#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2011 07:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η νέα θεωρία της "δεξιάς παρένθεσης"



(Ανανεωμένο). Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που ήταν να εγκαταλείψει την εξουσία, «φρόντιζε» να παραδίδει μια  εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την επόμενη κυβέρνηση. Στόχος τους ήταν να αποτελέσει μια σύντομη παρένθεση, που θα λάβει τις δύσκολες αποφάσεις, για να επανέλθουν στη συνέχεια οι ίδιοι ως .. σωτήρες!

Κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι σχεδιάζεται και τώρα. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα το 2012 απάντησε: «Δεν είναι δική μου ευθύνη να αναλάβω αυτό το φορτίο».  Και πρόσθεσε ευθύς αμέσως ότι «το φορτίο αυτό θα το αναλάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή», η οποία βεβαίως όλοι ξέρουν ότι θα είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Έτσι μετά την επιχείρηση εγκλωβισμού του Σαμαρά με την περίφημη επιστολή προς τους δανειστές (θυμάστε για το μακρύ χοντρό χέρι, που γράφαμε, ότι κινούσε τα πράγματα από την Ελλάδα;) επιχειρείται τώρα ένας νέος αλλά χειρότερος εγκλωβισμός. Αυτός της δεξιάς παρένθεσης. Να εγκλωβιστεί δηλαδή η Νέα Δημοκρατία σε ένα φαύλο κύκλο μέτρων και μετρολογίας ώστε να χάσει γρήγορα την υποστήριξη του κόσμου. Κι έτσι να γυρίσει ο ίδιος ο Βενιζέλος, ή κάποιος άλλος που ετοιμάζουν στα παρασκήνια, ως νέος σωτήρας να σώσει τη χώρα από την… κακή δεξιά που επιβάλει μέτρα.

Ωραίο το κόλπο αλλά δεν πιάνει αυτήν την φορά. Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή του κ. Παπαδήμου θα πρέπει να δώσει λόγο για ό, τι έχουν κάνει. Δε γίνεται κι αυτή την φορά «άλλος να πληρώνει κι άλλος….».

Επιχειρούν να βάλουν τη ΝΔ στο κάδρο του «όλοι ίδιοι είναι»

Είναι γνωστό ότι ΠΑΣΟΚ και Τρόικα έχουν πέσει εντελώς έξω στους υπολογισμούς τους:

- Τα έσοδα τον Νοέμβριο ήταν μειωμένα κατά 13.3%

- Η  εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 έχει εντελώς εκτροχιαστεί.

- Η πολυσυζητημένη εφεδρεία κατέληξε σε φιάσκο.

- Ουδεμιά σοβαρή αποκρατικοποίηση προχώρησε.

- Οι δαπάνες σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

- Η ύφεση για εφέτος θα υπερβεί το 5% του ΑΕΠ και το έλλειμμα πιθανότατα το 10%

- Το χρέος και η ανεργία κινούνται  εκτός ελέγχου.

- Ακόμα και ο μύθος των εξαγωγών,  τον Οκτώβριο κατέρρευσε

Αυτά είναι τα δεδομένα. Είναι βέβαιον δηλαδή ότι απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων για να κλείσει η «τρύπα» του 2011.

Το νέο πακέτο μέτρων, που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα στις 31 Οκτωβρίου 2011, περιλαμβάνεται στη νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου (6ο Μνημόνιο) και προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων στα εισοδήματα, στην ακίνητη περιουσία και την ιδιωτική κατανάλωση των Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές και κοινωνικές παροχές.

Πρόκειται δηλαδή για νέα μέτρα τα οποία ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε -ερήμην του ελληνικού λαού και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων- ότι θα εφαρμοστούν την περίοδο 2012-2014 και τα οποία αναμένεται να υπερβούν σε ύψος τα 5,5 δισ. ευρώ το έτος 2012 και τα 14 δισ. ευρώ συνολικά την περίοδο 2012-2014.

Με άλλα λόγια είναι Ηλίου φαεινότερον ότι θέλουν να βάλουν τη Νέα Δημοκρατίας στο κάδρο της συνευθύνης («όλοι ίδιοι είναι) είτε συμμετέχοντας στην λήψη των νέων μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου, είτε αναγκαζόμενη να τα λάβει η ίδια όταν γίνει κυβέρνηση.

