#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2011 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πλατεία, τα απολιθώματα του χθες, και η Νέα Δημοκρατία…Όλη η Ελλάδα βρίσκεται  στις πλατείες. Οι νέοι για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, πολιτικοποιούνται, αντιδρώντας σε αυτά που έρχονται,  ξεσηκώνουν τους μεγαλύτερους, αφήνουν τον καναπέ  και κατεβαίνουν στις πλατείες. Ειρηνικά, κρατώντας Ελληνικές σημαίες. Κάποιοι την χαρακτήρισαν επανάσταση της αστικής τάξης. Που ξεκίνησε από τρία δεκαοχτάχρονα παιδιά,  που βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται, την  αξιοπρέπειά τους να αμφισβητείται και το μέλλον τους να είναι γκρίζο.

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο. Κόντρα στο «πολιτικά ορθό». Ίσως είναι ακόμα ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κατέβει στην πλατεία. Γιατί από την αρχή, κόντρα στις πιέσεις των βαρόνων των media, κόντρα στους εκβιασμούς της Μέρκελ  και της Τρόικας, κόντρα στα εξαπτέρυγα του Μνημονίου, κόντρα ακόμα και σε χρεοκοπημένα πολιτικά στελέχη του κόμματός του,  σήκωσε στους ώμους του έναν ολόκληρο λαό,  διεκδικώντας την αυτονόητη αξιοπρέπειά του.

Το κατεστημένο σύστημα λύσσαξε. Ο Σαμαράς είναι «λαϊκιστής», «Χάρι Πόττερ», «αντάρτης της Ευρώπης», πότε «ακροαριστερός», πότε «ακροδεξιός», «ο Σαμαράς πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση».  Πρώτοι στη λυσσαλέα επίθεση μια ομάδα νεοφιλελεύθερων καθηγητάδων, οι περίφημοι «11 μεσοπρόθεσμοι», οι περισσότεροι από τους οποίους υπηρέτησαν πιστά σε κρατικές θέσεις το χρεοκοπημένο σύστημα της Μεταπολίτευσης. Άλλοι για να ξεριζώσουν το θρήσκευμα από την ταυτότητα του Έλληνα, άλλοι για να παραποιήσουν την Ιστορία, μιλώντας για συνωστισμό στη Σμύρνη, άλλοι για να ψηφίζουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον της Πατρίδας τους...

Αυτούς σήμερα το σύστημα χρησιμοποιεί ως δούρειους ίππους του. Όπως άλλωστε,  πριν από λίγα χρόνια με το σχέδιο Αννάν  για να κατασυκοφαντήσει τότε τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σήμερα το επιχειρεί με τις ύβρεις προς τον Αντώνη Σαμαρά, εκφοβίζοντας παράλληλα την κοινωνία για να περάσει την μεσοπρόθεσμη ταφόπλακά της.

Όμως, ενώ θα περίμενε κανείς από τη νεολαία του Σαμαρά να βγεί πιο μπροστά από το βραδυκίνητο κόμμα που κληρονόμησε ο αρχηγός της, θα περίμενε  να πρωταγωνιστεί στην πλατεία και να τραβά από το χέρι τη νέα  γενιά μεταδίδοντάς της την φλόγα της Ελπίδας, έχοντας ως παρακαταθήκη την εθνική αλλά και υπεύθυνη στάση του αρχηγού της, εκείνη, δυστυχώς,  επιλέγει άλλο δρόμο. Διακοπές στο Λιτόχωρο, μετά σεμιναρίου πολιτικής επικοινωνίας .  Λες και αυτά που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι είναι ζητήματα επικοινωνιακής διαχείρισης. Με πρώτους  και καλύτερους (ως εισηγητές παρακαλώ) εκπροσώπους αυτής της ομάδας καθηγητάδων.

Ναι καλά διαβάζετε!  Η ΟΝΝΕΔ του Σαμαρά, κάλεσε τα στελέχη της σε ένα ξεκούραστο διήμερο στο Λιτόχωρο, τα έβαλε να πληρώσουν για να εκπαιδευτούν από τους εκπροσώπους του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Που μια μέρα μετά το σεμινάριο βγήκαν συντονισμένα στην κρατική τηλεόραση για να επιτεθούν στον Αντώνη Σαμαρά και στην πρότασή του.  Θρασύτατα ο ένας εξ αυτών χαρακτηρίζει όποιον προτείνει άλλο δρόμο για την έξοδο από την κρίση, όπως ο Αντώνης Σαμαράς,  «τσαρλατάνο»!!!, επιβραβεύοντας στη συνέχεια το μεσοπρόθεσμο μονόδρομο…

Άλλος, επέπληξε τον Γιούνκερ, όχι για τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας (με τις οποίες στην εκπομπή συμφώνησε) αλλά ότι τις έκανε  «τη χειρότερη στιγμή και με τον χειρότερο τρόπο και νομίζω ότι αν είχε πληρωθεί από τον Φαήλο Κρανιδιώτη από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη  δε θα έφερνε τόσο νερό στο μύλο ενός εθνικολαϊκιστικού Αγιατολαχισμού».

