#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2010 05:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μόνη λύση για την χώρα είναι να φύγει η κυβέρνηση ΠαπανδρέουΑυτή τη στιγμή έχεις μηδέν πιστοληπτική ικανότητα και δεν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς εκτός μνημονίου. Και αν καταργήσεις “νομικά” το μνημόνιο, αύριο δεν θα σε δανείσουν ούτε οι αγορές, ούτε η τρόικα. Άρα, πας σε αυτό που λέμε “χρεωκοπία”, χωρίς βεβαιότητα για το πόσο θα σε καλύψουν τα φορολογικά σου έσοδα, αφού ούτε καν πρωτογενή πλεονάσματα έχεις αυτή τη στιγμή, για να πεις ότι έστω τα καταφέρνεις να καλύψεις τις εσωτερικές σου ανάγκες ως χώρα, κι ας πιστολιάσει το εξωτερικό χρέος. Δηλαδή, πας σε μια κατάσταση μη εξυπηρέτησης του χρέους.

Αυτό θα σημαίνει ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ των ελληνικών τραπεζών, που έχουν 50 δις σε ομόλογα, και αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος θα ψάχνει τις καταθέσεις του (όσες απέμειναν) και αυτό θα σημαίνει πλήρης κατάρρευση έστω και όσης οικονομίας λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να σημαίνει ναυτικό αποκλεισμό, σαν κι αυτό που μας έκαναν στον πόλεμο της Κριμαίας και ο κόσμος πείνασε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αν θέλετε να πολεμήσουμε για το άδικό μας, για να μην πληρώσετε δηλαδή τα χρέη σας, είναι κι αυτό μια σκέψη. Ίσως να είναι ισχυρότερο κίνητρο από το να πολεμήσεις για κάτι παλιόβραχα που έτσι κι αλλιώς δεν σου αποφέρουν τίποτε. Ενώ το να πιστολιάσεις όλα σου τα χρέη, είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερο κίνητρο. Γι’ αυτό άλλωστε πολέμησαν και οι πρόγονοί μας, για το δικαίωμα να πιστολιάζουμε τα χρέη μας, και όχι για τα παλιόβραχα.

Η παρουσία άλλου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει ΜΑΓΙΚΑ την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά θα ανατρέψει τις πολιτικές που οδηγούν σήμερα στην ΤΕΧΝΗΤΗ ανυπαρξία πιστοληπτικής ικανότητας. Τι εννοώ;

Σήμερα ζούμε το εκπληκτικό φαινόμενο, η Ελλάδα να έχει υψηλότερα σπρεντς από ότι μια εβδομάδα πριν να μπει στο μνημόνιο. Γιατί; Υποτίθεται ότι το “σχέδιο σωτηρίας της χώρας” θα έπρεπε να την στηρίξει, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν έχει μικρότερη πιστοληπτική ικανότητα από πριν;

Μα γιατί συντηρείται η φαύλη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους!

Κι εγώ σε ρωτώ: ΠΟΙΟΣ τη συντηρεί, αν όχι η ίδια η κυβέρνηση;;;

Γιατί είναι ΟΛΟΙ οι ξένοι πεπεισμένοι ότι θα πάμε σε αναδιάρθρωση, αν η ίδια η κυβέρνηση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε αναδιάρθρωση;;;

Κι αυτό, τη στιγμή που με επιτόκια ευρώ η χρηματοδότηση του χρέους ακόμη και σε ύψος 150% δεν είναι απαγορευτική για μια χώρα. Απόδειξη, το Βέλγιο που μπήκε στην ΟΝΕ με χρέος 140%. Για την Ιαπωνία τα ξαναείπαμε. Το Βέλγιο έχει αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα, ειδικά όσον αφορά το νότιο κομμάτι του (γαλλόφωνο), που παράγει ακόμη λιγότερα κι από την Ελλάδα και δεν έχει ούτε τουρισμό ούτε ναυτιλία ούτε την ανθηρή βιομηχανία τροφίμων (ελαιόλαδο κλπ.) που έχουμε εμείς. Στην ουσία, επιδοτείται από το βόρειο Βέλγιο (Φλάνδρα). Όπως κι εμείς από την Ε.Ε., περίπου, κάτι τέτοιο.

Συνεπώς, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, την άλλη στιγμή θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η φιλολογία περί αναδιάρθρωσης! Και, συνεπώς, σε λίγους μήνες θα πέσουν καταλυτικά τα σπρεντς και θα ανακτηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές. Όσο θα πέφτουν τα σπρεντς, τόσο θα δημιουργείται ενάρετος κύκλος εμπιστοσύνης.

Γιατί όμως ο ΓΑΠ συντηρεί τη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης και, άρα, κρατάει “σκοτωμένη” την πιστοληπτική μας ικανότητα;

Μα, για τον απλούστατο λόγο ότι ΘΕΛΕΙ να είμαστε μέσα στο μνημόνιο, όπως άλλωστε του ξέφυγε του Σαχινίδη στη γνωστή συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ήταν η ΜΟΝΗ επιλογή αυτής της κυβέρνησης, μας είπε ο Σαχινίδης, μετά τις 5 Οκτωβρίου. Για να είναι λοιπόν ΜΕΣΑ στο μνημόνιο, πρέπει να μην έχει πιστοληπτική ικανότητα. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα εξωφρενικά μέτρα, που τρομοκρατούν το λαό. Για να μην χρεωθεί αυτός άμεσα το πολιτικό κόστος, αλλά να το περάσει έμμεσα στο Καραμανλή.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και το σκάνδαλο “Τ+10″ (http://www.antinews.gr/?p=41425), το οποίο η κυβέρνηση κουκούλωσε, αποδεικνύοντας έτσι τη συνενοχή της: ΗΘΕΛΑΝ και ευνόησαν τους κερδοσκόπους!

Έγραφα στην ανάρτηση “ΔΝΤ: Τα μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση!!!” (http://www.antinews.gr/?p=44569) τα εξής:

“Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.

Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!”

Πιστεύω ότι, αν ο ΓΑΠ τη σκαπουλάρει μέχρι τότε, θα δικαιωθεί μέχρι κεραίας. Η χώρα κάποια στιγμή θα ανακτήσει με “μαγικό” τρόπο την πιστοληπτική της ικανότητα λίγο πριν τις εκλογές (δηλαδή: θα λήξει η φημολογία περί αναδιάρθρωσης) και ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί ως “πετυχημένος” και ως “σωτήρας”. Και όλα αυτά, έχοντας διαλύσει προηγουμένως το λαό στις θυσίες!

Ίσα που μπορεί και να το πετύχει! Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Πάντως, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, τα πράγματα θα στρώσουν την άλλη στιγμή, αφού θα εκλείψει η πολιτική συνειδητής υπονόμευσης της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 13/07/2010 05:55:23

  Σκάντζα κυβέρνηση θα γινει στην ώρα της, ο γιωργάκης θα φύγει όταν τελειώσει η αποστολή του. Λεπτομέρεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οταν η χώρα πάψει να υπονομεύεται απ' την ηγεσία της θ' αρχίσει να "καίγεται" με σαμποτάζ όπως επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Αλλο κουτόχορτο για ανέξοδες σωτηρίες και "σχέδια" κανείς δε μασάει. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει μια τηλεόραση και μ' ένα μικρό ζάπινγκ καταλαβαίνει που βρίσκεται, είτε ξέρει ελληνικά είτε όχι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ neotera 13/07/2010 07:48:10

   Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο και ο ξενοδόχος είμαστε όλοι εμείς.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Επώνυμος 13/07/2010 14:53:25

    Επώνυμε, το σχέδιο δεν αφορά στην οικονομική εξόντωση της χώρας, αφορά στην εξόντωση της Ελλάδας και των Ελλήνων αυτών καθ΄εαυτών.

    Το λέω παντού. Τό πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Είναι ακραιφνώς πολιτικό. Η λύση είναι μία και είναι αυτή που προτείνεις στον τίτλο. Αν οι Ελληνες νοιώθουμε ακόμη στο σβέρκο μας την ανάσα των 300 του Λεωνίδα.

    Ομως....
    Ομως, παράλληλα, πρέπει να βγεί και να μιλήσει επιτέλους ο Καραμανλής. Βαρεθήκαμε εμείς της αποδώ πλευράς να ξιφουλκούμε προς πάντας και να επιχειρηματολογούμε, γιατί το χρέος δεν οφείλεται (μόνον) στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ας βγεί κι αυτός να παραθέσει τα επιχειρήματά του. Τουλάχιστον ας δείξει ΦΙΛΟΤΙΜΟ έναντι των νεοδημοκρατών που όχι μόνον τον ψήφισαν και το 2004 και το 2007, αλλά -αλλοίμονο- έναντι αυτών που τον ψήφισαν όταν πια δεν είχε καμμιά ελπίδα να βγεί. Δηλ. το 2009....

    Ετσι κάνουν οι άντρες. Ως χρονίως μαχόμενη για την ιδέα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αυτή την συμπεριφορά περιμένω από τον άντρα πολιτικό Κ.Καραμανλή. Αν δεν γράψει ο ίδιος ο ΚΚ την ιστορία του, άλλοι θα του τη γράψουν με μαύρα γράμματα....

 2. ALALOGIA avatar
  ALALOGIA 13/07/2010 06:14:22

  «Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας» , δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. Και πρόσθεσε : «Η αίσθηση που αποκομίσαμε από την ενημέρωση που είχαμε από την ενδιάμεση έκθεση της Κομισιόν είναι ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και δείχνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους».

  Που θα κρυφτούν μερικοί σχολιαστές και αρθρογράφοι του antinews άραγε. Τέτοια άρθρα προσεγίζουν την αντεθνικότητα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ALALOGIA 13/07/2010 06:25:00

   Αδυνατώ να καταλάβω αν τα γράφεις ειρωνικά. Αν όχι, υποκλίνεσαι χαρούμενος στον έπαινο από τα στρατεύματα κατοχής!

   • ALALOGIA avatar
    ALALOGIA @ Προφήτης 13/07/2010 06:48:38

    Εγώ απο την άλλη δεν προβληματίζομαι καθόλου γι την θέση σου. Είναι προφανές οτι αν πετύχει σ΄αυτό που επιχειρεί ο ΓΑΠ, θα καρατήσει την εξουσία για χρόνια, και αυτό είναι το μεγάλο μαράζι σου. Προσωπικά δεν με απασχολει ποιός θα φτειάξει λίγο αυτή τη χώρα. Θα μπορούσε να ήταν και ο Καραμανλής, με προφανή τα ωφέλη για το κόμα του. Απ την άλλη όπως λέει και ο Βασίλης Καραποστόλης στο "ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", οι "ξενόφερτοι" κατηγορήθηκαν ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι Ελληνας (η διαφθορά στο DNA, άρα δεν φταίμε) και πάντα προσπαθούσαν να τους εξοβελήσουν,για τους ευνόητους λόγους (όπως κάνετε τώρα με το ΓΑΠ)

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Προφήτης 13/07/2010 10:28:00

    Το πρόβλημα με τον Παπανδρέου δεν είναι ότι είναι ξενόφερτος, θα μπορούσε να είναι ξενόφερτος και παρ'όλα αυτά να πονάει τον τόπο αυτό και να εχει ορθή αντίληψη των πραγμάτων.
    Το πρόβλημά του είναι ότι ζει σε μία εικονική πραγματικότητα, πάσχει από ιδεοληψίες, ενδιαφέρεται πιο πολύ για τη διεθνή του εικόνα παρά για τη χώρα, αγνοεί ηθελημένα την πραγματικότητα, νοιάζεται κυρίως για τους λαθρομετανάστες και τους κακοποιούς (βλ. νόμο Καστανίδη περί κατάργησης προφυλακισης) παρά για τους νόμιμους και νομοταγείς πολίτες.
    Ενας άνθρωπος που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αν κατέχει το ύπατο ουσιαστικά αξίωμα είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας.

  • Misha avatar
   Misha @ ALALOGIA 13/07/2010 07:16:48

   Αlalogia

   Τι θα πετύχει ακριβώς ο ΓΑΠ έχει προβλεφθεί με λεπτομέρειες από την τρόικα.
   Εφόσον όλα πάνε συμφωνα με το σχέδιο, στο τέλος της τριετίας το χρεος μας θα είναι στα 450-470 δις ευρω και το έλλειμμα στο 150% του ΑΕΠ.Αυτά τα λέει η τρόικα.
   Τι θα έχει καταφέρει ο ΓΑΠ;
   Να εξαφανίσει συντάξεις κι επιδόματα, να έχει εξαθλιώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, να έχει μειώσει τις γεννήσεις νέων ελληνων στο ελαχιστο και όλα αυτά με μόνη προοοπτική ποια;

   Την αναδιάρθρωση-αναδιαπραγμάτευση χρεους μετά από τρία χρόνια.

   Αυτό ονομάζεται κατοχική πολιτική, δε μπορεί να περιγραφεί αλλιώς.

   • ALALOGIA avatar
    ALALOGIA @ Misha 13/07/2010 07:40:44

    Πιθανώς να προσποιήσαι το χαζό, πιθανώς και όχι. Αυτές τις ιδέες των πολιτικών-Σβαρτενέγκερ μόνος σου τις σκέφτεσαι, ή αποτελούν πολιτική γραμμή για ανεγκέφαλους;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 13/07/2010 07:45:57

    Χαχα. Το ποιος είναι χαζός κρίνεται από τα γραφόμενα του καθενός. Κάπου διάβαζα τώρα αυτές τις μέρες (στο Ολυμπία ήταν;) ότι ο ΓΑΠ αποφάσισε να ξαναρίξει τις δυνάμεις του στον έλεγχο του διαδικτύου, αφού αυτή τη στιγμή κατά 90% όλοι στο διαδίκτυο τον βρίζουν.

    Μπορείς λοιπόν να κάνεις όσο θόρυβο θέλεις, μπορείς να λες όσες αρλούμπες θέλεις, αλλά ένα να ξέρεις: Το κλίμα ΔΕΝ μπορείς να το αλλάξεις, όσο και αν πληρώνουν κάτι φαιδρούς σαν κι εσένα για να γράφουν και όσο κι αν πληρώνουν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων για να τα παρουσιάζουν όπως τους βολεύει.

    Μέχρι να το καταλάβετε ότι ματαιοπονείτε, καθόμαστε και βγάζουμε λίγο γέλιο μαζί σας. Το έχουμε πολύ ανάγκη τώρα με την εθνική κατάθλιψη στην οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να μας κρατήσει ο εργοδότης σου.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Misha 13/07/2010 10:29:41

    H σταδιακή εξουθένωση της μεσαίας τάξης δεν είναι παραμύθι, είναι πραγματικότητα. Αν είσαι βολεμένος κομματικοδίαιτος ή διαπλεκόμενος νεόπλουτος των Βορείων Προαστείων, είναι λογικό να μην το βλέπεις.