Έχει σημασία να τονίσουμε εδώ ότι η ΝΔ διαφωνεί κάθετα με την λήψη νέων μέτρων. Στελέχη της ΝΔ τόνιζαν χθες αυτό που έχει επανειλημμένως δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς:  «Η προσαρμογή που απαιτεί το 60 Μνημόνιο θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Γιατί παραμένουν ακόμα στην εξουσία;

Τα πράγματα είναι απλά πλέον. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε δημοσίως ότι «κουράστηκε» και δεν  αντέχει να πάρει αυτά νέα μέτρα.

Στο ΠΑΣΟΚ μαίνεται ο πόλεμος της διαδοχής και ως εκ τούτου οι υπουργοί του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μόνο για την

Μα τότε γιατί παραμένουν ακόμα στην εξουσία; Για να επιδεινώνουν τα πράγματα; Γιατί δεν παραδίδουν, αύριο κιόλας;

Κάθε ημέρα που θα περνά, τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου θα εντείνονται, μαζί με το  οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Σε όλα αυτά που αναφέρουμε προηγουμένως η ΝΔ πρέπει να συνυπολογίσει ότι όσο ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα παραμένουν στην εξουσία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν πιο δυσβάσταχτο το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Έτσι όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες στο νέο πακέτο μέτρων που επιχειρούν να επιβάλουν στις συζητήσεις με την Τρόικα δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες «παρεμβάσεις», όπως νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το 2012 καθώς και νέες αναπροσαρμογές σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων!

Η προσφυγή συνεπώς στις κάλπες καθίσταται πλέον αναπόφευκτη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/12/2011 21:27:13

  Συγνώμη κατανοώ ότι σε ένα τομέα αδυνατεί των αριθμών αλλά υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις και θα εκτελεστεί ο τρέχων προϋπολογισμός, άρα δεν θα ληφθούν νέα μέτρα;

  Οι άνθρωποι που ανακάλυψαν την εφεδρεία για να γλιτώσουν 80,000,000 και έδωσαν τα δεκαπλάσια στην Proton;
  Οι άνθρωποι που έχουν διαλύσει τα πάντα;
  Που είμαστε η μόνη χώρα με ....σερί ύφεσης;
  Που το μόνο που ξέρουν είναι να νομοθετούν μεγαλύτερους φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων επειδή δεν μπόρεσαν να συλλέξουν ...τους προηγούμενους φόρους;

  Ελεος. Υπάρχει και η κοινή λογική γιατί τα οικονομικά είναι απλά σε όποιον ξέρει να κάνει πρόσθεση και αφαίρεση.
  Αν δεν ξέρουν τα επιτελεία των συμβούλων...........ας πουλήσουν το ΑΚΡΟΠΟΛ.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/12/2011 21:37:54

  Δήλωσε και κουρασμένος (εξουθενωμένος).
  Ποιον μου θυμίζει; Ποιον;

  • Lampros avatar
   Lampros @ Strange Attractor 13/12/2011 11:28:33

   Αυτός το δήλωσε. Ο άλλος το δήλωσε για αυτόν ο Χατζηνικολάκης

  • αριστερος avatar
   αριστερος @ Strange Attractor 13/12/2011 11:43:27

   αυτος που σου θυμιζει ,ηταν σπουδαιος ,ηταν πατριωτης πρωτα απο ολα και εξαιρετικα ειλικρινης.
   τωρα αν το επιτελειο του ηταν "για το γομαρ καβαλα" και ειχαμε ενα σκανδαλο την ημερα ,ειναι ενα προβλημα που το πληρωσε ακριβα και αυτος ,αλλα και ο τοπος.
   Αλλα μην τα ισωπεδωνουμε ολα ,παρακαλω!
   Μην προβλημτιστεις καθολου απο το γεγονος οτι το 99% αυτων των αχρηστων ,ειναι διπλα στο Σαμαρα,τα προβληματα θα λυθουν ....ως δια μαγειας.
   Υ.Γ σιγα μη το δημοσιευσετε αυτο....