Αυτούς, λοιπόν, επιβραβεύουν οι νεαροί αδαείς (;;;) νεολαίοι. Αυτούς που χαρακτηρίζουν τον επαναστάτη αρχηγό τους εθνικολαικιστή Αγιατολάχ και τσαρλατάνο…

Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι «παιδιά είναι που να ξέρουν»;   Και –εν πολλοίς- δεν θα είχαν άδικο. Γιατί το θάρρος  τα «παιδιά» το παίρνουν από το ίδιο τους το κόμμα.  Σκαλίζοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε το εξής συγκλονιστικό. Οι μνημονιακοί καθηγητάδες, είναι εν ενεργεία  στελέχη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή. Του επίσημου think tank της Ν.Δ.του Αντώνη Σαμαρά!!! Προφανώς είχαν ξεμείνει από την προ Σαμαρά εποχή, από την Λούλεια περίοδο της ακατάπαυστης μπουρδολογίας,  εκείνης  του «ώριμου φρούτου» και του «Μεσαίου χώρου» - Είναι βέβαιο ότι ο Βαγγέλης Μειμαράκης δεν έχει ιδέα για τους τρόφιμους του Ινστιτούτου.  Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τον Βαγγέλη. Το σίγουρο, όμως είναι ένα: Ότι έχει Λόγο, είναι παραταξιακός και είναι και Δίκαιος.

Δυστυχώς, αυτό το κόμμα κληρονόμησε ο Αντώνης Σαμαράς. Και έχει ευθύνη να το αλλάξει, με  πρόσωπα και ιδέες που πηγάζουν από την ίδια την κοινωνία και με νέα παιδιά που διαδηλώνουν στην πλατεία,  αναζητώντας την χειροπιαστή Ελπίδα!  Και πρέπει να το κάνει αμέσως, σήμερα. Που η κοινωνία διψά. Και πριν επιχειρήσει να τον κάμψει  το δικό του κομματικό παρηκμασμένο σύστημα…

 Μ. Κωνσταντίνου

Για την ιστορία οι 11 καθηγητές που τάσσονται υπέρ του Μεσοπρόθεσμου είναι οι εξής:

Καθηγητής Θάνος Βερέμης, ιστορικός, πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας επί  Νέας Δημοκρατίας. Απ' τους πρώτους κατόχους της έδρας Κων/νος Καραμανλής.

Καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης, αστικολόγος, πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών. Βραβευμένος από τη ΔΑΠ-Νομικής για τη συμβολή του στην καλλιέργεια της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα.

Καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, πολιτικός επιστήμων, μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και βιογράφος του Κων/νου Μητσοτάκη.

Καθηγητής Θόδωρος Κουλουμπής, διεθνολόγος, πρώην πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ, στέλεχος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης, πολιτικός επιστήμων, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στέλεχος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Kαθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, πολιτικός επιστήμων. Research fellow στο ΕΛΙΑΜΕΠ, συνεργάτης υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, διεθνολόγος, αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υφυπουργός Εξωτερικών Κώστα Σημίτη
Καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, αστικολόγος, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπουργός δικαιοσύνης κυβέρνησης Κ.  Σημίτη.

Επίκουρος καθηγητής Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διετέλεσε σύμβουλος του Π/Θ Σημίτη από το 1996 ως το 2004.

Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, διεθνολόγος, εκλεγμένος πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Εκλέχτηκε με τη στήριξη της Φοιτητικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Παντείου.

Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πολιτικός επιστήμων, πρόεδρος πλέον στο ΕΛΙΑΜΕΠ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimitris avatar
  dimitris 08/07/2011 15:27:50

  ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ 22 ΑΡΘΡΑ;

  • Tassos avatar
   Tassos @ dimitris 08/07/2011 15:41:50

   Ασε ρε φίλε. Οπως είπε κι ο Σαμαράς όσοι ψήφισαν το μνημόνιο θα το κουβαλάν σε όλη τους τη ζωή. Κλείσε τώρα το καπάκι του υπονόμου του Χουντολαός και καλό ΠΣΚ

 2. dimitrisag avatar
  dimitrisag 08/07/2011 15:31:21

  Φίλε μου συντάκτη, καλά τα λες, αλλά όπως βλέπεις, όλοι τους
  είτε κρυφά, είτε φανερά, είτε μεσοβέζικα, υπηρετούν το
  σύστημα.
  Δυστυχώς ο λαός έχει αφεθεί στην τύχη του, όσο πιό γρήγορα
  το καταλάβει, τόσο το καλύτερο γι αυτόν.
  Οταν επέλθει η πλήρης εξαθλίωση θα είναι αργά, αλλά η αρχαία
  τραγωδία πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο της, οπότε έχουμε
  καιρό ακόμη μπροστά μας, ο πάτος δεν έχει φανεί ακόμα!!!

