#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η υποθήκευση της Ελλάδος ήταν στην ατζέντα του Γ. Παπανδρέου;Γράφαμε εδώ, με την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι τα οικονομικά δεν μαθαίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη! Ακόμα και από έναν ευφυή άνθρωπο, όπως ο  κ. Βενιζέλος.

Φαίνεται, ότι αν και έπαθε, δεν έμαθε!  Ελπίζουμε μόνο  να μη μάθει και αυτός στου «κασίδι το κεφάλι», δηλαδή στις πλάτες μας.

Γράφουμε τούτα τα αιχμηρά γιατί ο λόγος ενός υπουργού οικονομικών έχει επιπτώσεις στις αγορές ( χρηματιστήρια, επιτόκια, spreads, ισοτιμίες κλπ)  Μπορεί να έχει …κόστος, με άλλα λόγια, αν δεν είναι προσεκτικός.

Ο Υπουργός Οικονομικών, και μάλιστα μιας χώρας που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Ελλάδος, δεν μπορεί να σκέφτεται φωναχτά, ούτε να επιδίδεται σε ασκήσεις επί χάρτου, που ενδεχομένως θα είχαν τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο των παραδόσεων συνταγματικού δικαίου. Όχι όμως στην οικονομία.

Τι έκανε ο κ. Βενιζέλος με την χθεσινή συνέντευξή του;

Έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων   δυο καυτά θέματα:

Πρώτον, την παροχή εμπράγματων εγγυήσεων, (collaterals) για το νέο δάνειο!  Επειδή λέει το ζητάνε, για λόγους πολιτικής κουλτούρας,  η Φιλανδία, η Σλοβενία και η  Σλοβακία! Και εμείς προφανώς ως  ….ευγενείς, μπροστά στην πολιτική κουλτούρα της Σλοβακίας και της Σλοβενίας, είμαστε διατεθειμένοι να τα υποθηκεύσουμε όλα!

Δεύτερον, την «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default),  για την  οποία μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν είναι  αυτό καθ΄ εαυτό χρεοκοπία! Αν δεν είναι, τελικά εκεί θα οδηγήσει, αλλά πρόκειται για  λεπτομέρειες όσων  παρακολουθούν crash course  σε τέτοια θέματα.

Όποιος  έχει στοιχειώδη εμπειρία,  αντιλαμβάνεται  ότι τα ζητήματα αυτά δεν «μαζεύονται» πλέον. Αν δεν τα βάλουμε εμείς στο τραπέζι των συζητήσεων, θα τα βάλουν οι αγορές. Και δεν θα μείνουν εκεί! Θα προχωρήσουν παραπέρα. Για να  μας ταλανίζουν και να μας εκβιάζουν.

Είναι φανερό ότι έχουμε μια μεταστροφή, δυστυχώς επί τα χείρω,  της πολιτικής που ακολουθούσε μέχρι χτες η κυβέρνηση του (εσχάτως χαμένου)  κ. Παπανδρέου.

Περιττό, να υπενθυμίσουμε ότι το Φεβρουάριο ο κ. Παπανδρέου είχε δεσμευτεί δημοσίως απέναντι στον ελληνικό λαό, ότι θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γής!  Τώρα, η κυβέρνησή του συζητάει  την υποθήκευση της Ελλάδος! Και μάλιστα, εν μέσω κρίσης, άρα με χαμηλές τιμές, οπότε θα απαιτηθούν περισσότερες εμπράγματες εγγυήσεις!

Η κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με την  ¨επιλεκτική χρεοκοπία». Το κάνει επειδή επιχειρεί  να θέσει ένα εκβιαστικό δίλημμα στους εταίρους μας;

Γιατί, ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία περί αυτού, αν αρχίσει στην Ελλάδα η συζήτηση (πολύ δε περισσότερο αν προχωρήσουν και σε έργα) για το ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας, τότε τα σενάρια θα φτάσουν γρήγορα και στις άλλες υπό επιτήρηση χώρες.

Το κάνει επειδή υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων, μια και μετά την ανακοίνωση (τη Δευτέρα) των στοιχείων  για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που επιβεβαιώνουν τον πλήρη εκτροχιασμό, η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί και μαθηματικά πλέον σε αδιέξοδο;

Το κάνει επειδή η ΕΕ, έχει αλλάξει πλέον στρατηγική και προσανατολίζεται σε πιο δραστικές λύσεις; Γιατί πρόσφατα γράφτηκε ότι αναζητούσε συμβούλους χρεοκοπίας χώρας μέλους της Ευρωζώνης και η πληροφορία αυτή ουδέποτε διαψεύστηκε.

Το κάνει για να προετοιμάσει την ελληνική κοινή γνώμη για  τα χειρότερα που έρχονται;

Τέλος, το κάνει επειδή έχει πληροφορίες ότι οι γνωστοί οίκοι αξιολόγησης προτίθενται να μας θέσουν πλέον σ΄αυτή την κατηγορία και θέλει προκαταβολικά να εξουδετερώσει τις παρενέργειες;

Ό,τι και να συμβαίνει, η ουσία είναι ότι ο κ. Βενιζέλος με τις  δηλώσεις του κατέστησε δυσμενέστερη τη θέση της χώρας. Ουσιαστικά είπε το ναι σε επαχθέστερους όρους.  Άρα την αποδυνάμωσε διαπραγματευτικά. Επί πλέον άνοιξε τις ορέξεις των αγορών! Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα …λίπος! Τhe party is not over yet!

Και κάτι ακόμα: με τις χθεσινές δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα στην υποθήκευση και τη χρεοκοπία.

Δηλαδή αυτά, που θα σημαδέψουν τη χώρα για δεκαετίες, θα τα αποφασίσει μια κυβέρνηση που έχει, προ πολλού, απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης;

Και ο λαός θα παρακολουθεί απαθής;

Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ. Επειδή πολλά πράγματα τα μαθαίνουμε εκ των υστέρων και καθυστερημένα. Θυμάστε πέρσυ, που  ο κ.  Σαμαράς κατήγγειλε, από του Βήματος της Βουλής, τον κ. Παπανδρέου για την πρόσληψη της Lazard (μιας εταιρείας εξειδικευμένης στη διαχείριση χρεοκοπίας);

Μήπως, όπως το ΔΝΤ, και η χρεοκοπία ήταν από την αρχή στην ατζέντα της Κυβέρνησης Παπανδρέου;

Μήπως με την πολιτική τους, σκοπίμως μας οδήγησαν εδώ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 13/07/2011 07:34:49

  Σωστά όλα αυτά αδέξιε αλλά δεν βλέπω εκεί στην ΝΔ να ιδρώνει τ' αυτί τους. Δεν είναι δα και πρός κατστροφή για ένα δεξιό κόμμα να καλέσει τον λαό στους δρόμους να διαδηλώσει , εκτός εάν την βολεύει

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ anonymous 13/07/2011 09:46:43

   Αγαπητέ anonymous, η διαπίστωση σου φαίνεται να 'ναι διαπίστωση τύπου πασόκ, προδομένου πασόκου!! Δηλαδή, τι να πεις όλοι ίδιοι είναι, κανένας δεν αξίζει, όλοι είναι κλέφτές, όλοι χωρούν στο ίδιο τσουβάλι, αν δεν ήταν ο ένας θα το κανε ο άλλος, τα 'χουν συννενοηθεί μεταξύ τους κλπ....
   Επιτέλους, ξεκολλήστε δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όσοι τολμήσουν από τη ΝΔ ούσα κυβέρνηση να κλέψουν 1 €, θα φάνε μεγαλύτερες και περισότερες φάπες από μας τους ίδιους, τέλος τα στρογγυλέματα και οι γενικεύσεις.........