   • Kostaz avatar
    Kostaz @ αριστερος 13/12/2011 13:51:52

    Αλήθεια, πόσο σπουδαίος και πατριώτης μπορεί να είναι κάποιος που επιλέγει συνεργάτες “για το γομαρ καβαλα”;

   • Μalraux avatar
    Μalraux @ αριστερος 13/12/2011 14:19:31

    Συμφωνώ απολύτως με τον αριστερό. Ο Καραμανλής ήταν ένας έντιμος και πατριώτης πολιτικός που δέν είχε τους ανάλογους συνεργάτες... Σιγά να μην τον συγκρίνουμε τώρα με το Βενιζέλο...Όσο δέ για το επιτελείο Σαμαρά τί να πούμε... η ανεπάρκεια εις τον κύβο.

    • Kennan avatar
     Kennan @ Μalraux 13/12/2011 14:30:56

     @Malreux: Ρε φίλε σε μαθητές δημοτικού απευθύνεσαι ή σε Πακιστανούς αναγνώστες; Πως γίνεται ο Καραμανλής να είχε κακούς συνεργάτες αλλά να μην φταίει αυτός; Δεν ευθύνεται ο ηγέτης για τους συνεργάτες του

     • Kennan avatar
      Kennan @ Kennan 13/12/2011 14:32:36

      συγνώμη, συνέχεια: Ο Σαμαράς φταίει για τους συνεργάτες του και ο Καραμανλής δεν φταίει; Γιατί όμως ξαφνικά θυμηθήκατε όλοι τον Καραμανλή; Μήπως επειδή ο Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός;

   • Αυτόνομος avatar
    Αυτόνομος @ αριστερος 13/12/2011 14:27:59

    Τελικά σου το δημοσίευσαν ανόητε. Για να αποδειχτεί οτι στις εντολές που παίρνετε για επίθεση στον Σαμαρά και το antinews βάζετε και ένα σχόλιο για ... λογοκρισία και ξευτελίζεστε πανηγυρικά. και σιγά μην εισαι "αριστερός". Προβοκάτορας των μηχανισμών είσαι

    • Αυτόνομος avatar
     Αυτόνομος @ Αυτόνομος 13/12/2011 14:33:05

     απευθυνεται στον δηθεν "αριστερό"

 3. proedroskp avatar
  proedroskp 12/12/2011 21:48:37

  Υπηρξαν, εστω και μια φορα ,μετρα χωρις αποκλιση?

 4. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 12/12/2011 22:05:16

  Μην του βάζετε ιδέες και πάρει τώρα τα νέα μέτρα ...........αφού έτσι κι αλλιώς καμένο χαρτί είναι

 5. ioannis33 avatar
  ioannis33 13/12/2011 01:53:42

  Απο την αρχη αυτο ηταν το σχεδιο ρε Ν.Δ!Ποτε θα μαθεις πως δουλευει το πασοκ.τωρα καταλαβατε οτι θελουν να εγκλωβισουν το κομμα και τον Σαμαρα;ποτε μοιραστηκε το πασοκ εξουσια και τωρα σου την προσφερε απλοχερα;τωρα η ιστορια εγραψε''Συν-κυβερνηση'' και τρεχουμε στα καφενεια να το συμμαζεψουμε...

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/12/2011 08:54:17

  Για μια ακόμη φορά η καραμέλα ότι ο Σαμαράς δήθεν μπορούσε να μην συμμετέχει στην μεταβατική κυβέρνηση χωρίς να γίνει μπλε ΚΚΕ και να κυβερνήσει αύριο μαύρα ερείπια. Επίσης είναι εξωγήινος και θα φέρει μαγικούς σπόρους από τον πλανήτη Κepler 22 B τους οποίους θα φυτέψει στην αυλή του Μαξίμου και θα φυτρώσει χρυσάφι με το οποίο θα πληρώνουμε τους δανειστές

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/12/2011 08:56:24

   ... τους δανειστές αλλά δεν το κάνει διότι είναι όργανο των συμφερόντων όπως απέδειξε με τη συμμετοχή του στο σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

 7. Alexandroupoli online avatar
  Alexandroupoli online 13/12/2011 09:11:39

  Γιατί παραμένουν ακόμα στην εξουσία;

  Τα πράγματα είναι απλά πλέον. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε δημοσίως ότι «κουράστηκε» και δεν αντέχει να πάρει αυτά νέα μέτρα.

