Η μητέρα όλων των μαχών
07/02/2014 09:00
FactorX και Αριστερός Ψάλτης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μητέρα όλων των μαχών

Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες έχουμε διπλές εκλογές οι οποίες μπορεί να κρίνουν και το μέλλον της κυβέρνησης. Ποιος όμως νοιάζεται για την οποιαδήποτε κυβέρνηση όταν το βασικό διακύβευμα είναι η σωτηρία της πατρίδας;

Γιατί μέσα σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες εκτός από την κυβέρνηση κρίνεται και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων. Αν η χώρα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή δάνεια και ξανά δάνεια και μνημόνια, περικοπές, ανεργία, ύφεση απαισιοδοξία τότε πράγματι τα επόμενα 20-30 χρόνια θα είναι δραματικά.

Αν από την άλλη προκύψουν ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις προς τη θετική κατεύθυνση, δηλαδή προς μια μόνιμη λύση για το δυσβάσταχτο χρέος και προς την έξοδο από την κρίση, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την οριστική σωτηρία της Ελλάδας. Άλλωστε, το έχουμε μάθει νομίζω το μάθημά μας και ελπίζουμε πως όταν θα βλέπουμε πίσω μας το δράμα θα φροντίσουμε όλοι -πολιτικοί και πολίτες- να μην επαναλάβουμε τα ίδια τραγικά λάθη.

Αυτά ως πρόλογος για να ... δικαιολογήσουμε τον τίτλο. Αυτή η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μοιάζει με μια... ρωγμή του χρόνου. Που μπορεί να σημάνει πράγματι το περίφημο τέλος της Μεταπολίτευσης που όλο λέμε ότι γίνεται και όλο μεταφέρεται χρονικά στο μέλλον για κάποιους περίεργους λόγους.

Τι ήταν η Μεταπολίτευση του 1974 δε χρειάζεται να το αναλύσουμε, το περιγράφουν περίφημα μερικές λέξεις: Κομματοκρατία, ρουσφετοκρατία, αναξιοκρατία, ρεμούλα, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, Μαυρογιαλούροι παντού, βρόμικο παρασκήνιο, «κολλητοί» των πρωθυπουργών, των υπουργών και λοιπών στελεχών. Απουσία λογοδοσίας, ατιμωρησία, ένα αίσθημα μη απόδοσης δικαιοσύνης και τελικά οργή του κόσμου.

Οι εκπρόσωποι αυτού του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας συνεχίζουν να αντιστέκονται και θέλουν να μην αλλάξει τίποτε. Το παλιό που εμφανίζεται ως καινούργιο βρομάει χειρότερα κι από κουφάρι ζώου σε αποσύνθεση. Ενώ το καινούργιο που θέλει να ξεπεταχτεί και να αλλάξει τα πάντα εμφανίζεται δειλό, ασθενικό και ανέτοιμο για τη μητέρα όλων των μαχών.

Το "παλιό" το βλέπετε κάθε μέρα. Είναι ο Τσίπρας, η Κωνσταντοπούλου, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Ρένα Δούρου, ο Στρατούλης, ο Μπαλάφας.... Και φυσικά μαζί τους είναι ο Κοτσακάς του Άκη, ο Μητρόπουλος, η Σακοράφα, η Κατσέλη, ο Οδυσσέας Βουδούρης και τόσοι άλλοι. Πόσο καινούργιο είναι ένα κόμμα που έχει υιοθετήσει όλα τα «χούγια» της Μεταπολίτευσης και τα έχει βάλει στο μίξερ να τα κάνει ιδεολογικό αχταρμά με την καφρίλα των Εξαρχείων; Πόσο καινούργιο είναι ένα κόμμα που στο μόνο που διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ είναι στο όνομα; Που λέει τόσα ψέματα που έχει καταφέρει να υποσκελίσει από την σχετική ιστορική λίστα ακόμα και τον Ανδρέα Παπανδρέου;

Πόσο καινούργιο είναι άραγε ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα αλλά το ίδιο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το σχέδιό του; Που λέει «λεφτά υπάρχουν» και θα διορίσει τους πάντες και τα πάντα, θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις ή θα μας φτιάξει την Βενεζουέλα του Νότου;

Και πόσο τίμιο είναι ένα κόμμα που ούτε την ιδεολογική του περιχαράκωση δεν μπορεί να πετύχει. Τι είναι; Αριστερό κόμμα; Κεντροαριστερό; Φλερτάρει με τους «καμμένους», με ψεκασμένους και με νεοεθνικιστές της τζάμπα μαγκιάς; Αγκαλιάζεται με τους απανταχού περιθωριακούς και ταυτόχρονα κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες, τους νταβατζήδες και τους μιντιτάρχες; Δυστυχώς -και το λέμε μετά λόγου γνώσεως- ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι πιο μουχλιασμένο έχει υπάρξει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Βρομάει ναφθαλίνη στην Κουμουνδούρου και ο κόσμος έχει αλλεργία για τη ναφθαλίνη.

