#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2011 16:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "συναίνεση", οι κοντόφθαλμοι επιχειρηματίες και το συμφέρον της χώραςΠάντα στην ελληνική πολιτική σκηνή η επιχειρηματική διαπλοκή έπαιζε ρόλο. ιδιαίτερα στα χρόνια της αποκαλούμενης "Μεταπολίτευσης¨.  Ήθελε μερίδιο στις αποφάσεις, ανέβαζε και κατέβαζε υπουργούς (ενίοτε και κυβερνήσεις), έκανε παρεμβάσεις σε κρίσιμες περιόδους. Ο βασικός λόγος τους ήταν φυσικά να μοιράζονται οι δουλειές, να κινείται το κεφάλαιο και οι ίδιοι να βγάζουν λεφτά. Και προς θεού, δεν είναι έγκλημα η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Το είπε άλλωστε και ο Αν. Σαμαράς στο "Ζάππειο 2". Αρκεί όμως να παίρνουν τις δουλειές με διαφάνεια κι όχι με διαπλεκόμενες καταστάσεις και πιέσεις κάτω από το τραπέζι. Και το βασικότερο. Να υπάρχουν ανάπτυξη και δουλειές και το χρήμα να κινείται.

Η σημερινή κυβέρνηση στραγγάλισε την ελληνική επιχειρηματικότητα διότι διέλυσε την οικονομία. Ανάπτυξη μηδέν, δουλειές μηδέν και οι επιχειρηματίες βρίσκονται στα όριά τους. Για να μην πούμε για τη διαπλοκή ευρύτερα που δεν μπορεί να παρέμβει πουθενά διότι δεν υπάρχει «ψωμί».'Ετσι οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους. Είτε άκομψα με παρεμβάσεις σαν κι αυτές του Δασκαλόπουλου, είτε πιο χοντροκομένα με τα media που ελέγχουν.Γιατί φαντάζεστε ότι το Mega έχει τσακωθεί με το μισό υπουργικό συμβούλιο; Μα φυσικά διότι οι βασικοί του μέτοχοι σιχτιρίζουν την κυβέρνηση της υπανάπτυξης. Ο κ. Μπόμπολας, για παράδειγμα, έχει ξεμείνει από έργα γιατί κανένας διαγωνισμός δε γίνεται. Τα υπάρχοντα δημόσια έργα δεν χρηματοδοτούνται, επεκτάσεις δεν γίνονται, ούτε απαλλοτριώσεις. Όλα έχουν παγώσει. Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και θα καταλάβετε. Παράλληλα, όσοι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν να κάνουν δουλειές στην ενέργεια και τον τζόγο, βλέπουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Αφήστε δε με τα εκδοτικά, όπου ενώ ο Τύπος βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια κρατικής παρέμβασης όπως η αντίστοιχη του Σαρκοζί στη Γαλλία που διέσωσε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Από την άλλη μεριά,  τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν στραγγαλίσει την κατανάλωση. Έτσι οι επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων π.χ. στενάζουν αφού οι πωλήσεις του έχουν βουλιάξει. Ίδια κατάσταση και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Με την κατανάλωση να έχει υποχωρήσει έως 20%, καταλαβαίνετε τους φόβους μιας σειράς μεγάλων και μικρών επιχειρηματικών κλάδων και ομίλων, από τα διυλιστήρια μέχρι τα ....σουβλατζίδικα.

Τα πράγματα είναι χειρότερα με τις τράπεζες. Η έκθεσή τους στα ομόλογα τις κάνει να τρέμουν καθημερινά, όπως και η έκθεση ορισμένων σε επικίνδυνα CDS. Φοβούνται μην καταρρεύσει και η οικονομία κι αυτές μαζί τους με τους μετόχους και γι αυτό μιλάνε για "συναίνεση" - να στηρίξουν δηλαδή τα άλλα κόμματα την κυβέρνηση του ΓΑΠ για να μην  πέσει και την ακολουθήσουν στην  πτώση.Είναι άραγε τόσο κοντόφθαλμοι, τόσο πολιτικά ανιστόρητοι που δεν θυμούνται αυτό που συνέβαινε επί "Οικουμενικής Ζολώτα"; Τότε που δεν μπορούσαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις επειδή σε κάθε υπουργείο υπήρχε τρικομματικό  κομισαριάτο και το κάθε κόμμα έβγαζε δική του υπουργική απόφαση; Φαντάζεστε τι έχει να συμβεί τώρα με πεντακομματικά κομισαριάτα εποπτείας σε κάθε υπουργείο, ή και επτακομματικά, αν επιβάλλουν και τα "κόμματα" της Ντόρας και του Φώτη;

Μόνο μια εξήγηση υπάρχει για την στάση τους αυτή. Θέλουν να παρατείνουν την κατάσταση ακυβερνησίας προς όφελός τους. Δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, επειδή μόνο αδύναμα κόμματα και εξαρτώμενους από αυτούς πολιτικούς θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τον μοναδικό κορβανά που υπάρχει αυτή την στιγμή διαθέσιμος για τα ταμεία τους, τις αποκρατικοποιήσεις.

