#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2011 16:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η τοκογλυφική διεθνής απειλεί: βρετανικό δίκαιο, ή χρεοκοπίαΤις τελευταίες ημέρες και ώρες κυκλοφορούν διάφορα ‘’γαλλικά’’ στο διαδίκτυο, αναφορικά με το  πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και τη δανειακή σύμβαση.  Αφήνοντας για αργότερα τις σκέψεις για την ίδρυση Σωματείου Θυμάτων Παραπληροφόρησης , το οποίο θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό ως ΜΚΟ, ας βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση.

Τι λένε οι ‘’φήμες’’;

Ότι επήλθε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την τοκογλυφική διεθνή στα βασικότερα θέματα και δη στο δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα (Αγγλικό φυσικά) και στο επιτόκιο, το οποίο λέει θα είναι κλιμακούμενο, θα ξεκινάει από 4% για τα πρώτα τρία χρόνια και μετά, με ένα από αυτά τα κολπάκια που αρέσουν στους γκολντενμπόϋδες και τα παίζουν στα δάκτυλα, θα αυξάνεται ανάλογα με το ρυθμό του ελληνικού ΑΕΠ.

Έχουμε αναλύσει επανειλημμένα ότι οι μοναδικοί άνθρωποι στον πλανήτη που προσποιούνται ότι  υφίσταται ακόμα η συμφωνία του Οκτωβρίου είναι η χαρούμενη κυβέρνηση ‘’τεχνοκρατών’’, οι έλληνες τραπεζίτες (που παρά την καταστροφή που θα υποστούν ευελπιστούν ότι τουλάχιστον θα παραμείνουν στα παχυλώς αμειβόμενα πόστα τους) και οι συμμορία των καθεστωτικών ΜΜΕ.  Στον υπόλοιπο πλανήτη το θέμα του PSI έχει ανάλογο ενδιαφέρον με το Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης και αντιμετωπίζεται δεόντως.  Όταν κάποιος πιάσει το θέμα, το κάνει μόνο για να πάρει δεδομένα ως προς το που θα κατέληγε μια τέτοια διαπραγμάτευση, για μελλοντική χρήση.

Για την οικονομία της συζήτησης θα επαναλάβουμε τους τρείς λόγους για τους οποίους η συμφωνία του Οκτωβρίου χρήζει αναθεώρησης:

1.     Η τεχνική μελέτη της δανειακής σύμβασης στηρίζεται πάνω σε πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα αναφορικά με το στόχο της ύφεσης και του ελλείμματος.  Αυτό συμβαίνει γιατί μόνο αν πιαστούν οι συγκεκριμένοι στόχοι, το ελληνικό χρέος θεωρείται βιώσιμο και αυτό με τη σειρά του αποτελεί προϋπόθεση (η βιωσιμότητα του χρέους δηλαδή) γιατί είναι θεμελιώδης καταστατική αρχή του ΔΝΤ να μη χορηγεί θαλασσοδάνεια.   Όλοι γνωρίζετε καλά (και παραλίγο να το παραδεχτεί και ο κ. Σαχινίδης), ότι ο στόχος του ελλείμματος έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, άρα βιωσιμότητα χρέους γιοκ, άρα νέο δάνειο, πάπαλα.

2.     Άλλη μία προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα ένα νέο δάνειο, μέρος του οποίου απαιτείται για την ολοκλήρωση του PSI, είναι η λεγόμενη μόχλευση του EFSF, ώστε να βρεθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια.  Όπως ίσως θα αντιληφθήκατε, πέρα από την άρνηση όλων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη να βοηθήσουν τη μόχλευση αυτή, είχαμε επίσης την άρνηση της Βρετανίας.  Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, απειλούνται με άμεσες υποβαθμίσεις οι μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης που θα εγγυόταν με τα τρία άλφα τους ένα καλό επιτόκιο με το οποίο θα δανειζόταν ο μηχανισμός, για να δανείσει στη συνέχεια τη χώρα μας.  Άρα, μόχλευση γιοκ, EFSF  γιοκ, άρα θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε νέο μηχανισμό και πράγματι η Γερμανία σε συνεργασία με το ΔΝΤ ετοιμάζει κάτι.  Αυτό το κάτι όμως, προϋποθέτει νέα συμφωνία.

3. Οι οίκοι αξιολόγησης είχαν κάνει λιανά από την επόμενη μέρα της συμφωνίας, ότι είναι πολύ υποψιασμένοι ως προς τον εθελοντικό της χαρακτήρα και ότι πιθανότατα θα εκλάβουν το PSI ως ένα κλασσικό πιστωτικό γεγονός και θα βαθμολογήσουν τη χώρα μας με ένα ωραιότατο D (πιο κάτω δεν έχει), πυροδοτώντας τη φούσκα των CDS.  Επιπλέον γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από τα CDS στη Ευρώπη, αφού, αν ενεργοποιηθούν θα πρόκειται για μια τυπική χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης με άγνωστες συνέπειες, αν δεν ενεργοποιηθούν, κινδυνεύουν με εξαφάνιση, με συνέπεια τα υγιή κράτη της Ευρώπης να έρθουν αντιμέτωπα με ραγδαία αύξηση των επιτοκίων δανεισμού τους.  Άρα, νέο δάνειο γιοκ, αν δεν αποφασίσει πρώτα η Γερμανία τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη των CDS.

Γιατί όλη αυτή η αναστάτωση;

Ευσεβής πόθος της τοκογλυφικής διεθνούς είναι το νέο δάνειο, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα λάβει η Ελλάδα, να διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.  Αυτό δεν τους καίει τόσο πολύ για τα ψίχουλα που χρωστάει η Ελλάδα, αλλά είναι κυριολεκτικά χεσμένοι, γιατί το ίδιο παράδειγμα θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.  Φανταστείτε λοιπόν την Ιταλία να κουρεύει 2 τρις χρέος με νομοθετική ρύθμιση, υπαγόμενη στο Ιταλικό δίκαιο, και έχετε την απάντηση στην απορία σας.

