάλλον εσείς αναφέρεστε στους αριστεροαναρχομπαχαλάκηδες. Αυτοί κατά την γνώμη μου δεν εκπροσωπούνται αυτήν την στιγμή στην βουλή. Ίσως κάποιοι από αυτούς, φλερτάρουν με κάποιες μικρές ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως εκεί.

    Εννοείται πως πρέπει να διώκονται και να οδηγούνται στην φυλακή όσοι παρανομούν. Η τάξη πρέπει να επιβάλλεται σε όλους και να μην γίνεται καμία διάκριση.

 3. Orpheus 24 avatar
  Orpheus 24 26/09/2013 08:25:19

  Ενώ η νέα δημοκρατία και το πασοκ είναι μέσα στην μόρφωση και τον πολιτισμό με τα ψεύτικα πτυχία των στελεχών ....ασε μας ρε αριστερέ ψάλτη ,ο κόσμος δεν είναι χαζός τα βλέπει....

  • Αριστερός Ψάλτης avatar
   Αριστερός Ψάλτης @ Orpheus 24 26/09/2013 10:45:36

   O Κόσμος όχι, εσύ ναι που κρυφο... χρυσαυγίζεις. Πες το να βγει από μέσα σου

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 26/09/2013 08:55:31

  Πολύ σωστά,ἡ ἀμορφωσιά καί ἡ ἔλλειψη κοινωνικῆς καί πολιτικῆς κουλτούρας τρέφουν τόν φασισμό,ὅμως πρέπει νά ἐλέγχθοῦμε ὅλοι μας γιατί πρίν ἀπ' αὐτά,ἀφήσαμε κάποια ἄλλα τερατώδη μορφώματα νά θρέψουν κατά τόν ἴδιο σκανδαλώδη τρόπο αὐτήν τήν ἀμορφωσιά καί τήν ὑποκατάσταση τῆς κοινωνικῆς καί πολιτικῆς κουλτούρας μέ σκουπίδια καί βοθρολύματα...
  Πιό ἔνοχοι λοιπόν,κατά τή γνώμη μου,εἶναι αὐτοί πού δημιούργησαν τόσους ἀμόρφωτους ὥστε νά τροφοδοτεῖται μ' αὐτόν τόν τρόπο ὁ φασισμός.

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Κυθήριος 26/09/2013 21:07:22

   "Πιο ένοχοι είναι αυτοί που δημιούργησαν τόσους αμόρφωτους, ώστε να τροφοδοτείται μ' αυτόν τον τρόπο ο φασισμός".
   Εύγε Κυθήριε, για τη διατύπωση μιας οδυνηρής αλλά μεγάλης αλήθειας.
   Η έμφαση ας δοθεί στο ρήμα "δημιούργησαν",
   που πολύ εύστοχα επέλεξες να χρησιμοποιήσεις.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Καβαλιώτης 26/09/2013 23:02:12

    Εὐχαριστῶ φίλε Καβαλιώτη!

 5. GO avatar
  GO 26/09/2013 09:05:40

  Αριστερέ Ψάλτη, τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις.
  Μια πολύ θορυβούσα μειοψηφία, στην κοινωνία και το εκλογικό σώμα, έχει κατακλύσει την σχολιογραφία στο forum του ATINEWS. Ορφανά του ΛΑ.Ο.Σ, ερωτευμένοι και ερωτοτροπούντες με την Χ.Α σχολιάζουν, εκθέτοντας απόψεις "παράξενες", έξω ή μακριά από τη δημοκρατική νοητική και νοηματική διεργασία.
  Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την σχετική αστυνομική, δικαστική και κυβερνητική (ορθότατη) δράση, τα Μ.Μ.Ε παρουσιάζουν μια ανακεφαλαίωση των, αυξανόμενης συχνότητας, παραβατικών ενεργειών των βουλευτών και μελών της Χ.Α, μαζί με τα γραφικά σόου τους.
  Ήδη, όλα τα παραπάνω, αποτυπώνονται δημοσκοπικά, διότι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφησάντων και των εν δυνάμει ψηφοφόρων, δεν ταυτίζεται με τα μέλη του "θιάσου" αλλά εξέφρασε ή εκφράζει μ' αυτόν τον λανθασμένο, κατά την άποψή μου, τρόπο την ΟΡΓΗ της.
  Η δημοσκοπική πτώση θα συνεχιστεί και εν τέλει η εκλογική πτώση της Χ.Α θα επέλθει, με την ολοκλήρωση της αστυνομικής και δικαστικής διαδικασίας και την ανάδειξη των παραβατικών αλλά και εγκληματικών ενεργειών των στελεχών και των μελών της, ατομικά -οπωσδήποτε όχι θέση του κόμματος εκτός νόμου- με ότι αυτό, κατά νόμο, συνεπάγεται.
  Συνέχισε!

 6. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 26/09/2013 09:39:15

  Αν δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη μερικοί φανατικοί, το παραμύθι με την χρυσή αυγή τετέλεσται..
  Ούτε δράκος καλός υπήρχε ούτε καλός λύκος που θα βοηθούσε την κοκκινοσκουφίτσα και την γιαγιά.
  Πριν αρχίσουν μερικοί να πέφτουν απο τα σύνεφα ,όταν θα διαβάζουν τα κελαιδίσματα ,των τηλεφώνων κυρίως, ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα.
  Πανικόβλητα και θρασύδειλα άτομα είναι και οι γραφικότητες του κασιδιάρη το κάνουν ακόμη πιό εκκωφαντικό.
  Θα εξακοκουθήσουν όμως μερικοί, τάχα πεφωτισμένοι τρομάρα τους, να θεωρούν ότι ο αρχηγός έχει δίκιο και ολοι οι άλλοι εμείς είμαστε παραπλανημένοι...
  Ετσι τους έλεγαν ,τους τελευταίους στρατιώτες τους στο βερολίνο, ενώ οι ρώσοι είχαν καταλάβει ήδη την πόλη...Ψέμματα είναι θα τους διαλύσουμε, θα τους εξαφανίσουμε, έρχονται στρατιές..
  Τελευταία σκιρτήματα ενός φιδιού που έχει σπασει η ραχοκοκαλιά του..Δεν μορεί να φύγει ,παρά μόνο χτυπάει ουρα και κεφάλι χωρίς αποτέλεσμα.
  Το παραμύθι της χρυσής αυγής τελείωσε..Ούτε καν ένας μήνας δεν χρειάστηκε όπως είχα γράψει πολύ καιρό πριν ότι θα πάρει η αποδόμηση της, όταν ακόμη περιχαρείς κενόμυαλοι εδήλωναν τρέντυ και χρυσή αυγή.
  Δεν χρειαζόταν πολλά για να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούν δέκα μπράβοι να γίνουν οι σωτήρες της χώρας.
  Ακόμη και αυτοί που τους χρησιμοποίησαν, γιατί είναι σίγουρο ότι τους χρησιμοποίησαν, κάποια στιγμή ηταν βεβαιότητα ότι θα τους πετάξουν στον όχλο ,και αυτό θα δούμε σε λίγο καιρό αδέρφια...
  Θα αρχίσουν να σβύνουν τατουάζ και θα γεμίσουμε αντιναζιστες΄..Ποιός εγώ?
  θα αναφωνεί, ο σημερινός υπερασπιστής τους..Εγώ πάντα καταδίκαζα την βία και έφυγα μόλις αντελήφθηκα τι συμβαίνει.
  Μήπως θα είναι η πρώτη φορά ?.