Ακόμα, πόσο ... νέοι είναι και οι καινούργιοι... σωτήρες της χώρας; Ο Καμμένος, ο Πολύδωρας, ο Ζώης, ο Νικολόπουλος, ο Κουβέλης, ο Σημίτης... Ανάξιοι λόγου και ανάλυσης τα λεγόμενά τους και οι πράξεις τους.

Από την άλλη μεριά υπάρχει το καινούργιο που δίνει τη μάχη για να μη χαθεί η χώρα. Είναι ο Σαμαράς μερικοί συνεργάτες του και δύο – τρεις άλλοι που αγωνίζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Ο 60άρης Σαμαράς, απέναντι στο 40άρη Τσίπρα και τους άλλους γερασμένους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η ιστορική αντίφαση της συγκυρίας. Το παλιό να εκπροσωπείται από γερασμένους κιόλας νέους και το νέο από ...παλιούς που δεν εγκαταλείπουν την μάχη. Αυτή θα είναι η μητέρα όλων των μαχών. Μέχρι το τέλος όλων των εποχών.

Όμως, ακόμη και αν όλα κρέμονται σε μια στιγμή, στην ρωγμή αυτή του χρόνου, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βρει δυστυχώς ακόμα τα πατήματά της. Είτε φταίνε τα βαρίδια της Μεταπολίτευσης, είτε εκείνοι που δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από το άρρωστο παρελθόν, είτε οι άλλοι που φοβούνται το μέλλον που έρχεται αδυσώπητο , αυτό που βλέπουμε είναι μια αργή και ταλαίπωρη προσπάθεια μετάβασης στο καινούργιο που απαιτεί ο κόσμος, μέσα από έναν παμφάγο κομματικό σωλήνα.

Πώς όμως να δώσεις μάχες και να κερδίσεις τον πόλεμο όταν στρατιώτες «λουφάρουν» επιδεικτικά. Και όταν αξιωματικοί περιμένουν την στροφή του δρόμου για την κάνουν; Όταν όλο και περισσότεροι μοιάζουν με «Αντουανέτες», ή για να μην τους παρεξηγήσουμε, με Πόντιους Πιλάτους που νίπτουν τας χείρας τους;

Στη μητέρα των μαχών χρειάζεται αφενός συστράτευση και αφετέρου στρατηγική και έξυπνες ιδέες. Ο Α. Σαμαράς έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει τα πάντα. Με θεσμικές αλλαγές που θα προκαλέσουν επανάσταση, όπως π.χ. την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ή τη μείωση των βουλευτών, ή ακόμη και το ασυμβίβαστο υπουργών και βουλευτών. Με οικονομικές αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους δανειστές και θα οδηγούν την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Και τέλος με αλλαγές στο κόμμα που θα έχει ρόλο, συμμετοχή στα κοινά, κοινωνικό πρόσωπο και δε θα είναι αποκομμένο από το λαό, ούτε θα αποτελεί προθάλαμο για την εξυπηρέτηση κάθε είδους ρουσφετιών.

Πολλά μπορούν να γραφτούν ακόμα για τη μητέρα των μαχών. Θα κλείσουμε όμως με ένα όμορφο «τσιτάτο» που είπε ο αγαπημένος του... Τσίπρα, ο Φιντέλ Κάστρο: «Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν».

Σε αυτήν την μάχη θα πολεμήσουμε. Όχι για τους εαυτούς μας, ούτε για τον Βενιζέλο, τη Ντόρα, τον Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη συγκυβέρνηση και το κακό συναπάντημα. Αλλά για την Ελλάδα και το μέλλον που φτάνει καλπάζοντας να τα σαρώσει όλα αυτά.

FactorX και Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Chris avatar
  Chris 07/02/2014 09:25:37

  Ο 60αρης δουλεύει σαν 18χρονος , αν όλοι οι Έλληνες αποφασίσουν να εγαστούν όπως αυτός ο άνθρωπος , τότε η χώρα θσ βγει από την μιζέρια της σε 6 μήνες. Ας πάρουμε για παράδειγμα όλοι τον Πρωθυπουργό και να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Στην Ελλάδα του 2014 δεν πρέπει να λείπει κανένας. Τα κόμματα και τα χρώματα τα είδαμε.... Ας δούμε ΟΛΟΙ την ΠΑΤΡΙΔΑ για μια φορά!!!

  • ΄Εεετσι! avatar
   ΄Εεετσι! @ Chris 07/02/2014 11:54:31

   Πράγματι. Αν εργασθούν δε από το πρωϊ ως το βράδι ακάματα και τα 2.500.000 των ανέργων, θα βγούμε από την κρίση όχι σε 6, αλλά σε 3 μήνες! Τόσο απλά.