   • selina avatar
    selina @ BlueSky 13/07/2011 14:48:31

    Φίλε Bluesky, χαίρομαι για σένα που μπορείς ακόμα να κρατάς τόσο καλόπιστη στάση. Μάλλον δε θυμάσαι πρόσφατα γεγονότα του τόπου μας (δεν είναι και πολύ πίσω η περίοδος διακυβέρνησης της ΝΔ). Επίσης προφανώς σου έχει διαφύγει το βίντεο ανάληψης καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου γίνεται σαφές ότι από το 2006 όλα όσα συμβαίνουν τώρα είναι γνωστά σε όσους παρευρέθηκαν στην ορκομωσία (άρα σε ολόκληρη την ελληνική βουλή). Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο you tube.
    Τίποτ' άλλο να μην ξέρω από την ελληνική πολιτική σκηνή, αυτά μου φτάνουν για να είμαι καχύποπτη απέναντι σε οποιονήσποτε στρογγυλοκάθεται στα βουλευτικά έδρανα .

 2. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/07/2011 08:05:53

  "Η λέξη "επιλεκτική χρεοκοπία" τρομάζει χωρίς λόγο. Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός". Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού εσωτερικών.
  Η επιλεκτική χρεοκοπία κατά τον κο Βενιζέλο είναι ένα virtual γεγονός στο φανταστικό πράσινο κόσμο. Όμως, in his new capacity, οι επιλεγμένοι για τη χρεοκοπία είναι πραγματικοί άνθρωποι μιας πραγματικής χώρας οι οποίοι θυσιάζονται μέρα με τη μέρα, λίγο λίγο, θύματα ενός πολέμου στιν οποίο μας ενέπλεξε σκοπίμως ο Πρωθυπουργός εξωτερικών. Ειναι πικρό να επιβεβαιώνονται όσοι προέβλεπαν ότι τελικά ο ΓΑΠ είχε όντως σχέδιο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/07/2011 12:17:15

   "the sacrifices of the Greek people..."

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 13/07/2011 12:47:16

    He talks the english tongue fluently...(χαχαχαχα)

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/07/2011 14:44:38

     the mstrbtn goes cloud...

 3. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 13/07/2011 08:13:38

  ''Μήπως με την πολιτική τους, σκοπίμως μας οδήγησαν εδώ;''
  Ηλίου φαεινότερον. Αδέξιε Δεξιέ.

  Και Μνημόνια και μεσοπρόθεσμο και ξεπούλημα και ελεγχόμενη χρεωκοπία.
  Σώζονται όλοι οι άλλοι στην πλάτη του Έλληνα μισθωτού , συνταξιούχου και μικρομεσαίου.

  Μιλάμε για την μεγαλύτερη οικονομική απάτη -πλιάτσικο εις βάρος ενός λαού εν καιρώ ειρήνης.

  Να επαναληφθεί σήμερα η δήλωση Σαμαρά για μία μόνο εξεταστική :
  Πως φτάσαμε σε αυτή την θέση.
  Στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΠΕΤΡΟΣ Μ. 13/07/2011 11:43:43

   h--p://www.antinews.gr/2010/08/06/56585/

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 13/07/2011 08:22:49

  Σε λίγο θα χρεώσετε την διεθνή κρίση στον... ΓΑΠ και τους χειρισμούς
  της Κυβέρνησης.!
  Μα, σε "credit event" εισέρχεται το σύνολο του αναπτυγμένου κόσμου,
  με πρωτοπόρα την υπερατλαντική δύναμη!
  Τώρα, άν οι χειρισμοί-ιδαίτερα της τελευταίας δεκαετίας-φόρτωσαν
  μιά περιφερειακή χώρα,σαν και του λόγου μας, με επιπρόσθετα
  πρόβλήματα....έ, αυτό πολύ λίγο μετράει στο διεθνές κάδρο. Απλώς,
  επιδεινώνει τη θέση μας.
  Μετά την πτώση των Σταλινικών, έρχεται και η σειρά της πρωτεξάδελφης
  οργάνωσης της οικονομίας και του καθ'ημέραν βίου: οι μέν έπνιξαν την
  ανθρώπινη δραστηριότητα στα ...ασχεδιάστως "σχεδιασμένα" πενταετή
  πλάνα τους, οι δε ανέθεσαν σε ένα άπληστο χρηματοπιστωτικό σύστημα
  να κατευθύνει περίπου τα πάντα.
  'Ολες οι περιφερειακές χώρες του δυτικού καπιταλισμού ξηλώνονται και
  ακολουθούν,κατ'ανάγκη, οι χώρες του σκληρού πυρήνα.
  Στο μεταξύ,είναι πολύ εύκολο για τα παλιά φαντάσματα του....
  υπερσυντηρητισμού ή της... "επαναστατικής" ανατροπής να προβάλλουν
  ως οι ετεροχρονισμένοι διάδοχοι μετά την.... χρεωκοπία!
  Ειδικά στη δική μας περίπτωση, σε μιά χώρα ανατολικών "αισθημάτων" και
  δυτικών "επινοήσεων",....όλα είναι ανοιχτά: ακόμη και η πιό ορατή
  οπισθοδρόμηση!
  'Ετσι κι'αλλοιώς,η χρέωση θα γίνει στον τελευταίο ...χειριστή. Οι
  ανθρώπινες κινήσεις γίνονται αφόρητα επαναλαμβανόμενες και,προφανώς,
  η ...Ιστορία δεν διδάσκει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ βαγόνι 13/07/2011 11:05:37

   Βαγόνι,
   αυτό το "ανατολικών αισθημάτων" και δυτικών "επινοήσεων" πολύ μου άρεσε!
   Εξαιρετικό!
   Η επιτομή της κακοδαιμονίας μας!

 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 13/07/2011 08:30:25

  Δεν κάνουμε ποτέ ερωτήσεις με δεδομένη την απάντηση...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 13/07/2011 10:47:13

   Κωνσταντίνε, Καλημέρα,
   Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
   Κάνουμε ερωτήσεις για πράγματα που γνωρίζουμε ή υποψιαζόμαστε τις απαντήσεις!
   Για να επιβεβαιωθούμε!

 6. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 13/07/2011 08:39:15

  Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών, έβαλαν τα πράγματα στη σωστή, αλλά, ζοφερή θέση των. Η Ελλάδα του κ. Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας μας, ξεπουλιέται, αφού στα χέρια της κυβέρνησής του χρεωκόπησε. Η στιγμή αυτή θα παραμείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο έγκλημα. Οι υπεύθυνοι πρτέπει να λογοδοτήσουν άμεσα.

 7. Οργισμένος πολίτης avatar
  Οργισμένος πολίτης 13/07/2011 08:46:28

  Το τι κάνει - σκόπιμα ή μη - η Κυβέρνηση το ξέρουμε πια στο πετσί μας όλοι! Το τι κάνει η Αντιπολίτευση - και, μάλιστα, η Αξιωματική - δεν είναι, όμως, το ίδιο σαφές και ξεκάθαρο... Τα μηνύματα, που λαμβάνει ο κόσμος, από την Ν.Δ. είναι συγκεχυμένα, "ήξεις-αφήξεις", "και έτσι και γιουβέτσι". Το ότι η κατάσταση είναι πλέον δύσκολα διαχειρίσιμη το γνωρίζουμε, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψουμε να την διαχειρίζονται οι περιδεείς, οι ανεπαρκείς κι οι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας. Για λόγους ελάσσονες των σημερινών διακυβεύσεων, η Ένωση Κέντρου του Γ. Παπανδρέου του Α΄είχε κάποτε κηρύξει τον "Ανένδοτο", για το Μακεδονικό ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξεσηκώσει λαοθάλασσες - λαοθάλασσες, που, όπως κι η κίνηση των Αγανακτισμένων δείχνει, περιμένουν σήμερα το κατάλληλο νεύμα από μιαν ηγετική και άφθαρτη φυσιογνωμία, ώστε να πλημμυρίσουν την χώρα όλη. Αν ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει έναν λαό, που ακόμα θα διατηρεί ηθικό ακμαίο, ώστε μαζί να βγάλουν την χώρα από την άβυσσο, οφείλει να κινηθεί ΤΩΡΑ!

  • A.K. avatar
   A.K. @ Οργισμένος πολίτης 13/07/2011 14:38:56

   Πες τα χρυσόστομε ! Αλλά... φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

   Η ΝΔ και Σαμαράς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να συγκρουστούν με τους δεσμοφύλακες της χώρας. Είναι εμφανές. Μπορεί να ΔΗΛΩΝΟΥΝ την αντίθεσή τους σε ΚΑΠΟΙΕΣ πτυχές των σχεδίων εξόντωσης της χώρας, αλλά είναι χλιαρή, υποτονική, κατατονική, "ισορροπημένη", "υπεύθυνη".....δηλ., για μένα, ΥΠΟΠΤΗ. Όταν σου πη....νε τη γυναίκα και το παιδί δεν στέκεσαι απέναντι στο βιαστή "με υπευθυνότητα και σύνεση" !!

