Η σημασία του να είσαι δεξιός
30/03/2014 08:00
του Φαήλου Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η σημασία του να είσαι δεξιός

Ο δεξιός είναι αυτός που πιστεύει στον νόμο και την τάξη, έχοντας επίγνωση πως την ανομία και την αναρχία τις πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι κι επωφελούνται από αυτήν οι εχθροί της Πατρίδας και της κοινωνικής ειρήνης

Τι σημαίνει άραγε σήμερα να είσαι δεξιός και ποιους περιλαμβάνει ο όρος, που χτυπάει σαν σφυράκι το γόνατο της υβρίζουσας και συκοφαντικής αριστεράς Κολωνακίου κι Εξαρχείων; Μα ό,τι σήμαινε πάντοτε. Τον πατριώτη, που πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στο Έθνος και τις διαχρονικές, ενωτικές για την κοινωνία, αξίες του, που τιμά τα Σύμβολα και τους Ήρωες του. Σημαίνει τον Έλληνα που αναγνωρίζει ως συνθεμελιωτή του Έθνους την Ορθόδοξη Εκκλησία και της απονέμει τις νενομισμένες τιμές.

Ο δεξιός είναι νοικοκύρης, φροντίζει άγρυπνα την οικογένεια του, το σπίτι, τις ελιές και το αμπέλι του, την δουλειά του. Είναι αυτός που πιστεύει στον νόμο και την τάξη, έχοντας επίγνωση πως την ανομία και την αναρχία τις πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι κι επωφελούνται από αυτήν οι εχθροί της Πατρίδας και της κοινωνικής ειρήνης. Γι’ αυτό τιμά τα Σώματα Ασφαλείας, την εσωτερική φρουρά της Δημοκρατίας. Ο Δεξιός τιμάει ιδιαίτερα κι αγαπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί το κόμμα του εκφράζει μεγάλο μέρος του Έθνους, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις ταυτίζονται με όλο το Έθνος.

Ο Στρατός, οι Έλληνες υπό τα όπλα, είναι ο αρχαιότερος θεσμός μας, ο ανθός του λαού, που ένωσε τάξεις, τοπικισμούς, είναι ένα από τα αμόνια, όπου σφυρηλατήθηκε η ενότητα και η ταυτότητα μας. Από τον ωθισμό της οπλιτικής φάλαγγας στα πεδία της ελευθεροφροσύνης, ως το Μεσολόγγι, το Κάλε Γκρότο, το Ύψωμα 731 και την Κερύνεια το ‘74. Και βεβαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας. Στην Κατοχή οι κατακτητές δυο θεσμούς κατήργησαν: τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Γι’ αυτό ανακλαστικά ο Δεξιός επιφυλάσσει περιφρόνηση σε όποιον απέφυγε δόλια ή χαριστικά την τιμή να φέρει όπλα για την Πατρίδα ή το έκανε τύποις, ως πολυτελής λουφαδόρος της Γκομενοφυλακής στην εξέχουσα του Da Capo. Ο Δεξιός στην προέλευση του μπορεί να προέρχεται από τους Λαϊκούς ή τους Φιλελεύθερους και τις μετεξελίξεις τους, την ΕΡΕ και την Ένωση Κέντρου. Ίδια η πίστη τους στο αστικό καθεστώς, στις εθνικές ιδέες. Κι όποια διαφορά είχαν στο πολιτειακό, την έσβησε το δημοψήφισμα κι ο χρόνος.

Ο Δεξιός είναι αντικομουνιστής, αντιναζιστής και αντιρατσιστής. Απεχθάνεται τον ολοκληρωτισμό κάθε χρώματος κι όσους καθυβρίζουν την Πατρίδα, τους ήρωες και τα σύμβολα της, όσους με την ακρότητα τους θα την οδηγούσαν στιγματισμένη στην απομόνωση. Δεν θαυμάζει εχθρούς του Έθνους, γενοκτόνους όπως ο Χίτλερ, ο Στάλιν ή ο Κεμάλ. Δεν επιτρέπει σε κανέναν, είτε φοράει κόκκινα είτε φοράει μαύρα, να παριστάνει τον αστυνόμο και τον δικαστή, να παραβιάζει το μονοπώλιο της βίας, που στην Δημοκρατία ανήκει μόνο στα όργανα του Κράτους, όταν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους και μόνο τότε. Αρνείται την αυτοδικία, όποιο ψευδοϊδεολογικό μανδύα κι αν φέρει.

Απεχθάνεται την οχλοκρατία, τις ασχήμιες σε τελετές, ναούς, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις. Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανοίγει το στόμα του μόνο για τον Εθνικό Ύμνο κι επιφυλάσσει την τιμωρία του για τους ανάξιους άρχοντες για τις εκλογές και πριν από αυτές, με ευθύτητα κι αξιοπρέπεια, μέσα από την ελευθερία της γνώμης, τον Τύπο και την νόμιμη και ειρηνική δράση μέσα από τις πολιτικές οργανώσεις και τα σωματεία. Ποτέ με τον τρόπο της ανομίας, της προσβολής επετείων, της κατάλυσης της έννομης τάξης και με άσκηση βίας, σωματικής ή λεκτικής, κατά εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού. Και σε μια χώρα διαχρονικά τόσο ομοιογενή, θείο δώρο, μετέχοντας του υπερέχοντος Ελληνικού Τρόπου, θεωρεί απεχθή την κεντροευρωπαϊκή βαρβαρότητα ενός ρατσισμού, που θεωρεί τους ανθρώπους μοσχάρια ή άλογα.

Ο Δεξιός πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, γιατί μόνο αυτή δημιουργεί και προάγει τις κοινωνίες αλλά και στον εποπτικό ρόλο του κράτους, φράγμα προστασίας από την ασυδοσία των ισχυρών και την στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού. Κι ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει ανύπαρκτο κράτος, ή τροχονόμος της διαπλοκής. Δεν σημαίνει νεοφιλελεύθερη ζούγκλα εθελούσιας «αυτορρύθμισης» των ανθρωποφάγων, μισθοί πείνας και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, που κι αυτό είναι δημιούργημα της Δεξιάς υπό ευρεία έννοια. Ο Δεξιός πιστεύει στην κοινωνική κινητικότητα, δείγμα υγείας του Έθνους, που διασφαλίζει την ανάδειξη των καλύτερων παιδιών του στην κορυφή της κοινωνίας. Ο Δεξιός είναι λαϊκός. Δεν είναι μαρξιστής από την ανάποδη, που βλέπει την κοινωνία ταξικά αλλά από την πλευρά των ισχυρών. Η Δεξιά ή είναι λαϊκή ή δεν είναι τίποτα. Σε αυτή τη γη δεν υπάρχουν αριστοκράτες εξ αίματος. Η αληθινή αριστοκρατία μας ανήκει στον κόσμο της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι οι άριστοι μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αγρότες, επιχειρηματίες, εργάτες, αξιωματικοί κι υπαξιωματικοί, οι άριστοι του αγώνα της ζωής, της σκέψης και οι άριστοι φύλακες της Πατρίδας. Κι οτιδήποτε εμποδίζει την ανέλιξη των αρίστων, είναι αντιλαϊκή κι αντεθνική πράξη.

(Δημοσιεύεται στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 30/03/2014 09:44:00

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη καίτοι σέβομαι τους αγώνες σου μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχετε προσπαθήσει να ξεπεράσετε αυτές τις στερεότυπες έννοιες περί δεξιάς και αριστεράς. Οι έννοιες αυτές είναι αναχρονιστικές και τις έχει ξεπεράσει η τεχνολογία εδώ και χρόνια αλλά πλέον με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας ξεπεράστηκαν και πολιτικά. Οι αριστεροί εδώ και χρόνια μας είχαν πρήξει ότι είναι εξ αποκαλύψεως και προοδευτικοί διότι ήταν αριστεροί, οι δεξιοί μας είχαν πρήξει ότι προάγουν την ελεύθερη αγορά αλλά αποδείχθηκαν εξ ίσου κρατικολάγνοι όπως και οι αριστεροί! Οι ταμπέλες αυτές περί αριστερά και δεξιάς είναι στίγματα που αναπτύχθηκαν στην κεντρική ευρώπη για να προσκολλώνται σε πολιτικά όντα και να μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο δημιουργώντας συμπαγείς ομάδες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Έχω ακούσει με λύπη μου από υποτίθεται προοδευτικά άτομα ότι ο γιός/ η κόρη του τάδε ή του δείνα που ήταν ο πατέρας του αριστερός ή δεξιός ή και κάτι άλλο δεν μπορεί να είναι το ένα η το άλλο! Πραγματικά η κατάλυση της δημοκρατίας που προάγει την ελεύθερη σκέψη του ατόμου στο έπακρον. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι το σύστημα που προάγει την ευημερία των λαών είναι η δημοκρατία, η ελεύθερη διάχυση των ιδεών αλλά και η αυστηρή τήρηση των νόμων που καθορίζονται από την πλειοψηφία ! η ανάπτυξη θα πρέπει να συμβαδίζει με την αειφορία, το κράτος έχει θέση ελέγχου και τήρησης των νόμων, παράλληλα το σύστημα θα πρέπει να διασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων και των ευπαθών ομάδων στη διάσταση της κοινωνικής πολιτικής. Όλα τα άλλα είναι μαρκετίστικες μεθοδεύσεις για τη δημιουργία ομάδων και στεγανών εύκολης χειραγώγησης καλό μεσημέρι!

