#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2010 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πραγματικότητα είναι τραγική και θα γίνει χειρότερηΗ ανάπτυξη της οικονομίας οδεύει ολοταχώς προς το -4% στο τέλος του έτους.

Ο πληθωρισμός έχει φτάσει στα επίπεδα του 1997, στο 5,4% και εκτιμάται ότι θα κάνει ρεκόρ και θα πιάσει το 8%.

Τα έσοδα είναι πολύ κάτω από τον στόχο και ήδη έχει δημιουργηθεί νέα μαύρη τρύπα 700 εκατ. ευρώ.

Η ανεργία καλπάζει προς το 14%.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 5,1% τον Απρίλιο και οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 22% προφανώς λόγω έλλειψης αγοραστών.

Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 36%, στοιχείο που δείχνει ότι η κτηματαγορά βρίσκεται σε κώμα.

Το κράτος έχει κηρύξει σιωπηρή στάση πληρωμών. Αναβάλλει την επιστροφή ΦΠΑ, δίνει με άτοκα τετραετή ομόλογα τα χρέη ύψους 6 δισ προς τους προμηθευτές στην υγεία. Ακόμη και πληρωμές 300-400 ευρώ που δικαιούνται οι καθηγητές που βαθμολογούν τα μαθήματα των πανελλαδικών θα πληρωθούν σε 2-3 δόσεις.

Οι επενδύσεις έχουν υποχωρήσει κατά 14,6% κυρίως εξαιτίας της άπνοιας στις κατασκευές.

Κόβονται λεωφορειακές γραμμές, συγχωνεύονται εταιρείες, απολύεται κόσμος, κυρίως συμβασιούχοι που όμως έβγαζαν την περισσότερη δουλειά.

Η φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό αυξάνεται, ο κόσμος βγάζει λεφτά από τις τράπεζες με κατεύθυνση ξένες ή τα... στρώματα.

Τα ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζονται μέσα στο καλοκαίρι για το μεγάλο κραχ και τη στάση πληρωμών των συντάξεων. Την ίδια ώρα χιλιάδες υπάλληλοι φεύγουν από το δημόσιο και χρειάζονται πάνω από 1 δισ. ευρώ για εφάπαξ αλλά το ταμείο δεν έχει αποθεματικό.

Οι ξένοι θεωρούν δεδομένο ότι πάμε ολοταχώς προς την πτώχευση, η Τρόικα έρχεται την άλλη εβδομάδα να μας τραβήξει το αυτί.

Η κρίση έφτασε στην πραγματική οικονομία

Η κρίση έχει φτάσει στην πραγματική οικονομία, λένε και ξαναλένε οι ειδικοί, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πιο τραγική ή θα γίνει ακόμη χειρότερη. Οι τιμές όλων των προϊόντων, της βενζίνης και των υπηρεσιών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη με βασικό υπεύθυνο την κυβέρνηση. Έχουμε ξαναγράψει ότι η αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων είναι καθαρά εισπρακτικό μέτρο που θα γονατίσει την αγορά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να γεμίσουν τα ταμεία διότι αφενός ο τζίρος της αγοράς μειώνεται και αφετέρου δεν υπάρχει μηχανισμός για να εισπράξει τον ΦΠΑ. Επομένως, με μειωμένα έσοδα, προς τι η επιμονή στους υψηλότερους φόρους; Δεν είναι αυτό αποτυχημένη οικονομική πολιτική η οποία εξαθλιώνει τους πολίτες χωρίς αντίκρισμα;

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο ο πληθωρισμός θα φτάσει το 8% διότι από την πρώτη του επόμενου μήνα ο ΦΠΑ αυξάνεται από το 21% στο 23%. Αυτό σημαίνει αλυσιδωτές αυξήσεις σε χιλιάδες προϊόντα.

Εκατομμύρια Έλληνες, με μειωμένα εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά με τι χρήματα;

Τι κάνει η κυβέρνηση και ειδικά η κ. Κατσέλη και ο κ. Παπακωνσταντίνου; Κατ' αρχάς κάνουν την προσευχή τους ενώ το αστείο του πράγματος είναι ότι “ξεθάβουν” τις περίφημες “συμφωνίες κυρίων” στις οποίες διέπρεψαν οι Κ. Κουλούρης και Μ. Γιακουμάτος.

Μιλάμε για όραμα στην οικονομική πολιτική.

Και ο μεγάλος αρχηγός πάει μια βόλτα μέχρι τους φίλους... Βεδουίνους στη Λιβύη μήπως και καταφέρουμε να φέρουμε κανένα πετροδολάριο, αλλά μάταια περιμένουμε...

Όλα αυτά είναι προφανώς για τον Γ. Παπανδρέου το όραμά του για την Ελλάδα. Η “πράσινη” οικονομία σε μαύρο φόντο.

Μεγάλο επίτευγμα για τόσους λίγους μήνες διακυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/06/2010 08:37:39

  131η στην λίστα διαφθοράς η Λιβύη. 71η η Ελλάδα. Καλά πάμε, έχουμε ακόμα δρόμο. Δεν είναι τυχαίο που οι Παπανδρέου είναι ερωτευμένοι με τον βαψομαλιά, το ίνδαλμα και μοντέλο τους είναι.

  Όσο για επιχειρείν με Λίβυους... Καλύτερα να μείνετε στο κρεβάτι.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ archaeopteryx 10/06/2010 10:21:46

   Μαύρα βαμμένα μαλλιά κοράκου χρώμα που δεν ανέμιζαν στα ζερβά λόγω νηνεμίας. Μαύρο γυαλί screen. Άσπρο σακάκι, μαύρο ξεκούμπωτο πουκάμισο δίχως γραβάτα, υποκίτρινη ρόμπα στον ώμο, κάτι σαν πρώην κουρτίνα. Ο Καντάφι!!!

   Κάτι σαν Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Άρχοντας. Αλλά τι λέω, ο Μανώλης ήταν μπροστά του Φρανκ Σινάτρα... χα-χαα-χα!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Professor Moriarty 10/06/2010 13:13:24

    Αδερφή ξεφωνημένη ο βαψομαλιάς... Ναι tiramola κάνουν δουλειές αυτοί που είπες, τώρα που επιτρέπεται να πάρουν αέριο. Οι δουλειές είναι όλες προσωπικές του Καντάφι, και μοιράζει το 5% στο περιβάλλον του. Η διαφορά με τους Παπανδρέου είναι ότι αυτοί τα κάνουν όλα αφιλοκερδώς και μοιράζουν τα πάντα στο λαό.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 10/06/2010 10:22:31

   Δεν ήταν όμως ωραία η ανταλλαγή φωτογραφιών? Δεν συγκινήθηκες?
   Τέτοια χαϊλίκια, πού θα τα ματαξαναδείς?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ archaeopteryx 10/06/2010 10:38:31

   Αρχαίε, για τα δεδομένα του συστήματος κολασμού των ευθυνών στις δύο χώρες, νομίζω ότι η Λιβύη βρίσκεται μάλλον ψηλά και η Ελλάδα μάλλον χαμηλά. Σκέψου ότι εκεί υπάρχει... Σαρία και εδώ ατιμωρησία!

