#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης έπεσε στο Σύνταγμα

[caption id="attachment_104820" align="alignnone" width="538" caption="(AFP, Aris Messinis - κλικ για μεγέθυνση)"][/caption]

H πρωτοφανής χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας και τα όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες επιβεβαιώνουν ότι πράγματι οι Έλληνες ξυπνούν. Από “Αγανακτισμένοι” γίνονται “Αποφασισμένοι”. Για όλα. Πρώτο και βασικότερο, για να ανατρέψουν την πολιτική συνταγή της κυβέρνησης που τους εξαθλιώνει.

Αυτοί που κατεβαίνουν στους δρόμους είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί νέοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και μικροεπιχειρηματίες. Η μεσαία τάξη που δημιουργήθηκε μέσα από πραγματική δουλειά κι όχι από κομπίνες με το δημόσιο είναι η σπονδυλική στήλη των συγκεντρώσεων, αυτή που τις μαζικοποιεί.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η κινητοποίηση επί 12 ημέρες χωρίς σημαίες και κομματικές εξαρτήσεις δείχνει ότι ο κόσμος δεν είναι πρόβατα. Έχουν μυαλό και συνείδηση.

Αυτό που συνέβη την Κυριακή είναι μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας, σαν αυτές που εμείς οι παλιότεροι παίρναμε μέρος τα πρώτα χρόνια μετά το 74, σαν κι εκείνες που οι νεότεροι ήθελαν να ζήσουν και... ζηλεύανε. Είναι ένα πραγματικό πανηγύρι, πέρα και πάνω από τα κόμματα, τους συνδικαλιστές, τους... κοινωνικούς φορείς, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Αυτή είναι και μια πραγματική  αλλαγή νοοτροπίας. Δείχνει ότι ο λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Χωρίς κεντρικά συνθήματα, χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες. Είναι απλοί άνθρωποι που μπούχτισαν, αγανάκτησαν με όλα όσα υφίστανται και θα είναι υποχρεωμένοι να υποστούν.

Που αρνούνται να γίνουν πειραματόζωα των ξένων δανειστών και των ντόπιων υποτελών.

Είναι ένα ποτάμι οργής που δεν κατάφεραν να καπελώσουν τόσες ημέρες τα κόμματα αλλά και που δεν κατάφεραν να νοθεύσουν οι λίγοι... Ταλιμπάν.

Αυτή είναι πραγματική συμμετοχική δημοκρατία κύριε Παπανδρέου. Αυτό δε λέγατε προεκλογικά;

Το “τσουνάμι” των “Αγανακτισμένων” γεννά ελπίδες ότι από εδώ και στο εξής δε θα περάσουν έτσι εύκολα τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, η φτώχεια και η ανεργία. Για φανταστείτε μόνο 500.000 ανθρώπους να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή τη νύχτα εκείνη που θα πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο; Η οργή και μόνο τόσου κόσμου θα τινάξει στον αέρα τα σχέδιά τους. Ο “πειραματικός σωλήνας” τους θα σπάσει, αυτό είναι σίγουρο.

Και τότε όλοι οι πολιτικοί θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον και την ελπίδα του ελληνικού λαού, κάθε λαού. Διότι, όπως φώναζε ο κόσμος, “η φτώχεια είναι η χειρότερη βία”.

Όλα αρχίζουν ξανά

Γράφουμε και προηγουμένως ότι η χθεσινή στο Σύνταγμα ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Αθήνα. Και συγκρίνεται μόνο με τις μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια μετά την Μεταπολίτευση του 1974.

Δεν θα είναι λοιπόν καθόλου σχήμα λόγου να πούμε ότι χθες στο Σύνταγμα έπεσε επιτέλους η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης. Σήμερα ο κόσμος αντιδρά όχι μόνο για την κατάσταση στην οποία τον έχουν φέρει η κυβέρνηση και η Τρόικα, αλλά και επειδή βλέπει ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. Και πως να το διαχειριστεί άλλωστε όταν εκπρόσωποί του ούτε μπροστά σε εκείνους που τους εξέλεξαν δεν τολμούν να εμφανιστούν.

Το σκηνικό της μεταπολίτευσης έκλεισε λοιπόν οριστικά, η ώρα της νέας μεταπολίτευσης σήμανε.

Όλα αρχίζουν απο εδώ και πέρα.

Ο κόσμος φτύνει πλέον κατάμουτρα τους yesmen και τους παπαγάλους τους

Ο κόσμος τελείωσε με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα εξαπτέρυγα της Τρόικας και του Μνημονίου.

Ο κόσμος αρνείται να ταυτιστεί με τους υπηρέτες του συστήματος και τους οπαδούς του συναινετικού εκμαυλισμού της κοινωνίας και του έθνους.

Ο κόσμος θέλει να υπερασπιστεί την  Πατρίδα του και την ταυτότητά της ,το βιός του και το ψωμί του.

"Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" ήταν το σύνθημα από τα παλιά που δονούσε χθες την ατμόσφαιρα.

Μαζί με τον Εθνικό Ύμνο

Όσοι αντιληφθούν τις συνέβη χθες θα παραμείνουν στο τρένο της ιστορίας και ίσως ηγηθούν των εποχών που έρχονται. Όσοι  παραμείνουν στα σχήματα και τις λογικές του χθες θα τελειώσουν με την εποχή που τελειώνει τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μαρια avatar
  Μαρια 06/06/2011 07:18:49

  Καλημερα σε ολους τους Ελληνες που εχθες αποφασισαν να πουν ΟΧΙ,γιατι μονο ετσι γραφεται ιστορια.

 2. Tem avatar
  Tem 06/06/2011 07:28:49

  Αγώνας τώρα για τη νέα εποχή που άρχισε απο χθές

 3. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 07:35:22

  "Αυτό που συνέβη την Κυριακή είναι μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας, σαν αυτές που εμείς οι παλιότεροι παίρναμε μέρος τα πρώτα χρόνια μετά το 74, σαν κι εκείνες που οι νεότεροι ήθελαν να ζήσουν και… ζηλεύανε. "

  Κι εγώ αυτό φαντάστηκα με όσα είδα χθες. Ήταν τουλάχιστον συγκινητικό. Για κάποιον που έχει δει μόνο ''μάζωξη-συζήτηση'' της εκάστοτε κλίκας στο πανεπιστήμιο και ''συντροφική αλληλεγγύη'' στα Εξάρχεια, ήταν καλό να δει τι σημαίνει πραγματικά το ''παλλαϊκό''.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 10:21:54

   Παράλληλα γινόταν η "συνέλευση" στο κάτω μέρος της πλατείας. Ο κόσμος γύρω διαμαρτυρόταν αλλά οι επίδοξοι εκπρόσωποι ήταν σε ένα άλλο κόσμο, δικό τους.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/06/2011 07:53:14

  Καλημέρα σε όλους.

  Προσωπικά είμαι λίγοτερο αισιόδοξος. Δεν ξέρω αν καταφέραμε χθες ένα χτύπημα στη Νέα Τάξη ή αν παίχτηκε ένα νέο επεισόδειο της μετάβασης προς την "παγκόσμια διακυβέρνηση". Πολύ φοβάμαι για το πρώτο, διότι ο εχθρός έχει καλά καταρτισμένο σχέδιο. Είμαστε μερικοί συνειδητοποιημένοι μέσα σε μια μεγάλη μάζα που άγεται και φέρεται και πουν πριν αναλάβουν τη διαφήμιση των εκδηλώσεων οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Νέας Τάξης δεν είχαμε καταφέρει ποτέ κάτι μαζικό.

  Ας μην νομίζουμε λοιπόν ότι μόνοι μας το πετύχαμε αυτό και ας ελπίσουμε να φανούμε μέχρι τέλους πιο έξυπνοι και, γιατί όχι, πιο οργανωμένοι από τη Νέα Τάξη.

  Όταν όμως βλέπω τον τιραμόλα να πανηγυρίζει για το Σύνταγμα, κάτι τις με πιάνει, ένας φόβος, μια ανησυχία ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι θα μας τη φέρουν χωρίς να το καταλάβουμε...

  • Theo avatar
   Theo @ Επώνυμος 06/06/2011 07:59:10

   μην βλεπεις παντου φαντασματα!!!
   και ελεος πια με αυτην την καραμελα της Νεας Ταξης και των υποχθονιων μηχανισμων σε καθε μας βημα!
   Ειμαστε Ελληνες!! Ολοι!!
   Τη μοιρα τη δικη μας θα τη γραψουμε εμεις και μονον εμεις!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Theo 06/06/2011 08:05:34

    Τι φαντάσματα ρε παιδιά;

    Βλέπουμε ή όχι μια υπερπροβολή της αντίδρασης από τον καθεστωτικό τύπο;

    Βλέπουμε ή όχι την Αλ Σαλέχ και τον τιραμόλα να μας καλούν στο Σύνταγμα;

    Βλέπουμε ή όχι τις τάσεις καπελώματος και καθοδήγησης της αντίδρασής προς "κατάργηση των συνόρων" και άλλα φαιδρά που δεν τα πιστεύουμε;

    Βλέπουμε ή όχι στην Αίγυπτο να έρχεται το ΔΝΤ μετά τη μεγαλειώδη αντίδραση της Πλατείας Ταχρίρ;

    Καλούμαστε να αποτρέψουμε αυτά τα φαινόμενα απέναντι σε έναν εχθρό με αόρατη κεφαλή, αλλά πάρα πολλά πλοκάμια, που δεν γνωρίζουμε πώς σκοπεύει να κινηθεί στο επόμενο στάδιο.

    Θα τα αποτρέψουμε; Εγώ δεν μπορώ να δηλώσω ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος, όμως εφιστώ την προσοχή στο ότι ο κόσμος έχει την τάση να υπερασπίζεται αυτό που νιώθει ως "δικό" του και εν προκειμένω την αντίδρασή "του" απέναντι στο μέτρα κλπ. με τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Ενώ αυτό ακριβώς μπορεί να φέρει (αυτοκτονικά) την καταστροφή του, αν δεν προσεχθεί το κάθε βήμα της πορείας.

    Και μπορεί ακόμη να είναι μια χαρά η πορεία και στο τέλος να φάμε στη μάπα κάτι χειρότερο ως απάντηση, κάτι σαν τη χούντα του Ιωαννίδη και το Κυπριακό μετά το Πολυτεχνείο ή κάτι στο στυλ "η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε".

    • Theo avatar
     Theo @ Επώνυμος 06/06/2011 09:20:23

     ησουν χθες στο Συνταγμα να δεις πως εκφραζοταν ο κοσμος?
     ο κοσμος αναγνωριζει μονο ενα συμβολο: την ελληνικη σημαια!!!

    • jkr avatar
     jkr @ Επώνυμος 06/06/2011 09:26:23

     Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Επώνυμε, ως συνήθως. Ανησυχώ γιατί παρά τον πανεθνικό ξεσηκωμό των ημερών, το Σύστημα έχει τα μέσα και τους ανθρώπους να προσαρμοσθεί και να διοχετεύσει την αντίδραση του λαού κατά τέτοιο τρόπο ώστε αυτή να γυρίσει μπούμερανγκ και να εξυπηρετηθούν τα εναλλακτικά του σενάρια. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 06/06/2011 11:29:49

     Φυσικα και καλουσαν ολοι αυτοι στη συγκεντρωση μαζι με το καθεστως και τα ΜΜΕ γιατι θελουν να χρησιμοποιησουν τη συγκεντρωση ως διαπραγματευτικο οπλο εναντιον των πλουσιων κρατων και ειδικα της Γερμανιας για να δωσουν λεφτα με ελαφροτερους ορους.
     Δεν ξερω τι ακριβως πιστευεις οτι ειναι η Νεα Ταξη αλλα εδω υπαρχουν πλουσιοι και φτωχοι στην ΕΕ και οι φτωχοι διαδηλωνουν για να παρουν λεφτα χωρις βαρεις ορους.
     Πραγματικο "αντινεοταξικο" συνθημα δεν θα ηταν το "δεν θελουμε το μνημονιο και την τροικα" αλλα "δεν θελουμε τα λεφτα σας", "θα πληρωσουμε μονοι μας τα χρεη μας".
     Θα ηταν και πραγματικα αξιοπρεπες γιατι εγω ξερω οτι αξιοπρεπης ειναι αυτος που πληρωνει τα χρεη του και οχι αυτος που σκαει κανονι.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ ψυχραιμια 06/06/2011 14:59:18

      Δεν είναι έτσι Ψυχραιμία και το ξέρεις.
      Αξιοπρεπής είναι αυτός που πληρώνει τα χρέη του με λογικούς όρους. Βάζει υποθήκη το εξοχικό(αν έχει) ή κάτι δευτερεύον. Δεν βάζει υποθήκη το σπίτι, τη γυναίκα του και την κόρη του. Επίσης ο αξιοπρεπής διατηρεί το δικαίωμα να δανειστεί από όπου θέλει, ενώ το Μνημόνιο μας θέλει κατ' αποκλειστικότητα, δανειζόμενους μόνο από την τρόικα.
      Ειλικρινά τώρα, 12 μήνες μετά, εσύ-που καταλαβαίνεις-υιοθετείς σκεπτικό Build, τώρα που και οι Γερμανοί καταδικάζουν το λαικίστικο " μην δανείζετε τους τεμπέληδες";
      Απέτυχε ή όχι το Μνημόνιο Ι, Ψυχραιμία;
      Και απέτυχε γιατί ήταν εξ αρχής λάθος και υφεσιακό(όπως σωστά λέει ο Σαμαράς) ή τάχα απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε καλά από τον ΓΑΠ, όπως λένε τα νεοφιλελεύθερα καρακόλια(Μάνος, Ντόρα και σημιτικά εκσυγχρονιστήρια); Για πες μας, γιατί απέτυχε;
      Μήπως θεωρείς και αναξιοπρεπείς Ιρλανδούς πολιτικούς και επιχειρηματίες που ευθέως απειλούν με κανόνι την τρόικα αν τους παραζορίσει(να σου βάλω και τις δηλώσεις άμα θες)...; Σε διαβεβαιώ στην Ιρλανδία ούτε που θα τολμούσες να αμφισβητήσεις την αξιοπρέπεια όσων απειλούν με κανόνι. Το κάνεις όμως στην Ελλάδα, όπου καλούνται να ζήσουν οι νέοι εργαζόμενοι με 590 ευρώ...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Κώστας 06/06/2011 16:10:38

      E,ας μην υπεγραφε το μνημονο και ας πληρωνε τα χρεη.
      Το μνημονιο απετυχε γιατι ηταν λαθος αλλα δεν ηταν λαθος παρα μονο επειδη ηταν αντιποινα της Γερμανιας στην κριση που εξαπελυσε ο Παπανδρεου μολις ανεβηκε.
      Στην Ιρλανδια δεν μπορουν να κανουν πολλα γιατι η Ιρλανδια εχει ενα μεγαλο ετησιο ελλειμμα που προκυπτει απο ενσωματωση χρεων τραπεζων αλλα εχουν πλεονασμα απο την καθημερινη λειτουργια του κρατους.Στην Ελλαδα υπαρχει ακομη πρωτογενες ελλειμμα.

