#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2011 08:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η πιο δύσκολη αποστολή του Σαμαρά
Θυμάμαι μια αποστροφή από τη συνέντευξη τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ: αυτούς που θα πείσω πιο δύσκολα, θα είναι οι οπαδοί της Ν.Δ., είχε πει. Και είχε δίκιο!

Τελευταία   ακούω πολλούς να διατυπώνουν το, εύλογο, ερώτημα: «μα γιατί δεν ανακάμπτει η Ν.Δ.; Γιατί δεν παίρνει  κεφάλι στις δημοσκοπήσεις;»

Και ακολουθεί  η μελαγχολική διαπίστωση: «Αν  ήταν στην κυβέρνηση  η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση, θα είχαν έρθει τα πάνω κάτω!»

Η γνώμη μου είναι η εξής:

1.- Η Ν. Δ.  εδώ και πάρα πολλά χρόνια:

-σκέφτεται σαν ΠΑΣΟΚ!

-μιλάει σχεδόν  σαν ΠΑΣΟΚ!

-λειτουργεί σαν ΠΑΣΟΚ!

-επιχείρησε να κυβερνήσει σαν ΠΑΣΟΚ!

Και επειδή δεν ήταν ΠΑΣΟΚ  την …πάτησε!2.- Τα στελέχη της Ν.Δ. εδώ και πάρα πολλά χρόνια:

-θαύμαζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

-επιχείρησαν να αντιγράψουν τις πρακτικές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ!

-συμπεριφέρθηκαν σαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Και έτσι απέτυχαν και εκτέθηκαν!3.- Οι οπαδοί της Ν.Δ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια

-σκέφτονταν όπως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ!

-είχαν τις απαιτήσεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ!

-συμπεριφέρθηκαν, κατά το μάλλον ή ήττον, όπως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ!

Έτσι μεταλλάχθηκαν και απογοητεύτηκαν!

Ένα πραγματικό λαϊκό κόμμα

Η Ν.Δ. πρέπει να γίνει ένα πραγματικό λαϊκό κόμμα. Να ξεκαθαρίσει  την πολιτική της και να μιλάει με καθαρό λόγο.  Να μην μιμείται και να μην αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ και κυρίως να μην υιοθετεί  τις πρακτικές και  ….φθονεί τα πεπραγμένα του! Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ακόμα ένα κόμμα, σαν το ΠΑΣΟΚ. Φτάνει το ΠΑΣΟΚ!

Η κοινωνία μας έχει  ανάγκη από ένα κόμμα που θα καταργήσει αυτό τον γραφειοκρατικό κρατισμό που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ! Και δεν θα τον διαχειριστεί!

Η Ν.Δ. δεν πρέπει να φοβηθεί τη σύγκρουση με  κατεστημένες λογικές και αντιλήψεις. Κυρίως να μην υπολογίσει ξανά το  πολιτικό κόστος! Το πολιτικό κόστος είναι ένας μύθος που καλλιεργήθηκε για να συντηρεί την απραξία. Ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια! Ολόκληρη, χωρίς φτιασιδώματα και περιττούς καλλωπισμούς!

Όσο η Ν.Δ. υιοθετεί τακτικές, σαν το ΠΑΣΟΚ,   ο κόσμος θα προτιμά το γνήσιο από το ….κακέκτυπο.

Αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι της αποστολής του Αντώνη Σαμαρά. Να ξεριζώσει βαθειά ριζωμένες συνήθειες και αντιλήψεις δεκαετιών. Όμως, αυτό δεν φτάνει να το θέλει μόνον ο Σαμαράς. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων!

Όταν ο κόσμος καταλάβει ότι είναι έτοιμη, τότε η Ν.Δ , όχι απλώς θα ανακάμψει,  αλλά θα γίνει μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα με ισχυρές κοινωνικές βάσεις και αναφορές.

Διαφορετικά θα περιορίζεται σε ευκαιριακές πλειοψηφίες, οι οποίες θα καταρρέουν στην πρώτη δυσκολία. Και μετά  θα έρχονται  οι …αυθεντικοί για  να μας καθίσουν  στο σβέρκο για δεκαετίες.

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 12/04/2011 08:41:32

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ!!!!
  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
  ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΗΘΟΣ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ,ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΔ.
  ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΑ, ΜΕΣΑΙΑ,<ΜΙΚΡΑ, ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ΄? ΡΕΠΟΥΣΗ-ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ και αλλα πολλά.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 12/04/2011 08:41:46

  Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή. Γιατί, αν στα πλαίσια της "κατάργησης του γραφειοκρατικού κρατισμού" υιοθετηθούν οι ισοπεδωτικές, διαλυτικές λογικές των νεοφιλελεύθερων κεκρακτών, τότε να είμαστε σίγουροι ότι θα ξανάρθουν "οι... αυθεντικοί" -που τότε θα ξανακάνουν την επανάστασή τους για επιστροφή στις ψευδοσοσιαλιστικές τους ρίζες με την προοπτική της κουτάλας- "για να μας καθίσουν στο σβέρκο για δεκαετίες".

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 12/04/2011 10:01:05

   η κατάργηση του γραφειοκρατικού κρατισμού δεν σημαίνει και διάλυση του κράτους.
   Το ακριβώς αντίθετο.
   Σημαίνει ένα σύγχρονο και ευέλικτο κράτος απελευθερωμένο από τις μειοψηφίες που το χρησιμοποιούν, το λυμαίνονται και το καταδυναστεύουν.

 3. Γιωργος Ασημένιος avatar
  Γιωργος Ασημένιος 12/04/2011 08:45:26

  Φαντάσου πόσο μεταλλαγμένοι έχουν καταστεί οι ψηφοφόροι της ΝΔ που όταν τους ζητάται να απαντήσουν ποιό είναι το πιο δημοφιλές πρόσωπο στη ΝΔ βγάζουν τον... Αβραμόπουλο! Ημαρτον!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ Γιωργος Ασημένιος 12/04/2011 10:42:09

   Με δεύτερο τον....Αρούλη!!! Η ΝΔ συνεχίζει να πάσχει τραγικά σε ανθρώπινο δυναμικό! Η βάση έχει ευθύνη να καθαρίσει την κατάσταση και να ανανεώσει τα πρόσωπα μέσω του σταυρού (που πρέπει να δίνεται με αξιοκρατία και όχι με ρουσφέτι). Ο Σαμαράς κάνει ό,τι μπορεί αλλά χρειάζεται η στήριξη της βάσης.

 4. Y. avatar
  Y. 12/04/2011 08:50:46

  Αγαπητέ Κώστα,
  1. δεν ξέρω αν υποσυνείδητα είμαι μεροληπτικά δυσπιστος, δεν πιστεύω όμως ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι μαϊμού και κατευθυνόμενες
  2. Η ΝΔ κυβερνοποιήθηκε (ποιός το είπε?)
  3. Στο βαθμό της εύλογης δυσπιστίας των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και προσωπικό, οι προτάσεις σου για ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, αργά αλλά σταθερά θα συμβούν

  • Kώστας Ροδινός avatar
   Kώστας Ροδινός @ Y. 12/04/2011 10:04:26

   Οι δημοσκοπήσεις αναμφίβολα μπορούν να "πειραχθούν" , όμως έστω και με μεγάλη απόκλιση μπορούν να καταγράψουν την τάση.
   Είναι, βέβαια λάθος να τις ...θεοποιούμε!
   Οπως και να τις απορρίπτουμε συλλήβδην!

 5. Armageddon avatar
  Armageddon 12/04/2011 08:58:06

  XΡEIAZETAI ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ....

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/04/2011 08:59:08

  Αλήθεια, πριν από πόσο καιρό έχουμε πει για την πασοκική μετάλλαξη της βάσης της ΝΔ? Ο περιβότητος "πασοκισμός" είναι η συμπύκνωση ενός συγκεκριμένου τρόπου κοινωνικής συμπεριφοράς (νεοπλουτισμός, κυριαρχία της εικόνας, θεοποίηση του εγώ, κυνήγι της "επιτυχίας" με κάθε μέσο, κλπ). Αυτή η κοινωνική τάση που προϋπήρχε της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη, βρήκε σε αυτό τον κομματικό φορέα το μέσο για την επικράτησή της. Η ΝΔ στην αρχή σεν μπορούσε να ερμηνεύει το φαινόμενο και αργότερα προσχώρησε κατά ένα μεγάλο μέρος σε αυτή την νοοτροπία. Το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ εξέπνευσε το 2009, αφού γεύτηκε κι αυτό τα τερπνά "ελέη" αυτής της συμπεριφοράς.
  Τώρα, που αυτό το κοινωνικό μοντέλο οδηγείται στην αποκαθήλωσή του δια της κρίσης που το ίδιο προκάλεσε, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού μορφότυπου. Ποιό θα είναι αυτό, ουδείς γνωρίζει ακόμα.

