#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/09/2012 19:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πολιτική Σαμαρά δικαιώνεται, αλλά η 18η Οκτωβρίου είναι ... κίνδυνος-θάνατος(Ανανεωμένο) - Ποιός το έγραψε πρώτος; Δύο κόκκινες γραμμές στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και οι αποφάσεις στις 8 Οκτωβρίου

Στις 8 Οκτωβρίου θα μπουν οι βάσεις και στις 18 του ίδιου μήνα θα κλειδώσει η τελική λύση για την Ελλάδα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στην Λευκωσία όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά, κυρίως στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Θυμάστε, άλλωστε ότι πριν από τρείς  μήνες η ίδια η Κ. Λαγκάρντ έλεγε ότι δεν ασχολείται άλλο με την Ελλάδα. Τώρα, λοιπόν, τα πάντα δείχνουν ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ οδηγούνται σε μια πιο δυναμική λύση η οποία λέγεται επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.

Το είπε και ο υπουργός Οικονομικών, ότι το θέμα της επιμήκυνσης βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα παρθούν στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επιπρόσθετα υποστήριξε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Έγινε συζήτηση για την ελληνική οικονομία. Αρχικά έγινε μία παρουσίαση από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και στη συνέχεια πήρα το λόγο. Το πνεύμα ήταν θετικό. Υπάρχει σημαντική αποδοχή ότι υπάρχει πρόοδος. Υπήρξε πράγματι συμφωνία ότι συγκλίνουμε με την τρόικα, βέβαια δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε όλα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και θα προσπαθήσουμε, ώστε όλα να τελειώσουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Επομένως, το πόρισμα πρέπει να έχει κατατεθεί  νωρίτερα. Το βασικό, όπως τόνισαν όλοι, είναι ότι πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», σημείωσε.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε: «Το κλίμα είναι λίγο καλύτερο μετά τη δέσμευση ανάληψης δράσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά παραμένει δύσκολο. Η Ελλάδα δεν θα είναι στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης, αλλά θα αξιολογήσουμε την κατάσταση (στην Ελλάδα)».

 «Καμία απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί για την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνκερ ενώ κάλεσε την Ελλάδα και την Τρόικα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να λάβουν αποφασιστική δράση στις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Γιούνκερ έκανε σαφές πως ενδεχόμενο Grexit, είναι εκτός ατζέντας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «μπορείτε να αποκλείσετε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Φυσικά, η έκθεση της τρόικας είναι πάντα στις κορυφαίες απαιτήσεις των ξένων, αλλά αυτό το γνωρίζαμε.

Στη Λευκωσία οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων συνέκλιναν στην άποψη ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να μη δοθούν άλλα χρήματα για βοήθεια και να ληφθούν τα μέτρα.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε η Ελλάδα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι τη σύνταξη της έκθεσης προόδου της τρόικας. «Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις, όχι τώρα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Τζαν Γιάχερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει η απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως στους τομείς της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων.

«Πρέπει να γίνει προσπάθεια για επίτευξη σταθερότητας και εξυγίανσης και για μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση κατά πόσο είναι εφικτό η Ελλάδα να φθάσει στον στόχο της μείωσης του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, λέγοντας ότι συνεχίζεται ο απολογισμός των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών και γι' αυτό είναι πολύ νωρίς να λεχθεί κατά πόσο ο στόχος θα επιτευχθεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι επανέρχεται η αξιοπιστία της χώρας κι ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση του κλίματος που θα οδηγήσει στην επιμήκυνση.

Δικαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η πολιτική που αποφασίστηκε μόλις φτιάχτηκε αυτή η κυβέρνηση. Ότι πρώτα πρέπει να επανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και στη συνέχεια να ζητηθεί η επιμήκυνση.