  Αφείστε λοιπόν τους βλακώδεις συμψηφισμούς και δικαιολογίες για τους άλλους που κάνουν τα ίδια...
  Δεν είναι όλα ίδια και δεν είναι όλοι ίδιοι.
  Ο φασισμός δεν έχει χρώμα και όλοι οι φασιστες το πρώτο που κάνουν είναι να κατηγορούν τους άλλους για άλλοθι του δικού τους φασισμού.
  Οι άνθρωποι το έλεγαν ξεκάθαρα..Υμνούν το παρελθον, την ναζιστική συμμορία του Χίτλερ και την έχουν πρότυπο.
  Οποιος δεν θέλει να το βλέπει , μην προσπαθεί να μας βγάλει τους υπόλοιπους τρελλούς επειδή υπάρχουν και άλλοι σαν το ίδιο που απλά πιστεύουν στις βλακείες της κομμούνας.
  Υπήρχε ο Μητροπολίτης Σιατίστης αλλά κι αμβρόσιος αιγιαλείας..Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο.
  Οποιος θέλει να δεί,αφήνει το μυαλό του ελεύθερο και όλα μετά γίνονται ξεκάθαρα...Ούτε γλυκειά συμμορία υπάρχει πόσον μάλλο γλυκειά ελπίδα που έλεγε ο απερίγραπτος αυτός τύπος που θέλει να λέγεται και δεσπότης.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ορεσέιβιος 26/09/2013 10:31:09

   Αν δεν αποκαλυφθεί ποιοί είναι κάθε φορά αυτοί που χρησιμοποιούν το παρακράτος για ίδιον όφελος, τέτοια φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να αναπαράγωνται διαρκώς. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί παρόμοια κατηγορία, νομίζω όμως ότι προς εκείνη την κατεύθυνση θα έπρεπε να στρέφωνται όλες οι προσπάθειες όσων πραγματικά τους αντιμάχονται.

 7. Μηχανολόγος avatar
  Μηχανολόγος 26/09/2013 09:51:07

  Αγαπητέ
  Φασισμός.Τι ορίζεις σαν φασισμό?
  Ανήκω στην γενιά του Πολυτεχνείου,στην κυριολεξία.Οταν σπούδαζα στο Πολυτεχνείο η Δαμανάκη ήταν στη σχολή Χημικών και πρόεδρο της ΕΦΕΕ είχαμε τον Τζουμάκα. Στις πορείες ήμουνα πίσω του γιά να μην φάει ξύλο ο πρόεδρος.
  Τι είδα τόσα χρόνια?
  Στους συναγωνιστές μου βρήκε δουλειά η κλαδική του Πασόκ,σε μερικούς πριν πάνε φαντάροι.Της ΚΝΕ πήρανε συστατικές επιστολές από το καθηγητικό κατεστημένο γιά σπουδές στην Αμερική.Ο κ. Μιχ.,πρόεδρος της ΑΑΣΠΕ (ΕΚΚΕ)
  έκανε λαμπρή καρριέρα στην ΕΡΤ,90.000Ε/χρόνο σύμφωνα με το διαδύκτιο.
  Τι έζησα?
  Μία διαλυμένη Πολεμική Βιομηχανία,χάος του χάους της αρπαχτής.
  Μία ναυπηγική βιομηχανία ερείπια,σε μία ναυτική χώρα.
  Πρωθυπουργοί χωρίς κανένα ένσημο.
  Παντού γόνοι,από τον κ.Βαρβιτσιώτη έως την κα Γεννηματά.Τώρα σκάει μύτη και η τρίτη γενιά Καραμανλή και Μητσοτάκη.
  Πόσο απελπισμένοι πρέπει να είναι οι άνθρωποι γιά να πιστεύουν πολιτικούς με καταφανές πρόβλημα.
  Εκτος εάν πρέπει να ευθυγραμμιστούμε όλοι με τις υποδείξεις του Κεντρικού Ισραελητικού Σμβουλίου.
  Και κάτι ακόμη."Μηδενί Δίκην δικάσεις,πριν αμφί μύθον ακούσεις",που λέγαν και οι αρχαίοι.Ακούγεται πουθενά σήμερα η αντίθετη άποψη?
  Φιλικά,παρ'όλα αυτά

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Μηχανολόγος 26/09/2013 11:04:47

   Δικαιολογημένη η αντίδραση σας και η οργή σας στα χάλια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, εξόφθαλμα και εξοργιστικά αδικαιολόγητη η εικαζόμενη στήριξή σας στους ομοϊδεάτες όσων εναντίον τους (αν είστε όντως στη γενιά του Πολυτεχνείου) κάνατε τις πορείες τότε. Τι σας έκανε να τους επιλέξετε, εσείς που είστε υποτίθεται μορφωμένος σα μηχανολόγος, και με θετική και ορθολογιστική σκέψη; Το απαστράπτον πνεύμα τους, το λεπτό γούστο που προδίδει καλλιεργημένα πνεύματα, η αίσθηση του δικαίου και της δημοκρατίας που αναβλύζει από τα λόγια και τα έργα τους, τα γραπτά τους που δείχνουν ανθρώπους με κατάρτιση και γνώση της πραγματικότητας; Μήπως θάπρεπε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας με τα γραπτά και οπτικοακουστικό της εποχής που είσαστε φοιτητής στο πολυτεχνείο, με τα πουλιά, τους γύψους και τις εγχειρήσεις, τις φιέστες στα χωριά, τα μυστριά και τα επίκαιρα;
   Συνάδελφε, ένας μηχανικός οφείλει να έχει ένα τετράγωνο μυαλό και ένα ορθολογισμό, όχι μόνο στη δουλειά του αλλά και στη ζωή του. Και αλίμονο, κανείς δε σας λέει να ευθυγραμμιστείτε με τις "υποδείξεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου", αλλά είναι ανάγκη να ευθυγραμμιστείτε με τους ναζί;