  • drider avatar
   drider @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/04/2011 09:54:02

   Εγώ θα έλεγα αμερικανοποίηση (και όχι φυσικά της βάσης της ΝΔ μόνο)...

   "The good news is that our relationship
   with the GoG remains strong, despite the efforts of the media, and
   the Greek public is comfortable venting against U.S. foreign policy
   while admiring many aspects of U.S. culture."

   Πηγή: HOW TO READ THE GREEK PRESS: A GUIDE FOR THE UNINITIATED
   h**p://www.themediaproject.gr/cablegate/details.php?id=180090

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ drider 12/04/2011 10:05:21

    Μάλλον θα ήταν πιο σωστό να λέγαμε η μετα-νεωτερική ηδονιστική αντίληψη για το ζην, του ανθρώπου της μαζικής δημοκρατίας. Είναι κοινό σχεδόν όλων χαρακτηριστικό των δυτικών κοινωνιών. Στη δική μας περίπτωση αναμιγνύεται με τη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος και τα ενδημικά μειονεκτήματά μας με αποτέλεσμα το μίγμα να γίνεται εκρηκτικό σε περιόδους κρίσης...

    • Kώστας Ροδινός avatar
     Kώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/04/2011 10:08:24

     Γιάννη,
     Τι είπες σε μια παράγραφο!
     Βλέπω τον Οδυσσέα να σε διορίσει Υπουργό Ενημέρωσης στην Κυβέρνηση που ανέλαβε να διορίσει!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Kώστας Ροδινός 12/04/2011 10:36:58

      Τι, ανέλαβε αντιβασιλεύς ο ΜΟ και διορίζει κυβερνήσεις?Εγώ περιμένω να μας πει τη σκιώδη κυβέρνηση της αντιπολίτευσης κατά το πνεύμα των πληροφοριών που έχει για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης!

     • Kώστας Ροδινός avatar
      Kώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/04/2011 10:40:10

      Aντιβασιλεύς;
      Αρχιεπίσκοπος;
      Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κάτι ανέλαβε!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Kώστας Ροδινός 12/04/2011 10:47:13

      Παίζει ένα νέο παιχνίδι στρατηγικής που λέγεται Μικρός Δαμασκηνός! Τον είδαν να περιφέρεται κοντά στη Βρετανική πρεσβεία τελευταία.

     • μικρός οδυσσέας avatar
      μικρός οδυσσέας @ Kώστας Ροδινός 12/04/2011 18:57:31

      Στα μπαρ και τα ξενύχτια...
      Πολύ εσωτερική πληροφόρηση έχει πέσει. Ποιος είναι Υπουργός Πληροφοριών να τον παραιτήσω; Ο Strange ή ο Δαναός;

    • drider avatar
     drider @ Γιάννης Φαίλτωρ 12/04/2011 10:45:49

     Πάντα πίστευα ότι η σημερινή κρίση είναι κατά κύριο λόγο κρίση αξιών και δευτερευόντως οικονομική. Μια κρίση που διατρέχει οριζόντια τον ελληνικό λαό.

     Υπό αυτό το πρίσμα η φαυλότητα που αναφέρεις διατρέχει και το πολιτικό μας σύστημα και εξυπηρετεί φυσικά εκείνα τα συμφέροντα που έχουν ήδη καταδυναστεύσει τον πλούτο του ελληνικού λαού.

     Αυτά που αναφέρεις (νεοπλουτισμός, κυριαρχία της εικόνας, θεοποίηση του εγώ, κυνήγι της “επιτυχίας” με κάθε μέσο, κλπ.) τα αναγνωρίζω ως συμπτώματα του καπιταλιστικού συστήματος, που όπως και να τα κάνουμε είναι ο κοινός παρανομαστής των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών. Ο καπιταλισμός είναι βέβαια ένα δυναμικό σύστημα που μεταλλάσσεται, αλλά σχεδόν πάντα σε κατεύθυνση αντίθετη προς τις πραγματικές ανάγκες των λαών, και με τρομακτική συνέπεια ως προς αυτό που επιτάσσουν οι λεγόμενες "αγορές".

     Για αυτό είναι κρίσιμο σε αυτή τη συγκυρία να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αποτυχίας των παραδειγμάτων που προβλήθηκαν ως μέτρο της προσωπικής αλλά και συλλογικής μας επιτυχίας. Και σε αυτά τα πλαίσια να ονειρευτούμε μια νέα Ελλάδα, με διαφορετικά (αναπτυξιακά) οράματα και προσδοκίες...

 7. Orestios avatar
  Orestios 12/04/2011 09:00:06

  Πράγματι, η απεξάρτηση από την ΠΑΣΟΚική κουλτούρα μεγάλου πληθυσμού που στηρίζει ΝΔ είναι το πιο δύσκολο έργο.
  Αυτό υπάρχει γιατί ιδεολογικά κουρεύτηκε η ΝΔ από γόνους και γονίδια σε μία προσπάθεια να φανεί σαν ΠΑΣΟΚ για να μην πούν (ποιοί άραγε?) ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ.
  Δυναμικό στην κοινωνία υπάρχει, με διάθεση, γνώσηκαι επιθυμία να σταματήσει την κατρακύλα, που επέφερε το σύστημα της διαφθοράς με έμβλημα το ΠΑΣΟΚ.
  Το δυναμικό αυτό δήλωσε παρών στις εκλογές ανάδειξεις του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Είναι το ποτάμι της αναγέννησης.

 8. joan avatar
  joan 12/04/2011 09:03:43

  Άστοχο να υπερασπιζόμαστε άτομα οι οποίοι έχουν δώσει τις εξετάσεις τους κι έχουν αποτύχει!!Δεύτερες ευκαιρίες στην Ελλαδα της χρεοκοπίας, που κρέμεται απο μία κλωστή, δεν υπάρχουν!!ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ειναι το ένα και το αυτό.Μας το έχουν αποδείξει άπειρες φορές!Όσοι ψήφισαν το μνημόνιο του αίσχους είναι υπόλογοι και θα ΄πρεπε να σταλθούν στη δικαιοσύνη (εάν βέβαια αυτή λειτουργούσε)!Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, πως αν θέλουμε ποτέ η χώρα μας να πάει μπροστά, δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε εθνοσωτήρες, αριστερούς ή δεξιούς. Όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στη βουλή έχουν αποτύχει..Στον μόνο που θα πρέπει να στηριζόμαστε πλέον, είναι στον κόσμο και στα κινήματα που ξεπηδούν στις γειτονιές!Είμαστε όλοι εμείς που τελικά θα βρούμε τη λύση, όλοι μαζί όμως..!Ενωμένοι σαν μία γροθιά!!ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν!!Άτομα που δεν έχουν ιδέα πως τα βγαζει πέρα, καθημερινά, η μέση οικογένεια και που ευθύνονται για την κατάντια της Ελλάδας δεν μπορούν να έχουν λόγο στο μέλλον της!!!!Το μέλλον της Ελλαδας είμαστε εμείς και μόνο.Όσο πιο γρήγορα το παρουμε απόφαση και πάψουμε να κλαίμε τη μοίρα μας, τόσο καλύτερα για τα παιδιά μας!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ joan 12/04/2011 10:40:18

   Προτείνεις λοιπόν σύσταση σοβιέτ, λαϊκών επιτροπών, και τα τοιαύτα;
   Και ποιος θα αναλάβει το ρόλο του Λένιν; Ο Λάκης, ο Σεφερλής, ή μήπως το πάλαι ποτέ ΕΚΚΕ του Τσουκάτου;

 9. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ avatar
  ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 12/04/2011 09:05:03

  Ελληνες χρειάζονται αυτή τη στιγμή . Ελληνες με πολλά μπαλάκια.