Επειδή λοιπόν η στάση των Ελλήνων διαπραγματευτών είναι σθεναρή, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να πάνε μόνοι τους από τώρα στον Κορυδαλλό να γλιτώσουμε και τις περιττές διαδικασίες, και καθώς το θέμα τίθεται πιεστικά από τους τοκογλύφους, εικάζω ότι η απάντηση των δικών μας είναι του τύπου: ‘’Gentlemen, αν παρουσιάσουμε κάτι τέτοιο στην ελληνική κοινή γνώμη, θα γίνει επανάσταση και την επόμενη μέρα θα έχετε απέναντί σας, στην καλύτερη περίπτωση, κανέναν Αλαβάνο’’.  Οπότε οι γκολντενμπόϋδες ξεκίνησαν τις διαρροές, να τσιμπήσουν αντιδράσεις.

Τι γίνεται τώρα;

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο εσωτερικό της Ευρώπης με πολύ σοβαρότερα θέματα (CDS, EFSF, σύμφωνο σταθερότητας, δανεισμός Ιταλίας) είναι όλοι μουδιασμένοι, με μια τάση προσωρινής ανακωχής για τις γιορτές.  Η Ευρώπη θα συγκαλέσει οπωσδήποτε μια έκτακτη σύνοδο για να διαμορφώσει κάποιου είδους άμυνα και πολύ πιθανόν να λάβει και κάποια απόφαση αναφορικά με την αναθεώρηση του PSI.

Οι δικοί μας εδώ, αυτoί που γνωρίζουμε ως ελίτ (για να το πούμε κομψά), έχουν ξεκινήσει ήδη έναν καταιγισμό μαύρης προπαγάνδας που θα βομβαρδίζει κάθε μέρα τους πολίτες με μετροφοβία – μετρολαγνεία, εκβιασμό ότι αν δεν κάνουμε εκείνο και εκείνο κινδυνεύει η 7η δόση, βγαίνουμε από το ευρώ κ.λπ.  Η κορύφωση θα έρθει προς το τέλος του Ιανουαρίου, όπου, αφού θα έχουμε πάρει όλα τα εξοντωτικά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και θα είμαστε εν αναμονή της αξιολόγησης για τη δόση και τη νέα σύμβαση, θα μας πουν:  Ή Αγγλικό δίκαιο, ή χρεοκοπία.

Εσείς κλείστε τα αυτιά σας στους αυτιάδες, πιείτε ένα κόκκινο κρασάκι και συντονιστείτε στο antinews.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/12/2011 16:54:59

  Στίς δέκα συμφωνίες διάσωσης , κερδίζουμε δώρο και ένα άλμπουμ του Αστερίξ!

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΣΤΕΛΙΟΣ 20/12/2011 17:56:16

   κορυφαίο!

 2. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 20/12/2011 16:56:35

  κακοφωνιξ χρεωκοπια εδω και τωρα.
  ετσι και αλλιως τον μαρτιο θα μας πεταξουν εξω.
  εξοδος λοιπον τωρα , μονη μας και αϊ σιχτιρ γελιοι ευρωπαιοι , τροικα εσωτερικου και εξωτερικου.
  αντωνη σαμαρα παρε αποφασεις και κανε ενα νεο''κουγκι'' , ενα νεο γοργοποταμο.
  ανατιναξε τους ολους.
  ποσο ακομη θα σκυβετε πολιτικοι της πλακας ;
  ποσο ακομη θα προσκυνατε νταβατζηδες και δημοσιοκαφρους mega , skai κλπ dvd φυλλαδων ;
  αντωνη σαμαρα η ιστορια ειναι με τους '' τρελλους ηρωες ''.
  εσυ πρεπει να το αποφασισεις τωρα.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ λαικη δεξια 20/12/2011 18:01:14

   Δεν πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα παρορμητικοί στο θέμα αυτό, το κούγκι δε θα λύσει πολλά προβλήματα και θα δημιουργήσει αρκετά νέα. Ασφαλώς θα συμφωνήσω μαζί σας ότι αν τεθεί εκβιαστικά αναφορικά με το Αγγλικό δίκαιο, τότε ναι, το εθνικό νόμισμα είναι μονόδρομος (αν και πιστεύω ότι θα κάνουν πίσω)

   Που ελπίζουμε; Σε μια γενικευμένη αναταραχή στην Ευρωζώνη ήτοι σε μια τελική λύση που είτε θα περιλαμβάνει γενναίο κούρεμα όλων των χρεών του νότου, είτε απόσχισή τους από το ευρώ, είτε και τα δύο μαζί.
   Ε, ας κάνουμε λίγο υπομονή, δεν αργεί, τον γάιδαρο τον φάγαμε.

   • madprof avatar
    madprof @ kakofonix 20/12/2011 20:13:53

    Ιταλία και Ισπανία είναι φερέγγυες, ειδικά η Ιταλία (οι πολίτες της έχουν αποταμιεύσεις 4 τρις). Ας μην τρέφουμε αυταπάτες!

  • madprof avatar
   madprof @ λαικη δεξια 20/12/2011 18:02:58

   Μήπως όμως έτσι διευκολύνουμε τα σχέδιά τους και διαπράξουμε 2η εσχάτη προδοσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες και την χώρα;
   Κουβέντες καφενείου δεν πρέπουν τούτη την στιγμή!

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ madprof 20/12/2011 18:47:12

    Όσο δεν υπογράφουμε, δεν ισχύει τίποτα. Οι Γερμανοί, που έχουν μελετήσει τα νομικά μας, έχουν δώσει γραμμή για ψήφιση της σύμβασης με 180. Γι αυτό έπεσε ο ΓΑΠ (με το δημοψήφισμα προσπάθησε να κάνει τρίπλα για να παραμείνει). Μόνο με 180 η σύμβαση είναι νόμιμη. Δεν σκαμπάζω πολλά από πολιτική, αλλά το βλέπω χλωμό να βρεθούνε τόσοι κοπρίτες.

    • madprof avatar
     madprof @ kakofonix 20/12/2011 20:18:30

     Δεν βλέπεις την συμμαχία των προθύμων και των φίλων τους (Εφιαλταινοκόρη και ΚουβηΡεπούσοΨαριανοζήτουλες); Και πολλοί παραπάνω θα βρεθούνε, φίλτατε!