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ ΙΑΣΩΝ 30/03/2014 13:32:25

   Συμφωνώ με τον ΙΑΣΩΝ .Εσύ Φαήλο πρέπει να είσαι λίγο μπερδεμένος τώρα με το έκτρωμα πασοκονουδου με τα λαμόγια πουστ.....και παληκάρια γίνανε μαλιά κουβάρια.

  • Βασιλική Κ. Σιάπκα avatar
   Βασιλική Κ. Σιάπκα @ ΙΑΣΩΝ 30/03/2014 14:09:38

   Η δημοκρατία μέσα από κόμματα; Ή η άμεση δημοκρατία; Η δημοκρατία μέσα από κόμματα σημαίνει πως αυτά τα κόμματα εκφράζουν την συνισταμένη πολιτικών αντιλήψεων διαφόρων κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικών ομάδων στη συγκεκριμένη συγκροτημένη Πολιτεία. Αντί να τα λέμε δεξηά ή αριστερά και τα λέμε κόκκινα, πράσινα, μπλε, αλλάζει κάτι; Γιατί και τότε το κόκκινο θα σημαίνει κάτι που θα το καταλαβαίνουμε όλοι, ομοίως το πράσινο, ομοίως το μπλε. Για να συνεννοούμαστε υπάρχουν οι λέξεις, όχι για να κάνουμε λεκτικές επαναστάσεις επί των λέξεων.

   • ΙΑΣΩΝ avatar
    ΙΑΣΩΝ @ Βασιλική Κ. Σιάπκα 30/03/2014 18:59:42

    Νομίζω ότι έχεις μπερδέψει τη δημοκρατία με αυτό που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Ναι η δημοκρατία έχει αντιπροσωπευτικά παραδείγματα εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος σε πολλές χώρες της Ευρώπης παρότι εφαρμόζεται με εκπροσώπηση κομμάτων. Αυτό που έχουμε μάθει στην Ελλάδα είναι πως θα βρίσκουμε τρόπους για να μην εφαρμόζουμε τους νόμους φυσικά για συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων. Αλλά και από την άλλη ο ίδιος ο λαός δεν έχει την κοινωνική και πολιτική ωριμότητα να αποδεχτεί την έννοια του δικαίου για όλους και για όλα! Αυτό φυσικά είναι λογική συνέπεια της μη τήρησης ή της αθέτησης των νόμων για την ολιγαρχία. Άρα το πολίτευμα σίγουρα δεν είναι στην πράξη δημοκρατικό αλλά κατ επίφαση άρα μιλάς για άλλο πράγμα!

    • Βασιλική Κ. Σιάπκα avatar
     Βασιλική Κ. Σιάπκα @ ΙΑΣΩΝ 31/03/2014 00:12:46

     Δεν απαντάς. Δημοκρατία με κόμματα; Εάν ναι, αυτά τα κόμματα κάτι θα είναι, διαφορετικό το ένα από το άλλο, είτε δεξηά/αριστερά, είτε κόκκινα/πράσινα/μπλε. Κι αυτές οι έννοιες θα περιγράφουν κάτι που θα το καταλαβαίνουμε όλοι. Αυτό που σκιαγραφεί ο Φαήλος περιφραστικά για την Δεξηά και που εσύ μπορεί να θέλεις να την λες Μπλε. Εάν έπειθες τον Φαήλο να την λέτε Μπλε, τότε θα περιέγραφε την Μπλε παράταξη. Πάντως, είτε Δεξηά, είτε Μπλε θα είχε λόγο ύπαρξης γιατί θα εξέφραζε διαφορετική πολιτική θέαση των πραγμάτων, απ΄ ότι η Αριστερά η κόκκινη, όπως και η Αριστερά ή κόκκινη θα είχε λόγο ύπαρξης επειδή θα εξέφραζε διαφορετική πολιτική θέαση των πραγμάτων απ΄ ότι η Μπλέ ή δεξηά. Με την πομφόλυγα "οι έννοιες δεξηά και αριστερά είναι ξεπερασμένες" ουσιαστικά εκφράζει ό,τι πιο αντιδημοκρατικό μπορεί να εκφρασθεί στους πονηρούς και άγριους καιρούς που ζούμε. Και όσοι είμαστε εκ πεποιθήσεως και όχι μόνον κατ΄όνομα δημοκράτες, είμαστε παθόντες και θύματα των δηλωσιών δημοκρατών, που λειτουργούν και είναι κατ΄ ουσίας οι πούροι ολιγάρχες -ή οι ορντινάτσες τους- του κόσμου τούτου.

     • ΙΑΣΩΝ avatar
      ΙΑΣΩΝ @ Βασιλική Κ. Σιάπκα 04/04/2014 07:25:18

      Επανέρχομαι κυρία μου διότι πάω και έρχομαι! Οπότε απαντώ με κάποια καθυστέρηση, Το πολίτευμα της δημοκρατίας λοιπόν είναι ενιαίο για όλους τους συμμετέχοντες, η διάσταση της λειτουργίας κομμάτων είναι απαραίτητη διότι το πολίτευμα είναι ένα πλαίσιο νόμων η κοινωνία εξελίσσεται και αναπτύσσετε τα κόμματα είναι οι φορείς της έμπνευσης και της επικαιροποίησης της δημοκρατίας. Τα κόμματα αναδεικνύουν την έμπνευση και την καινοτομία στη συνέχιση της δημοκρατίας. Ακρογωνιαίος λίθος στα κόμματα είναι ο άνθρωπος και η σύνθεση ιδεών και πρακτικών εφαρμογών μέσα σε συγκεκριμένες ομάδες που στοχεύουν στην ευημερία του λαού. Τα κόμματα λοιπόν εξαρτώνται από τους ανθρώπους που τα συντελούν. Οι άνθρωποι όμως έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής άρα και τα κόμματα δεν μπορούν να έχουν ανεξίτηλα χαρακτηριστικά! Άρα τα κόμματα δημιουργούνται και εξαφανίζονται όπως οι άνθρωποι και στη θέση τους εμφανίζονται νέα κόμματα με νέους ανθρώπους με νέες ιδέες για να εξυπηρετήσουν νέες προκλήσεις επικαιροποίησης της δημοκρατίας. Η κατηγοριοποίηση λοιπόν δεξιάς και αριστεράς είναι άστοχη διότι προσδιορίζει aprioriσυγκεκριμένες πολιτικές οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για κάθε παράταξη ενώ αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το πιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση από την οικονομική κατάσταση της χώρα σε συνάρτηση με το διεθνές περιβάλλον. Επίσης όπως έχω προαναφέρει η δημιουργία στεγανών και τάσεων κάτω από επικεφαλίδες ( δεξιά –αριστερά) εξυπηρετεί τους κληρονόμους και μόνο και όχι τη δημιουργική ανάδειξη του ανθρώπου ως κεντρικού συντελεστή της Δημοκρατίας!

  • ελλην π avatar
   ελλην π @ ΙΑΣΩΝ 30/03/2014 14:23:29

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!!!

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 11:02:08

  ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΔΡΟ ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;; Η ΤΟΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ;;;

  • Vee avatar
   Vee @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 11:08:12

   +1

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 11:50:13

   Σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 1 του Συντάγματος,επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος,είναι της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Συνεπώς δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία,αλλά επίσημη επικρατούσα θρησκεία.

   • Vee avatar
    Vee @ Κυθήριος 30/03/2014 11:56:56

    Κυθήριε, νομίζω ότι αυτό που εννοούσε η Ηλέκτρα είναι εάν κάποιος που δεν είναι Χ.Ο. μπορεί να ανήκει στο αξιακό σύστημα του Δεξιού, όχι για τον τύπο (δηλαδή το Σύνταγμα)...

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Vee 30/03/2014 12:03:36

     Aναφέρθηκε στο Σύνταγμα Vee,γι'αυτό το είπα. Παρακάμπτοντας βέβαια,και ζητώ συγνώμη,τον Φαήλο που είναι και ο ειδικός επί του θέματος. Αν εννοούσε όμως αυτό που λές,τότε συμφωνώ.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ Vee 30/03/2014 12:08:46

     ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ;;;;

    • loyal subject avatar
     loyal subject @ Vee 30/03/2014 12:13:14

     Μπορεις σιγουρα να δεχεσαι μια πραγματικοτητα ιστορικη και κοινωνιολογικη, και τις προεκτασεις της στην σημερινη κοινωνια και το πως μπορει αυτη να καταστει ευρυθμη, χωρις ο ιδιος να ασπαζεσαι αυτουσιες της αρχες της. Για παραδειγμα οι υπερμαχοι της διδασκαλιας του μαθηματος των θρησκευτικων -εδω οπως και στην Ρωσια- ως μαθηματος στην Ορθοδοξη εκκλησιολογια, λενε ακριβως οτι δεν εχει σημασια αν και τι πιστευεις ατομικα, για να δεχτεις οτι πρεπει τα παιδια να μαθαινουνε ποιο αξιακο συστημα και κοσμοθεωρια εχτισε την Αγια Σοφια (και τον Αγ.Βασιλειο Μοσχας) και εμποτισε και εμποτιζει τις αντιστοιχες κουλτουρες και τον συλλογικο πολιτισμο των κοινωνιων αυτών. Εγω πχ μπορει να ειμαι αθεος, αλλα δεχομαι την σημασια της Ορθοδοξης εκκλησιας στην ιστορια της χωρας, αλλα και την σημασια της λειτουργιας της ως φορεα που χαρακτηριζει την νοοτροπια και τον συλλογικο πολιτισμο στην κοινωνια μου σημερα. Ειναι πολυ αντιληπτο νομιζω -αν καποιος δεν ειναι κακοπροαιρετος.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ loyal subject 30/03/2014 12:19:29

      ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Η ΟΧΙ;;;; ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΩΤΗΣΑ

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Vee 31/03/2014 00:31:24

     Ο κορμός της Δεξιάς είναι αυτό που περιγράφω. Χωράνε κι άλλοι αλλά δεν θα στρεβλώσουμε τη αληθή εικόνα της πλειοψηφίας της για να είμαστε μούλτι κούλτι. Σεβαστές οι μειοψγφίες αλλά οφείλουν να σέβονται κι αυτές την πλειοψηφία.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2014 08:51:57

      ΦΥΣΙΚΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ;;; ΑΡΚΕΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΑΣ

   • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
    ΗΛΕΚΤΡΑ @ Κυθήριος 30/03/2014 12:06:45

    ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;;; ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;;;; ΛΙΓΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;; ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;;;; ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ;;;; Η ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΦΑΡΙΣΑΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;;;;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 12:09:20

     Δεν εννοούσα αυτό πού λές. Μίλησες όμως για ανεξιθρησκεία με βάση το Σύνταγμα,γι' αυτό παρενέβην.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Κυθήριος 30/03/2014 12:11:36

      ΝΑΙ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΛΔ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;;;;

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 12:34:22

      Yπάρχει επικρατούσα θρησκεία και σεβασμός σε όλες τις υπόλοιπες,τους εκπροσώπους τους και τους πιστούς τους.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Κυθήριος 30/03/2014 12:38:55

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΗΛΕΚΤΡΑ 30/03/2014 12:44:58

      Όλοι οι Έλληνες,ανεξαρτήτως θρησκείας στην οποία πιστεύουν,εάν αγαπούν την Πατρίδα,μπορούν-πιστεύω-να έχουν θέση στην Δεξιά Παράταξη και ευρύτερα στα Άγια χώματα που απαρτίζουν τη χώρα πού λέγεται Ελλάδα. Αυτή είναι κατά τη δική μου γνώμη μια πιό σωστή διατύπωση.Ευχαριστημένη;

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ Κυθήριος 30/03/2014 12:48:08

      ΠΟΛΥ

   • Απορών avatar
    Απορών @ Κυθήριος 30/03/2014 13:09:11

    Προφανώς και έχουμε ανεξιθρησκεία (αρθρο 13, παρ. 2 του Συντάγματος). Η έννοια της επικρατούσας θρησκείας είναι αριθμητική / τιμητική, θα μπορούσα να πω και αναγνώριση εκ μέρους του κράτους του ρόλου της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη συγκρότηση της ελληνικής εθνικής συνείδησης, αλλά το να λέμε ότι δεν έχουμε ανεξιθρησκία σε μια αστική δημοκρατία είναι αδιανότητο. Και αν δεν είχαμε θα έπρεπε να έχουμε...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΗΛΕΚΤΡΑ 31/03/2014 00:27:26

   Έγραψα την σημασία του να είσαι δεξιός. Αυτά πιστεύουν οι δεξιοί, τι να κάνουμε; Τον Καιάδα τον βρήκατε μέσα στον εξυπνακισμό σας. Όταν γράψω το"Η σημασία του να είσαι ενοχικός δεξιός και πολιτικά ορθός", θα σας καλύψω τα γούστα.

   • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
    ΗΛΕΚΤΡΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2014 08:59:24

    ΕΓΩ (ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΥΤΟ) ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΕΞΙΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΣΑΣ

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 31/03/2014 13:38:52

     "Πολύ πιο Δεξιοί" δε σημαίνει...καλύτεροι. Γι'αυτό δεν καταλαβαίνεις , γιατί είσαι "πολύ πιο Δεξιά".

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 31/03/2014 15:36:08

      ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ....ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΑΛΩΣΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΙ ΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ Ε...ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;;; ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 01/04/2014 07:57:09

      Κρίνω τον τρόπο που σκέπτεσαι. Αποδίδεις εύσημα στο "πολύ πιο Δεξιοί". Τι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, ότι δεν κατάλαβα;

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/04/2014 09:34:48

      ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΔΕΞΙΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΙ ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

     • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
      ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 01/04/2014 13:56:40

      Έχει γεμίσει το ποστ ΄με τα σχόλιά σου και διαμαρτύρεσαι. Επίσης διαπιστώνω ότι εσείς οι "πιο δεξιοί" είστε και κωλοτούμπες. Αλλάζετε γνώμη σε ρυθμό εναλλασσόμενου ρεύματος. Διάβασε πότε έγραψες ότι το "πιο Δεξιοί" δεν αφορούσε εσένα.

     • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
      ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/04/2014 15:29:48

      ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ;;;; ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΑΝ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

 3. EVA avatar
  EVA 30/03/2014 11:30:52

  Η ανεργία, η απελπισία, η αγάπη στην πατρίδα, ο σεβασμός στο διαφορετικό, η γενναιότητα, η τιμιότητα, η συνέπεια κ.λπ, κ.λπ (είναι πάμπολλα) - καθώς και τα αντίθετά τους, δεν έχουν αριστερό ή δεξιό πρόσημο. Είναι κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε με τα απολύτως αυτονόητα. Δεν είναι; Το ...κοινό που ''βολεύεται'' σε αυτού του είδους τις παρωχημένες και αποπροσανατολιστικές περιχαρακώσεις και αυτοπροσδιορισμούς, έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί τραγικά -ευτυχώς-. Ας φωταγωγήσουμε καλύτερα αυτά που μας ενώνουν. Είναι πιο δημιουργικό.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 30/03/2014 11:43:18

  Επίσης: οι δεξιοί, συνετοί ως οικογενειάρχες, δίνουν έμφαση, στη μετάδοση προς τα παιδιά τους, των θεμελιωδών αξιών και αρχών (πολλές από τις οποίες περιγράψατε) μέσα από την Παιδεία. Γι’ αυτό, σέβονται και τιμούν, τους Δασκάλους των παιδιών τους, και ταυτόχρονα έχουν την αξίωση, να παρέχεται απρόσκοπτα, ως δημόσιο αγαθό, υψηλής ποιότητας, Ελληνική Παιδεία. Ελπίζω να συμφωνείς Φαήλο και με αυτό.

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/03/2014 11:57:47

  Είναι πιό εύκολο κάποιος να πολεμά για τις αρχές του,παρά να ζεί σύμφωνα με αυτές. Alfred Antler