 2. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 07/02/2014 09:42:39

  Με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις καινούργιο οικοδόμημα ! Ο Αντώνης Σαμαρας πρέπει να ηγηθεί ενός νέου σχήματος που θα συγχωνεύσει ότι υγιές υπάρχει στην πολιτική σήμερα και βέβαια να γίνει η πύλη εισόδου στην πολιτική νέων ανθρώπων. Η έννοια της συνυπευθυνότητας λαού και πολιτικών θα πρέπει να κυριαρχήσει όπως και η αξιοκρατία ! Μόνο ενωμένοι μπορούμε να παμε μπροστά .

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ JIM BEAM 07/02/2014 12:58:57

   Μέ τό παγκάλειο "μαζί τά φάγαμε", τά θαλασσοδάνεια τών τραπεζών στούς ημέτερους καί τό βουνό τού δημόσιου χρέους νά γίνεται έντεχνα "λαϊκό" η επίκληση στήν συνυπευθυνότητα "λαού καί πολιτικών" δέν χτυπά καθόλου καλά στό αυτί.

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 07/02/2014 09:54:28

  Πράγματι έτσι είναι! Ήρθε η ώρα που περιμένει (ή που φοβάται) κάθε ηγέτης σε όλη του τη πολιτική ζωή! Η ώρα που θα τον γράψει η Ιστορία ή που θα εξαφανίσει οποιοδήποτε ίχνος του ή ακόμα χειρότερα, η ώρα που θα του αποδώσει "Ηροστράτεια ...Δόξα"! Εδώ είναι το σημείο καμπής για τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων, για τον Σαμαρά. Ή θα δούμε έναν Σαμαρά που ξέραμε παλιά ή έναν, τρομοκρατημένο ή βολεμένο ή καταναγκασμένο ή κουρασμένο ή παραδομένο ή διεφθαρμένο ή λίγο απ΄όλα αυτά, που λίγο πολύ μας έχει συνηθίσει η ιστορία των Ελλήνων ηγετών! Τον τελευταίο καιρό είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να τονίζουμε ότι οι Δανειστές μας προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο ώστε να μας δέσουν ακόμα περισσότερο και ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο, ύστερα μάλιστα από την κυνικότατη ομολογία της Μέρκελ, ακόμα και του Σόϊμπλε, ότι "..μια έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, θα παρέσυρε σε σταδιακή έξοδο και τις υπόλοιπες χώρες!! Βέβαια όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να απειλήσουμε με ένα "Κούγκι"; Και αυτό γιατί ύστερα από όλα τα στοιχεία αλλά και από τη διαφαινόμενη ...περαιτέρω βοήθεια, η Ελληνική Οικονομία θα βυθιστεί ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ, σε δύνη τουλάχιστον στασιμότητας και σε ξεκοκάλισμα των πλουτοπαραγωγικών της πόρων, τουλάχιστον για τριάντα ακόμα χρόνια!!!!

 4. ευρωΧαμάλης avatar
  ευρωΧαμάλης 07/02/2014 09:58:08

  θα πολεμηθεί η Κομματοκρατία,μη δίνοντας τη δυνατότητα στον Ανεργο Ψηφοφόρο να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στο τόπο διαμονής??με ταυτόχρονη αύξηση διοδίων!! θα καταπολεμήσουν οι Μητσοτάκης-Χριστοφιλοπούλου την αναξιοκρατία και την ρουσφετοκρατία με όπλο το αξιοκρατικό ...ΑΣΕΠ?? Θα παταχθεί διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, το βρόμικο παρασκήνιο, οι «κολλητοί» των πρωθυπουργών, των υπουργών και λοιπών στελεχών,οι Μαυρογιαλούροι....χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι φίλοι του κου Χριστοφοράκου? Δεν θα λογοδοτήσουν αυτοί που οδήγησαν τη Χώρα στο δρόμο των μνημονίων? Θα παραμείνουν ατιμώρητοι οι δωροδοκούντες? η Δικαιοσύνη θα συνεχίσει να κατάσχει, να προφυλακίζει, τον απλό πολίτη γιατί αδυνατεί να ανταποκριθεί στα φορομπηχτικά μέτρα??ενισχύοντας το "περί δικαίου αίσθημα" και φρόνημα των πολιτών. οι πολίτες οφείλουν στον εαυτό τους και στα παιδιά τους μια καλύτερη Ελλάδα που δυστυχώς οι "πολιτευτές της μεταπολίτευσης¨" διέλυσαν.ΑΠΑΝΤΕΣ. απλά 'πάρτε το αλλοιώς¨' .........σύντροφοι !

 5. Κόρη καραβοκύρη avatar
  Κόρη καραβοκύρη 07/02/2014 10:06:12

  ...... μετά λόγου γνώσεως η παράταξη έχει εντελώς αποκοπεί από την κοινωνία, βουλευτές, στελέχη κλπ., όλοι άφαντοι και περιχαρακωμένοι. ΄Ετσι δεν κερδίζονται μάχες, να βγουν ανοιχτά στον κόσμο και να υποστηρίξουν τις θέσεις του Σαμαρά και του κόμματος για την επόμενη μέρα.