Και μια σημειολογική επισήμανση. Αν πράγματι η πιο κρίσιμη απόφαση στην ιστορία της χώρας ληφθεί στις 18 Οκτωβρίου τότε καλύτερα να ζητήσει ο Σαμαράς αναβολή μίας ημέρας.

Διότι στις 18 Οκτωβρίου γιορτάζει το ΠΑΣΟΚ τη νίκη του Αντρέα Παπανδρέου το 1981, τότε που ξεκίνησε το χάος το οποίο έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

Επίσης, στις 18 Οκτωβρίου έχει γενέθλια ο… Κώστας Μητσοτάκης και για όσους είναι προληπτικοί καταλαβαίνετε τι πρέπει να κάνουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 14/09/2012 12:28:13

  Δυστυχώς το πρωτογενές έλλειμμα για το 2012 αναμένεται να φτάσει στα 2,2 με 2,3 δις. ευρώ, δηλαδή το 1% του ΑΕΠ.
  Στο κείμενο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση τον Φεβρουάριο στην Βουλή είχε προβλέψει για φέτος πρωτογενές έλλειμμα 1,1 δις. ευρώ!!!!
  Επίσης στο Υπουρ. Οικονομικών έκαναν και όνειρα θερινής νυχτός για πρωτογενές πλεόνασμα ....... στόχο τον οποίο προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2012 και είχε καταθέσει το Νοέμβριο στην Βουλή ο πρώην ε ξ α ι ρ ε τ ο ς υπουργός Οικονομικών και νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος!!!
  Δώστε και σώστε!

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 15/09/2012 09:32:24

   Δεν φταίνε μόνο αυτοί, αλλά και η Τρόικα που επιβάλλει τα υφεσιακά μέτρα μείωσης δαπανών, τα οποία δεν βελτιώνει το δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά το ίδιο ποσοστό, γιατί την επόμενη χρονιά ο παρονομαστής του κλάσματος (ΑΕΠ) είναι μικρότερος.

 2. franc avatar
  franc 14/09/2012 12:49:01

  Σε λίγο θα σφάζονται και πάλι ποιός θα μας πρωτοδανείσει με το χαμηλότερο επιτόκιο για να αγοράσουμε τα προιόντα τους. Θ' αρχίσουν πάλι τα τηλέφωνα απο τις τράπεζες για δανειο-δάνεια και καταναλωτικά και η "κρίση" θα γίνει μια θολή κακή ανάμνηση, ενώ θα μας χτυπάνε και πάλι στην πλάτη, κι όταν τους λέμε για τις βρισιές και τα μπινελίκια που μας ρίχνανε, θα μας λένε έλα μωρε τώρα, λέμε και καμμιά μ@λακία να περνάει η ώρα, ολοι ίσοι είμαστε και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ακόμα κι αν είναι γύφτος...

  • drider avatar
   drider @ franc 14/09/2012 15:44:21

   Συμφωνώ, το όραμα είναι να έχουμε πάλι μια ανάπτυξη καρμπόν της προηγούμενης περιόδου όπου δε θα έχει αλλάξει τίποτα στο σύστημα εξουσίας και στη νομή του παραγόμενου πλούτου.

   Βέβαια ενδιάμεσα θα έχει επιτευχθεί η ολοκληρωτική ισοπέδωση της κοινωνίας (τουλάχιστον έτσι ελπίζουν)...

   Προς το παρόν ο πόλεμος εναντίον του πληθυσμού καλά κρατεί. Για να δούμε, υπάρχουν υγιείς δυνάμεις αντίστασης στη χώρα;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ franc 14/09/2012 20:54:31

   Ἐντωμεταξύ,ἐμεῖς θά εἴμαστε κατά μερικά σπίτια,αὐτοκίνητα καί euro's φτωχότεροι...Καί μέ ὑπέδαφος χωρίς περιεχόμενο...