Ζητούν να ξαναζωντανέψει το 1989-1990 τότε που η πολιτική σκηνή ήταν διαλυμένη και η Οικουμενική κυβέρνηση ήταν αυτή που μοίραζε την πίτα της διαπλοκής. Δεν αντιλαμβάνονται ότι  μάλλον κανένα ξεροκόμματο θα τους αφήσουν τα ξένα γεράκια που περιμένουν να πάρουν κοψοχρονιά εταιρείες και ακίνητα.Δυστυχώς, η επιχειρηματική κοινότητα δεν έχει καταλάβει ότι η μόνη λύση για διέξοδο από την κρίση είναι η φυγή από τις πολιτικές του Μνημονίου που διέλυσαν και την επιχειρηματικότητα. Αντί λοιπόν να στηρίξουν απόψεις που ακούστηκαν στο "Ζάππειο 2" όπως μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 15%, ασχολούνται με τη δήθεν "εθνική συναίνεση".

Αντί να στηρίξουν μια πρόταση όπως αυτή που έκανε ο Σαμαράς, με τα καλά και τα κακά της, επιλέγουν να παρέμβουν ζητώντας συμφωνία των μεγάλων κομμάτων, κάτι σαν συγκυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει να σκύβει το κεφάλι στην τρόικα.

Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, επιβεβαιώνεται ότι η εγχώρια επιχειρηματική σκηνή ούτε τα ίδια τα συμφέροντά της δεν μπορεί να αντιληφθεί και να εξυπηρετήσει, πόσο μάλλον το συμφέρον του τόπου.

Αντί για την επιλογή μιας πολιτικής που θα μοιράσει με καθαρούς όρους το παιχνίδι και δε θα βάλει τους ξένους να έχουν τη χώρα υπό κατοχή, επιλέγουν την… ψευδεπίγραφη εθνική συνεννόηση.

Ίσως καταλάβουν πολύ σύντομα ότι το Μνημόνιο δεν είναι το φάρμακο που θα σώσει την οικονομία αλλά το δηλητήριο που θα την σκοτώσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 29/05/2011 17:20:43

  MEGA Η Ρομφαία της Ηθικής, το 22 % σε offshore Εταιρειες, χα.

  h**p://4.bp.blogspot.com/-ycm-wVvLX10/TXXizDmMGMI/AAAAAAAADoA/Ymk2xLbf4DM/s1600/MEGA.jpg

 2. athamas avatar
  athamas 29/05/2011 17:23:02

  ………………Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, επιβεβαιώνεται ότι η εγχώρια επιχειρηματική σκηνή ούτε τα ίδια τα συμφέροντά της δεν μπορεί να αντιληφθεί και να εξυπηρετήσει, πόσο μάλλον το συμφέρον του τόπου………………………………………………………………….. Όταν δρας ως κατοχική δύναμη δεν γίνεται να έχεις εθνική στρατηγική! Και τα συμφεροντά τους είναι αντίθετα με του τόπου αφού βασίζονται στην αρπαγή,( άρα συντεχνιακή δομή, ίσως και φυλετική) και όχι στην δημιουργία .

 3. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 29/05/2011 17:30:16

  Μωραίνει κύριος...

 4. megalos podilatis avatar
  megalos podilatis 29/05/2011 17:33:47

  Συμφωνω κατ΄αρχη με αυτα που γραφονται αλλα η εξηγηση ειναι απλη. Πιστευεται οτι ειναι επιχειρηματιες που ζημωθηκαν στην χωρα η ειναι ανδρεικελα που ελεγχοντα απο το "Λαγκλευ". Η πορεια τους ειναι αποτελεσμα που ερχεται απο το επιχειρειν? Ειναι μια ταξη που αποτελειται απο ανθρωπους που για να γινουν αυτο που εγιναν πουληθηκαν! Μην σας κανει και απορειται η σταση τους. Αν ανεξαρτοποιηθουν θα ειναι σαν να υποφραφουν η τον επιχειρηματικο η τον βιολογικο θανατο τους. Το μονο που τους εφτασε εκει που ειναι δεν εχει να κανει με ιδεες επιχειρηματικες ποτε δεν ρισκαρισαν παντα εκ του ασφαλους κερδιζαν. Αν η Ελλαδα ειχε εθνικη αστικη ταξη τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα!!