 6. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 07/02/2014 10:28:26

  Το παλιό έχει πεθάνει. Κανείς δεν μπορεί να το αναστήσει. Ακόμα και αν τα πράγματα πέσουν στα χέρια του "παλιού" το μόνο που θα γίνει θα είναι οι ευπειθείς και καλοπροαίρετοι αριστερίζοντες να ξαναπέσουν για πολλοστή φορά από τα σύννεφα. Τίποτα από τα ψέματα στα οποία πιστεύουν δεν θα δούν να πραγματώνεται. Το κακό ασφαλώς είναι ότι τους συμπαθείς κατά τα άλλα συμπολίτες μας τους εκμεταλλεύονται και τους κρατούν στην άγνοια και στην αμάθεια/ημιμάθεια τα πολιτικά λαμόγια της ψευτοαριστερής ιδεολογίας. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι παλιό ή νέο. Η αλήθεια εξάλλου είναι διαχρονική. Το ερώτημα είναι ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; Για εμάς, τους οπαδούς της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό υποστηρίζω σαν το συμπαθέστατο υπομονετικό τετράποδο: ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ!

 7. Νέος αέρας avatar
  Νέος αέρας 07/02/2014 11:41:29

  Δεν ξέρω για τη μάχη του χθες με το αύριο και ποιοί τα εκπροσωπούν πραγματικά πιο ...επάξια. Έχω να πω μονάχα οτι '' το σήμερα , είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσαμε χθές ''...... Η μάχη των μαχών μας δίνεται στο σήμερα λοιπόν, κι αν δεν υπάρξουν τολμηρές συγκρούσεις και μεγάλες νίκες στο παρόν, το ....αύριο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό που ονειρευόμαστε, ούτε αυτό που μας υπόσχονται. Όποιοι και αν μας το υπόσχονται. Η μάχη των μαχών συντελείται ακατάπαυστα εντός του μυαλού κι εντός της ψυχής μας... Κάθε γενιά, ζει ΚΑΙ για το παρόν της. Αυτό ας το θυμόμαστε - θυμούνται ΌΛΟΙ.

  • Νέος αέρας avatar
   Νέος αέρας @ Νέος αέρας 07/02/2014 12:58:05

   Προσθήκη : ''Αν κάποιος θέλει να προβλέψει το μέλλον, πρέπει να συμβουλευτεί το παρελθόν, καθώς τα γεγονότα του σήμερα μοιάζουν με του παρελθόντος. Αυτό συμβαίνει, επειδή δημιουργούνται από ανθρώπους που πάντοτε ωθούνταν και θα ωθούνται από τα ίδια πάθη και έτσι αναγκαστικά επιφέρουν τα ίδια αποτελέσματα.'' Νικολό Μακιαβέλι

 8. sender avatar
  sender 07/02/2014 12:04:09

  Ολες οι ενέργειες του σύριζα χαρακτηρίζονται από αριβισμό,γι'αυτό και δεν νοιάζεται για την συνέπεια σε κάποια ιδεολογική πλατφόρμα.Το θέμα είναι αν, καταλαμβάνοντας εξουσία,εφαρμόσει την μισαλλόδοξη αριστεροσύνη,που επιμελώς τώρα κρύβει,διχάζοντας έναν λαό που βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης και δεν αντέχει πειραματισμούς.Ενα λαό που δίνει τις εξετάσεις του να υπάρχει σαν έθνος στα αινιγματικά χρόνια που έρχονται.Και αυτό εξαρτάται[πάλι]κυρίως από την ικανότητα της ΝΔ,να επικοινωνήσει την δική της ιδεολογική ατζέντα και εθνική ποιότητα.

 9. Jean-Claude DL avatar
  Jean-Claude DL 07/02/2014 12:21:24

  Βάλτε στο "καινούργιο" και τον Βενιζέλο! Γιατί τσιγκουνεύεστε; Συμμαχητής είναι και αυτός στα "θαυμαστά κατορθώματα" της κυβέρνησης ... Μαζί με τους ενοίκους του Μαξίμου, έχετε αποκοπεί και εσείς από την κοινωνία και τη λογική. Τελείως έχετε αποκοπεί. Γιατί απλα δεν καταλαβαίνετε πως το εκλογικό σώμα δεν αγάπησε το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε (κάποιες φορές) καταφεύγει σε αντιμνημονιακές λύσεις τύπου (ακόμα και ) Χρυσής Αυγής επειδή ενστερνίστηκε τα πιστεύω του Κασιδιάρη. Απλά, δεν βλέπουν άλλον τρόπο να σταματησει ο κατηφορος, στον οποίο κατρακυλαει η πατρίδα και η σημερινή κυβέρνηση. Διαβάστε το προχθεσινό αρθρο του Spiegel που μας παρουσιάζει ξανα σαν ζητιάνους, όπως την εποχή του ΓΑΠ. Και ταυτόχρονα τις εκθέσεις (που εσείς δημοσιεύσατε επίσης) για φορολογηση 10% της ιδιωτικής περιουσίας. Που θα παει αυτό; Ποια λύση θα πείσει τον ψηφοφόρο όταν ξανα στο γραμματοκιβωτιο θα βρεί τα ραβασακια της Εφορίας;