  Στο ΠΑΣΟΚ μαίνεται ο πόλεμος της διαδοχής και ως εκ τούτου οι υπουργοί του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μόνο για την..... (εδώ κάτι λείπει)

 8. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 13/12/2011 09:14:27

  Δεν ξέρω αν ήταν λάθος του Σαμαρά η συγκυβέρνηση ή τακτικός ελιγμός, αλλά τώρα ένας δρόμος υπάρχει.
  Εκλογές!
  Και μάλιστα πριν από τις 19 Φεβρουαρίου.

 9. aris avatar
  aris 13/12/2011 09:32:35

  To σχέδιο είναι αυτό
  Ο Κουβέλης “διάδοχος” του Γιώργου
  http://logia-starata.blogspot.com/2011/12/blog-post_1273.html

 10. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/12/2011 09:44:54

  Ενας απο τους λόγους που έπιανε το κόλπο της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ απο την εξουσία, ήταν πως οι κυβερνήσεις που το διαδέχονταν (ΝΔ), εφάρμοζαν το " κόρακας κοράκου μάτι δε βγάνει" , και αντί να κλείσουν μέσα τους Πασόκους για τη διαφθορά, τις λαμογιές και τις Εθνικές προδοσίες τους , τους αντιμετώπιζαν με...συναδελφική αβροφροσύνη!

 11. Judaver avatar
  Judaver 13/12/2011 09:50:04

  Όποιος πιστεύει πως το παρόν σάπιο πολιτικό σύστημα, με όλους τους πολιτικούς του χωρίς καμία εξαίρεση μπορεί να σώσει τη χώρα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Άλλωστε, Μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματι.

 12. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 13/12/2011 09:50:18

  Αφού κουράστηκαν να τρώνε ... εε να μας σώζουν ήθελα να πω, δεν πάνε σπίτι τους να ξεκουραστούν ή μήπως καλύτερα να τους πηγαίναμε κάπου αλλού όπου θα μας στοιχίζουν λιγότερο και όπου θα βρουν τους αληθινούς συνάδελφούς τους βλαστάρια, κουφοντίνες και σία ;

 13. Απορία avatar
  Απορία 13/12/2011 11:19:20

  Κανένας πολιτικάντης, της μεταπολιτευτικής λογικής, δεν πρόκειται να κατέβει σε εκλογές όταν βλέπει το ποσοστό του να έχει πέσει 20% κάτω. Ο κόσμος να χαλάσει.

  Το ΠΑΣΟΚ θα τρενάρει την κατάσταση όσο μπορεί, ελπίζοντας ότι θα συμπαρασύρει στην άβυσο, εκτός από την χώρα και όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του.

  Στην ΝΔ οφείλουν να το καταλάβουν αυτό και μετά τις γιορτές να αρχίσουν φουλ επίθεση για άμεση διενέργεια εκλογών.

 14. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 13/12/2011 12:25:00

  Αντε να τελειωνουμε μ αυτους.
  Υπαρχει περιπτωση για τα προσεχη 2-3 χρονια να μην μα ς πηγαινοερχεται κανεις και να θελει να εχει καποιο συνομιλητη απεναντι καθε 2 μηνες?Και τι θα γινει θα τους εχουμε στο κεφαλι μας μια κυβερνηση απο συστασεως της πεθαμενη να μας εκπροσωπει και να μας αλυσοδενει ολο και πιο πολυ?
  Δεν αντεχεται αλλο αυτο το μαρτυριο της σταγονας,δεν αντεχεται εμενα σαν Νδ να με κολλαν την ρετσινια της συγκηβερνησης και να θελουν οι δημιοι μου να εξαγνιστουν στο ιδιο υπουργικο συμβουλιο και μαλιστα με τις ευλογιες των 2 αντιπροεδρων.
  Καινουργια χαρατσια κι αλλοι φοροι κι αλλες αυξησεις ,τι θελετε μωρε να στειλετε στην αριστερα το 45% του κοσμου αυτο θελετε?