 2. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 10/06/2010 08:40:28

  Και δεν είναι εθνική προσπάθεια, μην πω και εθνικός πλούτος,
  το αυτόγραφο από τον Καντάφι;

 3. dimitris avatar
  dimitris 10/06/2010 08:41:53

  είναι ώρα να τους δείρουμε να τους φτύσουμε να κατασχέσουμε τις περιουσίες τους και μετά να τους στείλουμε απο κει που μας ήρθαν ως σωτήρες ( από το εξωτερικό όπου μας το παιζαν αγωνιστές ενώ οι γονείς μας σκιζόντουσαν και οι λαμπράκηδες- ΒΗΜΑ -ΝΕΑ - ΜΕΓΑ κλπ μας τους γύρισαν σαν σωτήρες )

 4. tiramola avatar
  tiramola 10/06/2010 08:45:55

  Τι να κάνει ρε σύντροφοι και ο ΓΑΠ , αγωνίζεται να σώσει το μαγαζί...
  Ο προηγούμενος ούτε στο Μαξίμου δεν πήγαινε, άσε που έξω από τα σύνορα έβγαινε μόνο αν ήταν υποχρεωτικό το ταξίδι.
  Να θυμίσω στον αρχαιοπτέρυγα ότι εκτός του Παπανδρέου δουλειές με τον Καντάφι έχουν ανοίξει και οι Μπερλουσκόνι και Σαρκοζί και μάλιστα μετά βαίων και κλάδων...

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 10/06/2010 10:23:14

   χο! χο!
   Ωραία ανέκδοτα μας λες τιραμόλα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 10/06/2010 10:32:22

   "Σώζοντας", υποτίθεται, το μαγαζί, το κατέστρεψε.

   Ο προηγούμενος είχε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και οι εφοπλιστές και λοιποί λεφτάδες έσπευδαν να φέρουν τα λεφτά τους από την Ελβετία στην Ελλάδα για... ασφάλεια! Η σχετικά συνετή οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε από το 1990 μέχρι και το 2009, είχε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

   Ήρθε ο δικός σου, τιραμόλα, και διέλυσε τα πάντα μέσα σε τρεις-τέσσερις μήνες.

   Αντιλαμβάνομται το ψυχολογικό πρόβλημα που έχεις να αποδεχθείς αυτό που συνέβη. Είναι σύνηθες το φαινόμενο να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, επειδή δεν μας βολεύει.

   Τα περίφημα Greek statistics εγώ δεν άκουσα να τα λέει έτσι ποτέ κανένας ξένος. Μόνον τους δικούς μας εξυπνάκηδες άκουσα να λένε αυτή τη φράση ως "ανέκδοτο" που κατέστρεψε τη χώρα. Το έλεγαν και χασκογελούσαν μόνοι τους με την ξεφτίλα εις βάρος της χώρας που οι ίδιοι τους δημιουργούσαν.

   Και τελικά μπορείς να μας πεις, τιραμόλα'μ', ποια ήταν τα περίφημα Greek statistics; Ο δικός σου λέει και ξαναλέει ότι στις 2 Οκτωβρίου το έλλειμμα δηλώθηκε 6%, "ενώ ήταν 12,7%". Αυτό ήταν όλο; ΟΛΟ;! Μα αν πρόκειται μόνον για μια εσφαλμένη ΕΚΤΙΜΗΣΗ του ελλείμματος (εκτίμηση, που δεν βασίζεται σε παρελθόντα στοιχεία, αλλά σε μελλοντικές προβλέψεις), τότε τα Greek statistics ως ανέκδοτο ήταν απλώς ΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από τον δικό σου.

   Και ας μην μιλήσουμε και για το μαγείρεμα του ελλείμματος προς τα πάνω, που μας έφερε αύξηση εσόδων τον Ιανουάριο του 2010 16,6% σε σχέση με πέρυσι (!), χωρίς κανένα φορολογικό μέτρο, ενώ τώρα με ένα σωρό φορολογικά μέτρα και περικοπές έχουμε μείωση των εσόδων! Και εξωραϊζεται πλασματικά η εικόνα του ελλείμματος χάρη στη μεγάλη απάτη του "12,7% έλλειμμα".

   Είναι πολύ πιο εύκολο να καταστρέψεις, τιραμόλα, από το να φτιάξεις.

   Σήμερα, ένα χρόνο μετά, σπεύδουν να πάρουν τα λεφτά τους πανικόβλητοι από την Ελλάδα, όχι μόνον οι μεγαλοεφοπλιστές, αλλά ο απλός κοσμάκης. Όταν έναν χρόνο πριν τα έφερναν στην Ελλάδα, για ασφάλεια, τώρα τα παίρνουν από την Ελλάδα, πάλι για ασφάλεια.

   Αυτό το "κατόρθωμα" του εκλεκτού σου αντιλαμβάνομαι ότι σου είναι πολύ δύσκολο, ψυχολογικά, να το κατανοήσεις, όμως θα ήθελα να μου έλεγες μια ερμηνεία του, πώς δηλαδή στο καλό ο ανίκανος Καραμανλής που έπαιζε πλέηστέησον όλη τη μέρα τα κατάφερνε, ενώ ο γίγαντας ΓΑΠ που αγωνίζεται όλη την ημέρα για τη σωτηρία της χώρας αποτυγχάνει.

   Για πες μου ντε...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 10/06/2010 10:41:32

    Υποτίθεται ότι ο τιραμόλα είναι κοψοχέρης. (Τουλάχιστον, έτσι μας λέει εδώ μέσα.) Μην τον βασανίζεις άλλο κι εσύ...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Επώνυμος 10/06/2010 11:30:51

    Δεν με αφήνουν να αγιάσω ρε Αυριανιστή εδώ μέσα που έχω μπλέξει...
    Διαβάζοντας τον επώνυμο αναρωτιέμαι αν χάνω τον χρόνο μου τζάμπα αφού ακόμα και αυτός που του αρέσει να ασχολείται με την πολιτική, και καλά κάνει, αντι να σπρώξει το κόμμα του στη νέα εποχή προς όφελος όλων μας, μπαίνει στη διαδικασία να δικαιολογήσει την άθλια 6ετία Καραμανλή όπως έχει καταγραφεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της χώρας.
    Και δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα δυστηχώς...
    Ότι δηλαδή αν κάποιοι από τη Ρηγίλλης διάβαζαν στο αντινιούζ την δικαιολογημένα αυστηρή κριτική της παρελθούσης σεμνοταπεινής περιόδου που θα γινόταν από τον κάθε υγιή σχολιαστή επώνυμο μέλος του κόμματός τους θα φρόντιζαν να άλλαζαν προς το καλύτερο και οι ίδιοι.
    Αντιθέτως ο επώνυμος τους λέει:
    Είμαι ένας οπαδός συνηθισμένος στις γαργάρες, συνεχίστε να με κοροιδεύετε...
    Δεν κάνουμε τίποτα έτσι όπως καταλαβαίνεις...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/06/2010 12:40:08

    Καλά, εντάξει, εγώ είμαι οπαδός κι εσύ δεν είσαι.