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ψυχραιμια 07/06/2011 16:06:54

      ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ
      ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.
      ΟΧΙ YESMEN . ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

     • Α.Κ. avatar
      Α.Κ. @ ψυχραιμια 06/06/2011 15:09:26

      Εννοείς τα ψεύτικα, υπερφουσκωμένα, πολλαπλώς επαναπροωθημένα στη Βόρεια Ευρώπη και αλλαχού χρέη;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Α.Κ. 06/06/2011 20:52:13

      Τα χρεη ειναι αληθινα.Δεν ακουσα ποτε για ψευτικα ομολογα.

    • Thrax avatar
     Thrax @ Επώνυμος 06/06/2011 11:36:06

     Αυτοκτονικό είναι να παραμείνουμε θεατές στον καναπέ αγαπητέ φίλε!

     Όλα τα άλλα που λες είναι σενάρια για υπερπαραγωγές στο Hollywood!

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Επώνυμος 06/06/2011 11:37:49

     Η Αλ Σάλεχ (συνονώματη του Προέδρου της Υεμένης, τυχαίο; δεν νομίζω...) έτρεμε μήπως υπάρχουν ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα. Λοιπόν, το Σύνταγμα επάνω ήταν πήχτρα στην ελληνική σημαία. Οσοι ειχαν σημαίες μέσα στο μετρό ήταν ΟΛΕΣ ελληνικές. Κάτι σημαίες της Τυνησίας (με την προαιώνια εχθρική στον Ελληνισμό ημισέληνο) τις είχαν μαζεμένες σε συγκεκριμένο μέρος της πλατείας Συριζαίοι και λοιποί του αριστερίστικου συρφετού. Κατά τα άλλα, στη μεγάλη ομάδα μπροστά στη Βουλή, όπου ήμουν και εγώ, υπήρχαν και άτομα που ισως να τα έλεγες αριστερούς, αλλά κατά τα άλλα όλοι μαζί ήμασταν. Με αριστερούς πατριώτες, με τα παιδιά του Άρδην και της Ρήξης και του Ρεσάλτο, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα (ίσα-ίσα, τους πάω με χίλια), ούτε με πασόκους πατριώτες. Το πρόβλημα υπάρχει με τη συγκεκριμένη νεοταξική και διεθνιστική Αριστερά, όπως υπάρχει με τη νεοταξική και νεοφιλεύθερη δήθεν Δεξιά.
     Οπότε, η Σύρια δήθεν ηθοποιός την πάτησε. Επιβιώνει μέσω των δικτύων που διαθέτει. Είναι κατάντημα μας, βέβαια, να ακούγονται ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης άτομα σαν την Αλ Σάλεχ, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Καπλάνι, ή εκείνο τον αγράμματο Νίκο Αγκό. Είναι η Ελλάδα της Athens Voice, της Lifo και του Πέτρου Κωστόπουλου.
     Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σου, αλλά ο κόσμος δεν συγκρατείται πλέον. Εχει συσσωρευτεί πολλή οργή. Προσωπικά, εδώ και καιρό είχα προτείνει από εδώ, επανειλημμένα και με κίνδυνο να γίνω βαρετός, τη διοργάνωση μιας ελληνικής εκδοχής του Tea Party, χωρίς κομματικές ταμπέλες. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑνταρCIA πήγε να το καπελλώσει ήταν αναπόφευκτο, είναι η μόνη τους δουλειά, αλλωστε ταιριάζει στον ολοκληρωτικό και ανελεύθερο χαρακτήρα της ιδεολογίας τους. Τελικά, φτιάξανε το μαγαζάκι τους στην κάτω πλατεία, μέχρι να αρχίσουν να φαγώνονται μεταξύ τους και αυτοί (ο διάβολος και τους δικούς του τούς βάζει να τσακώνονται μετά....). Αλλά δεν τους πέρασε να μην κατεβούν στον δρόμο οι νοικοκυραίοι ή να αποδοκιμαστούν κληρικοί, όπως θέλανε όλα τα ιζήματα του επί χρήμασι προοδευτισμού.

     • Theoprovlitos avatar
      Theoprovlitos @ ΒΙΣ 06/06/2011 11:48:05

      Υπαρχει οντως η Νεοταξικη Αριστερα, αλλα με τους βαζουμε και ολους στο ιδιο τσουβαλι. Ειναι λαθος. Το συνταγμα δεν ΠΡΠΕΙ να γινει μονοκομματικη εξεγερση.

      Η ριζα του κακου ειναι γυρω από ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ η οποια εχει τα ανδρεικελα της στην αριστερα και στο Μεσαιο χωρο.

      Ο ΣΚΑΙ ανηκει κατα 25% σε κολλητο του Μητσοτακη.
      Το ανθελληνικο γκρουπουσκουλο του ΣΚΑΙ εχει να κανει με το χωρο του Μανου-Μητσοτακη ο οποιος Μανος ηταν υπουργος ιδιωτικοποιησεων επί Μητσοτακη.

      Η Αλ Σαλεχ εμφανιστηκε σε εκδηλωση της Δημοκρατικης Συμμαχιας.
      Οι 300 της Υπατιας ηρθαν με πλοιο από την Κρητη.
      Ο δημοσιογραφικος υποκοσμος σχετιζεται με το Παρατηρητηριο του Ελσινκι.
      Οι "αριστεροι" δημαρχοι Μπουταρης και Καμινης επσης ειναι παρατρεχαμενοι του Μεσαιου χωρου.

      Καλα θα κανει καποια στιγμη και το Antinews να μιλησει ΑΝΟΙΚΤΑ για το ποια ομαδα εκ Κρητης με πολλους καινοφανεις "αυτοδημιουργητους" επιχειρηματιες προσπαθει να ελεγξει την χωρα. Και ενω παριστανουν τους αντιπατριωτες παραλληλα προωθουν τον Κρητικο τοπικισμό και την αυτονομια της Κρητης, όπως σε διαφορες διαφημισεις που εχουν να κανουν με την Siemens.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ ΒΙΣ 06/06/2011 13:31:06

      http://www.patriotactionnetwork.com/

    • A.M. avatar
     A.M. @ Επώνυμος 06/06/2011 16:43:21

     @Επώνυμος
     Έχω τις ίδιες επιφυλάξεις με σένα.
     Αν και πράγματι η χτεσινή συγκέντρωση μου θύμισε πολιτικές συγκεντρώσεις ή συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο προ του 1981 - από τότε είχα να κατέβω σε συγκέντρωση - παρόλα αυτά συνεχίζω να παραμένω αν όχι απαισιόδοξος πάρα πολύ επιφυλακτικός για πολλούς λόγους.

     Όπως είχα γράψει και εδώ απ την πρώτη μέρα της «ειρηνικής επανάστασης» στην Αίγυπτο - και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα στο ακέραιο - η ζωή των Αιγυπτίων ΔΈΝ έγινε καλύτερη μετά την «επανάσταση».
     Χειρότερη έγινε!
     Σε χούντα κανονική χωρίς προσχήματα ζούν σήμερα.
     Ο Μουμπάρακ τουλάχιστον τηρούσε τα κάποια προσχήματα.

     Το ίδιο είχα γράψει και για την Λιβύη.
     Η ζωή των Λίβυων αν τελικά φύγει ο Καντάφι χειρότερη θα γίνει, όχι καλύτερη.
     Ήδη έχουν αρχίσει και ζούν μαύρες μέρες.

     Και στην Συρία αν πέσει ο Άσαντ, που το κόβω κομματάκι δύσκολο, δεν θα βελτιωθεί η ζωή των Σύρων. Χειρότερη θα γίνει.
     Άλλοι εξυπηρετούνται πίσω απ αυτές τις «ειρηνικές» επαναστάσεις (ενίοτε όχι και τόσο ειρηνικές).

     Αν δούμε σφαιρικά το όλο ζήτημα των εξεγέρσεων ή επαναστάσεων - ή όπως αλλοιώς θέλετε πέστε το - θα δούμε ότι γύρω απ την Μεσόγειο συμβαίνουν «ξαφνικά» και μαζικά μεγάλες ανατροπές.

     Είναι όντως σύμπτωση αυτό ή μήπως κάποιοι έχουν οργανώσει ένα σχέδιο για να δημιουργήσουν καταστάσεις στις μεσογειακές χώρες που να εξυπηρετούν κάποια γεωστρατηγικά τους συμφέροντα;

     Ακόμα δεν είδαμε τίποτε.

     Καλώς κατεβαίνουμε και διαμαρτυρόμαστε για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για την ζωή μας και για την ζωή των παιδιών μας.

     Μέχρι που όμως θα το φτάσουμε;
     Και πού ακριβώς σκοπεύουμε να φτάσουμε;
     Τι ακριβώς ζητάει ο αγανακτισμένος Έλληνας σήμερα;
     Και με ποιά μέσα, με ποιές μεθόδους, με τι τρόπο θα το φτάσουμε όπου πρόκειται να το φτάσουμε;

     Τελικά εκτός απ το να φύγει το ΔΝΤ και ο ΓΑΠ - καλό και ευλογημένο εννοείται! - τι άλλο θέλουμε;

     Εν ολίγοις...
     Και μετά ...ΤΙ;;;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ A.M. 06/06/2011 20:53:49

      Βασικα ζηταει να μη πληρωσει τα χρεη του.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Επώνυμος 06/06/2011 08:14:06

   Εγώ αντιθέτως γύρισα χθες στο σπίτι μου περισσότερο αισιόδοξος.
   Περισσότερο αισιόδοξος, διότι ο λαός ξύπνησε.
   Αυτό είναι το μήνυμα της χθεσινής συγκέντρωσης. Ότι ο λαός είναι εδώ και δεν μπορεί κανένας να τον αγνοεί.

   Κατά τα άλλα καλημέρα.

   • effie B. avatar
    effie B. @ Αρματιστής 06/06/2011 08:21:30

    Ετσι ακριβως Αρματιστη!!
    Καλημερα επισης.

  • man8os avatar
   man8os @ Επώνυμος 06/06/2011 12:00:51

   Μια πολυ σημαντικη πιθανοτητα ειναι οτι προσπαθουν να μαζεψουν τους αγανακτισμενους στο συνταγμα και με διαφορες βρωμικες τεχνικες υποβολης να τους περασουν το μυνημα οτι πρεπει να γινει δημοψιφησμα, να "ακουσουν" το αιτημα και να προκυρηξουν δημοψιφησμα με τιτλο ευρω και μνημονιο η δραχμη και χρεοκοπια.
   Πρεπει να βοηθησουμε τον κοσμο ΝΑ ΜΗΝ πεσει σε μια τετοια παγιδα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 06/06/2011 12:45:37

   Σοβαρά μιλάς Επώνυμε; Πού το έχασα αυτό το τιτανοτεράστιο; Έφτασε ο... τιραμόλα να πανηγυρίζει για το Σύνταγμα;

   Μπας και τον έβαλαν κι αυτόν να το παίξει ενθουσιώδης, ώστε μετά να πει "τι να κάνουμε, προσπαθούσε ο Γιώργος, αλλά το ασύντακτο μπουλούκι δεν τον άφηνε";

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Επώνυμος 06/06/2011 13:13:18

   Aυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ασχέτως των "σχεδιασμών" της όποιας νέας τάξης, ο κόσμος ανακτά αυτοπεποίθηση, σηκώνει κεφάλι και ξεμουδιάζει από το φόβο.... Όποιος ήταν σύνταγμα χθές νομίζω το κατάλαβε. Ούτε επιθετικός ούτε υποτακτικός. Λαός που παύει να φοβάται και αποκτά αυτοπεποίθηση είναι πρόβλημα αγαπητέ, γιατί αρχίζει να σκέπτεται. άλλο επιφυλακτικότητα και άλλο απραξία και φοβικές αντιδράσεις.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ skeptiki 06/06/2011 13:14:32

    Τώρα αυτό πήγαινε σαν σχόλιο στο Επώνυμο πως βρέθηκε εδώ κάτω δεν ξέρω :)

  • Οργη avatar
   Οργη @ Επώνυμος 06/06/2011 14:56:42

   Εγω(προσωπικα λεω),ξερω μονο ΕΝΑ και μονο ΕΝΑ πραγμα............Οτι πληρωνω τις λαμογιες,τα κλεψιματα,τα ψεμματα,τους πολιτικους εκβιασμους,τις δωροδοκιες,το παρακαρατος,τα κομματοσκυλα,....με την εμμεσως πλην σαφως,εκδιωξη μου απο τον τοπο που εζησα ,που δημιουργησα-οσο με αφησαν-που εχω δικους μου ανθρωπους.ΕΓΩ λοιπον παω στο Συνταγμα,και θα πηγαινω μεχρι να φυγω,για να εκφρασω την απυθμενη οργη μου για ΟΛΟ αυτο τον πολιτικο συρφετο,που αναγκαζει εμμενα,αλλα και πολλους αλλους,να τραβαμε ενα μεγαλο λουκι.......Αυτα,και διωξτε αυτες τις δικαιολογιες,περι υπογειων κλπ......Πισω απο καθε ανθρωπο αυτη την εποζη,κρυβεται και ενα δραμα...