  • trellakias avatar
   trellakias @ ALALOGIA 13/07/2010 08:49:06

   Δηλαδή κάναμε την μεγάλη πρόοδο να φτάσουμε κάπου στο ......1832, με τα πολιτικά κόμματα των ξενικών "αποχρώσεων" γιατί πολύ απλά εμείς από μόνοι μας δεν μπορούσαμε να ......σωθούμε; Και για να καταλάβω περιμένουμε την "νομιμοποίηση" και τα "μπράβο" των εν γνώση μας κατοχικών στρατευμάτων που ο ηλίθιος yiorgos έφερε στην Χώρα για τους γνωστούς ιδιοτελείς λόγους; Ήμαρτον αδέρφια, η πολύ πράσινη λαλακία ......τυφλώνει!

  • Νασος avatar
   Νασος @ ALALOGIA 13/07/2010 10:56:26

   Λές να σε πάρουν για σύμβουλο στην κυβέρνηση Τσολάκογλου;

  • Green St avatar
   Green St @ ALALOGIA 13/07/2010 11:46:17

   Analogia να τα δούμε όλα αυτά σε λίγο καιρό πάλι;; Γιατί ο πληθωρισμός στο 5% "θορύβησε" την τρόικα ενώ για το 1ο εξάμηνο έχουμε υστέρηση εσόδων 1,5 δις σχεδόν.
   Μεχρι τώρα όλα καλά γιατί τα νοικοκυριά είχαν κάποια αποθέματα να στηρίξουν τα μέτρα. Από εδώ και στο εξής να δούμε τι θα γίνει.....

  • Alex avatar
   Alex @ ALALOGIA 13/07/2010 14:55:25

   ΑλλλαΛογια...

   Μαλλον εχεισ μπερδευτει λιγο...

   1) Ακομα και στην ιδια τη κυβερνηση μιλανε για εκλογες και δες και το Καστανιδη που φοβαται τη πολιτικη εξαφανιση της κεντροαριστερας και μιλαει για προωρες.
   2) Το ΠΑΣΟΚ ειναι ηδη μειον 3 βουλευτες αρα και ευαλωτο επισης σε οτι αφορα τους δεικτες ας μη γελιομαστε καποια στιγμη θα πρεπει να εοστρεψει φορους προς τις επιχειρησεις που παρακρατουντε σε μια ατυπη σταση πληρωμων( πολυ προοδευτικο και αναπτυξιακο μετρο!!)και τοτε θα δουμε
   3)Η ανεργια καλπαζει και απο φθινοπωρο και μετα χωρις τουρισμο θα ειναι ραγδαια η αυξηση.
   4) Ποσο ακομα θα στρουθοκαμηλιζουν καποιοι που υποστηριζετε αυτο το κυβερνητικο εκτρωμα οταν οι ιδιοι ψηφηασατε ΠΑΣΟΚ επειδη ΄΄ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ΄΄ και ΄΄ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ΄΄ και ΄΄ΑΥΞΗΣΕΙΣ΄΄ και πολλα αλλα ψεμματα! Αν εχετε λιγη ειλικρινια προς τους ευατους σας κοιταχτητε λιγο στο καθρεπτη και θυμηθειτε τους λογους που το ψηφισατε
   5)Πειθεται αραγ κανεις οτι ο ολοιγιστος ΓΑΠ δεν ηξερε τι συνεβαινε?
   6)Και για να προλαβω τη γνωστη πρασινη ΚΑΡΑΜΕΛΑ ας δεχτω οτι ολα τα εκανε η κακια Ν.Δ και ο Κ.Κ...τοση κομματικη νοοτροπια που ξεχασατε τη κακια Δεξια και ερωτευτηκατε την Ακροδεξια συναγωνιζομενοι Παγκαλος και Αδωνις στον αντικομμουνισμο...αλλα ξεχασα μια ζωη διχαστικοι αλλαζονες και τελικα κινουμενοι στα ορια της υποτελειας....αντε να ανοιξετε παλι τα πρασινα γαλαζια και κοκκινα καφενεια να ζησουμε προοδευτικες στιγμες της ΄΄Μεγαλης Δημοκρατικης (καπηλευτικης) Παραταξης΄΄τετοιοι εισασταν παντα αλλωστε...μικροψυχοι!!!!

 3. socrates avatar
  socrates 13/07/2010 07:07:13

  Για όποιον καταλαβαίνει στοιχειώδη οικονομικά, το θέμα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην αναδιάρθρωση της δομής της παραγωγικής βάσης της χώρας.
  Όση οικονομία και να κάνεις στο δημόσιο τομέα, όσο και να ξεζουμίσεις τον ελεύθερο επαγγελματία και τις επιχειρήσεις δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να τα καταφέρεις.
  Το μόνο κλειδί που ταιριάζει σε αυτή την πόρτα είναι η ανάπτυξη και μάλιστα η γρήγορη ανάπτυξη.
  Η γρήγορη ανάπτυξη όμως προϋποθέτει γρήγορες κινήσεις, ριζοσπαστικές λύσεις και απαραίτητα τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων.
  Εδώ φαίνεται η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Σαμαράς είχε απόλυτο δίκιο που τον Ιοανουάριο είπε στο Γιώργο να μην ανασκαλεύει πεθαμένες και αδιέξοδες υποθέσεις του παρελθόντος, ας κοιτάξουμε το μέλλον τώρα, διότι αυτό μόνο έχει πραγματική σημασία. Εδώ έδειξε πόσο παλαιοκομματικός πολιτικός είναι ο Παπανδρέου, δεν κατάλαβε τίς καλές προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά, εξέλαβε την πρόταση σαν αδυναμία. Τελικά η όλη ιστορία ανίχνευσης της σκανδαλολογίας γύρισε μπούμεραγκ για τον Παπανδρέου, διότι αντί να βρεθούν ένοχοι νεοδημοκράτες, αυξήθηκαν οι ένοχοι πασόκοι.
  Αυτό όμως δεν έχει πραγματική σημασία.
  Σημασία έχει το ότι τ'ωρα πια ο Παπανδρέου έχει κάνει δύσκολο για τον Αντώνη Σαμαρά να τον βοηθήσει να λυθεί το άμεσο πρόβλημα της ανάπτυξης, που είναι και η μοναδική διέξοδος.
  Υπό αυτό το πρίσμα, πράγματι ο αναρτών έχει δίκιο.
  Η μόνη πραγματική λύση είναι οι εκλογές, διότι με τις επιπόλαιες πολιτικές του επιλογές ο Παπανδρέου στην ουσία απέκλεισε τη δυνατότητα της ανάπτυξης της οικονομίας.

 4. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 13/07/2010 07:13:51

  φευγει η κυβερνηση παπανδρεου και ερχεται η κυβ. σαμαρά...τον κοσμο που ακουει ΝΔ-καραμνλη και παθαινει εγκεφαλικο τον ρωτήσατε?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 13/07/2010 07:47:40

   Δεν έχετε καμία άλλη ελπίδα για να πείτε κάτι από το να συνεχίσετε να κάνετε "αντιπολίτευση" στον... Καραμανλή.

   Ο κόσμος ελπίζει μόνον στον Αντώνη Σαμαρά και επειδή φυσικά δεν έχετε τίποτε να πείτε κατά του Αντώνη κοιτάτε να τα φορτώσετε όλα στον Καραμανλή και να προσποιηθείτε ότι ο Σαμαράς ούτε καν υπάρχει.

   Όμως, ξέρετε, ο Σαμαράς ΥΠΑΡΧΕΙ και θα ΑΥΤΟΣ ο επόμενος πρωθυπουργός και όχι ο Καραμανλής. Μικρή-μικρή λεπτομέρεια.

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 13/07/2010 07:49:24

   Τρίτε δρόμε για το δρομοκαίτιο, όσοι ακούνε ΝΔ-καραμανλή και παθαίνουν εγκεφαλικό μειώνονται μέρα με τη μέρα, διότι αποδεικνύεται όχι μόνο ότι ο καραμανλής έλεγε την αλήθεια πριν τις εκλογές όταν ζητούσε απλά πάγωμα μισθών (σε αντιδιαστολή με τον πατρινό Παπαντρέου) αλλά οι στρατηγικές επιλογές του ήταν σωστές, εάν δεν είχε έλθει η εισαγόμενη παγκόσμια κρίση.
   Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Κ.Κ. δεν θα προσκαλούσε του κερδοσκόπους όλους του κόσμου να ασελγήσουν πάνω στην Ελλάδα όταν έκανε το Τ+3 Τ+10, ο Κ.Κ. δεν θα άφηνε υπουργό οικονομικών ένα βλαμμένο παιδάκι που λέει την Ελληνική Οικονομία τιτανικό (2 λεπτά πριν μπεί στη συνάντηση της διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα) και ο Κ.Κ. και ο Κ.Κ. δεν θα υπέγραφε ένα μνημόνιο που δίνει το δικαίωμα σε ξένους να μας πάρουν δημόσια περιουσία (γή, ακίνητα ή επιχειρήσεις) εάν δεν τηρηθούν οι όροι.
   Κατάλαβες τη διαφορά ανάμεσα στον Κ.Κ. και τον πατρινό τυχοδιώκτη ή ακόμα;

   • καινός avatar
    καινός @ νεόπτωχος 13/07/2010 09:01:09

    μειώνεις τους Πατρινούς, νομίζω...

 5. tiramola avatar
  tiramola 13/07/2010 07:35:33

  Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να μαζευτεί ο Επώνυμος ζητά εκλογές...
  Πρόκειται για την αποθέωση της κομματικής φανατίλας που αν δεν ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση της οικονομίας θα προκαλούσε το γέλιο.
  Όπως επίσης είναι απολύτως βέβαιο ότι αν διάβαζε ο Σαμαράς το ανωτέρω ποστ θα έφτυνε τον κόρφο του.
  Ο φόβος του οπαδού είναι η επιτυχία του αντιπάλου ακόμα και αν αυτή είναι η διάσωση της χώρας.
  Μην ανησυχείς Επώνυμε, ο Παπανδρέου δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί με τα μέτρα που πήρε, εκείνο που θα πρέπει να σε προβληματίσει είναι ποιός θα τον αντικαταστήσει.
  Γιατί ο Σαμαράς αποκλείεται...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 13/07/2010 07:43:10

   Πώς κάνετε έτσι ρε κομπλεξάρες με το Σαμαρά. Πόσο σας ενοχλεί που είναι πραγματικά πολύ καλύτερος και πολύ ανώτερος του Σαμαρά, που η χαρά σας θα είναι μόνον να μην τον δείτε να εκλέγεται. Σαν τον οπαδό του Ολυμπιακού (ή αντίστροφα, του Παναθηναϊκού), που δεν χαίρεται τόσο με τη νίκη της ομάδας του, όσο με τη νίκη του αντιπάλου.

   Πού να πάμε μπροστά με αυτή τη νοοτροπία.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 13/07/2010 08:13:50

    Έχουν σκυλιάσει οι οπαδιστές του GAP, τύπου tiramola. Βλέπουν ότι το GAP όχι μόνο δεν τραβάερι αλλά έρχεται μαύρο στις εκλογές οπότε.....
    Αμετανόητοι οπαδοί.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/07/2010 08:32:09

    Πολύ ανώτερος του ΓΑΠ εννοούσα.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 13/07/2010 07:46:03

   Άσε μας ΡΕ tiramolako, που μας φορτώσατε τη πράσινη γάγγραινα και σπάτε και πλάκα στο νεκροκρέββατο...

   Άει πιο κει...

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 13/07/2010 08:00:18

    Εγώ να πάω πιό κει...
    Εσύ θα μας πεις Θανασάκο που θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις?
    Άσε τις πράσινες γάγγραινες και τα νεκροκρέββατα, αρκετά με τις αρλούμπες.
    Επί της ουσίας να σε ακούσω!

   • Orestios avatar
    Orestios @ (A)θανάσης 13/07/2010 08:15:34

    Η δυσκολία ανεύρεσης χρημάτων είναι έργο GAP. Πάμε στους 10 μήνες κυβέρνηση και τα κατάστρεψε όλα, με τον ερασιτεχνισμό του και την απουσία του από τα φλέγοντα ζητήματα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ (A)θανάσης 13/07/2010 08:22:54

    Θα τα παράγουμε τιραμόλα 'μ. Ο κακός Καραμανλής που τα έβρισκε; Ο ακόμη πιο κακός Μητσοτάκης παρέλαβε έλλειμμα 20% το 1989-90 και εγγυήσεις του ελλ. Δημοσίου στις ΔΕΚΟ που σκάγανε η μία μετά την άλλη. Πού τα βρήκε τότε τα λεφτά ο Μητοστάκης ΧΩΡΙΣ να πάει στο ΔΝΤ;

    Πάρτο χαμπάρι τιραμόλα 'μ. Το ΔΝΤ είναι κόλπο του ΓΑΠ για να σου φάει τη σύνταξη το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Και για να νομίζεις εσύ ο δύστυχος Πασόκος ότι για όλα αυτά φταίει ο Καραμανλής.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 13/07/2010 08:35:21

    Πήγαινε λοιπόν πιο κει να παίξεις με κουκλάκια Ούλοφ Πάλμε και Τίνας Μπιρμπίλη το πράσινο παραμύθι σου, και άσε μας στον πόνο μας...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ (A)θανάσης 13/07/2010 08:36:44

    θα πουλήσετε μερικά από τα εγκαταλελειμένα ένδοξα ολυμπιακά ακίνητα, που καταχρεωθήκαμε για να τα φτιάξουμε προκειμένου να δρέψουμε εφήμερες δόξες και...μίζες, φυσικά

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 13/07/2010 08:52:28

    Καλά ρε δρόμε, είμαστε ηλίθιοι αλλά όχι τόσο.
    Ο σημίτης "φταίει" για το ότι έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες, το ξέχασες κιόλας?