 6. loyal subject avatar
  loyal subject 30/03/2014 12:06:59

  Ευστοχη ανάλυση, -θετει τις απαρχές μιας συζήτησης που ειναι επίγουσα ανάγκη ισορροπίας σητν πολιτική μας κουλτούρα να γίνει. Σε δύο πράγματα διαφωνώ. Πρώτον, οτι ειναι αδιάφορο για αν ο σημερινός δεξιός αναγνωρίζει καταγωγική πολιτικήαναφορά στην παλιά δεξιά ή το κέντρο -τους Λαϊκούς ή τους Φιλελεύθερους, την μεταπολεμική δεξιά ή την Ένωση Κέντρου. Δεν ηταν το ίδιο οι δύο παρατάξεις ούτε στις συγκυρίες της εποχής τους, ούτε ως ιστορικές ταυτότητες, ούτε ως αξιακοί χώροι με διαχρονική αντανάκλαση στις αρχές και τις αξίες που κληροδοτούν στους πολιτικούς τους επιγόνους. Το γεγονός οτι το παλιό κέντρο δεν το χαρακτήριζε ο ισοπεδωτισμός και λαϊκισμός του μεταπολιτευτικού Πασοκ δεν ειναι αρκετό για να το καταστήσει 'συγγενές' προς την σημερινή δεξιά (αμα ειναι έτσι, το μεταπαπανδρεϊκό πασόκ που 'αστικοποιήθηκε', σε ενα βαθμό τουλάχιστον, μπορεί να ιδωθεί ως χωρος που ανηκει στο ιδιο εύρος –ή που προς τα εκει κατευθύνεται τελος παντων-, και να επικαλεστεί εξίσου την ίδια 'κοινή' πολιτική κληρονομιά..)
  Στην πραγματικότητα, οι ιδέες των πρωταγωνιστών του Φιλελεύθερου χώρου ήταν σε βασικά και διαχρονικώς θεμελιώδη αξιακά στοιχεία διακριτές απο τις αντίστοιχες της δεξιάς –και ο αδιαμφισβήτητος πατριωτισμός τους δεν αρκεί για να αμβλύνει αυτό το γεγονός. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου για παράδειγμα –που ηταν μάλλον mainstream περιπτωση και οχι εξαιρεση πολιτικού στον βενιζελικό χώρο- δεν διαχωρίζεται απο την δεξιά της εποχής του μονο για την προσήλωση της τελευταίας στην μοναρχία και την δική του στον ρεπουμπλικανισμό. Ηταν απ’όλες τις οπτικές γωνίες πρωτο-σοσιαλιστής, που εμπίπτει καθαυτό στην παράδοση της Ευρωπαϊκής αριστεράς –‘εργατοπατέρας’, υπέρμαχος του συνδικαλισμού, του χωρισμού Εκκλησίας-κράτους, κλπ.. Μπορούμε όλα αυτά να κανουμε οτι δεν τα βλέπουμε επειδή ηταν πατριώτης και –όπως ολοι οι βενιζελικοί (και οχι μονο φυσικά) του μεσοπολέμου- βασιζόταν στον στρατό..; Tο ιδιο ισχύει και για άλλες μορφές του χώρου οπως ο Καφαντάρης, ο Πλαστήρας, ή –λιγότερο- ο Σοφούλης και ο Παπανδρέου.
  Οπως ολα τα σοβαρά δεξιά κόμματα στην Ευρώπη, και η ελληνική δεξιά παράταξη πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της, όχι να ποντάρει στο ότι αυτά που την εκαναν ιστορικά διαφορετική εχουν ξεχαστεί ή αμβλύνονται με τον χρόνο... Συμφιλιωση δεν σημαίνει αποδοχή των πάντων ως αλάθητων –αλλά ουτε και την τερατολογία που εχει καλλιεργήσει η αριστερή ιστορική συνείδηση, οτι δεξιός σήμαινε πάντα ‘ξενόδουλος’, ‘προδότης του λαού’ κλπ.. Πρέπει η δεξιά ιστορική συνείδηση να γυρίσει πίσω και να κοιτάξει, χωρίς αμηχανία, να εκτιμήσει τα θετικά, να αποδεχτεί, και εντέλει να αρχίσει να μιλάει για Γούναρη, Κονδύλη –αλλά και αναπόφευκτα για Μεταξά, Μαρκεζίνη, Κωνσταντίνο (τον Α’ φυσικά), Γεώργιο (Β’, και κυρίως Α’) και (γιατί όχι?) Παύλο, για την εκτέλεση σύσσωμης της πολιτικής της ηγεσία το 22, το χάος της Β’ Ελληνικής δημοκρατίας (εκτρωματικό δημιούργημα εξ ολοκλήρου των πολιτικών της αντιπάλων) και τον θρίαμβο του 35, όταν βρέθηκε ξανά για πρώτη φορά μετά απο 11 χρονια κυρίαρχη στο πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα, μετά την αποτυχία του Βενιζελικού ‘κινήματος’, και άλλα πολλά..
  Μιλώντας και αποτιμωντας τα θετικά της ιδιοσυγκρασιακής ιστορίας και των μορφών της δεν σημαίνει φυσικά πρόταξη την σήμερον ημέρα ούτε δικτατορικών ούτε μοναρχικών λύσεων –με τον ίδιο τρόπο που οι Τόρις που υπερασπίζονται και διαιωνίζουν την μελέτη της ιστορίας της παραταξης τους μιλώντας για τον Ντισραέλι και τον Ρόμπερτ Πιλ, δεν υπερασπίζονται τα ‘CornLaws’ ή τις αγκυλώσεις της Βικτωριανής κοινωνίας, ή οπως το Ισπανικό λαϊκό κόμμα δεν κρύβει τους ιστορικούς του δεσμούς με την Φρανκική παράταξη (ο Ραχόι ηταν αρχηγός της νεολαίας του Φράνκο), χωρίς να σημαίνει αυτό οτι προτάσσει ‘φρανκισμό’ στο παρόν.. Αλλά παραταξιακή αυτοσυνειδησία υπερπηδώντας την παραταξιακή ιστορία, φέροντας την βαρέως, θολώνοντας διαφορές, και κόβοντας τους δεσμούς με το χτες δεν γίνεται.. Δεύτερον, διαφωνώ με την οικειοποίηση απο μερους της δεξιάς επιχειρηματολογίας έστω και μερους της αριστερής προπαγάνδας εις βάρος της απελευθέρωσης της αγοράς τα τελευταία 25 χρόνια (βασικά εδώ δεν ειναι ακριβώς διαφωνία αλλά περισσότερο σχόλιο για παραπέρα συζήτηση και διευκρίνιση πως ακριβώς συγκεκριμενοποιείται στα ιστορικα γεγονοτα η τελευταία παράγραφος του άρθρου..) Πρέπει να εχουμε την παρρησία να λέμε οτι η Θάτσερ ηταν μια μεγάλη πολιτικός που έσωσε την Βρετανία, οτι οι μεταρρυθμίσεις της εφεραν μεγαλύτερο πλούτο ΣΕ ΟΛΟΥΣ –και οχι ‘ανισοτητα’ οπως λεει η αριστερη προπαγάνδα-, οτι εκαναν ομοιόμορφα την χωρα της ευτυχέστερη, ευμαρέστερη, ισχυρότερη και περήφανη (απο την ερειπιώδη κατάσταση που την παρέλαβαν), οτι ηταν προς την σωστή κατεύθυνση διεθνώς, και οτι οι κυβερνησεις που τις ακολουθησαν ωφέλησαν τους λαούς τους. Να λεμε οτι το δίδυμο Θάτσερ-Ρίγκαν νοηματοδότησε εκ νέου την δεξιά στον δυτικό κόσμο (που ειχε πεσει σε αφασία), και εντέλει έσωσαν τον ελεύθερο κόσμο και την δυτική πρωτοκαθεδρία. Οτι ηταν μεγάλοι ηγέτες, που συνδύασαν το πρόταγμα της απελευθέρωσης της αγοράς, με ευεργετικό χαρακτήρα για το σύνολο των κοινωνιών τους διαχρονικά, με την παράδοση, τις αξίες και αρχές των κοινωνιών τους –η μεγαλύτερη δηλαδή πρόκληση στην οποία καθε δεξιά οφείλει να ανταπεξέλθει.

  • Vee avatar
   Vee @ loyal subject 30/03/2014 12:58:14

   Υποθέτω έχεις ζήσει για χρόνια στη Βρετανία και ξέρεις από πρώτο χέρι αν η Maggie "έσωσε" τη χώρα, έτσι δεν είναι; Υποθέτω επίσης ότι δεν έχεις μείνει μόνο στο City του Λονδίνου (ή στην Οξφόρδη), και έχεις ζήσει στον Αγγλικό Βορρά και έχεις δει με τα μάτια σου τον "πλούτο". Και αυτά τα λέει ένας Δεξιός, ok?

   • loyal subject avatar
    loyal subject @ Vee 30/03/2014 18:21:25

    Η απαντηση ειναι καταφατικη και στα δύο -και εχω ζησει χρονια στην εν λογω χωρα και ειμαι οικείος με τον βορρά της. Τοσο ωστε να γνωριζω οτι υπηρχε μια απαρχαιωμένη και ελάχιστα παραγωγική -για τις ανάγκες μιας οψιμης νεοτερικής κοινωνίας- βιομηχανική δραστηριότητα, που εδραζόταν στον συνδικαλισμό και σε σχέσεις προστατευτισμού με εντόπιους πολιτικούς για να διασφαλίζει την διαιώνιση της κρατικής επιχορήγησης. Και οτι η Θατσερ οδηγώντας σε κλείσιμο αυτό το μη-λειτουργικο σκελος της βρετανικης οικονομιας εκανε ολοκληρες περιοχες να επανεφεύρουν πήρως την παραγωγική τους δραστηριότητα -η επαρχία του Νewcastle, οπως και το Berkshire στον νοτο (μητροπόλεις αυτής της δραστηριότητας μεχρι το 70) ανεπτυξαν πρωτοποριακά νεες τεχνολογίες και εκπαίδευση- και την εν γένει εικονα τους.

    Απο'κει και μετα, ο αγγλικος βορρας ηταν παντα φτωχοτερος απ'τον νοτο, αιωνες τωρα -ειναι υποκριτικο να ριχνουμε την ευθυνη για καθε ανισοτητα ειτε προϋπαρχουσα είτε δημιουργηθείσα εκτοτε στους Συντηρητικούς. Η Μάγκι παρέλαβε την Αγγλια σε πληρες χαος -το ΔΝΤ τους ειχε περιλαβει, ο στρατος ηταν στα προθυρα της επεμβασης (στην αρχαιοτερη συγχρονη δημοκρατια του κοσμου!), και δεν θαβονταν οι νεκροι γιατι απεργουσαν οι νεκροθαφτες. Και οταν φυγαν οι Τορις το 97 παρεδωσαν μια χωρα με την χαμηλοτερη ανεργια στην Ευρωπη (6%), αποδεκτη 50% των αμερικανικων και ιαπωνικων επενδυσεων στην Ευρωπη, το Λονδινο χρηματοπιστωτικη της πρωτευουσα, και 80% των Βρετανων να δηλωνουν ικανοποιημενοι με το NHS -για να σας προλαβω. Kαντε συγκρίσεις.
    Θυμαμαι το συνθημα της προεκλογικης τους εκστρατείας: "Βritain is booming. Don't let Labour blow it" -αλλο που ειχαν κουρασει τον κοσμο μετα απο 19 χρονια διαρκους διακυβερνησης και χρειαζόταν αλλαγή.. Αλλά αυτή ηταν η εικόνα.