  • athamas avatar
   athamas @ megalos podilatis 29/05/2011 17:49:03

   Α γεια σου!!!!!

 5. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 29/05/2011 18:28:49

  Να συμπληρώσω ότι, 2 απ΄αυτούς τους μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν κατηγορηθεί ως πράκτορες μυστικών υπηρεσιών του πρώην ανατολικού μπλοκ, ένας άλλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση κάνοντας δουλειές με τον 6ο στόλο ( τυχαίο; ) και ένας άλλος φιλοξενεί στα ΜΜΕ που διατηρεί ( και οι άλλοι διατηρούν βεβαίως ) τον αγαπημένο δημοσιογράφο της λέσχης Μπίλντεμπεργκ ( και το Μπάμπη και το Μπάμπη !) Οι ρίζες της κακοδαιμονίας αυτής της χώρας , δυστυχώς φτάνουν πολύ βαθύτερα απ΄όσο φαντάζονται κάποιοι

  • megalos podilatis avatar
   megalos podilatis @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 29/05/2011 19:46:07

   Αν δουμε καλα τα βιογραφικα τους πανω απο 2 εχουν σκοτεινες σχεσεις με το πρωην κομμουνιστικο μπλοκ.

   • GEODETIS avatar
    GEODETIS @ megalos podilatis 29/05/2011 23:06:48

    μα καλέ μου άνθρωπε όταν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα αποφάσισε να παραγάγει τους εν Ελλάδι πολυεκατομμυριούχους ήθελε να έχουν έστω ένα παρελθόν ¨αντιστασιακό¨ ή και ¨προοδευτικό¨ (ακόμη και κατασκευασμένο) ώστε να είναι εύπεπτοι στον εκ φύσεως αντιδραστικό λαό ... και τις σοσιαλιστικές εύχρηστες διοικήσεις του, μέσω κοινοβουλευτικών μαλακών πολιτικών ... αυτές είναι υποσυνείδητες παραδοχές βάση ομαδοποίησης .... κλασικές μέθοδοί παραπλάνησης και απόκρυψης ... δηλαδή προπαγάνδας των χθεσινών φασιστών .... θέλεις να σου περιγράψω και την σχέση αυτών των ¨αγιοποιημένων¨επιχειρηματικών προσώπων με την πολιτική ομάδα της χώρας ;;;; αλλά και των δημοφιλών ομαδικών αθλημάτων .... μάλλον τα γνωρίζεις ....

    • megalos podilatis avatar
     megalos podilatis @ GEODETIS 29/05/2011 23:44:18

     εχω ζησει καποιες καταστασεις που τις ανεφερα στον πατερα μου και ηταν δυσπιστος μαζι μου !

 6. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 29/05/2011 18:35:43

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ....ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ν.Δ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;;;; ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;;; ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 85 ΧΡΟΝΙΑ;;;; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;;;;ΤΟ ΤΡΑΜ;;;;!!!

  • megalos podilatis avatar
   megalos podilatis @ SXOLIASTHS 29/05/2011 19:51:43

   Αυτου του ειδους οι¨"επαναστασεις" κρυβουν κυνδυνους. Μην ξεχνας οτι αν γινει κατι τετοιο τα ΜΜ"Ε" θα αρχισουν να πυροβολουν και να παρουσιαζουν το θεμα οπως τους βολευει και οχι οπως ειναι. Εξ αλλου εισαι σιγουρος οτι δεν θα βρεθουν εφιαλτες? Εχεις εμπιστοσυνη σε ολους τους βουλευτες της ΝΔ Εγω σαν μελος της ΝΔ και υποστηρικτης του Σαμαρα σου λεω οχι. Υπαρχουν καποιοι που θα λακισουν!

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 29/05/2011 19:41:59

  Τα αντι- μνημόνιο πολιτικά κόμματα θα ήταν αρκετά χρήσιμο για τον τόπο αν συγκροτούσαν μια επιτροπή δημόσιας σωτηρίας!