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ (A)θανάσης 13/07/2010 09:00:04

    δεν σε καταλαβαίνω Αθανάση, είπα εγώ κάτι διαφορετικό? Στον τιραμόλα απευθύνομαι, που θέλει να πληρώσει συντάξεις.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ (A)θανάσης 13/07/2010 09:05:16

    τους έχει πιάσει ο πόνος στο επαναστατημένο ΠΑΣΟΚ για τους μισθούς και τις συντάξεις. Όταν όμως περηφανευόντουσαν για το ελντοράντο με τα δανεικά, υπολογίζανε πως θα τα αποπλήρωνε άλλος. Τώρα ας τρέξουν να βρούνε λύσεις, κι αν δεν μπορούν, ας κάνουν στην άκρη, αλλά οριστικά πια.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 13/07/2010 07:52:58

   Κυβερνηση προσωπικοτητων;Eιναι απροβλεπτες οι εξελιξεις και διεθνως.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:25:17

    Μη χάσεις εσύ...

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ tiramola 13/07/2010 07:53:03

   E ναι θα τον αντικαταστήσει η Ντόρα ή ο Χέρι χέρι ή ο Κουβέλης ρεαλιστικά μιλώντας ο τιραλόμας έχει τα δίκια του, θα θελε.

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ tiramola 13/07/2010 07:57:25

   tiramola, καταλαβαίνω ότι η μελλοντολογία είναι το προσωπικό σου χόμπυ, εκτός βέβαια από τη γνώση των συναισθημάτων και των σκέψεων του Αντώνη Σαμαρά, του Κ.Κ. και γενικώς . . .
   Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να το δείς επαγγελματικά.
   Στο μεταξύ κάτι θα πρέπει να κάνεις με εκείνο το μικρό "θεματάκι¨ που έχεις με τη μνήμη σου για το Παπνδρέου, ειδικά πριν από τις 4 Οκτωβρίου 2009.
   Στο μεταξύ πλήρωσε τη βενζίνη 50% επάνω, πλήρωσε 30% πάνω για είδη πρώτης ανάγκης, μάζευε απεγνωσμένα τις πενταροδεκάρες για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου στο τέλος του μήνα, πήγαινε στη τράπεζα να κάνεις αναδιαπραγμάτερυση για το στεγαστικό σου που δεν βγάζεις πέρα τη σημερινή δόση και κόψε τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος διότι τώρα έχουμε σοσιαλισμό.
   Πρόσεξε όμως γιατί αυτό δεν είναι το χειρότερο.
   Όταν χάσεις τη δουλειά σου θα είναι το χειρότερο, δεδομένου του θα βρεθείς είτε χωρισμένος είτε αυτοκτονημένος.

  • socrates avatar
   socrates @ tiramola 13/07/2010 08:05:39

   tiramola,
   το ξέρω ότι είναι δύσκολο να καταπιείς ότι δεν θα προλάβει ούτε χρόνο να κλείσει ο εκλεκτός σου εθνικός ήρωας (μοιραίος εφιάλτης για μένα), μετά από τόσα χρόνια σκληρής προπαγάνδας και αθέμιτης λασπολογίας αλλά έτσι είναι η ζωή.
   Ο ψεύτης και ο κλέφτης μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται και εσείς δεν θα κλείσετε ούτε χρόνο.
   Όσο για το πώς θα τα βγάλει πέρα η Ελλάδα, μην μου ανησυχείς γλυκέ μου.
   Προϋπήρχε του Παπνδρέου και θα συνεχίσει να υπάρχει, πάντως χειρότερο καραγκιόζη δεν πρόκειται ποτέ να ξανααποκτήσει. Τάσπασε όλα τα ρεκόρ αυτοκαταστροφής ο "προκομμένος").

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ tiramola 13/07/2010 08:10:37

   Μην το παρεξηγείτε του έπεσε βαρύ το αγγούρι του Γιωργάκη και ζορίζεται και ετοιμάζει επανάσταση με το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μας απαλλάξει με το μνημόνιο...

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ tiramola 13/07/2010 09:02:53

   Τιραμολακο

   Αφού ήξερε ο ΓΑΠ, ότι δεν θα ξαναεκλεγεί με τα μέτρα που θα προωθούσε, γιατί μπηκε στον κόπο, να εκλεγεί και να πρωθυπουργεύσει;

   ...και μη μου πεις, γιατί νόμιζε, ότι λεφτά υπήρχαν, γιατί γλυκό μου δε σε έχω για αφελή....

  • trellakias avatar
   trellakias @ tiramola 13/07/2010 09:12:34

   Μήπως της ....ίδιας φανατίλας που ξερνούσες από το ίδιο site, όταν προσπαθούσες να αποδείξεις ότι ο yiorgos, που έταζε σε ότι υπήρχε, τα πάντα, ήταν ικανός; Τότε που «εκθείαζες» τις αρετές του ινδάλματος που είχες, δαιμονοποιώντας τον κακό Καραμανλή, που επί 5 χρόνια και κάτω από τον λυσσαλέο πόλεμο των εντός και εκτός νταβαντζήδων κυβερνούσε την Χώρα; Εσύ δεν ήσουν που από αυτό το site κατηγόρησες την Ψευδή, νεοφιλελεύθερη εικόνα του crazy boy from Minnesota,πριν λίγο καιρό, που ΠΡΟΔΩΣΕ τις ιδέες και τα πιστεύω ενός κοπαδιού που έτρεχε πίσω του, στις γεμάτες έπαρση δηλώσεις του προεκλογικά; Που είναι tiramola, τα κροκοδείλια δάκρυα του λαοπλάνου νομίζων πρωθυπουργού στην κάθοδο των κρητών αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά προεκλογικά; Χάθηκαν στα «ήρεμα νερά» του σοσιαλιστικού ΔΝΤ; Δυστυχώς tiramola δεν υπάρχει τρόπος νομικός να διεκδικήσει νομικά ο λαός την παραδειγματική ποινική τιμωρία όλων αυτών που τον «δούλεψαν» τόσο ξεδιάντροπα προεκλογικά, αλλά θα έρθει η ώρα της πραγματικής τιμωρίας του άχρηστου θεατρικού μπουλουκιού της κυβέρνησης των αχρήστων. Είναι κοντά, είναι το ερχόμενο Φθινόπωρο που πλησιάζει. Τότε θα δούμε το πραγματικό μένος αυτών που τον ψήφισαν, όλων αυτών που σαν άλλοι απλοί αγρότες της ελληνικής ταινίας «υπάρχει φιλότιμο(άραγε που;)» θα φασκελώνουν τον σύγχρονο Μαυρογιαλούρο της πολιτικής σκηνής!

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ tiramola 13/07/2010 12:27:53

   πέρυσι τέτοια εποχή δεν υπήρχε παγκόσμια κρίση; Ο γαπ δε ζητούσε εκλογές; Το ΔΝΤ το επέλεξε ο λαος; Τα μέτρα τα επέλεξε ο λαός; όχι βέβαια. Δημοκρατία ad hoc δεν υπάρχει. Ή έχουμε δημοκρατία ή όχι. Στο γύψο είμαστε όπως το '67.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ tiramola 13/07/2010 15:10:29

   Ομολογείς τιραμόλα, ότι δεν πρόκειται να ξαναεκλεγεί ο ΓΑΠ...
   Παρόλον ότι τον κρατούν από το ένα χέρι ο Καρατζαφέρης και από το άλλο η Ντόρα. Παρόλον ότι έχει 160-157 βουλευτές....Παρόλον ότι ΟΛΑ τα ΜΜΕ τον σιγοντάρουν . Παρόλον ότι οι βιομήχανοι πίνουν νερό στο όνομά του. Ε, τότε είναι πράγματι ανίκανος ο άνθρωπος όχι να ηγείται κυβέρνησης, αλλά ούτε να ηγείται της φαμίλιας του.Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός κυβέρνησης που μολονότι δεν έχει περάσει ένας χρόνος διοίκησής του, τον(μαζί με τους υπουργούς του) παίρνουν με τις λεμονόκουπες. Είναι ο μοναδικός Καταλληλότερος πρωθυπουργός που όπου πάει, αυθορμήτως τον γουχάρουν (Ηρώδειο) ή τον στολίζουν καταλλήλως. ΄Ισως γι΄αυτό χάνεται που και που στο πέλαγος και τον ψάχνει το λιμενικό.....

   Εδώ ο Καραμανλής -που παθαίνετε σοκ στο άκουσμά του- διοικούσε δυό χρόνια με 150 +2 και μετά +1 βουλευτές.

   Είσαστε για κλάμματα στο Πασοκ.....Πραγματικά. Εχετε πεί τόσα ψέμματα που αδυνατείτε πλέον να ξεχωρίσετε την αλήθεια. Και σας διαβεβαιώ η σημερινή αλήθεια είναι πικρή και δυσβάσταχτη.

 6. undercover gpr avatar
  undercover gpr 13/07/2010 07:50:59

  (Ο Γενηματάς στον Τράγκα μόλις γείωσε ευγενικά το σχέδιο Σαμαρά)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ undercover gpr 13/07/2010 07:56:56

   Απο σημιτανθρωπο ηταν αναμενομενο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:01:37

    Δε γίνεται να τα φορτώνουμε όλα στον Νεοελληνικό τρόπο σκέψης.Ας το προωθήσει τότε το Λαικό Κόμμα όπως έλεγες χθες.Αν δεν το προωθήσει υπάρχει θέμα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:11:09

    Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να υλοποιηθει.
    Μπορει ισως να υλοποιηθει εν μερει.Εγραψα οτι πρεπει να το προωθησει στο Λαικο Κομμα αλλα θα πρεπει να πεισθουν και αυτοι που εχουν την Ελλαδα στη μπουκα
    Τωρα στην Ελλαδα εκτος απο τους λαικιστες υπαρχουν και οι σοβαροφανεις.Το ειδος των σοβαροφανων ανθησε επι Σημιτη.
    Ο Γεννηματας εγινε αντιπροεδρος της Τραπεζας Ευρωπιακων Επενδυσεων και απο τη θεση του εξασφαλισε καποια κονδυλια.Σε καποια φαση δινει μια συνεντευξη και λεει "τωρα επι Σημιτη αρχισε η Ελλαδα να εχει εξωτερικη πολιτικη".Εκει βεβαια καταλαβα το ειδος του ατομου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:28:44

    Άμα δεν ξέρεις κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί γιατί ψέγεις τον άλλο που λέει ακριβώς το ίδιο ρε συ ψυχραιμία.

    Οκ , μπορεί ο άλλος να έχει τις σκοπιμότητές του αλλά το αποτέλεσμα του σκεπτικισμού απέναντι στο σχέδιο είναι το ίδιο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:37:29

    Ρε παιδιά, τα ξαναείπαμε. Η οικονομία είναι κατά 50% ψυχολογία. Το άλλο 50% εμάς δεν ήταν που δεν ήταν πολύ σόι. Οπότε πηγαίναμε μπροστά επειδή υπήρχε σχετικά καλή ψυχολογία στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή ο ΓΑΠ έχει καταστρέψει ΠΛΗΡΩΣ το 50% της οικονομίας που λέγεται ψυχολογία, και μένουμε με το άλλο 50% που δεν ήταν σόι, έτσι κι αλλιώς, και θα το φάει τώρα και η μαύρη ύφεση.

    Αν αλλάξει η κυβέρνηση, ΟΠΟΙΟΣ και να έρθει ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συνεχίσει να επιδίδεται στο σπορ της εθνικής κατάθλιψης στο οποίο ηδονίζεται να επιδίδεται ο κομπλεξικός με τους Έλληνες ΓΑΠ. Ούτε θα αφήσει να σέρνονται οι εγκληματικές φήμες για αναδιάρθρωση, που κρατούν στα τάρταρα την πιστοληπτική μας ικανότητ.α Για το λόγο αυτό, η πορεία εξόδου από το μνημόνιο θα είναι πολύ πιο εύκολη από όσο φαντάζεται κανείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φύγει ο ΓΑΠ από την κυβέρνηση.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:56:22

    Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζεται.

    Στην Ισπανία και στην Ελλάδα υπάρχουν δύο τράπεζες-διαμάντια. Η δική μας Εθνική και η Santander. Αυτές οι τράπεζες ΔΕΝ ελέγχονται πλήρως από το διεθνές τραπεζικό σύστημα. Όχι ότι δεν θα μπορούσαν π.χ. να κάνουν μια πρόταση επιθετικής εξαγοράς στην Εθνική, αλλά αν αύριο η χι κυβέρνηση πάρει τις καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων και του κρατικού τομέα, τότε "Εθνική" θα γίνει η τράπεζα που θα έχει αυτές τις καταθέσεις. Οπότε, δεν γίνεται αυτό (η επιθετική εξαγορά) χωρίς τη συναίνεση του ελληνικού κράτους. Από την πλευρά της, η Santander έχει ως ενεργητικό το δυσθεώρητο 1,1 τρις ευρώ.

    Οι "φήμες" για αναδιάρθρωση είναι ΟΛΕΣ υποβολιμιαίες. Από τη μια αποσκοπούν στο να χτυπήσουν το ελληνικό και το ισπανικό τραπεζικό σύστημα (ώστε να αποδυναμώσουν την Εθνική και τη Santander που βγήκαν πολύ πιο δυνατές από την κρίση, σε σχέση με τις λοιπές τράπεζες), ενώ από την άλλη χτυπούν και το ευρώ, για να σώσουν το δολάριο (ότι μπορέσουν δηλαδή από το δολάριο).

    Οι "φήμες", όμως, για αναδιάρθρωση ΔΕΝ έχουν πραγματικό έδαφος, αλλά συντηρούνται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την εξωφρενική πολιτικη της σημερινής "ελληνικής" κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μιλούν για την "ελληνική ασθένεια" που φοβούνται μήπως "κολλήσει" σε Ισπανία κλπ. Αν ήταν έτσι, αν "κολλούσε" δηλαδή η "ελληνική ασθένεια" γιατί δεν μπήκε ΗΔΗ και η Ισπανία στο "μηχανισμό στήριξης", αλλά έχει σπρεντ σταθερά κάτω από 200, παρόλο που έχει έλλειμμα συγκρίσιμο με το ελληνικό και ανεργία που πλησιάζει το 20%;

    Είναι πολύ απλό: γιατί η Ισπανία ΔΕΝ θέλει να μπει στο μηχανισμό στήριξης, ενώ εμείς ΘΕΛΑΜΕ. Ήταν ο στόχος μας.

    Για να παραμείνουμε στο μηχνισμό στήριξης, πρέπει να είμαστε διαλυμένοι ψυχολογικά. Να θεωρούμε ως χώρα ότι "τι να κάνουμε, δεν υπάρχει άλλη λύση". Αν πάρουμε πάνω μας, τότε θα απαιτήσουμε να βγούμε και πράγματι θα βγούμε την άλλη στιγμή. Συνεπώς, και η εθνική οικονομική μας τρομοκράτηση από την κυβέρνηση ΓΑΠ είναι στημένη.