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/09/2012 22:53:30

    ...Eίδατε τι μπορεί να υποστεί λοιπόν ένας λαός όταν είναι ανώριμος, εύπιστος, εύπλαστος, πρόθυμος συνεργός, όσο χρειάζεται διεφθαρμένος κι όσο απαιτείται ανεύθυνος??? Τα χάνει όλα εν μιά νυκτί και λέει κι ευχαριστώ..... Ανίκανος ν΄αντισταθεί, υφίσταται ότι αποφασίζουν οι βιαστές του. Tragic !!!!

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ BLACKQUEEN 15/09/2012 08:27:35

     Ἀκριβῶς ὅπως τά λέτε!
     Ἄραγε πῶς καταλήγει σέ ἐμφύλιο σπαραγμό ἕνας λαός...;

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/09/2012 03:50:42

    Μην λέτε ανακρίβειες. Κανένα υπέδαφος δεν έχει δοθεί για αντάλλαγμα. Εδώ δεν είναι ιστοσελίδα των ΑΝΕΞΕΛ.

    • Lampros avatar
     Lampros @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/09/2012 13:43:21

     Ουυυυ, κανένα, σίγουρα...

     Όπως και κανένας πολιτικός δεν έκλεψε. «Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» που έλεγε και ο Σημίτης...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 15/09/2012 21:04:25

   Franc, θ' αργήσουν κάπως τα τηλέφωνα από τους μπανκέρηδες.
   Αλλά άν είναι να ξαναρχίσει το ίδιο μοντέλο με τα δανειο-δάνεια, σορρυ, προτιμώ την "νοικοκυρά από την Σουαβία" - τουτέστι την κάνω για Βάδη Βυρτεμβέργη.
   Τουλάχιστον εκεί δεν ελπίζουν να βρούν πετρέλαιο στην αυλή τους, ούτε έχουν θάλασσα και ΑΟΖ - και έτσι αναγκαστικά προσέχουν τα οικονομικά τους.

 3. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 14/09/2012 20:21:38

  ελάτε να τελειώνουμε,αρκετά!

 4. Νικολαος avatar
  Νικολαος 14/09/2012 20:38:41

  Μπορει καποιος να μου πει που και πως δικαιονεται η πολιτικη Σαμαρα;Δικαιωση ειναι να τον ξεναγει η Μερκελ στη καγκελαρια (εχει αραγε και καταφυγιο σαν καποιο προκατοχο της;κακια) και σε λιγο διαστημα οι υπαλληλοι της να ζητουν το κεφαλι 150000 δημοσιων υπαλληλων;Δικαιωση ειναι τα καλα λογια και οι αγκαλιες των Γιουνγκερ,Μπαροζο και απ'την αλλη οι υπαλληλοι τους να ζητουν 6ημερη και 13ωρη εργασια;Δικαιωση ειναι το οτι αρχισε να ξαναναφερεται η Λαγκαρτ με ανεκτικοτητα σε μας και την ιδια στιγμη να καταργουνται κεκτημενα ετων των εργαζομενων;Φανταζομαι τι θα γινονταν αν δεν μας στηριζαν.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Νικολαος 14/09/2012 21:35:07

   Η απολυτη περιγραφη του ''λεφτα υπαρχουν '' του ΓΑΠ και να συνεχισουμε να ταιζουμε 1.000.000 Δημοσιους Υπαλληλους με τις περικοπες των συνταξεων και των μισθων !!Μπραβο !

   • Νικολαος avatar
    Νικολαος @ Ραβινος 15/09/2012 08:47:21

    Λυπαμαι πολυ αν απ'αυτα που εγραψα καταλαβατε αυτο.Επι της ουσιας δεν μου απαντησατε.

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ Ραβινος 15/09/2012 11:57:11

    Έγινε απογραφή και βρέθηκαν 650.000 ΔΥ. Πως τους βγάζετε 1 εκ. ο θεός και η ψυχή σας. Τελικά λέγε λέγε κάτι μένει!!!!!!

    • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
     ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ gonzilaus 16/09/2012 13:46:24

     650.000 χωρίς τους συμβασιούχους και τις ΔΕΚΟ. Και πάλι όμως δε βγαίνουν εκατομμύριο

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 16/09/2012 13:51:25

      Αν βγάλεις εκπαιδευτικό προσωπικά και Σ.Α. πάει κάτω από 400.000. Πολλοί ε;

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/09/2012 20:47:33

  18 Ὀκτωβρίου καυτή Μητσοτακική ζώνη,28η Ὀκτωβρίου ἐπέτειος τοῦ ΟΧΙ.
  Σέ ἐπικίνδυνα μονοπάτια ἀκροβατεῖ ἡ σωτηρία τῆς χώρας...

 6. Φανη avatar
  Φανη 14/09/2012 21:36:53

  τη περιπτωση να μας τρεναρουν με το μαλακο μεχρι τις Αμερικανικες εκλογες και μετα .....καιαδας [οχι της ΧΑ], την εχετε σκεφτει; Δε μου αρεσουν καθολου αυτες οι ξαφνικες αγαπες.Μπορει ξαφνικα να μας αφησουν στο κενο αφου οπως λενε εχουν προετοιμαστει για Ελληνικη εξοδο και θα εχουν τελειωσει και οι εκλογες της Αμερικης χωρις απροοπτα.Εδω και τους φιλους τους τους Ισραηλινους δυσαρεστησαν και εκει καθυστερουν τις αποφασεις για το Ιραν και το Ισραηλ βραζει αλλα οι εκλογες ειναι πανω απο ολα, εκει παιζοντα τα μεγαλα συμφεροντα.

 7. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 14/09/2012 21:43:08

  Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο με την καραμέλα της επιμήκυνσης. Το θέμα δεν είναι αν θα κοπούν 12 δις σε 2 η σε 4 χρονια αλλα αν η οικονομία (και η κοινωνία) αντέχει το παραπέρα σφίξιμο τών 12 δις για να γίνει δήθεν το χρέος βιώσιμο (δηλαδή να μπορεί να μειωθεί στο 120 % του ΑΕΠ το 2025-30...). Αν δεχθεί κανεις ότι αυτό που χρειάζεται για την ανάκαμψη είναι λιγότερη αβεβαιότητα για να γίνουν κάποιες επενδύσεις (σε αντίθεση με το ξεπούλημα τών ΔΕΚΟ για να πλουτίσουν κι άλλο κάποιοι διαπλεκόμενοι και οι γύπες του εξωτερικού...), τότε θα έπρεπε η συγκυβέρνηση του μνημονίου να επιδιώκει τις περικοπές τών 12 δις στο συντομότερο δυνατό διάστημα (δηλαδή σε 2, όχι σε 4 χρονια) για να κάνει το χρέος βιώσιμο όσο γίνεται γρηγορότερα και να διαλύσει την αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη τις χώρας στο ευρώ ώστε να φέρει επενδύσεις. Βεβαια οι τοποτηρητές τών πιστωτών που συνκυβερνούν ξέρουν ότι το βίαιο ξεζούμισμα τών πολιτών θα τους τινάξει στον αέρα με κοινωνικη έκρηξη. Προσπαθούν λοιπόν να θολώσουν τα νερά με την καραμέλα της επιμήκυνσης που πιπιλίζουν ασταμάτητα τα παπαγαλάκια. Δυστυχώς όμως κύριοι έχουμε πτωχεύσει προ πολλού και ας μην νομίζετε ότι εξαπατάται ο κόσμος με την πιθανή επιμήκυνση και την δήθεν δικαίωση του Σαμαρά και άλλες τέτοιες σαπουνόφουσκες... Απλώς περισσότερο επιμηκύνεται το μαρτύριο πριν το αναπόφευκτο τέλος...