 3. giannistsaf avatar
  giannistsaf 08/07/2011 15:33:35

  +1000

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/07/2011 15:35:03

  Το ΙΔΚΚ έχει συμβάλει σημαντικά στη παραγωγή πολιτικού προβληματισμού μέσα στη παράταξη.Στην άνοδο της ΝΔ στην εξουσία βοήθησε με δυναμικό τρόπο,προσφέροντας ιδέες και απόψεις.ΟΜΩΣ,σήμερα,που οι συνθήκες είναι ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ,η κοινωνία ΚΟΧΛΑΖΕΙ,τα δεδομένα έχουν ΔΡΑΣΤΙΚΑ αλλάξει,υπάρχουν το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ μεσοπρόθεσμο και ΕΠΑΧΘΕΣ μνημόνιο,πρέπει το ΙΔΚΚ ν'αποκτήσει μια ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και να ΣΥΜΒΑΔΙΣΕΙ με το πνεύμα των καιρών....και κάτι ακόμη.Το think tank της παράταξης ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι ΔΙΠΛΑ στη πολιτική του προέδρου της παράταξης και όχι να βρίσκεται απέναντί του....

 5. Tassos avatar
  Tassos 08/07/2011 15:43:38

  Καλά οι υβριστές του Σαμαρά πληρώθηκαν από την ΝΔ? Πρόκειται περί ηλιθίων (για τους δικούς μας μιλάω) ή για προβοκάτσια κατά του Προέδρου?

 6. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 08/07/2011 16:05:52

  Εδώ στην ρωγμή του χρόνου

  http://www.youtube.com/watch?v=Y-jq9083MbE&feature=related

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/07/2011 16:13:52

  Και συμπληρώνω με κάτι ακόμη:Ως συνήθως,η ΝΔ διακρινόταν από δυο σοβαρές ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ.Αφενός διακρινόταν από ''αριστερολαγνεία'' αφετέρου αξιοποιούσε λίγες φορές μαχητικά και καταρτισμένα στελέχη.Το παραπάνω κείμενο είναι εξόχως αποκαλυπτικό αλλά δεν μου προξενεί εντύπωση.Η ΝΔ,για να είναι αρεστή στους ιδεολογικοπολιτικούς της αντιπάλους,συνήθιζε να έχει στους κόλπους της και να προβάλει άτομα αντίπαλου ιδεολογικού χώρου,στ'όνομα μιας δήθεν ''πολυσυλλεκτικότητας''.Μόνο που αυτή η στρατηγική δεν καρποφορεί...τα τελευταία τριάντα χρόνια η ΝΔ δεν είχε ΠΟΤΕ ιδεολογική ηγεμονία...Γι'αυτό και η άνοδος της στην διακυβέρνηση της χώρας ήταν προσωρινή,περιστασιακή και συγκυριακή.Μόλις η παράταξη φαινόταν να κάμπτεται,οι πρώτοι που της έδιναν ηχηρά χαστούκια ήταν οι ιδεολογικοί της αντίπαλοι,και δήθεν ''φίλοι'',που η ίδια πρόβαλε με καμάρι ότι είχε στους κόλπους της και διαμόρφωναν τμήμα της ιδεολογίας της....η παράταξη,σε τέτοια θέματα,έχει να διανύσει ΑΡΚΕΤΟ δρόμο,αλλά κάποια στιγμή οφείλει να κάνει την ΑΡΧΗ που πρέπει.....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Komis Montechristo 08/07/2011 21:14:24

   Ναι αλλα ποιος ειναι ο ιδεολογικοπολιτικος αντιπαλος;Παρακατω γραφω οτι ο Μαραντζιδης ειναι απο τους ελαχιστους καθηγητες που προβαλλει τη δεξια αποψη για τη δεκαετια του 40 και δεν τον θελουν.Τοτε ποιον να φερουν;
   Καποιον που να λεει "φονιαδες των λαων Αμερικανοι" ισως.
   Και μετα ζητουν ιδεολογικη ηγεμονια.Ιδεολογικη ηγεμονια ενος δεξιου κομματος ειναι ΝΑΙ στις συμμαχιες με Ευρωπη και Αμερικη και ΝΑΙ στις ιδιωτικοποιησεις.

  • ΜΑΝΙΑ avatar
   ΜΑΝΙΑ @ Komis Montechristo 09/07/2011 00:18:35

   "ΚΟΜΗ" ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...
   ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η "ΚΑΚΙΑ ΔΕΞΙΑ" ΑΡΕΣΤΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...
   ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο "ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ"!!!
   ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΔ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...)