    Αυτό που λες για την υφεσιακή ψυχολογία είναι σωστό ως τέτοιο. Όμως εδώ ΔΕΝ πρόκειται για αυτό. Πρόκειται για ψυχολογία "πτωχεύουμε" δηλαδή για ψυχολογία "δεν υπάρχει αύριο", που περνάει αυτή η κυβέρνηση στον κόσμο. Και αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τη διαφορά.

    Όταν έδωσε ο Καραμανλής το κίνητρο της απόσυρσης για να πάρει ο κόσμος καινούργια αυτοκίνητα, πόσο και πόσοι δεν πήγαν να το εκμεταλλευτούν ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ; Πάρα πολλοί, περισσότεροι από όσους περιμέναμε κι εμείς οι ίδιοι. Για βάλε τώρα το ίδιο κίνητρο να δεις αν θα αγοράσει έστω κι ένας αυτοκίνητο, αν δεν το χρειάζεται πραγματικά. Γιατί τώρα ο κόσμος προετοιμάζεται για τα χειρότερα, ενώ πριν δεν προετοιμαζόταν για τα χειρότερα, σου λέει, πού θα πάει, κάποτε θα τελειώσει η κρίση.

    Αν λοιπόν εκλεγεί κάποιος που α) δεν έχει τα κόμπλεξ κατωτερότητας με τον ελληνικό λαό που έχει ο ΓΑΠ και β) δεν είναι επιλογή του να μείνουμε με το ζόρι στο μηχανισμό στήριξης (όπου με το ζόρι μας έβαλε ο ΓΑΠ), τότε η ψυχολογία θα δεις πώς θα αλλάξει. Δεν θα το πιστεύεις κι εσύ ο ίδιος.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 09:45:05

    Μάλλον εσύ μπερδεύεσαι.

    Η Ισπανία δανείζεται με χαμηλό spread γιατί τα δημοσιονομικά της μεγέθη εξυπηρετούνται , προς το παρόν , από τις ειπράξεις της.Αν δεις τον λόγο δημοσίων εσόδων/εξυπηρέτησης Δ.Χ είναι σε λογικά πλαίσια γι'αυτό και τα "χαμηλά" επιτόκια.

    Αυτός που ασθενεί βαριά στην Ισπανική οικονομία είναι ο ιδιωτικός τομέας (κι όχι τόσο ο δημόσιος ο οποίος όμως εξαρτάται από τον ιδιωτικό) κι εδώ περνάμε στα ενεργητικά της Σαντατέρ.

    Στα ενεργητικά της Σαντατέρ και όλων των Ισπανικών τραπεζών περιλαμβάνονται υποθήκες,δάνεια κτλ τα οποία βασίζονται σε υψηλότερες τιμές ακινήτων από τις τρέχουσες κατά μεγάλο ποσοστό και οι τιμές ακινήτων εξαρτούνται από την ιδιωτική οικονομία.

    Η Ισπανία , λοιπόν , έχει μεγαλύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα από την Ελλάδα διότι ο δημόσιος τομέας είναι μακράν πιο ελεγχόμενος από τον ιδιωτικό αλλά προς το παρόν δεν νοσεί τόσο πολύ όσο η Ελλάδα ως προς την εξυπηρέτηση του Δ.Χ

    Θα νοσήσει όμως όσο ο ιδιωτικός τομέας χάνει έσοδα άρα και το κράτος φόρους.

    Η αναδιαρθρώσεις είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς λόγω της πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης Δημοσίων Χρεών , δεν είναι Ελληνική ανακάλυψη (σύνελθε επιτέλους και κοίτα και λίγο πιο έξω απο το χωριό μας).

    Η Εθνική , όπως απέδειξε η επέκτασή της στη Τουρκία , δεν κινδυνεύει από κανέναν για επιθετική εξαγορά , αντιθέτως οι υπόλοιπες Ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν από την Εθνική και αυτό συζητιέται αυτή τη στιγμή στο τραπεζικό κλάδο.Δηλαδή πως θα αντιμετωπίσουν οι υπόλοιπες τράπεζες την Εθνική (με μεγάλες πιθανότητες συνεργασιών με τράπεζες του εξωτερικού).

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 09:48:27

    Γιατί, εμάς δεν εξυπρετούνταν από τις εισπράξεις μας; Τέθηκε ποτέ αυτό σε αμφισβήτηση;

    Η αύξηση των σπρεντς γινόταν κάθε φορά που μιλούσε ο ΓΑΠ.

    Βασικά, αν δεν εχεις "πιάσει" το βασικό, γιατί ανέβηκαν τα σπρεντς, τότε δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς συνέβη και λογικό είναι να μην βλέπεις πόσο εύκολο είναι να φύγουμε από το μνημόνιο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 10:17:58

    Και βέβαια δεν εξυπηρετούνται με 22 δις έλλειμα το οποίο θα αυξανόταν λόγω των υψηλότερων επιτοκίων.

    Η αύξηση των spreads γινόταν κάθε φορά που άλλαζε το έλλειμα και προστίθεντο επιπλέον ελλείματα , τύπου 17,5 δις εγγυήσεις το Πάσχα προς τράπεζες.

    Το "κάθε φορά που μίλαγε ο ΓΑΠ" είναι επιχείρημα για ανθρώπους που δεν καταννοούν οικονομικά , οπότε όταν μιλάμε μεταξύ μας please μην το χρησιμοποιείς.

    Οι αυξήσεις του ελλείματος ήταν ευθύνη και των δυο κυβερνήσεων , η κάθεμία τους στο βαθμό που τους αναλογεί.

    Η μια εξέθρεψε ένα έλλειμα (και το εκτίναξε στο τέλος της κυβερνητικής της θητείας) όσο κυβερνούσε η άλλη το αύξησε με λογιστικά παιχνίδια και ηλίθιες εγγυήσεις προς τράπεζες όταν όλη η επενδυτική κοινότητα την κοίταζε με μεγενθυτικό φακό.

    As simple as that (τα υπόλοιπα που λένε διάφοροι είναι για κομματική κατανάλωση).

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 10:28:38

    Άσε μας ρε gpr! Δεν το καταλαβαίνεις ότι λες βλακείες; Ποια αύξηση του ελλείμματος μέσω των ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ που δόθηκαν προς τις τράπεζες, οι οποίες ΔΕΝ προσμετρώνται στο έλλειμμα, ούτε έχουν αυτή τη στιγμή κάποια δαπάνη για το κράτος (όσο δεν χρεωκοπεί κάποια από τις τράπεζες που τις πήρε); Το έλλειμμα ήταν παντελώς άσχετο με την αύξηση των spreads και το απέδειξε ο Σαμαράς, όταν έδειξε ότι δεν αντέδρασαν οι αγορές στο αυξημένο έλλειμμα. Εντωμεταξύ, για λόγους εντυπώσεων μας εμφανίζεις τον απόλυτο αριθμό αντί για το ποσοστό. Θες να δεις το απόλυτο αριθμό της Ισπανίας;

    Επίσης, το ότι λες βλακείες φαίνεται και από το ότι ενώ μας μιλούσες ως τώρα για το χρέος, τώρα ξαφνικά μας λες ότι "με τέτοιο έλλειμμα δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις το χρέος". Εννοείται ότι έχεις πρόβλημα, εάν κρατήσεις το έλλειμμα εκει ψηλά για μερικά χρόνια. Ξέρεις όμως τι εξέλιξη είχε το έλλειμμα από το 1990 μέχρι το 2000 που ενταχθήκαμε στην ΟΝΕ; Από 20% έλλειμμμα καταφέραμε και ενταχθήκαμε στην ΟΝΕ; Και δεν ήταν από τα ψευδή στοιχεία του Σημίτη, αν δεν ήταν εκέινη τη χρονιά, θα ήταν μερικές χρονιές αργότερα. Και αυτό, έχοντας δραχμή και χωρίς τα χαμηλά επιτόκια του ευρώ.

    Μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι αγνοείς παντελώς τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης ως προς τις δήθεν "ευθύνες Καραμανλή" για το έλλειμμα. Και μόνον από αυτό, πώς μπορώ να σε θεωρήσω αντικειμενικό παρατηρητή;

    Τέλος, όσον αφορά το ποιος κατανοεί οικονομικά, αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις το πολύ απλό πράγμα ότι αν ένας πρωθυπουργός μιλάει και λέει πράγματα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που περιμένει η αγορά, τότε αυτό επηρεάζει τα τις τιμές των ομολόγων της χώρας του, τότε λυπάμαι αλλά αποδεικνύεται πόση λίγη σχέση έχεις με οικονομικά.

    Χάνω το χρόνο μου να συζητάω μαζί σου, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να απαντάω κάθε κοτσάνα που μας κοπανάς.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 10:43:28

    Καλά περί αντικειμενικότητας ο καθείς κρίνεται αγαπητέ.
    Όσο κι αν φωνάζεις γράφοντας το αποτέλεσμα είναι γραπτό.

    Όταν εγγυάσαι για δανεισμό ως κράτος μπορεί να μην προσμετράται στο τρέχον έλλειμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κίνδυνοι που αναλαμβάνεις (που ανεβάζουν τα επιτόκια) διαγράφονται και αυτό οι επενδυτές το βλέπουν όσο κι αν εσύ λαικίζεις(άσε που αυτό είναι πατάτα του ΓΑΠ άρα δεν χρειάζεται να λαικίσεις).

    Ο απόλυτος αριθμός του ελλείματος μεταφράζεται και ποσοστιαία άμα θέλεις , ο κίνδυνος όμως που προκαλεί και ανεβάζει τα επιτόκια είναι ο ίδιος.

    Καθόλου δεν αγνοώ τις συνέπειες τις διεθνούς κρίσης , απλά οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρότερες από άλλες χώρες και μια κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τις αντιμετωπίζει (ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς τους πολίτες της).Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε λοιπόν πολύ μικρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει απ'ότι π.χ μια χώρα με τραπεζικό σύστημα εκτεθιμένο σε subrimes και δεν το έκανε επαρκώς.

    Λοιπόν , κλείνω εδώ γιατί πάντα όταν δυσκολεύεσαι αρχίζεις και κράζεις ακατάπαυστα κατηγορώντας τους πάντες για πράκτορες.Καλή συνέχεια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 10:47:09

    Με τη διαφορά ότι δεν σε κατηγόρησα για πράκτορα, αλλά για άσχετο. Τα γραπτά μένουν και ο καθένας μπορεί να κρίνει ποιος λέει βλακείες και ποιος όχι.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 10:57:14

    Δεν έχει σημασία το είδος της κατηγορίας (ούτε είπα ότι με είπες πράκτορα) , σημασία έχει ότι κάθε φορά που μπαίνουν ζητήματα ανεπάρκειας και αποτυχίας της κυβένρησης ΚΚ εσύ , ο μη ΝΔκράτης και αντικειμενικός , αρχίζεις να λειτουργείς σαν να σε τσίμπισε μύγα και αντί να αντεπιχειρηματολογήσεις αρχίζεις τα κουλά "άσχετος","πράκτορας" κτλ κλτ.

    See you in another thread.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 11:07:55

    Θες οπωσδήποτε να έχεις τον τελευταίο λόγο στην κουβέντα, ε; Και θες οπωσδήποτε ο άλλος να μην έχει επιχειρήμάτα, ε;

    Ε, αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά, τι να σου πω.

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 13/07/2010 11:14:14

    @undercover

    Ξεχνάς ότι με το που βγήκανε κυβέρνηση αρχίσανε τις δηλώσεις περί πλασματικών στοιχείων, κατάρρευσης της οικονομίας, εντατικής και Τιτανικού ενώ μέχρι την προηγούμενη μέρα ήταν στα κεραμίδια φωνάζοντας πως έχουμε λεφτά;
    Αυτό από μόνο του είναι αποκαλυπτικό των προθέσεών τους.
    Τα πολιτικάντικα της ψυχολογίας που λες τα φέρανε αυτοί στο προσκήνιο. Μόνο που τα φέρανε για να υπονομεύσουν την χώρα και να την σπρώξουν στο ΔΝΤ.
    Και να την ξεφτιλίσουν. Πλέον ο Ξένος Τύπος έχει γεμίσει πληρωμένα άρθρα με απώτερο σκοπό να υποβαθμίσουν την χώρα συνολικά.

    Επί Καραμανλή δανειζόμασταν σχετικά καλά αν δεν κάνω λάθος μέχρι τον Δεκέμβρη του '08 που αρχίσανε να ανεβαίνουν τα spreads.
    Το έλλειμμα πήγε 13% με το καλημέρα του Παπακωνσταντίνου. Τι άλλαξε; Η κυβέρνηση.

    Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε κενά.

    Όσο για το ποια είναι η λύση για τη χώρα... Δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό. Το "κράτος" είναι πιο βαθύ και το σύστημα ξέρει να αυτοσυντηρείται καλά για αυτό και δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο παρόλο που βάλανε τόσο χοντροκομμένα αυτή τη φορά, χέρι στην τσέπη μας.
    Η κυβέρνηση ΓΑΠ είναι απλώς η μαριονέτα της υπόθεσης και όσο το κοινό δεν ζητάει να πέσει η αυλαία... θα αλλάζουν τα πρόσωπα, όχι όμως οι πολιτικές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 13/07/2010 11:26:03

    @ undercover greek political review
    Κατηγορείς τον Επώνυμο, ενώ εσύ κάνεις τον τιμητή του GAP.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 11:38:09

    Maya , με είδες πουθενά να μην κατηγορώ το Πασόκ,τον ΓΑΠ προσωπικά και τον Παπακ για τις επιλογές τους?Ίσα ίσα , που γράφω και τα βήματα που έκαναν και πως το αύξησαν.

    Ο ΓΑΠ είχε από την αρχή της θητείας του αποφασίσει πως η χώρα θα χρειαστεί δανειστή εκτός της αγοράς , και τα βήματα που έκανε ωθούσαν τη χώρα προς το ΔΝΤ.Γιατί ΔΝΤ?

    Μα γιατί μέχρι τότε δεν διανοούνταν καν ότι η ΟΝΕ θα έφτιαχνε ολόκληρο μηχανισμό στήριξης για τη χώρα παρακάμπτοντας τη συνθήκη του Μάαστριχτ , η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό ήταν απόφαση της ΟΝΕ ύστερα ΚΑΙ από τις απειλές του ΓΑΠ (άλλη μια πατάτα του μλκ).