 5. αντιλαικος avatar
  αντιλαικος 06/06/2011 07:55:14

  Όσοι αντιληφθούν τι συνέβη χθες θα παραμείνουν στο τρένο της ιστορίας και ίσως ηγηθούν των εποχών που έρχονται!!!!!!!!!!!!!

 6. Μαρια avatar
  Μαρια 06/06/2011 08:03:53

  Ας το δουμε λοιπον ρεαλιστικα,καναμε μια πολυ καλη αρχη και στο χερι μας ειναι να επιμεινουμε εως το αισιο τελος.

 7. eley8eros avatar
  eley8eros 06/06/2011 08:10:09

  Αμήν παιδιά, αμήν. Η νέα τάξη κλπ ωστόσο δεν είναι φάντασμα και έως τώρα έχει δείξει ότι παντού έχει καταφέρει να χώσει τα πλοκάμια της. Θα μου πεις εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι ότι να'ναι, ε ναι, εκει βασιζόμαστε όλοι και ευχόμαστε το πνεύμα το Ελληνικό έστω και αργά να ξυπνήσει και να δράσει άμεσα. Αμήν και πάλι αμήν.

 8. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 06/06/2011 08:38:52

  «Ψωμί - παιδεία - ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία»

 9. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 06/06/2011 08:46:10

  ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!!

 10. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 06/06/2011 08:47:13

  Η ΠΑΛΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟ 73, Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟ 11, ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΕΑ ΚΥΠΡΟ.

  • jkr avatar
   jkr @ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 06/06/2011 08:52:32

   Έτσι.

 11. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/06/2011 08:53:11

  Καλημέρα σε όλους
  Η χτεσινή συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης. Ήταν η συγκέντρωση του απλού ανθρώπου. Το φίλου μας. Του γείτονα που μένει παραδίπλα και του λέμε καλημέρα κάθε μέρα. Του αγνώστου που όλο σε κάποιον μοιάζει και αναρωτιώμαστε που τον έχουμε ξαναδεί. Της σειράς μας απ'το στρατό που είχαμε χρόνια ν' ανταμώσουμε. Του συγγενή μας που η ζωή μας αποξένωσε και τον ξαναείδαμε χτες το βράδυ μετά από καιρό. Ήταν η ελληνική κοινότητα του Συντάγματος. Ήταν η συγκέντρωση της γαλανόλευκης.
  Ναι, το ξέρω. Ακόμα δεν υπάρχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. Δεν έχει διαμορφωθεί πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχουν φύγει ακόμα οι ψευδαισθήσεις της πλαστής ευμάρειας. Πολλά τα δεν ακόμα.
  Ίσως αυτή η αντίδραση να μοιάζει με τη γκρίνια και την αντίδραση του μικρού παιδιού που του παίρνουν τα παιχνίδια του και του λένε, δε θα έχεις δικό σου δωμάτιο, ούτε δικό σου γραφείο, ούτε δικό σου κινητό και το χαρτζηλίκι θα είναι 20 ευρώ την εβδομάδα. Αλλά και τα παιδιά κάποτε μεγαλώνουν.
  Για να κάνεις το γύρο του κόσμου πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Να ξεκινήσεις. Αυτό είναι το κέρδος.
  From small things, Mama, big things one day come, έλεγε ένα παλιό τραγούδι του Springsteen.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/06/2011 16:22:15

   + 10000

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/06/2011 09:06:51

  Δείτε τώρα ένα κατάπτυστο άρθρο του κρατικοδίαιτου μεγαλο-εστιάτορα "δημοσιογράφου" Σταύρου Θεοδωράκη:
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.aganaktismenoi&id=7234
  Οι πάντες έχουν δικαίωμα να ομιλούν, ακόμα και ένας ιδιοκτήτης πολυτελούς εστιατορίου που τρώει λεφτά από τους φορολογούμενους για να τους κάνει προπαγάνδα από την κρατική τηλεόραση, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι πάντες.... πλην της Εκκλησίας.
  Βέβαια, ξέχασε να μας πει ο καλός αριστερός μεγαλο-εστιάτορας (ο ολοκληρωτισμός δεν κρύβεται...) ότι όταν το πασοκικό Κράτος πήγε με το έτσι θέλω να απαλλοτριώσει ό,τι απέμεινε από τη μοναστηριακή περιουσία (για να την φάνε οι διάφοροι επιτήδειοι) και μερικές μονές προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτές δικαιώθηκαν!
  Μεταξύ αυτών και η Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας, όταν μητροπολίτης Θηβών ήταν ο Ιερώνυμος, αυτόν που τώρα γλείφει ο αντιχριστιανός Θεοδωράκης ως "ταπεινό" (προκειμένου να απαξιώσει όσους ιεράρχες στήριξαν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα). Φυσικά, η προσφυγή της μονής δεν έγινε χωρίς την ενθάρρυνση του μητροπολίτη...
  Κατά τα άλλα, οι αποφάσεις του ΕΔΑΑ είναι ευαγγέλιο για τον ψευδο-ευρωπαϊστή Σταύρο Θεοδωράκη, σωστά;
  Αυτά συμβαίνουν όταν στην Ελλάδα την ιδεολογική καθοδήγηση της κοινής γνώμης την έχει αναλάβει εδώ και δεκαετίες το κάθε απόβλητο από τη χωματερή του παλιού ΚΚΕ Εσ και η πολιτική πτέρυγα της "παράταξης" Πέτρου Κωστόπουλου...
  Πετάξτε τους έξω για να γλιτώσει η Ελλάδα (για να επαναλάβω με άλλο νόημα τον τίτλο του άρθρου του Σταύρου Θεοδωράκη).

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΒΙΣ 06/06/2011 15:05:11

   Πετάξτε όξω τον υπάλληλο του ΜEGA , Σταύρο Θεοδωράκη.
   Τον υμνητή των ενόχων τύπου Σημίτη και Παπανδρέου.

   Αν τολμάς, Σ.Θεοδωράκη, αν έχεις κότσια, κόπιασε από την Πλατεία Συντάγματος...

 13. kackos avatar
  kackos 06/06/2011 09:11:36

  Αυτό που μου χάραξε την ψυχη στην συγκέντρωση, η Ελλάδα στα ματιά των παιδιών μας

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ kackos 06/06/2011 10:36:27

   Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
   ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ....

 14. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ 06/06/2011 09:13:50

  ….ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ…

 15. effie B. avatar
  effie B. 06/06/2011 09:14:54

  Καλημερα Γιαννη.
  Δεν εχει πισωγυρισμα. Χθες περασαμε στην απεναντι οχθη.

  Break on through to the other side
  ....Made the scene
  Week to week
  Day to day
  Hour to hour
  The gate is straight
  Deep and wide
  Break on through to the other side
  (by Jim Morrison)

  Το καναμε!!!!

  • effie B. avatar
   effie B. @ effie B. 06/06/2011 09:15:30

   @Γιαννης Φαιλτωρ

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ effie B. 06/06/2011 09:35:54

    Καλημέρα Έφη.

    I'll get on my knees and pray
    We don't get fooled again!
    (The Who)

 16. Giorgos avatar
  Giorgos 06/06/2011 09:15:14

  ΦΟΡΤΣΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. co avatar
  co 06/06/2011 09:42:57

  η ΝΔ αν δεν θελει να ξεπεραστει από τις εξελιξεις θα πρεπει να διαβει τον Ρουβικωνα ζητωντας νομιμοποιηση του οποιοδηποτε αποτελεσματος στο Μεσοπροθεσμο με εκλογες.

  Ο κοσμος εχει συνηδειτοποιησει (και αυτο θα φανει στις επομενες δημοσκοπησεις) οτι ναι μεν δεν θελει εκλογες αλλα σιγουρα δεν θελει και το αξιοθρήνητο ΜΙΙ

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ co 06/06/2011 14:20:01

   Ο κόσμος δεν θέλει κανένα "μνημόσυνο"
   γιατί ξέρουν ότι "ποτέ δεν πεθαίνει".
   36 χρόνια ξαποστάσαμε.
   Τώρα πήραμε το δρόμο της δόξας.

 18. Y. avatar
  Y. 06/06/2011 09:52:55

  “…από εδώ και στο εξής δε θα περάσουν έτσι εύκολα τα Μνημόνια..”
  Όχι δε θα περάσουν εύκολα. Δε θα περάσουν καθόλου!

 19. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 06/06/2011 09:57:36

  Παιδιά ψυχραιμία . Είπαμε ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ σοσιαλιστικά άρα αριστερά άρα προοδευτικά αλλά το στομάχι μου και η τσέπη μου ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ. Μεγάλη εφεύρεση ο Σοσιαλισμός παιδιά , μάλιστα αν φοράς και μουστάκι εεε τότε είσαι και πολύ μάγκας.

 20. Pikis avatar
  Pikis 06/06/2011 10:03:52

  Καλημέρα σε όλους.
  Αν και έχω πάει 2 φορές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έχω μια απορία. Που είναι οι άνεργοι;;;
  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ανεργία είναι 15% και ανεπίσημα τουλάχιστον 20%. Που είναι όλοι αυτοί; Κατεβαίνουν πλατεία;;; Μάλλον όχι.

  Πήγα την Κυριακή για μπάνιο και γινότανε ΧΑΜΟΣ.
  Τα beach bar ήταν γεμάτα και με τιμές όνειρο...
  Πάρκινγκ 5 ευρώ
  Ξαπλώστρα-ομπρέλα 9 ευρώ
  Καφές 4 ευρώ
  Βενζίνη 10 ευρώ
  2 νερά 1 ευρώ
  Σύνολο 30 ευρώ για 2 άτομα για να κάνουν μπάνιο στα βρωμόνερα της Αθήνας!!!

  Τελικά δεν ξυπνήσαμε...τώρα πέσαμε για ύπνο!

  • NIKOS avatar
   NIKOS @ Pikis 06/06/2011 11:14:56

   Δηλαδη φιλε μου τι εννωεις? Αυτη τη λογικη ειλικρινα δεν την ποιανω.
   Και στο Μπαγκλαντες αν πας που ο κοσμος ειναι σε γενικες γραμμες παμφτωχος, θα δεις στα γκολφ-κλαμπς εκατονταδες κοσμο να πληρωνει ενα ποτο πιο ακριβα απο πεντε βασικους μισθους της χωρας του. Αυτο ομως δε σημαινει απολυτως τιποτα

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ NIKOS 06/06/2011 12:53:26

    Με μια διαφορά. Τα γκολφ κλαμπ του Μπαγκλαντές δεν είναι σαν τις δικές μας οργανωμένες πλαζ μαζικής επίσκεψης. Είναι για λίγες εκατοντάδες, όπως λες. Αν μου έφερνες ως μέτρο σύγκρισης την παραλία του "Αστέρα", να το δεχθώ. Αλλά ναι, όταν βλέπεις να γεμίζει η πλαζ της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας σε τέτοιες εποχές, τότε ναι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνειδητοποίησης του κόσμου.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Pikis 06/06/2011 14:29:28

   Βάλε και όλους τους μπασκετόφιλους που γέμισαν το γήπεδο χθες.Βάλε και όλους τους "Μυκονιάτες" που δεν άφησαν ούτε για δείγμα εισητήριο για να αγανακτήσουν στην Ψαρρού.

 21. ManthosT avatar
  ManthosT 06/06/2011 10:06:59

  Η χθεσινη συγκεντρωση φλοξενουσε τους παντες. Ποτε δεν εκρινα τις διαπροσωπικες μου σχεσεις βασει ιδεολογιων. Εχθες μπορουσε ο καθενας απο τους ανθρωπους που συναναστρεφομαι να ειναι σαυτην την πλατεια. ολοι μαζι για τη νικη που τοσο χρειαζεται η κοινωνια μας, οι νεες γεννιες και η χωρα μας. Δεν εχει καμια σημασια η οπτικη του καθενα απεναντι στο ζητημα. Αν καποιος ενδιαφερεται για την σωτηρια των πολιτων η της χωρας. Δεν εχει σημασια το προταγμα, αν αυτο ειναι το εθνοσημο η μια κοκκινη σημαια. Για πρωτη φορα ο αντιπαλος ειναι σαφης και βρισκεται απεαντi απο την πλατεια Συνταγματος, το θελω ειναι σαφες και επαναλαμβανεται απο τα στοματα ολων μας. Οι πολτικη αιχμη επισης. Να φυγει αυτη η κυβερνηση και και οποια αλλη αποφασισει να διαχειριστει προβληματα με τον ιδιο φαιδρο τροπο. Η μεταπλιτευτικη Δημοκρατια, των διαπλεκομενων οικονομικων συμφεροντων, των πολιτικων με σπονσορες, της μιντιακης ολιγαρχιας πεθαινει. Το αυριο σιγουρα κανεις δεν θα το προβλεψει, ειναι ομως η μεταβαση σ αυτο μια αναγκαιοτητα. Ας μην περιχαρακωνομαστε στις βεβαιοτητες μας, η πλατεια μας χωραει ολους οποι κι αν ειμαστε. Κι αν καποτε οι προγονοι μας, με αβυσσαλεες αντιθεσεις, συναντηθηκαν εκει εκει απαιτωντας Συνταγμα, σημερα εμεις γνωριζουμε οτι αυτο δεν αρκει. Θελουμε Δημοκρατια. Καλημερα!

