#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/03/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πραγματικότητα ξεπερνά πάντα την φαντασίαΞεκίνησα χθες να ξαναδιαβάζω ένα πολύ καλό βιβλίο, που κάποτε μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά που το είχα θεωρήσει ελαφρώς υπερβολικό. Αποδεικνύεται όμως πως κάθε άλλο παρά υπερβολικό ήταν.

Μιλάω για το βιβλίο  Confessions of an Economic Hitman, του  John Perkins.

Πρόκειται για αυτοβιογραφικό βιβλίο, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2004, και το είχα διαβάσει το 2006. Γράφτηκε δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, πριν από την παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2008, και που στη συνέχεια κατάντησε την Ελλάδα ένα διεθνές πειραματόζωο της παγκοσμιοποίησης.

Και όμως, αν διαβαστεί προσεχτικά, το βιβλίο τα προβλέπει όλα. ‘Η μάλλον τα περιγράφει όλα.

Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας, που ήταν ένας «οικονομικός εκτελεστής», πρόκειται για ειδικούς επαγγελματίες, που αμείβονται πλουσιοπάροχα, προκειμένου να εξαπατήσουν ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη, και  κάποιοι (επιχειρήσεις, τράπεζες, κ.ά) να κερδίσουν τρισεκατομμύρια δολάρια εις βάρος τους.

Ο τρόπος και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν, είναι τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία, οι στημένες εκλογές, οι μίζες, οι εκβιασμοί, ακόμη και οι σεξουαλικές χάρες, και οι παγιδεύσεις.

Στο τέλος, αν όλα αυτά δεν πετύχουν, υπάρχουν και οι … δολοφονίες.

Εν ολίγοις, ο Perkins, όπως και άλλοι «συνάδελφοί» του, εργάζονταν για λογαριασμό μιας διεθνούς εταιρίας συμβούλων, με σκοπό να πειστούν διάφορα τριτοκοσμικά και φτωχά κράτη να συνάψουν δανειακές συμβάσεις, και τα χρήματα να δοθούν σε αμερικανικές κατασκευαστικές και άλλες εταιρίες για βαρυσήμαντα έργα (αεροδρόμια, γέφυρες, εργοστάσια, κλπ).

Μόλις όμως τα κράτη αυτά φορτώνονταν με δυσβάσταχτα χρέη που ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν, η αμερικανική κυβέρνηση άρχιζε τους ωμούς εκβιασμούς, με απώτερο σκοπό την άνευ όρων παράδοση των φυσικών πόρων των χωρών αυτών στα νύχια των αμερικανικών πολυεθνικών.

Στην ουσία, οι εκτελεστές αυτοί έχτισαν, και συνεχίζουν να χτίζουν τα θεμέλια της παγκοσμιοποίησης, και της υποδούλωσης των λαών.

Δημιουργούν, με διάφορα κόλπα, τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε τα αδύναμα κράτη να παραδοθούν στις ορέξεις του κορπορατισμού, που κυβερνάει παρασκηνιακά τον κόσμο.

Και όπως η κλασική μαφία, έτσι και αυτοί χρησιμοποιούν το μεγάλο όπλο του εκβιασμού. Κάνουν «χάρες» σε διάφορους, ελαστικής συνείδησης, πολιτικούς ηγέτες, προσφέροντας τους χρήματα, σεξ, καριέρες, κλπ. και στη συνέχεια, όταν τους έχουν για τα καλά στο χέρι, οι ηγέτες αυτοί μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα του διεθνούς κεφαλαίου, άσχετα αν στη χώρα τους το παίζουν «εθνικοί ήρωες».

Το κλου της υπόθεσης είναι ότι στις ελάχιστες φορές που οι μέθοδοι αυτές δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους, τότε είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα λεγόμενα «τσακάλια». Κανονικοί δηλαδή εκτελεστές, που δεν διστάζουν να στήσουν πραξικοπήματα, ανατροπές κυβερνήσεων, ή ακόμη και δολοφονίες πολιτικών ηγετών.

Ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά τον θάνατο δυο τέτοιων πολιτικών ηγετών, σε «δυστυχήματα», που κάθε άλλο παρά δυστυχήματα ήταν. Του προέδρου του Ισημερινού Jaime Roldos, και του προέδρου του Παναμά Omar Torrijos.

Και τέλος, σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα, αν αποτύχουν και οι πιο αποτελεσματικές αυτές μέθοδοι, τότε έρχεται η σειρά του αμερικανικού στρατού, με βομβαρδισμούς, εισβολές, κλπ.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Κάποιους δημοφιλείς εθνικούς ηγέτες, που κάνουν τα πάντα για να έρθουν στην εξουσία, και στη συνέχεια μας παραδίδουν εν ψυχρώ στα δίχτυα των δανειστών, καταδικάζοντας γενιές ολόκληρες μελλοντικών Ελλήνων;

Μια συμπεριφορά που, αν μη τι άλλο, δείχνει σαφώς ότι έχει να κάνει με εξόφληση παλιών γραμματίων;

Ή το άλλο; Που όταν δεν πιάνουν οι εκβιασμοί, στήνονται δολοφονίες προέδρων, και πρωθυπουργών;

Σας θυμίζει κάτι; Κάτι που πρόσφατα ήρθε στην δημοσιότητα;

Μήπως σας θυμίζει κάτι η πρόσφατη αναμόχλευση του πετρελαϊκού πλούτου της Ελλάδας, με ΑΟΖ, ανακαλύψεις κοιτασμάτων αερίου, προτάσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, κλπ κλπ;

Πότε; Τώρα ακριβώς, που είμαστε (οικονομικά) στα γόνατα ως κράτος, και ψάχνουμε παντού για μια αχτίδα φωτός!

Και τέλος, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει «στρατιωτική» ράβδος!

Αυτό και αν δεν μας θυμίζει κάτι… Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, και άλλα παρόμοια περιστατικά, ων ουκ έστιν αριθμός.

Διαβάστε το βιβλίο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Έτσι, για να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας συμβαίνει καθημερινά.

Strange Attractor

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 19/03/2012 12:18:08

  Κάποτε, όταν η Ρώμη δεν ήταν αυτοκρατορία μεν αλλά είχε μια κάποια ισχύ, την είχαν καταλάβει οι γαλάτες. Μία ασθένεια άρχισε να χτυπάει τότε τους γαλάτες όχι όμως και τους προσαρμοσμένους στο μεσογειακό περιβάλλον λατίνους.

  Έκαναν λοιπόν οι γαλάτες την πρόταση στους ρωμαίους να φύγουν, αφήνοντάς τους ελεύθερους, αν αυτοί τους έδιναν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε χρυσάφι.

  Την μέρα που ζύγιζαν τον χρυσό ένας ρωμαίος ευγενής δεν κρατήθηκε και μονολόγισε δίπλα σε ένα γαλάτη: "πολλά σας δίνουμε"
  Τότε ο γαλάτης έκανε μία κίνηση που έμεινε στην ιστορία. Έβγαλε το ξίφος του και το έβαλε πάνω στην ζυγαριά.

  Το νόημα απλό και σαφές: Η στρατιωτική ισχύς είναι πάντα ανώτερη από την οικονομική, ιδιαίτερα σε εποχές ανωμαλίας.

  Ας αναρωτηθούμε αν η δική μας ισχύς είναι επαρκής και αν μας συμφέρει ή όχι να πούμε "δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα".
  Πρέπει να κάνουμε αυτό που μας συμφέρει.
  Εγώ ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτό είναι το καλύτερο για την χώρα. Αυτό που λέω είναι ότι η απόφαση είναι δική μας.

  Η Ελλάδα ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση, φρονώ, ότι είναι μεγάλη μπουκιά για οικονομικούς δολοφόνους. Δεν πρόκειται να πεθάνουμε αν δεν το θέλουμε και οι ίδιοι.

  Επαναλαμβάνω δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο. Μπορεί το PSI να βγει. Μπορεί και όχι. Αν δεν βγαίνει πρέπει να σκεφτούμε τι προσφέρουν τα εναλλακτικά σενάρια.