   Για όνομα του Θεού πια !

   • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
    Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ A.K. 13/07/2011 16:46:18

    Αυτή τη στιγμή το σύστημα των ΜΜΕ προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα βρει καταφύγιο στο μέλλον η αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ. Οι υπόλοιποι θα παν σπίτια τους. Σε αυτή τη διαδικασία η ΝΔ δε συμμετέχει και δεν την ενδιαφέρει αλλωστε!

    • madprof avatar
     madprof @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 14/07/2011 13:45:18

     Προβλέπω σαρωτική δικαίωση του Τσίπρα και του Συν στις επερχόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν γιατί οι πολίτες είναι έτοιμοι για γιουρούσι, ενώ η διάλυση όλων των λοιπών σχηματισμών, πλην ΚΚΕ, είναι δεδομένη και εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι θα γλιτώσουν την φθινοπωρινή λαίλαπα. Ο χειμώνας του 2011 θα είναι πολύ βαρύς για πολλούς!

 8. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 13/07/2011 08:52:37

  Δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τον Μπένι γιατί, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που βίωσε ποτέ η πατρίδα μας, εκείνος επιλέγει να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό (sic) αεροπλάνο δίκην μαχαραγιά, χρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους για μία (1) πτήση με 56.000 ευρώ;
  Περιμένω από τους δαιμόνιους ερευνητές ρεπόρτερ να μην τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
  Εκτός και εάν δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι και τολμηροί δημοσιογράφοι, πράγμα που μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο...

  • estariad avatar
   estariad @ Γιάννης Καλαματιανός 13/07/2011 10:16:28

   Μήν ξεχνάς αγαπητέ, οτι στο αεροπλάνο αυτό χωρούν και μερικοί δημοσιογράφοι........

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ estariad 13/07/2011 15:59:49

    έγραψες φίλε...

 9. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/07/2011 08:54:05

  Στην πραγματικότητα η Ευρώπη δεν θέλει να κινηθεί προς την ολοκλήρωση, δεν θέλει να γυρίσει σε ένα μοντέλο με ανεξάρτητα κράτη μέλη.
  Οι ευρωπαίοι πίστευαν ότι σώζοντας τις τράπεζες θα σώσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, έπεσαν έξω.
  όσα φρέσκα μήλα κι αν πετάξεις σε ένα καλάθι με σάπια θα έχουν την ίδια τύχη, θα τα φάνε τα σκουλήκια
  έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

 10. armel avatar
  armel 13/07/2011 09:03:47

  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...
  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ...
  ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΤΕ...

 11. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 13/07/2011 09:56:35

  Εξ αρχής, αγαπητέ Αδέξιε Δεξιέ, πριν καν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Τον είχαν ετοιμάσει για να εκτελέσει το έργο αυτό, εδώ και πολλά χρόνια. Από την ίδια "σχολή" είχαν περάσει και το έτερο εξαπτέρυγο-θηλυκού γένους- για να έχουν εξασφαλίσει το ξεπούλημα και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Τους έκατσε η στραβή στις 29/11 και έχουν μια κάποια δυσκολία έκτοτε. Γι αυτό και τον διατηρούν με νύχια και με δόντια στο θώκο!

  • Φαίδρα avatar
   Φαίδρα @ Aφροδίτη 13/07/2011 10:53:18

   EINAI GNOSTA AYTA XRONIA TORA....!!!
   EIPOMENA MALISTA APO XEILH EPISHMON!!!
   ALLA POIOS TOYS AKOYGE TOTE..... SYNOMOSIOLOGOYS TOYS ELEGAN!

 12. popolaros avatar
  popolaros 13/07/2011 10:06:29

  Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που πιστεύουν ακόμα, ότι η κρίση απλά 'έτυχε'.

  • ΔΙΑΥΓΑΣΗ avatar
   ΔΙΑΥΓΑΣΗ @ popolaros 13/07/2011 10:41:33

   @ΦΙΛΕ ΠΟΠΟΛΑΡΕ ΔΕΝ "ΕΤΥΧΕ" ΠΕΤΥΧΕ!!!

 13. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 13/07/2011 10:10:11

  Τα καυτά θέματα στη συνέντευξη Βενιζέλου ήταν τρία:
  Το τρίτο:
  "... Είπε και κάτι άλλο στη συνέντευξή του πολύ βασικό που και αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της βόμβας της χρεοκοπίας: Μίλησε για «διοικητικές πράξεις» σε ότι αφορά την συλλογή εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, περιστολή δαπανών, απολύσεις κλπ. Καμία αντίρρηση.
  Η χώρα όμως έχει δυσάρεστη εμπειρία από τις «διοικητικές πράξεις» του 1967-1974. Για όσους το αγνοούν οι διοικητικές πράξεις ήταν ο συνήθης τρόπος άσκησης εξουσίας της δικτατορίας.
  Η άλλη περίπτωση είναι ο πόλεμος, όπου οι διοικητικές πράξεις είναι απαραίτητες.
  Ποιος θα λογοδοτήσει για τις διοικητικές πράξεις εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας;
  Ποιος θα τις κρίνει;
  Θα περάσει νόμο ο υπουργός που θα καθαρίζει όλα τα εγκλήματα που πρόκειται να συμβούν;
  Βαριά πράγματα, βαριές καταστάσεις.
  Και με ποια δικαιολογία όταν θα έχει επέλθει η πτώχευση;
  Άλλωστε το Μνημόνιο δεν το επέβαλαν με την απειλή της χρεοκοπίας;
  Το Μεσοπρόθεσμο με τον ίδιο τρόπο δεν το επέβαλαν;
  Πρώτα πούλησαν την χώρα για να μην πτωχεύσει και μετά την πτώχευσαν; Αυτό θεωρείται επιτυχημένη πολιτική;
  Ακόμα και το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της αποδοχής, με σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι πλέον η Ελλάδα αποδέχεται τις εμπράγματες εγγυήσεις (π.χ. θα βάλουν την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, το δίκτυο φυσικού αερίου της κρατικές μετοχές σε τράπεζες ως ενέχυρο για να πάρουν το νέο δάνειο) ενώ αυτό είναι ίσως ακόμα πιο σοβαρό και από αυτή την «επιλεκτική χρεοκοπία», πέρασε σε δεύτερο πλάνο.
  ....
  http://emprosdrama.blogspot.com/2011/07/o_13.html

  • A.K. avatar
   A.K. @ Στάθης Σαραφόπουλος 13/07/2011 14:49:56

   Εάν θέλετε εξηγήστε καθαρότερα. Σε τί αναφέρεστε; Σε πράξεις νομοθετικού παριεχομένου; Σε ποια άρθρα του Συντάγματος, κατά τη γνώμη σας, θα προσφύγει η Κυβέρνηση;

 14. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 13/07/2011 10:14:38

  το αυγουστο του 09 ηρθε στην ελλαδα η αμερικανιδα βοηθος υπουργος εξωτερικων. σε κεντρικο ξενοδοχειο των αθηνων συναντησε δυο ανθρωπους.
  τον τοτε αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης τον παπανδρεου.και την ελληνιδα υπουργο εξωτερικων ντορα μπακογιαννη. ζητησε να δει τον ελληνα πρωθυπουργο κωστα καραμανλη. εκεινος αρνηθηκε και τοτε εστειλε τον υφυπουργο βαληνακη. μεσω του βαληνακη η αμερικανιδα βοηθος της κλιντον διεμηνησε στον καραμανλη πως εχει εντολες απο ψηλα να οδηγησει ο καραμανλης δηλαδη, τη χωρα σε εκλογες, οπως και εγινε τον οκτωβριο του 09.
  στα σχεδια των αμερικανων ηταν να φυγει ο καραμανλης απο την εξουσια και να αναλλαβει το φιλαρακι τους ο παπανδρεου. οπως και εγινε. οι αμερικανοι ηταν σιγουροι πως αρχηγος της ν.δ θα γινοταν η ντορα.
  φανταζεστε τωρα πρωθυπουργος ο γιωργος και αρχηγος τησ ν.δ η ντορα. θα γινοταν παρτυ στην ελλαδα. τωρα θα ειχαμε συγκυβερνηση πασοκ -ν.δ. και οι νεοδημοκρατες ψηφοφοροι δε θα ξερανε που να κρυφτουν. ευτυχως ομως που αρχηγος στη ν.δ ειναι ο σαμαρας τωρα και μπορει να αντισταθει.