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/07/2011 16:18:54

  Μήπως πρώτα πρέπει να καθαρίσει το κόμμα από αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο κι έπειτα να ασχοληθεί με τους βουλευτές;

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ ΕΥΑ 08/07/2011 16:35:12

   Εύα,θα σου καταθέσω τη προσωπική άποψή μου,χωρίς να παριστάνω τον ξερόλα.Όλους αυτούς,που κωλυσιεργούν και υποσκάπτουν την ανοδική πορεία της παράταξης καθώς και την αναγέννησή της,θα τους αφήσουν ΠΟΛΥ πίσω οι εξελίξεις που έρχονται...οι αλλαγές θα είναι ταχύτατες....

 9. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/07/2011 16:34:53

  Μεσοπρόθεσμοι καθηγητές .
  Μονοπύθμενοι οικολόγοι.
  Μονόφθαλμο ινστιτούτο.
  Τυφλοί νεολαίοι.

  Το ΙΔΚΚ έχει στέλεχος το Μαραντζίδη ;;;;;;;;;

  *****

  Προς τους φίλους/φίλες :

  Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι κινείστε/κινούμαστε/κινούνται κατά βάση από αγωνία για το μέλλον της πατρίδας.

  Και βλέπουμε αυτούς που τρέφουν για τον Πρόεδρο και το περιβάλλον του το βαθύτερο μίσος, «συνεργάτες»;
  Εκκαθάριση Τώρα! Με ελικόπτερα και Βαλκυρίες.

  Αν ο αγώνας στο δημόσιο χώρο, μικρός ή μεγάλος, σημαντικός ή ασήμαντος, κατατείνει στο να είναι καθεστώς ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (βλ. κόμμα εξουσίας) μαραντζίδηδες, τσουκάληδες και τα γνωστά απάτριδα σημιτόσκυλα, από μένα τέρμα.


  Και Φάκτορα, μην το κόψεις.
  Αν το κόψεις πες μου να μην ξαναγράψω στο antinews. Και πάλι φίλοι θάμαστε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Προφήτης 08/07/2011 16:42:32

   Προφήτη
   και λίγα λές!
   Αν είναι δυνατόν..

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ Προφήτης 08/07/2011 17:44:28

   Για κάτι τέτοια ''προφητικά'' σχόλια το αντινιούς θά'ναι το διαδικτυακό οξυγόνο µας.