 8. megalos podilatis avatar
  megalos podilatis 29/05/2011 20:01:06

  Μην τρεφουμε αυταπατες. Η λυσεις ειναι οι εξης α) Παραιτηση του κου Καρολου Ειναι ομως αδυνατη γιατι οι δεσμοοι με την οικογενεια ειναι μεγαλη Μεχρι και να νομιμοποιησει μαυρο χρημα συμμετειχε και η δευτερη καμμια υποστηριξη και πιεση Φυσικα και ξεμπροστιασμα μεσα απο το διαδυκτιο. Ξερεται η γυναικα μου ειναι απο τον Αγιο Δομινικο στα 25χρονια γαμου εχω παει αρκρτες φορες εκει. Δεν θα μιλησουμε για το ποσο εξωτικο νησι ειναι αλλα για την αθλια ζωη των πολιτων για το 5% που κατεχει τον πλουτο και το 95% που ειναι εξαθλιωμενος και δεν εχει ουτε τον χρονο να σκεφτει πως εφτασε εκει ποου ειναι και πως θα αντιδρασει Λυπαμαι αλλα για κατι τετοιο μας πρωοριζουν. Τουρισμος πολυς που δεν αφηνει λεφτα παραμονο στα μεγαλα κλειστα τουριστικα συγκροτηματα. Δεν θελω να δω την πατριδα μου ετσι ουτε και τους συμπατριωτες μου

 9. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 29/05/2011 20:02:11

  ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΛΙΤ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
  ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ!!!!

  • ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΑ ΧΑ avatar
   ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΑ ΧΑ @ ΓΑΝΤΙ 30/05/2011 19:19:48

   ΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΉΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Η MOTOR OIL ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ , ΕΚΕΙ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/05/2011 20:02:46

  ...και όχι μόνο.
  Από το 2010 μας έχουν ζαλίσει για τα δις που βγήκαν έξω...που αν γυρίσουμε στη δραχμή σύμφωνα με πληροφορίες του κάθε Μπάμπη (είναι μυστικές σαν τις γνώσεις του Τσακ Νόρις ) θα αγοράσουν τζάμπα μια απαξιωμένη και σε πανικό χώρα...

  Το ξανά έγραψα και εχθές όποιος δούλευε στο Δημόσιο επί Οικουμενικής θυμάται τι γινόταν ...όχι σε κάθε Υπουργείο με κάθε όροφο κομματικό φέουδο...

  Όσο για την επιχειρηματική κοινότητα ...ποια; Μόνο δουλειές υπέρ - κοστολογημένες με το κράτος με τις παραγωγικές επενδύσεις μετρημένες στα δάχτυλα παρόλα τα τρις που έφαγαν.
  Τώρα γιατί φωνάζουν νομίζεις; χάθηκε ο ΟΤΕ αν χαθούν και λιμάνια και δρόμοι και αεροδρόμια ας πάνε με τους ...Γερμανούς ή τους Γάλλους και τους άλλους να κλείνουν δουλειές με τους ίδιους όρους που έκλειναν με χορευταράδες πολιτικούς μας. Να δαγκώσουν για άλλη μια φορά επιθυμούν.
  ΜΜΕ; ας μας πουν μια χώρα που λειτουργούν όπως λειτουργούν εδώ, χωρίς τέλη συχνοτήτων, χωρίς φόρους επί των διαφημιστικών εσόδων, καταχρεωμένοι με δανεικά από Τραπεζικά Ιδρύματα και μετά ας το παίζουν οικονομικοί σωτήρες...

  Το κερασάκι; Επειδή ξέρουν το ανάστημα των πολιτικών μας επειδή έκαναν δουλειές μαζί τους φοβούνται ότι αυτούς ...θα δώσουν πρώτους οι πολιτικοί μας.

  Επειδή κοροϊδεύουν θέλουν οι επιχειρηματίες μας να αποδεχτούν μια πρόταση;
  Μια νέα ...Τρόικα; Ελεγκτικό Συνέδριο, Σώμα ορκωτών λογιστών και δύο τρεις νομικοί που θα ελέγξουν μόνο τα Δημόσια έργα και τις αναθέσεις των Ολυμπιακών Αγώνων και ...συναινώ μετά.

 11. megalos podilatis avatar
  megalos podilatis 29/05/2011 20:13:28

  Θελω να ρωτησω και ελπιζω καποιος απο εδω να γνωριζει. Το μνημονιο ειναι αντισυνταγματικο? και κατι αλλο αν πτωχευσουμε το ευρω τι θα γινει? ποση ζημια θα εχει η ατμομηχανη της ευρωπης?