 8. Bohemian avatar
  Bohemian 14/09/2012 21:45:10

  Μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στις ΗΠΑ δεν θα αποφασισθεί τίποτα για την Ελλάδα, αυτό είναι ξεκάθαρο πια σε όλους.
  Αν το αποτέλεσμα επηρεασθεί από τις μουσουλμανικές ταραχές στις αραβικές χώρες δεν αποκλείεται ολικός επανασχεδιασμός του θέματος της ελληνικής εξόδου από το ευρώ. Ο Ομπάμα δείχνει καλή επιλογή για εμάς.
  Στο πακέτο των 13,5 δις (τόσα είναι) θα προστεθούν ακόμα 4 έως 6 από τις αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού. Δεν θα ψηφισθούν σε λιγότερο από έναν μήνα πάντως. Σε αυτή τη "διαπραγραγμάτευση" είναι εμφανής η κωλυσιεργία της τρόικας.

 9. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 14/09/2012 22:26:34

  Ας μην πανηγυρίζουμε το τίποτε μιας .....επιμήκυνσης που ήταν ήδη δεδομένη κι ας μην βαφτίζουμε ''πολιτική Σαμαρά'' την απελπιστικά απογοητευτική άμυνα, στις επίμονες εκβιαστικές απαιτήσεις. Εγώ θα περιμένω στο εγγύς μέλλον από τον κ. Α.Σαμαρά, να ασκήσει την πολιτική που αξίζει στις δυνατότητες και το ήθος του, γιατί αυτό στο οποίο μέχρι σήμερα αναλώνεται, εγώ το λέω αντιμετώπιση κινδύνου με όπλα τη συντήρηση, την ήπια συγκατάβαση και τον υποτιμητικό συμβιβασμό στις διαταγές των τοκογλύφων. Θα το θυμάμαι κι ας το θυμάται κι εκείνος, οτι δεσμεύθηκε ''τα μέτρα αυτά να είναι και τα τελευταία'' κι οτι σε ...δύο χρόνια θα ΄'εχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε φώς στην άκρη του τούνελ''. Για το ήδη προσυμφωνημένο αίσχος που κληρονόμησε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, δεν τον χρεώνω. Από εδώ και πέρα όμως, αν καταφέρει να φανεί ανακόλουθος κι αν καταφύγει σαν τους αποτυχημένους προκατόχους της Πρωθυπουργίας σε φθηνές, υποτιμητικές, μισές αλήθειες, ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ την ασυνέπεια, την ταύτισή του με τη μεθοδολογία των τιποτένιων καιροσκόπων και την τελική του απαξίωση. Η ...δόση θα ...τελειώσει σύντομα και θα τότε υπάρξει χρεία νέας !!!!! Νέοι εκβιασμοί, νέα υποβάθμιση της καθημερινότητας, νέο αδιέξοδο....Ή μήπως ξαφνικά θα γίνουμε αυτάρκεις και θα ξορκίσουμε την ύφεση, την ανεργία και τη μιζέρια;; Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ......ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ (ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ''. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Τ Ε Λ Ο Σ. Δε θα πανηγυρίσω τους ...ηρωϊκούς συμβιβασμούς, γιατί ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ Καλή σας νύχτα.

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 14/09/2012 23:02:45

  ΣΤΙΣ 18 ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΜΟΣ;!

 11. Γιαννης Κ avatar
  Γιαννης Κ 14/09/2012 23:41:32

  Οσο δεν τολμα το πολιτικο συστημα να ομολογησει ξεκαθαρα οτι πρεπει να ξανασχεδιασει το Κρατος συμφωνα με τις πραγματικες εθνικες παραμετρους, και βεβαιως χωρις καμμια ιδιαιτερη προστασια των εργαζομενων του απεναντι στους εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα , βαδιζουμε ολοταχως προς τον γκρεμο!
  Και για να γινω ποιο ξεκαθαρος : Δικαιοσυνη, Αμυνα & Ασφαλεια , Εκπαιδευση, Υγεια & Προνοια ,Νομοθετικη εξουσια ...
  Οποιος πιπιλαει την καραμελλα της Αναπτυξης χωρις δραστικες παρεμβασεις σε ολα τα παραπανω μας δουλευει κανονικα!