 10. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 07/02/2014 12:29:38

  Ας ΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ¨ΜΑΓΚΕΣ¨ ΚΑΙ ¨¨ ΚΟΡΟΙΔΑ¨ και έχουμε καιρό για τα άλλα… -Όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου εκτός του εφάπαξ από το Δημόσιο λαμβάνουν και ένα δεύτερο εφάπαξ μέσω ιδιωτικής ασφάλισης. Το ζήτημα δεν είναι η ιδιωτική ασφάλιση αλλά το γεγονός ότι οι εισφορές για αυτή πληρώνονται από το δημόσιο και έτσι οι εργαζόμενοι βγαίνουν σε σύνταξη λαμβάνοντας επιπλέον 180.000 ευρώ χωρίς να πληρώσουν... φράγκο. -Το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης κατέχει η ελληνική Βουλή με 1.993 μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ , Η κρίση που είναι- δημοσιονομική- παραμένει όπως έχει , τι και αν έγιναν μειώσεις μισθών ? δεν έχει αλλάξει τίποτα ! Όσοι δε υπάλληλοι μπορούν (δικαστές – ειδικά μισθολόγια ) νομοθετούν και μόνοι τους!!! Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση ανέχεται την κομμουνιστική αντίληψη του δημοσίου , έχοντας διαλύσει τον ιδιωτικό τομέα (ανεργία -ύφεση , φόροι κλπ) , που είναι η μοναδική ελπίδα ανάπτυξη της χώρας . Μια κυβέρνηση εισπρακτικού τύπου , χωρίς καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση….. … Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά». Αριστοτέλους, Πολιτικά

 11. SERT avatar
  SERT 07/02/2014 14:16:03

  Aπό τη στιγμη που οι εκλογες δεν αναδεικνουουν κυβερνηση, οφειλουμε να στειλουμε ενα μηνυμα στη μερκελ οτι δεν εγκρινουμε την πολιτική της.Το οποίο σημαίνει ψηφίζουμε συγγενή κόμματα.Δε θα αντέξω να ακούσω τη μερκελ να λέει ο λαος της Ελλάδας εγκρίνει την πολιτική μας

 12. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/02/2014 15:55:49

  Πολύ καλό,αλλά αυτά τα γράφουμε μήνες τώρα.Μάλλον δεν υπαρχει βούληση( λόγω βενιζέλου) και τελικά την δόξα της κατάργησης της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ θα την πάρει ο 40χρονος και εμείς τα καρύδια μας.Καλό απόγευμα.

 13. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 07/02/2014 16:12:22

  «Είναι ο Σαμαράς μερικοί συνεργάτες του και δύο – τρεις άλλοι που αγωνίζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες» Μὰ ἀκριβῶς ΑΥΤΗ ἦταν ἡ ἰδέα καὶ ΑΥΤΗ ἡ στρατηγική, ἀπὸ τὴν ἀρχή, ὅτι ὅλα τὰ μεγαλεπήβολα ὑπεσχημένα θὰ τὰ φέρουν εἰς πέρας... 5-6 «ἔμπιστοι» ἄνθρωποι ποὺ θὰ «κάνουν κουμάντο», μὲ ὅλην τὴν ἀρχαιοκομματικὴ φύρα καὶ τοὺς νεαρούς της κλώνους ἀποκάτω νὰ μένει ἀπαράλλακτη καὶ νὰ συνεχίζει τὸ business as usual ἢ νὰ «μὴν καταφέρνει νὰ ἀνταποκριθεῖ στοὺς νέους ρυθμοὺς» (γιατί ἄραγε: ἀναπνέουν τὰ ψάρια στὰ δέντρα;;;)...Πασχίζω νὰ βρῶ ἕνα λογικὸ κενὸ σὲ αὐτὸν τὸν εἱρμὸ τῆς ἡγεσίας, ἀλλὰ δὲν τὰ καταφέρνω...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/02/2014 11:13:29

   1000+++

 14. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 07/02/2014 16:19:19

  "Δε θα αντέξω να ακούσω τη Μέρκελ να λέει ο λαος της Ελλάδας εγκρίνει την πολιτική μας"!! Πολύ ακριβής η επισήμανση του SERN. Να γιατί ο Σαμαράς θα πρέπει να κατέβει με αναθεωρημένα συνθ'ηματα στις εκλογές!

 15. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 07/02/2014 16:21:22

  ᾿Εγώ πάντως εἶμαι αἰσιόδοξη γιά τήν ἔκβαση τῆς ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ μέ στρατηγό τόν ΑΣ. ᾿Αμάν πιά αὐτή ἡ μιζέρια, ἡ ἀπαισιοδοξία. Θά ᾿ρθουν καλλίτερες μέρες, ἄν σκεφθεῖτε πού θά δώσετε τήν ψῆφο σας!!!!!