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ megalos podilatis 29/05/2011 20:34:53

   Λογιστικά μικρή. Πολιτικά πολύ μεγάλη.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ megalos podilatis 29/05/2011 20:47:18

   Το δημόσιο δεν πτωχεύει, γιατί έχει εισοδήματα από τούς πολίτες του. Κάνει στάση πληρωμών σε ληξιπρόθεσμα δάνεια και περιορίζει την πληρωμή των τρέχουσων υποχρεώσεών του, εφ' όσον αυτά πού εισπράττει είναι λιγότερα από αυτά πού δίνει γιά μισθούς, συντάξεις, κ.λ.π. Θεωρητικά, αλλά και πρακτικά συνεχίζουμε με το ευρώ ώς νόμισμά μας. Το γεγονός ότι καί οι ελληνικές τράπεζες, μάλλον θα πτωχεύσουν και θα σταματήσουν οι τραπεζικές συναλλαγές, μάλλον θα μας οδηγήσει και σε ξεσηκωμό τού κόσμου και στό χάος. Μετά από αυτό, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Διαλέγεις και παίρνεις.

 12. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 29/05/2011 20:38:19

  Το μνημόνιο δεν είναι αντισυνταγματικό. Η δανειακή σύμβαση, μάλλον ναί.

  • megalos podilatis avatar
   megalos podilatis @ Ιαπετός 29/05/2011 21:14:00

   αρα αν ειναι η συμβαση αντισυνταγματικη τι συμβαινει?

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ megalos podilatis 29/05/2011 22:02:48

    Αν δεν μπορεί το δημόσιο να πληρώσει τίς υποχρεώσεις του έναντι των εταίρων και άν αυτοί ζητήσουν επιτακτικά τα χρήματά τους ή πωλήσουν αυτοί τίς υποχρεώσεις μας σε τρίτους και έλθουν αυτοί να τα ζητήσουν και να κάνουν κατάσχεση περιουσιακών ακινήτων τού δημοσίου, τότε μπορεί η τότε ελληνική κυβέρνηση να επικαλεσθεί το γεγονός, ότι η πρόνεια της δανειακής σύμβασης, όπου το ελληνικό δημόσιο δέχθηκε να παραιτηθεί αμετακλήτως τού δικαιώματός του να εφαρμόζεται ελληνικό δίκαιο ( όπου κατάσχεση δημόσιων αγαθών και περιουσίας δεν επιτρέπεται), είναι αντισυνταγματική. Καί αυτό γιατί αποδοχή εφαρμογής άλλου ξένου δικαίου, προϋποθέτει συνταγματικά να ψηφισθεί η αντίστοιχη πρόνεια με 181 βουλευτές, ώστε να αποτελέσει νομικά δεσμευτικό διεθνές δίκαιο γιά την χώρα μας.

 13. karamanlikos avatar
  karamanlikos 29/05/2011 20:46:27

  Πολύ εύστοχη η ανάλυσή σου για τις σκοτούρες του διαπλεκόμενου πλούτου στην Ελλάδα.
  Προσθέτω επί πλέον τα εξής:

  Όταν οι τραπεζίτες συνέτρωγαν στα κρυφά και στα σκοτεινά, πριν τις εκλογές του 2009 με το Γιωργάκι συζητούσαν για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ ή συζητούσαν για την μοιρασιά του κρατικού πλούτου και της κρατικής πράσινης ενέργειας;
  Το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος ή ΜΜΕ ΔΕΝ έχει ρωτήσει κάποιον απ' αυτούς τι του έλεγαν και τι τους απαντούσε ή συζητούσε είναι καταδεικτικό του ότι οι τραπεζίτες ΕΛΕΓΧΟΥΝ πλήρως τη δημοσιογραφία! Είτε ΜΜΕ είναι καταχρεωμένα με απ' ευθείας δάνεια σε τράπεζες είτε οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ χρωστάνε της Μιχαλούς στις τράπεζες.
  Γιατί, λοιπόν, όλοι καίγονται για την εφαρμογή του μνημονίου και προσκυνούν την τρόϊκα; Πολύ απλά γιατί πρέπει να ξεπουληθεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ για να ησυχάσουν οι δανειστές και να σώσουν τα "τομάρια" τους οι τραπεζίτες! Επόμενο είναι ότι έτσι θα σωθούν και τα καταχρεωμένα "τομάρια" των ΜΜΕδων!
  Για σκεφτείτε πόσα ΜΜΕ θα χαθούν αν μας χαιρετήσει τράπεζα του λιμανιού;;;;
  Για την ιστορία θυμηθείτε την εποχή των 28δισ, όταν σε απόλυτη συγχορδία τα ΜΜΕ φώναζαν, δήθεν, κατά των τραπεζών και οι τράπεζες έλεγαν δεν τα θέλουμε!!!! Αν τα είχαν σπρώξει στην πραγματική οικονομία το 2009, δεν θα μπορούσε το Γιωργάκι να εμφανίσει το έλλειμα πάνω από 10% και θα είχαμε γλυτώσει και το ΔΝΤ.... Όμως έπρεπε να πέσει ο Καραμανλής !!!
  Τώρα βέβαια εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα και τα παίζουν όλα για όλα τους έχει προκύψει, κακό σπυρί, ο Σαμαράς, γιατί είναι ηγέτης και πατριώτης!
  Θα τα δώσουν όλα με τους Μπάμπηδες και το παρακράτος για να τον πλήξουν!
  Δεν θα αντέξουν να τον έχουν πρωθυπουργό και να πρέπει να τον στηρίζουν έχοντας στον αέρα τα μαγαζιά τους!
  Γι' αυτό, για την ώρα το Γιωργάκι -υπαλληλάκι κάνει τη δουλειά τους και εσείς όλοι πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!