 15. Kst avatar
  Kst 13/12/2011 13:50:03

  Αν οπως υποστηριζει ο αρθρογραφος ολα αυτα γινονται για τον εγκλωβισμο της ΝΔ, δεν το πιστευω αυτο.. Αρχικα δεν νομιζω οτι θα βγει αυτοδυναμη η ΝΔ. Πιστευω οτι θα αναγκαστει να προβει σε συνεργασια με καποιο μικροτερο κομμα. Εκτος αν αλλαξει ο εκλογικος νομος.

  Δευτερον, ο κος Βενιζελος δεν εχει καταλαβει ακομη οτι εδω δεν μπορουν να εισπραξουν τα εσοδα απο τους ηδη υπαρχοντες φορους..δεν νομιζω οτι θα μπορεσουν να εισπραξουν περισσοτερους φορους απο τους μισθωτους. Εκτος αν κυνηγησουν αλλα πορτοφολια που αμφιβαλλω.. Εχει δικιο ο αρθρογραφος οτι δεσμευουν ενα λαο χωρις τη συναινεση του αλλα για το καθεστως του Πασοκ μιλαμε... Εδω εκαναν αλλα κι αλλα χωρις την συναινεση του λαου...

  Και στην τελικη ας επαναπροσδιορισουμε επιτελους τα συμφεροντα μας και τους στοχους μας.. Οι εισπραξεις δεν ειναι στοχος.. Οι επενδυσεις ειναι ο στοχος.. Ας ανοιξουν τομεις για αναπτυξη.. Ας μην βασιζονται αλλο στην καταναλωση και τις υπηρεσιες...

 16. Nikolaos avatar
  Nikolaos 13/12/2011 13:52:19

  Κανένας από τους πολιτικούς μας δεν μπορεί να είναι βέβαιος γι' αυτό που ακολουθεί. ΄Ολοι τσαλαβουτούν από δω και κει. ΄Οταν τους βγει κάτι απαίρονται ότι ήταν στρατιγική τους. ΄Ο, τι προκύψει και βλέπουμε. Το πιθανότερο είναι ότι έχουν επαφή μόνο με την αυλή τους. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι' αυτοί ασχολούνται με μεταρρυθμίσεις της πλάκας, χωρίς λαϊκή εντολή. ΄Η μήπως έχουν και δεν το ξέρουμε?

 17. Αέρας avatar
  Αέρας 13/12/2011 14:09:28

  Έχετε γεια στην πρύμνη σας και άερα στα πανιά σας
  Η αριστερά περιμένει με ανοικτές αγκάλες.
  Εσείς περιμένετε την "ωρίμανση" του φρούτου...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αέρας 13/12/2011 20:19:55

   Αντε γεια και να μας γραφεις.

 18. hdgr avatar
  hdgr 13/12/2011 15:40:28

  Η μαύρη τρύπα μεγαλώνει , πιθανότατα θα "ρουφήξει" όχι μόνο τους γεννήτορες της αλλά και όσους ,με τον ένα ή άλλο τρόπο ,βρίσκονται δίπλα της.
  Ο νοών νοεί τω!

  Η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη.

 19. Βεντούζα avatar
  Βεντούζα 13/12/2011 16:45:31

  Δε χρειάζεται κανένας Μπέννυ. Η ΝΔ αυτοεγκλωβίζεται μία χαρά. Συγχαρητήρια στους "συμβούλους" και στους βουλευτές.

 20. stamoschios avatar
  stamoschios 13/12/2011 18:48:31

  Τελικά οι υπέρβαροι-παχύσαρκοι-βουλημικοί πολιτικοί αποδεικνύονται στην Ελλάδα εντελώς φούσκες. Τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο ιμιτασιόν Καραμανλής μόνο ζημιά έκαναν-κάνουν στην χώρα, ας πάνε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. (Με ενοχλεί τα μάλλα που μερικοί δεξιοί υποστηρίζουν ακόμα το χοντρό κακέκτυπο του μακεδόνα πολιτικού, μόνο και μόνο λόγω του ονόματος που φέρει. Επιτέλους τέλος με τους χονδρούς και την οικογενειοκρατία.)

  • NIK THE GREEK avatar
   NIK THE GREEK @ stamoschios 13/12/2011 19:45:20

   Ρατσισμος,μεγαλε,ρατσισμος απο τους ξερους ,στυφνους και δυσκοιλιους επαθε ο κοσμος την ζημια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.