    Όλα αυτά όμως Maya μου , δεν αναιρούν τις ευθύνες που είχε η πρηγούμενη κυβένρηση που δεν κατόρθωσε να ορθολογικοποιήσει το έλλειμα της χώρας και να την ισχυροποιήσει απέναντι στις αδηφάγες επενδυτικές αγορές όταν μπορούσε.Δεν αναιρεί τις ευθύνες του ΚΚ προσωπικά που είχε δώσει λευκή επιταγή στο κάθε νόμιμο και ηθικό golden boy του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ να διαχειρίζεται τους κωδικούς του υπουργείου του όπως του γουστάρει χωρίς κανείς να τον ελέγχει.Δεν αναιρεί τις ευθύνες πολλών ακόμα επί μέρους θεμάτων , οπως νοσοκομειακές δαπάνες/προεκλογικές παροχές/μείωση εσόδων κτλ κτλ που εκτίναξαν το έλλειμα του 2009.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 11:39:16

    Εσύ ακόμα άπλυτος είσαι?Σούμπιτος για ντουσάκι.

   • Maya avatar
    Maya @ ψυχραιμια 13/07/2010 12:44:48

    under,

    Προφανώς.
    Ακόμα περιμένουμε τον ΠΘ που θα βάλει χέρι στις τράπεζες, στην διαφήμιση των ΜΜΕ και στους μεγαλοπαράγοντες, που θα θωρακίσει το εισόδημα της μεσαίας τάξης και θα φέρει δουλειές και παραγωγή.

    Απλώς έτσι όπως το έθεσες κατάλαβα ότι ναι μεν ο ΓΑΠ έκανε ό,τι έκανε σκόπιμα, αλλά μπορεί και να μην είχε κι άλλη επιλογή από αυτά που παρέλαβε και μάλιστα ΜΟΝΟ από την κυβέρνηση Καραμανλή όπως λέει. Για αυτό μπερδεύτηκα.

  • socrates avatar
   socrates @ undercover gpr 13/07/2010 08:00:40

   Αυτό είναι μεγάλη τιμή για το σχέδιο Σαμαρά.
   Γελάει ο τραπεζικός κόσμος με τον τηλεστάρ γενημματά (ξέρω και άλλα μέσω "άλλων" πηγών μου αλλά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου κτυπήματα κάτω από τη μέση).

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ undercover gpr 13/07/2010 08:03:16

   Το σχέδιο του Σαμαρά είναι φιλόδοξο εμπεριέχει και κάποια στοιχεία λαϊκισμού δεν ξέρω κατά πόσο είναι 100% ρεαλιστικό, το θέμα όμως παραμένει η ταχύτερη κατα το δυνατό έξοδος από το μνημόνιο.

   Πάνω σε αυτό το σχέδιο ο Αντώνης πρέπει να συνεχίσει ώστε να βρει ένα ρεαλιστικότερο και ποιο ολοκληρωμένο σχέδιο. Στην οικονομία βέβαια κρίνονται εκ του αποτελέσματος οπότε μπορεί να είμαι εδώ λάθος, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη μιας και μέχρι το 2020 έχουμε χοντό λούκι με αποπληρωμές.

   Επίσης θετικότατο και ρεαλιστικότατο είναι η αξιοποίηση της γης είτε με μίσθωση είτε με πώληση όπου κρίνεται ότι μπορεί να υπάρξει επαρκές τίμημα που πρότεινε αν πάει καλά θα προσφέρει αρκετά έσοδα που θα προσφέρουν μια ανακούφιση.

  • Orestios avatar
   Orestios @ undercover gpr 13/07/2010 08:18:07

   Έχουν σκυλιάσει με τον Σαμαρά. Θα τους περάσει.

   • ALALOGIA avatar
    ALALOGIA @ Orestios 13/07/2010 08:29:11

    Μην το ματιάσουμε το παληκάρι! χαχαχα!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Orestios 13/07/2010 08:54:55

    δεν νομίζω ότι θα τους περάσει εύκολα, επιτίθενται επειδή φοβούνται και γιατί ξέρουν ότι έχει δίκιο. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαδώσουμε και να βοηθήσουμε στην κατανόηση των προτάσεων του Α.Σ., με έμφαση στο αναπτυξιακό κομμάτι. Και η ΝΔ να εκπαιδεύσει τα στελέχη της, γιατί κάποιοι θα πρέπει να τα υλοποιήσουν όλα αυτά, και η υπάρχουσα διοικητική δομή είναι ανεπαρκής.

   • ALALOGIA avatar
    ALALOGIA @ Orestios 13/07/2010 08:55:56

    Η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε με δριμύτητα στην ηγεσία της Ν.Δ. λέγοντας ότι «επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος».

    Σας πήρανε είδηση και οι προηγούμενοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί σας!!

   • πρασινάλογα avatar
    πρασινάλογα @ Orestios 13/07/2010 08:59:31

    ALALOGIA,
    Θες διακοπές, σφίξανε οι ζέστες και παραληρείς πάλι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Orestios 13/07/2010 09:00:07

    Αλαλόγια, πολύ γέλιο. Να είσαι καλά ρε φίλε, χρειάζεται γέλιο μέσα στη μαύρη μαυρίλα του ΓΑΠ...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 13/07/2010 09:03:16

    Στο λήμμα "Οπορτουνισμός" εχουν φωτό της Μητσοτάκαινας και του GAP.

 7. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/07/2010 08:05:46

  Παίδες η έξοδος από το μνημόνιο είναι σημαντική αλλά με τα την έξοδο δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει λιτότητα. Η δημοσιονομική ισορροπία είναι μια έννοια που θα κυνηγά για πάντα από εδώ και πέρα, το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανάπτυξη πλην όμως δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Σοσιαληστής 13/07/2010 08:08:50

   Ολυμπιάδες, Τσοβολα δωσ' τα όλα, το χρήμα που μοίρασε ο μεγαλύτερος λαϊκιστής που γέννησε η χώρα Ανδρέας (αν και το παιντί κοντράρεται στα ίσια) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Σοσιαληστής 13/07/2010 08:18:47

    Η Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν όραμα GAP.

 8. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 13/07/2010 08:09:38

  ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ:
  «Τα αίτια της κρίσης δεν είναι τα συστήματα πρόνοιας, αλλά είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο και η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια λίγων» ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΕΙΠΕΔΟ, υποστήριξε απο το Βήμα στο συμπόσιο σύμης στον πόρο ο Πρωθυπουργός.
  ΣΣ. Αλλά πριν ασχοληθεί με αυτά αποφάσισε πρώτα να διαλύσει το προνοιακό σύστημα της χώρας.
  Απόσπασμα απο NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 21:18

  ΠΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣE ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ;
  (μαζί και οι 157 βουλευτές του που προτίμησαν να γλείφουν το σφαγέα μας από το νά κρατήσουν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους - ξεπουλημένοι θα πληρώσετε)

  κανα σχόλιο Tiramola;
  έλα μην ντρέπεσαι, το έχουμε ανάγκη το γέλιο σήμερα.

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ μας δουλεύουν 13/07/2010 08:18:16

   «Τα αίτια της κρίσης δεν είναι τα συστήματα πρόνοιας, αλλά είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο και η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια λίγων»

   Το δούλεμα πάει σύννεφο, από εκει και πέρα πουλάει αριστερισμό και πράττει εντελώς τα ανάποδα...

   και πληροφοριακά το χρήμα μεταφέρετε προς Κίνα και Ινδία και σε όσους έχουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ μας δουλεύουν 13/07/2010 15:16:18

   Συμπόσιο Σύμης στον Πόρο. Ελα.....στον τόπο σου.
   Μόνο από έναν "βλακα με πατέντα" θα μπορούσε να διοργωθεί.
   Δηλ. κάτι σαν Φεστιβάλ Αθηνών στην Κολοπετινίτσα, ή ΔΕΘ στη Χίο.
   Ημαρτον!

 9. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 13/07/2010 08:24:30

  Πριν από λίγο άκουσα μια ραδιοφωνική συνέντευξη του Απόστολου Κακλαμάνη όπου, μεταξύ της γωστής άπειρης σάλτσας είπε δύο πράγματα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ:
  Πρώτο, το προεκλογικό πρόγραμμα του πασόκ ήταν εκτόε πραγματικότητας.
  Δεύτερο, οι πολίτες ξέρουν ότι τα πρεοκλογικά προγράμματα είναι εκτόςπ ραγματικότητας και θα έπρεπε να το περιμένουν ότι άλλα θα έκανε το πασόκ όταν θα γινόταν κυβέρνηση.
  ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΣ;
  ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ;
  Δηλαδή μας λέει ότι ΚΑΛΩΣ ο Παπανδρέου είπε τόσα ψέμματα και δεν θα έπρεπε να τον παίρνουμε τοις μετρτητοίς.
  Δηλαδή εμείς ΚΑΚΩΣ τον πήραμε τοις μετρητοίς, αυτό είναι δικό μας πρόβλημα.
  Οι πασόκοι είναι τόσο δεφθαρμένοι που νομίζουν ότι ο κανονικός λαός σκέπτεται σαν και αυτούς.
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
  Πέτρες και ξύλα, γιαούρτια και αυγά, πίσσα και πούπουλα.
  Ας μην αφήσουμε τους 159 βουλευτές του πασόκ να χαρούν ανέμελα τα λεφτά και τις ανέσεις τους αυτό το καλοκαίρι.
  Είναι ανήθικοι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ πρασινάλογα 13/07/2010 08:37:23

   Το σοφό ρακούν δεν τολμά να τα πεί στην Σταδίου αυτά, ας πούμε, αλλά στο προστατευμένο περιβάλλον του στούντιο.
   Το σοφό ρακούν μπορεί να λέει ότι θέλει, όμως ο δημοσιογράφος, που είναι και καλά αντικειμενικός, δεν το κατάλαβε? Εκτός αν είχε αποστολή να προστατεύσει έναν ψεύτη.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ πρασινάλογα 13/07/2010 08:45:02

   Με τη "λογική" Κακλαμάνη και ο Παπαδόπουλος δικαιώνεται που έκανε χούντα ! Όλοι οι φασίστες ίδιοι, μάλλον λάθος, ο Παπαδόπουλος ήταν νασερικός, οι πασόκοι είναι εθνικοσοσιαλιστές. Ο Κακλαμάνης, κατά τον Ε. Γιαννόπουλο, φερόταν να πίνει καφέ στο ΕΑΤ

   • Orestios avatar
    Orestios @ Προφήτης 13/07/2010 08:57:32

    Δεν μπορούν να κρυφτούν, όσο και να προσπαθούν Προφήτη.
    Το εξωφρενικό είναι πως αυτός ο άνθρωπος, που ήταν κάποτε το νούμερο 3 στην θεσμική ιεραρχία ως Πρόεδρος της Βουλής, φανερώνει πόσο νούμερο είναι όταν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα ψεματα του GAP ως κάτι το φυσιολογικό.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ πρασινάλογα 13/07/2010 08:51:19

   Η πλακα ειναι οτι τα λενε αυτα την ωρα ακριβως που κατηγορουν το σχεδιο Σαμαρα ως ανεφαρμοστο και λαικιστικο.Το ΠΑΣΟΚ διεκδικει το δικαιωμα της αποκλειστικης προεκλογικης δημαγωγιας.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:53:28

    λολ
    +1000

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 13/07/2010 08:57:42

    Πραγματικά, αυτο σκεφτόμουν κι εγώ: Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το δικαίωμα της αποκλειστικής προεκλογικής δημαγωγίας!

 10. Orestios avatar
  Orestios 13/07/2010 08:33:59

  Επώνυμε, η κυβέρνηση εθνικής ντροπής κινείται εχθρικά προς την ίδια την χώρα και τους Έλληνες. Τέτοιες συμπεριφορές μόνο από κυβερνήσεις υποτέλειας βλέπει κανείς.
  Δυστυχώς οι Έλληνες που είχαν προσδοκίες, που καλιεργήθηκαν μέσω μιας χυδαίας προπαγάνδας γκεμπελικού τύπου, βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την διάψευση τους.
  9 μήνες μετά η καθολική απαξία του GAP έχει συντελεστεί. Το μόνο που παραμένει είναι η προπαγάνδα, που ευννοεί την απαξίωση του.
  Όλοι έχουν καταλάβει πως εξαπατήθηκαν και όχι μόνο αυτό αλλά υφίστανται μια άνευ προηγουμένου κλοπή για να εξυπηρετηθούν λαμογιές αυτών, που δημιούργησαν το χρέος πολλά χρόνια πριν, και που τώρα το παίζουν σωτήρες.
  Τα ψέματα τελείωσαν για το GAP και καλά θα κάνει να δεχθεί τις συνέπειες αυτών των ψευδών.

 11. undercover gpr avatar
  undercover gpr 13/07/2010 08:35:23

  Ε

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ undercover gpr 13/07/2010 08:45:02

   Καλή ερώτηση. Μια εκδοχή είναι ότι δεν έχουν σκεφτεί τίποτα. Μια δεύτερη εκδοχή είναι ότι ο ΓΑΠ έχει συγκεκριμένο σχέδιο, με πολύ συγκεκριμένες παραμέτρους, ώστε να μπορέσει να γλιτώσει επικοινωνιακά ότι μπορεί και να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του με "χαμηλές πτήσεις". Θέλει να έχει πλήρη έλεγχο και δεν γουστάρει καταστάσεις που δεν ελέγχει πλήρως. Ο άνθρωπος, το βλέπουμε, δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με τη διακυβέρνηση και όταν δεν είναι στο εξωτερικό, στα ξενοδοχεία με τα καλύτερα γυμναστήρια, κάνει κανό στην πατρίδα του πατέρα του. Και βάζει να το διαφημίζουν κιόλας στις εφημερίδες, περνώντας εντέχνως το μήνυμα "ο καημένος ο πρωθυπουργός ξεκουράζεται μετά από τον αγώνα του να σώσει την πατρίδα". Ενώ στην πραγματικότητα όλη η μέρα του είναι τζόγκινγ, ποδήλατο, γυμναστήριο, ταξιδάκια.

   Οπότε τι bridge financing και πολύπλοκες έννοιες. Η "διακυβέρνηση" ΓΑΠ είναι τραγικά απλοϊκή και τραγικά μονομερής για τη χώρα. Ούτε στη χειρότερή μας φαντασία.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 13/07/2010 08:50:26

    To bridge financing είναι πολύπλοκη έννοια ? χαχαχαχαχα
    Μέχρι και η θεία απ'το Σικάγο την ξέρει.