 14. ορεξάτος avatar
  ορεξάτος 29/05/2011 21:16:41

  το συμφέρον της χώρας και του έθνους είναι η δημιουργία ελληνικής αστικής τάξης και ελληνικού παραγωγικού κεφαλαίου.είναι υπερβολή ότι όλα τα εισάγουμε.οι Έλληνες μπορούν να παράγουν πολλά και καλά πράγματα.π.χ. δε γίνεται να ισχύει ότι δε μπορούμε να κατασκευάσουμε ελληνικό αυτοκίνητο όταν όλοι μας τα αγαπάμε και ασχολούμαστε συνέχεια με αυτά και στην Ελλάδα κυκλοφορούν τόσα πολλά σχετικά περιοδικά.

 15. christof avatar
  christof 29/05/2011 21:48:56

  H NΔ ειναι κομα φιλελευθερο,η σοσιαλιστικο?Ειναι υπερ των αποκρατικοποιησεων και των ιδιωτικοποιησεων η διακατεχεται ακομη απο τη σοσιαλομανια του ιδρυτη της ?Πιστευω οτι οΣαμαρας εκφραζει τις φιλελευθερες ιδεες αλλα δεν το βλεπω ουτε σε ολους τους βουλευτες αλλα ουτε και στους νεοδημοκρατες του antinews. Επαναπροσδιορισμο των αρχων του κομματος για τη παιδεια, την οικονομια και των τσιφλικαδων συνδικαλιστων

 16. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 29/05/2011 22:06:47

  Ούτε ένα ΕΥΡΩ για αγορά εφημερίδων ΕΘΝΟΣ-ΝΕΑ-ΒΗΜΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ εκδοτών προδοτών-εργολάβων δημοσίων έργων μπετατζήδων.