 16. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 07/02/2014 16:26:05

  Φάκτορα, Τό σχόλιο μου ἐμφανίσθηκε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Τώρ ἀπομένει νά ἐμφανισθῆ καί τό ἀποθηκευμένο avatar. Please help!

  • Volveré y seré miles avatar
   Volveré y seré miles @ Φωτεινή 07/02/2014 16:35:43

   Εσύ πρέπει να εισάγεις εκ νέου το Avatar σου, πηγαίνοντας κάτω κάτω στο πινακάκι όπου γράφεις το μήνυμα, ξετσεκάροντας το κουτάκι, επιλέγοντας τη φωτό από τον υπολογιστή σου και αποστέλλοντας το μήνυμα.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Volveré y seré miles 07/02/2014 18:45:22

    problem. .after you enter location of avatar, you can't scroll down to send.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Φωτεινή 07/02/2014 18:47:19

     WORKED!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Φωτεινή 07/02/2014 18:49:36

      Try again.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Φωτεινή 07/02/2014 18:52:27

      Τεστ

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Φωτεινή 07/02/2014 19:00:36

      Try again.

 17. Μαύρος Καβαλάρης avatar
  Μαύρος Καβαλάρης 07/02/2014 17:10:36

  Είναι αλήθεια αυτό :
  http://www.logiastarata.gr/2014/02/blog-post_8334.html
  ;;;;;;;;;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Μαύρος Καβαλάρης 07/02/2014 20:25:55

   Και γιατι ρωτας εμας για όποια ανοησία γρλαφεται στο διαδίκτυο; Το "μαυρος καβαλάρης" από την Πανουκλα είναι, επειδή εγώ κατάγομαι από το χωριό του Πλαστήρα και δεν τολμώ να χρησιμοποιήσω το όνομά του. Κατάλαβες τι πλάκα έχετε πάθει μερικοίο;

 18. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/02/2014 19:09:37

  Αυτά είναι χιλιογραμμένα από αναγνώστες του antinews, αλλά φαίνεται δεν υπάρχει βούληση, τουλάχιστον για κατάργηση της ατιμωρησίας ( λόγω βενιζέλου )και φοβάμαι αυτή την δόξα θα την δρέψει ο 40χρονος.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΕΛΙΑΣ 07/02/2014 20:29:36

   Μην βιάζεσαι και ξεκόλα από τον Βενιζέλο. Τη ΝΔ υπηρετεί πλέον τον ΠΑΣΟΚ από εκεί που δεκαετίες συνέβαινε το αντίστροφο. Εκτός αν το κάνεις επίτηδες και μας έχεις ζαλίσει κάθε λίγο και λιγάκι με τον Βενιζέλο και την ατιμωρησία. Πας να βγεις στις αγορές κι εσυ θέλεις να δικάσεις αυτούς που θα μας το επιτρέψουν - δυστυχως έτσι έχουν τα πράγματα. Αντε και βουλευτής με τους ψεκασμένους.

   • παπαδόπουλος ηλίας avatar
    παπαδόπουλος ηλίας @ Factorx 07/02/2014 23:18:10

    Μήπως τα μπέρδεψες λίγο? Δυστυχώς η ΝΔ έγινε ΠΑΣΟΚ όχι το αντίστροφο!

 19. Hans avatar
  Hans 07/02/2014 19:30:37

  Πότε ήταν που μαλώναμε αν το πήρε το μήνυμα ο Σημίτης;

 20. η Dimi avatar
  η Dimi 07/02/2014 20:22:28

  "Η ιστορία των ελεύθερων ανθρώπων δεν γράφεται ποτέ τυχαία, αλλά από επιλογή. Τη δική τους επιλογή." ~Αϊκ Αϊζενχάουερ: 34ος Πρόεδρος των ΗΠΑ (1953-1961). 5-Αστέρων Στρατηγός του Αμερικανού Στρατού κατά τη διάρκεια του ΠΠ2 και Υπατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.

 21. Factorx avatar
  Factorx 07/02/2014 20:32:31

  Παρακαλώ ορισμένους φίλους (ελάχιστους) να μην αλλάζουν ΙΡ γιατί πρέπει να την εγκρίνω καθε φορα. Βλέπω ακριβώς πόσες ΙΡ αλλάζει ο καθένας, όπως η dimi. Μην ξαναθυμούμε τον παλιό moderator....θα είναι κρίμα για όλους μας.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Factorx 07/02/2014 21:46:39

   Επειδη ένας δυο εγκάθετοι του Τσίριζα για τα δικαιώματα μου έσπευσαν να σχολιάσουν το θέμα των ΙΡ τους πληροφορώ ότι να σκάσουν δεν μπορεί κανείς να βρεί κανέναν με την ΙΡ. Δεύτερον, τις βλέπω αναγκαστικά γιατί έτσι λειτουργούν τα συστήματα. Οταν λοιπόν βλέπω πχ οτι ο φουφουτος έχει την τάδε ΙΡ τότε δινω εντολή να εγκρίνονται αυτομάτως τα σχόλια του. Αλλά επειδή ο φούφουτος είναι καχύποπτος αλλάζει και από μια ΙΡ σε κάθε σχόλιο. Τι τον κάνεις μετά. Και να το επαναλαβω για χιλιοστή φορά αυτό που δήλωσα από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του antinews. Δεν ψάχνουμε για πελάτες. Ούτε είματε κήπος ελεύθερης βοσκής. Φιλάκια.....