 22. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 06/06/2011 10:12:55

  ΑΠΟ ΟΛΑ μπορούμε να απεμπλακούμε . Από τα αεροπλανοφόρα των Αμερικανοεβρέων είναι δύσκολο. Εκτός εάν υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ που βάζουν την Πατρίδα πάνω απο την ΖΩΗ ΤΟΥΣ. Άλλος τρόπος δυστυχώς δεν υπάρχει.

 23. Αρδηνιστής avatar
  Αρδηνιστής 06/06/2011 10:22:03

  Οι πεμπτοφαλαγγίτες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των παρακρατικών των Εξαρχείων και κάποιων γκρουπόυσκουλων του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν τις κουκούλες και τώρα στις δήθεν "λαϊκές συνελεύσεις" στην Πλατεία Συντάγματος το παίζουν "άμεση δημοκρατία" με ψηφίσματα και πανό, που κάνουν κρα από που προέρχονται και που αποσκοπούν. Παρά τις συστηματικές, χαμαιλεόντιες προσπάθειές της, ευτυχώς, η νεοταξική "Αριστερά" δεν κατάφερε ακόμη να "καπελώσει" το κίνημα των αγανακτησμένων, η καρδιά του οποίο πάλεται στην πάνω πλατεία. Όμως η γαλανόλευκη πρέπει να σκεπάσει και τη κάτω πλατεία που ελέγχουν ακόμη οι πεμπτοφαλαγγίτες. Διαφορετικά μπορεί να δούμε πολλά "περίεργα" που θα στείλουν και πάλι, μετά τις δολοφονίες στη Marfin από κουκουλοφόρους, τον ξεσηκωμένο κόσμο και πάλι στους καναπέδες μπροστά στο χαζοκούτι της καθεστωτικής προπαγάνδας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αρδηνιστής 06/06/2011 11:06:42

   Αυτοί της "κάτω πλατείας" θα είχαν βρεθεί σε παντελή αφάνεια και ανυποληψία αν δεν τους πρόβαλλαν τα νεοταξικά κανάλια, με πρώτο τον Σκάι, μαζί με τους δήθεν "αντισυστημικούς" δημοσιογράφους του Σκάι, και εννοώ κυρίως τον Βασίλη Κουφόπουλο, που η ιδεολογική ένταξή του στον Σύριζα είναι κραυγαλέα και απροσχημάτιστη.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ΒΙΣ 06/06/2011 12:31:22

    ΕΤΣΙ ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ.
    ΤΕΡΜΑ Η ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ
    Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Αρδηνιστής 06/06/2011 14:27:49

   Αρδηνιστή, εσύ καλά τα λες, συζήτα τα όμως και με τους άλλους από τον χώρο σου γιατί δυστυχώς μερικοί δεν τα βλέπουν. Στο τελευταίο «Ρηξικέλευθα», εκπρόσωπος της νεολαίας του Άρδην (με πολλές σωστές θέσεις, κατά τα άλλα) σχεδόν έσταζε μέλι για τις «συνελεύσεις» αυτές και τί ωραίες και αμεσοδημοκρατικές (τάχα) είναι. Ίσως να ήταν ακόμα αρχή και τώρα να δαγκώνει τη γλώσσα του.

 24. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 06/06/2011 10:22:26

  Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι γερμανοί πολίτες, οι οποίοι ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

  Στην κινητοποίηση θα μετάσχουν Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και άλλοι που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για τον σκοπό αυτόν.

  Οι Γερμανοί-μέλη της Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο καλούν τους Ελληνες «Αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, η οποία δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.

  Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα μεταβούν στο Δίστομο, στις 10 Ιουνίου, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής. Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο «θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος».

  Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν μάλιστα την απορία τους πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν - Πάρτε τώρα περισσότερα από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις».

 25. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 11:26:10

  Πέρασα και από την ''κάτω'' πλατεία χθες. Δεν ήταν ακριβώς λίγοι, ή δεν φαίνονταν λίγοι. Είχαν κάτι που οι ''επάνω'' δεν είχαν.

  Έδιναν την ψευδαίσθηση της συζήτησης κ του προβληματισμού. Στην πάνω πλευρά, αν κάποια στιγμή κουραζόσουν από τα γιουχαϊτά και κατέβαινες παρακάτω, άκουγες διάφορα με δήθεν περιεχόμενο. Αν είσαι άσχετος από καπελωματικές κινήσεις, την πάταγες εύκολα.

  Αν κρίνω από τις 2 πλατείες όπου έχω παρευρεθεί (Λ. Πύργο κ Συνταγμα) οι πραγματικά ''μάχιμοι'' είναι αυτοί που κάθονται κάτω. Είναι πλήρως συντονισμένοι σε χειροκρότημα και γιούχα και απόλυτα πειθαρχημένοι στον αρχιερέα της λαϊκής συνέλευσης. Πείτε με επιφανειακό που κρίνω από όσα είδα, αλλά πολλοί κάθονταν με επιδεικτικό τρόπο ακόμα και στην άσφαλτο, ίσως αυτό να τους κάνει να νιώθουν λιγότερο μικροαστοί.

  Για ένα 10λεπτο τολάχιστον (ίσως και περισσότερο, πριν πλησιάσω εγώ) είχαμε ''μηνύματα από συντρόφους από Μαδρίτη''. Το γλείψιμο σε κάθε τι ισπανόφωνο σε όλο του το μεγαλείο (από το ''no passaran'' και το ''cuba libre'' περάσαμε στα αδέλφια από τη Μαδρίτη). Τα οποία αδέλφια μας μίλησαν ώσπου διακόπηκε η σύνδεση. Ποιο ακριβώς αδέλφι μας μίλαγε είναι άλλο ζήτημα. Μας εξήγησαν ότι αυτό συνέβη (η διακοπή) επειδή οι σύντροφοι μας μιλούσαν από κινητό και ''δεν μπορούσαν άλλο''. (και μεγάλη χάρη μας έκαναν, χώρια που δεν μας είπαν και τίποτα). Πέντε λεπτά μας εξηγούσε ο αρχισυνελευσείας ότι θα αποκατασταθεί η σύνδεση αργότερα, μέσω ''iDernet''. Άλλο ένα τέταρτο είχαμε χαζομηνύματα συμπαράστασης σε 2 γλώσσες (ελπίζω η μετάφραση να ήταν λάθος γιατί εγώ τα βρήκα εντελώς κενά περιεχομένου).

  Ελπίζω να καλύψαμε το σύμπλεγμα κατωτερότητάς μας και να πείσαμε τους Ισπανούς συντρόφους ότι ξυπνήσαμε κι ότι κι εμείς μιμούμαστε τους ισπανόφωνους επαναστάτες, όπως πάντα κάναμε. Αν και στις ισπανόφωνες χώρες, ήθελε άλλου είδους κότσια για να τα βάλεις με τις μαύρες φάλαγγες.

  Οι νεοναζί χρησιμοποιούν διάφορα γερμανόφωνα συνθήματα, οι αριστεροί ισπανόφωνα, οι ΚΚΕδες ρωσσικά. Θέμα στυλ και φετίχ είναι τελικά. Η διαφορά ειναι πως οι νεοναζί δεν ξέρουν γερμανικά, οι ΚΚΕδες δεν ξέρουν ρωσσικά, ενώ οι άλλοι νομίζουν ότι ξέρουν ισπανικά.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 15:14:02

   Η νεοΑριστερά(όχι όλη εξαιρώ λχ Λαφαζάνη και μερικούς άλλους) μια ζωή πιθήκιζε τα της Δύσης. Αφόρητο σύμπλεγμα κατωτερότητας.
   Εγώ δεν εχω κανένα πρόβλημα με την κάτω Πλατεία. Δουλειά τους και δουλειά μας. Ας συζητούν όσο θέλουν, για ό,τι θέλουν. Αρκεί να φωνάξουν την κρίσιμη μέρα κατά του Μνημονίου και των Μνημονιακών όταν θα τους βάλουμε μπροστά, την ημέρα της ψηφοφορίας. Αρκεί να μην επιτρέψουν προβοκάτσιες τύπου Μarfin. Τότε που θα παιχθούν όλα. Τότε που τα στρατόπεδα θα είναι δύο. Μόνο δύο. Οι μνημονιακοί και οι λινάτσες τους από τη μια και όσοι θα εμποδίσουν το αίσχος του Μνημονίου ΙΙ από την άλλη.

 26. H. P. Lovecraft avatar
  H. P. Lovecraft 06/06/2011 11:26:41

  Σιγά τα ωα. Είχε καιρό να βγει στο δρόμο ο ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ ελληνάρας,
  μιας και βλέπεις δεν είχε τελευταία καμμιά... "ολυμπιάδα", κανένα "γιούρο", καμμιά "γιουροβίζιον", που του έδιναν συνήθως "αφορμή" για να πεταχτεί έξω.
  Ταυτόχρονα όμως (για σας το λέω, της δήθεν "μεγαλειώδους" συγκέντρωσης), οι παραλίες πέριξ της ασχημομούρας Αθήνας ήταν ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ γεμάτες, τα καφέ ξέχειλα από κόσμο, τα φαγάδικα το ίδιο. Η κυκλοφορία με τα αυτοκίνητα κολασμένη, ορισμένες αρτηρίες πηγμένες λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου.
  Στις παραλίες, ο ΠΑΡΑΛΙΑΣ ο ελληνάρας ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ.
  Δεν άλλαξε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, και μην περιμένετε από μαζώξεις του στυλ "πήγα-γύρισα - και δεν ήξερα ΤΙ (και προς ποιόν) να φωνάξω".
  Αν δεν κάνετε μια μέρα στην άκρη τα ΡΗΜΑΔΙΑ τα αμάξια σας, που είστε δεμένοι μαζί τους σα με οξυγονοκόλληση,
  αν δεν περιορίσετε τη ρημάδα την κατανάλωση, που στενάζουν τα σούπερ μάρκετ τις παρασκευές και τα σάββατα, λες και ήρθε πυρηνική καταστροφή,
  αν δεν αλλάξετε αυτό το ΕΛΛΕΕΙΝΟ, πλαδαρό, μπουκωμένο-σας λάιφστάυλ (...τρομάρα σας ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ), με ΔΑΝΕΙΚΑ (μια ζωή... ΔΑΝΕΙΚΑ !!) λεφτά,
  τίποτα μην περιμένετε να αλλάξει. Και φυσικά , αντιλαμβάνομαι, εγώ και άλλοι πολλοί που νιώθουμε ΑΗΔΙΑ πλέον με την κατάντια του ανάγωγου, φιλοτομαριστή νεοέλληνα , ότι επί της ουσίας ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να αλλάξει τίποτα. Να μείνετε εκεί, με τα προνόμιά-σας, στη χώρα - ερείπιο, έτσι να χαίρεστε. Και προπάντων, να μη χάσετε τις "διακοπούλες" σας το καλοκαίρι (σκοτώθηκε ο έλληνας στη δουλειά το χειμώνα).
  Και κάτι τελευταίο: Επειδή χρησιμοποιείτε ορισμένοι την πλατεία Ταχριρ στη φρασεολογία σας, που δεν ξέρετε κακομοίρηδες ούτε κατά που πέφτει η Αίγυπτος και η Λιβύη, με τα "οροφοδιαμερίσματά-σας", τους "υμιηπαίθριούς σας" και τα SUV σας, ένα σας λέω: ΝΤΡΟΠΗ. Και λίγος ΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν θα έβλαπτε , στη μνήμη των ΝΕΚΡΩΝ και του αίματος που χύθηκε στις ξένες εξεγέρσεις.
  ΑΙΜΑΤΟΣ καημένοι, την ώρα που εσείς χαλβαδιάζετε dance with the stars και fame story και πώς τα λέτε.
  ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. (κι όταν σας τελειώσει το φαγάκι, κι όταν αδειάσουν τα ξέχειλα από προιόντα ντουλάπια - σας, τότε την κάνετε και την επανάσταση-σας).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 11:55:59

   Είσαι σίγουρος ότι όσοι γράφουμε εδώ μέσα είμαστε προνομιούχοι;
   Θες να μας πεις την περιοχή που μένεις και το μηνιαίο εισόδημά σου; Ή έστω το πρώτο....
   Γιατί το να τσουβαλιάζεις έτσι έναν ολόκληρο λαό, είναι αχρειότητα κύριε ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΝΤΩΝ...
   Η χώρα αυτή κατάντησε έτσι όχι μόνο από τους Ελληνάρες που περιγράφεις, αλλά και από δήθεν αχρείους τιμητές σαν του λόγου σου.

   • H. P. Lovecraft avatar
    H. P. Lovecraft @ ΒΙΣ 06/06/2011 12:00:24

    Μένω στη Νέα Ιωνία, και το εισόδημά μου είναι ελάχιστότατο για επιστήμονα (ΑΕΙ, και 10 χρόνια εμπειρία +2 γλώσσες), όπου μάλιστα απασχολούμαι με μπλοκάκι.
    Ασε λοιπόν τα κηρύγματα σε εμένα, και κοίταξε γύρω σου, όπου γονατίζει καθημερινά η αθήνα από τα αυτοκίνητα, δεν πα' να φτάσει και 3 ευρώ η βενζίνη. Αμα δεν είναι αυτός λαός, χορτάτος, ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ και ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑΣ, τότε ποιος είναι ????