 17. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 29/05/2011 22:36:13

  Με τσιγκλάτε...Εχουμε και λέμε λοιπόν:
  Η "ελίτ" των ντόπιων "επιχειρηματιών" είναι αυτή που διέλυσε κάθε(σχεδόν) παραγωγική ικμάδα της χώρας.Με "εργαλείο" τις τοκογλυφικές τράπεζες, κατέπνιξε κάθε υγιειή προσπάθεια που έγινε "εκτός κατεστημένου"Κάθε ένας που δεν "προσκύναγε" ή έχανε την περιουσία του από τις τράπεζες ή τα μάζευε κι έφευγε(βλ.ΧΡΩΠΕΙ, Olympic)Για "στάχτη στα μάτια" έδιναν και καμμιά δουλίτσα στους "απ' έξω".Παράδειγμα; Η "Μηχανική" του μεγάλου πατριώτου και ευεργέτη κου.Εμφιετζόγλου.Οσοι επιχειρηματίες "της παλιάς φρουράς" είχαν γερές υποδομές και βάσεις μπόρεσαν να αντέξουν (ματωμένοι) σεβόμενοι την ιστορία τους,τους ανθρώπους τους και το επενδυτικό κοινό (βλ.Ομιλος Βιοχάλκο κου.Στασινόπουλου).Προσέξτε και το ακόλουθο: οι εφοπλιστές κυνηγήθηκαν άγρια...Κάθε προσπάθειά τους μποϋκοταρίστηκε μέχρι θανάτου.Επένδυση από εφοπλιστή;Στο πυρ το εξώτερον.Βλέπετε οι καραβοκυραίοι δεν ξέρουν από "Da Capo" και άλλα συναφή.Παράδειγμα;Η επένδυση στην Πύλο του αείμνηστου Κωνσταντακόπουλου. Ετσι λοιπόν αυτά τα "αρχιλαμόγια" εμπέδωσαν στην πατρίδα μια ξεδιάντροπη οικονομική δικτατορία ελέγχοντας εν πολλοίς τις ζωές μας.Σαν τα σκυλιά αλυχτούσαν στη Βουλή ο κατασκευαστής της "Κηφισίας" και ο "Πήγασος" προκειμένου να καταργηθεί η παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια.Τους εμπόδισε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος ο οποίος υποβασταζόμενος (στα τελευταία του πια) πήγε επί τόπου και το έκανε "λαμπόγυαλο".Η κλίκα αυτή μπορεί να μας απαντήσει σήμερα στις ακόλουθες ερωτήσεις:
  1. Που πήγαν τα υπερκέρδη των τραπεζών του διαστήματος 1995-2005;Επενδύθηκε έστω το 10% από αυτά;Θα μας εξηγήσουν την χαοτική διαφορά επιτοκίου κατάθεσης από το αντίστοιχο του δανείου;Γιατί οι Τράπεζες δεν συμμορφώνονται στις αποφάσεις του Αρείου Πάγου;
  2.Τα δις που μαζεύτηκαν από το Χρηματιστήριο που πήγαν;Υλοποιήθηκαν ποτέ τα "επενδυτικά προγράμματα" τα οποία παρουσίαζαν στους αφελείς επενδυτές;
  3.Ποιές από τις εταιρίες αυτές οφείλουν και πόσα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και γιατί ενώ τους επεβλήθησαν τα αναλογούντα πρόστιμα και προσαυξήσεις αυτά δεν εισπράχθηκαν ποτέ (έστω με διακανονισμό);
  4.Για ποιούς ειδικότερα λόγους πολλές από τις εταιρίες αυτές ενώ ελέγχθηκαν και τους επεβλήθησαν πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων δεν τα απέδωσαν ποτέ;
  5.Γιατί το Δημόσιο δεν προμηθεύτηκε ποτέ υλικά ή αγαθά παραγόμενα εν Ελλάδι αλλά αντίθετα συστηματικά αγόραζε από τις εταιρίες που αυτοί αντιπροσώπευαν;Παράδειγμα: δεν αγοράστηκε από το Δημόσιο ούτε ένα "Sunny' από την γραμμή συναρμολόγησης του Βόλου (ακόμα κυκλοφορούν χωρίς σκουριές και προβλήματα...)
  Να λοιπόν αγαπητοί φίλοι πως φτάσαμε στην "κρίση".Το ένα χέρι ένειβε τ' άλλο και τα δυό μαζί το πρόσωπο της αρπαχτής.Σφιχταγκαλιασμένοι "πολιτικοί" και επιχειρηματίες στα παρτάκια και στις δεξιώσεις.
  Δούλεψα κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου ως γκαρσόνι σε δεξιώσεις στο κτήμα Νάσιουτζικ. Ε ρε και να βλέπατε πρόσωπα και πράγματα.Το πρωΐ βριζόντουσαν (υποτίθεται) στη Βουλή και το βραδάκι χαλαροί κι ωραίοι μετα των κυριών και εταίρων τους τα έπιναν με τους "καρχαρίες" που στηλίτευαν...
  Θα μου πείτε που τους χαλάει ο Σαμαράς.Οπως γνωρίζετε μερικοί,μάθετέ το οι υπόλοιποι, ο Σαμαράς είναι οικονομικά αυτοδύναμος(και από την πατρική του περιουσία και από το γάμο του). Δεν χρωστάει σε κανέναν κερατά και αυτό τους "τη δίνει κατακούτελα".Αυτό δε που τους εκνευρίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι ούτε το στενό επιτελείο του Σαμαρά χρωστά.Τυγχάνει να γνωρίζω αρκετούς από αυτούς.Απαντες είναι εργαζόμενοι και όσοι ασχολούνται με την ενεργό πολιτική κατασπατάλησαν πατρικές περιουσίες προκειμένου να μην υποχρεωθούν σε κανέναν.Αυτό δεν ανέχεται το σύστημα της πασοκικής "Μεταπολίτευσης"

 18. Aris. A avatar
  Aris. A 29/05/2011 22:37:05

  Ποιοι επιχειρηματίες φίλε;;

  Επιχειρηματίες ήταν ο Ωνάσης, ο Νιάρχος ο γερο Λάτσης και όσοι έκαναν χρήματα στο διεθνές στερέωμα πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα.