  • George avatar
   George @ Μηχανολόγος 26/09/2013 11:05:09

   Αυτά δεν είναι φασισμός αλλά ευνοιοκρατία/κλεπτοκτρατία/ερασιτεχνισμός/οικογενειοκρατία τα οποία η γενιά του πολυτεχνείου τα πήγε σε επίπεδα ρεκόρ Γκίνες αδιαφορώντας για τα παιδιά και τα εγγόνια της. Ως θεία δίκη τιμωρείται με άθλια νοσοκομεία (τώρα που τα έχει ανάγκη), μηδαμινές συντάξεις (σε λίγο), δολοφονείται στα σπίτια της για λίγα ευρώ κτλ. Αν η χώρα δε επιζήσει, θα γραφτεί στην ιστορία με τα μελανότερα χρώματα. Οι Εβραίοι τι σχέση έχουν?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μηχανολόγος 26/09/2013 11:22:19

   Aπολυτως σωστα ολα αυτα.Μονο που το φαρμακο στη γενια του Πολυτεχνειου δεν ειναι η Χρυση Αυγη.Δεν ειναι καν φαρμακο για τιποτα.
   Ουτε καν ενας ημιμορφωμενος δεν υπαρχει εκει μεσα.

  • Valter avatar
   Valter @ Μηχανολόγος 26/09/2013 11:51:50

   Εσένα πάλι τι σου έκανε το K.Ι.Σ. ?
   Πέστα , Πέστα , μην τα κρατάς μέσα σου.
   Ξεδίπλωσε μας το συνωμοσιολογικό σου ταλέντο.
   Μονο μην αρχίσεις από τα εύκολα (ότι και καλά δεν πληρώνουν φόρους και τέτοια , γιατί σου λέω ένα "πληρώνουν" και καθάρισα) , βάλε μας δύσκολα.

   • υδρόκερος avatar
    υδρόκερος @ Valter 26/09/2013 17:04:34

    Πιθανότατα αναφέρεται σε ανακοίνωση που έβγαλε το ΚΙΣ
    πρόσφατα σχετικά με μέτρα που πρέπει να παρθούν από όλα τα κόμματα για απονομιμοποιηση της ΧΑ.

    • Valter avatar
     Valter @ υδρόκερος 26/09/2013 18:17:36

     Και που το πρόβλημα? Έλληνες πολίτες λένε ότι λένε και οι περισσότεροι άλλοι Έλληνες πολίτες , ότι λένε όλα τα κόμματα , τα κανάλια ... οι πάντες.
     Γιατί όταν βγάζουν ανακοινώσεις εναντίων της X.A. άλλοι δεν μας ενοχλεί και όταν βγάζει το K.Ι.Σ. μας ενοχλεί?

 8. τοξο avatar
  τοξο 26/09/2013 10:52:54

  Αν την λέξη" φασισμός" την αντικαθιστούσατε με την λέξη" ολοκληρωτισμός"νομίζω ότι θα συμφωνούσα σε μεγαλύτερο ποσοστό με το άρθρο.

 9. Orpheus 24 avatar
  Orpheus 24 26/09/2013 11:10:22

  Προς αριστερό ψάλτη...είμαι λογικά σκεφτόμενος νέος φοιτητής που περιμένω να δώσω μαθήματα ενώ η σχολή μου είναι κλειστή....ζούμε σε μια σοβιετικοποιημενη οικονομία,δεν γίνεται καμία σοβαρή διαρθρωτικη αλλαγή προς το άνοιγμα της οικονομίας η αναξιοκρατία και η κομματικοποιςη ζει και βασιλεύει και έχεις την απαίτηση σαν νέος να εθελοτυφλώ για μικροκομματικούς λόγους...αλλά ξέχασα και πριν τις πρώτες εκλογές που κάποιοι μιλούσαν για αυτοδυναμία ,όσοι ασκούσαν κριτική θεωρούνταν ότι ήταν κρυφό ανεξάρτητοι έλληνες....

 10. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 26/09/2013 11:49:16

  Τρεις-τεσσερεις μερες δεν σχολιαζω,θεωρω οτι δεν δοκιμαζεις το φαγητο ενω η κατσαρολα βραζει...
  Η διαπιστωση μου ακουγωντας τις δηλωσεις ολων,ειναι οτι η ενοχικη δεξια δυστυχως επεστρεψε και διαπρεπει στα πανελ.

  • Zame avatar
   Zame @ Μεγαλες στιγμες 26/09/2013 16:19:25

   +++ επομενο ειναι
   ετσι οπως άνοιξε & πείρε ακραίες διαστάσεις η ψαλίδα των ανισοτήτων.. έτσι άνοιξε & η αντίστοιχη ψαλίδα της- παρα-ποιημενης-απο την -ποιημενη-
   - κοινωνικής κουλτούρας & αμορφωσιάς-..
   πού σαφώς ήταν προ-απαιτούμενο..
   αλλιώς πως θα συνέβαινε..αυτό το -κοκτειλ-τσουναμι-
   (μετά το πολυετές πασοκικο ροκάνισμα της οικονομίας (& όχι μόνον)

   Ψέματα είναι πως μετά το ΒΙΑΙΟ τσαλαπάτημα τού μεσαίου χώρου..
   όπου ένας μεσαίος χώρος ΔΕΝ μπορεί να διέπεται -ούτε φυτευτά-από ακραίες συμπεριφορές..
   αυτές τις συναντούμε πηγαίνοντας προς τα άκρα..
   και οσο πιο άκρα πάμε- δεξιά ή αριστερά-..
   τόσο πιο ακραίες & ολιγαρχικές είναι οι ιδέες και οι απόψεις που επικρατούν.. οπου η βία είναι κόρη της απελπισίας, αδερφή του φόβου και μαμή της ιστορίας.. κατά πως τα λέει ο Μαρξ αλλα & ο Akenaton σε αλλη αναρτηση .

  • Tommy avatar
   Tommy @ Μεγαλες στιγμες 26/09/2013 16:43:03

   Το τέλειο come back της "ενοχικής δεξιάς" από τους κατά δήλωσή τους κεντρώους-προς αριστερά- Καραγκούνηδες, Κοντογιάννηδες, Σπηλιοτόπουλους, Πάκηδες και σία. Σίχαμα...