    • Μπαμπης avatar
     Μπαμπης @ loyal subject 01/04/2014 12:52:35

     Η ανάπτυξη που περιγράφεις βασίστηκε στην απορρύθμιση μέχρι διάλυσης κάθε φραγμού στις δραστηριότητες του τραπεζικού τομέα στη χώρα που έστησε σαν ένα πραγματικό ιστό αράχνης τους εξωχώριους οικονομικούς παραδείσους.Νήσος του Μαν Τζέρσευ και πιο πέρα Βερμούδες,Καιμάν Χονγκ Κονγκ και δεν ξέρω εγώ που αλλού.Τα ψίχουλα που έπεσαν στο τραπέζι των φτωχών Βρετανών δικαιολογούν την διάλυση της παραγωγικής βάσης στη χώρα?Τι παράγει σήμερα εκτός από εξωτικές τραπεζικές λογιστικές υπηρεσίες στους πλούσιους που γίνονται πλουσιότεροι εις βάρος όλων ημών των υπολοίπων?Αν βγάλεις το σίτι από την Αγγλία τι μένει?

 7. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 30/03/2014 12:31:32

  Ξεκόλα από την θρησκεία βρε Φαήλο.Μόνο όταν ξεκολήσουμε από την θρησκεία,θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος.Χίλια επτακόσια χρόνια,μας έχει κάτω από την μπότα της η θρησκεία και κοίτα που μας κατάντησε,στον πάτο της χαβούζας της οικουμένης.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ανδρεας45 30/03/2014 12:38:07

   Ναι,η θρησκεία σου φταίει εσένα που δεν πάει μπροστά ο τόπος. Δε φταίει η κακομοιριά μας,η διχόνοια μας,οι κλεψιές και οι ρεμούλες τόσα χρόνια,η θρησκεία σου φταίει... Για πές μου βρέ,οι Αλβανοί,πού τόσα χρόνια είχαν άθεο καθεστώς,πόσο μπροστά πήγαν;

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Κυθήριος 30/03/2014 13:02:22

    Ευστοχο το παραδειγμα σου Κυθηριε!

   • Ανδρεας45 avatar
    Ανδρεας45 @ Κυθήριος 31/03/2014 03:56:44

    Σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω.

  • loyal subject avatar
   loyal subject @ Ανδρεας45 30/03/2014 18:39:03

   Νομιζω οτι μια απο τις βασικες υπηρεσιες που θα προσφερει στον τοπο μια παραταξη με ξεκαθαρη συνειδηση πατριδογνωσίας θα ηταν μια αποσαφηνιση στοιχειωδών πραγματων σε σχεση με την εθνικη μας ταυτοτητα που -ειτε σκοπιμως ειτε απο ιστορικό αναλφαβητισμο- μπερεδευονται πολυ τακτικά ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια. Βασικη τετοια αποσαφηνιση ειναι η σχεση της νεοτερης Ελλάδας με την αρχαια, και με το ενδιαμεσο παρελθον της. Το 'ιδεολογημα' οτι οι σημερινοι Ελληνες εχουν απευθειας αναφορα στους αρχαιους, και στο ενδιαμεσο δεν υπηρξαν ποτε ελευθεροι, ειναι μια ιστορικη και ανθρωπολογικη μπουρδα που δε μπορει να σταθει ουτε ως παιδικο αφηγημα (με 'απολυτα καλους' και 'απολυτα κακους' πρωταγωνιστες). Ο μεσαιωνικος Ελληνισμος ειναι ο πατερας μας, και η οποια σχεση μας με την αρχαιοτητα περνάει μεσα απο αυτόν. Η αποκατασταση μιας συνειδησης της οργανικης μας σχεσης με το μεσαιωνικο μας παρελθον, θα κρινει και την ποιοτητα της σχεσης μας με την αρχαιοτητα -αν αυτη ειναι γονιμη ή φαντασιακή. Συλλογικο "εμεις" που μεταχειριζεται την ιστορια αλα-καρτ δεν μπορει να υπαρξει.
   Και επι τη ευκαιρία, ο μεσαιωνικός Ελληνισμός ανεδειξε την κραταιά και Βασιλεύουσα των αυτοκρατοριών, την μακροβιότερη στην Ευρωπαϊκη ιστορία. Αυτο δεν ειναι ακριβώς "χαβουζα της οικουμένης"..

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ loyal subject 30/03/2014 20:10:49

    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το ιδεολόγημα περί άμεσης αρχαιοελληνικής φυλετικής καταγωγής των Ελλήνων (όπου η ελληνιστική περίοδος θάβεται, μαζί με τη ρωμαϊκή και όπου οι Βλάχοι γίνονται "φυλετικά γνήσιοι Έλληνες) έχει τις απαρχές του στον Διαφωτισμό και τους επιγόνους του (βλ. Βικέλας, Κουμανούδης, κλπ). Αντίθετα, οι "φιλορθόδοξοι" (Σκαρλάτος Βυζάντιος, Σπυρίδων Ζαμπέλιος, αλλά και Παπαδιαμάντης) έμεναν πιστοί σε μία περισσότερο "πολιτισμική" θεώρηση του Ελληνισμού, που ταιριάζει πιο πολύ στη βυζαντινή αντίληψη. Κατ' αυτήν, το Βυζάντιο δεν ήταν ο νεκροθάφτης, αλλά ο θεράπων και παιδαγωγός του μεσαιωνικού Ελληνισμού. Και ο Αρβανίτης της Ελλάδας (είμαι και εγώ από αυτή την περίεργη και ανάποδη ράτσα) μπορεί να ήταν ομόαιμος του Τουρκαλβανού, αλλά ήταν Έλληνας λόγω Ορθοδοξίας και μοιρασιάς της ίδιας γης και της ίδιας τύχης με τον Έλληνα της Ελλάδας εδώ και πολλούς αιώνες. Ως εκ τούτου, δεν χρειαζόταν πιστοποιητικό φυλετικής γνησιότητας για να αποδειχθεί η ελληνικότητά του. Στα κείμενα του Παπαδιαμάντη αφθονούν οι αναφορές στους Αρβανίτες και τη γλώσσα τους, πάντοτε με συμπάθεια που εκπλήσσει από έναν καθεαυτό ελληνόφωνο Έλληνα. Δεν είναι τυχαίο που οι Αρβανίτες αγκάλιασαν το νέο ελληνικό κράτος ως δικό τους, παρά την πολιτική αυστηρής μονογλωσσίας που εφαρμόστηκε (άλλωστε τα αρβανίτικα δεν είχαν παράδοση γραπτού λόγου), και μάλιστα ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της βασιλείας.

 8. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 30/03/2014 12:51:23

  Φαήλο Τα συγχαρητήριά μου. Απλά και μεστά.

 9. Δ. Παπαγεωργίου avatar
  Δ. Παπαγεωργίου 30/03/2014 13:08:13

  Δεξιά χωρίς παράδοση, χωρίς σκληρό ηθικό κώδικα, χωρίς αναγνώριση της κοινωνικής ιεραρχίας (και ως εκ τούτου της κοινωνικής ανισότητας) δεν υφίσταται. Δεξιά δεν σημαίνει αναφορές σε πολιτειακά συστήματα, αλλά σημαίνει σε έναν μεγάλο βαθμό αντι-φιλελευθερισμό, όσο και εάν δεν αρέσει σε κάποιους. Η Δεξιά δεν διαμορφώθηκε από την Θάτσερ.Δεξιά σημαίνει ενίοτε και ότι το έθνος είναι σημαντικότερο από την Δημοκρατία. Για να μην πιάσουμε την "μεταφυσική" της Δεξιάς.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δ. Παπαγεωργίου 30/03/2014 16:56:59

   Ό,τι δεν συνεισφέρει στην παραγωγή υλικής υπεραξίας, παραγωγής, στην κοινωνική συνοχή και στην κοινωνική κινητικότητα, στην ευτυχία του ατόμου και του συνόλου είναι ιδεολόγημα κι όχι ιδεολογία. Κοινωνίες υπό καθεστώς ιδεολογημάτων, "δεξιών" κι "αριστερών" καταρρέουν. (Βλ. Καρλ Πόπερ "Ανοιχτή Κοινωνία").

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Μανιάτης 30/03/2014 21:29:57

    Οι ισχυρισμοί σου, τους οποίους άκριτα προβάλεις ως θέσφατα, προϋποθέτουν υλιστικό υπόβαθρο. Ως τέτοιοι λοιπόν είναι απορριπτέοι. Ομοίως και για τον Πόπερ σου (μέντορα του Σόρος) και την «Ανοιχτή Κοινωνία» του, που παπαγαλίζεις διαρκώς, σαν να'τανε καμία αυθεντία. Κατέβα από την καθέδρα της παπάτζας και κόψε τον στόμφο!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ ΚΜ 31/03/2014 07:39:39

     Aυτή η δεξιά που αναφέρεις είναι η αριστοκρατική μισοφεουδαρχική δεξιά της Ευρώπης.Δεν είναι η δεξιά του αμιγώς καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής χωρίς προσμίξεις φεουδαρχίας π.χ. το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ που απελευθέρωσε τους δούλους.Στην φιλελεύθερη κοινωνία η κοινωνική ιεραρχία προκύπτει από την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και από την παραγωγική χρησιμότητα κάθε ανθρώπου και όχι από την καταγωγή του ή κάποιους τίτλους. Η Ελλάδα είναι μεν στην Ευρώπη αλλά στερείται τάξεως απογόνων ευγενών.Από τα πρώτα ελληνικά συντάγματα υπάρχει η διάταξη "τίτλοι ευγενείας σε Έλληνες πολίτες ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται". Μπορεί να μην έχουμε ανεπτυγμένη οικονομία όπως οι Αμερικανοί αλλά δεν έχουμε και ελέω Θεού απογόνους όπως οι Ευρωπαίοι.Άρα η κοινωνική ιεραρχία από τα πράγματα είναι μεταβλητή ανάλογα με την αξία κάθε ατόμου.Και η αξία σε πολεμική περίοδο μπορεί να περιλαμβάνει ηρωικές πράξεις αλλά σε ειρηνική περίοδο δεν μπορεί να προκύπτει παρά μόνο από την κοινωνική χρησιμότητα που εν τέλει είναι συνεισφορά στην οικονομία.