  • mia alli apopsi avatar
   mia alli apopsi @ mhtsos karditsa 13/07/2011 12:36:39

   Αν θεωρήσουμε ότι τα γεγονότα που αναφέρετε έγιναν έτσι, γιατί ο κ. Καραμανλής δέχθηκε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αφού ήξερε εκ των προτέρων ότι τις έχει χαμένες? Γιατί δεν προσπάθησε να συνεχίσει την κυβερνητική του πολιτική και να πει με πάση θυσία την αλήθεια (δεν προσπάθησε καν) στον Ελληνικό λαό, για τις " απειλές " που προφανώς δεχόταν (όπως αφήνετε να εννοηθεί), για τα προβλήματα της οκονομίας και όχι μόνο? Γιατί ο Κύριος Καραμανλής και η ΝΔ. αρχικώς, δεν στρίμωξαν το ΠΑΣΟΚ, τον Σημίτη κλπ., για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου? Ξέρετε υπάρχουν πολλά γιατί, τα οποία μένουν και θα μείνουν αναπάντητα.

   • mhtsos karditsa avatar
    mhtsos karditsa @ mia alli apopsi 13/07/2011 19:08:38

    αν εσυ δεχοσουνα απειλες για τη ζωη σου θα μπορουσες να μιλησεις? οχι βεβαια τα υπολοιπα φυσικα τα γραφουν τα επικαιρα ,για σχεδιο δολοφονιας καραμανλη κλπ ,κλπ

 15. ποτέ ξανά avatar
  ποτέ ξανά 13/07/2011 10:36:48

  Θυμάμαι παλιές δηλώσεις: η χώρα μας δαπάνησε τοσα δις δραχμές από τα συναλλαγματικά της αποθέματα για να αντιμετωπήσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. ΑΠ.
  Μπαίνοντας στην ΕΕ η χώρα μας θα μπει σε ενα ισχυρο νομισμα και δεν θα φοβαται πια τους κερδοσκοπους. ΑΠ.
  Η Ευρωπαική Ενωση είναι εγγύηση για τα ανατολικά σύνορα της χώρας μας. ΚΚ.
  Λεφτά υπάρχουν. "ΓΠ.

  και φθανουμε σημερα:
  Έχουμε λεφτά μέχρι τις 15.7.2011. "Γ.Παπακ.
  Μη σας φοβίζει ο όρος επιλεκτική χρεωκοπία. ΕΒ.

  απο το κακο στο χειροτερο.
  τελικα η εε ουτε τα συνορα μας εγγυηθηκε αντιθέτως εχουμε τη φροντεξ για να φρουρει ωστε όλοι οι λαθρομεταναστες έρχονται στην ελλαδα και δεν πανε αλλου.
  οι 'κερδοσκοποι' και οι 'αγορές' τελικα εξακολουθούν να μας επιτίθενται και θα γυρισουμε πολύ πισω απο οτι φαίνεται και σε πολύ δυσκολότερη κατασταση όντας αποβιομηχανοποιημένη χώρα και τεραστιο προβλημα λαθρομεταναστων παρασίτων.

  Λεφτα βγαζουν ακομη και απο τους λαθρομεταναστες μεσω διαφορων επιδοτησεων και ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται για να τους διευκολύνουν.

  Ολα γινονται για να φανε καποιοι επιτηδιοι ακόμη και σημερα που λενε για το χρεος μας το δυσβαστακτο. Τρισεκατομύρια κερδιζουν απο τις συναλλαγες οι τράπεζες, οι τραπεζες οι οποίες θέλουν τα κέρδη δικά τους αλλά τις ζημίες να τις πληρώνει ο πολιτης.


  Ακόμη και οι δηλώσεις του Βενιζέλου σημερα θα εχουν τεράστιο αντικτυπο στις αγορές. Ειναι σα να το κάνουν επιτηδες. Πυροδοτούν την κερδοσκοπία από μονοι τους. Ο ΟΔΔΗΧ επαναγοράζει υποτιμημένο χρέος σε τιμές αγοράς. Ο Ανδρίκος παίζει CDS. H Αθηνα έχει γεμίσει αρρώστιες από τους λαθρομετανάστες που σκοτώνουν και κλέβουν αλλά εμάς μας ενοχλούν οι σκηνες των αγανακτισμένων στο σύνταγμα.
  Βρίσκεστε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
  Ειναι οι Έμμισθοι brokers των Διεθνών και Εγχώριων Τοκογλύφων. Οι άνθρωποι με τα σκούρα κοστούμια και τα ηλίθια χαμόγελα.

 16. Σαος avatar
  Σαος 13/07/2011 10:43:56

  Ε, να μην βγάλει κατιτίς και το παιδί της Μάργκαρετ;;; Τόσο έχει δουλέψει ... τον κόσμο!!!

 17. JOHN avatar
  JOHN 13/07/2011 11:09:03

  Η υποθηκευση και χρεοκοπια επιλεκτικα της Ελλαδος ηταν στην ατζεντα της διεθνους οικονομικης ελιτ απο καιρο.Και λεω επιλεκτικα της Ελλαδος γιατι η χωρα μας λογω της δομης της οικονομιας της ηταν κατι σαν ξενο σωμα στην ευρωζωνη.Κτυποντας λοιπον οι κερδοσκοποι τον αδυναμο αυτο κροικο στοχευαν αμεσα ολη τη περιφερεια της ευροζωνης και κατ επεκταση εμμεσα και το σκληρο πυρηνα.Ο ΓΑΠ ηταν ο εκτελεστης του σχεδιου ο καταλληλοτερος ανθρωπος για να το πετυχη!Ο Καραμανλης δειχνει να¨εξεδιωχθη¨απο την εξουσια γιατι δεν ηταν ακριβως ο ανθρωπος τους και δεν τον θεωρουσαν δεδωμενο.Ο πρωτος σχεδιασμος τους βγηκε,η επωμενη μερα εναι που τους ανησυχει γιατι οι κοινωνιες ποτε δεν ειναι δεδομενες!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ JOHN 14/07/2011 00:24:06

   +100000000..........

   Συγχαρητήρια φίλε μου

   Ακριβώς αυτό είναι το story.

   Δολάριο vs Ευρώ

   Και βρήκαν για πολιορκητικό κριό τον ΓΑΠ.
   Ανθέλληνας (Μεταμφιεσμένοι Ελληνες..) ών
   Δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες στην Ελλάδα
   για τις χιλιάδες των ανέργων
   για την φτωχοποίηση του 80% του λαού
   παρα μόνον για την κατάρευση του ευρώ με δυναμίτη την χρεοκοπεία της Ελλάδας ( Δέν θέλει λέει τωρα την συμμετοχή ιδιωτών.......)
   και το ξεπούλημα των χρυσαφικών - Ασημικών μαζί με τον ορυκτό πλούτο.

 18. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 13/07/2011 11:18:12

  Δείτε και αυτό απο το www.sofokleous10.gr
  Παίρνουμε ενυποθηκο δάνειο για να χρεοκοπήσουμε!

  "Υπάρχει άραγε κάποιος ιδιώτης, που θα υποθηκεύσει το σπίτι του, για να πάρει ένα δάνειο, το οποίο είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να αποπληρώσει και χάρη στο οποίο θα βρεθεί... μαυρισμένος «με το καλημέρα» στον Τειρεσία; Πιθανότατα όχι, εκτός πρόκειται για ανόητο, ή για πρόσωπο με τάσεις προς την οικονομική αυτοχειρία. Κι όμως, μια κίνηση ευθέως αντίστοιχη με αυτή που περιγράψαμε, έστω και αν πρόκειται για διαφορετικές τάξεις μεγεθών, είναι έτοιμη να κάνει η ελληνική κυβέρνηση!