  • juliet avatar
   juliet @ Προφήτης 08/07/2011 18:12:04

   @Προφήτη μου ,καλησπέρα,το απόσπασμα απο το περιοδικό που έχω αντιγράψει ,το αφιερώνω σε όλους που δεν θα πρέπει να ξεχνάνε ,και τελικά αυτοί είμαστε εμείς οι απλοί Ελληνες που αγωνιζόμαστε για την επιβιώση μας, για την τιμή της Ελλάδας,εμείς που δεν μας ενδιαφέρουνε τα γύφτικα μπιχλιμπίδια αλλά να κυματίζει περήφανα η ΣΗΜΑΙΑ μας.
   Θα θέσω και κάποιες απορίες που έχω ,γιατί όλα έχουνε απάντηση και η απάντηση σε όλα αυτά είναι η εξήγηση για την στάση των βολεμένων .
   Ολοι αυτοί απο που πληρώνονται;απο το Ινστιτούτο Κωνσταντίνου Καραμανλή;και αυτό χρηματοδοτείται απο την Ν.Δ ή απο το κράτος και τώρα στη δεδομένη στγμή απο το Πασοκ,αφού είναι κυβέρνηση;
   Αν χρηματοδοτείται απο το κράτος κακώς λειτουργεί,και πληρώνει προσωπικό.
   Αναπαράγουνε το 2004 νομίζω.Ο κόσμος αηδιασμένος θεώρησε ότι θα φέρουνε την κάθαρση και αυτοί φέρανε τις μονιμοποιήσεις των ορισμένου χρόνου ,φέρανε την δική τους οικογενειοκρατία,φέρανε όλου αυτούς που κτυπούσανε την παράταξη να τους κάνουν πρώτους των πρώτων ,τους δώσανε θώκους, πολεμήσανε τους καθαρούς Ν.Δ και διχάσανε το κόμμα.
   Παρεθέτω το απόσπασμα απο το φιλολογικό περιοδικό του Πειραιά
   Πολιτιστική Πράξη -Μαρτιος 1993-τεύχος Δ΄-αρ.τευχους 12
   Φαρισαΐσμοί και υποκρισίες
   Υπηρετώντας την στρατιωτική του θητεία σε ''προμαχώνα'' που βρίσκεται εντός του ''Δακτυλίου '',ο κ.Τάκης Μίχας ,σύμβουλος του συντοπίτη μας υπουργού Επικρατείας κ.Ανδριανόπουλου ,θεώρησε υποχρέωση του να επισήμανει στους νεολαίους της Ν.Δ κάποιες μεγάλες ''αλήθειες''.Οπως ,για παράδειγμα,ό Μ.Αλέξανδρος δεν ήτανε τίποτε παραπάνω απο ένας ''σφαγέας των λαών'',σαν όλους τους κατά καιρούς κατακτητές.Και βρήκε τούτη την ώρα για να μας το θυμίσει ,ο αθεόφοβος .Προφανώς για να μας προφυλάξει από τα ...επικίνδυνα σύνδμα της ελληνολατρίας και της ελληνοπρέπειας.
   Αποτέλεσμα:Εξοργισμένος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης,σπεύδει να τον τιμωρήσει ε μετάθεση ......στην Ξάνθη.Που πάει να πει,ότι η θητεία των παιδιών του απλού λαού σε ακριτικές περιοχές θεωρείται τι μ ω ρ ί α.Οσο για τα ''δικά μας παιδιά''που παρ΄όλες τις ανάγκες των καιρών ,εξακολουθούν να υπηρετούν ολόκληρη τη θητεία τους στα ....''συνοριακά φυλάκια'' του Κολωνακίου και της πλατείας Συντάγματος,τσιμουδιά ο κύριος υπουργός!
   Τέτοια να λέμε τώρα;
   Πέρα όμως απ΄την ''ιερή '' οργή του κ. Βαρβιτσιώτη,υπήρξαν κι άλλες .....''ιερότερες''!
   Συγκεκριμένα ,κάποιοι υπερπατριώτες που περισσεύουν τον τελευταίο καιρό και στα δύο μεγάλα κόμματα,απείλησαν ακόμα και με ξυλοδαρμό τον θλιβερό ανιστόρητο κ.Μίχα!
   Ατάκα οι κνδυλοφόροι των''δημοκρατικών και άλλων προοδευτικών δυνάμεων'',σπεύδουν να γεμίσουν σελίδες επί σελίδων με λάβρα άρθρα ,στο όναμα-λέει - του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των πολιτών να μπορούν να διατυπώνουν ελευθέρα τη γνώμη τους και την διαφορετική τους άποψη!
   .................................................................................................................
   Σίγουρα όλα τα παραπάνω θα έχουνε ξεχαστεί μέρχι την ωρα που θα διαβάζεις ετούτες τις γραμμές ,φίλε αναγνώστη.Μπορούν όμως να μας δώσουν αφορμή για χρήσιμές σκέψεις και συμπεράσματα,ώστε κάποτε ν' αρχόσουμε να λέμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα.Ισως έτσι ξαναποχτήσουμε την από χρόνους και καιρούς χαμένη αίσθηση του μέτρου στις σκέψεις ,στους λόγους και στις πράξεις μας.-
   ΕΤΟΣ 1993.ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ .....

  • Factorx avatar
   Factorx @ Προφήτης 08/07/2011 18:17:15

   Προφήτη dont get high by your own supply

  • Igor Rasputin avatar
   Igor Rasputin @ Προφήτης 08/07/2011 19:36:21

   Μπράβο ρε Προφήτη!!!

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Προφήτης 09/07/2011 10:00:07

   Προφήτη, σε συγχαίρω.

 10. kostas0918 avatar
  kostas0918 08/07/2011 16:46:30

  Κυριε Κωνσταντινου ας δουμε πρωτα τον Σαμαρα να κατεβαινει στη πλατεια και μετα να τον συγχαρουμε και αυτον αλλα και εσας για την επιβεβαιωση του ισχυρισμου σας.Μεχρι τωρα οι μονοι που εχουμε δει ειναι ο Τσιπρας και ο Δημαρας.Αρα αυτοματως αιρεται το ημυσι του ισχυρισμου σας οσον αφορα τον χαρακτηρισμο "ο μονος".
  Οφειλω δε καλοπροαιρετα να υπενθυμισω οτι ο αντιμνημονιακος αγωνας του περασμενου Νοεμβριου εχει διολισθησει στην επαναδιαπραγματευση του μνημονιου καθως και στην υπερψηφιση 22 αρθρων του εφαρμοστικου,συμπριλαμβανομενων αυτων που προβλεπουν ξεπουλημα επιχειρησεων κοινης ωφελειας,οπως και απολλυσεων υπαλληλων του δημοσιου τομεα.