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/03/2014 14:19:48

  Η Ελλάδα έχει ανάγκη από Έντιμους, Δημιουργικούς, και Σώφρονες Πολίτες. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από Έντιμη, Δημιουργική και Σώφρονα Πολιτεία. Την Ελλάδα τυραννούν τα ιδεολογήματα, η υποσχεσιολογία, ο κρατικισμός, η διαπλοκή, το Κράτος νταβατζής, Ο εθνικός και κοινωνικός διχασμός, ο αυταρχισμός των παρασιτικών εν τη πράξη οικονομικών και πολιτικών ελίτ που για να αναπαραγάγουν την κατοχικού χαρακτήρα κυριαρχία τους στην Κοινωνία ανεμίζουν πλαστικές σημαιούλες ιδεολογημάτων, πατριωτισμού και δημοκρατίας. Η Ελλάδα πάσχει από την έλλειψη καθολικής εφαρμογής του Νόμου, από την αναξιοπιστία της Δικαστικής Εξουσίας, από την δικτατορικού χαρακτήρα συμπεριφορά της Εκτελεστικής Εξουσίας, από την νοοτροπία του δημοσιοϋπαλληλισμού και του αρμέγματος των δημοσίων πόρων. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από την υποταγή της Κυβερνητικής Εξουσίας και των πολιτικοοικονομικών ελίτ σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο στις εντολές του Νόμου και των Θεσμών της Πολιτείας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σύστημα Αξιών, από αυτό που ο Ε. Αβέρωφ αποκαλούσε νοικοκυραίοι.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Μανιάτης 01/04/2014 14:03:26

   Σωστός.

 11. Άργος avatar
  Άργος 30/03/2014 15:18:27

  Για να υπάρχουν νοικοκυραίοι, απαιτείται να υπάρχουν νοικοκυριά. Οι ιδεολογικοί προσδιορισμοί που εντέχνως συντηρείτε, σε συνδυασμό με τις πρακτικές τους, όχι μόνον διέλυσαν την έννοια αλλά τείνουν να την εξαφανίσουν και ως ουσία. Παλιά λοιπόν, αφού αρέσκεστε στην αναδρομή στο παρελθόν, τον νοικοκύρη δεν τον έκριναν από την πολιτική του κλίση αλλά από την οικιακή του σταθερότητα. Οι επιδέξιοι εκφραστές των κομματικών-πολιτικών ιδεολογιών, ας αναζητήσουν αλλού χειροκροτητές.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Άργος 31/03/2014 00:42:29

   Αυτοί είναι οι δεξιοπι κι είναι πάντα πατριώτες, νοικοκύρηδες κι όσα άλλα σε ενοχλούν αλλά θα πρέπει να ζήσεις μ' αυτό.

   • Άργος avatar
    Άργος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2014 09:23:06

    Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα να ζήσω με τους ανθρώπους, εσύ όμως δείχνεις να έχεις σοβαρό πρόβλημα να ζήσεις χωρίς ταμπέλες.

 12. Ποδηλάτης avatar
  Ποδηλάτης 30/03/2014 20:35:39

  "Γι’ αυτό ανακλαστικά ο Δεξιός επιφυλάσσει περιφρόνηση σε όποιον απέφυγε δόλια ή χαριστικά την τιμή να φέρει όπλα για την Πατρίδα ή το έκανε τύποις, ως πολυτελής λουφαδόρος της Γκομενοφυλακής στην εξέχουσα του Da Capo." Ο πρωθυπουργός δεν ειναι δεξιός; Διότι κατά τα λεγόμενα έκανε 3 μηνάκια στρατό και τα υπόλοιπα 21 τα πλήρωσε...και υπηρέτησε σπίτι του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ποδηλάτης 31/03/2014 00:40:37

   Ο Πρωθυπουργός υπηρέτησε αυτό που του αναλογούσε κατά νόμον κι αφορούσε συγκεκριμένη κατηγορία. Είμαι πολύ υπερήφανος που υπηρέτησα εθελοντικά 23 μήνες εθελοντικλα στους Αλεξιπτωτιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως περιφρονώ όσους νόμιμα υπηρέτησαν λιγότερο ως προστάτες, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, κλπ ή απαλάχτηκαν πάλι νόμιμα από μέρος της θητείας τους ή εξ ολοκλήρου για λόγους υγείας. Κ΄νεις λοιπόν μια παγαποντιά, μπερδεύοντας τις διάφορες κατηγορίες νόμιμων απαλλαγών κι εξαγορών, με τους λουφαδόρους.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2014 10:27:44

    Όταν γράφεις με την ταμπλέτα αραχτός λίγο πριν κοιμηθείς, ενίοτε τρως γράμματα ή προστίθενται γράμματα κατά την πληκτρολόγηση. Συγγνώμη αδέρφια.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2014 11:35:01

     Το νόμιμο είναι και ηθικό, δηλαδή; Εξαγόρασε το υπόλοιπο της θητείας του, κάνοντας χρήση ενός ελεεινού νόμου για τέτοιου είδους βουτυρόπαιδα.

   • Τι λες τώρα avatar
    Τι λες τώρα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 31/03/2014 11:07:49

    Κατ αρχάς, Φαήλο, εσύ λες πως αποδοκιμάζεις και αυτούς που τύποις απέφυγαν τη θητεία. Δεν μας λες όμως, με ποιο νομό ο Σαμαρας έκανε μονο τρίμηνο; Εμείς είμαστε βλάκες ή παιδιά ενός αλλού θεού που μας είπαν ότι τέτοιες εξαιρέσεις δεν υπάρχουν και τη βγάλαμε σχεδόν όλο το διάστημα στα σύνορα; Υπήρχαν δηλαδή, αλλα για τα βυσματα και το ήξεραν όλοι. Μην προσβάλεις την νοημοσύνη μας. Καθαρός ουρανός που δεν φοβάται αστραπές βγαίνει και το λέει δημόσια τι έκανε ή δεν έκανε. Οφείλει ο Σαμαρας να το ξεκαθαρίσει. Και επίσης να ξεκαθαρίσει ποτέ χρονικά πρόλαβε να κάνει τηνπιτςαρια στη Βοςτονη, να τελειώσει το χαρβαρντ (βιάσει του βιογαφικου του το καλοκαίρι του 1976), να κάνει θητεία και μετα να παει για βουλευτής. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Α, και ξέρεις ποιος άλλος έκανε τρίμηνο με εξαγορά; Ο Τζέφρι. Κατα τ' αλλα, φίλε, Φαηλο, καλα τα λες για το τι εστι δεξίος. Αλλα ξεχάσεις να σημειώσεις και πως ο δεξιός δεν δέχεται την κοροϊδία.

 13. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 30/03/2014 20:43:36

  Οἱ ἀξίες μου: ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αὐτό σημαίνει ὅτι εἶμαι Δεξιά; Αὐτό μέ δίδαξαν οἱ γονεῖς μου καί οἱ δάσκαλοι/καθηγητές μου, αὐτό ἀφομοίωσα. Ζῶ σέ λάθος ἐποχές;;;;

  • Jim Boukis avatar
   Jim Boukis @ Φωτεινή 30/03/2014 23:05:33

   Ναι.

 14. ΚΜ avatar
  ΚΜ 30/03/2014 21:20:16

  Σε γενικές γραμμές, το άρθρο αυτό του Φαήλου δίνει έναν ικανοποιητικό ορισμό του τί σημαίνει να είσαι δεξιός. Το αντιπαραβάλω με εκείνο το καλτ άρθρο του «Κ. Ιατρίδη» (ψευδώνυμο άλλου ... σχολιαστικού ψευδωνύμου, προφανώς), πριν κανα χρόνο.

 15. Στέφανος avatar
  Στέφανος 30/03/2014 21:39:22

  @ Aνδρέας 45 Γράφεις ότι για χίλια επτακόσια χρόνια μας έχει κάτω από τη μπότα της η θρησκεία, ο Χριστιανισμός δηλαδή. Τι προτείνεις; Να αναστηθεί το δωδεκάθεο;Είσαι νεοπαγανιστής; Πάντως και πριν τα 1700 αυτά χρόνια οι Έλληνες ήταν ένθεοι όχι άθεοι.

 16. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 30/03/2014 23:18:58

  Εύγε αδερφέ!!!!!!!!!! Άντε να τα πει και κάποιος δημοσίως γιατί όσο τα λέμε μυστικά μεταξύ μας δε βγαίνει τίποτα.Να πάψει επιτέλους ο Δεξιός να αισθάνεται ότι έχει διαπράξει ,με την ιδεολογική του τοποθέτηση, το προπατορικό αμάρτημα.Για πόσο ακόμη θα υποκείμεθα την ιδεολογική κυριαρχία των ορφανών του Στάλιν και του Μπελογιάννη; Κατέβα στις Ευρωεκλογές ,να στείλουμε έναν αληθινό Δεξιό στις Βρυξέλλες γιατί μέχρι τώρα ο μόνος Δεξιός που είχε πάει εκεί είναι ο Σαμαράς. Άϊντε λεβέντη μου και μόλις εκλεγείς θα στήσουμε γλέντι με κλαρίνα και προβατίνες,όπως οι παλιοί . ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Δεξιός Ψάλτης 30/03/2014 23:53:52

   Πώς χώρεσες 40 χρόνια πολιτικής σε λίγες αράδες; Μπράβο και ξανά μπράβο σε όλους σας

 17. δημης avatar
  δημης 30/03/2014 23:38:48

  ++++++++++++++++++++++++++++ Ο ΔΕΞΙΟΣ ακριβώς για αυτό το λόγο είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ γιατί απαιτεί ,πρώτα από τον εαυτό του, μετά από το κομα του ,την πιστή και καθολοκή εφαρμογή των ΝΟΜΩΝ . Η Σωκρατική περάδοση που θέλει την τήρηση ακόμα και ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ που η Δημοκρατία του είχε δώσει...