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 13:15:52

     Επειδή μένω και εγώ σε λαϊκή συνοικία και το εισόδημά μου μαζί με αυτό της γυναίκας μου είναι απλώς για να βγάζουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια και να πληρώνουμε την εφορεία και τα δάνεια (στεγαστικό), και είμαι και εγώ με ανώτατη εκπαίδευση, το κατανοώ αυτό που γράφεις. Το λάθος στην ανάρτησή σου - συγγνώμη αν ήμουν οξύς - ήταν ότι έβαλες όλο τον ελληνικό λαό σε ένα τσουβάλι. Η Ελλάδα δεν είναι αυτή του πρωϊνάδικου και του ρεπορτάζ του Star. Πολύς κόσμος που θα πάει για ένα μπάνιο σαββατοκύριακο δεν θα πάει διακοπές το καλοκαίρι ή θα πάει λίγες μέρες φιλοξενούμενος. Και το ξέρεις καλά ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που εργάζεται αφειδώς και χωρίς ωράριο (επίτρεψέ μου να πω ότι η φύση της δουλειάς μου μού επιβάλλει να εργάζομαι, έστω από το σπίτι, αλλά με ξενύχτι, και τα σαββατοκύριακα, το ίδιο και η σύζυγός μου. Εχω ξεχάσει πόσους μήνες έχουμε να πάμε σινεμά).

     • H. P. Lovecraft avatar
      H. P. Lovecraft @ ΒΙΣ 06/06/2011 13:28:02

      Σύμφωνοι φίλε μου. Κανένα πρόβλημα από εμένα.
      Είναι μεγάλη, απλά, πολύ μεγάλη αυτή η μερίδα των ελληναράδων της κατανάλωσης, του μπουζουκιού, της ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ και της σκουπιδοτηλεόρασης, που πραγματικά έχει πνίξει τα πάντα.
      Με αυτούς τα έχω, όχι με τον αγνό κόσμο που πάντα υπηρχε και πάντα θα υπάρχει, δυστυχώς ως μια σιωπηρή μειοψηφία.
      Φιλικά,
      HPL

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 12:19:10

   Καλά τα λες παπαγαλάκι. Πρέπει πρώτα να εξαθλιωθούμε για να αντιδράσουμε. Να αρχίσουμε να κατασπαράζουμε ο ένας τον άλλον και όσοι απομείνουν να κατεβούν στο Σύνταγμα για να ρίξουν την "εθνοσωτήριο".
   Ελεεινά αποβράσματα, μισάνθρωποι που ηδονίζεστε όταν βλέπετε το αίμα να χίνεται στους δρόμους και τους ανθρώπους να κανιβαλίζονται.

   • H. P. Lovecraft avatar
    H. P. Lovecraft @ fitsulas 06/06/2011 12:41:17

    Αστα αυτά. Κανένας δε σου είπε να "εξαθλιωθείς".
    Αυτό που λέω είναι να πάψει ο ελληνάρας να κάνει επιδρομη στο σούπερ μάρκετ λες και θα μπει η αθήνα σε καραντίνα, και επιδρομή στην άσφαλτο με το γιώτα χι του.
    Που δεν μπορεί να στρώσει τον πωπό του κάτω, δεν πα να έρθουν και δέκα ΔΝΤ.
    Για τα άλλα που ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ σκέφτηκες και ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ έγραψες,
    'ενα έχω να σου πω: Σιγά τα αίματα. Πρόσεξε μη σκίσει κανα καλσόν ο ελληνάρας από την πολύ αντίσταση (με το ...φρέντο στο χέρι , 5 ευρώ από το γρηγόρη και το ...εβερεστ).

 27. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 06/06/2011 11:38:02

  ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

 28. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 11:39:00

  αγαπητέ Lovecraft,

  πρέπει να εμφανιστούμε το ίδοι εξαθλιωμένοι με τους Αιγύπτιους της πλατείας Ταχρίρ για να πείσουμε για την αγανάκτησή μας; Ή μήπως οφείλουμε να πληρούμε κάποια επαναστατικά στάνταρτς που παλιότερα ήταν η τραγιάσκα και τώρα το λάτιν-άραμπ (διαλέγετε κ παίρνετε) στυλ;

  Γιατί πρέπει κάποιος να ξέρει που πέφτει η πλατεία Ταχρίρ; Οι της Ταχρίρ ήξεραν την πολεοδομία της Τύνιδας; Ή μήπως είδαν βίντεο του Μάη του '68 προηγουμένως;

  Μπορεί κάποιος να πήγε για μπάνιο χθες και να είχε κατέβε Συνταγμα άλλη μέρα. Κι εγώ δυο φορές πήγα, δεν είμαι κάθε μέρα εκεί. Άλλοι εργάζονται και έχουν ένα σαβ/κο. Άλλοι συμφωνούν αλλά δεν είναι αισιόδοξοι κ μοιρολατρούν. Την Ιστορία κινούσαν πάντα δυναμικές μειοψηφίες, το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι ποιος πήγε για μπάνιο κ ποιος όχι. Αν θεωρείς όσους ήταν στο Σύνταγμα μειοψηφία, τότε μια χαρά είναι, και στην Ταχρίρ ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού ήταν. Δεν είμαστε επαναστατικοί σταυροφόροι, από αυτούς που γεμάτοι ενοχές και με το μάτι να γυαλίζει για το ''πότε θα γίνει η επανάσταση'' να απαιτούμε την παραίτηση των ανθρώπων από τις απολαύσεις και την υιοθέτηση του στυλ του εξαθλιωμένου οργισμένου επαναστάτη. Είναι τελείως θεατρινίστικο πλέον.

  Μη μου θυμίζεις την αξιολύπητη αφίσα στα Εξάρχεια ''αλληλεγγύη στους Αιγύπτιους ψαράδες'', δε μπορούσα να σταματήσω να γελάω από το γελοίο της υποκρισίας....

  • H. P. Lovecraft avatar
   H. P. Lovecraft @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 12:06:06

   Ναι, άποψή σου φίλε μου.
   Επίτρεψέ μου και μένα, να έχω ΙΔΙΑΝ άποψη για την "ΠΑΣΤΑ" του (νέ0) έλληνα, το "τσαγανό" του, το μέταλλο-ψυχής (που ΔΕΝ διαθέτει), και για τις προθέσεις του.
   Οταν θα δεις τα σούπερ μάρκετ να είναι ΑΔΕΙΑ , οι δρόμοι να έχουν το 1/50 των σημερινών αυτοκινήτων και να κλείσει ΜΙΑ (έστω ΜΙΑ) από τις 50 φυλλάδες που διαθέτει η "περήφανη" Ελλάς, τότε ναι, θα υπάρχουν "ελπίδες" για μια ανατροπή και για μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
   Χορτασμένος (άνθρωπος/λαός) δεν έκανε ΠΟΤΕ επανάσταση.
   Α, και κάτι ακόμα: Αυτά τα περί "ειρηνικής" επανάστασης , ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ? Μου θυμίζει το "ολίγον έγγυος". Ειρηνική και Επανάσταση ΔΕΝ ΠΑΝΕ ποτέ μαζί. Βέβαια έτσι θα ήθελε να είναι η "επανάσταση" ο καναπεδάτος ελληνάρας, ώστε να μη χρειαστεί να χαλάσει και τα σχέδιά του για το... τριήμερο.
   Φιλικά,
   H.P.L

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 13:46:55

    Μην κρίνεις από την προσέλευση του κόσμου στα σούπερ μάρκετ. Τα ψώνια της Παρασκευής και του Σαββάτου από το s/m είναι απλώς μια μηχανική συνήθεια που παρατηρείται τότε γιατί όλη την άλλη βδομάδα ο κόσμος τρέχει σαν το Βέγγο για να τα φέρει βόλτα. Καλύτερα να κρίνεις από τον όγκο των πωλήσεων.

    • H. P. Lovecraft avatar
     H. P. Lovecraft @ Αυριανιστής 06/06/2011 16:54:48

     Ναι η "μηχανική συνήθεια" αυτή, όπως την αποκαλείς, θα μπορούσε να ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ και λίγο, έτσι για τα μάτια ρε παιδί μου, που λέει ο λόγος. Αλλά πού ??
     Ο ελληνάρας, αν δεν ψωνίσει τρία καρότσια πράγματα κάθε σάββατο, το'χει σε ...γρουσουζιά.
     Καταναλώνω ΙΣΟΝ υπάρχω (ίσον ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ , θα συμπλήρωνα την εξίσωση)

     • JOHN avatar
      JOHN @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 18:38:10

      Φιλε,πολλα απο αυτα που γραφεις ειναι αληθεια,αλλα απο ενα σημειο και μετα γινεσαι παθιασμενος και υπερβολικος!

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 14:58:16

    ΣΕ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ,ΑΛΛΑ Η ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΣΟΥ
    ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΣΟΥΠΑ.

    • H. P. Lovecraft avatar
     H. P. Lovecraft @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 06/06/2011 16:56:31

     Δε νομίζω φίλε μου. Αν εσύ νιώθεις δυσάρεστα όταν ακούγονται μερικές ΑΛΗΘΕΙΕΣ είναι δικό σου θέμα.
     Ακου "ισοπεδωτική" ! Δηλ τι πρέπει να λέμε, τον κακομοίρη τον ελληνάκο, ελλεήστε τον μωρέ ευρωπαίοι, να πάρει κι άλλες μπεμβε και να χτίσει κι άλλα αυθαίρετα ?
     Μιλάμε για λαό που δεν πειθαρχεί σε κανένα και σε τίποτα, εκτός από τη μάσα. Απογοήτευση σκέτη

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ H. P. Lovecraft 07/06/2011 16:09:36

      Ι.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΑΝΕΡΓΟΙ

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 15:25:12

    Βασικό χαρακτηριστικό του "ελληνάρα" που καταδικάζεις είναι ο αφορισμός, η γενίκευση και η καφενειακή ισοπέδωση. Πρόσεχε μην τα κάνεις πράξη.
    Πήγαινε βόλτα σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Μίλα στους εργαζόμενους. Θα δεις τον τρόμο στα μάτια τους.
    Μίλα με όσους 20ρηδες θα διοριστούν στον ιδιωτικό τομέα τα επόμενα χρόνια. Θα παίρνουν 590 ευρώ...Αμα θες να κρίνεις από τις 10.000 που γεμίζουν τις μπουζουκλερί είναι δικαίωμά σου...Αλλά κάνεις λάθος.
    Αλήθεια, τα τηλεοπτικά σκουπίδια στα οποία ορθά αναφέρεσαι δεν μας ήρθαν όλα copy-paste από έξω; Για βρίσε λίγο και Άγγλο, Γερμανό και Αμερικάνο που βλέπει dancing, για να είμαστε δίκαιοι... Ή μήπως υιοθετείς το αποδεδειγμένο παραμύθι της Build πως τάχα οι Έλληνες δεν δουλεύουν;

    • H. P. Lovecraft avatar
     H. P. Lovecraft @ Κώστας 06/06/2011 17:21:50

     Καταρχήν την ιδιωτική επιχείρηση και τα μαύρα χάλια που έχει, και το κλίμα που δημιουργεί για τον εργαζόμενο, τα γνωρίζω στο πετσί μου εδώ και 15 χρόνια. Τον έχω φάει με κουταλάκι τον ιδ. τομέα , και εξακολουθώ. Κανέναν τρόμο δε βλέπω, ίσως μπήκαν λίγο τα κεφάλια "μέσα" (στο 8ωρο) και αυτό είναι όλο.
     Κατά τα άλλα, στα διαλείματα, στην καντίνα και στο διάδρομο , χαχαχα, χουχουχου, τι κανει το παιδί, τι κάνει η δικιά σου, πού πήγατε το σ-κ, τι ωραία παπούτσια, τι θα κάνετε καλοκαίρι, κλπ κλπ κλπ. Αντε ρίχνουμε και μια ατάκα κι ένα βογγητό του στυλ "αααχ, ακρίβυναν και τα ασφάλιστρα" έτσι για εκτόνωση, και από δω πάνε κι άλλοι.
     Για τους πιτσιρικάδες των 20, λυπάμαι , δεν τους βλέπω να ΚΛΑΙΝΕ για το μέλλον που τους περιμένει (?). Τους βλέπω με κινητά των 600 και 800 ευρώ στα χέρια, να ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΝΕ σε καφετέριες , να χαζεύουν με μηχανές ή στα ιντερνετ-καφέ, και να αγωνίζονται μόνο για την "ομάδα τους" και άλλα τέτοια ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ. Σιγά τη νεολαία, δε βλέπεις, την έφαγε ο "πόνος" ... πότε θα πιάσει δουλειά....
     Οσο για τα ΣΚΟΥΠΙΔΟshows που λες, και για τις χώρες που αναφέρεις, αυτές κύριε είναι 10 πλάσιες και 30 πλάσιες από την...ελλαδάρα, και έχουν 1-2 από αυτά τα - όντως - σκουπίδια.
     Δεν τα ΘΕΟΠΟΙΗΣΑΝ , ούτε τα ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ, ούτε τα έκαναν καθημερινή πραγματικότητα ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ και ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗΣ. Ούτε βέβαια γέμισαν τις κοινωνίες τους με κακομαθημένα που το μόνο όνειρο που έχουν είναι να γίνουν "μοντέλα"/μοντέλες/τραγουδιστάδες/διασκεδαστές, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
     Πουθενά τέτοια ΥΠΕΡΒΟΛΗ και τέτοια ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ αποβλάκωση όπως στην Ελλάδα.
     Τι να συγκρίνω λοιπόν με το Γερμανό (έχω ίδια άποψη για εκεί και για άλλες χώρες ) ? Το ένα "show' που έχει αυτός , ενώ εμείς έχουμε... ΠΕΝΗΝΤΑ ??? Ημαρτον

     • Αντρίκος avatar
      Αντρίκος @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 20:15:26

      Συμφωνώ απόλυτα.
      Η ειρωνεία είναι πώς οι Έλληνες ξεσηκωθήκανε επειδή κινδυνεούν να χάσουν αυτά που προανέφερες.(διακόπες, χαλάρωση, κ.λ.π.)