    Πες μου τώρα γιατί έφερναν οι εφοπλιστές τα λεφτά τους το 2008-2009 στην Ελλάδα για... ασφάλεια, επί ανικάνου και τώρα πες μου γιατί τα παίρνουν επίσης για ασφάλεια επί Στοχαστού του Μέγα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 11/06/2010 07:26:14

    Η "πλειοψηφια των κατοικων αυτης της χωρας" εχει αποδειχθει οτι ζει στον κοσμο της οχι μια αλλα πολλες φορες.
    Το τι πιστευει το 60% της κεντροαριστερας και αριστερας χρησιμευει για ενα μονο πραγμα : να ξερεις τι ειναι λαθος.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ tiramola 10/06/2010 12:38:29

   τιραμόλα σκέφτηκες ποτέ ότι ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ταξίδευε καθόλου με αεροπλάνο ,ίσως επειδή φοβόταν ,πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ

   • tiramola avatar
    tiramola @ ΓΙΩΡΓΟΣ 10/06/2010 12:52:14

    Κατά πάσα πιθανότητα βαριόταν...
    αλλά για σπάστα και ξαναρίχτα.
    Εσύ γιατί λες ότι πιθανόν να φοβόταν?

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΓΙΩΡΓΟΣ 10/06/2010 14:37:24

    tιραμόλα, δεν θα πάρει με τις πέτρες ο λαουτζίκος -όπως φοβάται κι ο ίδιος άλλωστε- τον Φιλέα Φογκ ΓΑΠ, αλλά και όλους οι οποίοι προσπαθούν σαν την Μ.Α να πούν ότι αφού υπάρχει παντεσπάνι γιατί πεινάει ο κόσμος ;

  • φύγετε επιτέλους avatar
   φύγετε επιτέλους @ tiramola 10/06/2010 14:20:36

   Οι συνήθεις γελοιότητες των πασόκων όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
   Ο Παπανδρέου έχει καταφέρει να καταστρέψει την Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες και ο τιραμόλα παίζει ακόμη την προεκλογική κασέτα.
   Είσαστε για δέσιμο μου φαίνεται.
   Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος πεινάει;

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ tiramola 10/06/2010 14:22:03

   "Τι να κάνει ρε σύντροφοι και ο ΓΑΠ , αγωνίζεται να σώσει το μαγαζί…"
   Είσαι αξιοθαύμαστος που διατηρείς το χιούμορ σου tiramola!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ tiramola 10/06/2010 14:45:04

   Ο προηγούμενος ήταν αυτός που προσέλκυσε κεφάλαια εξ Αραβίας.Ο Σαουίρις στην ΤΙΜ, Ντουμπάι στη ΜΙG κτλ. Καλή και η κίνηση του δικού σου, αρκεί να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα εκτός από επικοινωνιακά σόου.
   Αν και πιστεύω ότι γραμμή Παπανδρέου είναι να φέρει κεφάλαια μόνο από Τουρκία.

 5. ? avatar
  ? 10/06/2010 09:03:07

  Η ύφεση θα είναι το λιγότερο 5%.

  • commonsense avatar
   commonsense @ ? 10/06/2010 09:16:09

   μονοψήφια ύφεση είναι αισιόδοξη πρόβλεψη

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ commonsense 10/06/2010 16:27:36

    Τα νούμερα δεν λένε καθόλου αυτό που συμβαίνει, που είναι ήδη τρομερό.

 6. Orestios avatar
  Orestios 10/06/2010 09:46:52

  Θα έλεγα ότι το άρθρο κινείται στο πνεύμα του αισιόδοξου σεναρίου.
  Η πραγματικότητα πρόκειται να σαρώσει τα πάντα.

 7. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 10/06/2010 09:54:45

  ωραιος ο μεσος τσιφτετέλληνας.οταν τον καλουσαν να κανει μπουκοταζ στο γάλα να πέσει η τιμη..δεν κουνηθηκε φύλλο....τωρα που υπαρχει φοβος για τις τραπεζες .ΟΛΟΙ τραβανε καταθέσεις

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ CRAZY DOCTOR 10/06/2010 10:32:55

   Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

 8. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 10/06/2010 10:16:28

  Στην επαρχια η κατασταση ειναι "σιωπηρα" υποπτη...Λιγα τα αυτοκινητα που κυκλοφορουν, τα κεφαλια ειναι κατεβασμενα, πολλοι δε παραμιλουν μονοι τους..Τετοια βουβαμαρα, χρονια εχω να θυμηθω.Τα αυτοκινητα ειναι σχεδον ολα παρκαρισμενα και οι μαγαζατορες εχουν στηθει στις εξωπορτες των καταστηματων τους...Αμιλητοι και αυτοι.Κομμενα και τα sms...Δεν ξοδευεται κανενας.Παμε για Πτωχευση.Πρεπει να ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ.Στις Τραπεζες δεν μπαινει ουτε κουνουπι.Αν παρεπιμπτωντως μπει κανενας και τους δει να παιζουν ταβλακι, να μην απορησει...Τι να κανουν χωρις πελατες ΟΛΗ ΜΕΡΑ??Μα τον Θεο, κανενας δεν εχει ορεξη για κουβεντα.Τα "στραβοκοιταγματα"δε πεφτουν βροχη.Αν χαμογελασεις ακομη και με ενα ανεκδοτο, ολοι σε κοιταν καπως...
  Ο Βενζινας το πρωι πριν ερθω στο Γραφειο μου (περι τις 9.30), μου ειπε οτι του εκανα σεφτε..Στα καφε εξαφανιστηκαν οι πουρειντζερς, οι ψωνισμενες, και εμεινε μονο η πιτσιρικαρια οσο ακομα θα υπαρχει η γονεικη υποστηριξη!!Καλα τα γραφομενα απο το site σας περι επιστροφης στα 70's και ρομαντινα ταυτοχρονα, αλλα ολος ο κοσμος εχω την αισθηση οτι επι 30 χρονια, εμαθε αλλιως...ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΗ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ.ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ..Η συνηθεια ειναι δευτερη φυση μας, και αντε να ΞΕΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ...Καλημερα και Κουραγιο σε ολους μας.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ ΧΡΗΣΤΟΣ 10/06/2010 10:24:15

   και τι θα απογινουμε τώρα στας επαρχιας χωρις φρουτακια -Καρρά και βουλγάρες; μαβρίλα θα πέσει.

   • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
    ποσα απιδια βανει ο σακος @ Lalakis 10/06/2010 12:22:24

    Βουλγκάρες τα έκετε γκιατί τις βαπτίζει το ΓκΑΠ ελλενίδες για τη ψήφο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΧΡΗΣΤΟΣ 10/06/2010 10:34:48

   Εγώ είμαι πιο αισιόδοξος. Η προσαρμογή μας μέχρι στιγμής είναι καλύτερη από ότι περίμενα.

   Θα έχουμε προσαρμοστεί πλήρως, όταν θα δούμε τον κόσμο (τους Έλληνες) να μαζεύει ροδάκινα στην Ημαθία και στην Πέλλα το καλοκαίρι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 10/06/2010 10:45:25

    Βιάζεσαι να αισιοδοξήσεις, γιατί απλώς δεν υπάρχει ακόμα προσαρμογή. Και δεν υπάρχει τέτοια, γιατί απλώς δεν έχουν βιωθεί τα αποτελέσματα της κατοχής από το ΔΝΤ στον αναγκαίο -αναγκαίο, όχι μέγιστο- βαθμό...