  • The Don avatar
   The Don @ Γιαννης Κ 15/09/2012 13:22:56

   LIKE

 12. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 14/09/2012 23:41:45

  Ο Ελληνικός λαός από την άλλη εξοντώνεται.
  Οπως λένε και φίλοι συν-σχολιαστές ανωτέρω, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγεί η ψυχή του. Ο,τι γινόταν επί ΓΑΠ και Παπαδήμιας περιόδου γίνεται και τώρα.
  Απλώς τη μπάλα της εθνικής και κοινωνικής καταστροφής τη χειρίζονται άλλα πρόσωπα τώρα.
  Ακούσατε τον κ. Βρούτση τί είπε για τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα; Είδατε πόσο υπολογίζει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (όσους απέμειναν, εν πάση περιπτώσει), ήτοι για τους πλέον αδυνάτους εκ των εργαζομένων;
  Δηλαδή οι ρυθμίσεις που εξασφάλιζαν μια σχετική αξιοπρεπή διαβίωση σ΄αυτούς τους ανθρώπους ήταν "σοβιετικού" τύπου;
  Δεν ταυτίζεται απολύτως με την περιβόητη σχολή του "Σικάγο" ο εν λόγω κύριος, με τις απόψεις και την εφαρμοσθείσα και εφαρμοζομένη πολτική εκ μέρους των Πινοσέτ, Ρήγκαν, Θάτσερ, Κινεζικού ΚΚ κλπ.;
  Το τί γίνεται από το 2010 μέχρι σήμερα στον ιδιωτικό τομέα εκ μέρους των μεγάλων κυρίως (αλλά και πολλών μικρότερων -από άποψη οικονομικής και επιχειρηματικής ισχύος) επιχειρήσεων σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων δεν περιγράφεται.
  Επιστροφή στον 19ο αιώνα επιθυμεί ο κ. Βρούτσης. Ο "κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση".
  Τουλάχιστον, βέβαια, αυτός τα λέει ευθέως (όχι σαν τον "ψυχοπονιάρη", τέως συνδικαλιστή, προκάτοχό του).
  Για να μη μιλήσουμε για εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και μικροεπιτηδευματίες που βρίσκονται σε απόγνωση εδώ και καιρό κα όσους βρίσκονται στην ανεργία.

 13. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 14/09/2012 23:46:21

  Η πρώτη φάση της δικαίωσης Σαμαρά. Απ' ό,τι φαίνεται οι πρόσθετες θυσίες που θα απαιτηθούν δε θα είναι για το τίποτα. Στη Σύνοδο Κορυφής θα προκύψουν από αυτές ωφέλη, επιμήκυνση, πιθανή μείωση χρέους, και κυρίως διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος για επενδύσεις, αφού θα πάψει πλέον η φιλολογία του Grexit. Αν τα πράγματα συνεχιστούν καλά, δεν υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές με τα 11,5 δις και μέχρι την άνοιξη του 2013 έχουν προωθηθεί σοβαρές ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις θα μπορούμε τότε να απαιτήσουμε κι άλλα, και ήδη η κατάσταση θα έχει αρχίσει να σταθεροποιείται. Το 2013 όπως και να έχουν έρθει τα πράγματα πρέπει να έχουμε πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση. Ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε πάλι από το 2014. Από τότε και μετά αν έχουν πάει καλά τα πράγματα θα αρχίσουν να αποκαθίστανται αδικίες

  • ΓΑΙΔΑΡΟΣ avatar
   ΓΑΙΔΑΡΟΣ @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/09/2012 00:04:58

   Τι κρίμα που όταν ο Χότζα έμαθε στο γάιδαρο του να μην τρώει αυτός τα κακάρωσε....