 3. victoria (true) avatar
  victoria (true) 20/12/2011 16:58:15

  Κακοφωνίξ καταρχήν ευχαριστώ που μου έλυσες την απορία πού είναι ο πάτος της βαθμολογίας, μόνο αυτός ο πάτος θα μπει τελικά όχι ο άλλος του Βενιζέλου.

  Το σημείο 2, εννοείς αυτό που ψήνεται στο Eurogroup; δηλαδή το σενάριο που οι χώρες δανείζουν 150 δις στο ΔΝΤ, που θα τα δανείσει στο EFSF, που θα τα δανείσει στις (άλλες) χώρες; Ο δανείζων του δανείζοντος.
  Άσε που δεν φτάνουν.

  • madprof avatar
   madprof @ victoria (true) 20/12/2011 18:06:16

   Το σενάριο στο οποίο αναφέρεσαι (ως σημείο 2 ) αφορά Ιταλία και Ισπανία!
   Σε άλλο αναφέρεται ο Κ.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ victoria (true) 20/12/2011 18:07:08

   Στην τελευταία σας φράση πετύχατε διάνα. Που να φτάσουν τα ρημάδια; Ωστόσο η Γερμανία πετυχαίνει το σκοπό της, που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η καθυστέρηση. Η δυστοκία των Γερμανών δεν οφείλεται σε αδυναμία, ούτε σε μη κατανόηση των προβλημάτων. Οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι σίγουροι για το μετά, δεν έχουν βρει τον σίγουρο τρόπο και αυτό έχει να κάνει με το τεράστιο ιδωτικό χρέος των πλεονασματικών χωρών. Ένα σφιχτό δημοσιονομικό σύστημα και η ουσιαστική διοίκηση της Ευρώπης με κλωνοποιημένους Ράιχενμπαχ (mr Smith) θα ήταν το ευχάριστο σενάριο για αυτούς, αλλά δε φαίνεται να τους βγαίνει, οπότε αρχίζουν οι δυναμικές λύσεις.

   • anonymous avatar
    anonymous @ kakofonix 20/12/2011 19:37:53

    Οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν να αποφύγουν όσο μπορούν την εκτύπωση χρήματος. Οι συνέπειες στραγγίσματος για τις άλλες χώρες δεν τους ενδιαφέρουν. Όταν οι Γερμανοί δουν ότι το πράγμα δεν πάει άλλο θα συναινέσουν στην εκτύπωση χρήματος αλλά με το σταγονόμετρο. Θα το πάνε έτσι για τα επόμενα 10-15 χρόνια αν μέχρι τότε δεν έχει σκάσει το Ευρώ.

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/12/2011 17:21:58

  Συντομισμένοι είμαστε, κρασάκια πίνουμε, και ζαλισμένοι αναρωτιώμαστε πότε θα μας βρει το κακό...με το αγγλικό δίκαιο εννοούμε...
  Και καλά αυτοί πετάνε άδεια για να πιάσουν γεμάτα, εμείς τελικά τί θα κάνουμε;; Θα αντέξουμε και άλλον κύκλο εκβιασμών;;
  Θα φαγωθούμε πάλι, μπίρι μπίρι μπίρι, είπα, είπες, είπε ;;; Και μετά τί; Θα υπογράψει η κυβέρνηση παρωδία μία τόσο σημαντική δέσμευση για εμάς και τους αιώνες των αιώνων αμήν ;;; Ή ο Πρόεδρος θα πει επιτέλους ότι αποσύρεται και θα απαιτήσει εκλογές για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;;
  Προσδοκώ για το θαύμα που θα φέρουν αυτές οι γιορτινές μέρες, θα γράψω στον Αι Βασίλη γράμμα να φέρει εκλογές !!!! ΜΠ

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΜΠ 20/12/2011 18:09:52

   Έχω την κολασμένη υποψία ότι το γνωστό κατεστημένο αισθάνεται άνετα μετο Αγγλικό δίκαιο, απλά ψάχνει τρόπο να το πλασσάρει. Για τον Παπαδήμο δεν είμαι σίγουρος, γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει και αν λειτουργεί για το συμφέρον της χώρας, θα το απορρίψει.

   • GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
    GIORGOS TSAVOLAKIS @ kakofonix 20/12/2011 18:34:19

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ .ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ .ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ

    • kakofonix avatar
     kakofonix @ GIORGOS TSAVOLAKIS 20/12/2011 18:48:49

     Ο Σαμαράς το γνωρίζει, για τους συμβούλους δεν είμαι σίγουρος...

 5. madprof avatar
  madprof 20/12/2011 17:24:26

  Κακοφωνίξ, τα κείμενά σου είναι δοκίμια της εσχάτης προδοσίας που βιώνουμε σαν χώρα και δύσμοιροι πολίτες.
  Τα σέβη μου για την αντικειμενική και ρεαλιστική σου κατάθεση, τεκμηριωμένων απόψεων και επιλογών, πέρα από θάματα, οράματα κομματοδημαδωγοιδεολογικές πομφόλυγες βερμπαλιστικού "πατριωτισμού" με πολύχρωμες σημαιούλες και πολιτικές σημαδούρες που βυθίζονται με «αφορμή» το πρώτο εαρινό πανηγύρι για την επιτυχή εκστρατεία άλωσης της όποιας εξουσίας (sic!).

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 20/12/2011 17:32:27

   Διόρθωση: κομματοδημαγωιδεολογικές

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ madprof 20/12/2011 18:17:51

   Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο αν όντως είναι εσχάτη προδοσία ή εσχάτη βλακεία. Ασφαλώς έγιναν τερατώδη λάθη και είναι υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης να αναζητήσει ευθύνες, αλλά το αν είναι όντως προδοσία πιστεύω ότι θα φανεί από το θέμα του δικαίου. Αυτό που σίγουρα πρέπει να ελεγχθεί είναι η υπογραφή της πρώτης δανειακής με υπόλογο τον κ. Παπακωνσταντίνου, ως μια σύμβαση επαχθής για τη χώρα, που επεβλήθη με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Από πολιτικής απόψεως οφείλουμε μια διερεύνηση για το θέμα του μνημονίου, αφού πια όλοι παραδέχονται ότι υπήρξε καταστροφικό. Οι πολιτικοί είναι υπόλογοι έναντι αυτών που αποφασίζουν, όταν συντρέχουν λόγοι εθνικής καταστροφής και δεν καλύπτονται από καμία ασυλία, έναντι εθνικών θεμάτων.