 10. ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 12/04/2011 09:05:37

  Πιο ΠΑΣΟΚ από όλα βρε παιδιά ;

  Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που μιλούσε για το η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και δεν δίστασε να κάνει μερική επιστράτευση όταν βγήκε το Σισμίκ στο Αιγαίο ;

  Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που διόρισε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του στο Δημόσιο ;

  Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και της Goldman Sachs του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και των υπερκοστολογημένων Ολυμπιακών έργων ;

  Η το ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ του δόγματος τα ξεπουλάμε όλα και διαλύουμε οτιδήποτε κοινωνική πρόνοια υπήρχε σε αυτό τον τόπο ;

  Μια διευκρίνηση παρακαλώ θα ήταν ωφέλιμη ,όπως επίσης επιτέλους και μια συγκεκριμένη τοποθέτηση πως θα επιτευχθεί η ανάπτυξη , τι θα πράξουμε με το μνημόνιο και το απεχθές χρέος , ποιες ΔΕΚΟ είναι απαραίτητες για την εθνική οικονομία ώστε να παραμείνουν υπό Δημόσιο έλεγχο , τι θα γίνει την επόμενη φορά που Τούρκικη φρεγάτα θα φτάσει έξω από την Ραφήνα , πια συγκεκριμένη ημερομηνία θα οροθετήσουμε την ΑΟΖ , τι θα πράξουμε με τις πολιτικές διώξεις όσων ομήρων συμβασιούχων έτυχε να διορίσει το κόμμα της Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ τους πετάει σαν σκουπίδι για να βάλει τα δικά του παιδιά και αυτούς όμως ομήρους με εξευτελιστικές συμβάσεις ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί πως θα πάψει να υφίσταται ο θεσμός του συμβασιούχου σε υπηρεσίες που χρειάζονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες , τι θα γίνει με το ασφαλιστικό , τι θα γίνει με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που δεν φέρανε κανένα αποτέλεσμα ούτε στην πραγματική οικονομία ,ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην αύξηση του ΑΕΠ, ούτε στην εισροή επενδύσεων , τι θα κάνει με την λαίλαπα της κατοχής των λαθρομεταναστών πάνω στην Ελληνική κοινωνία και όλα αυτά που καθημερινά απασχολούν την Ελληνική κοινωνία !!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 12/04/2011 09:10:51

   Το ΠΑΣΟΚ είναι όλα αυτά μαζί.
   Κακώς τα διαχωρίζεις.
   Δηλώνει πόσο μπερδεμένος είσαι.

   • ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
    ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ @ Orestios 12/04/2011 09:13:48

    Η Ν.Δ τότε τις ακριβώς είναι ;
    Μήπως μπορείς να με ξεμπερδέψεις μπας και καταλάβω τι ψηφίζω τόσα χρόνια τελικά ;

    • Orestios avatar
     Orestios @ ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 12/04/2011 09:18:21

     Είδες που ψάχνεις να βρείς το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ?
     Λυπάμαι, έχασες.

     • ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
      ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ @ Orestios 12/04/2011 09:29:42

      Δεν καταλαβαίνεις η κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ;

      Δεν είμαι εγώ αυτός που τους ταυτίζω .

      Ψάχνω να βρω τι είναι πραγματικά η Ν.Δ η τι θα θέλαμε να είναι και δεν είναι η τελικά είναι αλλά δεν το δείχνει .

      Αυτό το απλοϊκό μπορείς να μου το ξεδιαλύνεις ;Και βέβαια αν πιστεύεις πως θα πρέπει να δοθούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις -τοποθετήσεις από την Ν.Δ στους προβληματισμούς που εξέφρασα πιο πριν ;

     • Orestios avatar
      Orestios @ ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 12/04/2011 09:38:01

      Αφού ψάχνεσαι λοιπόν να μάθεις διάβασε τις ομιλίες του Σαμαρά, που ουκ ολίγες φορές έχει δημοσιεύσει το antinews.
      Ίσως να δυσκολευτείς γιατί διακατέχεσαι από το πνεύμα του συγκριτισμού, δυσκολευόμενος να δείς τις ουσιώδεις διαφορές επικεντρώνεσαι στην ευκολία αναγνώρισης πιθανών ομοιοτήτων.

     • eydoxos avatar
      eydoxos @ Orestios 13/04/2011 05:38:35

      Οπως λένε και οι καλοί χριστιανοί, διάβασε το ευαγγέλιο να βρείς την αλήθεια. Απορία ψάλτου βήξ, ορεστιούλη.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/04/2011 09:16:45

  Δεν ειναι ακριβως ετσι.Αν η ΝΔ ηταν ΠΑΣΟΚ σημερα θα κατεβαινε σε διαδηλωσεις και απεργιες και θα χαλαγε τον κοσμο.Αυτο δεν εγινε και ουτε θα γινει ακριβως γιατι δεν ειναι ΠΑΣΟΚ και δεν μπορει να ειναι.
  Εκεινο που ισως εννοειται ειναι οτι δεν προβαλε καθαρα την ιδεολογια της και αυτο ειναι σωστο.Η ιδεολογια της ομως ειναι η ελευθερη οικονομια.Αυτο σημαινει οτι τα μετρα του μνημονιου που περιλαμβανουν ιδιωτικοποιησεις πρεπει να τα ψηφιζει.Τοτε γιατι πολλοι απο αυτους που κατηγορουν για μεταλλαξη τη ΝΔ δεν θελουν να τα ψηφιζει.
  Εχω ξαναρωτησει το εξης : εδω και 20 χρονια η ΝΔ εχει θεση για ιδιωτικα πανεπιαστημια.Τη θεση αυτη την ειχε ΜΟΝΗ της απεναντι σε ολα τα κομματα.
  Ηταν μια καθαρα νεοδημοκρατικη θεση.Εαν λοιπον αυριο το ζητησουν στο μνημονιο τι θα πουν καποιοι;Οτι γινεται ........ΠΑΣΟΚ αν ψηφισει τη δικη της θεση;
  Η πραγματικοτητα ειναι οτι διαφωνια με το μνημονιο μπορει να υπαρχει μονο σε αυξηση φορων και περικοπες μισθων και συνταξεων,το μιγμα που λεει και ο Σαμαρας.Ιδιωτικοποιησεις και ανοιγματα επαγγελματων ειναι νεοδημοκρατικες θεσεις.Δεν εγινε η ΝΔ ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ αναγκαζεται σε πολλα σημεια να γινει ΝΔ υπο την απειλη των δανειστων και κανει μανουβρες για να σωσει οτι μπορει απο το κατασκευασμα που εχει οικοδομησει.
  Επειδη εχουν μπλεχτει ολοι λοιπον χρειαζεται συγκεκριμενο προγραμμα σε ολους τους τομεις για να ξερει ο κοσμος.
  Περιττο να πω οτι κινηματα τυπου "δεν πληρωνω" ειναι καθαρα πασοκικα.
  Το ειχε αρχισει τη δεκαετια του 70 παλια η Μερκουρη που δεν πληρωνε τους λογαριασμους της ΔΕΗ (οσο ηταν αντιπολιτευση) επειδη ειχαν εισφορα ΕΡΤ.
  Οταν εγινε κυβερνηση ξεχασθηκε και η εισφορα ΕΡΤ υπαρχει μεχρι τωρα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 12/04/2011 09:35:10

   Μην μπερδεύεις τον λιμπεραλισμό με τον λιμπερταριανισμό.
   Είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Orestios 12/04/2011 09:43:03

    Για να μη μπερδευομαστες λοιπον με ταμπελες θελει ξεκαθαρισμα επι του συγκεκριμενου : τι θελουμε να ειναι ιδωτικο και τι δημοσιο.
    Εφερα παραδειγματα,δε χρειαζεται να φερω και αλλα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ ψυχραιμια 12/04/2011 09:47:24

     Μακάρι να ήταν όλα τόσο εύκολα όταν πρόκειται για ιδεολογίες ψυχραιμία.
     Μπορεί να τις χαρακτηρίζεις "ταμπέλες" αλλά ξεχωρίζουν τα εξαπτέρυγα από την πραγματική ΝΔ.

    • Orestios avatar
     Orestios @ ψυχραιμια 12/04/2011 09:53:02

     Και επιπλέον αποφεύγεται έτσι η εξομοίωση όλων.
     Που βολεύει μόνο τους Σοσιαλιστές.

     Η προσέγγιση σου είναι καθαρά λογιστική ενώ στην πραγματικότητα η έννοια του Κράτους είναι το ζητούμενο.
     Σοσιαλιστικό ή Φιλελεύθερο?
     Πριν φέρεις κι άλλα παραδείγματα, που πιστεύω έχεις πολλά, θα ήθελα να ξεαθαρίσεις πρώτα μέσα σου υπό ποιό πρίσμα τα φέρνεις.
     Γιατί η πιο εύκολη πρακτική είναι "το αφεντικό τρελάθηκε".

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Orestios 12/04/2011 10:31:28

      Εγω πιστευω οτι ειμαι φιλελευθερος αλλα πρεπει να μου πεις ποια ειναι κατα τη δικη σου λογικη η διαφορα αυτων των δυο για να σου πω.