 11. Mike avatar
  Mike 26/09/2013 12:08:38

  Υπαρχει μια ταινια που ακριβως μας δειχνει τι ειναι η ΧΑ: american history X

 12. jgreek avatar
  jgreek 26/09/2013 12:37:50

  @ Αριστερός Ψάλτης.

  Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας, είναι χρυσαυγίτης;
  Πολύ δημοκρατική συμπεριφορά και πολύ φερέγγυα τοποθέτηση!

  • Σιγά μη φοβηθώ avatar
   Σιγά μη φοβηθώ @ jgreek 26/09/2013 14:57:35

   Κάνετε μπαμ από πολύ μακριά! Δε φταίνε αυτοί που σας διακρίνουν..

   • jgreek avatar
    jgreek @ Σιγά μη φοβηθώ 26/09/2013 16:02:54

    Όλο επιχειρήματα είστε, αγαπητή μου.

 13. Δημητρης avatar
  Δημητρης 26/09/2013 12:38:03

  Η λογικη του μεσαιου χωρου φιλε μου....το θεμα ειναι ποσος μεσαιος χωρος εμεινε σε αυτη την χωρα

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Δημητρης 26/09/2013 14:50:54

   Δεν είναι η λογική του μεσαίου χώρου. Είναι ο παραλογισμός να συζητάμε να κουβεντιάζουμε για θεωρητικές και πολύ θολες έννοιες "συνταγματικό τόξο" , "άκρα" κλπ αντί να πάμε στην ουσία που είναι η ΒΙΑ ! Η παράνομη βία που δεν συμψηφίζεται δεν εξισώνεται και που όταν ακούσει δίπλα της το "απ΄ όπου και αν προέρχεται " ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει σπυράκια.

   • Δημητρης avatar
    Δημητρης @ firiki2010 26/09/2013 17:21:55

    Υπαρχει και η νομιμη βια ? γιατι αναφερεσαι μονο στην παρανομη βια

 14. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 26/09/2013 12:38:37

  ορεσείβιος είπε:

  «Δεν χρειαζόταν πολλά για να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούν δέκα μπράβοι να γίνουν οι σωτήρες της χώρας.
  Ακόμη και αυτοί που τους χρησιμοποίησαν, γιατί είναι σίγουρο ότι τους χρησιμοποίησαν, κάποια στιγμή ηταν βεβαιότητα ότι θα τους πετάξουν στον όχλο ,και αυτό θα δούμε σε λίγο καιρό αδέρφια…»

  Πέντε αράδες γράμματα καί λένε όλη τήν ουσία.

  • cynthia avatar
   cynthia @ Ιαπετός 27/09/2013 08:45:35

   Μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο είναι ,οτι τα ψυχοπαθητικά μορφώματα της Μιχαλολιάκος & Co , χρησιμοποίησαν τους απλούς , θυμωμένους κ χωρίς πολιτική κ κοινωνική κουλτούρα ανθρώπους , όπως εύστοχα περιγράφει ο ΑΨ. Το κατα πόσον τώρα η ίδια η ψυχοπαθητική κομπανία χρησιμοποιήθηκε από άλλους ,είναι πολύ ενδιαφέρον σαν υπόθεση αλλά μένει να τεκμηριωθεί. Μπορείτε να βοηθήσετε στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης ?

 15. αύρα avatar
  αύρα 26/09/2013 13:39:44

  Η ταινία του Βισκόντι «οι καταραμένοι» σκιαγραφεί εξαιρετικά το κλίμα της εποχής της ανόδου του ναζισμού.
  Όπως ο ναζισμός κατά την άνοδό του, έτσι κι η ακατανόμαστη αυγή στηρίχτηκαν κυρίως σε δύο κοινωνικές ομάδες: τους κεφαλαιούχους μεγαλοαστούς και τους απελπισμένους, καταρακωμένους πολίτες. Τα κίνητρα των μεγαλοαστών , τότε και τώρα κοινά: διατήρηση των προνομίων, χειραγώγηση του πολιτικού κλίματος, επικράτηση των συμφερόντων τους. Τα κίνητρα πάλι των εξαθλιωμένων κι αυτά κοινά, όμως τέτοια που αγγίζουν τα βασικό ένστικτα της επιβίωσης: ανάγκη για σίτιση, στέγη (κάτω από συνεχείς απειλές εξώσεων, κατασχέσεων, κλπ), φάρμακα, για επιβίωση εν τέλει.
  Μέλη, ή καλύτερα στρατολογηθέντες στη ΧΑ, περιγράφουν σε δημοσιογράφους αυτές τις μέρες, πως η φτώχεια κι η ανάγκη τους οδήγησε να γραφτούν σε αυτή την «οργάνωση» για ένα πιάτο φακής, για ένα χαρτζιλίκι, για μια αχτίδα ελπίδας στην ζωή…κατά την άποψή τους. Μία αχτίδα, που όμως κανένας άλλος δεν βρέθηκε να τους προσφέρει, όταν άνεργοι κι ανήμποροι από τα μνημόνια … κρυώναν, πεινάγαν και φοβόντουσαν για το όποιο κεραμίδι τους στέγαζε.
  Οι άλλοι πάλι, οι μεγαλοαστοί χρηματοδότες …. στο σκοτάδι. Κανείς δεν ξέρει ακόμη, ποιοί είναι εκείνοι που στήσανε αυτή την «αυγή», την χειραγωγούν, ποιοι εν τέλει χρησιμοποιούν και προς τι τους «χρήσιμους ηλίθιους» που προσχωρούν, υπακούουν κι εκτελούν τα ακατανόμαστα ανοσιουργήματα … κατ εντολή τους πάντα!
  Οσο για τους ψηφοφόρους , αυτοί στην πλειοψηφία τους, ανήκουν στην μετακινούμενη μάζα κάθε εκλογών. Πολίτες που επηρεάζονται και διαμορφώνουν άποψη ανάλογα με τους εκάστοτε ισχυρότερους φορείς… ενημέρωσης, πίεσης κι επιρροής, που τους αγγίζουν πιο περίτεχνα, ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες και σχήματα διαβίωσης.
  Θύτες και θύματα πρέπει να διαφοροποιηθούν. Θύματα δεν είναι μόνο οι δολοφονημένοι και δαρμένοι από τα ντοπαρισμένα τάγματα εφόδου. Είναι κι οι οπαδοί τους… Οπαδοί με κλονισμένη αυτοπεποίθηση, καταρρακωμένο ηθικό, φόβο για το μέλλον, ημιμάθεια ή κι ανύπαρκτη παιδεία… που μετουσιώνουν σε σωτήρα, τον εκάστοτε προσφέροντα λύση για το Σήμερα! Εκεί κρύβεται κι η απάντηση στη διάλυση αυτού του βλαβερού για την κοινωνία φαινομένου. Όταν η ανάγκη επιβίωσης πλέον διατρανώνεται κι οι απειλές παραμονεύουν, οι λύσεις πρέπει να δίνονται άμεσα κι όχι με υποσχετικές……

  • jgreek avatar
   jgreek @ αύρα 26/09/2013 15:51:18

   Σαν να περιγράφετε τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ....