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/09/2012 00:14:55

   ....Tι ώρα είπαμε να το βάλουμε το ξυπνητήρι για να λάβει τέλος το...όνειρο????

  • αλχημιστής avatar
   αλχημιστής @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/09/2012 00:34:20

   Σπαρτιάτη τί πίνεις, να πιούμε και μείς να τα βλέπουμε όλα ηλιόλουστα?

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ αλχημιστής 15/09/2012 08:45:04

    ...Καϊπιρίνια, τζιν τόνικ, Tζακ Ντάνιελ αποκλείεται να προξενεί τόση...ευφορία (έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα), το...νερό της Πελοποννήσου δεν ξέρω αν ίσως ευθύνεται, για τους αντικατοπτρισμούς ...θριάμβου !!!! :-)

  • Lampros avatar
   Lampros @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/09/2012 13:47:01

   Εγώ για την Καλαμάτα είχα ακούσει ότι είχε καλό «χόρτο», από ό,τι φαίνεται και η Σπάρτη δεν πάει πίσω...

 14. Enzo avatar
  Enzo 15/09/2012 00:54:03

  αφηστε τους να λενε τους ξενους, καποιος να βαλει την μηχανη μπροστα και να κοψει χρημα στα κρυφα για την αγορα.
  ετσι οπως παμε νεο χρημα με αλλον τροπο δεν προκειται να ερθει.

 15. blue nile avatar
  blue nile 15/09/2012 01:13:46

  Η επιμήκυνση ήταν αναγκαία και πριν από κάθε άλλον το ήξεραν αυτό οι εταίροι.
  Το πρόγραμμα δεν βγαίνει οπότε μια παράταση θα δωθεί.
  Παρόλο που σίγουρα δεν είναι αρνητική εξέλιξη δεν λύνει το πρόβλημα.
  Τα όσα χρωστάμε δεν μπορούμε να τα ξοφλήσουμε είτε με δύο είτε με πέντε χρόνια επιμήκυνση.
  Αυτό το ξέρουν και οι υποψήφιοι επενδυτές που διστάζουν τώρα να επενδύσουν σε μια οικονομία που ετοιμάζεται να βαρέσει εκ νέου κανόνι...
  Η προτεραιότητα είναι τώρα ένα νέο κούρεμα που θα λύσει το πρόβλημα του χρέους.
  Αυτό το κούρεμα όμως αν αργήσει να γίνει για διάστημα πάνω των τριών μηνών από τώρα θα είναι δώρον άδωρο γιατί οι εξελίξεις μετά επενδυτικής στάσης θα είναι μη αντιστρέψιμες

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ blue nile 15/09/2012 13:09:21

   Το βασικό για να έρθουν επενδύσεις είναι να σταματήσει η φιλολογία του Grexit. Έπειτα πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να δοθεί το μήνυμα ότι το κράτος αποσύρεται από την αγορά, και οι διαρθρωτικές αλλαγές, κυρίως η μείωση της γραφειοκρατίας και η παροχή κινήτρων για επενδύσεις. Σίγουρα πάντως μια νέα μείωση του χρέους θα επιτάχυνε πολύ τα πράγματα, και ακριβώς επειδή δε μπορεί να αποπληρωθεί στο σύνολό του είναι αναγκαία.

 16. Ιωαννης_Τ avatar
  Ιωαννης_Τ 15/09/2012 02:06:51

  χα χα 18 Οτωβριου εχω και εγω γενεθλια.
  Εω αλλη απορια εχω ομως. Αφου ολα πανε πριμα γιατι η Δακε ειναι στα καγκελα?

 17. Νικος avatar
  Νικος 15/09/2012 02:30:33

  "Δικαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η πολιτική που αποφασίστηκε μόλις φτιάχτηκε αυτή η κυβέρνηση. Ότι πρώτα πρέπει να επανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας και στη συνέχεια να ζητηθεί η επιμήκυνση"
  Συγνώμη αλλά από πότε οι λέξεις "επαναδιαπραγμάτευση" και "επιμήκυνση" θεωρούνται ταυτόσημες; Εκτός κι αν νομίζουν κάποιοι πως απευθύνοντε σε ιθαγενείς, έχοντας τη φενάκη πως δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα καθρεπτάκια που τους μοστράρουν...