     • Orestios avatar
      Orestios @ ψυχραιμια 12/04/2011 10:46:38

      Ψυχραιμία, σαν γηραιότερος που είσαι από εμένα δεν θα ήταν κομψό να σε παροτρίνω να διαβάσεις.
      Αν δεν μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές σημαίνει ότι έχει πέσει θύμα της προπαγάνδας που λέει: όλοι είναι ίδιοι.
      Το χειρότερο είναι ότι γίνεσαι φερέφωνο αυτής της προπαγάνδας.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 12/04/2011 11:14:16

      Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι φιλελεύθερο.
      Καταλαβαίνω πως είσαι υπέρμαχος της συναίνεσης αλλά δεν περίμενα κάτι άλλο από παπαγαλάκι της Ντόρας.
      Στον κοινωνικό φιλελευθερισμό υπάρχουν όλες οι απαντήσεις που ζητάς μπακαλίστικα να σου πω.
      ΔΙΑΒΑΣΕ

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Orestios 12/04/2011 11:28:54

      Δε χρειαζεται να διαβασω κατι.Εγω ειμαι ικανοποιημενος μεχρι στιγμης απο αυτα που ακουω και ψηφιζω ΝΔ.Εφ οσον ψηφιζεις και εσυ δεν υπαρχει προβλημα.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 12/04/2011 12:21:47

      Χαίρομαι που τουλάχιστον διάβασες την προτροπή μου. Θα την επαναλαμβάνω κάθε φορά που θα σου απευθύνομαι.
      ΔΙΑΒΑΣΕ

     • juliet avatar
      juliet @ ψυχραιμια 12/04/2011 12:13:22

      ''Φιλελεύθερος σημαίνει όχι μόνον να δέχεσαι ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,αλλά και ότι ίσως οι αντίπαλοί σου να είναι αυτοί που έχουν δίκιο''.

     • Orestios avatar
      Orestios @ juliet 12/04/2011 12:40:59

      Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτήσαι από την υποστήριξη των απόψεών σου.
      Αν νομίζεις πως φιλελευθερισμός είναι η υποχωρητικότητα, είσαι μακρυά νυχτωμένη.

     • zackii avatar
      zackii @ juliet 12/04/2011 15:44:47

      Ποιό είναι ρε παιδιά το αλά Ελληνικά άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων γιατί θα τρελλαθούμε τελείως. Εδώ δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και το έχουμε ρίξει στη φιλοσοφία και τους ...ισμους. Τέτοιους παίρνουν κοντά τους οι κυβερνώντες και μετά ψάχνουμε να βρούμε τον @@@ώλο μας. Στην Αμερική πχ. οι ηλεκτρικές εταιρείες, Consolidated Edisson, American Power Company, Texas Power κλπ, παράγουν ρεύμα από δικά τους εργοστάσια, και μέσω διαπολιτειακών συμφωνιών μπορεί επίσης η κάθε μιά να συνδεθεί στο δίκτυο της άλλης σε περίπτωση βλάβης η αυξημένης ζήτησης. Εδώ ποιά είναι η απελευθέρωση? Με πήραν προχθές από μιά εταιρεία, και μου πρότειναν να φύγω από τη ΔΕΗ και να πάω σε αυτούς. Όταν τους ρώτησα αν έχουν δικές τους εγκαταστάσεις παραγωγής ρεύματος μου είπαν ότι δεν έχουν, παραμένω στο δίκτυο της ΔΕΗ και απλά θα έρχεται δικός τους άνθρωπος να παίρνει τη μέτρηση και θα έχω περίπου 10-15% έκπτωση στην κιλοβατώρα.
      Και ερωτώ τι σόι απελευθέρωση είναι αυτή? Γιατί η ΔΕΗ υποχρεώνεται να κάνει σε κάποιον ιδιώτη χωρίς ούτε ένα ευρώ επένδυση έκπτωση -φαντάζομαι- περί τα 30% στην κιλοβατώρα ώστε αυτός να κάνει στον πελάτη ένα 15% και να βάλει αυτός στην τσέπη του άλλο ένα 15%?
      Αν αυτό δεν έγινε από κάποιους γιά να πάρουν μίζα γιατί άλλο μπορεί να έγινε? Αυτό καταλαβαίνετε όλοι όταν ακούτε απελευθέρωση?

  • gynner avatar
   gynner @ ψυχραιμια 12/04/2011 10:43:41

   Πόσο με τρελαίνει το γεγονός οτι όλοι προσπαθείτε να ανακαλύψετε τον ιδανικό "ηγέτη" και την ιδανική πολιτική που αυτός πρέπει να ασκήσει,ενώ την ίδια στιγμή δεν καταλαβαίνετε η δεν θέλετε να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει τέτοιος ηγέτης και τέτοια πολιτική.Αφού όλοι μα ΟΛΟΙ μόλις αναλάβουν την αρχηγία των κομμάτων τρέχουν αμέσως να συναντήσουν κατά σειρά τον Αμερικανό πρέσβη και τους "εκδότες-εργολάβους-επιχειρηματίες"για να πάρουν γραμμή.Γιατί υποτιμάτε έτσι τον εαυτό σας θεωρώντας τον κάθε τίποτα ανώτερο απο σας,ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

   • Orestios avatar
    Orestios @ gynner 12/04/2011 10:47:48

    Να και η προπαγάνδα του όλοι είναι ίδιοι!
    Άργησες βρε!

    • gynner avatar
     gynner @ Orestios 12/04/2011 10:50:00

     Εσύ δηλαδή Ορέστιε έχεις καταλάβει κάτι άλλο απο τη μεταπολίτευση και μετά δηλαδή......οκ......συγγνώμη.

     • Orestios avatar
      Orestios @ gynner 12/04/2011 10:59:49

      Δεν νομίζω ότι κατάλαβες κάτι από την μεταπολίτευση.
      Ουσιαστικά επιθυμείς την συνέχιση της αφού επιλέγεις να κρατάς απόσταση από αυτά που σε ενοχλούν.
      Είμαι σίγουρος ότι επιλέγεις την αποχή, υπακούωντας πλήρως σα κελεύσματα αυτών που οφελούνται από αυτήν, και είναι οι ίδιοι που κατηγορείς.
      Αυτό μπορεί να σε ησυχάζει προσωρινά αλλά την διάθεση να κάνεις ένα βήμα μπροστά την χάνεις κάθε φορά που καλείσαι να ψηφίσεις. Γιατί στην ουσία δεν θέλεις να κάνεις αυτό το βήμα μπροστά και αρέσκεσαι στο να το παίζεις θύμα, ενώ είσαι θύτης του εαυτού σου πρώτα.

 12. kopritis avatar
  kopritis 12/04/2011 09:20:11

  δεν μπορω να καταννοησω αυτην την προσεγγιση ειλικρινα
  το πασοκ εχει μια ομιχλωδη σοσιαλιστικη ιδεολογια την οποια την κανει λαστιχο αναλογα την ευκαρια που του δινεται.τωρα ειναι σκληρα νεοφιλελευθερο τοσο που κανει την μπακογιαννη να μοιαζει αγγελουδι μπροστα του
  ποια ειναι η ιδεολογια η ο αξονας σημερα της νδ.ο σαμαρας εχει ξεκαθαρη εθνικη ιδεολογια αλλα οχι οικονομικη,τουλαχιστον οχι βροντερη που να μοιαζει διαφορετικη απο του πασοκ
  αποτελεσμα ειναι η ταυτιση στην συνειδηση του κοσμου με μια πονηρη ετικετα του ολοι ειναι ιδιοι.εγω θελω να ακουσω απο τον σαμαρα οτι υπερασπιζεται την κρατικη ιδιοκτησια και περιουσια δεν την πουλαει, δεν την χαριζει ,και προστατευει το εισοδημα των ελληνων
  ισως να φταιει οτι δεν ειμαι νδ αλλα βλεπω μια ρεαλιστικη λυση πλεον στην αριστερα και δεν αφοριζω πλεον την λαικη δεξια
  θελω να πεσουν γεφυρες με αυτους που παλευουν για τον κοσμακη εναντιον του μνημονιου και να εξαλειφθει ο χαμαιλεοντας πασοκ που εστησε το τσαντιρι του αναμεσα στην δεξια και την αριστερα και καταληστευσε, ιδεολογιες ,ψηφοφορους ,περιουσιες και συνειδηση
  ελλαδα δεν χρειαζεσαι το πασοκ,χρειαζεσαι μια αληθινη αριστερα και μια αληθινη δεξια.με ξεκαθαρους προσανατολισμους και οχι το εκτρωμα που ποτε ειναι δεξιο και ποτε επαναστατικο του κωλου
  οι μεγαλυτεροι δεξιοι που εχω συναντησει στην ζωη μου ειναι πασοκοι με αναχρονιστικες αποψεις που δημιουργουν ριγη οταν οι γλωσσες λυνονται και οι μασκες πεφτουν.ο απολυτος πολιτικος κυνισμος με πρωταρχικο στοχο την επανεκλογη διχως καμια αναστολη ηθικη
  οι δεξιοι της ελλαδας πλεον ειναι πιο κοντα απο ποτε με την αριστερα σε επιπεδο λαικης βασης και ριχνουν γεφυρες για εθνικη προστασια και κυριαρχια και κοινωνικη συνοχη
  βοηθεια λοιπον