    Σου ξαναλέω μια χαρά την γνωρίζουν την τεχνική απλά δεν την φωνάζουν για να κάνουν τη δουλίτσα τους με τις πατροπαράδοτες mizoules τους.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 13/07/2010 08:58:24

    Πολύπλοκη για το ΓΑΠ, όχι για τον μέσο άνθρωπο. Ο άλλος το έχει στρώσει το παιχνίδι πιο εύκολα, πιο απλά, με περισσότερη ασφάλεια και πιο διακριτικά.

 12. Orestios avatar
  Orestios 13/07/2010 08:38:11

  Εξυπνάδες!

 13. undercover gpr avatar
  undercover gpr 13/07/2010 08:38:18

  ουπς , (συνέχεια του ε χαχαχαχα) εγώ να κάνω μια ορθολογική ερώτηση ρε παιδιά ?

  Πιστεύετε αλήθεια ότι τα μεγαλολαμόγια του Πασόκ δεν έχουν σκεφτεί το bridge financing για τα ακίνητα? Εγώ , πάντως , πιστεύω ότι το έχουν στο πρόγραμμα αλλά δεν το φωνάζουν για να φάνε ότι μπορέσουν.

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/07/2010 08:40:47

  Πόσο κουραστικό είναι το σπαμάρισμο, πόσο!

 15. undercover gpr avatar
  undercover gpr 13/07/2010 08:44:59

  Δεν τεκμηριώνεις αδερφέ (όσο κι αν τα ξαναλες) , απλά βασίζεσαι σε δυο φράσεις."Ψυχολογία" / "αναδιάρθρωση".

  Και οι δυο έννοιες και ο τρόπος που τις χρησιμοποιείς είναι παντελώς πολιτικάντικος.Η ψυχολογία σε παγκόσμιο υφεσιακό περιβάλλον είναι παράλογο να χρησιμοποιείται.Η αναδιάρθρωση επίσης είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από χιλιάδες παγκοσμίως οικονομολόγους και διεθνείς οργανισμούς.Μέχρι και η ΟΝΕ ψάχνει τρόπους για να την κάνει στο ψιθυριστό μεταξύ μας , γιατί νομίζεις ότι σκουπίζει Eλληνικά,Ισπανικά,Πορτογαλέχικα bonds η EK?

 16. ALALOGIA avatar
  ALALOGIA 13/07/2010 08:58:22

  Ορεστιοφάκτωρα ωραίο το atavar σου!

  • Orestios avatar
   Orestios @ ALALOGIA 13/07/2010 09:01:24

   Και πού να σφίξουν οι ζέστες!

   • ALALOGIA avatar
    ALALOGIA @ Orestios 13/07/2010 09:07:04

    Σφίξανε ήδη, δεν είδες την ανάρτηση;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 13/07/2010 09:12:34

    Για τις δικές σου αναρτλησεις λέω, αλλά μάλλον ήδη τελείς σε σύγχιση

 17. ataktos avatar
  ataktos 13/07/2010 09:00:21

  και ποια που@@@@ ..θα μας ....γ@@@@ ..οχι οχι ....

 18. tiramola avatar
  tiramola 13/07/2010 09:06:19

  Ξεχαρμανιάστε βρίζοντας, δεν κοστίζει τίποτα...
  Τα Ολυμπιακά ακίνητα που ανέφερε ο δρόμος την διαχείρηση των οποίων είχε η κυβέρνηση Καραμανλή σαπίζουν.
  Και όσα πρόλαβαν τα αντάλλαξαν με νερό...

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ tiramola 13/07/2010 09:28:02

   Μάλλον ζούσες σε άλλο πλανήτη αλλά σε ενημερώνω ότι οι άχρηστοι σημιτικοί έφτιαξαν τα άχρηστα για εμπορική χρήση Ολυμπιακά έργα.
   Ο Παπανδρέου ο προκομμένος σου γιατί δεν τα εκμεταλλεύεται;
   Αν μπορούσες θα κατηγορούσες τον Κ.Κ. ακόμα και για την τερηδόνα των δοντιών σου.
   Νοοτροπίες οπαδικές και ανέξοδος πράσινος ξερολισμός σαν το δικό σου μας έφτασαν εδώ.
   Αν μη τί άλλο μη μιλάς γιατί εκνευρίζεις το σκεπτόμενο κόσμο.

 19. Factorx avatar
  Factorx 13/07/2010 09:07:22

  @ALALOGIA: τα περι "αντεθνικότητας" να τα πεις στον αρχηγό σου και τον αντιπρόεδρο των Ιμιων και του Οτσαλάν,

  Παρακαλούνται οι υπόλοιποι να μην του απαντούν επειδή και ανόητος είναι και προκλητικός

 20. tiramola avatar
  tiramola 13/07/2010 09:10:54

  Επώνυμε τι έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή επί 6 χρόνια για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων?
  Θα ενημερώσεις το κοινό?

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 13/07/2010 09:16:41

   Το ερώτημα είναι γιατί χρειάστηκαν τόσα Ολυμπιακά ακίνητα.
   Γιατί χτίσανε ενώ η πρακτική είναι άλλη?
   Οι Αμερικανοί και οι Αυστραλοί ήταν βλάκες?
   Πόσες μίζες μοιράστηκαν για να χτιστούν τα ακίνητα?
   Πόσο επιβαρυντικά ήταν τα οράματα του GAP για τους Έλληνες?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 13/07/2010 09:16:56

   Λίγα, πολύ λίγα έκανε. Εσύ τώρα τι κάνεις, αντιπολίτευση στον Καραμανλή; Ξεκόλλα. Εδώ ο άλλος καταστρέφει τη χώρα, εσύ με τον Καραμανλή ασχολείσαι ακόμα;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 13/07/2010 09:37:07

   Ο Γκαπίσκος δηλαδή τι κάνει?
   Σιχαμερά κομματόσκυλα...

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 13/07/2010 09:40:41

    Όχι άλλα επιχειρήματα ρε Θανάση, μας μούρλανες, φτάνει...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ (A)θανάσης 13/07/2010 12:03:38

    Τώρα θυμάσαι ότι υπάρχουν και επιχειρήματα, ε?
    Όταν χτυπιόσουνα για τον "γκόγκο", και ότι είναι αδύνατο να αποτύχει διότι ...είναι αυτός που είναι, που ήταν τα επιχειρήματά σου?

    Τα δικά μου είναι λοιπόν ότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ επαναλαμβάνω ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ είναι καλύτερος από την ενωμοτία του Κάπταιν ΑΧΡΗΣΤΟΥ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ tiramola 13/07/2010 09:40:09

   τιραμόλα, όπως σου επισημαίνουν και οι άλλοι σχολιαστές, η ανέγερση τόσων εγκαταστάσεων ήταν νεοπλουτίστικης νοοτροπίας εκδήλωση, χωρίς καμμία πρόβλεψη για την μεταολυμπιακή χρήση. Πολλά έχουν γραφεί στη θεωρία, το γεγονός είναι ένα: πόσα συνέδρια επιτέλους θα διοργανώσει μια χώρα που δε φημίζεται για την οργανωτική της δομή? Αν ήμασταν στη Γερμανία, ίσως και να έπιαναν τόπο, και πάλι, όχι όλα συγκεντρωμένα σε μία πόλη. Το πανηγύρι ήταν θνησιγενές, και δεν σου φταίει ο Καραμανλής για τη μη αξιοποίησή τους. Αν πάλι πιστεύεις ότι γίνεται, ας τα αξιοποιήσουν τώρα λοιπόν, για να πληρώσουνε τις (δικές τους έστω) συντάξεις.

 21. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/07/2010 09:17:16

  Νομίζω ταιριάζει στην παρούσα ανάρτηση.

  "Έρευνες της Τουρκίας για πετρέλαιο σε 1.100 τετραγωνικά χλμ. στη Μεσόγειο, αδιευκρίνιστη η περιοχή στην επείγουσα προκήρυξη υποψηφιοτήτων που λήγει στις 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010.

  Δημοσιεύτηκε στο υπ' αριθμόν 27.639 σημερινό φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβερνήσεως η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για «τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες», στο πλαίσιο των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε θαλάσσια έκταση 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Μεσόγειο.
  Το διαγωνισμό προκήρυξε η τουρκική ανώνυμος εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ). Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προτάσεις για το διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις δύο το μεσημέρι στις 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010.
  Η διάρκεια του έργου ορίζεται ως ένα έτος. Στην προκήρυξη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, δεν διευκρινίζονται τα ακριβή σημεία της θαλάσσιας περιοχής."

  από Ας μιλήσουμε επιτέλους!

 22. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 13/07/2010 09:25:43

  Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα με τα Ολυμπιακά ακίνητα - τουλάχιστον με τα περισσότερα - είναι ότι χτίστηκαν.

  Μια τεράστια, εντελώς ανορθολογική σπατάλη πόρων, ένας νέος επαχθής δανεισμός, μια οικολογική καταστροφή, μια περαιτέρω εξαχρείωση του οικοδομικού - κατασκευαστικού κλάδου και μια περαιτέρω εμβάθυνση της λογικής "μίζα - απευθείας ανάθεση" στο κράτος συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής υπερθέρμανσης της οικονομίας.

  Εσύ tiramola είσαι το ίδιο περήφανος με τον πρωθυπουργό σου για εκείνη την περίοδο της "εθνικής αυτοπεποίθησης" των λαμόγιων από τη μια και των ηλιθίων από την άλλη; Ή θα μας πεις ότι όλα έγιναν για να τραγουδήσουμε δακρυσμένοι "αρχαίο πνεύμα αθάνατο";

  Μήπως θα μας πεις ότι όλα αυτά έγιναν "για τη δημιουργία υποδομών"; Αν κάποιος προπαγανδίζει σήμερα ότι είχαμε ανάγκη τη ΔΟΕ για τη "δημιουργία υποδομών" και μετά απλώς... "δεν αξιοποιήθηκαν" (όχι, όχι, δεν ήταν μιας χρήσης από το σχεδιασμό τους) εμένα απλώς με πείθει ότι είχε προσχωρήσει στη νοοτροπία του δωσιλογισμού από το 2000.

  Και για πες μας, τι πρότεινε το ΠΑΣΟΚ για την "αξιοποίηση" και με ποιο κόστος;

  Αρκετά με τη βλακεία των παπαγάλων.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Άνθρωπός τις 13/07/2010 09:33:30

   Τα σφουγγάρισες τα ενδιάμεσα 6 χρόνια?
   Έχουμε 2010 τώρα αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι...

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 13/07/2010 09:37:38

    Τιραμόλα, ο άνθρωπος σε ρώτησε τί έκανε το ΠΑΣΟΚ του GAP αυτά τα 6 χρόνια. Ποιά ήταν η συμβολή του σε αυτό το πρόβλημα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με τα άχρηστα ακίνητα?
    Είχε προτάσεις το GAP τόσα χρόνια? Γιατί μόνο ΟΧΙ ακούγαμε.
    Μπορεί να έχουμε 2010 αλλά είσαι στον κόσμο σου.

   • Άνθρωπός τις avatar
    Άνθρωπός τις @ tiramola 13/07/2010 10:05:11

    Αγαπητέ μου λαστιχάνθρωπε, εδώ σου κάνουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις κι εσύ πετάς τη μπάλα στις κερκίδες με ειρωνίες και εξυπνάδες. Η συμπεριφορά σου είναι η τυπική ενός troll, είσαι κλασική περίπτωση.

    By the way, που λένε και τ' αφεντικά σου, τα "ενδιάμεσα έξι χρόνια" τα νοσταλγούν ήδη και πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, από εκείνους που ζούσαν πάντα δουλεύοντας αξιοπρεπώς και όχι κυνηγώντας πάσης φύσεως "ευκαιρίες".

    Σου 'χω και μια έκπληξη: Στη δουλειά μου, ήμουν "κόκκινο πανί" για πολλούς τσάτσους κατά τη διάρκεια αυτών των "ενδιάμεσων έξι χρόνων" και το πλήρωσα. Εσύ; Ουδέποτε ψήφισα ή στήριξα Ν.Δ. με οποιονδήποτε τρόπο. Χάρη σε κάτι τυπάκια σαν εσένα, μπορεί και να αλλάξω γνώμη - από σεβασμό στη στοιχειώδη λογική.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 13/07/2010 10:23:57

    Με το καλό φίλε μου και με σεβασμό στην στοιχειώδη λογική πάντα, να σε φωτίσει ο θεός να δεις το φως το αληθινο της δεξιάς και όλοι μαζί να σώσετε τη χώρα συμπορευόμενος με τους τσάτσους της 6ετίας αφού τώρα θα είσαι με το μπλε πανί...

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 13/07/2010 10:27:23

    Ωχ, μπήκε σε παραλήρημα ο τιραμόλας.

   • man8os avatar
    man8os @ tiramola 13/07/2010 10:30:01

    Ειδαμε τον πρασινο ηλιο και στραβωθηκαμε...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 13/07/2010 10:34:33

    Πόσο ποδαισφορποιημένος και άρρωστος πασόκος μπορεί να είσαι ρε τιραμόλα; Πόσο;;;

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 13/07/2010 10:38:46

    Απάντησα Επώνυμε στον "άνθρωπο τις" που λόγω των δικών μου τοποθετήσεων το σκέφτεται να ψηφίσει για πρώτη φορά ΝΔ.
    Χάρη μου χρωστάς...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 13/07/2010 10:42:45

    Δεν σου χρωστάω καμία χάρη, διότι ο καταστροφέας ΓΑΠ χάρη σε κάτι απίστευτους Πασόκους σαν κι εσένα παραμένει στην εξουσία. Άσε μας και παίζεις το γνωστό παραμυθάκι εκτόνωσης του τύπου "διαφωνώ αλλά τι να κάνουμε". Κάτι Παπουτσήδων, Κακλαμάνηδεων και Βασουλών. Και Ρέππων.

    Πάλι τελεύταία στιγμή θα "πείσει" τον καταπράσινο εγκέφαλό σου κάποια ΓΑΠεια παπαριά για το πόσο πολύ αξίζει να τον ψηφίσεις, είναι και κακή η δεξιά, μην τυχόν και ξαναβγει, οπότε πάλι ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσεις. Μην μας το παίζεις κοψοχέρης.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 13/07/2010 11:18:25

    Τιραμόλα συνέχισε έτσι. Γι' αυτό ακούν όλοι ΠΑΣΟΚ και βρίζουν. Το πας καλά.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 13/07/2010 12:43:06

    Να φύγουνε, αλλά σκοπός είναι να φύγουν με ξύλο και ταμπούρλα! Να βγάλουμε το άχτι μας!
    Να φοβάται άνθρωπος να πει τη λέξη ΓΑΠ στο δρόμο!