 16. Albert avatar
  Albert 26/09/2013 14:12:50

  Αν εδώ στο antinews, μετά από τρία χρόνια αναλύσεων καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι το μνημόνιο και η φτώχια είναι το άλοθι για το φασισμό, τότε τζάμπα οι αναλύσεις. Δηλαδή τι μας λέτε? Ότι πρέπει πάσει θυσία να ρέει πλούτος, έστω και πέτσινος, έστω και χαριστικά, αλλιώς θα γίνουμε φασίστες?

  Μιλάμε για καραμπινάτη αποποίηση ευθύνης! (και δεν ψέγω προσωπικά τον αρθρογράφο).

  -Το μνημόνιο ΔΕΝ είναι η πηγή της φτώχιας. Είναι μόνο η απάντηση στον αποκλεισμό απο τις αγορές. Η πολυετής κακοδιαχείριση είναι πηγή της φτώχιας, και η δεξιά παράταξη έχει πολλές ευθύνες που δεν ξεπλένονται ως πεπραγμένα δήθεν άλλου κόμματος απομακρυσμένου απο τις αληθινές αξίες της παράταξης. Η αυτοκριτική είναι το πρώτο βήμα προς τις ουσιαστικές λύσεις.

  -Η φτώχια δεν κάνει τον άνθρωπο φασίστα (τι ύβρις προς τους φτωχούς). Η καλλιέργεια μισαλλοδοξίας είναι η αιτία του φασισμού και η έλλειψη προοπτικής είναι πάντα η αφορμή. Στο ζήτημα της καλλιέργειας μισαλλοδοξίας, διάφοροι θύλακες της δεξιάς που φλερτάρουν (ακόμα!) με τα πατριωτόμετρα έχουν ιστορικές ευθύνες. Όταν η ΧΑ μιλά για προδοτες κλπ κάνει χρήση έτοιμης και καθιερωμένης ρητορικής, λυπάμαι που το αποσιωπάτε. Οι νουθεσίες προς χρυσαυγίτες είναι ευπρόσδεκτες αλλά στο σημείο αυτό αναποτελεσματικές όσο η ασπιρίνη μετά απο τροχαίο.

  -Το ανάχωμα στην ακροδεξιά είναι η δεξιά των θεσμών και της μετριοπάθειας. Ένα κόμμα εξουσίας -πόσο μάλιστα δεξιό- έχει και παιδευτικό ρόλο. Αν λειτουργήσει έτσι, ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Η ΝΔ έχει χάσει αναρίθμητες ευκαιρίες να εξελιχθεί και να γίνει τέτοιο κόμμα. Εσχάτως μάλιστα οι ταγοί της καλοπιάνουν τους ψηφοφόρους της ΧΑ ως "πεπλανημένους πατριώτες" που πρέπει να μαζευτούν πίσω, και κλείνουν το μάτι ότι τρόπον τινά υιοθετούν την ατζέντα τους. Με κάτι τέτοια πιστεύει κανείς ότι η σημερινή ΝΔ προτίθεται (ή έχει το ηθικό ανάστημα) να κάνει κάτι περισσότερο απο αστυνομική καταδίωξη της ΧΑ?

  Φιλικά.

 17. hellasatt avatar
  hellasatt 26/09/2013 14:31:20

  Δεν καταφεύγεις στο χασάπη όταν σε απογοητεύσει ο γιατρός.

  • Άννα avatar
   Άννα @ hellasatt 26/09/2013 15:19:04

   Επίσης όμως, δεν αφήνεις τον μικροβιολόγο να σου εγχειρήσει τη σκωληκοειδίτιδα. Τον αφήνεις;

 18. jgreek avatar
  jgreek 26/09/2013 15:52:26

  Και τους χορηγούς του ΣΥΡΙΖΑ...

  • HCN avatar
   HCN @ jgreek 27/09/2013 07:49:13

   Και δε θέλεις να κρυφτείς και η λύπη δε σ΄αφήνει. Πίκρααααααα!

   • jgreek avatar
    jgreek @ HCN 27/09/2013 15:43:23

    Μήπως είσαι εσύ που προσπαθείς να κρυφτείς;
    Εσύ τα καταφέρνεις άραγε;

 19. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 26/09/2013 15:59:59

  Επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ για το άρθρο σου καθ’ ότι από όλους τους αρθρογράφους φαίνεται οτι αντιλαμβάνεσαι στο μέγιστο οτι εκτός των άλλων, η αποτελεσματική και οριστική συντριβή της ακροαριστερής βίας από την Ν.Δ., περνάει πρώτα από τις «εξετάσεις» που θα δώσει στην κοινωνία απέναντι στο πώς θα σταθεί και με πόση πυγμή θα καταδικάσει έμπρακτα την μούχλα στον δικό της χώρο.
  Με τις κινήσεις που γίνονται σε επίπεδο κορυφής είμαστε στον σωστό δρόμο και πλέον ο Σαμαράς θα μπορεί με την παραμικρή στραβή από πλευράς ακροαριστερών ομάδων, να εγκαλεί ευθέως τον Τσίπρα όχι μόνο να καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς υποσημειώσεις, αλλά να συμμετάσχει ακόμα και σε ευρύτερους σχεδιασμούς καταπολέμησής τους. Ρουά ματ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Γιώργος Καλύτερος 26/09/2013 16:22:01

   Συγχαρητήρια για την επισήμανση. Συμφωνώ απολύτως.