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 21:41:20

      "For although nepenthe has calmed me, I know always that I am an outsider; a stranger in this century and among those who are still men." H.P.Lovecraft

      calm down man...

      κρίμα το νικ...

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 23:09:32

      Ζεις αλλού. Κρίμα. Μόνο χολή έχεις.
      Εσύ έχεις φάει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις 10 χρόνια και βλέπεις αραχτούς ε; Εμείς λοιπόν βλεπουμε άλλα. Δεν περιφρονούμε , ούτε χαιρέκακα χαιρόμαστε για την στενότητα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, επειδή έκαναν το "έγκλημα" να έχουν κινητό...Τί κοινωνικός ιησουητισμός είναι αυτός; Δεν βλέπεις τους πιτσιρικάδες να κλαίνε για το μέλλον τους; Ε εσύ φταις που δεν τους αναζητάς να τους βρεις, αλλά τους κατηγορείς με καφενειακή ισοπεδωτική μανία. Η ανεργία έφτασε στο 16%. Η ελαστικές μορφές εργασίας σαρώνουν. Ούτε αυτά τα βλέπεις;

      "και έχουν 1-2 από αυτά τα – όντως – σκουπίδια." λες για τις τηλεοράσεις των άλλων χωρών...Μεσάνυχτα έχεις. Οι τηλεοράσεις διεθνώς και τα προγράμματα είναι τάλε κουάλε. Όλα τα show-OΛΑ- που βλέπεις στην ελληνική TV είναι διεθνείς πατέντες. Από big brother μέχρι dancing. OΛΑ. Εκεί πρωτοπαίζονται, εδώ-και στις λοιπές χώρες- αναπαράγονται. Αν το αγνοείς, δεν φταίμε εμείς. Αμφιβάλλω σφόδρα αν έχεις δει ποτέ γερμανική TV...Θα έφριττες. Εσύ βέβαια επιλέγεις να κατηγορήσεις μόνο τους Ελληνες, ενώ οι ξένοι να υποθέσω είναι λόγιοι....
      Μέσα από συμπλεγματικούς παραμορφωτικούς φακούς θέλεις να κάνεις κοινωνική κριτική σε έναν χειμαζόμενο λαό. Με "χαχα και χουχουχου".... Και με περσίσσευμα κοινωνικής μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού. Περαστικά.

   • Οργη avatar
    Οργη @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 15:54:20

    Συμφωνω +10000 με μια μικρη διαφορα ομμως..........Πριν 1 χρονο ο "Ελληναρας" που αναφερεις,το δεχτηκε κατι σαν ενα επεισοδιο του 1000+1 νυχτες...ε και??? λιγα μετρακια,λιγο μελο,και ο ηλιος μας.......καναπεδακι,φραπα,καμμια πιτσα απο τη γειτονια μετα(ειμαστε και τοπικηστες),και περνουσαν οι μερες....Φεταααααα λοιπον ..........Ενα χρονο μετα ομμως,τα πραγματα εχουν αλλαξει(προς το χειροτερο) και ω του θαυματος,καταλαβαμε οτι αυτα δεν ηταν ακομμα ενα επεισοδιο απο τη αγαπημενη μας δραματικα σειρα,αλλα αφορουν χειροπιαστα,την καταδικη της δικης μας,ζωης.Τωρα το πως εφτασε ο Νεο-ελληνας,σε αυτη την αποχαυνωση και βλακεια,ρωτα αυτους που ειναι μεντορες του απο τα 80's.Παντως ειναι αδικο,ακομμα και τωρα,τοσο αργα για ολα,να κατακρινουμε αυτους που εχουν νιωσει στο κορμι τους(και εγω μεσα),το ξεπουλημε,μιας χωρας,και του μεχρι προτινος,αποχαυνωμενου λαου της....

    ΥΓ Παντα ομμως να φοβασαι παρα πολυ την αντιδραση ενος αγουροξυπνημενου!!!!

 29. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 06/06/2011 11:44:05

  Το πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει δείξει ότι θέλει να δώσει κάποια απάντηση στους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώνονται καθημερινά στις πόλεις της χώρας.
  Η εξέλιξη δείχνει ότι
  ή στοχεύει να κουράσει τους διαδηλωτές
  ή δεν τους ενδιαφέρει πλέον η κοινή γνώμη, ο ΓΑΠ έχει αποφασίσει, από την στιγμή που τελειώνει η δική του πολιτική καριέρα, να πάει όσο πιο μακριά γίνεται αδιαφορώντας για το κόστος που προκαλεί στην χώρα και ειδικότερα στο κόμμα του.
  Αν ψηφιστεί το σύμφωνο για το ευρώ(μεσοπρόθεσμο) δεν θα αποτελέσει έκπληξη η πρόκληση, ως αποτέλεσμα, ήπιας μορφής εμφυλίου πολέμου.
  Χθες στην πλατεία, αρκετός κόσμος μιλούσε για την ανάγκη «άτακτου αντάρτικου » κατά της κυβέρνησης.

 30. blue nile avatar
  blue nile 06/06/2011 11:44:19

  Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ΓΑΠ:

  Goodbye and good luck to all the rubbish that you've spoken
  Goodbye and good luck to all the promises
  You've broken
  Your life has lost its dignity, its beauty and its passion
  You're an accident waiting to happen

  http://www.youtube.com/watch?v=18bVR0qhOKw

 31. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 12:00:15

  Nομίζω πως συμβαίνουν όλα αυτά παράλληλα.

  1. Η κυβέρνηση ΘΕΛΕΙ να κουραστούν/βαρεθούν/έλθουν σε αδιέξοδο οι διαδηλωτές. Είναι σαφώς προτιμότερο από το να ξαμολύσουν τους κουκουλοφόρους, στην παρούσα φάση.

  2. Ο ΓΑΠ είτε δεν καταλαβαίνει είτε κάνει πως δεν. Λειτουργικά στην περίπτωση, είναι το ίδιο. Όπως ειπώθηκε εδώ από κάποιον, ας μην υποτιμούμε τον ναρκισσισμό του ανδρός.

  3. Λόγω προσωπικού, κομματικού και πολιτικού αδιεξόδου, ο ΓΑΠ θα φέρει σίγουρα το ΜνΙΙ προς ψήφιση.

  4. Αν πράγματι λέει ο κόσμος για αντάρτικο, αφενός έχει δίκιο, αφετέρου είναι λογικό κ φυσικό πως απαιτείται κάποιου είδους εξέλιξη σε ό,τι συμβαίνει στις πλατείες. Η αγανάκτηση μοιραία εξελίσσεται, είτε θα γίνει συγκεκριμένη πράξη, είτε βία του όχλου. Το 2ο θα επιθυμούσαν οι κρατούντες, το 1ο ο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης, άρα πρέπει κάθε μορφή και πρωτότυπη ιδέα ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ αντίδρασης να προωθηθεί προς συζήτηση στο διαδίκτυο ή προς μίμηση από όσους την ξεκινήσουν. Μόνο με τις μούντζες, προωθούμε απαξία των θεσμών, όχι των προσώπων και χάνουμε ευκαιρία κεφαλαιοποίησης της αγανάκτησης προς κάτι καλύτερο.

 32. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 06/06/2011 12:02:53

  Δεν πρέπει να γίνουν ακρότητες ούτε αντάρτικα. Εκείνο που χρειάζεται είναι άμεσες εκλογές, να εκφραστεί η κοινή γνώμη και να επιβάλει τα πρόσωπα εκείνα που θεωρεί ικανά να οδηγήσουν τη χώρα στο εξής. Και για να μην ξεχνιόμαστε : η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης πάει μαζί με την αποκήρυξη της γενιάς του Πολυτεχνείου, ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Και αν υπάρχουν επιχειρήματα περί του αντιθέτου θέλω να τα ακούσω .....

 33. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 12:04:33

  Μάνθο,

  συμφωνώ. Πρέπει να περάσει το ότι επιβάλλεται να μας βγάλει η (όποια) κυβέρνηση από το Μνημόνιο. Επαναδιαπραγμάτευση το λιγότερο. Και η (όπια) κυβέρνηση να αρχίσει να χώνει κόσμο μέσα. Μερικές δημευμένες περιουσίες θα βοηθούσαν περισσότερο από την περικοπή συντάξεων κ μισθών.

 34. zikos avatar
  zikos 06/06/2011 12:07:19

  δε σας εκανε εντυπωση που κανενα κομματοσκυλο δεν εκανε καμια δηλωση μηπως νομιζουν οτι εχουμε εκλογες κ τουσ χειροκροτουν χα..χα.. ουστ ρε αμερικανακια..........

 35. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 12:14:10

  συμφωνώ πως ειρηνικές μορφές αντίδρασης δεν ταυτίζονται απαραίτητα με ''επανάσταση''. Το πόσο ''επανάσταση'' θα είναι αυτό που θα ζήσουμε, θα φανεί εκ των υστέρων. Και ναι, κατά κανόνα επαναστάσεις κάνουν οι πεινασμένοι, αλλά αν ένας λαός κατανοήσει ότι θα πεινάσει περισσότερο και αντιδράσει ΠΡΙΝ αυτό συμβεί, δεν είναι ούτε κακό, ούτε μη λειτουργικό.

 36. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 12:47:16

  πειράζει που τα σκέφτηκα μόνος μου;

  Να υποθέσω πως αν στην πλατεία Ταχρίρ κάποιος μπορούσε να πληρώσει έναν καφέ, ΔΕΝ έπρεπε να το κάνει;

  Να επαναλάβω (μόνος μου πάλι) πως ναι, η πείνα είναι ισχυρός παράγοντας, αλλά εξίσου καλό κίνητρο είναι η ανασφάλεια για το αύριο. Και όπως φάνηκε, όσοι δεν πήγαν παραλία ήταν αρκετοί για να μη γυρίσει το ποτάμι πίσω. Δεν παραγνωρίζω τα ελαττώματα του λαού μου όπως τα περιγράφεις, αλλά δε νομίζω οι άλλοι λαοί να είναι υπόδειγμα φιλότιμου ή τελείας προσήλωσης στο καθήκον. Όποια επανάσταση και να ψάξεις (αληθινή ή δήθεν) θα δεις όλες τις κατηγορίες ανθρώπων.

  • H. P. Lovecraft avatar
   H. P. Lovecraft @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 17:29:08

   Κανένας λαός δεν είναι "υπόδειγμα" φιλότιμου ή τελείας προσήλωσης στο καθήκον (πλην ίσως των Ασιατών, θα έλεγα εγώ).
   Ακριβώς. Όλοι κινούνται σε μια κλίμακα του "περισσότερο - λιγότερο".
   Ε, σε αυτή την κλίμακα, ο Ελληνάρας είναι στο (απολύτως) ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Φιλότιμο κοντά στο ΜΗΔΕΝ (έχει και το θράσος, τρομάρα του, να επικαλείται και την "πατρότητα" της λέξης....) και όσο για προσήλωση στο .... καθήκον ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (εγώ να είμαι καλά, και για τους άλλους.... άσε μας καημένε).
   Αν λοιπόν αυτός ο λαός, θεωρείς εσύ - και άλλοι - ότι ξαφνικά αφυπνίστηκε,
   κυρίως επειδή σήκωσαν οι Ισπανοί (και ΔΙΚΑΙΩΣ) ένα απαξιωτικό ΠΛΑΚΑΤ για λογαριασμό του,
   πηγαίνω πάσο

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ H. P. Lovecraft 06/06/2011 17:48:52

    ίσως δεν με πιστέψεις, αλλά κατανοώ απόλυτα την πικρία σου.

    Απ' όλη την παρέα των φίλων μου, ενώ όλοι έλεγαν πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο (διαδηλώσεις), είμαι ο μόνος αισιόδοξος. Οι περισσότεροι μου παρουσίασαν επιχειρήματα σαν τα δικά σου. Και βέβαια, όπως και οι φίλοι μου δεν λένε αβάσιμες ανοησίες, άλλο τόσο θα δεχθώ όσα λες εσύ.

    Απλώς, φίλε Lovecraft, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε από όλους τη σοβαρή στάση που εμείς θέλουμε να τηρούμε σε άλλα ζητήματα (π.χ. μη αγορά πανάκριβου κινητού για επίδειξη). Δεν έχουμε την πολυτέλεια τους προβληματισμούς που συζηταμε, να μην τους κάνουμε πράξη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να μας ακολουθήσουν οι πάντες.

    Παρατηρείς πως όποτε διαφωνούμε όλοι εδώ, είναι συνήθως επειδή μας προβληματίζουν τα ίδια; Άλλοι δεν προβληματίζονται καθόλου. Αν οι προβληματισμένοι το βάλουν κάτω λόγω της υπαρξης των απροβλημάτιστων, τελείωσαν όλα.

    Τα χάλια μας τα γνωρίζουμε όλοι. Δεν έχεις άδικο σε ό,τι περιγράφεις. Αλλά θυμήσου ότι υπάρχουν πολλοί που δεν ανταποκρίνονται στην περιγραφή. Αυτοί είναι εκ φύσεως αφανείς. Ο επιδειξίας και ο κενός, θα φαίνονται πάντα. Ο έντιμος είναι φύσει σεμνός, χώρια που είναι και λίγο δειλός, γιατί νιώθει μόνος του.