  • Orestios avatar
   Orestios @ kopritis 12/04/2011 09:33:13

   Ποιά ομιχλώδη ιδεολογία έχει το ΠΑΣΟΚ?
   Καθαρό σοσιαλισμό εφαρμόζει και δυσκολεύεστε να το δεχθείτε γιατί σας κορόιδευαν τόσα χρόνια κάνοντάς σας να νομίζετε πως ο ανθρωπισμός είναι ταυτόχρονα σοσιαλισμός.
   Κατάφεραν να σας εξαπατήσουν εντάσσοντας στον σοσιαλισμό (που είναι πολιτικό σύστημα, με οικονομικές και όχι μόνο παραμέτρους) μια παράμετρο της ανθρώπινης φύσης και όχι μόνο αυτό. Κατάφεραν να μονοπωλήσουν τον ανθρωπισμό γιατί τους το επιτρέψατε δεχόμενοι την κάθε ενοχή που σας φόρτωσαν.
   Λογικό είναι να μπερδεύεσαι, αλλά μάλλον δεν διαβάζεις Σαμαρά.
   Μίλησε για τον κοινωνική φιλελευθερισμό.
   Που καμία σχέση δεν έχει με τον νεοφιλελευθερισμό.
   Γιατί ο νεοφιλελευθερισμός έδράζεται σε σοσιαλιστικές θεωρήσεις. Αυτό κράτησε και ίσως καταλάβεις πόσο ακόμα σε εξαπατούν τόσο οι Σοσιαλιστές όσο και τα εξαπτέρυγά τους, που σου φαίνονται αθώες περιστέρες.

   • Kώστας Ροδινός avatar
    Kώστας Ροδινός @ Orestios 12/04/2011 09:34:45

    Iδεολογία το ΠΑΣΟΚ;
    Το είπε ο Σημίτης: βλέποντας και κάντοντας!

    • Orestios avatar
     Orestios @ Kώστας Ροδινός 12/04/2011 09:43:15

     Έχουν ιδεολογία, καλώς ή κακώς.
     Και σε αυτήν καταφεύγουν στις εκλογές. Αυτήν επικαλούνται προκειμένου να μαγνητίσουν τον κόσμο, μπερδεύοντας ψεύδη με αλήθειες.
     Ας μην είμαστε αφοριστικοί.
     Υπάρχει ιδεολογία και αυτή είναι η σοσιαλιστική.
     Όσο αρνούμαστε να την αναγνωρίσουμε σαν υπόβαθρο της πολιτικής τους κουλτούρας, τόσο καταφεύγουμε στην ευκολία να λέμε ευφυολογήματα σαν του Σημίτη και να κρυβόμαστε οι ίδιοι από την απουσία ιδεολογικού αρμού.

     • Kώστας Ροδινός avatar
      Kώστας Ροδινός @ Orestios 12/04/2011 09:48:08

      Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
      Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδεολογία.
      Ξέρει,ομως, πολύ καλά να πουλάει ....ιδεολογία.
      Η μόνη ...ιδεολογία του είναι ο κυβερνητισμός σ'΄όλες τις εκδοχές του.
      Από τον Α.Γ.Π μέχρι τον Σημίτη και τον Γ.Α.Π.

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/04/2011 09:38:04

  Το Πασόκ είναι σοσιαλιστικό!!!
  Ναι , πράγματι, τόσο σοσιαλισμό είχαμε να δούμε από την εποχή του Τρότσκι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Strange Attractor 12/04/2011 09:44:34

   Είναι, όσο δεν σου αρέσει.
   Και μάλιστα οι περισσότερες επιλογές του, συμπεριλαμβανομένου του μνημονίου, είναι εντός του σοσιαλιστικού πνεύματος.

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/04/2011 09:39:32

  Nα μια αποστολη... ο Μανιατης τα λεει οχι εγω !!!.. μου πεταει τη μπαλλα, τι να καμνω?

  *Έσοδα ύψους 10 – 15 δισ. δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα 10 – 15 χρόνια μπορούν να προκύψουν από την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες επενδύσεων και τα κέρδη των εταιριών, ανέφερε απόψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις ‘Ενεργειακές και Επιχειρηματικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη’.

  ΠΠ

 15. kopritis avatar
  kopritis 12/04/2011 09:48:33

  η ομιχλωδη ιδεολογια ειναι η μονον κατ ονομα σοσιαλιστικη προσεγγιση,
  που περασαν τα μεσα παραγωγης στον λαο?
  ποτε εγινε δωρεαν η παιδεια?
  ποτε υπηρξε προστασια των εργαζομενων?κλπ κλπ
  αυτα εννοω
  αυτοι το μονο που αντιλαμβαμονται σαν σοσιαλισμο ειναι την κοινωνικοποιηση των ζημιων.δηλαδη συμμετεχουν ολοι στις ζημιες
  και την ομιχλη την εννοω σαν προκαλυψη του αληθινου προσωπου

  • Orestios avatar
   Orestios @ kopritis 12/04/2011 10:05:05

   Τα μέσα παραγωγής πέρασαν στον λαό δια μέσου της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.
   Τα εργοστάσια έκλεισαν. Οι επιδοτήσεις από το Κράτος έγιναν η νόρμα για τις επιχειρήσεις, που όλο και περισσότερο εξρτήθηκαν από την κρατική οικονομική στήριξη.
   Τώρα με την κρίση κοινωνικοποιούνται τα χρέη τους.

 16. Ανοιξιάτικος avatar
  Ανοιξιάτικος 12/04/2011 09:50:09

  Πόσο κακό μας έκανε επιτέλους ο ανίκανος ο "κουρασμένος"...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ανοιξιάτικος 12/04/2011 10:10:04

   Ουδέν κακό αμιγές

 17. Orestios avatar
  Orestios 12/04/2011 10:00:37

  Ο Κυβερνητισμός είναι εγγενής στον Σοσιαλισμό.
  Πως θα αλλάξει αλλιώς η κοινωνία και θα μετασχηματιστεί χωρίς τον κυβερνητισμό τους?
  Μόνο με επανάσταση?
  Στα στάδια του μετασχηματισμού ο κυβερνητισμός είναι ουσιώδης.
  Ο Σοσιαλισμός είναι η κολυμπήθρα της αναβάπτισης και των οβιδιακών μεταμορφώσεων.

 18. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 12/04/2011 10:38:21

  Είναι πολλές οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις της ΝΔ που πρέπει να ξεριζώσει ο Σαμαράς. Η κακή συνήθεια του να πολιτεύονται γόνοι οικογενειών στις διάφορες περιφέρειες της χώρας ώστε να μένει η έδρα στην οικογένεια-Βαρωνεία είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει...χθες!! Θέση στη σύγχρονη ΝΔ πρέπει να έχουν μόνο οι άξιοι και έντιμοι άνθρωποι.-

 19. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 12/04/2011 10:42:36

  Η πιο δύσκολη αποστολή του Σαμαρά είναι να αναλάβει την ηγεσία ενός λαϊκού μετώπου

  • gynner avatar
   gynner @ Υψηλάντης 12/04/2011 10:47:50

   Ναι Υψηλάντη μου....αυτό ακριβώς συζητάει στα γεύματα του με τους Ψυχάρηδες και λοιπούς "εγκυρους" μεγαλοεκδοτοεργολάβους...θα ξυπνήσουμε άραγε ποτέ;

   • Orestios avatar
    Orestios @ gynner 12/04/2011 11:01:04

    Λαϊκίζεις πράσινα.

    • gynner avatar
     gynner @ Orestios 12/04/2011 11:09:53

     Δεύτερη φορά που μου τη "λές".Μην ξεχνάς όμως πως τη λέξη λαϊκισμός την λανσάρησε το ΠΑΣΟΚ πρώτο, για να απαξιώνει κάθε φωνή που δεν ήταν αρεστή.Οσο για το πράσινος έχεις δίκιο κατα το ήμιση όμως.Ναί ΗΜΟΥΝ!Αλλά όταν είδα οτι έπεσαν σαν ακρίδες επάνω στο Λαό και προσέβαλλαν βάναυσα την περηφάνεια μου ως Ελληνα με την παραχώρηση των πάντων στούς Τροϊκανούς, δεν ζορίστηκα καθόλου να τους δώσω 5 φάσκελα.

     • Orestios avatar
      Orestios @ gynner 12/04/2011 11:22:15

      Προς τιμή σου είναι να αναγνωρίζεις πως η αντιλαϊκή πολιτική εξασκείται από το ΠΑΣΟΚ. Σου πήρε κάποια χρόνια αλλά το κατάλαβες.