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ Aris. A 30/05/2011 08:31:22

   Μάλλον κάνεις λάθος αγαπητέ φίλε.Παραδείγματα ουκ ολίγα εντίμων ανθρώπων που έδιναν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους και αναγκάστηκαν ή να κλείσουν ή να φύγουν αλλού.Να σου θυμίσω την "Αρχιρόδον" που έχτισε τον μισό Περσικό Κόλπο,να σου θυμίσω την "ΧΡΩΠΕΙ" που προτωπορούσε στην εποχή της, να θυμίσω την "Πειραϊκή-Πατραϊκή" να θυμίσω την "Pirelli Ελλάς" και γιατί όχι,να σου θυμίσω τον αείμνηστο Γεωργακά του "Μινιόν" (όταν καταστράφηκε από την πυρκαγιά οι τράπεζες έκαναν τις απαιτήσεις τους ληξιπρόθεσμες και απαιτητές...)
   Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που σπεκουλάρουν σε βάρος του ελληνικού ομολόγου και cds δεν είναι ξένοι αλλά τα δικά μας "μπουμπούκια" που θέλουν να εξασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την "επιβίωσή" τους.

 19. ορεξάτος avatar
  ορεξάτος 29/05/2011 23:45:57

  το ελληνικό εφοπλιστικό(μεταπρατικό) κεφάλαιο οφείλει να προσανατολίζει μέρος των κερδών του σε επενδύσεις παραγωγικού είδους στην Ελλάδα πράξη με τρομερά οφέλη στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και περισσότερο στην απογαλάκτισή της από τις εισαγωγές ξένων προϊόντων και μαζί με αυτά ξένων ηθών

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ ορεξάτος 30/05/2011 08:23:46

   Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο κατ' επανάληψη επέδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις παραγωγικού χαρακτήρα και με βάθος χρόνου.Ομως: οι εφοπλιστές ΔΕΝ δίνουν "δωράκια".Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός.

 20. anonymous avatar
  anonymous 29/05/2011 23:50:29

  Ακούγεται ότι ο Αβραμό τα έχει βρεί με ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό Σαμαρά. Δεν το πιστεύω αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί δεν κάνουμε καμμια διάψευση καλού-κακού?

 21. anonymous avatar
  anonymous 30/05/2011 00:35:49

  Αυτό προϋποθέτει δασμούς.

 22. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 30/05/2011 00:35:59

  παρατηρήσεις επί των εικόνων:
  -Παράξενο, στην πρώτη μόνο ο Φλωράκης μου αποπνέει θετική άυρα, θετικά συναισθήματα
  -Η δε τελευταία;
  ΑΠΛΑ όλα τα λεφτά!!!!!!!!

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Γιώργος Μεσσηνία 30/05/2011 00:37:11

   Η 2η, είναι η σύντομη ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας σε μια εικόνα μάλλον...

 23. anonymous avatar
  anonymous 30/05/2011 01:00:41

  το θέτεις σε λάθος βάση. Το σωστό είναι αν είναι υπέρ του ελεύθερου ανταγωνισμού ή όχι. Σου φέρνω το παράδειγμα της cosmote Που ανταγωνίστηκε στα ίσα τις ιδιωτικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

 24. αντιbanker avatar
  αντιbanker 30/05/2011 02:12:09

  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ !!!!!!
  Τ. Αράπογλου, ο Απ. Ταμβακάκης, ο Β. Ράπανος, ο Γ. Στουρνάρας, ο Τ. Γιαννίτσης ΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑ ΤΟ 95% ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΔΚΤΕΣ !!!! ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ 6ΜΗΝΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ 2008 ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ……!!!!!!!
  ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘ ΟΤΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΕΡΕΨΑΝΕ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ??? ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΨΙΜΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ!!!!!!!
  ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !!!!!
  ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ !!! ΒΕΒΑΙΟ ΘΥΜΑ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΚΩΛΩΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 30/05/2011 08:40:10

  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231110898
  Διαβάστε και θα καταλάβετε

 26. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 30/05/2011 08:42:04

  Αυτό το καλοκαίρι ραγιάδες,ραγιάδες ...

 27. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/05/2011 15:55:58

  Ξέρει κανείς τι τρεχει με την ALFA Bank;
  Πληροφορίες λένε ότι μόλις κινήθηκε για ομολογιακό δάνειο και αύξηση κεφαλαίου (από τις 28/5), "αποσύρθηκαν" 1 - 2 μεγάλοι μέτοχοι.
  Σήμερα η μετοχή καταρρέει (- 8%).

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/05/2011 17:06:24

  "Το έχει πνίξει το κουνέλι" - ή θα καταλήξει σε επιθετική εξαγορά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.