   • madprof avatar
    madprof @ kakofonix 20/12/2011 21:06:34

    Η αναφορά μου στην εσχάτη προδοσία περιλαμβάνει την περίοδο από το 96 έστω (να μην πω από το '74) έως και σήμερα. Η βλακεία δεν συγχωρείται, ούτε τους απαλλάσει από τις τόσο σοβαρές ευθύνες τους για τον διεθνή διασυρμό, κοινωνική αποδόμηση και εκποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας που ήδη συντελείται από την ΟΜΑ (Οργάνωση Μαφιόζικων Οργανώσεων) του νόμου της Omerta.
    Δεν κλείνουμε με μια ατάκα “μεταπολιτευτική «παράγκα»”!
    Δεν μπορεί να κλείσουν οι πληγές, στο κοινωνικό πτώμα της πατρίδας μας, με το “ψεκάσαμε, σκουπίστε, τελειώσαμε”.
    Δεν κλείνουμε με μια ατάκα “μεταπολιτευτική «παράγκα»”!
    Χρειάζεται κάθαρση και τιμωρία και Όχι οράματα, θάματα και "σωτήρες" ψευδοεθνικοχριστιανοπατριωτικών βεερπαλιστικών πομφόλυγων!

 6. makis avatar
  makis 20/12/2011 18:21:54

  Nα τα πείτε στον υπουργό του ΠΡΟΠΟ ....
  [Video] Νέα ομολογία Χρυσοχοΐδη για την αποτυχία του μνημονίου http://shar.es/W0KXR

 7. sabi avatar
  sabi 20/12/2011 19:42:33

  Kakofonix
  Για την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σιωπηρώς και του Σαμαρά για την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, δεν είναι υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης να αναζητήσει ευθύνες? Από πολιτικής απόψεως οφείλουμε μια διερεύνηση για τον τρόπο δημιουργίας του τεραστίου Δημοσίου δανείου δεδομένου οτι υπάρχουν τρανταχτές ενδείξεις και ομολογίες ενόχων επ' αυτού. Δεν είναι περίεργο που οι μόνοι πολιτικοί που θέτουν ευθέως αυτό το ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι η Σοφία Σακοράφα , ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Δημαράς? Το θέμα του μνημονίου, αναμφισβήτητα υπήρξε καταστροφικό. Ομως το μνημόνιο ήρθε ως συνέπεια του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ μέσω εξαγοράς πολιτικών προσώπων που διόγκωναν κατα βούληση τα κρατικά τιμολόγια. Τι έχει να πεί επ' αυτού ο Σαμαράς? Δεν θα μπορούσε διπλωματικά έστω να δηλώσει οτι το θέμα θα εξετασθεί εν ευθέτω χρόνω?

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ sabi 20/12/2011 20:11:02

   Κατέθεσα την άποψή μου περί ευθυνών σε απάντηση σχολίου παραπάνω.
   Όσον αφορά το πρώτο δάνειο (110δις) για να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα πλαίσια ήταν ασφυκτικά. Έχει σαφώς τεράστιες ποινικές ευθύνες ο πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός οικονομικών, και πολιτικές ευθύνες το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΣΥ. Προσωπικά όμως μου θυμίζει το κόλπο των υποσχετικών, Τι είναι αυτό; Τα παλιά τα χρόνια κατά τη θήτευσή μου στο τραπεζοϋπαλληλίκι, θυμάμαι να έρχονται σοβαροί επιχειρηματίες αλαφιασμένοι, έχοντας ξεχάσει να καλύψουν μια επιταγή. Μπροστά στον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρη επιχείρηση και να κινδυνεύσει και η τράπεζα με ανυπολόγιστη χασούρα, κάναμε μια προσωρινή αύξηση του ορίου χρηματοδοτήσεων και επειδή δεν είχε καλύμματα (επιταγές κ.λπ) μας υπέγραφε μια... υποσχετική επιστολή ότι θα τα φέρει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο! Ε, κάτι τέτοιο έγινε και τότε, μισή ευθύνη δική τους, μισή δική μας. Αν ποτέ σκάσει εκείνο το δάνειο και οι δανειστές καταφύγουν στα Βρετανικά δικαστήρια, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουν, καθώς η υπογραφή της σύμβασης έγινε παράτυπα, χωρίς ενημέρωση του κοινοβουλίου.

  • madprof avatar
   madprof @ sabi 20/12/2011 23:39:03

   "Δεν θα μπορούσε διπλωματικά έστω να δηλώσει οτι το θέμα θα εξετασθεί εν ευθέτω χρόνω?"
   Sabi, η εσωτερική τρόικα είναι πραγματικότητα και αυτό που διπλωματικά λες "εν ευθέτω χρόνω" λέγεται κΟλοτούμπα (sic!), για την οποία πολλοί εδώ μέσα και στο κυνόβιο κατηγορούσαν τον BerluΚαρατζαφύρ!
   Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα αλλάζουν, εν ευθέτω χρόνω, σημαίνον, σημαινόμενα και ρόλοι στο ΤατιανοΤσιτσιολινο2πλοτροικανοπροτεκτορατο;
   Την ώρα που η χώρα είναι χρεοκοπημένη και οι πολίτες της βιώνουν κατοχικό χειμώνα αυτοί εικοτοκοτομαχούν στο τσοντοκάναλα για ποσοστά δημοσκόπησης, καταλληλότερους και κρετινοδημαγωγούν!
   Δεν έχει πολιτικό ήθος και φιλότιμο αυτή η ΝεποτισμοΝομενκλατούρα της θράκας των εσμών! Μιάσματα!
   Πως έχουν το θράσος και εμφανίζονται τα λαμόγια; Δεν έχουν τσίπα!
   Δεν το βρίσκεις οδυνηρό, αηδιαστικό, ποταπό, τρισάθλιο και εξευτελιστικό το «θέαμα» των Μαριονέτων «μας»;

 8. SAS avatar
  SAS 20/12/2011 20:16:23

  Καιρός να αφήσουμε τις διαπιστώσεις και την καταγραφή της ''περιρρέουσας'' ατμόσφαιρας και να αρχίσει η εύρεση λύσεων . Αν ξυπνήσουμε μια μέρα και ανακαλύψουμε ότι μας πτωχεύσανε χωρίς καν να μας το πούνε οι διαπιστώσεις δεν θα μας βοηθήσουν καθόλου .
  Πρέπει άμεσα να τελειώνει αυτή η κυβέρνηση παρωδία και ο Σαμαράς μαζί με την ΝΔ να παρουσιάσουν άμεσα το πρόγραμμα εξόδου από την μέγκενη που μας βάλαν αυτοί που σήμερα ξεκατινιάζονται στις τηλεοράσεις .
  Πρόγραμμα και παρουσίαση σχεδίου τώρα , είναι πιστεύω η μόνη κίνηση για να απεμπλακεί η ΝΔ από αυτό το λάθος και να της δώσει προοπτική αυτοδυναμίας .

