Η ομοφυλοφιλία είναι στα γονίδια
14/02/2014 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ομοφυλοφιλία είναι στα γονίδια

Μια μελέτη ομοφυλόφιλων ανδρών στις ΗΠΑ έχει βρει νέα αποδεικτικά στοιχεία για το ότι ο γενετήσιος προσανατολισμός των ανδρών επηρεάζεται από τα γονίδια. Επιστήμονες εξέτασαν το DNA 400 ομοφυλόφιλων ανδρών και διαπίστωσαν ότι τα γονίδια για τουλάχιστον δύο χρωμοσώματα επηρεάζονται από το αν ένας άνθρωπος ήταν γκέι ή στρέιτ.

Μια περιοχή του χρωμοσώματος Χ που ονομάζεται Xq28 είχε κάποια επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών - αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα ποια από τα πολλά γονίδια που υπάρχουν στην περιοχή εμπλέκονται, ούτε πόσα βρίσκονται σε άλλα σημεία του γονιδιώματος. Ένα άλλο τμήμα του DNA στο χρωμόσωμα 8 έπαιξε επίσης ρόλο στον ανδρικό σεξουαλικό προσανατολισμό - αν και πάλι ο ακριβής μηχανισμός είναι ασαφής.
Οι ερευνητές έχουν εικάσει στο παρελθόν ότι τα γονίδια που συνδέονται με την ομοφυλοφιλία στους άνδρες μπορεί να έχουν επιζήσει κατά την εξέλιξη επειδή έτυχε να κάνουν τις γυναίκες που τα έφεραν πιο γόνιμες. Αυτό μπορεί να φορά τα γονίδια στην περιοχή Xq28, καθώς το χρωμόσωμα Χ περνά σε άνδρες αποκλειστικά από τις μητέρες τους.

Ο Michael Bailey, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις, παρουσίασε τα ευρήματα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης στο Σικάγο την Πέμπτη. «Η μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν γονίδια που εμπλέκονται στον ανδρικό σεξουαλικό προσανατολισμό », είπε . Το έργο δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί , αλλά επιβεβαιώνει τα ευρήματα μιας μικρότερης μελέτης που προκάλεσε εκτεταμένη διαμάχη το 1993, όταν Dean Hamer, ένας επιστήμονας στο αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, διερεύνησε τις οικογενειακές ιστορίες περισσότερων από 100 ομοφυλόφιλων ανδρών και βρήκε ότι η ομοφυλοφιλία έτεινε να είναι κληρονομική. Περισσότερο από το 10 % των αδελφών των ομοφυλόφιλων ανδρών ήταν γκέι και οι ίδιοι, σε σύγκριση με περίπου 3% του γενικού πληθυσμού. Θείοι και ξαδέλφια από την πλευρά της μητέρας τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι γκέι επίσης.

Πάντως, οι επιστήμονες επιμένουν ότι ενώ τα γονίδια συμβάλλουν στο σεξουαλικό προσανατολισμό, άλλοι πολλοί παράγοντες παίζουν σημαντικότερο ρόλο, όπως πιθανόν τα επίπεδα ορμονών στα οποία εκτίθεται ένα μωρό μέσα στη μήτρα. «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει σχέση με την επιλογή», δήλωσε ο Bailey. «Βρήκαμε αποδείξεις για τα γονίδια που επηρεάζουν κατά πόσο ένας άνδρας είναι γκέι ή στρέιτ, αλλά δεν είναι απολύτως καθοριστικές. Υπάρχουν σίγουρα και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες που εμπλέκονται».

http://www.theguardian.com/science/2014/feb/14/genes-influence-male-sexual-orientation-study

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 14/02/2014 18:05:21

  Απλά αποδεικνύει ότι η ομοφυλοφιλία είναι ΑΝΩΜΑΛΙΑ ,είναι μή φυσιολογική ,είναι ασθένεια.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΠΕΛΙΑΣ 14/02/2014 21:35:11

   Μάλλον το αντίθετο θέλει να δείξει η παραπάνω έρευνα...