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 08/07/2011 16:59:23

  Οι πληροφορίες είναι μισές. Για να "ψαρώνει" κανείς με τους εν λόγω πανεπιστημιακούς να προσθέσω:
  Τον γνωστό Βερέμη είχε πλήρως απαξιώσει και εκμηδενίσει ο Μπαμπινιώτης όταν επί ΝΔ ήθελε( ο Βερέμης) να αναλάβει την πρωτοκαθεδρία στον διάλογο για την Παιδεία. Ο φαιδρός Βερέμης είχε αυτοαναγορευθεί σε πρώτο βιολί του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία , μέχρι να του καταστήσει σαφές η τότε Κυβέρνηση πως είναι υπό τον Μπαμπινιώτη. Ο δε Μπαμπινιώτης δεν δίστασε να τον χλευάσει, όπως του αξίζε, χαρακτηρίζοντάς τον "όψιμο" σε θέματα Παιδείας και δήλωσε πως..."θα τον ενημερώνει για την πορεία του διαλόγου".

  Από δημοσιεύματα της εποχής:
  " Με λεκτική επίθεση προς τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα ηγηθεί του διαλόγου για τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα κ. Γ.Μπαμπινιώτη έδειξε χθες τη δυσαρέσκειά του για την υποβάθμιση του ρόλου του ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) κ. Θ. Βερέμης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βερέμης χαρακτήρισε τον εαυτό του «Καραμανλή του ΕΣΥΠ» και τον κ. Μπαμπινιώτη «υπουργό Παιδείας του ΕΣΥΠ ». Από την πλευρά του ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο «Βήμα» σημείωσε ότι «ο καθένας κρίνεται από τις δηλώσεις του» και πρόσθεσε ότι τον κ. Βερέμη τον εκτιμά ως επιστήμονα και «εφόσον παραμείνει πρόεδρος του ΕΣΥΠ,θα τον ενημερώνω επί των προτάσεων και της διαδικασίας του διαλόγου»...
  Απαντώντας στον «καταιγισμό» των δηλώσεων του κ. Βερέμη ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΕΣΥΠ «όψιμο στην Παιδεία» και πρόσθεσε μιλώντας στο «Βήμα»: «Ο καθένας κρίνεται από τις δηλώσεις του,από τη γνώση των θεμάτων στα οποία αναφέρεται και από την πείρα που έχει αποκτήσει από την ενασχόλησή του με τα θέματα της Παιδείας.Εχω 40 χρόνια θητείας στην Παιδεία μας (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Αρσάκεια σχολεία, καθηγητικές σχολές, διδασκαλία στη μετεκπαίδευση,διοίκηση του μεγαλύτερου πανεπιστημίου) και σωρεία άρθρων για την εκπαίδευσή μας από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο». "

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=252903

  Ας ασχοληθεί με κανά τηλεντοκυμαντέρ ή με τους ανελκυστήρες OTIS ο κ. Βερέμης και ας σταματήσει να παριστάνει τον πνευματικό άνθρωπο. Προπαγανδιστής είναι και μάλιστα κακός.

  Θανάσης Διαμαντόπουλος. Πάντειος. Θα αρκούσε απλά η λέξη "Πάντειος" (έτσι όπως την κατάντησαν). Ο εν λόγω αφού έγραψε ιστορία ως βιογράφος του Κ. Μητσοτάκη παριστάνει από χρόνια τον νεοφιλελεύθερο διανοητή. 'Εχει το θράσσος δε να έχει αυτοαναγορευθεί και σε ειδικό περί θεμάτων Ελ. Βενιζέλου, ενώ είναι βαθειά άσχετος στο θέμα και χρησιμοποιεί με επιλεκτική λοπτοραπτική όσα τον συμφέρουν από τις θέσεις και την πολιτική του κρητικού πολιτικού για να δικαιώσει την νεοφιλελεύθερη και τάχα πολυπολιτισμική μπουρδολογία του.

  Θ. Κουλουμπής...Αλλος προπαγανδιστής της ροζ αριστεράς. Ότι καλό πουλαέι το μαγαζί, αυτός θα το διαφημίσει. Σχέδιο Αναν; Υπερ ο Κουλουμπής. "Διάλογο"= δικαίωση μονομερών διεκδικήσεων της Τουρκίας; Υπέρ ο Κουλουμπής. Πολυπολιτισμική αρλουμπολογία

 12. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/07/2011 17:05:05

  Κόμη
  σέβομαι πολύ το ήθος σας και την ελπίδα που φαίνεται στο τέλος του σχολίου σας...
  Προφήτη, αν μου επιτρέπεις, να συμπληρώσω στα γραφόμενά σου και το εξής:
  αν ποτέ χρειαστούμε μπ....λο, υπάρχουν και τα αυθεντικά...μπράβο για όσα λες

 13. Κώστας avatar
  Κώστας 08/07/2011 17:13:59

  "μαζί υπογράφατε για να φορτωθεί η χώρα (δλδ ο λαός) με ΧΡΕΗ "