  • madprof avatar
   madprof @ SAS 20/12/2011 21:28:54

   Δεν έχεις αντιληφτεί φίλτατε, τι έχει συμβεί. Η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει με οικονομικούς όρους γιατί οι παραγωγικοί τομείς έχουν διαλυθεί στην κυριολεξία (πρωτογενής και δευτερογενής πυλώνας) όπως και οι πολίτες της έχουν πτωχεύσει ανεπιστρεπτί και με δική τους ευθύνη, εν μέρει!
   Μια δράκα του υποσυνόλου των σεσειμασμένων βαρυποινητών, της ΟΜΑ (Ομοσπονδία Μαφιόζικων Οργανώσεων) του νόμου της Omerta, που είναι οι ηθικοί και πραγματικοί υπεύθυνοι, θα λύσει το πρόβλημα;

 9. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 20/12/2011 20:18:56

  ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ; Χρεοκοπία φυσικά!!!

 10. ierofantis avatar
  ierofantis 20/12/2011 20:36:07

  Κακοφωνίξ καλησπέρα.

  Ξεκινώ το σχόλιό μου με μια παραδοχή. Το PSI+ είναι κάτι που δεν αρέσει ούτε εξυπηρετεί ιδιαίτερα την Ελλάδα.

  Δεν αρέσει διότι δεν το επέλεξε η ίδια, αλλά της επεβλήθη από τους Γερμανούς. Αλλά και δεν την εξυπηρετεί, διότι τελικά η ωφέλεια σε σχεση με το κόστος της πλήρους απαξίωσης της χώρας στα μάτια των ιδιωτικών αγορών χρηματοδότησης χρέους, είναι μηδαμινή.

  Η επιτυχία του PSI+ είναι προαπαιτούμενο για την νέα δανειακή σύμβαση. Υποτίθεται ότι μετά το κούρεμα, το σύνολο του χρέους θα αναχρηματοδοτηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστεί βιώσιμο.

  Με απλά ελληνικά, με το νέο δάνειο, ότι χρέος είχε μείνει στα χαρτοφυλάκια των αγορών μετά το κούρεμα, θα αποκληρωθεί από χρήματα που η Ελλάδα θα λάβει στο πλαίσιο διακρατικών δανείων και δανείων από το ΔΝΤ.

  ΄Ετσι, σε λίγο καιρό, το μεν ιδιωτικό χρέος της χώρας προς τους ιδιώτες κατόχους (τράπεζες - ασφαλιστικά ταμεία - funds) θα έχει εξαληφθεί, πλην όμως, θα έχει αντικατασταθεί από ένα πολύ πιο βαρύ και δυσβάσταχτο χρέος της χώρας προς διεθνείς Οργανισμούς και κράτη.

  Το ερώτημα λοιπόν είναι αν με την πρώτη δόση της νέας δανειακής στην ουσία καλύπτονται οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας στην πραγματική οικονομία, ή είναι το πρώτο drawdown που γίνεται για να εξαγοραστούν ομόλογα post haircut με τρόπο ομαλό και χωρίς σοβαρούς κλυδωνισμούς για τα κράτη και τους οργανισμούς που χρηματοδοτούν αλλά και τις αγορές που απομειώνονται μετά το κούρεμα τα χαρτοφυλάκιά τους.

  Αν είναι το δεύτερο, εξού και το μέγα όπλο της Ελλάδας στη Διαπραγμάτευση. PSI+ με τους δικούς μας όρους τουλάχιστον σε ότι αφορά το δίκαιο και το επιτόκιο. Αν δεν το δεχτούν οι αγορές, απλώς τινάζεται στον αέρα η νέα δανειακή. Και αν τιναχτεί στον αέρα η δεύτερη δανειακή, είμαι πολύ περίεργος να δω αν οι συνομιλητές μας για το PSI+ θα βγάλουν το καπέλο του μέλους του IIF και θα φορέσουν το καπέλο των μελών ISDA ώστε να αποφανθούν αν τελικά θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες ρευστοποίησης των CDS που οι ίδιοι έχουν εκδόσει αλλά και ταυτόχρονα αγοράσει.

  Ακόμα και τώρα, έχουμε την ευκαιρία με γερό στομάχι και σταθερά γόνατα, να τους χορέψουμε στο ταψί, πριν ... πτωχεύσουμε.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ierofantis 20/12/2011 22:49:56

   Καλησπέρα αγαπητέ, πάντα εύστοχος!

 11. sabi avatar
  sabi 20/12/2011 20:39:19

  Δηλαδή τα προηγούμενα δάνεια πχ. του Ελληνικού Δημοσίου από την Deuche bank για να πληρωθεί ενα τιμολόγιο αξίας 3 δις Ευρώ της Thyssen Krupps για τα υποβρύχια, πουι ο δαιμόνιος δικηγόρος-ντετέκτιβ του Δημαρά αποδείξει οτι ο Ακης είχε υπογράψει "με κλειστά μάτια" και το ΠΑΣΟΚ στη βουλή "με κλειστά αυτιά" υπέγραψε τη σύμβαση, οι δανειστές θα τα κερδίσουν επειδή το κοινοβούλιο δήθεν "ενημερώθηκε?"