    Κάποτε, σε μια φάση απαισιοδοξίας ρώτησα έναν φίλο γιατί θα έπρεπε να πουμε δημόσια το Α ή το Β αφού μόνο εμείς ενδιαφερόμαστε. Μου απάντησε πως όπως κι εμείς, υπάρχουν κι άλλοι. Και πως πρέπει να δημοσιοποιούμε τα ερωτήματά μας, για να μη νιώθουν οι σωστοί πολίτες μόνοι. Πιστεύω ότι είχε δίκιο. Πριν 30 μέρες δεν θα πιστεύαμε ούτε αυτό που εγινε χθες, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι πήγε Σύνταγμα το 1% των Ελλήνων.

    Νιώθω, πως απλά δεν έχουμε άλλες επιλογές παρά να προχωρήσουμε.

 37. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 12:53:08

  "Μπας και τον έβαλαν κι αυτόν να το παίξει ενθουσιώδης, ώστε μετά να πει "τι να κάνουμε, προσπαθούσε ο Γιώργος, αλλά το ασύντακτο μπουλούκι δεν τον άφηνε";"

  Γιατί όχι; Ο ΣΗμίτης μετά τις εκλογές του 2004 δεν είπε ''ο λαός δεν μας κατάλαβε'';;;;

  Ο προοδευτικάριος κόπτεται για το λαό, αλλά όταν ο λαός δεν ακολουθεί τυφλά, ο προοδευτικάριος εγκαταλείπει τα βαρίδια των λαϊκών στρωμάτων που αφενός δεν καταλαβαίνουν τίποτα από την αριστερή πρωτοπορία, αφετέρου κατά βάθος είναι συντηρητικούρες. Και όλα τα αριστερά αφεντικά που είχα σε δουλειές (θα δοκιμάσω και κανέναν δεξιό εργοδότη για αλλαγή καμιά φορά) τα ίδια έλεγαν.

  Ο πιο ''ειλικρινής'' από αυτούς, διώχνοντάς με, μου είπε ''θέλω υπαλλήλους που το κάνουν από ιδεολογία, όχι για τα λεφτά''.

 38. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/06/2011 13:03:13

  Τα διεθνή μέσα προπαγάνδας υποβαθμίζουν τα ρεπορταζ για το Σύνταγμα μέχρι μηδενισμού.
  Αυτό δείχνει την αποτελεματικότητα της κίνησης.

 39. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 13:04:48

  έκανε δηλώσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η Ντόρα. Μας κάλεσε να ανατρέψουμε τη σαπίλα. Εγώ θα ακολουθήσω τ συμβουλή της και θα της την έχω στημένη (της σαπίλας ΚΑΙ της Ντόρας).

  Όταν λέμε αντάρτικο, νομίζω συμφωνούμε πως αναφέρομαστε σε ειρηνικές μορφές αντίδρασης. Εχουν κατανοήσει όλοι πως η κυβερνηση περιμένει με ανυπομονησία το 1ο (και τελευταίο) θερμό επεισόδιο από πλευράς διαδηλωτών. Ακόμη και η γιούχα στις λιμουζίνες εξελήφθη από σαλονάτους (πχ ξέρω κάτι θείους μου) ως απόδειξη ότι οι διαδηλώσεις είναι από ταραχοποιά στοιχεία.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 15:00:29

   ΑΣΕ , Η ΝΤΟΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ.

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 06/06/2011 18:46:25

    όντως, μόνη της τα καταφέρνει καλύτερα από το ακριβότερο γραφείο δημοσίων σχέσεων που θα προσελάμβαναν εναντίον της οι αντίπαλοί της.......

 40. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 06/06/2011 13:08:44

  ‘’ Παιδεια - αξιοπρεπεια - εθνικη ανεξαρτησια ,
  το '67 δεν εσβυσε την κομματοκρατια ,
  εμείς θα την κρεμασουμε σε τούτη την πλατεία.’’

  ‘’ Του πολυτεχνειου η γενια ξεπουλησε τα παντα
  γιαυτο και θα την θαψουμε πριν γινει αυτη σαραντα ‘’

  ‘’ Μας φερατε την πεινα , μας φερατε ντροπη
  σας φερνουμε σαπουνι και αρκετο σχοινι.’’

  ‘’ Φερτε ελικοπτερα ,πλοια , φορτηγα
  και φυγετε αμεσως γιατι ειναι πια αργα ‘’

  ‘’ Δεν εχετε φιλοτιμο, δεν εχετε τιμη
  γιαυτο και θα σας κλεισουμε σε σκοτεινο κελι ‘’

  ‘’ Εδω μαζευονται οι τιμιοι στην κοινωνια ολη
  και οχι οι λαθραιοι τους και οι κουκουλοφλωροι ‘’

 41. Μ avatar
  Μ 06/06/2011 13:09:19

  Ακόμα και αν ξεκίνησε με κακές προθέσεις το "κίνημα των αγανακτισμένων" κατάφερε άθελα του να μαζέψει όλους τους Έλληνες..ας κρύβεται όποιος θέλει από πίσω (που δεν το πιστεύω)..ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!

 42. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 13:10:43

  δεν μου φταίει όλη η γεννιά του Πολυτεχνείου.

  Είναι το ίδιο με το να λέμε σε 40 χρόνια ''να ψοφήσει η γενιά του Συντάγματος'' επειδή κάποιοι θα έχουν καταχραστεί την πίστη κ το χρήμα των συμπολιτών τους με το επιχείρημα ότι στις 5/6/2011 ήτανσ το Σύνταγμα.

 43. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 13:14:12

  πολύ ωραία η διάκρισή σου, σκεπτική.

 44. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 06/06/2011 13:53:44

  Nαι αλλά ολόκληρη η αριστερίζουσα πολιτική κουλτούρα της μεταπολίτευσης συμβολοποίησε ένα γεγονός (το Πολυτεχνείο) και το αγιοποίησε στη συνείδηση ενός λαού που τότε κοιμόταν τον ύπνο το βαθύ. Το Πολυτεχνείο για 4 δεκαετίες έγινε η ιερή αγελάδα της μεταπολίτευσης και κανείς δεν τολμούσε να το αγγίξει, μέχρι και σχολική εορτή έχει θεσπιστεί. Τώρα που ξύπνησε όμως και βλέπει ότι αυτή η γενιά δεν ήταν ικανή να κάνει ούτε καν διαχείρηση των όσων βρήκε, δικαίως εξεγείρεται, τους μουτζώνει, τους γιαουρτώνει και τους λοιδορεί.
  Σ.Σ. Θα συμφωνήσω με την άποψη της δήμευσης περιουσιών των λαμογίων - απ' όποιο χώρο κι αν προέρχονται.

 45. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 06/06/2011 13:58:45

  Οι havenots έχουν γίνει περισσότεροι από τους haves . Το στημένο ως τώρα παιχνίδι σύντομα τελειώνει. Ο λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα προστατέψει όπως λέει το σύνταγμα την κυριαρχία της χώρας του.

 46. saboteur avatar
  saboteur 06/06/2011 14:10:30

  φερτε όλοι σας πισω αυτά που κλέψατε
  πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εργατοπατερες, κομματοσκυλα, πολίτες, αγρότες, συνταξιούχοι μαϊμού, παπάδες βατοπεδινοί.
  όλοι όσοι κλέψατε και κλέβετε ακόμη.
  όλα όσα κλέψατε και κλέβετε ακόμη.
  και εσύ που κρύβεσαι πίσω από τον άκη και τον βουλγαράκη. ειδικά εσύ.

  http://sabotaz33.blogspot.com/2011/06/v-for-vendetta.html

 47. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 14:26:42

  η γιορτή του Πολυτεχνείου σκοπό έχει -όπως κάθε γιορτή- να τιμήσει ανθρώπους που έβαλαν έναν σκοπό πάνω από το τομάρι τους. Ακόμη κι αν κάποιο διαφωνούμε με το σκοπό αυτό (εγώ συμφωνώ, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα). Στο Πολυτεχνείο ήταν άνθρωποι ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, όχι τα κόκκινα γκρουπούσκουλα. Οι άνθρωποι είχαν ελληνικές σημαίες, όχι συνθήματα κατά του ελληνισμού σε αλβανική γλώσσα.

  Στην τελική, είχαμε όντως χούντα τότε, και ήθελε κότσια όταν ο άλλος κατέβαζε τανκς. Όχι να κάνεις φασαρία ελπίζοντας να σε δείρουν για να το παίξεις αύριο μάρτυρας (αφίσα με λόγια αναρχικής Χριστίνας Τονίδου για την κράτησή της 2 μέρες στα Διαβατά: ''δεν μου έκαναν κακό, αν και θα μπορούσαν να μου είχαν κάνει''. Άσε μας κούκλα μου.....)

  Όσοι πολέμησαν το '40, κάποιοι ήταν μεταξικοί, κάποιοι βασιλικοί, κάποιοι δημοκράτες, άλλοι ήταν αριστεροί. Αλλά ρε φίλε, έπαιξαν το κεφάλι τους κ δεν το έκαναν για τον Μεταξά....

  Η γενιά του Πολυτεχνείου, οι περισσότεροι εκ των οποίων ουδέποτε εξαργύρωσαν τον αγώνα που θεώρησαν ως υποχρέωση του δημοκρατικού πολίτη, έκανε αυτό που πίστευε σωστό. Μόνο λάθος τους, άφησαν τις επόμενες δεκαετίες, να καπελωθούν από κομματόσκυλα. Ας είμαστε εμείς η γενιά του Συντάγματος (χωρίς μεγάλα λόγια - δεν είχαμε στρατό μπροστά μας) κι ας μην αφήσουμε κανέναν στο μέλλον να οικειοποιηθεί την ευγένεια της αίσθησης καθήκοντος του ανώνυμου πολίτη - αυτού που κατέβηκε με τους φίλους ή την οικογένειά του, ενώ μπορούσε τη μία Κυριακή του να την κάνει κάτι άλλο.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 15:02:25

   ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  • Νικηφoρος Φωκας avatar
   Νικηφoρος Φωκας @ Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 15:39:39

   Προς Νικο Παπαδημητριου,

   Επειδη αγαπητε φιλε εχεις κολλησει με το πολυτεχνειο, θα ηθελα να σου ξεκαθαρισω 2 πραγματα που λογικα σου προεκυψαν απο ενα εκ των συνθηματων . Κατα πρωτον θα ηθελα να σημειωσεις οτι με συνελαβαν δις
   επι επταετιας... και κατα δευτερον ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ πιστεψε με δεν θα εξεδηλωνα καμμια αντιρρηση για το δικτατορικο καθεστως (εκει μας φτασανε οι εμποροι της 'δημοκρατιας') .

   Το πολυτεχνειο ναι (και ξερω κατι παραπανω..) ξεκινησε απο τον απλο λαο (φοιτητες-σπουδαστες κυριως αλλα και μετα πληθος πολιτων δεξιων και αριστερων) ομως κατα την εξελιξη του ΚΑΠΕΛΛΩΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ οσο ( ΚΥΡΙΩΣ..) και ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΠ .. (γνωστο σε οσους ηταν εκει την τελευταια μερα οτι πανω απο 20-30% ηταν ρουφιανοι..) . Στο μονο δημοκρατικο πορισμα (ΤΣΕΒΑ) που υπαρχει (αν και το εχουν εξαφανισει) φαινεται καθαρα ΠΟΙΟΣ ηθελε συγκρουση ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ την υστατη στιγμη ,30 λεπτα πριν την εκκινηση του τανκ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ 'ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ'... (πρωτοπαληκαρο του Ιωαννιδη φυσικα) . Αρα δεν ηθελαν τα τεθωρακισμενα Ιωαννιδη την εκκενωση -οπως ζητουσε επιμονα ο Γ Παπαδοπουλος- ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με θυματα για να ανατρεψει (οπως και το εκανε μετα απο μια εβδομαδα στις 25 Νοεμβριου 1973) τον Γ Παπαδοπουλο...

   Αρα το πολυτεχνειο ηταν στημενο κατα μεγαλο ποσοστο (ασχετως αν οι περισσοτεροι ΑΓΝΟΙ αγωνιστες την εποχη εκεινη δεν ηξεραν τιποτα..ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ) απο τις δυναμεις Ιωαννιδη (και οχι μονον..) οπως αποδειχτηκε αλλωστε και απο τις εξελιξεις.

   Ειναι ψεμμα ΜΕΓΑΛΟ αυτο που διαδιδει η προπαγανδα της αριστερας οτι το πολυεχνειο εριξε την χουντα και εφερε την δημοκρατια (γιαυτο απο την φρασεολογια της αριστερας λειπει μονιμως ο ιωαννιδης...) ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ που τελικως προδωσε και την ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ..

   Επισης 'ηρωες' δεν υπηρξαν ποτε στο πολυτεχνειο... ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΗΡΩΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ , ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ.... ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ και δεν ζητανε λυπηση και αδελφοσυνη με τον ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ... δεν φωναζουν 'ειμαστε αοπλοι' οταν κανουν επανασταση...

   Τελος για αλλη μια φορα οφειλω να πω οτι ΤΙΜΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΑΔΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ εκεινη την χαμενη προσπαθεια και που οπως ανεφερες φιλε μου παρεμειναν απο τοτε στην αφανεια..... αλλα ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΩ και θα κυνηγαω μεχρι εξοντωσεως των ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ - ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ - ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ - ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΓΕΛΩ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ..

   Εσυ εχεις ολο το δικαιωμα να συνεχιζεις να τιμας αυτο το καθεστως (το επονομαζομενο της 'γενιας του πολυτεχνειου') εγω ομως θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω γιατι δεν ειδα κανενα καλο και επισης το οφειλω σε καποιους που ντρεπονται σημερα να προσμετρουνται στην κωλο-γενια αυτη του 'πολυτεχνειου' ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ (προτου καποια καλοπαιδα την ξεφτυλισουν με την ρεμουλα και την μειοδοσια τους.)