  Από αυτά που είπε και, πολύ περισσότερο, από όσα άφησε να εννοηθούν χθες ο υπουργός Οικονομικών, κ. Β. Βενιζέλος, αποκαλύπτονται με αρκετή ευκρίνεια όσα σχεδιάζονται στις κλειστές αίθουσες του Eurogroup για την Ελλάδα και θα συζητηθούν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής: το νέο δάνειο-μαμούθ θα είναι ενυπόθηκο και η Ελλάδα θα «μαυριστεί» στον παγκόσμιο... Τειρεσία που τηρούν οι οίκοι αξιολόγησης, με τα ομόλογα της χώρας να περνούν, άγνωστο για πόσο χρόνο, σε αξιολόγηση «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

  Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε χθες μια μεγάλη στροφή της κυβέρνησης στο θέμα της παροχής εγγυήσεων για το νέο δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα, το οποίο πιθανότατα, όπως είπε, θα ληφθεί αυτή την φορά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας και δεν θα είναι διακρατικό, όπως το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

  Ακόμη και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός απέρριπτε με κάθε κατηγορηματικότητα το ενδεχόμενο να προσφέρει εγγυήσεις η Ελλάδα για νέα δάνεια από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Μιλώντας στις 19 Ιουνίου στη Βουλή, ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι «δεν μπορούμε να δεχτούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα μας. Αλλιώς μπορεί να φτάσουμε σε αδιέξοδο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη χώρα μας».

  Η παροχή εγγυήσεων, λοιπόν, ήταν κατά τον πρωθυπουργό «όρος υποτιμητικός» που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα «σε αδιέξοδο». Προφανώς πολλά άλλαξαν έκτοτε, γιατί ο κ. Βενιζέλος χθες δεν τον χαρακτήρισε υποτιμητικό, ούτε φάνηκε να πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο:

  Ερωτηθείς για την αναφορά στο ανακοινωθέν του Eurogroup περί παροχής «εγγυήσεων όπου είναι αναγκαίο», ο κ. Βενιζέλος έκανε πρώτα μια αναδρομή στη δημοσιονομική κρίση της Φινλανδίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όπου είχαν ζητηθεί από τους Φινλανδούς εγγυήσεις για να πάρουν δάνεια. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να εξηγήσει ο υπουργός γιατί οι Φινλανδοί επιμένουν στις εγγυήσεις και απειλούν να μπλοκάρουν με βέτο τη νέα χρηματοδότηση της χώρας μας. «Στο εθνικό υποσυνείδητο των Φινλανδών υπάρχει η έννοια του collateral», τόνισε. Και εξήγησε ότι οι Φινλανδοί δεν μπορούν να κάνουν πίσω σε αυτό το αίτημά τους, γιατί αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία συγκρότησης της πολυκομματικής κυβέρνησης της χώρας. Το ίδιο θέμα θέτουν, όπως είπε, εκτός της Φινλανδίας μόνο η Σλοβενία και η Σλοβακία, η οποία δεν μετέχει καν στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

  Ύστερα από αρκετές άλλες εξηγήσεις, ο κ. Βενιζέλος έφθασε στην ουσία του θέματος: ότι το ζήτημα του collateral συνδέεται με το νέο ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας, με την επιμήκυνση των λήξεων, με τη μείωση των επιτοκίων και με τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους. «Άρα λοιπόν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα ερώτημα μεγάλης επιμήκυνσης, μεγάλης μείωσης επιτοκίων και μεγάλης ελάφρυνσης του κόστους εξυπηρέτησης, και πρέπει εκεί να αντιμετωπίσουμε ζητήματα εγγυητικών μηχανισμών, αυτό πρέπει να το κάνουμε γιατί ο εγγυητικός μηχανισμός θα μας επιτρέψει πολλά πράγματα. Θα μας επιτρέψει να δώσουμε μία λύση στη βιωσιμότητα η οποία να είναι αναμφίβολη διεθνώς και επίσης θα μας επιτρέψει ενδεχομένως να θέσουμε σε λειτουργία και άλλους μηχανισμούς, αν αυτοί γίνουν δεκτοί από το Eurogroup, όπως είναι οι μηχανισμοί της επαναγοράς χρέους. Άρα είναι κάτι το οποίο καλό είναι να υπάρχει στο τραπέζι».

  Εν ολίγοις, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η κυβέρνηση έχει παλινδρομήσει ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις: αρχικά έλεγε ένα μεγάλο «όχι» στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας ως εγγύηση για το νέο δάνειο, τώρα λέει ότι αν πρόκειται να φανούν «γενναιόδωροι» οι εταίροι μας στους όρους του νέου δανείου, δεν θα έχει και η κυβέρνηση αντίρρηση να υποθηκεύσει την εθνική περιουσία! Προφανώς, ο νέος επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου δεν πιστεύει ότι η παροχή εγγυήσεων είναι «υποτιμητική», όπως πίστευε ο πρωθυπουργός. Ούτε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, όπως επίσης δήλωνε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, εννοώντας ότι στην περίπτωση που δεν μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το νέο, με ευνοϊκούς όρους, δάνειο και οι εταίροι και φίλοι μας κοινοποιήσουν στη χώρα το... κατασχετήριο.

  Θα σωθεί, όμως, η Ελλάδα με αυτό το νέο, ενυπόθηκο δάνειο, με τους ευνοϊκούς όρους και τις δηλητηριώδεις ρήτρες κατάσχεσης περιουσίας από τους εταίρους και πιστωτές μας; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σοβαρότητα καταφατικά σε αυτό το ερώτημα, με στοιχειώδη βαθμό βεβαιότητας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το χρέος της χώρας θα παραμείνει τεράστιο, αλλά θα εξυπηρετείται με μειωμένα επιτόκια και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

  Εξίσου βέβαιο, όμως, είναι ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την έγκριση του νέου δανείου (τον Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά) η Ελλάδα θα βυθισθεί στη χαμηλότερη βαθμίδα αξιολογήσεων των ομολόγων της από τους διεθνείς οίκους: στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (“selective default”), όπου δεν έχει βρεθεί έστω και μία ανεπτυγμένη χώρα του πλανήτη!

  Τούτο διότι το νέο δάνειο θα δοθεί με κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, η οποία, όπως έχουν προειδοποιήσει όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, θα χαρακτηρισθεί ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως «επιλεκτική χρεοκοπία». Εν προκειμένω, δυστυχώς για μας και τους Ευρωπαίους εταίρους, που σπάνε το κεφάλι τους για να βρουν τρόπο να υποβαθμίσουν τη σημασία αυτού του γεγονότος, θα πρόκειται πράγματι για «επιλεκτική χρεοκοπία», αφού για ένα μέρος του χρέους (ομόλογα που θα λήγουν μέχρι το 2013) οι πιστωτές δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αλλά θα υποχρεωθούν να τα επενδύσουν εκ νέου σε ελληνικά ομόλογα. Όπως και αν ερμηνευθεί αυτό το γεγονός, θα πρόκειται για τον ορισμό της «επιλεκτικής αθέτησης υποχρέωσης», αφού ένα μέρος του χρέους δεν θα εξυπηρετηθεί κανονικά.

  Γνωρίζοντας από την αξιόλογη νομική του καριέρα να παίζει με τις έννοιες, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το αναπόφευκτο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ακροβατώντας λεκτικά: «Το selective default δεν είναι ένα πραγματικό γεγονός», τόνισε χθες. «Είναι στην πραγματικότητα μία αξιολόγηση. Είναι ένα επίπεδο αξιολόγησης το οποίο βεβαίως τοποθετείται κάτω από τα επίπεδα τα οποία συνήθως χρησιμοποιούνται, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατρέπουμε μία πρόσληψη -μία perception αν μου συγχωρέσετε την έκφραση- με μια πραγματικότητα και δεν πρέπει να μετατρέπουμε την εκτίμηση ή την πρόσληψη σε αυτοτροφοδοτούμενη προφητεία».

  Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες της αξιολόγησης αυτής, οι οποίες θα είναι άκρως... πραγματικές για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αν η ΕΚΤ αρνηθεί να δανείσει τις τράπεζες με ενέχυρο κρατικά ομόλογα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το αίτημα της Ελλάδας είναι να βρεθεί ένας τρόπος χρηματοδότησης των τραπεζών, είτε από την ΕΚΤ, ή από το EFSF, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόμος, όπως θα ήταν για παράδειγμα η παροχή έκτακτων ενισχύσεων ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος, με εγγύηση από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό, όμως, είναι μόνο ένα ελληνικό αίτημα, το οποίο ασφαλώς θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι εταίροι μας, χωρίς όμως να υπάρχει η διασφάλιση ότι θα γίνει αποδεκτό.

  Άλλωστε, η ως τώρα διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο-μαμούθ αποδεικνύεται ότι ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο πίστευε η κυβέρνηση, όταν διαβεβαίωνε τη Βουλή και τους πολίτες ότι αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα άνοιγαν επιτέλους οι κρουνοί της χρηματοδότησης από τους εταίρους μας. Ας μην ξεχνάμε δε ότι η νέα διαπραγμάτευση θα κλείσει τον Σεπτέμβριο, ενώ στις 20 Αυγούστου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι «τροϊκανοί», για να αξιολογήσουν τη δημοσιονομική πρόοδο της χώρας, που εμφάνιζε στο α’ εξάμηνο του έτους μια θηριώδη απόκλιση 2,4 δισ. ευρώ από τους στόχους του μνημονίου. Πώς, άραγε, θα εγκριθεί τον Σεπτέμβριο το νέο «πακέτο», έστω και με αυτούς τους επαχθείς όρους, αν στο μεταξύ έχει αποδειχθεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του προγράμματος που καλείται να εφαρμόσει με επιτήρηση των πιστωτών; Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα ο κ. Βενιζέλος απέφυγε χθες δεξιοτεχνικά να απαντήσει και αυτή η... «επιλεκτική σιωπή» ίσως λέει πολλά."

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Κώστας Ροδινός 13/07/2011 14:11:37

   Αγαπητέ Κώστα

   Ο καθηγητής Βαρουφάκης το λέει κάπως διαφορετικά.

   Κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν δέχεται να πάρει μια πιστωτική κάρτα με επιτόκιο 18%, προκειμένου με αυτή να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού του, όταν βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής.

   Να συμπληρώσω εγώ, ότι κανένας λογικός δεν δέχεται να πάρει μια πιστωτική κάρτα για να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού του (όταν βρεθεί σε αδυναμία καταβολής των δόσεων), βάζοντας υποθήκη τα χωράφια του και ότι άλλη ακίνητη περιουσία διαθέτει.

   Αυτό όμως το κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες. Μόνο που δεν χρεώνουν τον εαυτό τους, αλλά το λαό και δεν υποθηκεύουν τη δική τους περιουσία, αλλά τη δημόσια. Δηλαδή αυτό που ανήκει στους αγέννητους.

   Εκείνο όμως που με προβληματίζει πολύ, είναι τι ζητά η ΝΔ σε αυτό το παιχνίδι... Γιατί δέχθηκε κάτω από τις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες να ψηφίσει μέρος του εφαρμοστικού αναφορικά με το ξεπούλημα του δημοσίου και μάλιστα να συμμετάσχει και στο ΔΣ του ταμείου.... Προσωπική μου άποψη είναι, ότι όφειλε να καταγγείλει όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, να απέχει και να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τετελεσμένα. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί κάποιοι, μεγάλο μέρος των πολιτών πιστεύει ότι η ΝΔ είναι συνένοχη στις αποφάσεις και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αρματιστής 13/07/2011 16:06:21

    Το μήνυμα της ΝΔ είναι θολό..
    Δεν είναι τυχαίο ότι η χθεσινή ανάρτηση για το "προσκλητήριο του Σαμαρά για εκλογική ετοιμότητα" είχε μόνο 18 σχόλια...
    Ας προβληματιστούν εκεί στη Συγγρού...

    http://www.antinews.gr/2011/07/12/112209/

 19. kostas* avatar
  kostas* 13/07/2011 12:02:17

  υπαρχει αραγε καποιο λινκ με την αναφορα του Σαμαρα στη βουλη για την Λαζαρντ ?

  • Κρης avatar
   Κρης @ kostas* 13/07/2011 14:10:36

   h**p://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?pageNo=27
   Στην συνεδρίαση της 06/05/10
   h**p://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es100506_1.doc

   σελις 265

   ''στα πρακτικά γράφτηκε ως ΛΑΖΑΡ , μετα βεβαια οταν μιλουσε ο ΓΑΠ
   γράφεται κανονικα''
   ....
   .....Δεύτερον, δεν δεχόμαστε καμμιά αναδιάρθρωση, καμμιά συζήτηση, καμμιά σκέψη για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Προτείναμε μέτρα για έξοδο από την κρίση. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε ό,τι μπορούμε. Συζήτηση για αναδιάρθρωση που θα βυθίσει τον τόπο σε βαθύτερη δίνη και δεινά δεν δεχόμαστε. Είμαι σαφής γι’ αυτό.

   Και επειδή ρωτάτε ποιος το είπε αυτό. Εάν πείτε τη λέξη «ΛΑΖΑΡ» στις διεθνείς αγορές, μόνο τη λέξη αυτή να πείτε, είναι σαν να θέλετε να με πείσετε ότι είπατε καρδιολόγο και ζητάτε μικροβιολόγο. Είναι η ειδικότητα των κυρίων αυτών μόνο το ζήτημα εκείνο. Και γι’ αυτόν το λόγο λέμε πως ούτε κουβέντα δεν πρέπει να γίνεται!

   (Θόρυβος στην πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

   ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Φίλιππος Πετσάλνικος): Σας παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι! Είπε για τον κ. Λαζάρου, ο κ. Σαμαράς.

   ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, αν σας είναι άγνωστη η λέξη, δεν λέει τίποτα η λέξη. Όνομα είναι.

 20. markos avatar
  markos 13/07/2011 12:24:17

  Στο κόλπο είναι όλοι. Να γίνουν οι μισθοί κινέζικοι.

 21. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 13/07/2011 12:26:13

  Το προγραμμα αριστα στημενο στο Καστελοριζο ακομα και το ψαροκαικο πρασινο,ρε δεν παιζονται οι ανθρωποι,χελια που γλυστρουν στην γλιτσα τους.

 22. player avatar
  player 13/07/2011 13:31:48

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ...........
  o mikros ΕΙΧΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ
  ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ .......ΑΛΛΑ ΕΜΠΛΕΞΕ
  ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΛΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.......
  ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
  ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΜΗ
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ?

  • JOHN avatar
   JOHN @ player 13/07/2011 17:49:11

   Player.Ο mikros δεν ξαιρει απο στρατο και οπλα,εισαγωμενος ειναι.

 23. ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 13/07/2011 13:37:57

  Όλα αυτά τα παγκόσμια φαινόμενα μόνο σε εμένα τον αφελή θυμίζουν ημέρες και καταστάσεις προ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ;
  Μην ξεχνάμε πως και οι δυο ως τώρα Παγκόσμιοι πόλεμοι είχαν εφαλτήριο την Ευρώπη ,λέτε να "σχεδιάζουν" να τριτώσει το κακό ;

 24. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 13/07/2011 14:44:18

  Επαναλαμβάνω ότι πείσω από όλα αυτά είναι τα εθνικά μας θέματα. Μόλις πάρουν ότι θέλουν από την Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο , Κύπρο τότε θα αρχίσει μία ανεμική ανάπτυξη αφού θα έχουμε φτάσει στον πάτο. Μάλλον αυτόν τον πάτο εννοούσε ο Μπένυ προχθές. Για να κάνουν βέβαια όλα αυτά έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου -Εκδότες- Δημοσιογράφους - Τραπεζίτες κ.λ.π. ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ- ΠΡΟΔΟΤΟΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.