  • evangelos avatar
   evangelos @ ΠΕΛΙΑΣ 15/02/2014 03:19:43

   Ασθένεια είναι κάτι που ζημιώνει την υγεία, ψυχική ή σωματική και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή του ανθρώπου. Η ομοφυλοφιλία δεν καταλαβαίνω τι συνέπειες - επιπτώσεις έχει. Πεθαίνουν πιο νωρίς από τους άλλους δηλαδή? Έχουν κάποιο διανοητικό πρόβλημα? Τους πονάει κάτι? Τους ενοχλεί που ειναι γκει? Οτι κάνουν ολοι το κάνουν και αυτοί και νοιώθουν το ίδιο. Άρα που είναι η ασθένεια? Ειναι απλα κατι διαφορετικο. Και αυτο μέρος της φύσης είναι. Πάντως απο το υφος σου (φωνάζεις το ανωμαλία με τα κεφαλαια) φαίνεται εμπάθεια και επιθετικοτητα. Η ευγένεια και το τακτ απουσιάζουν.

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ evangelos 15/02/2014 14:19:09

    Oι ομοφυλόφυλοι πάσχουν από βαρυτάτη ψυχοπάθεια , είτε είναι κληρονομική είτε επίκτητος, και η ανωμαλία τους έγκειται στην διαστροφή του γενετησίου ενστίκτου ήτοι του ενστίκτου της αναπαραγωγής. Επίσης πάσχουν από πολλές λοιμώδεις ασθένειες, γι΄αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες απέφευγαν να τους ασφαλίσουν και στην προ της επιδημίας του ρετροϊού HIV εποχή, επιδημία που μετέφεραν στην Ευρώπη λόγω της ανάρμοστης συνευρέσεως τους με νέγρους έναντι αμοιβής. Στην Αφρική είναι γνωστόν ότι η επιδημία του HIV αφορά και τα δύο φύλα και μεταδίδεται μέσω της φυσιολογικής γενετησίας επαφής.

    • evangelos avatar
     evangelos @ Κράντωρ 15/02/2014 18:07:33

     Η ομοφυλοφιλία φταίει που κολλούσαν ΗΙV η οι ίδιοι και οι πράξεις τους? Οοολοι οι ομοφυλόφιλοι το έκαναν αυτό στην Αφρική? Όπως και οι ετεροφυλοφιλοι έχουν διαφορετικά μυαλά ετσι και οι ομοφυλόφιλοι. Το ιδιο πράγμα ειναι. Το βαρύτατη ψυχοπάθεια εγω δεν το εχω διαπιστώσει κάπου στη ζωη. Οτι μπορουν να κανουν ολοι μπορουν και αυτοι. Στον επαγγελματικο τομεα π.χ. Δεν εχω δει να εχουν κάποιο πρόβλημα. Την τελευταια προταση δεν την καταλαβα? Γιατι στην Ευρωπη το ΗΙV αφορά και τα δύο φύλα και δεν μεταδίδεται μέσω της φυσιολογικής γενετήσιας επαφής?

   • m.s avatar
    m.s @ evangelos 15/02/2014 23:16:15

    Στη φωτογραφία τους νεαρούς πως θα τους χαρακτήριζες; Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι έχουν καριέρα , ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, σεμνοί , δεν προκαλούν και δεν έχω πρόβλημα να κάνω κάνω παρέα μαζί τους . Το χυδαίο όμως δεν το αντέχω από καμιά πλευρά ειδικά των γκέι για το λόγο ότι είναι και γελοίο.

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 14/02/2014 21:14:05

  Το 1980 είχα συναντήσει σε ενα χωριό ένα αγοράκι 3-4 ετών που ήταν κανονικά ομοφυλόφυλος αν και μοναχοπαίδι στην οικογένειά του. Η συμπεριφορά του ήταν καθαρά κοριτσίστικη πράγμα που με βεβαίωσε, χωρίς να έχω τα πορίσματα του παρόντος άρθρου,οτι η ομοφυλοφυλία είναι γενετική ασθένεια και καθόλου θέμα σεξουαλικών γούστων και δικαιωμάτων, ή αποτέλεσμα συναναστροφών. Aπο κεί και πέρα, όπως όλες οι μειονότητες οι ομοφυλόφυλοι το παλεύουν για να μην αδικούνται ως άνθρωποι και νομίζω οτι χάρη στην κυριαρχία τους στα ΜΜΕ σήμερα, έχουν πετύχει σαν ομάδα τα περισσότερα απο κάθε άλλη μειονότητα που καταπιέζεται πολύ περισσότερο αλλά δεν έχει τόσα μέσα για να αμυνθεί...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νίκος 14/02/2014 21:36:59

   Μειονότητα ίσως,την καταπίεση όμως πού τη βλέπεις;!

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ Κυθήριος 14/02/2014 22:05:25

    Στις αλλες μειονότητες κυρίως, όπως το αναφέρω...

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Νίκος 14/02/2014 22:21:40

     Ναί, δεν το πρόσεξα.