 12. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 20/12/2011 20:41:50

  Τεραστιο το θεμα,μας πουλησαν αερα και μας ζητουν στερεα(τα σπιτια μας,τον υπογειο και υπεργειοπλουτο μας) ας τους ξωφλησουμε λοιπον Κακοφωνιξ και μεις με αερα,αλλοιως οτι και να γινει η καταστροφη που θα πεσει στο κεφαλι μας απο το πλακωμα που θα γινει μεταξυ μας θαναι ανυπολογιστη.
  Συγχαρητηρια παντως για αλλη μια φορα για την κατανοητοτατη οικονομικη σου αναλυση.

 13. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 20/12/2011 21:17:51

  Εσυ τι πιστευεις δηλαδη οτι δεν θα σκασουν τα δανεια.
  Με ποιους πορους θα αποπληρωσει τα δανεια η χωρα.
  Με π...ες δεν βαφονται αυγα και φυσικα δεν ξεπληρωνονται δανεια.
  Και δεν ειναι δυνατο να δανειζεται εσαει για να ...πληρωνει δανεια.
  Για αυτο θελουν να επιβαλλουν το Αγγλικο(στην ουσια Οθωμανικο...)
  δικαιο γιατι ξερουν οτι η Ελλαδα δεν θα μπορεσει να αποπληρωσει τις υποχρεωσεις που της επεβαλαν οι τοκογλυφοι.
  Και στην συνεχεια να αρπαξουν οτι μπορουν απο την χρεωμενη χωρα.
  Και μεσω της Ελλδας φυσικα στελνουν και τα αντιστοιχα μηνυματα.
  Βεβαια οι Μερκοζυ διακηρυξαν οτι η περιπτωση του PSI ηταν μοναδικη και αφορα μονο την Ελλαδα και δεν θα εφαρμοστει στις αλλες προβληματικες χωρες.
  Καλα τους πιστεψαμε...
  Στα δικα μας τωρα.
  Το μειζον ζητημα ειναι οτι οποια συμφωνια ειτε Δανειακη ειτε του PSI να μην ελθει στην Βουλη προς εγκριση απο 180 Βουλευτες γιατι τοτε δεσμευει την Χωρα μελλοντικα με υποθηκες ,κατασχεσεις απαλλοτριωσεις και ολα τα καλα που υπαγορευει το Αγγλικο δικαιο.
  Αρα το θεμα ειναι καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
  Το ΠΑΣΟΚ στο χαλι που βρισκεται αποκλειεται να υποστηριξει συσσωμο
  τις νεες επαχθεις συμβασεις για την Χωρα.
  Ο χαμαιλεων θα εχει και αυτος μεγαλο προβλημα και για αυτο τωρα θελει εκλογες.
  Βλεπει την μεγαλη κατρακυλα παρα το σεγοντο που του κανουν οι διαπλεκομενοι μιντιαρχες.
  Για αυτο αρχιζει να ριχνει γεφυρες προς την Ν.Δ. για να αποτρεψουν απο κοινου τον ... Κομμουνιστικο κινδυνο του διδυμου Αλεκας - Αλεξη.
  Αρα ο κληρος παλι πεφτει στον Σαμαρα να μην υποκυψει στους εκβιασμους και τις απειλες της Χουντας τωνΒρυξελλων και του Δ.Ν.Τ.
  Θα καταφερει να τους επιστρεψει το διλημμα ο Αντωνης απο Αγγλικο Δικαιο
  'η χρεωκοπια σε επαναδιαπραγματευση του χρεους 'η σταση πληρωμων των τοκογλυφων;
  Μη μασατε οτι δεν μπορουμε να τα βγαλουμε περα .
  Οι ποροι που εχει το κρατος με εναν σοβαρο εξορθολογισμο και με λιγο σφιξιμο εκ μερους μας φτανουν και περισσευουν για μεγαλο χρονικο διαστημα.
  Αυτοι μετα CDS και τον πανικο που θα πεσει σε Ιταλια ,Βελγιο ,Ισπανια,Πορτογαλια,Ιρλανδια τι θα κανουν;
  Και αν εχουν τα κοτσια οι μαριονετες των Βρυξελλων ας μας διωξουν απο το κωλο Ευρω και θα δειτε τι πανηγυρι εχει να γινει.
  Να τελειωνουμε καμια φορα με τους εκβιασμους της διεθνους αλητειας.
  Και αυτο μπορει να το κανει καποιος που εχει την στοφα του Ηγετη και οχι του διαχειριστη.
  Και αν δεν βρει το θαρρος ο Σαμαρας ο Ελληνικος Λαος θα αναδειξη καποιον αλλο Ηγετη να τον απελευθερωσει.
  Δοξα τω Θεω αυτη η Χωρα δεν φειδεται Ηρωων ζωντων τε και τεθνεοτων.

 14. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 20/12/2011 21:36:17

  Ενώ εάν δεν είχε σχηματισθεί η παρούσα κυβέρνηση και είχαν γίνει εκλογές, θα είχε εκφρασθεί ο λαός και επί του θέματος αυτού. Τώρα πώς να υπογράψει κάποιος για εφαρμογή του αγγλικού δικαίου (= αιώνια αγχόνη), χωρίς να αποκλείει το Γουδί (αν και όλα πλέον μπορεί να τα περιμένει κανείς από την τρικολόρ);
  Επειδή δε είναι γνωστό ότι υπάρχουν οι γνωστοί πιστοί θιασώτες της -πάση θυσία- υπογραφής της νέας δανειακής, ας ξεκαθαρίσουν ευθέως οι επαμφοτερίζοντες και επί του ζητήματος αυτού τις θέσεις τους, για να γνωρίζει και ο κόσμος τί και ποιούς θα πρέπει να ψηφίσει αν και εφόσον γίνουν εκλογές.
  Γιατί μέχρι τώρα μόνον η αριστερά (όχι η ... κεντροαριστερή ΔΗΜΑΡ) έχει ξεκαθαρίσει την αρνητική της θέση.

  • madprof avatar
   madprof @ Γιαγκούλας 20/12/2011 23:58:17

   Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι θέμα ζωής ή θανάτου; Ένα κόμμα, που θα έχει την σχετική πλειψηφία ψήφων, δεν μπορεί να επωμιστεί το ιστορικό βάρος των οικονομοπολιτικοκοινωνικών επιπτώσεων!