 25. brankaleon avatar
  brankaleon 13/07/2011 14:58:38

  Από την "αρχή" (δηλαδή από πολύ πριν, από τότε που δόθηκε το δακτυλίδι στον Giorgos), το πρόβλημα ήταν πως θα κλείσει σαν παρένθεση η "Μεταπολίτευση".
  Σ΄αυτό η συνυπευθυνότητα σύμπαντος του πολιτικού "κόσμου" πλέον είναι αναντίρρητη.
  Διότι η "Μεταπολίτευση" ήταν ένα καρκίνωμα (άλλο πόσο αυτό μπορούσε να συμφέρει), για τους δυτικούς "φίλους" μας.
  Διότι, με τα μισόλογα, τους βαυκαλισμούς, τις συνδιοικητικές κουτοπονηριές, ΟΛΟΙ συνέβαλαν εις το να αναδειχθεί το ΠΑ. "ΣΟ".Κ. πλέον σε καθεστωτικό μόρφωμα.
  Δεν έγινε από μόνον του.
  Κυριώτερα φταίει ο "κόρφος" της "Αριστεράς", που το ζέστανε και το κανάκεψε ως "Αριστερά" (πολύ, λίγο ή στα λόγια, καθόλου δεν έχει σημασία).
  Το αν διαφέρουμε, στο κατ' ολίγον, από τους Κα"ϊ"ντα"ι"φηδες ή τους Ασσαν-ηδες διαφορά έχει μόνον ως προς την ιστορική βιωματικότητα ενός εκάστου λαού.
  Από όλους και με όλα τα μέτρα καλλιεργήθηκε και έγινε αποδεκτή (ακόμα και φραστική) η δόλια αριστεροφροσύνη του ΠΑ."ΣΟ".Κ.
  Αυτήν την δόλια "Αριστερο"φροσύνη πληρώνουμε σήμερα.
  Το ΠΑ."ΣΟ".Κ. Δ Υ Σ Κ Ο Λ Α θα πέσει, γιατί μπορεί ακόμη να ελίσσεται στα χλιαρά νερά της κολυμβήθρας που του παρέχει η "Αριστερά".
  Υπηρετεί, την αστική κλεπτοκρατία ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί και χειραγωγεί τον πολύ λαό με ψέμα, με απάτη και βία.
  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ...
  Και οι Παναγιωτακόπουλοι και οι Κουκουλόπουλοι και το πάλαι ποτέ "πατριωτικό" ΠΑ."ΣΟ".Κ.

  Ο Λόγος από τα "πάνω" πρέπει να είναι ξεκάθαρος, τίμιος και ειλικρινής.
  Και οι κοντο-μεσοπρόθεσμοι "οραματισμοί" πρέπει να κατατείνουν προς την πολυπολικότητα και την στήριξη στα ευρύτερα, κατά το δυνατόν, λαϊκά στρώματα.
  Μικρο-μεσαία στρώματα που η ιστορική θέση τους είναι κοντά στους εργαζόμενους, από τα "ονειρικά" ξεροκόμματα που απεκόμισαν στο παρελθόν.
  ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ...
  για τους Έλληνες, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ brankaleon 13/07/2011 15:14:06

   Δηλαδή οι δολοφονίες των δύο εκδοτών της δεξιάς Αθανασιάδη και Μομφεράτου απο 3 παπαδοπαίδια , τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα ήταν τυχαίες; Mετά απ' αυτές τι αγαθοεργίες και πολλές άλλες έμειναν μόνοι τους χωρίς αντίπαλο και έκαναν και κάνουν ότι θέλουν.

   • brankaleon avatar
    brankaleon @ ΣΠΥΡΟΣ 13/07/2011 15:49:40

    Αγαπητέ ακόμη δε καταέκατσε η "σκόνη".
    Κάποτε ίσως θα μάθουμε περισσότερα.
    Στρέψε την προσοχή σου σ' αυτούς που είναι στα λαγούμια, μέρες πούναι.

 26. sp_athens avatar
  sp_athens 13/07/2011 16:20:25

  Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται, μέσα στον κακό χαμό, να προχωρά ακάθεκτη στα σχέδια της η κυβέρνηση και να βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής η αξιωματική αντιπολίτευση; Επίσης, πώς γίνεται το μόνο αισιόδοξο σενάριο (ανάληψης εξουσίας) από την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι η...χρεοκοπία της χώρας ; Διότι ο Σταϊκούρας χθες δήλωσε ότι υπό προϋποθέσεις (καλή απόφαση Eurogroup, δηλ. επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής, μείωση επιτοκίων, πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα/χρηματοδοτήσεις κλπ), δηλαδή την ατζέντα του Γιώργου, πιθανόν να υπερψηφίσει την δεύτερη δανειακή σύμβαση η ΝΔ. Και μην διαβάσω πάλι για νταβατζήδες ΜΜΕ και ηλίθιους Έλληνες ψηφοφόρους, δεν θα το αντέξω...

 27. η Dimi avatar
  η Dimi 13/07/2011 18:26:22

  «Μιά φορά κι έναν καιρό, ο Ταρζάν ανακοίνωσε στη ζούγκλα, ότι αγόραζε τις μαϊμούδες προς 10 δολλάρια τη μία. Οι ιθαγενείς, ξέροντας ότι η ζούγκλα ήταν γεμάτη από μαϊμούδες, μάζεψαν αρκετές απ’αυτές και τις πούλησαν στον Ταρζάν. Κατόπιν ο Ταρζάν, αύξησε τη τιμή των μαϊμούδων στα 20 δολλάρια τη μία.

  Οι ιθαγενείς, μάζεψαν τις υπόλοιπες μαϊμούδες του δάσους και τις πούλησαν. Επειτα, ο Ταρζάν είπε ότι πάει σε άλλη περιοχή της ζούγκλας γιά να αγοράσει μαϊμούδες, προς 50 δολλάρια τη κάθε μία. Αφήνω πίσω τον βοηθό μου, να φροντίζει τις μαϊμούδες που αγόρασα, είπε.

  Μετά την αναχώρηση, ο βοηθός του Ταρζάν φώναξε τους ιθαγενείς και τους είπε: «Κοιτάξτε, τι έκανε ο Ταρζάν. Γέμισε ένα περίβολο μαϊμούδες. Εγώ, θα σάς τις πουλήσω προς 35 δολλάρια τη μία. Και όταν γυρίσει ο Ταρζάν, θα τις ξαναγοράσει προς 50 δολλάρια τη μία.

  Οι ιθαγενείς, ενθουσιάστηκαν!!! Στριμώχθηκαν. Μάζεψαν ό,τι οικονομίες είχαν και δεν είχαν και αγόρασαν τις μαϊμούδες του περιβόλου. Μετά απ’αυτό, οι ιθαγενείς, δεν ξαναείδαν ούτε τον Ταρζάν, ούτε τον βοηθό του.

  Καλώς ήλθατε, εις την ζούγκλα της Wall Street και της Διεθνούς Πιστωτικής Κρίσεως!..»


  «Με ρώτησε ένας φοιτητής, τι είναι «Παράγωγα Χρηματιστηριακά Προϊόντα;» Kαι τότε θυμήθηκα μιά ιστορία με τον Χότζα. Ο Χότζας εποφθαλμιούσε το «τσουμπλέκι» της γειτόνισσας. «Τσουμπλέκι» στα τουρκικά σημαίνει το πήλινο σκεύος που μαγειρεύουν τα όσπρια. Πήγε λοιπόν στη γειτόνισσα και της λέει: «Εχω μουσαφίρηδες, παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις το «τσουμπλέκι» σου; Με κάποια δυσφορία, η γειτόνισσα το έδωσε.

  Την επομένη ο Χότζας, το επέστρεψε πεντακάθαρο αυτό και ένα μικρό «τσουμπλέκι».

  «Τι είναι αυτό;» τον ρώτησε η γειτόνισσα. Το «τσουμπλέκι γέννησε!» της είπε ο Χότζας. «Γέννησε;» ρώτησε απορημένη η γειτόνισσα. «Ναί, γέννησε! ».

  Ευχαριστήμενη η γειτόνισσα, πήρε και το μεγάλο και το μικρό «τσουμπλέκι».
  Μετά από 15 ημέρες, ο Χότζας γύρισε πάλι στη γειτόνισσα και της είπε: «Εχω μουσαφίρηδες. Μπορείς να μου δανείσεις το «τσουμπλέκι;. Μετά χαράς αυτή τη φορά, η γειτόνισσα, του έδωσε το «τσουμπλέκι».