  Την φάγαμε καλά όλη την ΓΑΠεια προπαγάνδα ε;
  Να μας πείτε κύριε, με νούμερα, πόσα από τα δις που δανείστηκε ο Καραμανλής πήγαν για εξόφληση παλαιότερων σημιτοδανείων και πόσα ήταν καινούριος δανεισμός. Με νούμερα συγκεκριμένα να μας πείτε. Δανείστηκε τόσα, τότε, για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αλλιώς είστε έστω και άθελα σας όχημα προβολής της προπαγάνδας του ΓΑΠ. Εικάζω πως δεν θα απαντήσετε.
  Θα αρνηθείτε να παραδεχθείτε πως ο δανεισμός 2004-2009 ήταν κατά συντριπτικό ποσοστό για εξόφληση σημιτοδανείων. Όμως απόκρυψη της αλήθειας και άγνοια και αναμάσημα της ΓΑΠικης προπαγάνδας δεν ταιριάζουν με αριστερή σκέψη και φρασεολογία.

 14. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/07/2011 18:59:12

  Έξω όλα τα απολιθώματα. Τώρα.

 15. juliet avatar
  juliet 08/07/2011 20:22:55

  Τελικά θα γλυτώσουμε ποτέ απο τους......ο κολλητός,του κολλητού,τον κολλητό,κολλητέ...
  Μήπως το κτίριο πρέπει να πάψει να είναι παράγκα αχυρένια και να γίνει σπίτι με φως και νερό και κατοίκους που να ξέρουνε να φτιάχνουν και πόρτες και παράθυρα και η σκεπή να είναι τσιμεντένια;και να μην ανοίγουνε αν δεν είναι σίγουροι για την διαφύλαξη και την ακεραιότητα των ενοίκων;
  Κάτι σαν τα γουρουνάκια με τον κακό λύκο!!

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 08/07/2011 22:02:35

  Τι να κάνουν τα παλικάρια, επιλέγουν τη ρεαλιστική οδό, να μη συγκρουστούν με το σύστημα αλλά να επωφεληθούν από αυτό...

 17. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 08/07/2011 23:49:51

  Είναι παραπάνω από αυτονόητο, πως κάμποσοι δούρειοι ίπποι- του γνωστού εκτροφείου- κατοικοεδρεύουν ακόμα στη Συγγρού! Κληρονομημένα κατάλοιπα. Δικές τους και οι επιλογές των "ειδικών" επιμορφωτών για τη δημιουργία γενίτσαρων, προφανώς! Στο χέρι του Αντώνη είναι να αποποιηθεί αυτήν την κληρονομιά, που τον υπονομεύει. Η εντολή μας να τ' αλλάξει όλα, είναι πάντα εν ισχύ.

 18. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 09/07/2011 00:49:23

  Και αυτές οι (ας πούμε) αποκαλύψεις είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Έχει τόσο τεράστια σαβούρα αυτό το σκάφος, που είναι μάταια η προσπάθεια μηδενισμού του χρόνου. Πολύ απλά, δεν υπάρχει πια χρόνος. Αυτός υπήρχε πριν βγει ο κόσμος στους δρόμους. Άπαξ και βγήκε ο κόσμος έξω, άρχισε ανεπιστρεπτί η αντίστροφη μέτρηση. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει λίγος χρόνος για εξωτερικές επιφανειακές "ανακαινίσεις" (επικοινωνιακού τύπου). Μέχρις εκεί όμως. Ο καπετάνιος δεν φέρει όλη την ευθύνη, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα στον κόσμο της θάλασσας. Παρέλαβε ξαφνικά ένα καράβι μισοβυθισμένο στη λάσπη και γεμάτο τρύπες. Είχε την υποχρέωση να το καταστήσει τάχιστα αξιόπλοο, δεν είχε τη δυνατότητα να το φτιάξει από την αρχή, ακινητοποιώντας το σε κάποιο ναυπηγείο για έξι μήνες. Αναγκάστηκε λοιπόν να το θέσει εις πλουν, παρά τα πάμπολλα ψεγάδια του, και παρά την γνωστή στους κύκλους του λιμανιού κακή σύνθεση του πληρώματος. Τι να σου κάνει μόνος του ο καπετάνιος στη μέση του πελάγους...ένας καπετάνιος είναι όχι ο Θεός, ούτε καν ο πλοιοκτήτης...