 20. Tommy avatar
  Tommy 26/09/2013 16:18:54

  Να θυμήσω ότι όλη η διαπλοκή και το "προοδευτικαριό" ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε στις δολοφονίες της 17Ν ως "δολοφονίες" αλλά ως "ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ". Πχ "η εκτέλεση του Αγγελόπουλου..". Για να μη πούμε για την κοσμοσυρροή στα δικαστήρια ως μαρτύρων υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν. Από "διανοούμενους", δη,οσιογράφους μέχρι και ηθοποιούς! Τότε βέβαι όλα αυτά ήταν ευλογημένα και αριστερά. Ναι κύριοι, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

  • Albert avatar
   Albert @ Tommy 26/09/2013 18:53:04

   Άλλο προοδευτικοί και άλλο αυτοχαρακτηριζόμενοι ως προοδευτικοί. (Γενικα απο αυτοχαρακτηριζόμενους έχουμε πολλούς στη χώρα)

   Οι φόνοι της 17Ν ήταν δολοφονίες. Ο όρος εκτέλεση δε σημαίνει ότι οι θύτες είχαν οποιοδήποτε δίκιο, αλλά ότι θύτης και θύμα άνηκαν (...) σε συγκρουόμενες παρατάξεις.

   Ο θύτης μπορεί να σκεφτεί διάφορα για να εκλογικεύσει την πράξη του...
   Οι "αριστεροί" που παίζουν με τη νομιμότητα και την ορολογία δεν είναι ούτε αριστεροί ούτε πολύ περισσότερο προοδευτικοί.

 21. Tommy avatar
  Tommy 26/09/2013 16:30:38

  Μάταιος κόπος πιστεύω. Όσο και να ανατρέξει κανείς πίσω, δεν θα διαπιστώσει παρά μια αδιανόητη ενοχική στάση της Δεξιάς απέναντι σε μια επιθετική και οργανωμένη αριστερά. Ας πάρουμε την Μεταπολίτευση. Πότε η Αριστερά εξέλαβε τον φορέα της Δεξιάς - εν προκειμένω ΝΔ- ως μια "μετριοπαθή Δεξιά"..? Πάντα μα πάντα αποκαλούσε τη ΝΔ ως "επάρατο δεξιά", "τραμπούκους της δεξιάς" και βέβαια πάντα "φασίστες"..Το 1977, το 1981 με αρχηγό τον Γ.Ράλλη (!) που τον αποκαλούσαν "δοσίλογο και γιο ταγματασφαλίτη", να μη πούμε για τον Αβέρωφ, τον Μητσοτάκη, τον Έβερτ (γιο δοσίλογου και γερμανόφιλου), τον Μητσοτάκη (εφιάλτη κτλ). Για την Αριστερά η ΝΔ και η κάθε ΝΔ θα είναι ένας φορέας "μοναρχοφασιστών" και "ταγματασφαλιτών". Ο κόσμος της έφθασε στα όριά του και πήγε στα άκρα. Τη δεκαετία του '80 και '90 φασίστες της ΝΔ, σήμερα φασίστες της ΧΑ.

 22. Νηλέας avatar
  Νηλέας 26/09/2013 17:06:06

  Ανεξερεύνητη η ψυχή του ΕΛΛΗΝΑ!!!!
  Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

  «Μπροστά στο δικαστήριο της ... αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε.
  Αν πάμε και στο Ρόϊδη ? όλες οι χώρες λέει έχουν και από ένα κακό π.χ η Αγγλία την ομίχλη ,...η Ελλάδα έχει τους έλληνες.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Νηλέας 27/09/2013 13:12:48

   Μαϊμού "δικαστής", μαϊμού διαγωνισμός, σύγχρονος αστικός μύθος.

 23. τάσος avatar
  τάσος 26/09/2013 20:17:58

  ο πάνκης στη φωτό είναι μεγάλο ποζέρι.

 24. Μara avatar
  Μara 26/09/2013 21:22:45

  Έτσι και χειρότερα....

 25. δημης avatar
  δημης 26/09/2013 22:03:11

  "Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι απλά το άλλοθι στους αμόρφωτους να ντυθούν Χρυσαυγίτες." ++++++++++++++++++++++
  ΑΛΛΑ και η μή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ αποτελεί τον μανδύα που προσποιούνται ΠΟΛΛΟΙ τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...

 26. popaia avatar
  popaia 27/09/2013 00:19:44

  "Η φτώχεια και τα Μνημόνια είναι απλά το άλλοθι στους αμόρφωτους να ντυθούν Χρυσαυγίτες".
  Μήπως ο "αντιφασισμός" είναι το άλλοθι για να βρίζετε τον κόσμο;;;; Και για να τον φιμώσετε;;
  Νισάφι πια, εσείς οι μορφωμένοι με τις κοτσάνες σας.

  • jgreek avatar
   jgreek @ popaia 27/09/2013 16:39:39

   @popaia.
   Έχεις απόλυτο δίκιο.
   Ψευτομορφωμένα και παραμορφωμένα ψώνια, στο όνομα του αντιφασισμού και της αριστεροσύνης, εκτοξεύουν κάθε πιθανή μπαρούφα και αμπελοφιλοσοφία.
   Για να συνετίσουν και εμάς τους υπόλοιπους (που ....δεν πήγαμε σχολείο), φροντίζουν τα σχόλια αυτά να είναι τεράστια σε έκταση ( και αμελητέα από απόψεως ενδιαφέροντος).

   • Μωβ Ελέφαντας avatar
    Μωβ Ελέφαντας @ jgreek 27/09/2013 16:50:19

    Πραγματικά εσύ χάνεις την ώρα σου εδώ μέσα. Άντε στο Δημοτικό να μάθεις γράμματα. Μετά θα καταλαβαίνεις περισσότερα πραγματάκια και δε θα θυμώνεις άδικα.

 27. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/09/2013 00:58:55

  Ο τίτλος του άρθρου έχει ηθικό κενό.
  Η καταδίκη τμημάτων της κοινωνίας για τις επιλογές της είναι πράξη που δίνει άφεση αμαρτιών στις αιτίες που οδήγησαν στις όποιες επιλογές.
  Στην προκείμενη περίπτωση η επιλογή της ΧΑ από χιλιάδες ψηφοφόρους δεν είναι άλλοθι! Γιατί αυτές οι χιλιάδες δεν επιδιώκουν το έγκλημα, παρά την τιμωρία των εγκληματιών. Στη συνείδησή τους εγκληματίες είναι όλοι αυτοί οι κυβερνώντες που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση, την εξαθλίωση και την ταπείνωση.
  Και βέβαια οι ηγετικοί παράγωντες της ΧΑ είναι εγκληματικά στοιχεία.
  Και γι αυτό για πολλά χρόνια ήταν στο περιθώριο σαν γραφικοί φασίστες.
  Ούτε καν φασίστες.
  Οι ψηφοφόροι της ΧΑ αναζητούν θυμωμένοι Νέμεση. Πολλοί είναι θύματα κοινωνικά και θύματα του μίσους που νοίωθουν. Θύματα της ΧΑ.
  Πρώτιστα, είναι θύματα των διεφθαρμένων πολιτικών ελίτ που συνεχίζουν να έχουν υπό την κατοχή τους τη χώρα.
  Το κατηγορητήριο κατά των ψηφοφόρων της ΧΑ μπορεί να είναι το άλλοθι για τη συνέχιση του πάρτυ της διαπλοκής, για την συνέχιση της ατιμωρησίας..