  • George N avatar
   George N @ Νίκος 15/02/2014 07:11:06

   Σίγουρα έχει γενετική βάση (αν μιλήσεις με ομοφυλόφιλους θα σου πούνε ότι το ξέρανε από παιδιά) οπότε είναι και άστοχο να είναι κανείς εναντίον των ομοφυλόφιλων όπως άστοχο θα ήταν να είναι κανείς εναντίον των κοντών και να τους ζητά να ψηλώσουν. Το περίεργο είναι ότι μια συγκεκριμένη μετάλλαξη που φαινομενικά δεν θα έπρεπε να είχε καμία τύχη εξελικτικά, επιβίωσε. Ίσως η φύση διαισθανόταν τις ανάγκες της χορευτικής μουσικής και της τηλεόρασης :-)

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 14/02/2014 22:03:18

  Ειναι ψυχοσωματική η αιτία - ανωμαλία

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/02/2014 23:04:29

  Και η κλεψιά και το δολοφονικό ένστικτο και η αθυροστομία. Έ, ρε πόσα παίρνουν κάτι τέτοιοι ¨επιστήμονες" για να γράψουν τέτοιες πληρωμένες μελέτες... Σαν αυτή για το κακό που υποτίθεται πως κάνει το αυγό στον άνθρωπο ενώ είναι η πληρέστερη τροφή και που μόνο κάποιος με υψηλή χοληστερίνη πρέπει να αποφεύγει. Η σημερινή επιστημονική κοινότητα έχει το ήθος της δημοσιογραφικής: "Πόσα μου δίνεις να σου γράψω ότι θες;"

 5. Y. avatar
  Y. 15/02/2014 09:19:33

  Σεβασμός στις ατομικές επιλογές, όταν δεν έρχονται σε σύγκρουση με τις ατομικές επιλογές των άλλων. Αυτό είναι η δημοκρατία. Το αντίθετο της δημοκρατίας είναι ο φασισμός

 6. Ξερόλας avatar
  Ξερόλας 15/02/2014 23:31:37

  Ποποπο φαρμάκι για τους ομοφυλόφιλους.....Κατά τα άλλα μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, Συντάγματα και μια θρησκεία που πρεσβεύει την αγάπη και ο κάθε Ταλιμπανοπετροβολλημένος κρύβει τα κόμπλεξ του πίσω από παθιασμένους λόγους να σπάσουν στο ξύλο κάθε τι διαφορετικό από αυτούς στο όνομα αυτής της θρησκείας!!!!!! Κατά τα άλλα κάθε Κυριακή στην Εκκλησία. Πώς και δε μας έχει γκρεμίσει ακόμα κανενά τρούλο στα κεφάλια με αυτά που κάνουμε ο Μεγάλος απορίας άξιο......

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ξερόλας 15/02/2014 23:49:33

   Και τρούλοι πέφτουν και ρίχτερ μαζεμένα μπας και κουνηθεί κανένας εγκέφαλος σε αντίθετη φορά με το κρανίο,αλλά εμείς δε χαμπαριάζουμε.. Όσο για Εκκλησίες; Άς διαλέγουμε αυτές πού δέν έχουν τρούλους...

 7. Ελλην Πολίτης avatar
  Ελλην Πολίτης 16/02/2014 15:06:04

  Δεν πείστηκα απο το άρθρο για την τεκμηρίωση της ομοφυλοφυλίας σαν ασθένειας λόγω κακού γονιδίου (μία στατιστική μελέτη ίσον καμμία). Η ανώμαλη και αφύσικη αυτή σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί ασθένεια για κάθε κοινωνία επειδή αν γενικευθεί θα την οδηγήσει στην αυτοκτονία (μη αναπαραγωγή). Το πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία είναι αλλού όταν θέλουν να πρωταγωνιστούν στην πολιτική στις τέχνες και τα γράμματα και να προβάλλουν την ανωμαλία αυτή σαν πρότυπο των νέων. Στην αρχαία Αθήνα η Δημοκρατία τους αφαιρούσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι

 8. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/02/2014 15:15:28

  Απλά είναι κάτι σιχαμερό ,τους λυπάμαι πραγματικά , ειδικά τους φτωχούς κυριολεκτικά βιώνουν την απόλυτη αθλιότητα .

  • Ξερόλας avatar
   Ξερόλας @ ΠΕΛΙΑΣ 16/02/2014 16:16:41

   Το δεύτερο κομμάτι του σχόλιου σου είναι όλα τα λεφτά... άγριο κάψιμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.