      Όσον αφορά αυτά που σε ενοχλούν, έχε υπ' όψιν σου πως το σύστημα που στήριζες πάντα κάνει διερευνητικές προσεγγίσεις.
      Το αποτέλεσμά τους μάλλον δεν ήταν αυτό που περίμεναν και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα από τον αποκλεισμό του Σαμαρά από κάθε μέσο που το σύστημα ελέγχει.
      Μάλιστα επιχειρεί την εξομοίωση του Σαμαρά με τους εκλεκτούς του συστήματος σε μια προσπάθεια να σε γεμίσουν απογοήτευση και θλίψη, την ώρα που εσύ θέλεις να τα ανατρέψεις όλα.
      Είναι αναμενώμενο να χρησιμοποιείς την ίδια ρητορική από την οποία τρέφεσαι, αλλά ελπίζω πως επισκεπτώμενος το antinews να καταλάβεις ότι έτρωγες σαβούρα τόσα χρόνια από τα μέσα του συστήματος της μεταπολίτευσης.

 20. kakofonix avatar
  kakofonix 12/04/2011 10:52:14

  Θ' απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
  κι αν ο μωρός αυτός δεν μ' εκτιμήσει,
  θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
  Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
  πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

  Θα με θελήσει πάντως ένας απ' τους τρεις.

  Κ' είν' η συνείδησίς μου ήσυχη
  για το αψήφιστο της εκλογής.
  Βλάπτουν κ' οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

  Αλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
  Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
  Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
  να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
  Μετά χαράς θα πήγαινα μ' αυτόν.

  • juliet avatar
   juliet @ kakofonix 12/04/2011 12:09:17

   @Kakofonix
   Καλό μεσημέρι,με την άδειά σου
   ''Σ΄ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
   να είμαι στην χώρα ωφέλιμος.Αυτή ειν΄η πρόθεσίς μου
   Αν πάλι μ΄εμποδίσουνε με τα συστήματά τους-
   τους ξέρουμε τους προκομένους:να τα λέμε τώρα;
   αν μ' εμποδίσουνε,τι φταίω εγώ.
   .....................................................................
   .....................................................................
   Ας φρόντιζαν
   Κ.Π.Καβάφης

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ juliet 12/04/2011 17:20:24

    Ε, το κουτσούρεψα λίγο, για να μην κουράσω. Αλλά τελικά ο μέγας Αλεξανδρινός δεν κουράζει ποτέ.

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/04/2011 11:05:40

  Εγω εχω αποψη και σε ρωτησα για τη δικη σου.
  Για μενα οπως προειπα τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειναι φιλελευθερο μετρο.Η καταργηση των αδειων των φορτηγων επισης οπως και το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων.
  Μεγαλο μερος του μνημονιου περιλαμβανει παρομοια μετρα και αυτος ειναι ο λογος που η ΝΔ τα ψηφιζει.Δεν εχω εγω καποιο προβλημα με αυτο.
  Δεν βλεπω εμεις να γινομαστε ΠΑΣΟΚ αλλα το ΠΑΣΟΚ να ερχεται με το βουρδουλα των ξενων στις δικες μας θεσεις και να προσπαθει να προβληθει ως μια καλυτερη ΝΔ.
  Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι κανει προτασεις για συναινεση.Τους ειχες ξανακουσει να ζητουν συναινεση με τη κακια δεξια;
  Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει εμεις να την δωσουμε πριν υπολογισουμε ακριβως τα σημεια διαφωνιας και συμφωνιας.

 22. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 12/04/2011 12:30:44

  Τα 3 σημεία που επισημαίνεις Κώστα, είναι όλα τα λεφτά. Είναι όχι μόνο οξυδερκής αλλά και απολύτως αληθινή η διαπίστωση σου

 23. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 12/04/2011 13:37:48

  Πολὺ σωστὸ τὸ ἄρθρο. Συγγροῦ, ἀκοῦς;


  Ἀφ' ἑτέτου, ὅταν ζητᾶμε ὠμὰ αὐτοακύρωση τῆς ΝΔ, ἢ εἴμαστε ντὶπ ἀφελεῖς ἢ... ὕποπτα ὑποψιασμένοι.

 24. thanasis avatar
  thanasis 12/04/2011 17:00:31

  οσοι μετειχαμε στην κινηματικου χαρακτηρα εκλογη του
  αντωνη σαμαρα απαιτουμε
  1 απομακρυνση απο τον παλαοικομματισμο
  2 ανανεωση της ηγετικης ομαδος της νεας νεας δημοκρατιας
  3ανανεωση και εξευρωπαισμο της ελληνικης συντηριτικης
  παραταξης
  4 συνταξη ενος νεου συμφωνιτικου εξουσιας μεταξυ
  λαου και πολιτικων
  5 απομακρυνση απο τον κομματικο μηχανισμο των διαδρομιστων
  και αυτων που μετις ενεργειες του τραυματισαν την παραταξη
  ειτε σαν κυβερνηση ειτε σαν αντιπολιτευση

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/04/2011 17:00:45

  Για οσους περιμενουν αρνησεις χρεους και φεσια απο το Σαμαρα.
  http://www.e-typos.com/content.aspx?catid=13&cid=21335

  Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έγινε καμία αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πρόσθεσε ότι "είναι λάθος ακόμη και να συζητάμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και μόνο η κουβέντα είναι επιβλαβής".

  • factorx avatar
   factorx @ ψυχραιμια 12/04/2011 17:11:45

   Ψυχραιμία, η εμπάθειά σου, ή η ασχετοσύνη σου είναι πληκτική πλέον. Ο σαμαράς είπε απλώς οτι δεν συζήτησε για αναθεώρηση. Το σχόλιο σου "Για οσους περιμενουν αρνησεις χρεους και φεσια απο το Σαμαρα' είναι αντάξιο της κρατικής τηλεόρασης - γιατί το Μέγκα θέλεις πολύ δουλειά ακόμα.

 26. spiros avatar
  spiros 12/04/2011 18:01:17

  Κώστα νομίζω το πλέον σημαντικό πρόβλημα της ΝΔ το αναλύεις απόλυτα εξαιρετικά και περιεκτικότατα.

 27. Misha avatar
  Misha 12/04/2011 19:29:30

  Κώστα

  Η ΝΔ ούτε μπορεί ούτε θέλει να γίνει λαϊκό κόμμα.
  Ένα χρόνο από την επιβολή του κατοχικού μνημονίου και η «δανειακή» σύμβαση, δλδ η καρδιά του κτήνους, δεν έχει έρθει προς ψήφιση από τη Βουλή....
  Kαι η ΝΔ αυτό τον χρόνο ήταν τραγικά απούσα από όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις.Αντιθέτως κορυφαία στελέχη της ,από τους αντιπροέδρους της μέχρι πρώην υπουργούς της, συναινούν δια της εκκωφαντικής σιωπής τους στην εξαθλιωση των Ελλήνων.
  Η ΝΔ αυτό τον χρόνο ψήφισε ΟΛΑ τα πακέτα κρατικής επιδότησης των τραπεζων.
  144 δις από το αίμα του τόπου πανε στα θησαυροφυλάκια των νομιμοφανών τοκογλύφων, ενώ την ίδια ώρα κόβεται το επίδομα ανεργίας και κλείνουν νοσοκομεία για λόγους...«οικονομίας».
  Λυπάμαι αλλά φαίνεται πως ο Αντωνης Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Σκύλες και Σειρήνες που δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει γρήγορα κι αποτελεσματικά ώστε να απαλλαγούμε τάχιστα από τον ολετήρα ΓΑΠ...
  Κι όσο περνά ο καιρός, με τα αμφίσημα μηνύματα που στέλνει στη κοινωνία η ΝΔ, εντείνεται η προϋπάρχουσα καχυποψία μήπως όλα είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι εναλλαγής ρόλων και μόνο θύμα τον λαό.

 28. ierofantis avatar
  ierofantis 12/04/2011 21:17:32

  Στρατηγικός στόχος είναι η πλατιά πλειοψηφία και λαϊκό ρεύμα, ικανό να δώσει αυτοδυναμία με μεγάλο ποσοστό.

  Τακτική.

  Τον Οκτώβριο του 2009 η ΝΔ ηττήθηκε με 11 μονάδες διαφορά και το ΠΑΣΟΚ φάνταζε ανίκητο και κυρίαρχο. Όχι μόνο ως εκλογικό ποσοστό, όχι μόνο ως κοινοβουλευτική δύναμη, αλλά και ως μηντιακό, επικοινωνιακό και συνδικαλιστικό σύστημα. Με αυτούς τους όρους δεν παλεύονταν το πράγμα.

  Η Τακτική είναι ιδιοφυής...

  Πρώτα μαζεύουμε το μαγαζί μας.

  Μετά, κάνουμε αγώνα προφυλακής. Υπερασπιζόμαστε ιδέες, καταθέτουμε προτάσεις, ασκούμε υπεύθυνα τα καθήκοντά μας ως αντιπολίτευση, τονίζουμε τις διακριτές γραμμές μας, επικοινωνούμε έστω και συγκεκαλυμμένα τους μύχιους πόθους μας (ΑΟΖ, Γαλάζιες Γραμμές, Πατριωτισμό, Κοινωνική Συνοχή κλπ).