  • O Μαστροχαλαστής avatar
   O Μαστροχαλαστής @ Μανιάτης 27/09/2013 22:57:22

   '' Το κατηγορητήριο κατά των ψηφοφόρων της ΧΑ μπορεί να είναι το άλλοθι για τη συνέχιση του πάρτυ της διαπλοκής, για την συνέχιση της ατιμωρησίας..''
   Μπορεί, αλλά οι ψηφοφόροι της Χ.Α, προσπαθώντας να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα που κρίνουν ως διεφθαρμένο και υπόλογο, οπλίζουν το χέρι του φασισμού, του πιο δουλικού υπηρέτη των μεγαλοσυμφερόντων και των μεγαλοαπατεώνων, παραπλανώμενοι πως τάχα αντιστέκονται ενώ προσφέρουν ...χρυσό δεκανίκι, στο σύστημα που φαντασιώνονται οτι μάχονται.

 28. popaia avatar
  popaia 27/09/2013 12:15:08

  Σχόλια υψηλού ήθους κι ευφυϊας σαν του Μανιάτη ταπώνουν φυσικά τους συμμετέχοντες στην ομαδική υστερία των ημερών. Αλλά δυστυχώς είναι ύποπτα: Τί να το κάνουμε κύριέ μου το IQ σας, την εκλεπτυσμένη σκέψη σας, την ευθυκρισία σας και την πνευματική σας τιμιότητα; Υγειώς σκεπτόμενος είστε;;;;; Εμ....

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ popaia 27/09/2013 13:43:31

   Το ζητούμενο είναι η υπεράσπιση των Στενών ακόμη κι αν ξέρεις πως οι Μήδες θα περάσουν.

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 27/09/2013 20:57:42

  Ας θυμηθούμε Πως, οι εκλεγμένοι υφάρπαγες της εξουσίας, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου (με το *λεφτά υπάρχουν*) και Κώστας Σημίτης (με τις παγκοσμίως ανήκουστες, αμιγώς ψηφοθηρικές *ελληνοποιήσεις* ρώσων μαφιόζων), αμφότεροι με τους συνεργάτες υπουργούς τους και τους συνεργούς τους, (μάταια) προσπάθησαν να καλύψουν τα από πρόθεση και κατά συρροή, ιδιαζόντως ειδεχθή Κρίματά τους, εναντίον της Ελλάδας και των αγέννητων γενεών Ελλήνων:

  - Για το μέχρι σήμερα ατιμώρητο Εθνικό Έγκλημα του Χρηματιστηρίου. (Τη δόξα πολύ ζήλεψαν γι αυτό και το *καλούπι* της αλβανικής Πυραμίδας αντέγραψαν από τον μεγαλο-απατεώνα αλβανό, πρώην πρωθυπουργό και προσωπικό γιατρό του Ενβέρ Χότζα, Σαλί Μπερίσα ο οποίος, τις αποταμιεύσεις μιάς ζωής των φτωχών Αλβανών, με δόλο εξανέμισε).

  - Για τη πώληση (ή υποθήκευση;) 25 τόνων χρυσού από τα Εθνικά μας αποθέματα. Ο εκσυγχρονιστής της υπερήφανης με ατέρμονα δανεικά Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία ο οποίος πούλησε (ή υποθήκευσε;) τον Ελληνικό χρυσό εν καιρώ ειρήνης. Για να μάς φωτογραφίζεται γελαστός με το Ευρώ, ο αλήστου *Ευχαριστούμε* των Ιμίων.

  *Mέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται σε Tράπεζες του εξωτερικού,
  για ιστορικούς λόγους*, λέει. Ποιοί είναι αυτοί οι ιστορικοί λόγοι;
  Το ερώτημα, από το 2002 και μέχρι σήμερα, αναπάντητο παραμένει.

  Ο αμετανόητος Κώστας Σημίτης, έχει το θράσος, πριβέ παραλία 10 μέτρων για το εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ν' απαιτεί. Το Ελληνικό παράδοξο είναι, πως αν και βάσει Συντάγματος, ο αιγιαλός Δεν παραχωρείται, εν τούτοις, το αίτημά του λέγεται ότι γίνεται αποδεκτό. Μνήσθητί μου, Κύριε!

  - Για τη μέχρι σήμερα ατιμώρητη φυγάδευση προϊόντος από το πλιάτσικο του Χρηματιστηρίου: *..Εκείνη την εποχή, άλλαξαν χέρια 33 Τρισεκατομμύρια Δραχμές εκ των οποίων τα 22 Τρισεκατομμύρια Δραχμές, έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό, μεταφράζεται σε σημερινή αξία 65 Δισεκατομμύρια Ευρώ! Ένα θέμα λοιπόν, για το οποίο υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη.* (Χρήστος Μαγκούφης, πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ και Πραίτωρ του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου) http://youtu.be/QOu_emjOpHw

  - Για τους εκβιασμούς, τις τοκογλυφίες, δολοφονίες (2 στο καζίνο Λουτρακίου), τις αυτοκτονίες, την υφαρπαγή της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των πολιτών και των ζεστών μετρητών *λόγω χρεών*, τη φτωχοποίηση των νοικοκυριών, τη βίαιη μετατόπιση του πλούτου (οι πρώην ξυπόλυτοι, σ' εφοπλιστές / μεγαλο-εισοδηματίες/ μεγαλο-καταθέτες / μεγαλο-ρυθμιστές της ζωής μας ξαφνικά έγιναν), για τις ακέφαλες οικογένειες, για τα χωρίς γονική μέριμνα παιδιά που τα έμαθαν από το σχολείο συστηματικά ν’ απουσιάζουν και τα ποδήλατά τους στο χρηματιστήριο να τζογάρουν, για την αύξηση των ληστειών και των εκδιδόμενων γυναικών, την άνθιση σαν μανιτάρια! των ενεχυροδανειστηρίων, για την αντί πινακίου φακής υφαρπαγή χρυσού και τιμαλφών (*Παράνομα κυκλώματα- “βγάζουν” χρυσό στη Γερμανία*) http://www.antinews.gr/2013/04/12/212136/