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 10/06/2010 10:21:35

  "Τι να κάνει ρε σύντροφοι και ο ΓΑΠ , αγωνίζεται να σώσει το μαγαζί…"

  Τιραμολα, το προβλημα με σας εκει ειναι οτι τα πιστευετε αυτα. Ποιος,σοβαρος εννοειται, πρωθυπουργος και πρωην αρχηγος της αντιπολιτευσης βριζει την ιδια του τη χωρα και τους πολιτες της σε καθε ευκαιρια στο εξωτερικο; ποιος; σε ρωτω ευθεως. Σιγα μη νοιαζεται ο ΓΚΑΠ για την Ελλαδα. Αλλου αυτα φιλε μου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Νίκος 10/06/2010 10:35:42

   Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Πασόκοι σκέφτονται έτσι. Έχουν εκχωρήσει την κριτική τους ικανότητα στο ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν τυφλά τον Πασοκισμό τους.

 10. Greg avatar
  Greg 10/06/2010 11:07:43

  Ποτέ δεν χώνεψα τους νεοέλληνες. Είμαι σοβαρός άνθρωπος. Δεν πετάω σκουπίδια στον δρόμο, δεν τρώω την θέση άλλου στην ουρά, περιμένω την σειρά μου, δεν φοροδιαφεύγω, είμαι ευγενικός και έντιμος, η συμφωνία με μια απλή χειραψία είναι για μένα το πιο ισχυρό συμβόλαιο. Σηκώνομαι στα ΜΜΜ για να καθίσουν έγκυες ή ηλικιωμένοι. Η δική μου προσωπική ασημαντότητα δίνει μια τελευταία ευκαιρία στην χώρα αυτή. Αν στις ερχόμενες σύντομα εκλογές (πακέτο με χρεοκοπία;) το ΠΑΣΟΚ, μετά από όλα αυτά, λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, θα φύγω από την χώρα και θα μισώ τον ελληνικό λαό μέχρι το τέλος της ζωής μου.

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ Greg 10/06/2010 11:09:51

   εσυ πρεπει να εισαι ΚΟΔΗΣΣΟ, οπως και η Κορρίνα. έπεσα μεσα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 10/06/2010 11:18:47

   Κι εγώ κάπως έτσι φέρομαι, αλλά δεν έχω πρόβλημα με τους νεοέλληνες. Η αντίθετη νοοτροπία είναι αυτή που επικρατεί τα τελευταία 30 χρόνια.

   Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα όμορφο ψέμα και ο κόσμος ήθελε και το πίστεψε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νεοέλληνα είναι η αφέλεια και το χαζοφιλότιμο. Οι περισσότεροι Πασοκτσήδες από χαζοφιλότιμο την πάτησαν και πιστεύουν ότι χαζομάρα τους σερβίρουν.

   Αυτός είναι ο λόγος που ανθίζει στην Ελλάδα το φαινόμενο των λαμογιών. Και σε άλλες χώρες υπάρχει διαφθορά και απατεωνιά, αλλά εδώ από χαζοφιλότιμο τους αφήνουμε ατιμώρητους. Λυπηθείτε τα παιδιά μου, κύριε πρόεδρε του δικαστηρίου, άλλοι έχουν φάει πολύ περισσότερα από μένα.

   • GSV avatar
    GSV @ Επώνυμος 10/06/2010 14:32:41

    δεν παρεμειναν απο χαζοφιλοτιμο αλλα απο κουτοπονηρια του ελληνα! Μας αρεσε να τους εχουμε και ας ξεραμε το ποιον τους γιατι κοιταζει ο καθενας το συμφερον του στην Ελλαδα! Πετουν ενα κομματι ψωμι στο κοσμο και εξαγοραζουν συνειδησεις! Το κακο του νεο-ελληνα ειναι οτι του εμαθαν να ξεπουλιεται φτηνα!

    Και θα σου πω ενα απλο παραδειγμα επειδη δεν μενω στην ελλαδα !

    Στη χωρα που μενω το να γινει δημοσιος υπαλληλος καποιος θεωρηται μπασκλασαρια!

    Στην ελλαδα εγινε το ονειρο καθε ελληνα! Μια λεξη "η μονιμοτητα" διεφθειρε εναν ολοκληρο λαο!

    Με παρθενογεννεση δεν εμφανιζεται κανενας στη πολιτικη. Το ποιον αυτων που κυβερνανε μια χωρα ειναι ενας πολυ ωραιος δικτης για το ποιον του λαου της.

    Τα συμπερασματα δικα σας

    η Ελλαδα δεν ανηκει σε κανεναν ανηκει στην ιστορια της ολοι εμεις ανα εποχη ειμαστε ενοικοι!Και σαν ενοικος δεν εχεις δικαιωμα να ξεπουλας το μερος που σε φιλοξενει!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/06/2010 17:35:15

    Εσύ γιατί δεν επιστρέφεις να προσπαθήσεις μαζί μας για κάτι καλύτερο;

   • GSV avatar
    GSV @ Επώνυμος 10/06/2010 18:02:54

    εγω φιλε μου μεχρι τα 18 μου μαζευα ντοματες και πεπονια στο χωριο που μεγαλωσα. Σπουδασα σε ελληνικο πανεπιστημιο απο αυτα που δεν τιμουν τα παιδια των πλουσιων και εργαζομαι στο εξωτερικο γιατι δουλευω ως ερευνητης σε πανεπιστημιακο ιδρυμα. Ξερεις ειμαστε απο αυτους που προσπαθουν να διαφημιζουν την Ελλαδα στο εξωτερικο μεσω της επιστημονικης τους ερευνας αλλα η ιδια η Ελλαδα δεν ασχολειται καν μαζι μας.

    Και οσο για τον αγωνα πιστεψε με δεν χρειαζεται να εισαι στη πατριδα σου για να αγωνιζεσαι γιαυτη. Σου θυμιζω η ιδεα της επαναστασεως του 21 ξεκινησε απο ομογενεις!

    Θελω πολυ να επιστρεψω πισω αλλα πλεον δεν τιθεται θεμα για εμενα οτι θα επαιρνα πολυ πιο λιγοτερα λεφτα, δεν με ενδιαφερει αυτο. Τιθεται θεμα ευρεσεως εργασιας. Και ως γνωστον αξιοκρατικα κρητιρια σε αυτη την ερημη τη χωρα μας δεν υπαρχουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 10/06/2010 18:17:23

    Μην περιμένεις μόνον από μισθωτή θέση να βγάλεις χρήματα. Η Ελλάδα έχει άλλους κανόνες, δεν βρίσκεις δουλειά με βιογραφικό. Η Δύση (Αμερική και Ευρώπη) σε κολακεύει με το να αναγνωρίζει αξιοκρατικά τα προσόντα σου, τη στιγμή που εδώ θέλει αγώνα για το αυτονόητο. Εδώ το πιο πιθανό είναι να βγάλεις χρήματα με δική σου δουλειά (περισσότερα από όσα βγάζεις εκεί τώρα ως ερευνητής), αλλά πάντοτε παίζει και μια καλή μισθωτή εργασία (την οποία σχεδόν πάντα δεν βρίσκεις με βιογραφικό).

    Όταν έγινε η Φιλική Εταιρία, δεν υπήρχε πατρίδα. Τώρα υπάρχει και δεν είναι το ίδιο. Ούτε είμαστε σε εποχές όπου άκμαζε ο Ελληνισμός σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη (στις πατρογονικές εστίες δηλαδή). Τώρα είμαστε, εδώ, εμείς, δεδομένοι, και μην παραμυθιάζεσαι ότι βοηθάς την Ελλάδα με το να είσαι έξω. Τη βοηθάς αγωνιζόμενος να διατηρήσεις ήθος κόντρα στις αντιξοότητες, χωρίς να επαίρεσαι με κομπλεξικά τουπέ επαρχιώτικου τύπου ότι "εγώ έκανα στα Ευρώπας και είμαι πολύ καλύτερός σας" γιατί κατά βάθος ο χειρότερος Έλληνας έχει καλύτερη παιδεία από τον καλύτερο Δυτικό. Άλλο πώς καταλήγει ο κάθε άνθρωπος, μιλάμε για την κοινωνική παιδεία που παίρνει.