  Στόχος να φθείρουμε τον αντίπαλο, να του μειώσουμε την λαϊκή του συσπείρωση, να τον οδηγήσουμε σε λάθη, τα οποία θα κάνουν πιο έντονη την δική μας αρχική, διακριτή, τοποθέτηση, να τον οδηγήσουμε στην ίδια αφετηρία με εμάς.

  Σήμερα η ΝΔ υπολείπεται σχεδόν μιας - δύο μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Σύντομα θα έχει ισοφαρίσει. Ποια όμως είναι η αφετηρία;

  Η αφετηρία είναι το 20%.

  Το οποίο μεταφράζεται πολιτικά και δημοσκοπικά, διαφορετικά για κάθε παράταξη.

  Για τη ΝΔ είναι η αφετηρία εκκίνησης. Απο εκεί ο ΣΑΜ ελπίζω να αρχίσει να κτίζει με ομοβροντία πυρών την λαϊκή πλειοψηφία που θα του δώσει όχι απλώς νίκη, αλλά πολιτική κυριαρχία και άνετη αυτοδυναμία.

  Για το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το 20% φέρει μαζί του απογοήτευση. Φέρει πολιτική κούραση και εμπαιγμό. Φέρει γκρίνια και εσωκομματική φαγωμάρα. Και όσο ο Σαμ θα χτίζει το μέτωπό του τόσο τα διαλυτικά φαινόμενα εντός ΠΑΣΟΚ θα παραλύουν κάθε προσπάθεια οργανωμένης κομματικής ανασυγκρότησης...

  Υπομονή αγαπητοί φίλοι.

  Μπορεί να κάνω λάθος.

  Αλλά αν ερμηνεύω σωστά την τακτική, σύντομα θα ακούσουμε κανονιές από τη Συγγρού...

 29. zame avatar
  zame 12/04/2011 21:34:04

  Πως να παρει κεφαλι η ΝΔ..ειναι βαθεια τραυματισμενη..εδω και πολλα χρονια..
  η μεγαλη δημοκρατικη φιλελευθερη λαικη παραταξη ειναι η ΝΔ που εγκλωβίστηκε αναυδη απο το θρασυτατα Διαστρευλομενο συνθημα (ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια) του μεγαλυτερου εκμεταλλευτή , λαοπλανου ..& μετεπειτα "Ξεχαρβαλωτη" της Νεο- Ελληνικης κουλτουρας του (..Δωστα ολα .. του κολοσπιτου..& του ακρατου λαικισμου..μεχρι αειδιας)...που ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΕ 2η μοιρα..διοτι δημιουργουσαν στρατους ψηφοφορων που κερδιζαν εκλογες με μεγαλη ανεση..κατι που ΘΑΜΠΩΣΕ τους Νεοδημοκρατες..& κανοντας τους ΚΑΚΟΥΣ ΜΙΜΗΤΕΣ...οποτε και ευκολους αντιπαλους..
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΗ & ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ του ΣΑΜΑΡΑ..& ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ .. του ηθικού πλεονεκτήματος που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ πληγωμένο..

 30. Μάρκος avatar
  Μάρκος 12/04/2011 23:55:36

  Και να προσθέσω στα παραπάνω το ότι "οι βουλευτές της ΝΔ θαύμαζαν πάντα τον ΔΟΛ, το ΕΘΝΟΣ και την Ελευθεροτυπία, και αγνοούσαν επιδεικτικά τις δεξιές εφημερίδες, με αποτέλεσμα να τις κλείσουν όλες"...

 31. ANNITA avatar
  ANNITA 13/04/2011 08:27:25

  Εχω να πω στον Κ.Ρ οτι: στέκομαι σε μια πρότασή του, ότι χρόνια τώρα τα στελέχη της Ν.Δ., θαύμαζαν τα στελέχη του Πασοκ. Το γιατί είναι απλό. Από οτι ακούω σε συζητήσεις τους δεν τους θαύμαζαν ως προσωπικότητες αλλά γιατί πάντα ήταν ενωμένοι σαν μια γροθιά ακόμα και οταν σκοτώνωνταν μεταξύ τους από τις διαφορές απόψεων που έχουν ως άνθρωποι και ως πολιτικοί. Στήριζαν ο ενας τον άλλον. Επιπλέον ποτέ δεν στήριξαν μέλη της Ν.Δ. στον εργασιακό τομέα, ούτε τους έδωσαν θέσεις κλειδιά όπως κάναμε εμείς από αφέλεια, από ανωτερώτητα ως άνθρωποι, όπως θέλεις πέστο είναι ένας παράγοντας που πρέπει στο κοντινό μέλλον η Ν.Δ. να εξετάσει σοβαρά. Να στηρίξει περισσότερο τα μέλη της και τα στελέχη της, παρά τα μέλη άλλων κομμάτων, έτσι θα αποφευχθούν κάθε ΕΙΔΟΥΣ διαρροές. Να γίνει ένα σκληρό μάθημα στα στελέχη της Ν.Δ. όποιες κ αν είναι οι πολιτικές διαφορές να στηρίζονται μεταξύ τους χωρίς να δίνουν δικαιώματα στα άλλα κόμματα και στην όποια αντιπολίτευση προκύψει στο μέλλον να κατακρίνει συμπεριφορές και κατά συνέπεια να βγαίνει μια άσχημη εικόνα στον κόσμο για το κόμμα της Ν.Δ. Να μην υπάρχουν ψεγάδια που θα δίνουν δικαιώματα στα άλλα κόμματα να σπείρουν την διχόνοια με οποιονδήποτε τρόπο στην Ν.Δ. Γιατί από αυτά ακριβώς τα θέματα ξεκινούν όλα τα κακώς κείμενα που κακοχαρακτηρίζουν το κόμμα. Είναι δύο [2] λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή.

 32. Θετταλός avatar
  Θετταλός 13/04/2011 19:16:17

  Ψηφίζεις δεξιά και σου βγαίνει αριστερά, ψηφίζεις αριστερά και σου βγαίνει δεξιά. Όπως στην ελληνική ταινία "Η σοφερίνα" εκεί με τον αλοίθορο που τον ρωτά πας από εδώ; ναι από δω πάω..πάμε μαζί τότε...

 33. Ιεροκλής Παπαδιαμάντης avatar
  Ιεροκλής Παπαδιαμάντης 14/04/2011 09:06:42

  Η παγίδα του μεσαίου χώρου

  Διερωτάται ο μέσος κεντροδεξιός στις μέρες μας για το που βρίσκονται οι δικές του εφημερίδες, τα δικά το μέσα ενημέρωσης, οι δικοί του δίαυλοι επικοινωνίας. Μέσα σ' ένα τοπίο όπου κυριαρχούν οι φωνές των κουλτουριάρηδων, τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα, η φωνή της φιλελεύθερης παράταξης, έχοντας περάσει ακόμα κι απ' τον κίνδυνο του απόλυτου αφανισμού, έχει βρεθεί σήμερα να εκφράζεται από δύο όλες κι όλες εφημερίδες μέτριας κυκλοφορίας.

  Ακόμα και οι πολιτευτές, βουλευτές αλλά και πρώην υπουργοί της Ν.Δ., προτιμούν να δώσουν μια συνέντευξη στο σαλονάτο ΒΗΜΑ ή στην πλουμιστή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, παρά στην «παρακατιανή» δημοκρατία με την, κατά τη γνώμη τους, παλαιάς κοπής αντίληψη.

  Εκφράζει παράπονο ο εκδότης της δημοκρατίας στο φύλλο της 13/4 για τα παραπάνω και επισημαίνει ότι μετά τις δολοφονίες Αθανασιάδη και Μομφεράτου και την πώληση της καθημερινής από τη Βλάχου στον Κοσκωτά έμεινε η παράταξη χωρίς στηρίγματα.

  Αλήθειες είναι αυτά, να με συγχωρέσει όμως να του πω, αλήθειες ρηχές και επιδερμικές.

  Ξεχνάει ότι ήταν ο Καραμανλής αυτός που διατυμπάνισε τα περί μεσαίου χώρου και ουσιαστικά επέλεξε να ΠΑΣΟΚοποιήσει τη Ν.Δ. και που αν τελικά δεν είχε επικρατήσει η φωνή της ψυχής της, με το να εκλέξει απ' τη βάση της διάδοχό του τον Αντώνη Σαμαρά, και είχαν επικρατήσει οι μεθοδεύσεις της Ντόρας, κι αυτό θα είχε συμβεί.