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ Νικος 15/09/2012 13:10:22

   Η επιμήκυνση θα είναι το πρώτο επίτευγμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Το ζήτημα από κει και πέρα θα είναι να ακολουθήσουν κι άλλα

 18. The Don avatar
  The Don 15/09/2012 13:24:58

  Παιδιά, μετά τις αμερικανικές εκλογές, χαιρετάμε το ευρώ και μάλλον δεν θα είμαστε οι μόνοι. Τα μέτρα δεν αντέχονται από την ελληνική κοινωνία, όλοι το ξέρουμε, απλά επειδή είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός, ελπίζουμε σε ένα θαύμα.

 19. Φανη avatar
  Φανη 15/09/2012 19:14:50

  αυτο μας ελειπε, να στραφει ο ενας απεναντι στον αλλον, ξυπνηστε αυτο παντα ειναι το τελευταιο σταδιο, να προξενουν αποσταθεροποιηση και μετα να "απαιτειται" εξωθεν επεμβαση.Παλιο το κολπο και θα χρησιμοποιηθουν ανθρωποι που δεν παει το μυαλο μας απο μεσα και απο εξω.Επι πλεον και η ωρολογιακη βομβα των μεταναστων.Τωρα χρειαζεται ψυχραιμια και τα ματια μας 14.

 20. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/09/2012 19:43:13

  Έχετε ξεχάσει όλοι σας ότι η 18η Οκτωβρίου αποτελεί αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού!
  Είναι κάτι σαν Τρίτη και 13! Είναι η θλιβερή επέτειος της ανόδου στην εξουσία του θλιβερού ΠΑΣΟΚ και του ανθρώπου που έβαλε την Ελλάδα στις τωρινές περιπέτειες δανειζόμενος και δανείζοντας ασύστολα και πέραν κάθε οικονομικής σκέψεως,ταΐζοντας αφειδώς τα κομματόσκυλα στερώντας την Ελλάδα από κάθε προοπτική υγιούς ανάπτυξης! Ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για την κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, κέντρισε και έβγαλε από τον Έλληνα τα πιο ποταπά συναισθήματα ,το μίσος την εκδίκηση και την αντεκδίκηση, τροφοδοτόντας τη διχόνια , η οποία και αποτελεί την πραγματική μάστιγα του Έθνους από συστάσεως του !
  Και τέλος είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε , ένα Γιωργάκη, ένα Λαλιώτη, ένα Τσοχαντζόπουλο και όχι μόνο. ΑΥΤΑ!!

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/09/2012 20:57:00

  Μπαίνουμε σε εποχή οινοποίησης και Οκτόμπερφεστ (μπύρα).
  Στις Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη κλείνουν τις "τρύπες με τις διαρροές των βαρελιών" Ισπανία - Ιταλία - Ελλάδα -Πορτογαλία - Ιρλανδία.
  Όλοι θα πάρουν την επιμήκυνσή τους. Τον Οκτώβριο θα γίνονται δοκιμές στις κάνουλες και στο μείγμα του μούστου. Τον Νοέμβριο θα δοκιμάσουμε το νουβώ.
  Τα σπουδαία όμως θα γίνουν Δεκέμβριο - Ιανουάριο: Θα κάνει εγκαίνια η κάβα με το νέο σχήμα για το τραπεζικό σύστημα και κάτι αναπτυξιακό.
  Στο μεταξύ να προσέχουν μην ξυνίσει η ζύμωση και μην σπάσουν τα βαρέλια από ατύχημα.
  Έξω πάμε κάπως καλύτερα.
  Μέσα, είναι τραγικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.