    Όσοι ζήσαμε στο εξωτερικό καταλάβαμε τι είναι αυτό που τραβάει ένα σωρό κόσμο να μένει εκεί, αλλά πρέπει να αντισταθείς στις σειρήνες του δικού σου εγώ και να σκεφτείς ότι έχεις υποχρέωση να επιστρέψεις στη χώρα σου αυτά που σου έδωσε: την υπόστασή σου και την ταυτότητά σου. Να τα κάνεις αυτά καλύτερα σε συλλογικό επίπεδο.

    Και κάτι άλλο: τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν τα περιφρονούν οι πλούσιοι, οι περισσότεροι απλώς δεν μπορούν να περάσουν.

    Άλλο δείγμα κοινωνικής αναξιοκρατίας αυτό...

   • anonymous avatar
    anonymous @ Επώνυμος 10/06/2010 18:37:12

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα του νεοέλληνα είναι η αφέλεια και το χαζοφιλότιμο.

    Δεν είναι ούτε αφελής ούτε χαζοφιλότιμος. Άλλωστε το φιλότιμο έχει εξαφανιστεί. Τη δουλειά του κοιτάει να κάνει με πουστιά, το ΠΑΣΟΚ τον διευκόλυνε και γι αυτό το στήριζε.

   • GSV avatar
    GSV @ Επώνυμος 10/06/2010 18:50:12

    Το θεωρω απαρεδεχτο να θεωρουμε δεδομενο οτι στην Ελλαδα δεν προσλμβανεσαι με βαση το βιογραφικο σου αλλα συμφωνα με τις κομματικες σου γνωριμιες. Σαφως και ετσι ειναι η πραγματικοτητα.

    Αλλα προκυμενου να προδωσω τις ηθικες μου αξιες θεωρησα προτιμοτερο να παρω μια βαλιτσα και να φυγω παρα να παρακαλεσω τον οποιοδηποτε καπιλευτη της εξουσιας για να μου βρει δουλεια.

    Δεν φυγοστρατησα μπροστα στη δινη κατασταση που βρισκεται η χωρα γιατι εχω φυγει απο την εποχη που με υπερηφανια καποιοι πολιτικοι μας αρχηγοι φωναζαν με καμαρι ειμαστε αναμεσα στις 20 πιο πλουσιες χωρες του κοσμου (Ανεξαρτητα εαν δεν ξεραμε τι χρωσταγαμε και τα κρυβαμε τι ωραια).

    Αμφιβαλω εαν ο ελληνας πλεον διαθετει καλυτερη παιδεια απο τους Ευρωπαιους μονο και μονο επειδη κρινω εκ του αποτελεσματος.

    Εαν εφαρμοσουμε την εις ατοπο αναγωγη και θεωρησουμε οτι ο ελληνας διαθετει καλυτερη παιδεια τοτε αυτοματα σημαινει οτι και η ποιοτητα της κοινωνιας πρεπει να ειναι σαφως ανωτερη.

    Απο αυτα που βλεπεις γυρω σου, πιστευεις οτι ισχυει κατι τετοιο? Γιατι εγω εχω αμφιβολιες πλεον.

    Βλεπω τα νεα παιδια και δεν μπορω να βρω καμια πλεον διαφορα απο παιδια αλλων ευρωπαικων χωρων. Ο εκμοντερνισμος σε ολο του το μεγαλειο που εχει οδηγησει σε παιδια αβουλα, σε παιδια γλαστρες.

    Δυστηχως η ερευνα που ασχολουμαι απαιτει εξοπλισμους πολλων χιλιαδων ευρω τα οποια η ελλαδα δεν διναται να διαθεσει στα πανεπιστημια. Και θεωρω οτι δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα για καποιον που θελει να ασχοληθει με την ερευνα να πρεπει να εργαστει σε καποια αλλη δουλεια τελικα διοτι η Χωρα που γεννησε τα Μαθηματικα και την επιστημονικη σκεψη δεν επενδυει στην ερευνα. και προσωπικως δεν με ενδιαφερουν τα χρηματα με ενδιαφερει η γνωση.

    Και τελος ακομα και κατι δικο σου να θες να ξεκινησεις στην Ελλαδα τωρα υπαρχει καποια αναπτυξιακη πολιτικη που να ευννοει το επιχειρην? Οχι μονο δεν υπαρχει αλλα και με τη βαρια φορολογια που εφαρμοζεται λειτουργει ως μαγνητης που απωθει αντι να ελξει.

    Και λεμε για ανεργεια, σκεψου ποσα νεα παιδια που δεν εχουν δουλεια ουτε καποια πιστοποιημενα προσοντα αρνουνται να δουλεψουν σε χειρονακτικες εργασιες (ηλεκτρολογοι, υδραυλικοι κτλπ) απο σνομπ? Μη μπερδευεις τον ελληνα του 60 και του 70 με τον ελληνα του τωρα αλλαξαν πολλα, αυτη η ψευδης ουτοπια του συγχρονου υλιστικου δυτικου τροπου ζωης κατεφαγε τα σωθικα των νεων. Γιατι δεν υπαρχουν αμυνες μεσα τους. Κοινωνικες αξιες, ηθικα διδαγματα. Ο ρολος του σχολειου και της οικογενειας κατεστη δευτερευων στη χωρα μας. Πρωτευοντα ρολο πλεον στη πνευματικη διαπλαση των νεων εχει η τηλεοραση και το ιντερνετ.

  • Παλαιός Οννεδίτης avatar
   Παλαιός Οννεδίτης @ Greg 10/06/2010 15:28:20

   σε νιώθω απόλυτα αγαπητέ, αλλά αυτή την χώρα δεν την παραχωρούμε σε κανέναν. Παρά την πίκρα και την αγανάκτηση παραμένουμε εδώ παλεύοντας για τα αυτονόητα.
   Και σε διαβεβαιώ ότι θα λάβει ποσοστό πολύ πάνω από το 10%. Δυστυχώς ο συνδυασμός ημιμάθειας, ποδοσφαιρικού φανατισμού και ταξικού μίσους θα εξασφαλίζουν εσαεί ψηλά ποσοστά σε κόμματα όπως το Πασόκ.
   Ας παλέψουμε κάθε στιγμή να τα περιορίσουμε και η ελπίδα θα ανθίσει. Το βάθος του ουρανού είναι πάντα γαλάζιο

 11. Lalakis avatar
  Lalakis 10/06/2010 11:11:21

  βρε παλικαρια αυτος στη φωτογραφια με τον Γιωργάκη μηπως δεν ειναι ο καντάφις; μηπως είναι η Λιανα κανέλη;

 12. Greg avatar
  Greg 10/06/2010 11:13:53

  Εντάξει, συναισθηματικά τα λέω αυτά, δεν κυριολεκτώ...