  • δημης avatar
   δημης @ δημης 30/03/2014 23:50:57

   "παράδοση" δαίμονα...

 18. Νικήτας avatar
  Νικήτας 31/03/2014 01:06:59

  Θα συμφωνήσω με τον Φαήλο. Δεξιός χωρίς έθνος και Ορθοδοξία είναι γιαλατζί . Μάλλον δεξιός απο συμφέρον - τύπου λιάπη ή επειδή ήταν και ο μπαμπάς - τύπου λιάπη Μάλιστα μπορεί να λεχθεί πως η δεξιά έσωσε την χώρα το 45 , έβγαλε τα κάστανα απο την φωτιά το 74 και βοήθησε τα μάλα ώστε να μην γίνουμε βενεζουέλα τελευταίως σε χοντρές γραμμές . Μου άρεσε και η αναφορά στην λαική δεξιά μιάς και η η πολυτελείας δεν είναι του γούστου μου. Είναι χρεωμένη δε με το 22 κατά την αποψή μου αλλά αυτά δεν είναι για τώρα. Εντούτοις η παράταξη κόντεψε να χάσει τον μπούσουλα απο τον εκπασοκισμό της φεύγοντας απο το αρχικό στίγμα αλλά ευτυχώς που τώρα ακούγονται σοβαρές φωνές με αληθινά δεξιό λόγο. Θεωρώ πως το σύστημα νοιώθει άβολα απο τις αναφορές σε τέτοιες αξίες και θέλει να τις κάνει πέρα. Γιαυτό είτε θα αλώσει την παράταξη μετατρεπωντάς την σε απάτριδα , άθρησκη , ευρωπαικού τύπου δεξιά είτε θα την παρακάμψει με κεντροαριστερά σχήματα τύπου ποτάμι και σία χωρίς τα βαρίδια της ιστορίας και των θυσιών που ενοχλούν , εμπνέουν και κάνουν κακό στο ορνιθοτροφείο . Χρειάζεται επαγρύπηση , βιωματική σχέση με την ουσία του πράγματος , δια του παραδείγματος συνετισμός των ψευτοπροοδευτικών όπως έκανε στον παπαδημούλη ο άδωνις και γελάσαμε με την ψυχή μας και τέλος εισροή νέου αίματος που να τα πιάνει αυτά και να τα βάζει πηδάλιο στην ζωή του. Επιτέλους ακούμε και την λέξη αντικομμουνισμός χωρίς φόβο.

 19. Ιωάννης Κ. avatar
  Ιωάννης Κ. 31/03/2014 08:56:32

  Για τη σημασία του να είσαι Έλληνας θα μιλήσετε ποτέ; Η κατάρα της Ελλάδας είναι πλέον οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι κεντρώοι της και όλο το κακό συναπάντημα.

 20. scholasticus avatar
  scholasticus 31/03/2014 09:31:47

  Oι παλιοί ΕΠΕΝίτες, οι ψηφοφόροι της παλιάς Εθνικής Παράταξης, οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ είναι δεξιοί ή είναι κάτι άλλο; Τι λέτε κ.Κρανιδιώτη;

 21. Μπαρμπαμαθιός avatar
  Μπαρμπαμαθιός 31/03/2014 14:02:51

  Δεξιοί.. οι γνησιοι Έλληνες πατριωτες.. και φυσικα τα τελευταια χρονια που η "λαικη" δεξια κυβερνά τη χώρα, βλεπουμε επιτελους Εθνικη Ανα(σ)ταση!! Ηκοινωνική συνοχη ολοένα και δυναμώνει, οι πατροπαραδοτες αξιες δειχνουν να συνεπαιρνουν επιτέλους τη νεολεία, ενώ οι αξίες του χριστιανισμού (ο εχων 2 χιτώνας-ισότητα-αγάπη για τον πλησίον κλπ) βρισκουν την κατάλληλη στιγμή και επιτέλους γίνονται κοινωνική πολιτική απο το επίσημο κρατος.. Ελπίζω επιτέλους να γίνει και κάτι που θα έπρεπε να συμβεί εδω και πολλά χρόνια, ενας άξιος/ηγετικός ρασοφόρος να γίνει επικεφαλής της διπλωματίας της Πατρίδας μας, να μην αξιοποιούνται δηλαδή τετοιοι Πατέρες μόνο από το Υπουργείο Παιδείας.

 22. Geros avatar
  Geros 31/03/2014 18:10:57

  Για μια ακόμα φορά ο κύριος Κρανιδιώτης αποκαλεί ανθρωποφάγους όχι τον Soros και τον Buffett (όπως ο ίδιος μάλλον νομίζει) αλλά τους συνανθρώπους του. "ζούγκλα εθελούσιας «αυτορρύθμισης» των ανθρωποφάγων" λέει στο κείμενο του! Δηλαδή? Τι θέλει να πει ? Ότι εμείς που δεν μπορούμε να αυτορυθμιστούμε είμαστε ανθρωποφάγοι! Homo homini lupus έλεγαν οι Ρωμαίοι και μάλλον ο κύριος Κρανιδιώτης το πιστεύει ακράδαντα αυτό. Εγώ εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν είναι λύκοι έτοιμοι να φάνε τον συνάνθρωπο τους αν τους δοθεί η ευκαιρία από το κράτος. Ας προσπαθήσουμε όμως να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Κάποιος φανατικός του antinews μπορεί να πει "γιατί? Αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει ξανά εδώ μέσα , με τους ίδιους αλλά και άλλους πρωταγωνιστές? Ποιο το νόημα?" Το νόημα είναι η πίστη μου ότι κύριος Κρανιδιώτης όλο και κάποιο ρόλο θα διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή της χώρας και καλό θα είναι οι γνώσεις του για σημαντικές οικονομικές θεωρίες να μην βασίζονται στις ιστορίες για μπαμπούλες του ΣΥΡΙΖΑ ,ούτε στην παραπληροφόρηση που δέχτηκε μάλλον στην πρώιμη καριέρα του στο ΠΑΣΟΚ. 1. Ο φιλελευθερισμός δεν πιστεύει στην πλήρη αυτορύθμιση της αγοράς , ακόμα δε λιγότερο ο νεοφιλελευθερισμός που δεν είναι όπως νομίζουν οι περισσότεροι η ακραία μορφή του φιλελευθερισμού αλλά η ηπιότερη , η μορφή που δέχεται μεγαλύτερο ρόλο για το κράτος από τον κλασικό φιλελευθερισμό. 2. Η ασυδοσία των ισχυρών έχει πάντα έναν και μόνο έναν σύμμαχο , ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Οι ισχυροί καταφέρνουν να γίνουν πανίσχυροι δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες υπέρ τους βάζοντας το κράτος να δουλέψει για αυτούς. Η απουσία του κράτους στην οικονομία ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ μειώνει την ισχύ των ισχυρών , δεν την αυξάνει. Φυσικά υπάρχει μια σοβαρή προϋπόθεση , η ύπαρξη μιας πραγματικά ισχυρής και ανεξάρτητης δικαιοσύνης . Λιγότερο κράτος σημαίνει περισσότερη και όχι λιγότερη δικαιοσύνη και στην ισχυροποίηση του πυλώνα αυτού ο φιλελευθερισμός πιστεύει απόλυτα. 3. Ο φιλελευθερισμός δεν υποστηρίζει την κατάργηση του ρόλου του κράτους, μόνο τον περιορισμό του ρόλου αυτού σε αυτά που μπορεί να κάνει και απόσυρση του από αυτά που αποδεδειγμένα τα κάνει πολύ μα πολύ άσχημα. Η αριστερά δέχεται την πραγματική αναρχία ως όμορο χώρο και αρνείται τον φιλελευθερισμό ως .... αναρχία. Καλά αυτοί είναι γνωστοί για τον παραλογισμό της σκέψης τους ,εσείς γιατί πέφτετε σε αυτή την λούμπα? 4. Το να τρομάζετε τον κόσμο ότι αν έρθει ο νεοφιλελευθερισμός θα υπάρξουν μισθοί πείνας είναι ανιστόρητο και παράλογο μαζί. Ανιστόρητο γιατί σε όλες τις περιπτώσεις τις καταγεγραμμένες στην ιστορία όπου υπήρξε ελευθερία στην οικονομία και μικρό κράτος οι μάζες διέφυγαν από την φτώχεια , δεν έπεσαν σε αυτή. Παράλογο είναι γιατί αγαπητέ ο νεοφιλελευθερισμός δεν θα έρθει ποτέ! Δεν είναι κομμουνισμός από την ανάποδη , δεν έχει οργανωτικό σύστημα , αφιονισμένους νεολαίους ,ιερά βιβλία, απόλυτη δίψα για εξουσία και το κυριότερο δεν ευαγγελίζεται ότι κατέχει την λύση σε όλα τα προβλήματα του κόσμου. Μια θεωρία είναι με τα καλά της , τα κακά της , που αλλάζει και εξελίσσεται γιατί είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ και όχι ιδεοληπτικό δόγμα. 5. Ο μύθος του μπαμπούλα του νεοφιλελευθερισμού που δημιούργησε η αριστερά και εσείς ενστερνίζεστε είναι επικίνδυνος για την δεξιά. Δημιουργεί έναν υποτιθέμενο αντίθετο πόλο από τον κομμουνισμό , ένα ανύπαρκτο αντίπαλο δέος. Κάθε ήττα της αριστεράς δικαιολογείται ως επιτυχία της .... νεοφιλελεύθερης συνωμοσίας. Δεν υπάρχει νεοφιλελεύθερη συνωμοσία αγαπητέ , υπάρχει αριστερή ιδεοληψία από την μια και η κοινή λογική από την άλλη , δεν κερδίζει καμία συνωμοσία , η κοινή λογική κερδίζει. Με το να αναμασάτε και εσείς τον μύθο αδυνατίζετε την λογική και ενδυναμώνετε τους αποτυχημένους ιδεοληπτικούς. Απομακρύνετε δε από την δεξιά μια οικονομική θεωρία που είχε σημαντικές επιτυχίες στην εξάλειψη της φτώχειας τα τελευταία 200 χρόνια. Υπεύθυνη μεταξύ άλλων και για το μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Αλήθεια γιατί κανείς από εσάς που μιλάτε για ανθρωποφάγους και τέρατα "ξεχνάτε" να μας ενημερώσετε ότι ο εμπνευστής του προγράμματος , ο πολύς Ludwig Erhard ήταν καθαρός φιλελεύθερος , συχνός συνομιλητής του Freedman και του Hayek ,και εξέχον μέλος τον Mont Pelerin Society ?