  Να, η Απληστία! Πέρασε μιά εβδομάδα, πέρασαν δύο εβδομάδες. Η γειτόνισσα, ανησύχησε. Τι γίνεται με το «τσουμπλέκι;». Και πήγε και χτύπησε τη πόρτα του Χότζα. Ηρθα του εiπε, να μού δώσεις το «τσουμπλέκι». «Α!», της λέει, ο Χότζας. «Πέθανε!». «Πέθανε; Μα, από πότε πεθαίνουν «τα τσουμπλέκια;» ρώτησε η γειτόνισσα. «Από τότε που γεννούν τα «τσουμπλέκια!» της είπε ο Χότζας..

  «Αυτό λοιπόν, είναι το Παράγωγον Προϊόν. Από την στιγμή κατά την οποίαν εκ του ΜΗΔΕΝΟΣ παράγονται Κέρδη, εις το ΜΗΔΕΝ οδηγούνται.»

  πηγή: Κωνσταντίνος Κόλμερ, ο Πρύτανις του Οικονομικού Ρεπορτάζ, στην εκπομπή της ΕΤ3 «Αξιον Εστί» του Βασίλη Βασιλικού (Σαββάτο, 5/12/2009), στη παρουσίαση του Βιβλίου «Ο πανικός της Απληστίας – H Eλλάς προ της Διεθνούς Πιστωτικής Κρίσεως» (Εκδόσεις «Λιβάνη»). YouTube (video by MrGYLLIPOS Channel)

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ η Dimi 13/07/2011 19:53:00

   Πολύ ωραίο

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Αρματιστής 13/07/2011 21:10:39

    Εύστοχα, εύληπτα και επίκαιρα τα παραδείγματα του κ. Κόλμερ.

 28. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/07/2011 18:38:54

  Η πολιτική ΚΡΑΙΠΑΛΗ του πασοκικού καθεστώτος,εδώ και τρεις δεκαετίες,είναι ο ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ της κρισιμότατης στιγμής που διέρχεται η χώρα.ΠΕΛΕΚΗΣΑΝ,ΤΣΑΛΑΚΩΣΑΝ και ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ την οικονομία και,από τον Οκτώβριο του 2009,συνεχίζουν το ''έργο'' τους που θα οδηγήσει τη πατρίδα στη ΠΛΗΡΗ κατάρρευση...Η χώρα ΠΛΗΡΩΝΕΙ τα ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ ΔΕΙΝΑ που συσσώρευσαν....

 29. stefanos avatar
  stefanos 13/07/2011 19:13:55

  Ο εκλεκτος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης ΓΑΠ, ολοκληρώνει σταδιακα το έργο που ανέλαβε και το οποίο έχει διαφορες συνιστώσες, μία εκ των οποιων είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας και συνοδά το πέρασμα στην Νέα Εποχή. Στην εποχη που δε θα υπάρχουν κρατη-έθνη αλλά υπέρκρατικές οντότητες π.χ ευρωπαϊκή ενωση οπου θα κυβερνουν ελαχιστοι σε συνεργασια με τις πολυεθνικές και ολοι οι υπόλοιποι θα είμαστε αναλώσιμα γραναζια του συστήματος. Μια υπερδικτατορία με τελικό σκοπό την διακυβέρνηση από τον υπερδικτάτορα. Δεν τους ενδιαφέρει το ευρώ, δεν τους ενδιαφέρει η κατάρρευση των κρατων, δεν τους ενδιαφέρει ούτε καν ο επερχόμενος 3ος παγκόσμιος πόλεμος που έρχεται. Αλλωστε αυτοί τα ετοιμάζουν και δεν εχουν κανένα δισταγμό. Και τότε τι απομένει σε εμάς; Η Ορθόδοξη Πίστη μας, ο Θεός της Ελλάδας, Αυτός για τον οποίο ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είπε ότι ειχε βάλει την υπογραφή Του για την απελευθέρωση της Ελλάδας και έτσι έγινε. Οι Προδότες είναι εντός των τειχών και τα καταστρέφουν μεθοδικά καθημερινά. Ας βάλει ο Θεός το χέριΤου όπως Εκείνος γνωρίζει.

 30. man8os avatar
  man8os 13/07/2011 19:19:54

  Ta CDS που επαιζε ο αδερφος του τα επαιζε τυχαια η με εσωτερικη πληροφοριση?
  Η για την ακριβεια, τι δουλεια ειχε ο αδερφος του προθυπουργου να ασχολειται με τα CDS της χωρας του?

  • brankaleon avatar
   brankaleon @ man8os 13/07/2011 23:40:01

   Αν παιζόταν στοίχημα για την έκβαση του Έπους του '40 από έναν αξιωματικό του Ελληνικού Επιτελείου, τότε αυτή η πράξη πώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί;

 31. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 13/07/2011 19:34:53

  Μοιραίος και επικίνδυνος για μιά ολόκληρη χώρα που τον κοιτάει μη πιστεύοντας αυτά που γίνονται.Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν αυτοί που τον ψήφισαν?Και ξέρω αρκετούς που ελπίζουν ακόμα στο θαύμα,θα τα καταφέρει λένε ο Γιώργος.Θα τα καταφέρει και όλοι εμείς θα έχουμε γίνει ατμός......

 32. nikos1969 avatar
  nikos1969 13/07/2011 20:04:15

  ...ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ
  Ο ΓΑΠ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΡΙΣΑΡΑ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
  ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ 260 ΔΙΣ
  απο δανειο της πλακας γιατι περι αυτου μιλαμε ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ
  +110 ΔΙΣ αντι για το ελληνικο δικαιο εχουμε να κανουμε με το αγγλικο πια..
  ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (?) ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
  ΝΕΟ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΜΙΑ 100-ΑΡΑ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ
  ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΑΡΑΤΙΜΗΣ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ...ΛΙΜΑΝΙΑ -ΝΕΡΟ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΟΣΕ...
  ΜΕΤΑ
  ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΡΟΦΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ)
  ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ Κ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ....

 33. μαρικα avatar
  μαρικα 13/07/2011 20:05:05

  Το κανει γιατι μισει την Ελλαδα και τους Ελληνες,κι εμεις ακομα συζηταμαι για
  το ποτε θα ξυπνησουν οι Ελληνες.Μαλλον ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 34. brankaleon avatar
  brankaleon 13/07/2011 23:33:37

  Η παγκόσμια οικονομία έχει μεταλλαχθεί σε πυραμίδα αριθμών.
  Οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν προσδοκίες αξιών (κέρδος).
  Και επειδή, όταν το κέρδος δεν αποφέρει κέρδος, παύει να είναι κέρδος, "πρέπει" αυτό να μεγαλώνει.
  Αλλά στην "πραγματικότητα" των αριθμών αυτό που μεγαλώνει, είναι οι αριθμοί, απουσία οποιας δή ποτέ πραγματικής αξίας.
  Στην οικονομία της πραγματικής εργασίας, το κέρδος φέρνει νέα εργασία και κοινωνική προκοπή.
  Δήλα δή, το κέρδος κοινωνικοποιείται.
  Είναι ο δρόμος της "Αρετής", απέναντι στον δρόμο της "Κακίας", ...
  Η πραγματικότητα είναι μία, όποιο όνομα κι' αν της δώσουμε.
  Η λαγνεία ή το μίσος απέναντι στο όνομα, είναι άναλογο προς την λαγνεία ή το μίσος απέναντι στους αριθμούς χωρίς κοινωνικό περιεχόμενο.
  Σαν την "Κοινωνία των Πολιτών" απέναντι στους Πολίτες της Κοινωνίας.
  Δικό μας συμφέρον είναι τι θα επιλέξουμε.

 35. giannis avatar
  giannis 14/07/2011 17:38:55

  Νομίζω ότι δεν χρειάζεται το ερωτηματικό στον τίτλο του άρθρου, έχω πει και άλλες φορές: Π ατέρα Α ναπαύσου Σ υνεχίζω Ο λική Κ αταστροφή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.