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/06/2010 11:43:59

  Δεν έχει σημασία που κάθε μέτρο του ΓΑΠ χειροτερεύει την κατάσταση, για τους αμετανόητους ΠΑΣΟΚους αγωνίζεται να μας σώσει.
  Πόσες άστοχες πολιτικές και αποτυχημένες ενέργειες πρέπει να συσσωρεύσει, αποτυχίες μάλιστα που έχουν προβλεφθεί με βασικές γνώσεις πολιτικής οικονομίας, για να πειστούν ότι δεν αγωνίζεται για να σώσει κανέναν;
  Και πόσες προεκλογικές, και όχι μόνο, υποσχέσεις και δηλώσεις πρέπει να καταπατήσει και να ακυρώσει μόλις μετά από λίγο καιρό για να χάσει την αξιοπιστία του;
  Ποιο είναι το αίτιο της στάσης τους; Βόλεμα, δειλία ή τσιπαρισμένοι εγκέφαλοι; Μακάρι να είναι το τελευταίο, τουλάχιστον τότε δε φέρουν ηθική ευθύνη που συγκαλύπτουν την καταστροφή της χώρας.
  Πάντως η συγκάλυψη αυτή πλέον μόνο στο χώρο του διαδικτύου μπορεί να γίνεται χωρίς να τους πάρουν με τα γιαούρτια, αφού έξω ο κόσμος σταδιακά καταλαβαίνει τι εννοούσε το ΠΑΣΟΚ εδώ και 30 χρόνια με την 'κοινωνική μεταρρύθμιση'. Γιατί, μην ξεχνιόμαστε, το παρόν 'μοντέλο ανάπτυξης' και η απαραίτητη κουλτούρα που το συνοδεύει είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ.
  Μόνο όσοι απαλλαγούν από αυτήν την κουλτούρα θα επιβιώσουν οικονομικά και ψυχολογικά στις συνθήκες που έρχονται.

 14. ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
  ποσα απιδια βανει ο σακος 10/06/2010 11:53:16

  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΤΟ ΚΑΝΤΑΦΙ!!!

  Δείτε το video που μιλά για τον εξισλαμισμό της Ευρώπης και την αλλαγή του δημογραφικού υπέρ των Μουσουλμάνων.
  http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
  Ο Παπανδρέου είναι παιδί της Νεας Τάξης, των βαρώνων του χρήματος και των μεγαλοβιομηχάνων που θέλουν να παρουσιάζονται ως αρεστοί και μεγαλο ευεργέτες στο Ισλάμ εφόσον οι πελάτες τους και οι εργάτες τους στο μέλλον θα είναι όλοι Ισλαμιστές.
  Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης με συνοπτικές διαδικασίες για αυτούς είναι ο μόνος γρήγορος τρόπος ωστέ να μη χαθεί το πελατολόγιο τους και να μην απειληθούν τα κέρδη τους τις δεκαετίες που έρχονται. Η δε πολιτική πτέρυγα που αρέσκονταν να μιλά για τα δικαιώματα του εργάτη η Αριστερά και κατ επέκταση και το Κέντρο έχουν δηλητηριασθεί απο τα τσιράκια και τις οργανώσεις που συνωμοτούν φιλοσοφούν υπέρ του πόσο πρέπει να ανεχθούν η Ευρωπαϊκές φυλές τον εξαφανισμό τους. Οι δε μη κυβερνητικές οργανώσεις τους είναι αυτές που οι εκπαιδεύονται οι δωσίλογοι που φιλοδοξούν να είναι τα πολιτικά αστέρια του μέλλοντος μιας Ισλαμοποιημένης μάζας. Στα γεγονότα της Τουρκίας με το Ισραήλ αρχίζει και μπερδεύεται πλέον ο ρόλος των "Αριστεριστικών" οργανώσεων με το βαθύ κράτος των μυστικών υπηρεσιών κρατών.
  Ίσως λεω ίσως.. τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα είναι και απο μια άλλη άποψη ενα πολιτικό πείραμα σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί κατά πόσο ανάλογο ρόλο Ισλαμοποίησης της μάζας μπορεί να αναλάβει και η πολιτική Δεξιά γενικότερα. Ίσως γι αυτό και οι Μητσοτάκηδες να είναι τόσο χρήσιμοι στη Νεα Τάξη.

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ ποσα απιδια βανει ο σακος 10/06/2010 11:57:10

   Το γιατί ο Μπούς 10 χρόνια πριν... και το Ισραήλ τους χάλασαν τα σχέδια δεν το γνωρίζω...

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ ποσα απιδια βανει ο σακος 10/06/2010 12:06:16

   Επίσης προβλέπω μελλοντική άνοδο του Σιωνισμού και στα Ευρωπαϊκά κόμματα. Κάτι που μάλλον θα το απεύχεται πάρα πολύ η Αμερική στο μέλλον. Η διελκυστίνδα μεταξύ Σιωνισμού και Ισλάμ ίσως θα αποτρέψει πιθανόν προσωρινά την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης.
   Η Ελλάδα ως αντισιωνιστές είναι το πρώτο κομμάτι της Ευρώπης όπου με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια Ισλαμοποίηση αλλα΄επίσης βρισκεται πολύ κοντά στη φυσική έδρα του Σιωνισμού το Ισραήλ, επίσης στη Γερμανια λογικά διεξάγεται ενα επίσης ενδιαφέρον πολιτικό πείραμα όπου οι ψηφοφόροι θα πρέπει να παρεκλίνουν απο παραδοσιακά φιλοσιωνιστές σε Ισλαμοφιλοι και σε αυτό βοηθά πολύ ο κοσμικός Ισλαμισμός που επιδεικνύουν οι Τούρκοι ως πληθυσμός.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ποσα απιδια βανει ο σακος 11/06/2010 07:35:08

   Το ΠΑΣΟΚ εχει σχεσεις με τον Κανταφι απο την ιδρυση του.Περασε ενα διαστημα ψυχρας λογω του οτι ειχε μπει στην λιστα των τρομοκρατων και τωρα ξαναρχισε.
   Ολα τα σοσιαλιστικα κομματα της Ευρωπης εχουν κοκκινο χρωμα που ειναι το χρωμα της αριστερας.Το ΠΑΣΟΚ διαλεξε το πρασινο γιατι αρεσει στους Αραβες αφου ειναι το χρωμα του ισλαμ και για πολλα χρονια δεν ηθελε να μπει στη Σοσιαλιστικη Διεθνη οπου τωρα προεδρευει γιατι προτιμουσε το Μπααθ και τα κανταφικα.Και ο μισος ηλιος που ειναι το εμβλημα του παραπεμπει σε σημαιες με αλλα μισα ουρανια σωματα οπως το φεγγαρι.

 15. zackii avatar
  zackii 10/06/2010 11:54:32

  Μαλλί γυαλί και παντελόνι (κελεμπία) Lee. Ζήτω ο ΓΑΠ

 16. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 10/06/2010 12:00:53

  Φωτογραφίες πήγε του Καντάφι να δει; Χάθηκε καμμιά πιτα του παππού, κανένα κομπολόι με ωραίες χάντρες, καμμιά τσόντα για το γιό του;...

 17. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/06/2010 12:01:44

  Τέλειωσε ένα reality 30 χρόνων, καλώς ήλθαμε στην πραγματικότητα.