 19. inkas avatar
  inkas 09/07/2011 11:53:34

  τι θα πεί ρε παιδιά ''έχουν ξεμείνει από την πρό Σαμαρά εποχή, με την Λούλεια προπαγάνδα''; Εδώ το επίσημο περιοδικό της ΝΔ προτείνει να διαβάζουμε αρθρογραφία από κάτι κελεπούρια σαν τους παραπάνω. Εδώ και 2 χρόνια δλδ ο ΑΣ δεν πρόλαβε να τους διαολοστείλει από το ινστιτούτο ΚΚ, δεν του ανάφερε κανείς ότι είναι μέλη του; Επίκαιρο πάλι το ερώτημα: βλάκες ή συνενόχοι; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ; Ας μας απαντήσουν επιτέλους να ξέρουμε;

 20. Μαρία Παπαλουκά avatar
  Μαρία Παπαλουκά 09/07/2011 15:55:39

  Η θέση του Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρη: επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι από τους πολιτικούς έχουν συμβιβαστεί με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταίρων μας ξεχνόντας να υπηρετήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα και την ώρα που από ισότιμοι εταίροι κοντεύουμε να γίνουμε απλοί δανειστές, ο Αντώνης Σαμαράς επιλέγει να ακολουθήσει τον μη συμβατικό δρόμο. Δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ελπίδας ...
  Όσον αφορά τώρα την στάση της νεολαίας του κόμματος δεν έχω να πω πολλά. Θέλω να πιστεύω ότι ως νέοι άνθρωποι δεν θα παρασύρονται από λόγια εύκολα, από σειρήνες εκπροσώπησης των πρεσβευτών του κράτους δυνάστη ή του κράτους των ιδιωτών και δεν θα ενδώσουν σε εκβιαστικά διλήμματα των καιρών. Η ΟΝΝΕΔ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΜΑΚΙ) υπήρξε πρωτοπόρα και χάραζε την δική της πορεία για μια καλύτερη Ελλάδα. Εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει και να στέκεται στο πλευρό του Προέδρου που όλοι ξέρουμε ότι έχει ανάγκη και πιστεύει στην δύναμη των νέων ανθρώπων. Μας το έχει αποδείξει λέγοντας μας:. Ας το θυμηθούνται όλοι αυτό...

  • Μαρία Παπαλουκά avatar
   Μαρία Παπαλουκά @ Μαρία Παπαλουκά 09/07/2011 15:58:28

   "...Πρέπει λοιπόν στον νέο να του πεις ότι σου δίνω ίδιο δικαίωμα στην εκκίνηση της ζωής, σου δίνω ίδια αφετηρία μ' όλους..."
   ( η φράση του Α. Σαμαρά που δεν πρόσθεσα παραπάνω)

 21. highlander avatar
  highlander 10/07/2011 01:42:11

  Μετά το σημερινό γκάλοπ και αν διαβάσει κανείς τα προηγούμενα μπορεί η ΝΔ να είναι α΄κόμμα αλλά δεν λύνει τοπρόβλημα της διείσδυσής της στην ελληνική κοινωνία. ακόμη και το brand name έχει πρόβλημα το ακούνε οι πολίτες και σφίγγονται. για τα στελέχη είναι δομικό το πρόβλημα του κόμματος και δύσκολα μπορεί να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά ενός πραγμαγτικά λαϊκού κόμματος που το έχει ανάγκη χώρα. κατά την άποψή μου ο Σαμαράς πρέπει να αντιγράψει τον Καραμανλή του 74. "ολα από μηδενική βάση, αλήθεια εκείνοι οι αντιοπρόεδροι με τι ασχολούνται? Γιατί η ΝΔ είναι one man show και μετά το χάος?

 22. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 10/07/2011 22:53:41

  Είναι η παθογένειες της Δεξιάς στην Ελλάδα (η Αριστερά έχει τις δικές της)

  Όπως υπήρχε και η ηρωική Δεξιά του Ζέρβα και του ΕΔΕΣ, έτσι υπήρχε και η Δεξιά των ταγματασφαλιτών και των νοικοκυραίων.

  Υπερβολικός ίσως ο παραλληλισμός μου αλλά πιστεύω (και βλέπω) ότι υπάρχει και σήμερα η Δεξιά που είναι (ήταν) στο Σύνταγμα μαζί με την αριστερά, η δεξιά που αγωνίζεται, μιλά, ενημερώνεται, αρθρογραφεί και η Δεξιά της ΔΑΠ-Μυκόνου, της συνδικαλιστικής διαπλοκής, του γλειψίματος σε κομματικά και υπουργικά γραφεία για εκείνη τη θεσούλα στη γενική γραμματεία Χ. Η δεξιά της απόλυτης ταύτισης με τις πρακτικές πασοκ.

  Το θέμα είναι ποια θα επικρατήσει και ποια θα πάρει τον πολύ κόσμο μαζί της.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμα καλούνται ως "πρωτοκλασσάτα στελέχη" στα ΜΜΕ άνθρωποι της προηγούμενης κυβέρνησης που αν δούμε εμείς οι σκληρά εργαζόμενοι στον ιδωτικό τομέα τα CV τους θα φρίξουμε (σας προκαλώ, κάντε το...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.