 15. salmonellas avatar
  salmonellas 20/12/2011 21:39:51

  Asfalws xreokopia. Na xeroume poy stekomaste. An kapoioi exoun provlima, as prosexan.

 16. παναιτωλικος avatar
  παναιτωλικος 20/12/2011 21:43:22

  ακομα....μετα τα μετρα αυτα τα τρισ θα φαγωθουν για ειδη αναγκης

 17. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/12/2011 21:58:46

  Είναι όπως το γράφει ο επίλογος του αρχικού κειμένου.Αγγλικό δίκαιο ή χρεωκοπία.ΑΥΤΟΣ θα είναι ο ΝΕΟΣ ΧΥΔΑΙΟΣ εκβιασμός.Και φυσικά,εκεί,θα μετρηθούν ΟΛΟΙ.ΑΠΑΝΤΕΣ.Η πατρίδα και όλοι μας είμαστε όχι απλώς στη κόψη του ξυραφιού...Και κάτι περισσότερο.....Κάτι ακόμη.Πράγματι.Η κεντρική ανάρτηση απεικονίζει τη πραγματικότητα.Προς τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουμε ΚΟΡΥΦΩΣΗ του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.Αρχές Φεβρουαρίου είναι η σύνοδος κορυφής.Εκείνες οι μέρες θα είναι οι μέρες ΦΩΤΙΑΣ....Το έχω ξαναγράψει.Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ σε γεγονότα και εξελίξεις.

 18. Nick avatar
  Nick 21/12/2011 01:03:27

  Διάβασα ότι έφυγε ένα hedge fund από τις διαπραγματεύσεις. Καλά πάμε...

 19. Geros avatar
  Geros 21/12/2011 11:40:11

  Πολύ κουβέντα γίνεται για το Αγγλικό δίκαιο και ομολογώ ότι έχω περιέλθει σε σύγχυση , θα ήθελα κάποιος πιο σχετικός από εμενα στα θέματα χρεοκοπίας μιας χώρας να με βοηθήσει.
  Τι το τόσο φοβερό έχει το Αγγλικό δίκαιο?
  Ακούω δυο διαφορετικούς λόγους για το ποσο κακό είναι να περιέλθουμε σε αυτό.
  1. Δεν θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το χρέος μας σε δραχμές σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ.
  2. Σε περίπτωση αθέτησης από την πλευρά μας των ορων της σύμβασης θα μπορούν εύκολα να ζητήσουν και να πάρουν εμπράγματες εγγυήσεις , να κάνουν δηλαδή κατασχέσεις δημόσιας Ελληνικής περιουσιας.
  Ρωτάω λοιπόν , η επομενη μέρα για εμάς όποια και αν είναι αυτή , με η χωρίς ευρώ , χρεοκοπία η μη , δεν προϋποθέτει διάλογο και συνεργασία με τους δανειστές μας ? Που ζούμε ? Σε έναν πλανήτη μόνοι μας ? Αφού τους χρειαζόμαστε και θα τους χρειαζόμαστε για δεκάδες λόγους , πολιτικούς , στρατιωτικούς , οικονομικούς , πολιτισμικούς ... δεν πρέπει να τα βρούμε μαζί τους?
  Αν κατάλαβα καλά το Ελληνικό δίκαιο μας δίνει το δικαίωμα (η νομίζουμε ότι μας δίνει) να τους πούμε αν γίνει στραβή να πάνε να κουρευτούνε. Μα θα μπορούμε να τους το πούμε ? Αν κάνουμε τέτοιους λεονταρισμούς , "πληρώνω σε δραχμές , δεν αναγνωρίζω καμια σύμβαση" , εμείς δεν είμαστε που θα πέσουμε στα γόνατα μετά από λίγο καιρό για να αγοράσουν τα προϊόντα μας , να μας δώσουν τίποτα ψίχουλα δανεικά , να έρχονται οι τουρίστες τους σε εμάς , να μας στηρίξουν στα εθνικά μας θέματα ?
  Η νομίζει κανεις πως δεν θα τα συνδέσουν αυτά μεταξύ τους και θα πουν "μας την φέρατε με τα δανεικά αλλα σας στηρίζουμε γιατί έχετε δίκιο στα εθνικά σας θέματα " ?
  Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει πως στην πράξη θα γίνει αυτό . Πως θα έρθει μια Τράπεζα της Ελλάδος και θα πει ότι πληρώνει σε δραχμές με ισοτιμία που η ίδια ορίζει . Πως θα έρθει ένα Ελληνικό δικαστήριο και θα πει ότι τα ομόλογα τους δεν αξίζουν τίποτα. Εγώ πίσω και από τα δυο αυτά βλέπω τεράστιες αντιδράσεις , τεράστιες δυσκολίες υλοποίησης . Αυτοί που μας λένε ότι πρέπει να γατζωθούμε στο Ελληνικό δίκαιο πρέπει να εξηγήσουν πως αυτές οι αντιδράσεις ξεπερνιούνται , όχι στην χωρα της φαντασίας αλλα στην σημερινή διεθνή πραγματικότητα.

  • hdgr avatar
   hdgr @ Geros 21/12/2011 12:38:01

   Είναι θέμα οπτικής και αισθητικής.

   Κάποιοι προτιμούν να μένουν όρθιοι σε κάθε περίπτωση , ίδιον του ανθρώπου, κάποιοι άλλοι βέβαια συνηθίζουν να μιξοκλαίγονται γονυπετείς.

   • Geros avatar
    Geros @ hdgr 21/12/2011 13:37:04

    Αυτό που προσπαθώ να πω και θα το είχες καταλάβει φιλε hdgr αν είχες λίγη περισσότερη διάθεση να διαβάζεις αυτά που γραφουν οι άλλοι και λίγη λιγότερη διάθεση να ειρωνεύεσαι είναι ότι : από αυτά που διάβασα μέχρι τώρα η στάση που μας κρατάει όρθιους είναι η συνεννόηση και η στάση που μας ρίχνει στα γόνατα είναι η γροθιά στο μαχαίρι.
    Αν έχεις επιχείρημα για το αντίθετο είναι καλοδεχούμενο , δηλώνω εξαρχής μη ειδικός .
    Αν το μονο που θέλεις είναι να μας δείξεις ότι δεν πέφτεις εσύ .... Κολοκοτρώνη στα γόνατα , με τέτοιας ποιότητας σχόλια μάλλον για το αντίθετο μας πείθεις.