 18. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 10/06/2010 12:25:15

  Απο το site σας, οπως κανετε πολυ πετυχημενα με το συνολο των ζητηματων, θα ηθελα μια ουσιαστικη προσεγγιση επι της παρουσης καταστασης των Τραπεζων.Εχω παρατηρησει σε τραπεζικο υποκαταστημα Τραπεζας (που βολοδερνει χρηματιστηριακα), υπαλληλοι της να την ανοιγουν περι τις 10.00 πρωινης προσφατα, και χωρις να ειναι ουτε ημερα καποιας απεργιας τους η στασης εργασιας, απλως ηταν μια κοινη ημερα...Παραλληλα δε, σημερα το πρωι ο Τσοβολας σε τηλεοπτικη εκπομπη του Αυτια ειπε οτι επιτελους πρεπει να πουμε στον κοσμο την αληθεια, και τον διεκοψε ο τηλεπαρουσιαστης με ευγενεια...Στο δε κοντρολ (ηταν ηλιου φαεινοτερο), παρενεβληθη η σκηνοθεσια της εκπομπης --γκαριζοντας σχεδον στον Αυτια--, μη τυχον και "ξεφυγει", λεγοντας κατι περαιτερω ο Τσοβολας.Οι πολιτες θελουν ενημερωση.Οτι δεν μπορουν να εισπραξουν μεσω της τηλεοπτικης σχεδον δικτατοριας, καιτοι ενστικτωδως το "εισπραττουν" στην καθημερινοτητα τους, θελουν με ευκρινεια να το μαθαινουν απο blogs, σαν και το δικο σας.

  • φύγετε επιτέλους avatar
   φύγετε επιτέλους @ ΧΡΗΣΤΟΣ 10/06/2010 14:24:19

   Πρός τιμή του ο τσοβόλας σήμερα το πρωί είπε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν κολοσσιαίο λάθος.

   • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
    ποσα απιδια βανει ο σακος @ φύγετε επιτέλους 10/06/2010 15:09:49

    Τσοβολα πες τα ολα...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ φύγετε επιτέλους 11/06/2010 11:37:55

    Τά 'δωσε, τά 'δωσε, και τώρα τα ζητά πίσω;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ φύγετε επιτέλους 11/06/2010 11:38:28

    Σηκώθυκαν τα πράσα να δείρουν το μανάβη

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ ΧΡΗΣΤΟΣ 10/06/2010 15:06:03

   και λάθος
   και υποβολιμαία
   και εξ επίτηδες
   και βάσει σχεδίου
   και μέσω ξένου δακτύλου

   αλλά αν τα πουν αυτά θα ηροποιήσουν το Καραμανλή που φοβόταν να μπεί σε αεροπλάνο μην πέσει κατά λάθος..οπότε η μόνη επιλογή ήταν να φέρει πολιτικό να αναλάβει το κόμμα που β΄ρισκεται απέναντι απο τους Μητσοτακαίους και τους "λεφτά υπάρχουν"

   Δεν είναι μόνο πολλά τα λεφτά, είναι πολλά και τα λαμόγια σε αυτό το τόπο.

 19. Θανάσης avatar
  Θανάσης 10/06/2010 14:12:53

  Λάθος επικεφαλίδα. Πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως από το "Η γραφικότητα είναι τραγική και θα γίνει ακόμη γραφικότερη" αν κρίνουμε από την φωτό που κοσμεί την ανάλυση αυτή...

 20. nassos avatar
  nassos 10/06/2010 14:43:17

  Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα.
  Το σχέδιο του ΓΑΠ με τη συνεργασία της "καγκελαρίου" Μέρκελ και των Αμερικάνων πηγαίνει ακριβώς όπως το σχεδίασαν.
  Απόλυτη καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας και στο μέτρο του δυνατού "εξαφάνιση" των Ελλήνων και αντικατάσταση με τους αλλοδαπούς "ψηψοφόρους" του ΠΑΣΟΚ.
  Γιατί γκρινιάζουμε???
  Αν δεν σηκωθούμε από καρέκλες, καναπέδες,ντιβάνια, ντιβανομπάουλα, καφετέριες " που λέει κι ο Λιακόπουλος " να αντιδράσουμε όλοι μαζί με όποιο τρόπο νομίζει πρόσφορο ο καθένας μας, το σχέδιο θα συνεχίζει να πηγαίνει περίφημα!!!!
  Ο Θεός να βάλει το χέρι του (εάν δεν μας βαρέθηκε και Αυτός)

  • ποσα απιδια βανει ο σακος avatar
   ποσα απιδια βανει ο σακος @ nassos 10/06/2010 15:07:31

   Αν δεν σηκωθούμε από καρέκλες, καναπέδες,ντιβάνια, ντιβανομπάουλα, καφετέριες

   ΛΟΛ!
   Ολα τα λεφτά!

 21. Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
  Σκεπτόμενος Πατριώτης 10/06/2010 16:13:53

  Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τον Μάρτιο του 2004 τις εκλογές κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με το νέο αρχηγό Γιώργο Παπανδρέου. Υπουργός Οικονομικών είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου και υφυπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στα υπόλοιπα οικονομικά υπουργεία τοποθετούνται οι Χριστοδουλάκης, Βερελής, Κατσέλη, Λοβέρδος, Ρέππας, Πρωτόπαπας. Τον Μάρτιο του 2010 μετά τη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της Ευρωζώνης γεγονός που κάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κώστα Σημίτη να δηλώνει "αισθάνομαι δικαιωμένος". ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ !!!

 22. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 10/06/2010 16:54:57

  βαψομαλλιάς ο Καντάφι

 23. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 10/06/2010 17:20:55

  Ω!!! Πόση Εθνική υπερηφάνεια αισθανόμαστε όλοι διπιστώνοντας τις τιμές

  που επιδαψίλευσε στον Πρωθυπουργό μας το αγλάισμα των Δημοκρατών της

  υφηλίου,η Αυτού Μεγαλειότης Συνταγματάρχης Καντάφι.

  Πάντα τέτοια.

 24. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 10/06/2010 17:32:34

  Ρε λες να'χει διαβάσει Καντάφι ο ΓΑΠ;

  http://www.mathaba.net/gci/theory/gb1.htm#party

 25. popolaros avatar
  popolaros 10/06/2010 18:31:24

  Τα πράγματα θα φτιάξουν μόλις απομακρύνουμε τον άβερελ-κωπηλάτη που εξαπάτησε ένα ολόκληρο λαό.
  Ακόμα καλύτερο θα ήταν να στείλουμε στον αγύριστο και όλο το 'σύστημα' που έσπρωξε τον Geoffrey στην εξουσία.
  Το δεύτερο είναι και το δυσκολότερο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ popolaros 10/06/2010 18:33:59

   Το καλό είναι όμως ότι έχουν συνασπιστεί όλοι γύρω του (ακόμη και οι ανανεωτικοί - Μητσοτακικοί - Καρατζαφέρης, άσε πια το διαπλεκόμενο τύπο), οπότε θα είναι πιο εύκολο από ότι σκεφτόμασταν λίγο καιρό πριν.