  - Για τη δόλια και (χωρίς εχέγγυα) είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (για να ενθουσιαστούμε και το Εθνικό Έγκλημα του Χρηματιστηρίου να ξεχάσουμε και σε αιώνιους δεσμώτες του χρέους να καταδικαστούμε, με τη *βοήθεια*, της πάντα πρόθυμης αμαρτωλής Τράπεζας των Τραπεζών, Γκόλντμαν Σαξ
  Και,
  - Για τον έσχατο προδοτικό τζόγο με *Ασφάλιστρα Κινδύνου Χρεωκοπίας της Ελλάδας (CDS) αξίας 1.3 Δισεκατομμυρίων Δολλαρίων, περίπου τον Δεκέμβριο 2009, δηλαδή, λίγο μετά την εκλογή του Παπανδρέου, Και, αξίας 27 Δισεκατομμυρίων Ευρώ, το 2011! Ποσό με το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της για τα επόμενα 2 χρόνια, χωρίς να προσφύγει στο ΔΝΤ. Προφανώς, ο κ. Παπανδρέου πούλησε αυτά τα CDS αξίας 1.3 Δισεκατομμυρίων Δολλαρίων, τα οποία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) είχε αγοράσει τους προηγούμενους μήνες. Τα πούλησε σε μία ομάδα φίλων του για 40 Εκατομμύρια Δολλάρια, κέρδος. Τώρα, αυτή η ομάδα ολιγαρχικών, κάθεται πάνω σε 27 Δισεκατομμύρια Ευρώ που ο Παπανδρέου τους έδωσε. Τόση είναι η αξία των cds σήμερα που ο ΓΑΠ πούλησε. Αυτά τα 1.3 Δισεκατομμύρια Δολλάρια σε cds είναι «Ασφάλιστρα Κινδύνου Κατά της Χρεωκοπίας της Ελλάδας». Ο Παπανδρέου τα πούλησε σε ιδιώτες επενδυτές τον Δεκέμβριο του 2009. Δηλαδή, ακριβώς την ίδια ώρα που πήγε στο ΔΝΤ και ζήτησε 110 Δισεκατομμύρια Ευρώ, οικονομική βοήθεια. Πούλησε λοιπόν, τα cds στους επενδυτές, ενώ ήξερε ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεωκοπία και αυτά τα cds αυτόματα θα κόστιζαν ένα σωρό λεφτά παραπάνω. Τότε, δήλωνε στον τύπο: «υπάρχουν κερδοσκόποι που σορτάρουν χρήμα κι αυτό είναι κακό!».

  Και την ίδια στιγμή, η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος (ακούστε να φρίξετε), περιέργως, αποφάσιζε ν’ αλλάξει το νομικό καθεστώς από Τ 3 σε Τ 10!, όταν σορτάρεις Κυβερνητικά Ομόλογα δηλαδή, από 3 Ημέρες σε 10 Ημέρες! Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μειώσει τις απώλειες αυτών που σορτάρουν γυμνά (cds). Kι έτσι, να μπορέσουν να έχουν περισσότερο χρονικό διάστημα να τζογάρουν ενάντια στο χρέος, μειώνοντας την Αξία των Ελληνικών Ομολόγων, διασφαλίζοντας έτσι τις τυχόν απώλειες, ενώ ταυτόχρονα, θα εκτόξευαν τις τιμές των cds..

  Είναι 27 Δισεκατομμύρια Ευρώ και ο Λαός της Ελλάδας πρέπει ν' απαιτήσει αυτά τα χρήματα πίσω. Εδώ, τα θύματα του απατεώνα Bernie Madoff, μπόρεσαν και αποζημιώθηκαν παίρνοντας τα χρήματά τους πίσω. Γιατί λοιπόν, να μη κάνει το ίδιο και ο Ελληνικός Λαός; Να πει: Δώσε μας πίσω αυτά τα 27 Δισεκατομμύρια Ευρώ, είναι δικά μας. Πουλήθηκαν με απατεωνίστικο τρόπο.

  Τους χρωστάνε 27 Δισεκατομμύρια Ευρώ και Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ξέρει που είναι τα χρήματα. Σωστά, είναι μία ξεκάθαρη υπόθεση τυραννίας και προδοσίας.* (πηγή: RT- Max Kaiser Report 02/06/2011 - Max Kaiser: *O Παπανδρέου Ποντάρισε στη Χρεωκοπία της Ελλάδας. Μοιάζει με Δικτατορία.*
  (απόσπασμα) - μεταφόρτωση: mykoniatiko)

  Αυτοί οι επίορκοι υπόγεια έδρασαν, τη πλούσια σε Φυσικούς Πόρους Ελλάδα για φακές ξεπούλησαν, δυσφήμισαν, διέσυραν, απαξίωσαν, κατέστρεψαν, φτωχοποίησαν, χειροπόδαρα νομικά την έδεσαν, τις Ασυλίες της ανέκκλητα υποθήκευσαν, την Μεγαλο-οφειλέτη της Ελλάδας (από Α’+Β’ ΠΠ) Γερμανία, σε ΜεγαλοΔανειστή-τοκογλύφο-εκβιαστή μετέτρεψαν, την Ελλάδα βίαια στη μέγγενη του χολερικού χρέους ΔΝΤ έσυραν, Και, τη κερκόπορτα της Ευρώπης στο αμερικανικό (χρεωκοπημένο το 2009), ΔΝΤ, διάπλατα άνοιξαν.., η λίστα των Εθνοκτόνων Κριμάτων, είναι μακρά κι ατέλειωτη.

  *Αναγκαία και απαραίτητη η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων*
  ~Γεώργιος Ι. Κασιμάτης, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτειολογίας


  Ειδικό Δικαστήριο (ΧΩΡΙΣ τα ωφελήματα υπεράσπισης των επίορκων),
  άμεσα θα ήθελα να δω.
  Όμως, *το νικηφόρο κόμμα* του 30% της Αποχής, στις διπλές Βουλευτικές
  Εκλογές 2012, αλλιώς έχει αποφασίσει.

 30. popaia avatar
  popaia 27/09/2013 21:10:35

  Ακόμα κι αν πέρασαν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.