  Μετά από μια τριακονταετία έντονου λαϊκισμού, εύκολου χρήματος (δανεικού βέβαια αλλά τότε δε μας ένοιαζε) νεοπλουτίστικου τρόπου ζωής, μετά την έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης και των μαλθακών προτύπων που μας μοίρασε, είναι λογικό, και να μην απορεί ο εκδότης της δημοκρατίας, να μην αρέσει η στεγνή αλήθεια της εφημερίδας του, ούτε καν στους κεντροδεξιούς πολιτικούς, και να επιλέγουν το κοσμοπολίτικο ΒΗΜΑ για τη lifesyle, περί πολιτικής, αντίληψή τους.

  Πού είναι οι κατασυκοφαντημένοι παλιοί δεξιοί (εγώ έτσι θα τους λέω) που στήριζαν την Ελληνική κοινωνία; Πού είναι ο λυκειάρχης, ο αστυνόμος, ο διευθυντής υπηρεσίας; Πού είναι ο αυστηρός και ευθύς καθηγητής πανεπιστημίου που νοιαζόταν μόνο για τον καταρτισμό των φοιτητών του; Πού είναι ο αδέκαστος δικαστικός με το φθαρμένο γκρίζο σακάκι, που δεν ήξερε να παραγράφει παρά να δικάζει; Πού είναι ο πολιτικός που προτιμούσε να αυτοκτονήσει παρά να δεχτεί υπαινιγμό ότι έβαλε χρήματα στην τσέπη του;

  Που είναι τόσοι και τόσοι άλλοι που αλάτιζαν την κοινωνία μας; Άρκεσε μία και μόνο γενιά (η ξεφτιλισμένη γενιά του πολυτεχνείου), για να τα διαβρώσει όλα και να παραδώσει την Ελληνική κοινωνία στις επιθυμίες της.

  Τώρα οι εφημερίδες συνοδεύονται από cd, οι άντρες ονειροπολούν, οι γυναίκες κάνουν καριέρα, τη βουλή άλωσαν οι καλλιτέχνες, οι δημοσιογράφοι καλοράφτηκαν, οι καθηγητές λούφαξαν, οι δικαστικοί κάνουν απεργίες.

  Η Ελληνική κοινωνία μεταλλάχτηκε.

  Ο Έλληνας δε συναντάει το γείτονα το πρωί της Κυριακής στην Εκκλησία του, ερήμωσε η πλατεία του, αδιαφορεί για το σχολειό του παιδιού του, τουλάχιστον προσβλήθηκε που του μολύνανε την ιστορία του.

  Έγινε πια διεθνιστής, άχρωμος για την πατρίδα του. Συχνάζει στο θέατρο, τρώει σε κοσμικό εστιατόριο, ακούει έντεχνη μουσική, κι έχει τις ευαισθησίες του.

  Δεν είναι πια ο επαρχιώτης με τον ευθύ και τραχύ χαρακτήρα, είναι αστός, μισοάρρωστος, με πάντα επιτηδευμένη την ευγένεια.

  Έμαθε το Θεοδωράκη και το Χατζηδάκη, και δε σιχαίνεται το Λευτέρη Παπαδόπουλο και τις ανόητες ιστορίες του.

  Κι επέτρεψε ο Θεός την κρίση και μπορούμε και τα λέμε αυτά. Γιατί και πριν την κρίση τα βλέπαμε αλλά τότε δεν μπορούσαμε ούτε να τα πούμε.

  Για ποιες εφημερίδες της παράταξης μας μιλάς κύριε διευθυντά, όταν οι καιροί μετάλλαξαν την ίδια την παράταξη. Κι αν εσύ πρώτος θυμήθηκες την παλιά δεξιά και τις αξίες της εποχής της, θα 'ρθει ο καιρός που θα τη θυμηθούν και θα τη γυρέψουν κι οι υπόλοιποι.

  Αρκεί η κρίση να 'ρθε για να μείνει όπως φαίνεται, και στα δύσκολα ο Έλληνας τα στερεά μονοπάτια θ' αναζητήσει για να επιστρέψει από κει που ξέπεσε. Τότε θα ξαναφανεί ο παλιός δάσκαλος, που τόσα χρόνια κρύβεται, για να ορμηνεύσει τα Ελληνόπουλα, η φωνή του δικαστή θα ξαναβροντήξει, η ψεύτικη λάμψη των καταναλωτικών αγαθών θα υποχωρήσει, η Ελλάδα το ψεύτικο θ' αποτινάξει.

  Τότε και η φωνή της παράταξης (των Ελλήνων) θα ξαναζωντανέψει.

 34. φωνη avatar
  φωνη 16/04/2011 22:19:37

  Είναι δύσκολη υπόθεση να ανακάμψει η ΝΔ. Το κόμμα πρέπει να ξεφορτωθεί πολυ σαβούρα ακόμη. Κάτι Αρούλιδες κάτι Μητσοτάκιδες κάτι Παυλόπουλοι όσο φιγουράρουν ακόμα στα κανάλια ( και σίγουρα τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να φιγουράρουν κάτι τέτοιοι) δεν πρόκειται να αλλάξει η δημόσια εικόνα. Νέο αίμα άμεσα. Αλλά μην παραβλέπουμε ότι η τηλεοπτική προπαγάνδα πάει σύννεφο. Η ΝΔ έχει και είχε ένα εχθρικό μιντιακό περιβάλλον γύρω της. Ακόμα και σήμερα ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ο Καραμανλής έπεσε λόγο σκανδάλων. Ο Καραμανλής έπεσε λόγω της εξωτερικής του πολιτικής στο θέμα με τη Ρωσία και τους αγωγούς. Όταν η Αθήνα καιγόταν τον Δεκέμβρη του 2008 ο κόσμος, νόμιζε ότι γίνεται επανάσταση ενώ γινόταν άσκηση αποσταθεροποίησης της χώρας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξε και γνήσια λαϊκή οργή τον Δεκεμβρη. Αλλά να διακρίνουμε το αίτιο και το αιτιατό. Τα ΜΜΕ ενίσχυσαν την σκανδαλολογία για να αποσαθρώσουν εντελώς την εικόνα της κυβέρνησης. Τι απέγινε σήμερα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης Καραμανλή, που την έφθειρε τόσο πολύ? Τι απέγινε με το Βατοπέδι? Έχουμε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που είχε κάθε λογο να ξεσκίσει την υπόθεση και τη ΝΔ και δε βρήκε τπτ. Οι υποθέσεις αυτές μετατράπηκαν σε σκλανδαλα με τη βοήθεια των ΜΜΕ, απλά η ΝΔ έκανε λάθος χειρισμούς ( ΔΕΘ- υποστήριξη Βουλγαράκη). Μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές επί ένα εξάμηνο, τα ΜΜΕ ασχολιοντουσαν με τη διεφθαρμένη κυβέρνηση Καραμανλή και τον Καραμανλή που απέδρασε, αφήνοντας ήσυχο το ΠΑΣΟΚ να σχεδιάζει την είσοδο μας στο Δ.Ν.Τ. Ακόμα και σήμερα μιλούν για απόδραση Καραμανλή, αλλά δε γίνεται αναφορά στο ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση δεν συνεννούσε σε κανένα μέτρο για την οικονομία και απειλούσε με εκλογές το Μάρτιο στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Βέβαια το λάθος Καραμανλή ήταν ότι υπέκυψε στις πιέσεις και προκήρυξε εκλογές, ένώ έπρεπε να πάρει μέτρα για την οικονομία και να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να παιξει με τους θεσμούς να ρίξει μια κυβέρνηση που έπερνε μέτρα και να μην μπορεί να λέει ότι σαυτούς έλαχε ο κλήρος των δύσκολων οικονομικών αποφλασεων, αφου οι ίδιοι θα είχαν προκαλέσει τις εκλογές. Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είδαμε πως το οργανωμένο σύστημα στήριξε Μπακογιάννη και έβλεπε τον Σαμαρά και έβγαζε σπυράκια. Ο Σαμαράς δε συνεργάζεται με τους εγκληματίες του Τύπου και των Καναλιών, γιαυτό και είναι στην καλύτερη περίπτωση παραγκωνισμένος. Ο Σαμαράς έχει συγκεκριμένες απόψεις στα εθνικά ζητήματα, που δεν εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά σχέδια του ξένου κεφαλαίου και των κρατικοδίαιτων ψευτο-μεγαλοεπιχειρηματιών του εσωτερικού. Έχει πολλούς και ισχυρούς αντιπάλους ο Σαμαράς και γιαυτό θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ανακάμψει. Αλλά θα τα καταφέρει και θα τα καταφέρει με τη στήριξη της λαικής βάσης που τον ανέδειξε. Ο δρόμος του είναι γεμάτος εμπόδια, αλλά συνήθως οι δρόμοι χωρίς εμπόδια οδηγούν στο πουθενά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.