   • Factorx avatar
    Factorx @ Factorx 07/02/2014 22:17:55

    Δείτε εδώ και τις ΙΡ φόρα παρτίδα http://bankingnews.gr/bank-insider/item/129945-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B7-6,6-%CF%84%CE%BF-5%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-1254-%CE%BC%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-1300-1350-%CE%BC%CE%BF%CE%BD-%E2%80%93-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1.html

    • Τί να λέμε; avatar
     Τί να λέμε; @ Factorx 08/02/2014 00:06:00

     Ήμουν σίγουρος ότι τα βλέπεις και χαίρομαι...άλλωστε δεν είσαι ο μόνος που τα βλέπει...πολλά μάτια τα βλέπουν...ε, και; Για να μην έχει αμφιβολία κανείς για το ΠΟΙΟΙ ξέρουν τους λογαριασμούς σε offshores των Ελληνων ανώτατων κα ανώτερων πολτικών και των πραιτωριανών τους κλπ. οι οποίοι ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν τις διεθνείς φυλακές...είπαμε: Foreign Corruption Act....συνεχίζουμε...

  • Βασιλική Κ. Σιάπκα avatar
   Βασιλική Κ. Σιάπκα @ Factorx 08/02/2014 15:12:53

   Φάκτορα και σε μένα θα χρειασθεί να εγκρίνεις 3-4 IP γιατί μπαίνω από διαφορετικές συνδέσεις (3 αθήνα: σπίτι, κινητό, δουλειά και μία γιάννενα όταν κατεβαίνω). Καλορίζικος ο νέος σχεδιασμός. Θα τον συνηθίσουμε. Πάντως η συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν αποδίδει καλά στα πολυτονικά σχόλια. Ελπίζω σύντομα να είναι διαθέσιμο το αντινέα και σε έκδοση κινητού, προσωπικά με εξυπηρετούσε πολύ.

  • Αλεξία Κ. avatar
   Αλεξία Κ. @ Factorx 08/02/2014 17:29:21

   Εγώ χρησιμοποιώ τον υπολογιστή στη δουλειά μου όπου έχουμε δίκτυο (και αλλάζουν IP συχνά λόγω ''κολλημάτων'' του συστήματος), το PC στο σπίτι, με stick το laptop και το I Pad ( που κάθε φορά όταν συνδέομαι αποσυνδέομαι αλλάζει η IP ) και συχνά από PC φίλων. Είναι δίκαιο να αποκλείομαι; Εγώ και τόσοι άλλοι φαντάζομαι. Αυτό σαν ερώτημα. Ευχαριστώ

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Factorx 08/02/2014 21:00:11

   Εγω φακτορα μπαινω με δυο IP γιατι κινουμαι σε δυο σπιτια, σε παρακαλω σημειωσε το γιατι το nick name μου παντα μενει το ιδιο.

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 07/02/2014 21:18:54

  Ο συχνός καθαρισμός cookies γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους οι οποίοι Ουδεμία! σχέση έχουν με το εδώ ιστολόγιο και Ουδέποτε! έγιναν εκ του πονηρού. Tα στοιχεία μου, από τη πρώτη ημέρα ήταν και παραμένουν τα ίδια. Είχα την εντύπωση ότι από το 2009 και μέχρι σήμερα, είχα κερδίσει ένα κάποιο ψήγμα εμπιστοσύνης. Σάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη για τη ταλαιπωρία. Να είσθε πάντα καλά.

 23. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/02/2014 23:03:25

  Ποιός να αρνηθεί το κάλεσμα!!!

 24. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/02/2014 09:19:30

  Κα κάτι άσχετο. Υπάρχει νέα ταινία με τον Τζέιμς Μπόντ; Απορία: τελικά όλες αυτές οι γκομενάρες που πηδά ο 007 γουστάρουν να πηδιούνται με τους πράκτορες; Με...ρουφιάνους δηλαδή; Γιατί τί είναι τελικά ο 007; Ένας ρουφιάνος είναι....έχετε αντίρρηση; Τί είναι τελικά αυτό το γυναικείο μυαλό ρε παιδάκι μου; Με τους ρουφιάνους; Γι'αυτό γέμισε η Ελλάδα με ρουφιάνους; Τί σου κάνει η αγαμία ρε παιδάκαι μου;;; Και ρουφιάνος γίνεσαι...όχι μόνο το καράβι... Είναι όντως άσχετα αυτά...μη ψάχνετε υπονοούμενα ...χρειαζόμαστε και το χιούμορ...αλλιώς θα σαλτάρουμε...