   Ελπιζω να σου ελυσα καποια απορια - οσο ο τοπος ο χρονος και ο χωρος επιτρεπει..

   • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
    Νίκος Παπαδημητρίου @ Νικηφoρος Φωκας 06/06/2011 15:49:22

    μάλιστα.... όποτε μπαίνω σε αριστερό φόρουμ, είμαι φασίστας δεξιός, και τώρα μαθαίνω πως είμαι κολλημένος με το Πολυτεχνείο....

    Ήμουν ενός έτους το Νοέμβρη του 73, κατ'επέκταση δεν συνελήφθην ούτε μία φορά επι Επταετίας. Έχω ακούσει κάποια από τα βρώμικα που αναφέρεις. Και χαίρομαι που ακούω κι άλλα, από κάποιον που τα έζησε από κοντά.

    Είπα αυτό που είπες: ότι τιμώ την άδολη προσπάθεια κάποιων. Από που προπέκυψε ότι ''τιμώ το καθεστώς'', σε παρακαλώ να μου το διασαφηνίσεις. Εγώ μεγάλωσα στο καθεστώς αυτό και ουδέποτε μπόρεσα να βρω κάτι με το οποίο να ταυτίζομαι.

 48. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 06/06/2011 14:30:50

  το θέμα της αυταπάτης της άμεσης δημοκρατίας είναι ευρύ. Πολλοί την υποστηρίζουν επειδή νομίζουν πως είναι η επιστροφή στην αρχαία αγνότητα του θεσμού. Όχι επειδή αριστερίζουν.

 49. Οργη avatar
  Οργη 06/06/2011 14:58:39

  και εγω για Επωνυμο

 50. marvin avatar
  marvin 06/06/2011 15:19:29

  ο ορεστιος που χαθηκε?ρεπορταζ κανει?τεσπα..
  νομιζω οτι η καχυποψια ειναι λογικο να υπαρχει.πολλοι βλεπουν απο πισω αλσαλεχ(τι διαολο πια τοση δυναμη εχει αυτη?)ανταρσιες κλπ.η αληθεια ειναι οτι ειναι κομματακι δυσκολο να κουκουλωθει ακριβως γιατι αν κανει κανεις μια βολτα στις συγκεντρωσεις θα δεις απο αναρχοαπλυτους μεχρι λιακοπουλους με σημαιες και ελ μεχρι δεξιους ακροδεξιους και ο καθενας κατεβαινει μετα συμβολα και τις σημαιες του.διπλα διπλα μπορει να βρεθουν ακραια αντιθετες αποψεις χωρις να αντιδρουν.
  στο δια ταυτα.πολλοι κατακρινουν το γεγονος οτι δεν υπαρχουν αιτηματα.οτι ειναι tea party.νομιζω οτι ειναι τελειως ακυρο να συγκρινει κανεις τα τεκταινομενα με την εναντιωση στη χουντα η στους γερμανους.εκει ο εχθρος ηταν ενας και συγκεκριμενος.οι εντολες του αντιδημοκρατικες και επιβεβλημενες φανερα με τη βια.εδω ο εχθρος ειναι αφηρημενη εννοια.ειναι το χρεος.και ολοι κοκκορευονται οτι προσπαθουν να τον νικησουν.απο το γαπ μεχρι την παπαρηγα και το καρατζαφυρερ.
  η ουσια ειναι οτι η κυβερνηση συνηψε κοινωνικο συμβολαιο με το 'τα λεφτα υπαρχουν'δεν ξερω αν τον ψηφισαν γι αυτο η γιατι ο καραμανλης ηταν λιγος αλλα για να φερει μνημονιο δεν νομιμοποιηθηκε απο κανεναν.εκανε πραγματα για τα οποια κανεις δεν του εδωσε εξουσιοδοτηση.οι συγκεντρωσεις κατ'αρχας καταδεικνυουν την ελλειψη νομιμοποιησης της βουλης και των επιλογων της.ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι ο λαος δεν θα καταδειξει τροπους διακυβερνησης.δεν ειναι ο ρολος του αυτος.ο λαος δεν θα υποδειξει πως θα βγουμε απο το μνημονιο.ο λαος δεν θελει αλλο τη συγκεκριμενη βουλη και το μνημονιο.και αυτο δεν χρειαζεται να αποτυπωθει σε κανενα επισημο χαρτι.
  κεφαλαιο λαος.πολλοι κατακρινουν αυτους που συμμετεχουν γιατι συμμετειχαν στο φαγοποτι των ρουσφετιων,οτι κοιταζουν τη βολεψη τους κλπ.(μεχρι και οι γεματες παραλιες ενοχλησαν.υποτιθεται δημοκρατια εχουμε και ελευθερια.θα πρεπει ολοι να ειναι κλεισμενοι στα σπιτια και να βγαινουν μονο για τη συγκεντρωση?η μηπως θα πρεπει να ειναι αγανακτισμενοι ονομα και πραμα)αν ανατραπει η αρρωστημενη δημοκρατια του σημερα ο λαος θα ειναι υπευθυνος για την επερχομενη.αν παραμεινει ως εχει με αλλα προσωπα θα ειναι αξιος της μοιρας του.το οτι φταιμε ολοι για το καταντημα δεν σημαινει οτι αυτο δεν πρεπει και δεν θελουν ολοι να αλλαξει.τα κομματα δεν νομιμοποιουνται να συμμετεχουν σε αυτο.
  οι αριστερουληδες νεοταξιτες δεν εχουν καπελωσει τιποτα.φανηκε απο το κυνηγι που εφαγε ο μπουταρης.οποιος εισχωρει με ιδεολογια σε συναρτηση με θεση εξουσιας κυνηγιεται.καμια αλ σαλεχ δεν μπορει να κουκουλωσει τιποτα.διπλα διπλα ειναι δεξιοι αριστεροι αναρχικοι και καραδεξιοι.
  το νοημα των συγκεντρωσεων ειναι οτι δεν νομιμοποιουνται να κανουν αυτα που κανουν.δεν νομιμοποιουνται να μπαινουν στη βουλη.αν ως τωρα συγκεντρωση και πορεια σημαινε συγκεκριμενα αιτηματα που λαμβανονται υποψη(η οχι)μεσω των εργασιων της βουλης καιρος να αλλαξει και αυτο.
  το νοημα ειναι οτι η ανοχη στην ελλειψη δικαιοσυνης εξαντληθηκε.πρεπει πολιτικοι να φυλακιστουν.πρεπει να παψουμε να ειμαστε χωρα παραγραφης.πρεπει οσοι εστησαν αυτο το πανηγυρι να πληρωσουν.και ο λαος οσο δεν γινεται αυτο θα ειναι εκει μπροστα τους για να τους το θυμιζει.για να τους αγχωνει και να τους τρομαζει.αλλο ειναι να φερνεις το μνημονιο πριν ακομα εκκλεγεις με συνθημα λεφτα υπαρχουν και μετα να πηγαινεις καμαρωτος στη βουλη και αλλο ειναι να ειναι ο λαος απο εξω να σου υπενθυμιζει οτι αν συνεχισεις θα πρεπει να μεταναστευσεις.
  νομιζω οτι ο σημητης και ο πρετεντερης θα συμφωνησουν μαζι μου πρωτα απο ολους.

 51. marvin avatar
  marvin 06/06/2011 15:26:20

  η πεινα η φτωχια και η ανεργια ουτε αριστερη ειναι ουτε δεξια.ολοι μαζι θα την φαμε την παπαρα και γι αυτο ολοι μαζι βγαινουμε στους δρομους.καμια αυταπατη αμεσοδημοκρατιας.δεν μιλησε κανεις για νεο συστημα αμεσοδημοκρατιας.οι συνελευσεις δεν ειναι διακυβερνηση.ζυμωση ειναι.κατι γεννιεται.ειλικρινα πολλοι απο αυτους που μιλανε δεν αντεχονται.αλλα δε με χαλαει καθολου.αδολοι ειναι.εχουν δικαιωμα να ειναι ανυποφοροι οπως ειμαι και εγω.

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ marvin 06/06/2011 15:42:55

   όλοι αυτό λέμε, ότι είναι ζύμωση, εξού και η ικανοποίηση (σχεδόν) των πάντων, επειδή κάτι άρχισε να κινείται. Κι εγώ χάρηκα τα διάφορα άδολα που άκουσα, συν ότι ο κόσμος είχε ανάγκη να βγάλει εσώψυχα. Ωστόσο, η ιδέα της άμεση δημοκρατίας ως υποκατάστατο του κοινοβουλευτισμού παίζει πάρα πολύ (έχω και χθεσινό φυλλάδιο του κινήματος ''Δεν πληρώνω'') και απλά εξήγησα πως το σχετικό σύνθημα είναι στα χείλη πολλών, ανεξαρτήτως αριστερής ή δεξιάς προέλευσης. Σε συνδυασμό με το ''να καεί η Βουλή'', μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μηδενισμό. Όχι υλικά καταστροφικό, αλλά μια κατάσταση όπου θα είναι δύσκολο μετά να δείξεις τον έντιμο πολιτικό από το λαμόγιο, αφού οι πάντες στη Βουλή θα έχουν απαξιωθεί με πρόχειρο, λαϊκίστικο και γρήγορο τρόπο.

 52. Zof avatar
  Zof 06/06/2011 15:40:06

  Όταν ο μέσος έλληνας φτάσει στο σημείο να μην αντιλαμβάνεται την δημοκρατια σαν προϊόν που αγοράζει, όταν σταματήσει να είναι πελάτης και γίνει πολίτης, τότε θα έχει κάνει επανάσταση. Μέχρι τότε θα αγανακτεί για τις ίδιες του τις επιλογές.

 53. μπελου avatar
  μπελου 06/06/2011 17:28:39

  ξερετε οτι η λεγόμενη ταφόπλακα ακουμπα και τη ΝΔ?

 54. marvin avatar
  marvin 06/06/2011 17:40:42

  ακομα και η αγανακτηση για τις ιδιες του τις επιλογες ειναι προοδος.απο καπου πρεπει να αρχισουμε.και αν ανατραπει αυτο το εγκαθετο συστημα των εκαστοτε κυβερνησεων-πτωχευτικων συνδικων τοτε θα ερθει το ενα και μοναδικο διλημμα που εθεσες.πολιτης η πελατης.και αναλογα με την επιλογη θα καθοριστει και η μοιρα μας.και τοτε θα ειμαστε πραγματικα εμεις και μονο οι υπευθυνοι.

  και ολοι αυτοι που κατακρινουν εστω και την απλη αναστατωση,την χωρις στοχο κινητοποιηση των απλων πολιτων αν μπορουν ας απαντησουν στο εξης.πιστευουν οτι η κατασταση οπως σιγα σιγα τη διαμορφωσαν πολιτικοι επιχειρηματιες δημοσιογραφοι και κομματικοι πελατες ως σημερα,θα αλλαξει μεσω του σημερινου πολιτικου συστηματος?μεσω των σημερινων πολιτικων κομματων και των υπηρετων τους?αληθεια υπηρξαν συλληβδην ολοι πελατες των κομματων οι μονο αυτοι που γαλουχηθηκαν μεσα απο αυτα αρχης γεννομενης απο τις παραταξεις των τει και αει?η περιθωριοποιηση της ρητορικης των πολιτικων ιδεολογιων δεν δαιμονοποιηθηκε τυχαια.ουτε ο εθνικοφρων ουτε ο αναρχικος ουτε ο νεοφιλελευθερος ουτε ο σοσιαλιστης ουτε ο κομμουνιστης ειναι αρνητικα φορτισμενες εννοιες.δαιμονοποιηθηκαν ολες και τη θεση τους πηρε ως κεντρωα και ψυχραιμη 'ιδεολογια' ο καπιταλισμος.καιρος να ξαναψαξουμε το νοημα των λεξεων.καιρος να ξαναπαρει ο κοσμος τις λεξεις στα χερια του.να μπορει να αυτοπροσδιοριστει χωρις φοβιες και κομπλεξ.καιρος να ξανααποκτησει πολιτικη ιδεολογια και στη συνεχεια συνειδηση πολιτη και οχι πελατη.γιατι το συστημα τοσα χρονια εκει στοχευε.οι επιλογες του κοσμου να μην ειναι ιδεολογικες(δεν ξεφτισαν τυχαια ολες οι ιδεολογιες,δεν ακουγεται ξαφνικα γραφικη η ρητορικη της αλεκας για το δικαιο του εργατη) αλλα πελατειακες με στοχο το κερδος(-χρεος) που σημερα ειναι ο αφηρημενος εχθρος.

 55. Γιάννης Μ avatar
  Γιάννης Μ 09/06/2011 16:56:54

  Και ο Γιωργάκης κι η παρέα του ακόόόμμααα συνεδριάζουν ! Ούτε καν μπορύν να το διανοηθούν ότι τελειώσαμε με αυτούς . Σου λένε : Έλα μωρέ , πάλι θα τους τουμπάρουμε άυριο ...Να θα βάλουμε στραβά πάλι το μπερέ του Τσε Γκεβάρα , θα σηκώσουμε το πράσινο λάβαρο , θα φωνάξουμε "... Θα τον .... τον ήλιο σίγουρα ΝΝαααίιιι ..." και θα ξανψηφίσουν τα κορόιδα . Σιγά τώρα

  Καλλίτερα έτσι παιδά .... ούτε που θα προλάβουν να αντιδράσουν ...Μωραίνει Κύριος ον βουλεται απωλέσαι . Το ...απωλέσαι το πιάσατε ;

 56. Γιάννης τρελός avatar
  Γιάννης τρελός 11/06/2011 00:48:25

  Εαν το πλήθος αυτό δεν έχει πολιτική και ταξική συνείδηση δεν θα γίνει τίποτα...
  Μια αντίδραση που για το σύστημα δεν έχει καμία επίπτωση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.