    • hdgr avatar
     hdgr @ Geros 21/12/2011 13:55:56

     "από αυτά που διάβασα μέχρι τώρα η στάση που μας κρατάει όρθιους είναι η συνεννόηση και η στάση που μας ρίχνει στα γόνατα είναι η γροθιά στο μαχαίρι."

     Αν αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζεις , όχι από αυτά που διαβάζεις αλλά από αυτά που ζεις , τότε με συγχωρείς αλλά ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

     Άρα δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης.

     • Geros avatar
      Geros @ hdgr 21/12/2011 14:46:11

      Από ότι βλέπω είσαι από αυτούς που γενικά δεν έχουν περιθώρια συνεννόησης , όχι με εμενα αλλα και με τον κόσμο γενικότερα.
      Τουλάχιστον αυτές τις άγιες μέρες να υπάρχει συνεννόηση με την οικογένεια , αυτό είναι το πιο σημαντικό .
      Καλές γιορτές.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Geros 21/12/2011 21:15:39

   Από τη μέχρι τώρα συμμετοχή μου εδώ, εγώ κατάλαβα ότι κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι προβλέπει το αγγλικό δίκαιο και σε τι ακριβώς μας συμφέρει το ελληνικό. Έχω σχολιάσει επανειλημμένα για το συγκεκριμένο θέμα και κανείς δεν απάντησε. Απλά είναι μια καραμέλα που πιπιλάει ο Τσίπρας και διάφοροι που το παίζουν μεγάλοι πατριώτες το έχουν υιοθετήσει, ανάθεμα κι αν ξέρουν την τύφλα τους. Μια σοβαρή και με λόγο γνώσεως δημοσίευση δεν έγινε για το ποια ακριβώς είναι τα όπλα που απεμπολούνται με την αλλαγή του δικαίου και αν το αντάλλαγμα την δικαιολογεί. Οι "πατριωτικές" κραυγές και Τσίπρειος "λογική" δεν υποκαθιστά την ορθολογιστική εξέταση των εναλλακτικών.

 20. hdgr avatar
  hdgr 21/12/2011 12:30:40

  Πλήρης εξευτελισμός του Μυταράκη πριν λίγο από τον Χατζηνικολάου.
  Με τέτοια στελέχη θα πάει για αυτοδυναμία ο Σαμαράς;

  Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μυταράκης είπε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία ενημέρωση για το πως πάνε οι διαπραγματεύσεις για το PSI . Δηλαδή η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται(;) για το κύριο θέμα ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου , ενώ για αυτό ακριβώς τον λόγο την στηρίζει;

  Τελικά φαίνεται πως υπάρχει μέγα θέμα.

  Ο επίλογος του Κakofonix

  "Η κορύφωση θα έρθει προς το τέλος του Ιανουαρίου, όπου, αφού θα έχουμε πάρει όλα τα εξοντωτικά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και θα είμαστε εν αναμονή της αξιολόγησης για τη δόση και τη νέα σύμβαση, θα μας πουν: Ή Αγγλικό δίκαιο, ή χρεοκοπία."

  Αν φτάσουμε έτσι στο τέλος του Γενάρη με κυβέρνηση Παπαδήμου τότε:

  1. Η ΝΔ θα έχει ψηφίσει τα παραπάνω εξοντωτικά μέτρα.

  2. Κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι η ΝΔ δεν θα υποκύψει στον ως άνω εκβιασμό .
  Θυμίζω η 6η δόση ήταν 8 δις , αλήθεια έχει εκταμιευθεί; , ενώ η 7η πλέον των 80 δις.

  Γιατί η ΝΔ δεν έχει βάλει ως κόκκινη γραμμή , για τις διαπραγματεύσεις , το θέμα της υπαγωγής του χρέους στο αγγλικό δίκαιο;
  Τελικά τι πιστεύει και τι θα πράξει η ΝΔ στο θέμα αυτό;
  Γιατί δεν δεσμεύεται δημόσια;

 21. καβουρας avatar
  καβουρας 22/12/2011 22:36:45

  Λαική Δεξια πιστεύεις οτι ο Σαμαράς θα γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής ? Πλάκα κάνεις - μήπως έχει μπλέξει τη ΝΔ με το Σύριζα ???

 22. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 22/12/2011 23:09:45

  Η συνταγή είναι μία και πριν είναι πολύ αργά. ΠΛΗΡΗΣ ΧΡΟΚΟΠΙΑ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ πριν μας δέσουν χειροπόδαρα , τα πάρουν όλα και μετά μας χρεοκοπήσουν αυτοί. Αυτά που τώρα διαπραγματεύονται μας οδηγούν στην καταστροφή και θέλουν συνενόχους. Η ΝΔ αύριο κιόλας πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση και να απαιτήσει εκλογές άμεσα . ούτε PSI ούτε νέα μνημόνια και μέτρα. Είμαστε ήδη χαμένοι.

 23. konstantinos avatar
  konstantinos 23/12/2011 04:09:50

  Kakofonix είπε:
  20/12/2011 στις 6:17 pm
  Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο αν όντως είναι εσχάτη προδοσία ή εσχάτη βλακεία. Ασφαλώς έγιναν τερατώδη λάθη και είναι υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης να αναζητήσει ευθύνες, αλλά το αν είναι όντως προδοσία πιστεύω ότι θα φανεί από το θέμα του δικαίου. Αυτό που σίγουρα πρέπει να ελεγχθεί είναι η υπογραφή της πρώτης δανειακής με υπόλογο τον κ. Παπακωνσταντίνου, ως μια σύμβαση επαχθής για τη χώρα, που επεβλήθη με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Από πολιτικής απόψεως οφείλουμε μια διερεύνηση για το θέμα του μνημονίου, αφού πια όλοι παραδέχονται ότι υπήρξε καταστροφικό. Οι πολιτικοί είναι υπόλογοι έναντι αυτών που αποφασίζουν, όταν συντρέχουν λόγοι εθνικής καταστροφής και δεν καλύπτονται από καμία ασυλία, έναντι εθνικών θεμάτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.