    Το ΠΑΣΟΚ, λίγο πολύ στην ίδια τάξη μεγέθους είναι με τη ΝΔούλα. Αλλά αυτό το τερμιταριό είναι άλλο πράμα! Ο ΓΚΑΠισμός είναι το πιό αηδιαστικό σχήμα διακυβέρνησης που γνωρίσαμε ποτέ... Γιατί δεν δείχνει στοιχειώδες ενδιαφέρον για τους υποτελείς... Μόνο οι Γερμανοί και οι Βούλγαροι κατακτητές μπορούν να συγκριθούν μαζί του...

 23. man8os avatar
  man8os 13/07/2010 09:43:55

  Tιραμολα εσυ δεν εγινες κοψοχερης?
  Τι αλλαξε με εσενα?
  Τι σε συγκινησε απο οσα εκανε ο ΓΑΠ το τελευταιο 3μηνο και αλλαξες γνωμη?

  • tiramola avatar
   tiramola @ man8os 13/07/2010 09:55:29

   Κοψοχέρης ήμουν και θα παραμείνω, μην ανησυχείς...
   Απλά διαβάζοντας τα σχόλια ορισμένων μου δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Καραμανλής δεν κυβέρνησε ποτέ, δεν υπήρξε καν...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 13/07/2010 09:58:22

    Συγγνώμη που δεν σε πιστεύω, τιραμόλα, αν ήσουν κοψοχέρης δεν θα έγραφες με αυτόν τον τρόπο σε αυτήν εδώ τη σελίδα.

   • man8os avatar
    man8os @ tiramola 13/07/2010 10:06:02

    Τι να σου πω τιραμολα. Εσυ η συνειδηση και ο Θεος ξερουν μονο την αληθεια...
    Αλλα ο τροπος που γραφες φαινετε σαν να μην εισαι και τοσο κοψοχερης

   • πρασινάλογα avatar
    πρασινάλογα @ tiramola 13/07/2010 11:10:49

    Κοψοχέρης πασόκος δεν υπάρχει και άστα αυτά.
    Εάν μπείς στο κλάμπ δεν βγαίνεις.
    Κάτι σαν αυτούς την "κηπουρική".
    Μία φορά "χαρούμενος", πάντα "χαρούμενος".

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ tiramola 13/07/2010 11:24:05

    άντε διάβασε κανένα γαλλικό περιοδικό, είναι της μόδας

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 13/07/2010 11:29:30

    Ρε τους παλιανθρώπους, τους ψεύτες...
    Ε αρχαίε?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 13/07/2010 11:30:38

    Πρασινάλογα, αυτό που λες μου θυμίζει το γνωστό σατανιστικό τραγουδάκι Hotel California, που λέει "You can check out any time you like, but you can never leave!".

    Πλάκα-πλάκα, κάπως έτσι είναι ο σκληρός πυρήνας των Πασόκων.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ tiramola 13/07/2010 11:39:17

    τιραμόλα, λέω να σου φτιάξω άλλη μία ιστοσελίδα, τώρα που εμπέδωσες τον δεύτερο νόμο. Η ιστοσελίδα θα έχει θέμα την απάτη των σοσιαλιστών στην Ελλάδα. Με ειδικό αφιέρωμα στα έργα της Μιμής, που θα στα συνδέσω με με την ιδιωτικοποίηση των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής. Πρέπει να βρω πως θα την καμουφλάρω.

    άσε τα νούμερα...

   • ataktos avatar
    ataktos @ tiramola 13/07/2010 11:41:37

    archaeopteryx - αγαπητε ..στο δημοτικο ..το παιδι μας αιααι

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 13/07/2010 11:44:03

    Να ξεκινήσεις ανένδοτο κατά Σαμαρά όπως έκανες και με τον Παπανδρέου παρασύροντας μαζί σου και άσχετους οπαδούς, για τα περί διασύνδεσης των νησιών με ΑΠΕ.
    Κοινώς ανεμιστήρες.
    Στον Ορέστιο να κάνεις ιδιαίτερα...

   • ataktos avatar
    ataktos @ tiramola 13/07/2010 11:50:20

    δεκτο ..μαλιστα αμεσα ...εγωεδω ..εσυ εκει ..

   • ataktos avatar
    ataktos @ tiramola 13/07/2010 11:53:51

    tiramola -κολας μονο με ..logo

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 13/07/2010 12:12:56

    Tiramola, είσαι πολύ οπαδός τελικά.
    χαχαχαχαχαχα

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ tiramola 13/07/2010 15:51:28

    Οι "ανένδοτοι" είναι προνόμιο των παπατζήδων. Ο τελευταίος έχει κυρήξει ανένδοτο κατα αυτής της βρωμοχώρας που είχε την ατυχία να βγει Πρωθυπουργός. Αλλά θα σώσει πρώτα την Ευρώπη, και μετά, ίσως ασχοληθεί και με εμάς.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ man8os 13/07/2010 10:12:15

   αυτά τα περί Καραμανλή ξέρεις πολύ καλά τιραμόλα ότι είναι για προεκλογική σας κατανάλωση εντός και εκτός (βλέπε Μαριάννες και πληρωμένες καταχωρήσεις διεθνώς). Αφού γνωρίζεις τα του χώρου σου, δέξου, τουλάχιστον μέσα σου, ότι τα χρέη μας τα δημιούργησε εξ ολοκλήρου το ΠΑΣΟΚ. Και δες τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να τα αντιμετωπίσουμε: σίγουρα η λυσσασμένη αντιπαράθεση των κομμάτων εξουσίας δεν οδηγεί πουθενά.

   • tiramola avatar
    tiramola @ δρόμος 13/07/2010 10:35:22

    Ποιά προεκλογική κατανάλωση ρε φίλε και πληρωμένες καταχωρήσεις?
    Εδώ κόβουν και τα στεγαστικά δάνεια αφού το απόθεμα του ΟΕΚ μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια...
    Εδώ μπορεί να τον καλέσει η Κάρλα ντελ Πόντε σε λίγο...

   • πρασινάλογα avatar
    πρασινάλογα @ δρόμος 13/07/2010 11:06:46

    Τι λές νρε τιραμόλα;
    Εδώ κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Τσουκάτος και ο Μαντέλλης που έχουν μάλιστα ομολογήσει για τις μίζες, η Κάρλα είναι το θέμα σου;

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 13/07/2010 11:28:18

    Περιμένεις από τον τιραμόλα να απαντήσει?
    Δεν ξέρεις πόσο φανατίλα έχει για το GAP?

 24. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 13/07/2010 10:05:24

  Καλό είναι να θυμόμαστε την ουσία της ανάρτησης.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να φύγει από αυτή τη θέση.
  Δεν μπορεί να τα καταφέρει, δεν έχει το οργανωτικό και προσωπικό θπόβαθρο που απαιτεί η θέση αυτή.
  Είναι ολίγιστος, όπως είχε γράψει κάποιος.
  Αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό πριν υπογράψει και τίποτε άλλα μνημόνια και τρέχουν και δεν φτάνουν τα παιδιά μας μετά από 20 χρόνια.
  Τρείς είναι οι επιλογές.
  Ή θα φύγει μόνος τους συναισθανόμενος την ανεπάρκειά του.
  Ή θα παραιτηθούν κάμποσοι βουλευτές του και θα πάμε σε εκλογές.
  Η θα γίνει κοινωνική επανάσταση, ενδεχομένως βίαιη, γιατί ο απελπισμένος δεν έχει τίποτε να χάσει.
  Ότι θα φύγει πρόωρα θα φύγει, δεν είναι κάν επιλογή.

  • Orestios avatar
   Orestios @ πρασινάλογα 13/07/2010 10:16:23

   Να δείς που φεύγοντας θα κατηγορεί τον Καραμανλή. χο! χο!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Orestios 13/07/2010 10:17:02

    Εννοείται!

   • man8os avatar
    man8os @ Orestios 13/07/2010 10:21:16

    Αυτο κανει και τωρα που αργει η ωρα του ακομα...

 25. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 13/07/2010 10:48:14

  Μήπως ο ΓΑΠ και η παρέα του πήραν ποσοστό από τα κέρδη των κερδοσκόπων εις βάρος της Ελλάδας? Γιατί αλλιώς τόσα τυχαία λάθη δεν εξηγούνται... Δεν είναι χθεσινό φαινόμενο να τα παίρνουν κάποιοι ζημιώνοντας την οικονομία της χώρας τους (?). Γι αυτό και έριξε τόσο χρήμα η Siemens στην Ελλάδα, γιατί ήξερε ότι θα πιάσει τόπο.
  Για τριάντα αργύρια λοιπόν...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ευαγγελία 13/07/2010 10:54:00

   Και τί θες να γίνουν? Κλεφτες?

  • anonymos avatar
   anonymos @ Ευαγγελία 13/07/2010 11:41:42

   Εννοείται, οικονομικοί δολοφονοι είναι.

   • ataktos avatar
    ataktos @ anonymos 13/07/2010 11:43:10

    που ειναι η Μαρια μας..χιχιχχι

 26. undercover gpr avatar
  undercover gpr 13/07/2010 12:08:28

  Με αυτά τα στοιχεία μπορώ να σχολιάζω χωρίς moderaiotn Φάκτορες?

  (όχι τίποτα άλλο αλλά να μην έχω τους χαζοβιόληδες της ΔΑΠ να με πρήζουν και καλά για την αλλαγή του nick)

  • Factorx avatar
   Factorx @ undercover gpr 13/07/2010 13:16:53

   Δεν καταλαβα, γιατι άλλαξες ψευδωνυμο;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Factorx 13/07/2010 13:29:42

    όχι αλλά βάζω και το λινκ του μπλογκ για να μην λένε ότι κρύβομαι από το προηγούμενο nick που ήταν η ονομασία του μπλογκ.

 27. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 13/07/2010 12:10:21

  Τιραμόλα

  Αφού το ΠΑΣΟΚ θεωρεί, ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής, τότε γιατί διατηρεί σε όλες τις διευθυντικές θέσεις του δημσίου, τους διορισμένους επί ΝΔ;

  ...ή αυτοί που διατηρούν, ήταν βίσματα της Μητσοτάκαινας και για αυτό δεν τους πειράζουν;

  • tiramola avatar
   tiramola @ χελιδόνι 13/07/2010 12:15:23

   Δηλαδή όλοι οι διορισθέντες επί ΝΔ είναι εκ φύσεως λαμόγια ή ανίκανοι?
   Το κράτος δεν έχει συνέχεια?
   Αν η κεντρική διοίκηση αποφασίσει, οι διευθυντές όπου και να ανήκουν πολιτικά δεν πρέπει να ανταποκριθούν?
   Τι μυαλό κουβάλατε επιτέλους?

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ tiramola 13/07/2010 12:26:47

    Ο Καραμανλής, από ότι ΕΣΕΙΣ λέτε, φταίει για την σημερινή κατάντια.
    Ο Καραμανλής όμως, όπως ΕΣΕΙΣ λέτε, έπαιζε playstation.
    Αρα τo dirty job οι μανδαρίνοι τόκαναν.

    Εσείς αυτούς τους μανδαρίνους, γιατί τους διατηρείτε;

    Η Μητσοτακαινα σας το ζήτησε, για να σας στηρίζει;

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 13/07/2010 12:31:43

    Η Μητσοτάκαινα σε όποιες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφια έβγαινε πρώτη με τους δικούς σας ψήφους των νεοδημοκρατών.
    Ακόμα και στις εσωκομματικές τσίμα τσίμα.
    Τώρα θυμηθήκατε να της ρίξετε το ανάθεμα?

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ tiramola 13/07/2010 12:36:08

    Ο Σημίτης τότε κι η κυβέρνηση, σήμερα, το Μητσοτακόσογο έχει εξαπτέρυγο.
    Η σημερινή κυβέρνηση σας απαξίωσε το δικό της opengov για να στηρίζει Μητσοτακικούς.

    Τυχαίο, δεν νομίζω;

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 13/07/2010 12:56:54

    Τολμούμε τιραμόλα να αναθεματίζουμε τους φαύλους.
    Εσύ, με την φανατίλα του οπαδού, τί λες για το GAP?

 28. blue nile avatar
  blue nile 13/07/2010 12:35:57

  @tiramola το ότι δεν έχουν βρει ακόμα χρόνο να τους αλλάξουν το σκέφτεσαι...

 29. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 13/07/2010 13:15:53

  Μην ασχολείστε με τον τιραμόλα.
  Βομβιστής είναι, μπαίνει μέσα σε κάθε σοβαρή συζήτηση και με τις αηδίες του χαλάει τις κουβέντες και σπάει τους συνειρμούς. Εμείς μιλάμε για τα τραγικά οικονομικά μας και αυτός μας λέει για την Θοδώρα και για τις ΑΠΕ, σε λίγο θα μας λέει για την Πετρούλα και γιατί ο Κ.Κ. έκανε διακοπές στο Δελβινάκι και όχι στις Σέρρες.
  Τύπος κουλουβάχατα, κουβλεντες κουλουβάχατε, δεν ξέρετε από αφισσοκλλλητές;
  Δεν τον θυμάστε τον άλλο αφισσοκολλητή τον κρόγια που διορίστηκε σε δύο θέσεις αμέσως μόλις βγήκε το πασόκ; Όλοι ίδιοι είναι, καμμία σχέση με ιδεολογία, εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.
  Εδώ τα πράγματα είναι απλά.
  Οι χειρισμοί του Παπανδρέου μας έχουν φέρει στο απροχώρητο.
  Οι βουλευτές του είναι αμετανόητοι και ξετσίπωτοι, δεν νοιάζονται για το λαό, άρα είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι.
  ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ, ελπίζω να το βλέπουν πόσο ξεκάθαρο είναι αυτό.
  Κάνατε τις επιλογές σας, τώρα θα πληρώσετε.
  Στο ενδιάμεσο, τώρα στις διακοπές υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι βουλευτές του πασόκ θα ξεχάσουν τα μπάνια στη θάλασσα.
  Βλέπεις, έχει κόσμο εκεί.
  Και τι κόσμο . . . κανονικούς ανθρώπους.
  Στενοχωρημέους ανθρώπους.
  Κάτι μου λέει ότι οι σεκιουριτάδες θα αποδειχθούν χρησιμότατοι φέτος.

 30. Ιθαγεννής avatar
  Ιθαγεννής 13/07/2010 14:21:16

  ΝΔ: Τα σχόλια του Πρωθυπουργού αμαυρώνουν τη χώρα
  NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 16:08


  Βολές κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας τον ότι με τις δηλώσεις του διασύρει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

  «Ο κ. Παπανδρέου δεν κουράστηκε να κάνει αρνητικά σχόλια για τη χώρα μας μπροστά σε ξένους; Το κάνει επί εννέα ολόκληρους μήνες, από τον καιρό που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, παρόλο που γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας στο διεθνές πεδίο», ανέφερε.