  • Chris avatar
   Chris @ popolaros 10/06/2010 18:45:02

   popolare

   Τον ΓΑΠ-κωπηλάτη τον έφερε στην εξουσία η ανυπαρξία του Κωστάκη και εν γένει της ΝΔ. Προφανώς, το να χάσεις τις εκλογές από έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει να πει απαιτεί μεγάλη προσπάθεια εκτός αν είσαι ο Καραμανλής και οι απίθανοι τύποι της Ν.Δ.
   Προφανώς ένα κόμμα το οποίο μοίραζε τα γνωστά τριχίλιαρα εν έτει 2007 (τόσο χρήμα και τόσο πρόστυχα ποτέ δεν είχε μοιραστεί στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας) για να κερδίσει τις εκλογές είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να σταθεί για πολύ στην εξουσία. Το κακό είναι ότι ο Σαμαράς θέλοντας να επαναπροσδιορίσει την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ προσπαθεί να εμβολίσει το ΛΑ.ΟΣ και να δανειστεί την πρώην επιχειρηματολογία του κάτι που το ίδιο το ΛΑ.ΟΣ ουσιαστικά το τελευταίο διάστημα την έχει αποκηρύξει.

 26. Σαος avatar
  Σαος 10/06/2010 18:48:39

  Με αφορμή ανάρτηση του blog taxalia περί κινδυνολογίας, ρωτώ για πόσο ηλίθιους μας περνάνε οι κυβερνώντες; Παραδέχτηκαν πως το Νομισματοκοπείο κόβει νομίσματα αλλά μας είπαν για €. Πως γίνεται αυτό όμως όταν δεν έχει δώσει το OK η ΕΚΤ ενώ εκκρεμεί και η δίκη κατά της νομιμότητα της βοήθειας στα Γερμανικά δικαστήρια; Ο μόνος λόγος που δεν το ανακοινώνουν είναι γιατί ο κόσμος στο φόβο του θα πάει να τραβήξει τα € προτού τα μετατρέψουν αυτόματα και ετσιθελικά σε υποτιμημένες δραχμές (με χασούρα 30-50% για τους καταθέτες η οποία θα καταλήξει στις τσέπες των τραπεζιτών) με κίνδυνο βέβαια να καταρρεύσει και το τραπεζικό σύστημα. Ε ρε δούλεμα που τρώμε...

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/06/2010 18:59:01

  Ωχ... έκανε δηλώσεις πάλι: "Αστειότητες τα περί επιστροφής στη δραχμή".

  Όταν μιλάει, τρέμει η Γη!...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ archaeopteryx 10/06/2010 19:00:52

   Tου Πυρός!..

  • Σκεπτόμενος Πατριώτης avatar
   Σκεπτόμενος Πατριώτης @ archaeopteryx 10/06/2010 20:52:52

   Του αετού (Αν.Παπ.) ο γιός (ΓΑΠ) πάει πάντα μπρός και στη νίκη αυτός μας οδηγεί !!!

  • ALALOGIA avatar
   ALALOGIA @ archaeopteryx 11/06/2010 11:24:15

   Η παλαιά γνωστή συνταγή, λεγε-λέγε, ροκάνιζε ροκάνιζε με μεγάλη δόση εμπάθειας και τάτι θα μείνει στο τέλος. Αυτό θα μείνει όμως τελικά, ειναι οι συνοδοιπόροι και οι συμφωνούντες να αυτοικανοποιούνται όλοι μαζί.

 28. Βερενίκη avatar
  Βερενίκη 10/06/2010 20:53:30

  Και κάτι άλλο: τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν τα περιφρονούν οι πλούσιοι, οι περισσότεροι απλώς δεν μπορούν να περάσουν.

  Αν οι γονείς ήξεραν. αγαπητέ φίλε, «σε τι πανεπιστήμιο μπαμπά μ΄έστειλες να σπουδάσω» θα ετοίμαζαν το παιδί τους για το εξωτερικό. Οι πλούσιοι μπορούν να περάσουν γιατί φοιτούν σε πολύ καλά ιδιωτικά σχολεία και διαλέγουν επίσης καλά πανεπιστήμια. Για το χάλι των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να σας πουν αυτοί που το τελείωσαν από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία προερχόμενοι και έγιναν δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε σοβαρά και δυνατά πανεπιστήμια της Αγγλίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας.
  Εκεί έμαθαν τί σημαίνει βιβλιοθήκη, στενή συνεργασία με τον καθηγητή, διδακτικό προσωπικό και διοικητικό στην υπηρεσία του φοιτητή, του ερευνητή.
  Εκεί δεν υπάρχει δωρεάν σύγγραμμα ένα και μοναδικό, ύλη συγκεκριμένη για τις εξετάσεις –από εδώ έως εκεί- σημειώσεις για το μάθημα που μοιράζουν οι κομματικές οργανώσεις, κομματικές παρέες καθηγητών και φοιτητών που αλληλουποστηρίζονται ειδικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
  Το τι γίνεται λοιπόν εκεί και τι εδώ δείτε το κάνοντας σύγκριση των ιστοσελίδων ελληνικών πανεπιστημιακών τμημάτων με αντίστοιχα του εξωτερικού. Δείτε το site του πανεπιστημίου Αθηνών και συγκρίνετε με άλλα…
  Εκεί είναι κουτόφραγκοι. Τα βαλανίδια που λέμε…Εδώ οι Παρθενώνες. Εδώ γεννήθηκε το Θέατρο. Έτσι μας μαθαίνουν. Ναι, μόνο που την επομένη της γέννησής του το στείλαμε για υιοθεσία. Δείτε τα πανεπιστημιακά τμήματα θεάτρου της Ελλάδας πότε ιδρύθηκαν και ποιοι- το κυριότερο διδάσκουν σ΄αυτά- και συγκρίνετε.

  Αγαπητέ φίλε, δεν συμβαίνουν τυχαία αυτά που μας βασανίζουν τώρα. Με τέτοιους δασκάλους καθήσαμε, τέτοια γράμματα μάθαμε. Πολίτες και πολιτικοί. Της ελληνικής παιδείας –δυστυχώς- δεν μετέχουμε. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι προνόμιο των ολίγων…Γιατί είναι πολύ επικίνδυνη για να γίνει κτήμα όλων… Ανατρέπει τα πάντα.

 29. Gallos avatar
  Gallos 10/06/2010 21:14:33

  BERENIKI MAZI SOY !!!

 30. Μακκις Friss Τσιαβόλο avatar
  Μακκις Friss Τσιαβόλο 11/06/2010 02:20:10

  Γελασα με την φωτο του Καντάφι, σαν τραγουδηστής σε επαρχειακό μπουζουκτζίδικο του 70 !!! Κάτι σαν επανέκδοση του Φλορινιώτη !!

 31. μυρμιδόνας avatar
  μυρμιδόνας 11/06/2010 06:09:52

  Δεν υπάσχει στ αλήθεια ένας δυνατός ελληνας να πάρει τα ηνία της Ελλάδος στα χέρια του και να μας βγάλει από το βούρκο της διαφθοράς, να πει με στεντόρια φωνή σ όλους τους γείτονες, ότι εδώ είναι Ελλάδα και δεν διαπραγματευόμαστε τα σύνορά μας,να κλείσει φυλακή και να δεσμεύσει τις παράνομα αποκτηθείσες περιουσίες, να βάλει τάξη στο θέμα των λαθρομεταναστών και να μη γίνει η Ελλάδα πολυεθνικός σκουπιδοτενεκές. Δεν υπάχει στ αλήθεια ούτε ένας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ μυρμιδόνας 11/06/2010 07:02:21

   Και να υπάρχει, πώς είμαστε τόσο σίγουροι ότι δεν θα τον δολοφονήσουν οι φαρμακευτικές, ο Κόκκαλης, ο Ψυχάρης και οι αμερικανοί την επόμενη μέρα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.