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ Geros 31/03/2014 19:17:08

   Είστε πολύ σωστός στα γραφόμενά σας, αλλά μάλλον ουτοπία για εμάς γιατί ο κρατισμός βολεύει τους πολιτικούς μας που το μόνο τους μέλημα είναι οι επόμενες εκλογές.

  • ελλην π. avatar
   ελλην π. @ Geros 31/03/2014 19:24:26

   Αγαπητέ Γέρο, Η απάντησή σου στον στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, Φαήλο Κρανιδιώτη, καθιστά εμφανές το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ φιλελευθέρων της "Δράσης" και Λαικοδεξιών της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο οτι οι κύριοι πολιτικοί εκπρόσωποι του Νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, Μάνος και Ανδριανόπουλος κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ...

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ Geros 01/04/2014 13:25:48

   Εχετε κάποια παραδείγματα να μας αναφέρετε σε ποιές χώρες και σε ποιές εποχές οι μάζες διέφυγαν την φτώχεια λόγω του μικρού κράτους?

 23. ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ 31/03/2014 21:16:02

  Ρε Κομμάντο....αν πιστεύεις αυτά που γράφεις, μάλλον σε λάθος κόμμα είσαι....τι σχέση έχει αυτή η Ν.Δ, με την Ν.Δ του Εθνάρχη και η πραγματική Δεξιά με τον Άδωνη, τον Σπηλιωτόπουλο, τους Μητσοτάκηδες και άλλα μπουμπούκια και να φανταστείς ότι έκανα και αγώνα για να βγεί ο Αντώνης αρχηγός της Ν.Δ..... πάντως για ένα να είσαι σίγουρος, με τέτοια κείμενα το μόνο που καταφέρνεις είναι να μας εξοργίζεις περισσότερο, ο καιρός που τρώγαμε κουτόχορτο τελείωσε, τώρα έτσι όπως μας καταντήσατε δεν έχουμε πιά να φάμε...οπότε φοβού τους οργισμένους και πεινασμένους....αυτά!!!!

  • verb avatar
   verb @ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ 01/04/2014 02:17:19

   Ξέχασες να γράψεις ότι Δεξιός είναι και ο νεοΕυρωλιγούρης, που κόπτεται για το πώς θα παραμείνει με νύχια και με δόντια στην ΕΕ, εκεί όπου δεν περνάνε οι πατρίδες - θρησκείες - οικογένειες, οι στρατοί μοιάζουν περισσότερο με προσκόπους, τους παπάδες δεν τους πέφτει λόγος για τις αποφάσεις του κράτους, και που οι υπουργοί που αποφασίζουν πόσα δανεικά θα μας δώσουν παντρεύονται με ομοφύλους τους. Να τα λέμε όλα για την "ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας" για την οποία δίνει γη και ύδωρ η ελληνική Δεξιά.

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ 01/04/2014 07:14:07

   ΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ....ΦΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.... ΑΥΤΑ!!!!!!!

   • Factorx avatar
    Factorx @ ΗΛΕΚΤΡΑ 01/04/2014 10:14:23

    Καπου έγραψες, δεν το βρίσκω τώρα, ότι σου κόβω τα σχόλια !!!!! Αν το ξαναπείς θα σε στειλω στον moderator. Τα καλά κορίτσια δεν λένε ψεματάκια

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ Factorx 01/04/2014 15:14:41

     ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΤΥΧΑΙΟ;;;;; ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΝ MODERATOR;;;;; ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ;;;;; JAMAIS MON CHERI ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΚΑ" ΚΟΡΙΤΣΙΑ"

   • ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ avatar
    ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 01/04/2014 12:27:42

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΑ : Πρώτα απ'όλα : Η γραφή με πληκτρολόγιο σε κεφαλαία γράμματα σημαίνει ένταση φωνής στο μέγιστο δυνατό (ΚΡΑΥΓΕΣ)...αυτό σαν σχόλιο για τον τρόπο γραφής. Ως προς το περιεχόμενο, αν αγαπητή Ηλέκτρα κατάλαβες μόνο την κυριολεξία της λέξης "πείνα", σου ζητώ συγνώμη και η συγνώμη αυτή έχει να κάνει και με τα 30τόσα χρόνια που σαν Εν'ενεργεία Αξκος της Π.Α απο τα πόστα που υπηρέτησα (τόσο σαν Ιπτάμενος Πρώτης Γραμμής στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, όσο και σαν Επιτελικός Αξκος και μέχρι το τέλος αυτής, υπερασπιζόμουν ΠΑΝΤΑ "εκείνες τις Πέτρες, με τους Τρελούς Ανθρώπους, που όταν δεν φτιάχνουν αγάλματα, γράφουν τραγούδια και όταν δεν κάνουν παιδιά, κάνουν πολέμους...."....Ζητώ λοιπόν συγνώμη γιατί δεν ήμουν ποτέ κατάλληλα βολικός και ούτε το σύστημα ήταν βολικά καταλληλο για τις Πατριωτικές Δεξιές μου αντιλήψεις και Αρχές (εδώ χαρακτηριστήκαμε και ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ), το οτι εσύ κατάλαβες οτι μόνο για το στομάχι μου (..ότι έχει μείνει απ'αυτό) νοιάζομαι, δεν πειράζει μικρό το κακό...Αυτά.

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ 01/04/2014 15:23:45

     ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ Η ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΖΗ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΣΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΥΦΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΒΟΛΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ .....ΑΥΤΑ

 24. ΜΒ avatar
  ΜΒ 02/04/2014 17:27:23

  Υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη δεξιού: - Η light εκδοχή του χρυσαυγίτη (στο πιο φλώρικο). - Το φοβισμένο πρόβατο στο μαντρί. - Το alter ego του πασόκου. - Ο Άδωνις.

 25. πατουχας avatar
  πατουχας 03/04/2014 06:04:54

  διαβαζοντας το κειμενο θυμηθηκα το παλιο αλφαβηταρι στο δημοτικο και συγκεκριμενο δυο κειμενο με τιτλο αν θυμαμαι καλα Μια ευτυχισμενη οικογενεια Μια δυστυχισμενη οικογενεια. κυριε κρανιδιωτη ειμαστε ενηλικοι πλεον, εκτος αν το επιπεδο μερικων αναγνωστων.... επισης κυριε κρανιδιωτη η απαντηση σας για τη θητεια του πρωθυπουργου ηταν αυτο ακριβως που λεμε "κανω γαργαρα". λυπαμαι...

 26. Ηλίας Κατσής avatar
  Ηλίας Κατσής 05/04/2014 17:43:58

  Ξεκαθαρίζω -μιας κι έχω γράψει μόνο καλά σχόλια (επώνυμα) εδώ μέσα- ότι: "ουδεμίαν σχέσιν έχω, είχα ή θα έχω με δεξιούς/ές όπως περιγράφονται καρα-αδρά από το κ. ΦΚ. Είμαι ένας από τους απλούς, άβαφτους, μη θρησκευούμενους δημοκράτες, μη ασπαζόμενος το 96,45% των πιστεύω που μου αποδίδει, με μια ιδιαίτερη συμπάθεια στο καλό άνθρωπο που άφησε -κακώς- την οικογένειά του και κάθεται και σταυρώνεται από μπαγιάτικους μπαγάσες και άπληστους νεοσσούς, Αντώνη Σαμαρά. Κάτι σα ιδεολογικός μπατζανάκης του Χρύσανθου δηλαδή, ένας χωριάτης ΙΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.