  Σημείωσε τέλος ότι όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτά γίνονται «για να καλύψει ο πρωθυπουργός τις μεγάλες ευθύνες του για το πώς φτάσαμε στην τριμερή επιτήρηση και για να ξεχάσει ο ελληνικός λαός τις υποσχέσεις του ότι υπάρχουν λεφτά, πριν τις εκλογές».

 31. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/07/2010 17:09:47

  Η παγκόσμια οικονομική ελίτ δέχτηκε μεγάλο βαθμό προστασίας για τον εαυτό της και ελαχιστοποίηση της προστασίας των πολιτών από την αντίθετη πλευρά.

  Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πολιτική που επιβάλει το μνημόνιο στη χώρα μας.

  Για παράδειγμα, θα μπορούσε να δεχτεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία εύκολη χρηματοδότηση σε ποσοστό 75% συμμετοχή του κράτους για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανέργων σε τομείς που αυτοί θα κρίνουν ότι έχουν μέλλον!! σε συνολικό ποσοστό ας πούμε 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.
  το πιο πιθανό είναι όχι.

  τότε γιατί δέχονται να μετατοπιστούν τεράστια ποσά από τα κρατικά ταμεία για την διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος; εξέλιξη η οποία συν τοις άλλοις οδηγεί μια ολόκληρη χώρα σε υψηλό πληθωρισμό και παρατεταμένη στασιμότητα!

  • ataktos avatar
   ataktos @ o βουνίσιος 13/07/2010 17:16:53

   απο Μαρια Δ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ...

 32. ataktos avatar
  ataktos 13/07/2010 17:43:51

  δυχος την Μανταμ ..μαργαρητα ..ειναι δυνατων ..οχιοχι οχι

 33. nGeorgiopoulos avatar
  nGeorgiopoulos 13/07/2010 18:22:31

  O Karamanlhs apla sunexise thn politikh twn prokatoxwn tou. Yphrkse apla "atuxos" sto oti tou eskase h bomba sta xeria kai den h8ele na thn summazepsei. Kai o Karamanlhs to idio mnhmonio 8a upegrafe gia auto kai edwse stegna thn eksousia kai phge na kanei diakopes. Opote oi kokkoromaxies na leipoun.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nGeorgiopoulos 13/07/2010 21:10:52

   Από πού προκύπτει ότι "θα υπέγραφε το ίδιο μνημόνιο";

   Αν είχαμε πάρει εγκαίρως τα μέτρα που έλεγε ο Καραμανλής, υπήρχε περίπτωση να καταρρεύσει η πιστοληπτική μας ικανότητα;

   Εδώ και με τα μέτρα της 3ης Μαρτίου σωζόταν άνετα το πράγμα, χωρίς τις καφρίλες περί Τιτανικού και όλα τα σχετικά.

 34. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/07/2010 18:34:07

  Απίστευτο! Ο Παπακωνσταντίνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελεγχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας!!!

  Δείτε εδώ:

  http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενημέρωση/item/4444-papakonstantinou

 35. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 13/07/2010 19:02:03

  Μην είμαστε αγνώμονες και αχάριστοι! Όλος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αναγνωρίσει τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης για να βγάλει την χώρα από το τέλμα που την βούλιαξε η δεξιά του Καραμανλή και του Σαμαρά.

 36. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/07/2010 20:42:50

  Γράφει ὁ ALALOGIA : "Εἶναι προφανές ὅτι ἄν πετύχει σ΄ αὐτό πού ἐπιχειρεῖ ὁ ΓΑΠ, θά καρατήσει τήν ἐξουσία γιά χρόνια...". Αὐτό ἀκριβῶς ἐπιχειρεῖ νά πετύχει: νά κρατήσει τήν ἐξουσία γιά χρόνια! Πράγμα πού εἶναι τό μόνο ζητούμενο ἑνός ὁλοκληρωτικοῦ (φασιστικοῦ!) κόμματος, ὅπως πλέον ἔχει ἐξελιχθεῖ τό (παλιό, νέο ἤ ὄλον) ΠΑΣΟΚ. Καί φασισμός εἶναι αὐτό ἀκριβῶς πού ὑπηρετεῖ ὁ ALALOGIA: ὄχι νά τοῦ κλείνουν τό στόμα (αὐτό εἶναι αὐταρχισμός, τῆς ἠλίθιας ἑλληνικῆς δεξιᾶς…), ἀλλά νά τοῦ λένε τί νά λέει!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Διοτίμα 13/07/2010 20:59:59

   Και προφανώς όσοι επιλέγουν κυβέρνηση κάθε 4 χρόνια ή και λιγότερο είναι το πόπολο...

   • Διοτίμα avatar
    Διοτίμα @ tiramola 13/07/2010 21:11:17

    @ Τιραμόλα ἄλλα λόγια…
    Τό εὔκολο ἐπιχείρημα τοῦ λαϊκισμοῦ. Δημοκρατία ὅμως δέν σημαίνει πώς ἡ πλειοψηφία ἔχει δίκιο. Σημαίνει ἁπλῶς πώς ἔχει τό δικαίωμα νά κυβερνά, ὑπό ὄρους καί προϋποθέσεις.

 37. Tάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Tάσος,Θεσσαλονίκη 13/07/2010 21:05:03

  Αγαπητέ Φάκτορα,αυτή τη λύση δεν τη σκέφτηκε ούτε ο Σαμαράς!!!Όλα έγιναν με σύστημα,τρίμηνος βομβαρδισμός-τρομοκρατία του ελληνικού λαού και έπειτα λήψη μέτρων χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Αν τα μέτρα αυτά κατα το ήμισυ ελάμβανε η προήγουμενη κυβέρνηση,θα είχαμε επανάληψη του Δεκέμβρη 2008 και Παπανδρέου να συμμετέχει στις πορείες!!

 38. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 13/07/2010 22:01:19

  Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί την υπόθεση Τ+10 τη συντηρεί η Βάσω

  Παπανδρέου ενώ την έβγαλε πρώτα ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"και η Ν.Δ την

  υποβάθμησε,ενώ σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την οικονομική της ανάλυση?

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/07/2010 23:12:45

   Μπορεί να περιμένει τις εκλογές....
   Ή είναι στη συμφωνία τους
   ή κάποιος θέλει να σώσει το τομάρι του

 39. stroumfaki avatar
  stroumfaki 13/07/2010 23:06:56

  Σ' αυτή τη χώρα όλα είναι υποκειμενικά!!!

  Σημασία στην πολιτική της χώρας αυτής είναι ποιός κάνει κάτι και όχι τι κάνει!

  Υπάρχουν ορισμένες διαπιστώσεις:

  1. Οι αντιδράσεις σε περίπτωση που αυτά τα μέτρα θα τα έπερνε μια κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν οι ΜΕΓΙΣΤΕΣ. Αυτό γιατί συμβαίνει:
  α) Τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι τρυπωμένα σε κάθε συνδυκαλιστικό φορέα και τον εκφράζουν με το τρόπο τους. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι ρομποτάκι στις απόψεις του κάθε ηγέτη. Το αίμα του ΠΑΣΟΚΟΥ ψηφοφόρου έχει ποτιστεί με το φαρμάκι της υποκρισίας (Το άσπρο - μαύρο λέει η κυβέρνηση τώρα και ο κόσμος ακούνητος.).
  β) Ο κόσμος της ΝΔ δεν είναι επαναστατικά έτοιμος για οτιδήποτε γι' αυτό έχει χάσει κάθε επαφή με τους εργαζομένους. Ο εγωισμός της ψευτοκουλτούρας που το διακατέχει τον έχει αφήσει να παρακολουθεί τα ΜΜΕ να εξουσιάζουν και να αμφιβάλει ακόμα και για το αυτονοητο. Πάντα πίστευε πως η ύπαρξη της οφείλει να συνυπάρχει με αυτή του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό και του χαρίστηκε τα προηγούμενα χρόνια ενώ μπορούσε να το εξαφανίσει. Ίσως υπάρχει λογική γιατί έχει καλύτερα ένα ΠΑΣΟΚ που κοροιδεύει και προσελκύει τους αριστερούς, παρά την σκέψη πως χωρίς ΠΑΣΟΚ ίσως συσπειρωθεί η πραγματική αριστερά
  γ) Η "αριστερά" δυστυχώς γίνεται πιόνι απο τους πασοκικούς φορείς κάθε φορά που θα τη χρειαστεί ,εκτός ΚΚΕ, (γι' αυτό και η μάχη τους). Η "αριστερά" ήταν πάντα το καταφύγιο του ΠΑΣΟΚ όταν έβλεπε να γκρεμίζεται, και η αριστερά πάντα το έσωζε. "Αριστερά" βέβαια όταν λέμε, εννοούμε την ιδεολογική έκφραση που ακόμα και ο Γ.Π. αναφερόταν για να χαρακτηρίσει το κόμμα του, πριν 1,5 χρόνο. "Αριστερός" εκφραζετε τώρα και ένα γέρος που γνωρίζαμε που σαν χωροφύλακας έσφαζε τότε τους κουμουνιστές και μετά ήταν τόσο φανατικός ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΣ που πραγματικά έλεγες πως ο κόσμος έχει έρθει πάνω κάτω, όπως και όλοι στο χωριό που ενώ όλοι ψήφιζαν υπέρ της δικτατορίας, μετά φώναζαν το σύνθημα "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά " και το έπαιζαν επαναστάτες.


  Την εποχή Σημίτη, αν θυμάστε καλά, οι διαδηλώσεις και γενικά οι διαμαρτυρίες δεν ήταν αρκετά δυναμικές. Τότε πολλοί άνθρωποι έλεγαν: "να βγεί η ΝΔ μπας και φωνάξει ο λαός".Το φαινόμενο των δυναμικών κινητοποιήσεων ξαναεμφανίστηκε κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Δυστυχώς όμως η κινητοποιήσεις είχαν σκοπό μόνο την εναλλαγή της εξουσίας και όχι την διεκδίκηση και υπεράσπιση δικαιωμάτω, γιατί η παρακινηση γινόταν απο στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

  Όλο αυτό το μόρφωμα που παρατηρούμε πραγματικά πολλές φορές με βάζει σε σκέψεις για το τι ανθρώποι πραγματικά είμαστε. Πόσο βλάκες, πόσο υποκριτικοί, πόσο κότες!!!
  Γιατί πάντα το κομμάτι του φοβιτσιάρη, τρομοκρατιμένου, ευάλωτου εαυτού μας επικρατεί και δεν πράτουμε σύμφωνα με τα ανθρώπινα ιδανικά.
  Χτές πήρα ένα δρόμο και με οδήγησε στο γκρεμό,
  Σήμερα πήρα ένα άλλο δρόμο και με οδήγησε στο γκρεμό
  Αύριο άμα πάρω τους ίδιους δρόμους θα είμαι ιδεολογικά σκλαβωμένος.
  Η επιλογή να πάρω ένα άλλο δρόμο κι ας με οδηγήσει στο γκρεμό με κάνει πιο ελεύθερο. Όμως δεν μπορώ να το ξέρω αυτό εκτός και αν το δοκιμάσω.

  Μέλλον ίσως υπάρχει αρκεί οι παλιότερες γεννιές να μας αφήσουν ήσυχους και να μας χαιρετήσουν. Αυτά τα σκλαβωμένα μυαλά σε αντιλήψεις κομματικές και ψευτο ιδεολογικές που άφησαν ένα τσούρμο ηλιθίων δικτατόρων να σκλαβώσει την Ελλάδα για τόσα χρόνια ενώ θα έπρεπε να έχουν ρίξει την δικτατορία αμέσως είναι πλέον ιδεολογικά νεκροί. Οσο διοικούν ακόμα και μέσα σε μια οικογένεια δεν βλέπω μέλλον. Ίσως οι νέοι θα πρέπει πλέον πιο δυναμικά να απαιτήσουν ισχυρή θέση σε οτιδήποτε τους αφορά, ακόμα και μέσα στις οικογένειες τους.

  Κατ' αρχάς θα πρέπει να διώξουμε επιτέλους τη "βασιλειά" απο τη χώρα. Τι εννοώ:
  Δεν μπορεί αιώνια μερικοί πολιτικοί (πρίγκηπες) να διεκδικούν την εξουσία (βασίλειο) σ' αυτή τη χώρα.
  Δεν μπορεί αιώνια μερικοί επιχειρηματίες (πρίγκηπες) να κατέχουν το πλούτο (του βασιλείου) αυτής της χώρας.
  Δεν μπορεί αιώνια ορισμένες οικογένειες (φεουδάρχες) σε κάθε τόπο να βολεύει την οικογένεια του επειδή είναι τσιράκι και ρουφιάνος του "βασιλιά"


  Δεν έχει σημασία τι δηλώνει ο καθένας. Οι πράξεις έχουν σημασία. Αύριο δεν μπορεί ο Γ.Π. να δηλώνει ότι είναι σοσιαλιστής ή αριστερός κτλ. Θα το κάνει αλλά ας μην δώσουμε σημασία. Και εγώ είμαι αεροπόρος.... (θα με εμπιστευτείς αν οδηγάω αεροπλάνο;)

  Επιτέλους ας ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.

 40. rally monkey avatar
  rally monkey 13/07/2010 23:29:51

  η υποθεση συζητηθηκε τοσο ωστε να ΔΕΝ υπαρχει καμμια απολυτως αμφιβολια οτι οι ρυθμισεις ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ στην ΗΔΑΤ

  και μετα καποιος να εξηγησει γιατι η ΝΔ συμπεριφερεται λες και το προβλημα ειναι τα ΜΕΤΡΑ και οχι ο'τι στην κυβερνηση παραμενει μια ομαδα επιορκων που οδηγησε τη χωρα στη χρεωκοπια

 41. SAM avatar
  SAM 13/07/2010 23:47:15

  ΕΓΩ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.....ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΣΟΚ ΔΝΤ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ YOUTYBE.......ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΧΟΛΙΟ

 42. xifos makry avatar
  xifos makry 14/07/2010 22:17:17

  AKOY ΘΑ ΠΑΡΗ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΑΠ!!!! ΚΛΩΤΣΕΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΗΕΝΕΙΑΚΩΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ - ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ- ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ..ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΜΕΡΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΕΙΛΟΣ ... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΜΑΙΑΜΙ -ΦΛΟΡΙΝΤΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΔΕ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΕΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.