 2. silence.t avatar
  silence.t 19/03/2012 12:19:41

  Όσο υπάρχουν λαοί που ανέχονται τις κυβερνήσεις να κάνουν τα συγκεκριμένα αίσχη που αναφέρονται , θα υπάρχουν και πολιτικοί που υποκύπτουν .
  Γιατί αν το δίλημα του εκάστοτε πολιτικού (δεν ψάχνω για ήρωες και πατριώτες φυσικά) ήταν τα ''τσακάλια'' πληρωμένοι φονιάδες των οικονομικών δολοφόνων , η ''παλούκωμα'' και κρέμασμα απο τον λαό , δεν είμαι σίγουρος ότι η απόφαση θα ήταν τόσο αβίαστη και εύκολη υπέρ της παράδοσης και προδοσίας της χώρας.
  Αντ' αυτού στην χώρα μας οι εν λόγο πολιτικοί προδότες όχι μόνο δεν εξαφανίζονται απο προσώπου γής , αλλά παίρνουν και την την ψήφο !!!!! των οπαδών τους για να κάνουν τα ίδια και σαν πρωθυπουργοί!!!

 3. Flat avatar
  Flat 19/03/2012 13:22:41

  Έτσι ακριβώς είναι τα πραγματα.

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/03/2012 13:33:16

  εξαιρετικό βιβλίο strange και επίκαιρη η υπενθύμιση

 5. ab-normal avatar
  ab-normal 19/03/2012 14:10:17

  Το θεμα -οπως επισημαινεις- ηταν να μας γονατισουν .τωρα πλεον ισχυει και θα ισχυσει περισσοτερο το «ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ»… το αν θα πεθανουμε η οχι το ειδαμε χθες με τα φυκια πού εδωσαν 2 ευρω να βγαλουν προεδρο ο οποιος ειχε βγει ηδη!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ab-normal 19/03/2012 14:12:41

   Ναι, αλλά άκουσα ότι το τελικό αποτέλεσμα συγκίνησε την Καϊλή!
   Οπότε τι αξία έχουν τα €2 μπροστά στην εθνική συγκίνηση;

   • ab-normal avatar
    ab-normal @ Strange Attractor 19/03/2012 14:19:34

    αυτην την παραμετρο δεν την γνωριζα..αν συγκινηθηκε αυτο το ιερο τερας της ελληνικης και ευρωπαικης πολιτικης σκηνης ,αυτη πού με μια της σκεψη επηρρεαζει τα πολιτικά πραγματα διεθνως ...αλλαζουν τα πραγματα. υποκλινομαι με δεος στο τιτανιο εργο πού προσεφερε στη χωρα μας και την ανθρωπότητα γενικως...

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ ab-normal 19/03/2012 14:22:55

     Εύγε φίλε. Αναγνωρίζει και συ τις σύγχρονες Μπουμπουλίνες, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 19/03/2012 14:25:27

  S.A., Καλό μεσημέρι. Για την Eξομολόγηση του Οικονομικού Δολοφόνου και νυν βαθύπλουτου μετανοημένου John Perkins, υπάρχει επίσης το YT video που είχαμε τρέξει στο Antinews το 2011 http://bit.ly/Aj9JZ3 καθώς και το ομώνυμο βιβλίο στα ελληνικά του Στέλιου Κούλογλου, Εκδόσεις Αιώρα
  ISBN 978-960-7872-34-0

 7. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 19/03/2012 16:14:39

  Οντως το βιβλιο ειναι γροθια στο στομαχι. Παρακολουθεις τις ειδησεις με αλλο ματι απο κει και περα...

 8. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 19/03/2012 16:23:26

  Αλλωστε και ο ιδιος ο Perkins δηλωσε οτι η Ελλαδα επεσε θυμα οικονομικων δολοφονων

 9. Δήμος avatar
  Δήμος 19/03/2012 18:42:58

  Πάγια γνώμη μου: δεν υπάρχουν συνομωσίες, όλα γίνονται στο φως για όποιον ανοίξει τα μάτια του να τα δει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.