  • Μάτα Χάρι avatar
   Μάτα Χάρι @ Τί να λέμε; 08/02/2014 10:51:58

   Όλες οι ...γκομενάρες που πηδάΝΕ τους Τζέϊμς Μπόντηδες (όπως λες), απ΄ τους ‘’φτηνορουφιάνους’’ που κυκλοφορούν τριγύρω εν αφθονία, προτιμούν σαφώς τους ευφυείς, τολμηρούς και ...μυστηριώδεις. Που βρίσκεται το περίεργο; Απλά δυσκολεύεσαι να διακρίνεις το χάος που χωρίζει το φοβισμένο ανθρωπάκι που ωθείται σε συμπεριφορές, από τον Πρωταγωνιστή που τις επιλέγει! Οι γυναίκες που είναι Γυναίκες, συνήθως τους καταλαβαίνουν τους αξιόλογους και διαφορετικούς, από ένστικτο. Καλημέρα σου (απλά συνεχίζω το παιχνίδι εννοείται). :-)

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ Μάτα Χάρι 08/02/2014 12:45:22

    Είσαι επικίνδυνη Μάτα Χάρι! Καθώς ψάχνεις να βρεις στην Ελλάδα: ευφυείς, τολμηρούς, μυστηριώδεις, αξιόλογους και διαφορετικούς Άντρες! Γι' αυτό έχουν μείνει ένα σωρό ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ Ελληνίδες κουκλάρες χωρίς αρσενικό...Και μη πείτε πως φταίει η κρίση! Και πριν την κρίση οι Έλληνες άντρες είχαν α) ευνουχιστεί, και β) προτιμούσαν να μείνουν με τη μαμά (sic) από το να ψάξουν για συγκάτοικο... Αυτό βέβαια, ερμηνεύει πολιτικά-κοινωνικά ως ένα σημείο και τη σημερινή μας κατάντια... Εδώ που τα λέμε (και τί να λέμε;) αν είσαι γυναίκα ένα ποτάκι θα το έπινα μαζί σου....ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

 25. MataXari avatar
  MataXari 08/02/2014 17:42:29

  Είμαι....επικίνδυνη λοιπόν ''Τι να λέμε'' μου; ;:-) Αυτό εξαρτάται όμως από το πως ακριβώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τον κίνδυνο.... Το πρόβλημα κάποιων Ελλήνων ανδρών, είναι οτι ερμηνεύουν κατά βούλησιν τα μηνύματα που λαμβάνουν. Ενίοτε αντιλαμβάνονται και με εντελώς ιδιόμορφο τρόπο ακόμη και αυτά που είναι σαφέστατα εκφρασμένα. Από που ακριβώς προκύπτει το ...συμπέρασμα οτι αναφέρθηκα εγώ σε καταδικασμένες...αναζητήσεις και σε μοναχικές υπάρξεις; Μάλλον ήθελες πολύ να τα πεις και άρπαξες την ευκαιρία. Ας είναι....Άνδρες λοιπόν ευφυείς, τολμηροί και μυστηριώδεις υπάρχουν αρκετοί γύρω μας, καθώς και το ανάλογό τους σε θηλυκή έκδοση. Δεν είναι ο μέσος όρος βέβαια, αλλά υπάρχουν. Η κρίση που βιώνουμε, ευθύνεται μόνο για το οτι πάει να μας υπογειώσει και να μας αφαιρέσει την περιπετειώδη παιχνιδιάρικη διάθεση, καθώς και την αισιοδοξία. ΄Ενα μαύρο πέπλο απειλεί να μας εγκλωβίσει στους λαβυρίνθους της κατάθλιψης και της απελπισίας. Αντιστεκόμαστε ονειρευόμενοι, δραπετεύοντας. Το ποτάκι να το πιείς στην υγειά μου το βράδυ. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ :-)

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ MataXari 08/02/2014 20:20:10

   Ωωωωωωπ! Που είναι το avatar; Χάθηκε; Τέλος πάντων. Η παιχνιδιάρικη διάθεση ΔΕΝ πρέπει να χαθεί. Και δεν χάνεται ποτέ. Πόσο χαίρομαι που υπάρχουν οι Μάτα Χάρι στις ζωές μας...εις υγείαν...

 26. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/02/2014 17:46:10

  Προς factorx: Πιστεύεις ότι η ατιμωρησία πρέπει να συνεχιστεί; Θέλεις τον βενιζέλο;Τι καλό έκανε στην χώρα από τα υπουργεία που πέρασε; Η καταργηση της ατιμωρησίας και η επιστροφή των κλεμένων είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ χαρτί στα χέρια του Σαμαρά αν δεν το κάνει σύντομα θα το κάνει άλλος και θα δοξαστεί.& _

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.